Σύνδεση

View Full Version : Διαφημιστικά περιπτέρων και λεωφορειόδρομοι

Joyrider
16/10/2010, 19:20
Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει αλλά τώρα τελευταία έχει γίνει πιο συχνό το φαινόμενο, ή έτσι μου φαίνεται εμένα τουλάχιστον.

Μιλάω για τις διαφημιστικές πινακίδες (σταντ) που βγάζουν τα περίπτερα τις μέρες και ώρες που δεν είναι απαγορευτικό να κινούντε τα αυτοκίνητα στις λωρίδες των λεωφορείων.

Ειδικά το βράδυ δεν φαίνονται καθόλου και έχει τύχει πολλές φορές να τις δω τελευταία στιγμή.Τις βάζουν και ακριβώς στην μέση οι άτιμοι.

Έχουν τέτοιο δικαίωμα να τις βγάζουν εκεί τις συγκεκριμένες μέρες ή μπορείς να τους κυνηγήσεις αν πέσεις εξαιτίας τους?

kalogeros
16/10/2010, 19:33
Φίλε Joyrider, αυτές οι πινακίδες είναι παράνομες από όλες τις πλευρές. Τίποτα δεν δικαιολογεί την ύπαρξή τους πάνω στο οδόστρωμα. Δεν ξέρω αν μπορείς να τους κυνηγησείς μετά από ατύχημα (αν και λογικά θα έπρεπε), πάντως σίγουρα μπορείς να κάνεις καταγγελία στην τροχαία και αυτοί με τη σειρά τους, αφού ελέγξουν ότι η καταγγελία στέκει, κόβουν το απαραίτητο ραβασάκι.

kalogeros
16/10/2010, 19:47
Το βρήκα. Άρθορο 48 του ΚΟΚ, παράγραφος 1.

Άρθρo 48
Kατάληψη τμήματoς oδoύ και πεζόδρoμoυ
1. H πρoσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματoς τoυ oδoστρώματoς με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγoρεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμπoδίζεται η κυκλoφoρία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση oχημάτων ή περιoρίζεται η oρατότητα αυτών πoυ χρησιμoπoιoύν τις oδoύς.

Στο ίδιο άρθρο στη δεύτερη παράγραφο λέει το εξής

2. Kατ’ εξαίρεση της διάταξης της πρoηγoύμενης παραγράφoυ, μπoρεί να επιτραπεί σε έκτακτες περιπτώσεις ή ζώνες μικρής κυκλοφορίας εντός κατοικημένων περιοχών, αν υπάρχει αρκετός χώρoς γι’ αυτό, η κατάληψη τμήματoς oδoύ με πρoσωρινές εγκαταστάσεις ή εμπόδια ύστερα από άδεια των Δημoτικών ή Koινoτικών Aρχών μετά γνώμη των αρμόδιων Aστυνoμικών
Aρχών.

Αλλά δεν νομίζω ότι κάποιο από τα περίπτερα πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις για να βάλει νόμιμα τις διαφημιστικες του πινακίδες.

Joyrider
16/10/2010, 20:06
Ωραίος!, ευχαριστώ.. Άρα μέχρι και αποζημίωση μπορείς να πάρεις. Παραξενεύτηκα και γω γιατί είδα πολλούς να το κάνουν και λέω μήπως κάνω εγώ λάθος.

Προσοχή λοιπόν :beer: