Σύνδεση

View Full Version : F650GS gia gynaika

SCL
01/09/2010, 12:27
Καλό Απόγευμα σε όλους!

Είμαι καινούργιο μέλος στο site και πολύ καινούργια οδηγός μηχανής.
Λόγω τρέλας οδηγώ αυτοκίνητο από τα 12 και είμαι πάρα πολύ καλή οδηγός (δεν το λέω μόνο εγώ). Η μηχανή ήταν πάντα καημός και απωθημένο. Για πολλούς λόγους αποφάσισα να πουλήσω το αυτοκίνητο και να αγοράσω μηχανή.

Αυτή που μου έχει κολλήσει είναι η BMW F650GS (μεταχειρισμένη).

Θα ήθελα να ρωτήσω τους ποιο έμπειρους (από εμένα) κατά πόσο αυτή η μηχανή είναι φιλική για αρχή και για γυναίκα.

Δεν συζητάω καν για παπί ή για skooter γιατί έχοντας ύψος 1.80 το θέαμα θα μου φαίνεται πολύ γελοίο.

Περιμένω τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας....

Ευχαριστώ πολύ!!!

Shaolin Monk
01/09/2010, 12:31
Καλως ηρθες...:wave2:

Ειναι πολυ καλη επιλογη, αν και θα εβαζα στη λιστα και το Transalp 650 που σιγουρα το βρισκεις πιο φθηνα και ειναι σκυλι αξιοπιστιας.

jimmis5
01/09/2010, 15:03
Κοιταξε το μηχανακι μια χαρα ειναι και για νεα οδηγο μιας και εχει και ABS τωρα αυτο με το υψος με προβληματιζει, ειναι αλλωστε αρχη του φορουμ στις αναζητησης μοτοσυκλετας και κυριως για κυριες επισυναπτεται φωτογραφια ολοσωμη και τοτε μπορουμε να βγαλουμε πορισμα.Περιμενε λιγο ερχονται και οι ειδημονες:wave2:

G/S
01/09/2010, 15:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από SCL
Καλό Απόγευμα σε όλους!

Λόγω τρέλας οδηγώ αυτοκίνητο από τα 12 και είμαι πάρα πολύ καλή οδηγός (δεν το λέω μόνο εγώ). Η μηχανή ήταν πάντα καημός και απωθημένο. Για πολλούς λόγους αποφάσισα να πουλήσω το αυτοκίνητο και να αγοράσω μηχανή.

Θα ήθελα να ρωτήσω τους ποιο έμπειρους (από εμένα) κατά πόσο αυτή η μηχανή είναι φιλική για αρχή και για γυναίκα.

Δεν συζητάω καν για παπί ή για skooter γιατί έχοντας ύψος 1.80 το θέαμα θα μου φαίνεται πολύ γελοίο.

Ευχαριστώ πολύ!!!

Ειναι αρκετα φιλικη προς τον εκαστοτε αναβατη(αντρα η γυναικα) και με 3000-4000 ευρω θα βρεις κατι καλο στην αγορα ,εχει αξιοπιστια ειναι οικονομικη και πας παντου ,αντε και καλη αρχη, και παντα κρανος:beer:

SCL
06/09/2010, 22:06
Hi guys!!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις....

Αυτό που με προβληματίζει ακόμα είναι το θέμα του αρχάριου με 650cc, γιατί όσο καλή οδηγός και αν είμαι οι 2 ρόδες είναι αλλιώς...

Έχετε εσείς καμιά άλλη πρόταση για μηχανή φιλική προς νέους οδηγούς???

Όσον αφορά την photo θα σας την στείλω με την μηχανή..... ;)

mikes
06/09/2010, 22:09
Έχετε εσείς καμιά άλλη πρόταση για μηχανή φιλική προς νέους οδηγούς???

kawasaki er-6:wave2: :wave2:

Operater
07/09/2010, 09:32
νομίζω ότι το 650 είναι το καταλληλότερο μηχανάκι για νέο οδηγό (και όχι μόνο)
το ύψος του είναι ιδανικό, το γκαζάκι του μετρημένο και όταν το μάθεις, θα σου τα δώσει όλα, ειδικά μέσα στη πόλη.
Δεν είμαι ο πιο κατάλληλος για συμβουλές, αλλά όσες γυναίκες ξέρω που έχουν καβαλήσει το συγκεκριμένο μηχανάκι, είναι πολύ ικανοποιημένες. Και το οδηγούν αρκετές, πίστεψέ με.

ό,τι και να πάρεις, εδώ θαμαστε να τα κ-λέμε!

mixalakis
07/09/2010, 15:25
Αν έχεις λεφτά χτύπα το δικύλινδρο 650 GS.

alres
07/09/2010, 20:03
Καλό Απόγευμα σε όλους!

Ευχαριστώ πολύ!!!

φίλη που το έχει, έχει κανει καμιά 60.000 χιλιάδες χλμ και εντός πόλης και ταξίδια.
Δικάβαλο που με έχει μέχρι και επι τόπου μανουβρες έκανε για πλάκα.
Είναι λουκούμι, δεν καίει, δεν τρομάζεις με το γκάζι, φορτώνεις άπειρα πράγματα και πας ταξίδι. Από 2004 μοντέλο και μετά να κοιτάς.

Gandalf dr685sm
08/09/2010, 12:16
Κλασσικές ερωτήσεις..

1. Πόσα χρήματα θα διαθέσεις για αγορά μηχανής + εξοπλισμό.
2. Τι είδους μετακινήσεις/χρήση θα κάνεις;
3. Έχεις ξαναοδηγήσει μηχανή; άλλο Ι.Χ. και άλλο η μοτό σαν τρόπος οδήγησης.

Είναι και άλλες ερωτήσεις αλλά το τομάρι απο πάνω θα αρχίσει τα σφουγγαρίσματα πάλι...:a22: :a22:

Gandalf

nik karanik
08/09/2010, 13:26
το υψος δεν ειν τοσο το θεμα οσο το βαρος.το μηχανακι ειναι καλο και αυτο ειναι γνωστο.προσωπικα δεν θα το αγοραζα λογω βαρουσ.ισως κατι σε DR 650 η ΧR ισως.πιο ευελικτα πιο δυνατα, πιο ελαφρια κ εξισου αξιοπιστα.παντως αν σαρεσει ειναι καλη επιλογη

lilipoua
08/09/2010, 13:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από nik karanik
το υψος δεν ειν τοσο το θεμα οσο το βαρος.το μηχανακι ειναι καλο και αυτο ειναι γνωστο.προσωπικα δεν θα το αγοραζα λογω βαρουσ.ισως κατι σε DR 650 η ΧR ισως.πιο ευελικτα πιο δυνατα, πιο ελαφρια κ εξισου αξιοπιστα.παντως αν σαρεσει ειναι καλη επιλογη

Αφού η κοπέλα είναι 1.80 θα καταφέρνει μια χαρά να το κουμαντάρει , εδώ τα κουτσοκαταφέρνω εγώ που είμαι 1.65 :lol: :lol:

Βασικό είναι βεβαια να απαντηθούν και τα ερωτήματα που έθεσε ο Gandalf ωστε να βοηθήσει κάποιος άν είναι η σωστή επιλογή γενικά!

λίγες οι σελίδες βρε παιδιά.......... χάσατε τη φόρμα σας!!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Cpt. Haddock
08/09/2010, 13:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από lilipoua
[...]

Είπα κι εγώ ρε, γιατί δε γράφει κατι τοση ώρα; :winka:

:beer:

road spirit
08/09/2010, 13:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από lilipoua
λίγες οι σελίδες βρε παιδιά.......... χάσατε τη φόρμα σας!!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: είχε και άλλες που έφυγαν ....

o χαβαλές στις γενικές, εδώ είναι μοντέλα --> read me (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=72682)

SCL
09/09/2010, 10:47
Kalimera!!!

Σχετικά με τις ερωτήσεις που μου θέσατε σας απαντώ παρακάτω τα εξής:

Υπολογίζω να δώσω γύρω στα 3.000-3.500€ για την μηχανή και εννοείται πως υπολογίζω γύρω στα 600-700€ για εξοπλισμό (τα βασικά για αρχή και από εκεί και πέρα σιγά - σιγά τα υπόλοιπα)

Η χρήση που θα το θέλω είναι για την καθημερινή μετακίνηση σπίτι - δουλεια (κέντρο - βόρεια προάστεια μέσω εθνικής) και γενικότερα κέντρο και όλη την Αθήνα εφόσων οι φίλοι μου είναι διασκορπισμένοι και κάποια σχετικά λίγα ταξίδια μέσα στον χρόνο...

Όσων αφορά αν έχω ξανακαβαλήσει η απάντηση είναι ότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια όπου είχα δοκιμάσει κάποιες βόλτες με ένα σκουτερ ενός φίλου....

Αυτά!!!

Υ.Γ.1 Sorry για την καθυστέρηση στην απάντηση αλλά δεν είχα internet κάποιες μέρες...
Υ.Γ.2 Γιατί να κοιτάξω κυρίως μηχανάκια από το 2004 και μετά. Από μία έρευνα που έχω κάνει σε αυτά τα λεφτά παίρνω μοντέλο του 2002-2003 περίπου...

Cpt. Haddock
09/09/2010, 10:53
Kalimera!!!

Υπολογίζω να δώσω γύρω στα 3.000-3.500€ για την μηχανή και εννοείται πως υπολογίζω γύρω στα 600-700€ για εξοπλισμό (τα βασικά για αρχή και από εκεί και πέρα σιγά - σιγά τα υπόλοιπα)

Η χρήση που θα το θέλω είναι για την καθημερινή μετακίνηση σπίτι - δουλεια (κέντρο - βόρεια προάστεια μέσω εθνικής) και γενικότερα κέντρο και όλη την Αθήνα εφόσων οι φίλοι μου είναι διασκορπισμένοι και κάποια σχετικά λίγα ταξίδια μέσα στον χρόνο...

Όσων αφορά αν έχω ξανακαβαλήσει η απάντηση είναι ότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια όπου είχα δοκιμάσει κάποιες βόλτες με ένα σκουτερ ενός φίλου....

Αυτά!!!

Υ.Γ.1 Sorry για την καθυστέρηση στην απάντηση αλλά δεν είχα internet κάποιες μέρες...
Υ.Γ.2 Γιατί να κοιτάξω κυρίως μηχανάκια από το 2004 και μετά. Από μία έρευνα που έχω κάνει σε αυτά τα λεφτά παίρνω μοντέλο του 2002-2003 περίπου...

Μια χαρα. Μοντέλα του 2002-2003 τα βρισκεις και φτηνότερα, προτίμησε αυτα με τα 2 μπουζί, καινε λιγοτερο.

:wave2:

SCL
09/09/2010, 11:06
Άλλη μία ερώτηση...

Επειδή όπως σας είπα πάω για μεταχειρισμένο μέχρι πόσες χιλιάδες χιλιόμετρα να κοιτάω??

reinmeister
09/09/2010, 11:10
Άλλη μία ερώτηση...

Επειδή όπως σας είπα πάω για μεταχειρισμένο μέχρι πόσες χιλιάδες χιλιόμετρα να κοιτάω??

καλο θα ηταν να πας με καποιον γνωστη μαζι...ειναι πολλες οι λεπτομερειες που πρεπει να προσεχθουν και τα χιλιομετρα ειναι μονο μια απ αυτες...

SCL
09/09/2010, 11:12
Αυτό είναι σίγουρο και ευτυχώς έχω φίλους οι οποίοι είναι γνώστες!

Η ερώτηση για τα χιλιόμετρα είναι για να ξεσκαρτάρω τις αγγελίες....

sniper
09/09/2010, 11:18

1ος κανόνας αγοράς μεταχ. : Οι αγγελίες δεν λένε πάντα τα αληθινά χλμ (εκτός αν ειναι "πολλά" και σε "λογικά" πλαίσια με την ηλικία της μηχανής)

Cpt. Haddock
09/09/2010, 11:20

Να κοιταξεις μηχανακια που τα είχαν ήδη γυναίκες :winka:

reinmeister
09/09/2010, 11:23

5-7 χιλιαδες τον χρονο ειναι λογικο νουμερο...

Gandalf dr685sm
09/09/2010, 12:23
Για την χρήση που το θές.. μια χαρά είναι το GS. Για τιμή... στα χρήματα που ζητάς και τις χρονολογίες που κοιτάς σίγουρα θα βρείς κάτι. Ο ενδοιασμός μου είναι στο κατά πόσο θα μπορείς να κουμαντάρεις το GS και τα κυβικά του, έχοντας μόνο ώς εμπειρία scooter (χωρίς συμπλέκτη) και μάλιστα φίλου , δηλαδή οχι καθημερινά....και αυτό πριν χρόνια.

Απο εκεί και πέρα δεν έχω να πώ κάτι ... έχεις κατασταλάξει στο τι θές, γιατί το θες και πόσα δίνεις... καλή και απροβλημάτιστη αγορά εύχομαι.

Gandalf

reinmeister
09/09/2010, 12:42
εγω στην θεση σου ,παντως, για πρωτο μεταχειρο δεν θα δινα τοσα...

θα παιρνα ενα funduro 650 με 1000 1000κατι ευρω,(παιζουν πολλα καθαρα σε αυτα τα λεφτα), και θα ξεμπερδευα...

απολυτως απροβληματιστο και κατ εμε, καλυτερο οδηγικα...

Ravendark
09/09/2010, 12:44
Η δικιά μου πήρε σαν 1η μηχανή ( μετά από σκούτερ και αυτή ) το F650 το CS όμως.
Το ίδιο μοτέρ έχει αν δεν κάνω λάθος.
Παιχνιδάκι.

Πωλείται κιολας, μοντέλο 04 με 23.000χλμ

Cpt. Haddock
09/09/2010, 12:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
εγω στην θεση σου ,παντως, για πρωτο μεταχειρο δεν θα δινα τοσα...

θα παιρνα ενα funduro 650 με 1000 1000κατι ευρω,(παιζουν πολλα καθαρα σε αυτα τα λεφτα), και θα ξεμπερδευα...

απολυτως απροβληματιστο και κατ εμε, καλυτερο οδηγικα...

Συμφωνω για το funduro (παλιές αγαπες) με μονη ενσταση οτι ειναι πιο βαρυ απο το 650 GS

reinmeister
09/09/2010, 12:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Συμφωνω για το funduro (παλιές αγαπες) με μονη ενσταση οτι ειναι πιο βαρυ απο το 650 GS

εισαι σιγουρος γι αυτο? το gs ειναι ξερο 200αρι...δεν επιμενω παντως...

αυτο που θα τονισω ειναι οτι το παλιο ηταν πολυ πιο σταθερο και δεν μου δινε την αισθηση παπιας του καινουριου...

αλλα...γουστα ειν αυτα...

Cpt. Haddock
09/09/2010, 12:58
εισαι σιγουρος γι αυτο? το gs ειναι ξερο 200αρι...δεν επιμενω παντως...
αυτο που θα τονισω ειναι οτι το παλιο ηταν πολυ πιο σταθερο και δεν μου δινε την αισθηση παπιας του καινουριου...
αλλα...γουστα ειν αυτα...

Ειμαι, γιατι τα εχω οδηγησει αμφοτερα. Δε μιλαμε για τρελές διαφορές σε νουμερα αλλα κυριως σε αισθηση.

Το παλιο ήταν σαφως πιο σταθερό, αλλα το "καινουριο" έχει το ντεπόζιτο πισω (κατω απ' τη σελα) που αμεσως του χαμηλώνει πολυ το κεντρο βαρους, άρα αυξανει την ευκολια (ειδικα για καποιον απειρο)

EVI
09/09/2010, 20:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από nik karanik

το bmw εχει πολυ καλο στησιμο και το βαρος ειναι κατανεμημένο σωστα ωστε να το κανει παναλαφρο και ευελικτο. Επισεις εχει ποιο ''φιλικο'' κινητήρα απο το DR η το XR για αρχαριο οδηγο.

Προβληματα δε βγαζει και ειναι σουπερ και για μεσα στη πολη (Ειδικα για μεσα στη πολη) αλλα και για ταξιδια.

Μια χαρα επιλογη ειναι.

υσ¨περιμενω την μερα που δεν θα ακουσω ΠΟΤΕ ξανα την προταση <<μηχανη για γυναικα>>

οι μηχανες ειναι ΓιουνιΣΕΞ παιδια ...

:eyepop: ξερω καταστράφηκε ο κοσμος σας :lol:

καλος ορισες και καλες βολτες κοπελια :beer:

reinmeister
09/09/2010, 20:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ειμαι, γιατι τα εχω οδηγησει αμφοτερα. Δε μιλαμε για τρελές διαφορές σε νουμερα αλλα κυριως σε αισθηση.

Το παλιο ήταν σαφως πιο σταθερό, αλλα το "καινουριο" έχει το ντεπόζιτο πισω (κατω απ' τη σελα) που αμεσως του χαμηλώνει πολυ το κεντρο βαρους, άρα αυξανει την ευκολια (ειδικα για καποιον απειρο)

συμφωνοι...αλλα μολις μαθεις το παλιο κανεις παπαδες συγκριτικα με το καινουριο...πιθανοτατα στ παλαια υποδηματα της κοπελιας θα μου πεις,αλλα κουβεντα να γινεται...

επισης το μοτερ του ηταν αισθητα πιο γεματο μεσαιες και ηταν πολυ περισσοτερο βελτιωσιμο απο το νεο...επισης στα γνωστα της κοπελιας αλλα ειπαμε...:D

usabug
10/09/2010, 13:54
5-7 χιλιαδες τον χρονο ειναι λογικο νουμερο...

Ego dhladh pou exo kanei mesa se treis mines 7200 km , eimai paralogos ???

:bawl: :bawl: :bawl: :a29: :a29:

reinmeister
10/09/2010, 13:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από usabug

οχι...νομαδας εισαι που δεν εχει χρονο ουτε να κανει σεξ...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

sniper
10/09/2010, 13:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από usabug

με το Cagiva; Κωλόφαρδος είσαι!

usabug
10/09/2010, 15:40
οχι...νομαδας εισαι που δεν εχει χρονο ουτε να κανει σεξ...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

lol .... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ortho
11/09/2010, 17:12
την τσακίσατε στο σπαμ την κοπέλα!:rotflmao:

το συνιστώ ανεπιφύλακτα κοπελιά, ακόμη και σε Dakar έκδοση αν βρεις, με το ύψος που έχεις,
αν και κομμάτι ακριβότερο.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν είναι παλιότερο του '04,
να πάρεις με ABS. Σε μεταχειρισμένο δεν προσθέτει σε τιμή,
αλλά όταν το χρειαστείς θα είναι εκεί να σε σώσει.

Η μηχανή είναι πολύ καλά ζυγισμένη, δε θα έχεις πρόβλημα,
όταν τη μάθεις, θα μπορείς να "παίξεις" κιόλας.

Τα 650 δεν είναι πολλά για πρώτη μηχανή, άλλωστε δε μιλάμε για
supersport και 110 άλογα, 50 ονομαστικά έχει, αλλά καλή ροπή.

Εφόσον δεν έχεις εμπειρία μηχανής δε θα σε χαλάσουν κι οι κραδασμοί που έχει στις χαμηλές στροφές,
αλλά απο 3.500 και πάνω και με σταθερό γκάζι σχεδόν εξαφανίζονται.

Κι αν κάποια στιγμή θες να κάνεις ταξιδάκι,
φορτώνεται σα γαϊδούρι.

Πήγα τον Αύγουστο δικάβαλος στην Κυλλήνη,
με πλαϊνές βαλίτσες, το βαλιτσάκι και tank bag
και μιά χαρά πήγαινα μέχρι 130.

Και τελειώνω.....

καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις ένα καλύτερο μηχάνημα,
παρά να γλυτώσεις κανά χιλιάρικο και να είναι εντελώς παλιό.

Τα κυβικά δεν παίζουν ρόλο,
εσύ έχεις τη μανέτα στα χέρια σου.
Τα χιλιόμετρα σε αυτή τη μηχανή δεν παίζουν και πολύ μεγάλο ρόλο κατά τη γνώμη μου.
Ο κινητήρας της rotax που φορά είναι σκυλί, τα λαδάκια του στην ώρα τους,
την αλυσίδα σου γρασσομένη κι ατέλειωτα χιλιόμετρα!

SCL
13/09/2010, 10:37
Αν και ξεφύγαμε λίγο από το θέμα σας ευχαριστώ πολύ....

Εύη δεν μασάμε... Τώρα που θα μπω και εγώ στο club θα τους την λέμε μαζί....

Thanks και πάλι....

MikeG
13/09/2010, 11:26
Είστε μεγάλα παιδιά & νομίζω ότι καταλαβαίνετε.
Spam σας παρακαλώ όχι στα μοντέλα.

Moto.gr Moderation Team

AKIS BUSA
13/09/2010, 12:31
Kalimera!!!

Αυτά!!!

Αγαπητη φιλη SCL δεν θελω να σε βγαλω απο την "καψουρα" σου την bmw!!
αλλα για τετοιου ειδους μηχανη 650cc και στο μεγεθος της bmw (υψος-μηκος-βαρος-δυναμη)
βαση αυτων που λες η ιδια!! οτι εχεις να καβαλησεις πριν απο αρκετα χρονια!!
και μαλιστα καποιο σκουτερακι φιλου!! και με μερικες βολτες!!

θα σου ελεγα να το ξανασκεφτεις για να παρεις την συγκεκριμενη η παρεμφερη!! μηχανη
ισως θα επρεπε να αρχισεις με κατι πιο μικρο και ηπιο μηχανακι

με την εννοια οτι τυχον!! προβλημα!! δεν ειναι και το ευκολοτερο για να αντιδρασης!!
οταν δεν εχεις την εμπειρια αυτων των μηχανων
το οτι εισαι πολυ καλη!! οδηγος στο αυτοκινητο ειναι εντελως αλλο!!
απο την οδηγηση μηχανης!!

φιλικα και με εκτιμηση!! στους λατρεις των δυο τροχων!! :beer: