View Full Version : Κατάθεση
bonepeeler
25/07/2005, 14:48
Όπως γνωρίζετε μερικοί είχα ένα ατύχημα (εδώ (www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=10707))
πριν ένα μήνα.
Πριν λίγο με πήρανε από την τροχαία Πειραιά και μου είπανε να περάσω αύριο από εκεί για να κάνω μιά κατάθεση.
Επειδή είμαι υπαίτιος του ατυχήματος θα ήθελα να μου πείτε καμιά συμβουλή για το πως πρέπει να ενεργήσω αύριο.
Έχω ήδη κάνει δήλωση ατυχήματος στην ασφαλιστική και έχω αναλάβει το φταίξιμο.
Θα έχω τίποτα τρεχάματα επειδή υπήρξε τραυματισμός στο ατύχημα;(Εγώ τραυματίστηκα)
Οποιαδήποτε βοήθεια θα είναι πολύ χρήσιμη.
Ευχαριστώ.
:beer:
Καλύτερα να μιλήσεις με ένα δικηγόρο....
Ότι ακούσεις εδώ δεν έχει νομική υπόσταση....
Όποιος φυλάει τα ρούχα του τα έχει ΟΛΑ (sniper)
:smokin:
θα πεις τα πραγματα οπως εγιναν
ΔΕΝ ετρεχες... κακια στιγμη.... κατω! τελος
δεν υπαρχει λογος να πεις ψεματα... εξαλλου κανεις δε θα σε πληρωσει
τονισε οτι κανενας αλλος δε χτυπησε εκτως απο σενα
bonepeeler
25/07/2005, 14:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
δεν υπαρχει λογος να πεις ψεματα... εξαλλου κανεις δε θα σε πληρωσει
Δεν πάω για να πάρω λεφτά αλλά θέλω να γλυτώσω από τίποτα εισαγγελείς και δικαστήρια.
Έφαγα που έφαγα τα μούτρα μου τώρα να έχω κι άλλες ιστορίες;
καλυτερα ρωτα ενα δικηγορο
Μην φοβάσαι , χαλαρά... δεν είναι τίποτα παραπάνω απο τυπικο...
το πιθανότερο είναι ότι θα σου κόψουν κλήση για απρόσεκτη (ή κάπως έτσι) οδήγηση, δεν είναι πολύ αν είχες προσκαλέσει ζημιά σε δημόσια περιουσία, πχ σε κάνα στύλο της δεή θα σε έβαζαν να την πληρώσεις (η ασφάλεια θα την πλήρωνε) αλλά δε ρωτάς καλύτερα όπως είπαν κι οι άλλο κάνα δικηγόρο που θα ξέρει στα σίγουρα και δεν θα υποθέτει ή θα σου λέει ό,τι έχει ακούσει
sapila racing
26/07/2005, 12:33
Είναι το 1ο μου ποστ στο site.
Καλώς σας βρήκα....:beer:
Οπως είπαν και άλλοι, ρώτα δικηγόρο.
Πάντως να ξέρεις ότι δεν είναι απλώς τυπικό όπως ειπώθηκε.
Εχω πάει κατηγορούμενος γιατί 'Δεν υπέδειξες την δέουσα προσοχή και υπέπεσες σε παρακείμενο αγρό'.
Αυτό έγινε αυτεπάγγελτα μετά από κατάθεση σε μπάτσους στο ΚΑΤ. Τότε δεν ήξερα ότι μου έκαναν ερωτήσεις για να μου την κάτσουν....
Είπα στην πρόεδρο ότι είχε γαρμπίλι στη στροφή κι έπεσα, με αθώωσε.
Είχα πέσει μόνος μου και είχα τραυματιστεί. Κανείς άλλος δεν είχε εμπλακεί στο ατύχημα.
Καλή τύχη και καλή ανάρρωση.
dukeandthecity
26/07/2005, 12:41
όπως επίσης πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι ο αυτοτραυματισμός διώκετε ποινικά.
(και δεν ειναι πλάκα)
Απλά δες αν έχεις νομικη κάλυψη απο την ασφαλιστική σου ( αν φταίς εσυ, τότε να υπάρχει η καβάτζα για να πληρώσει τον άλλον, αν ζητήσει κάτι, στο αστικό δικαστήριο, αν θα γίνει, και βρες έναν δικηγόρο να σου δώσει συμβουλές ). Μην αφήσεις όμως μόνο τον δικηγόρο της ασφαλιστικής να καθαρίσει. Καλύτερα βάλε δικό σου
Όταν σε ένα ατύχημα υπάρχει τραυματισμος αυταπάγγελτα γίνεται δικαστήριο ακόμα κια αν ο τραυματισμός είναι δικός σου.Και εγώ είχα στουκάρει πριν από 2 χρόναι και ακόμα περιμένω να με καλέσουν.Απλά πές την αλήθεια καμουφλαρισμένη ελάφρως.Δηλαδή τα χλμ με τα οποία πήγαινες φρόντισε να δηλώσεις οτι ήταν μέσα στα όρια
όπως και να χει, καλή επιτυχία:wave2:
όλα καλά θα πάνε:sun:
Αρχικά δημιουργήθηκε από lygonis
Όταν σε ένα ατύχημα υπάρχει τραυματισμος αυταπάγγελτα γίνεται δικαστήριο ακόμα κια αν ο τραυματισμός είναι δικός σου.Και εγώ είχα στουκάρει πριν από 2 χρόναι και ακόμα περιμένω να με καλέσουν.Απλά πές την αλήθεια καμουφλαρισμένη ελάφρως.Δηλαδή τα χλμ με τα οποία πήγαινες φρόντισε να δηλώσεις οτι ήταν μέσα στα όρια
Πριν αρκετα χρονια ειχα εμπλακει σε ατυχημα και ειχα τραυματισει πεζο...φωναξα ο ιδιος την τροχαια ,ασθενοφορο και λοιπα και μετα πηγα για καταθεση στη τροχαια.
Τοτε μου ειπαν πως εχει καταργηθει ο νομος που σε στελνει η τροχαια αυτεπαγγελτα στο δικαστηριο...πλεον μονο εαν το επιθυμει το θυμα πας...τι να πω...μια ερωτηση σε δικηγορο θα σου λυσει την απορια
δηλωσες καπου τον τραυματισμό σου?
εμεινες μεσα στο νοσοκομειο?
παντος και εμενα που με καλεσαν και ημουν εγω ο τραυματιας πριν κανα χρονο ηταν απλα τυπικο.
τωρα τι να σου πω κρινε και κανε.
αν θες απλα παρε και ενα δικηγορο για να εισαι πιο σιγουρος.
Αρχικά δημιουργήθηκε από wizzy
Απλά δες αν έχεις νομικη κάλυψη απο την ασφαλιστική σου ( αν φταίς εσυ, τότε να υπάρχει η καβάτζα για να πληρώσει τον άλλον, αν ζητήσει κάτι, στο αστικό δικαστήριο, αν θα γίνει, και βρες έναν δικηγόρο να σου δώσει συμβουλές ). Μην αφήσεις όμως μόνο τον δικηγόρο της ασφαλιστικής να καθαρίσει. Καλύτερα βάλε δικό σου
στα σιγουρα απ`την στιγμη που εχεις ασφαλεια
και ποσο μαλλον τωρα που εχεις κανει και δηλωσει, οτι και να γινει
αστικα ή ποινικα διώκεται η σφαλιστική.
και δηλωση να μην εκανες παλι η ασφαλιστικη σου θα τα πληρωνε
αν ετσι εκρινε το δικαστηριο.
ολα αυτα τα ξερω απο δικές μου εμπειριες...
καταλαβες ποσα οικοπεδα εχω... !!!
:wave2: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από katsai
στα σιγουρα απ`την στιγμη που εχεις ασφαλεια
και ποσο μαλλον τωρα που εχεις κανει και δηλωσει, οτι και να γινει
αστικα ή ποινικα διώκεται η σφαλιστική.
και δηλωση να μην εκανες παλι η ασφαλιστικη σου θα τα πληρωνε
αν ετσι εκρινε το δικαστηριο.
ολα αυτα τα ξερω απο δικές μου εμπειριες...
καταλαβες ποσα οικοπεδα εχω... !!!
:wave2: :wave2:
ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΩΚΕΣΑΙ ΕΣΥ. αλλα δεν σκοτωσες και κανενα...
ετσι....?
bonepeeler
26/07/2005, 22:20
Μόλις γύρισα από τροχαία.
Μου είπαν πως το πολύ-πολύ θα πάω σε πταισματοδικείο για πρόκληση ατυχήματος.
Κι αυτό σε 2-3 χρόνια για να φάω πρόστιμο 100-300 ευρώ.
Πάντως το πιθανότερο είναι να μη γίνει τίποτα.
Διαδικαστικά είναι κυρίως και αν θέλω να κάνω μήνυση.
Τέλος καλό,όλα καλά.
Πάμε γι'άλλα τώρα.