View Full Version : Αγορά μοτοσυκλέτας ώς επίδειξη πλούτου .... αμπελοφιλοσοφική μοτοκουβέντα.
Gandalf dr685sm
22/10/2010, 09:49
Το θέμα είναι τύπου αμπελοφιλοσοφίας περισσότερο αλλά μοτο-κουβέντα να γίνεται. Εδω και καιρό προσωπικά έχω παρατηρήσει πως αρκετοί πλέον αγοράζουν μηχανή ώς ένδειξη κοινωνικο-οικονομικού status quo.
Δηλαδή παίρνω μια μηχανή για να "επιδείξω" και οχι επειδή νιώθω οτι θέλω μηχανή να οδηγήσω και να απολαύσω. Ούτε καν σαν εργαλείο δουλειάς..
Σίγουρα τελευταία η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τα δεδομένα αλλά αυτό δεν αλλάζει οτι αρκετοί θα πάρουν μια μηχανή ώς ένδειξη πλούτου. Μάλιστα δεν είναι και λίγες οι αγγελίες που βλέπουμε για μηχανές των 10-15.000 ευρώ να πουλιούνται μετά απο 4-10.000 χιλιόμετρα διαδρομής , απλά και μόνο γιατί δεν "κινούνται" ή επειδή το βαρεθήκαν ώς "άθλημα". Ακόμα περισσότερο στο παρελθόν μάλιστα όπου πριν καν φτάσουν στο μεγάλο service τους , τις έδιναν γιατί βαριόντουσαν να το κάνουν ( !!!!! ) και έπαιρναν κάτι άλλο.
Το ακόμα καλύτερο βέβαια της υπόθεσης είναι πως αρκετοί εξ αυτών (και οχι μόνο αυτοί) δείχνουν την ίδια "οδηγική διάθεση και παιδεία" είτε με το Ι.Χ. είτε με την μηχανή τους, όπου πραγματικά αν θυμάστε κοροϊδεύαμε για αρκετό διάστημα.
π.χ. Varadero με αξεσουάρ jockey & κινητό, VSTROM 1000αρι με τριβάλιτσο - bagster κτλ.. έτοιμο για ταξίδια σαν του φίλου Uriah.. μόνο που η μεγαλύτερη διαδρομή τους ήταν Νότια ή Βόρεια Προάστεια με Κολωνάκι και τούμπαλιν.... Φυσικά αξεσουάρ , κράνος κιούπι (μπορεί και μόνο γυαλί ηλίου) και κοστούμι με την γραβάτα να ανεμίζει σαν φουλάρι.
Η ερώτηση λοιπόν μετά απο ενα φλυαρολόγημα ακατάσχετο , είναι ....
Πως το βλέπει ο καθένας σας;.... spam, πικάρισμα, κτλ... φυσικά καλοδεχούμενα καθώς μιλάμε για αμπελοφιλοσοφία , μοτοκουβέντας.
Gandalf
215756
μεχρι και το 1990...ισως
Σημερα δεν νομιζω αφου οποιοσδηποτε μπορει να παρει μια απο τις μοτο που καποτε τις εβλεπε σε ταινιες και φωτο απο περιοδικα....
Cpt. Haddock
22/10/2010, 10:03
Mαγε,
Ρεπο σημερα ε; :D
Gandalf dr685sm
22/10/2010, 10:05
US Friday, Cpt... ψιλο-ησυχία η αλήθεια... κάτι reports έφυγαν χθες οπότε έχω λίγο χρόνο σήμερα για αμπελοφιλοσοφίες.
:D
ζητειται εποχικος εποχουμενος κατοχος ΚΤΜ 990 Adventure να μου αφηνει το μηχανακι κατα τη χειμερινη σεζον :D
θα επιστρεφεται σε αριστη κατασταση και ετοιμο για βολτα στην παραλιακη μολις ξανακανει ζεστη.
ευχαριστω :smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
.... Εδω και καιρό προσωπικά έχω παρατηρήσει πως αρκετοί πλέον αγοράζουν μηχανή ώς ένδειξη κοινωνικο-οικονομικού status quo.
.....
Μάγε,
εγώ προσωπικά έχω παρατηρήσει ότι αρκετοί πλέον δεν αγοράζουν μηχανή αφού οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια.
Αν ανοίξεις την τηλεόραση και δεις ειδήσεις, αν ακούσεις τίποτα για κρίση, ανεργία, μνημόνιο, ΔΝΤ, τρόικα κλπ μην τρομάξεις....
Gandalf dr685sm
22/10/2010, 10:06
Xrider... το θέμα δεν είναι αν μπορείς να τις πάρεις. Αλλά το γιατί τις παίρνεις... δίνεις δηλαδή 10-15000 και πολλές φορές και 20000 ευρώ για να πάρεις μια μηχανή να την κάνεις "έκθεμα" και αποδεικτικό πλούτου. Όπου μάλιστα αυτό μετά θεωρούν οτι τους δίνει το επιχείρημα οτι είναι "μοτοσυκλετιστές/μηχανόβιοι".
Sniper... είπα και πριν... η κρίση έχει μειώσει το φαινόμενο, αλλά εξακολουθεί και υπάρχει ...
Gandalf
H.A.Balafoutre
22/10/2010, 10:21
Xrider... το θέμα δεν είναι αν μπορείς να τις πάρεις. Αλλά το γιατί τις παίρνεις... δίνεις δηλαδή 10-15000 και πολλές φορές και 20000 ευρώ για να πάρεις μια μηχανή να την κάνεις "έκθεμα" και αποδεικτικό πλούτου. Όπου μάλιστα αυτό μετά θεωρούν οτι τους δίνει το επιχείρημα οτι είναι "μοτοσυκλετιστές/μηχανόβιοι".
Sniper... είπα και πριν... η κρίση έχει μειώσει το φαινόμενο, αλλά εξακολουθεί και υπάρχει ...
Gandalf
Απονήρευτοι είναι όλοι αυτοί ρε συ...:lol:
Οι πονηροί ούτε αμάξι έχουν....:rotflmao:
Joyrider
22/10/2010, 10:21
Δεν νομίζω πως είναι θέμα χρημάτων. Δεν το κάνουν για να δείξουν πόσα λεφτά έχουν αλλά για να φανούν οι ίδιοι περισσότερο. Γιαυτό και θα διαλέξουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη-σου μένω στο μάτι-κοιτάχτε με, μηχανή με τα όσο δυνατόν λιγότερα λεφτά...
Δεν θα δεις κανέναν τέτοιο με καμιά ducati 1198 r corse αλλά με varadero με 15 προβολάκια και ανοιχτές εξατμίσεις.
mikros boudas
22/10/2010, 10:28
ρε μαγε αυτο δεν ειναι μονο με τις μηχανες.
με ολα ειναι.οι μηχανες ειναι ενα ακομα προιον και μαλιστα απο "ακριβα".ποσες κουβεντες εχουν γινει για τους "κεφετερειακηδες"?
το φαινομενο αυτο,δλδ αγορας προιοντων για επιδειξη, ειναι 5000 ετων,οχι σημερινο.ολα παιζουν στην αγορα.αλλος παιρνει μηχανη ξερει δε ξερει να καβαλαει,αλλος ρουχα,αλλος κινητα,αλλος βιβλια,αλλος χρυσαφια.αν σε ενοχλει επειδη εσυ καβαλας απο γουστο τι να σου πω,πρεπει να το δεχθεις!
ασε που τωρα πια οχι απλα εχει μειωθει αλλα εχει εξαλιφθει το φαινομενο:beer: :beer:
PortisHead
22/10/2010, 11:11
Αγορα μηχανης ως επιδειξη πλουτου ????
:confused: :confused: :confused:
Η κριβοτερη μηχανη που μπορει να αγορασει καποιος εδω στην Ελλαδα ποσο εχει ?
20.000 ?
22.000 ?
(δεν μιλαμε για εξωτικα μηχανηματα)
Σιγα τον πλουτο.
Να ελεγες για κατι αλλο,να το καταλαβω.
Δλδ οποιος εχει ενα Avensis καινουργιο ας πουμε ειναι πλουσιος ?
:lol:
Gandalf
Για να κανεις επιδειξη πλουτου...πρεπει να σκασεις και τα αντιστοιχα ευρια...αν παρεις ενα παπι η οτι αλλο κυκλοφορει πολυ και δεν ειναι πραγματικα σπανιο και για λιγους ,δεν νομιζω οτι ειναι επιδειξη πλουτου.
Τωρα οταν διαθετεις 20000 για μια μοτο φανταζομαι οτι το πραγμα μιλαει απο μονο του...μαλλον υπρχει η οικονομικη επιφανεια και απλα σε αλλους που δεν εχουν την ιδια οικονομικη ανεση φανταζει καπως.
π.χ εχω γειτονα στην Ιταλια που εχει στο γκαραζ του 1 Φερραρι,1 ακομα Φερραρι παλια και 2 αλλα αυτοκινητα ενα η γυναικα του κ ενα αυτος για καθημερινη χρηση...οπως καταλαβαινεις τα 2 καθημερινης χρησης δεν ειναι φιατακια....γιαυτον ειναι πιστευω νορμαλ...τη Φερραρι την βγαζει Κυριακες για βολτα οταν εχει ωραια μερα(την ακους μολις βαλει μπροστα) και μετα ξανα στο γκαραζ.
Σε εμας μπορει να φανταζει φιγουρα αλλα γιαυτον μπορει και να μην ειναι...να κανει απλα το γουστο του που τυχαινει να ειναι λιγο πιο ακριβο για πολλους απο εμας.
Το ιδιο ισχυει και με τις μοτο που κοστιζουν και λιγοτερο.
ολοι αυτοι (και εμεις,μαζι) προσπαθουν να γεμισουν τα "κενα" τους,με οποιον τροπο τους εχουν μαθει να νομιζουν σωστο...
...αλλα αναποφευκτα τα "κενα" δεν γεμιζουν ετσι,οποτε να και το πωλητηριο,προς ευρεση καινουριας προσπαθειας "γεμισματος"!
Gandalf dr685sm
22/10/2010, 11:44
Θα μου επιτρέψετε να συμφωνήσω με τον AVATOS... όσο για τα υπολοιπα πράγματα που έτσι και αλλιώς αγοράζουν... ναι.. με μια διαφορά όμως... δεν κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Ούτε αποτελεί επιχείρημα οτι η κατοχή τους , εισάγει και τον ιδιοκτήτη τους σε μια "ιδιαίτερη" τάξη στον δρόμο.
Πόσες φορές δεν έχετε φρίξει απο αυτά που ακούτε απο "νεόπλουτους" αναβάτες, μηχανών που το μεγαλύτερο τους ταξίδι δεν ξεπερνάει τα 100-200ΚΜ;... και αυτά μέσα στον νομό Αττικής;...
Όσον αφορά το αν το φαινόμενο εξαλείφθηκε... χμ... επιτρέψτε μου να έχω μια διαφορετική εντύπωση. Μειώθηκε ίσως... οχι εξαλείφθηκε!
Gandalf
Η αγορά μηχανής δεν νομίζω να έχει να κάνει με επίδειξη πλούτου , μιας και οι πιο ακριβές έχουν ένα ταβάνι γύρω στα 20-22.000… όσο ένα μεσαίο αυτοκίνητο…
Η αγορά μηχανής έχει να κάνει με επίδειξη του ΤΙ θα ήθελα να κάνω με την μηχανή ή το ΠΟΣΟ γρήγορος / ταξιδιάρης / χωμάτινος κ.λ.π. είμαι , άσχετα αν δεν έχω καμία δυνατότητα…
Νομίζω ότι ο μεγαλύτερος αριθμός αναβατών έχει μηχανές οι οποίες έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες από τους ίδιους ή είναι υπερβολικές για τις πραγματικές τους ανάγκες …
mikros boudas
22/10/2010, 11:55
Θα μου επιτρέψετε να συμφωνήσω με τον AVATOS... όσο για τα υπολοιπα πράγματα που έτσι και αλλιώς αγοράζουν... ναι.. με μια διαφορά όμως... δεν κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Ούτε αποτελεί επιχείρημα οτι η κατοχή τους , εισάγει και τον ιδιοκτήτη τους σε μια "ιδιαίτερη" τάξη στον δρόμο.
Πόσες φορές δεν έχετε φρίξει απο αυτά που ακούτε απο "νεόπλουτους" αναβάτες, μηχανών που το μεγαλύτερο τους ταξίδι δεν ξεπερνάει τα 100-200ΚΜ;... και αυτά μέσα στον νομό Αττικής;...
Όσον αφορά το αν το φαινόμενο εξαλείφθηκε... χμ... επιτρέψτε μου να έχω μια διαφορετική εντύπωση. Μειώθηκε ίσως... οχι εξαλείφθηκε!
Gandalf δεν καταλαβαινω,ειλικρινα, τι εννοειτε με την λεξη "κενο":beer:
ολοι ξερουμε τυπαδες που ειναι με μηχανη ετοιμη να παει Βλαδιβοστοκ και πηγαινουν μεχρι την εφορια.το ιδιο συμβαινει με τα suv που αρχισαν ως οχηματα για εκτος δρομου χρηση που πανε καλα και στον δρομο και τωρα πια,πολλα δεν ειναι καν 4x4.εμενα δε με ενοχλει,καθως με το που ξενερωσουν τα σκοτωνουν και βρισκεις μηχανη αχρησημοποιητη με 2-3.000 κατω
ασε που οι περισσοτεροι,δεν ξερουν ποσο κοστιζει μια μηχανη ενω με τα αυτοκινητα πανω-κατω καταλαβαινεις(μεγεθος,πολυτελεια,δεικτες bling),ετσι δε πουλας και πολυ μουρη :wave2:
αν πεις στον παππου μου(παλιος μηχανοβιος,bmw κλασσικη κλπ) πως παιρνεις ενα ςς με 15.000 χλμ θα πει αμεσως "μα με τοσα παιρνεις αμαξι",γεματος εκπληξη
PortisHead
22/10/2010, 12:00
Εγω παλι δεν αντεχω την νοοτροπια "...ειναι περισσοτερο απο αυτο που χρειαζονται..."
Αμα ειναι ετσι να μενουμε σε 5 τ.μ. και να τρωμε ψωμ και νερο , τα υπολοιπα ειναι περιττα.
Ο αλλος γουσταρει να εχει 14.000cc αυτοκινητο να το γυαλιζει ολη μερα και να κανει μια φορα το μηνα το τετραγωνο.
Πρεπει να παει σε αγωνες drag ή να κανει το γυρο του κοσμου για να δικαιολογησει (αλήθεα ? σε ποιον ? ) την κατοχη του ???
:smokin:
mikros boudas
22/10/2010, 12:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Εγω παλι δεν αντεχω την νοοτροπια "...ειναι περισσοτερο απο αυτο που χρειαζονται..."
Αμα ειναι ετσι να μενουμε σε 5 τ.μ. και να τρωμε ψωμ και νερο , τα υπολοιπα ειναι περιττα.
Ο αλλος γουσταρει να εχει 14.000cc αυτοκινητο να το γυαλιζει ολη μερα και να κανει μια φορα το μηνα το τετραγωνο.
Πρεπει να παει σε αγωνες drag ή να κανει το γυρο του κοσμου για να δικαιολογησει (αλήθεα ? σε ποιον ? ) την κατοχη του ???
:smokin: στην εφορια:smokin:
Ρε Γκάνταλφ ειλικρινά, είσαι 6 χρόνια στο φόρουμ. πόσες φορές έχει γίνει αυτή η κουβέντα?...
να πώ ότι ήταν κανάς νέος...:sick:
το μέγεθος του πέους είναι αντιστρόφως ανάλογο με το μέγεθος του οχήματος που χρησιμοποιεί ο κάτοχος του.
το συγκεκριμένο ισχύει για τα κουτιά και για τους περισσότερους κατόχους μοτοσυκλετών BMW άνω των 1000 κυβικών χωρίς να λείπουν και οι εξαιρέσεις βεβαίως βεβαίως (μην πέσουν και μας φάνε κιόλας):lol: :lol: :lol:
κατά τα άλλα δεν νομίζω ότι ισχύει για τις μοτοσυκλέτες ως ένδειξη πλουτισμού καθότι δεν είναι τόσο ακριβές, και ο καθένας μπορεί να έχει μία ακριβή μοτοσυκλέτα χωρίς να σημαίνει ότι έχει πολλά χρήματα.
υπάρχει κανένας με ελικόπτερο ή liar jet εδώ???:bawl: :bawl:
Gandalf dr685sm
22/10/2010, 12:12
Ζεύκας... ε και τι έγινε που έχει ξαναγίνει η κουβέντα; ... πάντα κάτι καινούριο βρίσκεις να πείς και να σχολιάσεις σε τέτοια θέματα μοτο-φιλοσοφίας... άσε που είναι και σχετικό για το moto.gr σε αντίθεση με ενα άλλο σωρό που χαζολογάμε εδώ.
Gandalf
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
[B]το μέγεθος του πέους είναι αντιστρόφως ανάλογο με το μέγεθος του οχήματος που χρησιμοποιεί ο κάτοχος του.
:eek: και ελεγα γιατι καθε φορα που καβαλαω το 50αρακι τον ψαχνω :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από granazi
[B]το μέγεθος του πέους είναι αντιστρόφως ανάλογο με το μέγεθος του οχήματος που χρησιμοποιεί ο κάτοχος του.
:eyepop: :eyepop:
αμα το ψαχνεις με το 50ρι , με μεγαλυτερα κυβικα ....αλλαζεις φύλο ?:eyepop:
(κατα πως λέει ο VIRUS...)
σε αυτή την περίπτωση πρόσεχε πολύ μην τον πατήσεις με την Ρόδα
πολύ επίπονο έχω και ένα 125ρι και ξέρω
σε σένα με 50ρι είναι ακόμα πιο δύσκολα, θα χρειαστείς μια θήκη να τον ακουμπάς στο πλάι της μηχανής:rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
:eyepop: :eyepop:
αμα το ψαχνεις με το 50ρι , με μεγαλυτερα κυβικα ....αλλαζεις φύλο ?:eyepop:
(κατα πως λέει ο VIRUS...)
οχι ρε συ :nono:
με το 1000αρι "ανεβαζω" τις μπαρες στα διοδια :smokin:
Gandalf dr685sm
22/10/2010, 12:18
H ένδειξη επίδειξης νεοπλουτισμού έρχεται απο την γενική εικόνα και οχι μόνο απο το κόστος της μηχανής που όπως είπαμε δεν είναι και τόσο απαγορευτικό σαν γενική εικόνα.
Το να έχεις δηλαδή μια μηχανή 950-1300cc, εξοπλισμένη ώς εκεί που δεν πάει... και να την οδηγείς με εμφάνιση καφετέριας (γυαλί μαύρο/μάσκα, άνευ κράνους, ζελέ-μαλί κτλ... ) με το ενα χέρι στο κινητό ή handsfree και γενικά μια εικόνα που όλοι έχουμε δεί, ειδικά το καλοκαίρι... και να κοιτάει κάποιος (ξέρετε το βλέμμα .. δεν είναι εύκολο να το περιγράψω με λόγια).. κτλ κτλλ... αυτά είναι τα δέιγματα που αναφέρω.
Και πάλι .. δεν θα με ,ας πούμε, ..."προκαλούσε" μιας και οτι θέλουν ας κάνουν. Είναι όμως οτι απο την στιγμή που καβαλούν την μοτοσυκλέτα , ξαφνικά γίνονται Rossi ή οδηγοί τεθωρακισμένων και έχουν ακριβώς την ίδια νοοτροπία οδήγησης όπως έχουν ώς εικόνα επίδειξης. Επιπλέον αυτών... είναι πλέον στο δικό τους μυαλό "ανώτεροι μοτοσυκλετιστές".
χμμμμ....:rolleyes:
:lol: :lol:
ρε συ... αναποδα τα λεει ο CIRUS...
:lol: :wave2:
από πόσα μέτρα μακριά???:bigcry: :bigcry:
H ένδειξη επίδειξης νεοπλουτισμού έρχεται απο την γενική εικόνα και οχι μόνο απο το κόστος της μηχανής που όπως είπαμε δεν είναι και τόσο απαγορευτικό σαν γενική εικόνα.
Το να έχεις δηλαδή μια μηχανή 950-1300cc, εξοπλισμένη ώς εκεί που δεν πάει... και να την οδηγείς με εμφάνιση καφετέριας (γυαλί μαύρο/μάσκα, άνευ κράνους, ζελέ-μαλί κτλ... ) με το ενα χέρι στο κινητό ή handsfree και γενικά μια εικόνα που όλοι έχουμε δεί, ειδικά το καλοκαίρι... και να κοιτάει κάποιος (ξέρετε το βλέμμα .. δεν είναι εύκολο να το περιγράψω με λόγια).. κτλ κτλλ... αυτά είναι τα δέιγματα που αναφέρω.
Και πάλι .. δεν θα με ,ας πούμε, ..."προκαλούσε" μιας και οτι θέλουν ας κάνουν. Είναι όμως οτι απο την στιγμή που καβαλούν την μοτοσυκλέτα , ξαφνικά γίνονται Rossi ή οδηγοί τεθωρακισμένων και έχουν ακριβώς την ίδια νοοτροπία οδήγησης όπως έχουν ώς εικόνα επίδειξης. Επιπλέον αυτών... είναι πλέον στο δικό τους μυαλό "ανώτεροι μοτοσυκλετιστές".
χμμμμ....:rolleyes:
καλα αυτο και εμενα μου την δινει...ειδικα οταν βλεπω BMWδακιες με αυτες τις βαλιτσες ...tech πανω στην μηχανη οταν ειναι μεσα στην πολη και παει να χωθει με τον δεινοσαυρο αναμεσα απο αυτοκινητα...
Αυτο παλι ομως δεν μου κανει για επιδειξη πλουτου οσο για να λανσαρει ενα στυλακι κατι μεταξι Ιντιανα Τζουνς,Γιαπι στο γκομενακι της καφετεριας η της δουλειας η ακομα και να μην το εχει καταλαβει οτι "δειχνει καπως" :D
Εχετλαίος
22/10/2010, 12:30
Το να έχεις δηλαδή μια μηχανή 950-1300cc, εξοπλισμένη ώς εκεί που δεν πάει... και να την οδηγείς με εμφάνιση καφετέριας (γυαλί μαύρο/μάσκα, άνευ κράνους, ζελέ-μαλί κτλ... ) με το ενα χέρι στο κινητό ή handsfree και γενικά μια εικόνα που όλοι έχουμε
στα Χανιά.
:wave2:
σεμνααααααααα. θα μας κοψουν.:lol:
στο θεμα μας τωρα. εγω νομιζω οτι υπαρχουν δυο οπτικες γωνιες στο καθε θεμα.
δηλαδη καποιος πιτσιρικος βλεπει εναν 35-40 με ενα 1000 και σκεφτεται που το πας ρε θειο? αρε που πεφτουν τα καλα εργαλεια σε λαθος χερια....
-τωρα το αν ισχυει αυτο ειναι αλλη μεγαλη συζητηση.
-το ιδιο θα μπορουσε να σκεφτει βλεποντας τον 35-40 με μια ωραια γυναικα.
η ο 35-40 βλεποντας εναν 50+ με ενα ακριβο αμαξι η μηχανη.
αντιθετα αν ο ιδιος πιτσιρικος με δει με την μηχανη θα πει (χωρις να με ξερει) το πηρε για την πλατεια.
και αν την αλλη μερα με πετυχει με το πρα πρα, θα πει κοιτα ρε τι καβαλαει :lol:
εν ολιγοις για να μην το κουραζω, δεν εχω αποψη για καποιους που απλα βλεπω στον δρομο χωρις να τους ξερω. μπορει καλιστα ο κουστουμιας που κραζουμε την κυριακη να ειναι πανω σε καποιο βουνο και μεις να κραζουμε εδω και να ξυνομαστε.
εγω θα κραζω μονο οσους ξερω οτι οντως πηραν κατι για να το δει ο γειτονας η γκομενα και η πλατεια.
PortisHead
22/10/2010, 12:33
σεμνααααααααα. θα μας κοψουν.:lol:
στο θεμα μας τωρα. εγω νομιζω οτι υπαρχουν δυο οπτικες γωνιες στο καθε θεμα.
δηλαδη καποιος πιτσιρικος βλεπει εναν 35-40 με ενα 1000 και σκεφτεται που το πας ρε θειο? αρε που πεφτουν τα καλα εργαλεια σε λαθος χερια....
-τωρα το αν ισχυει αυτο ειναι αλλη μεγαλη συζητηση.
-το ιδιο θα μπορουσε να σκεφτει βλεποντας τον 35-40 με μια ωραια γυναικα.
η ο 35-40 βλεποντας εναν 50+ με ενα ακριβο αμαξι η μηχανη.
αντιθετα αν ο ιδιος πιτσιρικος με δει με την μηχανη θα πει (χωρις να με ξερει) το πηρε για την πλατεια.
και αν την αλλη μερα με πετυχει με το πρα πρα, θα πει κοιτα ρε τι καβαλαει :lol:
εν ολιγοις για να μην το κουραζω, δεν εχω αποψη για καποιους που απλα βλεπω στον δρομο χωρις να τους ξερω. μπορει καλιστα ο κουστουμιας που κραζουμε την κυριακη να ειναι πανω σε καποιο βουνο και μεις να κραζουμε εδω και να ξυνομαστε.
εγω θα κραζω μονο οσους ξερω οτι οντως πηραν κατι για να το δει ο γειτονας η γκομενα και η πλατεια.
Εισαι περα για περα λαθος.
Ακυρωνω ολο σου το ποστ με μια και μονο ερωτηση.
Πως αλλιως θα περασει η Παρασκευη βρε ?
:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Εισαι περα για περα λαθος.
Ακυρωνω ολο σου το ποστ με μια και μονο ερωτηση.
Πως αλλιως θα περασει η Παρασκευη βρε ?
:beer:
φαγαμε γκολ :look:
dikaioma του καθενοος τη μοτο του να την κανει οτι θελει...
αλλοι τη βρισκουν με τα γκαζια, αλλοι με το στριψιμο, αλλοι με την επιδειξη, αλλος γουσταρει να το βλεπει να γυαλιζει στην καφετερια...που ειναι το κακο?
εγω μονο καλο βλεπω απο αυτη την ιστορια...οτι η αγορα γεμιζει απο μεταχειρισμενα σε κατασταση βιτρινας...ειδικα τωρα με τους δυσκολους καιρους, αν εχεις ευρα, μπορει ςνα παρεις μια ολοκαινουρια μηχανη, ελαχιστα χρησιμοποιημενη, στη μιση τιμη απο την αρχικη της αξια
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
εγω μονο καλο βλεπω απο αυτη την ιστορια...οτι η αγορα γεμιζει απο μεταχειρισμενα σε κατασταση βιτρινας...ειδικα τωρα με τους δυσκολους καιρους, αν εχεις ευρα, μπορει ςνα παρεις μια ολοκαινουρια μηχανη, ελαχιστα χρησιμοποιημενη, στη μιση τιμη απο την αρχικη της αξια
σωστός, αλλά τα ευρά δεν υπάρχουν γαμώτο :( :beer: :beer:
LOUKILOUK
22/10/2010, 12:44
Καταναλωτισμός λέγετε το φαινόμενο και προφανός χτύπησε και τον χώρο της μηχανής όταν αυτή έγινε κοινωνικά αποδεκτή και ξέφυγε από το περιθώριο...τσαντάκια, αλήτη, μηχανόβιε....
Κατά τα άλλα υπάρχουν πάρα πολλές κατηγορίες "μοτοσυκλετιστών" και είναι λάθος να βάλουμε ταμπέλες έτσι χαλαρά...
Μηχανή κάποτε αγόραζαν λίγοι που οι περισσότεροι γούσταραν και ήξεραν τι έπερναν, τώρα μηχανή παίρνουν πολλοί χωρίς όμως οι περισσότεροι να έχουν και το πάθος και τη θέρμη των λίγων παλιών... :winka:
Δεν θα έλεγα ότι προσπαθουν να κάνουν επίδειξη πλούτου όσο προβολή μιας εικόνας που νομίζουν ότι σου δίνει η μηχανή... κουλ, μοντέρνου, ελέυθερου, easy rider ρε παιδί μου... :winka: Έτσι δηλώνουν "μηχανόβιοι" άνθρωποι που αγόρασαν μια μηχανή και την κυκλοφορούν ελάχιστα...ή άνθρωποι που χρειάζονταν "παπί" και πήραν χιλιάρι...
Αυτιά αν και το θέμα είναι ανεξάντλητο...
Αν πάντως θες να εκτιναχθεί σε δημοτικότητα και αναγνωσιμότητα το θρεντ μπορούν να τεθούν τα εξής ερωτήματα...
Πόσα χλμ κάνει ο καθένας από εμάς κάθε χρόνο πάνω σε 2 ρόδες, πόσα πάνω σε 4 και αν αξιοποιεί την μηχανή του για την δουλειά που φτιάχτηκε πέρα από την καθημερινή του μετακίνηση...(πίστα πάει, χώμα μπαίνει, ταξίδια κάνει, βόλτες χαλαρές και όμορφες πηγαίνει και άλλα τέτοια όμορφα μη καθημερινά....) ;;;????
Πάντα όρθιοι :beer: :beer: :sun: :wave2:
vassilis88
22/10/2010, 12:48
ο πανος εχει δικιο
ο καθενας ειναι ελευθερος να κανει οτι θελει .. κ αν δε φοραει κρανος προβλημα του στην τελικη
το αποτελεσμα βεβαια ισως ειναι λιγο αντιαισθητικο αλλα ουσιαστικα δν ενοχλει κανενα
εμενα με πειραζει οταν ανθρωπος που ξερω πεταει τα λεφτα του γι αυτο το λογο κ δν ειναι οτι περισσευουν κιολας. κ προσπαθω να του προτεινω τουλαχιστον εναλλακτικες του τυπου αντι να δωσεις το cbr του 05 να παρεις του 10 πηγαινε κανα ταξιδι γυρνα την ευρωπη ή την αμερικη ή κανε κατι τελος παντων αλλιως θα πανε χαμενα .. αλλα δε μ ακουει
XJR_Billy
22/10/2010, 12:51
αλλοι τη βρισκουν με τα γκαζια, αλλοι με το στριψιμο, αλλοι με την επιδειξη, αλλος γουσταρει να το βλεπει να γυαλιζει στην καφετερια...που ειναι το κακο?
+ όλα !!
Έτσι ακριβώς είναι.:a013:
Τι με νοιάζει εμένα αν ο τυπάκος έσκασε 20000 για να πάει Ομόνοια-Κολωνάκι? Εγώ του την πλήρωσα?:lol:
Ευκαιρίες υπάρχουν πολλές, το θέμα όπως λέει κι ο cirus είναι να μπορέσεις να τις εκμεταλευτείς.
Εγώ επί πολύ καιρό θαύμαζα μια μηχανή, και βρήκα μία σε εξαιρετική κατάσταση και υπερβολικά συμφέρουσα τιμή. Πουλάω τη δική μου και την αγοράζω.
Λιγότερα από τα μισά χρήματα που κοστίζει καινούργια και που σίγουρα δεν θα τα έδινα ποτέ.
Όλα στο γούστο του καθενός κρίνονται.:beer:
peskandritsos
22/10/2010, 12:56
Eγω παλι το βλεπω λιγο διαφορετικα το ολο θεμα.
Οταν εχεις να κανεις μια αποσταση μεσα στην πολη καλυτερα να την κανεις με μια χαρλεϋ παρα με ενα smart.
Oταν σου αρεσει και σε φτιαχνει μια μηχανη (και εχεις και την οικονομικη δυνατοτητα να την παρεις) ΠΑΡΤΗΝ.
Αν γουσταρεις μια ss για να κανεις καθε μερα δυο τετραγωνα απο το σπιτι σου παρτην και γραψτους ολους στα @@ σου.
Εξαλλου αν η αγορα που θα κανεις αποδειχτει λαλακια το αγγουρι στον δικο σου κ@λ@ θα μπει και σε κανενος αλλου.
Οι αλλοι το πολυ πολυ να λιγουρευονται αυτο που εχεις εσυ και δεν μπορουν να το αποκτησουν.
(Πολυ θα γουσταρα να εχω και μια ADV 1200 και ενα ΚΤΜ 990) :D
peskandritsos
22/10/2010, 12:59
εγω μονο καλο βλεπω απο αυτη την ιστορια...οτι η αγορα γεμιζει απο μεταχειρισμενα σε κατασταση βιτρινας...ειδικα τωρα με τους δυσκολους καιρους, αν εχεις ευρα, μπορει ςνα παρεις μια ολοκαινουρια μηχανη, ελαχιστα χρησιμοποιημενη, στη μιση τιμη απο την αρχικη της αξια Ναι αλλα και την δικια σου θα την πουλησεις στην μιση αξια!:)
Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
Ναι αλλα και την δικια σου θα την πουλησεις στην μιση αξια!:)
μα το θεμα ειναι οτι εγω δε σκεφτομαι να την πουλησω...ουτε προκειται να το κανω:D
makis206
22/10/2010, 13:04
(Πολυ θα γουσταρα να εχω και μια ADV 1200 και ενα ΚΤΜ 990) :D
Moderator στις διαμάχες χρειαζόμαστε;:look: :lol:
Κι εγώ πάντως κανένα θέμα με κανένανε, ότι θέλεις παίρνεις. Δεν κόλλησα ποτέ, ούτε καν με αυτούς που λέτε "εποχιακούς" αν και για να πω την αμαρτία μου αρκετές φορές έκρινα. Όχι σκληρά απλά αναφέρθηκα.. σε ποιους; Σ'αυτούς που λένε "GS" και γεμίζει το στόμα τους σαν να λένε "μπουγάτσα Σαλλλονικιώτικη μαζί με Τερκενλοτσούρεκο" στην ίδια λέξη, με τρόπο που ξεχειλίζει το στόμα κρέμες και σοκολάτες δεξιά κι αριστερά κι όμως δεν το κλείνουν γιατί πρέπει να βγει γεμάτο απο'κεί μέσα και το "G" αλλά και το "S"...:lol:
Επίσης μου την ψιλοσπάνε αυτοί που δεν χαιρετούν, άκυρο με το θέμα βέβαια αλλά είπαμε, Παρασκευή..:D
reinmeister
22/10/2010, 13:10
οποιος απο σας καβαλαει μεγαλο-ακριβο μοτοσακο-αυτοκινητο και δεν φουσκωνει απο μεσα του σαν παγωνι οταν τον κοιτανε οι αντρες με ζηλια και οι γκομενες με θαυμασμο,ειναι ο μεγαλυτερος ψευτης του πλανητη...
εγω παντως,οποτε μου συμβαινει καμαρωνω σαν γυφτικο σκεπαρνι...:lol:
makis206
22/10/2010, 13:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
Εσένα παιδί μου σου λείπει ένα "Adventure"..!:rotflmao:
tsompanis
22/10/2010, 13:13
μόνο μια σφήνα στην κουβέντα σας.
φέτος είδα πολλά,μα πάρα πολλά gs τριβαλιτσα και vstrom-varadero φορτωμένα με αθηναικές πινακίδες στα βαλκάνια,αλλά και πιο πάνω.
μαλιστα με μια παρεα που συναντήθηκα,ήταν 12 μηχανές!
Δεν πιστεύω πως όλοι αγοράζουν travel μοτό μόνο για την καφετέρια
reinmeister
22/10/2010, 13:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Εσένα παιδί μου σου λείπει ένα "Adventure"..!:rotflmao:
θα το βγαλω αυτοκολλητο και θα το κοτσαρω στο μπουφαν...:lol:
υ.γ. αυτο που γουσταρω περισσοτερο απ ολα ειναι το εξης...
μπουσα γυαλισμενο σε βαθμο που να στραβωνει και να σκαω με ηλιο στην καφετερια με την εξατμιση να μπουμπουναει στο ρελαντι λες κι ερχεται concord...σβυσιμο και χαλαρο κατεβασμα με το τσιγαρο στα χειλη και εκφραση "σας εχω μαμησει ολους και ολες απο 100 φορες"...
τα βλεμματα,ειδικα απο γκομενες,ανεκτιμητα...:lol: :lol: :lol:
makis206
22/10/2010, 13:24
Sniper.. λάθος nick (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=112303) ρε..!:D :lol:
οποιος απο σας καβαλαει μεγαλο-ακριβο μοτοσακο-αυτοκινητο και δεν φουσκωνει απο μεσα του σαν παγωνι οταν τον κοιτανε οι αντρες με ζηλια και οι γκομενες με θαυμασμο,ειναι ο μεγαλυτερος ψευτης του πλανητη...
εγώ πάντως που έχω κυκλοφορήσει αρκετές φορές ένα Audi A6 εταιρικό και κάποια άλλα τεσπα δανεικά δεν φούσκωνα από μέσα μου όταν με κοιτούσαν, ούτε ένιωσα κάπως. Μου άρεσε όταν το πατούσα, ή αίσθηση του αλλά ποτέ δεν κοίταξα αν με κοιτάνε με θαυμασμό ή όχι.
αντιθέτως όποτε έχω αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο ή μηχανάκι ασχέτως που δεν ήταν κάτι σπουδαίο για άλλους (για μένα ήταν πολύ σπουδαία όλα), ένιωθα απίστευτα όμορφα και δεν με απασχολούσε αν με κοιτούσε κανένας ή όχι και το λέω με ειλικρίνεια.
μπορεί να φταίει και το γεγονός ότι δεν ήμουν ιδιοκτήτης κάποιου τούμπανου ποτέ αλλά νομίζω πως δεν είναι αυτό. Λατρεύω το μηχανάκι μου και γουστάρω απίστευτα όταν πάω βόλτα με αυτό και ας είναι μόνο 78 άλογα στρόφαλο, η αίσθηση που μου δίνει είναι απίστευτη και δεν με ενδιαφέρει ο θαυμασμός τρίτων ούτε που με κερνάνε τσαγάκι τα περισσότερα μηχανάκια.:lol: :lol:
μπουσα γυαλισμενο σε βαθμο που να στραβωνει και να σκαω με ηλιο στην καφετερια με την εξατμιση να μπουμπουναει στο ρελαντι λες κι ερχεται concord...σβυσιμο και χαλαρο κατεβασμα με το τσιγαρο στα χειλη και εκφραση "σας εχω μαμησει ολους και ολες απο 100 φορες"...
τα βλεμματα,ειδικα απο γκομενες,ανεκτιμητα...:lol: :lol: :lol:
φαντάσου να'χες και κανά ιδιαίτερο μηχανάκι...:o
reinmeister
22/10/2010, 13:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
φαντάσου να'χες και κανά ιδιαίτερο μηχανάκι...:o
γαμισε τα...το ξερω οτι τα βλεμματα θαυμασμου,οφειλονται κατα βαση στην εμφανιση μου,αλλα δεν το γραψα για να μην φανω ψωνισμενος...:lol: :lol: :lol:
reinmeister
22/10/2010, 13:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
Audi A6 εταιρικό
ακου "εταιρικο"...και δεν ντρεπεσαι να το γραφεις ετσι δημοσιως?
τελικα ,εσεις οι φτωχοι, δεν εχετε ουτε ιερο ,ουτε οσιο...
:a22: :a22: :a22:
Gandalf dr685sm
22/10/2010, 13:41
κάτσε τώρα να δείς που θα βγούν τα φορολογικά στοιχεία στην φόρα, να δούμε που είναι τα leasing κτλ... αχρείοι...:a22:
Cpt. Haddock
22/10/2010, 13:47
Kαλα ρε σεις.
Δεν ήξερε πως να περασει την Παρασκευη του ο Γκανταλφ και καθεστε και του απαντάτε :lol: :rotflmao: :bawl: :lol:
peskandritsos
22/10/2010, 13:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Kαλα ρε σεις.
Δεν ήξερε πως να περασει την Παρασκευη του ο Γκανταλφ και καθεστε και του απαντάτε :lol: :rotflmao: :bawl: :lol: Γιατι εμεις ξεραμε???:D
ακου "εταιρικο"...και δεν ντρεπεσαι να το γραφεις ετσι δημοσιως?
τελικα ,εσεις οι φτωχοι, δεν εχετε ουτε ιερο ,ουτε οσιο...
:a22: :a22: :a22:
δεν ντρέπομαι, δεν είμαι φτωχός, κάλυμμα είναι για την εφορία ότι δεν παίρνω ακριβά παιχνίδια και χρησιμοποιώ τα εταιρικά
αφού να φανταστείς μόλις κάλυψα την εξωτερική πισίνα με δίχτυ παραλλαγής για να μη με πιάσει ο δορυφόρος, πάλι καλά που υπάρχει και η εσωτερική θερμαινόμενη που δεν μπορούν να μου τη στερήσουν οι φοροεισπράκτορες
δύσκολες εποχές για έχοντες και κατέχοντες ρε γαμώτο:(
δεν ντρέπομαι, δεν είμαι φτωχός, κάλυμμα είναι για την εφορία ότι δεν παίρνω ακριβά παιχνίδια και χρησιμοποιώ τα εταιρικά
αφού να φανταστείς μόλις κάλυψα την εξωτερική πισίνα με δίχτυ παραλλαγής για να μη με πιάσει ο δορυφόρος, πάλι καλά που υπάρχει και η εσωτερική θερμαινόμενη που δεν μπορούν να μου τη στερήσουν οι φοροεισπράκτορες
δύσκολες εποχές για έχοντες και κατέχοντες ρε γαμώτο:(
Και εγώ το ίδιο έκανα...
Δεν μου λες, η πισίνα είναι δίπλα στο μεγάλο κλειστό υπερπολυτελές parking που έχεις για το εργαλείο σου;:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Kαλα ρε σεις.
Δεν ήξερε πως να περασει την Παρασκευη του ο Γκανταλφ και καθεστε και του απαντάτε :lol: :rotflmao: :bawl: :lol:
Παρασκευή είναι.. ας πούμε και καμιά μ...κία:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από binzis
Και εγώ το ίδιο έκανα...
Δεν μου λες, η πισίνα είναι δίπλα στο μεγάλο κλειστό υπερπολυτελές parking που έχεις για το εργαλείο σου;:lol:
κρύβε λόγια ρε συ μη μας πάρουν χαμπάρι και το παίζω φτωχομπινές εδώ:rotflmao: :rotflmao:
θυμάσαι τον μηχανισμό ανοίγματος του parking και ζηλεύεις έτσι???
φιλαράκι κάποια πράγματα όσο και ταλαντούχος να σαι ΔΕΝ μπορείς να τα φτιάξεις ούτε και εσύ είναι προνόμιο λίγων, ελπίζω να καταλαβαίνεις :smokin:
:rotflmao: :rotflmao: :bawl: :bawl:
κρύβε λόγια ρε συ μη μας πάρουν χαμπάρι και το παίζω φτωχομπινές εδώ:rotflmao: :rotflmao:
θυμάσαι τον μηχανισμό ανοίγματος του parking και ζηλεύεις έτσι???
φιλαράκι κάποια πράγματα όσο και ταλαντούχος να σαι ΔΕΝ μπορείς να τα φτιάξεις ούτε και εσύ είναι προνόμιο λίγων, ελπίζω να καταλαβαίνεις :smokin:
:rotflmao: :rotflmao: :bawl: :bawl:
Σε καταλαβαίνω απόλυτα και συμφωνώ μαζί σου.
peskandritsos
22/10/2010, 14:14
Παρτε και μια φωτογραφια απο το "φτωχικο" μου με την πισινουλα του...:D
215776
makis206
22/10/2010, 14:16
Tσκ τσκ τσκ, στην καλύβα του μπαρμαΘωμά μένεις κι εσύ φτωχέ μου πεσκανδρίτσο.. :lol: :beer:
Gandalf dr685sm
22/10/2010, 14:17
Την μηχανή δεν βλέπω... την πέταξες στην θάλασσα γιατί την βαρέθηκες;....:evil:
peskandritsos
22/10/2010, 14:17
Και εδω οι κοπελες που εχουν αναλαβει τον καθαρισμο του νερου με τα χερια.
Ειπαμε λογω κρισης δεν ειχα λεφτα για να βαλω μηχανηματα καθαρισμου
215777
δεν ντρέπεσαι ρε συ, ΠΛΑΣΤΙΚΗ καρέκλα βλέπω εκεί :nono: :nono: :nono:
αν δεν έχεις τίποτα της προκοπής να μας δείξεις μη βάζεις φωτός:yuck: :yuck:
:beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Tσκ τσκ τσκ, στην καλύβα του μπαρμαΘωμά μένεις κι εσύ φτωχέ μου πεσκανδρίτσο.. :lol: :beer:
Και φαντάσου, ότι η καλύβα στο βάθος, είναι το σπίτι του σκύλου του... το σκυλόσπιτο δηλαδή:lol:
Θα βγάλω σε όλους, όλα τα άπλητα στη φόρα...:rotflmao: :lol: :rotflmao:
Και εδω οι κοπελες που εχουν αναλαβει τον καθαρισμο του νερου με τα χερια.
Ειπαμε λογω κρισης δεν ειχα λεφτα για να βαλω μηχανηματα καθαρισμου
αυτή μάλιστα, έγινε σωστή δουλειά:eyepop:
peskandritsos
22/10/2010, 14:20
δεν ντρέπεσαι ρε συ, ΠΛΑΣΤΙΚΗ καρέκλα βλέπω εκεί :nono: :nono: :nono:
αν δεν έχεις τίποτα της προκοπής να μας δείξεις μη βάζεις φωτός:yuck: :yuck:
:beer: :beer: Ειχε λιακαδα εκεινη την μερα και οι χρυσες ειχαν μεγαλη αντανακλαση και με τυφλωναν...:D
Και φαντάσου, ότι η καλύβα στο βάθος, είναι το σπίτι του σκύλου του
τον μλκ φύγανε όλα :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:
Παρασκευή είναι.. ας πούμε και καμιά μ...κία:lol:
μόνο τις παρασκευές νομιμοποιούμαστε να λέμε μαλακειες;:look:
τις άλλες μέρες είμεθα παράνομοι;
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitrisioak
μόνο τις παρασκευές νομιμοποιούμαστε να λέμε μαλακειες;:look:
τις άλλες μέρες είμεθα παράνομοι;
Οι μη επίσημα μαλάκες ναι, μόνο Παρασκευή μεσημεράκι...
Οι μαλάκες, δεν υπάρχει πρόβλημα, κάθε μέρα:lol: