Σύνδεση

View Full Version : Team65 - Track Day ΜΕΓΑΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10/10

Σελίδες : 1 [2]

TROOPER
04/11/2010, 10:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
δεν είναι το ίδιο Γιώργο, 30 αγωνιζόμενοι με 30 αρχάριους...

οι αγωνιζόμενοι έχουν άλλη ικανότητα διαχείρισης και αντίληψης του χώρου γύρο τους, έχουν μια "σφαίρα" δικης τους ζώνης άμυνας που περιορίζεται σε λίγους πόντους γύρω τους. Για τον αρχάριο αυτή η "σφαίρα" είναι στα 3 μέτρα ... οτιδήποτε εισέρχεται εκεί μπορεί να τον κάνει να κομπλάρει, να τα χάσει ... ο αγωνιζόμενος στα @@ του, και αγκώνα-αγκώνα θα πάει με τον άλλο

ακριβως!

ε το ιδιο λεμε ρε γιαννη.

δεν ειπα να βαλεις εναν αγωνιζομενο με εναν νεο.

ειπα οτι οπως μπαινουν 30 αγωνιζομενοι και πλακωνοντε μεταξυ τους ωμο με ωμο,ετσι αν βαλεις 30 αρχαριους σεβομενοι ο ενας τον αλλο θα διατηρησουν την αποσταση ασφαλειας ο ενας απο τον αλλο.

TROOPER
04/11/2010, 10:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper

2. Με το από πάνω λες μόνος σου γιατί δεν μπορούν να έχουν τον ίδιο στόχο. Γιατί αυτός που δεν έχει κάνει, δεν ξέρει από που να αρχίσει και τι να κάνει. Μπαίνει μέσα και πάει όπως νομίζει...

συγγνωμη ρε νικο.για αρχαριους δεν μιλαμε τοση ωρα?

sniper
04/11/2010, 10:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
συγγνωμη ρε νικο.για αρχαριους δεν μιλαμε τοση ωρα?

ναι.... όποιος ΜΟΛΙΣ εκανε το CSS 1 και μπαίνει μέσα τι είναι δλδ; :confused:

road spirit
04/11/2010, 10:52
ακριβως!

ε το ιδιο λεμε ρε γιαννη.

δεν ειπα να βαλεις εναν αγωνιζομενο με εναν νεο.

ειπα οτι οπως μπαινουν 30 αγωνιζομενοι και πλακωνοντε μεταξυ τους ωμο με ωμο,ετσι αν βαλεις 30 αρχαριους σεβομενοι ο ενας τον αλλο θα διατηρησουν την αποσταση ασφαλειας ο ενας απο τον αλλο.

1ον, δεν υπάρχει το "σεβόμενοι ο ένας τον άλλο" :lol: , το έχεις δει/το έχουμε δει πολλές φορές (εκεί πάει στην ευθύνη του διοργανωτή μετά, να τους πετάξει έξω, αλλά που... γιούρια χαμένα)

2ον, δεν χωράνε 30 αρχάριοι μαζί, αυτό λέω (στα μέγαρα) ... :lol:

TROOPER
04/11/2010, 10:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
1ον, δεν υπάρχει το "σεβόμενοι ο ένας τον άλλο" :lol: , το έχεις δει/το έχουμε δει πολλές φορές (εκεί πάει στην ευθύνη του διοργανωτή μετά, να τους πετάξει έξω, αλλά που... γιούρια χαμένα)

2ον, δεν χωράνε 30 αρχάριοι μαζί, αυτό λέω (στα μέγαρα) ... :lol:

1ον στους αρχαριους παιζει και παραπαιζει.
2ον εγω πιστευω οτι χωρανε.το εχω ζησει.

TROOPER
04/11/2010, 10:55
ναι.... όποιος ΜΟΛΙΣ εκανε το CSS 1 και μπαίνει μέσα τι είναι δλδ; :confused:

καμια σημασια.
ποσο γυρναει ειναι η σωστη ερωτηση.

sniper
04/11/2010, 11:00
καμια σημασια.
ποσο γυρναει ειναι η σωστη ερωτηση.

ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ!

Με παραδείγματα πάρα πολλά..... ένας αρχάριος που γυρίζει γρήγορα γιατί μπορεί να έχει ταλέντο πάει τόσο γρήγορα όσο ένας που πάει πιο αργά επειδή δεν έχει ταλέντο....

Και οι δύο θα κάνουν λάθη..... με πιανς;

TROOPER
04/11/2010, 11:10
ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ!

Με παραδείγματα πάρα πολλά..... ένας αρχάριος που γυρίζει γρήγορα γιατί μπορεί να έχει ταλέντο πάει τόσο γρήγορα όσο ένας που πάει πιο αργά επειδή δεν έχει ταλέντο....

Και οι δύο θα κάνουν λάθη..... με πιανς;

μα τι λες!!!???

νικο.......

ο τιτανας δεν εχει κανει σχολειο ηταν αρχαριος οταν μπηκε πιστα 1η φορα?
ο μητσος 1 επισης
ο παπ μπηκε και με το καλημερα γυρισε κατω απο 1.10 χωρις σχολειο
ο τιγκας τα ιδια
πολλοι απο τους αγωνιζομενους δεν εχουν κανει κανενα σχολειο

κατ εσε δλδ θα επρεπε να μπουνε στους αρχαριους που γυρνανε 1.20 πλας???

μα πας καλα???

εκτος αν δεν πιανω εγω κατι...

sniper
04/11/2010, 11:14
μα τι λες!!!???

νικο.......

ο τιτανας δεν εχει κανει σχολειο ηταν αρχαριος οταν μπηκε πιστα 1η φορα?
ο μητσος 1 επισης
ο παπ μπηκε και με το καλημερα γυρισε κατω απο 1.10 χωρις σχολειο
ο τιγκας τα ιδια
πολλοι απο τους αγωνιζομενους δεν εχουν κανει κανενα σχολειο

κατ εσε δλδ θα επρεπε να μπουνε στους αρχαριους που γυρνανε 1.20 πλας???

μα πας καλα???

εκτος αν δεν πιανω εγω κατι...

μα τι λες ρε Γιώργο.... Ο πάω τάπα μέχρι να πέσω είναι δλδ κανόνας;

εντιτ : η πλειοψηφία των αγωνιζόμενων στο ΠΠ ταχύτητας, δεν εχουν κάνει κανενα σχολείο.

άλλη κουβέντα κάνουμε

Toumpas
04/11/2010, 11:18
Ε καλά οι αρχάριοι που γυρίζει 1.10 είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Και αυτοί δεν είναι σίγουροι αρχάριοι. Το οτι δεν έχουν ξαναμπεί στην πίστα, δεν σημαίνει οτι δεν έχουν πιάσει ποτέ τιμόνι. Σίγουρα Επίδαυρο και Ρώσσο τα πήγαινανε τάπα πριν μπούνε στην πίστα.

TROOPER
04/11/2010, 11:21
μα τι λες ρε Γιώργο.... Ο πάω τάπα μέχρι να πέσω είναι δλδ κανόνας;

εντιτ : η πλειοψηφία των αγωνιζόμενων στο ΠΠ ταχύτητας, δεν εχουν κάνει κανενα σχολείο.

άλλη κουβέντα κάνουμε

πας καλα μωρε?

εχεις 90 αγνωστα ατομα.πως θα τα χωρισεις σε γκρουπ?

με κριτηριο αν εχουνε κανει σχολειο και σε ποιο λεβελ ειναι τωρα?
με κριτηριο τα ''πτητικα'' του καθενος?
με κριτηριο την ομορφαδα τους?
η
λεω εγω τωρα, με βαση το ποσο γρηγορα κινουντε στη πιστα αρα με βαση τα γυρολογια τους?

sniper
04/11/2010, 11:24
πας καλα μωρε?

εχεις 90 αγνωστα ατομα.πως θα τα χωρισεις σε γκρουπ?

με κριτηριο αν εχουνε κανει σχολειο και σε ποιο λεβελ ειναι τωρα?
με κριτηριο τα ''πτητικα'' του καθενος?
με κριτηριο την ομορφαδα τους?
η
λεω εγω τωρα, με βαση το ποσο γρηγορα κινουντε στη πιστα αρα με βαση τα γυρολογια τους?

Κάτω από αυτό το πρίσμα, ναι βαση "χρονων"

Γι αυτό και τα 30 ατομα μεσα είναι πολλά! αυτό το έχουμε πει από προχθες όμως

:smokin:

TROOPER
04/11/2010, 11:45
Κάτω από αυτό το πρίσμα, ναι βαση "χρονων"

Γι αυτό και τα 30 ατομα μεσα είναι πολλά! αυτό το έχουμε πει από προχθες όμως

:smokin:

ε με βαση αυτη λοιπον τη λογικη αμα εχω 30 ατομα που γυρνανε π.χ απο 1.20 εως 1 αιωνα τα βαζω μαζι.
τα 30 απο 1.20 ως 1.10 πανε στο μεσαιο
τα 30 απο 1.10 και κατω πανε γρηγορο.

κανεις δεν ενοχλει κανεναν.εμενα κανενας δε με ενοχλησε οταν ημουν αρχαριος ποτε και απ οσο θυμαμαι κανεναν ποτε δεν εχω ενοχλησει.γινεται λοιπον.αν γινει καφριλα περιμενεις απο τον διοργανωτη να αναλαβει δραση.αν δεν το κανει δε σου ταιριαζει το μαγαζι αυτο.πας σε αλλο.ολα τα αλλα ειναι ψυχολογια.α και κατι τελευταιο.η τουμπα ειναι στο παιχνιδι.ζουμε με αυτο μεσα και εξω απο τη πιστα.η διαφορα ειναι οτι εξω το περιβαλον ειναι πιο επικινδυνο αλλα οχι λιγοτερο η περισσοτερο επισφαλες.

over and out.

:wave2:

Stabak
04/11/2010, 11:54
στην πιστα υπαρχουν 2 κατηγοριες οδηγων :

1. Αυτοι που πρωτογνωριζουν το οποιο μηχανακι τους και εφαρμοζουν την ασφαλή οδήγηση..κλπ
2. Αυτοι που κάνουν αγωνιστική οδήγηση...κλπ

Το κακό στην συγκεκριμένη πιστα και συνθηκες ειναι πως και τα 2 γινονται ταυτοχρονα....

αργα ή γρηγορα θα προκύψει ενα πρόβλημα... ειτε σε αργο γκρουπ είτε σε γρηγορο, ομως ο 2ος ξερει/πρεπει να το αντιμετωπίζει.... ο 1ος οχι... συνεπως τα σχολεια "εξασφαλίζουν" αυτην την ομαλη ροή για να μην τυγχαίνουν προβλήματα

sniper
04/11/2010, 11:58
ε με βαση αυτη λοιπον τη λογικη αμα εχω 30 ατομα που γυρνανε π.χ απο 1.20 εως 1 αιωνα τα βαζω μαζι.
τα 30 απο 1.20 ως 1.10 πανε στο μεσαιο
τα 30 απο 1.10 και κατω πανε γρηγορο.

κανεις δεν ενοχλει κανεναν.εμενα κανενας δε με ενοχλησε οταν ημουν αρχαριος ποτε και απ οσο θυμαμαι κανεναν ποτε δεν εχω ενοχλησει.γινεται λοιπον.αν γινει καφριλα περιμενεις απο τον διοργανωτη να αναλαβει δραση.αν δεν το κανει δε σου ταιριαζει το μαγαζι αυτο.πας σε αλλο.ολα τα αλλα ειναι ψυχολογια.α και κατι τελευταιο.η τουμπα ειναι στο παιχνιδι.ζουμε με αυτο μεσα και εξω απο τη πιστα.η διαφορα ειναι οτι εξω το περιβαλον ειναι πιο επικινδυνο αλλα οχι λιγοτερο η περισσοτερο επισφαλες.

over and out.

Ναι ΟΚ.... όπως το TDM που μπήκε στους μεσαίους κάποτε..... και στην μέση του σέσσιον βγαίνει πιτς και ξαναμπαίνει και αντι να πάει ανοιχτά επιασε κατευθείαν την γραμμή εξόδους της 9 από την οποία βγαίναμε εγώ κι ένα zx10.... τα υπόλοιπα δεν στα περιγράφω...

panosch89
04/11/2010, 12:02
Γεια χαρά παιδιά και πάλι!!

Κατάλαβα τι εννοείται "λευκό χαρτί". Σε μικρότερο βαθμό κάτι τέτοιο ήθελα να πω κι εγώ, μιλούσα περισσότερο σε προσωπικό (για εμένα δηλαδή) επίπεδο. Πριν μπω πρώτη φορά φοβόμουν, νόμιζα ότι το μηχανάκι πέφτει άμα πλαγιάσει, δεν κρατούσα σταθερό γκάζι στη στοφή, στο πανικό μπορεί να γράπωνα και το συμπλέκτη σε στροφή!!!!
Μπήκα με βοήθησαν πολύ εκπαιδευτές και φίλοι να καταλάβω και τώρα το ευχαριστιέμαι. Διαπιστώνω τα λάθη μου και με την πρώτη ευκαιρία θα πάω για CSS!!
Κατά τη ταπεινή μου γνώμη (καθόλου εμπειρία ουσιαστικά) χωράνε 30 μηχανάκια αρχαρίων, όπως μας έβαλαν και τη Κυριακή 10-15 και μόλις φύγουν λίγο πάμε και οι υπόλοιποι. Αν υπάρχει ροή στρώνει και ο καθένας γυρνάει απροβλημάτιστα και χωρίς πολλούς μπρος ή πίσω του.
Το πρόβλημα που έχω εντοπίσει εγώ μέχρι τώρα είναι 2 τύποι αναβατών
1) μπαίνω αρχάριους για να πουλήσω μούρη ενώ μπορώ να γυρίσω με ασφάλεια στους ενδιάμεσους. Περνάω αρχάριους στα φρένα, πάνω στη στροφή όπως να ναι κλπ. Ενώ μπορείς να περάσεις στην ευθεία άνετα εφόσον δεν έχεις πέσει στη περίπτωση 2
2) μπαίνω αρχάριους γιατί είμαι αρχάριος και καλά κάνω και είμαι ΑΛΛΑ μόλις δω μηχανάκι δίπλα μου στην ευθεία σκυλιάζω!!!! Έχω περισσότερα κυβικά και πρέπει να μείνω μπροστά! εδώ αρχίζουν τα προβλήματα γιατί κι η υπομονή έχει τα όρια της, θα προσπαθήσει ο άλλος να περάσει όπου να ναι και τα προβλήματα δεν αργούν.

Πάνω από όλα ωριμότητα!!!! Ακόμα κι εγώ που είμαι πιτσιρικάς τα έχω καταλάβει! Δε χωράνε εγωισμοί στην οδήγηση, πάμε για να διασκεδάσουμε!!

:beer: :beer: :beer:

AKIS BUSA
04/11/2010, 12:17
Κατ"αρχας συμφωνω με τον TROOPER

Αδελφια γιατι κολλατε στα 30 ατομα ας πουμε που μπορει να ειναι ταυτοχρονα μεσα στην πιστα??
κατα δευτερον ποσες φορες ειναι αυτες, που θα ειναι τοσος πολυ κοσμος στα Μεγαρα, για να εχει καθε γκρουπ 30 ατομα??
μια φορα στο τοσο!!....και αυτο μονο καποιες Κυριακες την Ανοιξη!! εε, αντε και μια δυο τον χειμωνα με πολυ καλη ημερα-Ηλιο!!

αυτοι ομως που θελουν να πανε η πανε ετσι κι"αλλιως πιστα, εχει και Τεταρτες να πανε που ειναι πολυ καλυτερα!! απο πλευρας συμμετοχων!! (αν βεβαια τους ευνοει ο χρονος τους)

στο 30 ατομα λοιπον που λεω παραπανω εννοω οτι οσα χρονια θυμαμαι στις πιστες ειναι πολυ λιγες οι φορες που εγινε καποιο ατυχημα-πτωση που η αιτια να ηταν "συγκρουση" δυο οδηγων και αυτο να προηλθε απο την πολυκοσμια στην πιστα!!
συνηθως οποια πτωση γινεται, γινεται απο λαθος του καθε οδηγου και μονο!!

ο καθε ενας απο εμας λοιπον, θα πρεπει απο μονος του να επιλεξει σε πιο γκρουπ κανει να μπει!!
διοτι ξερει σαφως τις δυνατοτητες του!! και οχι ο καθε διοργανωτης!!
ουτε βεβαια μπορει να εχει καποιον κριτη με χρονομετρο να μετραει τον καθε εναν ποσο χρονο κανει, για να τον βαλει μετα στο αναλογο γκρουπ!! δεν γινεται αυτο, ετσι απλα!!
και οχι δεν γινεται εδω (Ελλαδα) ουτε στο εξωτερικο δεν γινεται!!
οταν βεβαια μιλαμε για ελευθερες δοκιμες-track days

VASOS
04/11/2010, 12:31
Μπορεί να τεθώ εκτός θέματος αλλά:

Έχω κάνει 2 σχολεία CSS του 0300 και κατά διαβολική σύμπτωση και τις 2 φορές ήταν «μαθητής» ο Γιάννης ο Μπούστας. Τη 2η φορά μάλιστα ήμασταν στο ίδιο γκρουπ.
Λοιπόν, ο Γιάννης δεν με ενόχλησε ΠΟΤΕ και ήταν απόλαυση να τον βλέπω εν δράσει στους πολλούς γύρους που μου έριξε και στο λίγο χρόνο που έμενε στο οπτικό μου πεδίο.
Επίσης, δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα του να περνάει με quick turn την Κ5 σαν άνεμος (καλά έπαθα την πλάκα μου).

Ένα παλικάρι με αγωνιστική εμπειρία που γνώρισα στο CSS 1 μου είπε ό,τι ποτέ δεν θα με ενοχλήσει ένας αγωνιζόμενος στην πίστα και όσο και αν μου φάνηκε περίεργο ήταν απόλυτα σωστό. Ο φίλος (και όχι μόνο αυτός) δεν με ενόχλησε τις φορές που μου έριξε γύρο, μάλιστα έκοβε ρυθμό και έμενε για αρκετό χρόνο μπροστά μου (και στο μέλος PQC) για να «δείξει» πράγματα…

Τώρα σε TD (γκρουπ αρχαρίων) έχω δει να με περνούν στην ευθεία άσχετοι με δυνατότερες μοτό, να μπαίνουν μετά ακριβώς μπροστά μου & να φρενάρουν στη ρόδα μου για την Κ6 και να τους «έχω» ήδη στην Κ9 ή ακόμα να με περνούν από μέσα στην Κ8 (καλά αυτό και αν είναι μεγάλη λαλακία) και να τους πετυχαίνω στην Κ3 σε στυλ «εδώ να πέσω εκεί να πέσω».
Hello!!!!Είσαι γρήγορος φίλε? Περνάς & απομακρύνεσαι.&- Δεν ενοχλείς και δεν ενοχλείσαι.

Τέλος, στα 2 Κυριακάτικα TD που έχω πάει, αυτό με τους πιστοποιημένους κριτές το εκλαμβάνω πιο πολύ ως ανέκδοτο.

TROOPER
04/11/2010, 14:10
Ναι ΟΚ.... όπως το TDM που μπήκε στους μεσαίους κάποτε..... και στην μέση του σέσσιον βγαίνει πιτς και ξαναμπαίνει και αντι να πάει ανοιχτά επιασε κατευθείαν την γραμμή εξόδους της 9 από την οποία βγαίναμε εγώ κι ένα zx10.... τα υπόλοιπα δεν στα περιγράφω...

οκ.αλλα αυτο δεν εχει σχεση ουτε με το ποσα μηχανακια ηταν μεσα ουτε με το ποσα σχολεια ειχε κανει ο συγκεκριμενος.ειναι καθα ρα θεμα βλακειας!(πες μου οτι ησουνα πισω απο το καβα να σε δουλεψω :lol: )

TROOPER
04/11/2010, 14:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από panosch89
.....

Πάνω από όλα ωριμότητα!!!! Ακόμα κι εγώ που είμαι πιτσιρικάς τα έχω καταλάβει! Δε χωράνε εγωισμοί στην οδήγηση, πάμε για να διασκεδάσουμε!!

:beer: :beer: :beer:

γι αυτο οταν αντιμετωπισεις καταστασεις σαν αυτη που περιεγραψες,σηκωνεις το χερακι,βγαινεις,απεμπλεκεσαι απο οσους ''αυνανιζονται'' και ξαναμπαινεις.

:beer: :beer: :wave2:

sniper
04/11/2010, 14:14
οκ.αλλα αυτο δεν εχει σχεση ουτε με το ποσα μηχανακια ηταν μεσα ουτε με το ποσα σχολεια ειχε κανει ο συγκεκριμενος.ειναι καθα ρα θεμα βλακειας!(πες μου οτι ησουνα πισω απο το καβα να σε δουλεψω :lol: )

Δυστυχώς..... είδα τον τοίχο του TDM... κι ακούμπησα τα φρένα.... βγάλανε το αριστερό μου πόδι από την πίσω ζάντα... από την δεξιά πλευρά.... αφού το 10 έπεσε πάνω μου (τροχό πηγαιναμε - με το 600 ημΑνε :D )

TROOPER
04/11/2010, 14:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από VASOS
Μπορεί να τεθώ εκτός θέματος αλλά:

...

παιδια μην μπερδευομαστε.αυτα ειναι κατα βαση θεμα ανθρωπου και οχι θεμα διοργανωτη.

ο κανονας λεει οτι ο γρηγορος θα περασει με ασφαλεια οπως και να χει.
η εξαιρεση θα υπαρχει παντα για να επιβεβαιωσει τον κανονα.

TROOPER
04/11/2010, 14:16
Δυστυχώς..... είδα τον τοίχο του TDM... κι ακούμπησα τα φρένα.... βγάλανε το αριστερό μου πόδι από την πίσω ζάντα... από την δεξιά πλευρά.... αφού το 10 έπεσε πάνω μου (τροχό πηγαιναμε - με το 600 ημΑνε :D )

συμπερασμα:παιρνεις 1000 και περνας πανω απο σβερκο :lol: :lol: