PDA

View Full Version : speed-triple vs dorsoduro

giorlari
28/09/2010, 16:47
Γεια σε όλους εδώ! :wave2:

Σκέφτομαι την αγορά μιας μεταχειρισμένης μηχανής, στο στυλ triple,duro κλπ και εχω καταλήξει ανάμεσα στα δυο παραπάνω κουκλιά!!

Η χρήση της θαναι 70% πόλη (Λάρισα) και το υπόλοιπο βόλτες με την κυρά και τα μπαγκάζια μας!

Μου αρέσει φοβερά το duro, αλλά πρόσεξα ότι στα παραπλήσια φράγκα για ένα μηχανάκι του 2008, βγαίνει και το triple 675.

Θέλω γνώμες για κατανάλωση, φρένα, οδηγική συμπεριφορά,κόστος συντήρησης κλπ κλπ.

Θα προτιμούσα πάντως το duro γιατί έχει πιο ωραίες γραμμές.

Σημειωτέον ότι είμαι 35χρ και δεν τρελλαίνομαι για γκάζια, κόντρες, παντελίκια και τέτοια.
Θέλω όμως κάτι γρήγορο να "παίζω" όταν θα οδηγώ μόνος με τα φιλαράκια μου...:a30: :a30: :a30:

Επίσης αν κάποιος εδώ μέσα πουλάει κάτι τέτοιο, ενημερώστε με με ΠΜ.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!:beer:

devil's animal
28/09/2010, 16:55
θα προτιμουσα το speed triple αλλα δεν εχει χωρους για μπαγκαζια και τα ρεστα...:sick:

camen
28/09/2010, 17:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
θα προτιμουσα το speed triple

Συμφωνα με τα 1000:winka: :winka: :winka:

Cpt. Haddock
28/09/2010, 17:36
θα προτιμουσα το speed triple αλλα δεν εχει χωρους για μπαγκαζια και τα ρεστα...:sick:

Σαμάρια

Ουτε αυτό, ουτε το dorso τα αγοράζεις για τις touring δυνατότητές τους αλλα για τη διασκέδαση που προσφέρουν.

Κοντινές βόλτες με σαμάρια κανουν άνετα και τα δυο :wave2:

εδώ άλλοι γαϊδουροφορτώνουν κατι XR :evil:

DrBig
28/09/2010, 17:37
δε κοιτας και το shiver που ειναι ενα ντουρο λιγο πιο φιλοξενο για δυο ατομα?
Παντως καπου ειχα διαβασει ενα αρθρακι καποιουνου που ταξιδευε διπλος στο τριπλ, αλλα το 08+ (σωστα?) μοντελο που εχει μακρυτερο υποπλαισιο.

Dennis-
28/09/2010, 19:37
triple ψηφίζω και εγω !

για ταξιδακια το duro πιστεύω ειναι καλύτερα.. Εγω αν επερνα ενα triumph δεν θα μπορουσα να το πουλήσω μετα για κατι αλλο.. αυτα ρε συ βγενουν απο το εργοστασιο με ψυχη ;)

triple = γκαζι απο παντου, αν ειναι και η καλη εκδοση R νομιζω κατι τετοιο δεν θελει κατι αλλο το περνεις με κορυφαια περιφερειακα

duro = χμμ 186 κιλα ... 12αρι ντεποζιτο 200 χλμ αυτονομια. Γνωμη μου δες και το hyper.

και το fazer μου κανει για αυτα που ζητας . :beer:

mtr
28/09/2010, 22:45
triple λεμε και ασε τα αλλα να κλαινε...
:a9: :a9: :a9: :a9: :a9:

devil's animal
28/09/2010, 22:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

εδώ άλλοι γαϊδουροφορτώνουν κατι XR :evil:

τουλαχιστον αυτοι δεν κλαιγοντε για μια βροχουλα και ενα "σπρεϊ"....:a13: :evil:

Cpt. Haddock
28/09/2010, 23:00
τουλαχιστον αυτοι δεν κλαιγοντε για μια βροχουλα και ενα "σπρεϊ"....:a13: :evil:

Ναι, ναι

:a9:

giorlari
29/09/2010, 08:29
Να υποθέσω ότι οι dorsodurάδες δεν έχουν δώσει στίγμα ακόμη
ή απλά δεν υπάρχουν;;:rotflmao:

Από βλάβες που παρουσιάστηκαν τι γίνεται;

Κόστος ανταλλακτικών, συντήρησης και τέτοια;

Πάντως βλέπω ΠΟΛΛΑ dorso να πωλούνται στο ίντερνετ κι αυτό με προβληματίζει λίγο....

byron
29/09/2010, 08:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από giorlari
Να υποθέσω ότι οι dorsodurάδες δεν έχουν δώσει στίγμα ακόμη
ή απλά δεν υπάρχουν;;:rotflmao:

Από βλάβες που παρουσιάστηκαν τι γίνεται;

Κόστος ανταλλακτικών, συντήρησης και τέτοια;

Πάντως βλέπω ΠΟΛΛΑ dorso να πωλούνται στο ίντερνετ κι αυτό με προβληματίζει λίγο....

Τα μηχανάκια που κοιτάς δεν έχουν σχέση μεταξύ τους. Οι διαφορές τους είναι χαώδεις υπερ του Sp.Tr.

Αν σε ενδιαφέρει γενικά και αόριστα το "παιχνίδι" χωρίς να σε νοιάζει τι καβαλάς, πάρε το ποιό καινούργιο για να κρατήσει κάποια τιμή μεταπώλησης.
Το οτι πωλούνται περισσότερα dorso οφείλεται και στο ότι έχει πουλήσει και ΠΟΛΥ περισσότερο απ΄ότι το Speed T, ακόμα και απ΄το shiver.

ΥΓ. Τα ανταλλακτικά του Dorsoduro είναι πάμφηνα. Συντήρηση ότι σε όλα τα μηχανάκια, ενώ το κόστος φαντάζομαι χαμηλότερο του Triumph....

byron
29/09/2010, 08:48
Είσαι σίγουρος ότι μιλάς για Speed Triple 1050, και όχι για το μικρό Street Triple 675??

VALES
29/09/2010, 09:00
Να υποθέσω πως σκέφτηκες και το 990 SM και το απέρριψες? Φορτώνεται ομορφότερα από το triple και έχει το ίδιο ''παιχνίδι'' και στην πόλη και στην βόλτα. Έχει όμως μικρό ρεζερβουάρ αν θυμάμαι καλά.

giorlari
29/09/2010, 09:02
Για το μικρό triple μιλάω....

Αν έδωσα την εντύπωση oτι μιλάω για το μεγάλο, sorry.....:cry:

byron
29/09/2010, 09:21
Για το μικρό triple μιλάω....

Αν έδωσα την εντύπωση oτι μιλάω για το μεγάλο, sorry.....:cry:

Ααα οκ....
Το μικρό λέγεται Street Triple.

Το dorso είναι δυνατό, αλλά η ηλεκτρική λειτουργία του μοτέρ του με ξενερώνει. Καλά φρένα και στήσιμο γενικά.
Οι πρώτες παρτίδες (όπως και τα shiver) είχαν αρκετά προβληματάκια κυρίως στην μίζα στη τρόμπα του συμπλέκτη και στα όργανα. Ξέρω ότι υπήρξαν ανακλήσεις και λογικά έχουν διορθωθεί, χωρίς να έχουν εκλείψει κάποιες γκρίνιες στο apriliabikers απο κατόχους που τους βγαίνουν σπαστικές μικροβλάβες. Πιθανόν να ισχύει και στο triumph αυτό, αλλά δεν γνωρίζω τα του οίκου τους.

Περίεργο μηχανάκι για τα γούστα μου.... supermotard look, με αρκετό βάρος για να μπορεί να λέγεται supermotard, ενώ στα λεφτά που έχει καινούργιο, μπαίνουν πειρασμοί για 950 ΚΤΜ που δεν υπάρχει σύγκριση. Ποιό πολύ ταιριάζει στην κατηγορία του ΧΤΧ660 αλλά εκεί υπάρχει το Strada..
Βασικό μείον ότι το 12lt ντεπόζιτο προσφέρει μικρή αυτονομία (120-140 χλμ max), ενώ και ο συνεπιβάτης δεν πρέπει να περνάει καλά.
Βασικό συν, ότι τα ανταλλακτικά του είναι τσάμπα. Μου είχε κανει τρομερή εντύπωση ότι η χούφτες του είχαν 3? η μία (!).

byron
29/09/2010, 09:25
Και ένα + ακόμα του Dorsoduro είναι ότι αν το πάρεις άσπρο, θα σε περνάνε για συνάδελφο :rotflmao: :lol: :rotflmao:

giorlari
29/09/2010, 09:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Και ένα + ακόμα του Dorsoduro είναι ότι αν το πάρεις άσπρο, θα σε περνάνε για συνάδελφο :rotflmao: :lol: :rotflmao:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

....και μου πάνε και πολύ τα μπλε....:beer: :beer: :beer: :beer:

devil's animal
29/09/2010, 09:56
ακομα και για το μικρο το triple που μιλας, η πλαστιγγα γερνει προς τα εκει...
το μεγαλο ειναι κανιβαλος, δεν το συζηταμε.

το μικρο εχει ενα πολυ δυνατο και ασπαστο μοτερ απο το πολυβραευμενο 675 Daytona.
στησιμο για πιστα με το καλημερα και με καποιους συμβιβασομους το κανεις και "καθημερινο"...

το dorso ειναι βαρυ αλλα εχει ωραια φρενα, ωραιο τραβηγμα αλλα μεχρι εκει, οσο αφορα το μοτερ.εμφανισιακα με ξενιζει λιγο,αλλα αυτα ειναι γουστα.

εγω θα σου ελεγα να κανεις ενα test ride και στα 2 και οποιο σου κατσει καλυτερα να το τσιμπησεις.
:beer: :beer: :beer: :beer:

tolkmt-03
29/09/2010, 13:46
Για ρίξε μια ματια

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=92387&highlight=triumph+street+triple

lagman
29/09/2010, 14:33
αδερφε καλο το duro, σαν πολυ ανωτερα στημενο xt motard αλλα δεν παλευεται για πολυ ωρα στην σελα...ειναι κ λιγο βαρυ, φωτια παντως δεν βαζει στην ασφαλτο.. το triple αν κ δεν το χω οδηγησει ειναι στα αμεσα μου σχεδια για αγορα, αφου καταφερω κ δωσω το v-strom 1000...:bigcry: :bigcry:

bentouza
29/09/2010, 17:16
αναμεσα στα δυο φανταζομαι οι μονοι λογοι να παρεις το dorso ειναι να σ'αρεσει πολυ, να θες τις μεγαλυτερες διαδρομες αναρτησεων και τη ορθια θεση οδηγησης.

κατα τα αλλα με το street εχεις ενα παναλαφρο μηχανακι με κινητηρα που τραβαει απτο μηδεν.
και χαμηλο για καθε μερα με μονα μειονεκτηματα οτι δεν κοβει καθολου το τιμονι και τα λιγο πιο ακριβα ανταλακτικα.
αν δε παρεις το R εχεις και ωραιες αναρτησεις-φρενα. (θα μου πεις υπαρχει και το factory αλλ δεν ξερω να σε πω)
(φλας για shiver και dorso 10ευρω και τα ιδια η Triumph τα πουλαει 30ευρω. παμφθηνες ζαντες οι απλες χυτες της απριλια, κιτ χουφτες για shiver 34 euro και μονο το πλαστικο τμημα κανα 3-5 ευρω οπως ειπε κ ο byron)

και για τα δυο βγαινουν λυσεις για φορτωμα. πχ καγκελακια για να ριξεις σαμαρια πανω αλλα και λυσεις για να ριξεις σακο σε μικρη σχαρα. υπαρχουν και ζελατινες..

Viking
29/09/2010, 17:39
Στη θέση σου πάντως θα έπαιρνα Falco. Έχει στο Βόλο ένα πολύ προσεγμένο και με χώρους για μπαγκάζια :D

giorlari
29/09/2010, 18:00
Viking, what is Falco??? :look: :look:

Οντως το ντόρσο μ΄ αρέσει φουλ, όπως και η όρθια στάση στην οδήγηση.

Τα μεταχειρισμενα του 08 που κοιτάω, είναι τα απλά και για τα 2..
Αρα δεν παίζουν R ή Factory editions...
Shiver πάντως δεν παίζει γιατί δεν μ' αρέσει...

Στα φράγκα αυτά παίζει επίσης και TDM του 06-07, αλλά μου φαίνεται
λίγο ξεπερασμένο πια...

:a35: :a35:

Viking
29/09/2010, 18:02
Viking, what is Falco???:look: :look:

Οντως το ντόρσο μ΄ αρέσει φουλ, όπως και η όρθια στάση στην οδήγηση.

Τα μεταχειρισμενα του 08 που κοιτάω, είναι τα απλά και για τα 2..
Αρα δεν παίζουν R ή Factory editions...
Shiver πάντως δεν παίζει γιατί δεν μ' αρέσει...

Στα φράγκα αυτά παίζει επίσης και TDM του 06-07, αλλά μου φαίνεται
λίγο ξεπερασμένο πια...

:a35: :a35:
κλικ λέμεεεε :p (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=109752)

Ζεύκας
30/09/2010, 01:48

οι "συνάδελφοι" έχουν ΚΑΙ street triple

xrlantz
30/09/2010, 12:52
giorlari δεν προλαβαίνω τώρα να σου περιγράψω, αλλά δες εδω (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=80093&perpage=15&pagenumber=1) περιγραφή εντυπώσεις απο σεβαστό και μοτο-απαιτητικό μέλος του φορουμ.

Υποκειμενικά θα σου πω DORSO με τα 1000!!!

Εσύ θα αποφασίσεις, τεσταρετα και τα 2.
Προσωπικά δεν με ενοχλούν σέλες, ντεπόζιτα, βάρος και τέτοια.
Το γουστάρω και το πάω όπου πάω είτε ειναι 50ράκι σκούτερ, είτε 750άρι μοτάρντ όπως π.χ. εδώ (http://www.apriliabikers.gr/portal/index.php?topic=11149.msg391569#msg391569)

:winka:

:beer: :beer:

Με το καλό, καλούς δρόμους και το μυαλό μέσα στο κεφάλι.

ΒΥ ΤΗΕ WAY, σήμερα κλείνει 2 χρονάκια μαζί μου, με 30.000χλμ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ.

DORSO μου :a07: :a49: να μου ζήσεις *μου!! :cool:

giorlari
30/09/2010, 14:37
Χριστίνα θενξ για τα λινξ !! :smokin:

Απ ότι διάβασα απο διαφορους αναβάτες, μάλλον η πολύωρη οδήγησή του, δημιουργεί
ένα "θεματάκι" στα @@ των οδηγών......

Εσύ τι έχεις να πεις επί του θέματος τούτου??:lol: :lol:

byron
30/09/2010, 14:54
Χριστίνα θενξ για τα λινξ !! :smokin:

Απ ότι διάβασα απο διαφορους αναβάτες, μάλλον η πολύωρη οδήγησή του, δημιουργεί
ένα "θεματάκι" στα @@ των οδηγών......

Εσύ τι έχεις να πεις επί του θέματος τούτου??:lol: :lol:

Νομίζω ότι δεν θα έχει άποψη επι του θέματος, αλλά αν η Χριστίνα δεν έχει πρόβλημα στο να οδηγάει το Dorso, όποιος παραπονεθεί για το βάρος κλπ είναι για κλωτσιές. :lol:

konsttanttinos
30/09/2010, 15:52
Tελικα, δεν εχω καταλαβει ακομη τι σχεση εχει το dorso με το triple.
Πως να σε βοηθησουμε ρε φιλε αν δεν ξερεις τι κατηγορια ή με τι ειδους μηχανανακι θες να παιξεις.
Αποφασισε τι και πως, γιατι τωρα συγκρινεις τις φουτσες με τις βουρτσες.

Cpt. Haddock
30/09/2010, 15:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
Tελικα, δεν εχω καταλαβει ακομη τι σχεση εχει το dorso με το triple.
Πως να σε βοηθησουμε ρε φιλε αν δεν ξερεις τι κατηγορια ή με τι ειδους μηχανανακι θες να παιξεις.
Αποφασισε τι και πως, γιατι τωρα συγκρινεις τις φουτσες με τις βουρτσες.

Δε χρειάζεται να 'χουν σχεση. Αυτα τα δυο του αρέσουν :winka:

bentouza
30/09/2010, 16:53

ελα ντε.ποτε δεν καταλαβα γιατι πρεπει να ειναι απο την ιδια και καλα κατηγορια.

konsttanttinos
30/09/2010, 22:16

Ναι αλλα τα βαζει σε αμεση συγκριση, ετσι δεν λεει ο τιτλος του Thread?
Anyway...

konsttanttinos
30/09/2010, 22:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
ελα ντε.ποτε δεν καταλαβα γιατι πρεπει να ειναι απο την ιδια και καλα κατηγορια.

Eσυ εισαι ο ανθρωπος μου.
Εβαλα στο ματι ενα CRF 450, αλλα απο την αλλη μου κλεινει το ματι ενα R6.Δεν ξερω τι να παρω...
Βοηθειστε με.:cry:

byron
30/09/2010, 22:25
Eσυ εισαι ο ανθρωπος μου.
Εβαλα στο ματι ενα CRF 450, αλλα απο την αλλη μου κλεινει το ματι ενα R6.Δεν ξερω τι να παρω...
Βοηθειστε με.:cry:

Φτωχό παιδί...πόσο άδολη είναι η καρδιά σου.:a01:

212216

konsttanttinos
30/09/2010, 22:43
Φτωχό παιδί...πόσο άδολη είναι η καρδιά σου.:a01:

Μου την εφερες....:lol:

giorlari
01/10/2010, 08:37

:cry:

Ρε Κων/νος, δεν νομίζω οι διαφορές των τριπλ-ντορσο ναναι τοσο μεγάλες
όσο αυτών που αναφέρεις...

Βοήθα αν θες, γιατί σίγουρα ξέρεις.

Εξάλλου έχω γράψει στην αρχή τί χρήση θα το κάνω...

Πάντως από χτες μού μπήκε ένα κόκκινο hornet στο μάτι.. :hypnotize

byron
01/10/2010, 09:04
Πάντως από χτες μού μπήκε ένα κόκκινο hornet στο μάτι.. :hypnotize

+990

Είναι και κόκκινο και δεν θα χτυπάει άσχημα το μίνιο πάνω του.

sapila racing
01/10/2010, 09:21
+990

Είναι και κόκκινο και δεν θα χτυπάει άσχημα το μίνιο πάνω του.

:rotflmao: Τι μλκς!!

giorlari παρε ενα Hornet και θα είσαι άρχοντας.
Αν μάλιστα τσιμπησεις κανα 900 που τα πουλάνε φτηνά γύρω στα 4500 θα εχεις πολύ καλό και ανθεκτικό μηχανάκι τζάμπα. :winka:

Ρε συ byr0n, το τρεχαντηράκι παει για ξύσιμο, βάψιμο κλπ, για πες τι χρώματα να πάρω που είσαι και ειδικός. :lol:

byron
01/10/2010, 09:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Ρε συ byr0n, το τρεχαντηράκι παει για ξύσιμο, βάψιμο κλπ, για πες τι χρώματα να πάρω που είσαι και ειδικός. :lol:

Check τα χρώματα του Busa K11 να το παίζεις μούρη. :winka:

sapila racing
01/10/2010, 09:37
Check τα χρώματα του Busa K11 να το παίζεις μούρη. :winka:

:D

giorlari
01/10/2010, 09:42
To hornet ειναι 600άρι του 08 και βγαίνει στα ίδια φράγκα με τα παραπάνω μηχανάκια....

Τί δίλημμα, ή τρίλημμα καλύτερα, ρε φούστη μου....

:a35: :a35: :a35: :a023:

devil's animal
01/10/2010, 10:08
To hornet ειναι 600άρι του 08 και βγαίνει στα ίδια φράγκα με τα παραπάνω μηχανάκια....

Τί δίλημμα, ή τρίλημμα καλύτερα, ρε φούστη μου....

:a35: :a35: :a35: :a023:

δεν υπαρχει ουτε διλημμα ουτε τριλημμα....

το street triple ειναι καλυτερο σε ολα, απο τα αλλα 2...
:wave2:

TROOPER
01/10/2010, 13:47
δεν υπαρχει ουτε διλημμα ουτε τριλημμα....

το street triple ειναι καλυτερο σε ολα, απο τα αλλα 2...
:wave2:

+1

Douglas
01/10/2010, 14:32
Και τα τρία καλά φίλε,προσπάθησε να κάνεις test ride και στα τρία και αμέσως θα φας αναλαμπή για το ιδανικό για σένα.Το ανώτερο για μένα είναι της Triumph αλλά μπορεί να μη σε βολέψει ως σωματώτυπο.Εγώ π.χ. είχα ένα διαστημα το speed triple αλλά το άλλαξα γιατί στριμωχνώμουν πολύ πάνω του λόγω διαστάσεων(εγώ 1.90 και 100κιλά,το triple πολύ compact μηχανή).Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το πόσο μ@μ@το μηχανακι είναι.:wave2: