Σύνδεση

View Full Version : Φουα Γκρα

Σελίδες : 1 [2] 3

gcrook
10/09/2010, 16:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Εγώ το έπινα με τόνικ...

:smokin:

Και ειδες πως μεγαλωσες; :rotflmao: :rotflmao:

Cpt. Haddock
Εγώ το έπινα με τόνικ...

Στην κατοχή που είχε έλλειψη απο gin :bawl:

sniper
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
εμπροσθογεμή rulez λεμε :a8:

Ε κι αυτά γούστα είναι....

sniper
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Και ειδες πως μεγαλωσες; :rotflmao: :rotflmao:

Πότε έγινε αυτό ρε μλκ; :lol: :lol:

gcrook
10/09/2010, 16:07
Στην κατοχή που είχε έλλειψη απο gin :bawl:

Moonshine run αλα Ελληνικα με μπεμβε..μου ελεγε ιστοριες ο παππους μου που ειχε παρει σβαρνα δις το εικονισμα του Αι Γιωργη στη γουρνα....:hypnotize :hypnotize

jimmis5
10/09/2010, 16:16
Με γκράδες ρίχνετε; :confused: :rotflmao: :bawl: :lol:

Αγγλε σιγα μην εχω και Ενφιλντ και για να γινω λιγο κακος που το ξερεις εσυ το ολπο τουτο ειχε ο παππους σου:confused: :lol: :lol: :lol: :wave2:

sniper
10/09/2010, 16:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
Αγγλε σιγα μην εχω και Ενφιλντ .....

ΜΚ1 SMLE? :blush: :a8: :a07:

Cpt. Haddock
10/09/2010, 16:22
Αγγλε σιγα μην εχω και Ενφιλντ και για να γινω λιγο κακος που το ξερεις εσυ το ολπο τουτο ειχε ο παππους σου:confused: :lol: :lol: :lol: :wave2:

Περιστροφο είχε (αξιωματικος γαρ) :wave2:

TROOPER
10/09/2010, 16:42
πουτανες στη κουζινα σας !!!

:lol:

John Steed
10/09/2010, 17:47
:rotflmao: :rotflmao: :lol: :lol:

Άμα έχετε κέφια, όμως....

Το λοιπόν, στο θέμα μας....

Να ξαναφάω φουα-γκρα ή όχι?:confused: :confused:

devil's animal
10/09/2010, 18:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed

Να ξαναφάω φουα-γκρα ή όχι?:confused: :confused:

γιατι εμεις θα σου πουμε τι να κανεις?

ε,λοιπον μην ξαναφας φουα-γκρα...μια μ@λακια και μιση ειναι...υποκατασταστο του κερατα...

βρες μια χοντρη >150 κιλα ριξτης μια στο κεφαλι (με βαρια, με οπλο, με ροπαλο, οτι εσυ γουσταρεις και αγαπας)...πηγαινε την στον χωρο σου...καντην φετες...και βγαλτης το γ@μημενο συκωτι...

βαλτο να μουσκεψει σε λιγο ροδονερο και μετα βρεξτο με κονιακ για να του δωσεις αλλη "υφη"...

τηγανισε το στο ζουμι του και αν θες προσθεσε φρεσκο μπαχαρι και μια ιδεα σανταλοξυλου...

αυτο ειναι αυθεντικο Foie Gras!!
:beer: :beer: :beer:

John Steed
10/09/2010, 18:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
γιατι εμεις θα σου πουμε τι να κανεις?

ε,λοιπον μην ξαναφας φουα-γκρα...μια μ@λακια και μιση ειναι...υποκατασταστο του κερατα...

βρες μια χοντρη >150 κιλα ριξτης μια στο κεφαλι (με βαρια, με οπλο, με ροπαλο, οτι εσυ γουσταρεις και αγαπας)...πηγαινε την στον χωρο σου...καντην φετες...και βγαλτης το γ@μημενο συκωτι...

βαλτο να μουσκεψει σε λιγο ροδονερο και μετα βρεξτο με κονιακ για να του δωσεις αλλη "υφη"...

τηγανισε το στο ζουμι του και αν θες προσθεσε φρεσκο μπαχαρι και μια ιδεα σανταλοξυλου...

αυτο ειναι αυθεντικο Foie Gras!!
:beer: :beer: :beer:

Ε, λοιπόν, λέω να μην ξαναφάω φουα-γκρα!

(Πάω να βρώ μια χοντρή....:look: )

ermiss
10/09/2010, 18:39
Και πάνω που λέω ότι μόνο συνταγές για fois gras δεν έβαλαν οι παπάρες...

:rotflmao: :rotflmao:

υγ. φουα γκρά ελάχιστα περασμένοι απο τηγάνι είναι φοβερό, με σάλτσες και μαλακίες χάνει πολύ. Σε καναπεδάκι είναι πολύ καλό αν και συνήθως εκεί βάζουν πατέ (κονσέρβα συνήθως) ωραίο μεν αλλά συνήθως δεν είναι καθαρό

daz
10/09/2010, 18:41
Εγώ για ψαροντούφεκο να πάω? :D

Τα ψάρια δεν αισθάνονται πόνο, αλήθεια σας λέω. :smokin:

Και σίγουρα κανείς δεν έγραφε με λέπι στο σχολείο! :lol:

Όχι τίποτε άλλο, έχω δυο ροφούς που τους μεγαλώνω καιρό τώρα. :alien: :wave2:

panoulis2222
10/09/2010, 19:14
παντως μα κανω κ εγω μια ερωτησουλα για ηθικους λογους... χτες το απογευμα κατεχακη κ κηφισιας ειδα σε μια κολονα ενα γατακι σχετικα μικρης ηλικιας. το κακομοιρο λοιπον πλασμα το ειχαν πατησει? λογικα κ καποιος θα το πεταξε-μετακινησε γιατι εκτος του οτι ειδα το κοκκαλο απ το πισω ποδι εξω απ το δερμα αρα σπασμενο μαλλον θα του ειχε σπασει κ η σπονδυλικη.
εγω γνωστους κτηνιατρους δεν εχω αν κ δεν νομιζω να σωνονταν... η ερωτηση λοιπον κυριοι ειναι το σκοτωνεις εκεινη την ωρα? απλα κ μονο για να το βγαλεις απ την μιζερια του.. εγω δεν το εκανα αλλα ισως να επρεπε..

ΜΟΖΑΡΤ
10/09/2010, 20:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από panoulis2222
η ερωτηση λοιπον κυριοι ειναι το σκοτωνεις εκεινη την ωρα? απλα κ μονο για να το βγαλεις απ την μιζερια του.. εγω δεν το εκανα αλλα ισως να επρεπε..
πολλες πολεμικες ταινιες βλεπεις

panoulis2222
10/09/2010, 20:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΜΟΖΑΡΤ
πολλες πολεμικες ταινιες βλεπεις

ισως.. εχεις να προτεινεις καμια μηπως?

Εχετλαίος
10/09/2010, 21:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από panoulis2222
... η ερωτηση λοιπον κυριοι ειναι το σκοτωνεις εκεινη την ωρα?

Όχι. Το πας στον κοντινότερο κτηνίατρο (11880 και τα σια). Εκάναμε εγχείρηση σε προβατίνα "ξεγραμμένη" με ότι βρήκαμε μπροστά μας ένα βράδυ κάποιου χειμώνα μέσα στις λάσπες και τα νερά για να βγάλουμε το νεκρό αρνί της και το ζώο ακόμα ζει και ας πέρασαν τόσανά χρόνια. Ποτέ δεν ξέρεις!
:wave2:

Volo
10/09/2010, 23:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Όχι. Το πας στον κοντινότερο κτηνίατρο (11880 και τα σια). Εκάναμε εγχείρηση σε προβατίνα "ξεγραμμένη" με ότι βρήκαμε μπροστά μας ένα βράδυ κάποιου χειμώνα μέσα στις λάσπες και τα νερά για να βγάλουμε το νεκρό αρνί της και το ζώο ακόμα ζει και ας πέρασαν τόσανά χρόνια. Ποτέ δεν ξέρεις!

Ωραίος ο παίκτης :beer:

fasma
10/09/2010, 23:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Το ζώο (και όχι το κρέας οπώς λές) είτε πεθάνει με χατζάρα είτε με πιστόλι είτε με ρεύμα το ίδιο θα υποφέρει. Αν ο σφαγέας είναι έμπειρος θα το λυτρώσει σε λιγα δευτερόλεπτα. Αν όχι θα υποφέρει περισσότερο. Εσυ τι νομίζεις δηλαδή ότι στα σφαγεία μαζικής παραγωγής, έχουν τον χρόνο να βασανίζουν πρώτα το ζώο και μετά να το σκοτώνουν? Μια κι έξω πάει η δουλειά.

Αν δεις πως σκοτώνουν τα γουρούνια στα χωριά (έδωσε μερικά κλου ο Εχετλαίος) θα φρίξεις. Είναι προτιμότερο δηλαδή να κόβεις το λαιμό του ζώο και αυτό να σπαρταράει για μερικά λεπτά, από το να το πυροβολείς μια κι έξω?

και να πυροβολήσεις πάλι σπαρταράει για κάμποσα λεπτά και μπορεί και κανα μισάωρο αναλόγως που θα την έχει φάει την σφαίρα.
Μαχαίρι αμέσως την σφαίρα και βρίσκεις των νωτιαίο μυελό και αυτό ήταν.
Και ναι έχει διαφορά το κρέας απο ενα "ήρεμο" σφάξιμο παρά απο ενα "ταλαιπωρημένο".

Ζεύκας
11/09/2010, 04:56
εγώ όταν αποκεφάλιζα μικρός τα κοκόρια στο κοτέτσι του πατέρα μου

ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ άραγε να είμαι υποψήφιος δολοφόνος????

aris_n
11/09/2010, 06:02
Ας πω και γω τη μ@λακία μου, τσάμπα είναι.....
Στις ΗΠΑ απαγορεύτηκε η εκτροφή πτηνών για φουά γκρά εξ' αιτίας του βασανισμού των ζώων. Το εισάγουν απο την Ευρώπη πλέον. ("Δεν έχουμε πρόβλημα με το βασανισμό των ζώων, αρκεί να μην τα βασανίζουμε εμείς")
Οι Βίσονες και λοιπά τερατώδη βοοειδή (που καταναλώνονται σε αστρονομικούς αριθμούς εδω στις ΗΠΑ) ξέρω οτι θανατώνονται με 2 κυρίως τρόπους. Ο ένας είναι με πεπιεσμένο αέρα που καταλήγει σε ένα ακροφύσιο και το κολλάνε στο μέτωπο των ζώων. (σ.σ Το χρησιμοποιούσε και ένας Ισπανός ηθοποιός που έπαιζε ενα serial killer και το κάρφωνε στο δόξα πατρί απο τα θύματα....Αυτός που πηδάει την penelope cruz μωρέ.....ΑΑΑααα γειά σου, κατάλαβες τώρα ποιόν λέω.
Και ο άλλος είναι με ένα αμόνι, αναρτημένο σε τροχαλία που σκάει απο ψηλά. Ξανατραβιέται το αμόνι και there we go again...
Σίγουρα θα παίζει και το occasional shooting....

John Steed
11/09/2010, 08:06
Πολύ όμορφα... Σίγουρα δεν ξανατρώω φουα γκρα....

vaska
11/09/2010, 08:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
εγώ όταν αποκεφάλιζα μικρός τα κοκόρια στο κοτέτσι του πατέρα μου

ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ άραγε να είμαι υποψήφιος δολοφόνος????

Ναι στα σίγουρα. Έχω καλό Ψυχίατρο να δει μέσα σου και ν' ανακαλύψει τυχόν προβληματικά παιδικά χρόνια και να σε κάνει καλά.

Σε κατά συρροήν δολοφόνους κάνει καλύτερες τιμές.

:bigcry: :bigcry:

Panopticon7
11/09/2010, 09:41
Νομιζω οτι το κρεας ειναι απαραιτητο συστατικο ειναι αυτο που μεγαλωσε σε οσους το καταφερε τον εγκεφαλο του ανθρωπου και τον εκανε εξυπνο απο χιμπατζης που ηταν.

Τι λε ρε... Μαθετε οτι ο ανθρωπος απο την φυση του δεν ειναι Σαρκοφαγο ον, ουτε φυτοφαγο.

Ειναι καρποφαγο, γιαυτο κ τα δοντια μας εχουν αυτο το σχημα.

Συνεχιστε :a014:

perastikos
11/09/2010, 09:58
Να τολμήσω να ζητήσω πηγή;

Αντίθετα, δες εδώ, στο έγκυρο pubmed, τι τρώει ο άνθωπΑς:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2697806

*perastikos πάει προς την κουζίνα να μαγειρέψει τον κιμά για το μεσημέρι...

Cpt. Haddock
11/09/2010, 10:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Τι λε ρε... Μαθετε οτι ο ανθρωπος απο την φυση του δεν ειναι Σαρκοφαγο ον, ουτε φυτοφαγο.

Σωστο, αλλα επειδη αρχισε να τρωει κρεας εξελιχθηκε :winka:

jimmis5
11/09/2010, 10:47

Συνεχιστε :a014:

Homo εσυ:confused: :confused: :look:
http://www.roufianos.com/showthread.php/113974-Οι-πρώτοι-Ευρωπαίοι-ήταν-ανθρωποφάγοι!?

209247

Εχετλαίος
11/09/2010, 15:10

OK. Eρμήνευσέ μου την ύπαρξη (δομή και λειτουργία) του κυνόδοντα, τότε.

daz
11/09/2010, 15:16

Υπολείμματα απ' την εποχή των βρικολάκων. :smokin:

Panopticon7
11/09/2010, 15:39

Βλεπω επιμενεις, παμε λοιπον.

Οι κυνόδοντες που έχουν οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά μικροί σε σύγκριση τόσο με τους τεράστιους κυνόδοντες των κρεοφάγων ζώων, όσο και με τους κυνόδοντες χορτοφάγων ζώων όπως οι γορίλες και οι ουρακοτάγκοι. Επίσης δεν είναι ούτε ιδιαίτερα αιχμηροί, αλλά ούτε και μυτεροί. Στην ουσία είναι μόνο κατά το όνομα κυνόδοντες και χρησιμεύουν στην κατανάλωση κάποιων φρούτων και καρπών, διότι ο άνθρωπος είναι ξεκάθαρα καρποφάγο και φυτοφάγο ον. Σκέψου ότι δεν είναι δυνατόν για έναν άνθρωπο να σκοτώσει και να καταναλώσει ένα ζώο ξεσκίζοντας τις σάρκες του με τα δόντια του και τα χέρια του, όπως κάνουν τα κρεοφάγα ζώα. Γενικότερα ο όλος σωματικός ανθρώπινος μηχανισμός είναι ξεκάθαρα αυτός ενός καρποφάγου-χορτοφάγου πλάσματος. Αυτό διαφαίνεται από τους τραπεζίτες που έχουν ο άνθρωπος και τα φυτοφάγα (για να μπορούν να αλέθουν την τροφή τους), σε αντίθεση με τα κρεοφάγα που καταπίνουν σχεδόν αμάσητη την τροφή τους, γιατί δεν τους χρειάζεται και δεν έχουν τέτοιου είδους δόντια. Οι σιελογόνοι αδένες των φυτοφάγων ζώων και του ανθρώπου είναι εξαιρετικά ανεπτυγμένοι για να προ-αφομοιώνουν καρπούς και δημητριακά, ενώ τα κρεοφάγα ζώα έχουν μικρούς μη ανεπτυγμένους σιελογόνους γιατί δεν καταναλώνουν φρούτα και καρπούς. Ακόμη, το σάλιο των κρεοφάγων είναι όξινο και δεν περιέχει το ένζυμο πτυελίνη για να προ-αφομοιώσει τους καρπούς και τα φρούτα, εν αντιθέσει με το σάλιο των χορτοφάγων και του ανθρώπου που είναι αλκαλικό και περιέχει την πολύτιμη πτυελίνη για την κατανάλωση των καρπών. Επίσης τα χορτοφάγα ζώα και ο άνθρωπος παράγουν 20 φορές λιγότερο υδροχλωρικό οξύ στο στομάχι, σε σχέση με τα κρεοφάγα που παράγουν τεράστιες ποσότητες υδροχλωρικού οξέως για να μπορέσουν αφομοιώσουν και να χωνέψουν το κρέας. Επιπροσθέτως, ο εντερικό σύστημα του ανθρώπου και των χορτοφάγων ζώων είναι πολύ μεγάλου μήκους γιατί οι φυτικές τροφές αποσυντίθενται πολύ αργά και με διαφορετικό τρόπο και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος αν δεν αποβληθούν γρήγορα από τα έντερα. Από την άλλη πλευρά τα κρεοφάγα ζώα έχουν πολύ μικρό μήκος εντέρων για να αποβάλλουν γρήγορα το ταχύτατα αποσυντιθέμενο τοξικό κρέας.

Σου φτανει η θελεις κ αλλο.

perastikos
11/09/2010, 15:51

Ο άνθρωπος μπορεί να μην είναι σχεδιασμένος να σκίσει ένα άλλο ζώο με τα δόντια του αλλά μια χαρά το "σκίζει" με το μυαλό του (εργαλεία, όπλα κλπ κλπ) εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια... Επίσης μια χαρά γίνεται και η πέψη του κρέατος + τα πολύτιμα συστατικά που λαμβάνει...

sniper
11/09/2010, 15:55

....

Φίλε υποκλίνομαι στο απύθμενο βάθος της γνώσης σου... Γνωρίζεις τα πάντα για τα πάντα κι έχεις κι άποψη.

Εχετλαίος
11/09/2010, 15:55

...

Koίτα, μοριακός βιολόγος είμαι και έχω κάνει εμπεριστατωμένη ανθρωπολογική έρευνα πάνω στο θέμα που συζητάμε.
Αυτά που γράφεις και με τόση θέρμη υποστηρίζεις μου είναι γνωστά από δεκαετίες.
Υπάρχουν όμως πολλά σκιερά σημεία στην έρευνα πάνω στη δομή και λειτουργία του ανθρώπινου πεπτικού. Και αυτό το θεωρώ φυσικό μετά από το πέρασμα χιλιετιρίδων πολλών και την αναμόχλευση γονιδιακών σουπών από εδώ και επό εκεί.
Ναι, διαθέτουμε μηχανισμούς (μηχανικούς και βιοχημικούς) για την αφομοίωση και καρπών, και φρούτων και κρέατος (κυνόδοντες, αντιτακτό μεγάλο δάκτυλο για καλή αρπαγή, ισχυρότατο οξύ στο στόμαχο -το εδικό μου 3,2pH μετρημένο παρακαλώ-, λιπάσες της χοληδόχου κύστεως κτλ)
Όχι, δεν διαθέτουμε μηχανισμούς (μηχανικούς, βιοχημικούς) για την αφομοίωση καρπών, και φρούτων και κρέατος (ανυπαρξία επιπλέον διαμερισμάτων στο στόμαχο, δεν μυρηκάζουμε, δεν έχουμε ένζυμα που επιτρέπουν την ανάπτυξη βακτηριακής εντερικής χλωρίδας τύπου πυτιάς, δεν την παλεύουμε "και τόσο καλά" με τα κατάλοιπα της κατακερμάτισης των ζωικών λιπών από το ήπαρ κτλ).
Είναι τουλάχιστον αφελές να πούμε τι ακριβώς είμαστε πλέον. Σίγουρα είμαστε παμφάγα αλλά έχουμε και την ευχέρεια της επιλογής στην τροφή (τουλάχιστον εδώ στη χώρα μας).
Κάποιοι πρόγονοί μας ήταν αυστηρά καρποφάγοι (ελληνικός προπίθηκος) κάποιοι αυστηρά κρεατοφάγοι (Ομηρική εποχή).
Δε με ενδιαφέρει τι νομίζει ο καθένας ότι είναι, ούτε τι τρώγει αρκεί να είναι υγιείς και να μη φθείρει επιπλέον τον πλανήτη με την επιλογή του αυτή.

Panopticon7
11/09/2010, 15:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από perastikos
Ο άνθρωπος μπορεί να μην είναι σχεδιασμένος να σκίσει ένα άλλο ζώο με τα δόντια του αλλά μια χαρά το "σκίζει" με το μυαλό του (εργαλεία, όπλα κλπ κλπ) εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια... Επίσης μια χαρά γίνεται και η πέψη του κρέατος + τα πολύτιμα συστατικά που λαμβάνει...

Εμεις λεμε απο την φυση του τι ειναι, οχι τι κατεληξε.

Μαθε οτι αν τρωγαμε ολοι καρπους κ φυτα ο μεσος ορος ζωης μας θα ηταν +20 χρονια.

Κ το λεει καποιος που τρωει 2 κιλα κρεας την ημερα στανταρ :sad:

sniper
11/09/2010, 15:58
..... Και αυτό το θεωρώ φυσικό μετά από το πέρασμα χιλιετιρίδων πολλών και την αναμόχλευση γονιδιακών σουπών από εδώ και επό εκεί.
....

Τι δλδ, δεν προσγειωθήκαμε στον πλανήτη αυτό, άνθρωποι και ζώα με την σημερινή μας μορφή;

Εχετλαίος
11/09/2010, 15:59

Απο πότε θεωρείς τον άνθρωπο ως "άνθρωπο".
10Κ χρόνια πριν; 100Κ; 1εκατομ; 10 εκατομ;
Που αρχίζει (για εσένα προσωπικά) να είναι άνθρωπος;

Panopticon7
11/09/2010, 16:00
Φίλε υποκλίνομαι στο απύθμενο βάθος της γνώσης σου... Γνωρίζεις τα πάντα για τα πάντα κι έχεις κι άποψη.

Τουλαχιστον ξερω να κανω c/p ρε Sniper, απο το να πεταω καθε τοσο ηλιθιοτητες (ουτε καν εξυπναδες) καλυτερο ειναι :lol: :lol: :lol: :lol:

Εχετλαίος
11/09/2010, 16:00
Τι δλδ, δεν προσγειωθήκαμε στον πλανήτη αυτό, άνθρωποι και ζώα με την σημερινή μας μορφή;

Galactica/κιβωτός down? Mayday-mayday?

Panopticon7
11/09/2010, 16:01
Απο πότε θεωρείς τον άνθρωπο ως "άνθρωπο".
10Κ χρόνια πριν; 100Κ; 1εκατομ; 10 εκατομ;
Που αρχίζει (για εσένα προσωπικά) να είναι άνθρωπος;

Θαρρω ποτε δεν ειχε επιμηκεις κυνοδοντες... Κανω λαθος ?

sniper
11/09/2010, 16:02
Galactica/κιβωτός down? Mayday-mayday?

Eμ....

sniper
11/09/2010, 16:04
Τουλαχιστον ξερω να κανω c/p ρε Sniper, απο το να πεταω καθε τοσο ηλιθιοτητες (ουτε καν εξυπναδες) καλυτερο ειναι :lol: :lol: :lol: :lol:

Σαν να ακούω την γιαγιά μου: "Αλήθεια είναι, το είπε η τηλεόραση"

Panopticon7
11/09/2010, 16:07
Σαν να ακούω την γιαγιά μου: "Αλήθεια είναι, το είπε η τηλεόραση"

:a20:

Τα χαιρετισματα μου :cry:

Εχετλαίος
11/09/2010, 16:08
Κανω λαθος ?

Ναι. Υπάρχουν αρκετά ευρήματα που δείχουν την ύπαρξη (και) τέτοιων προγόνων.

noe13
11/09/2010, 16:08
sniper:Ό,τι νά 'ναι λέμε, και κάπου το έχεις χάσει το νόημα. Ασε που δεν βγάζει άκρη αυτό που γράφεις

sniper:Γνωρίζεις τίποτα για την τροφική αλυσίδα;

sniper:Δεν εννοεί οργανικά σφαγμένα αλλά οργανικά μεγαλωμένα....

Κάτσε να δεις ότι όσοι γράψανε ή θα γράψουν εδώ μέσα ουτε φτερό από κότα έχουν βγάλει....

sniper:Αυτό που λέω είναι ότι ο παραπάνω κύριος που προτιμάει να σφάζεται ένα ζώο (αντι του πιστολιού πεπιεσμένου αέρα των σφαγείων) δεν έχει ιδέα απο σφάξιμο ζώου.

Ή δεν έχει δει γουρούνι, πρόβατο ή γίδι να το κρεμάνε και να του κόβουν το λαιμό να στραγγίξει το αίμα.....

sniper:Γουσταρει να βλέπει το ζώο να σφαδάζει...

Έχεις κανα πρόβλημα;

Mάλλον όπως γράφω πιοι πάνω δεν το έχει δει ποτέ live.

sniper:Φίλε μου,

έχω σφάξει και γδάρει αρκετά ζώα παλαιότερα....

Όσο πιο γρήγορα θανατώνεται ένα ζώο τοσο καλύτερα.

Όποιος τρόπος κι αν ειναι αυτός. Τι δεν καταλαβαίνεις;

sniper:Βάζω στοίχημα, ότι ελάχιστοι εδώ μέσα ήξεραν πριν αυτό το θρεντ τι είναι....

και μετα απο ολα αυτα μονο σε αυτο το θρεντ λες ειρωνικα αυτο????

sniper:Φίλε υποκλίνομαι στο απύθμενο βάθος της γνώσης σου... Γνωρίζεις τα πάντα για τα πάντα κι έχεις κι άποψη.

κατι δε παει καλα μου φαινεται....:bigcry: :bigcry: :bigcry:

Εχετλαίος
11/09/2010, 16:10
Eμ....

Ξέρεις...
Από τη μια creationists, από την άλλη οι evolutionists...
Kάπου στη μέση πρέπει να σταθεί κανείς...
:D

Panopticon7
11/09/2010, 16:10
Ναι. Υπάρχουν αρκετά ευρήματα που δείχουν την ύπαρξη (και) τέτοιων προγόνων.

Αυτο το "και" μου ακουγεται καπως... Τι ευρηματα, σαν αυτα που βρισκει ο Χαρδαβελας με διαστημοπλοια σε πυραμιδες ?

Εχετλαίος
11/09/2010, 16:12
Αυτο το "και" μου ακουγεται καπως... Τι ευρηματα, σαν αυτα που βρισκει ο Χαρδαβελας με διαστημοπλοια σε πυραμιδες ?

Κοίτα, δε θα κατέβω σε τέτοιο επίπεδο.
Σταματάω εδώ.

Panopticon7
11/09/2010, 16:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από noe13
sniper:Ό,τι νά 'ναι λέμε, και κάπου το έχεις χάσει το νόημα. Ασε που δεν βγάζει άκρη αυτό που γράφεις

sniper:Γνωρίζεις τίποτα για την τροφική αλυσίδα;

sniper:Δεν εννοεί οργανικά σφαγμένα αλλά οργανικά μεγαλωμένα....

Κάτσε να δεις ότι όσοι γράψανε ή θα γράψουν εδώ μέσα ουτε φτερό από κότα έχουν βγάλει....

sniper:Αυτό που λέω είναι ότι ο παραπάνω κύριος που προτιμάει να σφάζεται ένα ζώο (αντι του πιστολιού πεπιεσμένου αέρα των σφαγείων) δεν έχει ιδέα απο σφάξιμο ζώου.

Ή δεν έχει δει γουρούνι, πρόβατο ή γίδι να το κρεμάνε και να του κόβουν το λαιμό να στραγγίξει το αίμα.....

sniper:Γουσταρει να βλέπει το ζώο να σφαδάζει...

Έχεις κανα πρόβλημα;

Mάλλον όπως γράφω πιοι πάνω δεν το έχει δει ποτέ live.

sniper:Φίλε μου,

έχω σφάξει και γδάρει αρκετά ζώα παλαιότερα....

Όσο πιο γρήγορα θανατώνεται ένα ζώο τοσο καλύτερα.

Όποιος τρόπος κι αν ειναι αυτός. Τι δεν καταλαβαίνεις;

sniper:Βάζω στοίχημα, ότι ελάχιστοι εδώ μέσα ήξεραν πριν αυτό το θρεντ τι είναι....

και μετα απο ολα αυτα μονο σε αυτο το θρεντ λες ειρωνικα αυτο????

sniper:Φίλε υποκλίνομαι στο απύθμενο βάθος της γνώσης σου... Γνωρίζεις τα πάντα για τα πάντα κι έχεις κι άποψη.

κατι δε παει καλα μου φαινεται....:bigcry: :bigcry: :bigcry:

Πως με πιανεις εσυ πως με πιανεις... :a013: :a012:

Panopticon7
11/09/2010, 16:15
Κοίτα, δε θα κατέβω σε τέτοιο επίπεδο.
Σταματάω εδώ.

Οχι ρε συ, κατι... μια φωτογραφια απο κρανιο με επιμηκεις κυνοδοντες η κατι τετοιο, καποια αναφορα, εσυ εκανες την ανακαλυψη ?

Δεν θα το γραφει καπου ? Με καλη διαθεση το λεω, να το μαθω κ εγω θελω.

Εξαλλου το θεμα κυνοδοντας εσυ το επιασες...

Οκ σταματα

madox
11/09/2010, 17:12
Aν και δεν ειμαι χορτοφαγος εντουτοις ειμαι εναντιον ολων αυτων των πραξεων θανατωσης των ζωων που σκοπο εχουν να καλυψουν δευτερογενεις αναγκες ή την ματαιοδοξια λιγων και εκλεκτων.Με λιγα λογια δε νομιζω να πεθανει κανεις απο ασιτια αν δε φαει φουαγρα ή χαβιαρι ουτε θα ψοφισει απο το κρυο αν δεν φορεσει καμμια τριανταρια μαλλιαρα ζωακια το χειμωνα. Επισης τραγικα βρισκω και τα πειραματα πανω σε ζωα απο εταιριες καλλυντικων απως και την θανατωση αγριων και σπανιων ερπετων για να γινουν μποτες και σακακια.
Ειχα δει ενα φρικιαστικο ντοκυμαντερ για θανατωσεις ζωων οπως φαλαινες(η απολυτη φρικη),κροκοδειλων και δελφινιων.
Μαλλον αυτος ο πλανητης θα ξεφορτωθει αργα ή γρηγορα τους δυναστες οπως εκανε με κατι τεραστια ερπετα πριν κατι εκ.χρονια.:bigcry:

perastikos
11/09/2010, 17:25

Μαθε οτι αν τρωγαμε ολοι καρπους κ φυτα ο μεσος ορος ζωης μας θα ηταν +20 χρονια.

Κ το λεει καποιος που τρωει 2 κιλα κρεας την ημερα στανταρ :sad:

Τι εννοείς από τη "φύση" του... Εγώ τρώω κρέας και μου φαίνεται απόλυτα φυσικό!
Τα πάντα εξελίσσονται... ;)

Επίσης γι' αυτό με τα +20 χρόνια, έχεις κάποιο σοβαρό link?

mikros boudas
11/09/2010, 17:32
Τι εννοείς από τη "φύση" του... Εγώ τρώω κρέας και μου φαίνεται απόλυτα φυσικό!

Επίσης γι' αυτό με τα +20 χρόνια, έχεις κάποιο σοβαρό link? το ξερει γιατι του πε ενας ερεκτους διατροφολογος

zephyr1
11/09/2010, 18:34
Τι ειναι το φουα Γκρα?

Εχει καμια σχεση με τα μαυροματικα?:look:

NikosKK
11/09/2010, 18:50
http://video.google.com/videoplay?docid=-5165231031895551470#

Joyrider
11/09/2010, 20:19
λιπάσες της χοληδόχου κύστεως

:eyepop:

Νομίζω ότι θέλεις να πεις χολικά άλατα, γιατί η λιπάση από το πάνκρεας εκκρίνεται. Τα χολικά άλατα σταθεροποιούν τα λιποσταγονίδια και η λιπάση διασπά τα τριγλυκερίδια σε λιπαρά οξέα και γλυκερόλη..

Όσο για αυτά που είπαν οι άλλοι ότι η εξέλιξή μας και η ανάπτυξη του εγκεφάλου οφείλεται στην κατανάλωση κρέατος μου έδωσε ένα ωραίο θέμα έρευνας αν δω ότι έχει βάθος.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα δομικά στοιχεία του εγκεφάλου κατά την ανάπτυξή μας είναι τα φωσφολιπίδια και η βασική αν όχι μοναδική τροφή του εγκεφάλου η γλυκόζη (γιατί υπάρχουν και τα κετονοσώματα).

Ωραίο θέμα ανοίξατε πάντως.:beer:

Εχετλαίος
11/09/2010, 20:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
Νομίζω ότι θέλεις να πεις χολικά άλατα..

Φυσικά και έχεις δίκιο.
Να σου πω, όμως, το τι μου συνέβει, μια που το συζητάμε, σα μαθητούδι. Είχα βρει λιπάσες και στο γαστικό περιεχόμενο (αναμενόμενο) και πολύ αργότερα (μετά το 12δάκτυλο) που δεν ήταν σίγουρα πανκρεατικής προέλευσης καθότι τα του πανκρεάτος ένζυμα τα είχα κάνει coupling με P32 και τα βρήκα όπως τα περίμενα στο gel μου. Τις λιπάσες (μικρομοριακές σίγουρα, πήγαν πολύ παρακάτω στο Gel μου) αυτές, υποθέσαμε τότε ότι υπήρχαν και στο χολικό περιεχόμενο. Δεν μπόρεσα να το αποδείξω καθότι δεν εξέτασα τη χολή αυτή καθαυτή αλλά...

Εχετλαίος
11/09/2010, 20:48
Δεν μπόρεσα να το αποδείξω καθότι δεν εξέτασα τη χολή αυτή καθαυτή αλλά...

Αν έβρισκα ένα θύμ...εεεεε, ένα εθελοντή ήθελα να πω να το εξακριβώσω 100% πολύ θα με βοηθούσατε αγαπητοί φοβεροί και όμορφοι και καλοί συμφορουμίτες.
Εεεεεεεεεε;
:wacko:

Joyrider
11/09/2010, 20:54
Αν έβρισκα ένα θύμ...εεεεε, ένα εθελοντή ήθελα να πω να το εξακριβώσω 100% πολύ θα με βοηθούσατε αγαπητοί φοβεροί και όμορφοι και καλοί συμφορουμίτες.
Εεεεεεεεεε;
:wacko:

Αν βρεις μπορείτε να έρθετε παρεούλα να πάρετε μέρος στην πτυχιακή μου? :D

Θα κάνουμε κάτι σαν σκερτσάκι :rotflmao:

Εχετλαίος
11/09/2010, 20:56
Αν βρεις μπορείτε να έρθετε παρεούλα να πάρετε μέρος στην πτυχιακή μου? :D

Θα κάνουμε κάτι σαν σκερτσάκι :rotflmao:

Θα παίξουμε το γιατρό;
:blush:

Joyrider
11/09/2010, 20:58
Θα παίξουμε το γιατρό;
:blush:

Δεν ξέρω τι κάνατε εσείς στις πτυχιακές σας...:look:
Εμάς θα είναι πολλά άτομα μπροστά:nono:

Πάντως μια Live απόδειξη θα μου εξασφαλίσει ένα εννιαράκι τουλάχιστον..ε?ε?

Χαχαχαχα:beer:

Panopticon7
11/09/2010, 21:09

Εφ οσον μου λες αυτο δεν εχει νοημα να συζητησουμε... :beer:

Εχετλαίος
11/09/2010, 21:18
Δεν ξέρω τι κάνατε εσείς στις πτυχιακές σας...

:D :D :D

Ichigo
11/09/2010, 22:21

Οι κυνόδοντες που έχουν οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά μικροί σε σύγκριση τόσο με τους τεράστιους κυνόδοντες των κρεοφάγων ζώων, όσο και με τους κυνόδοντες χορτοφάγων ζώων όπως οι γορίλες και οι ουρακοτάγκοι. Επίσης δεν είναι ούτε ιδιαίτερα αιχμηροί, αλλά ούτε και μυτεροί. Στην ουσία είναι μόνο κατά το όνομα κυνόδοντες και χρησιμεύουν στην κατανάλωση κάποιων φρούτων και καρπών, διότι ο άνθρωπος είναι ξεκάθαρα καρποφάγο και φυτοφάγο ον. Σκέψου ότι δεν είναι δυνατόν για έναν άνθρωπο να σκοτώσει και να καταναλώσει ένα ζώο ξεσκίζοντας τις σάρκες του με τα δόντια του και τα χέρια του, όπως κάνουν τα κρεοφάγα ζώα. Γενικότερα ο όλος σωματικός ανθρώπινος μηχανισμός είναι ξεκάθαρα αυτός ενός καρποφάγου-χορτοφάγου πλάσματος. Αυτό διαφαίνεται από τους τραπεζίτες που έχουν ο άνθρωπος και τα φυτοφάγα (για να μπορούν να αλέθουν την τροφή τους), σε αντίθεση με τα κρεοφάγα που καταπίνουν σχεδόν αμάσητη την τροφή τους, γιατί δεν τους χρειάζεται και δεν έχουν τέτοιου είδους δόντια. Οι σιελογόνοι αδένες των φυτοφάγων ζώων και του ανθρώπου είναι εξαιρετικά ανεπτυγμένοι για να προ-αφομοιώνουν καρπούς και δημητριακά, ενώ τα κρεοφάγα ζώα έχουν μικρούς μη ανεπτυγμένους σιελογόνους γιατί δεν καταναλώνουν φρούτα και καρπούς. Ακόμη, το σάλιο των κρεοφάγων είναι όξινο και δεν περιέχει το ένζυμο πτυελίνη για να προ-αφομοιώσει τους καρπούς και τα φρούτα, εν αντιθέσει με το σάλιο των χορτοφάγων και του ανθρώπου που είναι αλκαλικό και περιέχει την πολύτιμη πτυελίνη για την κατανάλωση των καρπών. Επίσης τα χορτοφάγα ζώα και ο άνθρωπος παράγουν 20 φορές λιγότερο υδροχλωρικό οξύ στο στομάχι, σε σχέση με τα κρεοφάγα που παράγουν τεράστιες ποσότητες υδροχλωρικού οξέως για να μπορέσουν αφομοιώσουν και να χωνέψουν το κρέας. Επιπροσθέτως, ο εντερικό σύστημα του ανθρώπου και των χορτοφάγων ζώων είναι πολύ μεγάλου μήκους γιατί οι φυτικές τροφές αποσυντίθενται πολύ αργά και με διαφορετικό τρόπο και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος αν δεν αποβληθούν γρήγορα από τα έντερα. Από την άλλη πλευρά τα κρεοφάγα ζώα έχουν πολύ μικρό μήκος εντέρων για να αποβάλλουν γρήγορα το ταχύτατα αποσυντιθέμενο τοξικό κρέας.

Tουλάχιστον όταν ξεσηκώνεις κάτι βάζε και πηγή :rolleyes:

http://www.adonisgeorgiadis.gr/phpbb3/viewtopic.php?f=2&t=409 :smokin:

Panopticon7
11/09/2010, 22:24
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΛΕΕΕΙ ΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Δεν το ειχα προσεξει...

Γιατι να βαλω πηγη, τα ξερω αυτα που λεει αλλα βαριομουν να γραφω :wacko:

noe13
11/09/2010, 22:47
Απο σοβαρες πηγες τις ξεσηκωσες τις πληροφοριες....!

Εχετλαίος
11/09/2010, 22:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ingenius
Tουλάχιστον όταν ξεσηκώνεις κάτι βάζε και πηγή :rolleyes:

http://www.adonisgeorgiadis.gr/phpbb3/viewtopic.php?f=2&t=409 :smokin:

:a02: :a02: :a02: :a02:
:a018: :a018:

Joyrider
11/09/2010, 22:49
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΛΕΕΕΙ ΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Δεν το ειχα προσεξει...

Γιατι να βαλω πηγη, τα ξερω αυτα που λεει αλλα βαριομουν να γραφω :wacko:

Μεταξύ μας, ψιλοπαπαρίτσες λέει ο τυπάς του λινκ:D Αν και αυτό που θέλει να πει ότι δεν χρειαζόμαστε σώνει και καλά κρεας αλήθεια είναι.

ziggΥ
11/09/2010, 22:51
μα τι στο κέρατο μπορεί γράφετε εδώ μέσα εδώ και δυό μέρες και βαριέμαι και να διαβάσω?? :look: :look: :alien:

Εχετλαίος
11/09/2010, 22:52
...δεν χρειαζόμαστε σώνει και καλά κρεας αλήθεια είναι.

Oύτε γάλα.

Panopticon7
11/09/2010, 22:53
Αυτο το θεμα που λεει, ακουγα που το ανελυε ενας καθηγητης στην Γερμανια πριν απο καμποσα χρονια.

Ο ανθρωπος ηταν καρποφαγο ον κατα πρωτον, υστερα φυτοφαγο, κ λιγοτερο σαρκοφαγο.

Αυτο δειχνουν ολες οι μελετες απ οσο γνωριζω...

Joyrider
11/09/2010, 22:59
Αυτο το θεμα που λεει, ακουγα που το ανελυε ενας καθηγητης στην Γερμανια πριν απο καμποσα χρονια.

Ο ανθρωπος ηταν καρποφαγο ον κατα πρωτον, υστερα φυτοφαγο, κ λιγοτερο σαρκοφαγο.

Αυτο δειχνουν ολες οι μελετες απ οσο γνωριζω...

Κοίτα δεν ξέρω τι από αυτά ισχύει πως αποδεικνύονται αλλά μόνο κατ' επιλογήν δεν ήταν αυτά που έκαναν οι τότε "άνθρωποι"... Εγώ ξέρω ότι πρώτα είμασταν συλλέκτες (ρίζες, καρπούς) και μετά γίναμε θηρευτές (εργαλεία, κυνήγι) και περάσαμε στο παραγωγοί (εκτροφές, καλλιέργειες).. Ε, εκεί χάσαμε και την μπάλα και αρχίσαμε να τα κάνουμε όλα στον υπερθετικό.. Είμαστε και ταμαχιάρηδες...

Η εξέλιξη έρχετε αφού πρώτα προέλθει η ανάγκη για κάτι. Δεν είναι προδιαγεγραμμένο. Άρα η ανάγκη και οι εκάστοτε συνθήκες μας οδήγησαν σε αυτά τα στάδια. Άποψη μου πάντα.

Panopticon7
11/09/2010, 23:02
Μπορει δηλαδη καποτε να δουμε λιονταρι να... βοσκει...

ή αγελαδα να τρωει σκουλικια ?

Ειπαμε εξελιξη υπαρχει αλλα εως καποιο σημειο... !

Το οτι θα ζουσαμε περισσοτερα χρονια αν τρωγαμε αυτα που η φυση μας εχει προορισει να φαμε... Ειναι αληθεια.

Εχετλαίος
11/09/2010, 23:05

Κανένα σημείο δεν είναι συνάδει με όριο στην εξέλιξη!
Υπάρχουν βακτήρια που ζούν ΜΕΣΑ σε πυρηνικούς αντιδραστήρες.
:)

Joyrider
11/09/2010, 23:07
Μπορει δηλαδη καποτε να δουμε λιονταρι να... βοσκει...

ή αγελαδα να τρωει σκουλικια ?

Το οτι θα ζουσαμε περισσοτερα χρονια αν τρωγαμε αυτα που η φυση μας εχει προορισει να φαμε... Ειναι αληθεια.

Αν η ανάγκη οδηγούσε τα λιοντάρια εκεί ναι. Έτσι πιστεύω. Η προσαρμόζεσαι, μεταλλάσεσαι και επιβιώνεις ή μπαι μπαι λοβ...

Όσο για το δεύτερο που λες συμφωνώ εν μέρει. Κάνε ένα σερτς για το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες..

super_toto
11/09/2010, 23:13
Τελικά η κουβέντα πήγε από την ηθική στην αναγκαιότητα. Κατα πόσο χρειαζομαστε το κρέας και αν πρέπει να το τρώμε ή όχι .

Από όλα όσα διάβασα θα προτιμήσω να κρατήσω τη γνώμη του Στέλιου ως πιο ειδικού.

Πάντως η αναζήτηση του κατα πόσο το ανθώπινο είδος είναι φτιαγμένο για να τρώει κρέας ή όχι, είναι για μένα ανούσια.
Αν υιοθετήσουμε την θεωρεία της εξέλιξης, το ανθρώπινο είδος πέρασε από πολλές φάσεις (όπως και όλα τα είδη) για να φτάσει μεχρι εδώ. Συνεπώς ανάλογα με τις συνθήκες το είδος άλλαζε τις διατροφικές του συνήθειες και ενσωμάτωνε τροφές που απλά μπορούσε να βρει ευκολα. Αν σε κάποια φάση ενσωμάτωσε το κρέας στη διαιτολόγιό του, προφανώς το έκανε γιατι ήταν μια τροφή υπερ-θρεπτική και είχε τη δυνατότητα να τη βρεί. Το σώμα του ανθρώπου στη συνέχεια εξελίχθηκε ώστε να μπορει να μασά και να χωνευει και να μεταβολίζει το κρέας καλύτερα. \
Απο ένα σημείο της εξέλιξης και έπειτα, το κρέας εγινε απαραίτητο στον άνθρωπό όχι για την επιβίωσή του αλλά για την ομαλή επιβίωσή του. Απλά γιατι το κρέας ήταν πολύ πιο εύκολο να το βρεί και να το καταναλώσει, από ότι άλλες τροφές. Επίσης ήταν πολυ πιο θρεπτικό από αλλες τροφές.

Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι τι είμαστε φτιαγμένοι να τρώμε αλλά τι μπορούμε να βρούμε να τρώμε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πολιτισμός των Αζτέκων. Ένα πολιτισμός που εξελίχθηκε απομονομένος από τον υπόλοιπο κόσμο. Η πληθισμιακή συμφόρήση στις μεγαλουπόλεις επέφερε μεγάλη αναγκαιότητα για τροφή. Η γεωργία αδυνατούσε να καλύψει τις ανάγκες αυτές. Κτηνοτροφία δεν είχαν εξελίξει , άρα η μοναδική πηγή κρέατος που είχαν ήταν μικρά πτηνά και κυνήγι . Ούτε όμως αυτό επαρκούσε για να καλύψει τις διατροφικες τους ανάγκες. Συνεπώς η ανθρωποφαγία ήταν μονόδρομος. Ένας καθόλου προτόγονος λαός, εξαιρετικά προηγμένος, κατέφυγε στην συστηματική ανθρωποφαγία ώστε να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες.

Συνεπώς και με λίγα λόγια, ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει (όταν υπάρχει ανάγκη).

Joyrider
11/09/2010, 23:17
Συνεπώς και με λίγα λόγια, ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει (όταν υπάρχει ανάγκη).

Αυτό είπα και εγώ όταν υπάρχει ανάγκη τα κάνεις όλα.

ΑΛΛΑ με υπόλοιπα δεν συμφωνώ. Το ότι το κρέας είναι θρεπτικό δεν ξέρω με ποια έννοια το λες. Απαραίτητο πάντως δεν είναι γιατί τώρα ποια υπάρχει η επιλογή από την ανάγκη. Και οι επιλογές είναι και υγιεινότερες.

perastikos
11/09/2010, 23:19

Όντως δεν έχει νόημα να συζητάμε! Link σοβαρά δεν έχεις, copy paste από forum-Άδωνη βάζεις, το ότι τα πάντα εξελίσσονται έτσι απλά δεν σου αρέσει... :wacko:

Όπως και να έχει, μακάρι να είχαμε φτάσει τα προβλήματα της κοινωνίας μας να ήταν αυτού του επιπέδου και δυστυχώς όχι άλλα πολύ σοβαρότερα....

:beer: :beer:

Panopticon7
11/09/2010, 23:21
Όντως δεν έχει νόημα να συζητάμε! Link σοβαρά δεν έχεις, copy paste από forum-Άδωνη βάζεις, το ότι τα πάντα εξελίσσονται έτσι απλά δεν σου αρέσει... :wacko:

Όπως και να έχει, μακάρι να είχαμε φτάσει τα προβλήματα της κοινωνίας μας να ήταν αυτού του επιπέδου και δυστυχώς όχι άλλα πολύ σοβαρότερα....

:beer: :beer:

Αγαπητε, με αυτο το υφος να πας να συζητησεις με τον Sniper, οχι με εμενα. Για εκει εισαι :rolleyes:

super_toto
11/09/2010, 23:23
Αυτό είπα και εγώ όταν υπάρχει ανάγκη τα κάνεις όλα.

ΑΛΛΑ με υπόλοιπα δεν συμφωνώ. Το ότι το κρέας είναι θρεπτικό δεν ξέρω με ποια έννοια το λες. Απαραίτητο πάντως δεν είναι γιατί τώρα ποια υπάρχει η επιλογή από την ανάγκη. Και οι επιλογές είναι και υγιεινότερες.

Δεν είπα ότι το κρέας είναι απαραίτητο. Γνώρίζω άνθρωπό που έχει να φάει κρέας 38 χρόνια. Ούτε ψάρι ούτε αυγό. Και είναι υγιέστατος.

Εγώ αυτό που λέω είναι ότι για τον άνθρωπο θα ήταν αδύνατο να αντικαταστήσει το κρέας με άλλες τροφές για καθαρά πρακτικούς λόγους. Η παραγωγή άλλης τροφής ως υποκατάστατο του κρέατος είναι πρακτικά ασύμφορη. Οικονομικό είναι το ζήτημα. Και ήταν από την εποχή του Homo Erectus.

Panopticon7
11/09/2010, 23:23

Από όλα όσα διάβασα θα προτιμήσω να κρατήσω τη γνώμη του Στέλιου ως πιο ειδικού.

:confused:

perastikos
11/09/2010, 23:24
Μα εσύ πρώτος μου πετάς ένα "δεν έχει νόημα να συζητάμε" χωρίς να εξηγείς τίποτα... :sick:

super_toto
11/09/2010, 23:27
:confused:

Τι απορία έχεις , πες μου να στη λύσω.:smilea:

Joyrider
11/09/2010, 23:28
Δεν είπα ότι το κρέας είναι απαραίτητο. Γνώρίζω άνθρωπό που έχει να φάει κρέας 38 χρόνια. Ούτε ψάρι ούτε αυγό. Και είναι υγιέστατος.

Εγώ αυτό που λέω είναι ότι για τον άνθρωπο θα ήταν αδύνατο να αντικαταστήσει το κρέας με άλλες τροφές για καθαρά πρακτικούς λόγους. Η παραγωγή άλλης τροφής ως υποκατάστατο του κρέατος είναι πρακτικά ασύμφορη. Οικονομικό είναι το ζήτημα. Και ήταν από την εποχή του Homo Erectus.

Δεν ξέρω γιαυτό δεν θα πω. Αλλά δεν νομίζω ότι και συ μπορείς και το λες με σιγουριά αυτό. Τα ζώα δηλαδή με τι τρέφοντε? Αυτά τα οποία τρώνε δεν καλιεργούνται? Υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι δεν συμφέρει? Τώρα αρχίζουμε τις εικασίες.

Panopticon7
11/09/2010, 23:29
Μα απο αυτα που γραφεις καταλαβαινω οτι δεν γνωριζεις κατι για το θεμα, τι λινκ να σου βαλω, οτι ο ανθρωπος ηταν καρποφαγος ? Το ηξεραν ολοι πριν γενηθεις ακομα κ πολυ πολυ νωριτερα.

Τελος παντως, συγνωμη για την προσβολη, ηταν βαρια κ δεν σου αξιζε :P

Panopticon7
11/09/2010, 23:29
Τι απορία έχεις , πες μου να στη λύσω.:smilea:

Αμεσως, οταν λες "ποιο ειδικος ?"

Μπορουμε να μαθουμε ?

super_toto
11/09/2010, 23:31
Αμεσως, οταν λες "ποιο ειδικος ?"

Μπορουμε να μαθουμε ?

Θεωρώ ότι ένας βιολόγος είναι πίο ειδικός σε τέτοια ζητήματα. Διαφωνείς?

Panopticon7
11/09/2010, 23:33
οχι.
Απλα ηθελα να μαθω ! :)

perastikos
11/09/2010, 23:34
καταλαβαινω οτι δεν γνωριζεις κατι για το θεμα, τι λινκ να σου βαλω

Αυτό που ανέφερες πριν για τα 20+ χρόνια είναι αρκετά σημαντικό όπως το θέτεις. Ένα link για αυτό θα το ήθελα :)

Τελος παντως, συγνωμη για την προσβολη, ηταν βαρια κ δεν σου αξιζε :P

:p

super_toto
11/09/2010, 23:37
Δεν ξέρω γιαυτό δεν θα πω. Αλλά δεν νομίζω ότι και συ μπορείς και το λες με σιγουριά αυτό. Τα ζώα δηλαδή με τι τρέφοντε? Αυτά τα οποία τρώνε δεν καλιεργούνται? Υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι δεν συμφέρει? Τώρα αρχίζουμε τις εικασίες.

Δεν έχω κάποια ερευνα υπόψιν μου. Καθαρά θέμα λογικής είναι. Πιθανώς να σφάλω. Αλλά για σκέψου. Το αρνί που θα φας εσύ κι εγώ θα τραφεί με χορτάρι . Το χορτάρι σαν τρόφή είναι άχρηστη για τον άνθρωπο. Για να αντικαταστήσουμε λοιπόν το αρνί θα πρέπει να παράγουμε κάτι εξίσου θρεπτικό. Το ίδιο ισχύει και για τις ζωωτροφές των βοοείδών. Δεν μπορουν να καταναλωθούν από τον άνθρωπο.

Panopticon7
11/09/2010, 23:38
Αυτό που ανέφερες πριν για τα 20+ χρόνια είναι αρκετά σημαντικό όπως το θέτεις. Ένα link για αυτό θα το ήθελα :)

Φανταζομαι μπορεις να το κανεις κ ο ιδιος, δες ερευνες απο το αμερικα σχετικα με τον μεσο ορο ζωης των βετζετεριαν.

Αρκετες ερευνες αναφερουν τις ελευθερες ριζες που δηλητηριαζουν τον οργανισμο.

Ποιο αυτονοητο κ απο τα αυτονοητα ειναι...

Joyrider
11/09/2010, 23:41

Θα ψάξω να βρω λινκ και θα φέρω. Απλά έχω πρόσβαση μόνο από τους υπολογιστές της σχολής που πληρώνει τα sites που δημοσιεύονται οι μελέτες. Υπομονή. Τα +20 πάντως είναι ολίγον υπερβολή. Από εκφυλιστικές ασθένεις πάντως μπορούμε να προφυλαχτούμε. Ψάξε για οξειδωτικό στρες και ελεύθερες ρίζες για να μην το αναπτύσω εδώ. Είναι τεράστιο θέμα αλλά καταστρεπτικό για τους ιστούς και συνεπώς την μακροβιότητά τους..

dmf
11/09/2010, 23:43
παντως και η αρκουδα που μια χαρα σκιζει τα ζωα με τους κυνοδοντες της, οταν δεν εχει ερθει η εποχη του σολωμου, μια χαρα τα τρωει τα χορτα και τους καρπους. :winka:
Εφοσον διαθετουμε τα ενζυμα να διασπασουμε το κρεας το οποιο εχει μεγαλη πυκνοτητα χημικης ενεργειας και εχουμε βρει το τροπο να θανατωνουμε τα μικροβια που τυχων εχει (φωτια κι ετσι) γιατι να μην το καταναλωνουμε;
Ο ανθρωπος ειναι παμφαγο.-
Ειτε απο αναγκη ειτε απο επιλογη :wave2:

Joyrider
11/09/2010, 23:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
μεγαλη πυκνοτητα χημικης ενεργειας

:hypnotize

Το κρέας μόνο για ενέργεια δεν χρησιμεύει πάντως...

perastikos
12/09/2010, 00:05
Επομένως, για να βάλουμε μία σειρά (αν αυτό είναι δυνατόν όπως πήγε το topic :p ) ώστε και τα υπόλοιπα μέλη του forum οι οποίοι δεν είμαστε σχετικοί με το αντικείμενο (εγώ της Πληροφορικής είμαι....) να πάρουμε "τροφή για σκέψη"....

Τι θα έπρεπε να τρώει "ιδανικά" ένας άνθρωπος;

Αποκλειστικά και μόνο φυτά και καρπούς;
Το γάλα και τα παράγωγα του, τα αυγά, το μέλι κλπ τα βγάζουμε έξω;
Τα ψάρια;; Π.χ. οι Ιάπωνες, οι οποίοι έχουν τους υψηλότερους όρους ζωής παγκοσμίως (86 οι γυναίκες, 80 οι άντρες) καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ψαριών...

Επίσης, έχω την αίσθηση ότι ο μέσος όρος ζωής των ατόμων μιας περιοχής επηρεάζεται από πάρα πολλούς παράγοντες και απλά ένας από αυτούς είναι η διατροφή...

Panopticon7
12/09/2010, 00:08
Η διατροφη ειναι το παν, trust me.

perastikos
12/09/2010, 00:12
ΟΚ, έστω ότι η διατροφή είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας.
Αυτή τι (δεν) πρέπει να περιλαμβάνει;
Επίσης στο παραπάνω post ξέχασα και τα "παράγωγα" των φυτών, π.χ. ελαιόλαδο...

jimmis5
12/09/2010, 00:13
Βελανιδια φιλε μου τρωγε βελανιδια και σε λιγο καιρο θα κατεβαζεις και γαλα:D

Joyrider
12/09/2010, 00:17
Επίσης, έχω την αίσθηση ότι ο μέσος όρος ζωής των ατόμων μιας περιοχής επηρεάζεται από πάρα πολλούς παράγοντες και απλά ένας από αυτούς είναι η διατροφή...

+1000 δεν είναι αίσθηση, πραγματικότητα είναι.

Όσο για το άλλο είναι τεράστιο θέμα. Δεν γίνεται έτσι απλά να πούμε κάτι από εδώ μέσα. Είναι ανεύθυνο.

Tip: Η δίαιτα του γκρειπ φρουρ είναι must. Τρως τα πάντα εκτός από γρέιπ φρουτ...(μπλιαχ)...:yuck:

:rotflmao:

perastikos
12/09/2010, 00:21
Βελανιδια φιλε μου τρωγε βελανιδια και σε λιγο καιρο θα κατεβαζεις και γαλα:D

Στο χωριό μου τα βελανίδια είναι κυρίως για τα γουρούνια... Τα οποία αναφέρθηκαν εκτενώς σε προηγούμενα posts... Τυχαίο; :p