PDA

View Full Version : Σχετικα με τα δερματινα μπουφαν

mar1b0r0
23/08/2010, 10:04
Μόλις αγόρασα ένα Dainese Stripes και ψάχνοντας σχετικα με την συντήριση άκουσα διάφορα σχετικα με χρηση ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΥ μαζί με το μπουφαν ...

Έχω ακούσει ότι τα δερμάτινα δεν χαρακτηρίζονται ---> [αδιάβροχα] διότι το δέρμα απορροφα το νερο ... αλλά δεν μπάζουν εύκολα νερό ... ένας παραπάνω λόγος είναι η υπαρξη κι αλλων επενδύσεων + ισοθερμικα κτλ ... ισχύει???:confused:

δηλαδη με μία μπόρα αν ειμαι 30-40 λεπτα στο δρομο με το δερματινο θα μπάσει???Γιατι χρειάζομαι αδιαβροχο???:confused: :confused: :confused:

Μήπως λέγεται για την προστασία του δέρματος?εμένα έχει τύπο δερματος "vintage" δλδ και καλα πεπαλαιωμένο, παίζει να καταστραφεί σε ένα χειμωνα? :look:

ΥΓ Θεσσαλονικη μενω

Cpt. Haddock
23/08/2010, 10:07
Αδιάβροχο :wave2:

DUKASII
23/08/2010, 10:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από mar1b0r0
Μόλις αγόρασα ένα Dainese Stripes και ψάχνοντας σχετικα με την συντήριση άκουσα διάφορα σχετικα με χρηση ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΥ μαζί με το μπουφαν ...

Έχω ακούσει ότι τα δερμάτινα δεν χαρακτηρίζονται ---> [αδιάβροχα] διότι το δέρμα απορροφα το νερο ... αλλά δεν μπάζουν εύκολα νερό ... ένας παραπάνω λόγος είναι η υπαρξη κι αλλων επενδύσεων + ισοθερμικα κτλ ... ισχύει???:confused:

δηλαδη με μία μπόρα αν ειμαι 30-40 λεπτα στο δρομο με το δερματινο θα μπάσει???Γιατι χρειάζομαι αδιαβροχο???:confused: :confused: :confused:

Μήπως λέγεται για την προστασία του δέρματος?εμένα έχει τύπο δερματος "vintage" δλδ και καλα πεπαλαιωμένο, παίζει να καταστραφεί σε ένα χειμωνα? :look:

ΥΓ Θεσσαλονικη μενω Αφου μένεις Θεσσαλονίκη φιλε εισαι οκ μη παρεις αδιαβροχο.
:lol: :rotflmao:

mar1b0r0
23/08/2010, 10:26
αμεεεεεεσως τα κακά λόγια!!! :lol: το είπα σχετικα με το πόσο βρέχει :P

Cpt. Haddock
23/08/2010, 10:31
Παμε ξανα

Τα δερματινα δεν έχουν ισοθερμικη επένδυση, εχουν μια (αφαιρούμενη συνήθως) επένδυση για το κρυο

Το δέρμα δεν απορροφά πολύ νερό (όσο ενα απλο υφασμα), αλλα αδιάβροχο ΔΕΝ ειναι. Μετα απο ώρα θα μουλιάσει. Αυτο ισχύει και για όσα έχουν υποστει μια επεξεργασία αδιαβροχοποίησης (είτε απο το εργοστάσιο είτε εκ των υστέρων με σπρέι κλπ)

Εαν μουλιάσει, αφ' ενος θα βραχεις, αφ' ετέρου θα κρυώνεις.

Εαν μουλιάσει, σε κρεμαστρα και το αφήνεις να στεγνώσει μακρυα απο καλοριφέρ/σομπες/μαγκάλια κλπ

Εαν ειναι να κυκλοφορείς στα βόρεια με δερματινο, εχε μαζί κι ενα αδιαβροχο

Αυτα

McGyver
23/08/2010, 10:33
μία μπόρα αν ειμαι 30-40 λεπτα στο δρομο με το δερματινο θα μπάσει

Θα βραχεί μέχρι και η τελευταία σου κωλότριχα...

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

VALES
23/08/2010, 10:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Θα βραχεί μέχρι και η τελευταία σου κωλότριχα...

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Λεπτομερής... Αηδιαστικότατος... αλλά σαφής. :lol:

mar1b0r0
24/08/2010, 07:56
aha ... παραστατικοτατος!!! thaaaaanks :P

Cpt. Haddock
24/08/2010, 07:56
aha ... παραστατικοτατος!!! [...]

:look:

:eyepop:

:uplate:

mar1b0r0
24/08/2010, 08:04
:p :smilea:

Ευχαριστώ όλους!!! Ευτυχώς εχω κι ένα D-Panama δοκιμασμενο στις μπορες... :D

:beer: :beer: :beer:

jou-jou
24/08/2010, 08:36
:p :smilea:

Ευχαριστώ όλους!!! Ευτυχώς εχω κι ένα D-Panama δοκιμασμενο στις μπορες... :D

:beer: :beer: :beer:
σκεφτομαι να το δωσε καμια πληροφορια αν θες

teo_85
14/09/2010, 00:45
Δεν ειναι μονο που θα βραχεις.το χειροτερο ειναι οτι το μπουφαν θα γινει 150kg!!!!Γενικα το καλυτερο κατα τη γνωμη μου goretex.Λιγο ακριβο αλλα αξιζει με 1000!!!

p@nos
14/09/2010, 01:26
genika ta δερματα απ'οσο γνωριζω εχουν ενα θεμα με το νερο...και καλο ειανι να μην ερχονται σε επαφη μαζι του

EVI
14/09/2010, 02:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
genika ta δερματα απ'οσο γνωριζω εχουν ενα θεμα με το νερο...και καλο ειανι να μην ερχονται σε επαφη μαζι του

γιατι?εχει φαει πολυ βροχη το δερματινο μου γενικως (και ειδικα οταν ειναι καινουργια με μια βροχα γινοντε σουπερ μαλακωνουν :blush: )

σοβαρα δεν υπαρχει κανενα προβλημα

κανενα δερματινο δεν ειναι αδιαβροχο *αν και καποια εχουν μια μεμβρανη περασμενη για αυτο το λογο η οποια δεν κανει τπτ

αλλα με ψιλοβροχο κλπ (και αναλογος ποιοτητα ειδικά σε τσεπες και φερμουαρ) δεν μπαζει νερα μην τρελαθουμε ... δεν ειναι να σε πιασει βροχη πολυ για πολυ ωρα βεβαιως γιατι εκτος των αλλων το σιγουρο ειναι οτι θα βαρυνει και θα σε ενοχλει. Οπωτε το αδιαβροχο ειναι οτι πρεπει :beer:

p@nos
14/09/2010, 11:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
γιατι?εχει φαει πολυ βροχη το δερματινο μου γενικως (και ειδικα οταν ειναι καινουργια με μια βροχα γινοντε σουπερ μαλακωνουν :blush: )

σοβαρα δεν υπαρχει κανενα προβλημα

κανενα δερματινο δεν ειναι αδιαβροχο *αν και καποια εχουν μια μεμβρανη περασμενη για αυτο το λογο η οποια δεν κανει τπτ

αλλα με ψιλοβροχο κλπ (και αναλογος ποιοτητα ειδικά σε τσεπες και φερμουαρ) δεν μπαζει νερα μην τρελαθουμε ... δεν ειναι να σε πιασει βροχη πολυ για πολυ ωρα βεβαιως γιατι εκτος των αλλων το σιγουρο ειναι οτι θα βαρυνει και θα σε ενοχλει. Οπωτε το αδιαβροχο ειναι οτι πρεπει :beer:

ευη το λεω εχοντας στο μυαλο μου καποιους που επλυναν δερματινα στο πλυντηριο στους 30 και τους εγινε 2 νουμερα μικροτερο:lol:

οποτε γι αυτο ειπα οτι δε κανει να βρεχεται...δεν εννοω ψιχαλες καταιγιδα εννοω:p

XJR_Billy
14/09/2010, 11:41
Όταν πρόπερσι πήγα να δοκιμάσω ένα δερμάτινο της Bering, η πωλήτρια μου έδειξε ένα δερμάτινο που έλεγε πως ήταν 100% αδιάβροχο. Ήμουν πολύ επιφυλακτικός, και σίγουρος ότι αγόραζα μούφα αδιάβροχο. Το μπουφάν μου άρεσε και το πήρα.

Έχω φάει ένα σωρό βροχές και το δερμάτινο είναι όντως αδιάβροχο.:eyepop:
Το προστατεύω βέβαια όσο μπορώ απ' τη βροχή αλλά έχω φάει βρόχες γερές και δεν έχει μπάσει νερό μέσα.

Έχει πολύ σκληρή υφή, είναι και κάπως τραχύ στο μάτι, ότι πρέπει για ένα μεταλά μηχανόβιο !!:D :beer: :beer:

TROOPER
15/09/2010, 14:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
Αφου μένεις Θεσσαλονίκη φιλε εισαι οκ μη παρεις αδιαβροχο.
:lol: :rotflmao:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

αμαν ρε σπυρακο!!!

chr1s_86
16/09/2010, 00:12
....εχοντας στο μυαλο μου καποιους που επλυναν δερματινα στο πλυντηριο στους 30 και τους εγινε 2 νουμερα μικροτερο:lol: .....

ώπα, ώπα εδώ είμαστε.....:D :D για δώσε καμιά πληροφορία παραπάνω για το πως γίνεται....

ααα, ΕΝΑ νούμερο θέλω να το μικρύνω... τι δοσολογία βάζουμε.;;; :lol:

p@nos
16/09/2010, 14:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
ώπα, ώπα εδώ είμαστε.....:D :D για δώσε καμιά πληροφορία παραπάνω για το πως γίνεται....

ααα, ΕΝΑ νούμερο θέλω να το μικρύνω... τι δοσολογία βάζουμε.;;; :lol:

βαλτο στην προπλυση μονο μωρε και θα σαι κομπλε μετα:lol: :lol: :lol:

chr1s_86
18/09/2010, 14:37
βαλτο στην προπλυση μονο μωρε και θα σαι κομπλε μετα:lol: :lol: :lol:

όχι, σοβαρά το λέω.... :smilea: :smilea:

Trans
29/09/2010, 09:11
.......επλυναν δερματινα στο πλυντηριο στους 30 και τους εγινε 2 νουμερα μικροτερο:lol:

οποτε γι αυτο ειπα οτι δε κανει να βρεχεται...δεν εννοω ψιχαλες καταιγιδα εννοω:p

Κι εγώ ο μ@λ.. κας που νόμιζα ότι πάχυνα, η ποτ...να η βροχή φταίει, μπήκε το άτιμο το μπουφάν....

DAYMAN
29/09/2010, 10:27
Αδιάβροχο παντα!

Random
29/09/2010, 15:42
εχω δερματινο dainese και θα σας πω τα εξης..μετα απο μιαμιση ωρα δυνατη βροχη επιστρεφοντας απο χαλκιδα, το μπυφαν μουλιασε παρα πολυ και βαρυνε κιολας...δεν λεω νερο δεν περασε απλα η υγρασια περασε μεσα στο σωμα μου και ενοιωθα βρεγμενος..οτι αδιαβροχοποιηση και να κανετε δεν θα κανει δουλεια..το καλυτερο για εμενα ειναι το gore tex..απλα και αυτο μετα απο 3 με 4 χρονια χανει τις ιδιοτητες του..εγω προσωπικα κουβαλαω μαζι ενα αδιαβροχο ΧΧL το οποιο το βαζω πανω απο το μπουφαν μου οταν βρεχει και προστατευομαι παρα πολυ καλα..οσον αφορα για γαντια εκει σηκωνει μεγαλη συζητηση

chr1s_86
02/10/2010, 01:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από Random
εχω δερματινο dainese και θα σας πω τα εξης..μετα απο μιαμιση ωρα δυνατη βροχη επιστρεφοντας απο χαλκιδα, το μπυφαν μουλιασε παρα πολυ και βαρυνε κιολας...δεν λεω νερο δεν περασε απλα η υγρασια περασε μεσα στο σωμα μου και ενοιωθα βρεγμενος...

Μίκρυνε το μπουφάν ή ίδιο έμεινε; (Έμπασε που λέμε... ; )

(υγ: σοβαρά το λέω.)

nic mor
02/10/2010, 11:55
τη σαπιλα που μαζευει το μπουφαν (οτι και να ειναι αυτο ειτε δερμα ειτε κορντουρα)
απο το σπρει των αυτοκινητων δεν την υπολογιζει κανεις;
συν βεβαια το μουλιασμα που τρωνε,πραγμα που κανει
πολυ δυσκολο το να τα ξαναβαλεις συντομα.
ενταξει ολοι εχουμε 3-4 μπουφαν αλλα το λυπαμαι
να το κανω χαλια..

εγω βαζω παντα αδιαβροχα κομπλε και γκετες:winka: (μιλαμε για βροχη οχι για ψιχαλα)
στο πηγαινε ελα στη δουλεια τα εχω παντα μαζι,
αμα την παθω στον καφε εχω τουλαχιστον το πανω!!

nic mor
02/10/2010, 11:56
.

Joyrider
02/10/2010, 12:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
Όταν πρόπερσι πήγα να δοκιμάσω ένα δερμάτινο της Bering, η πωλήτρια μου έδειξε ένα δερμάτινο που έλεγε πως ήταν 100% αδιάβροχο. Ήμουν πολύ επιφυλακτικός, και σίγουρος ότι αγόραζα μούφα αδιάβροχο. Το μπουφάν μου άρεσε και το πήρα.

Έχω φάει ένα σωρό βροχές και το δερμάτινο είναι όντως αδιάβροχο.:eyepop:
Το προστατεύω βέβαια όσο μπορώ απ' τη βροχή αλλά έχω φάει βρόχες γερές και δεν έχει μπάσει νερό μέσα.

Έχει πολύ σκληρή υφή, είναι και κάπως τραχύ στο μάτι, ότι πρέπει για ένα μεταλά μηχανόβιο !!:D :beer: :beer:

Το τουρίσμο πήρες? Το είχα δοκιμάσει και μου φάνηκε κάπως δύσκαμπτο. Έχει καμιά διαφορά μετά από κάποια χρήση? Όντως αδιάβροχο ε? Για πες..

err
02/10/2010, 16:19
ρε παιδιά εγώ είχα πάει εκδρομή με δερμάτινο κ είχα κ αδιάβροχο μαζί μου αλλά το δερμάτινο θα έφαγε συνολικά 2-2,5 ώρες βροχή..κ τώρα που γύρισα νιώθω ότι το δέρμα σαν να έχει κάνει αυτές τις ζάρες/τα σπασίματα..είναι δυνατόν με 2 ώρες βροχή?dainese μπουφάν?(imatra pelle pro) εντάξει έχει μαλακό δέρμα αλλά όχι κ έτσι