PDA

View Full Version : Πατέντα on the road....

entouring
13/09/2010, 17:36
Μετά και από την τελευταία ¨ατυχία¨ που είχα στο βουνό, σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το θρεντ…

Όπως λέει και ο τίτλος ποστάρετε οτιδήποτε σας έτυχε στο δρόμο και καταφέρατε να το επιδιορθώσετε και να φτάσετε τελικά στον προορισμό σας. Σε όλους εμάς που ταξιδεύουμε όλο και κάτι έχει συμβεί στο δρόμο. Με μερικά βασικά εργαλεία και υλικά όμως(που καλό είναι να έχουμε στην εργαλειοθήκη μας) μπορούν να γίνουν ¨θαύματα¨…
Κατά καιρούς έχω ακούσει διάφορες ιστορίες(μερικές εξόχως υπερβολικές) για πατέντες και επιδιορθώσεις στο δρόμο και ελπιζω όλο και κάποιος από εδώ μέσα κάτι να έχει να πει…
Αν έχετε και καμία φωτογραφία του πριν και μετά βάλτε την να παίρνουμε καμία ιδέα. Που ξέρεις κάποτε μπορεί να μας χρειαστεί…

Οι παρακάτω πατέντες αποτελούν είτε προϊόν κάποιας φαεινής ιδέας κάποιου συνοδοιπόρου, είτε αποτέλεσμα ¨επίπονης¨ συλλογικής σκέψης για την αντιμετώπιση του προβλήματος…

entouring
13/09/2010, 17:43
Και ξεκινώ….
Πρόβλημα πρώτο…
Μετά από μια απρόσμενη ¨συνάντηση¨ με ένα παγκάκι στην μέση του σχεδόν πουθενά το αποτέλεσμα ήταν το παρακάτω….: Σπασμένο ρουμπινέτο βενζίνης από την αριστερή πλευρά του ντεπόζιτου…

209784

entouring
13/09/2010, 17:46
Ξάπλα η μηχανη...

209785

entouring
13/09/2010, 17:47
Η λύση…

Εποξική κόλλα δυο συστατικών στις τρύπες του ρουμπινέτου και ένα μπάλωμα σαμπρέλας σαν φλάντζα στο σημείο που εφάπτεται με το ντεπόζιτο… Καθώς υπάρχει και δεύτερο ρουμπινέτο στην δεξιά πλευρά του ντεπόζιτου, η τροφοδοσία της βενζίνης γινόταν από εκεί, χάνοντας μόνο 3 με 3.5 λίτρα από την αριστερή πλευρά του ντεπόζιτου….

209786

entouring
13/09/2010, 17:47
Πρόβλημα νούμερο δυο …

Καμένος ανορθωτής και τιναγμένη μπαταρία.. Αποτέλεσμα να μην το κουνάει ρούπι το ρημάδι για τα καλά… Αφού φάγαμε καμπόση ώρα για την διάγνωση του προβλήματος, η λύση τελικά ήταν απλή…

entouring
13/09/2010, 17:48
Η λύση νούμερο δύο….
Μπαταρία αυτοκίνητου αγορασμένη από το κοντινότερο βενζινάδικο, ένα καλό δέσιμο στην σχάρα, λίγο καλώδιο, δυο κολάρα και βουαλα….

209787

Joyrider
13/09/2010, 17:48
Ωραίο θρεντ. Να παίρνουμε και ιδέες.:beer:

Εμένα τίποτα συγκλονιστικό. Κομμένη ντίζα γκαζιού με το crypton100 παλιότερα ήταν το μόνο απρόοπτο που έχει τύχει. Πιάσιμο τις ντίζας από ψηλά με πένσα που κουβαλούσα και σταθεροποίηση με λευκοπλαστ.Δέσιμο την πένσας με σύρμα στο τιμόνι και έτσι είχα γκάζι με σύστημα γουρούνας, με τον αντίχειρα δηλαδή.

Το λευκοπλάστ το συστήνω ανεπιφύλακτα.:wave2:

entouring
13/09/2010, 17:49
Πρόβλημα νούμερο τρία…
Μετά από κάμποσες μικροπτώσεις προφανώς η βάση της μανέτας συμπλέκτη την ψιλοάκουσε. Όταν προσπάθησα να σηκώσω λίγο την μανέτα τραβώντας την με το χέρι το αποτέλεσμα ήταν το εξής….

209788

entouring
13/09/2010, 17:50
Η λύση νούμερο τρια….

Λίγο σύρμα (βασικότατο στα εργαλεία μας), ένα κολάρο, μερικά ταϊραπς, λίγο εποξική κόλλα δυο συστατικών (η οποία δεν έπιασε) και έχουμε το παρακατω αποτελεσμα…. Ακόμα έτσι την έχω και δεν έχω κανένα πρόβλημα…

209789

entouring
13/09/2010, 17:51
και μια τελευταια...

209790

entouring
13/09/2010, 17:53
Αυτά για την ώρα....

Θα ψάξω και για καμιά φώτο από ¨βλάβες¨φίλων για να μην λέτε ότι τα κατεμια τα παθαίνουν όλα...:wave2:

devil's animal
13/09/2010, 17:58
ας το μεταφερει καποιος στα ΚΤΜ...

αφου ειναι εμφανες το θεμα.

GiannisBlessed
13/09/2010, 18:22
μια φορα στο μπρος μου βγηκε το πισω δεξι μπουζι!!:eek:
απλα ξεβιδοθηκε...αυτο ειναι χωμενο μεσα σε μια τρυπα
αστα να πανε.
εβγαλα την μπουζοπιπα.την κουμπωσα στο μπουζι και το εβγαλα τελειως.
το κρυωσα και μετα εβαλα φυλα στην μπουζοπιπα να μαγκωσει το μπουζι. το βιδωσα και οταν ζεσταθηκε μαγκωσε μια χαρα...
τουλαχιστων για 2 μερες μεχρι να βρω μπουζοκλειδο.
και μια αλλη φορα με ενα μοταρντακι μου κοπηκε η ντιζατου γκαζιου.
και την πηρα την ακρη εβγαλα τον καθρεφτη την εβαλα μεσα στην τρυπα που βιδωνει ο καθρεπτης τον βιδοσα.
μετα απλα τραβουσα την ντιζα προς τα πισω και γκαζονε.:wave2:

redfantomas
01/10/2010, 21:36
ΑΡΧΗ ΑΛΛΑΧ ΤΕΛΟΣ ΘΕΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΧΩΡΑ....ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΙΓΚΑ ΖΕΣΤΗ ΧΤ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΣΒΗΝΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΡΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ.......ΑΝΤΙΟ ΝΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ...ΟΠΟΤΕ...ΤΗΛ ΣΤΟΝ ΤΑΣΕΑ (PIT STOP. ΘΗΒΩΝ) ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ...ΤΑ ΠΑΙΞΕ ΤΟ ΜΠΟΥΤΟΝ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ.....ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ......ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΝΕΙΣ...ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ..ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΞΑΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ...ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΝΑ 36ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.....http://www.vacar.gr/uploads/images/newproducts/techline/prod02.jpg

212317

entouring
09/11/2011, 14:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
Ωραίο θρεντ. Να παίρνουμε και ιδέες.:beer:

Εμένα τίποτα συγκλονιστικό. Κομμένη ντίζα γκαζιού με το crypton100 παλιότερα ήταν το μόνο απρόοπτο που έχει τύχει. Πιάσιμο τις ντίζας από ψηλά με πένσα που κουβαλούσα και σταθεροποίηση με λευκοπλαστ.Δέσιμο την πένσας με σύρμα στο τιμόνι και έτσι είχα γκάζι με σύστημα γουρούνας, με τον αντίχειρα δηλαδή.

Το λευκοπλάστ το συστήνω ανεπιφύλακτα.:wave2:

Σημερα το πρωι κατεβαινοντας τον κηφισσο εμεινα με την ντιζα στο χερι, και οχι τιποτα αλλο βιαζομουνα κιολας...
Το καλο βεβαια ηταν οτι κοπηκε ψηλα, κοντα στην μανετα...
Το πρωτο που σκεφτηκα ηταν να φτιαξω εναν "μοχλο"(σαν κατι να θυμηθηκα οτι καποιος ειχε αναφερει κατι αντιστοιχο καπου, καποτε...)
Τεσπα τα μονα "εργαλεια" που ειχα μαζι που ηταν μια ταινια και ενα δοκιμαστικο κατσαβιδι...
Το αποτελεσμα φαινεται στις παρακατω φωτο....
Ευτυχως και τις δουλειες μου προλαβα και καταφερα να γυρισω σπιτι για να αλλαξω την ντιζα....

Υ.Γ. Στο σημειο που εμεινα ειχε σταματησει απο βλαβη και ενα αυτοκινητο το οποιο περιμενε οδικη για φορτωμα. Ωραια σκεφτηκα, θα δανειστω κανα εργαλειο μπας και κανω την ζωη μου ευκολοτερη (το γαμωσυρματοσχοινο μου 'χε κανει τα χερια σουρωτηρι)... Σκαει ο τυπος απο την οδικη και του ζηταω μια γαμοπενσα... Ο αρχ...δας παραηταν βιαστικος.... Μια πενσα βρε π#π#ρ@
σου ζητησα για ενα λεπτο, τοσο κοπο θα σου εκανε...
Τεσπα ευχομαι το καλυτερο δια εσενα και για το πραμα της μανουλας σου...

entouring
09/11/2011, 14:24
φωτο 1

239594

entouring
09/11/2011, 14:24
φωτο 2

239595

THEOD
09/11/2011, 14:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από entouring
Μετά από μια απρόσμενη ¨συνάντηση¨ με ένα ΠΑΓΚΑΚΙ στην μέση του σχεδόν πουθενά

:eek: :eek: :eek:

dirtbird
10/11/2011, 07:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
ας το μεταφερει καποιος στα ΚΤΜ...

αφου ειναι εμφανες το θεμα.

:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:

πνίγηκα.......

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

KaTaNaS
10/11/2011, 09:00
Με όλο το σεβασμό αλλα εκτος απο θεματα πτωσης , όπως το παραδειγμα με το παγκακι (ευτυχως δεν καθοταν καμμια γιαγιακα να την φας... )

Όλα τα αλλα ειναι θέματα ελλειπέστατης συντηρησης της μοτο.

Οπότε ο κανονας 1 ειναι , να ειμαστε γνώστες της καταστασης της μοτο μας και να κανουμε την ελαχιστη εως απαραιτητη συντήρηση ειδικά οταν πρόκειτε να απομακρυνθούμε απο τον πολιτισμό.

Στα 640 με συρματοσχοινο στο συμπλέκτη, παντα περασμένη δευτερη ντιζα παραλληλα, έτοιμη προς κούμπωμα.

Cpt. Haddock
10/11/2011, 09:19
:smokin: :smokin: :smokin:

(ας μιλησει ο ενδιαφερόμενος )

239653

entouring
10/11/2011, 09:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
Με όλο το σεβασμό αλλα εκτος απο θεματα πτωσης , όπως το παραδειγμα με το παγκακι (ευτυχως δεν καθοταν καμμια γιαγιακα να την φας... )

Όλα τα αλλα ειναι θέματα ελλειπέστατης συντηρησης της μοτο.

Οπότε ο κανονας 1 ειναι , να ειμαστε γνώστες της καταστασης της μοτο μας και να κανουμε την ελαχιστη εως απαραιτητη συντήρηση ειδικά οταν πρόκειτε να απομακρυνθούμε απο τον πολιτισμό.

Στα 640 με συρματοσχοινο στο συμπλέκτη, παντα περασμένη δευτερη ντιζα παραλληλα, έτοιμη προς κούμπωμα.

Δεν σε πιανω...
Ελλειπεστατη συντηρηση ο καμενος ανορθωτης, ή το ραγισμα της μανετας....?
Τωρα οσον αφορα την ντιζα η αληθεια ειναι οτι ειχα ξεχασει απο ποτε την ειχα βαλει... ετσι κι αλλιως παντοτε κουβαλαω μαζι μου οταν απομακρυνομαι απο τον πολιτισμο....

Συμφωνω μαζι σου για την ελαχιστη εως απαραιτητη συντήρηση που πρεπει να γινεται (κτμ εχω) , αλλα ετσι κι αλλιως ολα στο προγραμμα ειναι και ειδικα οταν ταξιδευεις υπαρχει παντα το απροβλεπτο....

Σημασια λοιπον εχει να μπορουμε να δωσουμε τις λυσεις και να συνεχιζουμε για τον προορισμο μας...

Αυτο ειναι και το νοημα για μενα αυτου του νηματος, ωστε να παιζουν ιδεες για καταστασεις που μπορει να συναντησουμε ολοι μας στο δρομο.... (εντος ή εκτος πολιτισμου, με καλοσυντηρημενα ή οχι μοτορια...)

:wave2:

KaTaNaS
10/11/2011, 10:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από entouring

Αυτο ειναι και το νοημα για μενα αυτου του νηματος, ωστε να παιζουν ιδεες για καταστασεις που μπορει να συναντησουμε ολοι μας στο δρομο.... (εντος ή εκτος πολιτισμου, με καλοσυντηρημενα ή οχι μοτορια...)

μMην με παρεξηγείς, φορτισμένος ειμαι απο του καιρού τα δύσκολα, άλλωστε ειμαι ο τελευταιος που δικαιούται να μιλησει για προληπτικη συντηρηση.

keep riding! :wave2:

entouring
10/11/2011, 10:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
μMην με παρεξηγείς, φορτισμένος ειμαι απο του καιρού τα δύσκολα, άλλωστε ειμαι ο τελευταιος που δικαιούται να μιλησει για προληπτικη συντηρηση.

keep riding! :wave2:

no problemo.....