PDA

View Full Version : Εσείς πώς κλειδώνετε τη μηχανή σας;

ioannios
11/10/2010, 02:43
Έπειδή δυστυχώς πολλά έχουμε ακούσει εδώ μέσα, για να μην κλαίμε μετά καλό είναι να παίρνουμε τα μέτρα μας όσο αυτό είναι δυνατόν.
Γκαράζ δεν έχω και επειδή σε λίγο καιρό θα πάρω το εργαλείο μου ακούω ιδέες. Ξέρω ότι αν σου τη βάλουν στο μάτι δύσκολα σώζεσαι αλλά ας κάνουμε ότι είναι δυνατόν. Απ'ότι έχω διαβάσει προτείνω:
1) δέσιμο με καλή αλυσίδα σε σταθερό σημείο με τέτοιο τρόπο που να μην είναι εύκολο να χρησημοποιηθεί κόφτης
2) κλειδαριά δισκόφρενου ή πέταλο στη ρόδα για να μην μπορέσουν να την τσουλήσουν για να τη βάλουν σε βάν
3) συναγερμός με τηλεειδοποίηση
4) ανιχνευτής gps αν δεν τους προλάβεις για λίγο
5) κάλυμα με κουκούλα χωρίς μάρκα και βλακίες που να μη χτυπάει στο μάτι

επίσης προτείνω
6) ένα σνίπερ και εσύ άγρυπνος πάνω στο μπαλκόνι
7) ναρκοθέτηση του χώρου γύρω απο τη μηχανή

Εσείς τι κάνετε; Ακούω ιδέες...

nic mor
11/10/2010, 03:09
εγω ειμαι τυχερος μεσα στην ατυχια μου και ενω δεν εχω
γκαραζ,μενει κοντα στο σπιτι μου ενας πρωην αρχηγος
της ελ/ας και την παρκαρω απεναντι απο τη φρουρα του!
δεν την αγγιζει κανεις,αλλα αμα του την "πεσουν" καμια μερα
δεν ξερω αν θα σωθει το μοτορι μου :look:
:lol: :lol:

οσο για εσενα..
ολα αυτα που ειπες εκτως του gps ειναι καλα!! (το gps το θεωρω περιττο)
και οσο το δυνατον μακρια απο το δρομο και
πισω απο εμποδια,πραγμα που θα κανει δυσκολο
το "φορτωμα" της.
στην κουλουρα και το πεταλο μην τσιγκουνευτεις,
να παρεις την "καλη σειρα" απο οποια εταιρια διαλεξεις, (και πλεον υπαρχουν και πεταλα με συναγερμο,δηλαδη ενα ακομα εμποδιο για κλεφτρονια της σειρας)
δηλαδη τουλαστιχον 200 και πανω γιουργια σε κουλουρα κτλ.
αλλα αφου δεν υπαρχει παρκινγκ καλυτερα να στριμωχτεις λιγο οικονομικα,
βαζοντας ασφαλεια κλοπης,που θα εισαι ησυχος και στη βολτα!
αντε με το καλο να την παρεις

:wave2:

Cpt. Haddock
11/10/2010, 06:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από ioannios
Γκαράζ δεν έχω και επειδή σε λίγο καιρό θα πάρω το εργαλείο μου.

τι "εργαλείο" θα πάρεις;

liakaros
11/10/2010, 06:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
τι "εργαλείο" θα πάρεις;

:lol: :lol: :lol:

Ωραια...δεν εχει και πολλη δουλεια σημερα...

:a014: :a014: :a014:

Cpt. Haddock
11/10/2010, 07:28
Οχι, σοβαρά ρωτάω.

Αλλιώς θα απαντήσω εαν το εργαλείο ειναι ενα dominator και αλλιως εαν ειναι ενα gsxr 1000 k10.

Στη δευτερη περίπτωση θα του πω να μην το αγοράσει
:lol:

PortisHead
11/10/2010, 08:51
Οχι, σοβαρά ρωτάω.

Αλλιώς θα απαντήσω εαν το εργαλείο ειναι ενα dominator και αλλιως εαν ειναι ενα gsxr 1000 k10.

Στη δευτερη περίπτωση θα του πω να μην το αγοράσει
:lol:

Συμφωνω , αν ειναι να χασεις τον υπνο σου για μια μοτοσυκλετα ,αστο.
Αλλιως νοικιασε θεση σε καποιο γκαραζ.

Delfian
11/10/2010, 10:47
Κουλούρα, πέταλο (μην τσιγκουνευτείς τα φράγκα) και πάρκινγ
Συναγερμός εννοείται!

BELZEBOYLIS
11/10/2010, 10:58
Οχι, σοβαρά ρωτάω.

έχει δίκιο ο Καπετάνιος ! πχ το ΤζιΕςς 1100 δεν το κλείδωνα ποτέ !!!

DAYMAN
11/10/2010, 11:09
Εγω κανω τον σναιπερ!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Volo
11/10/2010, 12:01
Μικρός είχα δει ένα έργο νομίζω το έλεγαν "Το μαύρο γεράκι". Ο τύπος λοιπόν είχε μία μοτο
σε στυλ James Bond με πολλά gadgets και έτσι. Είχε βάλει στη σέλα σένσορα αναγνώρησης κώλου
και αν καθόταν κανένας άσχετος η σέλα σηκωνόταν σαν καταπέλτης και πέταγε στον αέρα τους
υποψήφιους κλέφτες. Τρελό γέλιο :rotflmao:
Χωρίς πλάκα εγώ είμαι από τους τυχερούς που έχουν κλειστό γκαράζ. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο
δυστυχώς :sad: χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι το κλείδωμα με αλυσίδα και GPS δεν κάνουν δουλειά.
Απλά ίσως να έχεις λίγο παραπάνω άγχος.

vrider
11/10/2010, 12:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από nic mor
εγω ειμαι τυχερος μεσα στην ατυχια μου και ενω δεν εχω
γκαραζ,μενει κοντα στο σπιτι μου ενας πρωην αρχηγος
της ελ/ας και την παρκαρω απεναντι απο τη φρουρα του!
δεν την αγγιζει κανεις,αλλα αμα του την "πεσουν" καμια μερα
δεν ξερω αν θα σωθει το μοτορι μου :look:
:lol: :lol:

:wave2:

Δε θελω να σε στεναχωρησω αλλα καποτε, πριν αρκετα χρονια, ειχα γραφειο διπλα απο σπιτι Πρωθυπουργου.
Ε λοιπον καθε τρεις και λιγο 'ανοιγμενο' το εβρισκα. Μαλιστα οι αστυνομικοι ( αυτοι που φυλαγανε τον Πρωθυπουργο) μου ειχαν πει να αφηνω και κανα ψιλο για τα παιδια που το ανοιγαν, διοτι αν δεν εβρισκαν τιποτα μπορει να και να τα εκαναν ολα λιμπα! :rotflmao:

Τωρα για τη μηχανη, οταν δεν ειναι στο σπιτι ( σε κλειστο γκαραζ) κλειδωνει μονο με το κλειδι,ιμομπιλαιζερ,συναγερμο (απλο της ΄μαμας') και ασφαλεια κλοπης.

'Αν ειναι να 'ρθει θενα 'ρθει, αλλοιως θα προσπερασει......' που λεει και ο ποιητης!:lol:

Kotsis23
11/10/2010, 12:10
Topothetisi ekriktikou mixanismou me energopoihsh ean sikwthei apo to edafos i mixani i entos 15 deyterolepton mi apenergopoihshs tou sinagermou apo tin ora pou girnas to kleidi..Episis asfalizoume tin mixani apo kakovoules praksis opote kai katharizoume ton topo apo tous listes kai den xanoume tin mixani mas! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kai as elpisoume na min tin parkaroume paranoma kai mas tin sikwsei kanas geranos

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

S.Nikos
11/10/2010, 12:47
Almax 19mm αλυσίδα δεμένη σε πακτωμένη βάση Abus μέσα στο γκαράζ και με συναγερμό πάντα. Αν νομίζετε ότι μέσα στα γκαράζ δεν πειράζουν μηχανάκια γελιέστε.

Gandalf dr685sm
11/10/2010, 13:12
Το είπαμε και το ξαναλέμε...

ενα τέτοιο εκπαιδευμένο , μαθημένο να τρώει μόνο απο σένα... ΛΥΤΟ , ... εντός περίφραξης που θα έχεις και την μηχανή σου μέσα. Αυτό μόνο του αρκεί...:D

214244

lagman
11/10/2010, 13:27
μονο με πατεντα λυνεις το θεμα ασφαλειας της μηχανης σου...:winka:

για ολα τα ήδη γνωστα μέσα προστασιας, ο επιδοξος δραστης θεωρω πως θα 'χει μεριμνησει για την εξευρεση ''αθορυβων'' λύσεων:ninja: :ninja:

nic mor
11/10/2010, 13:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

εχει ενα τετοιο φιλος στην φραπεδουπολη και
λογω οτι το γκαραζ του ειναι ανοιχτο το αφηνει
ελευθερο τα βραδια... :smokin:
οποιος θελει ας μπει... :a9: :a9:

214247

Volo
11/10/2010, 13:40

ενα τέτοιο εκπαιδευμένο , μαθημένο να τρώει μόνο απο σένα... ΛΥΤΟ , ... εντός περίφραξης που θα έχεις και την μηχανή σου μέσα. Αυτό μόνο του αρκεί...:D

Πω ρε τι σκύλος είναι αυτός :eyepop:

Λες και έχει ανέβει από τα βάθη της κολάσεως

Gandalf dr685sm
11/10/2010, 13:45
nic mor... αυτό είναι Rotweiler του φιλαράκου σου... ούτε για πλάκα να το βρώ μπροστά μου.
Αυτό που έβαλα εγώ είναι pressa canario. Λίγο πιο άγριο ακόμα σκέψου και ίσως (οχι πάντα) λίγο πιο δυνατό μυϊκά. Ήταν ενα παλικάρι εδώ που ήθελε να πάρει (ή έχει πάρει τέτοιο) και απο εκεί το έμαθα και εγώ και το έψαξα καλύτερα.

Gandalf

Gandalf dr685sm
11/10/2010, 13:51
Και για να μην πιστεύεις φίλε Volo , οτι είναι δολοφονική ράτσα... δες την παρακάτω εικόνα. Πρόκειται απλά για σκυλί σωματοφύλακα που θα σε προστατεύσει με την ζωή του.

214249

nic mor
11/10/2010, 13:56
απλα το μονο που με ξενερωνει (αν και δεν ειμαι ζωοφιλος,απλα δεν πειραζω τα ζωα,εχω μια ουδετερη σχεση)
ειναι το οτι ο οποιος αληταρας προσπαθησει να κανει κατι κακο,
θα την πεσει στο ζωο,η με καποια φολα,η με καποια ναρκωση
αμφιβολου πιοτητας με ρισκο την ζωη του...

Tpap
11/10/2010, 13:57
Αν θέλουν να μπούν, θα μπούν.

Τα σκυλιά -ό,τι και να είναι- τα βγάζουν εκτός μάχης ΠΟΛΥ εύκολα.

Αυτό δεν το νικάνε όμως:

214251

usabug
11/10/2010, 14:10
Ευκολο ...

Εγκαταστεις στο μπαλκονι σου ενα μεταλστορμ και εχεις το κεφαλι σου ησυχο και απο κλεφτες και απο τα σκυλια που σου κατουρανε τις ζαντες

214254

ioannios
11/10/2010, 15:18
χαχα, τα έχω σκεφτεί και αυτά αλλά θα προτιμούσα κάτι πιο ρεαλιστικό. Δε νομίζω να παίζει κάτι άλλο από αυτά που είπα. Και καλά όταν είσαι σπίτι αν θες να πας για καφέ πως κουβαλάς αλυσίδα 6 κιλά;
KTM adventure σκέφτομαι ή κάτι πιο μικρό σε ον οφ μεταχειρισμένο πάντα γιατί δεν έχω σκοπό να το λυπιθώ και οι γρατζουνιές στα καινούρια πλαστικά πονάνε πιο πολύ. Άσε που είναι και πανάκριβο.

PortisHead
11/10/2010, 15:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από nic mor
απλα το μονο που με ξενερωνει (αν και δεν ειμαι ζωοφιλος,απλα δεν πειραζω τα ζωα,εχω μια ουδετερη σχεση)
ειναι το οτι ο οποιος αληταρας προσπαθησει να κανει κατι κακο,
θα την πεσει στο ζωο,η με καποια φολα,η με καποια ναρκωση
αμφιβολου πιοτητας με ρισκο την ζωη του...

+1000
Οποιος αγαπαει τον σκυλο του πραγματικα , δεν θα ηθελε να θυσιαστει για ενα ματσο σιδερα.
Για μενα προεχει η υγεια του σκυλου μου.
:beer:

ioannios
11/10/2010, 20:16
καμία άλλη ιδέα;

BLACKGAS
11/10/2010, 20:49
Αμπούλες δακρυγόνες, σε ικανή ποσότητα, περιμετρικά της μοτό, με συστηματάκι να σκάσουν όλες από όποιον την πλησιάσει! Δυστηχώς απαγορεύονται τα "καλά" χημικά (πχ λακούβα με διάλυμα χλωρίνης και θεικού οξέος για καλό "υγρό" καθάρισμα).

Operater
11/10/2010, 20:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
Αμπούλες δακρυγόνες, σε ικανή ποσότητα, περιμετρικά της μοτό, με συστηματάκι να σκάσουν όλες από όποιον την πλησιάσει! Δυστηχώς απαγορεύονται τα "καλά" χημικά (πχ λακούβα με διάλυμα χλωρίνης και θεικού οξέος για καλό "υγρό" καθάρισμα).

γιατι δεν βαζεις ναρκες? ειδικα οταν πρεπει να την παρκαρεις αναμεσα σε αμαξια

thanasiss
12/10/2010, 20:51
Εγω την εχω σε γκαραζ κλειστο με σχετικα καλη πορτα αλλα ειναι μια πολυκατοικια μπροστα και δεν εχω οπτικη επαφη.... Και μερικες φορες πριν κοιμηθω σκεφτομαι.... Λες να πανε να ανοιξουν την πορτα και να την παρουν ? Μηπως ειμαι τρελος ?

ego_o_idios
12/10/2010, 22:24
Έπειδή δυστυχώς πολλά έχουμε ακούσει εδώ μέσα, για να μην κλαίμε μετά καλό είναι να παίρνουμε τα μέτρα μας όσο αυτό είναι δυνατόν.
Γκαράζ δεν έχω και επειδή σε λίγο καιρό θα πάρω το εργαλείο μου ακούω ιδέες. Ξέρω ότι αν σου τη βάλουν στο μάτι δύσκολα σώζεσαι αλλά ας κάνουμε ότι είναι δυνατόν. Απ'ότι έχω διαβάσει προτείνω:
1) δέσιμο με καλή αλυσίδα σε σταθερό σημείο με τέτοιο τρόπο που να μην είναι εύκολο να χρησημοποιηθεί κόφτης
2) κλειδαριά δισκόφρενου ή πέταλο στη ρόδα για να μην μπορέσουν να την τσουλήσουν για να τη βάλουν σε βάν
3) συναγερμός με τηλεειδοποίηση
4) ανιχνευτής gps αν δεν τους προλάβεις για λίγο
5) κάλυμα με κουκούλα χωρίς μάρκα και βλακίες που να μη χτυπάει στο μάτι

επίσης προτείνω
6) ένα σνίπερ και εσύ άγρυπνος πάνω στο μπαλκόνι
7) ναρκοθέτηση του χώρου γύρω απο τη μηχανή

Εσείς τι κάνετε; Ακούω ιδέες...

ante xesou re kleftroni na pas na ta ma8is ola ston dromo pou 8a sou ma8oume tin doulia emis...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

sakistrs
12/10/2010, 23:51
λοιπον εγω εχω την μηχανη μεσα σε αυλη η οποια ειναι κλειδωμενη με αλυσιδα!μεσα στην αυλη υπαρχει μια αποθηκη η οποια κλειδωνει με λουκετο και ειναι εξω απο το δωματιο μου!επισης για να βγει η μηχανη απο αυτην την αυλη πρεπει να περασει συριζα απο ενα στενο δρομακι που εχει παρκαρισμενα αυτοκινητα!α εχω και συναγερμο και φυσικα τον πολυαγαπημενο μου σκυλο....ενα αρσενικο rottweiler,τον Στυλ! Α και για οσουν γνωριζουν απο Θεσσαλονικη,μενω Δενδροποταμο! Απο μεριας μου οποιος την κλεψει χαλαλη του......

http://img690.imageshack.us/img690/901/008vh.jpg

Ζεύκας
13/10/2010, 00:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Αν θέλουν να μπούν, θα μπούν.

Αυτό δεν το νικάνε όμως:

αυτό το έχει νικήσει η σκουριά ρε.... :lol:

ioannios
13/10/2010, 01:59
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι για αυτούς που το αφήνουν στο δρόμο καλό είναι να ανάβουν και κανένα κερί στην εκκλησία να μην βάλουν την δικιά τους στο μάτι.

Θυμάμαι όταν είχα πάρει το πρώτο μου μηχανάκι πριν 8 χρόνια έβλεπα εφιάλτες ότι πήγαινα εκεί που το είχα αφήσει και έβρισκα μόνο σκελετό. Είχαν κατεβάσει ακόμα και μοτέρ. Τώρα έχω χαλαρώσει αλλά όταν πάρω καινούρια θα αρχίσω πάλι.

Gandalf dr685sm
13/10/2010, 08:41
Tpap:

:nono: :nono: :nono: :nono:

Εξαρτάται απο το πόσο εκπαιδευμένο για φύλακας είναι το σκυλί. Για να το αναισθητοποιήσεις πρέπει να το πλησιάσεις και να το ψεκάσεις... και αυτό δεν πιάνει αμέσως.

Φόλα ... ξέχασε το αν το έχουν μάθει να τρώει μόνο απο γνωστά χέρια.

Μόνο αν μπείς με κανά όπλο μέσα ... μόνο τότε δεν πάς για την μηχανή αλλά για κάτι άλλο.

Gandalf

Gandalf dr685sm
13/10/2010, 08:41
sakistrs.... ωραίος ο Στήλ φίλε... να τον χαίρεσαι.

Gandalf

Cpt. Haddock
13/10/2010, 08:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από sakistrs
λοιπον εγω εχω την μηχανη μεσα σε αυλη η οποια ειναι κλειδωμενη με αλυσιδα!μεσα στην αυλη υπαρχει μια αποθηκη η οποια κλειδωνει με λουκετο και ειναι εξω απο το δωματιο μου!επισης για να βγει η μηχανη απο αυτην την αυλη πρεπει να περασει συριζα απο ενα στενο δρομακι που εχει παρκαρισμενα αυτοκινητα!α εχω και συναγερμο και φυσικα τον πολυαγαπημενο μου σκυλο....ενα αρσενικο rottweiler,τον Στυλ! Α και για οσουν γνωριζουν απο Θεσσαλονικη,μενω Δενδροποταμο! Απο μεριας μου οποιος την κλεψει χαλαλη του......

http://img690.imageshack.us/img690/901/008vh.jpg

Για να πας βόλτα ξεκινας κανενα δίωρο πριν, ε; :lol:

liakaros
13/10/2010, 09:19
Βασικα...το να εξουδετερωσεις εναν σκυλο ειναι σχετικα ευκολο...οτι εκπαιδευση και να εχει,αρκει να ξερεις μια δυο τακτικες που δεν τις αναφερω μιας και δεν ειναι της παρουσης και επιπλεον αφορουν θεματα αυτοαμυνας...

Απο κει και περα,με μια συσκευη ηλεκτρικης εκκενωσης, που πλεον κουβαλαει το καθε κλεφτρονι που σεβεται τον εαυτο του,τα πραγματα ειναι αρκετα απλα...

Καλος ο σκυλος ...αλλα για να λειτουργει σαν συναγερμος γαυγιζοντας μονο οταν καποιος παραβιασει
εναν συγκεκριμενο χωρο...γνωμη μου

Gandalf dr685sm
13/10/2010, 10:49
Liakaros...

το να έχεις taser ή mace ή κάτι άλλο , ας πούμε οτι μιλάμε για εξιδεικευμένο εγκληματία που δεν είναι ο σκοπός του μόνο η μηχανή. Πάντως ακόμα και το taser μπορεί να μην κάνει την δουλειά που πιστεύεις... ειδικά αν το σκυλί είναι μεγαλόσωμο.

Μην πάμε σε ακραία παραδείγματα... γιατί αντίστοιχα μπορείς να έχει και τις ίδιες άμυνες..

π.χ. 2 σκύλους εκπαιδευμένους για να ορμάνε σε λαιμό (Κ9-στρατιωτική εκπαίδευση), εσύ να έχεις απο 9αρι μέχρι και ημιαυτόματο σπίτι κοκ...

Μιλάμε για τον μέσο όρο κλεφτών/διαρρηκτών που θα το σκεφτούν 3-4 φορές να μπούν σε σπίτι-αυλή στην θέα ενός σκύλου-κτήνους.

Gandalf

Joyrider
13/10/2010, 10:59
Εμένα τώρα γιατί μου θυμίσατε αυτό?

Όσο μεγάλο όπλο και να έχεις,η απλή λύση είναι και η καλύτερη...:rotflmao: :bigcry:

http://www.youtube.com/watch?v=FFfxld5sk0U&feature=related

liakaros
13/10/2010, 11:01
Σωστος μαγε...

Ενταξει βασικα ακαδημαϊκη ειναι η συζητηση μιας και ειναι αρκετες οι παραμετροι σε περιπτωσεις με σκυλους...

Ειδικα δε οσο αφορα στρατιωτικους-αστυνομικους σκυλους...

Κουβεντα να γινεται βασικα...

ioannios
13/10/2010, 15:06
όταν άνοιξα το θέμα είχα στο νου μου να μου πείτε τίποτα για αλυσίδες, συναγερμούς και τέτοια οπότε ας πούμε και κάτι γι'αυτα. Σκύλο δεν εχω, το μαλτεζάκι της φίλης μου λέτε να κάνει δουλειά;

Ζεύκας
13/10/2010, 15:26
όταν άνοιξα το θέμα είχα στο νου μου να μου πείτε τίποτα για αλυσίδες, συναγερμούς και τέτοια οπότε ας πούμε και κάτι γι'αυτα. Σκύλο δεν εχω, το μαλτεζάκι της φίλης μου λέτε να κάνει δουλειά;

χώστου ένα στυλιάρι στο ποπο και κάντο σφουγγαρίστρα :lol:

Daemon
13/10/2010, 15:37
Ασφαλεια κλοπης..

sakistrs
14/10/2010, 01:37
sakistrs.... ωραίος ο Στήλ φίλε... να τον χαίρεσαι.

Gandalf
ευχαριστω φιλος!

sakistrs
14/10/2010, 01:38
Για να πας βόλτα ξεκινας κανενα δίωρο πριν, ε; :lol:
χαχαχαχαχαχα ε 2ωρο οχι αλλα για να βγεια πο αυλη το θελει το 5λεπτο χαλαρα!

sotos 8
14/10/2010, 08:00
Την αφηνω εξω στο δρομο με ενα λουκετο δισκοφρενου , αλλα οταν ημουν μικρος επεσα στο καζανι που εφτιαχναν αυτο το φαρμακο

214604

devil's animal
14/10/2010, 08:34
και εγω εξω την αφηνω χωρις λουκετο και, 1 στις 10, ξεχναω και τα κλειδια πανω...:wacko:

harris_x
14/10/2010, 09:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
Ασφαλεια κλοπης..
+675

Και μια κουκούλα να μην τραβάει τα βλέμματα καλή θα ήταν :winka: