View Full Version : help
Καλησπέρα μετά από αρκετές μέρες ταλαιπωρίας θέλω λίγο βοήθεια πήγα το κατάστημα ************* . Μετά από συνεννόηση με τον ίδιο άφησα τη μοτοσικλέτα μου (Kawasaki Ζ750 2007) προς πώληση στο κατάστημα του με το λόγο του ότι το δικό μου κέρδος θα είναι 5000 εύρο. Αφού πουλήθηκε μου έκοψε μια απόδειξη ατρύπητη από εφορία ότι έλαβε προκαταβολή 5000ευρο και με 1 δάνειο 6000ευρο που μου έβγαλε μέσω τις euro bank και εγκρίθηκε αμέσως παραγγέλλαμε το Suzuki gsxr 750 2010 μοντέλο 11000ευρο συνολικό κόστος .Μετά από 2 εβδομάδες συνεχόμενες δικαιολογίες και καθυστερήσεις ότι το μηχανάκι δεν έχει εκτελωνιστεί κ δεν το έχει η Suzuki αναγκάστηκα να πάρω τηλέφωνο ο ίδιος, έμαθα ότι το μηχανάκι εκτελωνίστηκε και το μόνο που έμενε ήταν να το παραλάβει και να μου το παραδώσει .Του το εξηγώ και το δέχεται και μου λέει αύριο θα το παραλάβω .Πάω και εγώ την επομένη μέρα να το δω και μου λέει “δεν το πήρα γιατί είχα επιταγή από μπλοκ και δεν δεχτήκαν στη Suzuki να μου το δώσουν θελαν μετρητά περίμενε μου λέει να πουλήσω κανένα μηχανάκι να έχω μετρητά να στο φέρω!!!” Βρίσκομαι στη 2η εβδομάδα ήδη και ακόμα περιμένω ένα μηχανάκι που έχω πληρώσει σε αυτόν και με το παραπάνω και δεν το έχω (ενώ ήδη πληρώνω τις πρώτες δώσεις) επειδή αυτός ξόδεψε αλλού το δάνειο και την προκαταβολή. Σίγουρα τα χρήματα θα τα βρει από δάνειο του επόμενου πελάτη και θα πηγαίνει λέγοντας…οπότε το νού σας......
Αν έχει καμία ιδέα κάποιος δεκτή.
edited by VANDA (βλέπε εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=28026))
:mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
καλη δυναμη φιλε
:beer:
συνενοησου με ενα δικηγορο και σε πρωτη φαση ας τον παρει ενα τηλεφωνο για να καταλαβει οτι δεν αστειευεσαι.αν συνεχισει το βιολι του στειλε ενα εξωδικο μαζι με την προειδοποιηση οτι θα κοινοποιησεις το θεμα οπου μπορεις:wave2:
Εχετλαίος
15/10/2010, 09:47
Μίλα και με τα κοπέλια εδώ:
http://www.motek.gr
Σε ευχαριστώ Fournas
ispiros μήλισα με δικηγόρο μου είπε αν μπορώ να σταματήσω το δάνειο,πήγα στη τράπεζα αλλά επείδη εγκρίθηκε αμέσως καί εχοθν περάσει ήδη 4 εβδομάδες αποταμιέυτηκε οπότε του έκανα μία καταγγελία αμφισβήτησης συναλαγής ήταν το μόνο που μπορούσα από ότι μου είπαν. Επίσης μου είπε για εξόδικο αλλα θέλει μόνο για να ξεκινήσει τη διαδικασία 200 ευρα.
Μίλισα στο motek Εχετλαιος πολύ εξυπηρετικοί και έστειλα μαιλ αναλυτικά τα πάντα και θα με πάρουν τηλέφωνο...
PortisHead
15/10/2010, 13:07
Κι ομως κατι τετοιοι εμποροι συνεχιζουν και διατηρουν μαγαζια και δουλευουν.
Κραταω μια "πισινη" για τον συγκεκριμενο μιας και εχει χρονια στο χωρο , και οντως μπορει να του ετυχε αναποδια με "ρευστo".
Αλλα η κουβεντα , "περιμενε να πουλησω κατι , και θα εξυπερετηθεις κιεσυ"...ειναι ξεφτυλα.
Πες του να σου δωσει καβατζα μερικα κρανη ARAI , μπουφαν κλπ κλπ , κι οταν μπορεσει , του τα επιστρεφεις....θα του αρεσει η προσφορα ?
:smokin:
Οχι απλά έχουν μαγαζί αλλά το παίζει και αντιπροσοπεία kawasaki :S
Για κανένα μπακάλικο καλοί είναι ...
Σιγά μη μου δώσει κράνοι.
sergiosm
15/10/2010, 18:24
επειδή λογικά θα την φέρει τη μηχανή και συνεπώς δεν υπάρχει κίνδυνος να σου φάει τα λεφτά
το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διαπραγματευτείς κάποιας μορφής αποζημίωση.
Έχεις δύο επιλογές:
είτε να του ζητήσεις χρήματα,
είτε να του ζητήσεις κάποιο δώρο.
το δεύτερο είναι πιο εύκολο και για τον ίδιο να το δεχθεί και σίγουρα και εσένα θα σου είναι χρήσιμο.
Οπότε, τί θα έλεγες να του έπαιρνες κανά κράνακι (καλό και ακριβό εννοείται...)
:wave2:
notakos600
15/10/2010, 18:33
καλη δυναμη φιλε :beer:
παει χαλασε ο κοσμος παντως ακου δω φαση τωρα ε???επειδη τον ξερω τον κωστα και ειχα παρει και μηχανη παλιοτερα απο κει και ειναι χρονια στο χωρο μου κανε εντυπωση...:eyepop: παντως δωστου λιγο χρονο να δεις πως θα παει και ζητα κανα δωρακι καλο καμια εξατμιση κλπ και εγω αυτης της γνωμης ειμαι....:winka:
καλη υπομονη και καταληξη..
:beer:
Όντως ο Κώστας είναι πολύ καίρο στο χώρο ! και από όσο ξέρω είναι και ιδιόκτητο το μαγαζί του για αυτό και τον εμπιστεύτικα και του έδωσα το Ζ750 πρίν παραλάβω το suzuki κ.τ.λ αλλα τελικά την πάτησα :( για αυτό μακριά... απο εδω και πέρα.
Οπως λένε και οι παλιοί εμπιστοσίνη ουτε στο πωπω σου ακόμα και αυτός καμια φορά....
chr1s_86
17/10/2010, 00:44
Δηλαδή για να καταλάβω...
Πήρε τα ωραία σου λεφτά και αντί να σου φέρει το μηχανάκι έκλεισε τις τρύπες του δεξιά αριστερά ή ότι άλλο και τωρα λέει περίμενε να πουλήσω κάτι να πάρω λεφτά για να σου φέρω το μηχανάκι που ΗΔΗ έχεις πληρώσει ;;;;;;
:a023: :a023:
ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν είμαι στη θέση σου....
Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
Δηλαδή για να καταλάβω...
Πήρε τα ωραία σου λεφτά και αντί να σου φέρει το μηχανάκι έκλεισε τις τρύπες του δεξιά αριστερά ή ότι άλλο και τωρα λέει περίμενε να πουλήσω κάτι να πάρω λεφτά για να σου φέρω το μηχανάκι που ΗΔΗ έχεις πληρώσει ;;;;;;
:a023: :a023:
ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν είμαι στη θέση σου....
για το μαγαζατορα ευτυχως η για το παληκαρι...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
olaeinai_dromos
17/10/2010, 08:24
Γεμισαμε καθικια........
Gandalf dr685sm
17/10/2010, 08:47
Το οτι είναι χρόνια κάποιος στον χώρο δεν σε διασφαλίζει σε τίποτα... αν θυμάστε και ο τύπος με τα πολυτελή αυτοκίνητα (νομίζω Απέργης λεγόταν) στα Β.Π. ήταν πολλάααααααα χρόνια στον χώρο αλλά το κανόνι έσκασε και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έχασαν όσοι τα έδωσαν.
Μίλα μαζί του και θέσε ΕΣΥ χρονικό σημείο συναλλαγής για να πάρεις την μηχανή σου. Π.χ. να στην δώσει μέχρι το τέλος του μήνα. Αν δεν το κάνει , τότε φίλε μου, μην λυπάσαι τα 200 ευρώ γιατί μπορεί και να χάσεις τα 11.000 που έχεις δώσει συνολικά (ή θα δώσεις).
Ποτέ δεν στηριζόμαστε στην καλή θέληση κάποιου. Πάντα καλυπτόμαστε νομικά σε ζητήματα χρημάτων. Ούτε στους ίδιους σου τους συγγενείς μερικές φορές μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη.
Καλά ξεμπερδέματα.
Gandalf
Εγινε vanda ενημέρωσα με Π.Μ συγνωμη δεν το ειχα δει.
Gadalf εχεις απόλιτο δικιο απλα για μια τελευταία φορά θα περιμένω εως την τρίτη που είπε οτι θα είναι εντάξει αν και τα έχω ακούσει αυτά...3 βδομάδες αύριο θα το έχεις μου λέει :evil: τεσπα
και μετά εχω σκοπό να κινήθώ νομικά δεν πάει άλλο.
Έχω μερικές απορίες αλλά και μερικές συμβουλές .....
ΣΥΜΒΟΥΛΗ 1
άλλαξε άμεσα δικηγόρο. Δικηγόρος που ζητάει 200 ευρώ για να στείλει εξώδικο έχει πολύ καιρό να δει πελάτη.
Απορία
Πως έβαλε ο έμπορος στο χέρι τα λεφτά που προέρχονται από δάνειο??? Ακόμα κι αν αυτός έχει συνεργασία με την τράπεζα (που πιθανότατα έχει), τα χρήματα τα παίρνεις εσύ και η τράπεζα κάνει παρακράτηση κυριότητας. Υπέγραψες καμία εξουσιοδότηση ή κάτι παρόμοιο για να εκταμιεύσει ο έμπορος το ποσό του δανείου?? Κοίτα το λίγο το θέμα αυτό μ' έναν καλό δικηγόρο, γιατί αν τελικά στραβώσει το θέμα με την αγορά της μηχανής, ίσως είναι πάτημα για να εναντιωθείς απέναντι στην τράπεζα κι άσε τον έμπορο να τρέχει μετά στην συνεργαζόμενη τράπεζα.
Συμβουλή 2
Αν τελικά τα πράγματα είναι όπως τα λένε κάποιοι από εδώ μέσα και ο έμπορος δεν είναι απατεώνας, κάνε λίγο υπομονή (αλλά διασφάλισε εγγράφως ότι σου χρωστάει 5000 που κράτησε από την πώληση της παλιάς σου μηχανής + 6000 το ποσό του δανείου + χ ποσό οι τόκοι του δανείου) και όλα θα λήξουν ομαλά. Μην το πιέσεις πάρα πολύ και μην απειλήσεις,βρίσεις φωνάξεις, χάνεις αυτόματα το όποιο δίκιο σου.
Ελπίζω τελικά να ολοκληρωθεί η αγορά σου και να έχεις τη μηχανή που πλήρωσες, όσο γίνεται πιό σύντομα στα χέρια σου.
:wave2: :wave2:
Για το δικιγόρο μάλλον έχεις δίκιο άλλα πήγα σε όποιον βρίκα για αρχή απλά για να ενημεροθώ πώς έχει η κατασταση.
Παντα πέρνεις δάνειο πριν παραλάβεις τη μηχανή για να δεί και ο έμπορος άν θα στο εγκρίνουν να είναι καλυμένος. Το λάθος το έκανα μετα που υπεγραψα το δάνειο και δήλωση του 105 οτι παρέλαβα για να εκταμιευτή το ποσό γιατί μου το ζήτησε αυτός για να πληρώσει τη μηχανή ασχετα αν τα χρήματα τα έδωσε αλλου.
Εχω ψιλο τσακωθει γιατι δεν αντέχω να με κοροιδευουν μπροστα στα ματια μου οτι δεν εχει περασει τελωνειο η μηχανη δεν τη δινει η σουζουκι κ.τ.λ ενω εχω μιλισει ο ιδιος με σουζουκι και μου λενε περίμενουμε τα να έρθει να παραλαβει με τα χρηματα.
Η μηχανη μου αυτη τη στιγμη βρισκετε στον σκουρτα σουζουκι παω τη βλεπω καθε μερα και τρελαινομαι δεν μπορω να την παρω ενω την εχω πληρωσει και ο σκουρτας απο την πλευρα του εχει απολυτο δικιο αν δεν παρω χρηματα δεν μπορω να στη δωσω μου λεει.
εχω μια αποδειξη δικιά του με τη σφραγίδα του που λεει οτι εχει παρει προκαταβολη 5000ευρο (απο το Ζ750) δλδ που πουλιθηκε και παρελαβε 6000ευρο απο το δανειο ευροβανκ με υπογραφη του. στισ 15/9/2010 .....μπορω να επισιναψω και φοτο για τουσ δισπιστους
Αρχικά δημιουργήθηκε από Rxakias
Για το δικιγόρο μάλλον έχεις δίκιο άλλα πήγα σε όποιον βρίκα για αρχή απλά για να ενημεροθώ πώς έχει η κατασταση.
Παντα πέρνεις δάνειο πριν παραλάβεις τη μηχανή για να δεί και ο έμπορος άν θα στο εγκρίνουν να είναι καλυμένος. Το λάθος το έκανα μετα που υπεγραψα το δάνειο και δήλωση του 105 οτι παρέλαβα για να εκταμιευτή το ποσό γιατί μου το ζήτησε αυτός για να πληρώσει τη μηχανή ασχετα αν τα χρήματα τα έδωσε αλλου.
Εχω ψιλο τσακωθει γιατι δεν αντέχω να με κοροιδευουν μπροστα στα ματια μου οτι δεν εχει περασει τελωνειο η μηχανη δεν τη δινει η σουζουκι κ.τ.λ ενω εχω μιλισει ο ιδιος με σουζουκι και μου λενε περίμενουμε τα να έρθει να παραλαβει με τα χρηματα.
Η μηχανη μου αυτη τη στιγμη βρισκετε στον σκουρτα σουζουκι παω τη βλεπω καθε μερα και τρελαινομαι δεν μπορω να την παρω ενω την εχω πληρωσει και ο σκουρτας απο την πλευρα του εχει απολυτο δικιο αν δεν παρω χρηματα δεν μπορω να στη δωσω μου λεει.
εχω μια αποδειξη δικιά του με τη σφραγίδα του που λεει οτι εχει παρει προκαταβολη 5000ευρο (απο το Ζ750) δλδ που πουλιθηκε και παρελαβε 6000ευρο απο το δανειο ευροβανκ με υπογραφη του. στισ 15/9/2010 .....μπορω να επισιναψω και φοτο για τουσ δισπιστους
φιλε κινησου νομικα αμεσα...
μην σκεφτεσαι τα 200 ευρω ή οσο κανει το εξωδικο..εξαλλου νομιζω μπορεις να τον καλεσεις να επιβαρυνθει αυτος τα εξοδα του εξωδικου καθως με δική του ευθυνη δεν πραγματοποιειται η ολοκληρωση της πώλησης
εμενα που εχω δραστηριοποιηθει στο χωρο της εμποριας αυτοκινητων μου μυρίζει κανόνι...
κανενας σοβαρος έμπορος δεν περνει λεφτα απο δάνειο πελάτη για να καλυψει τρεχοντα έξοδα...
για την ολοκληρωση της διαδικασιας εκταμιευσης δανειου (στην αγορά μεταχειρισμενων τουλάχιστον) οι περισσοτερες τραπεζες απαιτουν κ το τιμολογιο πώλησης...
μαθε αν εχει κοπει αυτο απο το μαγαζι...
απο οτι καταλαβα εσυ υπέγραψες μια εξουσιοδότησης εκταμιευσης του δανειου απο τον έμπορο για λογαριασμό σου?
Υ.Γ. οσο για την αθεώρητη αποδειξη εισπραξης μην ανησυχεις, δεν επιβάλλεται απο το νομο να θεωρεις τις αποδειξεις εισπραξης..
εχουν κανονική ισχυη..εκτος βεβαια αν το εχει χοντρινει το παιχνιδι και παει για κανονι οποτε ειτε την εχεις είτε δεν την εχεις το ιδιο κανει..
θα ψαχνεται να τον βρειτε εσυ και μερικες 10αδες ακομη...
υ.γ. το μεγεθος του πωλητη δεν αποτελει εγγυηση..οπως ειπε ο φιλος ο ΑΠΕΡΓΗΣ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ..
οπως και αλλη εμπορια αυτοκινητων 10 φορες μεγαλύτερη απο τον Απέργη ΕΧΕΙ ΣΩΘΕΙ 10 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ για να μην βαρεσει κανονι...
giorgosxt
17/10/2010, 12:37
Η αλήθεια είναι ότι οι περισότεροι μόλις πέρνουνε τα φράγκα βουλώνουνε τρύπες, είχα δώσει προκαταβολή για μηχανή 500 ευρό και μόλις ακύρωσα την αγορά για διάφορους λόγους, με πήγαινε από μέρα σε μερά να μου δώσει πίσω τα λεφτά, πέρνα αύριο, δεν τα έχω τώρα, κάτι που έτυχε κτλ κτλ
Και μετά από την κουβέντα του "τα λεφτά σου τα έχω εγώ και δεν πέρνεις φράγκο, τ'ακούς ρε?"
Θα το ξανασκεφτώ πολύ να δώσω προκαταβολή.
Καλα ξεμπερδέματα φίλε μου και γρήγορα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από giorgosxt
Η αλήθεια είναι ότι οι περισότεροι μόλις πέρνουνε τα φράγκα βουλώνουνε τρύπες, είχα δώσει προκαταβολή για μηχανή 500 ευρό και μόλις ακύρωσα την αγορά για διάφορους λόγους, με πήγαινε από μέρα σε μερά να μου δώσει πίσω τα λεφτά, πέρνα αύριο, δεν τα έχω τώρα, κάτι που έτυχε κτλ κτλ
Και μετά από την κουβέντα του "τα λεφτά σου τα έχω εγώ και δεν πέρνεις φράγκο, τ'ακούς ρε?"
Θα το ξανασκεφτώ πολύ να δώσω προκαταβολή.
Καλα ξεμπερδέματα φίλε μου και γρήγορα.
άλλο η προκαταβολή και άλλο η εκταμιευση δανειου για λογαριασμου άλλου για συγκεκριμένο λογο...
;)
εκει χοντρενει το πραγμα και κανεις σοβαρος έμπορος δεν το κανει...ΕΚΤΟΣ ΑΝ....ΕΙΠΑΜΕ.......
ZZR ---> Υπεγραψα δηλωση του νομου 105 που ελεγε οτι παρελαβα το σουζουκι και αντι αρ πινακιδως ειχε βαλει αρ πλαισιου που μαλλον ειχε παρει απο σουζουκι, ειναι σαν να του εκανα εξουσιοδοτιση να παρει τα χρηματα του δανειου φανταζομε. Δεν του εκανα αλλη εξουσιοδοτιση για το δανειο.
chr1s_86
17/10/2010, 14:26
Υπεγραψα δηλωση του νομου 105 που ελεγε οτι παρελαβα το σουζουκι
:eyepop:
:a21: :a21:
οχι ρε αγορι δε τα κανουνε αυτα.....δηλωση οτι το πηρες χωρις να το χεις στα χερια σου???:hypnotize :hypnotize :eyepop:
μακαρι να μην ετοιμαζει καμια πουστια....:look:
αναγκαστηκα για να παρει τα χρηματα να φερει τη μηχανη :( :(
οχι ρε αδερφε για να παρει τα φραγκα δε χρειαζεται να υπογραψεις οτι πηρες τη μηχανη....:(
πρεπει να χεις υπογραψει χαρτι για το δανειο οχι για τη μηχανη...μακαρι να βγω λαθος αλλα μου μυριζεται μαλακια..στην τελικη ας επερνες εσυ τα λεφτα και του τα δινες...πιστευω πως αν μεχρι την τριτη αν δεν την εχεις προχωρα σε δικηγορο γιατι αν ειναι τα πραγματα οπως μα τα πες τοτε βρομαει η υποθεση..:yuck: βασικα εχεις υπογραψει κατι που λεει πως τη μηχανη την εχεις παρει αρα αυτος ψιλοβγαινει καθαρος....μακαρι να λεω μαλακιες αλλα αυτο εχω καταλαβει....:look:
sergiosm
17/10/2010, 16:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
... Δικηγόρος που ζητάει 200 ευρώ για να στείλει εξώδικο έχει πολύ καιρό να δει πελάτη.
έτσι από περιέργεια:
τα 200 τα θεωρείς πολλά ή λίγα;
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
έτσι από περιέργεια:
τα 200 τα θεωρείς πολλά ή λίγα;
Πάρα πολλά για μιάν επίδοση. Ο κλητήρας παίρνει 35 τα λοιπά είναι για να συντάξει ο δικηγόρος το εξώδικο?
:confused:
Φίλε Rxakias
Πιθανότατα κάτι δεν πάει καλά με τον εν λόγω έμπορο. Όπως είπαν και άλλοι πιο πάνω ίσως να ετοιμάζει κάτι αλλά κατά τη γνώμη μου εσύ πρέπει να είσαι διαλλακτικός μιας και τελικά αυτός έχει το πάνω χέρι. Και μονά και ζυγά όλα δικά του, με την δικιά σου συναίνεση αφού υπόγραψες ότι χαρτί σου ζήτησε. Θα μπορούσες να πας αντιπροσωπεία μαζί του και να δώσεις τα χρήματα του δανείου στην αντιπροσωπεία έναντι της αγοράς που θα έκανες από το μαγαζί του κυρίου. Τες πα μπορούμε να γράφουμε ώρες τι θα μπορούσε να γίνει και δεν έγινε. Το ζητούμενο τώρα είναι να πάρεις το μηχανάκι σου και να τελειώσεις. Πιστεύω πως στην παρούσα φάση οι περισσότεροι έμποροι προσπαθούν να βουλώσουν τρύπες όπως έκανε και ο δικός σου. Πιστεύω λοιπόν ότι αν το πας πιο ήπια και του δώσεις λίγο χρόνο πιθανά θα καταφέρει να μαζέψει τα ρέστα και να πάτε στην αντιπροσωπεία να πάρεις το μηχανάκι σου.
Οπότε οι οποιεσδήποτε κινήσεις τσαμπουκά μάλλον δεν θα φέρουν αποτέλεσμα. Λειτουργείς με το σκεπτικό ότι αν είναι να σκάσει κανόνι ας σκάσει λίγο μετά και όχι πάνω μου.
Τη γνώμη μου καταθέτω, σε καμία περίπτωση δεν υποδεικνύω κι επίσης δεν είμαι νομικός οπότε για να έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο, πήγαινε σε κάποιον δικηγόρο που εμπιστεύεσαι και δεν θα σε δει σαν τσέπη "ότι αρπάξουμε", συμβουλέψου τον και πράξε ανάλογα.
Ελπίζω να βρεις άκρη.
ZZR ---> Υπεγραψα δηλωση του νομου 105 που ελεγε οτι παρελαβα το σουζουκι και αντι αρ πινακιδως ειχε βαλει αρ πλαισιου που μαλλον ειχε παρει απο σουζουκι, ειναι σαν να του εκανα εξουσιοδοτιση να παρει τα χρηματα του δανειου φανταζομε. Δεν του εκανα αλλη εξουσιοδοτιση για το δανειο.
τι εκανες????:eek: :eek:
οπως ειπε και ο φιλος υπογραφεις δηλωση εξουσιοδοτησης για εκταμιευση δανειου...οχι δηλωση οτι παρελαβες το μηχανακι..
ωστοσο μου φαινεται πολυ περιεργο να σου εδωσε να υπογραψεις τετοια δηλωση οταν δεν στεκει..
τρελα πραγματα ....
πηγαινε στην αντιπροσωπεια κ ρωτα αν το μηχανακι που εχουν εκει εχει τον αριθμο πλαισιου που γραφει στη δηλωση...
γιατι υποψιαζομαι οτι θα εχει βαλει κανενα αριθμο πλαισιου απο κανα αλλο μηχανακι κ θα τρεχεις κ δεν θα φτανεις...
σκεψου να σου εχει πουλησει ενα κλεμμενο μεταχειρισμενο κ εσυ να εχεις υπογραψει οτι το παρελαβες...:eek:
ρωτα στην τραπεζα ή στην αντιπροσωπεια αν εχει κοπει τιμιλογιο-δελτιο αποστολης...
κατευθειαν δικηγορο....μηνυση για εξαπατηση κτλ..τραβα το στα ακρα τωρα που μπορεις..
sergiosm
17/10/2010, 18:46
Πάρα πολλά για μιάν επίδοση. Ο κλητήρας παίρνει 35 τα λοιπά είναι για να συντάξει ο δικηγόρος το εξώδικο?
και η σύνταξη του εξωδίκου;;
ο επιμελητής (κλητήρα τον έλεγαν παλιότερα) για μια τέτοια επίδοση παίρνει από 35 έως 80 αναλόγως αν θα το παραλάβει ή όχι ο άλλος. Το πιο λογικό είναι μια τέτοια επίδοση να πάει στα 50 ευρώ.
Οπότε ο δικηγόρος θα πάρει 150.
Δηλαδή πόσα θα έπρεπε να πάρει;
Το εξώδικο που θα συντάξει ο δικηγόρος θα ακολουθεί όλη την υπόθεση.
Μπορεί να το βοηθήσει, μπορεί όμως να τον κάψει.
Άρα είναι μια δουλειά που πρέπει να γίνει με σοβαρότητα.
Άρα είναι μια δουλειά που θα απαιτήσει κάποιο χρόνο. Δεν πρέπει να αμοιφθεί;
Αν θες τη γνώμη μου 200 ευρώ (με τα έξοδα της επίδοσης) είναι μια χαρά τιμή. Αρκεί βέβαια το εξώδικο να είναι σοβαρό.
sergiosm
17/10/2010, 18:49
Άρα 99,99% έχει εισπράξει το δάνειο.
Τί θα πει δεν έχει λεφτά.
Να βρει.
Και εσύ ρε φίλε τί χαρτιά είναι αυτά που υπογράφεις;
ο επιμελητής (κλητήρα τον έλεγαν παλιότερα) για μια τέτοια επίδοση παίρνει από 35 έως 80 αναλόγως αν θα το παραλάβει ή όχι ο άλλος. Το πιο λογικό είναι μια τέτοια επίδοση να πάει στα 50 ευρώ.
Αν θες τη γνώμη μου 200 ευρώ (με τα έξοδα της επίδοσης) είναι μια χαρά τιμή. Αρκεί βέβαια το εξώδικο να είναι σοβαρό.
και εγω απο ο,τι ξερω γυρω στα 300 ευρω κοστιζουν τα εξωδικα...
αλλα μπροστα στο να κινδυνεψεις να χασεις τα λεφτα σου μην σκεφτεις τα 300 ευρω...
Μου είπε οτι αυτή η δήλωση είναι μόνο για την τράπεζα γιατί όταν την είδα και εγώ απόρησα βασικά μου το είπε και η κοπέλα στο ΚΕΠ οτι δεν γραφει αριθμό πινακιδάς το "νού σου".Αλλα με καθησήχασε αυτος μετα . Με βλέπω αύριο απο εκεί πρωί πρωί με δικηγόρο μαζί. Επαθα εγκεφαλικό τώρα. :bigcry:
Σέργιε δεν θέλω να διαφωνήσω μαζί σου και ειδικά σε θρεντ που έχει άλλο λόγο ύπαρξης. Επιγραμματικά λέω ότι στην Πάτρα ο Δ. Επιμελητής ή Κλητήρας όπως θες πες τον έχει τιμοκατάλογο, 35 -50 για εντός πόλεως. Εκτός κι αν χρειαστεί να κάνει θυροκόλληση που τότε διπλασιάζεται το ποσό.
Τώρα ο δικηγόρος έχει σωσμένα στο pc εξώδικα, αλλάζει ημερομηνίες και ονόματα, προσθέτει και την απαραίτητη λεπτομέρεια της κάθε υπόθεσης και βουαλά, έτοιμο το εξώδικο, που σαφώς δεν έχει καμία μα καμία βαρύτητα στην έκβαση της όποιας δίκης αλλά ο σκοπός του είναι να γνωρίζει το δικαστήριο πέραν αμφισβήτησης ότι ο τάδε είχε λάβει γνώση για τις προθέσεις - απαιτήσεις του δείνα.
Τώρα εμένα μου φαίνονται πολλά τα 150 - 160 αμοιβή του δικηγόρου, αλλά πάλι η αγορά καθορίζει τις τιμές και μπορεί να κάνω και λάθος. Έχω 4 μεγάλα δικ.γραφεία πελάτες και κανένα δεν χρεώνει πάνω από 100 ευρώ μαζί με τα έξοδα επίδοσης (πλην θυροκόλλησης) το εξώδικο.
sergiosm
18/10/2010, 08:56
Σέργιε δεν θέλω να διαφωνήσω μαζί σου και ειδικά σε θρεντ που έχει άλλο λόγο ύπαρξης.
δεν το λες πάντως και άσχετο
Τώρα ο δικηγόρος έχει σωσμένα στο pc εξώδικα, αλλάζει ημερομηνίες και ονόματα, προσθέτει και την απαραίτητη λεπτομέρεια της κάθε υπόθεσης και βουαλά, έτοιμο το εξώδικο
Αυτό λειτουργεί σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως π.χ. οι καταγγελίες που κάνουν οι τράπεζες στα δάνεια, κάρτες κλπ, όπου πράγματι είναι πανομοιότυπα τα πράγματα.
Δεν μπορείς να το κάνεις σε όλες τις περιπτώσεις.
που σαφώς δεν έχει καμία μα καμία βαρύτητα στην έκβαση της όποιας δίκης αλλά ο σκοπός του είναι να γνωρίζει το δικαστήριο πέραν αμφισβήτησης ότι ο τάδε είχε λάβει γνώση για τις προθέσεις - απαιτήσεις του δείνα.
εδώ κάνεις λάθος.
Το εξώδικο έχει ΠΟΛΥ μεγάλη βαρύτητα.
Ό,τι πεις σε ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.
Αν έχεις πει μ@λ@κία, μετά δεν μαζεύεται με τίποτα...
Η αγορά καθορίζει τις τιμές και μπορεί να κάνω και λάθος. Έχω 4 μεγάλα δικ.γραφεία πελάτες και κανένα δεν χρεώνει πάνω από 100 ευρώ μαζί με τα έξοδα επίδοσης (πλην θυροκόλλησης) το εξώδικο.
Σαφώς και η αγορά καθορίζει τις τιμές.
100 ευρώ για "τυποποιημένα" εξώδικα είναι μια χαρά.
Το συγκεκριμένο όμως ΔΕΝ είναι (ή τουλάχιστον δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως) "τυποποιημένο".
Παιδες πιστευω με λίγη τυχη θα το εχω αυριο το εργαλειο !! πηγα σημερα απο εκει χωρις να τσακοθω με ωραιο τροπο και του ειπα οτι δεν μπορω να περιμενω αλλο και θα κινηθω νομικα και μου δηλωσε οτι εχει κανει ενας πελατης του ετηση για δανειο για να παρει μηχανη και εγκριθηκε μολις παει και υπογραψει θα μ φερει τη μηχανη. Αντε να δουμε....
Παιδες πιστευω με λίγη τυχη θα το εχω αυριο το εργαλειο !! πηγα σημερα απο εκει χωρις να τσακοθω με ωραιο τροπο και του ειπα οτι δεν μπορω να περιμενω αλλο και θα κινηθω νομικα και μου δηλωσε οτι εχει κανει ενας πελατης του ετηση για δανειο για να παρει μηχανη και εγκριθηκε μολις παει και υπογραψει θα μ φερει τη μηχανη. Αντε να δουμε....
Άντε με το καλό. Αν και είναι λυπηρό να ξέρεις την τύχη του επόμενου πελάτη αλλά.....
John Steed
18/10/2010, 20:35
Αλυσίδα πάει δηλαδή, ε?
Σου εύχομαι να ξεμπερδεύεις από αυτή την ιστορία...
Το άγχος και τα νεύρα σου ούτε να τα φανταστώ δεν μπορώ....
Ναι αλυσιδα παει δυστηχως ο επομενος ατυχος.... μια απο τα ιδια
Οσο για νευρα και ανχος δεν εχεις ιδεα....εχω χασει τον υπνο μου.
sergiosm
18/10/2010, 20:54
κανά δωράκι του τσίμπησες τουλάχιστον ;;
Οχι τπτ δεν εφτασα ακομα εκει ας παρω το 750 πρωτα και καπακι του λεω για κανα δωρο.
Μου εχει ταξει μονο συναγερμο meta.
κανονικα θα πρεπε να σου ταξει τον ουρανο με τ αστρα αλλα τεσπα...μακαρι να ξεμπλεξες τωρα για τον επομενο κακομοιρη τι να πουμε...τουλαχιστων θα υπαρχει thred ετοιμο με απαντησεις...:p :evil:
χαχαχαχ ναι ναι
να και μια φοτο το μωρο μου !!!
το καμαρονω στην εκθεση
215200
και τα πρωτα εχτρα ηρθαν :smilea: :smilea:
215201
αντε καλοριζικο και καλοταξιδο να ναι και αλλη φορα δεν εμπιστευομαστε εμπορους...κουκλα ειναι και σε μαυρη ειδικα....:beer:
atom_smasher
19/10/2010, 00:33
Παντως το οτι καθαρισες τελικως δεν σημαινει οτι ολα εγιναν σωστα. Ουτε οτι δεν θα την πατησει κανενας επομενος. Οποτε κανε κατι.
χαχαχαχ ναι ναι
να και μια φοτο το μωρο μου !!!
το καμαρονω στην εκθεση
ΤΟΥΜΠΑΝΟ, ΑΝΤΕ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ...:D
Και καλά ξεμπερδέματα στον επόμενο ατυχο αγοραστη...:mad:
Ακομα δεν το εχω παραλαβη το μηχανακη μην βιαζεστε για τον επομενο...
δεν με εχει παρει τηλεφωνο ακομη και εγω που προσπαθησα 2 φορες μου λενε λειπει συνεχεια....
Οποτε μπορει να εφαγα ΦΟΛΑ ΠΑΛΙ
Ο βασικος λογος που εκανα το αρθο αυτο ειναι για να μην υπαρξει επομενος.
Μιλισα με ενα δικηγορο τωρα που ασχολειται με τετοια θα τον παρει το απογευμα για εξοδικο και θα κανουμε και αγωγη να παρουμε τα χρηματα ως τοτε ομως πληρωνω τις δωσεις κανονικα ειμαι ηδη στη 2η δοση.
Στη φωτο ειναι η μηχανη μου αλλα οχι σε αυτον. Sτον σκουρτα την αντιπροσοπεια ειναι δεν εχει παει να παραλαβει ακομα.εγω πηγα εκει να το καμαρωσω.
βιαστικαμε να πουμε τα συνχαρικια ε???εγω στη θεση σου θα πηγαινα απο κει γυρω στις 5.30 που παει και αυτος γιατι τα μεσημερια ο κωστας λειπει....:winka: και αν στα μασησει παλι δικηγορος να ξεμπερδευεις....
Πω πω παιδια ο ανθρωπος ειναι πολυ φολα σοβαρα μακρια παιδες....
εφαγα φολα παλι οτι του ετυχε κατι και δεν εχει ρευστοτητα και κατι λαλακιεσ τετοιες και τρελαθηκα πηρα το δικηγορο και ξεκινησα διαδικασια εξοδικου ΑΥΡΙΟ και αγωγης απο δευτερα να παρω τα χρηματα μου τουλαχιστον. Κριμα πραγαμτικα κριμα απο τετοια μαγαζια δεν το περιμενα. ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑ:(
kalogeros
20/10/2010, 00:54
Κρίμα ρε φίλε για την ταλαιπωρία σου. Μακάρι να βγάλεις άκρη, αν και με την δήλωση που λες ότι υπέγραψες τα βλέπω λίγο σκούρα τα πράγματα.
Τέλος παντων, καλό κουράγιο.
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalogeros
Κρίμα ρε φίλε για την ταλαιπωρία σου. Μακάρι να βγάλεις άκρη, αν και με την δήλωση που λες ότι υπέγραψες τα βλέπω λίγο σκούρα τα πράγματα.
Τέλος παντων, καλό κουράγιο.
ΣΥΜΦΩΝΩ αυτο το χαρτι ειναι ενα θεμα.....ρωτα το δικηγορο και καλα ξεμπερδεματα...δες αν εκρεμουν αλλες καταγκελιες στο ονομα του κιολας...:(
εγω επιμενω να ξανατσεκαρει τον αριθμο που γραφει στην υπευθυνη δηλωση αν αναφερεται στη μηχανη της αντιπροσωπειας...
αν οχι υπαρχει σοβαρό θεμα..
αν παλι ο αριθμος της υπευθυνης δηλωσης ταιριαζει με την εκτελωνισμενη μηχανή ειναι αυθαποδεικτο οτι δεν εχει παραλαβει καμια μηχανη...
καθως δεν θα υπαρχει σχετικό τιμολόγιο-δελτιο αποστολής...;)
γενικά να ευχεσαι να μην δεις αυριο-μευθαυριο το μαγαζι του κλειστο...
ετσι οπως τον κόβω κανονιζει τις τελευταιες λεπτομεριες για το "ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΟΝΙ"..
...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΩ ΛΑΘΟΣ....
Λοιπον πεσανε τα τηλεφωνα απο το δικηγορο σημερα, αφου μιλισαμε αναλυτηκα χτεσ το βραδυ για να χεκινησει το εξωδικο.
Η δηλωση ειναι ΜΟΝΟ για την τραπεζα δεν παιζει κανενα ρολο ολοι ετσι κανουν για τα δανεια μου ειπε ο δικηγορος ο οποιος ασχολειται μονο με τετοιες περιπτωσεις...
Τον παρακαλεσε ο Κωστας να μην κανει καμια κινηση ως την παρασκευη για να μου παραδωσει το μηχανακι διοτι το μαγαζι του ειναι στο ονομα τησ γυναικας του που δεν χερει τιποτα....
Τον κατσαδιασε κιολας ο δικηγορος για το λογο που χαλασε τα χρηματα μου αριστερα και δεξια.
Και του υποσχεθηκε παρασκευη θα το εχω οποτε παει για παρασκευη το εξωδικο...
Λοιπον πεσανε τα τηλεφωνα απο το δικηγορο σημερα, αφου μιλισαμε αναλυτηκα χτεσ το βραδυ για να χεκινησει το εξωδικο.
Η δηλωση ειναι ΜΟΝΟ για την τραπεζα δεν παιζει κανενα ρολο ολοι ετσι κανουν για τα δανεια μου ειπε ο δικηγορος ο οποιος ασχολειται μονο με τετοιες περιπτωσεις...
Τον παρακαλεσε ο Κωστας να μην κανει καμια κινηση ως την παρασκευη για να μου παραδωσει το μηχανακι διοτι το μαγαζι του ειναι στο ονομα τησ γυναικας του που δεν χερει τιποτα....
Τον κατσαδιασε κιολας ο δικηγορος για το λογο που χαλασε τα χρηματα μου αριστερα και δεξια.
Και του υποσχεθηκε παρασκευη θα το εχω οποτε παει για παρασκευη το εξωδικο...
ε αφου ο λογος του ειναι συμβολαιο ...:rolleyes:
ο δικηγορος ειναι γνωστος σου??
εξουσιοδοτεις δικηγορο να κανει εξωδικο κ αυτος κανει κυρηγμα στον απατεώνα??:mad:
και δινει παράταση για να μην στεναχωρησει τη γυναικα του μαγαζατορα...τι αλλο θα ακουσουμε...:sick:
Υ.Γ. Οσο για την υπευθυνη δηλωση σε πληροφορω οτι οι περισσοτερες τραπεζες δεν κανουν έτσι...
την τραπεζα τη νοιαζει να μην ειναι εικονικη η συναλλαγη...δηλαδη να υπαρχει τιμολογιο πωλησης....
αυτα με την υπευθυνη δηλωση πρωτη φορα το ακουω..εκτος αν τα τελευταια δυο χρονια εχουν αλλαξει τα πραγματα...
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
ε αφου ο λογος του ειναι συμβολαιο ...:rolleyes:
ο δικηγορος ειναι γνωστος σου??
εξουσιοδοτεις δικηγορο να κανει εξωδικο κ αυτος κανει κυρηγμα στον απατεώνα??:mad:
και δινει παράταση για να μην στεναχωρησει τη γυναικα του μαγαζατορα...τι αλλο θα ακουσουμε...:sick:
Υ.Γ. Οσο για την υπευθυνη δηλωση σε πληροφορω οτι οι περισσοτερες τραπεζες δεν κανουν έτσι...
την τραπεζα τη νοιαζει να μην ειναι εικονικη η συναλλαγη...δηλαδη να υπαρχει τιμολογιο πωλησης....
αυτα με την υπευθυνη δηλωση πρωτη φορα το ακουω..εκτος αν τα τελευταια δυο χρονια εχουν αλλαξει τα πραγματα...
+1000 με το φιλο....:cool:
kalogeros
21/10/2010, 01:24
Ρε φίλε μακάρι να πάνε όλα κατ' ευχήν, αλλά...
...είμαι περίεργος να δω τι άλλη δικαιολογία θα σου πει. Την μία σου λέει ότι δεν παρέλαβε γιατί η αντιπροσωπεία δεν δεχόταν επιταγές (?). Την άλλη σου λέει να μην του κάνεις μήνυση γιατί το μαγαζί είναι στο όνομα της γυναίκας του. Την Παρασκευή θα σου πει ότι οι εξωγήινοι απήγαγαν τα παιδιά του και έδωσε τα λεφτά της μηχανής για λύτρα. Και ΕΣΥ κάθεσαι και ακούς τον δικηγόρο που πληρώνεις ΕΣΥ, που σου λέει να μην στείλεις ακόμα το εξώδικο. Πλάκα πλάκα, έχω και εγώ μια μηχανή για πούλημα αν ενδιαφέρεσαι.
Πλάκα πλάκα, έχω και εγώ μια μηχανή για πούλημα αν ενδιαφέρεσαι
^^ ναι αμε τωρα που πηρα φορα... δεν κολονουμε πουθενα.
Ο δικηγορος μου ειπε για να μην δωσω τσαμπα 200 ευρο να κανω λιγο υπομονη τωρα που μιλισε αυτος μαζι του και καταλαβε οτι δεν παιζω μηπως και τη παραδωση και τελειωσει εκει.
Γνωστος ειναι οχι φιλος ο δικηγορος .
Μαλιστα ο δικηγορος μου ειπε οτι ο μαγαζοτορας στη τηλεφωνικη εποικοινωνια μαζι του δεκτηκε οτι ξοδεψε τα χρηματα μου αλλου σαν να μην συμβαινει τιποτα και οταν του ειπε τι πραματα ειναι αυτα του απαντησε ολοι οι μαγαζατορες ετσι κανουν και οτι δεν συνενοουμαστε...και φρικαρε λιγο ο δικηγορος
Ξεχασα να αναφέρω οτι εχει μιλισει και η ΜΟΤ.Ε.Κ μαζι του και ειπε κατι ψεματα εκει δεν παραδεκτηκε τιποτα.
οτι αργησε το μηχανακι επειδη ειχαν απεργια οι νταλικεριδεσ η οποια απεργια ελιξε στισ 28 του προηγουμενου μηνα και δεν εχουν βγει κατι χαρτια για αυτο δεν την εχει παραδωσει ακομα τωρα τι χαρτια ειναι αυτα που κανουν 1 μηνα να βγουν δεν ξερω....
ΝΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Kύριε Πανταζή,
Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας μίλησα από τηλεφώνου με τον κύριο
******* Κώστα ο οποίος με ενημέρωσε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην απεργία των φορτηγών και σε κάποια χαρτιά της μοτοσυκλέτας που δεν ήταν έτοιμα..
Καθώς ζήτησα να έχω οριστική ημερομηνία παράδοσης της μοτοσυκλέτας προς εσάς, δεσμεύθηκε ότι την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010 θα σας δοθεί.
Σε περίπτωση που αυτή η προθεσμία δεν τηρηθεί παρακαλώ, όπως επικοινωνήσετε μαζί μου για τις περαιτέρω ενέργειες από την Μοτοσυκλετιστική Ένωση Καταναλωτών.
Παραμένω στη διάθεση για οτιδήποτε περαιτέρω.
Φίλε αν το μαγαζί ήταν πριν λίγα χρόνια στο όνομα του και τώρα το έχει γυρίσει στο όνομα της γυναίκας του τότε μην ακούς παραμύθια και περιμένεις.
Μάλλον τον κυνηγάνε και άλλοι.
Έχω φίλο που κυνηγάει κάποιων και πρόσφατα ο τύπος γύρισε το μαγαζί στο όνομα της γυναικάς του ελπίζω να μην είναι αυτός.
:sad:
notakos600
21/10/2010, 14:33
Αληταράδες που την έχουν δει έμποροι και κρο'ι'δεύουν το κοσμάκη....
PERIPETEIAS
21/10/2010, 14:37
ποιος ειναι αυτος ο Κωστας ειπαμε?
αυριο λοιπον?
θα ηθελα πολυ αυριο αν δεν παρεις την μηχανη να γραψετε πιο ειναι το μαγαζι...............
εστω με πμ σε ολους
ακου 1 μηνα +
χαρα στην υπομονη σου
ζητα αλλο να κυκλοφορεις εστω μεταχειρο
Γνώμη μου, να κάνεις υπομονή μέχρι την Παρασκευή (αύριο) που σου λέει. Είναι ο μόνος τρόπος να το λύσεις γρήγορα και όσο γίνεται πιό ανέξοδα, από τη στιγμή που έμπλεξες έτσι. Να είναι όμως την Παρασκευή και ούτε μία μέρα μετά. Γιατί από μέρα σε μέρα πολλά μπορεί να γίνουν (παίζουν και πτωχεύσεις) και να μείνεις με την απόδειξη στο χέρι. Αν πραγματικά θέλει να παραδώσει το μηχανάκι θα έχει κάνει όλες τις ενέργειες μέχρι αύριο, τώρα που είδε ότι άρχισες να το ψάχνεις και λίγο παραπέρα.
ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΗΝΑ
ενταξει δεν χρειαζοταν να επισυναψεις κ την αποδειξη..σε πιστευουμε..
απλα κατι περιεργο..
αποδειξη εισπραξης Νο14???
για ενα μαγαζατορα που υποτιθεται ειναι χρονια στο χωρο?
μηπως προσφατα εχει μεταβιβασει το μαγαζι?
οχι τιποτα αλλο αλλα ειναι ακομα μια ενδειξη για κανονι...
PortisHead
21/10/2010, 15:55
Απορω γιατι απαγορευεται η δημοσιευση του ονοματος του μαγαζιου.
Εδω δεν προκειτε για διενεξη ή συκοφαντια.
Μιλαμε για γεγονοτα.
ΓΑΜΟΤΟ , τσατιστικα τωρα .
:lol:
kalogeros
22/10/2010, 01:05
ενταξει δεν χρειαζοταν να επισυναψεις κ την αποδειξη..σε πιστευουμε..
απλα κατι περιεργο..
αποδειξη εισπραξης Νο14???
για ενα μαγαζατορα που υποτιθεται ειναι χρονια στο χωρο?
μηπως προσφατα εχει μεταβιβασει το μαγαζι?
οχι τιποτα αλλο αλλα ειναι ακομα μια ενδειξη για κανονι...
Η απόδειξη είναι αθεώρητη. Μπλοκάκια με τέτοιες αποδείξεις μπορεί να έχει δεκάδες, όπως επίσης μπορεί να γράφει επάνω και ότι μαλακια θέλει, αφού δεν αποτελούν επίσημο έγγραφο.
Εγώ για άλλο πράγμα αναρωτιέμαι. Ρε συ Rxakias, έχεις βγάλει το ονοματεπώνυμό σου με το κινητό σου τηλέφωνο στο νετ?
Gandalf dr685sm
22/10/2010, 08:14
Δεν μπαίνει το όνομα του μαγαζιού, διότι δεν είναι επώνυμη η αναφορά .... τουλάχιστον απο όσο γνωρίζω απο αυτά που λένε εδώ οι mods του moto.gr
Gandalf
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalogeros
Η απόδειξη είναι αθεώρητη. Μπλοκάκια με τέτοιες αποδείξεις μπορεί να έχει δεκάδες, όπως επίσης μπορεί να γράφει επάνω και ότι μαλακια θέλει, αφού δεν αποτελούν επίσημο έγγραφο.
Εγώ για άλλο πράγμα αναρωτιέμαι. Ρε συ Rxakias, έχεις βγάλει το ονοματεπώνυμό σου με το κινητό σου τηλέφωνο στο νετ?
ναι δεκάδες μπλοκακια μπορει να εχει αλλα πρεπει να ειναι αριθμημενα με τη σειρα φιλε μου..
και επειδη ειναι αθεώρητα δεν παει να πει οτι δεν εχουν ισχυη..
και τιμολογια αγορας υπαρχουν αθεωρητα...βαση σχετικου αρθρου ΚΒΣ...δεν παει να πει οτι δεν ισχυουν...;)
εμας σε ελεγχους το ΣΔΟΕ κοιταζε πάντα κ τα μπλοκ των γραμματιων εισπραξης ...
οτι εχει πανω τη σφραγιδα κ την υπογραφη σου εχει ισχυη κανονικη φιλε...
kalogeros
22/10/2010, 19:11
ναι δεκάδες μπλοκακια μπορει να εχει αλλα πρεπει να ειναι αριθμημενα με τη σειρα φιλε μου..
και επειδη ειναι αθεώρητα δεν παει να πει οτι δεν εχουν ισχυη..
και τιμολογια αγορας υπαρχουν αθεωρητα...βαση σχετικου αρθρου ΚΒΣ...δεν παει να πει οτι δεν ισχυουν...;)
εμας σε ελεγχους το ΣΔΟΕ κοιταζε πάντα κ τα μπλοκ των γραμματιων εισπραξης ...
οτι εχει πανω τη σφραγιδα κ την υπογραφη σου εχει ισχυη κανονικη φιλε...
Δεν ξέρω τι γίνεται με τα τιμολόγια, αλλά επιμένω ότι σε αυτές τέτοιου είδους αποδείξεις μπορεί ο καθένας να γράφει ότι μαλακία θέλει. Και ανάποδα να τις αριθμίσει, δεν θα του πει κανένας τίποτα. Αν θέλεις, μπορώ να σου κόψω ένα κάρο τέτοιες αποδείξεις από τα μπλοκάκια που έχω στα σιρτάρια μου, και ας μην έχω καμία σχέση με εμπόριο. :wave2:
Τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το θέμα μας. Ρε συ Rxakias η Παρασκευή ήρθε και κοντεύει να περάσει κιόλας. Μην μας κρατάς σε αγωνία. Για πες τι έγινε.
Τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το θέμα μας. Ρε συ Rxakias η Παρασκευή ήρθε και κοντεύει να περάσει κιόλας. Μην μας κρατάς σε αγωνία. Για πες τι έγινε.
+990
τιποτα παιδες απολυτος με πηρε τηλεφωνο στις 8 και πηγα απο εκει δεν ειχε μηχανακι να μου δωσει κ μου εδωσε πισω τα μισα χρηματα 5500 μετρητα κ μου εδωσε και μια αποδειξη που εχει υπογραψει οτι μεχρι το τελος τις αλλης εβδομαδας θα με εχει ξοφλησει τελειως γιατι δεν μπορουσε να μου το παραδωσει.
kalogeros
23/10/2010, 01:55
τιποτα παιδες απολυτος με πηρε τηλεφωνο στις 8 και πηγα απο εκει δεν ειχε μηχανακι να μου δωσει κ μου εδωσε πισω τα μισα χρηματα 5500 μετρητα κ μου εδωσε και μια αποδειξη που εχει υπογραψει οτι μεχρι το τελος τις αλλης εβδομαδας θα με εχει ξοφλησει τελειως γιατι δεν μπορουσε να μου το παραδωσει.
Φαντάζομαι ότι η στεναχώρια σου είναι μεγάλη και πραγματικά κρίμα για την όλη κατάσταση. Διαβάζοντας όμως το παραπάνω μου γεννόνται δύο ερωτήματα.
1ο: Είχε να σου δοσει μετρητά αλλά δεν είχε να πληρώσει την μοτό;
2ο: Τους τόκους στην τράπεζα ποιος θα τους πληρώσει;
Φίλε, επειδή μάλλον είσαι αποφασισμένος να το πάρεις το μηχανάκι, σου ευχομαι με τον επόμενο έμπορο να ξεμπερδέψεις αμέσως.
ωραια ...κατι ειναι κ αυτο..
αλλα το ποσο του δανειου ποσο ειναι?
γιατι το δανειο εφοσον δεν πραγματοποιηθει η συναλλαγη ειναι ακυρο...
ψαξε λιγο κ αυτο για να μην φεσωθεις τιποτα εξοδα τραπεζας και γ@μισιατικους τοκους...
αντε καλα ξεμπερδεματα...
και καλή τυχη την επομενη φορα...
John Steed
23/10/2010, 09:06
Αν του τα δώσει όλα πίσω, δεν έγινε τίποτα, μόνο η ταλαιπωρεία. Θα πάει τα χρήματα σε άλλο μαγαζί και θα αγοράσει τη μοτό που θέλει.
Ούτως ή άλλως θα έπαιρνε δάνειο.
Καλά ξεμπερδέματα από εκεί και ψυχραιμία....:wave2: :wave2: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
Αν του τα δώσει όλα πίσω, δεν έγινε τίποτα, μόνο η ταλαιπωρεία. Θα πάει τα χρήματα σε άλλο μαγαζί και θα αγοράσει τη μοτό που θέλει.
Ούτως ή άλλως θα έπαιρνε δάνειο.
Καλά ξεμπερδέματα από εκεί και ψυχραιμία....:wave2: :wave2: :wave2:
κανεις λαθος..
τα δανεια τα δινει η τραπεζα για την συγκεκριμενη συναλλαγη..για την αγορά της συγκεκριμένης μηχανής..
μην ξεχνας οτι εχει υπογραψει χαρτι το οποιο προφανως εχει επιδοθει στην τραπεζα οτι παρελαβε το μηχανακι...
δεν ειναι απλο καταναλωτικο δανειο...για να παρεις τα λεφτα και να τα κανεις ο,τι θες...
για αυτο κ δινει προμηθεια η τραπεζα στους εμπορους
και παραλληλα δινει προμηθεια κ η αντιπροσωπεια στον έμπορο...
Gandalf dr685sm
23/10/2010, 09:15
για αυτο κ δινει προμηθεια η τραπεζα στους εμπορους
και παραλληλα δινει προμηθεια κ η αντιπροσωπεια στον έμπορο...
Αυτό δεν το γνώριζα... οπότε σε αυτή την περίπτωση ακόμα και αν έδινε τα χρήματα πίσω στο σύνολο τους, πάλι κερδισμένος θα έβγαινε ο έμπορος , σωστά;
Gandalf
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Αυτό δεν το γνώριζα... οπότε σε αυτή την περίπτωση ακόμα και αν έδινε τα χρήματα πίσω στο σύνολο τους, πάλι κερδισμένος θα έβγαινε ο έμπορος , σωστά;
Gandalf
αν εξαιρεσεις οτι η τραπεζικη συμβαση ειναι ακυρη και ως εκ τουτου ειναι παρανομος , ναι...
κατα τα αλλα βγαινει κερδισμενος αν ισχυσει το δανειο..
αν το δανειο ειναι 11000 θα παρει μια προμηθεια κοντα στα 300-500 ευρω αναλογα τη συμφωνια του με την τραπεζα..;)
αλλα μην ξεχναμε οτι υπαρχει μια δηλωση 105 που βαρυνει τον αγοραστη και ειναι ψευδης με οτι ποινικα αυτο συνεπάγεται...;)
John Steed
23/10/2010, 09:41
κανεις λαθος..
τα δανεια τα δινει η τραπεζα για την συγκεκριμενη συναλλαγη..για την αγορά της συγκεκριμένης μηχανής..
μην ξεχνας οτι εχει υπογραψει χαρτι το οποιο προφανως εχει επιδοθει στην τραπεζα οτι παρελαβε το μηχανακι...
Αυτό το ξέχασα....:eek:
Δίκιο έχεις....
Και τώρα....? :confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
Αυτό το ξέχασα....:eek:
Δίκιο έχεις....
Και τώρα....? :confused:
καταρχην πρεπει να παει στην τραπεζα να δηλωσει οτι δεν εχει πραγματοποιηθει η συναλλαγη...
τωρα πως θα δικαιολογησει την ψευδη δηλωση δεν ξερω...
πρεπει να ρωτησει δικηγορο...
αλλα δεν καταλαβα ποσο ειναι το ποσο του δανειου..
αν εχει εκταμιευθει το δανειο πρεπει να επιστραφουν τα λεφτα και να ακυρωθει η δανειακη συμβαση...
σιγουρα θα υπαρξουν καποια τραπεζικα εξοδα τα οποια κανονικα πρεπει να επιβαρυνθει ο εμπορος...
αλλα με αυτον τον εμπορο αντε να βγαλεις ακρη...
Αν κατάλαβα καλά φίλε μου, πήρες πίσω την προκαταβολή σου, ενώ ο κύριος έχει εισπράξει και το ποσό του δανείου σου.
Καλό θα ήταν κατά τη γνώμη μου να περάσεις και μια βόλτα από την τράπεζα και να εξηγήσεις το όλο σκηνικό. Έτσι θα υπάρξει και μια επιπλέον πίεση από μέρους της τράπεζας στο έμπορο με ότι αυτό συνεπάγεται.
Δεν ξέρω αν γίνεται αλλά μήπως να έλεγες στην τράπεζα ότι δεν σκέπτεσαι την ακύρωση του δανείου αλλά την επανέκδοσή του σε άλλο έμπορο. Μήπως αυτό έκανε τα πράγματα λίγο διαφορετικά οπότε θα σε διευκόλυνε και στην όλη συναλλαγή????
:confused: :confused:
Αν κατάλαβα καλά φίλε μου, πήρες πίσω την προκαταβολή σου, ενώ ο κύριος έχει εισπράξει και το ποσό του δανείου σου.
Καλό θα ήταν κατά τη γνώμη μου να περάσεις και μια βόλτα από την τράπεζα και να εξηγήσεις το όλο σκηνικό. Έτσι θα υπάρξει και μια επιπλέον πίεση από μέρους της τράπεζας στο έμπορο με ότι αυτό συνεπάγεται.
Δεν ξέρω αν γίνεται αλλά μήπως να έλεγες στην τράπεζα ότι δεν σκέπτεσαι την ακύρωση του δανείου αλλά την επανέκδοσή του σε άλλο έμπορο. Μήπως αυτό έκανε τα πράγματα λίγο διαφορετικά οπότε θα σε διευκόλυνε και στην όλη συναλλαγή????
:confused: :confused:
τη δανειακη συμβαση την υπογραφουν τα τρια μερη, ο πελατης, ο εμπορος, η τραπεζα, οπως καταλαβαινεις το συγκεκριμενο δανειο που εγκριθηκε για το συγκεκριμενο μηχανάκι για το συγκεκριμενο έμπορο δεν μπορει να ισχυσει για αλλη συναλλαγη...
επισημαινω παλι δεν ειναι ενα απλο καταναλωτικο δανειο που το περνεις κ το κανεις οτι θες...ειναι δανειο για συγκεκριμενο σκοπο ...
αν παει στην τραπεζα η τραπεζα θα στραφει κατα του εμπορου κ θα παρει τα λεφτα πισω...μετά ο εμπορος θα εχει ακομα μικροτερη ρευστοτητα για να ξεχρεωσει τον φιλο...
εκτος του γεγονοτος οτι υπαρχει παντα μια υπευθυνη δηλωση που εινια ψευδης...
εχει μπλεξει με λιγα λογια σε ενα μικρο αδιέξοδο κ καλο θα ηταν να το αφησει στον δικηγορο του...
ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ....ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΑΝ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΔΥΣΜΕΝΗΣ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥ ...
Λοιπον σήμερα συναντήθηκα με τον εμπορο σε πολυ ποιο ηρεμο κλιμα και μου ειπε οτι τα 5500ευρο τα πηγε προκαταβολη στο μαγαζι που ειχε το μηχανακι μου και του ειπε ελα και παρε ενεχειρο οποιο μηχανακι θες και οσα θες απο το μαγαζι μου ανεξαρτητους κοστου μεχρι να σου δωσω και τα υπολοιπα χρηματα απλα δωσε μου το σουζουκι να το παραδωσω γιατι εχω προβλημα με το πελατη, ο εμπορας της σουζουκι δεν δεχτηκε δεν ξερω το λογο εφοσον γνωριζονται κιολας μεταξυ τους.
Οποτε με φωναξε στο μαγαζι του και μου εδωσε εμενα τα χρηματα αυτα και με ενα χαρτι οτι μου χρωσταει αλλα 5500ευρο και θα εξοφληθουν μεχρι τα τελη τις αλλης εβδομαδας.
Και μου ζητησε προσωπικη χαρη μολις με ξεπληρωσει να μην παρω το σουζουκι απο εκει την τοπικη σουζουκι λογο της συμπεριφορας που ειχαν απεναντι του αλλα να το παραγειλουμε στα κεντρικα και να μου το δωσει σε τιμη χονδρικης οσο το αγωραζει αυτος, για την ολη ταλαιπωρια που μου δημιουργησε.
Gandalf dr685sm
24/10/2010, 08:34
εντάξει είμαι φύση καχύποπτος και δεν μου αρέσει κάτι σε αυτή την ιστορία.... ειδικά το θέμα οτι το δάνειο όπως λες εκταμιεύθηκε , άρα είχε το σύνολο του ποσού λογικά. Και έκανε χρήση των χρημάτων σου για να καλύψει κάτι άλλο προφανώς...
Εν πάση περιπτώση... καλά ξεμπερδέματα αδερφέ και αν βγεις αλώβητος απο αυτό... προς γνώση και συμμόρφωση... Την υπογραφή και το π... γνωρίζουμε που τα βάζουμε.
Κατά την δική μου ταπεινή άποψη (η οποία σχηματίστηκε από τα γραφόμενα - δεν ξέρω τον έμπορο ούτε κι έχω παρτίδες με την αθηναϊκή αγορά καθότι μένω Πάτρα), τα πράγματα είναι λίγο ως πολύ όπως όπως και σε όλη την υπόλοιπη αγορά. Μεγάλη επισφάλεια ίσως και να έχει ακουστεί κάτι για την ρευστότητα του εμπόρου και ο μεγάλος της Suzuki δεν του πήρε την επιταγή. Απαίτησε μετρητό το οποίο ο έμπορος δεν είχε και προσπάθησε όπως όπως να μπαλώσει την τρύπα. Το Δάνειο του φίλου μας είναι ήδη στα χέρια του εμπόρου οπότε αν η τράπεζα στραφεί κατά του μάλλον ο φιλαράκος μας δεν θα πάθει ζημιά (εκτός από το γεγονός ότι περιμένει 1 μήνα να πάρει το μηχανάκι του). Από την άλλη όταν του λέει ο έμπορος πάρε όποιο μηχανάκι θες σαν ενέχυρο (με την απαραίτητη χαρτούρα βεβαίως) πάει να πει ότι περνάει μια δύσκολη και θέλει να μείνει στον χώρο οπότε την παλεύει για να καθαρίσει, από την άλλη θέλει να δηλώσει έμπρακτα στον πελάτη του τη συγνώμη και του δίνει το μηχανάκι χονδρική χωρίς καθόλου κέρδος φτάνει να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Μου ακούγεται ανθρώπινος και μάλλον απελπισμένος με την κατάσταση που μπλέχτηκε διότι αν ο φίλος μας κάνει καταγγελία στη τράπεζα θα χάσει (ο έμπορος) και την συνεργασία του με κείνους οπότε θα βρεθεί σε ακόμα πιό δύσκολη κατάσταση.
Γνώμη μου πάντα, φίλε μου, φρόντισε να πάρεις κάποιο μηχανάκι από τον έμπορο (με κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει τα λεγόμενα του εμπόρου - ίσης ή παραπλήσιας αξίας του δανείου σου) και άφησε τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά για λίγες μέρες μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Πιθανότατα θα λήξουν όλα αίσια και για σένα και για εκείνον.
Εύχομαι καλό τέλος να έχει η υπόθεσή σου.
Κατά την δική μου ταπεινή άποψη (η οποία σχηματίστηκε από τα γραφόμενα - δεν ξέρω τον έμπορο ούτε κι έχω παρτίδες με την αθηναϊκή αγορά καθότι μένω Πάτρα), τα πράγματα είναι λίγο ως πολύ όπως όπως και σε όλη την υπόλοιπη αγορά. Μεγάλη επισφάλεια ίσως και να έχει ακουστεί κάτι για την ρευστότητα του εμπόρου και ο μεγάλος της Suzuki δεν του πήρε την επιταγή. Απαίτησε μετρητό το οποίο ο έμπορος δεν είχε και προσπάθησε όπως όπως να μπαλώσει την τρύπα. Το Δάνειο του φίλου μας είναι ήδη στα χέρια του εμπόρου οπότε αν η τράπεζα στραφεί κατά του μάλλον ο φιλαράκος μας δεν θα πάθει ζημιά (εκτός από το γεγονός ότι περιμένει 1 μήνα να πάρει το μηχανάκι του). Από την άλλη όταν του λέει ο έμπορος πάρε όποιο μηχανάκι θες σαν ενέχυρο (με την απαραίτητη χαρτούρα βεβαίως) πάει να πει ότι περνάει μια δύσκολη και θέλει να μείνει στον χώρο οπότε την παλεύει για να καθαρίσει, από την άλλη θέλει να δηλώσει έμπρακτα στον πελάτη του τη συγνώμη και του δίνει το μηχανάκι χονδρική χωρίς καθόλου κέρδος φτάνει να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Μου ακούγεται ανθρώπινος και μάλλον απελπισμένος με την κατάσταση που μπλέχτηκε διότι αν ο φίλος μας κάνει καταγγελία στη τράπεζα θα χάσει (ο έμπορος) και την συνεργασία του με κείνους οπότε θα βρεθεί σε ακόμα πιό δύσκολη κατάσταση.
Γνώμη μου πάντα, φίλε μου, φρόντισε να πάρεις κάποιο μηχανάκι από τον έμπορο (με κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει τα λεγόμενα του εμπόρου - ίσης ή παραπλήσιας αξίας του δανείου σου) και άφησε τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά για λίγες μέρες μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Πιθανότατα θα λήξουν όλα αίσια και για σένα και για εκείνον.
Εύχομαι καλό τέλος να έχει η υπόθεσή σου.
+1000 :winka:
Επιτελους παιδες μετα απο 1 μηνα και 16 μερες παρελαβα το μηχανακι χτεσ το βραδι !! λιγα λιγα μαζεψε τα χρηματα και το πηρα επιτελους!!!! σημερα πινακιδα ασφαλεια και καλεσ βολτες !!!
217468
χτεσ 1 η του μηνος των Αγιων Αναργιρων ---> προστατες των γιατρων (the doctor)
τυχαιο ???? δεν νομιζω
χαχαχαχαχαχ:beer: :beer: :beer:
κανονιστε καμια βολτα :winka:
XJR_Billy
02/11/2010, 14:26
Μεγειές φίλε, καλοτάξιδοι !!! :beer: :beer:
ταλαιπορηθηκες αλλα ξεμπλεξες τουλαχιστον
καλοταξιδο και καλες βολτες :beer:
φιλαρακι καλοταξιδο και καλες βολτες και απο δω και περα προσεχουμε...:beer: :beer:
chr1s_86
02/11/2010, 16:34
:beer: :beer: :beer:
alexxxcbr
02/11/2010, 17:01
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Καλες βολτες
Manalishi
02/11/2010, 17:39
Μπράβο ρε φίλε, καλές βόλτες και προσοχή πλέον!!
John Steed
02/11/2010, 18:27
Να το χαίρεσαι, κουκλί είναι το άτιμο!
Τέλος καλό όλα καλά. Την έκπτωση στην έκανε τελικά?