View Full Version : Italia
nikoskkk
25/07/2005, 13:42
Δώστε τα Φώτα σας!!!
Θέλω να πάω Τοσκάνη, Βενετία.
Συμβουλές πληροφορίες καλοδεχούμενες!!!
:D :D
Παρε πλοιο Πατρα-Ancona(και οχι Aγκονα που εχω ακουσει πολλους να την λενε ετσι :mad: )
Σου προτεινω Minoan lines,superfast(ολοκαινουργια πλοια)
Με τους δρομους που εχουν εκει,το να πας π.χ. Μιλανο ειναι γρηγορη υποθεση
Υπαρχουν πλοια και για Τεργεστη,αλλα ειναι πολυ μεγαλο το ταξιδι(19 ωρες Ανκονα,24+ για Τεργεστη)
Μπαρι μην δοκιμασεις,εκτος και αν θες να κανεις πιο πολλα χιλιομετρα απο την τελεια AUTOSTRADA(Μπαρι-Μιλανο μια ευθεια ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ),ομως αν πας απο εκει φυγε κατευθειαν απο το λιμανι και μπες autostrada(εχει δρομο που βγαινει κατευθειαν)
ΠΑΤΡΑ-ΜΠΑΡΙ 15 ωρες
:wave2:
maintenance
25/07/2005, 14:39
http://www.autostrade.it/
yiannis111
25/07/2005, 20:34
ΦΙΛΕ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΒΕΝΕΤΙΑ. ΤΩΡΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ ΘΑ ΣΕ ΦΑΕΙ Η ΒΡΩΜΑ...ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΑ. ΕΞΑΛΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΣΤΗΝ TV ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΦΤΑΝΕΙ. Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΗ.
ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ...
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ
Σου προτεινω κι εγω να πας καλυτερα Τοσκανη , Φλωρεντια - Πιζα - Σιεννα κ.λ.π. δοκιμασε τους επαρχιακους δρομους.....θα παθεις την πλακα σου....και απο την αλλη θα καταλαβεις τι χαλι ζουμε εμεις εδω Ελλαδα....
Για διαμονη μην μεινεις μεσα στην Φλωρεντια .....πανακριβα τα παντα....μεινε καπου πιο εξω......
Σου ευχομαι καλο ταξιδι......
A και κατι αλλο!
Στις Ιταλικες AUTOSTRADA(Οχι εθνικες οδους,strada statale ή superstrada) το οριο ταχυτητας ειναι πλεον στα 150km/h με τα φωτα μονιμα αναμενα για ολα τα οχηματα!
Τωρα σκαστε και πατε Θεσσαλονικη με οριο 60km/h:nono:
nikoskkk
26/07/2005, 08:29
Διάβασα το περιοδικό, ΜΟΤΟ που έχει ένα ταξίδι Φλωρεντία Πίζα Σιένα και θα το ακολουθήσω. Όσο για τις εθνικές οδούς τις σιχαίνομαι εγώ και το μοτο μου οπότε θα πάμε επαρχιακούς.
Τώρα για Βενετία θα πάω αλλά μου είπαν να μείνω Παντοβα!
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikoskkk
Διάβασα το περιοδικό, ΜΟΤΟ που έχει ένα ταξίδι Φλωρεντία Πίζα Σιένα και θα το ακολουθήσω. Όσο για τις εθνικές οδούς τις σιχαίνομαι εγώ και το μοτο μου οπότε θα πάμε επαρχιακούς.
Τώρα για Βενετία θα πάω αλλά μου είπαν να μείνω Παντοβα!
Οπου κι αν πας στον βορρα,ειναι ακριβα η διαμονη.
Τιμες γυρω στα 150€ το δικλινο,θεωρειται πολυ καλη(εως πααααρα πολυ καλη)
Κοιτα καλυτερα να μεινεις σε passion(pensione) αν θελεις φτηνη διαμονη.
Μονο προσεξε να βαλεις την μηχανη σε κλειστο ιδιωτικο παρκινγκ!
Buon viaggio!
ke min xehasis afu tha pas voria na petahtis sto market2route("supermarket" gia mihanes), iparhun ke kalitera gia na kanis ta psonia su ala ke na dis arketo exoplismo motosikleton.ego pados pira bufan,padeloni,gadia,kranos(arai) giro sta 700euro.vevea bufan ke padeloni itan se prosfora.ta pragmata pu ehi se prosfora den ine mapa apla ine ta numera pu tus ehun mini i' 1-2 hronon pragmata.to magazi ine ligo exo apo to castel franko ke tha dis aftokolita ke apo elinikes leshes moto.
dimitrioskosmas
26/07/2005, 20:03
εγω εκανα αυτη τη διαδρομη το πασχα.
θα παθεις πολυ πλακα με τα μερη και το πρασινο
μην ακους τις παπαριες για τη διαμονη
εμεις μεναμε με 75 ευρω κοντα στο κεντρο της φλωρεντιας και αν ψαξεις κοντα σε χωρια θα βρεις σιγουρα πιο φτηνα
20489
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitrioskosmas
μην ακους τις παπαριες για τη διαμονη
Εμ βεβαια,τα 6 χρονια που εζησα στην Ιταλια δεν ειναι ικανα να κρινουν τιμες Ξενοδοχειων!
Το αν βρηκες εσυ ενα φτηνο στην Φλωρεντια,αυτο δεν σημαινει οτι οι τιμες ειναι αυτες!
Και να εκφραζεσαι καλυτερα και οχι σαν...παπαρι
dimitrioskosmas
26/07/2005, 20:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
Εμ βεβαια,τα 6 χρονια που εζησα στην Ιταλια δεν ειναι ικανα να κρινουν τιμες Ξενοδοχειων!
Το αν βρηκες εσυ ενα φτηνο στην Φλωρεντια,αυτο δεν σημαινει οτι οι τιμες ειναι αυτες!
Και να εκφραζεσαι καλυτερα και οχι σαν...παπαρι
καλα ντε μη το παιρνεις προσωπικα
παντως οπου και να ρψτησαμε στη φλωρεντια οι τιμες σε 3 αστερων ξενοδοχειο εκει παιζανε(75-80)
στη ρωμη ηταν ακριβα οπως σε ολες τις πρωτευουσες του κοσμου
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitrioskosmas
καλα ντε μη το παιρνεις προσωπικα
παντως οπου και να ρψτησαμε στη φλωρεντια οι τιμες σε 3 αστερων ξενοδοχειο εκει παιζανε(75-80)
στη ρωμη ηταν ακριβα οπως σε ολες τις πρωτευουσες του κοσμου
Καλα το παρατραβηξα λιγο για να γινει τζερτζελος οπως συνηθιζεται τις τελευταιες μερες λογω ζεστης :beer:
Μπορεις να πεις τι εποχη πηγες?
Εγω οταν εψαχνα Ιουνιο-Ιουλιο οι τιμες ηταν απαγορευτικες(300-500.000 λιρετες το δικλινο στις γνωστες πολεις,δηλαδη 150-250€)
Τελικα(ημουνα και φοιτητης,που να παω τοσο ακριβα) και μετα απο πολυ ψαξιμο,καταληξαμε να κανουμε 2ημερες εκδρομες με οδηγηση εναλλαξ και υπνο στο αυτοκινητο
dimitrioskosmas
26/07/2005, 20:48
μαιος ηταν αλλα απ΄οτι ξερω η φλωρεντια εχει τουρισμο ολο το χρονο οποτε το βλεπω αφυσικο να διπλασιαζονται οι τιμες το καλοκαιρι
Οντως,ολο το χρονο εχουν τουρισμο αυτες οι πολεις,αλλα θυμαμαι ειχα ρωτησει σε 10 ξενοδοχεια ανα πολη και ειχα απογοητευθει!
Και αν και ξερω καλα Ιταλικα,εβαζα μια φιλη μου Ιταλιδα να παιρνει,για ευνοητους λογους
dimitrioskosmas
26/07/2005, 21:23
τι να σου πω εμεις βρηκαμε σχεδον αμεσως(κολοφαρδια??)
τη πικρα τη φαγαμε στη ρωμη που ψαχναμε 3 ωρες και ακουγαμε τρελες τιμες(150)
τελικα μετα χιλιων βασανων βρηκαμε με 70 και κοινο μπανιο
δε βαριεσαι για μια νυχτα ηταν
στη σατουρνια που εχει κατι ιαματικα λουτρα (χωριο στη τοσκανη)βρηκαμε με 50 και ολοκληρο σπιτι!!
A να ξερεις οτι ορισμενοι νοικιαζουν τα σπιτια τους και για ολο τον μηνα για λιγα λεφτα!
yiannis111
27/07/2005, 11:02
ΣΤΗ ΦΛΟΡΕΝΤΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΙΚΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ (ΠΟΤΑΜΙ) ΜΕ 60-80ΕΥΡΩ) ΚΑΙ BEST WESTERN ME TA IDIA XRHMATA. ΕΧΩ ΠΑΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΑ 4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΕ ΟΤΙ ΤΙΜΗ ΘΕΛΕΙΣ.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.
nikoskkk
27/07/2005, 13:21
Σας ευχαριστώ όλους.
Έχω σκεφτεί τη διαδρομή έως τη Φλωρεντία από Ανκονα, να κάνω ένα κύκλο Πίζα Σιένα Φλωρεντία και να ανέβω Βενετία μέσο Μπολονια από το φημισμένο δρόμο Paso Della fuda.
Τώρα για διαμονή στο νετ έχω βρει δωμάτια δίκλινα από 60 έως ……
Σκέφτομαι να μην κλείσω και να ψάξω εκεί για δωμάτιο.
Με τη στάθμευση τη παίζει???
20524
free rider
27/07/2005, 13:35
Νίκο τωρα το ειδα ρε...
μαν καλό ταξείδι ...
:wave2: :wave2:
:beer: :beer:
εαν πας Σιεννα φλωρεντια τοτε ο κωδικος 222 θα σου κανει καλο. Στριφτερος, φυσικά φύση, τίγκα στις μηχανές (που κάνουν τεστς ικανοτήτων) καμια 70 κλμ . Δεν σου έυχομαι καλά να περάσεις (γιατί θα είναι τέλεια) αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ στην επιστροφή στην ελλαδίτσα ....
20563
nikoskkk
29/07/2005, 15:24
Τελικά έκλεισα 07/08 αναχώρηση με 16 επιστροφή.
Για moto αγορές φτηνά γνωρίζετε κάτι ?
nikoskkk
01/08/2005, 10:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από GAAL
εαν πας Σιεννα φλωρεντια τοτε ο κωδικος 222 θα σου κανει καλο. Στριφτερος, φυσικά φύση, τίγκα στις μηχανές (που κάνουν τεστς ικανοτήτων) καμια 70 κλμ . Δεν σου έυχομαι καλά να περάσεις (γιατί θα είναι τέλεια) αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ στην επιστροφή στην ελλαδίτσα ....
Θα των βρω εύκολα? (222) Υπάρχουν ταμπέλες που να σε οδηγούν?:confused: :confused:
πανεύκολα... είναι ο δρόμος από σιεννα- castelina in chianti - strada - firenze (Κ.222). Εναν καλό χάρτη χρειάζεσαι . Πάντως είναι φουλ στις πινακίδες , δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεις. Στη διαδρομή επιβάλλεται να σταματήσεις στα οινοποιία και να δοκιμάσεις τα κρασά τους. Εχει ακόμη και μονάδες αγροτουρισμού με διάφορες αθλοπαιδειές... Στη Φλωρεντία το παρκινκ για μηχανές περίπου 10 ευρά τη μέρα. Καλή διασκέδαση!
20913
nikoskkk
02/08/2005, 08:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από GAAL
πανεύκολα... είναι ο δρόμος από σιεννα- castelina in chianti - strada - firenze (Κ.222). Εναν καλό χάρτη χρειάζεσαι . Πάντως είναι φουλ στις πινακίδες , δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεις. Στη διαδρομή επιβάλλεται να σταματήσεις στα οινοποιία και να δοκιμάσεις τα κρασά τους. Εχει ακόμη και μονάδες αγροτουρισμού με διάφορες αθλοπαιδειές... Στη Φλωρεντία το παρκινκ για μηχανές περίπου 10 ευρά τη μέρα. Καλή διασκέδαση!
Ευχαριστώ!!
stratospr
02/08/2005, 08:54
Τελικά έκλεισα 07/08 αναχώρηση με 16 επιστροφή.
Για moto αγορές φτηνά γνωρίζετε κάτι ?
San Marino.
Ανεβαίνοντας για την πόλη του San Marino στο αριστερό σου χέρι θα βρεις ένα μαγαζι Sestamarcia. Ζήτα τον Corrado. Πολύ καλές τιμές, καλή εξυπηρέτηση και αν δεν έχει κάτι ετοιμοπαράδοτο, μπορεί να στο στείλει και ταχυδρομικώς στο σπίτι σου όταν γυρίσεις...
http://www.sestamarcia.com
Το μόνο κακό δεν μιλάνε καλά αγγλικά (έως καθόλου). Αλλά να μου πείς που στην Ιταλία θα βρεις να μιλάνε αγγλικά;
stratospr
02/08/2005, 08:57
από το φημισμένο δρόμο Paso Della fuda.
Τρομερή διαδρομή... Σκέψου την σαν την Επίδαυρο της Ιταλίας. Πολλά μηχανάκια και οι τοπικοί οδηγοί δεν παίζονται...
nikoskkk
02/08/2005, 09:05
Έτσι μπράβο πείτε κι αλλά !!