PDA

View Full Version : Η Μητρόπολη Έδεσσας ακύρωσε βάπτιση στο «παρά 5»

Σελίδες : 1 [2] 3

Shaolin Monk
23/08/2010, 17:56
Συγχρονα συχωροχαρτια... :lol: :lol: :lol:

Α, ρε Λουθηρε, εφυγες νωρις...:cry: :cry: :cry:

BLiTzER
23/08/2010, 19:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
το νουμερο ενα θεμα του μοτοσυκλετικου φορουμ(σε ποσταρισμα και αναγνωση) αφορα το σπουδαιο και Μεγιστο ελληνικο πρωταθλημα ποδοσφαιρου.

Ήθελα να το γράψω από το πρώτο σου ποστ στο θέμα. Συγκρατήθηκα, επειδή δε θέλω να λαμβάνω μέρος σε τέτοιες συζητήσεις. Αλλά κάθε νέα σου απάντηση απλά με βασανίζει.

Παντρέψου με. Με πολιτικό, αν προτιμάς.

Allst@rf
23/08/2010, 19:19
Αυτο που γραφεις δε στεκει.Απορω γιατι σε πειραξε μια κουβεντα σε ενα μειζον κοινωνικο θεμα και δε σε πειραζει που το νουμερο ενα θεμα του μοτοσυκλετικου φορουμ(σε ποσταρισμα και αναγνωση) αφορα το σπουδαιο και Μεγιστο ελληνικο πρωταθλημα ποδοσφαιρου.

Για να μπορουμε να χαιρομαστε τη μοτοσυκλετα προεχουν οι υγιεις κοινωνικες και οικονομικες δομες και μετα επονται τα υπολοιπα.Οσο παραδοξο ειναι οι κατοικοι της Μποτσουανα να φτιαχνουν φορουμ για το iphone ή τον νεο cbr1000 αλλα τοσο και περισσοτερο ειναι να εθελοτυφλουμε απενατι σε γεγονοτα που επηρεαζουν τις ζωες ολονων μας.Και δυστυχως η σημερινη ολοκληρωτικη κατρακυλα της χωρας μας(παρεμπιπτωντος το παπαδαριο ξερει να κατεβαζει τον κοσμο μονο για επουσιωδη θεματα οπως οι ταυτοτητες και κανει τουμπεκι απεναντι στην υποδουλωση που ερχεται)βαζει σε δευτερη μοιρα την αγαπημενη μας ασχολια.

Ακομα οχι για ολους αλλα ετσι οπως πανε τα πραγματα....

+990!!!:beer: :beer:

Shaolin Monk
23/08/2010, 19:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR

Κοψε τις μαλακιες Blitzerr, γιατι με αυτες τις βλακεις που πατε να κανετε δεν θα μπορειτε να βαφτισετε το παιδι που θα υιοθετησουμε εγω και ο Αρχαιος, μετα απο τον γκεϊ πολιτικο μας γαμο...:mad:

arxaios
23/08/2010, 20:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
Κοψε τις μαλακιες Blitzerr, γιατι με αυτες τις βλακεις που πατε να κανετε δεν θα μπορειτε να βαφτισετε το παιδι που θα υιοθετησουμε εγω και ο Αρχαιος, μετα απο τον γκεϊ πολιτικο μας γαμο...:mad:
......... στον οποίο θα πάμε με τα μπούσα στολισμένα με ροζ φιόγκους .............. παρανυφάκια - παραγαμπράκια (κάτι παρά....... τέλος πάντων) θα είναι ο stamzx10 με το φρεσκοβαμμένο φούξια καβασάκι του και ο ποπάϋ που έχει μπορντώ μηχανάκι !!!
Ο antonisfrou-frou4&aromata θα είναι επί της υποδοχής φορόντας στολή υπηρέτριας (έχει παράστημα αυτό το παιδί), ο akatalogistosxj6 θα μαζεύει τις πέτρες από τον δρόμο (όχι με τη ζάντα αυτή τη φορά) μην χτυπήσουν οι καλεσμένοι και ο Lykos-Crete θα μοιράζει μπουμπουνιέρες και θα εισπράττει τα φακελάκια !!! Ο crokch θα παραμονεύει για διαρροές paraflu !!!

ΚΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Παει ΚΑΙ αυτό το θρεντ το μ@μίσ@με !!! :D :D :D

Allst@rf
23/08/2010, 20:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
......... στον οποίο θα πάμε με τα μπούσα στολισμένα με ροζ φιόγκους .............. παρανυφάκια - παραγαμπράκια (κάτι παρά....... τέλος πάντων) θα είναι ο stamzx10 με το φρεσκοβαμμένο φούξια καβασάκι του και ο ποπάϋ που έχει μπορντώ μηχανάκι !!!
Ο antonisfrou-frou4&aromata θα είναι επί της υποδοχής φορόντας στολή υπηρέτριας (έχει παράστημα αυτό το παιδί), ο akatalogistosxj6 θα μαζεύει τις πέτρες από τον δρόμο (όχι με τη ζάντα αυτή τη φορά) μην χτυπήσουν οι καλεσμένοι και ο Lykos-Crete θα μοιράζει μπουμπουνιέρες και θα εισπράττει τα φακελάκια !!! Ο crokch θα παραμονεύει για διαρροές paraflu !!!

ΚΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Παει ΚΑΙ αυτό το θρεντ το μ@μίσ@με !!! :D :D :D

ξεχασες τον katath με το καινουριο του busa...

arxaios
23/08/2010, 20:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf

.... αυτόν δεν θα τον καλέσουμε γιατί θα πεθάνει στις ερωτήσεις τους καλεσμένους και θα μας λακίσουν !!!

-Και δε μου λέτε ....... να πάρω Mitsubishi κλιματιστικό, που το έχω και σε υπόληψη ή LG που είναι πιό Design-άτο - σαν κάδρο είναι - και ταιριάζει και με την στόφα στον καναπέ ;;;

:lol: :lol: :lol:

Το πιό κορυφαίο είναι ότι δεν σταματάει οτι απάντηση και να του δώσεις !!!

Αν του πεις π.χ. "Πάρε το mitsubishi που είναι πιό ποιοτικό" ........ θα απαντήσει .........
- Ναι ........ και εμένα η λογική αυτό μου λέει να πάρω αλλά εμένα μου αρέσει οπτικά το άλλο και το οπτικό είναι σοβαρό ζήτημα !!! :D :D :D

Αν του πεις "Πάρε το LG που είναι πιό όμορφο" ......... θα απαντήσει ......... - Φυσικά και εγώ προς τα εκεί πάω αλλά από την άλλη με προβληματίζει έντονα το θέμα ποιότητας και αντοχής στο χρόνο !!! :confused: :confused: :confused:

Χαρακίρι θα κάνουν οι καλεσμένοι !!!
Ο δε δήμαρχος .......... θα παίζει ρώσικη ρουλέτα με τους αντιδημάρχους !!! :lol: :lol: :lol:

zephyr1
24/08/2010, 03:51
Αυτο που γραφεις δε στεκει.Απορω γιατι σε πειραξε μια κουβεντα σε ενα μειζον κοινωνικο θεμα και δε σε πειραζει που το νουμερο ενα θεμα του μοτοσυκλετικου φορουμ(σε ποσταρισμα και αναγνωση) αφορα το σπουδαιο και Μεγιστο ελληνικο πρωταθλημα ποδοσφαιρου.

Για να μπορουμε να χαιρομαστε τη μοτοσυκλετα προεχουν οι υγιεις κοινωνικες και οικονομικες δομες και μετα επονται τα υπολοιπα.Οσο παραδοξο ειναι οι κατοικοι της Μποτσουανα να φτιαχνουν φορουμ για το iphone ή τον νεο cbr1000 αλλα τοσο και περισσοτερο ειναι να εθελοτυφλουμε απενατι σε γεγονοτα που επηρεαζουν τις ζωες ολονων μας.Και δυστυχως η σημερινη ολοκληρωτικη κατρακυλα της χωρας μας(παρεμπιπτωντος το παπαδαριο ξερει να κατεβαζει τον κοσμο μονο για επουσιωδη θεματα οπως οι ταυτοτητες και κανει τουμπεκι απεναντι στην υποδουλωση που ερχεται)βαζει σε δευτερη μοιρα την αγαπημενη μας ασχολια.

Ακομα οχι για ολους αλλα ετσι οπως πανε τα πραγματα....

Περνετε εναν μαλακα παπα και μηδενιζετε ολοι την φιλοσοφια της θρησκειας,σαν να περνατε εναν μαλακα μοτοσυκλετιστη ή εναν μαλακα ταριφα ή εναν μαλακα επαγγελματια και να τους βγαζατε ολους μαλακες, μπορει να πιστευτε οτι θελετε και να πιανεστε απο τον παραπανω και να ξεσηκωνεστε οπως η ''μαζες'' και αρχιζουν τον λιθοβολισμο παρασυροντας ο ενας τον αλλο (αβουλα) και καταριεστε θεους κ δαιμονες.

Λοιπον επειδη ειχα και εγω αυτη την σταση αλλα ταυτοχρονα δεν θελω να ανηκω στην μαζα και επειδη μενω Ελλαδα και δεν εχω αναγκη απο καμια 'εξωτερικη'' φιλοσοφια-θρησκεια ,καποια στιγμη θεωρησα οτι πρεπει να δωσω το δικαιωμα στον εαυτο μου να μελετησω την θρησκεια μας.

Ο πιο αγνος τροπος ειναι να γνωρισω ανθρωπους που πραγματικα τηρουν τον λογο του Κυριου για να βγαλω τα συμερισματα μου,που θα τους βρω αυτους?
Πραγματικα οι ανδρες ημαστε τυχεροι στην Ελλαδα γιατι εχουμε το αγιο ορος ,οποτε εκανα εκει την επισκεψη μου για να δω αληθινους μοναχους και να δω σε τι μετρα εχουν φτασει.

Πηγα , και θα μπορουσα και εκει αν ημουν ''κλειστος'' να παρω παραδειγμα απο τον μοναχο που μου την ''επεσε'' οπως πιανεστε ολοι εσεις απο τον παραδειγμα των πουλημενων παπαδων και να τους μαυρισω ολους, ομως προτιμησα να ψαξω περισσοτερο μεχρι να βρω κατι αληθινο και οχι κατι αρρωστημενο,ευτυχως ειδα το φως σε αρκετους και απο τοτε ενω εχω το διαολο μεσα μου ,μεσα απο την δυναμη αυτον των ''λιγον'' και αφηνω στην ακρη ολοι αυτη τη βρωμια που συμπαρασυρετε μαζι με την θρησκεια.

Βεβαια ολοι ειμαστε τοσο περηφανα,μοναδικα, και γαμαω ατομα που δεν σκυβουμε το κεφαλι σε κανεναν θεο ή οποιον αλλο παραμυθατζι θελουν να πλασαρουν ως ανωτερο απο μας, τι λες τωρα αφου εγω γαμαω και δερνω ποιος ειναι αυτος ο πιτουρας ο Θεος που θα μου πει με τα ψεμματα του τι θα κανω?
Ετσι χανεται η βαση και μετα αρχιζει να γινεται της πουτανας,ουτε οικογενεια,ουτε πιστη ,καινουργιες φιλοσοφιες που κατεβαζει ο καθενας απο την κεφαλα του,σεβασμος σε τιποτα,αναρχα μυαλα και σωματα που δεν ξερουν που παταν και που βρισκοντε και το χεοροτερο απ ολα ,προσπαθουν να σε πεισουν (οπως κανουν πολλοι εδω μεσα)οτι περνανε θαυμασια.
Και μονο απ την γραφη τους καταλαβενεις οτι ειναι τρυκιμια εν κρανιο.

Ποσοι απο σας που βριζετε δωσατε την ευκαιρια στον εαυτο σας να μελετησετε ''πραγματικα'' και οχι επιφανειακα οπως πολυ καλα κανετε να μελετησετε την ιδιαιτεροτητα του Χριστου?
Ποσοι πηγατε Αγιο ορος για να εχετε το δικαιωμα να βριζετε τους πραγαμτικους πιστους.

Γαμηστε το παπαδαριο και το εμποριο που περιβαλει αυτο,ποιος νομιζετε οτι τους τιμαει αυτους?
Κανεις.

Γαμηθηκα στο μπλα-μπλα πρωι-πρωι.:hypnotize

Καλημερα!

objecto
24/08/2010, 04:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
Το φαγατε ρε πια το παιδι, ενταξει... εσεις μικροτεροι ησαταν καλύτεροι?

arxaios
24/08/2010, 04:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από objecto

ΔΕΝ θες να ξέρειςςςςςςς !!!... :winka: :winka: :winka: :smokin: :smokin: :smokin: :lol: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Gandalf dr685sm
24/08/2010, 04:12
zephyr1

η πίστη σε κάποια ιδεολογία/πίστη/θρησκεία είναι προσωπική και υποκειμενική. Όσον αφορά όμως τα λεγόμενα "επι πληρωμή μυστήρια" νομίζω οτι θυμάσαι τι λέει στην Βίβλο για το ποιοί Τον σταύρωσαν , ποιοί ήταν εκείνοι που νόμιζαν οτι έχαναν την εξουσία τους με την παρουσία Του κοκ..

Πόσοι αλήθεια νομίζεις οτι είναι εκείνοι που ώς ιερείς πράττουν το έργο Του και δεν γεμίζουν απλά τις τσέπες τους;

Δυστυχώς η πίστη έχει μετατραπεί σε θρησκεία και απο εκεί σε δόγμα. Όπως καταλαβαίνεις για να ξεπεράσεις τον σκόπελο του δόγματος (όποιο δόγμα) πρέπει να ψαχτείς ... αλλά αυτό είναι προσωπικό και δεν μπορείς να το περάσεις σε κανένα αν δεν το θέλει.

Όσον αφορά το θέμα που έχει να κάνει με πολιτική ένωση (μιας και ο γάμος είναι όντως "μυστήριο πίστης" ) είναι και πάλι προσωπικό θέμα. Είμαι σίγουρος όμως πως αν δεν υπήρχε αυτό το θέμα της εκμετάλευσης (οχι μόνο απο το ιερατείο , αλλά απο λουλουδάδες , εστιάτορες κοκ ) κανείς δεν θα έκφραζε αντιρρήσεις. Ή κάνω λάθος;

Τώρα για τις βαφτίσεις κτλ... όπως ειπα και πριν.. για μένα θα έπρεπε να γίνεται σε μια ηλικία που ο καθένας θα έχει γνώση αυτού που βαφτίζεται και να το κάνει συνειδητά. Τουλάχιστον έτσι γινόταν στην αρχή. Πως αλλιώς θα καταλάβεις αυτό που πιστεύεις;

Το πίστευε και μη, ερεύνα είναι που ισχύει... οχι το πίστευε , και μη ερεύνα. (φράση που βγήκε μετά απο σύνοδο στην εποχή του Βυζαντίου και οχι απο τις γραφές... )

Gandalf

Trickster
24/08/2010, 04:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1

Ετσι χανεται η βαση και μετα αρχιζει να γινεται της πουτανας,ουτε οικογενεια,ουτε πιστη ,καινουργιες φιλοσοφιες που κατεβαζει ο καθενας απο την κεφαλα του,σεβασμος σε τιποτα,αναρχα μυαλα και σωματα που δεν ξερουν που παταν και που βρισκοντε και το χεοροτερο απ ολα ,προσπαθουν να σε πεισουν (οπως κανουν πολλοι εδω μεσα)οτι περνανε θαυμασια.
Και μονο απ την γραφη τους καταλαβενεις οτι ειναι τρυκιμια εν κρανιο.

Άσε μας ρε φίλε.. με τις αρλούμπες σου πρωί πρωί.. έλεος.

Θεός δεν υπάρχει...

εντάξει σε κατέστρεψα; χάθηκε η κοσμοθεωρία σου; Γιατί κάποιοι δεν ψάχνουν να την βρούν σε παραμυθάκια όπως εσύ.. :wave2:

BLiTzER
24/08/2010, 04:14
καποια στιγμη θεωρησα οτι πρεπει να δωσω το δικαιωμα στον εαυτο μου να μελετησω την θρησκεια μας.

Όταν λες "τη θρησκεία μας", εννοείς τη θρησκεία των εβραίων?

Cpt. Haddock
24/08/2010, 04:20
[...]την θρησκεια μας.[...]

Όχι "μας" Παναγιώτη :wave2:

Shaolin Monk
24/08/2010, 04:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από objecto

Πεσ"τα ρε, μπλεξαμε με τους κ@λογερους....:rotflmao: :bigcry: :bawl: :rotflmao:

Gandalf dr685sm
24/08/2010, 04:31
Θεός δεν υπάρχει... Γιατί κάποιοι δεν ψάχνουν να την βρούν σε παραμυθάκια όπως εσύ..

Δική σου θεωρία αυτή... δεν την συμμερίζονται όλοι.

Gandalf

ermiss
24/08/2010, 04:31
Παιδιά, χαλαρώστε λίγο γιατί έχουμε βγει εκτός θέματος.

Δεν κρίνουμε την πίστη κανενός. Όταν κάποιος δηλώνει άθεος, ΟΦΕΙΛΕΙ πρώτα απο όλα να σέβεται την ανάγκη των υπολοίπων να πιστέψουν κάτι. Φονταμενταλιστές άθεοι εναντίων πιστών είναι απλά γιαλαντζί, ντεμέκ, του κώλου, απελευθερωμένοι. Ελευθερία χωρίς σεβασμός στην πίστη των άλλων είναι απλά για το φαίνεσθαι. Εγκλωβισμένοι είναι και πάλι, αλλά σε διαφορετικά δεσμά. ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΠΟΥ...

Και επαναλαμβάνω, δεν είναι το θέμα μας αν σωστά η όχι πιστεύει κάποιος. Το θέμα μας είναι ότι οι "εκπρόσωποι' του θεού ( του όποιου θεού ) στην γη, διαχωρίσουν τους πιστούς σε κατηγορίες και τους μοιράζουν σε ικανούς και μη για να γίνουν νονοί, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ απο το αν επέλεξαν θρησκευτικό ή πολιτικό γάμο....

Λεωνίδας
24/08/2010, 04:33
μετά από 114 απαντήσεις ακόμα να βρεθεί κάποιος που ΔΕΝ έχει βαφτίσει
όχι Μήτσο δεν ψάχνομαι να γίνω νονός :lol:

για το θέμα παιδιά εκτός γάμου εξέφρασα απορία περισσότερο, γιατί βλέπω πολλούς που δε γουστάρουν το γάμο (ούτε πολιτικό) να τρέχουν να παντρεύονται τελευταία στιγμή γιατί "πού να τρέχεις τώρα να αναγνωρίζεις το παιδί" :confused: :confused: και "υπάρχουν γραφειοκρατικά προβλήματα" :confused: :confused:
δεν το 'χω ψάξει κιόλας γιατί δεν ήρθε ακόμα η ώρα μου :lol: και απορώ

Gandalf dr685sm
24/08/2010, 04:37
Λεωνίδα... πίστεψε με... ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ! Ειδικά μόλις μεγαλώνει το παιδί. Υπάρχει ακόμα ισχυρός δεσμός Εκκλησίας και λειτουργικών θεμάτων του κράτους.

Gandalf

paramedic
24/08/2010, 04:37
Όταν λες "τη θρησκεία μας", εννοείς τη θρησκεία των εβραίων?

H θρησκεία μας αν δεν κάνω λάθος μιας και πάντα λέγαμε το πόσο τεράστιοι ήταν οι αρχαίοι Έλληνες είναι το Δωδεκάθεο(απλά αναφορά κάνω ούτε την ασπάζομαι όυτε ξέρω κατι παραπάνω).
Ο Χριστιανισμός είναι καθαρά ξενόφερτη θρησκεία και απορώ πώς πέσαμε στην λούμπα και τον ασπαστήκαμε. Ισως ό κόσμος τότε που ήρθε εδώ να έιχε ανάγκη απο έναν σωτήρα και μια διαφορετική άποψη Θεού.
Οπότε δεν έιναι ΜΑΣ είναι άλλων όπως καλά αναφέρεις φίλε μου.

Λεωνίδας
24/08/2010, 04:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Λεωνίδα... πίστεψε με... ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ! Ειδικά μόλις μεγαλώνει το παιδί. Υπάρχει ακόμα ισχυρός δεσμός Εκκλησίας και λειτουργικών θεμάτων του κράτους.

Gandalf και με τον πολιτικό γάμο όλα οκ :confused:

Gandalf dr685sm
24/08/2010, 04:39
ermiss

διαχωρίσουν τους πιστούς σε κατηγορίες και τους μοιράζουν σε ικανούς και μη για να γίνουν νονοί, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ απο το αν επέλεξαν θρησκευτικό ή πολιτικό γάμο

To σκεπτικό τους είναι πως αν δεν μετέχεις σε ενα μυστήριο της Χ.Ο. πίστης, εκ πεποιθήσεως τότε δεν πρέπει να μετέχεις και σε άλλο επιλεκτικά. Δεν λέω αν είναι σωστό ή οχι... αυτή είναι η λογική του ιερατείου όμως. Αν είναι σωστό ή οχι... αυτό συζητούμε εδώ...:D

Gandalf

Gandalf dr685sm
24/08/2010, 04:41
και με τον πολιτικό γάμο όλα οκ

Οχι... ακόμα και τότε έχεις προβλήματα σε θέματα που έχουν να κάνουν με βάφτιση του παιδιού (είπαμε... δεν αναγνωρίζει τον γάμο η εκκλησία) και άλλα τέτοια ωραία. Οπότε σου λέω ... μύλος.

Gandalf

Cpt. Haddock
24/08/2010, 04:42
Οχι... ακόμα και τότε έχεις προβλήματα σε θέματα που έχουν να κάνουν με βάφτιση του παιδιού (είπαμε... δεν αναγνωρίζει τον γάμο η εκκλησία) και άλλα τέτοια ωραία. Οπότε σου λέω ... μύλος.

Gandalf

Ποιος μυλος ρε μαγε; :confused:

Σε θέματα πρακτικά σε οτι αφορά το κράτος δεν υπάρχει κανένα απολυτως θεμα. Οι οπαδοι άλλων δογμάτων δηλαδή τί κάνουν;

:wave2:

ermiss
24/08/2010, 04:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
μετά από 114 απαντήσεις ακόμα να βρεθεί κάποιος που ΔΕΝ έχει βαφτίσει
όχι Μήτσο δεν ψάχνομαι να γίνω νονός :lol:

για το θέμα παιδιά εκτός γάμου εξέφρασα απορία περισσότερο, γιατί βλέπω πολλούς που δε γουστάρουν το γάμο (ούτε πολιτικό) να τρέχουν να παντρεύονται τελευταία στιγμή γιατί "πού να τρέχεις τώρα να αναγνωρίζεις το παιδί" :confused: :confused: και "υπάρχουν γραφειοκρατικά προβλήματα" :confused: :confused:
δεν το 'χω ψάξει κιόλας γιατί δεν ήρθε ακόμα η ώρα μου :lol: και απορώ

Επειδή έχεις μπλέξει διαφορετικά πράγματα μαζί. Η ονοματοδοσία είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει είτε στο ληξιαρχείο (δήμος) είτε στην εκκλησία όταν συνοδεύεται με βάπτιση. Μπορείς δηλαδή να κάνεις πολιτικό γάμο και ονοματοδοσία χωρίς να πας ποτέ εκκλησία. Και ναι υπάρχουν αρκετοί που το κάνουν...

Η αναγνώριση πατρότητας είναι μια διαδικασία που είναι πολύ πιο γρήγορη και άμεση απο τον γάμο πολιτικό ή θρησκευτικό. Συμβολαιογραφική πράξη είναι και γίνεται και ΠΡΙΝ την γέννα ώστε να γραφτεί κανονικά και σωστά το όνομα του πατρός σε παιδί ανύπαντρης μητέρας όταν γεννηθεί στο κάθε νοσοκομείο. Συμβολαιογράφος δλδ και καθάρισες σε μισή ώρα...

Λεωνίδας
24/08/2010, 04:44

Gandalf ναι αλλά άσχετα με την Εκκλησία, τι προβλήματα υπάρχουν;
αν ένα ζευγάρι συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και ο πατέρας αναγνωρίσει το παιδί, τι διαφορά έχει απ' το να έχει γεννηθεί εντός πολιτικού γάμου :confused:

Λεωνίδας
24/08/2010, 04:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Επειδή έχεις μπλέξει διαφορετικά πράγματα μαζί. Η ονοματοδοσία είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει είτε στο ληξιαρχείο (δήμος) είτε στην εκκλησία όταν συνοδεύεται με βάπτιση. Μπορείς δηλαδή να κάνεις πολιτικό γάμο και ονοματοδοσία χωρίς να πας ποτέ εκκλησία. Και ναι υπάρχουν αρκετοί που το κάνουν... ε αυτούς τους αρκετούς ψάχνω αλλά δεν έχω γνωρίσει κανέναν ως τώρα :wave2:

Gandalf dr685sm
24/08/2010, 04:46
Cpt...

1) δεν μπορείς να ταφείς καθώς υπάρχει μόνο καθολικό και Χ.Ο. νεκροταφείο. (αν δεν έχεις βαφτιστεί)
2) Αν παντρευτείς με πολιτικό δεν μπορεί να βαφτιστεί το παιδί. Αυτό βέβαια είναι για το θέμα θρησκείας. Παρόλα αυτά όμως σε πολλές υπηρεσίες σου ζητούν πιστοποιητικό γέννησης ή/και βάπτισης.

Και είναι και άλλα μικρά που προκύπτουν στην πορεία. Σύντομα θα φύγουν ελπίζω, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν τώρα.

Gandalf

ermiss
24/08/2010, 04:47
ermiss

To σκεπτικό τους είναι πως αν δεν μετέχεις σε ενα μυστήριο της Χ.Ο. πίστης, εκ πεποιθήσεως τότε δεν πρέπει να μετέχεις και σε άλλο επιλεκτικά. Δεν λέω αν είναι σωστό ή οχι... αυτή είναι η λογική του ιερατείου όμως. Αν είναι σωστό ή οχι... αυτό συζητούμε εδώ...:D

Gandalf

Μάγε έχω γράψει παραπάνω αρκετούς λόγους που επιλέγει κάποιος τον πολιτικό γάμο και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με θρησκευτικούς ενδοιασμούς. Αν το συνδυάσεις ότι κάθε μητρόπολη το χειρίζεται διαφορετικά, θεωρώ προφανές ότι είναι απλά μια ανούσια απόφαση...

Cpt. Haddock
24/08/2010, 04:49
Cpt...

1) δεν μπορείς να ταφείς καθώς υπάρχει μόνο καθολικό και Χ.Ο. νεκροταφείο. (αν δεν έχεις βαφτιστεί)
2) Αν παντρευτείς με πολιτικό δεν μπορεί να βαφτιστεί το παιδί. Αυτό βέβαια είναι για το θέμα θρησκείας. Παρόλα αυτά όμως σε πολλές υπηρεσίες σου ζητούν πιστοποιητικό γέννησης ή/και βάπτισης.

Και είναι και άλλα μικρά που προκύπτουν στην πορεία. Σύντομα θα φύγουν ελπίζω, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν τώρα.

Gandalf

1. Χέστηκα :lol:

2. Ας μη βαπτιστεί ποτε. Ονομα θα παρει στο ληξιαρχείο, καθως αριθμο δημοτολογίου και λοιπα. Πιστοποιητικό γέννησης υπάρχει ανεξαρτήτως εκκλησίας και αναφέρεται το όνομα.

Σε θέματα κράτους δεν υπάρχει ζήτημα. Η εκκλησία ας πάει να κουρεύεται

ermiss
24/08/2010, 04:50
ε αυτούς τους αρκετούς ψάχνω αλλά δεν έχω γνωρίσει κανέναν ως τώρα :wave2:

Εγώ πάλι γνωρίζω δυο διαφορετικές περιπτώσεις... Τι σημαίνει αυτό? Σαφώς και είναι ελάχιστοι αλλά και πάλι δεν είναι λόγος να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Ελάχιστοι ήταν και οι πολιτικοί γάμοι πριν μια 15ετία. Σημαίνει κάτι αυτό?

Και στην τελική όταν σήμερα το 30% των γάμων είναι πολιτικοί αύριο οι ονοματοδοσίες σε δημοτολόγια θα πολλαπλασιαστούν... (εφόσον το παπαδαριό δεν επιτρέπει να βαφτίσει κάποιος το παιδί του όταν έχει κάνει πολιτικό γάμο)

Λεωνίδας
24/08/2010, 04:50
Cpt...

Gandalf :a53:
δηλαδή αν κάποια μείνει έγκυος και για Χ λόγους ο πατέρας βγει από την εικόνα και κάνει το παιδί μόνη της, δεν μπορεί να το βαφτίσει :confused:

kachius
24/08/2010, 04:53
ε αυτούς τους αρκετούς ψάχνω αλλά δεν έχω γνωρίσει κανέναν ως τώρα :wave2:

Περίμενε λίγους μήνες και θα σου συστηθώ...!

Η ονοματοδοσία (χωρίς βάπτιση) γίνεται στο ληξιαρχείο και το μόνο που χρειάζεται
είναι να είναι παρόντες (είτε με εξουσιοδότηση ο ένας) και οι δύο γονείς.
Αν έχεις κάνει βάπτιση στην εκκλησία, το μόνο (ουσιαστικό) που αλλάζει
είναι ότι μπορεί να πάει ο ένας γονέας, αλλά αντί για την εξουσιοδότηση
θα έχει μαζί το χαρτί της βάπτισης

Δηλάδη, ούτε λίγο ούτε πολύ, ονοματοδοσία κάνεις έτσι κι αλλιώς :winka:

Λεωνίδας
24/08/2010, 04:53
Εγώ πάλι γνωρίζω δυο διαφορετικές περιπτώσεις... Τι σημαίνει αυτό? Σαφώς και είναι ελάχιστοι αλλά και πάλι δεν είναι λόγος να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Ελάχιστοι ήταν και οι πολιτικοί γάμοι πριν μια 15ετία. Σημαίνει κάτι αυτό? δε βγάζω συμπεράσματα, απλά εκφράζω απορίες
επίσης από τους πολιτικούς, νομίζω αρκετά μεγάλο ποσοστό κάνει αργότερα και θρησκευτικό

Gandalf dr685sm
24/08/2010, 04:54
Cpt...

1. Θα σου κολήσουν χερούλια και φύτεμα ή καύση;... και στα δύο θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες. :lol:
2. Να το επαναλάβω ξανά... υπάρχουν υπηρεσίες (κυρίως στα Υπ. Εθν. άμυνας και Υπ. Εσωτερικών) που ζητούν τέτοια "χαρτιά" , προαιρετικά μεν, αλλά δείχνουν μια κάποια αντιμετώπιση.

Gandalf

Cpt. Haddock
24/08/2010, 04:55
:a53:
δηλαδή αν κάποια μείνει έγκυος και για Χ λόγους ο πατέρας βγει από την εικόνα και κάνει το παιδί μόνη της, δεν μπορεί να το βαφτίσει :confused:

Κι αν δε μπορεί να το βαπτίσει, πού το πρόβλημα;

Ρε καταλαβαίνετε οτι η βάφτιση ειναι μια ΚΑΘΑΡΑ θρησκευτική διαδικασία και, ως τέτοια, πρέπει να γίνεται οταν ο υποκείμενος εχει συναίσθηση του τί κάνει.

Αντε να τελειώνουμε με τις κολυμπήθρες και τα θυμιατά :wave2:

Cpt. Haddock
24/08/2010, 04:57
Cpt...

1. Θα σου κολήσουν χερούλια και φύτεμα ή καύση;... και στα δύο θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες. :lol:
2. Να το επαναλάβω ξανά... υπάρχουν υπηρεσίες (κυρίως στα Υπ. Εθν. άμυνας και Υπ. Εσωτερικών) που ζητούν τέτοια "χαρτιά" , προαιρετικά μεν, αλλά δείχνουν μια κάποια αντιμετώπιση.

Gandalf

1. Ας κανουν ότι θέλουν (αρκεί να έχουν αφαιρέσει πιο πριν ότι όργανο μπορεί να δοθεί αλλού)

2. Δηλαδή εαν δηλώσεις Λουθηρανός θα έχεις πρόβλημα; :winka:

Λεωνίδας
24/08/2010, 04:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Κι αν δε μπορεί να το βαπτίσει, πού το πρόβλημα;

Ρε καταλαβαίνετε οτι η βάφτιση ειναι μια ΚΑΘΑΡΑ θρησκευτική διαδικασία και, ως τέτοια, πρέπει να γίνεται οταν ο υποκείμενος εχει συναίσθηση του τί κάνει.

Αντε να τελειώνουμε με τις κολυμπήθρες και τα θυμιατά :wave2: δε ρώτησα αυτό συνάδελφε :D

Λεωνίδας
24/08/2010, 04:58
1. Ας κανουν ότι θέλουν (αρκεί να έχουν αφαιρέσει πιο πριν ότι όργανο μπορεί να δοθεί αλλού)
είσαι εκδικητικός τύπος ε ...;

Cpt. Haddock
24/08/2010, 04:59
είσαι εκδικητικός τύπος ε ...;

:a01:

Gandalf dr685sm
24/08/2010, 05:00
2. Δηλαδή εαν δηλώσεις Λουθηρανός θα έχεις πρόβλημα;

Εξαρτάται... αν δηλώσεις να περάσεις σε υπηρεσία Αρχής.. τυπικά οχι.. στην ουσία όμως σαν συμπεριφορές απέναντι σου .. Ω ΝΑΙ!

Έπρεπε να δείς την τελευταία προκύρηξη για σώματα ασφαλείας και συγκεκριμένη παράγραφο που "φωτογράφιζε" συγκεκριμένη θρησκεία (Ισλάμ) και το οτι θα πρέπει να μην εμποδίζει την διετέλεση καθήκοντος (βλ. προσευχή προς Μέκκα συγκεκριμένες ώρες)...

Υπάρχουν ακόμα κατάλοιπα σου λέω... για Βαλκάνια - Ελλάδα μιλάμε .. οχι για Ε.Ε.

Gandalf

Trickster
24/08/2010, 05:03
Δική σου θεωρία αυτή... δεν την συμμερίζονται όλοι.

Gandalf

Όχι φίλε μου..δεν είναι δικιά μου θεωρία. Είναι η πραγματικότητα. Κάποιοι την διαστρεβλώνουν κάποιοι την κοιτάνε κατάματα.

Gandalf dr685sm
24/08/2010, 05:06
Trickster... το απόλυτο είναι αφελές (για να μην πω κάτι άλλο). Αν έχεις απόδειξη (ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΗ) οτι δεν υπάρχει θεός ή αντίστοιχα υπάρχει να το αναφέρεις στο παγκόσμιο κοινό και να πάρεις την πατέντα.

Η δική σου θεωρία περί πίστης δεν αποτελεί πειστήριο/απόδειξη.

Σέβομαι αυτό που πιστεύεις ή οχι... αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι το αποδέχομαι και ώς σωστό. Πόσο μάλλον όταν εδώ και αιώνες το δίλημμα αν υπάρχει θεός ή οχι, κανείς δεν το έχει αποδείξει.

Gandalf

Cpt. Haddock
24/08/2010, 05:08
Σέβομαι αυτό που πιστεύεις ή οχι... αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι το αποδέχομαι και ώς σωστό. Πόσο μάλλον όταν εδώ και αιώνες το δίλημμα αν υπάρχει θεός ή οχι, κανείς δεν το έχει αποδείξει.
Gandalf

Ορθόν, μόνο που το βάρος της απόδειξης πέφτει σε αυτόν που ισχυρίζεται οτι υπάρχει :winka:

hidefnick
24/08/2010, 05:08
Το λοιπόν:

Το πάω ληξιαρχείο και δηλώνω όνομα παίζει κανονικά.

Το να σου ζητούν οι διάφορες υπηρεσίες χαρτιά από εκκλησία δεν είναι νόμιμο (προσωπικά δεδομένα?)

Το να μην σε θάψουν δεν παίζει. Απλώς δεν θα σε διαβάσουν (και θα συμφωνήσω με cap10- XΕΣΤΗΚΑ)

Το να θεωρείς ότι θα στιγματιστεί το παιδί σου αν είναι αβάφτηστο είναι λίγο ανέκδοτο το 2010.

Και ναι έχω βαφτίσει τον τσόγλανο. Καθολικό. Και τώρα θα πάει και κατηχητικό..... Και αυτό για να μπορεί, σύμφωνα με το συγκεκριμένο δόγμα, να κατανοήσει το όλο πακέτο θρησκεία κλπ και να πάρει το χρίσμα ώστε να μπορεί να παντρέψει και να βαφτίσει.... Οπως ακριβώς στην ορθόδοξη εκκλησία. Μπλουμ και τα ξέρεις όλα..... (Τώρα βέβαια η ιδέα και μόνο του κατηχητικού, κάτι μου κάνει, αλλά τεσπα)

Το κορυφαίο όλων βέβαια (γιατί χειρότεροι απο τους άθεους κομμουνιστές είναι οι καθολικοί ως γνωστόν) δεν ειναι να εχεις κανει πολιτικό γάμο. Ειναι να έχεις κάνει Καθολικό γάμο.... (Τον οποίο δεν αναγνωρίζει η ορθόδοξη εκκλησία) :p

Gandalf dr685sm
24/08/2010, 05:09
Cpt... οχι απαραίτητα...

Όταν ειδικά η πλειοψηφία είναι εκείνη που υπερισχύει στο θέμα ύπαρξης ανώτερης οντότητας ονομαζόμενης ώς θεός, βούδας, αλλάχ κτλ... Δεν είναι λογικό οι 100 να αποδείξουν στον 1. Το αντίθετο ισχύει.

Gandalf

Cpt. Haddock
24/08/2010, 05:14
Cpt... οχι απαραίτητα...

Όταν ειδικά η πλειοψηφία είναι εκείνη που υπερισχύει στο θέμα ύπαρξης ανώτερης οντότητας ονομαζόμενης ώς θεός, βούδας, αλλάχ κτλ... Δεν είναι λογικό οι 100 να αποδείξουν στον 1. Το αντίθετο ισχύει.

Gandalf

Η έννοια της απόδειξης δεν έχει να κάνει με κρίσιμη μαζα. Αυτός που ισχυρίζεται κατι (=υπάρχει θεός) οφείλει να το τεκμηριώσει.

Gandalf dr685sm
24/08/2010, 05:17
η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα..;;;

Πιστεύω ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που λες. Όπως σου είπα... πάρτο οτι είσαι σε μια παρέα 10 ατόμων που λένε οτι το triumph είναι μπακατέλα... εσύ πιστεύεις πως οχι. Νομίζεις οτι ενδιαφέρει τους 10 τι πιστεύεις εσύ και πρέπει να στο ανατρέψουν ή είναι το αντίστροφο;

Gandalf

Cpt. Haddock
24/08/2010, 05:19
η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα..;;;

Πιστεύω ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που λες. Όπως σου είπα... πάρτο οτι είσαι σε μια παρέα 10 ατόμων που λένε οτι το triumph είναι μπακατέλα... εσύ πιστεύεις πως οχι. Νομίζεις οτι ενδιαφέρει τους 10 τι πιστεύεις εσύ και πρέπει να στο ανατρέψουν ή είναι το αντίστροφο;

Gandalf

Το πρώτο ερώτημα απαντήθηκε πρόσφατα (η κότα έκανε το αυγό - δες σχετικό άρθρο στο βήμα)

Στο παράδειγμά σου: Εαν οι 10 μου λένε οτι το triumph ειναι μπακατέλα, θα τους ζητήσω πολύ απλά να το τεκημριώσουν. Αυτοι το ξεκίνησαν. Εαν το αποδείξουν, καλώς, εαν όχι, ειναι απλά μια εικασία

Δες το και νομικά ρε Μαγε: Εαν εγώ σε καταγγείλω ως κλεφτη, ΕΓΩ πρέπει να αποδείξω αυτά που λέω πρωτίστως. Αλλιώς εισαι κατα τεκμηριο αθώος

Trickster
24/08/2010, 05:19
Cpt... οχι απαραίτητα...

Gandalf

Ορθολογικά φίλε μου δεν υπάρχει και δεν είναι καθόλου απόλυτο.. την απάντηση την πήρε από το στόμα μου ο cpt.

Αφελής λοιπόν μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.. :beer:

Gandalf dr685sm
24/08/2010, 05:24
Αυτό δεν μπορείτε να κατανοήσετε και οι δύο...

ΕΙΣΤΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ... ελάχιστη μάλιστα.

Το 90% περίπου του πληθυσμού της γής πιστεύει σε μια μονοθεϊστική θρησκεία. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΣΕΙΣ. Σεβαστό μεν , αλλά οχι απαραίτητα αποδεκτά ώς σωστό. Η γενική αποδοχή είναι οτι ανώτερη οντότητα υπάρχει (μέχρι και ο φυσικός Hawkings το υποστηρίζει ώς ενα απο τα μεγαλύτερα μυαλά του αιώνα). Είτε ονομάζεται Θεός, είτε Αλλάχ , είτε οτιδήποτε.

Όταν λοιπόν αντιμετωπίζεις ενα συντριπτικό ποσοστό μάζας που κινείται σε ενα συγκεκριμένο ρεύμα με δύναμη και ταχύτητα για να το εκτρέψεις ώς μονάδα αντίθετη , είσαι εσύ που πρέπει να αλλάξεις τα δεδομένα. Αλλιώς κανείς δεν θα δώσει σημασία , θα σεβαστεί την διαφωνία σας και απλά θα συνεχίσει στο ίδιο ρέμα θεωρώντας ήσσονος σημασίας την μειοψηφία αυτήν.

Κατανοητό;

Gandalf

Cpt. Haddock
24/08/2010, 05:29

Το 90% περίπου του πληθυσμού της γής πιστεύει σε μια μονοθεϊστική θρησκεία. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΣΕΙΣ. Σεβαστό μεν , αλλά οχι απαραίτητα αποδεκτά ώς σωστό. Η γενική αποδοχή είναι οτι ανώτερη οντότητα υπάρχει (μέχρι και ο φυσικός Hawkings το υποστηρίζει ώς ενα απο τα μεγαλύτερα μυαλά του αιώνα). Είτε ονομάζεται Θεός, είτε Αλλάχ , είτε οτιδήποτε.

Όταν λοιπόν αντιμετωπίζεις ενα συντριπτικό ποσοστό μάζας που κινείται σε ενα συγκεκριμένο ρεύμα με δύναμη και ταχύτητα για να το εκτρέψεις ώς μονάδα αντίθετη , είσαι εσύ που πρέπει να αλλάξεις τα δεδομένα. Αλλιώς κανείς δεν θα δώσει σημασία , θα σεβαστεί την διαφωνία σας και απλά θα συνεχίσει στο ίδιο ρέμα θεωρώντας ήσσονος σημασίας την μειοψηφία αυτήν.

Κατανοητό;

Gandalf

Προτιμώ να 'μαι στη μειοψηφία των ανοικτών μυαλών μάγε (και άσε τι είπε ο Hawking - άλλο ειναι αυτό που είπε)

Παλιότερα η γενική αποδοχή ήταν οτι η γη ειναι επιπεδη, τους κεραυνους τους ρίχνει ο Διας, ο βοριάς ειναι γιός του Αίολου και το κύμα το δημιουργεί ο Ποσειδώνας όποτε έχει καιρό να γαμήσει....

btw, Κινεζοι και Ινδοι (περίπου το 1/3 του πληθυσμου της γης) δεν ειναι όλοι μονοθεϊστές

Να τη βράσω την πλειοψηφία σας, ειδικά όταν ακολουθεί τέτοιες εκκλησίες (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=350007&ct=1&dt=24/08/2010)

Trickster
24/08/2010, 05:29
Δεν είναι απαραίτητο να πείσουμε κάποιον.. προσωπικά δεν είμαι κήρυκας κάποιας νεας θρησκείας. Αλλά δεν θα επιτρέψω την κοινωνική δομή και την τάξη πραγμάτων (στο βαθμό που μπορώ να το ελέγξω φυσικά) να μου καθορίσει πως θα σκέφτομαι.

Gandalf dr685sm
24/08/2010, 05:36
@Trickster... αυτό που λες τώρα είναι σωστό. Η πίστη όπως είπα σε κάτι είναι προσωπικό θέμα και είναι σεβαστό αυτό που λές. Είμαι κάθετα εναντίον σε όποια προσπάθεια κατήχησης διά βίας. Και απο την μία και απο την άλλη πλευρά. Αυτό λέω και τώρα.

Εσύ πιστεύεις στον νόμο των συμπτώσεων (πως δημιουργήθηκε το σύμπαν κοκ )... εγώ σε κάτι άλλο. Δέχομαι οτι διαφωνούμε απλά.

@Cpt..

Κινέζοι και Ινδοί σε μεγάλο ποσοστό πιστεύουν σε κάποια θρησκεία με ανώτερα όντα ακόμα και αν δεν είναι μονοθειστική.

Αν θες επίσης να σε προσβάλω μιμούμενος το "ανοιχτά μυαλά" (συνεπάγεται οτι οι άλλοι είναι κλειστά) τότε θα σου πω οτι προσωπικά θεωρώ ώς μη λογικό και αφελές το θεώρημα των πολλαπλών συμπτώσεων που οδηγεί στην ύπαρξη μας..(εκτός και αν είσαι οπαδός Σαϊντελογίας).

Τώρα όσον αφορά Δίες , επίπεδη γή κοκ... ακόμα και τότε οι λίγοι ανέτρεψαν με λογικά επιχειρήματα την πίστη πολλών (Γαλλιλαίος, Νεύτωνας, Δημόκριτος κοκ ).

Για τον Hawkings έχοντας διαβάσει και παρακολουθήσει αυτά που λέει αρκετά , εκείνο που αναφέρει είναι πως είναι αδύνατον απο συμπτώσεις και μόνο να υπάρχουμε σήμερα για αυτό και ΘΕΩΡΕΙ πως κάτι ανώτερο υπάρχει που διατηρεί αρμονία στο Cosmos.

Gandalf

Joyrider
24/08/2010, 05:37
Παλιότερα η γενική αποδοχή ήταν οτι η γη ειναι επιπεδη, τους κεραυνους τους ρίχνει ο Διας, ο βοριάς ειναι γιός του Αίολου και το κύμα το δημιουργεί ο Ποσειδώνας όποτε έχει καιρό να γαμήσει....

Συμφωνώ με τον cpt. Αυτό που λέει ενίαι λογικό.. ότι αν μπορεί να το ακολουθούν οι πιο πολλοί ισχύει αλλά δεν το κάνει απαραίτητα σωστό μόνο και μόνο επειδή είναι πλειοψηφία. Καθώς η πλειοψηφία έχει ανατραπεί πολλές φορές από τον έναν.

Αλλά και μετά συμφωνώ και με τον gandalf γιατί αυτός ο ένας πρέπει να αποδείξει την διαφορετικότητα ακόμα και αν πρέπει να ανατρέψει κάτι αυθαίρετο.

Άρα μάλλον και οι δυο πρέπει να το αποδείξουν και όποιος το κάνει κερδίζει.

Gandalf dr685sm
24/08/2010, 05:39
joyrider...
Άρα μάλλον και οι δυο πρέπει να το αποδείξουν και όποιος το κάνει κερδίζει.

+1000000000

Gandalf

zephyr1
24/08/2010, 05:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από Trickster
Άσε μας ρε φίλε.. με τις αρλούμπες σου πρωί πρωί.. έλεος.

Θεός δεν υπάρχει...

εντάξει σε κατέστρεψα; χάθηκε η κοσμοθεωρία σου; Γιατί κάποιοι δεν ψάχνουν να την βρούν σε παραμυθάκια όπως εσύ.. :wave2:

Αν με γνωρισεις απο κοντα θα δεις αν ψαχνω την ζωη μου σε παραμυθακια,ακομα αν νομιζεις οτι με κατεστρεψες εισαι πολυ γελασμενος.

Ανηκεις στην κατηγορια τον γαμαω και δερνω και τα ξερεις ολα,βασιζεσαι στης δυναμεις σου και δεν εχεις αναγκη κανεναν,οκ μεγαλε συνεχισε ετσι,οταν η ιδια η ζωη ερθει και σου δειξει κατι τελειως προτωγνωρο για το οριοθετημενο μυαλο σου ,τα ξαναλεμε.

Και μην βαζεις χαιρετουρα στο τελος για να γλυκανεις την επιθεση σου,χαβαλε.

Cpt. Haddock
24/08/2010, 05:42
[...]@Cpt..
Κινέζοι και Ινδοί σε μεγάλο ποσοστό πιστεύουν σε κάποια θρησκεία με ανώτερα όντα ακόμα και αν δεν είναι μονοθειστική.[...]
Gandalf

Τρομερή ανακυβίστιση έκανες μαγε :evil:

Τεσπά, αυτοι οι δύο που πρέπει ο ενας στον άλλο να αποδείξουν κατι ειναι οι οπαδοι του θεόυ και οι άθεοι (δόγματα αμφότερα)

Ευτυχώς υπάρχει και μια μειοψηφία που ειναι απλά άθρησκοι, όπως εγώ. :wave2:

sergiosm
24/08/2010, 05:43
Ορθόν, μόνο που το βάρος της απόδειξης πέφτει σε αυτόν που ισχυρίζεται οτι υπάρχει :winka:

:nono:

Το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός που ισχυρίζεται κάτι.

Κοινώς: αυτός που υποστηρίζει κάτι, αυτός πρέπει και να το αποδείξει.

Άρα:
όποιος υποστηρίζει ότι υπάρχει θεός, πρέπει να αποδείξει ότι υπάρχει θεός

όποιος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει θεός, πρέπει να αποδείξει ότι δεν υπάρχει θεός

Επειδή λοιπόν μόνο όταν πεθάνουμε θα το μάθουμε (αν το μάθουμε) και επειδή δεν υπάρχει κανένας επιστημονικός τρόπος για να αποδειχθεί είτε το ένα είτε το άλλο, η σχετική κουβέντα απλά δεν έχει νόημα.

Ας πιστεύει ο καθένας ό,τι θέλει και ας μένει εκεί το θέμα...

Trickster
24/08/2010, 05:43
Δεν χρειάζεται να αποδειχθεί κάτι.. και ο hawking ήταν ατυχές παράδειγμα..:

One does not have to appeal to God to set the initial conditions for the creation of the universe, but if one does He would have to act through the laws of physics. [Stephen Hawking, Black Holes & Baby Universes]

Gandalf dr685sm
24/08/2010, 05:44
Cpt... οπως είπα και στον Trickster... δέχομαι οτι διαφωνούμε και το σταματώ εδώ.

:)

@trickster... διάβασε και το Does God play Dice... θα δείς οτι λέει και άλλα εκεί.

Gandalf

zephyr1
24/08/2010, 05:45

Πλειοψηφια καπετανιε ,πλειοψηφια.

Cpt. Haddock
24/08/2010, 05:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
[..]Άρα:
όποιος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει θεός, πρέπει να αποδείξει ότι δεν υπάρχει θεός
[...]:wave2:

[...]Τεσπά, αυτοι οι δύο που πρέπει ο ενας στον άλλο να αποδείξουν κατι ειναι οι οπαδοι του θεόυ και οι άθεοι (δόγματα αμφότερα)

:winka:

Και μή μΕ κάνεις εμένα :nono:

:lol:

Πλειοψηφια καπετανιε ,πλειοψηφια.

Λες; Δε νομίζω...

Trickster
24/08/2010, 05:46

Και μην βαζεις χαιρετουρα στο τελος για να γλυκανεις την επιθεση σου,χαβαλε.

Είμαι σίγουρος ότι θα ξεκίναγες και σταυροφορία στο μέλλον.. :rolleyes:

zephyr1
24/08/2010, 05:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από Trickster
Είμαι σίγουρος ότι θα ξεκίναγες και σταυροφορία στο μέλλον.. :rolleyes:

Μονο ετσι.

http://www.youtube.com/watch?v=deZ94kHVk7A&feature=player_embedded#!

Λεωνίδας
24/08/2010, 05:56
ευτυχώς δεν το ξεχειλώσαμε πάλι :lol: :lol:

zephyr1
24/08/2010, 06:03

Λες; Δε νομίζω...

Παρατηρησε απο την αρχη το thread.:winka:

arxaios
24/08/2010, 06:09
ευτυχώς δεν το ξεχειλώσαμε πάλι :lol: :lol:

Το προσπαθήσαμε φιλότιμα όμως !!! :lol: :lol: :lol:

TarasOne
24/08/2010, 07:10
Τελικά εγώ που δεν έχω βαφτιστεί, μεγάλωσα με ένα γονιό, και οδηγάω Γάλλο-Ισπανικό enduro, δεν την παλεύω με τη καμία? Η αλήθεια είναι ότι σκοτώνω, απαγάγω και παρκάρω μερικές φορές πάνω στο πεζοδρόμιο...

ermiss
24/08/2010, 07:19
Ρε ξεκολάτε, η πνευματικότητα, η πίστη κλπ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την ύπαρξη η μη του θεού.

Ανάγκη καλύπτει. Είτε σήμερα λέγετε χριστιανισμός που σήμερα είναι μερικά δισ ενώ πριν 2000 χρόνια ήταν 3 και ο κούκος, είτε λέγετε Ισλαμ που πριν το 600μχ δεν υπήρχε καν, είτε λέγετε ινδουισμός, είτε λέγετε 12θεο που πριν 2000 χρόνια μαμούσε και έδερνε και σήμερα το δέχονται μόνο ορισμένοι γραφικοί, είτε είναι ο βασιλιάς ήλιος, η σελήνη, το ποτάμι κλπ. Και αύριο αν αποδείξω ότι δεν υπάρχει θεός θα βρεθεί νέα θρησκεία που θα πιστεύει στον άνθρωπο πχ και θα αποκτήσει εκατομμύρια πιστούς.

Ανάγκη καλύπτει η θρησκεία η πνευματικότητα η πίστη. Σήμερα ο θεός, πριν οι 12 θεοί, πιο πριν τα φυσικά φαινόμενα, αύριο οι εξωγήινοι...

Όπως εμείς σαν μειοψηφία είτε άθρησκων, είτε άθεων ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σέβονται οι άλλοι την επιλογή μας να νιώθουμε ελεύθεροι απο τέτοιες δεισιδαιμονίες, παραμύθια, κατασκευάσματα κλπ που ονομάζονται θρησκείες. Έτσι σαν πραγματικά ελεύθεροι ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να σεβόμαστε την ανάγκη του άλλου να πιστεύει κάπου, να ελπίζει. να να να να...

Σεβαστείτε, για να σας σέβονται. Δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις έχουν μόνο οι άθεοι φονταμενταλιστές κομμουνιστές κλπ...

υγ. Όποιος πιστεύει σε κάτι δυνατά και είναι σίγουρος για αυτό δεν έχει και δεν νιώθει καμία ανάγκη να αποδείξει οτιδήποτε σε κανέναν. Είτε αυτό είναι η ύπαρξη, είτε η μή ύπαρξη θεού. Όταν μπαίνεις σε τέτοιες διαδικασίες επιχειρηματολογίας μάλλον δεν είσαι και τόσο σίγουρος για την δύναμη της πίστης σου.

ermiss
24/08/2010, 07:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από TarasOne
Τελικά εγώ που δεν έχω βαφτιστεί, μεγάλωσα με ένα γονιό, και οδηγάω Γάλλο-Ισπανικό enduro, δεν την παλεύω με τη καμία?

Και κυκλοφορείς ακόμα ελεύθερος? :rotflmao: :rotflmao:

BELZEBOYLIS
24/08/2010, 07:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
:nono:

Το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός που ισχυρίζεται κάτι.

Κοινώς: αυτός που υποστηρίζει κάτι, αυτός πρέπει και να το αποδείξει.

Άρα:

δηλαδή αν εγώ ισχυριστώ ότι υπάρχει μια πολύ μικρή τσαγιέρα σε τροχιά γύρω από τη Γη και εσύ ότι δεν υπάρχει, πρέπει και οι δύο να αποδείξουμε τους ισχυρισμούς μας ???? :wave2:

Cpt. Haddock
24/08/2010, 07:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
δηλαδή αν εγώ ισχυριστώ ότι υπάρχει μια πολύ μικρή τσαγιέρα σε τροχιά γύρω από τη Γη και εσύ ότι δεν υπάρχει, πρέπει και οι δύο να αποδείξουμε τους ισχυρισμούς μας ???? :wave2:

Εστειλες τη μηχανη σε τροχια ρε Κωστα; :look:

BELZEBOYLIS
24/08/2010, 07:45

για αυτό είπα για μικρή τσαγιέρα Καπετάνιε :lol:

Shaolin Monk
24/08/2010, 07:55
Τελικά εγώ που δεν έχω βαφτιστεί, μεγάλωσα με ένα γονιό, και οδηγάω Γάλλο-Ισπανικό enduro, δεν την παλεύω με τη καμία? Η αλήθεια είναι ότι σκοτώνω, απαγάγω και παρκάρω μερικές φορές πάνω στο πεζοδρόμιο...

Εμ, να γιατι οδηγεις Ισπανο γαλλικες αηδιες... Απο μικρος ησουν καταδικασμενος...:rotflmao:

alex14
24/08/2010, 07:57

:rotflmao: :rotflmao:

Να προσεχει μη συγκρουστει με κανενα VStrom

:rotflmao:

SpineshankD
24/08/2010, 08:27
απαντηση απο George Carlin ετσι απλα...

http://www.youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o

BELZEBOYLIS
24/08/2010, 08:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
:rotflmao: :rotflmao:

Να προσεχει μη συγκρουστει με κανενα VStrom

:rotflmao:

μπαα τα VStrom πρέπει να τα έχει σχεδιάσει ο μεγαλοδύναμος ....δεν παθαίνουν τίποτα!!!:lol:

BLiTzER
24/08/2010, 08:44

Από πότε η άποψη της μάζας καθορίζει το σωστό, αληθές? Ένα τεράστιο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού της γης είναι αγράμματοι, χαμηλού έως μέσου δείκτη ευφυίας και θα πίστευαν στον καναπέ του σαλονιού μου, αν τους οδηγούσα εκεί. Ο Hawking (και οποιοσδήποτε άλλος σκεπτόμενος άνθρωπος, που σέβεται τον εαυτό του) ουδέποτε παραδέχτηκε την ύπαρξη θεού, όπως τον περιγράφουν οι γραφές των χριστιανών. Το "υπάρχει κάτι ανώτερο, αλλά δεν έχω ιδέα τι, πως και γιατί" δε νομίζω ότι αποτελεί επιχείρημα και σίγουρα οι οργανωμένες θρησκείες δε δέχονται τέτοιες αοριστίες.

Ποιος υποστήριξε ότι πρέπει να ενδιαφέρεται κάποιος για τους αθεϊστές? Κάποιος που ξέρει γιατί πιστεύει δε θα αλλάξει γνώμη. Εφόσον τον εξυπηρετεί, τον κάνει να νιώθει καλά. Κάποιος που δεν πιστεύει, επίσης. Δεν είναι θέμα συζήτησης η πίστη (ή μη). Θέμα συζήτησης συνήθως αποτελεί μεταξύ ατόμων που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα (αλλά φυσικά δεν το δέχονται) γιατί είναι χριστιανοί. Επειδή γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Επειδή τους βάφτισαν. Επειδή τους έκαναν πλύση εγκεφάλου από βρέφη μέχρι την ενηλικίωση. Επειδή όλοι είναι χριστιανοί. Επειδή αν δεν είσαι, δέχεσαι τις κυρώσεις. Εδώ βρέθηκε κάποιος (no offense) που υποστήριξε ότι μελέτησε και ασπάστηκε τον χριστιανισμό για να διαφέρει από τις μάζες...

Γιατί πιστεύεις ότι με ενδιαφέρει να αλλάξω τον κόσμο? Να γεμίσω το μυαλό τους? Είναι τελείως προσωπικό θέμα και κατέληξα κάπου μετά από πολλά χρόνια σκέψης και βιωμάτων. Δε θα το χαρίσω έτσι απλόχερα στον καθένα. Δε δίνω δεκάρα. Αρκεί να κρατούν το κήρυγμα για τον εαυτό τους.

Ρε ξεκολάτε, η πνευματικότητα, η πίστη κλπ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την ύπαρξη η μη του θεού.

Ανάγκη καλύπτει.

Ότι είπε.

"Men will never be free until the last king is strangled with the entrails of the last priest"

kachius
24/08/2010, 09:00

@trickster... διάβασε και το Does God play Dice... θα δείς οτι λέει και άλλα εκεί.

Άλλα λέει γιατί άλλος είναι :lol:

Αυτό δεν είναι του hawking, είναι του Ian Stewart

madox
24/08/2010, 09:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από paramedic
H θρησκεία μας αν δεν κάνω λάθος μιας και πάντα λέγαμε το πόσο τεράστιοι ήταν οι αρχαίοι Έλληνες είναι το Δωδεκάθεο(απλά αναφορά κάνω ούτε την ασπάζομαι όυτε ξέρω κατι παραπάνω).
Ο Χριστιανισμός είναι καθαρά ξενόφερτη θρησκεία και απορώ πώς πέσαμε στην λούμπα και τον ασπαστήκαμε. Ισως ό κόσμος τότε που ήρθε εδώ να έιχε ανάγκη απο έναν σωτήρα και μια διαφορετική άποψη Θεού.
Οπότε δεν έιναι ΜΑΣ είναι άλλων όπως καλά αναφέρεις φίλε μου.

Ο χριστιανισμος επιβληθηκε με αιμα στους ελληνες-κατοικους της ανατολικης ρωμαικης αυτοκρατοριας(βυζαντιο).

Εκκλησιαστικό ανέκδοτο: Ο «Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός»

Ο όρος αυτός (Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός) δεν σημαίνει τίποτε, και δεν υπάρχει στα λεξικά. Και δεν σημαίνει τίποτα, γιατί Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός δεν υπήρξε ποτέ. Στα 1.000 και περισσότερα χρόνια του βυζαντινορθοδόξου κράτους ο Ελληνισμός εξωβελίσθη, εχλευάσθη και κατεστράφη με λύσσα από τον ορθόδοξο κλήρο και τις κρατικές αρχές του Βυζαντίου.

Ο όρος είναι μάλλον χαλκευμένο σύνθημα ορισμένων ορθοδόξων κύκλων και ρητόρων και εμφανίζεται μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος*, άρχισε δε τελευταίως να καταχωρείται δειλά μεν άλλα επίμονα και στα σχολικά βιβλία. Σε όλη την διάρκεια της βυζαντινής εποχής, αλλά και της τουρκοκρατίας, δηλαδή επί 1500 περίπου χρόνια, δεν ανεφέρθη ποτέ τέτοια λέξη. Χρησιμοποιείται όμως τώρα τελευταία και με την επανάληψη αρχίζει σιγά-σιγά να πιάνει. Μαζί μ’ αυτόν ακούγονται δειλά -δειλά και άλλοι οροί όπως Έλληνας ορθόδοξος, Ελληνισμός και Ορθοδοξία, κ.λπ. πού και αυτοί, για τους ιδίους λόγους, είναι κενοί περιεχομένου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.pare-dose.net/?p=3253#ixzz0xWlR2Sse

madox
24/08/2010, 09:35
Ήθελα να το γράψω από το πρώτο σου ποστ στο θέμα. Συγκρατήθηκα, επειδή δε θέλω να λαμβάνω μέρος σε τέτοιες συζητήσεις. Αλλά κάθε νέα σου απάντηση απλά με βασανίζει.

αρκει να μη μαλωσουμε στο θεμα του κουμπαρου:rotflmao:

STOYBI
24/08/2010, 10:42
hidefnick.......................

Γαμω.. το avatar σου λεμε....!!!!!!!! :beer: :beer: :beer: :beer:

menelaos46
24/08/2010, 11:34
Μιας και δεν το ξεκαθαρίζεις αν μιλάς για μονογονεϊκές κατ' ανάγκη(θάνατος, αγνώστου πατρός κλπ) ή κατ' επιλογή(διαζύγιο). Να σου πω απο την πλευρά μου, επειδή μεγάλωσα έτσι και γνώρισα και αρκετούς στην πορεία. Κανένα πρόβλημα... Σαφώς και όλοι θα θέλαμε ένα ιδανικό περιβάλλον, αλλά εκ του αποτελέσματος, κανένα πρόβλημα

Κατ'αναγκη η επιλογη εχει μια μικρη διαφορα αλλα οχι τοσο σημαντικη αλλα δημιουργουνται σιγουρ κενα χαρακτηρα.
Οπως π.χ. ΙΣΩΣ αυτοπεποιθεσης η διστακτικοτητας αν δεν υπαρχει πατερας η αλλα χαρακτηριστηκα αν δεν υπαρχει μητερα.
Βεβαια δε λεω οτι τα παιδια θα εχουν σοβαρο προβλημα αλλα θα εχουν σιγουρα προβλημα το οποιο εξαρταται απο την ηλικια και πολλα αλλα και δεν θα ειναι απαραιτητα εμφανες αλλα θα υπαρχει.

Αυτο που γραφεις στηριζεται σε καποια μελετη?Αν η θεωρια σου ειναι σωστη τοτε παιδια που χανουν καποιο γονιο ή ακομα και ορφανα πρεπει να κλεινονται σε ψυχιατρεια και ιδρυματα. Μονο κατα την διαρκεια της ναζιστικης κατοχης αν αναλογιστουμε ποσα παιδια μεγαλωσαν(σε αθλιες συνθηκες) με τον ενα γονεα ή και καθολου γονεις και στη συνεχεια εγιναν οι στυλοβατες της Ελλαδας,τοτε μαλλον το επιχειρημα σου δεν στεκει.Μηπως εχουμε γινει υπερπροστατευτικοι χωρις λογο?

Οχι σιγα μη τα ριχνουμε κι απο το γκρεμο....
Ειπα θα εχουν ελλειματικο χαρακτηρα οχι ψυχολογικα....
Μελετη σιγουρα υπαρχει και λεει αυτο ακριβως αλλα αν θες να ψαξεις ψαξε.

dond4le
24/08/2010, 12:17
Τα λινκ που παραθετεις ειναι απ ευθειας συνδεση με τα κατηχητικα της εκκλησιας.Ειναι τοσο αξιοπιστα οσο και η μελετη του state department για τα πυρηνικα του Ιρακ.Ευχαριστουμε για την δωρεαν εγκεφαλικη πλυση,τουλαχιστον εγω δεν θα παρω.

Μην παιρνετε δεν εχω κανενα προβλημα...................το να χλευαζεις παντος κατι που δεν το γνωριζεις δεν διχνει πολιτισμο.

Και αφου αρκετοι δηλωνετε αθεοι δεν ειναι απαραιτητο να εχετε και Ορθοδοξα ονοματα........γιατι αυτο πραγματικα με ενοχλει.

Επισεις μην κανεται θρησκευτικο γαμο ουτε να βαπτηζεται τα παιδια σας αλλα ουτε και να θαβεστε μετα τον θανατο σας αν δεν σας αρεσει.

Δεν εχετε ομως το δικαιομα να ΚΡΙΝΕΤΕ την καθε θρησκεια ειτε αυτο λεγετε ορθοδοξια ειτε ινδουισμος ειτε μουσουλμανισμος.

sergiosm
24/08/2010, 12:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από dond4le
Δεν εχετε ομως το δικαιομα να ΚΡΙΝΕΤΕ την καθε θρησκεια ειτε αυτο λεγετε ορθοδοξια ειτε ινδουισμος ειτε μουσουλμανισμος.

:nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono:

να κρίνουμε έχουμε κάθε δικαίωμα να μην σεβόμαστε ΔΕΝ έχουμε δικαίωμα.

όμως αυτό πρέπει να είναι αμοιβαίο

Οι θρησκευτικοί ηγέτες και οι πιστοί τους πρέπει να σέβονται αυτούς που δεν τους πιστεύουν και όχι να τους αντιμετωπίζουν ως παρακατιανούς.

Ειλικρινά δεν νομίζω να ξεχάσω ποτέ (έχουν ήδη περάσει 20 χρόνια και το θυμάμαι σαν χθες) το ... βλέμμα που έριξε μία "θεούσα" (το λέω για να καταλάβεις σε τί άτομο αναφέρομαι) γύρω στα 50 σε ένα παιδί που ήταν δεν ήταν 18-20 το οποίο είχε μακρύ μαλλί και φορούσε σκουλαρίκι και περνούσε εκείνη τη στιγμή δίπλα της.

Μιλάμε ούτε να έβλεπε τον χειρότερο εγκληματία.

Για να είμαι όμως σωστός πρέπει να πω ότι μαζί της ήταν ένας παπάς ο οποίος αντίθετα φέρθηκε απολύτως φυσιολογικά. ΔΕΝ έκανε απολύτως τίποτα.

BLiTzER
24/08/2010, 12:27
Και αφου αρκετοι δηλωνετε αθεοι δεν ειναι απαραιτητο να εχετε και Ορθοδοξα ονοματα........γιατι αυτο πραγματικα με ενοχλει.

Εμένα να δεις πως με ενοχλεί που μου έδωσαν εβραϊκό όνομα με το ζόρι. Ευτυχώς οι περισσότεροι φίλοι μου με φωνάζουν με το nick μου :P

Επισεις μην κανεται θρησκευτικο γαμο ουτε να βαπτηζεται τα παιδια σας αλλα ουτε και να θαβεστε μετα τον θανατο σας αν δεν σας αρεσει.

Μακάρι.

Έχεις κάθε δικαίωμα να κρίνεις οτιδήποτε προβάλλεται. Κράτα την πίστη σου για τον εαυτό σου και δε θα σου πει κανείς τίποτα. Τη στιγμή που ανοίγεις το στόμα σου, δίνεις κάθε δικαίωμα να κριθείς. Όχι εσύ προσωπικά ε.

Κατά τ'άλλα σέβομαι κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη να πιστέψει. Δε σέβομαι την επιβολή με το έτσι θέλω. Και σίγουρα δε σέβομαι μια θρησκεία που το έχει δόγμα.

Shaolin Monk
24/08/2010, 12:44

Δικαιωμα κρισης εχει ο καθενας, ανεξαρτητα αν πιστευει ή οχι. Ειδικα αν καποιος εχει ασχοληθει με ιστορια των θρησκειων και η γνωση του δεν ειναι η στειρα εκκλησιαστικη. Δικαιωμα ομως χλευασμου δεν εχει κανεις, οποιος και να ειναι αυτος.

ermiss
24/08/2010, 12:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
Κατ'αναγκη η επιλογη εχει μια μικρη διαφορα αλλα οχι τοσο σημαντικη αλλα δημιουργουνται σιγουρ κενα χαρακτηρα.
Οπως π.χ. ΙΣΩΣ αυτοπεποιθεσης η διστακτικοτητας αν δεν υπαρχει πατερας η αλλα χαρακτηριστηκα αν δεν υπαρχει μητερα.
Βεβαια δε λεω οτι τα παιδια θα εχουν σοβαρο προβλημα αλλα θα εχουν σιγουρα προβλημα το οποιο εξαρταται απο την ηλικια και πολλα αλλα και δεν θα ειναι απαραιτητα εμφανες αλλα θα υπαρχει.

Οχι σιγα μη τα ριχνουμε κι απο το γκρεμο....
Ειπα θα εχουν ελλειματικο χαρακτηρα οχι ψυχολογικα....
Μελετη σιγουρα υπαρχει και λεει αυτο ακριβως αλλα αν θες να ψαξεις ψαξε.

Σίγουρα θα έχουν ελλειμματικά χαρακτηριστικά???

Λες να πάω σε κανένα ψυχολόγο?

Κανείς άλλος ορφανός ρε παιδιά να πάμε μαζί να μας κάνει καλή τιμή??? ( η τσιγκουνιά μετράει στα ελλειμματικά χαρακτηριστικά? :rotflmao: :rotflmao: )

jasper
24/08/2010, 16:43

Αδερφέ με βάφτισαν 11 μηνών, δεν είχα μυαλό τότε να διαλέξω όνομα αρχαιοελληνικό. Άργησα να ωριμάσω.

Έχω δώσει εντολές για αποτέφρωση και μεταφορά της τέφρας στον κοντινότερο κάδο απορριμάτων αφού ενδιαφέρεσαι να μάθεις πως το αντιμετωπίζει ένας άθεος.

Φίλε μου δεν έχω κανένα σκοπό να φάω τα νιάτα μου διαβάζοντας θρησκείες για να τις απορρίψω πλήρης γνώσεων και αποδείξεων. Φαντάζομαι ότι και συ δεν έχει ξεκοκκαλίσει όλους τους άθεους φιλοσόφους, επιστήμονες, μελετητές για να είσαι σίγουρος ότι βρίσκεσαι στον ορθό δρόμο.

Κάνω όμως το εξής πολύ απλό. Διαβάζω ιστορία και κοιτάζω την εξέλιξη των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης, της τεχνολογίας κλπ. Είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσεις ότι από τότε που κυριαρχησαν οι τρεις μονοθειστικές θρησκείες και για χίλια περίπου χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτε στο δυτικό κόσμο. Δε νομίζω να είμαστε στο σωστό φόρουμ για να επεκταθούμε άλλο...

ego_o_idios
24/08/2010, 17:27
lipon akouste me prosektika
den xriazete pleon na vaftizete ta pedia sas den exoun kamia kirosi pou8ena to kanete entelos gia dikous sas logous
to kratos anagnorizi tin dilosi tou pediou apla sto dimarxio ke opos ksana ipa den exi epiptosis pou8ena oute sxolia oute alou

an vaftisete mono to pedi ke den to dilosete sto dimarxio den iparxi os politis den to ka8orizoun i eklisies afto

ke iparxi aftos o nomos edo ke kamposa xronia logou ton metanaston alo8riskon pou den mporis na tous ipoxreosis se xristianiki vaptisi

opos iparxi ke to gegonos oti i pisti se opion dipote 8eo ine prosopiki ipo8esi pleon den afora ton nomo ke to kratos

ke efoson i eklisies ine ke ipoxreomenes na dexonte opion dipote
akoma ke egklimaties

to na dexete enan politi me diaforetikes prosopikes epiloges ine pleon ipoxreosi mias ke o politis aniki sto kratos ke kanis den mpori na ton diapompefsi gia tin diaforetikotita tou

poso malon afton ton distixo pou malon den antexe to ikonomiko eksodo tou gamou ke protimise ton politiko pou kostizi molis 15 euro anti gia ola afta ta eksoda sto onoma tou 8eou ke tis 8riskias

otan den exis tin ikonomiki politelia na ise fanatikos xristianos to girizis se kati pio xalaro:lol:

ke as afisis ton 8eo gia tous fragkatous

ama 8eli o 8eos gia na pantrefto ston nao tou ena skasmo lefta
as to klisi to magazi ke aftos ti na tou kanoume...:rotflmao: :rotflmao:

guzzistas
24/08/2010, 18:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από jasper

Κάνω όμως το εξής πολύ απλό. Διαβάζω ιστορία και κοιτάζω την εξέλιξη των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης, της τεχνολογίας κλπ. Είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσεις ότι από τότε που κυριαρχησαν οι τρεις μονοθειστικές θρησκείες και για χίλια περίπου χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτε στο δυτικό κόσμο. Δε νομίζω να είμαστε στο σωστό φόρουμ για να επεκταθούμε άλλο...

Συμφωνώ.......

TarasOne
25/08/2010, 03:42
Και κυκλοφορείς ακόμα ελεύθερος?

Εμ, να γιατι οδηγεις Ισπανο γαλλικες αηδιες... Απο μικρος ησουν καταδικασμενος...

Ρε... Πάτε καλά ρε? Εμένα ειρωνεύεστε και κοροϊδεύετε ? Ξέρετε ποιος είμαι εγώ ρε? Δεν διαβάσατε τα post πιο πάνω που σας εξηγούν ότι εφόσον είμαι παιδί διαλυμένης οικογένειας είμαι ψυχάκιας?
Είμαι σάπια βίδα σε ένα σύστημα σωστό εγώ ρε, είμαι χαλασμένο γρανάζι της κοινωνίας ρε... άμα ήμουνα μηχανάκι θα ήμουνα ΚΤΜ ρε... Δε με φωνάζουν για το τίποτα Μπάμπης ο δισκόφρενος...

Άκου εκεί αηδία το μηχανάκι μου... Άμα έβγαλα τα αυτοκόλλητα δεν είναι για να μην αναγνωρίζουν την μάρκα και μου πετάνε πέτρες στα φανάρια... είναι επειδή... χμ... δηλαδή... α ναι νάτο...είναι για λόγους κέρδος βάρους... Άντε μπράβο... Δεν ξέρετε εσείς...

ermiss
25/08/2010, 03:49

:lol: :lol:

207591

Joyrider
25/08/2010, 03:54
:lol: :lol:

:hypnotize :dizzy: :alien:

207592

ermiss
25/08/2010, 03:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider

4000 CE???

Πολύ αισιόδοξο το βρίσκω :rotflmao: :rotflmao:

Joyrider
25/08/2010, 03:59
4000 CE???

Πολύ αισιόδοξο το βρίσκω :rotflmao: :rotflmao:

:lol: ποτέ δεν θα μάθουμε -->:ZZZ:

Shaolin Monk
25/08/2010, 04:02
Ρε... Πάτε καλά ρε? Εμένα ειρωνεύεστε και κοροϊδεύετε ? Ξέρετε ποιος είμαι εγώ ρε? Δεν διαβάσατε τα post πιο πάνω που σας εξηγούν ότι εφόσον είμαι παιδί διαλυμένης οικογένειας είμαι ψυχάκιας?
Είμαι σάπια βίδα σε ένα σύστημα σωστό εγώ ρε, είμαι χαλασμένο γρανάζι της κοινωνίας ρε... άμα ήμουνα μηχανάκι θα ήμουνα ΚΤΜ ρε... Δε με φωνάζουν για το τίποτα Μπάμπης ο δισκόφρενος...

Άκου εκεί αηδία το μηχανάκι μου... Άμα έβγαλα τα αυτοκόλλητα δεν είναι για να μην αναγνωρίζουν την μάρκα και μου πετάνε πέτρες στα φανάρια... είναι επειδή... χμ... δηλαδή... α ναι νάτο...είναι για λόγους κέρδος βάρους... Άντε μπράβο... Δεν ξέρετε εσείς...

:rotflmao: :bigcry: :bawl: :rotflmao: :bigcry: :bawl: :rotflmao:

jasper
25/08/2010, 04:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider

Δε νομίζω ότι οι μουσουλμάνοι θα έχουν την ευκαιρία για ένα νέο μεσαίωνα. Υπάρχουν πλέον αντισώματα στην ανθρωπότητα από την εποχή του αντίστοιχου Χριστιανικού. Και υπάρχει μια τεράστια Ασία που μόλις τώρα μπαίνει στο γεωπολικό παιχνίδι και δεν έχει καμιά όρεξη να της αποσπούν την προσοχή με τα ψυχολογικά τους διάφοροι φανατικοί. Όχι ότι αποτελούν πρότυπο συμπεριφοράς και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι Ινδοί με τους Κινέζους....

Joyrider
25/08/2010, 05:33
Δε νομίζω ότι οι μουσουλμάνοι θα έχουν την ευκαιρία για ένα νέο μεσαίωνα. Υπάρχουν πλέον αντισώματα στην ανθρωπότητα από την εποχή του αντίστοιχου Χριστιανικού. Και υπάρχει μια τεράστια Ασία που μόλις τώρα μπαίνει στο γεωπολικό παιχνίδι και δεν έχει καμιά όρεξη να της αποσπούν την προσοχή με τα ψυχολογικά τους διάφοροι φανατικοί. Όχι ότι αποτελούν πρότυπο συμπεριφοράς και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι Ινδοί με τους Κινέζους....

Το γράφημα το έβαλα τελείως για πλάκα γιατί μου προκαλεί το ίδιο γέλιο με το άλλο που δείχνει ότι λόγω χριστιανισμού υπήρχε μεσαίωνας και επιστημονική στασιμότητα...είναι πολύ απλοική η σκέψη για να την αποδεχθώ χωρίς να ψάξω πρώτα.

Τι εννοείς δεν θα έχουν την ευκαιρία για νέο μεσαίωνα? Οτι οι χριστιανοί περίμεναν την ευκαιρία ώστε αφού Ούνοι, Οστρογότθοι, Βησιγότθοι, Άβαροι ρίξανε την ρωμαική αυτοκρατορία να γίνουν ισχυροί? Εγώ σου λέω η βάρβαροι φέρανε την στασιμότητα στην Ευρώπη. Επίσης ενώ εμείς είχαμε μεσαίωνα υπήρχε άνοδος και κυριαρχία του ισλαμ στην ανατολή.Το γράφημα είναι πολύ απλοικό.

Παρότι είχαμε μεσαίωνα αναπτύχθηκε η αρχιτεκτονική στο βυζάντιο αλλά και η χημεία και ιατρική με τα τρελά πειράματα των αλχημιστών μάγων και λοιπών και άλλοι τομείς αν ψάξουμε..

Σίγουρα όμως υπήρχε σημαντική επιρροή της καθολικής εκκλησίας και φρένο σε οτιδήποτε μπορούσε να την ανατρέψει.Δεν ήθελε σκεπτόμενους ανθρώπους αλλά θεοφοβούμενους για να τους ελέγχει.Αυτό είναι σίγουρο.