Σύνδεση

View Full Version : ΑΓΟΡΑ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΚΡΑΝΟΥΣ

Iron eddie
31/08/2010, 09:47
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΚΑΒΑΛΑΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ.... ΕΧΩ ΜΙΑ BANDIT 650S ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΨΑΓΜΕΝΟΣ.... Η ΜΑΛΛΟΝ ΨΙΛΟΑΣΧΕΤΟΣ. ΑΠΟ ΚΡΑΝΟΣ ΕΧΩ ΤΟ SHOEI XR1100 HADRON ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΦΕΔΡΙΚΟ. ΔΙΑΘΕΤΩ ΕΩΣ ΚΑΙ 300 ΕΥΡΩ ΜΑΧ ΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ... ΑΠΛΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ... ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ Π.Χ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ HJC ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΑ... ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΨΑΞΙΜΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ!

ziggΥ
31/08/2010, 09:49
suomy (defender και vandal), hjc, nolan :wave2:

Tpap
31/08/2010, 09:54
Δεν υπάρχει εφεδρικό κράνος, εφ'όσον δεν έχεις και εφεδρικό κεφάλι.

Λεωνίδας
31/08/2010, 09:56
εφεδρικό γιατί :confused: :confused: :confused:

DUKASII
31/08/2010, 10:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Δεν υπάρχει εφεδρικό κράνος, εφ'όσον δεν έχεις και εφεδρικό κεφάλι. +1

Iron eddie
31/08/2010, 10:04
ΕΝΤΑΞΕΙ! ΛΑΘΟΣ ΛΕΞΗ ΤΟ ΕΦΕΔΡΙΚΟ. ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΤΟΜΟ ΕΠΑΝΩ, ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΜΟΥ(ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ:winka: ) ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ... Κ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ!!!

Tpap
31/08/2010, 10:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από Iron eddie
ΕΝΤΑΞΕΙ! ΛΑΘΟΣ ΛΕΞΗ ΤΟ ΕΦΕΔΡΙΚΟ. ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΤΟΜΟ ΕΠΑΝΩ, ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΜΟΥ(ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ:winka: ) ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ... Κ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ!!!

Για πολλούς λόγους ΠΡΕΠΕΙ να πάρεις ένα ίδιο...

Iron eddie
31/08/2010, 10:18
ΕΝΑ ΙΔΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΝΑ 2ΜΗΝΟ Η ΑΓΟΡΑ

Iron eddie
31/08/2010, 10:41
ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ?
http://lidsdirect.co.uk/epages/eshop193014.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/eshop193014/Products/HJC_FS-10_Carbon/SubProducts/HJC_FS-10_Carbon-0003&ChangeAction=SelectSubProduct

S.Nikos
31/08/2010, 10:47

Συμφωνώ ότι το δεύτερο κράνος πρέπει να έχει τις ίδιες προδιαγραφές ασφαλείας με το πρώτο αλλά ποιος ο λόγος να πάρεις ένα ίδιο?

Ρωτάω επειδή βρίσκομαι και εγώ στην ίδια φάση και το σκέφτομαι ως εξής:

- Στο 2ο κράνος θα γίνεται ελάχιστη χρήση καθώς θα το φοράει ο εκάστοτε συνεπιβάτης όποτε και αν υπάρχει αυτός. Μικρή χρήση = μικρή φθορά στη μονάδα του χρόνου.

- Σωστή εφαρμογή δεν μπορείς να πετύχεις καθώς θα προορίζεται για πολλά διοαφορετικά κρανία. Άρα παίρνεις ένα medium και ξεμπερδεύεις. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.

- Αφαιρούμενη επένδυση καλό είναι να έχει αλλά δεν είναι απαραίτητο να αποσπάται ολόκληρη. Όταν χρειαστεί πλύσιμο το βουτάς σε μια λεκάνη με νερό και σαπούνι και όποτε στεγνώσει. Δεν έχεις πρόβλημα χρόνου (να πρέπει να φορεθεί σύντομα κτλ.)

- Κατά 95% θα χρησιμοποιείται σε μικρές αποστάσεις άρα αεροδυναμικές & αεραγωγοί δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο.

Από τα παραπάνω συμπεραίνω πως το μόνο που δεν πρέπει να γίνει συμβιβασμός είναι ο τομέας της ασφάλειας. Με ένα ποσό των 200€ μπορείς να κάνεις κατά τη γνώμη μου μια πολύ καλή αγορά που θα σου καλύψει τις ανάγκες.

Εννοείται ότι παραπάνω δεν μιλάμε για κράνος που θα χρησιμοποιείται σε ταξίδια. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι φίλοι μου όπως και η κοπέλα μου έχουν το δικό τους κράνος το οποίο φυσικά καλύπτει επαρκέστατα όλα τα παραπάνω και είναι εφάμιλλο του δικού μου.

Κάνω κάπου λάθος?

Λεωνίδας
31/08/2010, 10:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από S.Nikos
Συμφωνώ ότι το δεύτερο κράνος πρέπει να έχει τις ίδιες προδιαγραφές ασφαλείας με το πρώτο αλλά ποιος ο λόγος να πάρεις ένα ίδιο?

Ρωτάω επειδή βρίσκομαι και εγώ στην ίδια φάση και το σκέφτομαι ως εξής:

- Στο 2ο κράνος θα γίνεται ελάχιστη χρήση καθώς θα το φοράει ο εκάστοτε συνεπιβάτης όποτε και αν υπάρχει αυτός. Μικρή χρήση = μικρή φθορά στη μονάδα του χρόνου.

- Σωστή εφαρμογή δεν μπορείς να πετύχεις καθώς θα προορίζεται για πολλά διοαφορετικά κρανία. Άρα παίρνεις ένα medium και ξεμπερδεύεις. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.

- Αφαιρούμενη επένδυση καλό είναι να έχει αλλά δεν είναι απαραίτητο να αποσπάται ολόκληρη. Όταν χρειαστεί πλύσιμο το βουτάς σε μια λεκάνη με νερό και σαπούνι και όποτε στεγνώσει. Δεν έχεις πρόβλημα χρόνου (να πρέπει να φορεθεί σύντομα κτλ.)

- Κατά 95% θα χρησιμοποιείται σε μικρές αποστάσεις άρα αεροδυναμικές & αεραγωγοί δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο.

Από τα παραπάνω συμπεραίνω πως το μόνο που δεν πρέπει να γίνει συμβιβασμός είναι ο τομέας της ασφάλειας. Με ένα ποσό των 200€ μπορείς να κάνεις κατά τη γνώμη μου μια πολύ καλή αγορά που θα σου καλύψει τις ανάγκες.

Εννοείται ότι παραπάνω δεν μιλάμε για κράνος που θα χρησιμοποιείται σε ταξίδια. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι φίλοι μου όπως και η κοπέλα μου έχουν το δικό τους κράνος το οποίο φυσικά καλύπτει επαρκέστατα όλα τα παραπάνω και είναι εφάμιλλο του δικού μου.

Κάνω κάπου λάθος? +1

p@nos
31/08/2010, 10:59
η sharκ εχει πολυ καλα οικονομικα κρανη...τη θεωρω ανωτερη απο το νολαν που εχω...παντως στα 300? παιρνεις και γαμω τα κρανη, οχι απλα εφεδρικο...

Panopticon7
31/08/2010, 12:08

Του λες να παρει παλι το xr1100... σε τιμη (καταστηματος) 450 ευρω
:hypnotize

Δε μας λες τους λογους καλυτερα ?!

dmf
31/08/2010, 12:11
λοιπον θα σε φτιαξω φιλε μου. Μπες στο coloriposto (http://www.coloriposto.gr/posto/gr/details.asp?ProductID=1000) και ριξε μια ματια ποσο δινουν το hjc hq1.. 326 γιουρια
Κατ'αρχας το κρανος ειναι κορυφαιο απο θεμα ασφαλειας ετσι, ειναι full carbon, ειναι αεροδυναμικο και πολλα αλλα.

Τώρα δες σε τί προσφορα το εχει το lidsdirect (http://lidsdirect.co.uk/epages/eshop193014.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/eshop193014/Products/HJC_HQ-1_Lordship_Blue/SubProducts/HJC_HQ-1_Lordship_Blue-0002) και με ωραια γραφικα κατα την γνωμη μου. 210 γιουρια στην πορτα σου λεμε..
Οκ σαν μοντελο ειναι λιγο παλιο εχει 4-5 χρονια που εχει βγει, αλλα τί σε νοιαζει; Εξαλλου για συνεπιβατη δεν το θες; Η ασφαλεια προεχει πιστευω.

Απο νουμερα δεν ξερω αν θα βρεις. :sick:

Iron eddie
31/08/2010, 12:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
λοιπον θα σε φτιαξω φιλε μου. Μπες στο coloriposto (http://www.coloriposto.gr/posto/gr/details.asp?ProductID=1000) και ριξε μια ματια ποσο δινουν το hjc hq1.. 326 γιουρια
Κατ'αρχας το κρανος ειναι κορυφαιο απο θεμα ασφαλειας ετσι, ειναι full carbon, ειναι αεροδυναμικο και πολλα αλλα.

Τώρα δες σε τί προσφορα το εχει το lidsdirect (http://lidsdirect.co.uk/epages/eshop193014.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/eshop193014/Products/HJC_HQ-1_Lordship_Blue/SubProducts/HJC_HQ-1_Lordship_Blue-0002) και με ωραια γραφικα κατα την γνωμη μου. 210 γιουρια στην πορτα σου λεμε..
Οκ σαν μοντελο ειναι λιγο παλιο εχει 4-5 χρονια που εχει βγει, αλλα τί σε νοιαζει; Εξαλλου για συνεπιβατη δεν το θες; Η ασφαλεια προεχει πιστευω.

Απο νουμερα δεν ξερω αν θα βρεις. :sick:

ΤΗΧ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ HJC ΦΟΡΑΩ SMALL ΣΤΟ SHOEI ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΒΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΟΥΜΕΡΟ... ΚΡΙΜΑ

dmf
31/08/2010, 12:32
το θεμα ειναι για ποιον το θες το κρανος φιλε. Αν το θες ας πουμε κυριως για την Γκοπελα σου, τοτε πιστευω μπορεις να βρεις λυση με το Xsmall.

Tpap
31/08/2010, 12:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
..Δε μας λες τους λογους καλυτερα ?!

Αν και βαριέμαι να γράφω τα προφανή και χιλιοειπωμένα, πάμε άλλη μία.

1. όταν έχεις πλυμένο το ένα.
2. όταν το δώσεις στην κοπέλα σου/αδελφό σου/μάνα σου (εκτός αν δεν τους εκτιμάς κ τόσο)
3. λόγω συνηθειας/εξοικίωσης με την συγκεκριμένη εργονομία.
4. ίδιο βάρος
5. ακριβώς ίδιο οπτικό πεδίο.
6. ακριβώς ίδια συμπεριφορά στις ταχύτητες.
7. Γιατί αν σου κάτσει καμιά στραβή (όχι εκείνη από το ανέκδοτο) με το πιό φΤηνό -έστω και για 50€- κράνος, θα λές ''γιατί να μην φόραγα το άλλο'' ή ''γιατί να μην είχα το ίδιο''...

θές κι άλλα..?

kerasaki
31/08/2010, 12:46
Το δικο μου δευτερο ειναι αυτο....http://www.tzortzopoulos.gr/newsite/newproducts.php?cat=384

πηγαινε και δες το απο κοντα.
1100 γραμμαρια βαρος και Ιαπωνικο
το δικο μου μονοχρωμο το πηρα 220, αλλα βγαινει με φανταστικα γραφικα

θα δεις και το κορυφαιο τους(ενα αλλο) ολο carbon που βγαινει πολυ λιγο πιο ακριβο και γυρω στα 1050 γραμμαρια

Iron eddie
31/08/2010, 16:50
το θεμα ειναι για ποιον το θες το κρανος φιλε. Αν το θες ας πουμε κυριως για την Γκοπελα σου, τοτε πιστευω μπορεις να βρεις λυση με το Xsmall.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΦΟΡΑΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ... ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΑΠΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ 'Η Η ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ... Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠ'ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ HJC= VALUE FOR MONEY

SVX
31/08/2010, 17:08
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΦΟΡΑΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ... ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΑΠΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

αν ανεβει ο αδερφος σου/ξαδερφος σου που φορανε LARGE , η κοπελα σου που φοραει SMALL , κανας φιλος που φοραει Medium ....

κι εσυ σκεφτεσαι να παρεις το LARGE/XLarge για να χωραει και να περισευει για ολους, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ... :sick:

p@nos
31/08/2010, 17:51
φιλε παρε ενα που θα καθεται στο δικο σου κεφαλι για 2ο...αμα κανει στον αλλον κανει...αμα του ειναι λιγο μεγαλο...η λιγο μικρο...δε πειραζει...απο το να μη φοραει τιποτα 1000 φορες καλυτερα χωρις σωστο νουμερο...

εξαλλου...8/10 που οδηγουν μηχανη...εχουν ΛΑΘΟΣ ΝΟΥΜΕΡΟ κρανος...απο ερευνα της arai...

Panopticon7
31/08/2010, 18:07
Αν και βαριέμαι να γράφω τα προφανή και χιλιοειπωμένα, πάμε άλλη μία.

1. όταν έχεις πλυμένο το ένα.
2. όταν το δώσεις στην κοπέλα σου/αδελφό σου/μάνα σου (εκτός αν δεν τους εκτιμάς κ τόσο)
3. λόγω συνηθειας/εξοικίωσης με την συγκεκριμένη εργονομία.
4. ίδιο βάρος
5. ακριβώς ίδιο οπτικό πεδίο.
6. ακριβώς ίδια συμπεριφορά στις ταχύτητες.
7. Γιατί αν σου κάτσει καμιά στραβή (όχι εκείνη από το ανέκδοτο) με το πιό φΤηνό -έστω και για 50€- κράνος, θα λές ''γιατί να μην φόραγα το άλλο'' ή ''γιατί να μην είχα το ίδιο''...

θές κι άλλα..?

1. Οταν εχεις πλυμενο το ενα... δεν μπορεις να βαλεις ενα αλλο αξιολογο κρανος που δεν κοστιζει 500 ευρω ?
2. Αν ειναι 50 ευρω φθηνοτερο σημαινει οτι δεν τους εκτιμας ή οτι δεν ειναι το ιδιο ασφαλες !
3. Αυτο το καταλαβαινω αλλα κ παλι μου φαινεσαι λιγο υπερβολικος
4. Και ? (το ιδιο με το 3)
5. Ολα τα "καλα" κρανη εχουν πανω κατω το ιδιο πεδιο (το ιδιο με το 3 μιας κ ειναι το ιδιο !!!)
6. Γιατι ρε συ, υπαρχει περιπτωση να σου φυγει απο το κεφαλι οταν πιασεις τα 180 ? εισαι υπερβολικος. (οτι κ στο 3 μιας κ ειναι το ιδιο)
7. Το οτι δεν θα γραφει πανω shoei δεν σημαινει οτι θα πεθανεις αν σου κατσει στραβη...

Εμενα δεν με επεισες παντως, διαφωνω :beer:

Tpap
31/08/2010, 18:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Εμενα δεν με επεισες παντως, διαφωνω :beer:

Και καλά κάνεις.

Με ρώτησες κάτι, σου απάντησα. Δεν προσπάθησα να πείσω κανέναν. :wave2: :beer:

Panopticon7
31/08/2010, 18:15
Ε ναι.. γιαυτο ειπα "Παντως" :beer:

jou-jou
31/08/2010, 18:17
η ταπεινη μου γνωμη ειναι να παρεις ενα used σε αριστη κατασταση και με τα μισα λεφτα

Iron eddie
31/08/2010, 19:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
αν ανεβει ο αδερφος σου/ξαδερφος σου που φορανε LARGE , η κοπελα σου που φοραει SMALL , κανας φιλος που φοραει Medium ....

κι εσυ σκεφτεσαι να παρεις το LARGE/XLarge για να χωραει και να περισευει για ολους, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ... :sick:

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ... ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΟΥ (ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ) ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΟΣ... ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ... ΤΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ...

daz
31/08/2010, 19:41
Δεν υπάρχει εφεδρικό κράνος, εφ'όσον δεν έχεις και εφεδρικό κεφάλι.

Γιατί ρε?

Δύο πιστοποιημένα κράνη μπορούν να προσφέρουν την ίδια ασφάλεια αλλά με διαφορετικό βάρος, εξαερισμό κ.α πολλά που τα ξέρουμε.

Δεν βλέπω τον λόγο μέσα στην πόλη, για καφέ, βάλε βγάλε όλη την ώρα κτλ να χρησιμοποιώ το πανάλαφρο κράνος των 700 ευρώ, με super duper ζελατίνα κτλ, απ' τη στιγμή που μπορεί να μου πέσει απ' τα χέρια και να το κλαίω.

Έτσι κι αλλιώς αν είναι να ανοίξω το κεφάλι μου με ένα κράνος των 200 ευρώ, θα το ανοίξω και με των 700. Μια διαφορά είναι, πως στην πρώτη περίπτωση πριν ανοίξω το κεφάλι μου ο σβέρκος μου δεχόταν μερικά γραμμάρια βάρους λιγότερα.

edit. Αμαν, μια σελίδα γράφτηκε μέχρι να το γράψω.

Iron eddie
31/08/2010, 19:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από jou-jou
η ταπεινη μου γνωμη ειναι να παρεις ενα used σε αριστη κατασταση και με τα μισα λεφτα

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΙΣΚΟ?
:confused:

p@nos
31/08/2010, 19:53
μπορει να ναι τρακαρισμενο...το πας σε μια καλιμπρα για τσεκαρισμα:a01:

daz
31/08/2010, 20:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
μπορει να ναι τρακαρισμενο...το πας σε μια καλιμπρα για τσεκαρισμα:a01:

Και όμως είναι ρίσκο! Και απ' τα χέρια να σου πέσει το κράνος δεν ξέρεις τι μπορεί να πάθει, ούτε υπάρχει τρόπος να ανακαλύψεις αν σε εκείνο το σημείο μειώθηκε η αντοχή του υλικού. Άσε που μπορεί να μη φαίνεται ούτε σημαδάκι.

edit. Νταξ πλάκα έκανες, τώρα είδα το emoticon. :D

DUKASII
01/09/2010, 02:23
προφανως οσοι αγοράζετε ακριβό κράνος δε το κανετε γιατί πιστευετε οτι σας προσφέρει τιποτα περισσότερο(σε ασφάλεια,ανεση) απο τι το φτηνο περα της μουρης ,των χρωμάτων και τη μαρκας που σας κανει πιο μορτες να το πω.??

οποτε το "αλλο" κράνος που δε θα το φοράτε οσο το καλο σας..και δε θα σας δουμε και πολύ με αυτο ας ειναι και χαμηλότερης ποιοτητας κτλ?
αφου και τα φτηνα ειναι με προδιαγραφές κτλ γιατι δε πηρατε εξαρχής φτηνο?:confused:

δε καταλαβαίνω.:sad:

p@nos
01/09/2010, 04:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Και όμως είναι ρίσκο! Και απ' τα χέρια να σου πέσει το κράνος δεν ξέρεις τι μπορεί να πάθει, ούτε υπάρχει τρόπος να ανακαλύψεις αν σε εκείνο το σημείο μειώθηκε η αντοχή του υλικού. Άσε που μπορεί να μη φαίνεται ούτε σημαδάκι.

edit. Νταξ πλάκα έκανες, τώρα είδα το emoticon. :D

den einai katholou risko...ενα κρανος που εχει πεσει κατω η εχει κοπανησει καπου, δεν παθαινει απολυτως τιποτα...και αυτο γιατι ουσιαστικα δε δεχεται καμια δυναμη...

τα κρανη ειναι σχεδιασμενα να δεχονται χτυπηματα με ενα βαρος που εχει αποκτησει πολυ μεγαλη ορμη(κεφαλι, το οποιο ζυγιζει περιπου 5 κιλα...φαντασου αυτα τα 5 κιλα με ταχυτητα)

και γενικα, κανενας κατασκευαστης δεν προτινει καν αντικατασταση του κρανους αμα πεσει κατω...η ιδια η αραι ελεγε πως δεν εχει κανενα προβλημα οποιοδηποτε κρανος σε οποιοδηποτε χτυπημα χωρις κεφαλι μεσα...αυτο που ελεγε ειναι πως σε περιπτωση ατυχηματος που χτυπησεις το κεφαλι, τοτε το κρανος θελει αντικατασταση...ειναι μιας χρησης δηλαδη ολα τα κρανη:D

Panopticon7
01/09/2010, 05:33
ενα κρανος που εχει πεσει κατω η εχει κοπανησει καπου, δεν παθαινει απολυτως τιποτα...και αυτο γιατι ουσιαστικα δε δεχεται καμια δυναμη...

τα κρανη ειναι σχεδιασμενα να δεχονται χτυπηματα με ενα βαρος που εχει αποκτησει πολυ μεγαλη ορμη(κεφαλι, το οποιο ζυγιζει περιπου 5 κιλα...φαντασου αυτα τα 5 κιλα με ταχυτητα)

:a013:

jou-jou
01/09/2010, 09:10
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΙΣΚΟ?
:confused:
οχι δεν νομιζω πως ειναι ρισκο τπαρχουν πολυ καλες περιπτωσεις στις οποιες πολλες φιρες ειναι και αφορετα τα βλεπεις τα δοκιμαζεις και αν τα βρειτε με τον πωλητη το παιρνεις
αυτα
εγω παντως ειμαι θετικος

dmf
01/09/2010, 09:25
Ρε παιδια τί το συζητατε ακομα; Αλλο η ασφαλεια αλλο το design. Ενα κρανος των 150? προσφερει την ιδια ασφαλεια με ενα των 500? ΑΝ εχουν περασει και τα δυο τα ιδια τεστς με επιτυχια. Τελεια.
Στο δευτερο κρανος πληρωνεις διαφορα αλλα χαρακτιριστικα! Όπως καλους αεραγωγους, καλα γραφικα, αφαιρουμενη επενδυση απο μεσα, φιμε ζελατινες, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, το οτι το φορεσε ο ταδε οδηγος του moto gp στον ταδε αγωνα και διαφορα αλλα. Δεν λεω οτι αυτα δεν ειναι χρησιμα, αλοιμονο ολοι πουλαμε λιγο μουρη, αλλα αλλο αυτο, και αλλο να λεμε οτι το φτηνο κρανος δεν θα σε προστατεψει.

Η πρωτη εταιρεια που μου ερχεται στο μυαλο ειναι η BELL. Ολα τα κρανη της εχουν την υψηλοτερη δυνατη βαθμολογια στο sharp test, απο το ποιο φτηνο των 150 λιρων, μεχρι το ποιο ακριβο των 500 λιρων. Μην αφηνεται το marketing να σας αδειαζει τις τσεπες χωρις λογο :beer:

daz
06/09/2010, 22:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
προφανως οσοι αγοράζετε ακριβό κράνος δε το κανετε γιατί πιστευετε οτι σας προσφέρει τιποτα περισσότερο(σε ασφάλεια,ανεση) απο τι το φτηνο περα της μουρης ,των χρωμάτων και τη μαρκας που σας κανει πιο μορτες να το πω.??

οποτε το "αλλο" κράνος που δε θα το φοράτε οσο το καλο σας..και δε θα σας δουμε και πολύ με αυτο ας ειναι και χαμηλότερης ποιοτητας κτλ?
αφου και τα φτηνα ειναι με προδιαγραφές κτλ γιατι δε πηρατε εξαρχής φτηνο?:confused:

δε καταλαβαίνω.:sad:

Τι λες μωρέ Δούκα που είναι και προφανές?

Δλδ εγώ που δεν έχω εφεδρικό κράνος, ούτε με ενδιαφέρει να έχω, αλλά δεν βλέπω κάτι παράλογο σε αυτό, σε ποια κατηγορία ανήκω?
Είμαι και εγώ σε αυτούς που θέλουν απλά να διακοσμούν το κεφάλι τους και να δείχνουν πιο μόρτες ή μήπως όχι?

Α! Δε με λες, αυτοί που φοράνε κάτι "κάσκες" από κολοκύθα σαν καπελάκι, λες να έχουν και κανένα Arai στο σπίτι για να το δείχνουν στους κολλητούς τους? :lol:

daz
06/09/2010, 22:38
den einai katholou risko...ενα κρανος που εχει πεσει κατω η εχει κοπανησει καπου, δεν παθαινει απολυτως τιποτα...και αυτο γιατι ουσιαστικα δε δεχεται καμια δυναμη...

και γενικα, κανενας κατασκευαστης δεν προτινει καν αντικατασταση του κρανους αμα πεσει κατω...η ιδια η αραι ελεγε πως δεν εχει κανενα προβλημα οποιοδηποτε κρανος σε οποιοδηποτε χτυπημα χωρις κεφαλι μεσα...αυτο που ελεγε ειναι πως σε περιπτωση ατυχηματος που χτυπησεις το κεφαλι, τοτε το κρανος θελει αντικατασταση...ειναι μιας χρησης δηλαδη ολα τα κρανη:D

Οκ. Πάω πάσο. :wave2:

DUKASII
07/09/2010, 07:38
Τι λες μωρέ Δούκα που είναι και προφανές?

Δλδ εγώ που δεν έχω εφεδρικό κράνος, ούτε με ενδιαφέρει να έχω, αλλά δεν βλέπω κάτι παράλογο σε αυτό, σε ποια κατηγορία ανήκω?
Είμαι και εγώ σε αυτούς που θέλουν απλά να διακοσμούν το κεφάλι τους και να δείχνουν πιο μόρτες ή μήπως όχι?

Α! Δε με λες, αυτοί που φοράνε κάτι "κάσκες" από κολοκύθα σαν καπελάκι, λες να έχουν και κανένα Arai στο σπίτι για να το δείχνουν στους κολλητούς τους? :lol: :rolleyes:
αν παρεις δευτερο κράνος για τη γυναικα σου..θα παρεις σα το δικο σου η θα της παρεις ενα πιο φτηνο?

daz
07/09/2010, 15:05
:rolleyes:
αν παρεις δευτερο κράνος για τη γυναικα σου..θα παρεις σα το δικο σου η θα της παρεις ενα πιο φτηνο?

Νομίζω πως θα έπαιρνα κάτι που θα ήταν πιο κοντά, στο επόμενο κράνος που θα ήθελα για μένα.

DUKASII
07/09/2010, 15:10
Νομίζω πως θα έπαιρνα κάτι που θα ήταν πιο κοντά, στο επόμενο κράνος που θα ήθελα για μένα. γιατι να μη της παρείς ακριβως οτι θέλεις και για σε΄να?

daz
07/09/2010, 15:50
γιατι να μη της παρείς ακριβως οτι θέλεις και για σε΄να?

Μα αυτό δε θέλω και για μένα ρε συ? Το επόμενό μου κράνος. Αυτό που το θεωρώ καλύτερο ή άξιο αντικαταστάτη αυτού που έχω. Αυτό που θα έπαιρνα αν δεν είχα. :winka:

p@nos
07/09/2010, 17:28
ρε παιδια...ο ανθρωπος θελει ενα 2ο γενικης χρησης...για να βαζει οποιον ανεβαινει στη μοτο ασχετο κατα περιπτωση, για καμια φορα που δε θα θελει να βαλει το ''καλο'' κρανος(παει κανα γυμναστηριο, καμια παραλια κλπ) και αρχιζεται το τι θα παιρνατε στη γυναικα σας, τι στην αδερφη σας τι στο παιδι σας...

7αμα ειναι ετσι, ας παρει να παρει 8 RX7 corsair, 2SM, 2M, 2L kai 2XL, για οποιον ειναι να ανεβαινει πανω στη μοτο αναλογα με το κεφαλι του και να εχει και εφεδρικο σε περιπτωση που πλενει το ενα και το εχει να στεγνωνει:lol: :lol: :lol:

Daemon
07/09/2010, 18:00
den einai katholou risko...
..

Με τι το καθαριζεις το κρανος σου? Και γιατι..
Πως το αποθηκευεις το κρανος σου? Και γιατι..

p@nos
07/09/2010, 18:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
Με τι το καθαριζεις το κρανος σου? Και γιατι..
Πως το αποθηκευεις το κρανος σου? Και γιατι..

αυτα τι σχεση εχουν τωρα?

Daemon
07/09/2010, 18:52
1ον, δεν απαντησες..

Τελος παντων να υποθεσω οτι δεν το καθαριζεις με χλωρινη και οταν δεν το φορας δεν το παρατας πανω σε ενα μπιτονι με ηλεκτρολυτη μπαταριας..
Που ξερεις ομως αν δεν τα εκανε αυτος που στο πουλαει το μεταχειρισμενο?

daz
07/09/2010, 18:53
ρε παιδια...ο ανθρωπος θελει ενα 2ο γενικης χρησης...για να βαζει οποιον ανεβαινει στη μοτο ασχετο κατα περιπτωση, για καμια φορα που δε θα θελει να βαλει το ''καλο'' κρανος(παει κανα γυμναστηριο, καμια παραλια κλπ) και αρχιζεται το τι θα παιρνατε στη γυναικα σας, τι στην αδερφη σας τι στο παιδι σας...

7αμα ειναι ετσι, ας παρει να παρει 8 RX7 corsair, 2SM, 2M, 2L kai 2XL, για οποιον ειναι να ανεβαινει πανω στη μοτο αναλογα με το κεφαλι του και να εχει και εφεδρικο σε περιπτωση που πλενει το ενα και το εχει να στεγνωνει:lol: :lol: :lol:

Νταξ ρε μη μαλώνεις, είμαστε εκτός θέματος το ξέρουμε. :D :wave2:

dmf
07/09/2010, 20:41
Iron eddie δες μια γρηγορα εδω: http://www.helmetcity.co.uk/HJC-HQ-1-Lordship-MC2-Blue-Carbon-Fibre-wb_ASC5I.aspx

Εχει μεινει μονο ενα σε medium και το δινουν 130λιρες. Τσακωσε το

p@nos
08/09/2010, 00:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
1ον, δεν απαντησες..

Τελος παντων να υποθεσω οτι δεν το καθαριζεις με χλωρινη και οταν δεν το φορας δεν το παρατας πανω σε ενα μπιτονι με ηλεκτρολυτη μπαταριας..
Που ξερεις ομως αν δεν τα εκανε αυτος που στο πουλαει το μεταχειρισμενο?

ta shmadia τετοιας χρησης ειναι εμφανεστατα...

:winka:

bentouza
08/09/2010, 14:32
Ρε παιδια τί το συζητατε ακομα; Αλλο η ασφαλεια αλλο το design. Ενα κρανος των 150? προσφερει την ιδια ασφαλεια με ενα των 500? ΑΝ εχουν περασει και τα δυο τα ιδια τεστς με επιτυχια. Τελεια.
Στο δευτερο κρανος πληρωνεις διαφορα αλλα χαρακτιριστικα! Όπως καλους αεραγωγους, καλα γραφικα, αφαιρουμενη επενδυση απο μεσα, φιμε ζελατινες, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, το οτι το φορεσε ο ταδε οδηγος του moto gp στον ταδε αγωνα και διαφορα αλλα. Δεν λεω οτι αυτα δεν ειναι χρησιμα, αλοιμονο ολοι πουλαμε λιγο μουρη, αλλα αλλο αυτο, και αλλο να λεμε οτι το φτηνο κρανος δεν θα σε προστατεψει.

Η πρωτη εταιρεια που μου ερχεται στο μυαλο ειναι η BELL. Ολα τα κρανη της εχουν την υψηλοτερη δυνατη βαθμολογια στο sharp test, απο το ποιο φτηνο των 150 λιρων, μεχρι το ποιο ακριβο των 500 λιρων. Μην αφηνεται το marketing να σας αδειαζει τις τσεπες χωρις λογο :beer:

Ακυρος...
και για την πρωτη παραγραφο και για την τελευταια.
για τη μεσαια ειναι θεμα ανθρωπου..

Επειδη ακουγεσαι σιγουρος και μπορει κανεις να σε παρει στα σοβαρα.

EliasKir
08/09/2010, 19:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
Ακυρος...
και για την πρωτη παραγραφο και για την τελευταια.
για τη μεσαια ειναι θεμα ανθρωπου..

Επειδη ακουγεσαι σιγουρος και μπορει κανεις να σε παρει στα σοβαρα.

Κατα την γνωμη μου εχει δικιο. Εφοσον περασαν τα στανταρ ασφαλειας σε προστατευουν ΟΛΑ.

Τωρα αν καποιος παρει δυο νουμερα μεγαλυτερο και παθει καμια διασειση, δεν μπορει να κατηγορησει το κρανος.

Η τιμη διαμορφωνεται απο τα επιπλεον χαρακτηριστικα του κρανους, οπως τα υλικα κατασκευης, η εσωτερικη επενδυση, η ζελατινα, τα γραφικα, το κοστος του R&D για αεροδυναμικη κλπ.

dmf
11/09/2010, 10:38
δεν μου λες ομως σε τί ειμαι λαθος. Πετας ενα ακυρος και την κανεις..:evil:

nikos force
11/09/2010, 16:26
πουλαει νομιζω ο σταμπακ ενα τουμπανο ...κανε μια αναζητηση :winka:

nikos force
11/09/2010, 16:27
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=109766

:D

bentouza
12/09/2010, 21:05
δεν μου λες ομως σε τί ειμαι λαθος. Πετας ενα ακυρος και την κανεις..:evil:

δεν παρεχουν την ιδια ασφαλεια τα κρανη εφοσον εχουν περασει τις ιδιες προδιαγραφες.
οι προδιαγραφες ειναι το κατω οριο ανοχων για την προστασια του καταναλωτη.
αν σου αρκουν (και κατανοεις τι ακριβως ειναι αυτες οι προδιαγραφες) παρε οτι θες. οτι πωλειται νομιμα στην ευρωπη τις εχει περασει (κρανος μοτοσυκλετας εννοω).
ΜΗΝ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.

το sharp ειναι μια καλη αρχη αλλα δεν ειναι απολυτα αποδεχτο ουτε απο τους κατασκευαστες αλλα ουτε και απο σενα αν ριξεις ενα δευτερο βλεφαρο.

λιγο πολυ εχουν ξαναγραφτει τα ιδια οποιος ενδιαφεται ψαχνει και τα βρισκει.εγω οφειλα να πω οτι εισαι λαθος κυριως επειδη ειχες το υφακι του ξερολα αλλα και για να ισσοροπησει η σουμα των γνωμων για καποιον ψιλοασχετο που τωρα αρχιζει να ψαχνει. μια γνωμη ετσι μια αλλιως ξανα απο την αρχη...

:wave2:

dmf
12/09/2010, 22:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
δεν παρεχουν την ιδια ασφαλεια τα κρανη εφοσον εχουν περασει τις ιδιες προδιαγραφες.
οι προδιαγραφες ειναι το κατω οριο ανοχων για την προστασια του καταναλωτη.
αν σου αρκουν (και κατανοεις τι ακριβως ειναι αυτες οι προδιαγραφες) παρε οτι θες. οτι πωλειται νομιμα στην ευρωπη τις εχει περασει (κρανος μοτοσυκλετας εννοω).
ΜΗΝ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.

Όλο αυτό είναι τελείως άσχετο γιατί δεν του είπα να πάει να πάρει ένα κράνος απλά πιστοποιημένο κατά ece 22.05. Γιατί εκεί δεν μπορείς να προσδιορίσεις την απόδοση. Έχει μονο pass και fail. Και ουσιαστικά όποιο κράνος και να πάρει απ'την αγορά θα έχει πάρει αυτή την έγκριση.
Εγώ μίλησα για ποσοτικό τεστ. Πόσο καλά τα πήγε δηλαδή. Μια αρχή έκανε το sharp test το οποίο δεν το έκανε ούτε κάποιο περιοδικό, ούτε ο μανάβης της γειτονιάς σου. Το έκανε ένας οργανισμός υπό την αιγίδα του υπουργείου μεταφορών της Αγγλίας.
Και ποσώς με ενδιαφέρει αν η Arai βγαζει ανακοίνωση ότι δεν συμφωνεί με τον τρόπο που γίνονται τα tests, επειδή λιγο πολυ της βγαλαν το κορυφαιο μοντελο της γτπ.

p@nos
12/09/2010, 23:20
αραι γτπ?

τοσα χρονια σε αγωνες οι κακομοιροι αναβατες παιζουν το κεφαλι τους:lol: :lol: :lol:

τελος παντων...δε τιθεται θεμα αν ειναι πιο μελετημενο ενα κρανος φτηνο απο ενα αραι νομιζω...σημασια εχει να βαζεις κρανος στην κεφαλα σου, ακομα και αν ειναι απο το πρακτικερ στη χειροτερη...και για να σας το θεσω αλλιως...

θα προτιμουσατε να φατε μια σφηρια στο κεφαλι σας με ενα κρανος απο το πρακτικερ, η χωρις τιποτα?

Panopticon7
12/09/2010, 23:28
αραι γτπ?

τοσα χρονια σε αγωνες οι κακομοιροι αναβατες παιζουν το κεφαλι τους:lol: :lol: :lol:

Δεν καταλαβα... επειδη ειναι Arai ειναι αυταποδεικτο οτι ειναι καλυτερα απο ενα αλλο χ ψ κρανος ?

dmf
13/09/2010, 01:00

οχι δεν ειναι η αραι γτπ. Το συγκεκριμενο μοντελο που ολοι το θεωρουσαν ως το καλυτερο κρανος για γρηγορες μηχανες, και κοστιζε καμια 700αρα αποδειχτηκε ανθρακας.

[Και οσο για το αλλο, μην εισαι 100% οτι στους αγωνες φορανε τα εμπορικα μοντελα. Ναι ΞΕΡΩ οτι η αραι λεει οτι φορανε τα ιδια, αλλα μπορει να το λεει γιατι την συμφερει εμπορικα. ]

:wave2:

hamurabi
13/09/2010, 09:15
Aν σε ενδιαφερει εχω ενα ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Nolan X-lite X701 σε medium μεγεθος. Και μονο που θα το ακουμπησεις θα καταλαβεις ποσο ποιοτικο ειναι.
Μου το πηρε δωρο η γυναικα μου αλλα δεν ηξερε οτι ειχα βαλει τη μηχανη για πουλημα.
Ειναι ολοκαινουργιο το κρανος,δεν το εχω φορεσει ουτε μια φορα και το δινω στη μιση τιμη.
κοιτα εδω
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1856616#post1856616

gs 500 f
13/09/2010, 14:03
αφου θελεις δευτερο για συνεπιβατη παρε ενα σε λιγο μεγαλυτερο νουμερο και που εχει την δυνατοτητα να δουσκωνη τα μαξιλαρακια με αερα ,οποτε θα κανει σχεδον σε ολους.

bentouza
13/09/2010, 14:26
Όλο αυτό είναι τελείως άσχετο γιατί δεν του είπα να πάει να πάρει ένα κράνος απλά πιστοποιημένο κατά ece 22.05. Γιατί εκεί δεν μπορείς να προσδιορίσεις την απόδοση. Έχει μονο pass και fail. Και ουσιαστικά όποιο κράνος και να πάρει απ'την αγορά θα έχει πάρει αυτή την έγκριση.
Εγώ μίλησα για ποσοτικό τεστ. Πόσο καλά τα πήγε δηλαδή. Μια αρχή έκανε το sharp test το οποίο δεν το έκανε ούτε κάποιο περιοδικό, ούτε ο μανάβης της γειτονιάς σου. Το έκανε ένας οργανισμός υπό την αιγίδα του υπουργείου μεταφορών της Αγγλίας.
Και ποσώς με ενδιαφέρει αν η Arai βγαζει ανακοίνωση ότι δεν συμφωνεί με τον τρόπο που γίνονται τα tests, επειδή λιγο πολυ της βγαλαν το κορυφαιο μοντελο της γτπ.

καλε μου ανθρωπε πες του ο,τι θελεις.
ειπες οτι δυο κρανη που εχουνε περασει τις ιδιες προδιαγραφες ειναι το ιδιο ασφαλη.
ουτε καν αν ειναι ασφαλη δεν μπορεις να πεις ετσι ελαφρα την καρδια.

και λεω οτι δεν ειναι το ιδιο ασφαλη. ο καθενας κανει αυτο που νομιζει.

το sharp το παρακολουθουσα και το περιμενα απο οταν η σελιδα του ηταν υπο κατασκευη.
μπαζει λιγο η ιστορια.
και χεστηκα για το υπ.μεταφορων της αγγλιας. σε λιγο θα μου πεις οτι το ευλογησε ο πάπας.
δικαιομα σου να εμπιστευεσαι η οχι εναν οργανισμο που μετραει.οταν δε βγαζει συμπερασμα για το ποσο ασφαλες ειναι για εναν ζωντανο οργανισμο σε συγκεκριμενη περιπτωση..
αλλα να ξερεις οτι ειναι τρομερα πολυπλοκο-μπλεκονται πολλες επιστημες (μηχανικη, υλικα, εμβιομηχανικη, ιατρικη, μετρησεις τεχνικων μεγεθων...)

dmf
17/09/2010, 00:43
Και δηλαδη εσυ τί προτεινεις; Να παιρνουμε οποιο κρανος μας επιβαλλει το marketing;
Γιατι πώς μπορεις ΕΣΥ σαν αγοραστης να καταλαβεις οτι το ταδε κρανος ειναι ασφαλες ενω το αλλο οχι;
Ή δεχεσαι αυτο που λεει ο οργανισμος, ή αγοραζεις με βασει τα οσα ακους απο την τηλεοραση, τα περιοδικα, του φιλους (μαλακα παρε αραι σου λεω, τετοιο φοραει και ο pedrosa λεμε, και προσφερει γαμω τις ασφαλειες).
Και πας εσυ σαν Μλκσ μετα και σκας 800? για να πληρωσει η αραι τον Pedrosa που την διαφημιζει.

bentouza
17/09/2010, 12:46
Και δηλαδη εσυ τί προτεινεις; Να παιρνουμε οποιο κρανος μας επιβαλλει το marketing;
Γιατι πώς μπορεις ΕΣΥ σαν αγοραστης να καταλαβεις οτι το ταδε κρανος ειναι ασφαλες ενω το αλλο οχι;
Ή δεχεσαι αυτο που λεει ο οργανισμος, ή αγοραζεις με βασει τα οσα ακους απο την τηλεοραση, τα περιοδικα, του φιλους (μαλακα παρε αραι σου λεω, τετοιο φοραει και ο pedrosa λεμε, και προσφερει γαμω τις ασφαλειες).
Και πας εσυ σαν Μλκσ μετα και σκας 800? για να πληρωσει η αραι τον Pedrosa που την διαφημιζει.

Δεν μπορω να ξερω. Δυστυχως.
Μπορω ομως να διαβασω οτι βρω και να βγαλω ενα συμπερασμα απο τα συμφραζομενα με τη δικη μου κριση.
Επισης δεν προτεινω τιποτα. Δεν μπορω να παρω καποιον στο λαιμο μου.

Για καλο και για κακο παιρνω οτι καλυτερο μπορω με τα λεφτα που εχω.
ΠΧ το προηγουμενο X-Spirit με 300 λιρες.
Παλιοτερα μοντελα, αποτυχημενα γραφικα, περιεργα νουμερα - μπορεις να βρεις αρκετες συμφερουσες περιπτωσεις των κορυφαιων μοντελων των καλων εταιρειων.

Τα 800 ευρω που λες δεν ισχυουν. Αμα εισαι βλακας ή η τσεπη σου δεν καταλαβαινει την παραμακρη διαφορα με αυτα μεσα η οχι- μονο ετσι τα δινεις.

Panopticon7
17/09/2010, 15:30

:a013:

"μαλακα παρε αραι σου λεω, τετοιο φοραει και ο pedrosa λεμε, και προσφερει γαμω τις ασφαλειες"

:lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol:

Εχουμε μαθει να πληρωνουμε την διαφημιση λεγοντας την ποιο αποτυχημενη κατ εμε ατακα του κοσμου "οτι δινεις παιρνεις"