View Full Version : Αγορα F650gs
Παιδιά Καλησπέρα,
είμαι καινουργιος στο χωρο της μηχανης και ενδιαφερομαι για την αγορα του F650GS αλλα μιας και ειμαι 1.88 το μηχανακι μου φαινεται λιγο κοντό. Εχω κατσει πανω στο F800 και μου ταιριάζει γάντι παρόλα αυτά θεωρώ ότι είναι άσκοπα τα 2500 euro που πρεπει να δώσω παραπάνω συν ότι έιμαι νέος αναβάτης και τη δουλεια μου μια χαρα θα την κάνω με το 600ρι μιας και δεν εχουν και μεγάλες διαφορές. Έχω δει Vstrom Versus Transalp Varadero αλλα δε μου αρέσουν.Μου χει κλείσει το ματι το κόκκινο F650GS αλλά το οτι η σέλα φτάνει σε ύψος μόνο μέχρι 820mm με περιορίζει. Υπάρχει κάποια λύση?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Αρχικά δημιουργήθηκε από Pshlos
μια χαρα θα την κάνω με το 600ρι
800 κυβικα ειναι το f650gs οχι 600 (ιδιο μοτερ με αλλες ρυθμισεις με το 800gs)(αν δε κανω λαθος)
Για τη σελα δε μπορω να βοηθησω
Έχεις δίκιο 800 κυβικα ειναι το Φ650GS και βγαζει 71 άλογα,14 λιγότερα απο το F800. To θέμα για μένα είναι αν υπάρχει κάποια λύση στο ύψος της μοτοσυκλέτας διότι τα πόδια μου πατάνε στο έδαφος καθολικά και λυγίζουν ακόμα και τα γόνατα μου όχι σε υπερβολικό βαθμό όμως.
Κιτ χαμηλόματος απ' την bmw υπάρχει, κιτ ψηλόματος δεν νομίζω.
Έχεις δίκιο 800 κυβικα ειναι το Φ650GS και βγαζει 71 άλογα,14 λιγότερα απο το F800. To θέμα για μένα είναι αν υπάρχει κάποια λύση στο ύψος της μοτοσυκλέτας διότι τα πόδια μου πατάνε στο έδαφος καθολικά και λυγίζουν ακόμα και τα γόνατα μου όχι σε υπερβολικό βαθμό όμως.
τι υψος εχεις?
:hypnotize
ελα ρε ψηλε δεν εισαι τοσο ψηλος μην αγχονεσαι εγω σου σκαω 5 ποντους και προβλημα δεν εχω...ετσι οπως τα ελεγες νομιζα πως θα ελεγες τπτ 2,10:lol: :lol: :lol:
πρεπει να αποφασισεις απλα τι θες...μαλλον θες κατα βαθος ψηλο μηχανακι αρχοντικο να οδηγας καμαρωτα...δε κοιτας κανα 640adv καλυτερα?
χαχα!! 1.93 εισαι δηλαδη και ποιο μοντελο εχεις?δε θα σε βολευε περισσοτερο να ηταν ψηλοτερο?ενας έμπορας μου είπε να του σκλυρηνω τις αναρτησεις αλλα ο αντιπρόσωπος της ΒΜW μου ανέφερε ότι κατι τέτοιο δεν εχει αποτελεσμα! ρε μεγαλε βλεπω κατι τυπους που ίσα ισα πατάει το πόδι τους κατω και λέω εγώ που πάω... το συγκεκριμενο μηχανακι που μου εδειξες δε μου αρέσει. Πιο πολυ για την πολη το χρειαζομαι το μηχανακι και βασικα να τα συνδιαζει ολα.
λες να παω βουρ για αγορά???
χαχα!! 1.93 εισαι δηλαδη και ποιο μοντελο εχεις?
monster exw gw γι αυτο σου λεω καλα εισαι:lol: :lol: :lol:
παντως τα πιο πολλα αυτης της κατηγοριας τα εγω οδηγησει σε κανενα δεν ειχα προβλημα...προβλημα εχεις αν εισαι κοντος οχι αν εισαι ψηλος:p
δε σκεφτεσαι ασχημα αλλα επίσης αν ηταν 2-3 εκατοστα ψηλότερο θα ηταν για εμένα το ιδανικο! αν το έχει ψάξει κανείς το θέμα ας μπει στον κόπο να μου προτείνει μια λυσουλα!
εσυ θες πιο καμαρωτο μηχανακι...
υπαρχει λυση στο προβλημα σου ευκολη και χωρις να αλλαξεις τα χαρακτηριστικα της μοτο
πας σε ενα σελα, και του λες να σου γεμισει τη σελα στο σημειο που σου εχω σημαδεψει...αναλογως με τα γουστα σου θα μπορεσεις ψηλωσεις τη θεση οδηγησης αρκετα(και σιγουρα πανω απο 2 ποντους αμαθες)...βεβαια εχω την αισθηση πως αν την παρεις θα συνηθησεις τη θεση που εχει και δε θα θες να την πειραξεις
207751
ωραια σκέψη! παρόλα αυτα μια τετοια δουλεια χρειαζεται πολυ λεπτομέρεια ωστε να μην χαθεί η αισθητικη. Επισης ενα θεματακι ειναι αν θα βολευει η οδηγηση με συνοδηγο επειδη η διαφορα υψους θα ειναι αμελητεα μεταξυ οδηγου - συνοδηγου.
για αυτο το λόγο θα προτιμουσα κατι δοκιμασμένο αν υπάρχει!!!
αμα την κανεις σε σοβαρο σελα τη δουλεια δε θα εχεις κανενα προβλημα και δε θα φαινεται και τιποτα...δε χρειαζεται να ανησυχεις γι αυτο...και μπορει να αφησει εντελως ανεπαφη τη θεση του συνεπιβατη...
οτιδηποτε αλλο, μονο χειροτερα θα κανει τα πραγματα, γιατι επιρεαζει τη γεωμετρια της μοτο σου...
εγινε θα το εχω υποψιν μου σε ευχαριστω για το χρόνο και τις ιδέες σου. αν υπάρχει κατι άλλο που μπορεί να γίνει και γνωρίζει κάποιος ας απαντησει..
thank you..
Κατά τη γνώμη μου δεν είναι αμεληταίες οι διαφορές μεταξύ 800 και 650....
-Διπλό δισκόφρενο μπορστά
-upside down πηρούνι
-μεγαλύτερη ιπποδύναμη
-μεγαλύτερο ύψος
-μεγαλύτερος ανεμοθώρακας
-....πολύ πιο όμορφο το 800 (υποκειμενικό ...αλλά έτσι νομίζω)
Έτσι για να σε "χαλάσω" λίγο και να το ξανασκεφτείς... σε πρόσφατο ταξίδι Αυστρία, είδα τουλάχιστον 3-4 ζευγάρια γερμανούς. Ο άντρας είχε το 1200 ή το 800, η γυναίκα είχε το ... 650 :smokin:
Ξανασκέψου το ψηλέ :nono: :)
Πάντως η σέλα να ξέρεις ότι θα σε προβληματίσει έτσι και αλλιώς, όποιο και αν πάρεις.... μετά απο 1,5 - 2 ώρες σερί πάνω της θα καταλάβεις :D
Καλά χιλιόμετρα όπου και αν καταλήξεις:wave2:
Φίλε είμαι 1.93 και έχω μια f800gs. Νομίζω ότι πατάω όπως περίπου θα πατάς εσύ στην f650.
Όπως σου είπε και ο φίλος παραπάνω μην πειράξεις αναρτήσεις σε καμιά μηχανή γιατί θα της χαλάσεις την γεωμετρία.
Αφού είσαι αρχάριος το ύψος σου θα σε γλιτώσει από αρκετές χαζές τούμπες και ας μην το καταλάβεις ποτέ ότι σώθηκες χάρη στο ''σίγουρο πάτημα''.
Αρκετά ψηλότερο στην κατηγορία των μεσαίων on-off από την 650 είναι το xtz 660 tenere. Για μέσα στην πόλη που το θές είναι ότι πρέπει και θα σε πάει και βουνό με χαρά. Αν σε αρέσει και εμφανισιακά (προσωπικά το θεωρώ κουκλί) νομίζω ότι αξίζει να το τσεκάρεις.
Πολυ ενδιαφέροντα τα σχόλια σας και θα τα λαβω υποψιν μου. πιστεύω οτι θα πέσουν οι τιμές στα μεταχερισμένα απο σεπτέμβρη και αξίζει να περιμένω εσεις τι αποψη έχετε?
μια χαρα ειναι τα μεταχειρισμενα...ειδικα αφφου εισαι αγχαριος καλυτερα μεταχειρισμενο γιατι καμια ψιλοτουμπιτσα λογω απειριας θα τη φας...οπως σου ειπαν παραπανω, το τενερε ειανι πολυ ωραια μηχανη, και αρκετα ψηλο...και ειναι και πολυ διασκεδαστικο στην οδηγηση χωρις να τρομαζει κιολας...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vamael
Κιτ χαμηλόματος απ' την bmw υπάρχει, κιτ ψηλόματος δεν νομίζω.
Υπάρχει..
Απλά βάζεις μικρότερο λαμάκι αντί για μεγαλύτερο στο μοχλικό.
Αυτό για το πίσω μέρος, γιατί το εμπρός είναι λίγο πρόβλημα να το ψηλώσεις, αντίθετα με το χαμήλωμα που το μόνο που χρειάζεται είναι να χαμηλώσεις τις πλάκες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
εσυ θες πιο καμαρωτο μηχανακι...
υπαρχει λυση στο προβλημα σου ευκολη και χωρις να αλλαξεις τα χαρακτηριστικα της μοτο
πας σε ενα σελα, και του λες να σου γεμισει τη σελα στο σημειο που σου εχω σημαδεψει...αναλογως με τα γουστα σου θα μπορεσεις ψηλωσεις τη θεση οδηγησης αρκετα(και σιγουρα πανω απο 2 ποντους αμαθες)...βεβαια εχω την αισθηση πως αν την παρεις θα συνηθησεις τη θεση που εχει και δε θα θες να την πειραξεις
Συμφωνώ. Το μόνο που θα χρειαστεί μετά είναι αποστάτες στο τιμόνι και μεγαλύτερη ζελατίνα που έτσι κι αλλιώς χρειάζεται.
ωραια σκέψη! παρόλα αυτα μια τετοια δουλεια χρειαζεται πολυ λεπτομέρεια ωστε να μην χαθεί η αισθητικη. Επισης ενα θεματακι ειναι αν θα βολευει η οδηγηση με συνοδηγο επειδη η διαφορα υψους θα ειναι αμελητεα μεταξυ οδηγου - συνοδηγου.
Αυτό το τελευταίο δεν είναι κακό, μάλλον το αντίθετο θα έλεγα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από tthodor
Κατά τη γνώμη μου δεν είναι αμεληταίες οι διαφορές μεταξύ 800 και 650....
-Διπλό δισκόφρενο μπορστά
-upside down πηρούνι
-μεγαλύτερη ιπποδύναμη
-μεγαλύτερο ύψος
-μεγαλύτερος ανεμοθώρακας
-....πολύ πιο όμορφο το 800 (υποκειμενικό ...αλλά έτσι νομίζω)
Ούτε η διαφορά στην τιμή είναι αμελητέα και κατά τη γνώμη το f650gs είναι πιο συμφέρουσα αγορά για πολλούς λόγους.
Οι αναρτήσεις του μπορεί να μην είναι τ' ανάποδα αλλά δουλεύουν αρκετά καλά (απ' όσα λένε). Είναι πιο οικονομικό σε κατανάλωση (σε όλες τις μετρήσεις που έχω δει). Μεγαλύτερο ανεμοθώρακα θα χρειαστείς έτσι κι αλλιώς και στα δύο.
Εντάξει το f800 είναι πιο όμορφο πως να το κάνουμε. Και αυτό από μόνο του είναι αρκετό τις περισσότερες φορές.
Φυσικά εξαρτάται και τι θέλει ο καθένας γιατί αν κάποιος δεν χρειάζεται τα παραπάνω αλόγατα του f800 γιατί να πληρώσει τέτοια διαφορά?
Δεν λέω άλλα γιατί δεν τα ξέρω και πολύ καλά αυτά με τους έλικες και μπορεί να κάνω λάθος.
BUSA MAKIS
27/08/2010, 03:17
Η BMW έχει διάφορες σέλες, κοντές - ψηλές για κάθε γούστο.
Το δικό μου F650GS π.χ. έχει τη κοντή σέλα και με βολεύει πάρα πολύ. (1,70 ύψος)
Επίσης η Touratech έχει διάφορες σέλες, ρίξε μια ματιά.
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Ούτε η διαφορά στην τιμή είναι αμελητέα και κατά τη γνώμη το f650gs είναι πιο συμφέρουσα αγορά για πολλούς λόγους.
Οι αναρτήσεις του μπορεί να μην είναι τ' ανάποδα αλλά δουλεύουν αρκετά καλά (απ' όσα λένε). Είναι πιο οικονομικό σε κατανάλωση (σε όλες τις μετρήσεις που έχω δει). Μεγαλύτερο ανεμοθώρακα θα χρειαστείς έτσι κι αλλιώς και στα δύο.
Εντάξει το f800 είναι πιο όμορφο πως να το κάνουμε. Και αυτό από μόνο του είναι αρκετό τις περισσότερες φορές.
Φυσικά εξαρτάται και τι θέλει ο καθένας γιατί αν κάποιος δεν χρειάζεται τα παραπάνω αλόγατα του f800 γιατί να πληρώσει τέτοια διαφορά?
Δεν λέω άλλα γιατί δεν τα ξέρω και πολύ καλά αυτά με τους έλικες και μπορεί να κάνω λάθος.
Μια ένσταση μόνο ως προς την κατανάλωση. Μπορεί το f650gs να είναι πιο οιοκονομικό από το f800gs αλλά και το δεύτερο είναι οικονομικότερο από οποιοδήποτε 650άρι δικύλινδρο της αγοράς και από κάποια μονοκύλινδρα. Η κατανάλωση των συγκεκριμένων μοντέλων είναι το τελευταίο που πρέπει να προβληματίσει τον υποψήφιο αγοραστή. Εδώ που τα λέμε δεν είναι και λίγο να έχεις 85hp από 800cc και να καις λιγότερο από μηχανάκια που βγάζουν 45+ ίππους.
Κατά τα άλλα αν σου αρέσει περισσότερο το 800gs (που αντικειμενικά είναι πιο όμορφο) και μπορείς να το πάρεις χτύπα το για να μην το βλέπεις στο δρόμο και πακετώνεσαι. Αν πάλι θες να διαθέσεις λιγότερα χρήματα σου ξαναλέω να κοιτάξεις το tenere και αν μπορείς να το κάνεις και μια βόλτα, πρόκειται για ένα πολύ συμπαθητικό μηχανάκι.
Cpt. Haddock
27/08/2010, 03:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από S.Nikos
[...]Κατά τα άλλα αν σου αρέσει περισσότερο το 800gs (που αντικειμενικά είναι πιο όμορφο) και μπορείς να το πάρεις χτύπα το για να μην το βλέπεις στο δρόμο και πακετώνεσαι. Αν πάλι θες να διαθέσεις λιγότερα χρήματα σου ξαναλέω να κοιτάξεις το tenere και αν μπορείς να το κάνεις και μια βόλτα, πρόκειται για ένα πολύ συμπαθητικό μηχανάκι.
+1050
creativ7
27/08/2010, 04:29
κατα τη γνωμη μου, εαν το θελεις για να το κρατησεις κανα χρονο και μετα να το σουταρεις να παρεις κατι μεγαλυτερο, γιατι πλεον θα σου την δινει να σε περνανε τα μεγαλυτερου κυβισμου μηχανακια και εσυ να μην μπορεις να ακολουθησεις, παρε το 650.. αλλιως παρε το 800 αβλεπι.. και να ξερεις δεν υπαρχει περιπτωση να πεις ποτε μαλακια που πηρα το 800 και οχι το 650.. οποτε μην το πολυπαιδευεις.. ;)
οπως ειπε και ο snikos, κοιτα και το τενερε και πηγαινε καντο μια βολτα υπαρχουν αρκετα για τεστ ραιντ...ειναι οντως παρα πολυ καλο μηχανακι και πολυ παρεξηγημενο επειδη δεν εχει 100+ αλογα...εγω οταν το κανα βολτα δεν ηθελα να το γυρισω παντως:lol: :lol: :lol:
καλησπέρα!!
Εδω και 10 μέρες είμαι κάτοχος του F800GS το πήρα καινουργιο και με έχει βολέψει αφανταστα στη δουλεια μου και για τις βολτες μου. Ωραια η αίσθηση να εισαι πρώτος στο φανάρι, με το αυτοκίνητο σπανια συμβαινει στην πρωτευουσα. Μηχανακι οδηγουσα πιτσιρικας και τώρα εξοικιωνομαι με τη beba μου η οποια εχει κερδισει το σεβασμο μου αλλα δε την φοβαμαι. Γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος, οτι πληρωνεις παιρνεις! Κρατησα αυτο που είπε ενας φιλος πιο πάνω οτι για το 800GS δεν πρόκειται να το μετανιώσω. ευχαριστω για ολες τις συμβουλες........και καλες βολτες να χουμε!!!
Άντε και τώρα κοίτα να το λιώσεις στα χλμετρα. Καλορίζικο. :beer: :beer:
Καλορίζικο και καλοτάξιδο φίλε, το νου σου τώρα που είναι αρχή να είσαι πολύ προσεκτικός.
Μόλις κάνεις κάποια χλμ και νιώσεις ότι της πήρες τον αέρα να προσέχεις ακόμα περισσότερο.
Η μηχανή είναι αστέρι και θα την καταευχαριστηθείς!
Καλά και ασφαλή χλμ! :beer:
Albatros
29/09/2010, 11:13
Έχοντας αποκτήσει όλες τις μηχανές της BMW θα σου πρότεινα να πάρεις για το ύψος σου το 800ρι και όχι το 650 η να πάς στο 1200 που αυτή τη περίοδο πουλιούνται πάρα πολλά μεταχειρισμένα σε τιμές ακόμα και πιο κάτω από το 650 (καινούργιο).
:)
Όμορφα και καλά χιλιόμετρα να έχεις....
Εγώ το έχω λιώσει, 8.000 Κμ από τον Ιούλιο έχω.... Δε κατεβαίνω από την σέλα λέμε... Κ@υλ@ :)
καλησπέρα συνάδελφοι αναβάτες!
Ο λογαριασμος μου σαν Pshlos δε μου λειτουργουσε και δεν γνωρίζω το λόγο, εγω μόνο σε αυτή τη συζήτηση εχω γράψει...τεσπα ευχαριστώ για τις ευχές σας.Σήμερα έκανα το σερβις για τα 1000km! απο την αντιπροσωπεια μου είπαν ότι την 5η και 6η ταχύτητα μπορώ να την ανοίγω όσο θέλω αλλά μέχρι τα 2000κμ τις υπόλειπες ταχύτητες να τις πατάω σταδιακά! παρόλα αυτά το βιβλιαράκι του κατασκευαστή δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. πάντως η μπέμπα ειναι μαγευτικη!