Σύνδεση

View Full Version : Μίγμα καυσίμου Fmx

armenistis
22/08/2010, 00:47
Καλημέρα σε όλους τους φίλους.Στην αριστερή πλευρά δίπλα από το διακόπτη βενζίνης στο FMX υπάρχει ένα μαύρο πλαστικό κάλυμα, όπου αν το αφαιρέσει κανείς βλέπει ένα μηχανισμό που σταθεροποιείται από μία περίεργη βίδα.Χρησιμοποίησα τανάλια για να τη λύσω.Αυτός ο μηχανισμός ήταν ρυθμισμένος τέρμα αριστερά και τον γύρισα τέρμα δεξιά.Το μηχανάκι άλλαξε εντελώς.Απόκτησε δύναμη χαμηλά και δεν χρειάζεται κατέβασμα,φορτώνει πολύ πιο γρήγορα.Πολύ ψηλά δεν το δοκίμασα γιατί δεν έχω δρόμονα βοηθάει.Πιθανών να θέλει φίλτρο.θέλω να ροτήσω αν αυτό πού πείραξα κάνει ζημιά κάπου αλλού γιατί δεν θα ήθελα να το κάψω.Αν κάποιος φίλος γνωρίζει παρακαλώ να με κατατοπήσει.Καύσιμα ακόμα δεν έχω μετρήσει.

reinmeister
22/08/2010, 09:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από armenistis
Καλημέρα σε όλους τους φίλους.Στην αριστερή πλευρά δίπλα από το διακόπτη βενζίνης στο FMX υπάρχει ένα μαύρο πλαστικό κάλυμα, όπου αν το αφαιρέσει κανείς βλέπει ένα μηχανισμό που σταθεροποιείται από μία περίεργη βίδα.Χρησιμοποίησα τανάλια για να τη λύσω.Αυτός ο μηχανισμός ήταν ρυθμισμένος τέρμα αριστερά και τον γύρισα τέρμα δεξιά.Το μηχανάκι άλλαξε εντελώς.Απόκτησε δύναμη χαμηλά και δεν χρειάζεται κατέβασμα,φορτώνει πολύ πιο γρήγορα.Πολύ ψηλά δεν το δοκίμασα γιατί δεν έχω δρόμονα βοηθάει.Πιθανών να θέλει φίλτρο.θέλω να ροτήσω αν αυτό πού πείραξα κάνει ζημιά κάπου αλλού γιατί δεν θα ήθελα να το κάψω.Αν κάποιος φίλος γνωρίζει παρακαλώ να με κατατοπήσει.Καύσιμα ακόμα δεν έχω μετρήσει.

αυτο που πειραξες ειναι το tps( throttle position sensor) και αυτο που εκανες στριβοντας το ηταν να αυξησεις την προπορεια της αναφλεξης...γι αυτο και αρπαζει καλυτερα χαμηλομεσαια...

αυτο που πρεπει να τσεκαρεις ειναι εαν χτυπαει πυρακια...δηλαδη,αν ακουγεται ενας μεταλλικος εντονος ηχος απο το μοτερ σου οταν ανοιγεις τερμα γκαζι απο χαμηλες στροφες με μεγαλη σχεση...

thoukis
22/08/2010, 09:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
αυτο που πειραξες ειναι το tps( throttle position sensor) και αυτο που εκανες στριβοντας το ηταν να αυξησεις την προπορεια της αναφλεξης...γι αυτο και αρπαζει καλυτερα χαμηλομεσαια...

αυτο που πρεπει να τσεκαρεις ειναι εαν χτυπαει πυρακια...δηλαδη,αν ακουγεται ενας μεταλλικος εντονος ηχος απο το μοτερ σου οταν ανοιγεις τερμα γκαζι απο χαμηλες στροφες με μεγαλη σχεση...
εαν χτυπαει πυρακια τι γινεται????...

reinmeister
22/08/2010, 10:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από thoukis
εαν χτυπαει πυρακια τι γινεται????...

ανεβαζει θερμοκρασιες και υπο συνθηκες τρυπαει πιστονι και καιει φλαντζα καυσεως...

giannis113
22/08/2010, 10:20
ανεβαζει θερμοκρασιες και υπο συνθηκες τρυπαει πιστονι και καιει φλαντζα καυσεως...

δηλαδη προκειται για πυρακια πιστονιου και οχι μπιελας;

reinmeister
22/08/2010, 10:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από giannis113
δηλαδη προκειται για πυρακια πιστονιου και οχι μπιελας;

πυρακια(απο το πυρ-φωτια)= αυταναφλεξη, η υπο συνθηκες προαναφλεξη του μιγματος πριν απο την καθορισμενη στιγμη εναυσης απο το μπουζι...

ο θορυβος που ακουγεται ειναι συγκεκριμενης συχνοτητας ,γυρω στα 6300-6700 hertz και προκαλειται απο συντονισμο του μοτερ λογω συγκρουσης των δυο μετωπων φλογας...(κανονικης εναυσης και αυταναφλεξης - προαναφλεξης)...

πολυ μπακαλιστικο το παραπανω,μια και το θεμα ειναι τεραστιο...

giannis113
22/08/2010, 10:42
πυρακια(απο το πυρ-φωτια)= αυταναφλεξη, η υπο συνθηκες προαναφλεξη του μιγματος πριν απο την καθορισμενη στιγμη εναυσης απο το μπουζι...

ο θορυβος που ακουγεται ειναι συγκεκριμενης συχνοτητας ,γυρω στα 6300-6700 hertz και προκαλειται απο συντονισμο του μοτερ λογω συγκρουσης των δυο μετωπων φλογας...(κανονικης εναυσης και αυταναφλεξης - προαναφλεξης)...

πολυ μπακαλιστικο το παραπανω,μια και το θεμα ειναι τεραστιο...

:eyepop: ζαλιστηκα αν και μπακαλιστικο :lol:

δηλαδη αν χτυπησουν πυρακια η ζημια περιοριζεται σε : τρυπαει πιστονι και καιει φλαντζα καυσεως...
? η μπορει να γινει μεγαλυτερη

reinmeister
22/08/2010, 11:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από giannis113
:eyepop: ζαλιστηκα αν και μπακαλιστικο :lol:

δηλαδη αν χτυπησουν πυρακια η ζημια περιοριζεται σε : τρυπαει πιστονι και καιει φλαντζα καυσεως...
? η μπορει να γινει μεγαλυτερη

κουβαρντας εισαι ρε μπαγασα...δεν σου φτανουν αυτα?:lol: :lol:

giannis113
22/08/2010, 11:27
κουβαρντας εισαι ρε μπαγασα...δεν σου φτανουν αυτα?:lol: :lol: :rotflmao:

viper1
22/08/2010, 23:00
το TPS είναι ρυθμισμενο απο το εργοστασιο.για να το φερεις στην αρχικη του θεση πρεπει να εχεις το service manual κι ενα πολυμετρο.δεν θα το πειραζα στην θεση σου.μπορει να πηγαινει καλα στις χαμηλομεσαιες αλλα αν χτυπαει πυρακια στις υψηλες θα προκαλεσεις ζημια και ειναι κριμα.επεμβαινεις στην χαρτογραφηση της ηλεκτρονικης....

OldMan
23/08/2010, 04:26
θέλω να ροτήσω αν αυτό πού πείραξα κάνει ζημιά κάπου αλλού γιατί δεν θα ήθελα να το κάψω.
Ώρες ώρες μένω - περισσότερο από ότι είμαι συνήθως - λαλάκας ... :look:

Πιάνουμε μια πένσα, λασκάρουμε μια περίεργη βίδα (χωρίς να μας περάσει από το μυαλό ότι για να μην είναι μια κοινή βίδα σημαίνει ότι δεν πρέπει να την πειράζει όποιος είδε παπά να τηγανίζει μπαρμπούνια στον ύπνο του...) ρυθμίζουμε έναν μηχανισμό (αγνώστου ταυτότητας, προελεύσεως και σκοπιμότητας..) τέρμα αντίθετα από ότι (εντελώς τυχαία και μπαρμπουτάδικα..) έχει ρυθμιστεί από το εργοστάσιο και μετά μας πιάνει μια ανησυχία μήπως κάψουμε κάτι (εκτός από την παρεγκεφαλική μας φλάντζα...).

Cpt. Haddock
23/08/2010, 04:31
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

για κατι τετοια θρεντ ζω :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:

byron
23/08/2010, 04:40
κουβαρντας εισαι ρε μπαγασα...δεν σου φτανουν αυτα?:lol: :lol:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Mlk έχουμε τρελλαθεί τελείως :alien:

vaska
23/08/2010, 14:01
Όλο το θρέντ σε 2 απαντήσεις στο τέλος (rein & oldman) και οι δύο τους απίστευτοι

Γελάω μοναχός μου σα μαλάκας και οι άλλοι κοιτάνε με απορία. Είστε ΘΕΟΙ!!!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

notakos600
24/08/2010, 00:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Ώρες ώρες μένω - περισσότερο από ότι είμαι συνήθως - λαλάκας ... :look:

Πιάνουμε μια πένσα, λασκάρουμε μια περίεργη βίδα (χωρίς να μας περάσει από το μυαλό ότι για να μην είναι μια κοινή βίδα σημαίνει ότι δεν πρέπει να την πειράζει όποιος είδε παπά να τηγανίζει μπαρμπούνια στον ύπνο του...) ρυθμίζουμε έναν μηχανισμό (αγνώστου ταυτότητας, προελεύσεως και σκοπιμότητας..) τέρμα αντίθετα από ότι (εντελώς τυχαία και μπαρμπουτάδικα..) έχει ρυθμιστεί από το εργοστάσιο και μετά μας πιάνει μια ανησυχία μήπως κάψουμε κάτι (εκτός από την παρεγκεφαλική μας φλάντζα...).

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

207491

armenistis
24/08/2010, 10:17
ευχαριστώ τους reinmeister και viper για τη σωστή πληροφόρηση ότι ρυθμίζει προπορεία στην ανάφλεξη,θα βρω τη θέση που μου ταριάζει καλύτερα.Μου είχαν πει ότι ρυθμίζει πλούσιο αν το μίγμα είναι πλουσιότερο ή φτωχότερο.Ξεκαθάρισα λοιπόν ότι ρυθμίζει αβανς έτσι δεν το λένε.Δεν είναι κακό
να βρείς μία πιο βολική θέση από την εργοστασιακή.Τώρα όσο για την παρεγκε κάτι φλάτζα έχω να σου πω ότι ο στόμφος και η υπερβολή είναι σημάδια παρακμής,άλλωστε τισς ανασφάλειές του τις
βγάζει κανείς προς τα έξω όπως καταλαβαίνει΄μάλλον σου είναι απαραίτητο να σε αποκαλούν θεό εκτός αν προσπαθείς να κάνεις τις επισκέπτριες να γελάσουν οπότε καλή συνέχεια.Γεια και τέλος μια και καλή από εδώ.

infidel
24/08/2010, 13:47
Αν η βίδα ρυθμίζει αβανς καλό θα ήταν πριν πειράξεις τίποτα να διαβάσεις λιγα πράγματα γι'αυτο για να καταλάβεις πόσο σημαντικά επιρρεάζεις τη λειτουργία του μοτερ. Αυτό είναι για αυτοκίνητα αλλά η θεωρία είναι η ίδια. http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=545

OldMan
25/08/2010, 07:16
έχω να σου πω ότι ο στόμφος και η υπερβολή είναι σημάδια παρακμής,
Εξυπακούεται ...!! :winka:
(δηλ. στα πόσα θα έπρεπε να περιμένω για να παρακμάσω..??)

τισς ανασφάλειές του τις βγάζει κανείς προς τα έξω όπως καταλαβαίνει
Και εδώ συμφωνούμε απόλυτα ... !! :winka:
(άλλος με γραπτά και άλλος με πένσες..)

μάλλον σου είναι απαραίτητο να σε αποκαλούν θεό
Βρε μου είναι και μου παραείναι αλλά μόνο "θείο" με αποκαλούν...!!! :winka:
(ας όψεται το τσογλάνι ο pap..)

εκτός αν προσπαθείς να κάνεις τις επισκέπτριες να γελάσουν
Για πες .. για πες ... :a8:

vaska
25/08/2010, 08:24
Δηλώνω Υπεύθυνα

ότι

Είμαι επισκέπτρια και γέλασα

πολυυυυυυ

:rotflmao: :bigcry:

John Steed
25/08/2010, 13:24
οπότε καλή συνέχεια.Γεια και τέλος μια και καλή από εδώ.

Πάει κι αυτός..... :rolleyes:

Ποιός κρατάει το σκόρ?:confused:

:lol: :rotflmao: :lol:

Stergios69
25/08/2010, 13:31
Τι έχασα πάλι ρε γμτ... :rotflmao: :wave2: