PDA

View Full Version : Καίει λάδια;;;

Parhs
27/09/2010, 08:58
Παιδες εχω ενα παπι Kriss 125 , και του βαζω 20 - 50 castrol ορυκτελαιο...

Τελευταια ζοριζοταν στις ανηφορες ,οχι πως δε πηγαινε...
Ειδα πως ειχαν πεσει τα λαδια του!!!

Βεβαια δεν ξερω αν δεν συμπληρωσε λαδια ο μαστορας οταν το ειχα παει για αλλαγη βαλβιδας εξαγωγξς επειδη της ειχε κανει ζημια ο προκατοχος(δεν ειχα χρονο να το κανω τοτε μονος μου) και νομιζω πως ηταν ενταξει επειδη εχει ενα ηλιθιο συστημα με το τζαμακι που βλεπεις τη σταθμη και βαριομουν να δω...

Του εβαλα 200 μλ περιπου απο λαδι που μου ειχε μεινει παλαιά ιδιο και ακομα και τοτε παλι δεν εφτασε στα ορια!!!
Σημειωστε πως εχω κανει νομιζω 2700 χιλιομετρα απο τοτε που τα αλλαξα..
Του εβαλα 200 μλ και πηγαινε σφαιρα!!!

Το γαμωτο ηταν οτι ειχα μπλεξει με ενα σωρο δουλειες και ανεβαλα συνεχως το service..

Τα υγρα φρενων ηταν πεσμενα στο οριο και δεν ξερω τι ειχε κανει ο προκατοχος.. διαροη δεν υπηρχε παντως.. Και του εβαλα νεα DOT 4 με εξαερωση και εβγαλε και σκουπιδακια ακομα...
Αλλα φρενάρει τελεια παντως σε σημειο που κοκκαλώνει ο τροχος αν το πατησεις πολύ..

Θα ειχα αλλαξει τα λαδια αλλα θελω να του κανω και μια ρυθμιση βαλβιδας για αυτο το αναβαλω...

Παιδες λετε να εχει προβλημα που καει τοσα λαδια; Λαδιερα εχω;
Επισης οταν ζοριζεται κανει εναν θορυβο σαν πυρακια καπως .. Αλλα κυριως δικαβαλο η ανηφορα με χαμηλες στροφρες...Τωρα το εκανε πολυ λιγοτερο που συμπληρωσα....
Αλλα με δικαβαλο το κανει πιο συχνα... Δε ξερω αν ειναι φυσιολογικο αλλα ακουγετε σαν ενας ψιλος ηχος τσικ αλλα ψιλος σαν φλογα και σταματει οταν ανεβαινουν οι στροφες...
πυρακια ειναι;;H μηπως ειμαι στα προθυρα για μπιελα;
φοβαμαι μην εγινε ζημια που ειναι πεσμενα τα λαδια...

ftsmf
27/09/2010, 15:48
φιλε μου δεν ειμαι μηχανικος αλλα οταν μενεις απο λαδια σιγουρα κινδυνευει ολο το μοτερ σαφως και η μπιελα σου... αλλα αυτο το τσικ τσικ το αλεφρυ που λες μηπως οφειλεται στον τεντοτηρα της καδενας χρονισμου..?? παντως μην το αναβαλεις αλλο το σερβις... πηγαινε το στο μαστορα κι οτι σου πει πραξε...

notakos600
27/09/2010, 16:13
Κάντου service, άλλαξε και ένα πιστονάκι, ελατήρια που τα θέλει σίγουρα και είσαι ΟΚ.

ftsmf
27/09/2010, 16:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Κάντου service, άλλαξε και ένα πιστονάκι, ελατήρια που τα θέλει σίγουρα και είσαι ΟΚ.

ωραιο avatar :cool: :p

Parhs
27/09/2010, 22:23
Ρωτησα τεχνικο και μου ειπε πως ειναι αναμενόμενο να καίει τοσα υστερα απο 2700.

notakos ,οταν λες ελατήρια πια εννοείς;.
Για πιο λογω θερεις απαραίτητη καποια τετοια αλλαγή;
Το τσικ τσικ το κανει ομως μονο οταν ζοριζεται πολύ σε χαμηλες στροφρες και ανηφορα πχ..
καδενα που την ειχε δει μηχανικος απο μέσα λυνοντας κεφαλη ειχε πει πως ειναι μια χαρά παντως...

notakos600
27/09/2010, 22:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Parhs
Ρωτησα τεχνικο και μου ειπε πως ειναι αναμενόμενο να καίει τοσα υστερα απο 2700.

notakos ,οταν λες ελατήρια πια εννοείς;.
Για πιο λογω θερεις απαραίτητη καποια τετοια αλλαγή;
Το τσικ τσικ το κανει ομως μονο οταν ζοριζεται πολύ σε χαμηλες στροφρες και ανηφορα πχ..
καδενα που την ειχε δει μηχανικος απο μέσα λυνοντας κεφαλη ειχε πει πως ειναι μια χαρά παντως...

Ελατήρια πιστονιού εννοώ, αλλά αφού θα γίνει ο κόπος αλλάζεις κομπλέ πιστόνι-ελατήρια.
Το τσικ-τσικ φίλε μου δεν μπορώ να ξέρω τι είναι και ειδικά από περιγραφή στο διαδίκτυο.
Μπορεί να είναι λάσκα η καδένα του εκκεντροφόρου, μπορεί να είναι και ρουλεμάν μπιέλας.

chr1s_86
28/09/2010, 03:21
2700 χιλιόμετρα ορυκτέλαιο;; :nono:

Parhs
28/09/2010, 03:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
2700 χιλιόμετρα ορυκτέλαιο;; :nono:
2000;

epp1640
28/09/2010, 05:24
2000;

1000? :p

OldMan
28/09/2010, 11:34
5000 τελευταία τιμή και κλείσαμε ...!! :winka:

Parhs
29/09/2010, 15:32
Τελικα συμπληρωσα και ειδα πως συνολικά λείπαν 700-800 ml!
Δεν ακουγεται τοσο ευκολα ο θορυβος ... που ειπα πριν....

Δεν ειμαι σιγουρος αν εκαψε τα λαδια ή αν δε τα συμπληρωσε ο μαστορας οταν ειχε αλλαξει βαλβιδα...

Ακουγοταν απο την αρχη που το πηρα ενα τακ τακ τακ και λεγαν πως μαλλον ειναι βαλβιδες ..

Σημερα καθησα και μετρησα τα διακενα βαλβιδων και ειδα οτι εχει

ΕΙΣΑΓΩΓΗ : 0,07
ΕΞΑΓΩΓΗ ¨: 0,06

Κανονικα λεει το μανουαλι 0,08 0,08 και ρωτησα διαφορους μαστορες και στην αντιπροσωπια και ολοι ειπαν 0,08 για εξαγωγη και για εισαγωγη 0,08 - 0,06 ..

Ειναι προβλημα οι τωρινες ρυθμισεις;
Αλλα σκεφτομαι οτι αν ακουγεται καποιος θορυβος δε θα ειναι απο βαλβιδες αφου δεν ειναι ανοιχτες πολυ...

panoulis2222
29/09/2010, 19:25
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
[B]Ελατήρια πιστονιού εννοώ, αλλά αφού θα γίνει ο κόπος αλλάζεις κομπλέ πιστόνι-ελατήρια.

μ αυτο εννοεις οτι χρειαζετε κ ρεκτιφιε? γιατι για κατι αναλογο ρωτησα κ εγω κ μου ειπε αλλαγη αυτα κ ρεκτιφιε? :confused:

notakos600
30/09/2010, 07:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από panoulis2222
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
[B]Ελατήρια πιστονιού εννοώ, αλλά αφού θα γίνει ο κόπος αλλάζεις κομπλέ πιστόνι-ελατήρια.

μ αυτο εννοεις οτι χρειαζετε κ ρεκτιφιε? γιατι για κατι αναλογο ρωτησα κ εγω κ μου ειπε αλλαγη αυτα κ ρεκτιφιε? :confused:

Δεν είναι απαραίτητο να έχει αρπάξει ο κύλινδρος, αν ναι τότε ρεκτιφιέ, αν όχι πιστόνι-ελατήρια και ένα τριψιματάκι του κυλίνδρου με πολύ λεπτό γυαλόχαρτο.

Parhs
30/09/2010, 18:41
Το κακο ειναι οτι δεν εχω επιχειρισει κατι τετοιο μονος μου αν και μαθαίνω σιγα σιγα αρκετά!
Αν παω σε μαστορα ποσο θα μου παρει για αυτό;
Για να αλλαξει αυτο πρεπει να ανοιχτει το μοτέρ;(Λογικα αν αλλαξει μονο πιστονι τοτε μονο κεφαλη θελει ανοιγμα).. Ετσι δεν ειναι;
Επισης αυτα τα ελατήρια σε ποιο σημειο βρισκονται ακριβώς;

Parhs
30/09/2010, 18:48
Αν ελατηρια λεγονται αυτα που εχει το (μ)πιστονι γυρω γυρω για να μονωνει τοτε καταλαβαινω για πια μιλάμε....
Μηπως λογω αυτου καιει λαδακια;

notakos600
30/09/2010, 19:04
Αν ελατηρια λεγονται αυτα που εχει το (μ)πιστονι γυρω γυρω για να μονωνει τοτε καταλαβαινω για πια μιλάμε....
Μηπως λογω αυτου καιει λαδακια;

Ακριβώς.

harvad
09/10/2010, 17:47
parhs έχω ένα x-cite καινούργιο και μου χτύπαγε και μένα πυράκια όπως και ενός γνωστού μου που πήρε και αυτός kriss σχεδόν την ίδια μέρα.Μάλλον τα modenas ψιλοχτυπάνε πυράκια.Έχω κάνει 3.500 χλμ. και άρχισε να εξαφανίζεται ο θόρυβος.Όταν το πήγα τώρα για service μου πήραξε ο μηχανικός τις βαλβίδες όπως μου είπε τις έσφιξε γιατί ήταν ανοιχτές και το μηχανάκι ξαναχτυπάει.(Δεν ξέρω το διάκενο αλλιώς θα τις κοίταζα εγώ).Το πήγα για service για την εγγύηση.Τώρα που τις έσφιξε δεν πάει το μηχανάκι όπως πρώτα!Όσο για τα λάδια όταν μου τα άλλαξαν στα 1.000 χλμ. δεν τα τσέκαρα.Στις 2.000 χλμ. που τα είδα συμλήρωσα 100 γραμ..Η δεν τα είχε βάλει σωστά η τα έκαψε η εγώ μέτρησα λάθος.

Parhs
13/10/2010, 23:30
Εμενα χτυπαει οταν ειναι ζεστό... Δεν ειμαι σιγουρος απο που βγαινει ο ηχος...
Απο τοτε που συμπληρωσα τα 700 ml! ειδα πως δεν εχει καψει κατι ή εχει καψει πολυ λιγο.