View Full Version : Γνώμες για Uvex Enduro
kalamarian
12/10/2010, 10:17
Καλημέρα. Ψάχνω εδώ και καιρό καινούριο κράνος και βρήκα αυτήν την προσφορά στο Fc-moto:
Uvex-Enduro (http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Uvex-Enduro-Spyke-Black-Orange/SubProducts/Uvex-Enduro-Spyke-Black-Orange-0001)
Η τιμή είναι ελκυστική αλλά ο προβληματισμός μου είναι αν βολεύει στις μεγάλες αποστάσεις. Σημειωτέον οτι έχω Xt 600 και πάνω απο 120 Km/h δεν πάω...
el_hymador
12/10/2010, 10:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalamarian
Καλημέρα. Ψάχνω εδώ και καιρό καινούριο κράνος και βρήκα αυτήν την προσφορά στο Fc-moto:
Uvex-Enduro (http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Uvex-Enduro-Spyke-Black-Orange/SubProducts/Uvex-Enduro-Spyke-Black-Orange-0001)
Η τιμή είναι ελκυστική αλλά ο προβληματισμός μου είναι αν βολεύει στις μεγάλες αποστάσεις. Σημειωτέον οτι έχω Xt 600 και πάνω απο 120 Km/h δεν πάω...
Οκ, τα 120 ειναι οριακα για να μην σου γινει το κεφαλι πλυντηριο απο τις αναταραξεις που προκαλει το γεισο. Ευτυχως αφαιρειται ευκολα παντως, οποτε δεν θα εχεις προβλημα. Ενα θεμα που πρεπει να προσεξεις με τα UVEX ειναι η φορμα τους, αν δεν σου κατσει καλα, θα σε ταλαιπωρησει πολυ.
kalamarian
12/10/2010, 10:30
Έχω δοκιμάσει Uvex και γενικά μου κάθεται καλά.Τώρα για τις αναταράξεις το είχα υπ' οψιν μου αλλά αφού λες οτι το γείσο αφαιρείται εύκολα στις βόλτες θα το βγάζω.
Η σχέση τιμής και ασφάλειας που προσφέρει είναι ικανοποιητική?
Έχω ένα bmw enduro helmet και ταξιδεύω μέχρι 120-130 χωρίς πρόβλημα και χωρίς να βγάλω το γείσο.
Ok ύσηχο σε σχέση με ένα full face δεν το λες αλλά ακόμα και σε πιο μεγάλες αποστάσεις δεν ενοχλεί ιδιαίτερα. Α, είμαι 1.93 και από τη μαμά ζελατίνα της f800gs δεν έχω καμιά προστασία από αέρα.
Τώρα βέβαια έχω ακούσει από άνθρωπο που τα έχει δοκιμάσει και τα 2 πως το enduro helmet της Bmw είναι πολύ πιο μελετημένο από της Uvex αλλά η τιμή που το βρίσκεις είναι πάρα πολύ καλή. Αν μπαίνεις χώμα συχνά θα το καταευχαριστηθείς, το ίδιο και το καλοκαίρι.
Vstrommer71
12/10/2010, 11:37
Εχω παρει δυο απο αυτα(το δευτερο περτικαλι να παει με το ΚΤΜ :D )
Εντυπωσεις?
Πολυ καλο value for money
Στις λεπτομερειες αν εξετασεις το κρανος καταλαβαινεις γιατι εχει 200? και τα καλα τα διπλασια,σε μερικα σημεια εχει φτηνα τελειωματα
+Ωραια εφαρμογη(στην δικια μου κουτρα τουλαχιστον!)
+Καταπληκτικη ημι-φιμε ζελατινα.Απιστευτη και μερα αλλα και βραδυ
+Καλος αερισμος
+Καλη ποιοτητα εσωτερικης(αφαιρουμενης) επενδυσης
-Σχετικα δυσκολη(με το συστημα που εχει)αφαιρεση γεισου-ζελατινας.Ψιλομπελας ειναι,οποτε μην το σκεφτεσαι για συνεχεια βαλε-βγαλε γεισο ή ζελατινα
-Αρκετα βαρυ(αν εχεις συνηθισει σε ελαφρια κρανη,αλλιως ΟΚ)
Κατα τα αλλα,τιμια επιλογη
Ενα πολυ καλο κρανος για την τιμη του