View Full Version : Μέρκελ: «Αποτύχαμε με τους μετανάστες»
Το μοντέλο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας απέτυχε στη Γερμανία, τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, απευθυνόμενη σε νέους-μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματός της.
Οταν το λεει η Γερμανια...η Ελλαδα τι πρεπει να πει και να κανει?
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4599543
Cpt. Haddock
18/10/2010, 10:49
Στο μουντιάλ δεν ήταν καθολου αποτυχημενο παντως το μοντέλο
el_hymador
18/10/2010, 10:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
Το μοντέλο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας απέτυχε στη Γερμανία, τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, απευθυνόμενη σε νέους-μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματός της.
Η Ελλαδα δεν πρεπει να κανει τιποτα, αλλα οι Ελληνες πρεπει να πανε μεταναστες στη Γερμανια:D
Συμφωνώ απόλυτα στο γεγονός ότι όταν πας να ζήσεις σε άλλη χώρα ΟΦΕΙΛΕΙΣ να μάθεις άπταιστα την εκεί γλώσσα και να ασπαστείς τον πολιτισμό και την κουλτούρα τους. Το υπόλοιπο κείμενο βεβαια το βλέπω μια προσπάθεια να βελτιωθούν τα πεσμένα νούμερα του κόμματος της κ. Μέρκελ. :rolleyes:
Αν πάρουμε παράδειγμα τους Τούρκους (εργατικοί μεν) μόνο αυτό δεν κάνουν παρά γκετοποιούνται όλοι μαζί χωρίς καμία διάθεση να εγκλιματιστούν στη χώρα που τους φιλοξενεί σε αντίθεση με Έλληνες, Ισπανούς, Ιταλούς που έχω δει εκεί.
alximistis
18/10/2010, 11:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ingenius
Συμφωνώ απόλυτα στο γεγονός ότι όταν πας να ζήσεις σε άλλη χώρα ΟΦΕΙΛΕΙΣ να μάθεις άπταιστα την εκεί γλώσσα και να ασπαστείς τον πολιτισμό και την κουλτούρα τους. Το υπόλοιπο κείμενο βεβαια το βλέπω μια προσπάθεια να βελτιωθούν τα πεσμένα νούμερα του κόμματος της κ. Μέρκελ. :rolleyes:
Αν πάρουμε παράδειγμα τους Τούρκους (εργατικοί μεν) μόνο αυτό δεν κάνουν παρά γκετοποιούνται όλοι μαζί χωρίς καμία διάθεση να εγκλιματιστούν στη χώρα που τους φιλοξενεί σε αντίθεση με Έλληνες, Ισπανούς, Ιταλούς που έχω δει εκεί.
για τους Τούρκους δεν το γνωρίζω αλλά σε όλα τα άλλα έχεις δίκιο :)
η μετανάστευση είναι δύο πράγματα. Πρώτον να καταλάβεις ότι γίνεσαι κάτοικος και πολίτης της χώρας όπου πας να μείνεις επομένως έχεις τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις όπους οι συμπολίτες σου επομένως σαφώς πρέπει να μάθες τη γλώσσα και να ασπαστείς τον πολιτισμό τους.
Δεύτερον αυτό δεν σημαίνει ότι θα χάσεις τις ρίζες και θα ξεχάσεις την πατρίδα σου αλλά ως τώρα νομίζω πως ουδείς ζητούσε κάτι τέτοιο :)
ΚΑι βέβαια είναι προσπάθεις να βελτιωθούν τα νούμερα της κ. Μέρκελ η οποία βλέπει ψηφοφόρους της να πηγαίνουν πολύ "δεξιότερα". :)
super_toto
18/10/2010, 11:20
Η Ελλάδα έχει πετύχει! Πέτυχε να αδειάζει όλη η Ευρώπη τους μετανάστες της στην Ελλάδα ένταντι πινακιου φακής.
Ρε παιδια εδω εχει γινει ενα βασικο μπερδεμα...
Η Ευρωπη υποτιθεται εκανε την ΣΕΓΚΕΝ για να κινουνται οι Ευρωπαιοι ελευθερα μεσα στην Ευρωπη οχι οι Μαροκινοι,Πακιστανοι,Αφγανοι,Ιρακινοι,Τουρκοι,Αιγυπτ οι,Κινεζοι,Ουκρανοι,Γεωργιανοι,Ουζμπεκοι κλπ κλπ!!!
Αν θελουμε το παραμυθι της μεταναστευσης και οτι χρειαζομαστε ανθρωπινο δυναμικο γιατι η Ευρωπη γερναει :yuck: τοτε θα επρεπε να εχουμε την ΕΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ μεταναστευση σε προτεραιοτητα και οχι την Ασια,Αφρικη...ξερει κανεις ποσος ειναι ο πλυθισμος της Ρουμανιας,Πολωνιας που ειναι μελος της ΕΕ και πεθαινει απο την πεινα γιατι δεν εχει δουλειες η ο βασικος μισθος ειναι πενιχρος???
Φτιαξε πρωτα την Ευρωπαικη κατασταση και θα δεις μετα αν η υπογεννιτηκοτητα πεφτει...αν ειναι καποιος να κανει παιδια και να ζει σαν Μαροκινος,Νιγηριανος,Αφγανος κλπ κλπ...τοτε να το κλεισουμε το "μαγαζι" της ΕΕ αφου ειναι για χειροτερα!!!
αν εξαιρεσουμε τα καταναλωτικα αγαθα....και συγκρινει κανεις την Ελλαδα του 1990 και την Ελλαδα του +1998...ποτε ηταν καλητερα?
Συσπείρωση του γερμανικού λαού, γιατί η ανάκαμψη της οικονομίας τους είναι πλασματική και το ξέρουν τα think tanks. Παλιό, καλό κόλπο των πολιτικάντηδων για να τονοθεί το πατριωτικό αίσθημα και να δημιουργηθεί ο εσωτερικός "εχθρός".
Η Γερμανία βασίστηκε σ' αυτή τη πολυπολιτιμική κοινωνία για την ανάκαμψή της μετά τη 2η παγκόσμια ανθρωποσφαγή (βλέπε 2ος ΠΠ). Τώρα δε χρειάζεται ;)
EDIT:
Αλλά πάντα θα'σαι ένας "ξένος"... :yuck:
Αρχικά δημιουργήθηκε από avlihos
EDIT:
Αλλά πάντα θα'σαι ένας "ξένος"... :yuck:
Δεν έχει σημασία η καταγωγή. Εξαρτάται πως αισθάνεται κανείς :winka:
Δε θα πειράξει κανένα αν είσαι εργατικός και εναρμονισμένος πλήρως με την κουλτούρα και τη γλώσσα τους. Στο χέρι σου είναι να τους κερδίσεις αν βρίσκεσαι ήδη εκεί ή αν σκοπευεις να πας. :winka:
Και δε μιλάμε για ακροδεξιά ρεμάλια βέβαια τα οποία είναι κατάπτυστα από τους περισσότερους εκεί...
Δε θα πειράξει κανένα αν είσαι εργατικός και εναρμονισμένος πλήρως με την κουλτούρα και τη γλώσσα τους. Στο χέρι σου είναι να τους κερδίσεις αν βρίσκεσαι ήδη εκεί ή αν σκοπευεις να πας. :winka:
Και δε μιλάμε για ακροδεξιά ρεμάλια βέβαια τα οποία είναι κατάπτυστα από τους περισσότερους εκεί...
+1000 :beer: αλλα οπου και να πας οσος καιρος και να περασει παντα ο Ελληνας θα λενε.
Γι' αυτό το ξένος είναι σε εισαγωγικά. Το να πας κάπου και να μάθεις τη γλώσσα, την κουλτούρα και τις ιδιαιτερότητες του κοινωνικού δαχτυλιδιού, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι γίνεσαι και καλύτερος άνθρωπος.
:beer:
αααα...η ωρα του εκνευρισμου μου....
notakos600
18/10/2010, 16:20
:a014: :a014: :a014: :a014:
atom_smasher
18/10/2010, 16:54
Ειναι γνωστο το προβλημα της μεταναστευτικης πολιτικης της Γερμανιας. Απ την αρχη...δεκαετια 50...και δωθε δεν προσπαθησε ποτε να τους ενσωματωσει. Οι λογοι πολλοι και η βιβλιογραφια μεγαλη. Ωστοσο αυτο που βλεπω εγω απο τα σχολια της κυριας, περα απο την προσπαθεια για πολιτικο κερδος μεσα απο την δηλωση, ειναι αυτο που αρχιζει να διαφαινεται σαν νεα ταση στον χωρο της μεταναστευσης : εξειδικευμενοι και υψηλου επιπεδου υποψηφιοι να προτιμουνται. Κατι που θελουν να το κανουν γενικη ταση.
doctor x
18/10/2010, 17:22
το θεμα της "ενσωματωσης" μεταναστων στην Ευρωπη ειναι πολυ μεγαλο και πολυπλοκο για να αναλυθει με απλες κουβεντες και τσιτατα ειδικα στη συγχρονη εκ των πραγματων λογω τεχνολογιας παγκοσμιοποιημενη υφηλιο.
για καθε "δυσκολη" κουλτουρα -πχ ισλαμικος φονταμενταλισμος -που ερχεται σε αντιθεση με βασικες αρχες ευρωπαικων ανθρωπιστικων αξιων υπαρχουν και τα γκετο του ΣενΝτενι με 2ης3ης γενιας μεταναστες που τωρα που τελιωσαν οι δουλειες της μεταπολεμικης ανασυγκτροτησης της χωρας εχουν παγιδευτει σαν πολιτες σε μια χωρα που δεν τους θελει και τους το δειχνει με αποτελεσμα να αισθανονται ...μεταναστες στην ιδια τους τη....χωρα!
το σιγουρο παντως ειναι κ οτι οι δυτικες κοινωνιες -με καλυτερη οργανωση και δομες απο τη δικη μας -υπερεκτιμησαν εκτος των αλλων και τις δυνατοτητες τους ...
:wave2:
καιρο ειχα να τ ακουσω...
http://www.youtube.com/watch?v=76wSk1j02_4
Αρχικά δημιουργήθηκε από doctor x
το θεμα της "ενσωματωσης" μεταναστων στην Ευρωπη ειναι πολυ μεγαλο και πολυπλοκο για να αναλυθει με απλες κουβεντες και τσιτατα ειδικα στη συγχρονη εκ των πραγματων λογω τεχνολογιας παγκοσμιοποιημενη υφηλιο.
για καθε "δυσκολη" κουλτουρα -πχ ισλαμικος φονταμενταλισμος -που ερχεται σε αντιθεση με βασικες αρχες ευρωπαικων ανθρωπιστικων αξιων υπαρχουν και τα γκετο του ΣενΝτενι με 2ης3ης γενιας μεταναστες που τωρα που τελιωσαν οι δουλειες της μεταπολεμικης ανασυγκτροτησης της χωρας εχουν παγιδευτει σαν πολιτες σε μια χωρα που δεν τους θελει και τους το δειχνει με αποτελεσμα να αισθανονται ...μεταναστες στην ιδια τους τη....χωρα!
το σιγουρο παντως ειναι κ οτι οι δυτικες κοινωνιες -με καλυτερη οργανωση και δομες απο τη δικη μας -υπερεκτιμησαν εκτος των αλλων και τις δυνατοτητες τους ...
καιρο ειχα να τ ακουσω...
http://www.youtube.com/watch?v=76wSk1j02_4
+ολα!!!!!
Ολα αυτα ειναι μπλα μπλα μπλα και θεωριες....
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ειναι αυτη που ζουμε.
Το απλο ερωτημα που εθεσε ο Σαρκοζυ και η Μερκελ και ο Μπερλουσκα μεσω αλλων ειναι
Σου αρεσει εσενα Γερμανε,Γαλλε,Ιταλε να ζεις μαζι με ολους τους "μεταναστες" απο τις 3οκοσμικες χωρες και οχι μονο ???
Η απαντηση ειναι και βεβαια ΟΧΙ!!
Αυτο που φοβουνται ολοι να πουν μηπως και χαρακτιρηστουν φασιστες κλπ το λεει η Γαλλια,Γερμανια,Ιταλια,Αυστρια,Ελβετια,Βελγιο και πρατει αναλογα...ολοι οι υπολοιποι οπ-ως ο δημαρχος Αθηνας Κακλαμανης που δεν καταλαβεναι απο υποβαθμιση γιατι δεν την βλεπει -στο κολωνακι- η ο Τριανταφυλλοπουλος που δεν την βλεπει στον Αγ.Παντελεημωνα γιατι δεν μενει εκει...το παιζουν ανθρωπιστες και σουπερ προοδευτικοι...
Και βεβαια η Ελλαδαρα τους δεχεται ολους γιατι για καθε εναν απο αυτους παιρνει $ απο την ΕΕ για να τους εχει σε "στρατοπεδα συγκεντρωσης" και να τους νταντευει μεχρι να....και τα $ αυτα ειναι και αυτα που "φαγατε"και "τρωτε" μαζι με τον Παγκαλο ;)
atom_smasher
19/10/2010, 00:40
Θελουν δεν θελουν δεν εχουν αλλη επιλογη απ το να εχουν-με μεταναστες. Τωρα αν θα ναι λευκορωσοι ή πακιστανοι λιγο νοιαζει. Για την υποβαθμιση φταιει το Ελληνικο κρατος.
stavrogin
19/10/2010, 01:31
Ολα αυτα ειναι μπλα μπλα μπλα και θεωριες....
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ειναι αυτη που ζουμε.
[]
Δηλ. Ολα τα δικα σας μπλα μπλα, είναι μπλα μπλα ,ενω τα δικά μου μπλά μπλά ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Οκ μεγάλε!
Δε με λες? Πειράζει αν εγω ζω σε αλλη πραγματικότητα απο τη δική σου?
Δηλ.
1200... , να τ'αφησώ?
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Δηλ. Ολα τα δικα σας μπλα μπλα, είναι μπλα μπλα ,ενω τα δικά μου μπλά μπλά ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Οκ μεγάλε!
Δε με λες? Πειράζει αν εγω ζω σε αλλη πραγματικότητα απο τη δική σου?
Δηλ.
1200... , να τ'αφησώ?
Στην απομονωση σε εχουν?
Δεν λες και σε εμας την δικη σου πραγματικοτητα να δουμε τι δεν εχουμε καταλαβει ολοι οι υπολοιποι?
για μια καλυτερη ελλαδα λοιπον...
215266
vangelis 64
19/10/2010, 14:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
για μια καλυτερη ελλαδα λοιπον... :bawl: :bawl: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Στο μουντιάλ δεν ήταν καθολου αποτυχημενο παντως το μοντέλο
:lol: :lol:
σωστος ,λιτος και καυστικος ο ΚΑΠ10...:beer:
ο σβαινσταιγκερ και ο κακαου .... σαν δυο σταγονες νερο...:lol: :lol:
Και άμα σήκωναν και την κούπα , να σου οι αγκαλιές , τα φιλία , τα πανηγύρια από την Αγκελα…
stavrogin
19/10/2010, 16:15
Στην απομονωση σε εχουν?
Δεν λες και σε εμας την δικη σου πραγματικοτητα να δουμε τι δεν εχουμε καταλαβει ολοι οι υπολοιποι?
Αμα δε καταλαβαίνεται ΟΛΟΙ οι υπολοιποι ζηστε οπως γουστάρεται πιστέψτε οτι θέλεται.
Δουλευα στο Ψυρρη , πρόσφατα, μες στους Μαροκινους. Απο εγκληματικότητα ,κομπλε. Ειμαι τακτικός στα πατήσια , στον αϊ Παντελεημονα. Εχω δουλέψει με αλβανούς ,αιγίπτιους,ρωσους, πολονούς, ρουμάνους, στο στρατο ειχα αποσπαστει σε μονάδα που κυνηγαγε μετανάστες στα βουνα (κήποι), εχω μαζέψει σκουπίδια παρέα με αφγάνους, έχω πάει σε πάρτι κουρδών. Το αγαπημένο σουβλατζίδικο μου είναι τούρκικο.Ο φίλος μου ο τουρκος είναι απο τους πιο προκομένους ανθρώπους που έχω γνωρίσει.Εχει τυχει στο δρόμο μου να παιζουν μπουγέλο μαυράκια απο τη Γκάνα και να χουν μετατρεψει το δρόμο σε παιδικη χαρα,που δεν τον είχα δει ποτέ μου ετσι, Ζω στο κέντρο. Εχω φοβηθεί μετανάστες ,εχω λυπηθει μετανάστες ,Κι οταν πέρασα τελευταια φορα μέσα απο το κολωνάκι το ποιο οικιο προσωπο που αντικρησα ήταν ενας μεταναστης που πουλούσε ομπρέλες.Είχα περισσοτερη σχεση με αυτόν παρά με τους ξιπασμένους καλοντυμένους δηθεν
Ξερω τι πάει να πει παγκοσμιοποίηση. Αποδεχωμαι το γεγονός της μετανάστευσης ,τους ιδιους τους μετανάστες, τους θεωρώ νέο αιμα. Τι να μου πει η καλοταισμένη γερμανιδα αγελάδα για τη ζωη μου?
stavrogin
19/10/2010, 16:35
Οι μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα-είπε η Μέρκελ-όμως θα πρέπει να μάθουν τη γλώσσα και να δεχτούν τα πολιτισμικά στοιχεία μας.
Η προηγούμενη προσέγγιση να οικοδομηθεί μια πολυπολιτισμική κοινωνία που επιτρέπει σε ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς «να ζουν ο ένας δίπλα στον άλλον...απέτυχε. Απέτυχε πλήρως»,
Δεν της ειπαν της Κας Μέρκελ ότι ο πολιτισμός κι η γλώσσα έχουν τη δική τους δυνάμικη και δεν επιρεάζονται απο πολιτικες "επιθυμίες".
Πως οι Ρωμαιοι κάποτε μαθαιναν ελληνικα και λάτρευαν ελληνικούς θεούς? Ο ελληνικος πολιτισμος ήταν γιγαντας.αναποφευκτο ήταν να επιρεαστούν οι Ρωμαίοι. Το μάθαμε και στο σχολειο.Κάπου στη πεμπτη δημοτικού.
Γι αυτο καλη μου Θεία Μέρκελ ,δε φταινε οι μετανάστες αλλα ο πολιτισμός σου. Δεν είναι αρκετα ισχυρος παρα τους Γκαιτε ,χαινε, νιτσε κλπ. Δε τσιμπάει ο τούρκος.
Ομοια κι εδω αμα ο πολιτισμός μας είναι για τα μπάζα δε θα αφομιωσει κανένα. Προσεχτε μονο εσεις που φωνάζεται μη γινεται μουσουλμανοι
:lol:
doctor x
19/10/2010, 17:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
:lol: :lol:
σωστος ,λιτος και καυστικος ο ΚΑΠ10...:beer:
ο σβαινσταιγκερ και ο κακαου .... σαν δυο σταγονες νερο...:lol: :lol:
Και άμα σήκωναν και την κούπα , να σου οι αγκαλιές , τα φιλία , τα πανηγύρια από την Αγκελα…
afti isos ...oxi...
ala o Miler,o Ozil ,o Kedira,o Kros,o Boateng NE!
to multi-culti tis podosferikis germanias ,ti simeni ke pos egine afto ine paradigma pros mimisi -para tis adidrasis tou apotelesmatos apo "proodeftikous" edos k ektos Germanias....
Αμα δε καταλαβαίνεται ΟΛΟΙ οι υπολοιποι ζηστε οπως γουστάρεται πιστέψτε οτι θέλεται.
Δουλευα στο Ψυρρη , πρόσφατα, μες στους Μαροκινους. Απο εγκληματικότητα ,κομπλε. Ειμαι τακτικός στα πατήσια , στον αϊ Παντελεημονα. Εχω δουλέψει με αλβανούς ,αιγίπτιους,ρωσους, πολονούς, ρουμάνους, στο στρατο ειχα αποσπαστει σε μονάδα που κυνηγαγε μετανάστες στα βουνα (κήποι), εχω μαζέψει σκουπίδια παρέα με αφγάνους, έχω πάει σε πάρτι κουρδών. Το αγαπημένο σουβλατζίδικο μου είναι τούρκικο.Ο φίλος μου ο τουρκος είναι απο τους πιο προκομένους ανθρώπους που έχω γνωρίσει.Εχει τυχει στο δρόμο μου να παιζουν μπουγέλο μαυράκια απο τη Γκάνα και να χουν μετατρεψει το δρόμο σε παιδικη χαρα,που δεν τον είχα δει ποτέ μου ετσι, Ζω στο κέντρο. Εχω φοβηθεί μετανάστες ,εχω λυπηθει μετανάστες ,Κι οταν πέρασα τελευταια φορα μέσα απο το κολωνάκι το ποιο οικιο προσωπο που αντικρησα ήταν ενας μεταναστης που πουλούσε ομπρέλες.Είχα περισσοτερη σχεση με αυτόν παρά με τους ξιπασμένους καλοντυμένους δηθεν
Ξερω τι πάει να πει παγκοσμιοποίηση. Αποδεχωμαι το γεγονός της μετανάστευσης ,τους ιδιους τους μετανάστες, τους θεωρώ νέο αιμα. Τι να μου πει η καλοταισμένη γερμανιδα αγελάδα για τη ζωη μου?
Ναι...οκ :rolleyes:
Το οτι ζουν αναμεσα μας και οτι καποια στιγμη καποιος παιρνει ενα αναπτηρα απο Κινεζο,αγοραζει χαρτομαντηλα στο φαναρι απο εναν πακιστανο,παιρνει εναν αλβανο να του κανει ενα μερεμετι στο σπιτι,εναν πολωνο στην οικοδομη..αφγανους ΔΕΝ εχω δει ποτε να δουλευουν..μονο τα φεσια να φορανε τις κελεμπιες και να κοβουν βολτες,μαυρους να πουλανε σιντι και παει λεγωντας ΔΕΝ σημαινει οτι αυτο ειναι η πολυπολιτισμικοτητα η ηπαγκοσμιοποιηση...αυτα ειναι η μιζερια σε ολο της το μεγαλειο!!!
Οταν ΟΛΟΣ ο κοσμος προσπαθει για ενα καλητερο βιοτικο επιπεδο δεν μπορεις να μου λες οτι το να κανεις παρεα με τον Πακι που ακομα ζει στα δεντρα οτι ειναι προοδος.
Γιατι ο Πακι και στην πατριδα του τα ιδια εκανε...οπου βρει δεντρο η παρκαρισμενο αυτοκινητο κατουραει,χεζει φτυνει οπου ναναι,πλενεται 1 φορα οποτε εχει ραμαζανι και μου λες τωρα οτι ειναι παραδειγματα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!!!???
Οχι ρε φιλε....δεν με νοιαζει πως θα το πεις,φασιστα η οτι αλλο θελεις αλλα εγω ΔΕΝ θελω τετοιους να εχω στην γειτονια μου!!
Στο Πακισταν ας κανουν οτι γουσταρουνε δεν με ενδιαφερει...εδω ειναι αλλο μερος.αλλος τροπος ζωης.
Οι Αυστραλοι ειναι μαλακες που ΔΕΝ τους δεχονται ολους αυτους?
Αυστραλια ειναι μια Ηπειρος με μολις 21εκ. κατοικους...για να πας εσυ Ελλανας/Ευρωπαιος να μεινεις εκει μονιμα...ειναι πολυ δυσκολο γιατι ΔΕΝ θελουν ξενους -Ιαπωνια το ιδιο-
Οι Αραβες του,κουβειτ,Σ.αραβιας, και ενωμενα εμιρατα ειναι μαλακες που δεν θελουν ουτε να τους βλεπουν...ρωτα κανεναν που εχει παει στην αραπια να σου πει τι τους εχουν τους Αφγανους,Κουρδους κλπ κλπ...
Οι Αμερικανοι που ειναι οτι πιο μιξερ υπαρχει ειναι μαλακες που δεν τους θελουν?
Οι Ελβετοι,οι Αυστριακοι,Ιταλοι,Ισπανοι ακομα και η ΜΑΛΤΑ προτιμαει να τους αφηνει να βουλιαζουν στις βαρκες παρα να τους "φιλοξενησει"!!!!
Ποιος!?η Μαλτα!!!!!
Με ολα αυτα δεν εχω καταλαβει ποιο ειναι το θετικο και ποιο το νεο αιμα απο αυτη την εισοδο μεταναστων.
Ρουμανια,Πολωνια,Τσεχια,Αλβανια,Βουλγαρια,Σκοπια,Σλοβ ενια,Μαυροβουνιο,Σερβια ειναι μερικα απο τα κρατη που σε λιγο εκτος των 2 πρωτων που ειναι ηδη θα μπουν στην ΕΕ...ξερεις τι πλυθησμο εχουν ολα αυτα μαζι?
Ξερεις τι ανεργια εχουν ολα αυτα?
Ξερεις ποσο ειναι ο βασικος μισθος εκει?
Πρωτα θα επρεπε να αναπτυχθουν αυτα που ειναι του "οικου"μας -Ευρωπη- και μετα ΑΝ δεν μας εφτανε το ανθρωπινο δυναμικο θα επρεπε να γινει "εισαγωγη" απο την Ασια και την Ανατολη.
Αυτο που αντιλαμβανεσαι σαν παγκοσμιοποιηση ειναι κινεζοποιηση προκειμενου να πεσουν οι μισθοι και να μην ζητας πολλα...γιατι με τετοιους ρυθμους οπως ειπε και ο Κανταφι πριν απο 2 μηνες αν δεν του τα σκασει η ΕΕ θα αφηνει να ερχονται εδω τα μουσουλμανακια -που δεν τα πολυνοιαζει να κανουν και 15 παιδια και οσα ζησουν - και σε 20 χρονια η ΕΕ θα ειναι γεματη στους μουσουλμανους με οτι αυτο συνεπαγεται -το προβλημα με αυτη την θρησκεια ειναι οτι ΔΕΝ δινει ελευθεριες...εσυ,εγω σημερα μπορουμε να λεμε οτι θελουμε για την βιβλο,τον Θεο,την εκκλησια....οι μουσουλμανοι οχι...θυμησου το σκιτσο του Αλαχ και πως ζει σημερα ο Σουηδος σκιτσογραφος...
super_toto
19/10/2010, 18:18
Δεν της ειπαν της Κας Μέρκελ ότι ο πολιτισμός κι η γλώσσα έχουν τη δική τους δυνάμικη και δεν επιρεάζονται απο πολιτικες "επιθυμίες".
Πως οι Ρωμαιοι κάποτε μαθαιναν ελληνικα και λάτρευαν ελληνικούς θεούς? Ο ελληνικος πολιτισμος ήταν γιγαντας.αναποφευκτο ήταν να επιρεαστούν οι Ρωμαίοι. Το μάθαμε και στο σχολειο.Κάπου στη πεμπτη δημοτικού.
Γι αυτο καλη μου Θεία Μέρκελ ,δε φταινε οι μετανάστες αλλα ο πολιτισμός σου. Δεν είναι αρκετα ισχυρος παρα τους Γκαιτε ,χαινε, νιτσε κλπ. Δε τσιμπάει ο τούρκος.
Ομοια κι εδω αμα ο πολιτισμός μας είναι για τα μπάζα δε θα αφομιωσει κανένα. Προσεχτε μονο εσεις που φωνάζεται μη γινεται μουσουλμανοι
:lol:
Πολύ σωστό αυτό φίλε, οι Έλληνες δεν μπορούν να αφομοιώσουν κανέναν γιατί ο πολιτισμός που έχουμε εδώ και κάποια χρόνια είναι για τα μπάζα. Και αν αφομοιώθεί κανείς σαν τα μούτρα μας θα γίνει.
Όμως το παράδειγμα σου με τους Ρωμαίους είναι άστοχο. Εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Επίσης η ιστορία έχει δείξει ότι δεν επικρατεί πάντα ο πιο πολιτισμένος αλλά η πιο ισχυρή κουλτούρα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Πολύ σωστό αυτό φίλε, οι Έλληνες δεν μπορούν να αφομοιώσουν κανέναν γιατί ο πολιτισμός που έχουμε εδώ και κάποια χρόνια είναι για τα μπάζα. Και αν αφομοιώθεί κανείς σαν τα μούτρα μας θα γίνει.
Όμως το παράδειγμα σου με τους Ρωμαίους είναι άστοχο. Εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Επίσης η ιστορία έχει δείξει ότι δεν επικρατεί πάντα ο πιο πολιτισμένος αλλά η πιο ισχυρή κουλτούρα.
Στο πρωτο συμφωνω εν μερει...γιατι καποιοι μας οδηγουν προς τα εκει και αυτοι ειναι 300 ατομα που αποφασιζουν το πως θα ζεις με τι ορους...δηλ αποφασιζουν για εσενα αλλα δεν σημαινει οτι οι ιδιοι νομοι και αποφασεις ισχυουν για αυτους.
Στο 2ο διαφωνω
Κουλτουρα βγαινει απο τον πολιτισμο και ειναι η απορροια της σκεψης που παραγει ο πολιτισμος...
Ο πολιτισμος τον Βικινγκ ηταν τετοιος που ειχαν και την αναλογη κουλτουρα.
Των Ρωμαιων το ιδιο με την διαφορα οτι οπως πολυ σωστα ειπε ο stavrogin πηρε τα καλητερα απο τον Ελληνικο οπως και οι Ελληνες απο αλλους και εγινε η Ρωμαικη αυτοκρατορια.
Πιο προσφατο παραδειγμα ειναι η αμερικη μετα τον 2ο παγκοσμιο...δεν ηταν υπερδυναμη...εγινε γιατι πηρε και απο τους Γερμανους,φτανει να σκεφτεις ποιος εφτιαξε την ΝΑΣΑ,ποιος Αινσταιν ηταν σε αμερικανικα πανεπιστημια κλπ κλπ...γιατι τα πανεπηστημια/σχολεια ειναι αυτα που φτιαχνουν πολιτισμο.
Οταν η αρχαια Ελλαδα ηταν στα φορτε της ποια αλλη χωρα του κοσμου ειχε "Ακαδημια" η σχολειο λεξη που βγαινει απο την σχολη/σχολαω(οταν σχολαω απο την δουλεια ασχολουμε με κατι..που στην συγκεκριμενη περιπτωση ηταν φιλοσοφια,μαθηματικα κ.α βλ. ολους τους αρχαιους ελληνες συγγραφεις) και υπαρχει σημερα σε ολες τις γλωσσες σκουλ στα αγγλικα,σκουολα στα λατινικα!??
doctor x
19/10/2010, 19:01
den exis adiko ala pai ke....anapoda!-afto tis apodoxis oxi tis geladas-
ekana tosa ...xronia na apalago apo tis...pedikes asthenies tou xristianismou gia na peso sti louba neon fodamedilstikon thriskeftikon stixion!-pos ta leo o ...p@ustis!-:wave2:
ps.akreo paradigma :den boris na sixtirizis -sosta -ton kathe Anthimo gia kathe..p@paria pou lei ke na min sxoliazis ti mousoulmana ekprosopo pou lei stin eliniki tileorasi oti emis i mousoulmanes prepi na zitame tin adia tou ...sizigou gia oti kanoume...-pao na kapso kana soutien tora-:bigcry:
stavrogin
19/10/2010, 19:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από doctor x
den exis adiko ala pai ke....anapoda!-afto tis apodoxis oxi tis geladas-
ekana tosa ...xronia na apalago apo tis...pedikes asthenies tou xristianismou gia na peso sti louba neon fodamedilstikon thriskeftikon stixion!-pos ta leo o ...p@ustis!-:wave2:
ps.akreo paradigma :den boris na sixtirizis -sosta -ton kathe Anthimo gia kathe..p@paria pou lei ke na min sxoliazis ti mousoulmana ekprosopo pou lei stin eliniki tileorasi oti emis i mousoulmanes prepi na zitame tin adia tou ...sizigou gia oti kanoume...-pao na kapso kana soutien tora-:bigcry:
Υπάρχει θέμα. Είμαι υπέρ των γάλλων που είναι κατά της μαντίλας. Πολυ σωστα κάνουν.Μαντίλα στο τόπο σου.Έδω ταγιερ. :lol: Εδω υπάρχουν καποιοι όροι με τους οποιούς πρέπει να συμβαδίσεις. Η ανεξιθρησκεία είναι ένας απο αυτούς. Θές να σε μουσουλμάνος? Θα σου φτιάξω τζαμί να προσκυνάς το θεό σου. Θες να κακοποιείς τη γυναίκα σου? Δε γίνεται. Δεν το επιτρέπει η εδω κοινωνία. Και δε ξέρω για τη κοινωνία, αλλα εγώ δεν είμαι ξεφραγγο αμπέλι.
vangelis 64
19/10/2010, 20:10
Θές να σε μουσουλμάνος? Θα σου φτιάξω τζαμί να προσκυνάς το θεό σου. Απομονώνω αυτό για τόν παρακάτω λόγο...ΟΚ σωστό,όχι στην Ακρόπολη όμως ρε καργιόλες!
========================================================================
Όπως μας αποκαλύπτει ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την πρόσφατη επίσκεψη της τουρκικής κυβέρνησης στην Αθήνα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Διαμαντοπούλου δεσμεύθηκε προσωπικά στον Τούρκο ομόλογο της, για την ανακαίνιση, συντήρηση και απόδοση ως λατρευτικό χώρο στους μουσουλμάνους που ζούν στην Αθήνα, ενός ακόμα τεμένους στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Ένα τζαμί το οποίο έχει τεράστια ιστορική σημασία για τους Τούρκους, το Φετιχιέ τζαμί. Κάτω από την Ακρόπολη, μια ανάσα απόσταση από ένα σημείο άφιξης χιλιάδων τουριστών απ' όλα τα μήκη και πλάτη της Γής, στο Μοναστηράκι. Το Φετιχιέ τζαμί ή αλλιώς το "καταραμένο τζαμί" κρύβει πολλά μυστικά φρίκης, πόνου και δακρύων... Ακόμα και σήμερα πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ως υλικό για να χτιστεί το Φετιχιέ τζαμί χρησιμοποιήθηκε μια από τις στήλες του Αρχαίου Ναού του Ολυμπίου Διός.
Την ανατίναξαν και την χρησιμοποίησαν ως μαρμαροκονίαμα στους τοίχους. Βρίσκεται στο Μοναστηράκι, στην συμβολή των οδών Πελοπίδα και Πανός, στο βόρειο άκρο εντός του αρχαιολογικού χώρου της άλλοτε Ρωμαϊκής αγοράς. Χτίστηκε το 1456 από τον Ομάρ, γιό του Τουραχάν, όταν οι Οθωμανοί κατέλαβαν την Αθήνα, εκτός από την Ακρόπολη που αντιστάθηκε ηρωικά για σχεδόν άλλα δύο χρόνια.
Έτσι το 1458, μπήκε θριαμβευτικά στην πόλη ο Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής (Κατακτητής), στα τουρκικά Φατίχ (Κατακτητής) Σουλτάν Μεχμέτ, και βρήκε προς τιμήν του το «Τζαμί Φετιχιέ», που σημαίνει ακριβώς «Τζαμί του Κατακτητή (Πορθητή)»! Δηλαδή επί της ουσίας, το Τζαμί της Άλωσης των Αθηνών.
Για να θυμίζει την Άλωση της Πόλης το 1453. Από τότε άρχισε και για την Αθήνα η φοβερή περίοδος της Τουρκοκρατίας, με το φρικτό παιδομάζωμα! Για τους Τούρκους είναι πολιτιστικό μνημείο των Τούρκων στην Ευρώπη, και για τους Έλληνες ένα ένα «μνημείο» που θυμίζει την τουρκική θηριωδία, τη σκλαβιά, τον εξισλαμισμό!
Να σημειωθεί ότι η Ντόρα Μπακογιάννη εδώ και αρκετά χρόνια ζητά την αναστήλωση και λειτουργία του Φετιχιέ τζαμί. Άποψη στην οποία συνηγορεί και ο νυν δήμαρχος Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης. Όπως εξηγεί στον ΕΚ, ο βουλευτής, Βελόπουλος, η αναστήλωση και συντήρηση του τζαμί Φετιχιέ θα γίνει με σκοπό να αποδοθεί σύντομα ως λατρευτικός χώρος στους μουσουλμάνους της Αθήνας, καθώς ούτε το τζαμί στο Βοτανικό, ούτε και αυτό, φτάνουν... "Θα ζητήσουν περισσότερους χώρους" αναφέρει ο Βουλευτής. Ενώ τονίζει με νόημα: "Πολλά... δεν έχουμε μάθει ακόμα από τις επαφές Παπανδρέου - Ερντογάν".
=====================================================================
Το βρήκα εδώ (http://ierosnaosagandreou.blogspot.com/2010/05/blog-post_1906.html) .Ήξερα περί τζαμί στή Ακρόπολη αλλά όχι τα παραπάνω.Αν κάποιος γνωρίζει κάτι διαφορετικό,είμαι όλος αυτιά.:wave2:
doctor x
19/10/2010, 20:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Απομονώνω αυτό για τόν παρακάτω λόγο...ΟΚ σωστό,όχι στην Ακρόπολη όμως ρε καργιόλες!
========================================================================
Όπως μας αποκαλύπτει ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την πρόσφατη επίσκεψη της τουρκικής κυβέρνησης στην Αθήνα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Διαμαντοπούλου δεσμεύθηκε προσωπικά στον Τούρκο ομόλογο της, για την ανακαίνιση, συντήρηση και απόδοση ως λατρευτικό χώρο στους μουσουλμάνους που ζούν στην Αθήνα, ενός ακόμα τεμένους στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Ένα τζαμί το οποίο έχει τεράστια ιστορική σημασία για τους Τούρκους, το Φετιχιέ τζαμί. Κάτω από την Ακρόπολη, μια ανάσα απόσταση από ένα σημείο άφιξης χιλιάδων τουριστών απ' όλα τα μήκη και πλάτη της Γής, στο Μοναστηράκι. Το Φετιχιέ τζαμί ή αλλιώς το "καταραμένο τζαμί" κρύβει πολλά μυστικά φρίκης, πόνου και δακρύων... Ακόμα και σήμερα πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ως υλικό για να χτιστεί το Φετιχιέ τζαμί χρησιμοποιήθηκε μια από τις στήλες του Αρχαίου Ναού του Ολυμπίου Διός.
Την ανατίναξαν και την χρησιμοποίησαν ως μαρμαροκονίαμα στους τοίχους. Βρίσκεται στο Μοναστηράκι, στην συμβολή των οδών Πελοπίδα και Πανός, στο βόρειο άκρο εντός του αρχαιολογικού χώρου της άλλοτε Ρωμαϊκής αγοράς. Χτίστηκε το 1456 από τον Ομάρ, γιό του Τουραχάν, όταν οι Οθωμανοί κατέλαβαν την Αθήνα, εκτός από την Ακρόπολη που αντιστάθηκε ηρωικά για σχεδόν άλλα δύο χρόνια.
Έτσι το 1458, μπήκε θριαμβευτικά στην πόλη ο Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής (Κατακτητής), στα τουρκικά Φατίχ (Κατακτητής) Σουλτάν Μεχμέτ, και βρήκε προς τιμήν του το «Τζαμί Φετιχιέ», που σημαίνει ακριβώς «Τζαμί του Κατακτητή (Πορθητή)»! Δηλαδή επί της ουσίας, το Τζαμί της Άλωσης των Αθηνών.
Για να θυμίζει την Άλωση της Πόλης το 1453. Από τότε άρχισε και για την Αθήνα η φοβερή περίοδος της Τουρκοκρατίας, με το φρικτό παιδομάζωμα! Για τους Τούρκους είναι πολιτιστικό μνημείο των Τούρκων στην Ευρώπη, και για τους Έλληνες ένα ένα «μνημείο» που θυμίζει την τουρκική θηριωδία, τη σκλαβιά, τον εξισλαμισμό!
Να σημειωθεί ότι η Ντόρα Μπακογιάννη εδώ και αρκετά χρόνια ζητά την αναστήλωση και λειτουργία του Φετιχιέ τζαμί. Άποψη στην οποία συνηγορεί και ο νυν δήμαρχος Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης. Όπως εξηγεί στον ΕΚ, ο βουλευτής, Βελόπουλος, η αναστήλωση και συντήρηση του τζαμί Φετιχιέ θα γίνει με σκοπό να αποδοθεί σύντομα ως λατρευτικός χώρος στους μουσουλμάνους της Αθήνας, καθώς ούτε το τζαμί στο Βοτανικό, ούτε και αυτό, φτάνουν... "Θα ζητήσουν περισσότερους χώρους" αναφέρει ο Βουλευτής. Ενώ τονίζει με νόημα: "Πολλά... δεν έχουμε μάθει ακόμα από τις επαφές Παπανδρέου - Ερντογάν".
=====================================================================
Το βρήκα εδώ (http://ierosnaosagandreou.blogspot.com/2010/05/blog-post_1906.html) .Ήξερα περί τζαμί στή Ακρόπολη αλλά όχι τα παραπάνω.Αν κάποιος γνωρίζει κάτι διαφορετικό,είμαι όλος αυτιά.:wave2:
ego den exo provlima ..
na to anastilosoume ke na gini eklisia ke meta ...mousio...
den to kanoume katefthian mousio kalitera?:wave2:
gs 500 f
19/10/2010, 21:25
κανεις δεν εχει προβλημα με τους αλλοδαπους αρκει να ξερουν και να σεβονται οτι η ελευθερια και τα δικαιωματα τους σταματουν εκει που αρχιζουν των ελληνων και αντιστροφως βεβαιως!
σε ορισμενες περιοχες των αθηνων παντως οι ελληνες και νομιμοι μεταναστες δεν εχουν δικαιωμα να κυκλοφορουν ελευθερα ,υπαρχει φοβος,βρωμα,πορνεια ,εμποριο ναρκωτικων ,κλοπων,βιασμων,ληστειων κυριως απο παρανομους λαθρομεταναστες!!!!!
super_toto
19/10/2010, 22:36
Στο πρωτο συμφωνω εν μερει...γιατι καποιοι μας οδηγουν προς τα εκει και αυτοι ειναι 300 ατομα που αποφασιζουν το πως θα ζεις με τι ορους...δηλ αποφασιζουν για εσενα αλλα δεν σημαινει οτι οι ιδιοι νομοι και αποφασεις ισχυουν για αυτους.
Στο 2ο διαφωνω
Κουλτουρα βγαινει απο τον πολιτισμο και ειναι η απορροια της σκεψης που παραγει ο πολιτισμος...
Ο πολιτισμος τον Βικινγκ ηταν τετοιος που ειχαν και την αναλογη κουλτουρα.
Των Ρωμαιων το ιδιο με την διαφορα οτι οπως πολυ σωστα ειπε ο stavrogin πηρε τα καλητερα απο τον Ελληνικο οπως και οι Ελληνες απο αλλους και εγινε η Ρωμαικη αυτοκρατορια.
Πιο προσφατο παραδειγμα ειναι η αμερικη μετα τον 2ο παγκοσμιο...δεν ηταν υπερδυναμη...εγινε γιατι πηρε και απο τους Γερμανους,φτανει να σκεφτεις ποιος εφτιαξε την ΝΑΣΑ,ποιος Αινσταιν ηταν σε αμερικανικα πανεπιστημια κλπ κλπ...γιατι τα πανεπηστημια/σχολεια ειναι αυτα που φτιαχνουν πολιτισμο.
Οταν η αρχαια Ελλαδα ηταν στα φορτε της ποια αλλη χωρα του κοσμου ειχε "Ακαδημια" η σχολειο λεξη που βγαινει απο την σχολη/σχολαω(οταν σχολαω απο την δουλεια ασχολουμε με κατι..που στην συγκεκριμενη περιπτωση ηταν φιλοσοφια,μαθηματικα κ.α βλ. ολους τους αρχαιους ελληνες συγγραφεις) και υπαρχει σημερα σε ολες τις γλωσσες σκουλ στα αγγλικα,σκουολα στα λατινικα!??
Συμφωνείς ή όχι , εσύ η έγώ ή ο οποιοσδήποτε, δεν έχει καμία σημασία. Η αλήθεια είναι αυτή. Δεν φταίνε οι 300 μόνο. Αυτούς μπορείς να τους κατηγορήσεις για πολλά αλλά σε θέματα πολιτισμού φταίμε όλοι. Πολιτισμός στην Ελλάδα του 2010 είναι η νυχτερινή ζωή, τα σκυλάδικα, τα κολάδικα και οι πουτάνες. Το όνειρο των νέων παιδιών είναι να ανοίξουν καφετέρια. Τι να λέμε τώρα.
Όσο για το δεύτερο σκέλος. Είπα ότι δεν μπορείς να συγκρινεις τους Ρωμαίους σε σχέση με τους Έλληνες και τους σύγχρονους Έλληνες σε σχέση με τους μετανάστες. Στην πρώτη περίτπωση είχαμε κατακτητές κατώτερους πολιτιστικά οι οποίοι υποδούλωσαν ένα λαό ανώτερο πολιτιστικά. Και υιοθέτησαν πολλά από τους υποδούλους τους. Στη δεύτερη περίπτωση δεν έχουμε κατακτητές και υπόδουλους. Έχουμε μετανάστες που με την άνοχή των Ελληνων έρχονται στη χώρα.
Οι Έλληνες δεν έχουν ισχυρή κουλτούρα. Η μάλλον δεν έχουν καθόλου κουλτούρα. Είναι μια μπάσταρδη μίξη μεταξυ ανατολής και δύσης που σε κάποια θέματα υπερισχύει η δύση και σε άλλα η ανατολή. Σε κάποια θέματα είμαστε αμερικάνάκια και σε άλλα τούρκοι. Γενικά δεν μπορούμε να τα βρούμε ούτε με τα άντερά μας και αποτέλεσμα αυτού είναι ότι δεν υπάρχει συνεκτικός ιστός στην κοινωνία.
Το ισλάμ όμως είναι πανίσχυρη κουλτούρα. Θρησκευτική μεν αλλά πανίσχυρη. Μπορει να ενώσει λαούς εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους.
Το ζήτημα όλο είναι θέμα συσχετισμων. Αν σε 30 χρόνια οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα είναι περισσότεροι από τους χριστιανούς+άθεους τότε αναπόφευκτα θα επικρατήσουν και κοινωνικά και πολιτισμικά.
vangelis 64
20/10/2010, 02:35
Πολιτισμός στην Ελλάδα του 2010 είναι η νυχτερινή ζωή, τα σκυλάδικα, τα κολάδικα και οι πουτάνες. Το όνειρο των νέων παιδιών είναι να ανοίξουν καφετέρια. Τι να λέμε τώρα.
Οι Έλληνες δεν έχουν ισχυρή κουλτούρα. Η μάλλον δεν έχουν καθόλου κουλτούρα. Είναι μια μπάσταρδη μίξη μεταξυ ανατολής και δύσης που σε κάποια θέματα υπερισχύει η δύση και σε άλλα η ανατολή. Σε κάποια θέματα είμαστε αμερικάνάκια και σε άλλα τούρκοι. Γενικά δεν μπορούμε να τα βρούμε ούτε με τα άντερά μας και αποτέλεσμα αυτού είναι ότι δεν υπάρχει συνεκτικός ιστός στην κοινωνία.
Είσαι μέρος αυτού;Τού κωλάδικου,τής καλοπέρασης,τού ωχαδερφισμού και τής τεμπελιάς;
Στερείσαι κουλτούρας;Αισθάνεσαι πότε αμερικανάκι και πότε τουρκαλάκι;Σάββατο βράδυ πάς για καμάκι και Κυριακή προσεύχεσαι;
Ή απλά μιλάς για τούς "άλλους";Αυτούς που σού τη βαράνε στα νεύρα καθημερινά,που κορνάρουν,που βρίζονται,που βάζουν μέσο,που παρκάρουν όπου νά'ναι,που κάνουν ό,τι απεχθάνεσαι που...που....
Οι άλλοι;Όχι εσύ;
Γουστάρεις να διαπιστώνεις ότι όλα είναι ένα μπουρδέλλο και να παραμένεις σ' αυτήν τη διαπίστωση σιχτιρίζοντας,αισθανόμενος έξω απ' αυτά,εφ'όσον εσύ δεν ανήκεις σ' αυτό το μπουρδέλλο;
Όχι ρε φιλαράκι!Δεν είμαστε έτσι,τουλάχιστον όχι τόσοι,όσο το κάνεις να φαίνεται.μπες λίγο παραμέσα,δες ότι σαν άνθωποι είμαστε επιρρεπείς στίς απολαύσεις,
δες ότι αυτά μάς τα έχουν περάσει πολύ έντεχνα για τί έτσι μάς θέλουν.ΗΛΙΘΙΟΥΣ.
Άσχετο σχετικό..
Πρίν λίγες ώρες είχα πάει σε φιλικό σπίτι,καλεσμένος για φαγητό.Ένα ζευγάρι γύρω στα 65,το φαγητό και το κρασί πανέμορφα και μουσική ένα ποτ πουρί από Χατζηδάκι,Αλκίνοο,Ζαμπέτα,Μούτση,Σπανό,Θεοδωράκη και διάφορα τζαζοπροϊόντα από μποσανόβες και Αλ Ζαρό μέχρι Κουίνσι Τζόουνς και Φακανά.Με λίγα λόγια μούρλια!!
Ώσπου,γύρω στίς 12 νομίζω,άνοιξε η τηλεόραση:sick: γιατί είχε ράδιο αρβύλα.:yuck: :yuck: Για πρώτη φορά το είδα και ήταν σαν να βλέπω τα γραφόμενά σου με μια διαφορά όμως.
Εσύ γράφεις αυθόρμητα την άποψη σου ενώ αυτοί οι ΔΑΓΚΕΣ πούλαγαν ηλίθια αστεία,περιγελώντας ελλατώμματα συνανθρώπων,ανεξαρτήτως κατηγορίας.
Δε μπα νά'τανε πολιτικοί,ψώνια τού μπιγκ μπράδερ...αχταρμάς και "γέλιο".
Το φοβερό ήταν ότι,στο άνοιγμα τής τηλεόρασης,η παρέα χάθηκε κι έβλεπες δυο ανθρώπους τέτοιας ηλικίας να κολλάνε στο χαζοκούτι σαν τίς μύγες στα σκατά.
Και το λυπηρό βέβαια είναι ότι αυτό συμβαίνει στα περισσότερα σπίτια.Ξέρεις κάτι όμως;Δεν μπορώ να τούς κακολογήσω,να τούς προσάψω τίποτα,ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ!
Λοιπόοοον...ό,τι είπα μέχρι τώρα απεθυνόμενος σε σένα επειδή συ είπας,στη ουσία απευθύνομαι σε πολύ κόσμο που έχει τίς ίδιες απόψεις.
Δεν σε ξέρω,δεν με ξέρεις,άρα τίποτα προσωπικό:beer: :beer:
εκτός απ' αυτό...
Το ισλάμ όμως είναι πανίσχυρη κουλτούρα. Θρησκευτική μεν αλλά πανίσχυρη. Μπορει να ενώσει λαούς εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους. Πώς αδερφέ;Με εκρηκτικά ζωσμένους;Με τον εξευτελισμό τής γυναίκας;Με ακρωτηριασμούς;ΒΙΑ;
super_toto
20/10/2010, 09:04
Είσαι μέρος αυτού;Τού κωλάδικου,τής καλοπέρασης,τού ωχαδερφισμού και τής τεμπελιάς;
Στερείσαι κουλτούρας;Αισθάνεσαι πότε αμερικανάκι και πότε τουρκαλάκι;Σάββατο βράδυ πάς για καμάκι και Κυριακή προσεύχεσαι;
Ή απλά μιλάς για τούς "άλλους";Αυτούς που σού τη βαράνε στα νεύρα καθημερινά,που κορνάρουν,που βρίζονται,που βάζουν μέσο,που παρκάρουν όπου νά'ναι,που κάνουν ό,τι απεχθάνεσαι που...που....
Οι άλλοι;Όχι εσύ;
Γουστάρεις να διαπιστώνεις ότι όλα είναι ένα μπουρδέλλο και να παραμένεις σ' αυτήν τη διαπίστωση σιχτιρίζοντας,αισθανόμενος έξω απ' αυτά,εφ'όσον εσύ δεν ανήκεις σ' αυτό το μπουρδέλλο;
Όχι ρε φιλαράκι!Δεν είμαστε έτσι,τουλάχιστον όχι τόσοι,όσο το κάνεις να φαίνεται.μπες λίγο παραμέσα,δες ότι σαν άνθωποι είμαστε επιρρεπείς στίς απολαύσεις,
δες ότι αυτά μάς τα έχουν περάσει πολύ έντεχνα για τί έτσι μάς θέλουν.ΗΛΙΘΙΟΥΣ.
Άσχετο σχετικό..
Πρίν λίγες ώρες είχα πάει σε φιλικό σπίτι,καλεσμένος για φαγητό.Ένα ζευγάρι γύρω στα 65,το φαγητό και το κρασί πανέμορφα και μουσική ένα ποτ πουρί από Χατζηδάκι,Αλκίνοο,Ζαμπέτα,Μούτση,Σπανό,Θεοδωράκη και διάφορα τζαζοπροϊόντα από μποσανόβες και Αλ Ζαρό μέχρι Κουίνσι Τζόουνς και Φακανά.Με λίγα λόγια μούρλια!!
Ώσπου,γύρω στίς 12 νομίζω,άνοιξε η τηλεόραση:sick: γιατί είχε ράδιο αρβύλα.:yuck: :yuck: Για πρώτη φορά το είδα και ήταν σαν να βλέπω τα γραφόμενά σου με μια διαφορά όμως.
Εσύ γράφεις αυθόρμητα την άποψη σου ενώ αυτοί οι ΔΑΓΚΕΣ πούλαγαν ηλίθια αστεία,περιγελώντας ελλατώμματα συνανθρώπων,ανεξαρτήτως κατηγορίας.
Δε μπα νά'τανε πολιτικοί,ψώνια τού μπιγκ μπράδερ...αχταρμάς και "γέλιο".
Το φοβερό ήταν ότι,στο άνοιγμα τής τηλεόρασης,η παρέα χάθηκε κι έβλεπες δυο ανθρώπους τέτοιας ηλικίας να κολλάνε στο χαζοκούτι σαν τίς μύγες στα σκατά.
Και το λυπηρό βέβαια είναι ότι αυτό συμβαίνει στα περισσότερα σπίτια.Ξέρεις κάτι όμως;Δεν μπορώ να τούς κακολογήσω,να τούς προσάψω τίποτα,ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ!
Λοιπόοοον...ό,τι είπα μέχρι τώρα απεθυνόμενος σε σένα επειδή συ είπας,στη ουσία απευθύνομαι σε πολύ κόσμο που έχει τίς ίδιες απόψεις.
Δεν σε ξέρω,δεν με ξέρεις,άρα τίποτα προσωπικό:beer: :beer:
εκτός απ' αυτό...
Πώς αδερφέ;Με εκρηκτικά ζωσμένους;Με τον εξευτελισμό τής γυναίκας;Με ακρωτηριασμούς;ΒΙΑ;
Κάποιο νεύρο άγγιξα εδώ.
Φίλε vangelis64 μη με ρωτάς τι είμαι εγώ, πως νιώθω εγώ, τι γουστάρω και τι μέρος του λόγου είμαι. Εγώ δεν έχω καμία σημασία στο σύνολο που λέγεται Ελλάδα. Δεν επηρεάζω καμία ισοροπία.
Όσα έγραψα είναι διαπιστώσεις στις οποίες έχω καταλήξει απλά ζώντας σε αυτή τη χώρα. Εντάξει ίσως να έπρεπε να διευκρινίσω ότι δεν μιλάω για το 100% . Υπάρχουν και διαφορετικοί Ελληνες. Αλλά τι να το κάνεις όταν αποτελούν τραγική μειονότητα. Αν εσύ τώρα δεν βλέπεις αυτά που βλέπω εγώ αλλά κάτι διαφορετικό, συγγνώμη αλλά ζεις στον κόσμο σου.
Όσο για το Ισλάμ, δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να μην κατάλαβαινεις τι εννοώ. Είπα ότι το Ισλάμ είναι πανίσχυρη κουλτούρα. Δεν είπα ότι το γουστάρω, ούτε ότι επιδοκιμάζω.
Έτσι είναι. Όπως ήταν και ο Χριστιανισμός κάποτε. Η τάση όμως που υπάρχει σήμερα είναι ο φανατισμός να αυξάνεται στο Ισλάμ και να φθίνει στον Χριστιανισμό.
vangelis 64
20/10/2010, 11:51
Μάλλον δεν έγινα κατανοητός.Τά'χει αυτά το ίντερνετ,τι να κάνουμε...:beer: :wave2:
super_toto
Δεν προσπαθουμε να πεισουμε κανεναν εδω,απλα μια συζητηση κανουμε -σχετικο με την απαντηση σου στο προηγουμενο-
Εγω συμφωνω με τον vangelis 64 και διαφωνω μαζι σου εν μερει...οτι ενιοτε βλεπεις να μωαμεθανιζουν ορισμενοι ειναι γεγονος,ομως δεν ειμαστε αυτο που δειχνει η τηλεωραση,ραδιο αρβυλα,κουτσομπολες μεσημεριανες,παρατραγουδα,αποκαλυπτικο δελτιο της κωλοτουμπας,Xfucktor,Big Brother,ουτε οι βουκολοι της ΕΡΤ,ουτε οι αρκουδες που χορευουν πανω στα τραπεζια των μπουζουκιων (να γμσουν θελλουν οι ανθρωποι και απλα πανε εκει μηπως και γινει κατασταση με καμια τραγουδιαρα :p )
Το Ισλαμ ΔΕΝ ειναι πανισχυρη κουλτουρα γιατι ΔΕΝ ειναι κουλτουρα ειναι κατι που πρεπει να το πιστευουν και να το εφαρμοζουν γιατι αλιως οι Ιμαμιδες θα τους παρουν το κεφαλι!!
Η πρωτη θρησκεια στον κοσμο ειναι οι Χριστιανοι με 1.853.000.000 ,μουσουλμανοι με 971.000.000,Ινδουιστες 732.000.000,Βουδιστες 365.000.000 και αλλες.
Που ειναι λοιπον το πανισχυρο ισλαμ?
Φανταζομαι οτι επειδη τα τελευταια 10 χρονια μας πιπιλανε το μυαλο με το Ιρακ,τον Λαντεν,το Αφγανισταν,το Πακισταν εφτιαξες μια ιδεα μεγαλυτερη απο το τι ειναι το ισλαμ στην πραγματικοτητα..
Αν σημερα ηταν η εποχη των σταυρωφοριων δεν θα ειχε μεινει ρουθουνι απο μουσουλμανους...στο Πακισταν διπλα ειναι 732.000.000 Ινδουιστες.
Η ιστορια επαναλαμβανεται...
Απλα πιστευω οτι τωρα η Δυση κανει την παπια λογω του πετρελαιου...μολις ομως απεγκλοβιστει...πολλα θα αλλαξουν
Εχετλαίος
20/10/2010, 12:24
Το μοντέλο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας απέτυχε στη Γερμανία, ...
Οταν το λεει η Γερμανια...η Ελλαδα τι πρεπει να πει και να κανει?[/url]
Να μπουμπουρίσει λιγάκι ακόμα.
:mad:
super_toto
20/10/2010, 13:05
super_toto
Δεν προσπαθουμε να πεισουμε κανεναν εδω,απλα μια συζητηση κανουμε -σχετικο με την απαντηση σου στο προηγουμενο-
Εγω συμφωνω με τον vangelis 64 και διαφωνω μαζι σου εν μερει...οτι ενιοτε βλεπεις να μωαμεθανιζουν ορισμενοι ειναι γεγονος,ομως δεν ειμαστε αυτο που δειχνει η τηλεωραση,ραδιο αρβυλα,κουτσομπολες μεσημεριανες,παρατραγουδα,αποκαλυπτικο δελτιο της κωλοτουμπας,Xfucktor,Big Brother,ουτε οι βουκολοι της ΕΡΤ,ουτε οι αρκουδες που χορευουν πανω στα τραπεζια των μπουζουκιων (να γμσουν θελλουν οι ανθρωποι και απλα πανε εκει μηπως και γινει κατασταση με καμια τραγουδιαρα :p )
Το Ισλαμ ΔΕΝ ειναι πανισχυρη κουλτουρα γιατι ΔΕΝ ειναι κουλτουρα ειναι κατι που πρεπει να το πιστευουν και να το εφαρμοζουν γιατι αλιως οι Ιμαμιδες θα τους παρουν το κεφαλι!!
Η πρωτη θρησκεια στον κοσμο ειναι οι Χριστιανοι με 1.853.000.000 ,μουσουλμανοι με 971.000.000,Ινδουιστες 732.000.000,Βουδιστες 365.000.000 και αλλες.
Που ειναι λοιπον το πανισχυρο ισλαμ?
Φανταζομαι οτι επειδη τα τελευταια 10 χρονια μας πιπιλανε το μυαλο με το Ιρακ,τον Λαντεν,το Αφγανισταν,το Πακισταν εφτιαξες μια ιδεα μεγαλυτερη απο το τι ειναι το ισλαμ στην πραγματικοτητα..
Αν σημερα ηταν η εποχη των σταυρωφοριων δεν θα ειχε μεινει ρουθουνι απο μουσουλμανους...στο Πακισταν διπλα ειναι 732.000.000 Ινδουιστες.
Η ιστορια επαναλαμβανεται...
Απλα πιστευω οτι τωρα η Δυση κανει την παπια λογω του πετρελαιου...μολις ομως απεγκλοβιστει...πολλα θα αλλαξουν
Η άποψή μου για τους Έλληνες είναι αυτή που έγραψα. Ούτε εγώ θέλω να πείσω κανένα. Γνώμη μου αυτή είναι και δεν την στηρίζω σε αυτά που δείχνει η τηλεόραση απλά γιατί δεν βλέπω τηλεόραση. Απλά παρατηρώ τους γύρω μου.
Επειδή μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοώ σχετικά με το Ισλάμ να το πω διαφορετικά. Δεν έχει σημασία το πόσα εκατομμύρια αριθμεί κάθε θρησκεία. Σημασία έχει ποιά είναι η δυναμική της κάθε θρησκείας. Στο ισλάμ ο φονταμενταλισμός είναι σε έξαρση και μάλιστα με όλο και περισσότερη ένταση. Σκέψου απλά τι συνέβει, όταν πέρισυ ένας αστυνομικός έσκισε μια σελίδα από το κοράνι στην Αθήνα. Χωρίς κάν να ξέρει τι είναι αυτό που έσκισε. Υπάρχει περίπτωση να συνέβαιναν τα ίδια γεγονότα αν μιλάγαμε για την καινή διαθήκη?
Δηλώσεις, σκίτσα, άρθρα τα οποία στρέφονται κατά του Ισλάμ ή είναι περιπαικτικά απέναντι σε αυτό τιμωρούνται με θάνατο. Και έχουν υπάρξει τέτοιες περιπτώσεις. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην Ευρώπη δολοφονιών για τέτοιους λόγους. Φαντάσου τι γίνεται στις Ισλαμικές χώρες. Ας μη μιλήσουμε για αυτά.
Αυτά δεν συμβαίνουν σε άλλες θρησκίες. Συνεπώς όταν λέω ότι το Ισλάμ είναι πανίσχυρη κουλτούρα δεν εννοώ ότι έχουν πανίσχυρο πολιτισμό. Εχουν ακραία πίστη στο δόγμα τους η οποία φτάνει μέχρι τον θάνατο.
......Οταν ΟΛΟΣ ο κοσμος προσπαθει για ενα καλητερο βιοτικο επιπεδο δεν μπορεις να μου λες οτι το να κανεις παρεα με τον Πακι που ακομα ζει στα δεντρα οτι ειναι προοδος.
.......
ολη μερα κυκλοφορω στην αθηνα και κοιταω στα δεντρα αλλα δεν βρηκα κανενα ''πακι'' οπως λες να το κατεβασω.σε λαθος δεντρα κοιτουσα?σε τι δεντρα επανω ειναι τα ''πακια''?
επισης εχω κι αλλες αποριες οπως για παραδειγμα ''πως σου φανηκε η δηλωση των ευρωπαιων οτι οι ελληνες ειναι οι εργατες μας (των ευρωπαιων εννοουσαν)''?ως ελληνας μεταναστης (στην ιταλια σπουδαζεις) πρεπει να σου αρεσε πολυ.επομενη απορια:''τοτε εσυ κατεβηκες απο το δεντρο?'' (γιατι γι αυτους ησουνα απολιτιστος.εγω τουλαχιστον αυτο καταλαβαινω απο εκεινη τη δηλωση) και αλλες αποριες αλλα τις κραταω για αργοτερα.
Μήπως να χαλαρώναμε λίγο όμως..?:winka:
ολη μερα κυκλοφορω στην αθηνα και κοιταω στα δεντρα αλλα δεν βρηκα κανενα ''πακι'' οπως λες να το κατεβασω.σε λαθος δεντρα κοιτουσα?σε τι δεντρα επανω ειναι τα ''πακια''?
επισης εχω κι αλλες αποριες οπως για παραδειγμα ''πως σου φανηκε η δηλωση των ευρωπαιων οτι οι ελληνες ειναι οι εργατες μας (των ευρωπαιων εννοουσαν)''?ως ελληνας μεταναστης (στην ιταλια σπουδαζεις) πρεπει να σου αρεσε πολυ.επομενη απορια:''τοτε εσυ κατεβηκες απο το δεντρο?'' (γιατι γι αυτους ησουνα απολιτιστος.εγω τουλαχιστον αυτο καταλαβαινω απο εκεινη τη δηλωση) και αλλες αποριες αλλα τις κραταω για αργοτερα.
Δεντρα στην Αθηνα εχει πολλα στο πεδιο του Αρεως...θα δεις πολλους.
Το να εισαι εργατης δεν ειναι ντροπη και ακριβως επειδη ειμαι "εξω" και αυτα τα θεωρητικα εγω τα εχω ζησει τα τελευταια 14 χρονια στην πραξη....
Φανταζομαι οτι οι ελληνες ειναι οι εργατες μας εχει να κανει με την σημεςρινη οικονομικη κριση που η Ελληνικη επηρεαζει την Ευρωπαικη και κατα συνεπεια και την Γερμανικη....
και για να μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας...ολοι αυτοι που υπερασπιζεστε ολους αυτους τους κακομοιρους -που οντως ειναι- ποσους Πακιστανους εχετε φιλους,Αφγανους,Τουρκους,Ιρακινους,Αιγυπτιους??
Και ξερεις τι σημαινει φιλος...παμε μαζι για καφε,βγαινουμε μαζι για βολτα/εκδρομη,παμε γηπεδο μαζι,κανουμε τις πλακες μας.....εχει οικονομικο προβλημα π.χ και τσονταρω χρημα...
Εγω αντε και δεν μενω στην Ελλαδα ειμαι και καπως ας πουμε δεν μου αρεσουν αυτοι οι ξενοι...εσυ ομως που εισαι στην Ελλαδα,στην Αθηνα συνεχεια...τοσα χρονια...δεν μπορει θα εχεις κανει καποιους Πακι φιλους να πηγαινετε για καφε,να τους παιρνεις τηλ και να λες
"Ελα ρε μλκα Πακι παμε για καφε"
"Δεν μπορω τωρα εχω βαρδια στα φαναρια"
"Αστο ρε μλκ και ελα,εχω κανονησει με 1 γκομενακι"
"Καλα,βαζω το καλο μου φεσι και σαγιοναρα και ερχομαι,να σου πω..επειδη εδω ειμαστε 15 ατομα σε ενα υπογειο...αμα μου κατσει η γκομενα θα μου αφησεις το σπιτι σου"
"Βεβαια ρε Πακι..μλκιες θα λεμε τωρα"
Τωρα σοβαρα...ποσους φιλους εχεις ετσι μη Ελληνες?
....
Τωρα σοβαρα...ποσους φιλους εχεις ετσι μη Ελληνες?
εσυ σοβαρα τωρα ποσους ανθρωπους εχεις γνωρισει να γουσταρουν να ζουν στην ανεχεια?
εσυ σοβαρα τωρα ποσους ανθρωπους εχεις γνωρισει να γουσταρουν να ζουν στην ανεχεια?
ok.Απαντηση δεν εδωσες...το προσπερνας.
Ακριβως επειδη δεν ξερω κανεναν ομως η απλη λογικη οπως λεει και ο λαος καλητερα πρωτος στο χωριο παρα τελευταιος στην πολη...και επειδη ακομα και οταν οι Ελληνες πηγαιναν μεταναστες στην Αμερικη,Αυστραλια,Βελγιο κλπ κλπ περναγαν απο καποιο ελεγχο και ηταν καποιος αριθμος και οχι οσοι ναναι...γιαυτο και θεωρω οτι σημερα αυτο που γινεται στην Ελλαδα ειναι οτι χειροτερο και γιαυτους αλλα και για εμας τους Ελληνες....
Ο Πακις και ο καθε Πακις στην χειροτερη θα γυρησει στην πατριδα του και τι ειχε τι εχασε....εδω ομως η ζημια εχει γινει...αντι να γινεις π.χ Σουηδια γινεσαι Μπαγκλαντες και Καμπουλ.
Αλλα οπως ειπα και πριν ο καθενας λεει την γνωμη του....το τι ειναι σωστο και τι λαθος ομως εχει μονο μια οψη.
ok.Απαντηση δεν εδωσες...το προσπερνας.
Ακριβως επειδη δεν ξερω κανεναν ομως η απλη λογικη οπως λεει και ο λαος καλητερα πρωτος στο χωριο παρα τελευταιος στην πολη...και επειδη ακομα και οταν οι Ελληνες πηγαιναν μεταναστες στην Αμερικη,Αυστραλια,Βελγιο κλπ κλπ περναγαν απο καποιο ελεγχο και ηταν καποιος αριθμος και οχι οσοι ναναι...γιαυτο και θεωρω οτι σημερα αυτο που γινεται στην Ελλαδα ειναι οτι χειροτερο και γιαυτους αλλα και για εμας τους Ελληνες....
Ο Πακις και ο καθε Πακις στην χειροτερη θα γυρησει στην πατριδα του και τι ειχε τι εχασε....εδω ομως η ζημια εχει γινει...αντι να γινεις π.χ Σουηδια γινεσαι Μπαγκλαντες και Καμπουλ.
Αλλα οπως ειπα και πριν ο καθενας λεει την γνωμη του....το τι ειναι σωστο και τι λαθος ομως εχει μονο μια οψη.
οσο προσπερασες εσυ αυτα που ρωτησα τοσο προσπερασα και εγω αυτα που ρωτησες.
για την ιστορια διαβασε πως,ποσοι και τι ηταν οι ελληνες μεταναστες στους οποιους αναφερεσαι χωρις να εχεις ιδεα για τι πραμα μιλας.διαβασε για τους μπρουκλιδες και γιατι λεγοντουσαν ετσι στην αμερικη.διαβασε για την γκρικ μαφια στη σουηδια του 50 και ξαναελα με τον κηδεμονα σου.ειναι αυτοι που τοτε εξ αιτιας της ανεχειας στη χωρα τους ηταν το κατακαθι στον κοσμο που πηγαν να ζησουν και αυτοι των οποιων οι απογονοι γιναν κατι μετα απο μισο αιωνα.
και μη φασκεις και αντιφασκεις.ξεκινας λεγοντας οτι οι ευρωπαιοι δινουν δυναμικα την απαντηση ''διωξτε τους'' δια των μερκελ,σαρκοζι,μπερλουσκονι (που ποιον να πιασεις και ποιον να αφησεις απο τους 3) και αμεσως μετα μας εκθιαζεις τη μεταναστευτικη τους πολιτικη (βελγιο).αποφασισε.
α και τελος επειδη μιλας και για σουηδια...αντε αγορι μου κανενα ταξιδακι στη σουηδια και μετα τα λεμε :winka:
για να τελειωνουμε...καποιοι ανθρωποι ζουν στην ανεχεια για να περνανε καποιοι καλα.εσυ περνας καλα (οπως και εγω και ολοι μας) εις βαρος αυτων που σου κακοφαινεται τωρα που ηρθαν κοντα σου.δεν το ηθελαν.''εσυ'' τους εφερες κοντα σου.το ''εσυ'' αναφερεται σε ολους μας φυσικα.και τους εφερες κοντα σου γιατι τους πειρες τεχνηεντως τη ζωη που ειχανε στον τοπο τους.ειναι απλα payback που λενε και στο χωριο μου.και θεωρω αν μη τι αλλο ατιμο να τους χρεωνεις και να τους βριζεις και απο πανω.
οσο προσπερασες εσυ αυτα που ρωτησα τοσο προσπερασα και εγω αυτα που ρωτησες.
για την ιστορια διαβασε πως,ποσοι και τι ηταν οι ελληνες μεταναστες στους οποιους αναφερεσαι χωρις να εχεις ιδεα για τι πραμα μιλας.διαβασε για τους μπρουκλιδες και γιατι λεγοντουσαν ετσι στην αμερικη.διαβασε για την γκρικ μαφια στη σουηδια του 50 και ξαναελα με τον κηδεμονα σου.ειναι αυτοι που τοτε εξ αιτιας της ανεχειας στη χωρα τους ηταν το κατακαθι στον κοσμο που πηγαν να ζησουν και αυτοι των οποιων οι απογονοι γιναν κατι μετα απο μισο αιωνα.
και μη φασκεις και αντιφασκεις.ξεκινας λεγοντας οτι οι ευρωπαιοι δινουν δυναμικα την απαντηση ''διωξτε τους'' δια των μερκελ,σαρκοζι,μπερλουσκονι (που ποιον να πιασεις και ποιον να αφησεις απο τους 3) και αμεσως μετα μας εκθιαζεις τη μεταναστευτικη τους πολιτικη (βελγιο).αποφασισε.
α και τελος επειδη μιλας και για σουηδια...αντε αγορι μου κανενα ταξιδακι στη σουηδια και μετα τα λεμε :winka:
για να τελειωνουμε...καποιοι ανθρωποι ζουν στην ανεχεια για να περνανε καποιοι καλα.εσυ περνας καλα (οπως και εγω και ολοι μας) εις βαρος αυτων που σου κακοφαινεται τωρα που ηρθαν κοντα σου.δεν το ηθελαν.''εσυ'' τους εφερες κοντα σου.το ''εσυ'' αναφερεται σε ολους μας φυσικα.και τους εφερες κοντα σου γιατι τους πειρες τεχνηεντως τη ζωη που ειχανε στον τοπο τους.ειναι απλα payback που λενε και στο χωριο μου.και θεωρω αν μη τι αλλο ατιμο να τους χρεωνεις και να τους βριζεις και απο πανω.
Οτι εγω σου απαντησα ενω εσυ απλα δεν εχεις κανενα φιλο Πακι αλλα παρολα ταυτα μπλαμπλαδιαζεις με θεωριες δηθεν επαναστικες της Πραβδα και του Ριζοσπατη....
Στο Αμερικα επεσε πολυ πλυσιμο σε πιατα,ολοι περασαν οχι με βαρκουλες αλλα με πλοια και χαρτια σε ενα νησακι προθαλαμο και καραντινα το γνωστο Ελις Αιλαντ...αυτα δεν ξερω αν στο εχουν πει...
Για να φυγουν στην γερμανια περναγαν απο γιατρους και αλλα ΧΑΡΤΙΑ που χρειαζοντουσαν...ενα απο τα λιγα αλλα καλα ντοκ της ΕΡΤ.
Μαφια δεν ειναι 50 ατομα...μαφια ειναι εκατονταδες ατομα...τωρα ονομαζεις μαφια 50 ατομα σε εναν πλυθησμο !?στην Σουηδια επειδη εχω φιλους εκει...εκει χωρις χαρτια ΔΕΝ φτανεις και εκει εχουν νομους,εχεις δει εκει Πακιδες η Αφγανους η οτι ναναι απο ανατολη και Ασια να κατουρανε/χεζουν/χτυπιουνται?...και ΕΔΩ δεν μιλαμε για 50 ατομα αλλα για 2.000.000 μεταναστες που ουτε οι μισοι απο αυτους δεν δουλευεουν η και αν δουλευουν δεν ειναι νομιμιμοι σε μια χωρα των 10.000.000!!!
Στην Αυστραλια το λεω παλι αλλα μαλλον ΔΕΝ διαβαζεις πριν απαντησεις ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ εισαι κατι απο αυτο που θελουν συγκεκρημενο!!!
Σου εδωσα και το πιο δυνατο παραδειγμα των Εμιρατων οτι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΛΟΥΝ που ειναι και ομοθρησκοι!!!
Δεν αντιφασκω σε τιποτα...για την Ιταλια,Βελγιο,Αυστρια ενας λογως που τους ψηφησαν βασικος ηταν ακριβος αυτο οτι θα διωξουν αυτους που μαζευουμε εμεις...
Και τελος εγω δεν εφερα κανενα Πακι η οτι αλλο και ουτε ζητησα να ερθουν εδω και ουτε φταιω για τα μυαλα που κουβαλανε η την ατυχια τους οπως θελεις πεστο ...αντιθετα ειμαι υπερ του να φτιαξουν και αυτη την ζωη τους στις πατριδες τους,ειμαι εναντιον της δικτατοριας και του μεσαιωνα που εχουν τα τελευταια 1500 χρονια
stavrogin
20/10/2010, 17:26
Ο μουσουλμανισμός είναι μία θρησκεία παράγωγο του χριστιανισμού, και είναι το ίδιο βίαιη με αυτόν. έχει βίαια κείμενα και αγαπησιάρικα κέιμενα.Οπως ο χριστιανισμός που δεν έχει αποποιηθεί την παλαια διαθήκη. Τα διδάγματα του Χριστου κανέις δεν τα τηρει. Δηλαδη ένας κι αυτος πέθανε.Άρα είναι μάλλον η ολιγοπληθέστερη θρησκεία έκτος κι αν μιλάμε για τύπους.
Περι σταυροφοριών.άν έχετε διαβάσει, εγω έχω, ο ιπποτισμός το ιδανικό της ευγένειας είναι αραβικής προέλευσης.Αυτοι ήταν μουσουλμάνοι.
Δέν είστε απαραιτητα πολιτισμένοι αν όνομάσεται τους άλλους βάρβαρους.
stavrogin
20/10/2010, 17:34
Όπως μας αποκαλύπτει (αποκρύπτει) ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος,
[]
Το Φετιχιέ τζαμί ή αλλιώς το "καταραμένο τζαμί" κρύβει πολλά μυστικά φρίκης, πόνου και δακρύων... Ακόμα και σήμερα πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ως υλικό για να χτιστεί το Φετιχιέ τζαμί χρησιμοποιήθηκε μια από τις στήλες του Αρχαίου Ναού του Ολυμπίου Διός.
Την ανατίναξαν και την χρησιμοποίησαν ως μαρμαροκονίαμα στους τοίχους.
[]
.Ήξερα περί τζαμί στή Ακρόπολη αλλά όχι τα παραπάνω.Αν κάποιος γνωρίζει κάτι διαφορετικό,είμαι όλος αυτιά.:wave2:
Η Μητρόπολη η εκκλησία περιέχει δομικά στοιχία απο 500 αρχαια κτισματα. Ότι ήταν στο φώς χρησιμοποιήθηκε απο έλληνες και τούρκους σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Ο κυριος Βελο ή είναι ανιστόρητος ή αρέσκεται στο να δημιουργεί εντυπώσεις.
Περι σταυροφοριών.άν έχετε διαβάσει, εγω έχω, ο ιπποτισμός το ιδανικό της ευγένειας είναι αραβικής προέλευσης.Αυτοι ήταν μουσουλμάνοι.
Δέν είστε απαραιτητα πολιτισμένοι αν όνομάσεται τους άλλους βάρβαρους.
ιπποτισμος και σταυροφοροι το λεει και η λεξη ειναι αυτοι που φερουν τον σταυρο...αρα οχι αραβες.
Οι πρωτοι σταυροφοροι ηταν μισθοφοροι ,μετα για να εξαγνυστουν εγινε σωμα και ειχε το ρομαντικο του ιπποτισμου.
Προστατευουν του "πελεγκρινους" προσκυνητες δηλδ απο τους Αραβες,Σαρακηνους στον δρομο για την ιερη πολη δλδ Ιερουσαλημ
Ιδρυουν τις πρωτες τραπεζες..και πολλα αλλα..ενα απο αυτα ειναι και απο που εμπνευστικε το εξκαλιμπερ ο μυθος και το πραγματικο
http://www.sangalgano.org/spadaroccia.htm
ο ιπποτης!
stavrogin
20/10/2010, 17:55
Δε μίλησα γιά σταυροφόρους μίλησα για ιππότες. Συγκριτικα μεταξι σταυροφόρων και άραβων ,πολιτισμένοι ήταν οι Άραβες στα πάντα. Αυτο δέν άλλαξε μέχρι το 1450-1500 με κάτι που ονομάζεται αναγέννηση άν έχεις ακουστά. Άν διαβάσεις τα περι Σαλαντιν, θα καταλάβεις .
Gandalf dr685sm
20/10/2010, 18:06
η εσωστρέφεια δεν είμαι μόνο Ιταλο-Γαλλο-Γερμανικό φαινόμενο... πλέον και στην Βρεττανία ισχύει το γεγονός οτι απελαύνουν μετανάστες παράνομα ευρισκόμενους στην χώρα κατά ομάδες..
http://www.themilitant.com/2010/7434/743459.html
αλλά και στις ΗΠΑ πλέον οι πολιτείες που συνορεύουν με τα σύνορα του MEXICO, αλλάζουν πολλά δεδομένα γύρω απο το θέμα.
http://www.azcentral.com/news/articles/2010/04/29/20100429immigrant-child-deportation-supported.html
Είναι αναμενόμενο ώς πράξη στο δικό μου μυαλό καθώς πρόκειται για πλεονάζοντα πληθυσμό που δεν μπορεί να υπολογιστεί στις κοινωνικές υπηρεσίες της κάθε χώρας.. και ας σκεφτούμε οτι μιλάμε για χώρες με οργανωμένο πλάνο υποδοχής παράνομα εισερχομένων μεταναστών. Στην δική μας περίπτωση τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.
Gandalf
Άντε ακόμα ενας γύρος του
Χριστιανοί ορθόδοξοι πατριώτες νοικοκυραίοι VS αλλόθρησκοι βάρβαροι εγκληματίες….
:a31:
Αγόρια, δε το λίγετε εδώ?
vangelis 64
20/10/2010, 18:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Αγόρια, δε το λίγετε εδώ? Άσ'τον άνθρωπο ρε Μάικ,άμα κουραστεί θ' αλλάξει χέρι.
Άσ'τον άνθρωπο ρε Μάικ,άμα κουραστεί θ' αλλάξει χέρι.
μπα.... η μ@λ@κι@ μονο με το ΔΕΞΙ ....
:beer:
super_toto
20/10/2010, 20:19
Κάτσε ρε φίλε, δηλαδή πως ακριβώς η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για την κατάσταση στο Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Αλγερία, την Αλβανία, την Ουκρανία , τη Γεωργία κτλ?
doctor x
20/10/2010, 20:30
Κάτσε ρε φίλε, δηλαδή πως ακριβώς η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για την κατάσταση στο Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Αλγερία, την Αλβανία, την Ουκρανία , τη Γεωργία κτλ?
μαζι τα φαγαμε...
Παγκαλος
ΥΓ.παει αμφω αυτο ε?
stavrogin
20/10/2010, 20:49
Όλοι στο ίδιο καζανι βράζουμε. Όλες οι χώρες που αναφέρεις είναι θυματα μεγάλων δυνάμεων και η ελλάδα είναι σύμμαχος των δυτικών δυνάμεων αναγκαστικά αφου πρώτα υπήρξε θύμα τους. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Κι άν δεν ήταν αυτές οι δυνάμεις θα ήταν κάποιες άλλες κι αν δεν ηταν αυτοί τα θύματα θα είμαστε εμείς.
Όπως και να χει καλητερα να σε βατευει το μεγάλο κεφάλαιο και η δύση παρα ο καθε λεχρίτης μαυρος. Στην τελικη τρώμε και μεις κανενα ψαχνό. Με τον ιδρώτα του προσώπου μας βέβαια.
super_toto
20/10/2010, 21:33
Όλοι στο ίδιο καζανι βράζουμε. Όλες οι χώρες που αναφέρεις είναι θυματα μεγάλων δυνάμεων και η ελλάδα είναι σύμμαχος των δυτικών δυνάμεων αναγκαστικά αφου πρώτα υπήρξε θύμα τους. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Κι άν δεν ήταν αυτές οι δυνάμεις θα ήταν κάποιες άλλες κι αν δεν ηταν αυτοί τα θύματα θα είμαστε εμείς.
Όπως και να χει καλητερα να σε βατευει το μεγάλο κεφάλαιο και η δύση παρα ο καθε λεχρίτης μαυρος. Στην τελικη τρώμε και μεις κανενα ψαχνό. Με τον ιδρώτα του προσώπου μας βέβαια.
Άρα πρέπει να τιμωρηθούμε επειδή είμαστε στο Νάτο? Αυτό λες? Πρέπει να πληρώσουμε τα σπασμένα όλης της Ευρώπης εδώ και 4 αιώνες και της Αμερικής για τον τελευταίο αιώνα. Μάλιστα.
Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω.
Οτι εγω σου απαντησα ενω εσυ απλα δεν εχεις κανενα φιλο Πακι αλλα παρολα ταυτα μπλαμπλαδιαζεις με θεωριες δηθεν επαναστικες της Πραβδα και του Ριζοσπατη....
Στο Αμερικα επεσε πολυ πλυσιμο σε πιατα,ολοι περασαν οχι με βαρκουλες αλλα με πλοια και χαρτια σε ενα νησακι προθαλαμο και καραντινα το γνωστο Ελις Αιλαντ...αυτα δεν ξερω αν στο εχουν πει...
Για να φυγουν στην γερμανια περναγαν απο γιατρους και αλλα ΧΑΡΤΙΑ που χρειαζοντουσαν...ενα απο τα λιγα αλλα καλα ντοκ της ΕΡΤ.
Μαφια δεν ειναι 50 ατομα...μαφια ειναι εκατονταδες ατομα...τωρα ονομαζεις μαφια 50 ατομα σε εναν πλυθησμο !?στην Σουηδια επειδη εχω φιλους εκει...εκει χωρις χαρτια ΔΕΝ φτανεις και εκει εχουν νομους,εχεις δει εκει Πακιδες η Αφγανους η οτι ναναι απο ανατολη και Ασια να κατουρανε/χεζουν/χτυπιουνται?...και ΕΔΩ δεν μιλαμε για 50 ατομα αλλα για 2.000.000 μεταναστες που ουτε οι μισοι απο αυτους δεν δουλευεουν η και αν δουλευουν δεν ειναι νομιμιμοι σε μια χωρα των 10.000.000!!!
Στην Αυστραλια το λεω παλι αλλα μαλλον ΔΕΝ διαβαζεις πριν απαντησεις ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ εισαι κατι απο αυτο που θελουν συγκεκρημενο!!!
Σου εδωσα και το πιο δυνατο παραδειγμα των Εμιρατων οτι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΛΟΥΝ που ειναι και ομοθρησκοι!!!
Δεν αντιφασκω σε τιποτα...για την Ιταλια,Βελγιο,Αυστρια ενας λογως που τους ψηφησαν βασικος ηταν ακριβος αυτο οτι θα διωξουν αυτους που μαζευουμε εμεις...
Και τελος εγω δεν εφερα κανενα Πακι η οτι αλλο και ουτε ζητησα να ερθουν εδω και ουτε φταιω για τα μυαλα που κουβαλανε η την ατυχια τους οπως θελεις πεστο ...αντιθετα ειμαι υπερ του να φτιαξουν και αυτη την ζωη τους στις πατριδες τους,ειμαι εναντιον της δικτατοριας και του μεσαιωνα που εχουν τα τελευταια 1500 χρονια
εσυ απαντησες το πως φανταστηκες οτι το ειπανε.δεν απαντησες σε αυτο που σε ρωτησα.αλλο τοσο σου απαντησα και εγω σε μια ερωτηση τρομερα αστεια.''εχεις φιλο πακιστανο?''οχι ρε φιλε δεν ετυχε.οπως δεν ετυχε να εχω φιλο ιαπωνα,αμερικανο,κινεζο κλπ...βαριεμαι να γραφω.ειναι αυτο ερωτηση για να βγαλεις συμπερασμα???τουλαχιστον αστειο κατ εμε.παμ παρακατ.
σου ειπα για τους ελληνες μεταναστες του εξωτερικου και μου απαντας οτι εχεις φιλους στη σουηδια που αν δεν εχεις χαρτια δεν πας (ναι αυτος ειναι ο νομος,το ιδιο ισχυει και εδω) αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχουν μεταναστες οι οποιοι ειναι εκει χωρις χαρτια (και αυτο ισχυει παντου).ΕΙΔΙΚΑ για τη σουηδια να σε ενημερωσω οτι η μεγαλυτερη μαφια τις δεκαετιες 50-60 ηταν η ελληνικη.μετα μιλας για την γερμανια και παρακατω για αυστρια,ιταλια,βελγιο (αυτους δλδ που δηλωσαν οτι απετυχαν με τους μεταναστες) αυτο σημαινει φασκω και αντιφασκω (ειναι ο ορισμος βασικα).επισης το γεγονος οτι δεν βλεπεις εχει να κανει με την γκετοποιηση τους σε προαστια (αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι λυθηκε το προβλημα.απλα δεν το βλεπεις).
αναρωτιεσαι αν εχω δει τοσους πακιστανους κλπ σε ολες αυτες τις πολεις.ναι,στον πυργο του αιφελ δεν εχει,ουτε στη γκαμλα σταν στη στοκχολμη,ουτε στην διονυσιου αεροπαγειτου ομως.εχει ομως στα προαστια του παρισιου,στη fitja και στο jordbro στη σουηδια (και σε πολλες αλλες περιοχες) και στην ευριπιδου (και σε αλλους δρομους και περιοχες) της αθηνας.εν ολιγοις στην προσπαθεια τους να ξεφυγουν απο την ανεχεια στις χωρες τους πηγαν αλλου μπας και καταφερουν τα εγγονια τους να ζησουν λιγο καλυτερα.οτι εκαναν και οι ελληνες οταν καθαριζαν τζαμια στη γεφυρα του μπρουκλιν (εξ ου και ''μπρουκλιδες'') (μαθαμε κατι και σημερα).
εν κατακλειδι,οπως αν κλεισεις το βιβλιο των μαθηματικων και να τη πεσεις στη τηλεοραση δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει το προβλημα,ετσι και αν διωξεις τους μεταναστες και τους αφησεις να ψοφησουν, χειροτερα και απο σκυλια στις χωρες τους, δεν σημαινει οτι θα παψουν να υπαρχουν καποιοι ανθρωποι, που σβηνουν χωρις καμια ελπιδα.αυτο εμενα μου ακουγεται τρομερα εγωιστικο και το θεωρω καταπτυστο,ανηθικο και βρωμερο.
δεν αρνουμαι το γεγονος οτι οι μεταναστες δεν αφομοιωνονται.ειναι γεγονος.αλλα φταιει ενα 5χρονο παιδι που δεν μπορει να λογαριθμισει η μηπως δεν ειναι η ωρα του?και οταν ερθει η ωρα του (δλδ παει 2α-3η λυκειου) και παλι δεν τα καταφερει θα φταιει αυτο η μηπως ο καθηγητης του ειναι ανικανος να του δειξει πως θα πρεπει να το κανει?
ειναι δυνατον λοιπον να εχεις φυγει κυνηγημενος απο την αλλη ακρη του κοσμου,ρακενδυτος,με τα ποδια,πεινασμενος,τρομαγμενος,αγριεμενος κλπ και να σου ζηταω εγω να προαγεις με τον τροπο σου τον πολιτισμο μου (τον οποιο δεν γνωριζεις κιολας)?
μηπως τελικα απλα δεν θελουμε να δουμε το προβλημα ουσιαστικα αλλα βρισκουμε ηλιθιες δικαιολογιες για να δικαιολογησουμε την απανθρωπια μας και την αλητεια μας που μας ωθει στο να υποστηριξουμε την ευκολη λυση (''ΔΙΩΧΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ'')??
λεω εγω τωρα...
συγκατοικουμε.στο σπιτι εχει ενα πακετο μακαρονια.τα μαγειρευουμε.εγω τρωω την κατσαρολα και εσυ δεν εχεις να φας.τι λες φταιω που εμεινες νυστικος?
βαζουμε και εναν 3ο στο σπιτι.εγω τρωω τα 2/3 και εσυ το υπολοιπο 1/3.ο αλλος τρωει τα @@ του.εσυ φταις για το οτι ο 3ος της παρεας δεν εχει να φαει?
υ.γ.το εχουμε ξανασυζητησει οι 2 μας και εχουμε ξαναδιαφωνησει (ευτυχως πολιτισμενα) :wave2:
super_toto
23/10/2010, 17:12
συγκατοικουμε.στο σπιτι εχει ενα πακετο μακαρονια.τα μαγειρευουμε.εγω τρωω την κατσαρολα και εσυ δεν εχεις να φας.τι λες φταιω που εμεινες νυστικος?
βαζουμε και εναν 3ο στο σπιτι.εγω τρωω τα 2/3 και εσυ το υπολοιπο 1/3.ο αλλος τρωει τα @@ του.εσυ φταις για το οτι ο 3ος της παρεας δεν εχει να φαει?
υ.γ.το εχουμε ξανασυζητησει οι 2 μας και εχουμε ξαναδιαφωνησει (ευτυχως πολιτισμενα) :wave2:
Είναι υπεραπλουστευμένο το παράδειγμά σου και δεν μπορείς να το αντιστοιχίσεις με την πραγματικότητα. Σε ένα τόσο υπεραπολουστευμένο παράδειγμα θα μπορούσε κάποιος να προβάλλει ως αντίλογο το εξής. Αν έχει έρθει κάποιος στο σπίτι σου και σου τρώει τα μακαρόνια οφείλεις να του σπάσεις το κεφάλι και να διεκδικήσεις τα μακαρόνια που σου αναλογούν. Δεν οφείλεις να πας στο διπλανό σπίτι και για να ζητιανέψεις ή να κλέψεις τα μακαρόνια του γείτονα.
Δεν γίνεται κουβέντα όμως έτσι.
Είναι υπεραπλουστευμένο το παράδειγμά σου και δεν μπορείς να το αντιστοιχίσεις με την πραγματικότητα. Σε ένα τόσο υπεραπολουστευμένο παράδειγμα θα μπορούσε κάποιος να προβάλλει ως αντίλογο το εξής. Αν έχει έρθει κάποιος στο σπίτι σου και σου τρώει τα μακαρόνια οφείλεις να του σπάσεις το κεφάλι και να διεκδικήσεις τα μακαρόνια που σου αναλογούν. Δεν οφείλεις να πας στο διπλανό σπίτι και για να ζητιανέψεις ή να κλέψεις τα μακαρόνια του γείτονα.
Δεν γίνεται κουβέντα όμως έτσι.
σε γενικες γραμμες τα πραγματα εμεις τα κανουμε δυσκολα.ειναι πιο απλα απ οτι φανταζομαστε.
τα γραμματα ειναι 24 και οι αριθμοι 10.τοσο απλα!
υ.γ.στο ''δε γινεται κουβεντα ομως ετσι'',δεν κουβεντιαζω.λεω τη θεση μου.δικαιωμα του καθε ενος να διαφωνει λεγοντας τη δικια του.κουβεντα μονο απο κοντα.
super_toto
23/10/2010, 18:44
σε γενικες γραμμες τα πραγματα εμεις τα κανουμε δυσκολα.ειναι πιο απλα απ οτι φανταζομαστε.
τα γραμματα ειναι 24 και οι αριθμοι 10.τοσο απλα!
υ.γ.στο ''δε γινεται κουβεντα ομως ετσι'',δεν κουβεντιαζω.λεω τη θεση μου.δικαιωμα του καθε ενος να διαφωνει λεγοντας τη δικια του.κουβεντα μονο απο κοντα.
Εντάξει ας μην κουβεντιάσουμε, ας πούμε τη θέση μας.
Η θέση μου είναι ότι οι αριθμοί δεν είναι 10 αλλά άπειροι.
Τα Ελληνικά γράμματα είναι 24. Οι συνδυασμοί τους είναι και αυτοί άπειροι. Αντιστοίχως τα γράμματα άλλων λαών είναι διαφορετικά από τα Ελληνικά και οι συνδυασμοί τους επίσης άπειροι.
Αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά περίπλοκο κόσμο για να τον απλοποιούμε έτσι.
Εντάξει ας μην κουβεντιάσουμε, ας πούμε τη θέση μας.
Η θέση μου είναι ότι οι αριθμοί δεν είναι 10 αλλά άπειροι.
Τα Ελληνικά γράμματα είναι 24. Οι συνδυασμοί τους είναι και αυτοί άπειροι. Αντιστοίχως τα γράμματα άλλων λαών είναι διαφορετικά από τα Ελληνικά και οι συνδυασμοί τους επίσης άπειροι.
Αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά περίπλοκο κόσμο για να τον απλοποιούμε έτσι.
αν και διαφωνω ακουσα (η πιο σωστα διαβασα) τη θεση σου.
και για να χαλαρωσουμε λιγο ας δουμε την εισβολη της ανατολης στη δυση και εναν λαμπρο τροπο αφομειωσης της ανατολικης κουλτουρας απο την δυτικη:
maha kali (http://en.wikipedia.org/wiki/Mahakali)
τερμα γκαζι från sverige !!!!!!! (http://www.youtube.com/watch?v=SkEW_aVqwUA)
:a012: :a012: :a012:
εαν μου επιτρέπεται εσείς οι απο πάνω, να κάνω και εγώ μια απλοποίηση?
"ο πλούτος του κοσμου αυτού ειναι συγκεκριμένος!!
άρα οτι μου περισσεύει, λείπει απο καποιον αλλον!!"
το που βρίσκεται αυτός, ο "άλλος", στην χώρα του ή εδώ, νομίζω οτι λίγο ρόλο παίζει, σε σχέσει με το κομμάτι του ψωμιού ΤΟΥ, που εχω αφήσει να ξεραθεί και πέταξα.
εσυ απαντησες το πως φανταστηκες οτι το ειπανε.δεν απαντησες σε αυτο που σε ρωτησα.αλλο τοσο σου απαντησα και εγω σε μια ερωτηση τρομερα αστεια.''εχεις φιλο πακιστανο?''οχι ρε φιλε δεν ετυχε.οπως δεν ετυχε να εχω φιλο ιαπωνα,αμερικανο,κινεζο κλπ...βαριεμαι να γραφω.ειναι αυτο ερωτηση για να βγαλεις συμπερασμα???τουλαχιστον αστειο κατ εμε.παμ παρακατ.
σου ειπα για τους ελληνες μεταναστες του εξωτερικου και μου απαντας οτι εχεις φιλους στη σουηδια που αν δεν εχεις χαρτια δεν πας (ναι αυτος ειναι ο νομος,το ιδιο ισχυει και εδω) αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχουν μεταναστες οι οποιοι ειναι εκει χωρις χαρτια (και αυτο ισχυει παντου).ΕΙΔΙΚΑ για τη σουηδια να σε ενημερωσω οτι η μεγαλυτερη μαφια τις δεκαετιες 50-60 ηταν η ελληνικη.μετα μιλας για την γερμανια και παρακατω για αυστρια,ιταλια,βελγιο (αυτους δλδ που δηλωσαν οτι απετυχαν με τους μεταναστες) αυτο σημαινει φασκω και αντιφασκω (ειναι ο ορισμος βασικα).επισης το γεγονος οτι δεν βλεπεις εχει να κανει με την γκετοποιηση τους σε προαστια (αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι λυθηκε το προβλημα.απλα δεν το βλεπεις).
αναρωτιεσαι αν εχω δει τοσους πακιστανους κλπ σε ολες αυτες τις πολεις.ναι,στον πυργο του αιφελ δεν εχει,ουτε στη γκαμλα σταν στη στοκχολμη,ουτε στην διονυσιου αεροπαγειτου ομως.εχει ομως στα προαστια του παρισιου,στη fitja και στο jordbro στη σουηδια (και σε πολλες αλλες περιοχες) και στην ευριπιδου (και σε αλλους δρομους και περιοχες) της αθηνας.εν ολιγοις στην προσπαθεια τους να ξεφυγουν απο την ανεχεια στις χωρες τους πηγαν αλλου μπας και καταφερουν τα εγγονια τους να ζησουν λιγο καλυτερα.οτι εκαναν και οι ελληνες οταν καθαριζαν τζαμια στη γεφυρα του μπρουκλιν (εξ ου και ''μπρουκλιδες'') (μαθαμε κατι και σημερα).
εν κατακλειδι,οπως αν κλεισεις το βιβλιο των μαθηματικων και να τη πεσεις στη τηλεοραση δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει το προβλημα,ετσι και αν διωξεις τους μεταναστες και τους αφησεις να ψοφησουν, χειροτερα και απο σκυλια στις χωρες τους, δεν σημαινει οτι θα παψουν να υπαρχουν καποιοι ανθρωποι, που σβηνουν χωρις καμια ελπιδα.αυτο εμενα μου ακουγεται τρομερα εγωιστικο και το θεωρω καταπτυστο,ανηθικο και βρωμερο.
δεν αρνουμαι το γεγονος οτι οι μεταναστες δεν αφομοιωνονται.ειναι γεγονος.αλλα φταιει ενα 5χρονο παιδι που δεν μπορει να λογαριθμισει η μηπως δεν ειναι η ωρα του?και οταν ερθει η ωρα του (δλδ παει 2α-3η λυκειου) και παλι δεν τα καταφερει θα φταιει αυτο η μηπως ο καθηγητης του ειναι ανικανος να του δειξει πως θα πρεπει να το κανει?
ειναι δυνατον λοιπον να εχεις φυγει κυνηγημενος απο την αλλη ακρη του κοσμου,ρακενδυτος,με τα ποδια,πεινασμενος,τρομαγμενος,αγριεμενος κλπ και να σου ζηταω εγω να προαγεις με τον τροπο σου τον πολιτισμο μου (τον οποιο δεν γνωριζεις κιολας)?
μηπως τελικα απλα δεν θελουμε να δουμε το προβλημα ουσιαστικα αλλα βρισκουμε ηλιθιες δικαιολογιες για να δικαιολογησουμε την απανθρωπια μας και την αλητεια μας που μας ωθει στο να υποστηριξουμε την ευκολη λυση (''ΔΙΩΧΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ'')??
λεω εγω τωρα...
Φιλε TROOPER εχεις μπερδεψει τα μπουτια σου!!
Δεν αντιφασκω πουθενα...αντιθετα εσυ ομολογεις την αντιφαση σου και την αερολογια σου.
Εγω σε αντιθεση με εσενα εχω και φιλους Λιβανεζους,Αιγυπτιους,Μαροκινους,Εβραιους,Παλαιστινι ους,Αγγλους,Γαλλους,Γερμανους,Αμερικανους,Ιταλους,Ισπ ανους,Ολλανδους,Φιλανδους,Ιρανους,Καμερουνεζους,Νιγη ιανους.
Και οταν ενοω φιλους ενοω φιλους,οχι απλα γνωστους.
Εσυ που διακηρειτης την ελευθερια και οτι για καποιο λογω φταιω εγω και ολα τα μελοι του φορουμ που η Καμπουλ ειναι Καμπουλ η την Βαγδατη,Μπαγκλαντες κλπ κλπ ειναι στην κατασταση που ειναι ενω εσυ την ιδια στιγμη δεν εχεις ουτε εναν φιλο απο αυτα τα μερη ενω τους βλεπεις καθημερινα και καθημερινα οπως ειπες συναλασεσε μαζι τους ειναι στην καλητερη περιπτωση υποκριτικο!!
Ηθελες να μας πεις εδω και τοσες σελιδες για το Μπρουκλιν που καπου ακουσες ...ρωτησε κανεις και πηρες πρωτοβουλια να μας πεις τι γινοταν ΠΡΙΝ 50 χρονια στην Αμερικη (που εμενα για @@ρια ακουγεται...
Το 50 ειναι μολις 5 χρονια μετα απο εναν παγκοσμιο πολεμο...ξερεις ποτε αρχησε η μεταναστευση στην Αμερικη!?
Το 50 φανταζομαι οτι στην Αμερικη ειχαν τα ιδια αυτοκινητα που δειχνει εδω σε κατι παλιες ταινιες του Βεγγου και θες να μου πεις οτι την εστηναν οι Ελληνες -μονο- για να καθαρηζουν τζαμια!? :rolleyes: οκ!! Οντως μαθαμε κατι που μας βασανιζε τοσα χρονια εμας και φανταζομαι ολο τον Ελληνικο πλυθησμο...τι ηταν οι Μπρουκλιδες!
Μαθαμε οτι 50 ατομα στην Σουηδια γμσαν και εδερναν ολοκληρη την Σουηδια
:rolleyes:
Εγω ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και βεβαια εφερα τα παραδειγματα καποιων χωρων γιατι δεν ειναι μονο αυτες ειναι και αλλες πολλες και εσυ μου φερνεις παραδειγμα την ΑΜΕΡΙΚΗ που ΟΛΟΙ ειναι απο την ΕΥΡΩΠΗ και την ΑΣΙΑ, ΑΦΡΙΚΗ για να μου πεις για τους Ελληνες του Μπρουκλιν!!:rotflmao: :rotflmao:
Στην Σουηδια ακομα δεν μου ειπες ΠΩΣ μπορουν να μενουν 20 ατομα σε ενα σπιτι (αν μενουν) η σε ενα υπογειο η στα παρκα της Στοκχολμης και του Γκετεμποργκ...εκτις οτι δεν τους παιρνει απο το κρυο δεν τους παιρνει γιατι και η αστυνομια ειναι αστυνομια!!
Τελος για να μην το πολυβασανιζουμε
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4600710
και διαβασε τα σχολεια οπως¨
"Αν δεν είναι πρόκληση να κατεβαίνεις από τα Βόρεια Προάστια και να κάνεις μαθήματα ανθρωπισμού, σε ανθρώπους που η εγκληματικότητα έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητα τους, τότε τι είναι; Επίσης αν δεν είναι υποκρισία να στρέφεσαι με μένος κατά των ομάδων καταστολής, αλλά να ζητάς τη βοηθεία τους όταν τους έχεις ανάγκη, τότε τι είναι;"
Εγω στην θεση σου αν υποστηριζα κατι θα το εκανα και πραξη...οποτε γιατι δεν ξεκινας να κανεις σχεσεις με "Πακιδες" να τους μαζεψεις στο σπιτι σου,να τους ταισεις και να παιζετε ολοι μαζι μπιριμπα τα κρυα βραδια του χειμωνα...και οταν φτιαξει το Πακισταν θα μπορεις να πηγαινεις διακοπες "τσαμπα" εκει!!!!Τυχερε σχεδον σε ζηλευω....διακοπες στο Πακισταν η στην Καμπουλ!!!!
:rotflmao: :rotflmao:
Στο τελευταιο και μονο σοβαρο πραγμα που λες αν φταιει ενα 5χρονο παιδι...μηπως τελικα απλα δεν θελουμε να δουμε το προβλημα ουσιαστικα αλλα βρισκουμε ηλιθιες δικαιολογιες για να δικαιολογησουμε την απανθρωπια μας και την αλητεια μας που μας ωθει στο να υποστηριξουμε την ευκολη λυση (''ΔΙΩΧΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ'')??κλπ κλπ
Το 5χρονο δεν φταιει...φταιει εν μερει αυτος που φερνει το 5 χρονο,αυτος που δεχεται αυτον που φερνει το 5 χρονο ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ Η ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ......
Σιγουρα δεν φταιμε εμεις που δεν σκεφτηκαμε οτι καποτε θα ερθουν ολοι αυτοι και να ετοιμασουμε την Ελλαδα να τους υποδεχτει...μηπως επρεπε να εχουμε φτιαξει βιομηχανιες για οταν ερθουν να βρουν δουλεια και να μην μας κανουν παραπονα!??
TROOPER αν το εχεις καταλαβει η ανεργια θεριζει ολη την Ευρωπη και αμερικη...λεγωντας εξυπναδες περι ολοι το ιδιο ειμαστε επιανε ο αλλος τον Αλβανο τον πεταγε στα χωραφια με λιγοτερο απο τα μισα που εδινε σε εναν Ελληνα,μετα ηρθαν οι Πακιδες ...ποδι στον Αλβανο ελα εδω Πακι που περνεις τα μισα απο τον Αλβανο και παει λεγωντας...αυτο που υποστιρηζεις ειναι αυτο που εφερε αυτες τις καταστασεις και τελος αυτες που εχουμε σημερα.
Αν υπηρχαν δουλειες και μπορουσαν να προκοψουν οι Πακιδες οκ...αλλα δεν γινεται γιατι δεν υπαρχουν οι προυποθεσεις και οχι μονο απο αποψη δουλειας αλλα και κουλτουρας.
Γιαυτο τον λογω υπηρχαν απο π.Χ και τωρα μ.Χ οι πολεμοι...γιατι αν διαβαζες εφημεριδες θα διαβαζες τι λενε οι Ιμαμηδες στο Πακισταν,Λιβυη,Ιραν...εσυ μιλας και γραφεις εδω γιατι δεν υπαρχει κανενας μητροπολιτης να σου παρει το κεφαλι η να σε στησει για λιθοβολισμο η να σου κοψει το χερι που τα εγραψε....μονο και μονο αυτο,οτι ειμαστε ελευθεροι εχουμε τεραστια διαφορα πολιτισμου
Φιλε TROOPER εχεις μπερδεψει τα μπουτια σου!!
............
εχω να σου απαντησω σε ολες τις παπαντζες σου αλλα επειδη το πας σε προσωπικη αντιπαραθεση και επειδη εχεις ξαναδειξει το τι ανθρωπος εισαι εδω (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=41758&perpage=15&pagenumber=5) δεν θα σε ικανοποιησω.
:a56:
εχω να σου απαντησω σε ολες τις παπαντζες σου αλλα επειδη το πας σε προσωπικη αντιπαραθεση και επειδη εχεις ξαναδειξει το τι ανθρωπος εισαι εδω (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=41758&perpage=15&pagenumber=5) δεν θα σε ικανοποιησω.
:a56:
Τωρα το πας επι προσωπικου...
ε,και!? τι εγινε? δεν πηρα το ΣΛΚ τελικα και πηρα κατι αλλο...ποιο το προβλημα και τι σχεση εχει με αυτο το θρεντ
:confused:
Οταν αυτα που λες τα κανεις και πραξη....δλδ. κανεις φιλιες με Πακιδες κλπ τοτε ελα να το ξανασυζητησουμε να μην μιλαμε με παπαντζες ;)
Υ.Γ
και επειδη και τοτε καποιοι παλι ειχαν μπερδεψει τα μπουτια τους -δεν μιλαω για εσενα-
http://www.autoscout24.it/ListGN.aspx?vis=1&make=47&model=18560&pricefrom=1000&cy=I&page=1&maxresults=500&results=20&ustate=N,U&um=True&sort=price&zipc=I&tab=price