View Full Version : Συμπλεγματικός ο Χώκινγκ
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Εγω προτιμω το πειραμα της "μονης σχισμης" παντως.
Πιστευω σου διδασκει περισσοτερα σχετικα με το πως αρχισε η ζωη :lol: :bigcry: :bigcry:
αυτο ειναι το 'single slut' experiment...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
τώρα απο το Σεραφείμ και τον Hawking πως φτάσαμε στο να αναλύουμε την δημιουργία του Σύμπαντος με μαθηματικά μέσα απο το moto.gr... είναι και αυτό ένα απο τα παράδοξα φαινόμενα που συμβαίνουν εδώ μέσα.. μου αρέσει που σκοτώνεστε κιόλας για αυτό....:lol: :lol: :lol:
Gandalf
Κάτι μου λέει πως αν το Σεραφείμ έλεγε πως είναι ερωτευμένος με τον Hawking θα φτάναμε να αναλύσουμε τι είναι ο έρωτας, τις αλλαγές που προκαλεί στον οργανισμό μας σε όλα τα επίπεδα και στο τέλος θα συζητούσαμε αν ο Θεός Ερμής υπάρχει η όχι. :beer:
Μετά την πλάκα των δηλώσεων του κ.κ.κ.κ.κ.κ. Σεραφείμ (μη χ3σω) θα ήταν προτιμότερο η συζήτηση να συνεχιζόταν σε καινούριο θρεντ μήπως κατάφερνε να επιβιώσει.
Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να πάμε να γραφτούμε σε ένα εκκλησιαστικό φόρουμ, και όταν τους κάνουμε να κλάψουν απ' τα νεύρα τους ή να μας αφορίσουν (μπανάρουν) να πάμε σε ένα επιστημονικό για να γελάσουν και αυτοί λίγο μαζί μας. :smokin:
http://books.phigita.net/isbn/9789608812611 :beer: :beer: :beer:
Λεωνίδας
26/09/2010, 09:51
Δεν ειναι ανθρωπινη επινοηση οι αριθμοι, υπαρχουν, εμεις επινοησαμε τις λεξεις για να τους εκφρασουμε
Α κ διαβασε ξανα αυτο που εγραψες aidiomeneas ρε φιλαράκι έχεις μια τέχνη να γίνεσαι αρεστός που τη ζηλεύω :lol:
πέρα απ' την πλάκα, βλέπω να σου 'ρχεται :wave2:
Allst@rf
26/09/2010, 09:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
εχμ ...ναι...
η συζητηση τινει να μπει σε περιεργα μονοπατια...:rolleyes: :rolleyes:
μην γινομαι και κουραστικος...
reinmeister
26/09/2010, 10:37
για να μην κατσω να το διαβασω απο την αρχη...
ειπε κανεις οτι δεν υπαρχει υλη,αλλα απλως διαφορετικα ποσοστα συγκεντρωσης ενεργειας η ακομα?
:winka:
mikros boudas
26/09/2010, 10:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
για να μην κατσω να το διαβασω απο την αρχη...
ειπε κανεις οτι δεν υπαρχει υλη,αλλα απλως διαφορετικα ποσοστα συγκεντρωσης ενεργειας η ακομα?
:winka: οχι αλλα ειπωθηκε πως η βιβλος στεκει θεωρητικα για την δημηουργια του κοσμου
Εχετλαίος
26/09/2010, 10:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
οχι αλλα ειπωθηκε πως η βιβλος στεκει θεωρητικα για την δημηουργια του κοσμου
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
reinmeister
26/09/2010, 10:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
οχι αλλα ειπωθηκε πως η βιβλος στεκει θεωρητικα για την δημηουργια του κοσμου
μια χαρα παει λοιπον...
τωρα μενει καποιος να πει για την τυχαια συμπτωση των γενεθλιων του χριστου την 25η δεκεμβριου με το χειμερινο ηλιοστασιο των ειδωλολατρων,αντι για μαρτιο που ηταν στην πραγματικοτητα...
moto.gr rules λεμε ρε...
:lol: :lol: :lol:
mikros boudas
26/09/2010, 10:52
μεγαλη η χαρη σου αη γιωργη....
:beer: :beer: :beer: :winka:
idomeneas
26/09/2010, 12:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Λοιπόν. Πρώτα ξεκόλλα από τη βασική σου αρχή: Το κενό είναι κενό, δεν είναι "τίποτα".
Το κενό καταλαμβάνει κάποιο χώρο, οπότε αυτομάτως ανήκει στο σύμπαν. Όπως σου είπα πιο πάνω, πριν τι μπιγκ μπανγκ δεν υπήρχε ΟΥΤΕ χώρος.
Πρέπει να συνειδητοποίησεις την έννοια του "τίποτα" σαν μια (πως να το πω) "ύπαρξη" που δεν έχει νόημα για μας. "ΤΙΠΟΤΑ".
Και φυσικά υπάρχουν, όχι εκκατομύρια, αλλά άπειρα νέα προβλήματα. Η επιστήμη εξ ορισμού όταν προχωρά σε μια ανακάλυψη, εμφανίζει νέα ερωτήματα.
Και όντως να δεις το ντοκυμαντέρ "What the bleep do we know" ολόκληρο.
Πιθανόν να σου λύσει πολλές απορίες που οφείλονται στη επιφανειακή προσέγγιση που έχεις στο ζήτημα, καθώς έχει μια πολύ ωραία ανάπτυξη της ιστορίας της επιστήμης και της κβαντομηχανικής, κατανοητή από το μέσο άνθρωπο.
Και μη κολλάς από αυτούς που σου τη λένε. Όρεξη να έχεις και να ρωτάς, ας είσαι και επιθετικός, όλο και κάτι θα τσιμπήσεις από αυτά που σου λέμε.
Προχώρα στην αναζήτησή σου. Εδώ είμαστε εμείς.
:beer:
δεν είμαι επιθετικός φίλε μου, τουλάχιστον όχι με εσένα,
απλά λαμβάνω κάτι σαν μια σταθερά έτσι ώστε να βγει ένα συμπέρασμα...
ούτε συμφωνώ αλλά ούτε και διαφωνώ με αυτά που γράφεις
για τον πολύ απλό λόγο ότι τίποτα από αυτά δεν έχει αποδειχτεί
οπότε παίζει να ισχύουν, παίζει να είναι και αέρας...
Απλά εγώ βασίζομαι στην απλή λογική, χωρίς να πολυμπερδεύω τα πράγματα...
μακάρι να μπορούσε οποιοσδήποτε να δώσει μια ακριβή απάντηση αλλά ξέρεις πολύ καλά ότι όλοι υποθέσεις κάνουμε,
και ότι ισχύει μέχρι σήμερα αύριο είναι απλά παρελθόν...
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το τίποτα είναι τίποτα,
και το μηδέν μηδέν, στην δική μου σκέψη αυτά ταυτίζονται,
στην δική σου καταλαμβάνει χώρο....
πρέπει πρώτα να βρούμε μια άκρη αν πριν το bigbang υπήρχε χώρος και μετά θα μιλήσουμε...
τέσπα έχουμε ξεφύγει από την ουσία του θέματος και τα χαμένα
ανθρωπάκια βρήσκουν πατήματα για γροθολογία...
εγώ προσωπικά δεν ασχολούμε άλλο...
Είμαι αυτάρκης
:beer:
super_toto
26/09/2010, 13:23
Μα προφανώς υπάρχουν ενδείξεις για τα μπλε ανθρωπάκια. Αφού ο super_toto τα βλέπει, ο ίδιος έχει ενδείξεις τις οποίες μοιράζεται με τους γύρω του, οι οποίοι όμως δεν τον πιστεύουν.
Από την άλλη μεριά όμως, ποιες είναι ακριβώς οι ενδείξεις για την ύπαρξη θεού, ώστε να αναζητήσουμε τις αποδείξεις;
(Φωτιά βάζω ελπίζω...)
Ενδείξεις. Να σου πω. Φυτεύω ένα σπόρο στο χώμα και σε λίγες μέρες έχει φυτρώσει ένας βλαστός. Ο βλαστός μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και γίνεται ένα μικρό δέντρο. Σε λίγα χρόνια το δέντρο έχει ύψος μερικά μέτρα και ζυγίζει μερικές εκατοντάδες κιλά.
Αυτό από μόνο του είναι ένα θαύμα άσχετα αν μας φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό. Επιπλέον , ο σπόρος από μόνος του δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα δέντρο. Θα πρέπει να έρθει σε αλληλεπίδραση με το χώμα. Να υπάρχουν τα κατάλληλα θρεπτικά στοιχεία στο χώμα, η απαραίτητη υγρασία, θερμοκρασία κτλ. Για να υπάρχουν αυτές οι συνθήκες θα πρέπει η περιοχή στην οποία θα φυτευτεί ο σπόρος να διαθέτει το κατάλληλο οικοσύστημα, με τα απαραίτητα ζώα, φυτά και έντομα τα οποία θα κάνουν το χώμα γόνιμο. Το οικοσύστημα αυτό για να δημιουργηθεί θα πρέπει να είναι μέρος ενός μεγαλύτερου βιολογικού και γεωλογικού συστήματος το οποίο επιδρά κι αυτό την γονιμότητα του σπόρου. Ένα τέτοιο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει παρα μόνο στην περίπτωση που ολόκληρος ο πλανήτης λειτουργεί και αυτός ως ένα σύστημα που εξασφαλίζει την ζωή και κατ επέκταση την καρποφορία του σπόρου.
Ο πλανήτης όμως από μόνος τους δεν θα μπορούσε να λειτουργεί αν δεν άνηκε και αυτός σε ένα μεγαλύτερο συστημα, το ηλιακό, που του δίνει την απαραίτητα ενέργεια και τον προστατεύει από ένα σωρό καταστροφές. Το ηλιακό σύστημα είναι και αυτό μέρος ενός συστήματος του γαλαξιακού μαζί με δυσεκατομμύρια άλλα ηλιακά συστήματα τα οποία συνυπάρχουν με αρμονία ώστε να κάνουν τον σπόρο να φυτρώσει. Η ιστορία συνεχίζεται με σμήνη γαλαξιών και πάει λέγοντας.
Με λίγα λόγια να να φυτρώσει ο σπόρος απαιτούνται τρισεκατομμύρια αλληλεπιδράσεις συστημάτων. Και όλα αυτά γίνονται με μία εξωφρενική για τα ανθρώπινα δεδομένα αρμονία και τελειότητα.
Αυτό λοιπόν είναι μια ένδειξη. Ένδειξη ότι πιθανώς να υπάρχει κάποιος δημιουργός , του οποίου η υπόσταση , οι ικανότητες και οι δυνατότητες ξεφεύγουν από την ανθρώπινη νόηση.
super_toto
26/09/2010, 13:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Εγω νομιζω οτι η εννοια του 'θεου' προεκυψε στην ανθρωποτητα με την χρηση ψυχοτροπων φυτων :D
Αδύνατον. Καθώς η έννοια του θεού υπήρξε στους ανθρώπους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, ακόμα και σε μέρη που δεν φύτρωνε φούντα, μαριχουάνα, όπιο, πεγιότε κτλ. :)
Panopticon7
26/09/2010, 15:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
πέρα απ' την πλάκα, βλέπω να σου 'ρχεται :wave2:
Τι προβλεψη πας να κανεις δεν καταλαβα, να μιλησεις στα ισια να σε καταλαβω ! :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από idomeneas
ρε παλικάρια μια ερώτηξης...
πως αποδεικνύετε ότι η φωνή που βγαίνει από το pc είναι αυτού του ιδίου που λέμε και στο χωριό μου, και δεν είναι κανενός χλιμίτζουρα που λέει ότι του κατέβει στο τσερβέλο?
Επίσης υπάρχει τέτοιο σλυστημα που αποδεδειγμένα να λειτουργεί
που να μπορεί να διαβάζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο και να το μετατρέπει σε λέξεις προτασεις, θεωρίες κλπ?
Εδώ καλά καλά δεν ξέρουμε τι γίνετε που στο κεφάλι,
πως λειτουργεί αυτό το μαραφέτι λοιπόν?
Εγώ που ασχολούμε ερασιτεχνικά με την όλη φάση με soft-hard0ware ξέρω ότι κάτι τέτοιο με την σημερινή τεχνολογία είναι αδύνατον... άντε βαριά να παίξει ένα σύστημα που να μπορεί να βγάλει τις εκφράσεις ενός μωρού (μαμ, κακά και νάνι δλδ)
Λίγο μούφα μου φαίνετε η όλη φάση...
Παρακαλώ αποδείξεις και όχι αφορισμοί...
:a014:
+oo*0
Και εγώ ψιλιάζομαι ότι είναι μούφα η υπόθεση και ότι μιλάει ο θεός μέσα απο το μηχάνημα για να δοκιμάσει τους πιστούς του...
AUFGEBRACHT
26/09/2010, 15:37
Προς τί το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;;;; Αφήστε τον μητροπολίτη και τον επιστήμονα...
211449
Panopticon7
26/09/2010, 15:38
Η εννοια του "θεου" υπαρχει στην ανθρωποτητα κ ανεκαθεν υπηρχε... γιατι ο ανθρωπος απο την φυση του ειναι δειλος.
Κυριως δεν μπορει να δεχτει οτι καποια στιγμη δεν θα υπαρχει, την εννοια της "μη υπαρξης" του.
Οτι ηταν κ πριν γεννηθει δηλαδη.
Κατα δευτερον ειναι παρηγορο να αισθανεσαι οτι καποιος σε βλεπει κ θα σε "δικαιωσει" για τα παθη σου, η θα σε τιμωρησει για τις αμαρτιες σου.
κατα τριτον ειναι ενα κινητρο για να υπαρχει μια ταξη.
Akatanomastos
26/09/2010, 15:47
μα τις 1000 βουβουζελες ιδομενεα
γενικως εχεις γραψει απο τις μεγαλυτερες συμπαντικες μπαρουφες που εχω διαβασει :bigcry: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao:
οι περισσοτερες ενταξυ , δεν παρεξηγουμαστε λογω της προφανης αγνοιας σου για καποια θεματα, που αυτο οκ δεν ειναι κακο, κανεις δεν ξερει τα παντα..
αλλα αυτο ρε αγορι μου
ρε παλικάρια μια ερώτηξης...
πως αποδεικνύετε ότι η φωνή που βγαίνει από το pc είναι αυτού του ιδίου που λέμε και στο χωριό μου, και δεν είναι κανενός χλιμίτζουρα που λέει ότι του κατέβει στο τσερβέλο?
Επίσης υπάρχει τέτοιο σλυστημα που αποδεδειγμένα να λειτουργεί
που να μπορεί να διαβάζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο και να το μετατρέπει σε λέξεις προτασεις, θεωρίες κλπ?
Εδώ καλά καλά δεν ξέρουμε τι γίνετε που στο κεφάλι,
πως λειτουργεί αυτό το μαραφέτι λοιπόν?
Εγώ που ασχολούμε ερασιτεχνικά με την όλη φάση με soft-hard0ware ξέρω ότι κάτι τέτοιο με την σημερινή τεχνολογία είναι αδύνατον... άντε βαριά να παίξει ένα σύστημα που να μπορεί να βγάλει τις εκφράσεις ενός μωρού (μαμ, κακά και νάνι δλδ)
Λίγο μούφα μου φαίνετε η όλη φάση...
Παρακαλώ αποδείξεις και όχι αφορισμοί...
:a014: :bigcry: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao:
idomeneas
26/09/2010, 16:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
μα τις 1000 βουβουζελες ιδομενεα
γενικως εχεις γραψει απο τις μεγαλυτερες συμπαντικες μπαρουφες που εχω διαβασει :bigcry: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao:
οι περισσοτερες ενταξυ , δεν παρεξηγουμαστε λογω της προφανης αγνοιας σου για καποια θεματα, που αυτο οκ δεν ειναι κακο, κανεις δεν ξερει τα παντα..
αλλα αυτο ρε αγορι μου
:bigcry: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao:
και αυτό ποιος το λέει?
εσύ να φανταστώ?
και ποιος είσαι εσύ...
είσαι μαθηματικός, φυσικός, έχεις κάτι να πεις ουσιαστικό
που αντικρούει τα λεγόμενα μου?
μην απαντήσεις δεν χρειάζετε...
και κάτι άλλο για τις υπόλοιπες λούλες...
είπα ότι δεν ασχολούμε άλλο, οπότε μην κάνετε σχόλια
για πάρτη μου σε ένα thread που δεν πρόκειτε να ξαναδιαβάσω...
αν θέλετε να με αντιπαραθεσετε μπορείτε πολύ απλά,
να το κάνουμε σε face-to-face φάση-συζήτηση, σε ring ή και στο δρόμο με τα παρτάλια σας...
εγώ όταν έχω κάτι με κάποιον έτσι κάνω...
και επειδή ορισμένοι είναι ολοφάνερο ότι γενικά έχετε κάτι με τον κόσμο... ή καθαρίστε ή βούβα...
ειρωνίες και εντυπώσεις κομένες από όλα τα καριόλια...
νταξ, ξέρω ότι αρχίδια δεν έχετε αλλά δεν χρειάζετε να το κάνετε και βούκινο...
άντε μπράβο πληκτρολογόμανγκες...
Panopticon7
26/09/2010, 16:07
και αυτό ποιος το λέει?
εσύ να φανταστώ?
και ποιος είσαι εσύ...
είσαι μαθηματικός, φυσικός, έχεις κάτι να πεις ουσιαστικό
που αντικρούει τα λεγόμενα μου?
μην απαντήσεις δεν χρειάζετε...
Κανεις δεν μπορει να αποδειξει οτι το "μαραφετι" αυτο λειτουργει, αρα εχεις δικιο μην αγχωνεσαι :wave2:
Allst@rf
26/09/2010, 16:32
προβλεπω να το καταπινει καμια μαυρη τρυπα το θρεντ.
:rolleyes:
προβλεπω να το καταπινει καμια μαυρη τρυπα το θρεντ.
:rolleyes:
.... πάνω που ήμουν έτοιμη να ομολογήσω (με βαθιά κατάνυξη) ότι αισθάνομαι γνήσια απόγονος της Εύας....
α ρε χωκινγκ τζαναμπετη!! αλλουνου κασετες σου βαζουνε και παιζουνε και νομιζουμε οτι μιλας εσυ μωρε;;;; ρε ιδομενεα μηπως ειναι δικες σου οι θεωριες του και στις κλεβει και θες να μας το πεις σεμνα και με τροπο;;;
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Akatanomastos
26/09/2010, 20:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από aakkuan
! αλλουνου κασετες
αυτο με τις κασσετες ειναι επικινδυνο
μπορει καμια φορα να "μασησει" την κασσετα
και να τους καταλαβουνε:bigcry: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Ενδείξεις. Να σου πω.
....
Αυτό λοιπόν είναι μια ένδειξη. Ένδειξη ότι πιθανώς να υπάρχει κάποιος δημιουργός , του οποίου η υπόσταση , οι ικανότητες και οι δυνατότητες ξεφεύγουν από την ανθρώπινη νόηση.
Γιατι δεν αναπροσαρμοζεις μεσα σου εννοιολογικα τη σχεση μεταξυ δημιουργου και δημιουργηματος, ωστε να μπορουν να ειναι οι δυο πλευρες του ιδιου νομισματος?
Δεν νοιωθεις οτι αν δεν το κανεις αυτο, τοτε στερεις απο τον εαυτο σου την δυνατοτητα να δει και μια αλλη πλευρα -τοσο αυτου που αντιλαμβανεσαι ως 'δημιουργια' οσο και αυτου που αντιλαμβανεσαι ως 'εαυτο'- που μπορει να ειναι και η πιο ενδιαφερουσα?
super_toto
26/09/2010, 22:13
Γιατι δεν αναπροσαρμοζεις μεσα σου εννοιολογικα τη σχεση μεταξυ δημιουργου και δημιουργηματος, ωστε να μπορουν να ειναι οι δυο πλευρες του ιδιου νομισματος?
Δεν νοιωθεις οτι αν δεν το κανεις αυτο, τοτε στερεις απο τον εαυτο σου την δυνατοτητα να δει και μια αλλη πλευρα -τοσο αυτου που αντιλαμβανεσαι ως 'δημιουργια' οσο και αυτου που αντιλαμβανεσαι ως 'εαυτο'- που μπορει να ειναι και η πιο ενδιαφερουσα?
Για κάντο πενηνταράκια αυτό γιατί δεν το κατάλαβα.
Για κάντο πενηνταράκια αυτό γιατί δεν το κατάλαβα.
Πενηνταρικα δεν εχουμε, αλλα ειμαστε τιγκα στα ψιλα.
Λεω πολυ απλα, οτι αν επιλεξουμε να βλεπουμε το Συμπαν μονο σα παθητικη δημιουργια μιας 'ανωτερης δυναμης', τοτε ουτε το τι ειναι 'ανωτερη δυναμη' ποτε θα αντιληφθουμε (το προαποφασιζουμε βαφτιζοντας την 'ανωτερη'), ουτε θα ειμαστε ανοιχτοι στο να δουμε το Συμπαν σα κατι 'ανωτερο' απο μια παθητικη δημιουργια. Προσωπικα μου φαινεται σα loose-loose situation.
fotisdragon
27/09/2010, 04:54
Επειδή τυχαίνει και έχω ασχοληθεί αρκετά με τον Hawking, και με το θέμα της πίστης (και της θρησκείας), βλέπω (εκτός απο το ότι η κουβέντα κλασσικά απο αλλού ξεκίνησε και αλλού πάει) οτι πολλοί παρεξήγησαν κάποια πράγματα, είναι μπερδεμένοι με κάποια άλλα και γενικώς γίνεται ένα μπάχαλο.
Δε θα εκφράσω προσωπική γνώμη/άποψη εδώ, απλά θέλω να βοηθήσω λίγο τη συζήτηση προτείνοντας 3 πραγματάκια ωστε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας.
1ο, Τελειώνω τον ελληνικό υποτιτλισμό του 3ου επισοδείου του "Into the Universe with Stephen Hawking : The Story of Everything" του Discovery Channel, μπορώ να τον ανεβάσω κάπου (Rapidshare, Demonoid, PirateBay κλπ), μαζί με το επισόδειο (σε .avi αρχείο 1.2GB ή MPEG-TS 1080p 7GB) για όποιον το θέλει, πραγματικά τα λέει όλα.
2ο, Μπείτε στο κόπο (οι αγγλομαθείς) να διαβάσετε το τελευταίο βιβλίο του Hawking , The Grand Design (μπορείτε να το βρείτε σε μορφή .pdf στο PirateBay, όσο περιμένετε να κυκλοφορήσει στα Ελληνικά)
3ο, Βιβλίο πάλι, μεγάλο αλλά ευκολοδιάβαστο, Richard Dawkins, The God Delusion (Η περί θεού αυταπάτη, εκδ. Κάτοπτρο), και του ίδιου ένα ντοκυμαντέρ "Root of all Evil?". Όσες απορίες είχατε και δεν είχατε για το Θεό και τη Θρησκεία, υπέροχα διατυπωμένες. Θα το λατρέψετε ή θα το μισήσετε.
Καλή ανάγνωση, καλή θέαση, και εδώ είμαστε να φιλοσοφήσουμε...
Εχετλαίος
27/09/2010, 06:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από fotisdragon
Richard Dawkins,
Έτερος αγαπημένος "αιρετικός".
Εδώ θα τους είχαν αφορίσει και σίγουρα λιθοβολίσει!
:wave2:
Panopticon7
27/09/2010, 06:21
Φοβερος επιστημονας ο Richard Dawkins, ετυχε να κανουμε μαζι φανταροι, ειναι ανθρωπος ηρεμος που θα κατσει να σε ακουσει :p :p :p
Εχετλαίος
27/09/2010, 06:25
... ειναι ανθρωπος ηρεμος που θα κατσει να σε ακουσει...
Εξαιρετικά αμφίβολο.
vangelis 64
27/09/2010, 08:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Εξαιρετικά αμφίβολο.
:wave2: Άσε που πήρε και τρελλόχαρτο:wacko:
nikos_abel
27/09/2010, 08:36
Ενδείξεις. Να σου πω. Φυτεύω ένα σπόρο στο χώμα και σε λίγες μέρες έχει φυτρώσει ένας βλαστός. Ο βλαστός μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και γίνεται ένα μικρό δέντρο. Σε λίγα χρόνια το δέντρο έχει ύψος μερικά μέτρα και ζυγίζει μερικές εκατοντάδες κιλά.
/...................................................................../
Με λίγα λόγια να να φυτρώσει ο σπόρος απαιτούνται τρισεκατομμύρια αλληλεπιδράσεις συστημάτων. Και όλα αυτά γίνονται με μία εξωφρενική για τα ανθρώπινα δεδομένα αρμονία και τελειότητα.
Εξ ορισμού ο θεός (τουλάχιστον σύμφωνα με την εβραϊκή-χριστιανική-ισλαμική πίστη) έχει μέγεθος ακατανόητο από τον άνθρωπο, σε όλα όσα αναφέρεις ("αν θες να καταλάβεις το θεό, είναι σαν να θες να χωρέσεις τη θάλασσα σε μια δακτυλίθρα").
Όμως, η αρμονία αυτή που λές, σε ένα σύμπαν στο οποίο ο αριθμός τρισεκατομμύριο είναι αμελητέος ως ποσότητα (μια στατιστική ανωμαλία αν θες), το βλαστήσει ένας σπόρος, αλλά και κατ' επέκταση όλο το οικοσύστημα στο πλανήτη μας, ή ακόμα πιο μακρυά αν θες, η ζωή και σε πολλούς άλλους πλανήτες δεν είναι παρά κάτι το φυσιολογικό να συμβεί.
Στατιστικά, χρειάζεται μόνο άπειρο χρόνο και θα συμβεί.
Και τέλος, και ο άπειρος χρόνος, χώρος κλπ ουσιαστικά είναι έννοιες που ξεφεύγουν από την ανθρώπινη νόηση.
Αρμονία και τελειότητα; Μπα, τυχαίο νομίζω.
nikos_abel
27/09/2010, 08:40
Κανεις δεν μπορει να αποδειξει οτι το "μαραφετι" αυτο λειτουργει, αρα εχεις δικιο μην αγχωνεσαι :wave2:
Γιατί, ακόμα κι αν μιλάει κάποιος άλλος ή άλλοι και έχουν βάλει τον Στέφανο σα φερέφωνο για να τον ακούμε επειδή τον λυπόμαστε,
έχει καμμία σημασία; Τα λεγόμενα - βιβλία - ντοκυμαντέρ κλπ έχουν μικρότερη αξία ή ενόραση;
Βρε τι μας λέτε
Αρχικά δημιουργήθηκε από fotisdragon
Καλή ανάγνωση, καλή θέαση, και εδώ είμαστε να φιλοσοφήσουμε...
Προσωπικα βρισκω τις ιδεες του David Bohm πολυ πιο ενδιαφερουσες απο αυτες του Hawking ;)
super_toto
27/09/2010, 08:54
Πενηνταρικα δεν εχουμε, αλλα ειμαστε τιγκα στα ψιλα.
Λεω πολυ απλα, οτι αν επιλεξουμε να βλεπουμε το Συμπαν μονο σα παθητικη δημιουργια μιας 'ανωτερης δυναμης', τοτε ουτε το τι ειναι 'ανωτερη δυναμη' ποτε θα αντιληφθουμε (το προαποφασιζουμε βαφτιζοντας την 'ανωτερη'), ουτε θα ειμαστε ανοιχτοι στο να δουμε το Συμπαν σα κατι 'ανωτερο' απο μια παθητικη δημιουργια. Προσωπικα μου φαινεται σα loose-loose situation.
Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα επιλογής. Προσωπικά δεν μπορώ να επιλέξω, να βλέπω το Σύμπαν από τη μία ή από την άλλη οπτική γωνία. Όσο δεν γνωρίζω, απλά θεωρώ πιθανά τα πάντα. Για αυτό και μίλησα πριν για ενδείξεις. Συνεπώς από όποια πλευρά κι αν επιλέξεις να το δεις, είναι σοφό να μην αποκλείσεις την αντίθετη πλευρά.
super_toto
27/09/2010, 09:02
Εξ ορισμού ο θεός (τουλάχιστον σύμφωνα με την εβραϊκή-χριστιανική-ισλαμική πίστη) έχει μέγεθος ακατανόητο από τον άνθρωπο, σε όλα όσα αναφέρεις ("αν θες να καταλάβεις το θεό, είναι σαν να θες να χωρέσεις τη θάλασσα σε μια δακτυλίθρα").
Όμως, η αρμονία αυτή που λές, σε ένα σύμπαν στο οποίο ο αριθμός τρισεκατομμύριο είναι αμελητέος ως ποσότητα (μια στατιστική ανωμαλία αν θες), το βλαστήσει ένας σπόρος, αλλά και κατ' επέκταση όλο το οικοσύστημα στο πλανήτη μας, ή ακόμα πιο μακρυά αν θες, η ζωή και σε πολλούς άλλους πλανήτες δεν είναι παρά κάτι το φυσιολογικό να συμβεί.
Στατιστικά, χρειάζεται μόνο άπειρο χρόνο και θα συμβεί.
Και τέλος, και ο άπειρος χρόνος, χώρος κλπ ουσιαστικά είναι έννοιες που ξεφεύγουν από την ανθρώπινη νόηση.
Αρμονία και τελειότητα; Μπα, τυχαίο νομίζω.
Αυτό που λες δηλαδή είναι ότι το Σύμπαν και κατ επέκταση η ζωή είναι μια αλληλουχία συμπτώσεων, που σταστιστικά είναι πιθανό να συμβούν λόγω των άπειρων πιθανοτήτων. Είναι όμως άπειρο το Σύμπαν ή πεπερασμένο? Διότι αν είναι πεπερασμένο οι πιθανότητες δεν θα είναι ποτέ άπειρες.
nikos_abel
27/09/2010, 09:03
Προσωπικα βρισκω τις ιδεες του David Bohm πολυ πιο ενδιαφερουσες απο αυτες του Hawking ;)
Φαντάζομαι εννοείς το Thought as a System...
nikos_abel
27/09/2010, 09:04
Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα επιλογής. Προσωπικά δεν μπορώ να επιλέξω, να βλέπω το Σύμπαν από τη μία ή από την άλλη οπτική γωνία. Όσο δεν γνωρίζω, απλά θεωρώ πιθανά τα πάντα. Για αυτό και μίλησα πριν για ενδείξεις. Συνεπώς από όποια πλευρά κι αν επιλέξεις να το δεις, είναι σοφό να μην αποκλείσεις την αντίθετη πλευρά.
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ.
nikos_abel
27/09/2010, 09:12
Αυτό που λες δηλαδή είναι ότι το Σύμπαν και κατ επέκταση η ζωή είναι μια αλληλουχία συμπτώσεων, που σταστιστικά είναι πιθανό να συμβούν λόγω των άπειρων πιθανοτήτων. Είναι όμως άπειρο το Σύμπαν ή πεπερασμένο? Διότι αν είναι πεπερασμένο οι πιθανότητες δεν θα είναι ποτέ άπειρες.
Όπα.
Ακόμη και σε πεπερασμένο σύμπαν, οι πιθανότητες δεν είναι άπειρες, αλλά είναι πάλι στατιστικά τεράστιες.
Φυσικά, ακόμη και ένα πεπερασμένο, κλειστό πιο σωστά, σύμπαν, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι άπειρο, το άπειρο έχει νόημα σε ένα κλειστό σύμπαν :
http://en.wikipedia.org/wiki/Closed_universe#Closed_Universe
πρέπει να γίνει η αναλογία των τριών σε τέσσερεις διαστάσεις.
(μην αρχίσουμε περί θεωρίας χορδών, 11 διαστάσεις κλπ. Όχι ακόμη τουλάχιστον)
Φαντάζομαι εννοείς το Thought as a System...
οχι, το Implicate Order
makis206
27/09/2010, 09:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
ΈΝΑ πράγμα και μόνο είναι σίγουρος.
ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να αποδείξει με απόλυτη (100%) βεβαιότητα ότι ΥΠΑΡΧΕΙ θεός
και
ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να αποδείξει με απόλυτη (100%) βεβαιότητα ότι ΔΕΝ υπάρχει θεός
Το κακό είναι ότι τα έχουμε κάνει μόνοι μας παπάρα.
Θεός ΥΠΑΡΧΕΙ και παρα-ΥΠΑΡΧΕΙ (δες φωτό). Η μαλ@κία είναι ότι ο άνθρωπος απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Και κάπως έτσι αρχίζουμε τις αμπελοφιλοσοφίες.. :lol: :rotflmao:
211568
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Το κακό είναι ότι τα έχουμε κάνει μόνοι μας παπάρα.
Θεός ΥΠΑΡΧΕΙ και παρα-ΥΠΑΡΧΕΙ (δες φωτό). Η μαλ@κία είναι ότι ο άνθρωπος απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Αν κρίνεις από τα κρεματζούλια στο λαιμό, μάλλον σε παπά φέρνει. :evil:
Οπα….τι έχουμε εδώ……..????
Μίλησε ένας εκπρόσωπος της επίσημης και κρατικής μεταφυσικο-δεισιδαιμονίας, αυτωνών που μας λένε ότι οι αλήθεια είναι γραμμένη μέσα στα βιβλία που έγραψαν δώδεκα αγράμματοι ψαράδες…… για τις απόψεις ενός αλά πουλάωβιβλίαόπωςπουλάειδίσκουςηΜαντόνα, φυσικού-σταρ του Χόλιγουντ που έχει κοιτάξει μια φορά σε όλη του την ζωή από τηλεσκόπιο, που βάζει στοίχημα (το οποίο θα χάσει) για τον αν θα κάνει δουλεία το πείραμα του αιώνα , και μεις αναρωτιόμαστε, και είμαστε έτοιμοι να σκίσουμε τα μτπχ μας στην Φυσική Υψηλών Ενεργειών για το ποιος έχει δίκαιο….?????
γουστάρω ….για πείτε για πείτε…!!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Ακόμα ασχολείστε με τον ταλιμπάν των νοτίων προαστίων? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Σχετικά με τον S.Hawking, θα είχε ένδιαφέρον η άποψη ενός έλληνα αστροφυσικού. Ποιού???
Quiz....ποιός έλληνας έχει το παρακάτω curriculum vitae και σίγουρα θα είχε κάτι να πει?
A Graduate from the Physics Department of the University of Thessaloniki, Greece.
Master's degree in Astrophysics from Harvard University in Boston.
Master's degree in Mechanical Engineering from MIT in Boston.
Doctoral Degree from Harvard University. Specialized in Biomedical Engineering (Bio-fluid dynamics)
Worked as research fellow for various hospitals in Boston and as a consultant in space medical technology for Arthur D. Little and NASA
Teaches the course «Hemodynamics Pathophysiology of Vascular Diseases» at the Medical School of Crete.
Εχω παραλήψει μερικές απ΄τις σπουδές του, όπως και τα 2 απ΄τα 3 PhD που έχει αποκτήσει...
Βύρονα.....ο δάσκαλος αυτός , έχει Κόμη όπως της Βερενίκης.......????:D
(μην αρχίσουμε περί θεωρίας χορδών, 11 διαστάσεις κλπ. Όχι ακόμη τουλάχιστον)
Η θεωρητικη φυσικη απεθανε, ζητω η θεωρητικη φυσικη...
Ολα αυτα ειναι εγκεφαλικομαθηματικα παιχνιδακια που αποδεικνυουν πως ο,τι ψαχνεις, βρισκεις, αλλα οπως λενε και στην επιστημη των ΗΥ 'garbage in, garbage out'
Αλλου ειναι η ουσια, κρυμμενη στο ασυνειδητο, αλλα αντε βρες την με το τροπο που σκεφτομαστε, τη γλωσσα που μιλαμε και τις ζωες που ζουμε.
vangelis 64
27/09/2010, 09:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Βύρονα.....ο δάσκαλος αυτός , έχει Κόμη όπως της Βερενίκης.......????:D Τεράστια φυσιογνωμία:sun: :sun:
211570
Λεωνίδας
27/09/2010, 09:46
Τι προβλεψη πας να κανεις δεν καταλαβα, να μιλησεις στα ισια να σε καταλαβω ! :D το ban
nikos_abel
27/09/2010, 10:17
οχι, το Implicate Order
Ενδιαφέρον, δεν το έχω εξετάσει, θα μελετήσω.
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ
Τον Bohm! :D
nikos_abel
27/09/2010, 13:06
Τον Bohm! :D
Σωστός...
Βύρονα.....ο δάσκαλος αυτός , έχει Κόμη όπως της Βερενίκης.......????:D
Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής google it
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής google it
Μάλιστα....βαρύ βιογραφικό, δεν μπορώ να πω.....
αν και διαβάζω στο νετ κάτι για λείψανα, κάτι για ιερά προσκυνήματα του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ...κτλ....:rolleyes:
Μάλιστα....βαρύ βιογραφικό, δεν μπορώ να πω.....
αν και διαβάζω στο νετ κάτι για λείψανα, κάτι για ιερά προσκυνήματα του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ...κτλ....:rolleyes:
Πρόεδρα, μητροπολίτης είναι ο άνθρωπος, όχι ο Ιουλιανός ο παραβάτης.
Απλά ο λόγος του ξεφεύγει αρκετά ως πολύ απ΄των τράγων, ενώ απ΄ότι έχω διαβάσει είναι πολύ δραστήριος στην υποστήριξη ενοριτών με ανάγκες, ενώ το έργο στην περιοχή του είναι αξιοσημείωτο και κυρίως αθόρυβο (κέντρο πόνου για καρκινοπαθείς, ψυχολογική υποστήριξη των συγγενών κλπ.)
12 κρεβάτια της εντατικής του Ευαγγελισμού φτιάχτηκαν με χρήματα που συγκεντρώθηκαν απ΄αυτόν, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι αρνείται να πληρωθεί τον μισθό του και το επιστρέφει στα κρατικά ταμεία (κάτι για το οποίο χλευαστηκε από τους "συναδέλφους" του).
Δεν ξέρω τι πετριά έφαγε εκεί στο ΜΙΤ & στο Ηarvard, αλλά το cv του είναι πραγματικά βαρύ (όσοι το πλησιάζουν στην Ελλάδα πρέπει να είναι μετρημένοι).
Εχετλαίος
27/09/2010, 14:38
αλλά το cv του είναι πραγματικά βαρύ
Πράγματι, και αξίζει σεβασμού.
Το ράσο που κολλάει όμως; Ό,τι κάνει δεν μπορεί να τα κάνει έξω από το ράσο; Πρέπει να ταχθεί οπωσδήποτε κάπου κανείς για να κάνει το καλό;
Αυτό δεν καταλαβαίνω...
Δεν ξέρω τι πετριά έφαγε εκεί στο ΜΙΤ & στο Ηarvard (...).
.... Το ράσο που κολλάει όμως; Ό,τι κάνει δεν μπορεί να τα κάνει έξω από το ράσο; Πρέπει να ταχθεί οπωσδήποτε κάπου κανείς για να κάνει το καλό;
Δυστυχώς, ό,τι και να κάνουμε, όλοι κάπου χωλαίνουμε...:uplate:
nikos_abel
27/09/2010, 14:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
Δυστυχώς, ό,τι και να κάνουμε, όλοι κάπου χωλαίνουμε...:uplate:
Όχι και όλοι... Εγώ δε χωλαίνω πουθενά...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Είμαι όμως κουλάδι...:bawl:
Το ράσο που κολλάει όμως; Ό,τι κάνει δεν μπορεί να τα κάνει έξω από το ράσο; Πρέπει να ταχθεί οπωσδήποτε κάπου κανείς για να κάνει το καλό;
Αυτό δεν καταλαβαίνω...
Καλά, κάνε κανένα κονέ εσύ με τον Νικόλαο, γιατί το διδακτορικό του στο Biomedical Engineering (Bio-fluid dynamics), μπορεί και να σου φανεί χρήσιμο στο Ehetlaios Project. :smokin:
Αυτό δεν καταλαβαίνω...
Δεν πιστεύω ότι το γενικότερο καλό της ανθρωπότητας ήταν το αρχικο κίνητρο του, αλλά μια ατομική ανάγκη που εμείς δεν την καταλαβαίνουμε.
Όταν ένας άνθρωπος που στροφάρει τόσο και έχει δημιουργήσει μια αξιοθαύμαστη καρριέρα, παίρνει την απόφαση να βάλει Χ και να πάει στο Αγιο Όρος να γίνει μοναχός, προφανώς δεν μπορεί να ησυχάσει τα βράδια.
Το ότι το ποτάμι τον έβγαλε εκεί..... :winka:
ένας άνθρωπος που στροφάρει τόσο
στροφαρει, αλλα δεν στριβει :p
Αυτό δεν καταλαβαίνω...
αρκεί που το καταλαβαίνει αυτός
ίσως αυτο που δεν καταλαβαίνουμε ειναι αυτο που τον γέμισε.
Μπορεί να "στρατεύτηκε" για να έχει "λόγο" και να μην το κάνει (οτι κανει) "ετσι"
ισως μέσα του να αντέστρεψε το γνωμικο του Νιτσε που εχει στην υπογραφή του ο dr big
nikos_abel
28/09/2010, 08:49
Άντε, είπα θα πιάσω εδω μέσα καμμιά καλή κουβέντα και τα παρατήστε όλοι;
Θα ανοίξω άλλο θρεντ!!!!!:confused:
TarasOne
28/09/2010, 09:43
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231060732
Θα μπορούσε κάποιος να σχολιάσει αυτό?
nikos_abel
28/09/2010, 10:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από TarasOne
Τι να σχολιάσουμε;
Ισχύει αλλά δεν μπορούμε να αντιληφθόύμε πρακτικά διότι οι διαφορές είναι απειροελάχιστες.
Άμα πάμε για κανα ταξιδάκι σε κανένα άλλο άστρο με μεγάλες ταχύτητες (^φως) τότε θα το δούμε και πρακτικά που θα έρθει πίσω ο μπαμπάς σου νεώτερος από σένα.
με μεγάλες ταχύτητες (^φως)
:hypnotize :uplate: :look: :eyepop:
Αυτό πως θα το καταφέρεις ρε αρχηγέ...????....και μάλιστα για 4 ολόκληρα χρόνια...?????
Αρχικά δημιουργήθηκε από TarasOne
Γνωστό εδώ και σχεδόν 100 χρόνια....αν εξαιρέσεις την παπαριά του να διαχωρίζει (το άρθρο) τον χώρο από τον χρόνο, ήδη χρησιμοποιείται σε ατομικά ρολόγια μεγάλης ακρίβειας που καθορίζουν τροχιές δορυφόρων, διαδρομές επιβατηγών jet κτλ...
Αυτό πως θα το καταφέρεις ρε αρχηγέ...????....και μάλιστα για 4 ολόκληρα χρόνια...?????
edit: εκτός άμα καβαλάς βεστρόμ....
nikos_abel
28/09/2010, 10:52
Ναι, έχεις δίκιο, άλλο εννοώ. Το "^φως" που έβαλα ήθελε να πει, "τείνει στη ταχύτητα του φωτός", αλλά βαριόμουνα να το γράψω, γιατί είμαι στη δουλειά και προσπαθώ να κάνω γρήγορα τα ποστ μου.
Αλλά πουθενά δεν είπα 4 χρόνια. Αυτό πως προέκυψε;
Allst@rf
28/09/2010, 11:02
Τι να σχολιάσουμε;
Ισχύει αλλά δεν μπορούμε να αντιληφθόύμε πρακτικά διότι οι διαφορές είναι απειροελάχιστες.
Άμα πάμε για κανα ταξιδάκι σε κανένα άλλο άστρο με μεγάλες ταχύτητες (^φως) τότε θα το δούμε και πρακτικά που θα έρθει πίσω ο μπαμπάς σου νεώτερος από σένα.
αυτο που λες ειναι λαθος...
το αντιθετο θα γινει...
Αυτό δεν καταλαβαίνω...
Εγω που τον καταλαβαινω απολυτα ,εχω προβλημα?:confused:
Allst@rf
28/09/2010, 11:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
για σενα οχι,για τους αλλους μπορει...
Αλλά πουθενά δεν είπα 4 χρόνια. Αυτό πως προέκυψε;
Το πιο κοντινό άστρο , εκτός ηλιακού συστήματος , απέχει 4,37 έτη φωτός από εμάς
nikos_abel
28/09/2010, 11:22
αυτο που λες ειναι λαθος...
το αντιθετο θα γινει...
Όχι βρε!
Ο πατέρας μου θα φύγει για κάπου μακρυά σήμερα, 40 χρονών και εγώ είμαι 20. Καθώς ο χρόνος επιβραδύνεται όσο αυξάνεται η ταχύτητα του, για αυτόν θα περάσουν μέχρι να πάει και να έρθει -ξέρω γω- 30 χρόνια και για μένα που είμαι εδώ στη γη -ξέρω γω πάλι- 60 χρόνια. Άρα όταν επιστρέψει στη γη θα είναι 70 ετών και εγώ θα είμαι 80.
Κάνω κάπου λάθος στον με αυθαίρετα νούμερα συλλογισμό μου;
Κάνω, κάνω;
Εχετλαίος
28/09/2010, 11:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Aν κάνεις το καλό (και εσύ το κάνεις, το κατέχω) όχι.
Allst@rf
28/09/2010, 11:26
Όχι βρε!
Ο πατέρας μου θα φύγει για κάπου μακρυά σήμερα, 40 χρονών και εγώ είμαι 20. Καθώς ο χρόνος επιβραδύνεται όσο αυξάνεται η ταχύτητα του, για αυτόν θα περάσουν μέχρι να πάει και να έρθει -ξέρω γω- 30 χρόνια και για μένα που είμαι εδώ στη γη -ξέρω γω πάλι- 60 χρόνια. Άρα όταν επιστρέψει στη γη θα είναι 70 ετών και εγώ θα είμαι 80.
Κάνω, κάνω;
οντως ...
ειπες "θα γυρισει πισω νεοτερος απο σενα "...
χοντρικα σωστο ειναι...:wave2:
Όχι βρε!
Κάνω, κάνω;
Για σένα θα περάσουν 60 .....γιαυτόν είναι ΣΧΕΤΙΚΟ........
.....θα κινείται με ταχύτητα που τείνει στο φώς..???
.....θα κινείται με την ταχύτητα του φωτός, ακριβώς, χωρίς να την ξεπερνάει...???
.....θα κινείται (και δω σε θέλω) με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτος οπότε δεν θα τον ξαναδείς γιατί απλά δεν θα σε είχε γεννήσει........:lol: :lol:
nikos_abel
28/09/2010, 11:39
Το πιο κοντινό άστρο , εκτός ηλιακού συστήματος , απέχει 4,37 έτη φωτός από εμάς
Χεχε, ο Proxima Centauri (Εγγύτατος Κενταύρου), που είναι ερυθρός νάνος, είναι μόνο 4,24 έτη φωτός.
nikos_abel
28/09/2010, 11:47
.....θα κινείται με την ταχύτητα του φωτός, ακριβώς, χωρίς να την ξεπερνάει...???
.....θα κινείται (και δω σε θέλω) με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτος οπότε δεν θα τον ξαναδείς γιατί απλά δεν θα σε είχε γεννήσει........:lol: :lol:
Μιλάμε για ταχύτητα που τείνει στο φως. Συγχωρέστε με αν δεν το έχω κάνει νωρίτερα λιανά.
Ταχύτητα ίση ή μεγαλύτερη του φωτός, δεν έχει νόημα σύμφωνα με τη θεωρία της σχετικότητας.
Η ταχύτητα του φωτός, ως η μεγαλύτερη δυνατή, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της θεωρίας και το αξίωμά της αν θέλεις.
Ο ορισμός.
Με βάση αυτή, που είναι σταθερή, συγκρίνονται (συ-σχετίζονται) όλα τα άλλα.
Παρόλαυτα, αν κινηθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή, και δε με έχει γεννήσει, κακό του κεφαλιού του γιατί μάλλον σε παράλληλο σύμπαν θα έχει πάει:beer:
Ταχύτητα ίση ή μεγαλύτερη του φωτός, δεν έχει νόημα σύμφωνα με τη θεωρία της σχετικότητας.
Νενίκηκά σε (http://www.physics4u.gr/faq/tachyons.html)
Η ταχύτητα του φωτός, ως η μεγαλύτερη δυνατή, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της θεωρίας και το αξίωμά της αν θέλεις.
θείο Αλβέρτο (http://en.wikipedia.org/wiki/Cherenkov_radiation) ....:D
Το σχετικο αφορα και τους δυο (γι αυτο λεγεται και θεωρια της σχετικοτητας, μπρε!)
Και για τους δυο, τοσο αυτον που καθεται οσο και για αυτον που ταξιδευει, τα βιολογικα ρολογια θα δειχνουν κανονικο χρονο, απλα ο επιταχυνομενος θα φαει πολλα G στη μαπα και ως εκ τουτου, τα χρονικα πλαισια των δυο θα παψουν να ειναι συναφη. Με αλλα λογια θα βρισκονται σε δυο διαφορετικες πραγματικοτητες και οι δυο εξισου αληθινες.
Τα ατομικα ρολογια ειναι πολυ ακριβη, για παραδειγμα εχει μετρηθει η διαφορετικη ροη του χρονου στο υπογειο του Empire state building απο το ρετιρε.
Τελος, η εξισωση που δειχνει τη διαφορετικη ροη του χρονου ειναι πολυ απλη και θα την βρειτε αν ψαξετε για 'Lorentz transformations'.
nikos_abel
28/09/2010, 12:07
Βρε άσε τις απάτες :
While relativity holds that the speed of light in a vacuum is a universal constant (c), the speed at which light propagates in a material may be significantly less than c. For example, the speed of the propagation of light in water is only 0.75c. Matter can be accelerated beyond this speed during nuclear reactions and in particle accelerators. Cherenkov radiation results when a charged particle, most commonly an electron, travels through a dielectric (electrically polarizable) medium with a speed greater than that at which light would otherwise propagate in the same medium
Όχι βρε!
Κάνω, κάνω;
δεν κανεις, δεν κανεις!
nikos_abel
28/09/2010, 12:12
Πάντως, σωραίος.
τα τα χιόνια ταχα ξεχάσει.
Βρε ξεσκούριασμα που χρειάζομαι.....
Με φάγατε με τα γυροσκοπικά και τα στρίβω με τα μάτια και τα φρύδια και ξεχνάω τα σοβαρά.
Πάμε και για άλλα, πάμε....
Η ταχυτητα του φωτος αποτελει ανω οριο ΜΟΝΟ για σωματιδια με μαζα. Γιατι απλα ασυμπτωτικα στην ταχυτητα του φωτος αυτη απειριζεται, οποτε δεν υπαρχει διαθεσιμη ενεργεια για την επιταχυνση τους εως αυτη.
Allst@rf
28/09/2010, 12:19
Με φάγατε με τα γυροσκοπικά και τα στρίβω με τα μάτια και
και αυτα φυσικη ειναι...:wave2:
nikos_abel
28/09/2010, 12:19
Η ταχυτητα του φωτος αποτελει ανω οριο ΜΟΝΟ για σωματιδια με μαζα. Γιατι απλα ασυμπτωτικα στην ταχυτητα του φωτος αυτη απειριζεται, οποτε δεν υπαρχει διαθεσιμη ενεργεια για την επιταχυνση τους εως αυτη.
Όχι, όχι.
Η ταχύτητα του φωτός είναι η σταθερά (το λέω και πιο πάνω). Μιλάμε πάντα ΜΟΝΟ για τη θεωρία της σχετικότητας.
Δηλαδή (Βάζω άσκηση) :
Καβαλάω ένα Vsrtom (μπλε) και ξεκινάω με τη ταχύτητα του φωτός προς τα Πατήσια.
Καβαλάς ένα Vstrom (κόκκινο) και ξεκινάς προς την αντίθετη κατεύθυνση (Σούνιο), πάλι με τη ταχύτητα του φωτός.
Ποια είναι η σχετική μας ταχύτητα;
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Του φωτός βρε όρνια, έτσι ορίζεται αυτή. Είναι η σταθερά. Τίποτα δεν πάει πιο γρήγορα γιατί έτσι το ορίζω εγώ. Με λένε Αλβέρτο και έτσι γουστάρω. ΟΥ ΟΥ ΟΥ 666.
Σωστός....άμα μΕ εξηγήσεις, πως σταδιάλα, δεν παραβιάζουν τον 2ο της θερμοδυναμικής θα κεράσω μπυρόνια.....
Με λένε Αλβέρτο και έτσι γουστάρω.
Μας τέλεψε πια...καλός , αλλά καρμπυρατερήσιος στην εποχή του ψεκασμού 8 σημείων ρε παιδάκι μου δεν ...άσε που δεν ήξερε και από μπαρμπούτι......:winka:
Όχι, όχι.
Η ταχύτητα του φωτός είναι η σταθερά (το λέω και πιο πάνω). Μιλάμε πάντα ΜΟΝΟ για τη θεωρία της σχετικότητας.
Δηλαδή (Βάζω άσκηση) :
Καβαλάω ένα Vsrtom (μπλε) και ξεκινάω με τη ταχύτητα του φωτός προς τα Πατήσια.
Καβαλάς ένα Vstrom (κόκκινο) και ξεκινάς προς την αντίθετη κατεύθυνση (Σούνιο), πάλι με τη ταχύτητα του φωτός.
Ποια είναι η σχετική μας ταχύτητα;
...
Του φωτός βρε όρνια, έτσι ορίζεται αυτή. Είναι η σταθερά. Τίποτα δεν πάει πιο γρήγορα γιατί έτσι το ορίζω εγώ. Με λένε Αλβέρτο και έτσι γουστάρω. ΟΥ ΟΥ ΟΥ 666.
Μα το ξερουμε οτι τα V-strom εχουν μαζα, για κανε ομως το ιδιο πειραμα με ΚΤΜ...
...παντως σα να εχεις δικιο σ'αυτο που λες, θελει λιγο ψαξιματακι και επανερχομεθα...
Σωστός....άμα μΕ εξηγήσεις, πως σταδιάλα, δεν παραβιάζουν τον 2ο της θερμοδυναμικής θα κεράσω μπυρόνια.....
Γιατι να τον παραβιαζουν?
ΥΓ1 ετοιμαζε τα μπυρονια στο μεταξυ...
ΥΓ2 Ασκηση...ο τυπος του Νιουτον F=ma τι οριζει? Η απαντηση σε αυτο ειναι και η απαντηση στο ερωτημα σου (αν μαντευω σωστα) το επαθλο του οποιου ειναι τα μπυρονια που θα πιω.
nikos_abel
28/09/2010, 12:45
και αυτα φυσικη ειναι...:wave2:
Είναι αλλά είναι στο επίπεδο του να προσπαθώ να εξηγήσω στο πεθερό μου ότι το βαρύτερο δεν πέφτει πιο γρήγορα από το ελαφρύτερο.
Ή στη γυναίκα μου ότι είτε πέσω με παπί 125cc, είτε με busa με 120km/h και συρθώ, θα πάθω τα ίδια όταν δε φοράω κράνος, γάντια, μπουφάν κλπ
nikos_abel
28/09/2010, 12:47
Αφήνω σε άλλους το δύσκολο αυτό έργο.
Παραθέτω όμως το εξής http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendId=429844019&blogId=475396256
για πλάκα...:D
Allst@rf
28/09/2010, 12:50
Αφήνω σε άλλους το δύσκολο αυτό έργο.
Παραθέτω όμως το εξής http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendId=429844019&blogId=475396256
για πλάκα...:D
παλιο,καλο,καμενο...
nikos_abel
28/09/2010, 12:54
Επίσης έχω την αίσθηση ότι τα σωματίδια με το όνομα "μπυρόνια" (συμβολισμός :beer: ), όταν καταναλωθούν σε επαρκείς ποσότητες προ της οδήγησης, βοηθούν στη λύση των αποριών μας περι ύπαρξης ή μη του Θεού (τον βρίσκουμε μπροστά μας)...
Γιατι να τον παραβιαζουν?
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της διαδικασίας (2ος θερμ/κης) είναι ότι με το πέρας του χρόνου δεν μπορεί ποτέ να εξελιχθεί προς τα πίσω. Με άλλα λόγια έχει μόνο μία κατεύθυνση (το λεγόμενο και βέλος η άνυσμα του χρόνου) καθώς περνάει ο χρόνος.
Άρα το ταχυόνιο "φαίνεται" ως σωματίδιο να έχει ιδιότητες αλά βεστρόμ. Όχι μόνο ταξιδεύει πιο γρήγορα και από το φως στο κενό, αλλά πάει πίσω και στον χρόνο.
ΥΓ2 Ασκηση...ο τυπος του Νιουτον F=ma τι οριζει? Η απαντηση σε αυτο ειναι και η απαντηση στο ερωτημα σου (αν μαντευω σωστα) το επαθλο του οποιου ειναι τα μπυρονια που θα πιω.
Τι δουλειά έχουν τώρα οι διαφορικές του περίεργου στην χώρα των θαυμάτων...???
Για σημειακά σωματίδια μιλάω....χωρίς μάζα......
Επίσης έχω την αίσθηση ότι τα σωματίδια με το όνομα "μπυρόνια" (συμβολισμός :beer: ),
Θεός.......:lol: :lol: :lol: :lol: εφτά διδακτορικά βγάζει το θέμα.....
reinmeister
28/09/2010, 13:14
Ή στη γυναίκα μου ότι είτε πέσω με παπί 125cc, είτε με busa με 120km/h και συρθώ, θα πάθω τα ίδια όταν δε φοράω κράνος, γάντια, μπουφάν κλπ
σαφως και εννοεις την περιπτωση κατα την οποια δεν σερνεσαι με το μοτοσακο απο πανω σου...:lol:
nikos_abel
28/09/2010, 13:28
Θεός.......:lol: :lol: :lol: :lol: εφτά διδακτορικά βγάζει το θέμα.....
Έχω κι άλλο (περίμενα καιρό την ευκαιρία΄...)
Τίποτα δεν μπορεί να κινηθεί με μεγαλύτερη από τη ταχύτητα του....
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Chuck Norris!!!!!!!!!!
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της διαδικασίας (2ος θερμ/κης) είναι ότι με το πέρας του χρόνου δεν μπορεί ποτέ να εξελιχθεί προς τα πίσω. Με άλλα λόγια έχει μόνο μία κατεύθυνση (το λεγόμενο και βέλος η άνυσμα του χρόνου) καθώς περνάει ο χρόνος.
Άρα το ταχυόνιο "φαίνεται" ως σωματίδιο να έχει ιδιότητες αλά βεστρόμ. Όχι μόνο ταξιδεύει πιο γρήγορα και από το φως στο κενό, αλλά πάει πίσω και στον χρόνο.
Τι δουλειά έχουν τώρα οι διαφορικές του περίεργου στην χώρα των θαυμάτων...???
Για σημειακά σωματίδια μιλάω....χωρίς μάζα......
Μα δε μιλησα εγω για τα ταχυονια! Τα οποια ειναι και τελειως υποθετικα, οποτε νομιζα οτι απευθυνεις την ερωτηση σε κατι που ειπα εγω! Σορρυ, νο μπυρ φορ μι!
Παντως κανεις το εξης λαθος στην ερωτηση σου. Μπλεκεις την κινηση μιας 'διαδικασιας' στην οποια αναφερεται ο 2ος νομος, με την κινηση ενος σωματιδιου. Ο 2ος νομος εχει στατιστικη ισχυ.
Για παραδειγμα, υπαρχει το παραδοξο του Ζερμελο, ο οποιος βασιζομενος στο θεωρημα του Πουανκαρε διατυπωσε ενα ιδεατο πειραμα το οποιο αντιβαινει (εκ πρωτης οψεως) στον 2ο νομο. Αυτο εχει ως εξης. Παιρνεις ενα δοχειο με αεριο, το οποιο αρχικα καταλαμβανει ενα μικρο κομματι του δοχειου. Σπας το διαφραγμα που το περιοριζει να εξαπλωθει σε ολο το δοχειο, και αυτο συμφωνα παντα με τον 2ο νομο σε πολυ μικρο διαστημα θα καταλαβει ολο το δοχειο. Ο πουανκαρε απεδειξε ομως, οτι οποιοδηποτε μονωμενο δυναμικο συστημα, θα ξαναπερασει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ απειρως κοντα στην αρχικη του κατασταση (ουσιαστικα ειπε, οτι αν ενα συστημα εχει καποια θεση καποια στιγμη, θα ξαναπερασει απειρως κοντα απο αυτην). Δηλαδη, με αλλα λογια το αεριο καποια στιγμη θα ξαναπαει στη γωνιτσα που αρχικα ειχε, απο μονο του. Αυτο ομως θα κρατησει πολυ λιγο και στατιστικα δεν αντιβαινει στο 2ο νομο της θερμοδυναμικης. Ασε που θα χρειαστει χρονος πολυ μεγαλυτερος απο την ηλικια του συμπαντος για να γινει κατι τετοιο (ομως σιγουρα θα γινει!)...
Μας τέλεψε πια...καλός , αλλά καρμπυρατερήσιος στην εποχή του ψεκασμού 8 σημείων ρε παιδάκι μου δεν ...άσε που δεν ήξερε και από μπαρμπούτι......:winka:
Ο Αλβετος ηταν (και ειναι) πολυ μπροστα απο την εποχη του...διολου καρπμυρατερισιος θα ελεγα!
nikos_abel
28/09/2010, 15:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
σαφως και εννοεις την περιπτωση κατα την οποια δεν σερνεσαι με το μοτοσακο απο πανω σου...:lol:
Ναι, σαφώς.
Αν και σίγουρα με ένα busa να σέρνεται εμπρός από σένα, λόγω μεγαλύτερης ορμής (300Kg x 120Km) θα έχεις σαφώς καλύτερες πιθανότητες να σου ανοίγει το δρόμο για το δικό σου σούρσιμο από διάφορα εμπόδια (π.χ. τρακτέρ, κολώνες της ΔΕΗ, τοίχους κλπ).
Για αυτό το λόγο και δεν ανέφερα ως παράδειγμα τη VStrom v12, η οποία θα έχει στο στάνταρ εξοπλισμό Deflector shield και Inertia bumpers.
(Είμαι καμμένος, το ξέρω, βλ. άβαταρ).
nikos_abel
28/09/2010, 18:26
Insight owner here. How can I help you?
Εσένα είχα δει τελικά!!!!
Πως σε μπέρδεψα με τον Gantalf ένας..... John Oldman ξέρει....
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Man_from_Earth
Ταινιάρα παρεπιπτόντως, βρήτε τη στο νετ, είναι δωρεάν.
Θα σας αρέσει και είναι εντελώς εντός θέματος του θρεντ.