View Full Version : Περί καπνίσματος σε κοινόχρηστους χώρους.(2 threads σε 1)
Σελίδες :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
και πώς προτείνεις να επιβληθεί ο νόμος; όλα αυτεπαγγέλτως; :rolleyes:
να το θέσω λίγο διαφορετικά
έστω ότι παίρνω μια βαριοπούλα και σου κάνω τη μηχανή βίδες
η πράξη μου αυτή τιμωρείται από το νόμο, αλλά μόνο αν το ζητήσεις εσύ
είσαι ρουφιάνος αν ζητήσεις την τιμωρία μου και αποζημίωσή σου :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:
Κοίτα Λεωνίδα ,
Μπορούμε να γράφουμε σεντόνια για το θέμα αλλά για μένα η λέξη – κλειδί είναι η ΙΣΟΝΟΜΙΑ … είναι κάτι που εχει θεσπιστεί συνταγματικά , το υπαγορεύει η δημοκρατία , το δικαιούται κάθε άνθρωπος …
Από την στιγμή που το ΙΔΙΟ το κράτος καταστρατηγεί και εξευτελίζει την ΙΣΟΝΟΜΙΑ , θεωρώ ΗΛΙΘΙΟ και (θα πω το κλισε) ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ να παρακινεί τους πολίτες του να «καταγγέλλουν» …
Τέλος πάντων , είπαμε πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα συμφωνούν και πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα διαφωνούν…
Η ιστορία θα δείξει την «αποτελεσματικότητα» της «ρουφιανιας» (για εμένα ) ή της «καταγγελίας» (για εσένα)
:wave2:
Λεωνίδας
13/09/2010, 14:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrEvil
ΟΚ, πάμε σε αυτή τη βάση.
Η Υγεία και τα τεκταινόμενα γύρω απ'αυτή, δεν μας θίγουν;
Η Παιδεία;
Οι κοινωνικές παροχές γενικότερα;
Η ατιμωρησία όσων έχουν "γνωστούς";
Και για να τοποθετηθώ: Καπνίζω, είμαι υπέρ του μέτρου και το σέβομαι, αλλά δεν θα κάνω και την δουλειά άλλου (βλ. μαγαζάτορα, Δημοτικής Αστυνομίας κτλ). γιατί πρέπει κάθε φορά που μιλάμε για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους να ξεχειλώνει το θέμα;
σου φέρνω πάλι ένα απλό παράδειγμα
έχεις γκαράζ και παρκάρεις και παρκάρω το αυτοκίνητό μου απ' έξω και στο κλείνω
τι κάνεις;
Λεωνίδας
13/09/2010, 14:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Κοίτα Λεωνίδα ,
Μπορούμε να γράφουμε σεντόνια για το θέμα αλλά για μένα η λέξη – κλειδί είναι η ΙΣΟΝΟΜΙΑ … είναι κάτι που εχει θεσπιστεί συνταγματικά , το υπαγορεύει η δημοκρατία , το δικαιούται κάθε άνθρωπος …
Από την στιγμή που το ΙΔΙΟ το κράτος καταστρατηγεί και εξευτελίζει την ΙΣΟΝΟΜΙΑ , θεωρώ ΗΛΙΘΙΟ και (θα πω το κλισε) ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ να παρακινεί τους πολίτες του να «καταγγέλλουν» …
Τέλος πάντων , είπαμε πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα συμφωνούν και πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα διαφωνούν…
Η ιστορία θα δείξει την «αποτελεσματικότητα» της «ρουφιανιας» (για εμένα ) ή της «καταγγελίας» (για εσένα)
:wave2: στο συγκεκριμένο θέμα έχει καταστρατηγηθεί η ισονομία;
project.breeze
13/09/2010, 14:41
γιατί πρέπει κάθε φορά που μιλάμε για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους να ξεχειλώνει το θέμα;
τι κάνεις;
Κάνει φάρσα στην τροχαία και τους στέλνει αλλού...:confused:
Gandalf dr685sm
Ρε Λεωνίδα ... αφού δεν καπνίζεις τι δινεις σημασία;... σαμπώς θα σε δώσει κανένας εσένα;
Κάνε κανά ναργιλέ και αν σε δώσουν τότε, έλα να ξεσπαθώσεις πάλι. Μέχρι τότε όμως πρόσεχε μην την μπουνιά την δώσει ο μη-καπνιστής (που είναι και πιθανότερο για πολλούς λόγους) σε εκείνον που θα το παίξει μαγκιά ανάβοντας κανά πούρο 40 μέτρα μέσα στις μούρες όλων.
Οι επαναστάσεις φίλε δεν γίνονται απο πληκτρολόγια. Απο τέτοιες χορτάσαμε. Κατανοητό οτι σε χαλάει το θέμα για τον λόγο που ανάφερες. Δεν είναι απαραίτητο όμως όλοι να συμφωνήσουν μαζί σου.
@ggs... θα καταγγείλεις γιατί όπως είπες παραβιάζεται το δικό σου μέρος ισονομίας. Εκεί δηλαδή που κάποιος καπνίζει μέσα στην μάπα σου και δεν συμμορφώνεται με την παρότρυνση οτι η δική σου υγεία προέχει της δικής του ευχαρίστησης όταν συνυπάρχεται στον ίδιο χώρο.
Gandalf
Λεωνίδας
Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
Κάνει φάρσα στην τροχαία και τους στέλνει αλλού...:confused: όχι ρε αυτό το έχω κάνει εγώ για να τους παραπλανήσω μερικές ώρες να γλιτώσω την κλήση :rolleyes:
στο συγκεκριμένο θέμα έχει καταστρατηγηθεί η ισονομία;
οχι ΜΟΝΟ στο συγκεκριμενο ,αλλα σε ΟΛΑ...
Λεωνίδας
13/09/2010, 14:43
οχι ΜΟΝΟ στο συγκεκριμενο ,αλλα σε ΟΛΑ... ε ΟΚ εδώ διαφωνούμε :wave2:
το συγκεκριμένο νόμο τον βρίσκω δίκαιο και θα τον εφαρμόσω 100% :D
project.breeze
13/09/2010, 14:47
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ,ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΕΣ :smokin:
ε ΟΚ εδώ διαφωνούμε :wave2:
το συγκεκριμένο νόμο τον βρίσκω δίκαιο και θα τον εφαρμόσω 100% :D
'ντάξει , δεν τρεχει τιποτα...:wave2:
γιατί πρέπει κάθε φορά που μιλάμε για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους να ξεχειλώνει το θέμα;
τι κάνεις;
Και σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να έχει πρώτα λειτουργήσει η συνείδηση του παραβάτη, και εαν όχι το όργανο του νόμου, πριν καν φτάσουμε στην δική σου αντίδραση (καταγγελία).
Όπως και στην πρώτη μου ανάρτηση ανέφερα.
Α! Και με τους τόσους χιλιάδες ένστολους που κυκλοφορούν γύρω μας (κάθε έξουσίας και αρμοδιότητας), θα έπρεπε κάπως έτσι να ήταν. Αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ.
Και μην μπερδεύεσαι. Δεν αναφέρομαι μόνο στην απαγόρευση καπνίσματος. Είναι ορθό ως μέτρο κα αντίληψη.
Καταλαβαίνω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι για ώρες, μιας και δεν πείθουμε αλλήλους. Σταματώ εδώ γιατί δεν έχω κάτι άλλο ουσιαστικο να πω.
Λεωνίδας
13/09/2010, 14:56
Και σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να έχει πρώτα λειτουργήσει η συνείδηση του παραβάτη, και εαν όχι το όργανο του νόμου, πριν καν φτάσουμε στην δική σου αντίδραση (καταγγελία).
Όπως και στην πρώτη μου ανάρτηση ανέφερα.
Α! Και με τους τόσους χιλιάδες ένστολους που κυκλοφορούν γύρω μας (κάθε έξουσίας και αρμοδιότητας), θα έπρεπε κάπως έτσι να ήταν. Αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ.
Και μην μπερδεύεσαι. Δεν αναφέρομαι μόνο στην απαγόρευση καπνίσματος. Είναι ορθό ως μέτρο κα αντίληψη.
Καταλαβαίνω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι για ώρες, μιας και δεν πείθουμε αλλήλους. Σταματώ εδώ γιατί δεν έχω κάτι άλλο ουσιαστικο να πω. δηλαδή προτιμάς τα όργανα του νόμου να βρίσκονται παντού για να μας προφυλάξουν από την παρανομία;
προτιμώ τη σειρά συνείδηση παραβάτη, καταγγελία θιγόμενου... μου κάνει λιγότερο BigBrother :wave2:
ego_o_idios
13/09/2010, 14:56
min epikentroneste stous kapnistes ke stous min kapnistes gia na ipostiriksete tin xazomara sas
mpeeeeeeeeeeeeeeeeee
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
δηλαδή προτιμάς τα όργανα του νόμου να βρίσκονται παντού για να μας προφυλάξουν από την παρανομία;
Δεν είναι;
Μα, που ζείς;:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Kotsis23
Γουσταρω..επιτελους να μην καπνιζουν πουθενα! :)
Kαι παρεπιπτοντος να γιατι δεν πηγενουμε μπροστα σαν χωρα γιατι οτι φιλοτιμη προσπαθεια να γινει υπαρχουν επιεικος απαραδεκτα ατομα σαν αυτον που εκανε το ποστ να τα χαλανε ολα και μετα να κλαινε σε αλλα ποστ λεγοντας : Ποια ελλαδα μωρε..διαλυμενο κρατος τιποτα δεν κανει κανεις ολοι κλεφταραδες κτλ κτλ .. Αμα ρε γελοιε τους τρεξεις τους αλλους που κανουν αυτοι την δουλεια μετα απο λιγο δεν θα πηγενει κανεις..Ετσι φανταζομε καναν και στην αστυνομια και στην πυροσβεστικη και σε αλλες μυριες υπηρεσιες και τωρα ξυνοντε νυχθημερον..
παρε τηλεφωνο να καταγγειλεις
Λεωνίδας
13/09/2010, 15:14
Δεν είναι;
Μα, που ζείς;:wave2: δεν είναι ...
εσύ πού ζεις :confused:
reinmeister
13/09/2010, 15:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Kotsis23
Δεν ειπα για το συγκεκριμενο δεν πα να καπνιζετε ..προσωπικα δν καπνιζω αλλα ουτε με ενοχλει ο καπνος..μιλαω για την συμπεριφορα μας την μουλωχτη για να περναει καλα ο εαυτουλης μας :)
Και ναι θα ηθελα να μην πινουν και πουθενα..η να πινουν σε λιγα μερη σε καθε πολη και να υπαρχει αστυνομευση αλλα που.. :P
αρτεμη εσυ?
209750
δεν είναι ...
εσύ πού ζεις :confused:
Όπως θες.
z_armagedon
13/09/2010, 15:42
Δεν πάει ρε άλλο με αυτά που βλέπω και διαβάζω ακόμη και εδώ μέσα!!!
Πάτε καλά ρε? Να κάνετε και ένα κίνημα μας σκοτώσετε εμάς τους καπνιστές. Έλεγχος και αν έχεις πάνω σου τσιγάρα θάνατος...
Πήρε τα πάνω του ο κάθε δήθεν αντικαπνιστής και θέλει να θριαμβεύσει το δίκαιο. Παπάρια.
Εγώ αν ΔΕΝ μου αρέσουν οι πούστηδες ΔΕΝ πάω σε πουστόμπαρα. Η λογική του να πάω, να τους πετάξω έξω και να στρωθώ ωραία και καλά εγώ μου κάνει λίγο λογική φασίστα ΣΤΕΓΝΟΤΑΤΟΥ!!!
Έτσι λοιπόν, αν σας βρωμάει η καφετέρια ΜΗΝ ΠΑΤΕ!!!!
Αν σαν βρωμάνε τα μπουζούκια ΜΗΝ ΠΑΤΕ!!!!
Προσαρμόστε το όπου σας κάθεται στο λαιμό και ΜΗΝ ΠΑΤΕ!!!!
Όσο για τα ποστς τύπου "διαφοροποιούμαι" ή ότι να 'ναι - δε με νοιάζει έτσι κι αλλιώς η γνώμη τους - ψάξτε λίγο μέσα σας αρχίζοντας από τα πολύ προφανή και θα δείτε γιατί η Ελλαδάρα καταντάει να γίνεται αυτά που κορόιδευε τόσα χρόνια... Αρχίστε από τα πολύ προφανή: ένας σωστός έλληνας ΟΦΕΙΛΕΙ να γνωρίζει βασική ελληνική ορθογραφία, έτσι ώστε οι μαλακίες που γράφει τουλάχιστον να διαβάζονται...
Εθνοσωτήρες του κώλου.
Ά, για να μην το ξεχάσω. Λεωνίδα όταν φεύγω από ένα μαγαζί πάντα κοιτάζω να δώ ποιοί ήπιαν αρκετά και όχι ποιοί το παραγάμησαν στο κάπνισμα. Οι μεθυσμένοι μας σκοτώνουν φίλε, όχι οι καπνίζοντες. Σκέψου το λίγο, ξέρεις ότι απευθύνομαι σε σένα ειδικά με όλη την καλή διάθεση.
Εκεί διαφοροποιήσου, όχι στα παραπάνω επιεικώς κουραφέξαλα...
Άντε γεια.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
@ggs... θα καταγγείλεις γιατί όπως είπες παραβιάζεται το δικό σου μέρος ισονομίας. Εκεί δηλαδή που κάποιος καπνίζει μέσα στην μάπα σου και δεν συμμορφώνεται με την παρότρυνση οτι η δική σου υγεία προέχει της δικής του ευχαρίστησης όταν συνυπάρχεται στον ίδιο χώρο.
Gandalf
Η ισονομία έχει καταστρατηγηθεί από το ΙΔΙΟ το κράτος ή με τις «ευλογιές» του ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ…
ΔΕΝ είμαι ισος απέναντι στην ελληνική δικαιοσύνη
ΔΕΝ είμαι ισος απέναντι στην ελληνικό σύστημα παιδιάς
ΔΕΝ είμαι ισος απέναντι στο Ελληνικό σύστημα υγείας
ΔΕΝ είμαι ισος όταν ασκώ το εκλογικό μου δικαίωμα
ΔΕΝ είμαι ισος απέναντι στις ευκαιρίες εργασίας
ΔΕΝ είμαι ισος με όλους τους έλληνες απέναντι στην εφορία
Δεν θα είμαι ισος με όλους τους Έλληνες στα γεράματα μου..
Το ιδιο θα αντιμετωπίσει ΚΑΙ το παιδί μου …
Το ιδιο αντιμετώπισαν ΚΑΙ οι γονείς μου..
Μήπως ξέρετε κανένα τετραψήφιο νούμερο για να τα «καταγγείλω» όλα αυτά ??
θα εκραγωωωωω...............
Η ισονομία έχει καταστρατηγηθεί από το ΙΔΙΟ το κράτος ή με τις «ευλογιές» του ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ…
Μήπως ξέρετε κανένα τετραψήφιο νούμερο για να τα «καταγγείλω» όλα αυτά ??
με σωζεις μλκ!!!!!!:beer:
z_armagedon
13/09/2010, 15:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
θα εκραγωωωωω...............
Ρίχτα να ξεσπάσεις Γιώργο.
Εγώ το πρώτο βήμα το έκανα.
:smokin: :smokin: :smokin:
και ξανα
:smokin:
Λεωνίδας
13/09/2010, 15:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από z_armagedon
Δεν πάει ρε άλλο με αυτά που βλέπω και διαβάζω ακόμη και εδώ μέσα!!!
Πάτε καλά ρε? Να κάνετε και ένα κίνημα μας σκοτώσετε εμάς τους καπνιστές. Έλεγχος και αν έχεις πάνω σου τσιγάρα θάνατος...
Πήρε τα πάνω του ο κάθε δήθεν αντικαπνιστής και θέλει να θριαμβεύσει το δίκαιο. Παπάρια.
Εγώ αν ΔΕΝ μου αρέσουν οι πούστηδες ΔΕΝ πάω σε πουστόμπαρα. Η λογική του να πάω, να τους πετάξω έξω και να στρωθώ ωραία και καλά εγώ μου κάνει λίγο λογική φασίστα ΣΤΕΓΝΟΤΑΤΟΥ!!!
Έτσι λοιπόν, αν σας βρωμάει η καφετέρια ΜΗΝ ΠΑΤΕ!!!!
Αν σαν βρωμάνε τα μπουζούκια ΜΗΝ ΠΑΤΕ!!!!
Όσο για τα ποστς τύπου "διαφοροποιούμαι" ή ότι να 'ναι - δε με νοιάζει έτσι κι αλλιώς η γνώμη τους - ψάξτε λίγο μέσα σας αρχίζοντας από τα πολύ προφανή και θα δείτε γιατί η Ελλαδάρα καταντάει να γίνεται αυτά που κορόιδευε τόσα χρόνια... Αρχίστε από τα πολύ προφανή: ένας σωστός έλληνας ΟΦΕΙΛΕΙ να γνωρίζει βασική ελληνική ορθογραφία, έτσι ώστε οι μαλακίες που γράφει τουλάχιστον να διαβάζονται...
Εθνοσωτήρες του κώλου.
Ά, για να μην το ξεχάσω. Λεωνίδα όταν φεύγω από ένα μαγαζί πάντα κοιτάζω να δώ ποιοί ήπιαν αρκετά και όχι ποιοί το παραγάμησαν στο κάπνισμα. Οι μεθυσμένοι μας σκοτώνουν φίλε, όχι οι καπνίζοντες. Σκέψου το λίγο, ξέρεις ότι απευθύνομαι σε σένα ειδικά με όλη την καλή διάθεση.
Εκεί διαφοροποιήσου, όχι στα παραπάνω επιεικώς κουραφέξαλα...
Άντε γεια. Σωτήρη όταν ο μεθυσμένος ξέρω ότι θα οδηγήσει (φίλος μου, παρέα μου) έχω φτάσει σε σημείο να τσακωθώ και να του πάρω τα κλειδιά με το ζόρι
αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας
ούτε κατηγόρησα τους καπνιστές ότι με σκοτώνουν
άλλα θα με σκοτώσουν όχι τα ντουμάνια μια στο τόσο που θα βγω για ένα ποτό
απλά μ' ενοχλεί, ειδικά όταν τρώω
εσύ μπορείς να βγεις έξω να κάνεις ένα τσιγάρο, εγώ γιατί να μένω σπίτι :confused:
και να ρωτήσω κάτι με όλη την καλή διάθεση: στη δουλειά, σε σινεμά, σε ΜΜΜ, σε αεροπλάνα, σε νοσοκομεία ... τι κάνεις;
Λεωνίδας
13/09/2010, 15:56
Μήπως ξέρετε κανένα τετραψήφιο νούμερο για να τα «καταγγείλω» όλα αυτά ?? κάλπη (5ψήφιο αλλά δουλεύει) :wave2:
Εγώ το πρώτο βήμα το έκανα.
:smokin: :smokin: :smokin:
και ξανα
Etsi re man pare kai su lekseis pou sou aresoun kai dose tous to noima pou thes.
Poutana poihth...:lol: :lol:
reinmeister
13/09/2010, 15:58
εγω δινω δικιο στους αντικαπνιστες προλαλησαντες...
και προσθετω...
να απαγορευθει το σεξ ανευ τεκνοποιησης...δεν ειναι ευχαριστηση...ειναι αναπαραγωγη...επισης εαν ειναι θορυβωδης η κινηση, με ενοχλει και δεν μπορω να κοιμηθω...να ευνουχιζονται οι παρανομοι αρρενες και να τα παρανομα θηλεα να κλειτοριδεκτομουνται...η τελευταιες κινησεις να ειναι υποχρεωτικες μετα την παραγωγη οριακα δυο τεκνων...
το νερο να καταναλωνεται με μετρητη...οι σπαταλοι να φυλακιζονται ανευ δικης...
και επιτελους...ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΣΤΟΚ SUPERSPORT ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΤΩΝ...
αυτα αρχικα...
Λεωνίδας
13/09/2010, 15:59
με το ξεχείλωμα καλά τα πάτε :D
Λεωνίδας
13/09/2010, 15:59
Αντώνη ελπίζω να μην εννοείς εμένα αντικαπνιστή :lol:
μη καπνιστής είμαι, χέστηκα τι θα κάνεις στο σπίτι σου :wave2:
Cpt. Haddock
13/09/2010, 16:01
με το ξεχείλωμα καλά τα πάτε :D
+1050
Aπο ενα θέμα υγείας φτάσαμε στα ανθρωπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες (και το πόσοι μπάτσοι κυκλοφορούν γυρω μας)
Δε βαριέσαι...
Τελειώνει ο μηνας προσαρμογής όπου να 'ναι :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
.....
Τελειώνει ο μηνας προσαρμογής όπου να 'ναι :wave2:
Και ξεκινάει ο μήνας "στ' @@ μας"....
Λεωνίδας
13/09/2010, 16:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Και ξεκινάει ο μήνας "στ' @@ μας"....
:smokin: εσύ δέλεαρ θα πηγαίνεις ή pulp; να ξέρω πού θα τους στείλω :lol:
reinmeister
Αντώνη ελπίζω να μην εννοείς εμένα αντικαπνιστή :lol:
μη καπνιστής είμαι, χέστηκα τι θα κάνεις στο σπίτι σου :wave2:
οχι ρε συ...εσυ εισαι καλοπροαιρετος ξυνος...:lol: :lol: :lol:
Λεωνίδας
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
οχι ρε συ...εσυ εισαι καλοπροαιρετος ξυνος...:lol: :lol: :lol: α γεια σου :D
εσύ δέλεαρ θα πηγαίνεις ή pulp; να ξέρω πού θα τους στείλω :lol:
Τι σε νοιάζει ρε Λεώ; Εσύ έτσι κι αλλιώς έχεις να εμφανιστείς από τότε που έφαγε η Ευα το μήλο...
Λεωνίδας
13/09/2010, 16:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Τι σε νοιάζει ρε Λεώ; Εσύ έτσι κι αλλιώς έχεις να εμφανιστείς από τότε που έφαγε η Ευα το μήλο... είχα πάει ένα pulp εντός του 2010 :lol:
z_armagedon
13/09/2010, 16:10
... και να ρωτήσω κάτι με όλη την καλή διάθεση: στη δουλειά, σε σινεμά, σε ΜΜΜ, σε αεροπλάνα, σε νοσοκομεία ... τι κάνεις; [/B][/QUOTE]
δουλεια: καπνίζω στο μπαλκόνι όχι στον εσωτερικό χώρο
σινεμά : δεν καπνίζω
ΜΜΜ : δεν χρησιμοποιώ και αν τύχει δεν καπνίζω
σε αεροπλάνα : δεν καπνίζω
σε νοσοκομεία : δεν καπνίζω
και για να διευρύνω τη λίστα
όταν καποιος κοντά μου τρώει ή δεν έχει τελειώσει το φαγητό :δεν καπνίζω
Δίπλα σε έγκυο ή γενικότερα άτομο που έχει ή δειχνει να έχει θέμα : δεν καπνίζω
κοντά σε πιτσιρίκια :ΔΕΝ καπνίζω
και μπορώ να γράφω μέχρι αύριο...
Αυτή είναι άλλωστε και η διαφορά. Οι περισσότεροι καπνιστές έχουμε το φιλότιμο, το τάκτ, το κάτι πες το όπως θέλεις να ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Από ότι αποδυκνύεται ειδικά και με τη συγγραφή νόμου, για να μην τους κάνουμε ντα και δεν τρέξει η στυνομία όλοι οι Αντικαπνιστές ΑΝΙΔΕΟΙ ιδεολόγοι αντιθέτως δεν κρίνουν. Απλά απαγορεύουν.
Δημοκρατία στο μεγαλείο σου στον τόπο που σε γέννησε...
:sad:
Λεωνίδας
13/09/2010, 16:12
Αυτή είναι άλλωστε και η διαφορά. Οι περισσότεροι καπνιστές έχουμε το φιλότιμο, το τάκτ, το κάτι πες το όπως θέλεις να ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
εδώ διαφωνώ, οι περισσότεροι καπνιστές καπνίζουν όπου βρουν
αν τους το επιτρέψεις, θα ξαναντουμανιάσουν από σινεμά ως νοσοκομεία :sad:
z_armagedon
13/09/2010, 16:14
Λεωνίδα, μην ξεχνάς ότι μιλάμε για τη γενιά μας και μετά. Και νομίζω ότι έχεις άδικο.
Ο κόσμος έχει αποκτήσει μια μικρή ευαισθησία και δεν είναι τοσο στα @@ του όπως παλιότερα που όσα λές όντως ίσχυαν.
Λεωνίδας
13/09/2010, 16:16
Λεωνίδα, μην ξεχνάς ότι μιλάμε για τη γενιά μας και μετά. Και νομίζω ότι έχεις άδικο.
Ο κόσμος έχει αποκτήσει μια μικρή ευαισθησία και δεν είναι τοσο στα @@ του όπως παλιότερα που όσα λές όντως ίσχυαν. στα χειμωνιάτικα ΔΣ, στις πλειάδες, μέσα, την ώρα που έτρωγα, μάλλον τίποτα γέροι κάπνιζαν :rolleyes:
Cpt. Haddock
13/09/2010, 16:16
[...] Οι περισσότεροι καπνιστές έχουμε το φιλότιμο, το τάκτ, το κάτι πες το όπως θέλεις να ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. [...]
Τι λες ρε Σωτήρη; :lol: :rotflmao: :lol:
Που το είδες το Τακτ; Στις ιπποδρομίες του Ασκοτ; :rotflmao:
z_armagedon
13/09/2010, 16:20
Ρε συ μην τα ισοπεδώνεις όλα.
Άλλο τρώω και άλλο τσιμπάω μαλακίες με την παρέα μου.
δεν είναι δυνατό να θέλεις να ενταχθείς σε μια παρέα - κοινωνία - δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, που ξέρεις τους ρυθμούς της και να θέλεις να αλλάξουν όλοι για σένα.
Εσύ εντάσεσαι και προσαρμόζεσαι στην ομάδα όχι η ομάδα σε σένα!!!
Και όχι εσύ, ο Λεωνίδας, εσύ ο καθένας.
Εκεί κολάει αυτό που είπα πρίν: αν δε θες ΜΗΝ ΠΑΣ!!!
Cpt. Haddock
13/09/2010, 16:25
Εκεί κολάει αυτό που είπα πρίν: αν δε θες ΜΗΝ ΠΑΣ!!!
ΟΧΙ !
Δεν μπορείς να αποκλείσεις μερη σε κόσμο επειδή ΕΣΥ δε μπορείς να προσαρμόσεις μια συνήθειά σου.
Κατάλαβέ το (κι εσύ και όλοι όσοι μιλάτε για διαχωρισμό) οτι αυτό που λέτε ειναι πλήρως αντικοινωνικό.
Καλώς ή κακώς όσοι καπνίζουν κανουν κατι επιβλαβές και για τους άλλους, οποτε αυτοι πρέπει να κάνουν τη - μικρή - παραχώρηση να βγαινουν για λιγα λεπτά έξω.
Ειναι τόσο απλό και δεν είναι δύσκολο.
:wave2: :beer: :wave2:
z_armagedon
13/09/2010, 16:26
Τι λες ρε Σωτήρη; :lol: :rotflmao: :lol:
Που το είδες το Τακτ; Στις ιπποδρομίες του Ασκοτ; :rotflmao:
Ηλία,
το ΦΙΛΟΤΙΜΟ, το πετυχαινεις στο Λιανοκλάδι, στα Γιάννενα, στα Χανιά, στην Αλεξανδρούπολη....
το Τακτ ίσως και αλλού.
Αλλά ανθρωπιά νομίζεις ότι μόνο στο Ασκοτ με τους πουσταράδες και τα ψηλά καπέλα έχει?
Αν ναι, αν θεωρείς ότι τουλάχιστον στο δικό μας μικρόκοσμο του μοτό αρχικά και ότι έχει ο καθένας γύρω του γενικότερα δεν υπάρχει ιχνος σεβασμού αστο ρε φίλε τότε.
Θέλω να με σέβονται όπως τους σέβομαι και όχι να μου απαγορεύουν την απόλαυσή μου σε χώρους που αρχικά δημιουργήθηκαν για λόγους σαν και αυτόν.
Αν δε με σέβονται τους γράφω κι εγώ στα παπάρια μου και κάνω ότι γουστάρω. Και ας έρθουν να μου την πούνε.
Joyrider
13/09/2010, 16:29
ΟΧΙ !
Δεν μπορείς να αποκλείσεις μερη σε κόσμο επειδή ΕΣΥ δε μπορείς να προσαρμόσεις μια συνήθειά σου.
Κατάλαβέ το (κι εσύ και όλοι όσοι μιλάτε για διαχωρισμό) οτι αυτό που λέτε ειναι πλήρως αντικοινωνικό.
Καλώς ή κακώς όσοι καπνίζουν κανουν κατι επιβλαβές και για τους άλλους, οποτε αυτοι πρέπει να κάνουν τη - μικρή - παραχώρηση να βγαινουν για λιγα λεπτά έξω.
+100000000
Η λογική του να πάω, να τους πετάξω έξω και να στρωθώ ωραία και καλά εγώ μου κάνει λίγο λογική φασίστα ΣΤΕΓΝΟΤΑΤΟΥ!!!
Φασίστες ? :rolleyes:
z_armagedon
ΟΧΙ !
Γιατί να βγω εγώ έξω από ένα χώρο που φτιάχτηκε για αυτό το λόγο και να μη μέίνεις εσύ (κάθε εσύ) έξω που ήρθες να επιβάλλεις τη δική σου παρουσία και να αλλάξεις τους θεσπισμένους αγραφους νόμους στα μέτρα σου?
Cpt. Haddock
[...]Θέλω να με σέβονται όπως τους σέβομαι και όχι να μου απαγορεύουν την απόλαυσή μου σε χώρους που αρχικά δημιουργήθηκαν για λόγους σαν και αυτόν.
Αν δε με σέβονται τους γράφω κι εγώ στα παπάρια μου και κάνω ότι γουστάρω. Και ας έρθουν να μου την πούνε.
Μα ΔΕΝ στην απαγορεύει. Σου ζητάει να κανεις μια μικρη παραχωρηση και να βγεις για λιγο έξω για το καλό ΟΛΩΝ
Και αυτών που δεν καπνίζουν και εσενα που θα κάνεις λιγότερα.
Τιποτε άλλο. Ειναι θεμα φιλότιμου
:winka:
Γιατί να βγω εγώ έξω από ένα χώρο που φτιάχτηκε για αυτό το λόγο και να μη μέίνεις εσύ (κάθε εσύ) έξω που ήρθες να επιβάλλεις τη δική σου παρουσία και να αλλάξεις τους θεσπισμένους αγραφους νόμους στα μέτρα σου?
Σωτηρη το βλέπεις τελειως στρεβλα.
Κατ' αρχην οι χώροι αυτοι φτιάχτηκαν για κοινωνική συναναστροφή και ΟΧΙ για καπνισμα, γι' αυτο και στην αρχή υπήρχαν (ακόμα και στα σπιτια) τα καπνιστήρια ή φουαγιέ.
Όποτε κανενας δεν ήρθε πρώτος ουτε κανένας επέβαλε κατι σε άλλον. Αυτό που ζητάς ειναι εγω να ειμαι ΣΥΝΕΧΕΙΑ απ' εξω αντι να εισαι εσυ μερικά λεπτά
Ποιος έχει πιο άδικο;
devil's animal
13/09/2010, 16:30
να ρωτησω κατι εγω??
ποσο καλυτερη θα ηταν η Ελλαδα ΑΝ:
καταγγελαμε τον γιατρο δημοσιου νοσοκομειου που παιρνει φακελακι...
απαιτουσαμε αποδειξη και αν δεν μας εδινε καταγγελαμε τον ηλεκτρολογο/υδραυλικο/αλουμινα και γενικα καθε ελευθερο επαγγελματια...
καταγγελαμε αυτους που επιναν και επιαναν τιμονι..
κλπ..κλπ...
απλα αναλογιτειτε το...
θα γινομασταν τοτε "Ευρωπη"?? μηπως δεν θα διαφεραμε απο τις υπολοιπες χωρες της Ευρωπης??
και για να "κλεισω"...
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΘΑ ΔΩΣΩ,ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ!! και το εννοω.
γιατι οι Ελληνες ειμαστε γαϊδουρια και το παιζουμε ιστορια και μαγκια οταν κανουμε μ@λακια...
και επειδη οι περισσοτεροι θα το γραψουν στα @@ τους το μετρο αφου πρωτα γραψουν εμας που θα τους εχουμε υποδειξει οτι μας ενοχλει...εχει να φαει η μυγα σιδερο και το κουνουπι ατσαλι...
Cpt. Haddock
13/09/2010, 16:34
Και με αφορμή το παρακάτω (αλλα δεν απευθύνομαι μονο στον Σωτήρη)
[...]Αν δε με σέβονται τους γράφω κι εγώ στα παπάρια μου και κάνω ότι γουστάρω. Και ας έρθουν να μου την πούνε.
Φυλάξτε τον επαναστατικό σας οίστρο για πιο ουσιώδη πράγματα
devil's animal
13/09/2010, 16:35
... και να ρωτήσω κάτι με όλη την καλή διάθεση: στη δουλειά, σε σινεμά, σε ΜΜΜ, σε αεροπλάνα, σε νοσοκομεία ... τι κάνεις;
δουλεια: καπνίζω στο μπαλκόνι όχι στον εσωτερικό χώρο
σινεμά : δεν καπνίζω
ΜΜΜ : δεν χρησιμοποιώ και αν τύχει δεν καπνίζω
σε αεροπλάνα : δεν καπνίζω
σε νοσοκομεία : δεν καπνίζω
και για να διευρύνω τη λίστα
όταν καποιος κοντά μου τρώει ή δεν έχει τελειώσει το φαγητό :δεν καπνίζω
Δίπλα σε έγκυο ή γενικότερα άτομο που έχει ή δειχνει να έχει θέμα : δεν καπνίζω
κοντά σε πιτσιρίκια :ΔΕΝ καπνίζω
και μπορώ να γράφω μέχρι αύριο...
Από ότι αποδυκνύεται ειδικά και με τη συγγραφή νόμου, για να μην τους κάνουμε ντα και δεν τρέξει η στυνομία όλοι οι Αντικαπνιστές ΑΝΙΔΕΟΙ ιδεολόγοι αντιθέτως δεν κρίνουν. Απλά απαγορεύουν.
Δημοκρατία στο μεγαλείο σου στον τόπο που σε γέννησε...
:sad: [/B]
ρε Σωτηρη αν ολοι οι καπνιστες ειχαν την νοοτροπια την δικια σου πιθανοτατα να μην χρειαζοταν τετοιο μετρο...
εχεις την εντυπωση οτι σε οποιον λες οτι τον ενοχλει το τσιγαρο του σου απανταει "βεβαιως κυριε, να το σβησω αμεσως ή θα βγω εξω"....??
που ζεις?? αλλα μαλλον επειδη καπνιζεις δεν το εχεις ζησει το συγκεκριμενο γεγονος...:rolleyes:
z_armagedon
13/09/2010, 16:41
I rest my case...
Ελάτε και κάντε και την Ελλάδα χωρα με ζόμπι. Όπως αυτές που "ζηλεύουμε" όλοι...
Και σωστά πράτετε. Οι καπνιστές φταίνε για όλα... Τέλος πάντων. Εδώ ο ντέβιλ θα δώσει και τον πατέρα του. Αντε ρε, μπράβο. Σιγά σιγά και τις μανάδες μας στο όνομα των ΗΡΏΩΝ που έρχονται και μας σώζουν.
Ο ρεϊν πιο πάνω καλά τα είπε.
Μόνο μιά χάρη: όταν θεσπιστεί στη Νέα Ελλάδα και το υποχρεωτικό πήδημα στον κώλο σφυρίξτε να την κάνω. Μου αρέσει να είμαι μπουρτζόβλαχος, χωρίς φιλότιμο, που καπνίζει και ότι και να γίνει δεν θα δώσει αυτούς που τον έφεραν εδώ που είναι σήμερα.
Over and out.
:sad: :wave2:
Cpt. Haddock
13/09/2010, 16:46
Πάλι το ξεχείλωσες Σωτήρη...
Επίσης μην ξεχνας οτι η Ελλαδα ειναι ήδη χώρα με ζομπι και δε χρειάζεται το μετρο για το καπνισμα για να το καταλάβουμε. Περιμενε μεχρι τις εκλογες να δεις ποιους θα ψηφίσουμε.
:rolleyes: :sad:
devil's animal
13/09/2010, 16:51
I rest my case...
Ελάτε και κάντε και την Ελλάδα χωρα με ζόμπι. Όπως αυτές που "ζηλεύουμε" όλοι...
Και σωστά πράτετε. Οι καπνιστές φταίνε για όλα... Τέλος πάντων. Εδώ ο ντέβιλ θα δώσει και τον πατέρα του. Αντε ρε, μπράβο. Σιγά σιγά και τις μανάδες μας στο όνομα των ΗΡΏΩΝ που έρχονται και μας σώζουν.
Ο ρεϊν πιο πάνω καλά τα είπε.
Μόνο μιά χάρη: όταν θεσπιστεί στη Νέα Ελλάδα και το υποχρεωτικό πήδημα στον κώλο σφυρίξτε να την κάνω. Μου αρέσει να είμαι μπουρτζόβλαχος, χωρίς φιλότιμο, που καπνίζει και ότι και να γίνει δεν θα δώσει αυτούς που τον έφεραν εδώ που είναι σήμερα.
Over and out.
:sad: :wave2:
αν ο πατερας μου δεν με σεβαστει πρωτα αυτος, τοτε και εγω δεν θα τον σεβαστω και θα τον δωσω στεγνα και αδυσωπητα...
αν μιλησω σε καποιον που καπνιζει και με καταλαβει, φυσικα και δεν θα τον δωσω. και νομιζω το ιδιο θα κανουν και οι αλλοι.
αν ομως με γραψει στα @@ του, τοτε θα πεσει καταγγελία.
και αν εσενα δεν σε πειραζει που το παιδι σου ή η εγγυος γυναικα σου δεν θα μπορει να τρωει σε μια ταβερνα σαν ανθρωπος, εμενα με πειραζει.
ρπμ, σας εχει εθισει τοσο πολυ αυτος ο διαολος που δεν βλεπετε πιο ειναι το πιο σωστο...και νομιζετε οτι θα γινουμε ρομποτ και τα ρεστα,λες και ζουμε στο Hollywood.
πραγματικα θλιβομαι.:sad:
project.breeze
13/09/2010, 16:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
αν ο πατερας μου δεν με σεβαστει πρωτα αυτος, τοτε και εγω δεν θα τον σεβαστω και θα τον δωσω στεγνα και αδυσωπητα...
αν μιλησω σε καποιον που καπνιζει και με καταλαβει, φυσικα και δεν θα τον δωσω. και νομιζω το ιδιο θα κανουν και οι αλλοι.
αν ομως με γραψει στα @@ του, τοτε θα πεσει καταγγελία.
και αν εσενα δεν σε πειραζει που το παιδι σου ή η εγγυος γυναικα σου δεν θα μπορει να τρωει σε μια ταβερνα σαν ανθρωπος, εμενα με πειραζει.
ρπμ, σας εχει εθισει τοσο πολυ αυτος ο διαολος που δεν βλεπετε πιο ειναι το πιο σωστο...και νομιζετε οτι θα γινουμε ρομποτ και τα ρεστα,λες και ζουμε στο Hollywood.
πραγματικα θλιβομαι.:sad:
Αν και είμαι καπνιστής όπως προείπα, +1000:wave2:
andreas k1200s
13/09/2010, 17:12
Καλησπερα συνφορουμιτες αν και καπνιστης θα συμφωνησω με το νεο μετρο και κακος δεν το τηρησαμε τοσο καιρο,ειναι παρα πολυ ωραιο να πας σε ενα δημοσιο χωρο(καφε-εστηατοριο κ.α)και να μην πρεπει να αφησεις τα ρουχα στο μπαλκονι οταν πας σπιτι,να μπορει το παιδι σου να ερθει και αυτο και να μην το αφησεις σπιτι να αποβλακωνεται στην TV,θα μου πεις βεβαια δεν ειναι χωρος η καφετερια για μικρα παιδια ok συμφωνω σε λογικα πλαισια μιλαω
Και τελευταιο, καλο ειναι αν θελεις δεν καπνιζουμε και τοσο πολυ τον απολαμβανεις καλυτερα τον καφε εξω με λιακαδα απο την καφετερια.
Λεωνίδας
13/09/2010, 17:26
πραγματικα θλιβομαι.:sad: και 'γω μ' αυτά που διαβάζω :sad: :sad:
Gandalf dr685sm
13/09/2010, 19:18
Όπως πάντα πιάνουν κάποιοι οτι μαλακία τους κατέβει στον εγκέφαλο (κοινώς ξεχείλωμα) και θεωρούν ώς δικαίωμα τους να κάνουν οτι άλλο θέλουν.
- Να καπνίζω δηλαδή ελεύθερα ΠΑΝΤΟΥ φλομώνοντας τους άλλους επειδή υπάρχουν Ι.Χ. που ρυππαίνουν.
- Να κλέβω άπαντες επειδή και άλλοι το κάνουν και δεν τους πιάνουν.
- Όλοι είναι ρουφιάνοι επειδή δεν με αφήνουν να κάνω αυτό που γουστάρω και στα @@ μου τα δικά τους θέλω και επιθυμίες. Εγώ να είμαι καλά.
- Οι νόμοι είναι καλοί μόνο όταν εξυπηρετούν τα δικά μου θέλω σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.
Και δεν είναι μόνο το κάπνισμα.. είναι γενικώς η νοοτροπία του ΒΛΑΧΟ-ΕΛΛΗΝΑ που θεωρεί οτι είναι δημοκρατικό του δικαίωμα να εφαρμόζει και να ερμηνεύει κατά το δοκούν νόμους, εφόσον πάντα δεν θίγεται το προσωπικό του συμφέρον.
Αλήθεια μιας και μιλάμε για το κάπνισμα... έχετε δοκιμάσει να καπνίσετε στο εξωτερικό σε κλειστούς χώρους να δείτε τι θα επακολουθήσει και πόσοι θα σας την πουν άμεσα; Που θα βρεθείτε αν πουλήσετε μαγκιά;...
Αλλά αυτοί είναι κουτόφραγκοι μωρέ και εμείς οι έξυπνοι ... εμείς τα κάνουμε όλα σωστά και για αυτό έχουμε την καλύτερη χώρα στον κόσμο που ο καθένας κάνει οτι θέλει και όποτε μπορεί.
Μετά αναρρωτιέστε όλοι γιατί έχουμε καταντήσει εδώ που είμαστε. Θεωρώντας το προσωπικό συμφέρον πάνω απο το ομαδικό θα έλεγα...
Να καπνίσω την πουράκλα μου.. να πάω με τα χίλια και αν φάω και κανέναν , ας πρόσεχε... εγώ είμαι μάγκας οι άλλοι μαλάκες που νομίζουν οτι είναι καλύτεροι μου.. κτλ. κτλ...
Και όσον αφορά την καταγγελία απο τηλέφωνο ... εκείνος που θα πάει να καπνίσει απέναντι μου και δεν θα με σεβαστεί όταν του πω οτι δεν μπορεί να το κάνει αυτό στον ίδιο χώρο (ΚΛΕΙΣΤΟ) με μένα , άρα δεν σέβεται γενικά εμένα.. και καταγγελία θα κάνω οτιδήποτε θεωρώ οτι μπορώ να κάνω για να προστατεύσω το δικό μου δικαίωμα.
και ....@ggs... ισονομία όπως είπες δεν υπάρχει πουθενά... αλλά μπορείς να βρείς άκρες να απευθυνθείς και .. Ω ΤΙ ΘΑΥΜΑ... μερικοί βρίσκουν και το δίκιο τους.
Gandalf
LsKostas
13/09/2010, 19:27
Δεν νομιζω οτι ειναι και τοσο off topic
Οι δημοσιογραφοι παιζουν τον ρολο του ρουφιανου
Οι ιδιοι οι πολιτικοι μας ρουφιανευουν ο ενας τον αλλο με υπερτατο στοχο την καρεκλα
Η αντιτρομοκρατικη βαζει το ενα τηλεφωνο μετα το αλλο μηπως ειδαμε κανεναν
με κουκουλα να βαζει καμια αφισα
Το troktiko εβγαζε λεφτα οχι μετα hits αλλα με τα ρουφιανιλικια
Ο ζουγκλας ειναι κολλητος με την ΕΥΠ
Γενικα θα μπορουσα να πω οτι οσο και να αντιπαθω και να απεχθανομαι το καπνισμα
το να παρεις τηλεφωνο για να "δωσεις" εναν που καπνιζει θα με εβαζε στις παραπανω ομαδες και δεν θα το θεωρουσα τιμη μου
η φαρσα που προτεινει ο afro ... ειναι 1000 φορες προτιμοτερη ...
Αλλα εχει ενα μικρο προβλημα εφαρμογης
η δημοτικη αστυνομια (δημιουργημα της εμετικης Ντορας)
δημιουργήθηκε μονο για να τα ξυνει και να επιβαρυνει τον κρατικο προυπολογισμο.
και οχι στο να εξυπηρετει το συμφερον του πολιτη ,οποιο και να ειναι αυτο
LsKostas
13/09/2010, 19:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
και ....@ggs... ισονομία όπως είπες δεν υπάρχει πουθενά... αλλά μπορείς να βρείς άκρες να απευθυνθείς και .. Ω ΤΙ ΘΑΥΜΑ... μερικοί βρίσκουν και το δίκιο τους.
Gandalf
Μαλιστα ...μπορεις να βρεις το δικιο σου .... και αυτο ειναι Θαυμα
GAndalf ξερεις τι μου φαινεται οτι κανουν στην Ελλαδα ???
Σε γαμανε απο παντου,ουτε συνδικαλισμος,ουτε δικαιωματα σε ωραρια
σου δινουν 500e βασικο , στον ιδιωτικο σου δινουν 1000 και σου βγαζουν την Παναγια
και ως δια μαγειας .... ω ναι... δημιουργειται ενα τηλεφωνο κατα των καπνιζοντων!!!
Αν μη τι αλλο ... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ :(
Επιτελους νοιωθουμε οτι μας σεβαστηκαν σαν πολιτες και μας εδωσαν δυναμη
να καταγγελουμε ....το καπνισμα!!!!!
Κοινως μας δουλευουνε ψιλο γαζι και στο ονομα της δημοκρατιας μας κανουν σαν τα μουτρα τους με σκοπο να μην ξυπνησει ο Ελληνας ποτε...
tifoso4ever
13/09/2010, 20:40
Μερικες σκεψεις...
Μαλλον η ολη φοιλονικια εγκειται στην καταπατηση της προσωπικης ελευθεριας...Ναι, θα συμφωνησω, αλλα δεν πρεπει να ξεχναμε οτι η δικη μου ελευθερια τελειωνει εκει που αρχιζει η δικη σου, και ουτω καθ' εξης...Αυτο με το τηλεφωνο καταγγελιων, δεν θα το σχολιασω καν...
Τι ομορφα που θα ηταν αν ΟΛΟΙ (αυριο, σε ενα μηνα ή σε ενα χρονο, δεν εχει σημασια, αλλα να το...) κοβαμε το τσιγαρο, και ζουσαμε καλα κι αυτοι καλυτερα...
Εγω εκοψα το τσιγαρο πριν 10 χρονια, και καπνιζα 3-4 πακετα την ημερα + ο,τι καπνιζεται (νομιμα...) και μπορω να κατανοησω και τους μεν και τους δε, καπνιστες και μη καπνιστες, ακαπνους και αντι-καπνιστες (αυτους με λιγη καλη θεληση...). Αυτους τους δηθεν "σωτηρες" δεν μπορω να κατανοησω...Μου θυμιζουν κατι σε ευαγγελιστες αμερικλανους παστορες που κανουν συναθροισεις θρησκευτικου περιεχομενου με μονο σκοπο το κερδος....
Τελος...Ας μην το ξεχειλωνουμε αλλο...
Πρακτικα τωρα...
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ απο μια μερα στην αλλη, ειναι δυσκολοτερο κι απο πρεζα! (ετσι τουλαχιστον λενε οι επιστημονες, δεν ειναι απλα "τσιγαρο"....).
ΙΔΕΑ:
ΑΝ υπηρχε σαφης διαχωρισμος στα μαγαζια που σερβιρεται αλκοολ, μπαρακια, κλαμπακια κλπ οπως εγινε με τα μπουζουκια, θα ενοχλουσε κανεναν??? ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΟ:
ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ εξαερισμος και ανανεωση του αερα (μιλαμε παντα για κλειστους χωρους ετσι?) σε βαθμο που να μην υπαρχει ιχνος καπνας, οσοι κι αν καπνιζουν ταυτοχρονα, ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ με θεσπιση τεχνικων προδιαγραφων και με ολες τις λεπτομερειες...Τελος παντων, μηχανικοι και τεχνικοι υπαρχουν, ειναι εφικτο να γινει κατι τετοιο...
Για καφετεριες, εστιατορια και λοιπα μαγαζια, ας υπαρχει ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ παλι με φουλ εξαερισμο, και οποιος θελει να καπνισει με τον καφε ή το φαγητο του, να μπορει να το κανει, χωρις να βγαινει εξω στη βροχη και το κρυο... (υπαρχει κι αυτο, ναι, δεν ειναι παντα καλοκαιρι...).
Και κατι αλλο...
Σε ανοιχτο χωρο ΔΕΝ σας εχει ενοχλησει (εσας που σας ενοχλει...) αν ερχεται ο καπνος επανω σας??? ΔΕΝ μπορειτε να κανετε τιποτα ομως εκτος απο μια ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ στον καπνιστη διπλα σας...
ΑΡΑ ισως πρεπει να υπαρχουν χωροι καπνιζοντων και ΜΗ, δεν ειναι ουτε κακο, ουτε ρατσιστικο, ουτε ανεφικτο...
Τεσπα, σκεψεις κανω, οπως ολοι μας νομιζω, αλλα για ΑΛΛΗ μια φορα, δεν νομιζω οτι θα επικρατησει η λογικη...
ΕΠΙΛΟΓΟΣ...
Καμμια μορφης απαγορευση του στυλ "αποφασιζωμεν και διατασσωμεν" δεν ειναι καλο να "περναει" στα ψιλα, και φοβαμαι οτι πολυ συντομα θα εχουμε κι αλλες μετα το καπνισμα, βλεπε αλκοολ, συναθροισεις, κυκλοφορια κλπ κλπ.
Παλι καποιοι θα επικαλεστουν "λογους δημοσιας υγειας" και παλι καποιοι θα το χαψουν αψηφιστα, και παλι θα εχουμε Αρτεμηδες και αντιδραστικους...
ΛΟΓΙΚΗ κυριοι και κυριες μου, λιγη ΛΟΓΙΚΗ χρειαζεται...
Ευχαριστω...
:beer: :beer: :beer: :beer:
Akatanomastos
13/09/2010, 21:21
εχω ακουσει ενα καρο λαλακιες απο φιλους τυπου:
-αν το κανουν αυτο ΔΕΝ ξαναπαταω σε μπαρ και καφετερια
σιγα ρε
χαλαρωστε
σε ενα δυο μηνες θα σας εχει περασει η επανασταση του τσιγαρου
θα χετε συνηθησει
και θα βγαινετε σαν καλα παιδακια να καπνισετε εξω
και θα λετε και ευχαριστω που δεν κανετε 1 πακετο τσιγαρα καθε φορα που πατε σε μπαρ,
και εκτος τα λεφτα σας που σωζετε θα μπορειτε να αναπνευσετε την επομενη μερα..
ολα αυτα ΑΝ εφαρμοστει σοβαρα ο νομος
stavrogin
13/09/2010, 21:25
Ο νομος μου δινει το δικαιωμα να καταγγειλω. Εγω δε μου δινω δικαιωμα. Προτιμω να τσακωθω με το καπνιστη ,ακομα και να παιξω ξυλο (δεν ειν το στυλ μου) αλλα δεν δινω ανθρωπο με τιποτα. Αλιμονο αντι να συνενοουμαστε μεταξι μας να μαθουμε να τα βρισκουμε , να προτιμαμε να βαζουμε το μπατσο να μας λυσει το προβλημα και να φωναζουμε,"εχω το δικαιωμα ,εχω το νομο με το μερος μου". αι γα κι εσυ κι ο νομος σου.
Δε το χετε καταλαβει πως ζουμε ζωη δια αντιπροσωπων?
Θα χε πλακα να ρχοταν η μερα που θα απαγορευτει η μοτοσυκλετα γιατι ειναι πολυ βλαβερη για την υγεια ,Θα βγαινουν με τεραστια αυτοκολητα στο πλαι που θα γραφουν, "GSXR1150RR H ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΕΣΕΝΑ ΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ".Κι οταν απαγορευτει ολοτελα ,Θα μπορουμε να καταγγελουμε αυτους που τις εχουν στο γκαραζ τους κρυμενες. Γιατι γραφουν στις ορχεις των το κοινωνικο συνολο,οι παρτακιδες.
Παρτε το χαμπαρι η πραγματικοτητα μα κι ο νομος αυτοκαταργουνται. Το νομιμο του σημερα θα ειναι παρανομο του αυριο κι αναποδα. Το "ηθικον" της καταγγελειας που προτεινει ο νομος ειναι "ανηθικον" ως προς την κοινωνικοτητα την επικοινωνια την αλλυλεγγυη μεταξι μας.
Akatanomastos
13/09/2010, 21:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Ο νομος μου δινει το δικαιωμα να καταγγειλω. Εγω δε μου δινω δικαιωμα. Προτιμω να τσακωθω με το καπνιστη ,ακομα και να παιξω ξυλο (δεν ειν το στυλ μου) αλλα δεν δινω ανθρωπο με τιποτα. Αλιμονο αντι να συνενοουμαστε μεταξι μας να μαθουμε να τα βρισκουμε , να προτιμαμε να βαζουμε το μπατσο να μας λυσει το προβλημα και να φωναζουμε,"εχω το δικαιωμα ,εχω το νομο με το μερος μου". αι γα κι εσυ κι ο νομος σου.
Δε το χετε καταλαβει πως ζουμε ζωη δια αντιπροσωπων?
Θα χε πλακα να ρχοταν η μερα που θα απαγορευτει η μοτοσυκλετα γιατι ειναι πολυ βλαβερη για την υγεια ,Θα βγαινουν με τεραστια αυτοκολητα στο πλαι που θα γραφουν, "GSXR1150RR H ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΕΣΕΝΑ ΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ".Κι οταν απαγορευτει ολοτελα ,Θα μπορουμε να καταγγελουμε αυτους που τις εχουν στο γκαραζ τους κρυμενες. Γιατι γραφουν στις ορχεις των το κοινωνικο συνολο,οι παρτακιδες.
Παρτε το χαμπαρι η πραγματικοτητα μα κι ο νομος αυτοκαταργουνται. Το νομιμο του σημερα θα ειναι παρανομο του αυριο κι αναποδα. Το "ηθικον" της καταγγελειας που προτεινει ο νομος ειναι "ανηθικον" ως προς την κοινωνικοτητα την επικοινωνια την αλλυλεγγυη μεταξι μας. το τσιγαρο δεν απαγορευτηκε στους δρομους
στα κλειστα μαγαζια απαγορευτηκε
τα περισσοτερα μαγαζια εχουν και καρεκλιτσες εξω,
οσοι δεν αντεχουν την καταπιεση, ας πινουν τα ποτα τους εξω με τη δροσουλα και το τσιγαρακι τους
Shaolin Monk
13/09/2010, 21:35
Εγω δεν εχω καταλαβει κατι...
Οι μη καπνιζοντες ειναι παρα πολλοι και εχουν καθε δικαιωμα στο καθαρο αερα. Σωστα.
Οι καπνιζοντες ειναι τοσο πολλοι που θελουν και αυτοι να κανουν παρεακια καπνιζοντας.
Το λογικο συμπερασμα θα ηταν, να γινουν καποια μαγαζια μη καπνιζοντων που θα τα στηριζαν οι μη καπνιζοντες χωρις καμια επιβολη καποιου νομου.
Οπως και ειναι δικαιωμα καθε καταστηματαρχη, αν θα εχει μαγαζι καπνιζοντων ή οχι.
Οι χωροι των νοσοκομειων και των αεροπλανων ως παραδειγμα ειναι αστοχο, διοτι εκει ειναι υποχρεωτικη η παρουσια καπνιζοντων και μη στον ιδιο χωρο.
Αλλα στο καφε; Ειναι καπνιζοντων, μην πας...
Ειναι μη καπνιζοντων και εισαι καπνιστης; Δεν πας...
Τωρα αν εισαι το ενα ή το αλλο και η παρεα σου ειναι αλλου συμβιβαζεσαι...
Αμερικανακια γιναμε... :mad:
Shaolin Monk
13/09/2010, 21:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
το τσιγαρο δεν απαγορευτηκε στους δρομους
οσοι δεν αντεχουν την καταπιεση, ας πινουν τα ποτα τους εξω με τη δροσουλα και το τσιγαρακι τους
Οι καρεκλιτσες εξω κανουν υπεροχη δουλεια και για τους μη καπνιζοντες... :lol:
stavrogin
13/09/2010, 21:40
το τσιγαρο δεν απαγορευτηκε στους δρομους
Δεν αναφερωμαι στο τσιγαρο, αλλα στην κατάδοση.
Carine Docani: «Στις Απαρχές της Διαφθοράς - Δημοκρατία και Κατάδοση στην Αρχαία Ελλάδα» - μετάφραση: Γιώργος Καυκιάς
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Αλιμονο αντι να συνενοουμαστε μεταξι μας να μαθουμε να τα βρισκουμε , να προτιμαμε να βαζουμε το μπατσο να μας λυσει το προβλημα και να φωναζουμε,"εχω το δικαιωμα ,εχω το νομο με το μερος μου". αι γα κι εσυ κι ο νομος σου.
Δε το χετε καταλαβει πως ζουμε ζωη δια αντιπροσωπων? .
τι να καναμε?
να τα βρίσκαμε?
μπαααα (http://www.youtube.com/watch?v=FrvN-XgHk-I)
devil's animal
13/09/2010, 22:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
Δεν νομιζω οτι ειναι και τοσο off topic
Οι δημοσιογραφοι παιζουν τον ρολο του ρουφιανου
Οι ιδιοι οι πολιτικοι μας ρουφιανευουν ο ενας τον αλλο με υπερτατο στοχο την καρεκλα
Η αντιτρομοκρατικη βαζει το ενα τηλεφωνο μετα το αλλο μηπως ειδαμε κανεναν
με κουκουλα να βαζει καμια αφισα
Το troktiko εβγαζε λεφτα οχι μετα hits αλλα με τα ρουφιανιλικια
Ο ζουγκλας ειναι κολλητος με την ΕΥΠ
Γενικα θα μπορουσα να πω οτι οσο και να αντιπαθω και να απεχθανομαι το καπνισμα
το να παρεις τηλεφωνο για να "δωσεις" εναν που καπνιζει θα με εβαζε στις παραπανω ομαδες και δεν θα το θεωρουσα τιμη μου
η φαρσα που προτεινει ο afro ... ειναι 1000 φορες προτιμοτερη ...
Αλλα εχει ενα μικρο προβλημα εφαρμογης
η δημοτικη αστυνομια (δημιουργημα της εμετικης Ντορας)
δημιουργήθηκε μονο για να τα ξυνει και να επιβαρυνει τον κρατικο προυπολογισμο.
και οχι στο να εξυπηρετει το συμφερον του πολιτη ,οποιο και να ειναι αυτο
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
Μαλιστα ...μπορεις να βρεις το δικιο σου .... και αυτο ειναι Θαυμα
GAndalf ξερεις τι μου φαινεται οτι κανουν στην Ελλαδα ???
Σε γαμανε απο παντου,ουτε συνδικαλισμος,ουτε δικαιωματα σε ωραρια
σου δινουν 500e βασικο , στον ιδιωτικο σου δινουν 1000 και σου βγαζουν την Παναγια
και ως δια μαγειας .... ω ναι... δημιουργειται ενα τηλεφωνο κατα των καπνιζοντων!!!
Αν μη τι αλλο ... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ :(
Επιτελους νοιωθουμε οτι μας σεβαστηκαν σαν πολιτες και μας εδωσαν δυναμη
να καταγγελουμε ....το καπνισμα!!!!!
Κοινως μας δουλευουνε ψιλο γαζι και στο ονομα της δημοκρατιας μας κανουν σαν τα μουτρα τους με σκοπο να μην ξυπνησει ο Ελληνας ποτε...
ρε Κωστα αυτα τα ιδεολογικοαριστερατουκωλου να μην ελεγες και θα ησουν το καλυτερο παιδι...
νομιζεις οτι επειδη εγινε μια απαγορευση του καπνισματος θα ερθει ο πιο δεξιος απ'τους δεξιους να μας γ@μησει απο ολες τις τρυπες...
δεν καταλαβαινεις οτι ειναι καλο για ΟΛΟΥΣ???
δεν καταλαβαινεις οτι ΜΟΝΟ με την ρουφιανια καταλαβαινει ο κοσμος (ο Ελληνας κοσμος)??
εγραψα καποια πραγματα και ειπα μηπως να συλλογιστουμε αν συνεβαιναν αν θα ηταν καλυτερη η Ελλαδα. τα συλλογιστηκες?
δλδ να μην ρουφιανεψω τον γειτονα και την πισινα του που κλεβει το κρατος και δεν εχει δηλωσει τιποτα για να υποστω την φορολογια της ευδαπ ΚΑΙ στον δικο μου λογαριασμο??
να μην πω για τον μ@λακα που καπνιζει διπλα στον αδερφο μου που εχει ασθμα επειδη αυτος ειναι νταης και εχει μαθει να καπνιζει οπου του καπνιζει...:rolleyes:
δεν παμε καλα λεω εγω και πρεπει να αναδιαρθρωσουμε την σκεψη μας γιατι ετσι δεν παμε πουθενα.
Λοιπόν επειδή με παρέπεμψαν στο παρόν θρεντάκι ας πω και εγώ την γνώμη μου. (Είναι σαν αυτές που έχουμε όλοι...ξέρετε ποιες μην τα ξαναγράφω...)
Ξεκινάω με την εξής δήλωση. Είμαι ΜΑΝΙΩΔΗΣ καπνιστής....(Το 25άρι pall mall στην Ελλάδα έφευγε απο τις 8:00 που το αγόραζα, στις 17:00-18:00)
Πριν έρθω στην Αμερική, η πρώτη ερώτηση που έκανα σε μια φίλη Ελληνίδα που ήταν εδώ, ήταν "Με το κάπνισμα τι γίνεται;"
Ερχόμενος εδώ, είπα "Ότι και να γίνει, εγώ δε το κόβω..."
Ήρθα λοιπόν και το κάπνισμα απαγορεύεται σε οποιονδήποτε κλειστό χώρο. Σαν να μην έφτανε αυτό, απαγορεύεται και σε ακτίνα 20ft απο οποιαδήποτε πόρτα. Το πρόστιμο είναι 350$ αν θυμάμαι καλά και είναι ικανοί, να σταματήσει περιπολικό και να σε γράψει αν θεωρεί οτι είσαι αρκετά κοντά σε πόρτα π.χ έτσι και σε δει. Το ακόμα χειρότερο δε, είναι οτι υπήρχαν ανιχνευτές καπνού που έπιαναν και το τσιγάρο σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού μου....
Ήμουν σε απόγνωση....
Αλλά σε μια χώρα που τα αυτονόητα δεν χρειάζονται ρουφιανογραμμές για να εφαρμοστούν αυτό που έγινε ήταν να προσαρμοστώ εγώ. Απλά εδώ δεν διανοείσαι να ανάψεις τσιγάρο σε κλειστό χώρο. Είτε καφετέρια είναι αυτό, είτε μπαρ ή οτιδήποτε άλλο. Θες να καπνίσεις; Πεζοδρομιάκι με τσιμεντένιο τασάκι και βγάλε καρκίνο σε 10 λεπτά. Δεν θα σου πει κανείς τίποτα. Το αποτέλεσμα ξέρετε ποιο είναι; Για εμένα τον μανιώδη καπνιστή; Απο τα 30 τσιγάρα την ημέρα, πέσαμε στα 7. Δεν συζητάω για το κέρδος πάνω απο όλα στην υγεία αλλά και στην τσέπη. Καφεδάκι το πρωί στο σπίτι πρίν τη δουλειά; Μπαλκονάκι, τσιγαράκι να μας χτυπάει και ο πρωινός αέρας. Αισθάνθηκα ποτέ διωκόμενος ή οτι μου καταπατώνται τα δικαιώματα μου; Όχι, γιατί συνεχίζω να καπνίζω. Δεν μου είπε κανείς κόψε το τσιγάρο αύριο. Απλά μου είπε κάπνιζε για πάρτη σου και όχι για άλλους 10. Ξέρετε τι ωραίο είναι να μπαίνεις οπουδήποτε και να μην βρωμάει ο τόπος;;; Στην Ελλάδα δεν το παρατηρούσα αλλά εδώ μου φάνηκε η διαφορά.
Το μέτρο είναι σωστότατο και καλά θα κάνουν όσοι αντιδρούν να το σκεφτούν 2 φορές.
Η μεγαλύτερη επανάσταση που θα συντελούταν στην Ελλάδα μετά το 1821 θα ήταν επιτέλους να εφαρμόζουμε τον νόμο, χωρίς ρουφιάνους κουκουλοφόρους καταδότες.
Και αφού έγραψα όλα αυτά, ας πάω έξω να κάνω ένα τσιγαράκι.....
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από aris_n
Ήρθα λοιπόν και το κάπνισμα απαγορεύεται σε οποιονδήποτε κλειστό χώρο. Σαν να μην έφτανε αυτό, απαγορεύεται και σε ακτίνα 20ft απο οποιαδήποτε πόρτα. Το πρόστιμο είναι 350$ αν θυμάμαι καλά και είναι ικανοί, να σταματήσει περιπολικό και να σε γράψει αν θεωρεί οτι είσαι αρκετά κοντά σε πόρτα π.χ έτσι και σε δει. Το ακόμα χειρότερο δε, είναι οτι υπήρχαν ανιχνευτές καπνού που έπιαναν και το τσιγάρο σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού μου....
Αααααυτό είναι κράτος!!!!
Τι κι αν το 45% του πλυθησμού οπλοφορεί νόμιμα και οι υπόλοιποι παράνομα!
Τι κι αν τα χάμπουργκερ έχουν κάνει τα παιδιά σας/τους να μοιάζουν αδέλφια σας/τους!
Τι κι αν τρώτε σιτάρι και καλαμπόκι με γεύση φραγκοστάφυλου!
Τι κι αν δεν μπορείτε να βγάλετε 120 άλογα από 3.500cc! :lol:
Τι κι αν στα σχολεία, τα παιδιά σας/τους τρώνε όλα τα σκατά του κόσμου!
Τι κι αν οι αυτοκτονίες είναι σε διψήφια νούμερα!
Τι κι αν ο μέσος όρος ηλικίας των αλκοολικών, σε μια 5ετία θα είναι μονοψήφιο νούμερο!
Τι κι αν οι ψυχαναλυτές γίνονται ζάμπλουτοι!
Τσιγάρο πάντως δεν μυρίζετε .
Akatanomastos
13/09/2010, 23:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
[QUOTE][i]Α
Τι κι αν τα χάμπουργκερ έχουν κάνει τα παιδιά σας/τους να μοιάζουν αδέλφια σας/τους!
Τι κι αν ο μέσος όρος ηλικίας των αλκοολικών, σε μια 5ετία θα είναι μονοψήφιο νούμερο!
[/SIZE] .
αυτα ειναι συνεχεια απο τα επικα chain mail τυπου:
- 5000(ηλιθιοι) λογοι που Γουσταρω να ειμαι Ελληνας? -
:sick:
αυτα ειναι συνεχεια απο τα επικα chain mail τυπου:
- 5000(ηλιθιοι) λογοι που Γουσταρω να ειμαι Ελληνας? -
:sick:
Όχι.
+ 5000 (ηλιθιοι) λόγοι που δεν Γουστάρω να είμαι Αμερικλανάκι. :smokin:
devil's animal
13/09/2010, 23:54
Τσιγάρο πάντως δεν μυρίζετε .
ενω σε μας οπλοφορουν ΟΛΟΙ παρανομα...ναι,ναι ..και οι κρητικοι πιανονται για Ελληνες...
τα χαμπουργκερ μας ειναι σαφως ανωτερα...
οι ντοματες μας και τα αγγουρια μας εχουν ακριβως την ιδια γευση με 10 χρονια πριν...
ενω εμεις που βγαζουμε 170 απο 1400cc σκοτωνομαστε σαν τις μυγες καθ σ/κ...
στο σχολειο τα δικα μας τα παιδια τρωνε μονο σπιτικα σαντουϊτς που εχουν απο το σπιτι...
οι αυτοκτονιες σε μας ειναι μονοψηφιο νουμερο γιατι ειμαστε ανευθυνοι. φανταζεσαι να αυτοκτονουσε οποιος εφταιγε για το χαλι μας. ξεκληρισμα...δεν λεει...
ο μεσος ορος ηλικιας των αλκοολικων σε μας ειναι πολυ λιγοτεροι ειναι γεγονος. φτανει να αναλογιστεις οτι δεν απαγορευετε η διαθεση αλκοολ σε ανηλικους (ακομα και απο τα περιπτερα) και αν κανεις μια ερευνα σε μια ταξη γυμνασιου θα διαπιστωσεις για το ποσο και τι πινουν...
αυτο με τους ψυχαναλυτες...απλα ασχολιαστο.
γενικα ειμαστε καλυτεροι σε ολα και πολυ γ@μαουα λαος να πουμε και τωρα μας πεφτει ο κwλος που θα πρεπει να κοψουμε την τσιγαρουμπα αλλα σιγα μην εφαρμοστει μωρε και τι ξερει αυτος ο μ@λακας ο πρωθυπουργος και τα τσιρακια του. εμεις θα καπνιζουμε και αν θελει ας ερθει κανενας φλωρος δημοτομπατσος να μας μιλησει,να του σπασουμε τα μουτρα στην στιγμη αφου δεν εχει και οπλο...:rolleyes:
Ρε πάτε καλά? :confused:
Ανιχνευτές καπνού έχει στο σπίτι του ο άνθρωπας!!!! Προφανώς θα τους έβαλε... για να σταματήσει το ενδοοικογενειακό ρουφιάνεμα ο ένας στον άλλο. :lol:
Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί να βγω εγώ (που καπνίζω) έξω, και όχι εσύ που δεν?
Akatanomastos
14/09/2010, 00:16
Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί να βγω εγώ (που καπνίζω) έξω, και όχι εσύ που δεν?
θα σου δωσω ενα παραδειγμα, μπας και το καταλαβεις εσυ και ολοι οι αλλοι
πες οτι ειναι ενα μπαρ
και εχει 50 πελατες
και 15 απο αυτους κλανουν ολο το βραδυ, οχι συνεχομενα, αλλα ανα καποια χρονικα διαστηματα
ποιοι πρεπει να βγουν εξω κατα την γνωμη σου?
οι 35 που δεν κλανουν, ή οι 15 που κλανουν όταν θελουν να κλασουν?
θα σου δωσω ενα παραδειγμα, μπας και το καταλαβεις εσυ και ολοι οι αλλοι
πες οτι ειναι ενα μπαρ
και εχει 50 πελατες
και 15 απο αυτους κλανουν ολο το βραδυ, οχι συνεχομενα, αλλα ανα καποια χρονικα διαστηματα
ποιοι πρεπει να βγουν εξω κατα την γνωμη σου?
οι 35 που δεν κλανουν, ή οι 15 που κλανουν όταν θελουν να κλασουν?
Αν έκλαναν οι 40 από τους 50?
Shaolin Monk
14/09/2010, 00:25
ενω σε μας οπλοφορουν ΟΛΟΙ παρανομα...ναι,ναι ..και οι κρητικοι πιανονται για Ελληνες...
τα χαμπουργκερ μας ειναι σαφως ανωτερα...
οι ντοματες μας και τα αγγουρια μας εχουν ακριβως την ιδια γευση με 10 χρονια πριν...
ενω εμεις που βγαζουμε 170 απο 1400cc σκοτωνομαστε σαν τις μυγες καθ σ/κ...
στο σχολειο τα δικα μας τα παιδια τρωνε μονο σπιτικα σαντουϊτς που εχουν απο το σπιτι...
οι αυτοκτονιες σε μας ειναι μονοψηφιο νουμερο γιατι ειμαστε ανευθυνοι. φανταζεσαι να αυτοκτονουσε οποιος εφταιγε για το χαλι μας. ξεκληρισμα...δεν λεει...
ο μεσος ορος ηλικιας των αλκοολικων σε μας ειναι πολυ λιγοτεροι ειναι γεγονος. φτανει να αναλογιστεις οτι δεν απαγορευετε η διαθεση αλκοολ σε ανηλικους (ακομα και απο τα περιπτερα) και αν κανεις μια ερευνα σε μια ταξη γυμνασιου θα διαπιστωσεις για το ποσο και τι πινουν...
αυτο με τους ψυχαναλυτες...απλα ασχολιαστο.
γενικα ειμαστε καλυτεροι σε ολα και πολυ γ@μαουα λαος να πουμε και τωρα μας πεφτει ο κwλος που θα πρεπει να κοψουμε την τσιγαρουμπα αλλα σιγα μην εφαρμοστει μωρε και τι ξερει αυτος ο μ@λακας ο πρωθυπουργος και τα τσιρακια του. εμεις θα καπνιζουμε και αν θελει ας ερθει κανενας φλωρος δημοτομπατσος να μας μιλησει,να του σπασουμε τα μουτρα στην στιγμη αφου δεν εχει και οπλο...:rolleyes:
Μακραν δεν οπλοφορουν ολοι στην Ελλαδα και το ξερεις.
Τα δικα μας τσιζμπεργκερ ειναι τα "σουβλακια" και ναι ειναι καλυτερα...
Μπορεις να βρεις και υπεροχες ντοματες αν θελεις και οχι μονο μεταλλαγμενες..
Ναι σκοτωνομαστε στους δρομους, εχεις δικιο... :sad:
Τα παιδια τρωνε αηδιες στα σχολεια αλλα στο σπιτι τρωνε σπιτικο φαγητο και οχι πλαστικες συσκευασιες στο φουρνο μικροκυμματων...
Η βασικη αιτια αυτοκτονιων ειναι η καταθλιψη και το Αμερικανικο ρεκορ ειναι θλιβερο. Αλλα με ολα αυτα που γινονται εκει παμε και εμεις.
Αναλογικα εχουμε μικροτερι ποσοστο αλκοολισμου και ας μην εχουμε την τοσο αυστηρη νομοθεσια (αν και εχουμε μεγαλυτερο ποσοστο περιστασιακων χρηστων)
Και οσο "αμερικανοποιουμαστε" με το καιρο, τοσο μετατρεπομαστε σε αβουλα οντα και το βλεπετε γυρω σας. Και αυτο ειναι αληθεια και το ξερεις.
Παντως εγω γυρω στα 17,γυρναγαμε απο εξαρχεια 4 ατομα με ταξι και περιπου στα πατησια αφησα μια κλανια και ο ταριφας μας χαρισε την κουρσα :a08: ,αφου μας κατεβασε.:sad:
Στις απαντήσεις με κάλυψαν οι υπόλοιποι γράφοντες. Καλός ο Αντιαμερικανισμός, αυτές τις ιδέες είχα και εγώ πριν έρθω εδώ και ζήσω και δω με τα μάτια μου, αλλά σε πληροφορώ οτι έχουμε πολλά να ζηλέψουμε. Το καταλαβαίνεις αυτό έτσι; Όταν είσαι σε μια χώρα που στην ανταγωνιστικότητα μόλις σε πέρασε η Ρουάντα κάτσε και σκέψου αν για τα προβλήματα της Ελλάδας φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός απο τους Έλληνες. Α! και να σου θυμίσω. Είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ και όχι Αμερικλανάκι όπως με αποκαλείς, με 23 μήνες στρατιωτική υπηρεσία στη χώρα μου που με έδιωξε με την πρώτη ευκαιρία.
Αλλά ξεφύγαμε απο το θέμα....
Τους ανιχνευτές καπνού δεν τους έβαλα εγώ, τους είχε το σπίτι για 2 πολύ προφανείς λόγους.
Ο πρώτος είναι η φωτιά. και ο δεύτερος οτι η εταιρεία που διαχειρίζεται το διαμέρισμα που μένω, προφανώς δεν θέλει στην περιουσία της ούτε να αλλάζει μοκέτες αλλά και να βάφει τοίχους κάθε 3 και λίγο.
Δεν πιστευω να εχετε και ανιχνευτες κλανιας?:eyepop:
:rotflmao: :wave2:
Shaolin Monk
14/09/2010, 00:34
Αν έκλαναν οι 40 από τους 50?
Εγω παντως εκει μεσα τσιγαρο δεν αναβα...:lol:
Οχι αυτούς τους γλυτώσαμε (προς το παρόν).:rotflmao:
Αλλά μου κάνει ειλικρινά εντύπωση που η στενοκεφαλιά περισσεύει ρε παιδί μου στο θέμα του καπνίσματος....και εγώ καπνίζω και κάπνιζα πολύ αλλά δε μου έπεσε ο κώλος επειδή δεν καπνίζω στην καφετέρια και λέω στην παρέα, "βγαίνω για λίγο έξω να κάνω ένα τσιγάρο και ξανάρχομαι", ούτε χάλασε η γεύση του καφέ επειδή δεν έκανα 45 τσιγάρα στην καθισιά μου.
Παίδες ανοίχτε τα μυαλά σας και τα μάτια σας....Αν νομίζετε οτι η Αμερικανική κοινωνία είναι αυτή που βλέπετε στις ταινίες και στα ΜΜΕ πλανάστεεεε....αυτά έλεγα και εγώ πριν έρθω, αλλά αν δείτε πως μεγαλώνουν τα παιδιά εδώ θα κλαίτε με μαύρο δάκρυ για το σε ποια σχολεία στέλνετε τα παιδιά σας, σε πόσα πάρκα τα έχετε και παίζουν, πόσο καλή περίθαλψη έχουν και πολλά άλλα. Μην προτρέχετε, ελάτε να ζήσετε και να δείτε και μετά το συζητάμε. Αλλιώς πάμε αντιπαραθέσεις και το συζητάμε ακόμα πιο εκτενώς....:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από aris_n
Στις απαντήσεις με κάλυψαν οι υπόλοιποι γράφοντες. Καλός ο Αντιαμερικανισμός, αυτές τις ιδέες είχα και εγώ πριν έρθω εδώ και ζήσω και δω με τα μάτια μου, αλλά σε πληροφορώ οτι έχουμε πολλά να ζηλέψουμε. Το καταλαβαίνεις αυτό έτσι; Όταν είσαι σε μια χώρα που στην ανταγωνιστικότητα μόλις σε πέρασε η Ρουάντα κάτσε και σκέψου αν για τα προβλήματα της Ελλάδας φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός απο τους Έλληνες. Α! και να σου θυμίσω. Είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ και όχι Αμερικανάκι όπως με αποκαλείς, με 23 μήνες στρατιωτική υπηρεσία στη χώρα μου που με έδιωξε με την πρώτη ευκαιρία.
Αλλά ξεφύγαμε απο το θέμα....
Τους ανιχνευτές καπνού δεν τους έβαλα εγώ, τους είχε το σπίτι για 2 πολύ προφανείς λόγους.
Ο πρώτος είναι η φωτιά. και ο δεύτερος οτι η εταιρεία που διαχειρίζεται το διαμέρισμα που μένω, προφανώς δεν θέλει στην περιουσία της ούτε να αλλάζει μοκέτες αλλά και να βάφει τοίχους κάθε 3 και λίγο.
Kαλά, ησύχασε. Δεν ονόμασα εσένα Αμερικανάκι, αν και θα έπρεπε με τέτοιο άβαταρ και υπογραφή.
Όσο για την μοκέτα και τους τοίχους, λογικό το βλέπω. Έχουν περισσότερα δικαιώματα από τον ενοικιαστή. Εσύ είσαι ο τελευταίος που θα δώσει σημασία η εταιρεία που διαχειρίζεται το διαμέρισμα που μένεις. Και το απολαμβάνεις.
@ Shaolin Monk ευχαριστώ για τον κόπο. Τα ίδια ήθελα να γράψω στον devil's αλλά βαριόμουνα.
@ Akatanomastos θα μου απαντήσεις?:lol:
Kαλά, ησύχασε. Δεν ονόμασα εσένα Αμερικανάκι, αν και θα έπρεπε με τέτοιο άβαταρ και υπογραφή.
Όσο για την μοκέτα και τους τοίχους, λογικό το βλέπω. Έχουν περισσότερα δικαιώματα από τον ενοικιαστή. Εσύ είσαι ο τελευταίος που θα δώσει σημασία η εταιρεία που διαχειρίζεται το διαμέρισμα που μένεις. Και το απολαμβάνεις.
@ Shaolin Monk ευχαριστώ για τον κόπο. Τα ίδια ήθελα να γράψω στον devil's αλλά βαριόμουνα.
@ Akatanomastos θα μου απαντήσεις?:lol:
OK φίλε η απάντηση σου με κάλυψε απόλυτα και μου επιβεβαίωσε οτι δεν αξίζει άλλη απάντηση απο εμένα. Live your myth in Greece και όταν θα αγανακτείς με την περίσσεια ελευθερίας που απολαμβάνεις στην Ελλάδα, κάνε ένα τσιγαράκι να σου περάσει.:wave2:
Αλλά μου κάνει ειλικρινά εντύπωση που η στενοκεφαλιά περισσεύει ρε παιδί μου στο θέμα του καπνίσματος....
Παίδες ανοίχτε τα μυαλά σας και τα μάτια σας....
Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί έπρεπε να περάσεις ολόκληρο ωκεανό, για να καταλάβεις πως ενοχλείς τους διπλανούς σου όταν καπνίζεις?
Shaolin Monk
14/09/2010, 01:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από aris_n
OK φίλε η απάντηση σου με κάλυψε απόλυτα και μου επιβεβαίωσε οτι δεν αξίζει άλλη απάντηση απο εμένα. Live your myth in Greece και όταν θα αγανακτείς με την περίσσεια ελευθερίας που απολαμβάνεις στην Ελλάδα, κάνε ένα τσιγαράκι να σου περάσει.:wave2:
Ουσιαστικα δεν αναιρει κανεις οτι εχεις δικιο σε πολλα απο αυτα που αναφερεις. Η διαφωνια ειναι στον τροπο αλλαγης. Δεν ειναι απαραιτητο ολα μα ολα να γινονται με τη χρηση ολο και αυστηροτερων νομων.
Παραδειγμα ειναι ακομα και το ιδιο το θεμα της συζητησης. Πριν απο μερικα μολις χρονια θα εκανε τρελη εντυπωση σε ολους μας αυτη η ταση που υπαρχει τωρα πια για το κοψιμο του καπνισματος. Σιγα σιγα ολοι γυρω μου κοβουν το καπνισμα για λογους υγειας. Δεν τους υποχρεωσε κανεις. Και ευχομαι αργα ή γρηγορα να το κανουμε και οι υπολοιποι (λεμε τωρα...:smokin: ).
Ειναι ομως μια ταση που δειχνει οτι με τον καιρο καποιες αντιληψεις αλλαζουν και χωρις ρουφιανους-νομους-αστυνομευση κτλ.
Ποιος απο μας πριν απο μερικα χρονια θα πιστευε οτι ολοι μας θα βγαιναμε βολτα με την μηχανη με στολη αστροναυτη για λογους ασφαλειας; Κανεις πιστευω. Μας υποχρεωσε καποιος; Δεν το νομιζω... Το κρανος ισως αλλα τα υπολοιπα; Και αν δεν τα χρησιμοποιουν ακομη ολοι, αργα ή γρηγορα θα γινει και αυτο.
Καποια πραματα απλως παιρνουν το δρομο τους, ακομα και ετσι...
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ ΓΑΜΩΤΟ...:smokin:
dammed_kittin
14/09/2010, 01:34
διαβασα μεχρι την 8η σελιδα κ μου φαινεται οτι λετε βλακειες!!!
ο λεωνιδας το ξεκινησε ολο αυτο ΜΑΛΛΟΝ για το ρουφιανεμα
κ στο θεμα του ολα τ αλλα ειναι απλα μαλακιες....
τωρα μιας κ ειπατε παρα πολλα καπνιστες κ μη....
- καποιος ειπε για ασθματικους,
εχω απο 4 χρονων χρονια ασθματικη βροχιτιδα,
μια χαρα καπνιζω κ δεν με ενοχλει ο καπνος....
- καποιος ειπε για αεροπλανα δουλειες κτλ
ας μαθει οτι υπαρχει αεροπορικη εταιρια για καπνιστες!!!
- καποιος ειπε γιατι να αναπνεω τον καπνο σου...
απολυτα σωστο!
ας φτιαξουν μαγαζια για καπνιστες κ μαγαζια για μη καπνιστες....
γιατι τοσα χρονια σε καταπιεζα εγω με τον καπνο μου
αποτυχημενα παντελως προσπαθησαν σε ενα μαγαζι να υπαρχει
χωρος για τους καπνιστες κ χωρος για τους μη καπνιστες...
τωρα ομως επειδη το κρατος σου που ψορουπερηφανευεσαι ειναι για τον π@@τσο
καταπιεζει εμενα
κ φυσικα επιβαρυνει ανεπανορθωτα την οικονομια (θα το δειτε σε εξι μηνες)
- καποιος ειπε για καπνιστες κ μεθυσμενους
σαν να συγκρινουμε τραπεζια με πατατες!!!
πραγματικη τιμωρια για μεθυσμενους κ για π@@σταραδες με το κινητο στο χερι δεν υπαρχει
αλλα ειναι ενα τελειως ασχετο θεμα!!!
κ φυσικα θα κλεισω λεγοντας οτι
εγω θελω να αυτοκτονησω
απο τα ντουμανια μου!
εσενα μαλακα τι σε κοφτει?
ρε αντε απο κει!
σας βλεπω που γραφετε τοσες μερες για το τσιγαρο:smokin:
Εμεις γουσταρουμε να καπνιζουμε να ουμε!
Εσεις τι ζορρυ τραβατε?????
Δηλ ολα τα χε η μαριορη ο φερετζες μας ελειπε...:confused:
Και τελοσπαντων αφου δεν μπορουμε να καπνισουμε μεσα
θα καπνιζουμε ολοι οι καπνιστες οξω!!
οπως ειπε κι ο Dr Evil μπορει να γνωρισουμε και κανενα καλο
γκομενακι!
Εκει να δεις ντουμανια!!!!
θα πηγαινουν να συναντησουν τα καυσαερια
που βγαζουν οι εξατμισεις σας καθωτι ολοι κοφτεστε για το μετρο
αλλα ειστε πρωτοι στο να γεμιζετε ντουμανακια την ατμοσφαιρα
και να μας ξετρελενετε απο το θορυβο που κανει η εξατμα σας....
Ασε που τα μαγαζια θα μυριζουν τρυανταφυλο πια να ανακατευεται
με το ωραιο αρωμα που θα εχουν αγορασει ολοι απο το hondo center
μαζι με το κρασι και την παρεα θα παρει νεο νοημα η Ελληνικη κοινωνια πια!
Σνιφ!τι ωραια!!!!
Μεσα κουκλα και εξω πανουκλα!!!!!
ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗς:wave2:
Cpt. Haddock
14/09/2010, 06:26
@καπνιστές...
Καντε κανενα τσιγαρο να χαλαρώσετε :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από dammed_kittin
διαβασα μεχρι την 8η σελιδα κ μου φαινεται οτι λετε βλακειες!!!
κ φυσικα επιβαρυνει ανεπανορθωτα την οικονομια (θα το δειτε σε εξι μηνες)
Αν και καπνιστής και μαζί σου στα περισσότερα..το παραπάνω που διαβάζω είναι βλακεία..
Σε 6 μήνες μπορεί να επιβαρυνθεί η οικονομία, σε 5 χρόνια θα είναι στα καλύτερά της (στο θέμα καπνού πάντα) αν έχει μειωθεί έως και 40% που υπολογίζεται ο αριθμός των καπνιστών απο τέτοια μέτρα. Είναι περισσότερα τα ιατρικά έξοδα κάλυψης ενός ασθενούς απ τα έσοδα των φόρων για τα τσιγάρα που καπνίζε..μακροπρόθεσμα λοιπόν το κράτος μπαίνει μέσα απ τους καπνιστές ;-)
Gandalf dr685sm
14/09/2010, 09:18
Ήθελα να ήξερα... ο καπνός επηρρεάζει και την ευφύια;;;;...
Γιατί το τι αρλούμπες έχω διαβάσει είναι πραγματικά παράξενο.
@Shaolin monk... άσχετο αυτό... αλλά αξίζει αναφοράς. 1,200,000 όπλα είναι σήμερα υπολογισμένο οτι υπάρχουν στην Ελλάδα. Υπάρχει σχετικό άρθρο στο Έθνος απο το 2001 ... κάπου το έχω .. θα το βρώ. Δηλαδή το 10% οπλοφορεί νόμιμα και παράνομα εδώ. Στις ΗΠΑ μόνο 3 απο τις 56 πολιτείες έχουν ελεύθερο οπλοφορίας και νομίζω 12 οπλοκατοχής.
Όσον αφορά το κάπνισμα... ΞΕΚΟΛΑΤΕ... κανείς δεν λέει να μην καπνίζετε.. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ!
Όπως όμως είναι και των υπολοίπων να μην δέχονται το ντουμάνι σας μέσα στην μάπα τους. Κατανοητό μέχρι εδώ;
Τώρα όπως είπα κανείς δεν θα βγάλει το τηλέφωνο επιτόπου να καλέσει Δ.Αστυνομία για κλήση παραβάτη καπνίσματος αν ο άνθρωπος που θέλει να καπνίσει σεβαστεί και εμένα που είμαι στον ίδιο χώρο με αυτόν και το σβύσει ή συνεχίσει έξω αν με ενοχλεί! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΤΣΙ;
Απο εκεί και πέρα η λογική επιτάσσει οτι εκείνο που ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΤΕΙ και θα συνεχίσει να καπνίζει το τσιγάρο του σε ενα χώρο που βρίσκομαι και εγώ και επιβαρρύνει την υγεία μου, τότε θα προσπαθήσω να βρώ το δίκιο μου με άλλο τρόπο που είναι η κλήση βοήθειας σε κάποιον που θα υποχρεώσει αυτόν να υπακούσει. ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ!!!
Δηλαδή στον χώρο εργασίας σας ανάβετε κανονικά τσιγάρο;.. και είσαστε και 8-10 ώρες εκεί μέσα! Μήπως το παραξεχειλώνετε χωρίς λόγο;
Πέρα απο αυτό και αντικειμενικά μιλώντας , όλοι έχουμε βγεί έξω βράδυ και έχουμε πάει απο κουτούκι μέχρι μπουζούκια και clubs. Πως σας μυρίζαν τα ρούχα σας όταν επιστρέφατε;... μήπως σαν να είχαν μπεί στην καμινάδα πλοίου;... εσείς οι ίδιοι;... μήπως χρειαζόσασταν απολύμανση και κλιβανο για να πέσετε στο κρεβάτι μετά;
Πως λοιπόν μπορείς να είσαι σίγουρος οτι 100-200-300 καπνιστές μέσα σε ενα πλήθος με άλλους τόσους μη καπνιστές , θα συμμορφωθούν και θα σεβαστούν το δικαίωμα των "α-καπνών" όταν εδώ δεν το κάνουν σε άλλα πολύ πιο σημαντικά πράγματα που ειπώθηκαν και εδώ απο τον ggs πιο πάνω (και έχει δίκιο σε αυτό...αλλά είναι άλλη κουβέντα);;;
Μόνο διά νόμου... απο την στιγμή που δεν υπάρχει η παιδεία για να το κάνουν μόνοι τους.
Όπως και έγινε με το κόκκινο φανάρι (υπάρχουν ακόμα αμετανόητοι αλλά η 700αρου πονάει πολύ βλέπεις)... και άλλα παρόμοια φαινόμενα πολύ πιο σημαντικά (φακελάκι, δώσιμο παραβατών στην εφορία... εκεί αλήθεια γιατί δεν ειπώθηκε κάτι για ρουφιανιά; )...
Μην μου κάνετε σημαία επανάστασης μια συνήθεια που και οι ίδιοι γνωρίζετε πόσο βλαβερή είναι. Είναι απλό... Απο την μία η υγεία των μη καπνιστών (και των καπνιστών) και απο την άλλη μια συνήθεια. Τι έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος; Πως μπορεί να εφαρμοστεί κάτι όταν κάποιος είναι στόκος και δεν αποδέχεται οτι και άλλοι έχουν δικαίωμα να υπάρχουν σε ενα χώρο χωρίς να συμμερίζονται την συνήθεια των υπολοίπων;
Επίσης αυτό που ανέφερα και πριν και είπε και ο Aris_n που σημειωτέων είναι ακόμα καπνιστής. Αυτή η αλαζονεία που έχουμε όσον αφορά το οτι αψηφάμε νόμους γιατί μας "χαλάει" σε προσωπικό επίπεδο είναι παντελώς ηλίθια. Οι νόμοι γενικά σαν χαρακτηριστικό έχουν να εξυπηρετούν το ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και οχι το ΑΤΟΜΙΚΟ. Αν τώρα κάποιος είναι άδικος γενικά στο σύνολο... .υπαναχωρούν και φεύγει. Έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν και σίγουρα θα γίνει και στο μέλλον.
Το να διεκδικήσω λοιπόν το δικαίωμα μου που διά νόμου προκύπτει είναι κάτι που δεν το αποκαλώ ρουφιανιά, αν πάντα δεν το σεβαστεί ο συμπολίτης μου, .... αλλά διεκδίκηση αυτού που μου ανήκει.
Τόσο απλό είναι...
Gandalf
Cpt. Haddock
14/09/2010, 09:25
Ενα απο τα ποιο αστεία και έωλα επιχειρήματα που ακούω τις τελευταίες μερες ειναι οτι όταν (εάν) εφαρμοστεί ο νομος "θα σταματήσουμε να βγαίνουμε" (το άκουσα και χθες βραδυ)
Απορία: 15χρονα είναι και βγαινουν εξω να καπνισουν να μην τους παρουν χαμπαρι οι γονείς;
Εγώ ήξερα οτι έξω βγαινεις για να δεις γνωστους, φιλους, για να κοινωνικοποιηθείς.
Μάλλον έκανα λάθος...
Πω ρε πστ μου , άλλο ένα thread που από αλλού ξεκίνησε και αλλού πήγε…
Μάλλον , θα φταίνε τα…. greekglish του Αφρο ….
:rolleyes:
Shaolin Monk
14/09/2010, 09:57
Ενα απο τα ποιο αστεία και έωλα επιχειρήματα που ακούω τις τελευταίες μερες ειναι οτι όταν (εάν) εφαρμοστεί ο νομος "θα σταματήσουμε να βγαίνουμε" (το άκουσα και χθες βραδυ)
Απορία: 15χρονα είναι και βγαινουν εξω να καπνισουν να μην τους παρουν χαμπαρι οι γονείς;
Εγώ ήξερα οτι έξω βγαινεις για να δεις γνωστους, φιλους, για να κοινωνικοποιηθείς.
Μάλλον έκανα λάθος...
Δεν θα αλλαξει τιποτα. Απλα θα δινουμε ραντεβου για καφεδακι στην καντινα του κυρ Μητσου, που θα εχει και δεκα πλαστικες καρεκλες στο δρομο...:lol:
Μάλλον έκανα λάθος...
Δεν είναι καθόλου αστείο επιχείρημα καπετάνιο μου. Περίμενε και θα δεις.
Το μεγάλο θέμα βέβαια δεν είναι πως έξω δεν θα δεις φίλους και γνωστούς. Το μεγάλο θέμα που προκύπτει είναι ΠΟΥ θα τους βλέπεις από ΄δω και πέρα. Στο σπίτι τους που δεν καπνίζουν ή στο σπίτι σου που καπνίζεις?
Cpt. Haddock
14/09/2010, 10:07
Δεν είναι καθόλου αστείο επιχείρημα καπετάνιο μου. Περίμενε και θα δεις.
Το μεγάλο θέμα βέβαια δεν είναι πως έξω δεν θα δεις φίλους και γνωστούς. Το μεγάλο θέμα που προκύπτει είναι ΠΟΥ θα τους βλέπεις από ΄δω και πέρα. Στο σπίτι τους που δεν καπνίζουν ή στο σπίτι σου που καπνίζεις?
Ειναι επειικώς για γέλια.
Θα τους βλέπω και στο σπιτι μου και έξω.
Ειλικρινα, όποιος αποφασίσει στο ονομα μιας χαζής συνήθειας, να μείνει σπιτι, πρόβλημά του. Πιο άδεια θα ειναι τα μαγαζια, πιο πολλες οι διαθέσιμες γκόμενες :D
Μια χαρα
(θα έβαζα το :smokin: , αλλα δεν ταιριάζει :lol: )
ego_o_idios
14/09/2010, 10:08
irini aderfia pros ti to misos ke o alilosparagmos...
ke na alaksoume ligo klima
tin ekdromi giati tin lete etisia 8a lipete gia ena xrono?
ala pou tetia tixi..:rotflmao:
Καπετάνιε και οι γκόμενες καπνίζουν, με τρελλή αυξητική τάση τις τελευταίες δεκαετίες..
Πόσοι πίνουν καφέ χωρίς να καπνίζουν καθημερινά?Ελάχιστοι, σκέψου ζημιά στις καφετέριες..
Όσο για την "συνήθεια" δεν είναι συνήθεια το τσιγάρο αλλά μια παγίδα και ένα απ τα χειρότερα ναρκωτικά, αν ήταν συνήθεια θα κοβόταν έτσι απλά. Πίστεψέ με γι αυτή τη παγίδα έχω να πάω cinema χρόνια (να ναι καλά τα home cinema) και με ζόρια πάω θέατρο..στην καφετέρια που δε θα καπνίζω θα πάω να πιω καφέ χωρίς να καπνίζω?
Cpt. Haddock
14/09/2010, 10:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από sf1n4k1
[...] σκέψου ζημιά στις καφετέριες..[...]
πωπω τραγωδία.... :lol:
Τι λες τώρα! :rotflmao:
Θα ζημιωθούν όλα αυτά τα δήθεν λουξ κωλομαγαζα με τον φρεντο στα 5 ευρω; :bawl: :lol:
Δυστυχία μας :bawl: