PDA

View Full Version : ΚΛΩΤΣΗΣΕ...η ταπα Λαδιου..!!!

sky7
26/08/2010, 09:36
..Εγινε η πατατια :( ..παω εχτες να αφαιρεσω λιγο παραπανω λαδι(300ml) που ειχε βαλει ο προηγουμενος κατοχος τhς μηχανης...klr650...και αφου ειμαι ετοιμος και σφυγκω την βιδα απο κατω απο το καρτερ....αρχιζει και γυρναει,γυρναει,γυρναει....:look:

φυσικα δεν αλλαζω λαδια πρωτη φορα...για να πω πως την εσφηξα πολυ..ασε που οταν εβγαλα την ταπα δεν ειχε ροδελα:confused: :look: ....

..τεσπα το θεμα ειναι οτι χανω 15 σταγονες την μερα λαδι και το μοτο ειναι αραγμενο και το κοιταω.... :sad: :sad:

καμια ιδεα....????:a4:

Cpt. Haddock
26/08/2010, 09:40
Helicoil :wave2:

sniper
26/08/2010, 09:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από sky7
.....

καμια ιδεα....????:a4:

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Helicoil :wave2:

Συνεργείο δλδ :wave2:

p@nos
κατσε να ρωτησω δηλαδη...ηθελες να βγαλεις μια μικρη ποσοτητα λαδιου απο το μοτερ, και ανοιξες την ταπα του καρτερ?

:look:

the who
Μηχανουργειο,τορνιρισμα.Αν βαλεις χελικοιλ πολυ πιθανον να την ξαναπαθεις.

Cpt. Haddock
26/08/2010, 09:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Συνεργείο δλδ :wave2:

οχι απαραίτητα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=109353) :lol:

Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Μηχανουργειο,τορνιρισμα.Αν βαλεις χελικοιλ πολυ πιθανον να την ξαναπαθεις.

γιατι; :confused:

hidefnick
26/08/2010, 09:51
γιατι; :confused:

Το helicoil δεν τα κάνει όλα και συμφέρει. Ειδικά σε αλουμίνιο, κάθε φορά που θα ξανασφύγκει την τάπα, ουσιαστικά τραβάει και τα σπειρώματα. Το αποτέλεσμα είναι να ξαναπάς για helicoil.

Cpt. Haddock
26/08/2010, 09:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από hidefnick
Το helicoil δεν τα κάνει όλα και συμφέρει. Ειδικά σε αλουμίνιο, κάθε φορά που θα ξανασφύγκει την τάπα, ουσιαστικά τραβάει και τα σπειρώματα. Το αποτέλεσμα είναι να ξαναπάς για helicoil.

Οκ, πάσο :beer:

sniper
26/08/2010, 09:52

Οι γνώμες διχάζονται....

hidefnick
26/08/2010, 09:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Οι γνώμες διχάζονται....

Σίγουρα (στην Ελλάδα είμαστε :p ) Το θέμα όμως είναι ότι στην πράξη πολλές φορές έχει αποδειχτεί ότι helicoil WAS A VERY BAD IDEA. Eχω δει καπάκι να κάνει κρακ σε προσπάθεια να περάσει helicoil σε μπουζόνι καπακιού βαλβίδων (και ναι ήταν kawasaki) (Επίσης εχω δει μέχρι σε σασί απο vitara να περνάνε helicoil στην βάση του κοτσαδόρου.......)

Είναι εύκολη λύση και φτηνή. Αλλά δεν είναι μόνιμη. Ξεχνάς τις ροπές σφυξίματος του βιβλίου, ξεχνάς κόλες σπειρωμάτων κλπ κλπ.

binzis
26/08/2010, 10:13
Σίγουρα (στην Ελλάδα είμαστε :p ) Το θέμα όμως είναι ότι στην πράξη πολλές φορές έχει αποδειχτεί ότι helicoil WAS A VERY BAD IDEA. Eχω δει καπάκι να κάνει κρακ σε προσπάθεια να περάσει helicoil σε μπουζόνι καπακιού βαλβίδων (και ναι ήταν kawasaki) (Επίσης εχω δει μέχρι σε σασί απο vitara να περνάνε helicoil στην βάση του κοτσαδόρου.......)

Είναι εύκολη λύση και φτηνή. Αλλά δεν είναι μόνιμη. Ξεχνάς τις ροπές σφυξίματος του βιβλίου, ξεχνάς κόλες σπειρωμάτων κλπ κλπ.

Είναι μία γρήγορη και σωστή λύση, μόνο αν ο μάστορας χρησιμοποιήσει τα σωστά και μη φθαρμένα εργαλεία ώστε το helicoil να μπει όπως "πρέπει" και όχι όπως "να’ναι".
Η λύση στο πρόβλημα του φίλου μας όπως και σε κάθε άλλο παρόμοιο πρόβλημα είναι, να το δει κάποιος που γνωρίζει και:
Α) Χτενίζει με κολαούζο το ήδη υπάρχον σπείρωμα και τοποθετούμε φυσικά καινούργια τάπα-βίδα, μόνο αν δεν έχει γίνει μεγάλη ζημιά στις σπείρες,
Β) Ανοίγει σωστή διάμετρο με τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να φυτευτεί το helicoil
Γ) Γέμισμα με το σωστό ηλεκτρόδιο και κατασκευή από την αρχή το σπείρωμα
Δ) Ανοίγουμε καινούριο, το αμέσως μεγαλύτερο σπείρωμα και τοποθετούμε ή κατασκευάζουμε καινούρια τάπα.
:)

maintenance
26/08/2010, 15:04
Δ) Ανοίγουμε καινούριο, το αμέσως μεγαλύτερο σπείρωμα και τοποθετούμε ή κατασκευάζουμε καινούρια τάπα.
:) [/B]

αυτο και τελος. :)

peter86
26/08/2010, 15:26
θα πρέπει να ανοίξεις καινούργιο σπείρωμα το helicoil δ θα αντέξει...Την έκανα και γώ την πατατιά και βάραγα το κεφάλι μου στο τοίχο.Χρειάζεται κολλαούζο,ανάθεμα αν γράφεται έτσι αυτό το εργαλέιο,οποιος γνώστης ας με διορθώσει...πάντως έτσι προφέρεται.....με αυτό θα ανοίξει ο μάστορας καινούργιο μεγαλύτερο σπείρωμα και θα σου βάλει και καινούργια τάπα εννοείται!!!
Μόυ είχε πάρει ένας μάστορας 50 ευρώπουλα,αλλά τα δίνεις ή δ τα δίνεις???για πες....
μη κυκλοφορείς τη μηχανή έτσι έιναι κάπως επικίνδυνο....

peter86
26/08/2010, 15:28
σορύ παιδιά τώρα είδα την παραπάνω απάντηση ,βιάστικα..
οπώς και παραπάνω
αυτο και τέλος.....

sky7
26/08/2010, 15:49
ευχαριστω ολους για τις γνωμες σας μαλλον χελικοιλ θα παιξει ...κια η παναγια μζι του...!!!!

...θα ενημερωσω απο 1 του μηνος που ανοιγει και το συνεργειο μου...!!!!

jimmis5
26/08/2010, 16:21
Τωρα εγω γιατι ψηνομαι οτι ο μαστορακος θα του εβαζε τεφλον (ναι απο αυτο που βαζουν στις βρυσες)και θα πηγαινε στο καλο.Εννοειται ο σωστος τροπος ειναι του Βινζι αλλα παιζει να σου ζητησουν μεχρι και το μοτερ να κατεβασεις:wave2:

binzis
27/08/2010, 06:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
Τωρα εγω γιατι ψηνομαι οτι ο μαστορακος θα του εβαζε τεφλον (ναι απο αυτο που βαζουν στις βρυσες)και θα πηγαινε στο καλο.Εννοειται ο σωστος τροπος ειναι του Βινζι αλλα παιζει να σου ζητησουν μεχρι και το μοτερ να κατεβασεις:wave2:

Γι' αυτό έγραψα "να το δει κάποιος που γνωρίζει".
Έχουν δει "πρόχειρες λύσεις" τα μάτια μου...

Πχ με τα κοινά κολαούζα, αν θες να ανοίξεις το σπείρωμα αυτό, και ανάποδα που είναι, πάλι θα μπουν γρέζια μέσα. Υπάρχουν κολαούζα ελικοειδή που το γρέζι κατά την κοπή βγαίνει έξω σαν κορδέλα. Ξέρετε κανένα που έχει κάτι τέτοιο;

the who
27/08/2010, 11:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από binzis
Γι' αυτό έγραψα "να το δει κάποιος που γνωρίζει".
Έχουν δει "πρόχειρες λύσεις" τα μάτια μου...

Πχ με τα κοινά κολαούζα, αν θες να ανοίξεις το σπείρωμα αυτό, και ανάποδα που είναι, πάλι θα μπουν γρέζια μέσα. Υπάρχουν κολαούζα ελικοειδή που το γρέζι κατά την κοπή βγαίνει έξω σαν κορδέλα. Ξέρετε κανένα που έχει κάτι τέτοιο;

Εσυ ξερεις ρε Γιαννη?Για ριξε πμ γιατι αντιμετωπιζω το ιδιο.:wave2:

Tpap
27/08/2010, 11:57
Ρε σκάι7 να σε κάμω μιαν ερώτηση:

Γνωρίζεις ποιό από τα δύο σπειρώματα κλώτσησε...? Εκτός αν κλώτσησαν κ τα δύο.

Αν και τα δύο είναι οφ, ό,τι σΕ είπε ο Μπίνζης
Αν κλώτσησε του κάρτερ, το γίδιο.
Αν κλωτσησε της τάπας, πάρε μιά άλλη.

Απλά πράμματα.

Απέφυγε το χελικόιλ. Ακόμη κ να μπεί σωστά...

Κατ' εμέ, προτίμησε την Δ λύση του φίλου Μπίνζη. :wave2: :beer:

sky7
27/08/2010, 15:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Ρε σκάι7 να σε κάμω μιαν ερώτηση:

Γνωρίζεις ποιό από τα δύο σπειρώματα κλώτσησε...? Εκτός αν κλώτσησαν κ τα δύο.

Αν και τα δύο είναι οφ, ό,τι σΕ είπε ο Μπίνζης
Αν κλώτσησε του κάρτερ, το γίδιο.
Αν κλωτσησε της τάπας, πάρε μιά άλλη.

Απλά πράμματα.

Απέφυγε το χελικόιλ. Ακόμη κ να μπεί σωστά...

Κατ' εμέ, προτίμησε την Δ λύση του φίλου Μπίνζη. :wave2: :beer:

..η αληθεια ειναι οτι δεν την εχω ξαναβγαλει την ταπα για να δω ποιο απο τα δυο κλωτσησε..θα το κανω το σκ αν και λογικα το καρτερ πρεπει να ειναι γιατι ειναι απο αλουμινιο και ειναι πιο ευσθητο απο την ταπα....δεν τολμαω:bawl: :bawl: ....αλλα πρεπει:sad: ..

τασπα...οτι και να ειναι ..δευτερα συνεργειο...:sick:

sky7
27/08/2010, 15:29

και γω πμ...:a35:

sky7
29/08/2010, 08:03
...Λοιπον εχουμε και λεμε....

εχτες εκατσα και εβγαλα την ταπα παλι να δω ..τι γινεται??..αφου βγηκαν ολα τα λαδια στο τελος κρεμοντουσταν κατι λιγα γρεζακια απο το καρτερ...οταν λεω λιγα φανταστειτε απομειναρια μιας στροφης φαγωμενεης...:rolleyes: τα καθαριζω με το δαχτυλο-πανι και βαζω μια ροδελα αλουμινιου στην ταπα(δεν ειχε)και τα ξαναβαζω μεσα τα λαδια...!!!:rolleyes: μεχρι τωρα δεν εχει σταξει σταγονα...:look:

.....τι λετε να κανω???να παω συνεργειο να το σκαλησουνε ..η....να το αφησω ετσι???(και βλεπουμε!!!)...ακουω !!!!

jimmis5
29/08/2010, 08:09
Κανε μια τρυπα στην ταπα και δεστην με συρμα οπως τα αγωνιαστικα μην σου γινει καμια στραβη και λασκαρι και τοτε εχεις πραγματικα σοβαρα προβληματα:wave2:

the who
29/08/2010, 08:12

εχτες εκατσα και εβγαλα την ταπα παλι να δω ..τι γινεται??..αφου βγηκαν ολα τα λαδια στο τελος κρεμοντουσταν κατι λιγα γρεζακια απο το καρτερ...οταν λεω λιγα φανταστειτε απομειναρια μιας στροφης φαγωμενεης...:rolleyes: τα καθαριζω με το δαχτυλο-πανι και βαζω μια ροδελα αλουμινιου στην ταπα(δεν ειχε)και τα ξαναβαζω μεσα τα λαδια...!!!:rolleyes: μεχρι τωρα δεν εχει σταξει σταγονα...:look:

.....τι λετε να κανω???να παω συνεργειο να το σκαλησουνε ..η....να το αφησω ετσι???(και βλεπουμε!!!)...ακουω !!!!
Αστο μερικες μερες να δεις πως θα παει.ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ομως.

binzis
30/08/2010, 00:46

Για συνεργείο μοτοσικλετών ρωτούσα. Όχι δεν ξέρω…και αυτό είναι το θέμα.
Όπως πολύ καλά είχες πει, την δουλειά αυτή, με ή χωρίς helicoil, πρέπει να την κάνει εξειδικευμένος τεχνίτης, με τα κατάλληλα εργαλεία.

Ελπίζω να μην έκανες όλο αυτό τον κόπο και να μην έβαλες τουλάχιστον καινούρια τάπα!!!

sky7
30/08/2010, 02:03
Για συνεργείο μοτοσικλετών ρωτούσα. Όχι δεν ξέρω…και αυτό είναι το θέμα.
Όπως πολύ καλά είχες πει, την δουλειά αυτή, με ή χωρίς helicoil, πρέπει να την κάνει εξειδικευμένος τεχνίτης, με τα κατάλληλα εργαλεία.

Ελπίζω να μην έκανες όλο αυτό τον κόπο και να μην έβαλες τουλάχιστον καινούρια τάπα!!!

....π@π@ριες Μαριτσα μου....παλι αρχισε να τρεχει λαδακι..!!!:( ποτε με βλεπω συνεργειο να τελειωνουμε:sad: ....η ταπα μα χαρα ειναι,το καρτερ κλωστησε τελικα..:sick: (που ηταν και το πιο λογικο..!!!!):bawl:

sky7
30/08/2010, 14:36
...πριν 2-3 ωριτσες το <<μωρο>> βγηκε απο το χειρουργειο!!!!:a013: ....λοιπον την ξαπλωσαμε αφου αδειασαμε ολα τα λαδακια πηρε ο μαστορας ενα τριπανι εφαγε τις παλιες τις βολτες του καρτερ(..τις ηδη φαγωμενες ....και μιλαμε οτι ειχαν μαμηθει ΟΛΕς)..εξου και οταν βιδωνα την ταπα ειχαν δυσκολια ολες οι στροφες..

πηρε κατοπιν το <<νυστερι>> του και ανοιξε καινουργιες βολτες στο καρτερ<<εκει θελει την μαστορια,>>να ειναι καθετα στο καρτερ για ερθει να πατησει η καινουργια ταπα καλα..!!!!
περασε το helicoil με μια ειδικη κολλα και ΕΤΟΙΜΟ :a08: :a08: Η ταπα εδειξε να παταει πολυ καλα...!!!...ο χρονος ομως θα δειξει...!!!υποθεση 20 λεπτων αμα σε πιασει αμεσως και κοστος 20 γιουρο...!!!!(πηγα απο γνωστο βεβαια αλλα και παλι δεν το εκοψα το παλικαρι για κλεφτη :ninja: ..αφου μου ειπε οτι αμα δεν πετυχεναι δεν θα περνε μια...!!!)τεσπα!!!τελος καλα οαλ ΚΑΛΑ...!!!!!!

ΥΓ. Το συνεργειο ειναι λεωφ.ΣΠΑΤΩΝ και ειναι για αμαξια αλλα το κατεχει το σπορ γιατι το κανει και σε αυτα...!!!(οποιος χρειαζεται πληροφ ΠΜ).

OldMan
31/08/2010, 06:32
την ξαπλωσαμε αφου αδειασαμε ολα τα λαδακια πηρε ο μαστορας ενα τριπανι εφαγε τις παλιες τις βολτες του καρτερ(..τις ηδη φαγωμενες ....και μιλαμε οτι ειχαν μαμηθει ΟΛΕς)..
πηρε κατοπιν το <<νυστερι>> του και ανοιξε καινουργιες βολτες στο καρτερ
Αν δεν έχεις "μαγνητική" τάπα, δεν σε βλέπω καλά ...
(πολύ "γρέζι" πρέπει να κυκλοφοράει στο μοτέρ..) :winka:

McGyver
31/08/2010, 06:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Αν δεν έχεις "μαγνητική" τάπα, δεν σε βλέπω καλά ...
(πολύ "γρέζι" πρέπει να κυκλοφοράει στο μοτέρ..) :winka:

Και μαγνητική να έχει τα γρέζια από αλουμινένιο κάρτερ θα τα μαζέψει;

OldMan
31/08/2010, 07:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Και μαγνητική να έχει τα γρέζια από αλουμινένιο κάρτερ θα τα μαζέψει;
Επειδή σΕ έχω αδυναμία ρε κερατούλη, θα σΕ πω ότι το αλουμίνιο όταν βρίσκεται "εμβαπτισμένο" σε ελεύθερες ρίζες πολωμένων μακρομορίων λιπαντικού, αποκτάει μαγνητικές ιδιότητες (σε μικρότερο βαθμό..) παρόμοιες με αυτές του Φερρίτη (εσύ θα τον ξέρεις σαν ZnFe2O4..) :winka:

Cpt. Haddock
31/08/2010, 07:06
[...] το αλουμίνιο όταν βρίσκεται "εμβαπτισμένο" σε ελεύθερες ρίζες πολωμένων μακρομορίων λιπαντικού, αποκτάει μαγνητικές ιδιότητες (σε μικρότερο βαθμό..) παρόμοιες με αυτές του Φερρίτη (εσύ θα τον ξέρεις σαν ZnFe2O4..) :winka:

:a8: :a07: :a33:

McGyver
31/08/2010, 07:09
Επειδή σΕ έχω αδυναμία ρε κερατούλη, θα σΕ πω ότι το αλουμίνιο όταν βρίσκεται "εμβαπτισμένο" σε ελεύθερες ρίζες πολωμένων μακρομορίων λιπαντικού, αποκτάει μαγνητικές ιδιότητες (σε μικρότερο βαθμό..) παρόμοιες με αυτές του Φερρίτη (εσύ θα τον ξέρεις σαν ZnFe2O4..) :winka:

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

OldMan
31/08/2010, 07:13
:a8: :a07: :a33:

Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Το χάψανε ρε ...!!! :look: :eyepop: :hypnotize

Cpt. Haddock
31/08/2010, 07:14
Εγω όχι, απλα μΕ άρεσε όπως το είπες :blush:

Stergios69
31/08/2010, 07:17
Το χάψανε ρε ...!!! :look: :eyepop: :hypnotize
Να σου πω την αλήθεια, παρα λίγο να το έψαχνα στο google... :D :wave2:

OldMan
31/08/2010, 07:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stergios69
Να σου πω την αλήθεια, παρα λίγο να το έψαχνα στο google... :D :wave2:
πσσσσστ... μεταξύ μας, ισχύει ...!! :winka:

Tpap
31/08/2010, 09:41
...τα καθαριζω με το δαχτυλο-πανι και βαζω μια ροδελα αλουμινιου στην ταπα(δεν ειχε)και τα ξαναβαζω μεσα τα λαδια..

Τα σούρωσες προηγουμένως..?

Ξέρεις, με καλτσόν...

...τελος καλα ολα ΚΑΛΑ...!!!!!!

Δε μΕ λές: στο τρυπάνι και στο κολαούζο έβαλε γράσο...????

OldMan
31/08/2010, 09:54
στο τρυπάνι και στο κολαούζο έβαλε γράσο...????
Όχι, γιατί το αλουμίνιο κατεργάζεται "στεγνό" (άντε με λίγο πετρέλαιο..)

Tpap
31/08/2010, 09:55

Άρα τότεΣ φίλε Sky... :wave2: τον Μπλάτανο.

OldMan
31/08/2010, 10:01
Άρα τότεΣ φίλε Sky... :wave2: τον Μπλάτανο.
Όλοι οι 3κύλινδροι είστε τόσο κακοί ..???:smokin:

(μεταξύ μας, συμφωνώ και επαυξάνω...) :winka:

binzis
31/08/2010, 12:25

OldMan, με όλο το σεβασμό...
Το αλουμίνιο και οποιοδήποτε "άβαφο" μέταλλο, κατεργάζεται "στεγνό", μόνο όταν τα εργαλεία είναι κατασκευασμένα και σχεδιασμένα από υλικό τέτοιο κατάλληλο για ξηρή κοπή.

Υπάρχουν για όλα τα μέταλλα, ειδικά κοπτικά εργαλεία για να κόβουν ή χωρίς ψύξη, ή με ψύξη αέρα (ψεκασμός με λίγη ποσότητα λαδιού) ή με σαπουνέλαιο (υγρό κοπής αραιωμένο με νερό).
Σίγουρα όχι με γράσο ή πετρέλαιο που έβαζε ο παππούς μου, όταν φτιάχναμε το Zundap του (τρίκυκλο).

Υπάρχουν στο εμπόριο φθηνά και καλά υγρά κοπής είτε για ξεχωριστά-μεμονωμένα υλικά, είτε "universal".
Tip: Για κατεργασία Plexiglas, κόψιμο-τρίψιμο-τρύπημα, το καλύτερο βοηθητικό μέσο, είναι το οινόπνευμα, δεν θαμπώνει η επιφάνεια.

Τα γρέζια από χυτό αλουμίνιο, λόγω της μη καθαρότητάς του, ενδέχεται όντως να μαγνητίζεται ελαφρος.:D

Tpap
31/08/2010, 12:42
..Σίγουρα όχι με γράσο ή πετρέλαιο που έβαζε ο παππούς μου, όταν φτιάχναμε το Zundap του (τρίκυκλο).

Φίλε Μπίνζη, όταν ρώτησα για γράσο δεν εννοούσα ώς μέσο ψύξεως.

Αλλά για να κολλήσουν τα γρέζια στο γράσο και να μην πέσουν μέσα...
παλιό κόλπο που πιθανόν να μάζευε μεγάλο μέρος ρινισμάτων...

binzis
31/08/2010, 13:31
Φίλε Μπίνζη, όταν ρώτησα για γράσο δεν εννοούσα ώς μέσο ψύξεως.

Αλλά για να κολλήσουν τα γρέζια στο γράσο και να μην πέσουν μέσα...
παλιό κόλπο που πιθανόν να μάζευε μεγάλο μέρος ρινισμάτων...

Για το κολαούζο δεν είναι άσχημη ιδέα, αν και όπως έχω πει, υπάρχουν ελικοειδή κολαούζα που το γρέζι δεν μπαίνει μέσα, αλλά βγαίνει έξω, και μάλιστα με την "μορφή" κορδέλας.
Για το τρυπάνι πάλι, δεν πιστεύω ότι το κόλπο θα έκανε και πολύ δουλειά, λόγω στροφών.
Κόλπο που θα μπορούσε να ελαχιστοποιήσει τα γρέζια μέσα στο κάρτερ, είναι μόνο η ταυτόχρονη απορρόφηση κατά την κοπή, με ηλεκτρική σκούπα.
Αυτός είναι και ο τρόπος ή αλλιώς αρχή λειτουργίας των εργαλείων κοπής ξύλου και όχι μόνο.

OldMan
01/09/2010, 06:46
Το αλουμίνιο και οποιοδήποτε "άβαφο" μέταλλο, κατεργάζεται "στεγνό", μόνο όταν τα εργαλεία είναι κατασκευασμένα και σχεδιασμένα από υλικό τέτοιο κατάλληλο για ξηρή κοπή.
Bintzi, μαζί σου είμαι ...!! :winka:

Όπως είπε και ο Τάσος, το γράσσο θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο του "συλλέκτη" των ρινισμάτων και επ'αυτού απάντησα για την "στεγνή" κατεργασία, γιατί κατά την γνώμη μου, θα έκαναν περισσότερη ζημιά τα κολλημένα γρέζια είτε πάνω στις ακμές του τρυπανιού είτε μέσα στις βόλτες του κολαούζου ...
(κοινώς, μπορεί να γλύτωνε το κάρτερ από μερικά γρέζια αλλά το σπείρωμα θα είχε την "ακρίβεια" ενώσεων σωλήνων φωταερίου ..)

sky7
08/09/2010, 13:50
...για να πω την αληθεια ουτε μαγνητικες ταπες,ουτε γρασα ουτε καλσον και κυλοτες χρησιμοποιησαμε.....:lol: :lol:
αφου τελειωσαμε το σηκωσαμε ορθιο και ριξαμε παλιο λαδακι και στραγγιζε κατω και οτι βγηκε-βγηκε...:a55: ......και μια απορια???....το φιλτρο λαδιου δεν θα μαζεψει τιποτα:confused: :confused:

φιλικα...!!!:beer: :beer:

Tpap
08/09/2010, 13:56
Θα μαζέψει τα φρύδια του Καράμπελα. Για να μην πώ αρχίδια και βρίσω. :lol: :wave2:

OldMan
08/09/2010, 14:48
...για να πω την αληθεια ουτε μαγνητικες ταπες,ουτε γρασα ουτε καλσον και κυλοτες χρησιμοποιησαμε.....:lol: :lol:
αφου τελειωσαμε το σηκωσαμε ορθιο και ριξαμε παλιο λαδακι και στραγγιζε κατω και οτι βγηκε-βγηκε...:a55:
Εσείς καλά ξηγηθήκατε ...!!! :beer:

(εμείς γιατί ασχολούμαστε, δεν ξέρω ..??) :confused:

sky7
08/09/2010, 15:18
Εσείς καλά ξηγηθήκατε ...!!! :beer:

(εμείς γιατί ασχολούμαστε, δεν ξέρω ..??) :confused:

...ευχαριστω για την βοηθεια σου και τον χρονο σου,να σε καλα...!!!!!:rolleyes:

.....βεβαια καλο θα ηταν οταν κανεις copypaste ενα μηνυμα ,να το κανεις ολο και οχι επιλεκτικα....... :sick: :wave2: :wave2:

..........τεσπα:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Tpap
08/09/2010, 15:29
.....βεβαια καλο θα ηταν οταν κανεις copypaste ενα μηνυμα ,να το κανεις ολο και οχι επιλεκτικα.......

@skyhigh: για να κάνει κάποιος ένα μήνυμα επιλεκτικά copy/paste πιθανόν να έχει λόγο.

Σου πέρασε από το μυαλό..?

Αν σου πέρασε, φαντάζομαι να μην δημιούργησε κανένα θέμα...:wave2: :lol:

OldMan
08/09/2010, 15:37
...ευχαριστω για την βοηθεια σου και τον χρονο σου,να σε καλα...!!!!!:rolleyes:
Δες τα πράγματα από την ευχάριστη πλευρά τους ...:winka:

ΕΣΥ επιμένεις ότι όλη η δουλειά έγινε απλά, εύκολα και γρήγορα χωρίς κανένα παρατράγουδο ...!!

ΕΜΕΙΣ δεν έχουμε κανένα λόγο να μην σε πιστέψουμε και να χαρούμε μαζί σου ...!!

:beer: :wave2: :beer:

sky7
08/09/2010, 16:02
@skyhigh: για να κάνει κάποιος ένα μήνυμα επιλεκτικά copy/paste πιθανόν να έχει λόγο.

Σου πέρασε από το μυαλό..?

Αν σου πέρασε, φαντάζομαι να μην δημιούργησε κανένα θέμα...:wave2: :lol:

Αγαπητε Trap otan αποφασισα να γραφτω moto.gr και να αναρτησω το προβλημα μου σκοπος μου ηταν σιγουρα να ακουσω δυο γνωμες παραπανω απο καποιους πιο εμπειρους αλλα και να το κλεισω το θεμα αφηνοντας το παρακαταθηκη για το μελλον για καποια αλλα παιδια που ισως αντιμετοποισουν το ιδιο προβημα......και οχι να εισπραξω στο τελος αυτην την απαντηση απο τον φιλο oldman :beer:

....τεσπα το θεμα για μενα κλεινει εδω.Εγω δεν μπηκα εδω μεσα ουτε για να τσακωθω,ουτε για να ειρωνευτω κανεναν οποτε δεν βρισκω και τον λογο που αναφερεις :confused:

ΥΓ ...(δεν προκηται να ξανα απαντησω.....σε αυτο του ειδους μηνυματα )...κλεινω εδω..!!!!

και παλι φιλικα:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

sky7
08/09/2010, 16:05
Δες τα πράγματα από την ευχάριστη πλευρά τους ...:winka:

ΕΣΥ επιμένεις ότι όλη η δουλειά έγινε απλά, εύκολα και γρήγορα χωρίς κανένα παρατράγουδο ...!!

ΕΜΕΙΣ δεν έχουμε κανένα λόγο να μην σε πιστέψουμε και να χαρούμε μαζί σου ...!!

:beer: :wave2: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :wave2: :wave2: :wave2: