Σύνδεση

View Full Version : Serow 225 σε ακινησία

John Steed
29/08/2010, 07:17
Βρήκα ένα Serow 225 σε ένα μαγαζί με ενοικιαζόμενα μηχανάκια. Ο ιδιοκτήτης του δεν είναι μηχανικός, και το έχει παρατημένο στην άκρη εδώ και αρκετό καιρό. Σίγουρα θα έχει κάποιο πρόβλημα, αλλά εαν πάρει μπρος, το πήρα κι έφυγα :a30: !

Ποιά είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω πριν γυρίσω τη μίζα για να πάρει μετά από ακινησία?

Θα με βοηθήσει κι ο θείος μου (μηχανικός αυτ/των) που εργάζεται εκεί, αλλά θα ήθελα καμμία συμβουλή από τους Guru ( :a23: ) του φόρουμ.... :wave2:

camen
29/08/2010, 07:23
Aλλαζεις τα λαδια,καθαριζεις το καρμπιρατερ ,γεμιζεις φρεσκια βενζινη το ντεποζιτο και εφυγες...:winka:

John Steed
29/08/2010, 07:34
Ευχαριστώ camen:wave2: Να αλλάξω και μπουζί, υποθέτω, έτσι?

Αν έχει πειραχτεί η μεμβράνη του καρμπ, τότε τί κάνουμε?

sky7
29/08/2010, 07:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
Βρήκα ένα Serow 225 σε ένα μαγαζί με ενοικιαζόμενα μηχανάκια. Ο ιδιοκτήτης του δεν είναι μηχανικός, και το έχει παρατημένο στην άκρη εδώ και αρκετό καιρό. Σίγουρα θα έχει κάποιο πρόβλημα, αλλά εαν πάρει μπρος, το πήρα κι έφυγα :a30: !

Ποιά είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω πριν γυρίσω τη μίζα για να πάρει μετά από ακινησία?

Θα με βοηθήσει κι ο θείος μου (μηχανικός αυτ/των) που εργάζεται εκεί, αλλά θα ήθελα καμμία συμβουλή από τους Guru ( :a23: ) του φόρουμ.... :wave2:

ΠΑΡΤΟ ΣΠΡΩΧΤΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΕΕΕΕ...!!!!!!!:D :D :D

camen
29/08/2010, 07:38
Ευχαριστώ camen:wave2: Να αλλάξω και μπουζί, υποθέτω, έτσι?

Αν έχει πειραχτεί η μεμβράνη του καρμπ, τότε τί κάνουμε?

Ε βαλε και ενα φρεσκο μπουζακι...:winka:
ΑΝ εχει διαλυθει τοτε ρωτας σε μια yamaha αν υπαρχει κιτ επισκευης του καρμπυρατερ,ρωτας τι περιλαμβανει και το παραγγελνεις.Αν δεν περιλαμβανει και την μεμβρανη την παραγγελνεις και αυτη και το σερβαρεις ολο να ειναι κομπλε...:D

John Steed
29/08/2010, 07:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
Ε βαλε και ενα φρεσκο μπουζακι...:winka:
ΑΝ εχει διαλυθει τοτε ρωτας σε μια yamaha αν υπαρχει κιτ επισκευης του καρμπυρατερ,ρωτας τι περιλαμβανει και το παραγγελνεις.Αν δεν περιλαμβανει και την μεμβρανη την παραγγελνεις και αυτη και το σερβαρεις ολο να ειναι κομπλε...:D

Το θέμα μου είναι να μην δώσω δεκάρα πριν σιγουρευτώ ότι δουλεύει. Είναι σημαντική για την λειτουργία, δεν θα πάρει χωρίς αυτή? Απλά διάβασα κάπου εδώ πως με την ακινησία ξερένεται και σπάει.

Συγγνώμη αλλά είμαι αδαής....

Gi_4ce
29/08/2010, 07:42
η μεμβράνη τσιμπάει.

Αλλα οπως τα είπε ο caRmen ειναι.:D

camen
29/08/2010, 07:46
Το θέμα μου είναι να μην δώσω δεκάρα πριν σιγουρευτώ ότι δουλεύει. Είναι σημαντική για την λειτουργία, δεν θα πάρει χωρίς αυτή? Απλά διάβασα κάπου εδώ πως με την ακινησία ξερένεται και σπάει.

Συγγνώμη αλλά είμαι αδαής....

Ειναι πολυ ευκολο να ανοιξετε το καρμπ να δειτε τι παιζει βρε....Ξεκινα απο αυτο.Δειτε τι παιζει και αν ολα ειναι οκ τοτε λαδια φιλτρα μπουζι βενζινη και εφυγες...

Αχ εκεινο το δικο μου που να βρισκετε αραγε...:confused: :sad: :sad: :sad:

camen
29/08/2010, 07:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gi_4ce
ο caRmen

:a38: :a38: :a38: :a38:

John Steed
29/08/2010, 07:47
Οκ! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! :wave2:

jimmis5
29/08/2010, 07:59
Ριξε με ενα λαδικο λαδι μες στον κυλινδρο και τραβα μιζα και ανοιχτο το kill switch μετα κλεισε διακοπτη και βαλε εμπρος καλη επιτυχια:wave2:

Cpt. Haddock
29/08/2010, 08:03
Γιατι να παρεις ενα παρατημένο Serrow? :confused:

the who
29/08/2010, 08:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Γιατι ειναι το πιο τιμιο μηχανακι πολης(και οχι μονο,κανεις και καμμια εντουραδα-χαβαλε).Καιει λιγο,ειναι σκυλι και οχι παπι,σκαρφαλωνει πεζοδρομια,δεν το κλεβουν,εχει φρενακια,θες κι αλλα?:wave2:

camen
29/08/2010, 08:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Γιατι ειναι το πιο τιμιο μηχανακι πολης(και οχι μονο,κανεις και καμμια εντουραδα-χαβαλε).Καιει λιγο,ειναι σκυλι και οχι παπι,σκαρφαλωνει πεζοδρομια,δεν το κλεβουν,εχει φρενακια,θες κι αλλα?:wave2:

:winka: :winka: :winka: :beer: :beer: :beer:

John Steed
29/08/2010, 08:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Γιατί είναι τΖάμπα :D

John Steed
29/08/2010, 08:37
Τα γύρω-γύρω είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αμορτισέρ οκ, πολύ λίγες σκουριές, και τα πλαστικά οκ, μόνο ένα λείπει... Τα αλυσιδογράναζα μόνο είναι καταφαγωμένα από σκουριά. Αν πάρει, έκανα την τύχη μου....

One mans trash, is another mans treasure...:o

VALES
29/08/2010, 08:52
Τότε αλλάζεις και αλυσιδογράναζα γιατί αυτά θα έχουν όστρακα επάνω.
Και νεράκια δες...
Και καμιά ματιά σε ντίζες... φρένα γκάζια...
Και τα λάστιχά του δες να μην είναι ξύλινα... αν ήταν με 2 λίτρα λάδι κι ένα μπουζί να αναστήσουμε μηχανάκια από ακινησία, όλοι θα είχαμε από 2-3.

Καλοτάξιδο. :beer:

John Steed
29/08/2010, 08:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
Τότε αλλάζεις και αλυσιδογράναζα γιατί αυτά θα έχουν όστρακα επάνω.
Και νεράκια δες...
Και καμιά ματιά σε ντίζες... φρένα γκάζια...
Και τα λάστιχά του δες να μην είναι ξύλινα... αν ήταν με 2 λίτρα λάδι κι ένα μπουζί να αναστήσουμε μηχανάκια από ακινησία, όλοι θα είχαμε από 2-3.

Όλα αυτά είναι στο πρόγραμμα, σίγουρα. Ας πάρει πρώτα και μετά όλα θα γίνουν!:winka:

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές:beer: :beer:

camen
29/08/2010, 09:12
αν ήταν με 2 λίτρα λάδι κι ένα μπουζί να αναστήσουμε μηχανάκια από ακινησία, όλοι θα είχαμε από 2-3.

Τι πρεπει να κανει πριν πατησει μιζα ειπε ο ανθρωπος...Απο περιφερειακα υποτιθεται οτι βλεπει τι θελει...:winka:

ΥΓ:Νερα δεν θα κοιταξει γτ ειναι αεροψυκτο...:D

John Steed
29/08/2010, 09:24

:lol: Ok, thanx :lol:

VALES
29/08/2010, 09:41
Τι πρεπει να κανει πριν πατησει μιζα ειπε ο ανθρωπος...Απο περιφερειακα υποτιθεται οτι βλεπει τι θελει...:winka:

Κατάλαβες τι ήθελα να πω.

Αερόψυκτο έ? Μπορώ να φανταστώ συγκινήσεις. :look:

John Steed
29/08/2010, 09:58
Αερόψυκτο έ? Μπορώ να φανταστώ συγκινήσεις. :look:

Ναι, θα το φυσάω και δεν θα κρυώνει!!:lol: :rotflmao: :lol:

camen
29/08/2010, 10:01
Ναι, θα το φυσάω και δεν θα κρυώνει!!:lol: :rotflmao: :lol:

Φιλε το μηχανακι δεν νιωθει...Εχω παει και εχω ερθει με δαυτο Πατρα-Βολο με την ασφαλτο να ζεματαει...:winka:

Παρτο με 1000 αφου ειναι τσαμπα και αμα δεν το θες στειλτο σε μενα γτ ειχα ενα και το πουλησα γτ χρειαζομουν τα φραγκα.Κ ακομα το μετανιωνω γτ το ειχα σε φανταστικη κατασταση....:sad:

John Steed
29/08/2010, 10:04
πλακίτσα έκανα! Αν παρει θα το πάρω ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΝΩ ΡΕ!:mad:

:lol: :lol:

camen
29/08/2010, 10:05
πλακίτσα έκανα! Αν παρει θα το πάρω ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΝΩ ΡΕ!:mad:

:lol: :lol:

Δεν εχω και φωτο σε αυτο το pc να σου δειξω το δικο μου...:D

camen
29/08/2010, 10:10
ΒρηκΑ ΡΕ:smokin:

207951

John Steed
29/08/2010, 10:36
ΒρηκΑ ΡΕ:smokin:

Αστέρι!! Πολύ όμορφο! :beer: :beer:

sf1n4k1
30/08/2010, 06:36
Που τη θυμήθικες ρε camen την αμαρτία?ΧΑΧ

Ε το σκυλί..έφτασε Βόλο και γύρισε κ όλας...

Απο παπί δε το συζητάμε..225 φορές καλύτερο.

Εγώ θα σου έλεγα να το βάλεις μπρος και να φύγεις μ ένα καθάρισμα καρμπυρατέρ και λίγη βενζινούλα στο μπουζί...σιγά μη νιώσει..και λάδι να μην έχει θα σε πάει κανα 10ρι km πριν κολήσει. Είναι σκύλος, με το καλό το τσίμπημα και καλά km

Lio
30/08/2010, 08:54

Αυτα που ειπε ο camen. Το μπουζι το ελεγχεις και το αλλαζεις αν χρειαζεται.
Στην πισω δεξια μερια της κεφαλης υπαρχει ενα βιδακι για τον ελεγχο της πιεσης του λαδιου, με κεφαλι εξαγωνο και σταυροκατσαβιδο και χαλκινη ροδελα. Το ξεβιδωνεις και βαζεις μπρος με το χερι στο kill switch. Μολις παρει πρειπει να τρεχει λαδι ποταμι απο την τρυπα. Σβηνεις αμεσως, το ξαναβιδωνεις και εισαι ενταξει. Αν δεν τρεξει λαδι (η τρξει πολυ λιγο) τοτε υπαρχει προβλημα (βουλωμενο φιλτρο κλπ.), δεν το ξαναβαζεις μπροστα μεχρι να βρεις τι φταιει...

Αφου κοιταξεις και τα αλλα (γραναζι-φρενα κλπ) το κανεις κανα-δυο μικρες βολτες και ξανααλλαζεις λαδια, καθαριζεις φιλτρο λαδιου (το φιλτρο του serow δεν ειναι χαρτινο, αλλα απο λεπτη πλαστικη σιτα και ξαναχρισιμοποιηται), κοιτας βαλβιδες, φιλτρο αερα κλπ.

Η μεμβρανη του καρμπυρατερ ειναι μαζι με το σλαιντ και πριν 3-4 χρονια που ειχα κοιταξει ειχει λιγο πανω απο 100Ε (τελικα βρηκα μια απο ενα αλλο mikuni και εκανα πατεντα..)

Παρε και ενα σαιτ με πολυ πραμα για το serow:
http://www.xt225.com/

John Steed
30/08/2010, 11:40
Ευχαριστώ για τις συμβουλές!!

Δυστυχώς αρχίζει η εξεταστική την άλλη εβδομάδα, άρα θα ασχοληθώ μετά τις 20 του μήνα!

Εννοείται ότι όλα τα βήματα θα καταγράφονται και οι συμβουλές θα είναι αναγκαίες από όλους!

:beer: :beer:

camen
30/08/2010, 12:43
ι οι συμβουλές θα είναι αναγκαίες από όλους!

Lio5 και εγω στην διαθεση σου για οτι χρειαστεις...:winka: :beer: :wave2:

Lio
31/08/2010, 08:00
Lio5 και εγω στην διαθεση σου για οτι χρειαστεις...:winka: :beer: :wave2:

γΚανΤεΜ δεν παιρνω εγω ρε....

Lio
31/08/2010, 08:04
Ευχαριστώ για τις συμβουλές!!

Δυστυχώς αρχίζει η εξεταστική την άλλη εβδομάδα, άρα θα ασχοληθώ μετά τις 20 του μήνα!

Εννοείται ότι όλα τα βήματα θα καταγράφονται και οι συμβουλές θα είναι αναγκαίες από όλους!

Αντε φτιαξτο να (ξανα)γινουμε πολλές....
(δεν ξερω αν στο ειπε κανεις, αλλα το serow θεωρείται γυνακειο μηχανακι...)

ps. Καλη επιτυχια γενικως.

camen
31/08/2010, 08:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lio5

(δεν ξερω αν στο ειπε κανεις, αλλα το serow θεωρείται γυνακειο μηχανακι...)

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Το επιβεβαιωνω ...Οταν το πουλησα το παλικαρι που το πηρε το ηθελε για την ανηψια του...:D

camen
31/08/2010, 08:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lio5
γΚανΤεΜ δεν παιρνω εγω ρε....

:p :p :p

devil's animal
31/08/2010, 10:58
θα σε συμβουλευα να το παρεις με φορτηγακι και να το αναστησεις στον μαστορα.

αφου εχεις σκοπο να το δουλεψεις ειναι κριμα να κανεις καμια χοντραδα και μετα να ψαχνεσαι.

θελει οπωσδηποτε αλλαγη λαδιων, καθαρισμα καρμπ, λαστιχα,αλυσιδογραναζα, μπορει τα ρουλεμαν τιμονιου να εχουν σκουριασει, μπορει το εμβολο της δαγκανας να εχει κολλησει....και αλλα πολλα...

γενικα δεν ειναι τοσο απλο να του βαλεις βενζινη και να φυγεις.
:wave2:

blackbusa
31/08/2010, 11:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
θα σε συμβουλευα να το παρεις με φορτηγακι και να το αναστησεις στον μαστορα.

αφου εχεις σκοπο να το δουλεψεις ειναι κριμα να κανεις καμια χοντραδα και μετα να ψαχνεσαι.

θελει οπωσδηποτε αλλαγη λαδιων, καθαρισμα καρμπ, λαστιχα,αλυσιδογραναζα, μπορει τα ρουλεμαν τιμονιου να εχουν σκουριασει, μπορει το εμβολο της δαγκανας να εχει κολλησει....και αλλα πολλα...

γενικα δεν ειναι τοσο απλο να του βαλεις βενζινη και να φυγεις.
:wave2:

ρε εσυ το νοικιασες και το εβαλε για πεταμα ο ανθρωπος???

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

devil's animal
31/08/2010, 11:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
ρε εσυ το νοικιασες και το εβαλε για πεταμα ο ανθρωπος???

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

απ'οσο θυμαμαι, οχι...:look: :look:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: