View Full Version : Σκηνές
Θεώρησα σωστό να ανοιχτεί ένα θεματάκι στο οποίο θα καταθέτουμε τις εμπειρίες που έχουμε από τις σκηνές μας.Αντοχή στη βροχή, στο νερό, στον αέρα κτλ.
Εγώ προς το παρρόν δεν έχω πολλές εμπειρίες από camping και επειδή σκοπεύω να αποκτήσω είμαι όλος αυτιά:)
LOUKILOUK
21/10/2010, 12:11
Πέρσι πήρα αυτή ...http://www.icelandshops.eu/index.php?dispatch=products.view&product_id=30077
Καλή και αδιάβροχη δοκιμασμένα... αντέχει και στον αέρα και μεταφέρεται εύκολα με την μηχανή... με εσωτερικό ραφάκι και τσέπες για μικροαντικείμενα. Το εξωτερικό πανί ποιοτικό, ενώ το εσωτερικό έχει καλοκαιρινή και χειμερινή ρύθμιση κατα κάποιο τρόπο. Στην ουσία έχει φερμουάρ που κλείνουν τα διάτρητα σημεία και έτσι δεν μπάζει. Λίγο έχω χαλαστεί από τις ραφές της που δεν μου δείχνουν πολύ ισχυρές και πιοτικές σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα, δεν έχουν πάθει κάτι απλά δεν μου γεμίζουν το μάτι, θα δείξει...
Κατά τα άλλα δεν είναι και πολύ ευρύχωρη αλλά 2 άτομα με τα πραγματά τους βολέυονται...
Γενικά καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με τα απλά και βασικά και στην πορεία ανάλογα με τις ανάγκες που θα διαπιστώσεις ότι δημιουργείς εξελίσεσε... εκτός και αν το οικονομικό δεν είναι θέμα για σένα... :winka: :beer:
και επειδη μερικοι ειναι και χωματινοι, καλο ειναι να βαζουμε και το μεγεθος τους μαζεμενες
:beer: :beer: :beer:
GIXXERAKIAS
21/10/2010, 15:10
Εγω φετος πηρα αυτην για καλοκαιρι αλλα απ'ότι μου ειπε ο πωλητης επειδη εχει και διπλο πανι απο πανω της για πιο πολυ αδιαβροχοποιηση μου ειπε οτι αντεχει και βροχη.
http://www.dimitriadis.gr/el/eshop?page=shop.product_details&flypage=gk_flypage.tpl&product_id=610&category_id=70
Καλη σαν ποιοτητα και στηνεται πανευκολα,μονη προειδοποιηση (εγω το ηξερα) παρτε ενισχυμενα πασαλακια γιατι αυτα που εχει στην συσκευασια ειναι μαπα.Απαραιτητο και το υποστρωμα κατω απο την σκηνη να μην γινει κωλος απο λασπες.Ψηνομαι να την δοκιμασω τον χειμωνα και θα πω εντυπωσεις.:wave2:
LOUKILOUK
21/10/2010, 15:44
Ιωάννη μην το ρισκάρεις και πολύ με την βροχή με αυτή την σκηνή... θα αντέξει αρκετά από πάνω αλλά από κάτω θα βάλει νερό σίγουρα... Είναι καλοκαιρινή... μια βροχή το καλοκαιράκι δεν μας χαλάει και πολύ, ειδικά αν κάνει και ζέστη μετά και όλα στεγνώνουν εύκολα..., τον χειμώνα όμως να είσαι βρεγμένος δεν λέει με τίποτα....Το βασικό για το κρύο το χειμώνα είναι ο υπνόσακος νομίζω αλλά η σκηνή πρέπει να αντέχει σε βροχή και αέρα γιατί αλλιώς η περιπέτεια γίνετε ταλαιπωρία σκέτη...
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΣΚ 25-26/09 στη Ζήρεια με το Enduro Festival... έβρεχε κάθε τόσο και το Σάββατο το βράδυ φύσαγε και πολύ... εκεί πραγματικά μια καλή σκηνή βγάζει τα λεφτά της όταν γυρνάς το βράδυ μετά το γλέντι στο σαλέ(... :winka: :evil:) και μπαίνεις στα στεγνά, αντί να μαζευεις νάυλον και να ψάχνεις στεγνή γωνιά για να κοιμηθείς... :bigcry: :bawl:
Για καλοκαιρινό κάμπινγκ οι απαιτήσεις σε εξοπλισμό είναι μικρές και οι λύσεις φτηνές οικονομικά... ο χειμώνας ανεβάζει πολύ ψηλά τον πύχη και οικονομικά τα πράγματα αγριεύουν... Ειδικά αν μιλάμε και για μοτοτουρισμό, και μάλιστα διπλό που το βάρος και ο όγκος μετράνε πολύ, τότε θέλει πολύ ψάξιμο και βαθιά τσέπη...
Υπάρχουν βέβαια και πατέντες και κολπάκια αλλά δεν αποτελούν μόνιμη και εγγυημένη λύση πάντα... :winka: :wave2:
υ.γ. Μιλάω με βάση προσωπικές εμπειρίες, και όχι απλά θεωρητικά, μιας και κάνω κάμπινγκ από το 1994 όταν ακόμα πήγαινα με το παπί στα νησιά... :winka: :sun:
GIXXERAKIAS
21/10/2010, 15:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
Υπάρχουν βέβαια και πατέντες και κολπάκια αλλά δεν αποτελούν μόνιμη και εγγυημένη λύση πάντα... :winka: :wave2:
υ.γ. Μιλάω με βάση προσωπικές εμπειρίες, και όχι απλά θεωρητικά, μιας και κάνω κάμπινγκ από το 1994 όταν ακόμα πήγαινα με το παπί στα νησιά... :winka: :sun:
Σωστος σε ολα σου και εχω σκεφτει και γω τις πατεντες που λες.Τοσα σΧηνακια στο στρατο (72 μερες μαχιμοτητας :lol: ) με εχουν κανει να γινομαι τρελα εφευρετικος με οτιδηποτε εχω μαζι μου γαι αδιαβροχοποιηση της σκηνης.:p
Σκεφτομαι για ναυλον απο κατω και σηκωμα αυτου μεχρι την μεση της σκηνης με σχοινια και απο πανω ναυλον αρκετα μεγαλο να καλυψει ολη την σκηνη μεχρι κατω (πανω απο το ναυλον του δαπεδου),δεσιμο πανω στα πασαλακια και βουαλα.... :D
Θα μου πεις πειραματισμοι απο το να παρεις αλλη σκηνη να ησυχασεις?Βασικα θελω και λιγο την περιπετεια και τα γαμοστ@ριδι@ μου μεχρι να την στησω οπως θελω. :wacko:
Έχει κανείς να προτείνει κάποια συγκεκριμένη για χρήση σε θερμοκρασίες έως και 0 βαθμούς,πολύ αέρα και πάρα πολύ βροχή;;;Μιλάμε για 2 άτομα με τα μπαγκάζια τους.
Στο τελευταίο με τη ΒΡΟΧΗ λίγη ΠΡΟΣΟΧΗ παρακαλώ!!!Να είναι τεσταρισμένη :wave2:
LOUKILOUK
21/10/2010, 19:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
Σωστος σε ολα σου και εχω σκεφτει και γω τις πατεντες που λες.Τοσα σΧηνακια στο στρατο (72 μερες μαχιμοτητας :lol: ) με εχουν κανει να γινομαι τρελα εφευρετικος με οτιδηποτε εχω μαζι μου γαι αδιαβροχοποιηση της σκηνης.:p
Σκεφτομαι για ναυλον απο κατω και σηκωμα αυτου μεχρι την μεση της σκηνης με σχοινια και απο πανω ναυλον αρκετα μεγαλο να καλυψει ολη την σκηνη μεχρι κατω (πανω απο το ναυλον του δαπεδου),δεσιμο πανω στα πασαλακια και βουαλα.... :D
Θα μου πεις πειραματισμοι απο το να παρεις αλλη σκηνη να ησυχασεις?Βασικα θελω και λιγο την περιπετεια και τα γαμοστ@ριδι@ μου μεχρι να την στησω οπως θελω. :wacko:
Ιωάννη στο στρατό ήμουν ήδη έμπειρος και έδινα συμβουλές...:winka: Στον "αντάρτη" βέβαια 7 μέρες χωρίς σκηνή, με υπνόσακο μόνο και αδιάβροχο πάντσο ήταν εμπειρία...:bigcry: :lol:
Σχετικά με την συγκεκριμένη πατέντα που προτείνεις θα σου ότι η εμπειρία έχει δείξει τα εξής... Αν δεν φυσάει, αν τα καταφέρεις και το στερεώσεις σωστά, αν δεν το χαλάσεις στο μπες-βγες και αν δεν μπει από πουθενά απίθανα νερό τότε το πιθανότερο είναι να απολάυσεις μια σάουνα με αποπνικτική υγρασία που αργά και βασανιστικά θα μουσκέψει τα πάντα καλύτερα και από τροπικό μουσώνα... :bigcry: :lol:
Εννοείτε ότι ποτέ δεν χάνεις καμία ευκαιρία να πειραματιστείς και δεν κολλώνεις σε λεπτομέριες... έτσι μετά θα είσαι ποιο σίγουρος και αποφασισμένος για τα χρήματα που θα ξοδέψεις σε ακριβότερο και καταληλότερο εξοπλισμό :winka:
s_gogos αυτή που σου έδειξα έχει τεσταριστεί αρκετές φορές με βροχή και όλα καλά... σχετικά με την θερμοκρασία όπως ξανάπα ο υπνόσακος θα κάνει την διαφορά...
Πάντως με τις ακραίες συνθήκες που περιγράφεις πάς καρφί για την κατηγορία expedition...(π.χ. http://www.alpamayopro.gr/products/list.php?ItemTypeID=168...) φυσικά θα χρειαστέις και άλλο εξοπλισμό για να την βγάλεις καθαρή στις συνθήκες που περιγράφεις...
Αν δεν έχεις εμπειρία καλό θα ήταν να το ψάξεις και να πας όσο ποιο καλά ενημερωμένος και μελετημένος μπορείς, για να γουστάρεις και για να ξαναπάς...:winka:
:beer: :wave2:
Να ξαναπάω εκεί που θέλουμε να πάμε είναι λίγο δύσκολο :smokin:
Σκοπεύουμε (εγώ με ένα φίλο) εάν όλα πάνε καλά του χρόνου τον Ιούλιο
να επιχειρήσουμε να φτάσουμε στο Nordkapp :wacko:
Και επειδή μ'αυτά που έχω διαβάσει έως τώρα βλέπω ότι τα πράγματα
δεν θα'ναι και τόσο ρόδινα, λέω να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν
καλύτερα γίνεται...και φυσικά το οικονομικό είναι ένας παράγοντας που
κρίνει πολλά, αλλά για σκηνή και υπνόσακο λέμε να μην κάνουμε τσιγκουνιές.
Είναι εξοπλισμός, που ελπίζω, θα κρατήσει αρκετά χρόνια!
road spirit
22/10/2010, 00:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από s_gogos
Να ξαναπάω εκεί που θέλουμε να πάμε είναι λίγο δύσκολο :smokin:
Σκοπεύουμε (εγώ με ένα φίλο) εάν όλα πάνε καλά του χρόνου τον Ιούλιο
να επιχειρήσουμε να φτάσουμε στο Nordkapp :wacko:
Και επειδή μ'αυτά που έχω διαβάσει έως τώρα βλέπω ότι τα πράγματα
δεν θα'ναι και τόσο ρόδινα, λέω να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν
καλύτερα γίνεται...και φυσικά το οικονομικό είναι ένας παράγοντας που
κρίνει πολλά, αλλά για σκηνή και υπνόσακο λέμε να μην κάνουμε τσιγκουνιές.
Είναι εξοπλισμός, που ελπίζω, θα κρατήσει αρκετά χρόνια!
η σκηνή μου είναι η Ferino Kalahari3 (3 ατόμων, 3 εποχών, βγαίνει και Kalahari2)...
στο ταξιδιωτικό μπορείς να την δεις στις φωτό πως είναι (η μπλέ) ...
Με όλη τη βροχή που έφαγε δεν έμπασε ποτέ σταγόνα...
Επίσης, αν δεθεί σωστά δεν κουνάει με τον αέρα ... το ξημερώματα στο nordkapp σχεδόν την έφαγα στο κεφάλι απο τον αέρα γιατί δεν την είχα στερεώσει, εχοντας παρασυρθεί απο το καλό καιρό που επικρατούσε το βράδυ.
Την είχα πάρει 125 ευρώ.
Συσκευασμένη έπιανε το 1/4 του λουκάνικου που είχα δεμένο πίσω, αρκετά καλά νομίζω για τις ταξιδιωτικές μας αναγκες όσον αφορά τη διαχείριση χώρου στις αποσκευές.
Επένδυσε σε ένα καλό sleeping bag. Εκεί είναι όλα τα λεφτά κατά τη γνώμη μου.
el_hymador
22/10/2010, 00:12
Έχει κανείς να προτείνει κάποια συγκεκριμένη για χρήση σε θερμοκρασίες έως και 0 βαθμούς,πολύ αέρα και πάρα πολύ βροχή;;;Μιλάμε για 2 άτομα με τα μπαγκάζια τους.
Στο τελευταίο με τη ΒΡΟΧΗ λίγη ΠΡΟΣΟΧΗ παρακαλώ!!!Να είναι τεσταρισμένη :wave2:
Σε καταστηματα και sites με ορειβατικο εξοπλισμο θα βρεις αυτα που ζητας.
Κορυφαιες εταιρειες για σκηνες ειναι η Salewa, η Marmot, η Vaude, η Columbia και η North Face, αλλα ετοιμασου να τα σκασεις χοντρα...βεβαια σε αυτες τις περιπτωσεις ισχυει το οτι πληρωνεις παιρνεις, θα τα εχεις για μια ζωη μετα.
Στα + το οτι ειναι πολυ μικρες σε μεγεθος οταν διπλωνουν και παναλαφρες, αφου εχουν φτιαχτει για να τις ανεβαζουν στη Κ2 και να αντεχουν!
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις :)
road spirit # Η σκήνη που λες ότι έμπαζε νερά ποιά ήταν(εκείνη που λες πως ήταν σε πορτοκαλί θήκη!);
Cpt. Haddock
22/10/2010, 06:34
road spirit # Η σκήνη που λες ότι έμπαζε νερά ποιά ήταν(εκείνη που λες πως ήταν σε πορτοκαλί θήκη!);
:sick: :sad: :sick: :bawl:
LOUKILOUK
22/10/2010, 10:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Σε καταστηματα και sites με ορειβατικο εξοπλισμο θα βρεις αυτα που ζητας.
Κορυφαιες εταιρειες για σκηνες ειναι η Salewa, η Marmot, η Vaude, η Columbia και η North Face, αλλα ετοιμασου να τα σκασεις χοντρα...βεβαια σε αυτες τις περιπτωσεις ισχυει το οτι πληρωνεις παιρνεις, θα τα εχεις για μια ζωη μετα.
Στα + το οτι ειναι πολυ μικρες σε μεγεθος οταν διπλωνουν και παναλαφρες, αφου εχουν φτιαχτει για να τις ανεβαζουν στη Κ2 και να αντεχουν!
Έτσι ακριβώς είναι.. το μόνο που πρέπει να αποφασίσεις είναι το πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις... με βάση αυτό ξεκίνα το ψάξιμο... σίγουρα αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω απ' το να αναγκαστείς να το ξαναπληρώσεις... ρώτα και τον καπ10...:winka:
Πάντως πολύ απλά και εύκολα χωρίς υπερβολές για σκηνή/υπνόσακο/υπόστρωμα του επιπέδου που ζητάς υπολόγιζε 400-500 ευρώ (τιμές Ελλάδας...όχι διαδίκτιο...). Σίγουρα μπορείς και φτηνότερα αλλά όχι πολύ...ακριβότερα όσο θες και γουστάρεις...!!!
Τέλος θα πρέπει να υπολογίσεις και άλλα πράγματάκια για εξοπλισμό κάμπιγκ που σίγουρα θα ανεβάσουν το μπάτζετ... καλό ψάψιμο...έχει και αυτό την ομορφιά του...
:winka: :wave2:
Χρόνια ήθελα να αγοράσω μια καλή σκηνή, η οποία να είναι πρακτική, όπως εγώ το φανταζόμουν.
Τι εννοώ πρακτική?
α) Ελαφριά
β) Αδιάβροχη
γ) Να στήνεται γρήγορα
δ) Να μη χρειάζεται πολλές αντιρίδες
ε) Να είναι σταθερή στον αέρα
ζ) Να έχει χώρους
Πέρυσι, πριν το ταξίδι στην Ισπανία, το έψαξα πολύ. Κατέληξα σε μια εταιρία που στην Ελλάδα είναι απλά άγνωστη. Δε μετάνοιωσα καθόλου & τώρα που ο αδερφός μου είναι Τσεχία ( Η σκηνή είναι τσέχικη) βλέπει από πρώτο χέρι πόσο καλά είναι τα προϊόντα αυτής της εταιρίας. Ήδη του έχω δώσει λίστα αγορών ( sleeping bag κ.α).
Η σκηνή είναι η Husky Burton 2 ατόμων.
http://www.huskyeu.eu/tent-outdoor-burton-2-3-prs--green-129_dst.html
Αν θυμάμαι καλά την είχα βρει από Γερμανία προσφορά στα 130 euros.
Στημένη θα τη δείτε στο ταξιδιωτικό. Επίσης στο site της, υπάρχει και video.
:wave2:
Και εγώ είμαι της λογικής ότι αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω,
Κάπτεν για πές και σύ...
Cpt. Haddock
22/10/2010, 13:56
Κάπτεν για πές και σύ...
Διαβαστε το ταξιδιωτικο
(εγώ ετσι την πατησα - δεν διαβασα προηγούμενα) :sad:
Ρε σεις...η Lowe Alpine δεν εβγαζε κατι σκηνες "αρκτικου" τυπου...? μεχρι και υποδοχη για "ατομικη θερμαστρα" ειχε (αυτη που ειναι σα μικρο αεροθερμο....)
θυμαμαι μια χειμερινη με τετοιες την ειχαμε βγαλει
Lowe Alpine (http://www.cheaptents.com/camping.equipment/tents.sleepingbags.rucksacks/Lowealpine.htm)
:winka:
ενδιαφέρον...:beer:
edit: μόλις είδα πως δεν έχει tents της Lowe Alpine...:alien:
Προσωπική άποψη ξοδέψτε χρήματα για εξοπλισμό.
Αν δεν μπορείτε να διαθέσετε όσα χρήματα θα χρειαζόσασταν για την σκηνή των ονείρων σας, αρκεστείτε σε μία των είκοσι Ευρώ, ή δανείσου από κάποιον φίλο. Νοικιάστε την στην χειρότερη, δίνοντας του ένα συμβολικό ποσό, ή αγοράζοντας καινούρια αλουμινένια πασαλάκια (8 Ευρώ τα 8 στα σωστά μαγαζιά..) ή ένα πάτο (κάπου πιο πάνω αναφέρθηκε υπόστρωμα, πιστεύω εννοείς το φοοτ πριντ )
Μην ξοδέψετε πολλά χρήματα αν κάνετε καμπινγ μία φορά τον χρόνο, μην δώσετε χρήματα για ημίμετρα όπου δεν θα λειτουργήσουν τέλεια πουθενά.
Όποιος σχεδιάζει ταξίδι στο εξωτερικό, να φροντίσει να προχωρήσει στην αγορά του από το εξωτερικό. Πας βόρειο ακρωτήρι;
Πάρε από το τζάμπο μία σκηνή με 20 Ευρώ, λόκαρε μέσω ίντερνετ ένα κατάστημα που θα βρεις στην διαδρομή σου, μπες μέσα και νιώσε σαν πραγματικός πελάτης. Θα βρεις δοκιμασμένο εξοπλισμό και σε σωστή τιμή. Όπως έγινε με τον καπετάνιο. Πέτα την τζαμποσκηνή ή χάρισέ την σε κάποιον άστεγο / τσιγγάνο.
Η κατάσταση με τα ορειβατικά στην Ελλάδα είναι τραγική. Ο μέγας γκουρού στην γνωστή στοά στο κέντρο της Αθήνας, προσωπικά για μένα είναι απίστευτος καραγκιόζης. Προωθεί αποκλειστικά και μόνο τα προϊόντα που αυτός εισάγει, θάβει όλες τις υπόλοιπες εταιρείες και όταν φτάσει η ώρα της πληρωμής, καλύτερα να αγόραζες καινούρια βυζιά στην γκόμενά σου…
Προσβάλει τον κάθε πελάτη και αν δεν φοράς κάτι από το μαγαζί του, δεν είσαι άξιος να περάσεις το κατόφλι του… Αυτό και αν ήταν παρένθεση…
Υπάρχουν πάρα πολλά βίντεο στο γιουτιούμπ με πληροφορίες. Όσο πιο πολύ το ψάξεις τόσο περισσότερα βρίσκεις. Τα πάντα εξαρτώνται από την χρήση που θες να κάνεις και
όχι από τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις.
Ανάλογα με το πως ταξιδεύεις (ζευγάρι, παρέα, μόνος) αποφασίζεις και τι σε συμφέρει. Κάποια ταξίδια δεν έχει νόημα να κουβαλάς σκηνή. Αποφασίζεις αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις σκηνή σε υγρό κλίμα ή όχι. Αν είσαστε παρέα 3 ή 4 ατόμων μπορείς εύκολα με διαμερίσματα, καμπίνες κτλ, να ρίξεις το κόστος και να μην στήσεις καθόλου σκηνή. Με ένα καλό υπνόσακο, την πέφτεις για ύπνο σε ξηρό κλίμα χωρίς πρόβλημα.
Τα πάντα καθορίζονται από το τι χρειάζεσαι και θες να κάνεις.
Οι υπνόσακοι, τα υποστρώματα και τα μπίβι μπακς έχουν φτάσει σε επίπεδα που δεν φανταζόμαστε. Ψάξτο.
Δεν υπάρχει κανένα νόημα να επενδύσεις χρήματα στην σκηνή, αν δεν έχεις σωστό υπόστρωμα.
Προσωπικά χρησιμοποιώ εμεσαρ σκηνή, υποστρώματα θέρμαρεστ και υπνόσακους κουκουρούκου. (4-5 διαφορετικοί υπνόσακοι που μέσα από τα χρόνια τους έχω φορτωθεί χωρίς να είαμι απόλυτα ικανοποιημένο από κανένα - σαλέβα, φερίνο, πόλο).
Πρώτη μου σκηνή πήρα με κουπόνια από το περιοδικό μοτό. Ήταν μία πόλο που αποδείχτηκε σκυλί. Υπάρχει ακόμα μετά από 10 κάτι χρόνια και δεν έχει κάποιο πρόβλημα.
Σε μία μου επίσκεψη στην Αμερική, αγόρασα την msr hubba hubba. http://www.youtube.com/watch?v=k9SXWLeuOrE Πήγαινα για νορθ φέις, είχαν σε προσφορά αυτή και την τσίμπησα...
Προσεκτικά επιλεγμένη και με ικανοποιεί απόλυτα. Χωράει ακόμα και στις πλαϊνές βαλίτσες, δοκιμασμένη στον χρόνο, δύο εισόδους για καλοκαιρινή χρήση, διπλό πανί για τα υγρά κλίματα. Δοκιμασμένη σε νεροποντές και αέρηδες, την παίρνω και σε χάικινγκ καταστάσεις αλλά και με το αυτοκίνητο αν τύχει και πάω πουθενά.
Υποστρώματα έχω της θέρμαρεστ, αλλά έχω αρχίσει να σκέφτομαι και να γλυκοκοιτάω άλλα πιο μικρά σε όγκο, πιο ελαφριά, πιο αναπαυτικά και με τεχνολογικές προδιαγραφές που πριν 5 χρόνια που αγόρασα τα θέρμαρεστ δεν τις γνώριζαν ούτε οι ίδιοι…
Σε όλα αυτά υπάρχουν από πίσω τρελές τεχνολογίες. Αν πας για κάμπινγκ στην Αμοργό για δέκα μέρες το καλοκαίρι, καλύτερα να κρατήσεις τα χρήματά σου να τα πιεις ρακόμελα. Αγοράζεις στρώμα από το τζάμπο πάλι (γιες άι λάβ Κίνα) όπου έχει και 10 πόντους πάχος, έχει και ενσωματωμένη τρόμπα… Τελειώνοντας την σεζόν το χαρίζεις στην εναλλακτηκιά γκόμενα στην δίπλανη σκηνή, ή το πετάς στα σκουπίδια κρατώντας χώρο για τα κοχύλια που μάζεψες.
Τα στρώματα που μου αρέσουν πολύ τον τελευταίο καιρό είναι της εξπεντ. http://www.exped.com/exped/web/exped_homepage_int.nsf Horizons unlimited - adv riders aproved...
Για υπνόσακους, νομίζω ότι δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Ότι γράφουν οι προδιαγραφές τους. Από τόσο σε τόσο θερμοκρασία κόμφορτ. Διαλέγεις και παίρνεις.
Απλά σιγουρέψου ότι έχεις διαβάσει και ψάξει όλα τα όπτιονς της αγοράς.
Μερικές επιλογές που έχεις, είναι σχήμα (μούμια ή ορθογώνιο). Μεγέθη! Ναι υπάρχουν μεγέθη κάτι που στην Ελλάδα δύσκολα θα στο πουν…
Υλικό κατασκευής. Ανάλογα με την πιθανότητα να βραχεί ή όχι διαφορετικές τεχνολογίες.
Πρόβλεψη για ένωση με άλλον υπνόσακο, πρόβλεψη για εσωτερικό υπνόσακο (ισοθερμικό ή φλις), θήκη για ενσωμάτωση του υποστρώματος στον υπνόσακο.
Εκεί παίζονται πολλά. Με τις μονώσεις. Ενσωματώνοντας το υπόστρωμα στον υπνόσακο γλυτώνεις άπειρο χώρο. Επίσης υπάρχουν υπνόσακοι με διαφορετική θερμομόνωση στις δύο πλευρές. Το ίδιο και με τα στρώματα. Από την μία κρατάει την υγρασία μακριά για τον χειμώνα το βάζεις ανάποδα και σε κρατάει δροσερό το καλοκαίρι. Επιστήμη ολόκληρη. Ψάξτο.
Ένα πράγμα να θυμάσαι. Οποιοδήποτε κρύο αντέχεται. Η υγρασία είναι που κάνει όλη την ζημιά.
Προτείνω καλό υπνόσακο ευρείας χρήσης με διάφορα όπτιονς. Και σε ξενοδοχείο ακόμα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Αν ξεκινάς από το μηδέν, άσε τελευταία την επένδυση στην σκηνή.
Σόρυ που άρχισα το μπλαμπλα πάλι... Είναι να μην αρχίσω να γράφω...
Και το είχα γράψει από το πρωί στις 9, αλλά με πλάκωσαν τα μίτινγκς....
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
http://www.exped.com/exped/web/exped_homepage_int.nsf στα βίντεο, μπόλικο χάζεμα....
Ένα τιπ που πολλοί δεν γνωρίζουν, ποτέ το φούτ πριντ (εξωτερικός πάτος της σκηνής), ποτέ μα ποτέ μεγαλύτερο από το μήκος του αδιάβροχου πανιού της τέντας. Τα νερά πρέπει να στραγγίζουν έξω από τον πάτο. Αυλάκια τριγύρω και άλλα σκηνάκια στάιλ ευπρόσδεκτα.
Η καλύτερη και φθηνότερη λύση, μουσαμάς γενικής χρήσης από πράκτικερ με λιγότερα από 10 Ευρώ. Το χρησιμοποιείς για την σκηνή, για σκιά σε μία παραλία, για μάζεμα τσι ελιές, για ξάπλωμα όταν χάνει λάδια το μπεεμβέ κτλ…
makis206
22/10/2010, 14:50
PanVas..:beer: :beer:
mikros boudas
22/10/2010, 15:06
αυτο που ειπες με την υγρασια ειναι το παν:beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Jo.Da.
Lowe Alpine (http://www.cheaptents.com/camping.equipment/tents.sleepingbags.rucksacks/Lowealpine.htm)
ενδιαφέρον...:beer:
edit: μόλις είδα πως δεν έχει tents της Lowe Alpine...:alien:
Ακυρο μπερδευτηκα με τις SALEWA (http://www.salewa.com/tents) :sick:
Gandalf dr685sm
22/10/2010, 15:39
http://www.alaskatent.com/oven.html
χμ......:rolleyes:
Κόστος....
,
.
.
.
Απλησίαστο :uplate: :hypnotize :eyepop:
panvas :a19: :a19: :a19:
Θα έχω διάβασμα για όλο το χειμώνα!!!
Cpt. Haddock
22/10/2010, 15:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
[...]Ένα τιπ που πολλοί δεν γνωρίζουν, ποτέ το φούτ πριντ (εξωτερικός πάτος της σκηνής), ποτέ μα ποτέ μεγαλύτερο από το μήκος του αδιάβροχου πανιού της τέντας.¨[...]
και το μαθαινουν με το δυσκολο τρόπο :bigcry:
Για τα υπολοιπα +1000 :beer:
gixxerpap
22/10/2010, 16:11
πφφφ...πως παιδεύεται ο κόσμος χωρίς λόγο ....:smokin:
Cpt. Haddock
22/10/2010, 16:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
πφφφ...πως παιδεύεται ο κόσμος χωρίς λόγο ....:smokin:
ασταδιαλα ρε
:mad:
(το βραδυ θα ειμαι στο γνωστο μερος :winka: :D )
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
σκηνες "αρκτικου" τυπου...? μεχρι και υποδοχη για "ατομικη θερμαστρα" ειχε (αυτη που ειναι σα μικρο αεροθερμο....)
ΑΥΤΗΝ εννοουσα.... φαινεται και η υποδοχη που προσαρμοζεται το "αεροθερμο"
ΑΛΛΑ ειναι για extreme κρυο... :uplate:
216025
LOUKILOUK
25/10/2010, 12:50
Τα είπες όλα Παναγιώτη(PanVas), ΜΠΡΑΒΟ, έτσι είναι λίγο πολύ και το μόνο κακό σε όλα αυτά είναι ότι όταν ασχοληθείς δεν σταματάς ποτέ να σπρώχνεις χρήμα... :bigcry: :bawl: Για αυτό ακριβώς έχει πολύ δίκιο σε όσα γράφει ο PanVas γιατί τελικά είναι μεγάλη μαγκιά να μην πετάς χρήματα σε άχρηστα (για σένα) πράγματα και μάλιστα ακριβά...
Καπετάνιε the "hard way" εντυπώνετε βαθύτερα στον εγκέφαλο και δεν σβήνει κιόλας... :winka:
Να δώσω και εγώ ενα τιπ για την υγρασία που είναι όντως το κομβικό σημείο σε μια διαμονή στην ύπαιθρο... φτιάξτε καντιλάκι με ρεσό ή με άλλο τρόπο...(υπάρχουν και έτοιμα πλέον...νομίζω) και κρεμάστε το στη σκηνή... κάνει πολύ καλή δουλειά με την υγρασία...προσεχτικά μονο...
Πηρα το φτυαρι και ξεθαβω,μιας και βρηκα την πιο απιστευτη κρεβαταρα για καμπινγκ,βεβαια ειναι τοσο απιστευτη που σε ευρα κανει σαν κανονικο κρεββατι κανα 160αρι δηλαδη.
Δεν χρειαζεσαι ομως ουτε υποστρωμα ουτε τιποτα και εισαι και σε αποσταση απο το εδαφος.
http://www.luxurylite.com/milcotindex.html
και εδω
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=245196
http://www.luxurylite.com/cotbottom.jpg
latris mixanis
12/05/2011, 09:21
marmot (http://www.alpamayopro.gr/products/item.php?ItemID=665&ShopID=2)
και
msr (http://www.alpamayopro.gr/products/item.php?ItemID=1986&ShopID=2)
η επόμενη σκηνή μάλλον msr :)
Cpt. Haddock
12/05/2011, 09:27
Οχι απο Alpamayo ομως...
latris mixanis
12/05/2011, 09:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Οχι απο Alpamayo ομως...
Όχι, από Ελλάδα.. :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Όχι, από Ελλάδα.. :D
+1200
msr με τα μάτια κλειστά!
Και η χούμπα χούμπα και η χούμπα χούμπα ΗΠ είναι κορυφαίες!
Μόνο όμως για άτομα που θα κάνουν χρήση και απόσβεση!
Αλλιώς μία πόλο ή μία τέρα καλύπτει όλες τις ανάγκες.
226024
latris mixanis
12/05/2011, 10:01
+1200
msr με τα μάτια κλειστά!
Και η χούμπα χούμπα και η χούμπα χούμπα ΗΠ είναι κορυφαίες!
Μόνο όμως για άτομα που θα κάνουν χρήση και απόσβεση!
Αλλιώς μία πόλο ή μία τέρα καλύπτει όλες τις ανάγκες.
Ναι η νέα έκδοση είναι σούπερ αλλά 400+ ευρουλάκια γμτ :sick:
Παναγιώτη έχεις δίκιο αν την θες μόνο για ένα δυο τριήμερα το καλοκαίρι δεν υπάρχει λόγος να πας να σκάσεις τόσα λεφτά εκτός και περισσεύουν οπότε...
Τέρρα έχω, έχει βγάλει τα λεφτάκια της αλλά πλέον για τα πράγματα που θέλω να κάνω δεν καλύπτει τις ανάγκες. Οπότε πρέπει να πάω σε κάτι καλύτερο :winka:
intruder
12/05/2011, 10:39
προσωπικα μετα απο συμβιωση με μια ακριβη σκηνη (80000 δρχ) τοτε περασα παρα πολλα χρονια σχεδον καθε πσκ τους θερινους μηνες αλλα κ μερικα τους χειμερινους κ ημουν απολυτα ικανοποιημενος.....τα φερμοθαρ χαλασαν κ εκανα το εξης.αγορασα μια σκηνη ιδιων διαστασεων με 10 ευρο απο γνωστο σουπερ μαρκετ.το εξωτερικο πανι της προηγουμενης ομως που ηταν αθικτο το ειχα μαζι μου κ σε 1 test drive της σκηνης με βροχη που επιασε στη σλοβενια(απο αυτες που δε σταματανε καθολου κ ριχνει καρεκλες?) η σκηνη σε θεμα αδιαβροχοποιησης ηταν αψογη....απο τοτε το ξερω το κολπο .κ αν αυτη η σκηνη χαλασει τετοια θα ξαναπαρω με 10 ευρο κ τα αλλα μπυρες εξω απο τη σκηνη.(μην το κανετε σε εξαιρετικα ακραιες συνθηκες διαβιωσης):sun:
LOUKILOUK
12/05/2011, 14:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από intruder
προσωπικα μετα απο συμβιωση με μια ακριβη σκηνη (80000 δρχ) τοτε περασα παρα πολλα χρονια σχεδον καθε πσκ τους θερινους μηνες αλλα κ μερικα τους χειμερινους κ ημουν απολυτα ικανοποιημενος.....τα φερμοθαρ χαλασαν κ εκανα το εξης.αγορασα μια σκηνη ιδιων διαστασεων με 10 ευρο απο γνωστο σουπερ μαρκετ.το εξωτερικο πανι της προηγουμενης ομως που ηταν αθικτο το ειχα μαζι μου κ σε 1 test drive της σκηνης με βροχη που επιασε στη σλοβενια(απο αυτες που δε σταματανε καθολου κ ριχνει καρεκλες?) η σκηνη σε θεμα αδιαβροχοποιησης ηταν αψογη....απο τοτε το ξερω το κολπο .κ αν αυτη η σκηνη χαλασει τετοια θα ξαναπαρω με 10 ευρο κ τα αλλα μπυρες εξω απο τη σκηνη.(μην το κανετε σε εξαιρετικα ακραιες συνθηκες διαβιωσης):sun:
Καλή η πατέντα αλλά με το νερό που κυλάει κάτω από την σκηνή τι έκανες; εκεί εντοπίζεται το μεγάλο πρόβλημα άλλωστε, γιατί αλλιώς θα είχα μείνει και εγώ με τον νάυλον πάνω από την Τέρρα...
Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω ότι δεν υπάρχει λόγος για εξειδίκευση και έξοδα χωρός σοβαρό λόγο και πιθανότητα απόσβεσης, όχι τόσο οικονομικά αλλά κυρίως ηθικά...
Πάντως η αλήθεια είναι ότι όταν βρέχει τότε νοιώθεις ότι δικαιώνεσε για την επιλογή μιας καλής σκηνής... :winka: :beer: :wave2:
intruder
12/05/2011, 16:36
για κατω απο την σκηνη ειχα ενα ναυλον αλλα το εβαζα στον πατο της σκηνης απο μεσα:D :beer: :beer:
Vstrommer71
12/05/2011, 17:03
Αγαπητε s-gogos
Mπορει να μπερδευτηκες απο τις πολλες αποψεις αλλα μην ανησυχεις ο καθε ανθρωπος εχει τα δικα του γουστα.
Η 7 Ηeaven που ειδες στην αρχη ειναι μια πολυ καλη value for money σκηνη
Αντεχει ΠΟΛΥ νερο(διαπιστωμενο πολλακις!) ειναι πανευκολη στο στησιμο και επισης λογω του οτι εχει σχημα igloo (τετραγωνο δηλαδη στον πατο της) μπορεις ευκολα να βρεις ενα κομματι πλαστικο τετραγωνο(δες στα καταστηματα που πουλανε ελαιοπανα) για να βαλεις απο κατω.Αν την στησεις χωρις υποστρωμα σε εδαφος με αγκαθακια τοτε αν ριξει μπορα δεν θα μπασει νερο απο πανω αλλα απο τις τρυπες στον πατο της σκηνης θα μπαινει καμποσο νερο.
Απαραιτητα αυτοφουσκωτο ορειβατικο στρωματακι(οχι καριματ κλπ) και απο υπνοσακκο παρε κατι ποιοτικο με θερμοκρασια ανεσης -10 ή -20 κελσιου.Μην παρεις καμμια κωμωδια για καλοκαιρι Ελλαδας και πας με αυτο σε κανα βουνο γιατι θα το δαγκωσεις ασχημα το κ@υλι σου:lol:
Να θυμασαι οτι ο καλος εξοπλισμος μπορει να κανει απολαυση την διανυκτερευση σε σκηνη σε σημειο που να μην θες να ξαναπας σε ξενοδοχειο(αντε σε ενα πολυημερο ταξιδι να κανεις τρεις μερες σκηνη-μια μερα δωματιο για μπανιο κλπ)
LOUKILOUK
12/05/2011, 18:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
Αγαπητε s-gogos
Mπορει να μπερδευτηκες απο τις πολλες αποψεις αλλα μην ανησυχεις ο καθε ανθρωπος εχει τα δικα του γουστα.
Η 7 Ηeaven που ειδες στην αρχη ειναι μια πολυ καλη value for money σκηνη
Αντεχει ΠΟΛΥ νερο(διαπιστωμενο πολλακις!) ειναι πανευκολη στο στησιμο και επισης λογω του οτι εχει σχημα igloo (τετραγωνο δηλαδη στον πατο της) μπορεις ευκολα να βρεις ενα κομματι πλαστικο τετραγωνο(δες στα καταστηματα που πουλανε ελαιοπανα) για να βαλεις απο κατω.Αν την στησεις χωρις υποστρωμα σε εδαφος με αγκαθακια τοτε αν ριξει μπορα δεν θα μπασει νερο απο πανω αλλα απο τις τρυπες στον πατο της σκηνης θα μπαινει καμποσο νερο.
Απαραιτητα αυτοφουσκωτο ορειβατικο στρωματακι(οχι καριματ κλπ) και απο υπνοσακκο παρε κατι ποιοτικο με θερμοκρασια ανεσης -10 ή -20 κελσιου.Μην παρεις καμμια κωμωδια για καλοκαιρι Ελλαδας και πας με αυτο σε κανα βουνο γιατι θα το δαγκωσεις ασχημα το κ@υλι σου:lol:
Να θυμασαι οτι ο καλος εξοπλισμος μπορει να κανει απολαυση την διανυκτερευση σε σκηνη σε σημειο που να μην θες να ξαναπας σε ξενοδοχειο(αντε σε ενα πολυημερο ταξιδι να κανεις τρεις μερες σκηνη-μια μερα δωματιο για μπανιο κλπ)
To ότι αντέχει πολύ νερό το έχω διαπιστώσει και εγώ, το άλλο με το νερό που μπαίνει από τρυπίτσες στον πάτο όχι και ελπίζω να παραμείνει έτσι... (την έχεις την σκηνή;). κατά τα άλλα συμφωνούμε.
Σχετικά με το ναύλον κάτω από την σκηνή ή και μέσα στην σκηνή έχω να πω μόνο ότι στην πρώτη πανελλήνια συγκέντρωση Ντουκατίστι στην Καλαμπάκα που βρέθηκα και το νερό που έπεσε το Σάββατο βράδυ ήταν ΠΟΛΥ τίποτα δεν εσωσε την κατάσταση... δεν πνίγικα κιόλας, αλλά νεράκι βρήκα... προσοχή λοιπόν στις πατέντες...εξαρτώνται άμεσα από την ένταση των καιρικών φαινομένων... :wave2:
Vstrommer71
12/05/2011, 18:52
To ότι αντέχει πολύ νερό το έχω διαπιστώσει και εγώ, το άλλο με το νερό που μπαίνει από τρυπίτσες στον πάτο όχι και ελπίζω να παραμείνει έτσι... (την έχεις την σκηνή;). κατά τα άλλα συμφωνούμε.
Σχετικά με το ναύλον κάτω από την σκηνή ή και μέσα στην σκηνή έχω να πω μόνο ότι στην πρώτη πανελλήνια συγκέντρωση Ντουκατίστι στην Καλαμπάκα που βρέθηκα και το νερό που έπεσε το Σάββατο βράδυ ήταν ΠΟΛΥ τίποτα δεν εσωσε την κατάσταση... δεν πνίγικα κιόλας, αλλά νεράκι βρήκα... προσοχή λοιπόν στις πατέντες...εξαρτώνται άμεσα από την ένταση των καιρικών φαινομένων... :wave2:
Eπειδη η Aplha Trek ειναι τετραγωνη απο κατω εγω εχω βρει σε καταστημα με ελαιοπανα ενα τετραγωνο φυλλο ανθεκτικο πλαστικο με τρυπες για κρικους στις γωνιες.Διπλωνοντας προς τα πανω το πλαστικο που περισσευει γυρω γυρω απο την σκηνη και βαζοντας απο πανω το εξωτερικο πανι της σκηνης μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι νερο θα μπασει μονο αμα...σε παρει κανα ποταμι!
Για πραγματικα ακραιες συνθηκες βροχης μπορουμε να ριξουμε και ενα μεγαλο κομματι διαφανους πλαστικου επανω απο το εξωτερικο πανι,αλλα εκει μιλαμε για μουσωνα οχι βροχη!
Επισης μην αμελουμε οτι ειναι και τεχνικα καλη σκηνη,με πολυ καλο αερισμο,δυο εισοδους με ξεχωριστη κουνουπιερα(σε ζεστη ανοιγεις το πανι της εισοδου και αφηνεις την κουνουπιερα),εχει πολυ πρακτικες εσωτερικες τσεπες/θεσεις για μικροπραγματα και το γκατζετακι που δεν ειχα παρατηρησει απο την ορωτη φορα ειναι το κρικακι στην κορυφη της σκηνης για να κρεμασεις φακο
Α και ξεχασα!!!!
ΔΕΝ ξεχναμε με τποτα τον φακο κεφαλης(κι εναν ακομα spare στην μηχανη)!
ΔΕΝ υπαρχει χρησιμοτερο πραγμα
latris mixanis
12/05/2011, 19:11
Μια ερώτηση... Πλην του κριτηρίου αδιαβροχοποίηση και τους κόστους, ρόλο σε μια σκηνή για μας που έχουμε μηχανές δεν παίζει ρόλο το βάρος και το μέγεθος της?
Τώρα ότι αφορά το θέμα βροχή-πάτωμα κοκ εσείς τα αγόρια έχετε κάνει και σκηνάκια οπότε ξέρετε να κάνετε αυλάκια κλπ :D
Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον φίλτατο Γιάννη :)
Μια ερώτηση... Πλην του κριτηρίου αδιαβροχοποίηση και τους κόστους, ρόλο σε μια σκηνή για μας που έχουμε μηχανές δεν παίζει ρόλο το βάρος και το μέγεθος της?
Τώρα ότι αφορά το θέμα βροχή-πάτωμα κοκ εσείς τα αγόρια έχετε κάνει και σκηνάκια οπότε ξέρετε να κάνετε αυλάκια κλπ :D
Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον φίλτατο Γιάννη :)
T' αυλάκια-λούκια κλπ είναι μύθος. Αν δεν έχεις πολύ καλή σκηνή, δεν την στήσεις σε καλό σημείο, και ταφρο κάστρου να σκάψεις, δεν σε σώζει τίποτα.
@panvas : Παναγιώτη, respect!
LOUKILOUK
12/05/2011, 19:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
Eπειδη η Aplha Trek ειναι τετραγωνη απο κατω εγω εχω βρει σε καταστημα με ελαιοπανα ενα τετραγωνο φυλλο ανθεκτικο πλαστικο με τρυπες για κρικους στις γωνιες.Διπλωνοντας προς τα πανω το πλαστικο που περισσευει γυρω γυρω απο την σκηνη και βαζοντας απο πανω το εξωτερικο πανι της σκηνης μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι νερο θα μπασει μονο αμα...σε παρει κανα ποταμι!
Για πραγματικα ακραιες συνθηκες βροχης μπορουμε να ριξουμε και ενα μεγαλο κομματι διαφανους πλαστικου επανω απο το εξωτερικο πανι,αλλα εκει μιλαμε για μουσωνα οχι βροχη!
Επισης μην αμελουμε οτι ειναι και τεχνικα καλη σκηνη,με πολυ καλο αερισμο,δυο εισοδους με ξεχωριστη κουνουπιερα(σε ζεστη ανοιγεις το πανι της εισοδου και αφηνεις την κουνουπιερα),εχει πολυ πρακτικες εσωτερικες τσεπες/θεσεις για μικροπραγματα και το γκατζετακι που δεν ειχα παρατηρησει απο την ορωτη φορα ειναι το κρικακι στην κορυφη της σκηνης για να κρεμασεις φακο
Α και ξεχασα!!!!
ΔΕΝ ξεχναμε με τποτα τον φακο κεφαλης(κι εναν ακομα spare στην μηχανη)!
ΔΕΝ υπαρχει χρησιμοτερο πραγμα
Ρε συ την ίδια έχω και με πολύ νερό δεν έπαιξε ποτέ πρόβλημα, το κολπάκι με το πανί από κάτω δεν το έκανα, αλλά θα το κάνω... Νομίζω ότι αν δε ακουμπά κάτι από μέσα το εξωτερικό πανί δεν πρόκειτε να μπει ποτέ νερό...εκτός ίσως μετά από αρκετό καιρό χρήσης. Τα γκατζετάκια της σκηνής αυτής έιναι πολύ χρήσιμα όντως.
Το μέγεθος είναι λογικότατο και το βάρος μικρό. Εγώ σε ένα σάκο "λουκάνικο" βάζω σκηνή, υποστρώματα(2), υπνόσακους(2), ψάθα, παρεό, μαξιλαράκια (όχι φουσκωτά) και άλλα ψιλολοίδια άνετα.
226047
....
Το μέγεθος είναι λογικότατο και το βάρος μικρό. Εγώ σε ένα σάκο "λουκάνικο" βάζω σκηνή, υποστρώματα(2), υπνόσακους(2), ψάθα, παρεό, μαξιλαράκια (όχι φουσκωτά) και άλλα ψιλολοίδια άνετα.
Άμα είναι έτσι... υπάρχουν κι άλλες λύσεις που δεν κουβαλάς κάτι και θα ικανοποιήσει και τους οικονομικά ασθενείς :lol:
226048
LOUKILOUK
12/05/2011, 19:39
Ρουμανία, Καρπάθια, Τρασφαγκαράσεν, σκήνή και μηχανή στα 1200 υψόμετρο περίπου... διανυκτέρευση δίπλα στο ποταμάκι...
226049
LOUKILOUK
12/05/2011, 19:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Άμα είναι έτσι... υπάρχουν κι άλλες λύσεις που δεν κουβαλάς κάτι και θα ικανοποιήσει και τους οικονομικά ασθενείς :lol:
Ρε Νικόλα εμείς μιλαμε για χλιδάτη κατάσταση μετά της γυναικός και εσύ έρχεσε και μου μιλάς για στρατιωτικές καταστάσεις εκστρατείας...Μεγαλώσαμε πια και γουστάρουμε ανέσεις και γκλαμουριές...Βέβαια και η επιβίωση έχει την πλάκα και το γούστο της, αλλά σε ταξίδι 15-20 ημερών ζητούμενο είναι η απόλαυση και η ξεκούραση...:winka:
Ρε Νικόλα εμείς μιλαμε για χλιδάτη κατάσταση μετά της γυναικός και εσύ έρχεσε και μου μιλάς για στρατιωτικές καταστάσεις εκστρατείας...Μεγαλώσαμε πια και γουστάρουμε ανέσεις και γκλαμουριές...Βέβαια και η επιβίωση έχει την πλάκα και το γούστο της, αλλά σε ταξίδι 15-20 ημερών ζητούμενο είναι η απόλαυση και η ξεκούραση...:winka:
Είδες ότι συμφώνησα πιο πανω με τον Παναγιώτη.. :winka:
Ταξίδι 15-20 μέρες με μηχανή και σκηνή πάντως δεν ορίζεται χλιδάτο αλλά ταλαιπωρία.. :beer: :wave2:
Γεια σου ρε κομάντο Λουκι με τα οχυρωματικά σου έργα....
Παρεμπιπτόντως εγώ έχω την rock 22 north face, τώρα που θα πάω Μογγολία θα σας πω αν είναι καλή η όχι :D
Cpt. Haddock
12/05/2011, 20:20
Ταξίδι 15-20 μέρες με μηχανή και σκηνή πάντως δεν ορίζεται χλιδάτο αλλά ταλαιπωρία.. :beer: :wave2:
Μπα; Απο πότε; :smokin:
LOUKILOUK
12/05/2011, 20:21
Είδες ότι συμφώνησα πιο πανω με τον Παναγιώτη.. :winka:
Ρε συ δεν με πιάνεις και με στενοχωράς...:lol: :winka: λίγο κόντρα πλάκα κάνω ρεεεε...
Κατά τα άλλα, αυτά τα τελευταία μην τα φωνάζεις και τα ακούσει η γυναίκα μου, άλλα της έχω πει σχετικά με τον ορισμό της χλιδής...ααα, και επίσης, της έχω πει άλλα για το πόσο είναι οι 20 ποντοι... :winka: :lol:
Δημητράκη η Μογγολία είναι δική μας... πες μου μόνο πότε ξεκινάμε...
υ.γ. 36άωρο γιατί δεν ήρθες; ΈΧΑΣΕΣ...
latris mixanis
12/05/2011, 20:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gallos
Γεια σου ρε κομάντο Λουκι με τα οχυρωματικά σου έργα....
Παρεμπιπτόντως εγώ έχω την rock 22 north face, τώρα που θα πάω Μογγολία θα σας πω αν είναι καλή η όχι :D
Έχω διαβάσει καλά σχόλια για την συγκεκριμένη σκηνή, αλλά σαφώς περιμένουμε και τα δικά σου σχόλια...
Με το καλό να πας :)
Μην κοιτάς εσύ... είχες και το αίσθημα μαζί..
:smokin:
Cpt. Haddock
12/05/2011, 20:55
Ηταν σε άλλη (και καλυτερη :sad: ) σκηνή :sad:
Δημητράκη η Μογγολία είναι δική μας... πες μου μόνο πότε ξεκινάμε...
υ.γ. 36άωρο γιατί δεν ήρθες; ΈΧΑΣΕΣ...
Καθαρά οικονομικός λόγος(Επικράτησε ''δυστυχώς'' η λογική)
Του χρόνου θα το εντάξω στο προϋπολογισμό....
Το κόλπο με το μουσαμά(τον διαφανο) για να κόβει τις πολλές υγρασίες το εφαρμόζεται?
latris mixanis
12/05/2011, 21:05
Μήπως είστε εκτός θέματος?
Αν έχετε να πείτε κάτι επί της ουσίας αγαπητοί συνάδελφοι και μονδεράτωρες έχει καλώς, διαφορετικά τα αισθηματικά σας σε άλλη κατηγορία :p
Σταματήστε το spasmάρισμα.
Ναι η νέα έκδοση είναι σούπερ αλλά 400+ ευρουλάκια γμτ :sick:
Παναγιώτη έχεις δίκιο αν την θες μόνο για ένα δυο τριήμερα το καλοκαίρι δεν υπάρχει λόγος να πας να σκάσεις τόσα λεφτά εκτός και περισσεύουν οπότε...
Τέρρα έχω, έχει βγάλει τα λεφτάκια της αλλά πλέον για τα πράγματα που θέλω να κάνω δεν καλύπτει τις ανάγκες. Οπότε πρέπει να πάω σε κάτι καλύτερο :winka:
http://cgi.ebay.de/MSR-Hubba-Hubba-2-Personen-Zelt-Ultraleicht-1-8kg-NEU-/220754452321?pt=DE_Sport_Camping_Outdoor_Zelte&hash=item3365fd9f61
Mετά τα πενήντα - πενηνταπέντε
:lol: :lol: :lol: :lol:
Vasilis_Strom
13/05/2011, 09:51
Εναλλακτικά της MSR δες και αυτήν
http://www.ferrino.it/en/homepage/products/TENTS/lite_line_232/chaos_2_ss11_
Πολύ καλή ποιότητα πολύ μικρός όγκος πολύ μικρο βάρος ίδια με την Hubba και στα μισά λεφτά.
Και μιας και είμαστε σε σχετικό thread θα μπορούσε κάποιος από τους κατόχους προϊόντων 7Heaven να μου βρει κάποια στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας?
LOUKILOUK
13/05/2011, 13:28
H εταιρία που τα φέρνει στην ελλάδα είναι η Resoul του ομίλου Δημητριάδη αν δεν κάνω λάθος. Παραπάνω στοιχεία δεν έχω αυτή την στιγμή. Σίγουρα πωλούνταν στον γνωστό "φαρμακοποιό" σε στοά της Αθήνας (όπως τον αναφέρει και ο φίλος μας Παναγιώτης).
Ελπίζω να βοήθησα :wave2:
Vasilis_Strom
13/05/2011, 16:59
H εταιρία που τα φέρνει στην ελλάδα είναι η Resoul του ομίλου Δημητριάδη αν δεν κάνω λάθος. Παραπάνω στοιχεία δεν έχω αυτή την στιγμή. Σίγουρα πωλούνταν στον γνωστό "φαρμακοποιό" σε στοά της Αθήνας (όπως τον αναφέρει και ο φίλος μας Παναγιώτης).
Ελπίζω να βοήθησα :wave2:
Μέχρι αυτό το σημείο είχα φτάσει και εγώ, βασικά δεν ενδιαφέρομαι για αγορά, απλά μετά από μια επίσκεψη που είχα στον γνωστό φαρμακοποιό και την απίστευτη επιμονή του να προωθεί τα προϊόντα της 7Heaven μου έχει γίνει εμμονή να βρω την μαμά εταιρεία.....
latris mixanis
13/05/2011, 17:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vasilis_Strom
Μέχρι αυτό το σημείο είχα φτάσει και εγώ, βασικά δεν ενδιαφέρομαι για αγορά, απλά μετά από μια επίσκεψη που είχα στον γνωστό φαρμακοποιό και την απίστευτη επιμονή του να προωθεί τα προϊόντα της 7Heaven μου έχει γίνει εμμονή να βρω την μαμά εταιρεία.....
Γιατί δεν επικοινωνείς με την μαμά εταιρεία της Ευρώπης ή της Αμερικής? :confused:
Vasilis_Strom
13/05/2011, 17:17
Γιατί δεν επικοινωνείς με την μαμά εταιρεία της Ευρώπης ή της Αμερικής? :confused:
Αυτά τα στοιχεία επικοινωνίας ψάχνω ρε Μου :winka: Τα έχεις?
LOUKILOUK
13/05/2011, 18:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vasilis_Strom
Επικοινώνησες με αυτούς; η εταιρεία τους έχει πολλές μάρκες σχετικές αλλά και άσχετες... ίσως ένα τηλέφωνο να βοηθούσε...
Πάντως ότι έχω πάρει (αλλά κυριώς κερδίσει σε κλήρωση... :smokin: ) ήταν αρκετά ποιοτικό και προσεγμένο... Μια δευτερη σκέψη θα κρατήσω για την ποιότητα των ραφών της σκηνής η οποία μέχρι τώρα δείχνει οκ αλλά θα υποστεί σκληρά τεστ στη συνέχεια...
Ξεφεύγουμε, αλλά αυτό που θέλουμε να μάθουμε, είναι κατα πόσο η 7Heaven υπάρχει στην υπόλοιπη ανθρωπότητα, ή είναι Ελληνικό προϊόν και πιο συγκεκριμένα παραγωγή του φαρμακείου της στοάς..;
LOUKILOUK
14/05/2011, 10:13
Ξεφεύγουμε, αλλά αυτό που θέλουμε να μάθουμε, είναι κατα πόσο η 7Heaven υπάρχει στην υπόλοιπη ανθρωπότητα, ή είναι Ελληνικό προϊόν και πιο συγκεκριμένα παραγωγή του φαρμακείου της στοάς..;
Από τον φαρμακοποιό όλα να τα περιμένεις αλλά αυτό το βλέπω χλωμό...οι λόγοι πολλοί και τώρα δεν θα γραψω σεντόνια... πάντως έχω σοβαρούς και ουσιαστικούς λόγους που το λέω και όχι απλά έμπνευση...
Ακόμα και αν συνέβαινε κάτι τέτοιο η ποιότητα είναι υψηλού επιπέδου, εφάμιλη ευρωπαικών...αλλά δεν συμβαίνει...
John Steed
14/05/2011, 12:27
Για να επαναφέρω και τη συζήτηση, να ρωτήσω κι εγώ, μιας και είμαι άσχετος από αυτά:
Τί σκηνή θα χρειαστώ για να πηγαίνω διήμερα και τριήμερα με τη μηχανή σε καμία παραλία μετά της συζύγου?
Εκτός από σκηνή και υπόστρωμα θα χρειαστώ και τίποτε άλλο?
Η χρήση της θα είναι καθαρά καλοκαιρινή!
LOUKILOUK
14/05/2011, 12:33
Μια Τέρρα 3 ατόμων για σας και τα μπαγάζια σας θα είναι σούπερ. Οι Τέρρα είναι φτηνές, υπάρχουν και φτηνότερες, σε πρακτικερ, άλεξ πακ, κτλ θα βρεις ότι χρειαστείς για καλοκαιρινό κάμπινγκ... εκεί θα πάρεις και ιδέα για ότι άλλο χρειαστείς...υπνόσκο, μαξιλαράκια, φακό, παγούρι, ψάθα, αντικουνουπικό, και όρεξη να έχεις...:beer: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
Για να επαναφέρω και τη συζήτηση, να ρωτήσω κι εγώ, μιας και είμαι άσχετος από αυτά:
Τί σκηνή θα χρειαστώ για να πηγαίνω διήμερα και τριήμερα με τη μηχανή σε καμία παραλία μετά της συζύγου?
Εκτός από σκηνή και υπόστρωμα θα χρειαστώ και τίποτε άλλο?
Η χρήση της θα είναι καθαρά καλοκαιρινή!
για κατι εύκολο στο στήσιμο (εχει αλλη χάρη με το που θα φτάσεις σε 1" να εισαι μεσα στην σκηνή) ελαφρύ και αρκετά "άνετο" κοιτα εδω (http://www.on-holidays.gr/view_cat.php?cat_id=142)
Cpt. Haddock
14/05/2011, 16:26
Αυτη δεν κανει για μηχανη Χρηστο. Δες το σχημα της οταν ειναι συσκευασμένη :winka:
John Steed
14/05/2011, 20:49
Κοίταξα λίγο τις Terra και κατέληξα σε αυτές:
http://www.on-holidays.gr/full_product.php?prod_id=Eco%20I%20Model%202011
http://www.on-holidays.gr/full_product.php?prod_id=Apollo%20Green
Πληρούν τα κριτήρια καλοκαιρινών διημέρων για 2 άτομα με τα μπαγκάζια τους μέσα?
Ποιά είναι η διαφορά αυτών των δύο?
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση...
Πριν από δυο χρόνια αγόρασα απ' την Ισπανία μια σκηνή Salewa Scout II (http://salewa.net/uk/4/258/4858-SCOUT_II_TENT.html). Μια χαρά σκηνούλα είναι, έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. Η μόνη μαλακία είναι ότι έχει πλαστικές μπανέλες (fiberglass και καλά) και μία απ' αυτές έφαγε λίγο τσαμπουκά πέρσι το καλοκαίρι. Δεν έχει σπάσει ακόμη, αλλά το βλέπω όπου να' ναι.
Ξέρει κανείς αν και που θα μπορούσα να βρω ανταλλακτική? Κάπου είχε πάρει το αυτί μου ότι κάποιος φτιάχνει κάστομ αλουμινένιες μπανέλες στις διαστάσεις που θέλεις. Παίζει αυτό? Ξέρετε κάτι?
Κοίταξα λίγο τις Terra και κατέληξα σε αυτές:
http://www.on-holidays.gr/full_product.php?prod_id=Eco%20I%20Model%202011
http://www.on-holidays.gr/full_product.php?prod_id=Apollo%20Green
Πληρούν τα κριτήρια καλοκαιρινών διημέρων για 2 άτομα με τα μπαγκάζια τους μέσα?
Ποιά είναι η διαφορά αυτών των δύο?
Προφανώς και τις πληρούν! Αλίμονο!
Διαφορές έχουν κατ' αρχή στις διαστάσεις.
John Steed
14/05/2011, 23:10
Ωραία! μια από αυτές τις δύο θα χτυπήσω, μιας και όλοι λέτε καλά λόγια για τις Terra :D
Ευχαριστώ! :wave2:
LOUKILOUK
15/05/2011, 08:55
Μεγἀλες και άνετες και οι 2, πρόσεξε το μέγεθος τους κλειστές, δεν το αναγράφει πουθενά...είναι και 5 κιλά, όχι λίγα, ίσως και κάτι μικρότερο να σε εξυπηρετούσε, πάντως είναι μια χαρά για καλοκαιράκι. Αν φορτώσεις και το SRX με το καλό, όπου και να πας καλά να περάσεις...
Τα μοτοταξίδια με σκηνή σε μαθαίνουν να είσαι λιτός και απέρριτος...:winka:
Σχετικά με αυτό http://www.on-holidays.gr/view_cat.php?cat_id=142 όπως τα λέει ο καπ10 δυστυχώς. Μάλιστα έχω 2 άπιαστες ολοκαίνουριες,(κερδισμένες σε κλήρωση...) για όποιον ενδιαφέρετε, αλλά για κουτί μόνο κάνουν. Κλειστές μοιάζουν με χαρταετό μέσα σε θήκη...:bigcry:
LOUKILOUK
15/05/2011, 08:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση...
Πριν από δυο χρόνια αγόρασα απ' την Ισπανία μια σκηνή Salewa Scout II (http://salewa.net/uk/4/258/4858-SCOUT_II_TENT.html). Μια χαρά σκηνούλα είναι, έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. Η μόνη μαλακία είναι ότι έχει πλαστικές μπανέλες (fiberglass και καλά) και μία απ' αυτές έφαγε λίγο τσαμπουκά πέρσι το καλοκαίρι. Δεν έχει σπάσει ακόμη, αλλά το βλέπω όπου να' ναι.
Ξέρει κανείς αν και που θα μπορούσα να βρω ανταλλακτική? Κάπου είχε πάρει το αυτί μου ότι κάποιος φτιάχνει κάστομ αλουμινένιες μπανέλες στις διαστάσεις που θέλεις. Παίζει αυτό? Ξέρετε κάτι?
Γνωστό υπόγειο κατάστημα στην Ηφαίστου στο μοναστηράκι έμπορευονταν Σαλέβα, δεν ξέρω τώρα, αλλά κάνε μια βόλτα, ίσως σου βρει λύση... σίγουρα θα βρεις κάτι εκεί γύρο...έχει πολλά σχετικά... :beer: :wave2:
Cpt. Haddock
15/05/2011, 09:10
Ωραία! μια από αυτές τις δύο θα χτυπήσω, μιας και όλοι λέτε καλά λόγια για τις Terra :D
Ευχαριστώ! :wave2:
την Αpollo την εχω απο το 2001 και ειναι μια χαρα σκηνη. Για 2 ατομα ειναι μεζονετα, στα μειον οτι ειναι καπως ογκωδης στη συσκευασια, αλλα οχι κατι το τρομερο.
Επισης τα πλαϊνα της κατω απο την τεντα ειναι ολο σιτες, οποτε το καλοκαιρι ειναι πολυ δροσερη σκηνη
Αξιζει τα λεφτα της :beer:
John Steed
15/05/2011, 10:22
την Αpollo την εχω απο το 2001 και ειναι μια χαρα σκηνη. Για 2 ατομα ειναι μεζονετα, στα μειον οτι ειναι καπως ογκωδης στη συσκευασια, αλλα οχι κατι το τρομερο.
Επισης τα πλαϊνα της κατω απο την τεντα ειναι ολο σιτες, οποτε το καλοκαιρι ειναι πολυ δροσερη σκηνη
Αξιζει τα λεφτα της :beer:
Ευχαριστώ κάπταιν! :wave2:
Αυτη δεν κανει για μηχανη Χρηστο. Δες το σχημα της οταν ειναι συσκευασμένη :winka:
κοιτατε (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1746533#post1746533) εδω, και εδω (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1746552#post1746552).
Δεν είναι τελικά πιο μεγαλη απο τα δυο ατομα. Με την προϋπόθεση οτι πας με 120-140 το πολύ.
την άνεση του στησίματος και την ελαφρότητα της την αντισταθμίζει ενα όριο χλμ.
επιλογες :rolleyes:
miscelano
18/05/2011, 08:07
φιλαρακι καλημερα....καλες οι τερα και οι σαλεβα αλλα πολυφορεμενες..εγω προσφατα πηρα αυτη http://www.coleman.com/coleman/ColemanCom/detail.asp?CategoryID=11020&product_id=2000004659....εχει χωρο να βαλεις και το μηχανακη μεσα!!!εχει πορτα, που δεν εχει καμια σκηνη...τα παραθυρα ξεδιπλωνουν μονα τους και εχει φως με τηλεχηρισμο!!!επισις οι μπανελες της ειναι 11 χιλιοστων...εδω και 15 χρονια κανω διακοπες μονο σε καμπινγκ (ποιο πολυ ελευθερο) και εχω καταληξει οτι ειναι η καλητερη σκηνη που ειχα ποτε!!!ειναι λιγο τερας βεβαια στο σακο αλλα....αλλα...:wave2:
Δεν έχω ιδέα τι και πως, αλλά μιας και πολύ κόσμος ψάχνεται, ίσως μπορεί αν το χτυπήσει:
http://www.gsforum.gr/%CE%A0%CF%8E%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-34/%CE%A3%CE%BA%CE%B7%CE%BD%CE%AE-coleman-avior-x3-20491/
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
John Steed
18/05/2011, 08:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από miscelano
φιλαρακι καλημερα....καλες οι τερα και οι σαλεβα αλλα πολυφορεμενες..εγω προσφατα πηρα αυτη http://www.coleman.com/coleman/ColemanCom/detail.asp?CategoryID=11020&product_id=2000004659....εχει χωρο να βαλεις και το μηχανακη μεσα!!!εχει πορτα, που δεν εχει καμια σκηνη...τα παραθυρα ξεδιπλωνουν μονα τους και εχει φως με τηλεχηρισμο!!!επισις οι μπανελες της ειναι 11 χιλιοστων...εδω και 15 χρονια κανω διακοπες μονο σε καμπινγκ (ποιο πολυ ελευθερο) και εχω καταληξει οτι ειναι η καλητερη σκηνη που ειχα ποτε!!!ειναι λιγο τερας βεβαια στο σακο αλλα....αλλα...:wave2:
Το λινκ δεν.....
miscelano
18/05/2011, 09:27
http://www.coleman.com/coleman/ColemanCom/detail.asp?CategoryID=11020&product_id=2000004659
κ ενα βιντεακι να δειτε τι παιζει....δεν ειναι η ιδια σκηνη αλλα εχει τις ιδιες πατεντες...
http://www.youtube.com/watch?v=h80_mwL_jr8
Αρχικά δημιουργήθηκε από miscelano
...χωρο να βαλεις και το μηχανακη μεσα!!!εχει πορτα, που δεν εχει καμια σκηνη...τα παραθυρα ξεδιπλωνουν μονα τους και εχει φως με τηλεχηρισμο..
Υπογειο εχει :confused: :confused:
miscelano
18/05/2011, 10:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
Υπογειο εχει :confused: :confused:
να βαζεις τους τενεκες με το λαδι???:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Cpt. Haddock
18/05/2011, 10:19
Φαινεται κορυφαια σκηνη, αν και ακριβουτσικη.
Εχεις καμια φωτο της συσκευασμένη να παρουμε ιδέα;
:beer:
(τον ημιυπαίθριο να τακτοποιήσεις :lol: )
miscelano
18/05/2011, 13:30
Φαινεται κορυφαια σκηνη, αν και ακριβουτσικη.
Εχεις καμια φωτο της συσκευασμένη να παρουμε ιδέα;
:beer:
(τον ημιυπαίθριο να τακτοποιήσεις :lol: )
την εχω στο πατρικο μου....οταν αξιωθω θα παω και θα βγαλω μια φωτο...!!!ειναι οντως κοφυφαια σκηνη...αυτο με την πορτα δεν υπαρχει!!!οπως και η πατεντα με τα παραθυρα!!!:beer: :beer:
latris mixanis
19/05/2011, 13:18
Επίσης καλή σκηνή 3εποχών είναι αυτή (http://www.on-holidays.gr/full_product.php?prod_id=91145-P) και αυτή (http://www.on-holidays.gr/full_product.php?prod_id=99171)
Manalishi
19/05/2011, 13:54
Αυτή τί λέει?
Έτοιμη σε 1 λεπτό.. (http://www.coleman.com/coleman/ColemanCom/detail.asp?product_id=2000007831&SourcePage=&SubmittingPage=)
latris mixanis
19/05/2011, 14:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Manalishi
Αυτή τί λέει?
Έτοιμη σε 1 λεπτό.. (http://www.coleman.com/coleman/ColemanCom/detail.asp?product_id=2000007831&SourcePage=&SubmittingPage=)
Για τουρισμό με μοτοσυκλέτα δε νομίζω, με αμάξι ίσως..
Στην μηχανή θες κάτι ελαφρύ μικρό και αναλόγως την χρήση παίρνεις καλοκαιρινή, 3 εποχών κοκ
Εγώ έχω προτιμήσει κάτι σε τέτοιο
vango (http://www.vango.co.uk/tents/halo-300.html)
για σκηνή
μπανέλες αεροπορικο αλουμίνιο με πολλά κόλπα.Μόνο ο πάτος είναι τσόφλι και ανησυχώ οτι θα σκιστεί εύκολα οπότε θέλει από κατω κάτι να το προστατεύει
sleeping bag έχω πάρει ένα της ίδιας εταιρίας για την γυναίκα και ένα
snugpak ίδιας κατηγορίας πολύ πιο φτηνό και πιο ανθεκτικό αλλά λίγο βαρύτερο
τα sleeping bag δοκιμασμένα το χειμώνα κοιμήθηκα με το σώβρακο σε θερμοκρασία 3-4 βαθμούς
Και λίγο σπαμ...
http://youtu.be/h9TWwBB5ZUs
Και λίγο σπαμ...
:eyepop: κάνεις πλάκα!
:beer: :beer:
και μια αλλη (http://www.motoraid.eu/shop/product_info.php?products_id=1377) :rolleyes:εκδοχή (http://www.motoraid.eu/shop/popup_image.php?pID=1377&image=0) :smilea:
latris mixanis
30/05/2011, 15:23
Και λίγο σπαμ...
Τι σπαμ καλέ...
:hypnotize :hypnotize ρισπέκτ λέμε, σου πέφτει η μασέλα!!
Πάντως για το κλίμα της Ελλάδας δεν χρειάζεται κάποιος τίποτα περισσότερο από κάτι τέτοιο...
227640
LOUKILOUK
30/05/2011, 15:51
Πάντως για το κλίμα της Ελλάδας δεν χρειάζεται κάποιος τίποτα περισσότερο από κάτι τέτοιο...
Έλα τώρα ρε Παναγιώτη που θα κουβαλάμε και τέρμα με δοκάρια και δύχτια μαζί μας... :lol: :rotflmao: :lol:
Πραγματικά καλή ιδέα αλλά δεν μπορείς να έχεις μόνο αυτό... πρέπει να κλείνει και λίγο, ειδικά εάν παίζει και γυναίκα... :winka: :beer: :wave2:
Έλα τώρα ρε Παναγιώτη που θα κουβαλάμε και τέρμα με δοκάρια και δύχτια μαζί μας... :lol: :rotflmao: :lol:
χμ...
Να γιατί μπόξερ μεεέιτ....
:rotflmao: