View Full Version : Εντυπωσεις απο κρανος Xr-1100.
Panopticon7
11/09/2010, 02:12
Θα ηθελα να γραψω τις εντυπωσεις μου απο το εν λογω κρανος κ στο τελος να κανω μια ερωτηΞη.
Σε μεγεθος Large στα 1460 γρ. (πισω γραφει 1500) Δεν ειναι αυτο που λεμε... ελαφρυ.
Οι αεραγωγοι φαινεται οτι δεν ειναι για... ομορφια οπως στα περισσοτερα κρανη, αλλα σε μια βολτα που βγηκα με την τσοπερια (ετρεξα κ με 140)... Υδρωσα, κ μαλιστα ειχε κ αρκετο κρυο εξω.
Αυτα που λενε οι κατασκευαστες για τα δυο ρευματα αΓερα, οπου το ενα περναει απο το μετωπο κ βγαινει απο το σβερκο, δεν το εννιωσα καθολου. (κ δεν ειμαι μαλλιας)
Θορυβος, πολυ καλο σε αυτον τον τομεα μπορω να πω, πραγματικα σαν να μην βρισκεσαι στον δρομο...
Περισσοτερα αυριο.
Η ερωτηΞη: ο μηχανισμος που εχει στο πλαι με τις βιδες, ξερετε, που στερεωνει την ζελατινα... Αν χαλασει μπορει να αλλαχτει ?
μη μου λες τετοια και το εχω παραγγειλει!
Απο μερα σε μερα ερχεται! :evil:
Panopticon7
11/09/2010, 02:20
Μια χαρα κρανος ειναι ρε, απλως απο καταστημα δεν θα εδινα 600 ευρω για να το αποκτησω.
Περιμενα κατι ποιο... φοβερο.
:)
σε τι μεγεθος το πηρες...
large για να φοραω και κανα balaclava το χειμωνα.
εχω περιφερεια 58,5cm
Panopticon7
11/09/2010, 02:39
Νομιζω οτι εχω περιφερεια 60 ακριβως, κ το large το δοκιμασα σε καταστημα.
Μου εκανε ακριβως.
Η balaclava δεν προσθετει πανω απο 1 φανταζομαι.
Φανταζομαι το δοκιμασες πριν το παρεις.
οχι δεν το δοκιμασα. Που να τρεχω τωρα..
Αφου ενα large που εχω τωρα (οχι shoei) μου ειναι μια χαρα, και ακομα κι αυτο οταν το φοραω κανα διωρο με πιανει πονοκεφαλος
Panopticon7
11/09/2010, 02:48
Που να τρεχεις σε οποιοδηποτε καταστημα ? :a24:
Το large που εχεις τωρα μπορει να σε ποιανει πονοκεφαλος γιατι ειναι μεγαλυτερο απ οτι πρεπει.
ε τί ρε, δεν μου αρεσει το:
-ενδιαφερομαι για αυτο το κρανος. Να το δοκιμασω μια;
-ναι αμε.
-(δοκιμαω κανα δυο). Α αυτο μου καθεται καλα.
-ωραια, θα το παρεις;
-μπα θα το σκεφτω :p
αφου το medium ειναι μεχρι 58cm. Με περιφερεια 58,5 και balaclava τί επρεπε να παρω δηλαδη; :confused:
Γαμωτο μονο η Schuberth βγαζει νουμερο 58-59. Ολες οι αλλες εταιρεις το εχουν 57-58 και μετα πανε 59-60. :evil:
BARBATUS
11/09/2010, 03:01
Σε πιάνει πονοκέφαλος επειδή σου είναι στενό και σε σφίγγει.
Όταν οι πάνω αεραγωγοί είναι ανοικτοί όντως έχει ρεύμα στο πάνω μέρος του κεφαλιού.
Αρκετά καλό κράνος και σχετικά φθηνό(το πήρα μονόχρωμο);)
Panopticon7
11/09/2010, 03:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
ε τί ρε, δεν μου αρεσει το:
-ενδιαφερομαι για αυτο το κρανος. Να το δοκιμασω μια;
-ναι αμε.
-(δοκιμαω κανα δυο). Α αυτο μου καθεται καλα.
-ωραια, θα το παρεις;
-μπα θα το σκεφτω :p
αφου το medium ειναι μεχρι 58cm. Με περιφερεια 58,5 και balaclava τί επρεπε να παρω δηλαδη; :confused:
Γαμωτο μονο η Schuberth βγαζει νουμερο 58-59. Ολες οι αλλες εταιρεις το εχουν 57-58 και μετα πανε 59-60. :evil:
Καλα ρε συ, τι νομιζες, σκας σε ενα καταστημα με 500 ευρω κ μεσα σε 10 λεπτα αποφασιζεις που θα τα δωσεις ?
Φυσικα κ θα σκεφτεις αν θα το αγορασεις ακομα κ αν σου κανει, θα συγκρινεις τιμες κλπ.
Ετσι λειτουργουν ολα τα καταστηματα παντου.
Στο λεω για να μη σου φαινεται περιεργο, να δοκιμασεις κατι κ να μην το παρεις.
(Γιωργη δασκαλε, ξερω οτι το διαβαζεις αυτο ) :lol:
Panopticon7
11/09/2010, 12:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Η ερωτηΞη: ο μηχανισμος που εχει στο πλαι με τις βιδες, ξερετε, που στερεωνει την ζελατινα... Αν χαλασει μπορει να αλλαχτει ?
Σχετικα με αυτο δεν εχουμε κατι ε ? :look:
αν κρινω απο αυτο το βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=u4cmMoBRrY0&feature=channel , στα αραι ειναι βιδωμενο στο κελυφος, γιατι μονο αυτο ειναι αρκετα σκληρο για να κρατησει τη βιδα. Δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο στο shoei αλλα πολυ πιθανο γιατι πανω κατω ιδιους τροπους κατασκευης εχουν.
My 2 cents
Panopticon7
16/09/2010, 03:55
Οι γερμανοι τα χουν παιξει τελειως...
Το μαυρο shoei XR1100 το πηγαν στα 310 ευρωπουλα... :hypnotize
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Shoei-XR-1100-Black/SubProducts/Shoei-XR-1100-Black-0001
Γαμάτο κράνος κατα τη γνώμη μου.
Εβγαλα καλοκαίρι καθημερινά στο κέντρο και οκ ο αεραγωγός τι να σου κάνει αν δεν φυσάει καθόλου έξω...
Τώρα που δρόσισε εγώ νομίζω οτι δουλεύει μπόμπα το σύστημα με τους αεράγωγους...
Φίλε σχετικά με τη ζελατίνα νομίζω οτι ο τύπος στην αποθήκη τη γνωστή, μου είχε πει οτι ολα αλλάζονται...
:winka:
:wave2: :beer:
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Shoei-XR-1100-Black/SubProducts/Shoei-XR-1100-Black-0001
Φίλε το είχα πάρει τον Μαιο 340 απο την αποθήκη σε μονόχρωμο. Νομίζω οπτι ο τύπος θα έπεφτε λόγο ακόμα αν έχεις μετρητό.
Τα μεταφορικά απο fc-moto πόσο είναι;;
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gia
Φίλε το είχα πάρει τον Μαιο 340 απο την αποθήκη σε μονόχρωμο. Νομίζω οπτι ο τύπος θα έπεφτε λόγο ακόμα αν έχεις μετρητό.
Δηλαδη πουλανε Shoei και με αλλο τροπο εκτος απο μετρητο?
Θα πληρωσεις 330-335 για να το παρεις απο Γερμανια.... ενω με 5 ευρω παραπανω μπορεις να πας να το δοκιμασεις στην αποθηκη που λεει ο φιλος?
Allst@rf
16/09/2010, 09:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
Θα πληρωσεις 330-335 για να το παρεις απο Γερμανια.... ενω με 5 ευρω παραπανω μπορεις να πας να το δοκιμασεις στην αποθηκη που λεει ο φιλος?
ψιτ,φιλαράκι ,εγώ που θέλω να το πάρω από ελλάδα ,από ένα καλόπαιδο που δεν απαντάει στα πμ ,τι να κάνω να περιμένω ή να πάρω από γερμανία ένα mamola κόκκινο ,που είναι έτσι και έτσι;:bigcry: :bigcry: :bigcry:
TristanVogt
16/09/2010, 09:56
large για να φοραω και κανα balaclava το χειμωνα.
εχω περιφερεια 58,5cm
:wacko: :wacko: :sick: :lol: :lol: :lol: eleos re file
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
Ναι με πιστωτική και 6 δόσεις...:lol: :lol: :wave2:
Panopticon7
16/09/2010, 11:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gia
Τα μεταφορικά απο fc-moto πόσο είναι;;
Με αντικαταβολη 10 με 12,5 ευρω περιπου κ με αμεση πληρωμη τα μισα νομιζω.
SVX αν το εχω δοκιμασει κ ξερω οτι μου κανει πχ, με 320 ευρω χτυπαει την πορτα μου, δεν ειναι καθολου κακη τιμη.
Αλλα κ η αποθηκη που λες γαματη προσφορα ειναι
Panopticon7
16/09/2010, 11:22
Τωρα πηγε παλι 320 :lol:
koutsoule
16/09/2010, 11:53
να ρωτησω και εγω μιας και σκεφτομαι να το αγορασω το xr δεν εχει προστατευτικο στην μυτη και αν ναι περιλαμβανεται στην τιμη??? σε οποιο μαγαζι (on line) το εχω δει δεν λεει κατι.
Panopticon7
16/09/2010, 11:54
τι εννοεις προστατευτικο στην μυτη ?
Joyrider
16/09/2010, 11:55
τι εννοεις προστατευτικο στην μυτη ?
Επιρύνιο για τα χνώτα?
Panopticon7
16/09/2010, 11:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
Επιρύνιο για τα χνώτα?
Το επιρρινιο λεγεται κ "προστατευτικο μυτης" ?
Joyrider
16/09/2010, 11:58
Το επιρρηνιο λεγεται κ "προστατευτικο μυτης" ?
Χαχα όχι ρε συ.
http://www.e-racing.gr/index.php?target=products&product_id=857
koutsoule
16/09/2010, 12:00
επιρινιο εννοω.εχω ενα hjc is-16 με αφαιρουμενο επιρινιο το οποιο με εχει βολεψει αρκετα. ειδικα καλοκαιρι με σχετικα χαμηλεσ ταχυτητες και ανοιχτη ζελατινα + γυαλια ηλιου το προσωπο προστατευεται 100% απο αερα και εντομα.
ψαχνω φωτο να ποσταρω να δεισ τι εννοω αλλα δεν βρισκω.
Panopticon7
16/09/2010, 12:02
"
• Επιρυνειο
• για XR-1000
"
:hypnotize :lol:
Δε παιρνετε μια ασπιρινη λεω γω :cry:
Joyrider
16/09/2010, 12:04
"
• Επιρυνειο
• για XR-1000
"
:hypnotize :lol:
:nono: Πάνω πάνω xr1100 λέει αν έχει λάθος δεν φταίω εγώ..αλλιώς αυτό που δεν λέει τίποτα:
http://www.e-racing.gr/index.php?target=products&product_id=509
δεν ξέρω ποιο ταιριάζει
koutsoule
16/09/2010, 12:05
ευχαριστω. κατατοπιστικοτατοι.
Δε παιρνετε μια ασπιρινη λεω γω :cry:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=83592&perpage=15&pagenumber=13
λοιπον μου ηρθε σημερα το κρανος. Μια χαρα μου ειναι το Large αφου οταν παω να το βγαλω σχεδον μου ξεκολαει τις φαβοριτες :cry:
Ειναι καλοζυγισμενο, ο μηχανισμος της ζελατινας ειναι ολα τα λεφτα, και οι αεραγωγοι φαινονται στιβαροι.
Αυτο που δεν ηξερα και μου αρεσε πολυ ειναι η θηκη που εχει για να βαλεις ακουστικα μεσα στο κρανος.
Το κρανος ηρθε με:
γκρι τσαντα shoei,
κουρτινακι για το λαιμο (δεν ξερω πώς λεγεται :D),
διαφανο pinlock (30? κανει)
Η τιμη του, 320? με αντικαταβολη μαζι με τα μεταφορικα.
Χρωμα μαυρο gloss
ΥΓ Πανοπτικον οντως του ανεβασαν την τιμη. Οταν το παρηγγειλα εγω ήταν 308?. Εσενα σου στειλανε pinlock;;
Panopticon7
16/09/2010, 17:40
λοιπον μου ηρθε σημερα το κρανος. Μια χαρα μου ειναι το Large αφου οταν παω να το βγαλω σχεδον μου ξεκολαει τις φαβοριτες :cry:
Ειναι καλοζυγισμενο, ο μηχανισμος της ζελατινας ειναι ολα τα λεφτα, και οι αεραγωγοι φαινονται στιβαροι.
Αυτο που δεν ηξερα και μου αρεσε πολυ ειναι η θηκη που εχει για να βαλεις ακουστικα μεσα στο κρανος.
Το κρανος ηρθε με:
γκρι τσαντα shoei,
κουρτινακι για το λαιμο (δεν ξερω πώς λεγεται :D),
διαφανο pinlock (30? κανει)
Η τιμη του, 320? με αντικαταβολη μαζι με τα μεταφορικα.
Χρωμα μαυρο gloss
ΥΓ Πανοπτικον οντως του ανεβασαν την τιμη. Οταν το παρηγγειλα εγω ήταν 308?. Εσενα σου στειλανε pinlock;;
Ακριβως τα ιδια με εμενα πηρες, υποσιαγωνο το λενε το "κουρτινακι"
Εγω πηρα το μαυρο (καθως κ το βρισκω πολυ ποιο ομορφο απο ολα τα χρωματα) στα 320 + Dark smoke ζελατινα 60 ευρωπουλα συνολο 380 + μεταφορικα οποτε περιπου 400αρα.
Οταν μπορεις παρε την ζελατινα την Dark θα εισαι σαν σκοτεινος καβαλαρης, του παει πολυ
:a30: :a30:
λεω να παρω καμια ιριδιου ασιμενια απο κανα καταστημα εδω, αλλα οχι τωρα γιατι εχω εξοδα :sick:
Panopticon7
16/09/2010, 17:59
Μαυρο κρανος κ ασημι ζελατινα ? Μαλακια θα φαινεται...
δεν βρηκα καμια pic στο νετ, ετσι το εφτιαξα στο photoshop.
Οντως δεν ειναι οπως το φανταζομουν :sick:
210107
Allst@rf
16/09/2010, 18:50
δεν βρηκα καμια pic στο νετ, ετσι το εφτιαξα στο photoshop.
Οντως δεν ειναι οπως το φανταζομουν :sick:
μια χαρα ειναι μην χαλιεσαι...
Panopticon7
16/09/2010, 18:56
Με τερμα μαυρη ζελατινα το μαυρο κρανος ειναι γαματο.
Δεν ξεχωριζεις το κρανος απο την ζελατινα, ειναι ιδιο ακριβως χρωμα, γυαλιζει το ιδιο... :wacko:
Λοιπον για να μην ανοιξω αλλο, σημερα εβαλα ακουστικα στο κρανος. Επειδη τα φθηνοτερα που βρηκα ηταν 15?, και δεν μου πηγαινε η καρδια να δωσω τοσα για ενα ζευγαρι φθηνιαρικα ακουστικα made in china αποφασισα να φτιαξω μονος μου.
Που λετε το λοιπον αγορασα ενα ζευγαρι ακουστικα walkman (οχι τις ψειρες) απο το πλαισιο εναντι 2,90 ευρω.
Τα ξεγυμνωσα, πηγα τα "ηχειακια" απο μεσα τους, ο,τι καλωδια ειχε, και το βυσμα jack που θα μου χρειαστει.
Επειδη τα ηχειακια αυτα (γιατι μικρα ηχεια ειναι) οταν βγουν απο τη θηκη τους ειναι καπως ευαλωτα (εχουν την μεμβρανη τους εκτεθειμενη) αντεγραψα το εργοστασιακο σχεδιο και εφτιαξα ενα προστατευτικο απο τηλεκαρτα, στην οποια ανοιξα τρυπιτσες με τρυπανι για να βγαινει ο ηχος. Το κολησα με προσοχη με βενζινοκολλα.
Απο πανω για να μην φαινονται οι τηλεκαρτες κλπ, εβαλα το σφουγγαρακι που ειχαν τα ακουστικα και οπου δεν στεκοταν καλα βενζινοκολλα (λιγη ετσι).
Απο πισω εβαλα ταινεια διπλης οψεως (αυτη που ειναι σαν σπογγος).
Σειρα ειχαν οι κολλησεις των καλωδιων. Πολυ βασικες γνωσεις θελει. Απλα συνδεεις τα ηχειακια παραλληλα, και το ενα απ'αυτα με το καλωδιο που ειναι στο βυσμα των 3,5 mm (jack).
Τα τοποθετησα και ειναι πολυ σουπερ. Προς το παρον τα δοκιμασα μονο ακουγοντας μουσικη. Αυριο θα δοκιμασω και για ομιλια με το κινητο.
Βεβαια ολα αυτα οφειλονται στην shoei που εχει κανει χωρο για να μπουν τα ακουστικα στο κρανος, αλλιως θα ξεκολλαγαν καθε φορα με το βαλε βγαλε. Ενω εκει που ειναι τωρα, ουτε που τα ακουμπας.
Τελος φωτογραφιες δεν εβγαλα, γιατι οταν πιανομαι με κατι καθομαι εκει μεχρι να το τελειωσω και δεν εχω χρονο για καμερες.
Αυριο θα βαλω αν ειναι μια pic να δειτε πώς καθονται μεσα στο κρανος. :beer: :beer:
Panopticon7
25/09/2010, 02:59
Ναι... για δειξε ...
Μουσικη ακους ανετα ?
Εχω βρει το xr1100 symetry tc1 με τα βασικα συν μαυρη ζελατινα στις 280 λιρες + 30 λιρες μεταφορικα σε ευρω συνολικα ειναι στα 365 απο τιμη πως σας φενετε;
Το εχω βρει και στην Ελαδδα(motoraid στην πατρα) με 329 ευρω(χωρις την μαυρη ζελατινα) αλλα για να παρω αυτη την τιμη θελει παραγκελεια απο 2 κρανη και πανω και ψηνω φιλο να παραγκειλουμε μαζι.
μαλον την Δευτερα θα χτυπησω αυτο απ το ιντερνετ.
211148
Κοιτα μουσικη ακους ανετα, αλλα αν εχεις ανοιχτους αεραγωγους και ανοιχτη ζελατινα οπως καταλαβαινεις θα γινεται ενα μπαχαλο απο θορυβο εξατμισης, θορυβο δρομου και μουσικη.
Οποτε τουλαχιστον την ζελατινα πρεπει να την κλεινεις.
http://i56.tinypic.com/24maivc.gif (εχει 5 pics)
spiridaus
26/09/2010, 00:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από sotos 8
Εχω βρει το xr1100 symetry tc1 με τα βασικα συν μαυρη ζελατινα στις 280 λιρες + 30 λιρες μεταφορικα σε ευρω συνολικα ειναι στα 365 απο τιμη πως σας φενετε;
Το εχω βρει και στην Ελαδδα(motoraid στην πατρα) με 329 ευρω(χωρις την μαυρη ζελατινα) αλλα για να παρω αυτη την τιμη θελει παραγκελεια απο 2 κρανη και πανω και ψηνω φιλο να παραγκειλουμε μαζι.
Kαι εγω αυτό ακριβώς θέλω. καλή τιμή τα 329...γίνεται να το παραγγείλουμε μαζι;;
Εγώ ήμουν έτοιμος να παραγγείλω το μαύρο ματ στα ίδια λεφτά, που το βρήκες 280 λίρες;
Panopticon7
26/09/2010, 01:39
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ViewObjectID=2587640
Panopticon7
26/09/2010, 01:42
Καλη τιμη, οταν λες συν μαυρη ζελατινα εννοεις οτι ουσιαστικα παιρνεις 2 ζελατινες, της μανας του κ την smoke.
Καλη τιμη ξαναλεω !
Αν κ εμενα δε μου αρεσουν τα χρωματα αλλα περι ορεξεως...
CPANTELO
26/09/2010, 12:27
Φανταζομαι επιπλεον φορο δεν πληρωνουμε λογο ευρωπαϊκης ενωσης γιατι σκεφτομαι να παρω και φορμα παρεα με κρανος....
Panopticon7
26/09/2010, 15:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από CPANTELO
Φανταζομαι επιπλεον φορο δεν πληρωνουμε λογο ευρωπαϊκης ενωσης γιατι σκεφτομαι να παρω και φορμα παρεα με κρανος....
Τιποτα παραπανω, μονο τα μεταφορικα, τωρα με το βαρος κ λοιπα δεν ξερω τι παιζει...
ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΗΚΕΣ υποθετω πως δεν ειναι στις προσφορες ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "Ex-Display helmet" κρανος δοκιμης δηλαδη ... που ισως εχει καμια γρατσουνια ή μικρο "τσαμπουκα" ή κοκκινες αγγλικες τριχες.... :look: