View Full Version : Κρήτη, 3ήμερο για φίλους από όλη την Ελλάδα
Επειδή
α) Μου λείπει μια καλή εκδρομούλα με σκηνές και παρέα στα βουνά
β) Κάπως πρέπει να διοχετεύσουμε την ενέργεια που έχει συσσωρευτεί
γ) Πρέπει να δοκιμάσουμε τη νέα σοδειά ρακής
δ) Έχω αρκετό καιρό να επισκεφθώ κάποια όμορφα μέρη
ε) Πολύ ησυχία έχει πέσει
ζ) Προσθέστε ο καθένας τους προσωπικούς του λόγους.
Σκέφτομαι για ένα 3ημερο στα πέριξ της Κρήτης. Διαδρομή, φαγητό, ύπνος και τα σχετικά είναι προς συζήτηση. Σαφώς δε μπορούμε να απαρνηθούμε τη λαμπρή βρωμερή μας προσωπικότητα, οπότε να είστε σίγουροι ότι οι δρόμοι δεν θα είναι μόνο άσφαλτο.
Το ποστάρω ως σκέψη, για να δω αν υπάρχει πραγματικά ενδιαφέρον & όρεξη. Αν όχι, η μοναξιά ενίοτε είναι ο καλύτερος σύντροφος.
Εξοπλισμός
Πλήρης εντουράδικος, δηλαδή, κράνος, επιγωνατίδες, μπότες, θώρακας, γάντια είναι το προτιμότερο.
Τα παραπάνω μπορούν να αντικατασταθούν μόνο με μπουφάν με πλήρη εξάρτηση,μπότες τουριστάδικες. Τα υπόλοιπα απλά αναντικατάστατα.
Εργαλεία
α) Το σετ εργαλείων της μηχανής μας
β) Ένα φάστ
γ) Σαμπρέλα (κατά προτίμηση για μπροστά τροχό)
δ) Ζιπάκια
ε) Αν γνωρίζετε ότι κάπου πάσχει η μηχανή σας φροντίζεται να το έχετε διορθώσει, διαφορετικά έχετε μαζί σας τα απαραίτητα εργαλεία (προφανώς δε μιλάμε για σοβαρές ζημιές).
Ρουχισμός
Πολιτικά ρούχα δε χρειάζονται. Δε πάμε για επίσκεψη στις τουριστριούλες, αν & αυτές δεν έχουν πρόβλημα εμφάνισης :D
Ένα δεύτερο ζευγάρι γάντια
Ένα σετ μπλουζάκια.
Ένα σετ εσώρουχα:look:
Κολώχαρτο
Ένα ζευγάρι ελαφριά παπούτσια ή παντόφλες + κάλτσες.
Μια μακρομάνικη μπλούζα & πατελόνι για ύπνο
Αδιάβροχα
Εξοπλισμός Διαβίωσης
Σκηνή
Υπνόσσακος
Φακός
Σουγιάς
Ένα σετ ποτήρι, πηρούνι (κατά προτίμηση όχι πλαστικά, δε θέλουμε να αφήνουμε σκουπίδια πίσω μας)
Οδοντογλυφίδες
Depon
Αναπτήρας
Επίσης καλό θα ήταν ο καθένας να κρατάει το καφέ του
:beer: :beer: :wave2:
210971
imitrelos
23/09/2010, 16:39
:D :D Μέσαααααααααααααα μμμμ πρέπει να βγάλουμε και διαδρομή :D
α) γιατί έτσι μάς αρέσει
β) γιατί η κρήτη έχει ωραία βουνά
γ) γιατί μπορούμε σε 3 μέρες να περάσουμε λασιθιότικα, ψηλορείτη, λευκά οροι,
Αρχηγε μεσα!!! Εχω σχεδιασει μια χωματινη διασχιση ολου του νησιου και εψαχνα το ποτε και με ποιους!!!
τα χρωματα ειναι ανα ημερα :beer: :beer:
210972
Lykos_Crete
23/09/2010, 23:08
Λογικά μέσα κι εγώ!
Για κάτι τέτοια απέκτησα πρόσφατα ένα ΧΤ600 "του στραπάτσου"
:beer: :beer:
Shaolin Monk
24/09/2010, 01:32
Εεεεεε.... :a13: :a13: :a13:
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
βρωμερή μας προσωπικότητα, οπότε να είστε σίγουροι ότι οι δρόμοι δεν θα είναι μόνο άσφαλτο. [/B]
Δεν μας διευκρινίζεις λιγο τη ποσότητα "βρωμιάς" που έχεις στο μυαλό σου????
Γιατι είσαι ολίγον τι "βρωμιάρης"!!!!:winka:
John Steed
24/09/2010, 17:14
1) Για πότε υπολογίζεις?
2) Επίπεδο δυσκολίας?
3) Απαραίτητος εξοπλισμός?
4) Κάτι έχεις στο μυαλό σου όσων αφορά τη διαδρομή, έτσι?
sanguini
24/09/2010, 23:43
αν ειναι λιγο εγκαιρα φιξαρισμενες οι ημερομηνιες μεσα και εγω,(και ας εχει και πολυ βρωμια!!!!
Ktm.Prestige
25/09/2010, 09:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
Εεεεεε.... :a13: :a13: :a13:
Γιατι σφυρίζεις κλέφτικα έ , γιατί?
:lol: :lol:
Ktm.Prestige
25/09/2010, 09:37
Να μας δώσετε κάποιες ημερομηνίες να δούμε το Λαδιθιώτικο κλιμάκιο εαν μπορεί να ακολουθήσει.
road spirit
25/09/2010, 13:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonik
Δεν μας διευκρινίζεις λιγο τη ποσότητα "βρωμιάς" που έχεις στο μυαλό σου????
Γιατι είσαι ολίγον τι "βρωμιάρης"!!!!:winka: δεν υπάρχει δρόμος που να μη μπορεί να περάσει το τρανσάλπ ρε Νίκο
:look:
Operater
25/09/2010, 13:38
αφρικα ερχεται?
Το thread είναι διερευνητικό. Μια καλή ημερομηνία ίσως είναι το 4ήμερο της 28η Οκτωβρίου.
Δεν είναι απαραίτητο ότι θα πάμε χώμα, αν συμμετέχουν περισσότερο ασφάλτινοι, μπορούμε να κάνουμε όλα τα col της Κρήτης & πιστέψτε με δε θα το μετανιώσετε.
Θα μπορούσαμε ίσως να πάμε σε ελάχιστους χαλαρούς χωματόδρομους. :wave2:
Operater
25/09/2010, 15:02
Το thread είναι διερευνητικό. Μια καλή ημερομηνία ίσως είναι το 4ήμερο της 28η Οκτωβρίου.
...
:)
Αν είναι ασφαλτος είμαι μέσα ............ :wave2:
Lykos_Crete
25/09/2010, 15:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Αν είναι ασφαλτος είμαι μέσα ............ :wave2:
Κάπου πήρε τ'αυτί μου οτι το Busa κάνει και εντουράδα...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lykos_Crete
Κάπου πήρε τ'αυτί μου οτι το Busa κάνει και εντουράδα...
Υπάρχουν και φωτό που το αποδεικνύουν ........
:lol: :lol: :lol: :wave2:
απλα να πειτε παιδες αν ειναι χωμα η οχι για να κατεχω να κΟμπωσω τΣη μοταρντ ζαντες :winka:
αν παίξει άσφαλτος και σκελετός σε όρθια θέση εκείνη την εποχή.... ακούγεται πολύ δελεαστικό :)
makis206
25/09/2010, 19:42
Έχω και μηχανάκι κατάλληλο φέτο...!:D
Shaolin Monk
25/09/2010, 19:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Έχω και μηχανάκι κατάλληλο φέτο...!:D
Θα βρεις τα παιδια στη διαδρομη. Αυτοι θα πηγαινουν Χανια, ενω εσυ Ηρακλειο...:lol:
Εγω δεν εχω μηχανακι γι'αυτη τη βολτα Μακηηηηη.... :cry: :cry: :cry:
John Steed
26/09/2010, 12:56
Θα βρεις τα παιδια στη διαδρομη. Αυτοι θα πηγαινουν Χανια, ενω εσυ Ηρακλειο...:lol:
( :rotflmao: :rotflmao: :lol: )
Εγω δεν εχω μηχανακι γι'αυτη τη βολτα Μακηηηηη.... :cry: :cry: :cry:
Αφού το αποδείξατε: Το μπούσα ΔΕΝ μασάει..... :smokin:
Το είπα και σε ένα φιλαράκι μου με Var(κ)adero....
Ενδιαφέρεται κι ένας φίλος του με Κυλότα.... ( :blush: )
Όσο για εμένα, αν είναι λίγη η βρωμιά, θα έρθω με νοικιάρικο, αλλοιώς όχι. Να μην το ταλαιπωρήσω το καημένο, άσε που ελλείπομαι της εμπειρίας....
:D
imitrelos
26/09/2010, 13:13
Πάντος είναι ωραία ιδέα :D
άντε να ξεσκουρίασουμε , γιατι θα σε αντίθετη περίπτωση θα τήν πληρώση το hornet φίλου ( όταν τελιώσει το restoring....θα βάλω κα φωτο ;) )
Αντε γιατί ο πηγασάκος έχει ρίξει μούτρα θέλει βόλτα εκτός ασφάλτου
ωραία ιδέα για 28 θα μπορούνε να έρθει και κόσμος ,
άμα είναι να έρθουν απο πάνω παιδιά μπορούμε να βγάλουμε άκρη και με ξενοδοχεία άμα χρειαστούν
Ktm.Prestige
26/09/2010, 13:54
Μιλάμε για μετά 1 μήνα.
Προφανώς θα έχουμε και βροχές εκείνο το καιρό , οπότε για camping κατάσταση λίγο δύσκολο.
Προσωπικά έχω μείνει σε βροχή αλλά το νερό που έριχνε ήταν αρκετό για να κουβαδιάζω ολο το βράδυ.
Μήπως να βλέπαμε κάποια λύση , appartment για να είχαμε και το κεφάλι μας ύσηχο?
Τι λέτε εσείς?
John Steed
26/09/2010, 15:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ktm.Prestige
Μήπως να βλέπαμε κάποια λύση , apartment για να είχαμε και το κεφάλι μας ύσηχο?
Τι λέτε εσείς?
Εμένα δεν με πειράζει καθόλου, αλλά μάλλον έχεις κάποιο δίκιο.... Τρείς μέρες είναι αυτές....
Και πάλι πιστεύω ότι ο Mike έχει κάτι στο μυαλό του αλλά δίνει πληροφορίες με το σταγονόμετρο.... :look:
Μήπως να βλέπαμε κάποια λύση , appartment για να είχαμε και το κεφάλι μας ύσηχο?
παιζουν και ξωκλλησια για προστασια απο βροχη :winka:
John Steed
26/09/2010, 15:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από gmeles
Γουστάρω λέμε! :a2: :a30: :a30:
Ktm.Prestige
26/09/2010, 16:05
Γρηγόρη εχεις δει πολλά ξωκλήσσια ανοιχτά??
Τέσπα , μέσα είμαι οτι και εαν κάνουμε!
Γρηγόρη εχεις δει πολλά ξωκλήσσια ανοιχτά??
Τέσπα , μέσα είμαι οτι και εαν κάνουμε!
αρκετα θα ελεγα :)
θα την βρουμε την ακρη παντως! και γω οτι και να κανονιστει ειμαι μεσα!!!
παντως προτιμω λασποκαταστασεις :smokin:
Ktm.Prestige
26/09/2010, 16:13
παντως προτιμω λασποκαταστασεις :smokin:
Με τα motard λάστιχα?
:eek:
Με τα motard λάστιχα?
:eek:
εχω 2 σετ ζαντολαστιχα, αναλογα την περισταση μπαινοβγαζω, γι'αυτο και ειμαι μεσα σε οτι και να κανονιστει!
John Steed
26/09/2010, 16:17
εχω 2 σετ ζαντολαστιχα, αναλογα την περισταση μπαινοβγαζω, γι'αυτο και ειμαι μεσα σε οτι και να κανονιστει!
Σωστός!!! Με ένα μηχανάκι απολαμβάνεις και τα δύο :)
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
δεν υπάρχει δρόμος που να μη μπορεί να περάσει το τρανσάλπ ρε Νίκο
:look:
Εννοειτε ρε Γιαννακη για το τρανσαλπινε μιλας και οχι για κανα μοτορι με ελικες* και παπαριες:cool:
Απλως το αναφέρω για τους υπολοιπους ενδιαφερομενους
*: Επειδη πηγες στο βορειο ακρωτηρι της Ευρώπης μας τι λες κιόλας!!! ελα εδω να σε παω στο νοτιο ακρωτηρι..... :smokin:
latris mixanis
26/09/2010, 20:02
Κορίτσια δέχεστε???:D
makis206
27/09/2010, 07:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Κορίτσια δέχεστε???:D
Έλα κι εσύ να γίνουμε πολλές :lol:
...
ακόμα περιμένω τελέφωνο...:wave2:
Ktm.Prestige
27/09/2010, 08:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
ακόμα περιμένω τελέφωνο...:wave2:
φτού σουυυυυυυ!!!!!!
:blush:
Shaolin Monk
27/09/2010, 09:09
Μιλάμε για μετά 1 μήνα.
Προφανώς θα έχουμε και βροχές εκείνο το καιρό , οπότε για camping κατάσταση λίγο δύσκολο.
Προσωπικά έχω μείνει σε βροχή αλλά το νερό που έριχνε ήταν αρκετό για να κουβαδιάζω ολο το βράδυ.
Τι λέτε εσείς?
Εμενα μΕ αρεσει να ειναι λιγο σκηνη-βροχη-ζορι. Η Κρητη εχει αλλη ομορφια οταν ειναι συννεφιασμενη στα ορη. Ετσι εχει αλλη ποιοτητα το ολο σκηνικο. Τωρα η προταση ειναι διανυκτερευση σε σκηνες το πρωτο βραδυ, ξενοδοχειο το δευτερο αν ειναι απαραιτητο, τριτο παλι σκηνες μεχρι το τελειωμα...
road spirit
27/09/2010, 12:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonik
*: Επειδη πηγες στο βορειο ακρωτηρι της Ευρώπης μας τι λες κιόλας!!! ελα εδω να σε παω στο νοτιο ακρωτηρι..... :smokin: έχω πάει bro ...
:smokin:
επί του θέματος, αναλόγως ημερομηνίας θα το σκεφτώ σοβαρά. Απο τώρα πάντως αποκλείω τον Οκτώβρη λόγω δουλειάς ...
Η Κρητη εχει αλλη ομορφια οταν ειναι συννεφιασμενη στα ορη. Ετσι εχει αλλη ποιοτητα το ολο σκηνικο.
+600:beer: :beer: :beer:
Λοιπόν, να ξαναγράψω ότι το thread είναι διερευνητικό ώστε κυρίως να δω α) αν υπάρχει όρεξη, β) χώμα ή άσφαλτος ή λίγο και από τα δύο, γ) ημερομηνίες.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα (διαμονή, διαδρομές, κ.α), αυτά είναι ξεκαθαρισμένα στο μυαλό μου & όταν έρθει η ώρα θα γραφτούν & όποιος εν τέλει πιστεύει ότι μπορεί να ακολουθήσει και ότι θα του αρέσει έρχεται.
Στόχος είναι κυρίως η οδηγική απόλαυση σε μέρη όπου σπάνια περνάει κόσμος ξενομπάτης. Για να δώσω μια εικόνα γενικά, διαμονή θα προτιμηθεί σε καταφύγια (στα οποία πάει δρόμος) & σε σκηνές. Όποιος θέλει ξενοδοχεία, χαλαρότητες γενικά & πιο χλίδα ας μην έχει ελπίδες θα έλεγα.
Θα νιώσουμε το τοπίο, θα οσφρηστούμε τις μυρωδιές, θα καργάρουμε τη ψυχή μας.
John Steed
27/09/2010, 20:54
Στόχος είναι κυρίως η οδηγική απόλαυση σε μέρη όπου σπάνια περνάει κόσμος ξενομπάτης. Για να δώσω μια εικόνα γενικά, διαμονή θα προτιμηθεί σε καταφύγια (στα οποία πάει δρόμος) & σε σκηνές. Όποιος θέλει ξενοδοχεία, χαλαρότητες γενικά & πιο χλίδα ας μην έχει ελπίδες θα έλεγα.
Θα νιώσουμε το τοπίο, θα οσφρηστούμε τις μυρωδιές, θα καργάρουμε τη ψυχή μας.
ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΛΕΜΕ!!!!
(αν και από ότι φαίνεται δεν θα τα καταφέρω για τριήμερο. :sad: ή θα φύγω νωρίτερα ή θα σας συναντήσω αργότερα κάπου, ανάλογα με το πρόγραμμα.)
Μία ερώτηση Mike:
Με καθόλου (σχεδόν) χωμάτινη εμπειρία θα μπορέσω να σας ακολουθήσω? Να μην θρέφω τσάμπα ελπίδες για την βόλτα.....
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΛΕΜΕ!!!!
(αν και από ότι φαίνεται δεν θα τα καταφέρω για τριήμερο. :sad: ή θα φύγω νωρίτερα ή θα σας συναντήσω αργότερα κάπου, ανάλογα με το πρόγραμμα.)
Μία ερώτηση Mike:
Με καθόλου (σχεδόν) χωμάτινη εμπειρία θα μπορέσω να σας ακολουθήσω? Να μην θρέφω τσάμπα ελπίδες για την βόλτα.....
Δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι η βόλτα θα είναι χωμάτινη καθαρά. Αλλά ακόμα και αν είναι χωμάτινη η διέλευση θα είναι από κύριος χωματόδρομος & όχι από δευτερεύοντες. Σίγουρα κάποια μικρά κομματάκια ίσως έχουν κάποια δυσκολία, αλλά δε θα έλεγα ότι κάποιος ο οποίος φοράει τον εξοπλισμό του, δεν θα πρέπει να έρθει μαζί μας.
:wave2:
* Στο μυαλό μου έχω κυρίως χωμάτινες διαδρομές σε κεντρική και ανατολική Κρήτη. Αν εν τέλει πάμε καθαρά άσφαλτο, τότε θα διασχίσουμε σχεδόν όλα τα ορεινά περάσματα του νησιού.
:a2: :a2: :a25: :a25: :a54: :a54:
John Steed
27/09/2010, 21:22
αλλά δε θα έλεγα ότι κάποιος ο οποίος φοράει τον εξοπλισμό του, δεν θα πρέπει να έρθει μαζί μας.
Ωραία! Μπουφάν αγόρασα σήμερα, μποτούλες έχω, παντελόνι έρχεται, άρα μέσα είμαι!
Όσων αφορά χώμα ή άσφαλτο, όταν αποφασιστεί, θα βρώ και την κατάλληλη μηχανή.
(Διάβασα το προηγούμενο ταξιδιωτικό που οργανώσατε και γιαυτό είμαι τόσο ενθουσιασμένος....)
Συγγνώμη για τα πολλά μηνύματα.... :blush:
sanguini
30/09/2010, 00:44
* Στο μυαλό μου έχω κυρίως χωμάτινες διαδρομές σε κεντρική και ανατολική Κρήτη. Αν εν τέλει πάμε καθαρά άσφαλτο, τότε θα διασχίσουμε σχεδόν όλα τα ορεινά περάσματα του νησιού. [/B][/QUOTE] κουμπαρο βαλε και λιγο far west στο προγραμμα!!να ακουσουμε και κανενα ενιαχωριανο σκοπο:a022: :a022: :a022:
blackbusa
30/09/2010, 00:57
Αν εν τέλει πάμε καθαρά άσφαλτο, τότε θα διασχίσουμε σχεδόν όλα τα ορεινά περάσματα του νησιού.
Ρουβα Λεμπεση η κατι τετοιο θα εχουμε???:blush:
sanguini
30/09/2010, 02:25
* Στο μυαλό μου έχω κυρίως χωμάτινες διαδρομές σε κεντρική και ανατολική Κρήτη. Αν εν τέλει πάμε καθαρά άσφαλτο, τότε θα διασχίσουμε σχεδόν όλα τα ορεινά περάσματα του νησιού. [/B][/QUOTE] βαλε και λιγο far west μεσα να ακουσουμε και κανενα βιολακι!!!!!!:a022: :a022: :a022:
John Steed
07/10/2010, 20:52
ΘΠ! (=UP)
Και ο θείος μου μέσα! (ή η σκηνή του, αν αυτός δεν τα καταφέρει...)
Περιμένω να δω εν τέλει τι προτιμάει ο κόσμος που πραγματικά ενδιαφέρεται, άσφαλτο ή χώμα, καθώς και πότε ίσως θα βόλευε.
sanguini
07/10/2010, 23:19
ας κανουμε μια λιστα με τις πιθανες συμετοχες και να δηλωσουμε τις προτιμησεις μας
Operater
07/10/2010, 23:47
Πραγματικά η ημ/νία που με βολεύει είναι 13-14 Νοεμβρη και τέλος Νοέμβρη
Είναι εγωιστικό αυτό που ζητάω, το ξέρω, απλώς θα ερχόμουν με μεγάλη μου χαρά...
χώμα ασφαλτο (με αφρικα βεβαια ετσι?)
imitrelos
08/10/2010, 00:00
Εγώ πάντος θα δώσω παρών εκτός πολύ σοβαρου απροόπτου
και για να βοηθήσουμε στή σχεδίαση τής διαδρομής ας δειλώσουμε και το μηχανάκη που θα έχουμε ( να δώ busa με τρακτερωτα και τίποτα άλλο)
imitrelos : pegaso ie
άντε να βλέπω συμμετοχές .....:D
Shaolin Monk
08/10/2010, 00:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
Πραγματικά η ημ/νία που με βολεύει είναι 13-14 Νοεμβρη και τέλος Νοέμβρη
Είναι εγωιστικό αυτό που ζητάω, το ξέρω, απλώς θα ερχόμουν με μεγάλη μου χαρά...
χώμα ασφαλτο (με αφρικα βεβαια ετσι?)
Η μια εκδρομη δεν αποκλειει απαραιτητα και μια δευτερη.... :wave2:
Δωσε απλά την αφορμη και ολο και καποιοι θα ειμαστε μεσα... :beer:
sanguini
08/10/2010, 12:14
Η μια εκδρομη δεν αποκλειει απαραιτητα και μια δευτερη.... :wave2:
Δωσε απλά την αφορμη και ολο και καποιοι θα ειμαστε μεσα... :beer: .........αερα θελει ο καυγας και ο πολεμος μπαρουτι !!! καλα τα λες τη μια τι δυο
εγω πως το σκεφτομουν!! τριημερο με μεγαλα ον οφ εφοδιασμενα με karoo. οι μισοι εμπειροι σε χωματαδες και οι αλλοι μισοι ασχετοι αλλα με διαθεση για χωματαδα.
πλακα πλακα σημερα ρωτησα για karoo στο αφρικα και μουπεσε βαρυ. 190 ευρω :(
και συντομα θα αλαξω τα ασφαλτινα. πολλα τα λεφτα ρε αρηηηηη. (εχω 2 ζευγαρι ζαντων)
παντως για 28 οκτωβρη ειναι τελειο σαν ιδεα και με βολευει πολυ. μια μερα αδεια και βουρ για κρητη απο τεταρτη βραδυ που φευγει το καραβι. αθηναιος ειμαι φυσικα αλλα με τρωει η χωματαδα για να ξεπαρθενευτω με την αφρικα:D
προχωρα μικε αλλα περισσοτερο στα χωματα το θεμα:D
αθηναιοι αφρικανοι γιααα ξεκοληστε και βρωμιστε λιγο την αφρικα σας:D
παίδες είμαι μέσα... απο χώμα βέβαια....:D θα χρειαστούμε και σκηνή για camping? μέσα!
:beer:
Africaptan
09/10/2010, 18:39
αφρικα ερχεται?
Τι ερωτησεις ειναι αυτες ρε αδερφε; Που δεν παει το Africa...
Εννοειται μεσα κι εγω κι ας φορω Bridgestone.
Εμπειρια δεν εχω, (περα απο βατους χωματοδρομους) αλλα δεν κολωνω.
Βεβαια πρωτα απ ολα να δω τι γινεται με τη δουλεια μου, αλλα προς στιγμη, μεσα αν με θελετε.
Operater
10/10/2010, 13:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από imitrelos
Εγώ πάντος θα δώσω παρών εκτός πολύ σοβαρου απροόπτου
και για να βοηθήσουμε στή σχεδίαση τής διαδρομής ας δειλώσουμε και το μηχανάκη που θα έχουμε ( να δώ busa με τρακτερωτα και τίποτα άλλο)
imitrelos : pegaso ie
άντε να βλέπω συμμετοχές .....:D
δεν υπάρχει καλύτερο μηχανάκι για αυτή τη δουλειά!
αν του βάλεις και λαστιχάκι κατάλληλο... άρχοντας!!! :beer: :beer:
@Africaptan
Έχεις δίκιο, απλά εγώ δεν ξέρω το μηχανάκι ακόμα.. και δεν το εχω δοκιμασει σε χώμα καθόλου...
latris mixanis
10/10/2010, 15:14
Mike θεωρώ ότι πρέπει να βγάλεις μια διαδρομή η οποία να περιέχει τα πάντα, λίγο χώμα(εύκολο), λίγη άσφαλτο ώστε όλοι να το ευχαριστηθούν.
Τώρα όσο αφορά τις ημερομηνίες πρέπει να ξεκινήσεις να προτείνεις εσύ πιθανές ημερομηνίες και να ξεκινήσουν οι ενδιαφερόμενοι να λένε αν μπορούν κοκ
Βέβαια επειδή θα είναι με σκηνές πρέπει να δεις και πόσο γρήγορα θα μπορέσεις να σχεδιάσεις κάτι τέτοιο ώστε να μην χαλάσει πάρα πολύ ο καιρός(αν και το κρύο θα σας φέρει πιο κοντά).
:beer:
Λοιπόν, για να αρχίσουμε να έχουμε σιγά σιγά μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σας παρακαλώ ο κάθε ενδιαφερόμενος να γράψει τα παρακάτω:
Τι μηχανή έχει
Εμπειρία από χώμα
Αν προτιμά χώμα ή άσφαλτο
Δυνατότητα ύπνου σε σκηνή (αλλιώς θα είναι καταφύγια)
Ημερομηνίες που προτιμά.
Διαδρομές υπάρχουν πάρα πολλές, μόλις καταλήξουμε στο πόσες μέρες έχουμε στη διάθεση μας και αν τελικά θα είναι χωμάτινη, ασφάλτινη ή μικτή, τότε θα αναφερθώ πιο αναλυτικά σε αυτές.
214236
Μηχανή:
KLΧ 300 προς το παρόν...
Εμπειρία από χώμα:
Μεγάλη αλλά σκονισμένη... αλλά no worries, παντού πάω.
Χώμα ή άσφαλτος:
Μμμ, για άσφαλτο δεν ξέρω καν αν θα κατέβω... :wave2:
Υπνος σε σκηνή:
Θα πω ναι, βέβαια το πόσο κρύο θα έχει όταν θα γίνει η βόλτα μπορεί να είναι πρόβλημα. Αλλά δεν πειράζει, ο ύπνος είναι υπερεκτιμημένος.
Ημερομηνίες:
Όποτε θες, με την δουλειά θα το ρυθμίσω. :D
John Steed
11/10/2010, 13:37
Μηχανή:
Suzuki DR (ή κάτι παρόμοιο) ή Beta SM αν πάμε από άσφαλτο
Εμπειρία από χώμα:
Μηδενική, αλλά μαθαίνω γρήγορα
Χώμα ή άσφαλτος:
Δεν με πειράζει, για την παρέα και την εμπειρία θα έρθω!
Υπνος σε σκηνή:
Στη σκηνή του θείου :lol:
Ημερομηνίες:
Να πέφτει Σ/Κ. Για 3 ημέρες δύσκολο για εμένα, αλλά μπορώ να έρθω να σας βρώ ίσως και από το απόγευμα της πρώτης ημέρας. Μόλις βγεί η διαδρομή θα συνεννοηθούμε!
:wave2: :wave2:
imitrelos
11/10/2010, 13:57
Μηχανή:
Aprilia Pegaso ie
Εμπειρία από χώμα:
Εκδρομική
Χώμα ή άσφαλτος:
Δεν με πειράζει, καλή παρέα να υπάρχει!
Υπνος σε σκηνή:
Θα βρουμε σκηνή
Ημερομηνίες:
Να πέφτει Σ/Κ.
:sun: :beer:
Μηχανή:
Suzuki DRZ400
Εμπειρία από χώμα:
ok
Χώμα ή άσφαλτος:
καλύτερα απο χώμα, αλλα και για να βρεις χώμα περνάς κι απο άσφαλτο
Υπνος σε σκηνή:
Στη σκηνή
Ημερομηνίες:
28 -31
Lykos_Crete
11/10/2010, 15:05
Μηχανή:
Hornet 600 ή XT600 ανάλογα τη διαδρομή
Εμπειρία από χώμα:
Σχεδόν καθόλου, αλλά δεν νομίζω να προβληματιστώ
Χώμα ή άσφαλτος:
Ό,τι να ναι
Ύπνος σε σκηνή:
No Problem
Ημερομηνίες:
Να πέφτει Σ/Κ.
Μηχανή:
Bandit 650
Εμπειρία από χώμα:
Καθόλου
Χώμα ή άσφαλτος:
Άσφαλτος - Βατοί χωματόδρομοι
Ύπνος σε σκηνή:
Δεν έχω σκηνή :)
Ημερομηνίες:
Προς το παρόν καμιά ιδιαίτερη προτίμηση.
Αν και ακόμα είναι νωρίς για να το σιγουρέψω,........
Μηχανή:
Gs 1200 Adv
Εμπειρία από χώμα:
Κτηματίας με "δυνατό" Ε9, σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα
Χώμα ή άσφαλτος:
Χώμα!
Ύπνος σε σκηνή:
Εγώ κοιμάμαι. Οι γύρω δεν είμαι σίγουρος...
Ημερομηνίες:
28,29,30,31 Οκτ
John Steed
11/10/2010, 22:51
Ο φίλος μου με το Varadero ρωτάει αν μπορεί να έρθει δικάβαλος με την κοπέλα του...
Επίσης, του είπα για παντελόνι με προστατευτικά ή για επιγονατίδες και ξενέρωσε.... (Στην πόλη, ούτε κράνος δεν φοράει...)
Mike, τί να του πώ?
Καλά αν πάει χώμα με το Varadero και χωρίς προστασία.... τότε μάλλον θα είναι αυτοκτονία!!! Δεν φτάνει που είναι βαρύ για καθαρό χώμα θα είναι και γυμνός;
Μηχανή:
Africa
Εμπειρία από χώμα:
με το αφρικα σχεδον μηδενικη αλλα με διαθεση. λαστιχα εχω τουρανς.
ενημερωτικα το λεω.
Χώμα ή άσφαλτος:
χωμα
Υπνος σε σκηνή:
μα φυσικα σε σκηνη. εξω θα κοιμαμε; τς τς τς
Ημερομηνίες:
το τετραημερο της 28 οκτωβριου αλλιως σε σκ και αδεια που μπορω να παρω απο την δουλεια μου μονο πεμπτη και παρασκευη. την δευτερα δεν μπορω να παρω αδεια.
κι εκτος απροοπτου θα ερθω!!!
Μηχανη
TTR 600
Εμπειρια απο χωμα
:smokin: :smokin:
Χωμα ή ασφαλτος
Ε χωμα φυσικα
Υπνος
Σκηνη, αν και πρεπει να επισπευσω την αγορα χειμερινου sleeping bang
Ημερομηνιες
Το ποιο πιθανο μονο για σκ μπορω, αλλα το βλεπουμε
Υγ: Mike, στο οροπεδιο Ομαλου (το λασιθιωτικο) εχει να διανυκτερευσουμε ενα σχεδον τελειωμενο ξωκλησσι (Αγιο Πνευμα, στους χαρτες τις αναβασης, χ=631933 y=3881836) και αλλο ενα κτισμα που δεν ξερω τι ειναι. Ανοιχτα και τα δυο για να μπουμε μεσα :beer:
Ο φίλος μου με το Varadero ρωτάει αν μπορεί να έρθει δικάβαλος με την κοπέλα του...
Επίσης, του είπα για παντελόνι με προστατευτικά ή για επιγονατίδες και ξενέρωσε.... (Στην πόλη, ούτε κράνος δεν φοράει...)
Mike, τί να του πώ?
Να το ξεχάσει.:wave2:
Υγ: Mike, στο οροπεδιο Ομαλου (το λασιθιωτικο) εχει να διανυκτερευσουμε ενα σχεδον τελειωμενο ξωκλησσι (Αγιο Πνευμα, στους χαρτες τις αναβασης, χ=631933 y=3881836) και αλλο ενα κτισμα που δεν ξερω τι ειναι. Ανοιχτα και τα δυο για να μπουμε μεσα :beer:
Υπάρχει ακόμα καλύτερο σημείο, μετά από 10 χιλιόμετρα. Οροπέδιο Λάπαθο, πάνω από τη Σύμη.:wave2:
John Steed
12/10/2010, 23:02
Update!
Τελικά μπορώ μόνο μέχρι την τελευταία ημέρα του μήνα. Για τα επόμενα Σ/Κ θα είναι σχεδόν αδύνατο να βρώ ασφαλισμένη μοτό για να νοικιάσω, μιας και τελειώνει η σεζόν.
Τα enduro που έχει, έχουν λάστιχα για βατούς χωματόδρομους. Δεν είναι για δύσκολα. Αν δεν κάνουν, δεν πειράζει, απλά δεν θα έρθω.
Την Παρασκευή θα ξέρω σίγουρα τι enduro θα πάρω.....
Υπάρχει ακόμα καλύτερο σημείο, μετά από 10 χιλιόμετρα. Οροπέδιο Λάπαθο, πάνω από τη Σύμη.:wave2:
Κατεχω το κι'αυτο :beer:
Το ... γνωστό?:look:
Μηχανή:
ΒΜW 800gs (δανεικό, ξερεις εσυ, για test drive:D)
Εμπειρία από χώμα:
Tεράστια.............κουλαμάρα
Χώμα ή άσφαλτος:
οτι ναναι
Υπνος σε σκηνή:
Θα την βρουμε την ακρη
Ημερομηνίες:
Σουκου και μια καθημερινη ειναι εφικτη:wave2:
Africaptan
13/10/2010, 19:36
ΜΗΧΑΝΗ. Africa αλλα δυστυχως με ασφαλτινα λαστιχα.
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΧΩΜΑ. Σε βατους χωματοδρομους μπολικη.
ΧΩΜΑ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ. Πρωτιμω την ασφαλτο αλλα ακολουθω και στο χωμα απο κοντα μαλλον.
ΥΠΝΟΣ ΣΕ ΣΚΗΝΗ. Εχω σιγουρα μια, ισως και δυο.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ. Οσο γινεται νωριτερα και λογο καιρου, αλλα ψαχνω για δουλεια
και δεν ξερω ποτε θα βρω...
Operater
13/10/2010, 19:52
Μηχανη: Αφρικα Τουί(τερ)ν :lol:
Εμπειρία Χώμα: MikeG you better know! (αν και θέλω αναθέρμανση)
Χώμα ή Ασφαλτος: Οτι ναναι. Λαστιχάκια είναι ημίαιμα όμως.
Υπνος: σε σκηνή! χάνεται το πρωινό ξύπνημα στα βουνά της Κρητης?
Ημερομηνίες:
ας γίνω συγκεκριμένος, γιατί ειναι και μια δουλειά στη μέση:
13-14/11, 27-28/11 και πέρα (μια πίσω ή μια μπρος καθημερινή εφικτή)
Αρχικά δημιουργήθηκε από mpou
Το ... γνωστό?:look:
Σαφώς :winka:
Αναμένω..
Operater
13/10/2010, 21:17
Σαφώς :winka:
Αναμένω..
υπάρχει εκεινη η φωτό από το μέρος? :)
υπάρχει εκεινη η φωτό από το μέρος? :)
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=58126&perpage=15&highlight=%CD%FC%F4%E9%EF%E9&pagenumber=14
Operater
13/10/2010, 22:19
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=58126&perpage=15&highlight=%CD%FC%F4%E9%EF%E9&pagenumber=14
ρε μικέ..δεν το ειπα για να με βάλεις φόρα-παρτίδα που έτρωγα τα μακαρονια :lol: :lol: :lol:
:beer: :beer: :beer:
Για να συνεχίσουμε με τις συμμετοχές.
Ασφάλτινοι μη διστάζετε να δηλώσετε.
Soundtrack : http://www.youtube.com/watch?v=lMoT5ouBZV4
Shaolin Monk
14/10/2010, 11:07
Για να συνεχίσουμε με τις συμμετοχές.
Ασφάλτινοι μη διστάζετε να δηλώσετε.
Το θεμα ειναι να ερθουμε "χωματινοι" και σπαω το κεφαλι μου, πως θα το κανω...
Ενα ταλαιπωρο ΚΜΧ 125 εχω και αποκλειεται να βγαλει τη διαδρομη... :cry:
190/50 τρακτερωτο υπαρχει; :lol:
Το θεμα ειναι να ερθουμε "χωματινοι" και σπαω το κεφαλι μου, πως θα το κανω...
Ενα ταλαιπωρο ΚΜΧ 125 εχω και αποκλειεται να βγαλει τη διαδρομη... :cry:
190/50 τρακτερωτο υπαρχει; :lol:
Με κανένα νοικιάρικο μας βλέπω !!! ΧΤ 600 ή DR ότι να'ναι ..... :winka:
Για ρίξτε και μια ματιά εδώ. Αρκετά σημαντικό.
Θα προστεθεί και στο αρχικό post.
Εξοπλισμός
Πλήρης εντουράδικος, δηλαδή, κράνος, επιγωνατίδες, μπότες, θώρακας, γάντια είναι το προτιμότερο.
Τα παραπάνω μπορούν να αντικατασταθούν μόνο με μπουφάν με πλήρη εξάρτηση,μπότες τουριστάδικες. Τα υπόλοιπα απλά αναντικατάστατα.
Εργαλεία
α) Το σετ εργαλείων της μηχανής μας
β) Ένα φάστ
γ) Σαμπρέλα (κατά προτίμηση για μπροστά τροχό)
δ) Ζιπάκια
ε) Αν γνωρίζετε ότι κάπου πάσχει η μηχανή σας φροντίζεται να το έχετε διορθώσει, διαφορετικά έχετε μαζί σας τα απαραίτητα εργαλεία (προφανώς δε μιλάμε για σοβαρές ζημιές).
Ρουχισμός
Πολιτικά ρούχα δε χρειάζονται. Δε πάμε για επίσκεψη στις τουριστριούλες, αν & αυτές δεν έχουν πρόβλημα εμφάνισης :D
Ένα δεύτερο ζευγάρι γάντια
Ένα σετ μπλουζάκια.
Ένα σετ εσώρουχα:look:
Κολώχαρτο
Ένα ζευγάρι ελαφριά παπούτσια ή παντόφλες + κάλτσες.
Μια μακρομάνικη μπλούζα & πατελόνι για ύπνο
Αδιάβροχα
Εξοπλισμός Διαβίωσης
Σκηνή
Υπνόσσακος
Φακός
Σουγιάς
Ένα σετ ποτήρι, πηρούνι (κατά προτίμηση όχι πλαστικά, δε θέλουμε να αφήνουμε σκουπίδια πίσω μας)
Οδοντογλυφίδες
Depon
Αναπτήρας
Operater
14/10/2010, 16:03
Με κανένα νοικιάρικο μας βλέπω !!! ΧΤ 600 ή DR ότι να'ναι ..... :winka:
Πόσο έχει το ενοίκιο;
John Steed
14/10/2010, 16:55
Πόσο έχει το ενοίκιο;
Θα σου πώ την Παρασκευή το βράδυ :smokin:
@ Monk, Arxaios: Αν ενδιαφέρεστε να νοικιάσετε, πείτε μου! :wave2:
Operater
14/10/2010, 18:34
Για ρίξτε και μια ματιά εδώ. Αρκετά σημαντικό.
Θα προστεθεί και στο αρχικό post.
....
:lol: :lol: :lol: Xωρίς καφέ δεν μπορούμε...
Τζιπ υποστήριξης θα παίξει?
αποδεκτα λαστιχα δεν λες :D
Shaolin Monk
14/10/2010, 19:21
Αν ενδιαφέρεστε να νοικιάσετε, πείτε μου! :wave2:
:a014:
Θα σου πώ την Παρασκευή το βράδυ :smokin:
Πάρε τιμές ...... να ρωτήσω και εδώ και βλέπουμε ............. :wave2:
makis206
14/10/2010, 22:25
:a014:
Πάρε τιμές ...... να ρωτήσω και εδώ και βλέπουμε ............. :wave2:
Ξαφνικά άρχισα να αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένος.. ο υπέρτατος Θεός.. ο ένας.... ο ΗΙ...!
Μοναδικά, ανεπανάληπτα, ο νικητής του τζακ-ποτ που αναμέναμε μήνες να βγει.. ο Τράβις Παστράνα τσι Κρήτης, ο καταπατητής της άγριας φύσης, αυτής που το National Geographic ακόμα δεν ανακάλυψε..
Φέρτε μου χώμα να το φάω, βροχή να πιω να ξεδιψάσω.. πέτρα να τηνέ κάνω σκόνη.. τέτοια σκόνη που το Swiffer αδυνατεί να φυλακίσει..
Σαν νά'χω 1000 άλογα κάτω απ'τη σέλα μου, σαν να περπάτησα στο φεγγάρι και με δυο βήματα να τό'στειλα σε άλλο γαλαξία και γι'αυτή μου την κίνηση να με μισούν όλοι οι ρομαντικοί... κι όμως να μη με νοιάζει τίποτα...
Γιατί έχω πια στα χέρια μου εσένα....
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
214722
Ξαφνικά άρχισα να αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένος.. ο υπέρτατος Θεός.. ο ένας.... ο ΗΙ...!
Μοναδικά, ανεπανάληπτα, ο νικητής του τζακ-ποτ που αναμέναμε μήνες να βγει.. ο Τράβις Παστράνα τσι Κρήτης, ο καταπατητής της άγριας φύσης, αυτής που το National Geographic ακόμα δεν ανακάλυψε..
Φέρτε μου χώμα να το φάω, βροχή να πιω να ξεδιψάσω.. πέτρα να τηνέ κάνω σκόνη.. τέτοια σκόνη που το Swiffer αδυνατεί να φυλακίσει..
Σαν νά'χω 1000 άλογα κάτω απ'τη σέλα μου, σαν να περπάτησα στο φεγγάρι και με δυο βήματα να τό'στειλα σε άλλο γαλαξία και γι'αυτή μου την κίνηση να με μισούν όλοι οι ρομαντικοί... κι όμως να μη με νοιάζει τίποτα...
Γιατί έχω πια στα χέρια μου εσένα....
:rotflmao:
Και δε με λες ςςςςςςς ςςςςςςςςς ς ς ............. διαγαλαξιακέ μου φίλε ............. υπέρτατε καβαλάρη ατίθασων αλόγων ........... δαμαστή εσύ της φύσης ............ :a23: :a23:
Θα έλθεις στην εκδρομή :a13: :a13: .................... ή έχεις να ξεσκονίσεις το σκρίνιο ;;; :lol: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
emoticon με φακιόλι κανείς έχει ;;; :lol: :lol: :lol:
τέτοια σκόνη που το Swiffer αδυνατεί να φυλακίσει..
μακραν η καλυτερη ατακα που εχω ακουσει τον τελευταιο καιρο
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Shaolin Monk
15/10/2010, 00:40
μακραν η καλυτερη ατακα που εχω ακουσει τον τελευταιο καιρο
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ναι, φοβερη ατακα, αλλα ειναι τετοια η χαρα του, μετα απο τοσα πειραγματα που του εχουμε κανει, που του ηρθε εμπνευση τρελη φαινεται... :lol: :lol: :lol: :lol:
Μακη, να σου δωκω το μπουσα για το ΣΚ και να παρω το κουβαδακι να παιξω λιγο στα χωματα; :lol: :lol: :lol:
makis206
15/10/2010, 07:29
Παίδες σοβαρά δεν ξέρω, θα ρωτήσω τη γυναίκα κι αν μ'αφήσει..:lol:
Για την ιστορία πάντως..:D
Μηχανή:
Το είδατε παραπάνω το τέρας :lol:
Εμπειρία από χώμα:
Μικρή αλλά μπορώ ν'ανταπεξέλθω σε χαλαρές συνθήκες
Χώμα ή άσφαλτος:
Και τα δύο αρκεί ο χωματόδρομος να είναι βατός
Υπνος σε σκηνή:
Ανετότατα, την προτιμώ από ξενοδοχείο 10 αστέρων
Ημερομηνίες:
Εδώ είναι το κακό με μένα, τα ΣΚ λίγο δύσκολο..ίσως βρεθεί κάποιο εύκαιρο αλλά δεν μπορώ να το ξέρω από τώρα..:winka: