PDA

View Full Version : Ιαπωνικό - Ευρωπαικό shoei

spiridaus
22/10/2010, 22:19
Έψαξα αλλά δε βρήκα ανάλογο θέμα , εκτός από σύγκριση με τα αμερικάνικα.
Το λοιπόν, πήρα απτο fc... το xr1100 γνωρίζοντας ότι στα shoei φοράω large και μου κάθονται
και καλά ,αλλά χωρίς να έχω δοκιμάσει το 1100.
Ήρθε το κράνος το βάζω - με δυσκολία , βρίσκει η μύτη μπροστά , με πιέζει κιολας. Σκέφτομαι ,δε μπορεί παντου γράφει large μάλλον θέλει λίγο φόρεμα και θα κάτσει. Το φοράω 2 φορές όλες κ όλες κ μετά πάω σε κατάστημα να το δοκιμάσω κ εκεί να μου φύγει η απορία. Καμία σχέση! Η μύτη δεν έβρισκε, έμπαινε - εβγαινε
χωρίς να με ζορίζει κ γενικά φαινόταν ότι αυτό ειναι το σωστό νούμερο για την κεφάλα μου.
Ο πωλητής εκεί μου είπε ότι αυτό που πήρα είναι μάλλον ιαπωνικό κ έχει μικρότερη φόρμα. Ισχύει;
Πως θα καταλάβω τι είναι το δικό μου; Αν είναι όντως Ιαπωνία ,το fc... φέρει κάποια ευθύνη ; Έπρεπε να αναφέρεται κάπου αυτό; Ti μπορώ να κάνω; Τους έχω στείλει email και περιμένω απάντηση αλλά εχουν περάσει και 2 βδομάδες από τότε που το παρέλαβα καθώς την μέρα που ήρθε έφυγα για ταξίδι(όχι με τη μηχανή), οπότε δε ξέρω αν θα δεχτούν επιστροφή.

:(

dmf
22/10/2010, 22:30
ακομα και ιαπωνεζικο να ειναι, δεν εχει διαφορα με το ευρωπαϊκο ως προς το κελυφος. Απλα λογω διαφορετικου σχηματος κεφαλιου, χρησιμοποιουν διαφορετικο συνδοιασμο στα μαξιλαρακια.

Αλλα με παραξενευει γιατι κι εγω εχω παρει το ιδιο κρανος, απο το ιδιο σάιτ και δεν ειχα προβλημα.

Α και να ξερεις η εξυπηρετηση τους δεν ειναι και η καλυτερη..

spiridaus
25/10/2010, 10:26
dmf δε νομίζω ότι με διαφορετικά μαξιλάρια θα άλλαξουν πολλά στο συγκεκριμένο.

Κανείς;;Τελικά έχουν διαφορά κ πως το καταλαβαίνω;;

arxaios
26/10/2010, 23:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από spiridaus
dmf δε νομίζω ότι με διαφορετικά μαξιλάρια θα άλλαξουν πολλά στο συγκεκριμένο.

Κανείς;;Τελικά έχουν διαφορά κ πως το καταλαβαίνω;;

Βάλε φωτό από δεξιά και αριστερά και μία από πίσω ....... κοντινές

Ή αλλιώς κοίτα τις προδιαγρφές ..... αν είναι ece 22-05 είναι ευρωπαϊκό, αν γραφει DOT ή Snell είναι ιαπωνικών προδιαγραφών !!!

spiridaus
28/10/2010, 14:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Βάλε φωτό από δεξιά και αριστερά και μία από πίσω ....... κοντινές

Ή αλλιώς κοίτα τις προδιαγρφές ..... αν είναι ece 22-05 είναι ευρωπαϊκό, αν γραφει DOT ή Snell είναι ιαπωνικών προδιαγραφών !!!

Ε6 γράφει στο λουράκι. Άρα Ευρωπαικό;

Γιατί να είναι διαφορετικό από τα κράνη που δοκίμασα εδώ όμως; Και το xr1000 και το 1100 (large και τα 2) , ήταν πολύ διαφορετικά-μεγαλύτερα. Το fc ... το δέχεται πίσω αλλά εκτός του ότι έχω ξενερώσει τώρα , θα πάρει 2 βδομάδες minimum η διαδικασία κ αυτό που θα μου στείλουν πίσω πως θα ξέρω αν θα μου κάνει;
ΗΕLP!

Να και μερικές φώτο

spiridaus
28/10/2010, 14:28
1

216787

spiridaus
28/10/2010, 14:29
2

216788

spiridaus
28/10/2010, 14:31
3

216789

road spirit
28/10/2010, 15:11
Ε6 γράφει στο λουράκι. Άρα Ευρωπαικό;

ο αριθμός υποδηλώνει τη χώρα στην οποία έχει πιστοποιηθεί το κράνος:

E 1 Germany
E 2 France
E 3 Italy
E 4 Netherlands
Ε 5 Sweden
Ε 6 Belgium
E 7 Hungary
E 8 Czech Republic
E 9 Spain
Ε10 Yugoslavia
E 11 United Kingdom
E 12 Austria
E 13 Luxembourg
E 14 Switzerland
E 15 ---------------
E 16 Νorway
E 17 Finland
E 18 Denmark
E 19 Romania
E 20 Poland
E 21 Portugal
E 22 Russian Federation
E 23 Greece
E 24 Ireland
E 25 Croatia
E 26 Slovenia
E 27 Slovakia
E 28 Belarus
Ε 29 Estonia
Ε 30 --------
E 31 Bosnia And Herzegovina
E 32 Latvia
E 33 ---------
Ε 34 Bulgaria
Ε 35 ----------
E 36 Lithuania
E 37 Turkey
E 38 ----------
E 39 Azerbaijan
E 40 F.Y.R. Of Macedonia
E 41 ----------
E 42 European Community
E 43 Japan
E 44 ---------
E 45 Australia
E 46 Ukraine
E47 South Africa
E48 New Zealand

η λίστα αφορά τις χώρες που έχουν υιοθετήσει την οδηγία ΕΕ2205

arxaios
28/10/2010, 15:30
με βάση το Ε6 ........ είναι ευρωπαϊκό !!!
Θα έπρεπε να είναι ίδιο με τα εδώ !!!
Μήπως το νούμερο δεν είναι σωστό ;;;
:confused: :confused: :confused:

tharis
29/10/2010, 22:34
Μου εχει τυχει κι εμενα.

Παρειγγειλλα το συγκεκριμενο κρανος σε Small απο μαγαζι στη Θεσ/νικη (θα ερχοταν απο Αθηνα γτ δεν ειχαν το χρωμα που ηθελα) και τελικα αυτο που ηρθε παρολο που εγραφε παντου Small ηταν πιο μεγαλο απ αυτο που ειχα δοκιμασει. Προφανως το καλουπι ηταν Medium και φαινοταν κι απο το βαρος του.

Τελικα μου παρειγγειλαν δευτερο κρανος και ολα οκ ..

dmf
29/10/2010, 23:01
για τσεκαρε μια το νουμερο του στο αυτοκολλητο που εχει κατω απο την επενδυση

spiridaus
30/10/2010, 11:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
για τσεκαρε μια το νουμερο του στο αυτοκολλητο που εχει κατω απο την επενδυση

το μέγεθος; large λέει στο αυτοκόλλητο..
το "περίεργο" είναι 'οτι η κούτα του είναι από medium και το έχουν διορθώσει από πάνω με αυτοκόλλητο και μαρκαδόρο. αν τους το στείλω πίσω (έτσι μου λένε τώρα) πως θα σιγουρευτώ οτι θα με εξυπηρετήσουν κ ότι αυτό που θα μου στείλουν θα είναι σωστό;;

dimdoc
30/10/2010, 11:55
Eixa 2 Xspirit στο σπιτι, το ενα ευρωπαικο το αλλο γιαπωνεζικο. Το ευρωπαικο μου ηταν κουτι, το γιαπωνεζικο με ενοχλουσε στο μετωπο. Και τα δυο μεγεθος small. Το ευρωπαικο αισθητα ελαφρυτερο, αν επαιρνες και τα 2 στο χερι καταλαβαινες αμεσως πιο ειναι το ενα και το αλλο.
Δεν νομιζω η διαφορα να ειναι μονο στα μαξιλαρια, εμενα με πιεζε στο μετωπο που μαλλον ειναι θεμα καλουπιου.

KRUBAS
03/11/2010, 11:06
Η διαφορα δεν ειναι μονο στα μαξιλαρια,αλλα σε ολο το εσωτερικο κελυφος(αυτο που αποτελειται και απο φελιζολ).Αναλογα την ηπειρο που πανε,εχουν διαφορετικο εσωτερικο λογω του διαφορετικου σχηματος κεφαλιου που εχει ο συγκεκριμενος πληθυσμος.Αλλο σχημα κεφαλιου εχουν οι ευρωπαιοι,αλλο οι ασιατες,αλλο οι αμερικανοι.Οσον αφορα το βαρος,τα αμερικανικα και τα γιαπωνεζικα ειναι λιγο πιο βαρια γιατι περνανε μια προδιαγραφη ακομα,η οποια απαιτει περισσοτερη ενισχυση.Τωρα το συγκεκριμενο κρανος κατα 99% ειναι ευρωπαικο.Τα αμερικανικα και τα γιαπωνεζικα λεγονται RF-1100 και δεν εχουν ουτε pin-lock αλλα και ουτε αυτα που συγκρατουν το pin-lock στην ζελατινα.

mreth
03/11/2010, 12:32
Αφού η κούτα του έγραφε medium, τότε μάλλον έχουν κάνει λάθος. Κι εγώ από Αγγλία παρήγγειλα το XR-1000 και γράφει Ε6. Και ήταν αυτό ακριβώς που είχα δοκιμάσει και εδώ σε καταστήματα.

spiridaus
03/11/2010, 13:23
Αυτό που έχω να πώ τελικά είναι ότι εκεί στο fc-m@t@ δεν ξέρουν τι θα πεί εξυπηρέτηση πελατών.
Στέλνω 10 mail (περιγράφω τη κατάσταση αναλυτικά κ στα επόμενα επιμένω ζητώντας απάντηση)για να απαντήσουν μετά από 10 μέρες, χαλαρά με ένα απλό "εντάξει στείλτο πίσω κ βλέπουμε" χωρίς καν τα τυπικά (dear sir και τέτοια).
Και βλέπουμε τι;Θα μου στείλουν άλλο large;θα στείλουν άλλο μέγεθος; και γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;
Τα ρωτάω αυτά, στέλνω άλλα δέκα email ακόμα να απαντησουν.
Εγώ δηλαδή πρέπει να πληρώσω , να το στείλω πίσω και να περιμένω σα μαλάκας αυτούς που κάνουν δέκα μέρες να απαντήσουν σε ένα mail, να το λύσουν ;

$#@$*&^

KRUBAS
03/11/2010, 16:19
Αυτό που έχω να πώ τελικά είναι ότι εκεί στο fc-m@t@ δεν ξέρουν τι θα πεί εξυπηρέτηση πελατών.
Στέλνω 10 mail (περιγράφω τη κατάσταση αναλυτικά κ στα επόμενα επιμένω ζητώντας απάντηση)για να απαντήσουν μετά από 10 μέρες, χαλαρά με ένα απλό "εντάξει στείλτο πίσω κ βλέπουμε" χωρίς καν τα τυπικά (dear sir και τέτοια).
Και βλέπουμε τι;Θα μου στείλουν άλλο large;θα στείλουν άλλο μέγεθος; και γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;
Εγώ δηλαδή πρέπει να πληρώσω , να το στείλω πίσω και να περιμένω σα μαλάκας αυτούς που κάνουν δέκα μέρες να απαντήσουν σε ένα mail, να το λύσουν ;

$#@$*&^
Δυστυχως αυτος ειναι ο κινδυνος των αγορων μεσω internet.Τα εξοδα επιστροφης και ξανα αποστολης σε 'σενα,ποιος τα πληρωνει;
Δηλαδη αν σου εγραφαν dear sir θα αλλαζε κατι;Τελος παντων...τωρα τι γινεται.
Με τι τροπο εχεις πληρωσει;

dmf
03/11/2010, 19:51
...
Α και να ξερεις η εξυπηρετηση τους δεν ειναι και η καλυτερη..

$#@$*&^

τα εχω περασει :sick:

spiridaus
03/11/2010, 20:18
@krubas
Εννοείται πως δεν έχω καμιά κάυλ@ να με προσφωνούν κύριο !Αλλά δε φτάνει που με έχει γραμμένο σαν πελάτη, ούτε τους τύπους δεν κρατάει !

Τα έξοδα επιστροφής επιβαρύνουν εμένα αν δε κάνω λάθος, τα της αποστολής του καινούριου πίσω Ελλάδα δεν ξέρω. Αντικαταβολή είχα πληρώσει.
Προς το παρόν το έχω βάλει αγγελία...

τα εχω περασει :sick:

και έβγαλες άκρη;

dmf
03/11/2010, 21:59
η ακρη ειχε βγει μονη της, αλλα εμενα δεν με ενημερωναν..

δες και τί ειχα γραψει τοτε

εγώ ένα ζευγάρι γάντια παρήγγειλα από εκεί, αλλά όταν έκανα το checkout ξέχασα να δώσω το κουπόνι για έκπτωση 10% που είχα.. τους πήρα τηλ και τους είπα ότι ξέχασα να δώσω το εκπτωτικό κουπόνι που είχα και μου είπαν ''οκ θα το βάλουμε εμείς τώρα'', ε από τότε αρχισαν τα παρατραγουδα...
περίμερα 15 μέρες, και βλέποντας οτι αργουν υπερβολικα τους πηρα τηλεφωνο.. επιασα γραμμη μετα απο 2 μερες (δεν το σηκωνε κανεις).. ουτε στα mails απανταγαν..
Όταν μίλησα τελος πάντων με τον πωλητή εκεί πέρα τί μου είπε? ''Α ξέρετε δεν έχουμε διαθέσιμο το μέγεθος που παραγγείλατε και γι'αυτο δεν σας τα έχουμε στείλει'' . Και του λέω εγώ δεν έπρεπε να ενημερωθώ?? Τί να πω δηλ τέτοια απαξίωση ούτε από τους παρακμιακούς πωλητές στο ebay. Ακύρωσα την παραγγελία και τα εφερα απο Αμερικη τα γαντια και μου βγηκαν 20? φτηνότερα! (δεν πληρωσα τελωνιο)

Δεν πρόκειται να ξαναψωνίσω από fc moto ποτέ..

το τελευταιο που εγραψα παντως δεν το τηρισα, γιατι το κρανος πριν κανα 2μηνο απο κει το πηρα, χωρις παρατραγουδα αυτη τη φορα :p

KRUBAS
04/11/2010, 11:31
@krubas
Εννοείται πως δεν έχω καμιά κάυλ@ να με προσφωνούν κύριο !Αλλά δε φτάνει που με έχει γραμμένο σαν πελάτη, ούτε τους τύπους δεν κρατάει !

Τα έξοδα επιστροφής επιβαρύνουν εμένα αν δε κάνω λάθος, τα της αποστολής του καινούριου πίσω Ελλάδα δεν ξέρω. Αντικαταβολή είχα πληρώσει.
Προς το παρόν το έχω βάλει αγγελία...

και έβγαλες άκρη;
Και τελικα αν ολα πανε καλα και σου αλλαξουν το κρανος,ποσο θα σου στοιχισει;Μπορει και πιο ακριβα απο εδω.
Οταν ξαναψωνισεις απο το internet φροντισε να πληρωσεις μεσω paypal.Οτι χρειαστεις,ειτε πληροφορια ειτε προιοντα ρωτα με.