PDA

View Full Version : Μας τη λένε και τα "νομιστεράκια" τώρα, ρε!

Σελίδες : 1 2 [3]

super_toto
08/10/2010, 10:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx
πολλα γραφτηκαν εδω μεσα, πολλα απο τα οποια ρατσιστικά, ...

... αφεντικων είμαστε όλοι ξενοι.

Μου αρέσουν οι κουβέντες μαζί σου γιατί παρ όλο που διαφωνούμε, ξέρεις για ποιο πράγμα μιλάς και ξέρεις πως να το στηρίξεις.

Προφανώς και κανείς δεν εγκαταλείπει τη χώρα του χωρίς λόγο. Συμφωνώ ότι η μεγάλη πλειονότητα των μεταναστών έχουν σοβαρούς λόγους να φύγουν από τη χώρα τους. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα γιατί είναι το έδαφος πολύ πρόσφορο για εγκληματικές πράξεις. Μπαινοβγαίνεις ότι ώρα γουστάρεις στη χώρα, αν σε πιάσουν θα κάτσεις λίγο μέσα και θα βγεις πολύ γρήγορα για να συνεχίσεις και το σημαντικότερο έχεις πρόθυμους να σε υπερασπιστούν πολλούς Έλληνες για πολλούς και διάφορους λόγους.

Όσον αφορά το Νάτο νομίζω ότι έχεις μια στρεβλή εικόνα για το ρόλο της Ελλάδας σε αυτό. Τα στρατεύματα που στέλνουμε εμείς εκεί, είναι για καθαρά προσχηματικούς λόγους και δεν είναι μάχιμα. Ούτε θα μπορούσαν να είναι από τη στιγμή που το δικό μας στράτευμα βρίσκεται 50 χρόνια πίσω όσον αφορά την τεχνολογία, τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση. Πάντως να ξέρεις ότι το επιχείρημα αυτό δεν στέκει γιατί απλά πολλές χώρες από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες είναι και αυτές μέλη του Νάτο. Άρα αν θεωρείς τους Έλληνες υπεύθυνους για την κατάστασή των μεταναστών, τότε θα πρέπει να θεωρήσεις και τους ίδιους υπεύθυνους για την κατάστασή τους.

Το να συζητάμε τώρα για το DNA των εγκληματιών δεν έχει κανένα νόημα. Τουλάχιστον για μένα που δεν πιστεύω στον φυλετισμό. Είναι αυτονόητα αυτά. Αυτό που έχει ενδιαφέρον για μένα όμως είναι η πολιτισμική φύση του εγκλήματος. Κάθε πολιτισμός αντιλαμβάνεται διαφορετικά την έννοια του εγκλήματος και την διαβάθμισή του.
Έχεις μια χώρα σαν την Ελλάδα που έχει διαμορφώσει μια συγκεκριμένη ηθική, η οποία μάλιστα πήρε αιώνες για να διαμορφωθεί. Όταν λοιπόν μέσα σε ελάχιστα χρόνια ο πληθυσμός της χώρας γίνεται πολυπολιτισμικός είναι επόμενο υπάρχουν τρομαχτικά προβλήματα στις ισορροπίες της κοινωνίας. Για κάποιους λαούς είναι πολύ φυσιολογικό να κρατάς τις γυναίκες φυλακισμένες στο σπίτι, να τις δέρνεις ή και να τις θανατώνεις για ψίλου πήδημα. Για τους Έλληνες αυτά είναι εγκλήματα όμως. Για κάποιους λαούς το να εκμεταλλεύεσαι την αναπηρία κάποιου κερδίζοντας χρήματα είναι παράδοση. Για εμάς είναι έγκλημα. Επίσης το να εκμεταλλεύεσαι το ίδιο σου το παιδί για να κερδίζεις χρήματα είναι αποδεκτό , ενώ για τους Έλληνες είναι έγκλημα, και για μένα είναι το χειρότερο έγκλημα στο οποίο δεν μπορώ να δείξω καμία ανοχή και κανένα έλεος.
Θα μπορούσα να σου πω κι άλλα παραδείγματα αλλά νομίζω καταλαβαίνεις που το πάω.

Συμφωνώ κι εγώ ότι οι άνθρωποι θα πρέπει αν έχουν την επιλογή, να πάνε όπου επιθυμούν. Η διαφωνία μου έγκειται στο ότι όποιος το πράττει θα πρέπει και να είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει την προηγούμενη ιδιότητά του και να αποκτήσει καινούρια. Αν δηλαδή θες να έρθεις στην Ελλάδα ή στην Αμερική ή στην Σουηδία, θα πρέπει να γίνεις Έλληνας ή Αμερικανός ή Σουηδός, στα πάντα και όχι μόνο στα χαρτιά. Στη γλώσσα στην κουλτούρα, στη νοοτροπία. Αν μεταφέρεις την δική σου πατρίδα μέσα στη δική μου δεν σε θέλω. Καλή κακή αυτή είναι η χώρα μου και αν είναι να αλλάξει, θα ήθελα να αλλάξει εκ των έσω και προς το καλύτερο και όχι έξωθεν και προς το χειρότερο.

Ξέρεις ποιος είναι ο πλέον ωφελημένος από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση στην Ελλάδα? Το κεφάλαιο και μόνον. Ξέρεις τι είναι να έχεις μια ανεξάντλητη δεξαμενή εργατικού δυναμικού, αναλώσιμους ανθρώπους, ανά πάσα στιγμή αντικαταστάσιμους με νέους , οι οποίοι αμείβονται με τα ελάχιστα, δουλεύουν ακατάπαυστα, δεν διαθέτουν κανενός είδους εργασιακή, ταξική, κοινωνική και πολιτική συνείδηση, παρά μόνο θρησκευτική? Και αν κάποιος σηκώσει λίγο κεφάλι, μπορείς να τον αντικαταστήσεις άμεσα με ένα νέο?
Δεν τίθεται μόνο θέμα κλοπής της εργασίας από τους μετανάστες αλλά το κυριότερο είναι η πλήρης επικράτηση του κεφαλαίου πάνω στην ανθρώπινη εργασία. Ο εξευτελισμός του ήδη προβληματικού εργατικού κινήματος.

Ναι σου πω και δυο πράγματα για τα σύνορα. Τα σύνορα ιστορικά εξαφανίζονται όταν το αφεντικό είναι ένα. Όταν είναι περισσότερα επανεμφανίζονται. Ο μεγαλύτερος εχθρός των συνόρων στις μέρες μας είναι φυσικά η Αμερική. Το μόνο που θέλει η Αμερική είναι με την παγκοσμιοποίηση, να εξαφανίσει την διαφορετικότητα, ώστε να μπορεί πολύ πιο εύκολα να ελέγξει την πλανήτη. Η παγκοσμιοποίηση ως ιδεολογία παίρνει το ρόλου που είχε ο χριστιανισμός παλαιότερα. Παραμυθιάζεις τον κόσμο δηλαδή με μια ωραία και αγνή ιδέα, και εκμεταλλεύεσαι στο έπακρον τον ιδεαλιστή μέχρι εσχάτων. Έτσι χοντρικά. Σηκώνει πολύ κουβέντα αυτό αλλά δεν θα γράψω άλλα γιατί πολλά είπα.

granazi
08/10/2010, 10:28
200 ποστ! :eek:

επειδη ενα "νομιστερακι" μας την ειπε....αν μας την ειπε...και αν δεν ειναι κειμενο μουφα και μπλα μπλα μπλα.....
ζουμε στην εποχη της πληροφοριας. απο παντου το μυαλο μας δεχεται μυνηματα πληροφοριες εικονες κτλ και μεσα σε αυτα και πολλα σκουπιδια.
σε πολλα συμφωνω και σε αλλα οχι απο οσα διαβασα εδω μεσα.
αυτο μονο που θελω να πω εγω προς ολους μας ειναι οτι ενα μυαλο εχουμε πολλα του ριχνουμε μεσα η μας ριχνουν.
παιδες λογικη και καθαρο μυαλο ολοι μας γιατι η μπαλα ευκολα χανεται.....
:wave2:

(πραγματικα ζηλευω ορισμενους που εχουν χρονο και ευχερεια να κατεβαζουν σεντονια. πιστευω ομως οτι ειναι και πολλοι αλλοι της παλιας σχολης σαν και μενα που εμενουν στον προφορικο λογο στην κουβεντα με καφε, στην αμεσοτητα)

υ.γ.1 φυσικα και συμφωνω οτι υπαρχει προβλημα φυσικα και δεν μαρεσει η κατασταση. απλα μην χανεται το μετρο και η λογικη λεω.
υ.γ.2 παω για καφε :lol:

idi
08/10/2010, 12:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx

Ενα από όλα αυτα τα κλισέ που αναπαραγονται είναι πως οι μεταναστες είναι κατα κανονα εγκληματιες.
Σαν να βρηκατε πως είναι στο dna τους.

αντιθετα το κλισε σημερα ειναι να υπερασπίζεσαι οτι ολοι οι μεταναστες ειναι καλοι.... σύμφωνα παντα με τις πολιτικες σου πεποιθήσεις και οχι αναλογα την περίπτωση και το ατομο.... αρκει η αποψη σου να ειναι κοντρα στην αποψη των ακροδεξιων... απο τη μια οι ακροδεξιοί και απο την αλλη οι διανοούμενοι του κώλου... και οποιος πει τα αυτονόητα αναλογα οπως γουσταρει ο καθενας τον τοποθετει στη μια ή την αλλη πλευρα...

ειναι μοδα

SVX
08/10/2010, 12:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
απο τη μια οι ακροδεξιοί και απο την αλλη οι διανοούμενοι του κώλου... και οποιος πει τα αυτονόητα αναλογα οπως γουσταρει ο καθενας τον τοποθετει στη μια ή την αλλη πλευρα...

ειναι μοδα

ΚΑΛΑ Ειπωμένα... :beer:

idi
08/10/2010, 12:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Όλοι πρόσφυγες είναι. Και οι βορειοηπειρώτες και οι κάτοικοι της Σμύρνης, αυτή είναι η εικόνα για την μετανάστευση στην Ελλάδα πρίν το 1990...Τα σχόλια περί Σμύρνης και συνοστισμού είναι ανάξια σχολιασμού και μόνο για δημιουργία εντυπώσεων...

εσυ εβαλες σε μια κουβεντα για λαθρομεταναστες τους προσφυγες .. ποιος προσπαθει να δημιουργήσει εντυπώσεις κανει μπαμ....

TROOPER
08/10/2010, 13:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
εμετικό site , εμετικό άρθρο, εμετική προπαγάνδα !!! Κρίμα που πρέπει να τα ανεχόμαστε στο moto.gr :mad:

+ολα!!!

SVX
08/10/2010, 17:49
Immigration... (http://www.youtube.com/watch?v=VbMk2_6-Rhg&feature=related) :smokin:

tai
08/10/2010, 18:12
εδω ο κόσμος καίγεται και το..... (http://www.youtube.com/watch?v=JwmZ6dhxRyE)η ομφαλοσκόπηση του μάγκα ειναι εδω:sick:

Lupo
08/10/2010, 19:05
Το κουράζετε άσκοπα νομίζω.

Η ip μου είναι εξωτερικού. Ναι είμαι μετανάστης.
Όμως , ο μετανάστης είναι άνθρωπος σαν τους ντόπιους.
Αλλά , ο κλέφτης είναι κλέφτης κι ο φονιάς είναι φονιάς.
Από όπου κι αν έρχεται, όπου κι αν πηγαίνει , όπου κι αν μένει.

Να βλέπετε τον άνθρωπο. Όχι την εθνικότητα του. Όμως αυτό σημαίνει και ότι να τον κρίνετε επίσης το ίδιο για της πράξεις του.

Τέλος κι από μένα γιατι τα ίδια λέτε.

:beer: :beer:

the who
08/10/2010, 19:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
παντρεμενος ειμαι με τη μπουσα...ποιος πηδαει ρε φιλε την γυναικα του την σημερον ημερα?:lol: :lol:

Εισαι τρελος ρε?Θα πηδηξω τη μανα των παιδιων μου?Λιγος σεβασμος ρεεεεε.:rotflmao: :rotflmao:

gcrook
09/10/2010, 00:01
Οταν ρουφαμε την φραπα με περισση μαγκια στο μπαλκονι ριχνοντας ντορτια,ενιοτε ξεκιναμε και καμια πολιτικη συζητηση.
Ολοι μας το ξερουμε οτι ειμαστε μπουρδελο και ειναι θαυμα που δεν εχει ανοιξει η γη να μας καταπιει αλλα αντιθετως χτυπαμε ο ενας τον αλλο στην πλατη,επειδη εξωτερικευουμε καζουαλι την δηθεν αυτογνωσια μας.

Βεβαια οταν ο "Αγγλοπουστας" (Βλεπε Jeremy Clarkson που ειχε γινει και θρεντ εδω μεσα) βγαινει και λεει "Greece is just a toilet" τον αρχιζουμε στα "και τι ξερεις εσυ λουγκρα που οι φλομπες σου ερχονται σωρηδον στα αιλαντς για γκρηκ πουτσο και ξερνοβολανε στην Καλντερα σα γατια" και αλλα τετοια.Τοτε θυμομαστε οτι εχουμε και εθνικη περηφανια.

Oταν ο Αλβανος μας λεει οτι η γραφειοκρατια και η ανοργανωσια σας σπανε αρχιδια στρουθοκαμηλου,των ρωταμε αν το παλουκι που του εβαλε ο Χοτζα στον κωλο ειναι ακομα εκει και να κανει μοκο γιατι εδω ειναι φιλοξενουμενος.Τοτε θυμομαστε οτι εχουμε και αξιοπρεπεια.

Οταν οι Γερμανοι μας φερονται σαν τους παριες της Ευρωπης (που παντα ημασταν και αντι να κανουμε κατι για αυτο το παιζαμε Αλ Πατσινοι) τους λεμε να μας φερουν πισω τα φραγκα του πολεμου,και οταν αυτοι τρωγανε βατομουρα και πηδιοντουσαν στα κλαδια εμεις ηδη ειχαμε χοληστερινη.Τοτε θυμομαστε οτι εχουμε και εθνικη ταυτοτητα,και ιστορια, και και και.

Τωρα μας εχει παρει πρεφα και αυτος που ερχεται μαζι με την ωρα του καφε (για οσους ξερουν το ανεκδοτο) και αντι να βγαλουμε το σκασμο γραφουμε μαλακιες.

SVX
09/10/2010, 08:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
και αντι να βγαλουμε το σκασμο ...

...βγάζουμε εισητήρια

213806

Cpt. Haddock
09/10/2010, 08:48
κρουκη +1000 :beer:

tai
09/10/2010, 09:49
kai alla tosa apo mena

gixxerpap
09/10/2010, 09:51
κρούκη παιδί μου άργησες, αλλά ''έγραψες'':beer:

Υ.Γ: και μόνο για τον απαράδεκτο-εμετικό τίτλο, αυτό το θρέντ θα έπρεπε να έχει φύγει ήδη!!!

ermiss
09/10/2010, 09:54
Μετά απο αυτό μπορεί να κλειδωθεί :rotflmao: :rotflmao:

:beer: :beer:

Hornet_08
09/10/2010, 20:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
κρούκη παιδί μου άργησες, αλλά ''έγραψες'':beer:

Υ.Γ: και μόνο για τον απαράδεκτο-εμετικό τίτλο, αυτό το θρέντ θα έπρεπε να έχει φύγει ήδη!!!

Οντως απαραδεκτος κ εμετικος ο τιτλος, να μεινει ομως, να βλεπουμε τον σκατοχαρακτηρα μας..