PDA

View Full Version : Μαζί τα φάγαμε ! (?) ...

Σελίδες : 1 [2] 3

sergiosm
23/09/2010, 11:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Κάτι τέτοιες μαλακίες μας κατάντησαν έτσι.... :sad: :mad: :evil:

:lol:

sniper
23/09/2010, 12:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
....

Υπομονή σύντροφοι.... Η επανάσταση θα έρθει μέσα απ΄την εξαθλίωση. :wave2:

Βασικά, βενσερέμος ρε μλκ!!! :lol: :lol:

super_toto
23/09/2010, 12:38
Και τι μαλακίες θα "τρώμε" ακόμα από αρθρογράφους του στυλ Μπογιόπουλος.

Υπομονή σύντροφοι.... Η επανάσταση θα έρθει μέσα απ΄την εξαθλίωση. :wave2:

Και που έγγυται ακριβώς η μαλακία στο συγκεκριμένο άρθρο ? Διαφώτισέ μας .

westie
23/09/2010, 13:17
Από το να κατεβάσεις την σημαία απο το έδαφός σου; Χαλαρά καλύτερα....

+1000

[/QUOTE][/B] Εσύ, αν μπεί κάποιος σπίτι σου και τον πιάσεις την ώρα που ετοιμάζεται να "κανονίσει" την γυναίκα σου, την κάνεις και λες "όταν γυρίσω πίσω να μην σε βρω εδώ" για να εκτονώσεις την κατάσταση και να μην τον πετάξεις απο το παράθυρο; [/B][/QUOTE]

:rotflmao: :rotflmao:

byron
23/09/2010, 14:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Και που έγγυται ακριβώς η μαλακία στο συγκεκριμένο άρθρο ? Διαφώτισέ μας .

Αφήνοντας στην άκρη τα αυτονόητα που γνωρίζουμε και καταδικάζουμε όπως μπορούμε όλοι, στέκομαι μόνο στις ζουμί του άρθρου που ονομάζει "αλήθεια"

Αρχικά δημιουργήθηκε από blackrose
Η αλήθεια είναι τούτη:

* Τα 600 δισ. του συσσωρευμένου πλούτου που κατέχουν οι τράπεζες,
* τα 700 δισ. του συσσωρευμένου πλούτου που κατέχουν οι εν Ελλάδι πολυεθνικές και μονοπώλια,
* τα 450 δισ. που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός σε τόκους την τελευταία δεκαετία υπέρ ντόπιων και ξένων «τοκογλύφων» δανειστών,
* τα 60 δισ. «ρευστό» που διαθέτουν οι 4.000 Ελληνες πλουτοκράτες με «private banking» λογαριασμούς,

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5853720&publDate=23/9/2010

Τα παραπάνω στοιχεία που χρησιμοποιεί ο Μπογιόπουλος είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ μπούρδες με μοναδικό σκοπό να εντυπωσιάσουν τον κοσμάκη που δεν μπορεί να κάνει δεύτερες σκέψεις.
Το μοντέλο διακυβέρνησης που ονειρεύονται οι κρατιστές του ΚΚΕ είναι γνωστό. Και το συνοψίζουν στην αόριστη κοτσάνα "Καμμία θυσία για την πλουτοκρατία". Πιάσε το αυγό και κούρευτο....

Δεν έιμαι και στα κέφια μου για επιπλέον πολιτική ανάλυση, αλλά το κόμμα του λαού και οι τρόμπες του ΠΑΜΕ που κόπτονται για τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών, ας ξυπνήσουν λίγο γιατί η γλώσσα τους δεν είναι μόνο ξύλινη αλλά απολιθωμένη. Και ο κοσμάκης που τους ακούει και θα ήθελε κάποιες λύσεις δεν είναι "της γης οι κολασμένοι".
Ενδιαφέρον έχει με ποιό τρόπο οι μειώσεις μισθών των υπαλλήλων στον Ριζοσπάστη και του 902 βαφτίζονται απ΄το κόμμα. Βαφτίζονται ώς εισφορά προς το κόμμα και όποιος διαφωνεί παιρνει την άγουσα.

"Τα κομματικά μέλη που απασχολούνται στον «Ριζοσπάστη» και στον «902» δεν είναι δημοσιογράφοι στο επάγγελμα που βρήκαν δουλειά στην εφημερίδα, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΚΚΕ. Είναι κομμουνιστές, μέλη του ΚΚΕ. Εντάχθηκαν εθελοντικά στο Κόμμα, στην οργανωμένη πολιτική πρωτοπορία της εργατικής τάξης. Στον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού – κομμουνισμού. Η συμμετοχή τους στο ΚΚΕ είναι συνειδητή επιλογή ζωής. Αξίες τους είναι η ανιδιοτέλεια, η αυτοθυσία, η αδιαλλαξία στον ταξικό αντίπαλο, η κομμουνιστική ηθική. Αυτές οι αξίες καμιά σχέση δεν έχουν με υλικά κίνητρα για την προσφορά και δράση τους"

http://www.freecity.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3390:2010-07-02-12-26-06&catid=8:media&Itemid=16

Πειράζει που η απάντηση μου θυμίζει Μαρία Αντουανέτα που απορούσε γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι οι φτωχοί που πεινούν? Και οι εργαζόμενοι στα όργανα προπαγάνδας του ΚΚΕ, αν δεν τους φτάνουν τα λεφτά μπορούν να χορτάσουν με τις ηθικές αξίες του κομμουνισμου. Τα λεφτά της μείωσης του μισθού πάνε για καλό σκοπό άλλωστε. :wave2:

sniper
23/09/2010, 14:06
.....

"Τα κομματικά μέλη που απασχολούνται στον «Ριζοσπάστη» και στον «902» δεν είναι δημοσιογράφοι στο επάγγελμα που βρήκαν δουλειά στην εφημερίδα, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΚΚΕ. Είναι κομμουνιστές, μέλη του ΚΚΕ. Εντάχθηκαν εθελοντικά στο Κόμμα, στην οργανωμένη πολιτική πρωτοπορία της εργατικής τάξης. Στον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού – κομμουνισμού. Η συμμετοχή τους στο ΚΚΕ είναι συνειδητή επιλογή ζωής. Αξίες τους είναι η ανιδιοτέλεια, η αυτοθυσία, η αδιαλλαξία στον ταξικό αντίπαλο, η κομμουνιστική ηθική. Αυτές οι αξίες καμιά σχέση δεν έχουν με υλικά κίνητρα για την προσφορά και δράση τους"

.....

:lol: :lol: :lol: :lol:

Μπορεί ρε να πεινάμε, να μην έχουμε δουλειά αλλά θέλουμε πράσινο πάρκο (http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1871131) και πράσινα άλογα :sad:

Cpt. Haddock
23/09/2010, 14:07
[...]Πειράζει που η απάντηση μου θυμίζει Μαρία Αντουανέτα που απορούσε γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι οι φτωχοί που πεινούν? Και οι εργαζόμενοι στα όργανα προπαγάνδας του ΚΚΕ, αν δεν τους φτάνουν τα λεφτά μπορούν να χορτάσουν με τις ηθικές αξίες του κομμουνισμου. Τα λεφτά της μείωσης του μισθού πάνε για καλό σκοπό άλλωστε. :wave2:

Το ίδιο θύμιζε και η απάντηση της κυρα-Αλέκας στο θέμα των απολυσεων στην "Τυποεκδοτική" (εταιρία του Περισσού)

φοβερή κωλοτούμπα...

@LsKostas, εαν ο τρόπος να φύγει ο - όποιος - Πάγκαλος ειναι αρθρα του Μπογιόπουλου, μην απορείς που ειναι ακόμα εκει που ειναι.

Πάντως ευθυνη για τα πεπραγμένα του παππου του δεν έχει

reinmeister
23/09/2010, 14:07
κατι εμβολιμο εδω...

ο μπαμπας παγκαλος ειχε δικη του σχεδον ολη την οδο πειραιως...

τα χε λοιπον ο χοντρος τα φραγκα ανεκαθεν...:winka:

super_toto
23/09/2010, 14:42
Αφήνοντας στην άκρη τα αυτονόητα που γνωρίζουμε και καταδικάζουμε όπως μπορούμε όλοι, στέκομαι μόνο στις ζουμί του άρθρου που ονομάζει "αλήθεια"

Τα παραπάνω στοιχεία που χρησιμοποιεί ο Μπογιόπουλος είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ μπούρδες με μοναδικό σκοπό να εντυπωσιάσουν τον κοσμάκη που δεν μπορεί να κάνει δεύτερες σκέψεις.
Το μοντέλο διακυβέρνησης που ονειρεύονται οι κρατιστές του ΚΚΕ είναι γνωστό. Και το συνοψίζουν στην αόριστη κοτσάνα "Καμμία θυσία για την πλουτοκρατία". Πιάσε το αυγό και κούρευτο....

Δεν έιμαι και στα κέφια μου για επιπλέον πολιτική ανάλυση, αλλά το κόμμα του λαού και οι τρόμπες του ΠΑΜΕ που κόπτονται για τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών, ας ξυπνήσουν λίγο γιατί η γλώσσα τους δεν είναι μόνο ξύλινη αλλά απολιθωμένη. Και ο κοσμάκης που τους ακούει και θα ήθελε κάποιες λύσεις δεν είναι "της γης οι κολασμένοι".
Ενδιαφέρον έχει με ποιό τρόπο οι μειώσεις μισθών των υπαλλήλων στον Ριζοσπάστη και του 902 βαφτίζονται απ΄το κόμμα. Βαφτίζονται ώς εισφορά προς το κόμμα και όποιος διαφωνεί παιρνει την άγουσα.

http://www.freecity.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3390:2010-07-02-12-26-06&catid=8:media&Itemid=16

Πειράζει που η απάντηση μου θυμίζει Μαρία Αντουανέτα που απορούσε γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι οι φτωχοί που πεινούν? Και οι εργαζόμενοι στα όργανα προπαγάνδας του ΚΚΕ, αν δεν τους φτάνουν τα λεφτά μπορούν να χορτάσουν με τις ηθικές αξίες του κομμουνισμου. Τα λεφτά της μείωσης του μισθού πάνε για καλό σκοπό άλλωστε. :wave2:

Το αν εγώ ή εσύ ή ο οποιοσδήποτε διαφωνεί με τον Μπογιόπουλο πολιτικά δεν σημαίνει ότι ότιδήποτε γράφει είναι μαλακία. Αυτό που έκανες quote δεν είναι αληθές? Έχει σημασία αν το ΚΚΕ δεν εφαρμόζει αυτά που πρεσβέβει στα εσωτερικά του?

Δηλαδή είναι μαλακία το ότι στην περίοδο που διανύουμε οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι τράπεζες , οι δανειστές της χώρας και οι γνωστές οικογένειες που λυμαίνονται την Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια?

sniper
23/09/2010, 14:45
.... Έχει σημασία αν το ΚΚΕ δεν εφαρμόζει αυτά που πρεσβέβει στα εσωτερικά του?

....

Δεν έχει; Αυτό κι όλα τα υπόλοιπα κόμματα

Cpt. Haddock
23/09/2010, 14:46
Το αν εγώ ή εσύ ή ο οποιοσδήποτε διαφωνεί με τον Μπογιόπουλο πολιτικά δεν σημαίνει ότι ότιδήποτε γράφει είναι μαλακία. Αυτό που έκανες quote δεν είναι αληθές? [...]

Δεν είναι αληθή, ειναι φουσκωμένα νουμερα για να "τσιμπήσει" ο αναγνωστης...

Μπορεί να λέει και σωστά ο Μπογιόπουλος, αλλα δε θα αγοραζω ριζοσπαστη μεχρι να πετύχω το σωστό, όπως δε βλέπω τηλεάστυ περιμενοντας μπας και πει κατι σωστό ο Αδωνις :wave2:

Δεν μπορεί το ΚΚΕ να κόπτεται υπέρ των εργαζομένων παντοτε και στο θεμα των απολυσεων να κάνει την παπια με φτηνές δικαιολογίες "ειμαστε σε καπιταλιστικο περιβάλλον"

Shaolin Monk
23/09/2010, 14:55
Σαν να γραφω εδω μεσα για την αδικια κατα των εργαζομανων και να ειμαι εργοδοτης @ρφιδι...:lol:

super_toto
23/09/2010, 15:23
Δεν έχει; Αυτό κι όλα τα υπόλοιπα κόμματα

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Μπορεί να λέει και σωστά ο Μπογιόπουλος, αλλα δε θα αγοραζω ριζοσπαστη μεχρι να πετύχω το σωστό, όπως δε βλέπω τηλεάστυ περιμενοντας μπας και πει κατι σωστό ο Αδωνις :wave2:

Δεν μπορεί το ΚΚΕ να κόπτεται υπέρ των εργαζομένων παντοτε και στο θεμα των απολυσεων να κάνει την παπια με φτηνές δικαιολογίες "ειμαστε σε καπιταλιστικο περιβάλλον"

Σαν να λέμε δηλαδή ότι δεν ακούμε τι λέει ο άλλος αλλά κρίνουμε μόνο το ποιός είναι...

Όσο για τα νούμερα, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν είναι σωστά ή φουσκομένα. Στην χώρα αυτή ούτως ή άλλως κανένα νούμερο δεν μπορεί να είναι αξιόπιστο από οποιαδήποτε πηγή και αν προέρχεται.
Το ζήτημα είναι ότι οι ομάδες που ανέφερε ο Μπογιόπουλος στο άρθρο είναι αυτές που έφαγαν τα λεφτά, διότι περι αυτού η συζήτηση. Και όχι όλοι οι Έλληνες μαζί με τον Πάγκαλο.

GIXXERAKIAS
23/09/2010, 15:28
An telika ta fagame mazi giati mono aytos egine ypervaros mpouxesas/kouradomixani apo to poli fae fae?:confused:

byron
23/09/2010, 15:34
Το αν εγώ ή εσύ ή ο οποιοσδήποτε διαφωνεί με τον Μπογιόπουλο πολιτικά δεν σημαίνει ότι ότιδήποτε γράφει είναι μαλακία. Αυτό που έκανες quote δεν είναι αληθές? Έχει σημασία αν το ΚΚΕ δεν εφαρμόζει αυτά που πρεσβέβει στα εσωτερικά του?

Δηλαδή είναι μαλακία το ότι στην περίοδο που διανύουμε οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι τράπεζες , οι δανειστές της χώρας και οι γνωστές οικογένειες που λυμαίνονται την Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια?

Προσωπικά τουλάχιστον θα μείνω σε ένα κείμενο και σε έναν λόγο που θα με πάει λίγο παρακάτω. Να μου πει κάτι που δεν έχω σκεφτεί. Και να ξέρω ότι αυτός που γράφει είναι σοβαρός και τεκμηριώνει τον λόγο του.
Το κείμενο οποιουδήποτε Μπογιόπουλου που αναλώνεται σε ένα ανάθεμα που ρίχνουμε όλοι μας χωρίς να χρειαστούμε κάποιο έντυπο, δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Ναι σαφώς ξέρω όπως και όλοι μας ότι έπεσε φαγοπότι τρελλό, τα τελευταία 30 χρόνια. Φτάσαμε σε ένα σημείο που το παρακάτω δεν υπάρχει. Προτείνει κάτι που δεν κατάλαβα?
Καταδικάζει τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις του μνημονίου, και τις εφαρμόζει απαράλακτες σε επιχειρηματικό επίπεδο, βαφτίζοντας τες "εισφορά υπέρ πολέμου του κεφαλαίου". Δεν είναι αναντιστοιχία λόγου και έλλειψη σοβαρότητας αυτό?

*Πετάει ένα 600 δις συσσωρευμένου πλούτου (!!) που έχουν οι τράπεζες. ΓΤΠΚ λέμε..... Η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι 20 δις και το σύνολο των καταθέσεων ΜΑΣ στις τράπεζες είναι 220 δις. Ακόμα και αν συμπεριλαμβάνει (μαλακωδώς) τα λεφτά που έχει ο καθένας μας σε μια τράπεζα, τα 600 δις είναι ένα νούμερο εξωπραγματικό.
*700 δις συσσωρευμένου πλούτου των πολυεθνικών (!!) Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω τι εννοεί ο ποιητής.
*Τα 450 δις που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός σε τόκους την τελευταία 10ετία. Αλλη μαλακία αυτή.... Το εξωτερικό χρέος της χώρας είναι 310-320 δίς. Και αυτό τρέχει με ένα μέσο επιτόκιο ίσως λίγο πάνω από 3% ετησίως. Οι τόκοι υπολογίζονται επί του τι χρωστάς μεσοσταθμικά την δεκαετία που αναφέρεις, επί το μεσοσταθμικό επιτόκιο που έχεις δανειστεί. Εκτός και στον περισσό έχουν άλλα μαθηματικά.
*Τα 60δις που αναφέρει σε private banking δεν μπορώ να ξέρω από που τα γνωρίζει. Μπορεί να είναι 60 μπορεί 10 μπορεί 120. Γιατί δεν αναφέρει από που αντλεί την πληροφορία?

Αν ο Μπογίοπουλος δεν γνωρίζει τίποτα απ΄όσα αναφέρει, και αρέσκεται στον φτηνό εντυπωσιασμό ας κάνει άλλη δουλειά γιατί εκτείθεται. Αν γνωρίζει και λέει εις γνώση του ψέμματα για τον ίδιο σκοπό είναι προβοκάτορας, όπως συλλήβδην βαφτίζει το ΚΚΕ κάθε διαφωνούντα.

Στο τελευταίο που λες, αν έχει σημασία που δεν σκολουθεί ότι φωνάζει στα μπαλκόνια.....τι να σου ρε φίλε. Δώσε την απάντηση μόνος σου. :wave2:

blackrose
23/09/2010, 17:03
Προσωπικά τουλάχιστον θα μείνω σε ένα κείμενο και σε έναν λόγο που θα με πάει λίγο παρακάτω. Να μου πει κάτι που δεν έχω σκεφτεί. Και να ξέρω ότι αυτός που γράφει είναι σοβαρός και τεκμηριώνει τον λόγο του.
Το κείμενο οποιουδήποτε Μπογιόπουλου που αναλώνεται σε ένα ανάθεμα που ρίχνουμε όλοι μας χωρίς να χρειαστούμε κάποιο έντυπο, δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Ναι σαφώς ξέρω όπως και όλοι μας ότι έπεσε φαγοπότι τρελλό, τα τελευταία 30 χρόνια. Φτάσαμε σε ένα σημείο που το παρακάτω δεν υπάρχει. Προτείνει κάτι που δεν κατάλαβα?
Καταδικάζει τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις του μνημονίου, και τις εφαρμόζει απαράλακτες σε επιχειρηματικό επίπεδο, βαφτίζοντας τες "εισφορά υπέρ πολέμου του κεφαλαίου". Δεν είναι αναντιστοιχία λόγου και έλλειψη σοβαρότητας αυτό?

*Πετάει ένα 600 δις συσσωρευμένου πλούτου (!!) που έχουν οι τράπεζες. ΓΤΠΚ λέμε..... Η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι 20 δις και το σύνολο των καταθέσεων ΜΑΣ στις τράπεζες είναι 220 δις. Ακόμα και αν συμπεριλαμβάνει (μαλακωδώς) τα λεφτά που έχει ο καθένας μας σε μια τράπεζα, τα 600 δις είναι ένα νούμερο εξωπραγματικό.
*700 δις συσσωρευμένου πλούτου των πολυεθνικών (!!) Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω τι εννοεί ο ποιητής.
*Τα 450 δις που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός σε τόκους την τελευταία 10ετία. Αλλη μαλακία αυτή.... Το εξωτερικό χρέος της χώρας είναι 310-320 δίς. Και αυτό τρέχει με ένα μέσο επιτόκιο ίσως λίγο πάνω από 3% ετησίως. Οι τόκοι υπολογίζονται επί του τι χρωστάς μεσοσταθμικά την δεκαετία που αναφέρεις, επί το μεσοσταθμικό επιτόκιο που έχεις δανειστεί. Εκτός και στον περισσό έχουν άλλα μαθηματικά.
*Τα 60δις που αναφέρει σε private banking δεν μπορώ να ξέρω από που τα γνωρίζει. Μπορεί να είναι 60 μπορεί 10 μπορεί 120. Γιατί δεν αναφέρει από που αντλεί την πληροφορία?

Αν ο Μπογίοπουλος δεν γνωρίζει τίποτα απ΄όσα αναφέρει, και αρέσκεται στον φτηνό εντυπωσιασμό ας κάνει άλλη δουλειά γιατί εκτείθεται. Αν γνωρίζει και λέει εις γνώση του ψέμματα για τον ίδιο σκοπό είναι προβοκάτορας, όπως συλλήβδην βαφτίζει το ΚΚΕ κάθε διαφωνούντα.

Στο τελευταίο που λες, αν έχει σημασία που δεν σκολουθεί ότι φωνάζει στα μπαλκόνια.....τι να σου ρε φίλε. Δώσε την απάντηση μόνος σου. :wave2:

Βυρωνα οταν θα εχεις χρονο ριξε μια ματια εδω, για το τη λεει ο συγκεκριμενος δημοσιογραφος.
δινει και την δικη τους λυση στο τελευταιο βιντεακι.

http://www.youtube.com/watch?v=tJQsAdYp7mM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=xh1mQJO1o7c&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=5QZpMQKLv70&feature=related

Υ.Γ1 αν μπορεις εξηγησε μου η λυση του ΔΟΝΗΤΗ,του πασοκ,της νδ,του λαος,ακομη και του τρισδιαστατου συριζα. πια ειναι, γιατι ποναει ο λωλος μου και δεν ξερω ακομα για ποσες γενιες, θα τους ποναει και αυτους.

Υ.Γ2 μακαρι να βγει ενας Ανθρωπος μπροστα χωρις ταμπελες! να σωσουμε οτιδοιποτε και αν σωζεται.

Υ.Γ3 συνφωνω μαζι σου για την ''ξυλινη γλωσσα τους''
:wave2:

byron
23/09/2010, 18:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackrose
Βυρωνα οταν θα εχεις χρονο ριξε μια ματια εδω, για το τη λεει ο συγκεκριμενος δημοσιογραφος.
δινει και την δικη τους λυση στο τελευταιο βιντεακι.

http://www.youtube.com/watch?v=tJQsAdYp7mM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=xh1mQJO1o7c&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=5QZpMQKLv70&feature=related

Υ.Γ1 αν μπορεις εξηγησε μου η λυση του ΔΟΝΗΤΗ,του πασοκ,της νδ,του λαος,ακομη και του τρισδιαστατου συριζα. πια ειναι, γιατι ποναει ο λωλος μου και δεν ξερω ακομα για ποσες γενιες, θα τους ποναει και αυτους.

Υ.Γ2 μακαρι να βγει ενας Ανθρωπος μπροστα χωρις ταμπελες! να σωσουμε οτιδοιποτε και αν σωζεται.

Υ.Γ3 συνφωνω μαζι σου για την ''ξυλινη γλωσσα τους''

Νομίζω ότι το θέμα έχει συζητηθεί πάλι εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=105417) και δεν το θυμόμουν.... :D
Ο μονόλογος στηρίζεται σε ανακριβείς ανοησίες, ενώ η λύση που προτείνουν είναι μια χαρά για Μίκυ Μάους.
Εθνικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών λέει και τρία πουλάκια κάθονταν? Κάτι ποιό συγκεκριμένο ίσως?

ΥΓ. Λύση για τον δονητή δεν ξέρω. Του κώλου τα 9χρονα τα έχουμε σίγουρα πάντως....:D

uberalles
23/09/2010, 18:24
Εγω την κρινω σαν μια εκφραση ακραιου λαϊκισμου. Ξερουν οτι ο κοσμος τους τα χωνει κι αυτοι απλα συμφωνουν και τα χωνουν στον εαυτο για λαθη του "παρελθοντος"! Δηλαδη φτασαμε να συγχωρουμε εναν τεος ψευτη για το αμαρτημα του κλεφτη? Αντι να τον κρεμασουμε και για τα δυο αμαρτηματα?
Ασε που οταν λεει τα φαγαμε (στο πρωτο πληθυντικο) δεν εννοει τους βουλευτες μονο. Πολλοι πιστευω θα κοιταξαν με αναποληση το ταβανι και θα ειπαν "αααααααχχχ" σκεφτομενοι τις ομορφες εποχες που τα αρπαζανε απο εδω και απο κει :winka: ή που συνεχιζουν να τα αρπαζουν βεβαιως-βεβαιως!

LsKostas
23/09/2010, 19:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Captain και Byron

Θα ηταν παρα πολυ σωστο πιστευω , η οποια κριτικη με το ΚΚΕ να μην μηδενιζει τα οσα λενε

Λετε παραφουσκωμενα νουμερα ? Δεν ειναι 27 τα δισ των τραπεζων και ειναι 20 ...

Δεν ειναι 100% το οριο των απολυσεων ??? Ειναι ...

Ειμαι φυσικα εναντια στις απολυσεις της Τυποεκδοτικης , και το εχω ξαναπει και δημοσια

Μπορεις να το περιμενεις απο τις εταιριες του Πασοκ ή της ΝΔ απο το ΚΚΕ οχι ...ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ και κακως οι εργαζομενοι τους εκει δεν τα εχουν κανει ΛΑΜΠΟΓΥΑΛΟ

Αλλα οτι ο Ριζοσπαστης παραθετει στοιχεια που καταδυκνυουν την αδιαμφισβητιτη διαφθορα
ολου του Πολιτικου συστηματος ειναι αληθεια.

Τα ξερα απ τα χλωρα λοιπον...ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ να λεμε οτι θελουμε να τιμωρηθουν οσοι γλεντησαν με το δημοσιο χρημα και να αντιπαραθετουμε οτι τα στοιχεια αυτα
δεν ειναι ακριβη...

Αν δεν πιστευεται το ΚΚΕ , πιστεψτε τα ματια σας γυρω σας

Το θεμα εχει παψει απο καιρο να ειναι "κομματικο" ... η διαφθορα στα δυο μεγαλα κομματα
(και στο ΚΚΕ αν θελετε μαζι σας ) εχει κοστισει ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ...

και να καλα το μαντεψατε ...οτι σας ζητανε σημερα για περαιωση , εξοφληση ,ΦΠΑ , διοδια
ειναι τα ιδια τα ποσα που καταχραστηκαν οι
Παγκαλος,
Τσοχατζοπουλος,
Βουλγαρακης,
Καραμανλης ,
Αγγελου και το λοιπο ΣΚΥΛΟΛΟΙ Προβοπουλοι,Κοκκαλης ,Βγενοπουλος και λοιποι...

Εκτος πια και αν το χρεος το δημιουργησαν οι Φορτηγατζηδες που λεει και το mega :lol:

the who
23/09/2010, 19:23
Σαν να λέμε δηλαδή ότι δεν ακούμε τι λέει ο άλλος αλλά κρίνουμε μόνο το ποιός είναι...

Όσο για τα νούμερα, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν είναι σωστά ή φουσκομένα. Στην χώρα αυτή ούτως ή άλλως κανένα νούμερο δεν μπορεί να είναι αξιόπιστο από οποιαδήποτε πηγή και αν προέρχεται.
Το ζήτημα είναι ότι οι ομάδες που ανέφερε ο Μπογιόπουλος στο άρθρο είναι αυτές που έφαγαν τα λεφτά, διότι περι αυτού η συζήτηση. Και όχι όλοι οι Έλληνες μαζί με τον Πάγκαλο.

Εχεις ακουσει το "η γυναικα του Καισαρα πρεπει να ειναι και να δειχνει τιμια?".Το ΚΚΕ αυτο δεν το εκανε,δεν το κανει και δεν θα το κανει ποτε.
Δεν προκειται να ξεχασω το λογιστη του 902 που οταν πηγα αγανακτισμενος μετα απο κανα τριμηνο να του ζητησω τα λεφτα μου με ρωτησε:
-Καλα εισαι κομμουνιστης εσυ ρε και ζητας τα λεφτα σου? :dizzy:

-Τι να σου πω ρε φιλε?Εγω δεν ειμαι αλλα ο πατερας μου που ειναι αυτο μου εχει μαθει.:wave2:

Ξεκολληστε επιτελους.Το ΚΚΕ φωναζει για να κραταει την πελατεια του οπως και τα υπολοιπα κομματα.Πολλες απο τις θεσεις του ειναι 100% σωστες αλλα ας δωσει το παραδειγμα πρωτα.

Panopticon7
23/09/2010, 19:37
Ειπε κ αλλα το βοδι... Για τα 58 ακινητα που ηρθαν στην ιδιοκτησια του...

Ειναι "ατυχος κληρονομος"... Γαμωτο να σου τυχει καμια τετοια "Ατυχια" να τρεχεις να μη φτανεις.

super_toto
23/09/2010, 20:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Εχεις ακουσει το "η γυναικα του Καισαρα πρεπει να ειναι και να δειχνει τιμια?".Το ΚΚΕ αυτο δεν το εκανε,δεν το κανει και δεν θα το κανει ποτε.
Δεν προκειται να ξεχασω το λογιστη του 902 που οταν πηγα αγανακτισμενος μετα απο κανα τριμηνο να του ζητησω τα λεφτα μου με ρωτησε:
-Καλα εισαι κομμουνιστης εσυ ρε και ζητας τα λεφτα σου? :dizzy:

-Τι να σου πω ρε φιλε?Εγω δεν ειμαι αλλα ο πατερας μου που ειναι αυτο μου εχει μαθει.:wave2:

Ξεκολληστε επιτελους.Το ΚΚΕ φωναζει για να κραταει την πελατεια του οπως και τα υπολοιπα κομματα.Πολλες απο τις θεσεις του ειναι 100% σωστες αλλα ας δωσει το παραδειγμα πρωτα.

Δεν διαφωνώ αδερφε, δεν υπήρξα ποτέ υποστηρικτής του ΚΚΕ, ουτε θέλω να το υπερασπιστώ σε καμία περίπτωση. Για λογους διαφορετικούς από αυτά που συζητάμε εδώ.

Άλλο όμως η άποψη του Μπογιόπουλου για τη δήλωση του Πάγκαλου και άλλο ΚΚΕ. Δεν ξέρω πόσο πιο καθαρά να το πω για να γίνω κατανοήτος, μιάς που βλέπω ότι δεν συμβαίνει αυτό.

Ο Μπογιόπουλος ειναι δημοσιογράφος. Δεν είναι το ΚΚΕ. Εκφράζει μια άποψη. Τα λέει φουσκωμένα? Ναι τα λέει. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση προτιμώ να κρατήσω αυτή την άποψη παρά την άποψη του Πάγκαλου ή των σφογγοκωλάριων δημοσιογράφων του ΔΟΛ και Σια.

Το αν ο Μπογιόπουλος ανήκει στο ΚΚΕ μου είναι αδίαφορο. Το άρθρο του μου φάνηκε πολυ πιο κοντά στην αλήθεια από όλα όσα ακουσα και διάβασα για την δήλωση Πάγκαλου και για το που πήγαν τα λεφτά που όλοι ψάχνουν.

Τώρα όποιος θέλει να κολλάει ταμπέλες και να κρίνει με βάση τις ταμπέλες, δικαίωμά του.

the who
23/09/2010, 20:20
Δεν διαφωνώ αδερφε, δεν υπήρξα ποτέ υποστηρικτής του ΚΚΕ, ουτε θέλω να το υπερασπιστώ σε καμία περίπτωση. Για λογους διαφορετικούς από αυτά που συζητάμε εδώ.

Άλλο όμως η άποψη του Μπογιόπουλου για τη δήλωση του Πάγκαλου και άλλο ΚΚΕ. Δεν ξέρω πόσο πιο καθαρά να το πω για να γίνω κατανοήτος, μιάς που βλέπω ότι δεν συμβαίνει αυτό.

Ο Μπογιόπουλος ειναι δημοσιογράφος. Δεν είναι το ΚΚΕ. Εκφράζει μια άποψη. Τα λέει φουσκωμένα? Ναι τα λέει. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση προτιμώ να κρατήσω αυτή την άποψη παρά την άποψη του Πάγκαλου ή των σφογγοκωλάριων δημοσιογράφων του ΔΟΛ και Σια.

Το αν ο Μπογιόπουλος ανήκει στο ΚΚΕ μου είναι αδίαφορο. Το άρθρο του μου φάνηκε πολυ πιο κοντά στην αλήθεια από όλα όσα ακουσα και διάβασα για την δήλωση Πάγκαλου και για το που πήγαν τα λεφτά που όλοι ψάχνουν.

Τώρα όποιος θέλει να κολλάει ταμπέλες και να κρίνει με βάση τις ταμπέλες, δικαίωμά του.

Δλδ γινεται να αρθρογραφεις σε κομματικο οργανο και να εκφραζεις δικες σου θεσεις.Σορυ αλλα δεν.Ακομα και στις αλλες εφημεριδες αν γραψεις κοντρα στα συμφεροντα του εκδοτη εχεις τελειωσει.
Το ΚΚΕ ειχε παντα Μπογιοπουλους στις ταξεις του.Το τι εξυπηρετουν ειναι ενα πολυ μεγαλο ζητημα.:wave2:

byron
23/09/2010, 20:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
Captain και Byron

Θα ηταν παρα πολυ σωστο πιστευω , η οποια κριτικη με το ΚΚΕ να μην μηδενιζει τα οσα λενε

Λετε παραφουσκωμενα νουμερα ? Δεν ειναι 27 τα δισ των τραπεζων και ειναι 20 ...

Δεν νομίζω ότι μόνο ο Ριζοσπάστης καταδεικνύει την διαφθορα του πολιτικού συστήματος. Και δεν νομίζω οτι κανένας νοήμον άνθρωπος χρειάζεται έναν (ανεξαρτήτου χρώματος) στρατευμένο δημοσιογράφο για να το καταλάβει όπως λες και εσύ.

Η βασική μου διαφωνία αφορά την δονκιχωτική προσέγγιση των προβλημάτων.
Ουτε κολίγοι υπάρχουν να τους πάρουμε τα κτήματα, ούτε υπάρχει μια μικρή διαφορά στα νούμερα όπως νομίζεις. Η λύση των 2/14 που προτείνει ο πωςτονλεν δείχνει παντελή έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι αυτά τα νούμερα υπάρχουν μόνο στους οικονομολόγους του Περισσού.
Η σοβαρότητα που του αρμόζει, είναι η ίδια σοβαρότητα που θα έδειχνες σε κάποιον που πιστεύει ότι είναι πλούσιος μπροστά από μια Μονόπολη.

Αν βέβαια πίσω απ΄τα όμορφα των εκατοντάδων δις των τραπεζών και την εθνικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών κρύβεται μια άλλη ερμηνεία που σημαίνει την δήμευση καταθέσεων και την κρατικοποίηση κάθε μορφής ιδιωτικής επιχείρησης , αλλάζει το πράγμα. Δεν νομίζεις? :D

Boxer
23/09/2010, 20:44

Τα νουμερα του Μπογιοπουλου ειναι εντελως μπουρδες - τα ειπε και καποιος αλλος συμφορουμιτης , να μην τα ξαναλεμε....

Οσον αφορα τις τραπεζες , αυτες ειναι στο χειλος της καταστροφης , μην κοιτατε τα κερδη , αυτα ειναι για να παιρνουν μπονους τα στελεχη , κερδος και χρημα δεν ειναι το ιδιο πραγμα....και χρηματα δεν εχουν πολλα....και οι προβλεψεις για επισφαλειες ειναι στο μινιμουμ.....κανονικα ζημιες επρεπε να εχουν....

και οσον αφορα τις συγχωνευσεις τραπεζων , δεν πολυσυμφωνω διοτι θα δημιουργησουν μια τραπεζα too big to fail με συνεπεια , αν τις πληρωνουμε τωρα μια , τοτε θα τις πληρωνουμε 10 και για παντα....

super_toto
23/09/2010, 20:50
Δεν νομίζω ότι μόνο ο Ριζοσπάστης καταδεικνύει την διαφθορα του πολιτικού συστήματος. Και δεν νομίζω οτι κανένας νοήμον άνθρωπος χρειάζεται έναν (ανεξαρτήτου χρώματος) στρατευμένο δημοσιογράφο για να το καταλάβει όπως λες και εσύ.

Ουτε κολίγοι υπάρχουν να τους πάρουμε τα κτήματα, ούτε υπάρχει μια μικρή διαφορά στα νούμερα όπως νομίζεις. Η λύση των 2/14 που προτείνει ο πωςτονλεν δείχνει παντελή έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι αυτά τα νούμερα υπάρχουν μόνο στους οικονομολόγους του Περισσού.
Η σοβαρότητα που του αρμόζει, είναι η ίδια σοβαρότητα που θα έδειχνες σε κάποιον που πιστεύει ότι είναι πλούσιος μπροστά από μια Μονόπολη.

Αν βέβαια πίσω απ΄τα όμορφα των εκατοντάδων δις των τραπεζών και την εθνικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών κρύβεται μια άλλη ερμηνεία που σημαίνει την δήμευση καταθέσεων και την κρατικοποίηση κάθε μορφής ιδιωτικής επιχείρησης , αλλάζει το πράγμα. Δεν νομίζεις? :D

Εμένα μου κάνει εντύπωση πάντως , το γεγονός ότι σε ένα θρέντ που θέμα έχει την δήλωση του Πάγκαλου , δεν βρήκες τίποτα να πεις για την δήλωση αυτή καθ εαυτή, αλλά βρήκες πολλά να πεις για τον Μπογιόπουλο. Δεν βρήκες τίποτα να πεις για τις τερατολογίες του Πάγκαλου, αντιπροέδρου της κυβέρνησης και κορυφαίου πολιτικού εδώ και 30 χρόνια, αλλά βρήκες να πεις πολλά για την άποψη ενός δημοσιογράφου που απευθύνεται στο 5% του κόσμου.

Νομίζω ότι υπάρχει μια εμπάθεια. Και μια συμπαθεια ίσως.

super_toto
23/09/2010, 20:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
Τα νουμερα του Μπογιοπουλου ειναι εντελως μπουρδες - τα ειπε και καποιος αλλος συμφορουμιτης , να μην τα ξαναλεμε....

Οσον αφορα τις τραπεζες , αυτες ειναι στο χειλος της καταστροφης , μην κοιτατε τα κερδη , αυτα ειναι για να παιρνουν μπονους τα στελεχη , κερδος και χρημα δεν ειναι το ιδιο πραγμα....και χρηματα δεν εχουν πολλα....και οι προβλεψεις για επισφαλειες ειναι στο μινιμουμ.....κανονικα ζημιες επρεπε να εχουν....

και οσον αφορα τις συγχωνευσεις τραπεζων , δεν πολυσυμφωνω διοτι θα δημιουργησουν μια τραπεζα too big to fail με συνεπεια , αν τις πληρωνουμε τωρα μια , τοτε θα τις πληρωνουμε 10 και για παντα....

Το αν οι τράπεζες θα βαρέσουν κανόνι ή θα επιβιώσουν και θα συνεχίσουν το θεαρεστο έργο τους μένει να το δούμε. Αυτό που έχουμε δει και είναι γεγονός, ειναι ότι ο τραπεζικός κλάδος είναι ο μόνος που η προήγούμενη και η παρούσα κυβέρνηση θέλησαν να φιλοδωρίσουν με σκανδαλώδη ποσά.

Όταν λοιπόν ο Πάγκαλος από τη μία συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που κόβει μισθούς και συντάξεις αλλά πριμοδοτεί τράπεζες, και από την άλλη δηλώνει ότι όλοι τα φάγαμε, έ πως να το κάνουμε του χρειάζεται ένας Μπογιόπουλος. Και μιας που έχουν και κόντρα προγενέστερη είναι καλό το θέαμα.

Panopticon7
23/09/2010, 20:56
Εμένα μου κάνει εντύπωση πάντως , το γεγονός ότι σε ένα θρέντ που θέμα έχει την δήλωση του Πάγκαλου , δεν βρήκες τίποτα να πεις για την δήλωση αυτή καθ εαυτή, αλλά βρήκες πολλά να πεις για τον Μπογιόπουλο. Δεν βρήκες τίποτα να πεις για τις τερατολογίες του Πάγκαλου, αντιπροέδρου της κυβέρνησης και κορυφαίου πολιτικού εδώ και 30 χρόνια, αλλά βρήκες να πεις πολλά για την άποψη ενός δημοσιογράφου που απευθύνεται στο 5% του κόσμου.

Σωστος, τωρα το παρατηρησα κ εγω, μαλλον ειναι απο τους ψηφοφορους του :lol: :bawl: :lol:

LsKostas
23/09/2010, 20:59

Που και ΠΟΤΕ ειπα οτι ΜΟΝΟ ο Ριζοσπαστης λεει την αληθεια?

Κοιτα bYRON ...οι τραπεζες το θελουμε η οχι
εχουν πατησει σε παρα πολλες αντισυνταγματικες ρυθμισεις.

Απο τα πανωτοκια μεχρι στις χρεωσεις σε καταθεσεις σε λογαριασμους τριτων προσωπων

Ποιος τις ελεγχει νομικα ??? Κανεις

Ποιος μπορει να επιβαλλει ανωτατο οριο στα κυμαινομενα επιτοκια ??? Κανεις

Πλεον δεν τις συμφερει οπως βλεπεις να κανουν κατασχεσεις και παλευουν για συμβιβασμους
να μην πανε οι υποθεσεις καρτων στους δικηγορους τους.

Σε απλα ελληνικα ...αφου γαμησαν το σπιτι του καθε νεοελληνα και δεν εχουν τιποτα αλλο να του παρουν , παρακαλανε για συμβιβασμο.

Τοκογλυφια λεγεται στην πιατσα αυτο!

ο Παγκαλος και ο καθε Παγκαλος καλα θα κανει πρωτου ανοιξει το βρωμοστομα του
να κοιταζει ποσες φορες υπερασπιστηκε τους αδυναμους μισθωτους (εδω γελαμε )
αλλα προφανως δεν ειχε ποτε τετοιους συναισθηματισμους...

Και δεν χρειαζεται κανενας Ριζοσπαστης και κανενας Μπογιοπουλος ...Οποιος εχει ματια
και αυτια καταλαβαινει οτι αυτο που ερχεται ..

...Δεν θα εχει προηγουμενο :uplate:

Boxer
23/09/2010, 21:20
Το αν οι τράπεζες θα βαρέσουν κανόνι ή θα επιβιώσουν και θα συνεχίσουν το θεαρεστο έργο τους μένει να το δούμε. Αυτό που έχουμε δει και είναι γεγονός, ειναι ότι ο τραπεζικός κλάδος είναι ο μόνος που η προήγούμενη και η παρούσα κυβέρνηση θέλησαν να φιλοδωρίσουν με σκανδαλώδη ποσά.

Όταν λοιπόν ο Πάγκαλος από τη μία συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που κόβει μισθούς και συντάξεις αλλά πριμοδοτεί τράπεζες, και από την άλλη δηλώνει ότι όλοι τα φάγαμε, έ πως να το κάνουμε του χρειάζεται ένας Μπογιόπουλος. Και μιας που έχουν και κόντρα προγενέστερη είναι καλό το θέαμα.

Οτι θα επιβιωσουν , θα επιβιωσουν να εισαι σιγουρος , ο κωλος μας το ξερει....

Απλα εχω βαρεθει να ακουω "να παρουμε το ενεργητικο των τραπεζων για να πληρωσουμε τα χρεη" η "με μας θα βγαιναμε απο το μνημονιο το 2011" η "υπαρχουν λεφτα" τα οποια ειναι ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ...

τα ακουσε ο Μπογιοπουλος γιατι για αυτον συζητουσαμε εκεινη την ωρα.....ισχυει το ιδιο για ολους....

οσον αφορα τον Παγκαλο τωρα , εγω θα το προχωρησω και αλλο....που ξεχασε να πει ο παγκαλος (και ανεξαρτητως του ποιον του ανδρος....ας πουμε οτι τα ελεγε ο Περικλης)

για να παρει μια μιζα ο υπουργος 10 δρχ εχουν παρει οι απο κατω 100 δρχ.
για καθε μιζα F16 η Desiro η οτι αλλο ξερετε ποσοι πρεπει να πιαστουν ; πολλοι. επιτροπες αξιολογησης προσφορων , επιτροπες αποσφραγισης , παραλαβης σκατα φατα και αλλα πολλα.

Η σειρα της μιζας ειναι απο κατω προς τα πανω. Δεν ειναι ευκολο για τον υπουργο να αρχισει να πιανει ολους αυτους , απο τον γενικο γραμματεα του υπουργειου , τον δ/νοντα συμβουλο μεχρι το τελευταιο μελος της τελευταιας επιτροπης....ετοιμα του τα πανε οι απο κατω....οποτε μπορει να μην τα φαγαμε ολοι , τα φαγαμε ομως αρκετοι εως πολλοι.....για να μην πουμε και για τον κυκλο της οικονομιας που στην ελλαδα ειναι σχεδον αποκλειστικα κρατικοδιαιτος....

και δεν μπορω να καταλαβω γιατι θιχτηκαν καποιοι...εγω που δεν τα εφαγα , δεν θιχτηκα...

ΥΓ παρακαλω μη σταθουμε σε συγκεκριμενες εκφρασεις....το γενικο νοημα κρατηστε please....:beer:

avlihos
23/09/2010, 21:45
Μάλλον θα ήταν καλό να άνοιγα άλλο θέμα αλλά αν αντέχετε το διάβασμα, ορίστε:

ΑΠ' ΤΑ ΨΗΛΑ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ
ΚΙ ΑΠ' ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑ ΛΙΓΑ

η κρίση, η προέλευσή της,
τα βασικά της δεδομένα και η συγκάλυψή τους

οδηγίες για ναυαγούς!

Tί είναι η περιβόητη “κρίση”; Ποιά είναι τα πραγματικά της αίτια και χαρακτηριστικά; Ποιοί είναι οι κίνδυνοι, μέσα και έξω από εισαγωγικά, που απειλούν τις καπιταλιστικές κοινωνίες;
Πριν ένα μόλις χρόνο, το πρώτο μισό του 2009, οι περισσότεροι στα μέρη μας, σαν καχύποπτοι επαρχιώτες, ήταν σίγουροι ότι “δεν υπάρχει καμία κρίση” (στην ελλάδα τουλάχιστον)... Nα θυμίσουμε με τι ασχολούνταν, για παράδειγμα, τα κόμματα της αριστεράς το πρώτο μισό του 2009; Tο ένα, το μεγαλύτερο (το κκε), έκανε ολόκληρο συνέδριο για να επιβεβαιώσει πόσο σωστά τα έκανε όλα ο Στάλιν στην εσσδ, πράγμα εξαιρετικά επείγον αφού γι’ αυτούς τους ανθρώπους ο σταλινισμός δεν είναι μόνο παρελθόν αλλά και μέλλον!!! Tο άλλο, το μικρότερο (ο συ.ριζ.α), ετοιμαζόταν να στείλει 3 ή και 4 στελέχη του στις Bρυξέλλες, σαν ευρωβουλευτές, και ήταν μέσα στην “τρελή χαρά”!!!!
Tότε λοιπόν “δεν υπήρχε κρίση” ή ήταν “δημιούργημα των μήντια για να αποπροσανατολίσουν τον λαό”... Tο καλοκαίρι του 2009 πέρασε κουτσά στραβά με γκρίνια, μετά ήρθαν οι εκλογές... και μετά τις εκλογές; Mετά τις εκλογές υιοθετήθηκε η πιο πλαστή (αλλά χρήσιμη) ιδέα για το τί είναι αυτή η περιβόητη “κρίση”: είναι θέμα του “δημόσιου τομέα” και του “δημόσιου χρέους”! Έτσι, σκόπιμα, από διάφορες πλευρές, συσκοτίστηκε το θέμα. Aκόμα και τώρα, για τους περισσότερους / ες, η “κρίση” μοιάζει σαν ένα ένα ξαφνικό και άσχημο καιρικό φαινόμενο, που όμως θα είναι παροδικό. Ή, σαν μυστηριώδης επιδημία, απέναντι στην οποία ο καθένας πρέπει να δει αν έχει ανοσία ή όχι. Ή, μπορεί να είναι “θεϊκή τιμωρία”!... H μεταφυσική κάνει τη δουλειά της, ευνοώντας αντιδράσεις ενστικτώδεις έως πρωτόγονες.

Όμως αυτό που λέγεται “κρίση”, είτε στη σημερινή μορφή του είτε σε άλλες πιο ήπιες, είναι το μόνο σίγουρο του καπιταλισμού! Aυτό το σύστημα όπου λίγοι εκμεταλλεύονται την εργασία, την δημιουργικότητα και τη ζωή χιλιάδων και εκατομμυρίων ενόσω τους υπόσχονται επίγειους παραδείσους, έχει δομικές αδυναμίες. Oι αντινομίες αυτές και το που οδηγούν είναι θέματα που έχουν μελετηθεί απ’ τους οικονομολόγους ήδη απ’ τον δέκατο ένατο αιώνα. Θεωρητικά λοιπόν όλα είναι γνωστά εδώ και 150 χρόνια!
Nαι - αλλά πρακτικά;

Η συνέχεια ___ΕΔΩ___ (http://sarajevomag.gr/vivliothiki/block_crisis.html)

byron
23/09/2010, 22:44

Νομίζω ότι υπάρχει μια εμπάθεια. Και μια συμπαθεια ίσως.

Όμορφος και αφαιρετικός ο συλλογισμός σου. Αφού δεν είπε για τον Πάγκαλο, ψηφοφόρος του θα είναι...:lol:
Αν αυτό έχεις κρατήσει απ΄όσα έχω γράψει εδώ μέσα, πάσο. Βαριέμαι και να αποδείξω αν είμαι ελέφαντας, οπότε ας πούμε οτι είμαι.

Τωρα αν διαφωνείς με την ουσία των δηλώσεων του πάγκαλου πως το κράτος όλα αυτά τα χρόνια εκτός των όρνιων είχε να ταϊζει και εκατοντάδες χιλιάδες ρουσφετοκοπρους, κάποιους δεκάδες χιλιάδες επιδοτούμενους "αγρότες", κάποιες χιλιάδες εργαζόμενους σε ΟΑ-ΟΣΕ κλπ περι οπής κρατικοδίαιτες ΔΕΚΟ και να ανέχεται όλο το συνάφι των μικρομεσαίων βιοτεχνών, ταξιτζήδων, ελευθέρων επαγγελματιών, γιατρών, μπουζουκόβιων και λοιπών συντεχνιών που δεν είχαν πληρώσει ποτε φόρους και εισφορές, υποκλίνομαι στην ανωτερότητα με την οποία ξεπερνάς τέτοιες λεπτομέρειες.
Το αντεπιχείρημα του "εγώ δεν έφαγα" σεβαστό πάντως, αλλά δεν βοηθάει δυστυχώς....

LSKostas. Σορρυ ρε μαν, αλλά το "Αλλα οτι ο Ριζοσπαστης παραθετει στοιχεια που καταδυκνυουν την αδιαμφισβητιτη διαφθορα ολου του Πολιτικου συστηματος ειναι αληθεια." κάπως έτσι το εξέλαβα.
Η ουσία είναι ότι αυτά που καταγγέλουν δεν είναι ψέματα. Οι λύσεις είναι ΓΤΠΚ από ένα αριστερό κόμμα που λογικά θα έπρεπε να έχει εισπράξει την δυσαρέσκεια του κόσμου.
Για αυτό που έρχεται επέτρεψε μου να κρατάω μικρό καλάθι. Εκλογές έρχονται και θα δεις τι θα ψηφίσει ο "οργισμένος" λαός.

@ Νομίζω ότι κάτι έγραψε και ο αετός της στέπας, αλλά στο μεταξύ πήγε να ρουφήξει το αυγό του γιατί πέρασε η ώρα. :ZZZ:

super_toto
23/09/2010, 23:09
Όμορφος και αφαιρετικός ο συλλογισμός σου. Αφού δεν είπε για τον Πάγκαλο, ψηφοφόρος του θα είναι...:lol:
Αν αυτό έχεις κρατήσει απ΄όσα έχω γράψει εδώ μέσα, πάσο. Βαριέμαι και να αποδείξω αν είμαι ελέφαντας, οπότε ας πούμε οτι είμαι.

Τωρα αν διαφωνείς με την ουσία των δηλώσεων του πάγκαλου πως το κράτος όλα αυτά τα χρόνια εκτός των όρνιων είχε να ταϊζει και εκατοντάδες χιλιάδες ρουσφετοκοπρους, κάποιους δεκάδες χιλιάδες επιδοτούμενους "αγρότες", κάποιες χιλιάδες εργαζόμενους σε ΟΑ-ΟΣΕ κλπ περι οπής κρατικοδίαιτες ΔΕΚΟ και να ανέχεται όλο το συνάφι των μικρομεσαίων βιοτεχνών, ταξιτζήδων, ελευθέρων επαγγελματιών, γιατρών, μπουζουκόβιων και λοιπών συντεχνιών που δεν είχαν πληρώσει ποτε φόρους και εισφορές, υποκλίνομαι στην ανωτερότητα με την οποία ξεπερνάς τέτοιες λεπτομέρειες.
Το αντεπιχείρημα του "εγώ δεν έφαγα" σεβαστό πάντως, αλλά δεν βοηθάει δυστυχώς....
:ZZZ:

Κατ αρχήν εγώ δεν είπα πουθενά ότι είσαι ψηφοφόρος του Πάγκαλου. Μάλλον με μπέρδεψες με άλλον. Μίλησα για συμπάθεια. Και με αυτά που έγραψες, αφού δηλαδή συμφωνείς με όσα είπε δεν έπεσα έξω.

Στην ουσία τώρα. Όλοι αυτοί που αναφέρεις , δεν είναι το 100% των Ελλήνων. Δεν είναι ούτε οι μισοί, είναι μειονοτητα. Εγώ να συμφωνήσω ότι δεν είναι στα όρια του αμελητέου. Είναι σοβαρό πόσοστό. Αλλά δεν είναι όλοι. Συνεπώς και μόνο που ο Πάγκαλος εξίσώνει εμένα, την οικογένειά μου και όλους τους υπόλοιπους που δεν έφαγαν, προσβάλομαι. Πολύ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Σε ένα έγκλημα, υπάρχει ο φυσικός αυτουργός αλλά και ο ηθικός. Όταν λοιπόν ο ηθικός αυτουργός, επι δεκαετίες σχεδιάζει, οργανώνει και μηχανοραφεί το έγκλημα, δεν μπορεί να βγαίνει μετά και να λέει "Μάγκες όλοι φταίμε ισόποσα".
Υποχρέωση του Πάγκαλου και όλων των κυβερνόντων ήταν και είναι να προστατέψουν την κοινωνία από αυτούς που αναφέρεις. Όχι να προστατεύει αυτούς από την κοινωνία.
Είναι σαν να σε χτυπήσω εγώ με ένα ρόπαλο και να σου πω μετά "Εντάξει φταίω κι εγώ λίγο αλλά φταίει και το ρόπαλο, τώρα που το σκέφτομαι φταίς κι εσύ."

Αυτό λέει ο Πάγκαλος με λίγα λόγια. Και ποιός? Ο πλήρως αποτυχημένος πολιτικός, το απαύγασμα της σήψης της πολιτικής. Πάλι καλά που δεν μας είπε ότι όλοι μαζι δώσαμε τον Οτσαλάν στους Τούρκους.

maron
23/09/2010, 23:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Δεν θυμάμαι ποια είναι τα κωλύμματα εκλογιμότητας και βαριέμαι να ψάχνω τώρα.

Όμως, η γυναίκα πάντως ΔΕΝ είναι συγγενής του άντρα της, ούτε εξ αίματος, ούτε εξ αγχιστείας.

Αν δεν το έχετε καταλάβει, είναι καιρός να το καταλάβετε:

Ο γάμος είναι ΣΥΜΒΑΣΗ δεν είναι μορφή συγγένειας.

Το ότι ο γάμος έχει μερικές (έννομες) συνέπειες δεν αναιρεί το γεγονός αυτό.

εεεε αφου δεν ειναι..........
και το δεχομαστε...........
καλα μας κανουν
και με τα ακινητα
και με τις μετοχες
και με της εταιρειες και τις περιουσιες τους.........
η μαλλον ΤΩΝ γυναικων τους .........

αυτο ειπα στην αρχη ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ

byron
23/09/2010, 23:32
Αλλά δεν είναι όλοι. Συνεπώς και μόνο που ο Πάγκαλος εξίσώνει εμένα, την οικογένειά μου και όλους τους υπόλοιπους που δεν έφαγαν, προσβάλομαι. Πολύ.

Μαζί σου.

Δεν συμφωνώ καθόλου με το τσουβάλιασμα του χοντρού. Χοντρομαλακίες λέει....αλλά το αμελητέο ποσοστό πραγματικά δεν ξέρω πόσο αμελητέο είναι.
Είναι εκτός πραγματικότητας πχ, ότι και τα δύο κόμματα εναλλάσσονταν επι 30 χρόνια στην εξουσία με μοναδικό μέλημα να κονομήσουν, και να τακτοποιούν τα ρουσφέτια των πελατών που τους ψηφίζουν προκειμένου να έχουν μέλλον?
Βγάζοντας ένα ποσοστό απ΄τα 2 μύρια (?) ψηφους που λαμβάνουν, που πιθανόν ψηφίζουν από καθαρά ιδεολογική, οικογενειακή πολιτική τοποθέτηση, το ποσοστό που μένει δεν μου φαίνεται αμελητέο. Καθόλου θα έλεγα.
Λίγο μετά τις εκλογές του Οκτώβρη, είχα βάλει ένα Link κάπου με θέμα τα 50-60.000 (!!) νέα μέλη που γράφτηκαν στις κλαδικές του ΠΑΣΟΚ εν όψη της εκλογικής νίκης.
Δηλαδή τι να πιστέψω? Ή ελπίδα για βόλεμα ονειρεύονταν, ή τους συνεπήρε η Κάρμινα Μπουράνα ξαφνικά...:dizzy:

ego_o_idios
23/09/2010, 23:32
den mporo na katalavo giati 8elete na sas to poun katamoutra gia na niosete omorfa
den katalaveno giati exete apories gia to pou pigan ta lefta tis xoras mas
den katalaveno giati anarotieste pioi ta fagane

den katalaveno giati den katalavenete oti imaste
MALAKES
8IMATA
ILI8IOI
IKONOMIKA APOVRASMATA
EKSA8LIOMENOI IPOANAPTIKTI
PANIVLAKES ME PERIKEFALEA

giati den to katalavenete ke den to pistevete?
epidi to leo ego?
pios prepi na sas to pi?
ti prepi na gini gia na katalavete trisa8lioi ipikooi
oti neeeeeeeeeeeeee
mas ekmetaleftikan
ne mas lene psemata mia zoi
ne mas petane kserokomata gia na mas enoxopioisoun
ke na trone aftoi ta apira

den to pistevete den 8elete na to pistepsete?
kanete pos den iparxi tetia pi8anotita?

poso malakes pana8lioi imaste

to 8eme ine oti gia tin megaloi pliopsifia ili8ion tin patane ke merikoi pou skeftonte
telika mipos prepi na sas taisoun sta gourounia gia na alaksi afti i xora?

eleos pia
akoma anarotieste?

ti na kanete?
doste tous oti psila exete na min anxonosaste ti na ta kanete zoa
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ggs
23/09/2010, 23:44

Δηλαδή τι να πιστέψω? Ή ελπίδα για βόλεμα ονειρεύονταν, ή τους συνεπήρε η Κάρμινα Μπουράνα ξαφνικά...:dizzy:

Υπηρχαν κι αλλοι λογοι...

211015

ggs
23/09/2010, 23:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από ego_o_idios
den mporo na katalavo giati 8elete na sas to poun katamoutra gia na niosete omorfa
den katalaveno giati exete apories gia to pou pigan ta lefta tis xoras mas
den katalaveno giati anarotieste pioi ta fagane

den katalaveno giati den katalavenete oti imaste
MALAKES
8IMATA
ILI8IOI
IKONOMIKA APOVRASMATA
EKSA8LIOMENOI IPOANAPTIKTI
PANIVLAKES ME PERIKEFALEA

giati den to katalavenete ke den to pistevete?
epidi to leo ego?
pios prepi na sas to pi?
ti prepi na gini gia na katalavete trisa8lioi ipikooi
oti neeeeeeeeeeeeee
mas ekmetaleftikan
ne mas lene psemata mia zoi
ne mas petane kserokomata gia na mas enoxopioisoun
ke na trone aftoi ta apira

den to pistevete den 8elete na to pistepsete?
kanete pos den iparxi tetia pi8anotita?

poso malakes pana8lioi imaste

to 8eme ine oti gia tin megaloi pliopsifia ili8ion tin patane ke merikoi pou skeftonte
telika mipos prepi na sas taisoun sta gourounia gia na alaksi afti i xora?

eleos pia
akoma anarotieste?

ti na kanete?
doste tous oti psila exete na min anxonosaste ti na ta kanete zoa
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

επιτελους και μια σοβαρη πολιτικοοικονομικοκοινωνικη αναλυση...:beer: :beer: :beer:

LsKostas
24/09/2010, 00:39
Ενα πολυ ωραιο κειμενο που με εκφραζει απολυτα.

Καταλαβαίνω όλους αυτούς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί παραπονιούνται σήμερα. Τους ψήφισαν με αποκλειστικό κριτήριο το προσωπικό τους συμφέρον και όχι επειδή πίστευαν ότι θα κάνουν καλό στη χώρα. Οπότε, ας μην κλαίνε τώρα για την πατρίδα που υποδουλώνεται στους ξένους – εσείς τους φέρατε τους ξένους.

Είναι πολύ δυνατός ο πειρασμός της αθωότητας. Πολλοί συμπατριώτες μας πιστεύουν πως το να είσαι Έλληνας είναι πιστοποιητικό αθωότητας. Δεν είναι. Είναι εύκολο και βολικό να παίζεις το θύμα, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να προχωρήσεις στη ζωή σου. Προχωράς, μόνο όταν παίρνεις πάνω σου την ευθύνη. Μάζευε επάνω σου τις ευθύνες – ακόμα και τις ευθύνες των άλλων- και θα γίνεις γίγαντας.

Τώρα ακούω φωνές και κλάματα για τους μισθούς και τις συντάξεις που χάνονται. Δεν έχω κανένα σεβασμό για ανθρώπους που διαμαρτύρονται μόνο όταν θίγεται το ατομικό τους συμφέρον και η τσέπη τους.

Αν είσαι πολίτης, διαμαρτύρεσαι και για την αδικία σε βάρος των συμπολιτών σου και των συνανθρώπων σου – πρώτα διαμαρτύρεσαι για τους άλλους και μετά για σένα. Περιέργως, οι μόνοι που χρησιμοποιούν σήμερα τη λέξη “αλληλεγγύη” -και την δείχνουν έμπρακτα- είναι οι αναρχικοί και οι αντιεξουσιαστές.

Σε ενοχλούσαν και σε εκνεύριζαν οι πορείες για τη Σερβία, για το Ιράκ και για τους Παλαιστίνιους, όπως σε ενοχλούσαν και οι διαδηλώσεις των άλλων κοινωνικών ομάδων που διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους. Δεν μπορούσες να περάσεις με το αυτοκίνητο και νευρίαζες – σου έκοβαν το δρόμο.

Τώρα θα πρέπει να βγεις εσύ στο δρόμο. Και μπορεί να κόβεις το δικό μου δρόμο. Να σου πω κάτι; Κόψε μου το δρόμο. Θα περπατήσω μαζί σου. Και θα φωνάξω μαζί σου. Και θα πλακωθώ με τους μπάτσους μαζί σου. Αλλά δεν σε γουστάρω καθόλου.

Panopticon7
24/09/2010, 00:43

Καταλαβαίνω όλους αυτούς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί παραπονιούνται σήμερα. Τους ψήφισαν με αποκλειστικό κριτήριο το προσωπικό τους συμφέρον και όχι επειδή πίστευαν ότι θα κάνουν καλό στη χώρα. Οπότε, ας μην κλαίνε τώρα για την πατρίδα που υποδουλώνεται στους ξένους – εσείς τους φέρατε τους ξένους.

Είναι πολύ δυνατός ο πειρασμός της αθωότητας. Πολλοί συμπατριώτες μας πιστεύουν πως το να είσαι Έλληνας είναι πιστοποιητικό αθωότητας. Δεν είναι. Είναι εύκολο και βολικό να παίζεις το θύμα, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να προχωρήσεις στη ζωή σου. Προχωράς, μόνο όταν παίρνεις πάνω σου την ευθύνη. Μάζευε επάνω σου τις ευθύνες – ακόμα και τις ευθύνες των άλλων- και θα γίνεις γίγαντας.

Τώρα ακούω φωνές και κλάματα για τους μισθούς και τις συντάξεις που χάνονται. Δεν έχω κανένα σεβασμό για ανθρώπους που διαμαρτύρονται μόνο όταν θίγεται το ατομικό τους συμφέρον και η τσέπη τους.

Αν είσαι πολίτης, διαμαρτύρεσαι και για την αδικία σε βάρος των συμπολιτών σου και των συνανθρώπων σου – πρώτα διαμαρτύρεσαι για τους άλλους και μετά για σένα. Περιέργως, οι μόνοι που χρησιμοποιούν σήμερα τη λέξη “αλληλεγγύη” -και την δείχνουν έμπρακτα- είναι οι αναρχικοί και οι αντιεξουσιαστές.

Σε ενοχλούσαν και σε εκνεύριζαν οι πορείες για τη Σερβία, για το Ιράκ και για τους Παλαιστίνιους, όπως σε ενοχλούσαν και οι διαδηλώσεις των άλλων κοινωνικών ομάδων που διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους. Δεν μπορούσες να περάσεις με το αυτοκίνητο και νευρίαζες – σου έκοβαν το δρόμο.

Τώρα θα πρέπει να βγεις εσύ στο δρόμο. Και μπορεί να κόβεις το δικό μου δρόμο. Να σου πω κάτι; Κόψε μου το δρόμο. Θα περπατήσω μαζί σου. Και θα φωνάξω μαζί σου. Και θα πλακωθώ με τους μπάτσους μαζί σου. Αλλά δεν σε γουστάρω καθόλου.

Οτι καλυτερο εχω δει εδω μεσα. :a012: :a012: :a012: :a012:

TheFace
24/09/2010, 06:16

:beer: :beer: :beer:

byron
24/09/2010, 07:08
Τα βρήκε απ΄τον παππού του, τα βρήκε απ΄τον πατέρα του, έχει τη μισή πειραιώς δική του και άλλα ανυπόστατα...

Πφφφφ......:yuck:
Κληρονομιά της θείας Αγλαϊτσας κύριοι.... (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=316888&dt=24/09/2010) :ninja:

211021

ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
24/09/2010, 07:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk
«Ολοι μαζί τα φάγαμε», απάντησε ωμά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο ρητορικό ερώτημα «πού πήγαν τα λεφτά», χθες στη Βουλή, αιτιολογώντας ως ένδειξη αυτοκριτικής την κυβερνητική βούληση για φρένο σε ρουσφέτια και προσλήψεις από το παράθυρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΟΤΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΑΛΑΚΑ ΜΕ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΑΧΡΙΣΤΟ ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΤΙΠΟΤΑ...........

TarasOne
24/09/2010, 08:56
Καταλαβαίνω όλους αυτούς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί παραπονιούνται σήμερα. Τους ψήφισαν με αποκλειστικό κριτήριο το προσωπικό τους συμφέρον και όχι επειδή πίστευαν ότι θα κάνουν καλό στη χώρα. Οπότε, ας μην κλαίνε τώρα για την πατρίδα που υποδουλώνεται στους ξένους – εσείς τους φέρατε τους ξένους. Είναι πολύ δυνατός ο πειρασμός της αθωότητας. Πολλοί συμπατριώτες μας πιστεύουν πως το να είσαι Έλληνας είναι πιστοποιητικό αθωότητας. Δεν είναι. Είναι εύκολο και βολικό να παίζεις το θύμα, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να προχωρήσεις στη ζωή σου. Προχωράς, μόνο όταν παίρνεις πάνω σου την ευθύνη. Μάζευε επάνω σου τις ευθύνες – ακόμα και τις ευθύνες των άλλων- και θα γίνεις γίγαντας. Τώρα ακούω φωνές και κλάματα για τους μισθούς και τις συντάξεις που χάνονται. Δεν έχω κανένα σεβασμό για ανθρώπους που διαμαρτύρονται μόνο όταν θίγεται το ατομικό τους συμφέρον και η τσέπη τους. Αν είσαι πολίτης, διαμαρτύρεσαι και για την αδικία σε βάρος των συμπολιτών σου και των συνανθρώπων σου – πρώτα διαμαρτύρεσαι για τους άλλους και μετά για σένα. Περιέργως, οι μόνοι που χρησιμοποιούν σήμερα τη λέξη “αλληλεγγύη” -και την δείχνουν έμπρακτα- είναι οι αναρχικοί και οι αντιεξουσιαστές. Σε ενοχλούσαν και σε εκνεύριζαν οι πορείες για τη Σερβία, για το Ιράκ και για τους Παλαιστίνιους, όπως σε ενοχλούσαν και οι διαδηλώσεις των άλλων κοινωνικών ομάδων που διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους. Δεν μπορούσες να περάσεις με το αυτοκίνητο και νευρίαζες – σου έκοβαν το δρόμο. Τώρα θα πρέπει να βγεις εσύ στο δρόμο. Και μπορεί να κόβεις το δικό μου δρόμο. Να σου πω κάτι; Κόψε μου το δρόμο. Θα περπατήσω μαζί σου. Και θα φωνάξω μαζί σου. Και θα πλακωθώ με τους μπάτσους μαζί σου. Αλλά δεν σε γουστάρω καθόλου.

Μπράβο φίλε, έψαχνα αυτό το κείμενο να το βάλω, αλλά δεν το έβρισκα...

ggs
24/09/2010, 08:57
Τα βρήκε απ΄τον παππού του, τα βρήκε απ΄τον πατέρα του, έχει τη μισή πειραιώς δική του και άλλα ανυπόστατα...

Πφφφφ......:yuck:
Κληρονομιά της θείας Αγλαϊτσας κύριοι.... (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=316888&dt=24/09/2010) :ninja:

...και από το πολύ άγχος που του έφερε η κληρονομία , ξεκίνησε το φαί...
Γιατί την αποδέχτηκες κι εσύ καημένε Θόδωρε ???
Γιατί δεν έσκιζες το κληρονομητιριο και μετά να έλεγες ότι το πήρε ο …αέρας ???
:sad:

iosif
24/09/2010, 14:36
Τα 450 δις που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός σε τόκους την τελευταία 10ετία. Αλλη μαλακία αυτή.... Το εξωτερικό χρέος της χώρας είναι 310-320 δίς. Και αυτό τρέχει με ένα μέσο επιτόκιο ίσως λίγο πάνω από 3% ετησίως. Οι τόκοι υπολογίζονται επί του τι χρωστάς μεσοσταθμικά την δεκαετία που αναφέρεις, επί το μεσοσταθμικό επιτόκιο που έχεις δανειστεί. Εκτός και στον περισσό έχουν άλλα μαθηματικά.
αυτα ειναι σωστα

super_toto
24/09/2010, 14:39

Κι αν δεν κατέβω στο δρόμο θα με κάψεις ζωντανό?

byron
24/09/2010, 14:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif

αυτα ειναι σωστα

Μέ μπέρδεψες ρε Ιωσήφ επειδή δεν έκανες quote. Ποιά νούμερα είναι σωστά? :look:

TarasOne
24/09/2010, 15:11
Κι αν δεν κατέβω στο δρόμο θα με κάψεις ζωντανό?

Όχι μόνο δεν θα σε κάψει κανείς από μας ζωντανό, αλλά θα είμαστε από τους πρώτους που θα καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες... Αλλά άμα δεν κατεβείς, δεν παλεύεις για να καλυτερέψεις την ζωή τον συνάνθρωπων σου, μην περιμένεις από μας να σε ¨γουστάρουμε¨... Όπως δεν περιμένουμε και εμείς από σας τίποτα πια...

Cpt. Haddock
24/09/2010, 15:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από TarasOne
[...] κανείς από μας [...]θα είμαστε [...]από μας [...]εμείς [...]...

Ποιοί είστε εσείς; :confused:

TarasOne
24/09/2010, 15:24
Μα.. μα... οι εντουράδες βεβαίος...

Άστο δεν έχει σημασία, μια μειοψηφία είμαστε... μπορεί να είμαι και μόνος μου...
Έτσι κι αλλιώς λάθος μου που απάντησα στην θέση του άλλου του παιδιού...

Cpt. Haddock
24/09/2010, 15:25
Μα.. μα... οι εντουράδες βεβαίος...

Άστο δεν έχει σημασία, μια μειοψηφία είμαστε... μπορεί να είμαι και μόνος μου...
Έτσι κι αλλιώς λάθος μου που απάντησα στην θέση του άλλου του παιδιού...

Σοβαρά ρωτάω :look:

TarasOne
24/09/2010, 15:32
Δεν έχει σημασία...Βασικός ξέχνα το, γράψε λάθος... Εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο για μένα και επειδή η ερώτηση δεν μου απευθυνότανε, κάνε σαν να μην είπα τίποτα... Το παίρνω πίσω.

iosif
24/09/2010, 15:52
h ελλαδα πληρωνει ετησιως 40-52 δις (εχει να κανει με τις ετησιες εκταμιευσεις το ποσο για αυτο παιζει) ετησιως σε τοκοχρεωλυσια.οντως τα τελευταια 10 χρονια πληρωσε 450 δις ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ

(ενδεικτικα: δανειο του 1922 απο ηπα αποπλητ\ρωθηκε πληρως το...1981)

το συνολο του ενεργητικου των ελληνικων τραπεχων ειναι 600 δις.αυτο το μπερδευει ο μπογιοπουλος με την αξια τους. η αξια τους δεν καθοριζεται μονοδιαστατα απο το συνολο ενεργητικου

η αξια των πριβειτ μπανκινγκ ειναιοντως οσο αναφερει. τσεκατ\ρισμενο απο την ενωση ελλ τραπεζων

και η ΤτΕ ανακοινωσε οτιο τα ελληνικα κεφαλαια τοποθετημενα στο εξωτερικο σε καταθεσεις ρεπος κλπ (νομιμα) ειναι κοντα στα 250 δις (συνολο χρεους περιπου 300 δις εξαρταται απο τον υπολογισμο)
αυτο με την περιουσια πολυεθνικων και πως προκυπτει 700 δις δεν το αντιλαμβανομαι

το κειμενο πολυ καλο. ουσιαστικα αυτο πουχε πει ο μπρεχτ "οταν εδιωξαν τους τσιγγανους δεν μιλησα γιατι δεν ημουν τσιγγανος ...." κλπ

υγ και εμεις ειμαστε οι αλλοι

super_toto
24/09/2010, 15:56
Όχι μόνο δεν θα σε κάψει κανείς από μας ζωντανό, αλλά θα είμαστε από τους πρώτους που θα καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες... Αλλά άμα δεν κατεβείς, δεν παλεύεις για να καλυτερέψεις την ζωή τον συνάνθρωπων σου, μην περιμένεις από μας να σε ¨γουστάρουμε¨... Όπως δεν περιμένουμε και εμείς από σας τίποτα πια...

Ξέρεις τι γίνεται όμως. Εσείς (αφού θες να διαχωριστούμε) αποτελείτε ας πούμε τον "χώρο". Ο "χώρος" δεν είναι όμως συμπαγής. Υπάρχουν δίαφορες ομάδες με διαφορετικές ιδεολογίες, θέσεις και επιδιώξεις. Κοινό σημείο η αποστροφή προς το κατεστημένο και η επιδίωξη ανατροπής του. Αυτομάτως όμως ο "χώρος" γίνεται ευάλωτος σε κάθε λογής αποβράσματα, που δεν διαφέρουν σε τίποτα από κοινούς ποινικούς , σε τίποτα από τους χούλιγκαν των γηπέδων ή ακόμα και ψυχοπαθείς που απλά φτιάχνονται με τις δολοφονίες και τις καταστροφές.

Αν ο "χώρος" δεν αποβάλει μόνος του αυτά τα στοιχεία, τότε μην περιμένεις από απλούς ανθρώπους, οικογενειάρχες και βιοπαλαιστές, να ταυτίσουν τις επιδιώξεις τους με τον "χώρο".

iosif
24/09/2010, 15:59
εντωμετραξυ.....

................Στο κείμενο της ερώτησης προς τον κ. Παπουτσή και τον κ. Ραγκούση αναφέρεται: «Η Ένωση Αφρικανών Γυναικών εδώ και αρκετό καιρό διοργάνωνε το τρίτο ετήσιο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού στην Πλατεία Αμερικής.

Ο Δήμος της Αθήνας με αιφνιδιαστική και ατεκμηρίωτη απόφαση ανακάλεσε την άδεια που είχε εκδώσει για τη διεξαγωγή του, επικαλούμενος ανώνυμες πληροφορίες περί κινδύνου πρόκλησης επεισοδίων από 'διάφορες ομάδες που είναι αντίθετες στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης'.

iosif
24/09/2010, 16:01
Ξέρεις τι γίνεται όμως. Εσείς (αφού θες να διαχωριστούμε) αποτελείτε ας πούμε τον "χώρο". Ο "χώρος" δεν είναι όμως συμπαγής. Υπάρχουν δίαφορες ομάδες με διαφορετικές ιδεολογίες, θέσεις και επιδιώξεις. Κοινό σημείο η αποστροφή προς το κατεστημένο και η επιδίωξη ανατροπής του. Αυτομάτως όμως ο "χώρος" γίνεται ευάλωτος σε κάθε λογής αποβράσματα, που δεν διαφέρουν σε τίποτα από κοινούς ποινικούς , σε τίποτα από τους χούλιγκαν των γηπέδων ή ακόμα και ψυχοπαθείς που απλά φτιάχνονται με τις δολοφονίες και τις καταστροφές.

Αν ο "χώρος" δεν αποβάλει μόνος του αυτά τα στοιχεία, τότε μην περιμένεις από απλούς ανθρώπους, οικογενειάρχες και βιοπαλαιστές, να ταυτίσουν τις επιδιώξεις τους με τον "χώρο".

πλας

μονο που υπαρχουν πολλες κινησεις που πια ειναι "ξεκαθαρες" και συμπαγεις

ολοκληρο τριημερο φεστιβαλ στην σαλονικα για την αμεση δημοκρατια και δεν ανοιξε μυτη

Boxer
24/09/2010, 17:20
h ελλαδα πληρωνει ετησιως 40-52 δις (εχει να κανει με τις ετησιες εκταμιευσεις το ποσο για αυτο παιζει) ετησιως σε τοκοχρεωλυσια.οντως τα τελευταια 10 χρονια πληρωσε 450 δις ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ

Κοιτα IOSIF αλλο τοκοι και αλλο τοκοχρεωλυσια...ο Μπογιο μιλαγε για τοκους.

το συνολο του ενεργητικου των ελληνικων τραπεχων ειναι 600 δις.αυτο το μπερδευει ο μπογιοπουλος με την αξια τους. η αξια τους δεν καθοριζεται μονοδιαστατα απο το συνολο ενεργητικου

Ετσι ετσι....ασε που στην προκειμενη περιπτωση των τραπεζων το μεγαλυτερο μερος του ενεργητικου ειναι τα δανεια του κοσμου....

TarasOne
24/09/2010, 17:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto Ξέρεις τι γίνεται όμως. Εσείς (αφού θες να διαχωριστούμε) αποτελείτε ας πούμε τον "χώρο". Ο "χώρος" δεν είναι όμως συμπαγής. Υπάρχουν δίαφορες ομάδες με διαφορετικές ιδεολογίες, θέσεις και επιδιώξεις. Κοινό σημείο η αποστροφή προς το κατεστημένο και η επιδίωξη ανατροπής του. Αυτομάτως όμως ο "χώρος" γίνεται ευάλωτος σε κάθε λογής αποβράσματα, που δεν διαφέρουν σε τίποτα από κοινούς ποινικούς , σε τίποτα από τους χούλιγκαν των γηπέδων ή ακόμα και ψυχοπαθείς που απλά φτιάχνονται με τις δολοφονίες και τις καταστροφές. Αν ο "χώρος" δεν αποβάλει μόνος του αυτά τα στοιχεία, τότε μην περιμένεις από απλούς ανθρώπους, οικογενειάρχες και βιοπαλαιστές, να ταυτίσουν τις επιδιώξεις τους με τον "χώρο".

Proton sorry pou grafo greeklish alla den boro na kano alios aftin tin stigmi...

Den exo kamia prothesi na diaxoristoume,nomiza oti to ekanes esi o idios me tin erotisi sou ston LsKosta.

Afta ta apovrasmata opos les DEN anikoun sto xoro...Afto pou kanane ine telios antitheto se opiadipote "ptixi" tis ideologias pou enoni ton xoro.(dixos na mpoume sti sizitisi gia to pioi itane ke pia sinferonta eksipiretisan)
Otan exoume omos ta MME pou papagalizoun auta pou tous lene "kapioi" oti oi endourades ine tromokrates, logiko ine o kosmos na fobate na tous plisiasi kai na tous vazi olous sto idio sakouli.

Den mas goustaris, mas fobase i otidipote... kalos. Min erthis mazi mas, ala re file kane kati. Den ekanes gia tous alous, ok, ala den kanis tipota oute otan afora esena.Ti sto diaolo plisi engefalou sas exoun kani? Den elpizete kan se tipota pia, aplo, to afinete na simbi...
Den prokete na perasi apo mono tou. (Den to leo prosopiko se sena tote, den gnorizo ti kanis
ti den kanis ke den me afora)

To stamatao edo giati oute na ta leo kala den boro (pithanon na kano pio poli kako stous endourades me to na min to boulono), oute to forum ine o kataliloteros topos gia tetou idous sizitisis.

LsKostas
24/09/2010, 19:04
Εγω θα ρωτησω αυτοι που υπερασπιζονται τις τραπεζες ποιοι ειναι ??? :wacko:

Cpt. Haddock
24/09/2010, 19:45

Ελα ντε; :mad:

super_toto
24/09/2010, 20:12

Οι πασόκοι:D

blackrose
25/09/2010, 22:36
προσπαθει να κανει και κολοτουμπες ο ιπποποταμος!

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «άχρηστο» το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων, έκανε λόγο για φαυλοκρατία διορισμών, μίλησε με μελανά χρώματα για τη σκοπιμότητα της μονιμότητας και περιέγραψε την ανάγκη να «αδυνατίσει το κράτος από άχρηστους φορείς». «Επί χρόνια διορίζαμε για πελατειακούς λόγους (...) Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπρεπε να είναι λιγότεροι από 200.000 και είναι 1 εκατομμύριο. Δύο στους τρεις είναι άχρηστοι» είπε ο κ. Πάγκαλος προσθέτοντας ότι η φράση «μαζί τα φάγαμε» σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα για: Να υπάρξουν «αντικειμενικές διαδικασίες πρόσληψης και εξέλιξης σε όλο το Δημόσιο». Να κατανοηθεί από τους πολίτες ότι το Δημόσιο «διανέμει, καταναλώνει, αλλά δεν παράγει. «Μου μιλάνε για εργαζόμενους στο δημόσιο. Ποιους εργαζόμενους; Οι εργαζόμενοι παράγουν κάτι», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης: «Η τεράστια πλειονότητα των πολιτών, αυτοί που μοχθούν από το πρωί ως το βράδυ και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του έθνους είναι ο ιδιωτικός τομέας, όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ο κ. Πάγκαλος περιέγραψε με μελανά χρώματα τη σκοπιμότητα της μονιμότητας: «Καθιερώθηκε για να εξυπηρετεί αυτούς που θέλουν να στρέφουν το κράτος εις βάρος των πολιτών», είπε και πρότεινε αποκλεισμό κομματικών ή πολιτευόμενων στελεχών από κρίσιμους τομείς του δημοσίου.

Επανέλαβε την παλιά του θέση να καταργηθεί ο σταυρός προτίμησης ώστε να πάψει να αποτελεί η ψήφος αντικείμενο συναλλαγής μεταξύ βουλευτών και πολιτών (με συνηθέστερη κατάληξη έναν διορισμό).

Προσπάθησε ωστόσο να αφαιρέσει από το ΠΑΣΟΚ ιστορικές ευθύνες ως προς τη διόγκωση του δημοσίου, λέγοντας: «Το 1981 το 60% των πολιτών είδε απλώς να αίρεται η απαγόρευση πρόσβασης στο δημόσιο. Υπήρχε ακόμη πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων (...) Το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να είναι πάντα συνεπές με τον εαυτό του, έφερε ωστόσο το ΑΣΕΠ».

Για τον Αντώνη Σαμαρά είπε: «Δεν κάνει για πρωθυπουργός. Είναι εκδικητικός και αυταρχικός και έχει επιδείξει ξανά τέτοια συμπεριφορά. Θέλει να εκδικηθεί το ΠΑΣΟΚ απειλώντας με εξεταστική για το Μνημόνιο επειδή αυτή τη στιγμή ο κ. Καραμανλής δέχεται μία επίθεση για την υπόθεση Βατοπεδίου, η οποία δεν προέρχεται ωστόσο από το ΠΑΣΟΚ».

Και για τη φορολογική περαίωση είπε: «Δεν την παραδέχομαι ως λύση, αλλά η κυβέρνηση αναγκάστηκε να φθάσει εκεί προφανώς υπολογίζοντας ότι το κόστος των ελέγχων ή της περάτωσης δια της δικαστικής οδού των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων είναι μικρότερο από τη λύση της περαίωσης.

ΠΡΕΖΑ TV

iosif
27/09/2010, 09:24
απο το ποντικι!

211566

notakos600
27/09/2010, 12:03
Αφού τα φάγαμε όλοι ρε παιδιά γιατί μόνο ο Πάγκαλος έχει πάει 800 κιλά;

THEOD
27/09/2010, 12:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Αφού τα φάγαμε όλοι ρε παιδιά γιατί μόνο ο Πάγκαλος έχει πάει 800 κιλά;
Γιατί εμείς τρώγαμε light ένώ αυτός είχε ταράξει τα λουκάνικα.... :D

alximistis
27/09/2010, 12:35
η δήλωση Πάγκαλου εκτός από αηδία και απίστευτη μπούρδα είναι σαφώς και εκ του πονηρού και βαθιά βρώμικη.
Θεωρώ ότι είμαστε όλοι άνθρωποι νοήμονες ανεξαιρέτως πολιτικών απόψεων και κομματικών πεποιθήσεων και από αυτά που διαβάζω ουδείς πιστεύει αυτά τα περί "ομαδικού φαγοποτιού" όπως λέει ο χοντρομπαλάς!

Ωστόσο καλό είναι νομίζω να θυμόμαστε δύο πράγματα.
Πρώτον ότι οΠάγκαλος ποτέ μα ποτέ δεν βγαίνει να πει κάτι τυχαία. ποτέ! χρόνια ολόκληρα είναι το πυροβολικό του πασόκ το οποίο εμφανίζεται σε συγκεκριμένες στιγμές γιανα στρέψει αλλού την προσοχή ή να δημιουργήσει ένταση. Το ίδιο και τώρα. Ξεκίνησε με μία "δυναμική" παπαριά έγινε ο χαμός και τώρα και καλά αναδιπλώνεται. Το γιατί το έκανε σίγουρα δεν ήταν τυχαίο. κάπου αποσκοπεί κι επειδή το πασόκ - συγνώμη προς τους πασόκους- έχει πείρα σε αυτό πιστεύω ότι υπήρχε και σχετική εντολή ;)

Δεύτερον η δήλωση του παέι να δημιουργήσει συνενοχή! τσουβάλιασμα όλα σ ένα ώστε να μπούμε στο τριπάκι να πούμε α ρε έχει δίκιο ή ναι έτσι είναι και εμείς φταίμε.
Κάποτε όμως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε κάποια σοβαρά πράγματα. Κάποτε.
Το ότι υπάρχουν σαφέστατα ευθύνες και σε μας δεν σημαίνει ούτε πως τις ίδιες έχουμε ούτε πως μοιράζονται το ίδιο.
Η δική μας ευθύνη είναι ότι τους ψηφίσαμε και το ότι αποδεχτήκαμε τη συνδιαλλαγή αυτή μαζί τους επιτρέποντας να χτισθεί ένα πελατειακό κράτος. Εκεί είναι η ευθύνη μας.
Τα μαζί τα φάγαμε και διορισμός=φάγωμα χρημάτων είναι απλούστατα κλίμα συτνενοχής διότι εξίσου απλούστατα φταίμει όλοι άρα κανείς. :)

notakos600
27/09/2010, 12:38
[i]
Η δική μας ευθύνη είναι ότι τους ψηφίσαμε και το ότι αποδεχτήκαμε τη συνδιαλλαγή αυτή μαζί τους επιτρέποντας να χτισθεί ένα πελατειακό κράτος. Εκεί είναι η ευθύνη μας.
Τα μαζί τα φάγαμε και διορισμός=φάγωμα χρημάτων είναι απλούστατα κλίμα συτνενοχής διότι εξίσου απλούστατα φταίμει όλοι άρα κανείς. :) [/B]

Να προτείνω κάτι καλύτερο;
Ας πληρώσουν τα γ@μησιάτικα οι διορισμένοι και αυτοί που τους διόρισαν γιατί εγώ προσωπικά όπως και εκατομμύρια άλλοι ούτε διοριστήκαμε ούτε φάγαμε τπτ. ;)

alximistis
27/09/2010, 12:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Να προτείνω κάτι καλύτερο;
Ας πληρώσουν τα γ@μησιάτικα οι διορισμένοι και αυτοί που τους διόρισαν γιατί εγώ προσωπικά όπως και εκατομμύρια άλλοι ούτε διοριστήκαμε ούτε φάγαμε τπτ. ;)

έτσι είναι φίλε :)
μα εκεί είναι η συνενοχή που πάνε να δημιουργήσουν. όλοι! δηλαδή κι ε΄συ που δεν τους ψήφιζες και δεν τα έφαγες εγώ ο Α ο Β ο Γ όλοι! γενικώς και αορίστως!
έτσι και το όλοι επί τη ςουσίας γίνεται "κανένας" η ευθύνη χάνεται γενικώς... όλοι και οι πραγματικοί ένοχοι γίνονται λιγότερο ένοχοι. απλά πράγματα. :(
και να μου το θυμηθείτε θα υπάρξει και συνέχεια να είστε σίγουροι :)

iosif
27/09/2010, 13:07
ΜΑΖΙ Ε?

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΜΕΓΑ ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΜΕΝΑ από το υψηλό δημόσιο χρέος, την κερδοσκοπία των αγορών και την, συνακόλουθη, έλλειψη ρευστότητας βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σε σημείο που από την μια δεν έχουν να καταβάλουν συντάξεις και εφάπαξ και από την άλλη στην περιουσία τους βασίζεται η κυβέρνηση για να διαμορφώσει τον δημόσιο τραπεζικό πυλώνα.

Τα ασφαλιστικά ταμεία εμφανίζεται να έχουν (στις 31 Δεκεμβρίου 2009) περιουσία 32 δισ. ευρώ. Ομως:

1 Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα αξίας 8,5 δισ. ευρώ δεν μπορούν, αν παραστεί ανάγκη, να ρευστοποιηθούν προκειμένου να πληρώσουν συντάξεις. Ο λόγος είναι ότι τελούν υπό διαπραγμάτευση στη δευτερογενή αγορά έως και 25% χαμηλότερα της ονομαστικής αξίας τους. Και ίσως αυτή η λογιστική ζημιά να διατηρηθεί και κατά τα επόμενα 2-3 χρόνια και σαφώς έως ότου η χώρα να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια. Ολα αυτά με το δεδομένο (δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών) ότι δεν θα συμφωνηθεί με τους πιστωτές κάποια μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους (το γνωστό «κούρεμα») και ότι τα ομόλογα θα πληρωθούν στο ακέραιο ή θα ανανεωθούν με μη υποχρεωτικό τρόπο (επιμήκυνση του χρέους) κατά τη λήξη τους.

2 Την ίδια στιγμή από τα δομημένα ομόλογα, σκάνδαλο για το οποίο διεξάγονται δύο έρευνες τόση στη Δικαιοσύνη όσο στη Βουλή, τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν το 30% του αρχικού κεφαλαίου (700 εκατ. ευρώ).

3 Από τις μετοχές οι απώλειες ανέρχονται στο 50% των 2,8 δισ. που τοποθετήθηκαν, ενώ αντίστοιχες απώλειες υπάρχουν και με τα αμοιβαία κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ.

4 Τα ακίνητα, συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, μένουν αναξιοποίητα.

5 Η μόνη περιουσία που προσφέρεται για κάθε χρήση, και επιπλέον εμφανίζει τις μικρότερες απώλειες, είναι οι καταθέσεις. Τα 17 δισ. των διαθεσίμων μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή. Τα εν λόγω ποσά έχουν απώλειες από την διαφορά επιτοκίου προθεσμιακών (3%-3,3%) ή τρεχουσών καταθέσεων (0,5%-1%) και του πληθωρισμού (5,5% τον περασμένο Αύγουστο).

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό, οικονομικά, περιβάλλον τα ασφαλιστικά ταμεία δίνουν αγώνα δρόμου κάθε μήνα προκειμένου να εξασφαλίσουν την πληρωμή των συντάξεων. Ηδη ο ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ έχει απορροφήσει επιπλέον 100 εκατ. ευρώ, από τα 550 που έχουν εγγραφεί στον φετινό προϋπολογισμό ως επιδότηση, ώστε να καταβάλει τις συντάξεις. Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα ταμεία, πλην ίσως του ΤΣΜΕΔΕ των Μηχανικών που έχει διαθέσιμα και μεγάλη περιουσία, πλην όμως οι μετοχές του (το 35% της Attica Bank) παρουσιάζουν και τις μεγαλύτερες απώλειες.

Περιστολή δαπανών

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκεται το ταμείο πρόνοιας των δημόσιων υπαλλήλων, καθώς εκκρεμεί η καταβολή έως και 22.000 εφάπαξ.

Εν τω μεταξύ, η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης αναμένεται να αποφέρει... όφελος στο ασφαλιστικό σύστημα έως και 900 εκατ. ευρώ. Εάν δε συνεχιστεί η περιστολή των δαπανών για φάρμακα και νοσηλεία (διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές κ.ά.) ενδέχεται να προκύψει πραγματικό όφελος για τα ταμεία άνω του 1 δισ. ευρώ φέτος. Αντιθέτως, δεν αποδίδει σημαντικά η πάταξη της εισφοροδιαφυγής, καθώς δεν προσέρχονται στη σχετική ρύθμιση οι επιχειρηματίες

notakos600
27/09/2010, 23:07
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

211748

lostmember
27/09/2010, 23:12
ειναι αυτος που δηλωνε οτι αν γινει πρωθυπουργος της χωρας ο γαπ θα παραιτηθει γιατι ο γαπ ειναι ανικανος

Xrider
28/09/2010, 10:20
Κανονικα αφου ο παχυδερμος ΟΜΟΛΟΓΕΙ δεν θα επρεπε να επεμβει εισαγγελεας και να του ρωτησει και ποιοι αλλοι ειναι αυτοι που τα φαγανε ΜΑΖΙ ΤΟΥ?????

Εχουμε ομολογια καραμπινατη και την περναμε στην πλακα :sick:
Αλλους τους τρεχουν σε δικαστηρια για να ομολογησουν και αυτος που μαρτυραει χωρις ξυλο...δεν τρεχει τιποτα!!!

SpineshankD
28/09/2010, 11:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
Κανονικα αφου ο παχυδερμος ΟΜΟΛΟΓΕΙ δεν θα επρεπε να επεμβει εισαγγελεας και να του ρωτησει και ποιοι αλλοι ειναι αυτοι που τα φαγανε ΜΑΖΙ ΤΟΥ?????

Αλλους τους τρεχουν σε δικαστηρια για να ομολογησουν και αυτος που μαρτυραει χωρις ξυλο...δεν τρεχει τιποτα!!!

σωστος ρε Xrider

+1000

notakos600
28/09/2010, 11:03

Τι θα κάνεις γι αυτό δλδ?

Boxer
28/09/2010, 11:07

Αυτο λες ;

Ο Παγκαλος μιλησε γενικα και αοριστα...οποτε τι να κανει και ο εισαγγελεας...

....ΟΜΩΣ....

Ο γερος Αλαφουζος προ 10ετιας περιπου ειχε παραδεχθει δημοσια οτι ειχε λαδωσει το Μητσοτακη στα ισια και δεν κουνηθηκε φυλλο....

Ο Τσουκατος παραδεχθηκε οτι πηρε 1 εκ μαρκα και τα εδωσε στο κομμα....και ειναι εξω...

τι να λεμε τωρα....:sad: :mad:

alximistis
28/09/2010, 11:16
Αυτο λες ;

Ο Παγκαλος μιλησε γενικα και αοριστα...οποτε τι να κανει και ο εισαγγελεας...

....ΟΜΩΣ....

Ο γερος Αλαφουζος προ 10ετιας περιπου ειχε παραδεχθει δημοσια οτι ειχε λαδωσει το Μητσοτακη στα ισια και δεν κουνηθηκε φυλλο....

Ο Τσουκατος παραδεχθηκε οτι πηρε 1 εκ μαρκα και τα εδωσε στο κομμα....και ειναι εξω...

τι να λεμε τωρα....:sad: :mad:

συμπληρώνω πως ακόμα περιμένουμε για τον κ. Τσοχατζόπουλο τι θα δείξει η έρευνα αλλά και για τον κ. Μαντέλη τα 250.000 τα οποία που πήγαν;;; :)

iosif
28/09/2010, 12:31
kai πως την βγαζει ρε παιδες τωρα ο τσουκατος? τι δουλεια κάνει? ο πανταγιας?

alximistis
28/09/2010, 12:37
kai πως την βγαζει ρε παιδες τωρα ο τσουκατος? τι δουλεια κάνει? ο πανταγιας?

πουλάει κουλούρια στην Ομόνοια ρε συ :D

mats8282
28/09/2010, 16:04
:blush:

211846

atom_smasher
28/09/2010, 20:25
72 εφτασε ο Παγκαλος.Χορτασε. Ας μπει και κανας νεωτερος στην πολιτικη.Να σαν αυτη την 42χρονη μιλφω που βαζει καπου στα μεσογεια και φαινεται νεα, ωραια και ανεξαρτητη ετοιμη να σπασει το κατεστημενο!

the who
28/09/2010, 20:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από atom_smasher
72 εφτασε ο Παγκαλος.Χορτασε. Ας μπει και κανας νεωτερος στην πολιτικη.Να σαν αυτη την 42χρονη μιλφω που βαζει καπου στα μεσογεια και φαινεται νεα, ωραια και ανεξαρτητη ετοιμη να σπασει το κατεστημενο!

Να σπασει ποια?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: Μολις μπει στη βουλη η γινει δημαρχος το πολυ πολυ να μας σπασει τ @@.(οποια κι αν ειναι αυτη που λες)

super_toto
28/09/2010, 20:56
μιλφω

:rotflmao: :rotflmao:

atom_smasher
28/09/2010, 23:20
Το ποστ μου ηταν ειρωνικο για την συζυγο του κητους - ακα Παγκαλος.

Boxer
29/09/2010, 06:50
Το ποστ μου ηταν ειρωνικο για την συζυγο του κητους - ακα Παγκαλος.

ακου αγορακι μου...

για να ξερεις , η αγαπημενη μας ταινια ειναι το amercan pie...

...λεπτες ειρωνιες , αγγλικο χιουμορ και αλλα τετοια κουλα δεν τα σηκωνουμε εδω , νταξ ;

Εχετλαίος
29/09/2010, 07:48
για να ξερεις , η αγαπημενη μας ταινια ειναι το amercan pie...

:nono:
Τhe Party (Sellers)

Boxer
29/09/2010, 07:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
:nono:
Τhe Party (Sellers)

By the way...

για την πιεση και τα αρθριτικα τι παιρνεις ;

Εχετλαίος
29/09/2010, 08:00
By the way...

για την πιεση και τα αρθριτικα τι παιρνεις ;

Eνάμιση κιλό τσικουδιά πρωί-μεσημέρι-βράδυ.
Το βραδυνό, δε, με υποκλυσμό.
:a024:

Arxagelos
29/09/2010, 10:02
καταρχάς το ΠΑΣΟΚ κυβερνά με ενα ποσοστό 30% έτσι που τα έχουν κάνει, δηλαδή 1 στους 3 τους ψήφισε, άρα 1 στους 3 έχει βολευτεί και είναι απαράδεκτες τέτοιες δηλώσεις του χοντρού.

Boxer
29/09/2010, 10:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Arxagelos
καταρχάς το ΠΑΣΟΚ κυβερνά με ενα ποσοστό 30% έτσι που τα έχουν κάνει, δηλαδή 1 στους 3 τους ψήφισε, άρα 1 στους 3 έχει βολευτεί και είναι απαράδεκτες τέτοιες δηλώσεις του χοντρού.

Δεν νομιζω οτι εννοουσε μονο τους πασοκους....μαλλον εννοουσε οτι ολα τα κομματα βολευαν κοσμο...και οι προσληψεις στο δημοσιο πανε με ποσοστωση....τι νομιζεις ; οτι ΚΚΕδες η ΣΥΡΙΖΙΚΟΙ η ΛΑΙκοι δεν προσλαμβανονται ; με το ποσοστο τους και αυτοι.

Αν ηταν ετσι τοτε δεν θα υπηρχαν ΚΚΕδες π.χ. στο δημοσιο...εκτος και αν μπηκαν ολοι το 89...

mats8282
29/09/2010, 11:01
Δεν διορίστηκαν όλοι οι ΔΥ με ρουσφέτι....Μην τους τσουβαλιάζεις όλους....Ούτε μπορεί να διορίσει η Αλέκα και ο Αλέξης...

Όσο για τον Πάγκαλο...

<<μη γελάς με τους σαλτιμπάγκους, φέρουν Δαναούς ...>>

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=207972

<<Εχει δίκιο ο κ. Πάγκαλος όταν λέει ότι «όλοι τα φάγαμε τα λεφτά», κατ' αρχήν εις ό,τι αφορά τον εαυτόν του

κι ύστερα, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, δεν του στέκεται δύσκολο να φθάσει στη «συλλογική ευθύνη» τού «όλοι».

Δεν είναι φρικτό ούτε φασιστικό, είναι άλλωστε γνωστόν ότι, ο κ. Πάγκαλος συχνά δεν ξέρει τι λέει, όπως τότε που αποκάλεσε τους Γερμανούς συλλήβδην «γίγαντες με μυαλό νάνου» (έτσι χαρακτήριζαν τους ναζί) -για να αναγκασθεί στη συνέχεια κατά διαταγήν του Ανδρέα να ζητήσει συγγνώμη- γονατιστός, δεν δυσκολεύθηκε.

Για τίποτα ουδέποτε δυσκολεύθηκε ο κ. Πάγκαλος.

Ούτε όταν βδελυσσόταν (με δημόσιες δηλώσεις του) τον σημερινό του πρωθυπουργό........

.......έχει δίκιο (περί αυτήν τη φαυλότητα) σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις: τη σύζυγό του και την κόρη του! .......Διόρισε συνεπώς τις δύο κυρίες μετακλητές υπαλλήλους στο υπουργείο Εξωτερικών, το 1994, όταν υπουργός στο ίδιο υπουργείο ήταν ο ίδιος.

Ουδέν το μεμπτόν, ακόμα κι αν δεν ήταν ηθικό, ήταν νόμιμο. Και αποδοτικό. Διότι για τον μήνα Μάρτιο, φέρ' ειπείν, εκείνης της χρονιάς (του 1994) εκτός απ' τον μισθό τους οι δύο κυρίες έλαβαν για υπερωρίες, με εντολή αυτού του ιδίου (του κ. Πάγκαλου δηλαδή) την πρόσθετη αμοιβή τους

για 40 ώρες απογευματινής εργασίας,

για 30 ώρες νυχτερινής εργασίας

και για 20 ώρες εργασίας κατά τις εξαιρέσιμες (ου μην και αργίες).

Σύνολο 90 ώρες υπερωρίες η κάθε μια κυρία τον μήνα! Δηλαδή περίπου τέσσερις ώρες υπερωρία την ημέρα! Ητοι η κυρία Χριστίνα Χριστοφυλάκη και η κυρία Αριάδνη Παγκάλου δούλευαν 12 ώρες καθημερινώς...!

Είναι αξιοθαύμαστον το ότι επέζησαν... >>>

Έχει και άλλα ωραία στο σημερινό άρθρο του ο Στάθης για τον Πάγκαλο...

Panopticon7
29/09/2010, 11:09
Σε αυτο που ειπε ο χοντρος εχει δικιο, δεν δικαιουται να το πει αυτος ομως..

Το 95% των πολιτων εχουν γλυψει κομματικα αρχιδια ειτε για δουλεια ειτε στο στρατο ειτε να παρουν μεταθεση εκει που τους βολευει....

Ευτυχως που στο μοτο.γρ μπαινει μονο το 5% :rolleyes:

Arxagelos
29/09/2010, 12:21
95% των πολιτών έχει μπει σε δημόσια υπηρεσία? ενας στους 3ης εχει καβατζωθεί κομματικά
Το οτι εχουν κανει ρουσφέτια στο στρατό και για μεταθέσεις δεν συνάδει με το οτι εχουν φάει και λεφτά.

Operater
29/09/2010, 12:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
...Ούτε μπορεί να διορίσει η Αλέκα και ο Αλέξης...

...

Γιατί όχι; Βουλευτές δεν είναι;

Panopticon7
29/09/2010, 12:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Arxagelos
95% των πολιτών έχει μπει σε δημόσια υπηρεσία? ενας στους 3ης εχει καβατζωθεί κομματικά
Το οτι εχουν κανει ρουσφέτια στο στρατό και για μεταθέσεις δεν συνάδει με το οτι εχουν φάει και λεφτά.

Τι με νοιαζει για τα λεφτα... Γενικα μιλαω, ατομο που εχει ζητησει ρουσφετι δεν εχει δικαιωμα να αγανακτει με τους πολιτικους.

mats8282
29/09/2010, 12:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
Γιατί όχι; Βουλευτές δεν είναι;

Ο βουλευτής κάνει το ρουσφέτι σε συνεργασία με τον υπουργό της κυβέρνησης και λοιπούς κυβερνητικούς ή τον κομματικά διορισμένο διοικητή υπηρεσίας.Μόνος του δεν μπορεί...

Το μόνο <<ρουσφέτι>> που μπορεί να κάνει ένας βουλευτής,ανεξάρτητα το κόμμα,είναι να αποσπάσει δημόσιο υπάλληλο στο γραφείο του...Όχι να διορίσει ούτε να δώσει προαγωγές και αυξήσεις...

Operater
29/09/2010, 12:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Ο βουλευτής κάνει το ρουσφέτι σε συνεργασία με τον υπουργό της κυβέρνησης και λοιπούς κυβερνητικούς ή τον κομματικά διορισμένο διοικητή υπηρεσίας.

Το μόνο ρουσφέτι που μπορεί να κάνει ένας βουλευτής,ανεξάρτητα το κόμμα,είναι να αποσπάσει δημόσιο υπάλληλο στο γραφείο του...Όχι να διορίσει ούτε να δώσει προαγωγές και αυξήσεις...

Έγκυρο αυτό; Και ποιος μου λέει ότι δεν κάνουν συνεργασίες για ρουσφέτια και διορισμούς;

Panopticon7
29/09/2010, 12:37
Έγκυρο αυτό; Και ποιος μου λέει ότι δεν κάνουν συνεργασίες για ρουσφέτια και διορισμούς;

Κανεις δεν στο λεει, κανουν.

Εννοειται οτι δεν κανει το οποιο ρουσφετι (μονο) με την ιδιοτητα του βουλευτη.

Ενα τηλεφωνο κανει κ ο διοικητης καθεται σουζα.

Arxagelos
29/09/2010, 12:42
εν το μεταξύ παλιότερα κάνανε ρουσφέτια για μεταθέσεις, τα τελευταία χρόνια έχουν αποθρασυνθεί τόσο που κάνουν ρουσφέτια και στις υπηρεσίες, ,μη δουλέψει ο κανακάρης μας Πάσχα πχ και του πέσει ο κώλος.

mats8282
29/09/2010, 12:56

Ναι...Το χέρι μου στη φωτιά δεν το βάζω ούτε εγώ,απλά δεν έχω ακούσει τίποτα και μαθαίνω τα του ΣΥΝ από μέσα...