PDA

View Full Version : Παξιμάδι γραναζιού κίνησης.

notakos600
30/10/2010, 20:52
Γνωρίζει κανείς ευγενικός και φέρελπις νέος αν το παξιμάδι του γραναζιού κίνησης(στο μοτέρ δηλαδή) είναι δεξιόστροφο ή αριστερόστροφο;
Μιλάμε για ΧΤ 600 βεβαίως-βεβαίως.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

virus
30/10/2010, 21:30
μιλαμε για το γραναζι της αλυσιδας κινησης; εκει δεν εχει παξιμαδι.

notakos600
30/10/2010, 21:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από virus72

To παξιμάδι του εμπρός γραναζιού εννοώ.

virus
30/10/2010, 21:44
κανονικα δεξιοστροφο πρεπει ναναι. δηλαδη δεξια σφιγγει. αλλα δεν παιρνω κι ορκο μην σε παρω στον λαιμο μου. αν βγαινει λιγο εξω η βιδα απο το παξιμαδι μπορεις απο κει να καταλαβεις τι φορα εχει.

ας πει βεβαια και καποιος πιο εμπειρος!!!!!

notakos600
30/10/2010, 21:46
Ευχαριστώ αλλά πρέπει να είμαι 100% σίγουρος, καθότι το ξεβίδωμα θα είναι βίαιο.
Αριστερόστροφο(να σφίγγει αριστερόστροφα) το κόβω και κανονικά έτσι πρέπει να είναι για να μην ξεβιδώνει με το δούλεμα.

lspiros
30/10/2010, 21:47
εχει παξιμαδι και ειναι αυτο στη φωτο.εδω απο την ανακατασκευη του XT.
ειναι κανονικα δεξιοστροφο και εχει ασφαλεια που λειπει εδω απο τη φωτο:wave2:

lspiros
30/10/2010, 21:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από lspiros

216992

notakos600
30/10/2010, 21:49

Εννοείς σφίγγει δεξιά όπως όλα τα παξιμάδια;

lspiros
30/10/2010, 21:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Εννοείς σφίγγει δεξιά όπως όλα τα παξιμάδια;
;) :winka:

notakos600
30/10/2010, 21:52
;) :winka:

Ευχαριστώ πολύ. :beer: :beer:

motori2009
30/10/2010, 22:32
δεν μπορεις να το διακρινεισ κ απο τις στροφες αυτο?

notakos600
30/10/2010, 22:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από motori2009
δεν μπορεις να το διακρινεισ κ απο τις στροφες αυτο?

Αν είναι πρόσωπο κομματάκι δύσκολο.

motori2009
30/10/2010, 22:43
επειδη στην φοτο ειδα οτι εξεχει λιγο

lspiros
30/10/2010, 22:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από motori2009
επειδη στην φοτο ειδα οτι εξεχει λιγο
στη φωτο εξεχει γιατι λειπει η ασφαλεια απο πισω...

vaska
31/10/2010, 06:19
Δεξιόστροφο είναι όπως λέει και ο Σπύρος. Προσωπικά δεν έχω δεί κανένα σε καμία μοτο να είναι αριστερόστροφο, για να σφίγγει και όχι να λύνει με την φορά κίνησης του γραναζιού.

Αν δεν ξεβιδώνει εύκολα λύσε με αερόκλειδο, μην βάλεις ταχύτητα και αρχίσεις τα κοπανήματα, θα ταλαιπωρήσεις το κιβώτιο χωρίς λόγο.

:beer: :beer:

notakos600
31/10/2010, 07:43
Τα παξιμάδια στα βολάν και στις καμπάνες αριστερόστροφα δεν είναι;

virus
31/10/2010, 07:58
οχι. δεξιοστροφα ειναι. αλλα αν το βγαλεις προτιμησε να εχεις εξωλκεα. θα πληρωσεις μεν κατι αλλα θα βγει γρηγορα κι απλα. μην κανεις πατεντες γιατι θα κανεις ζημια.

ανακατασκευη κανεις; :D

sotpag
31/10/2010, 08:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Δεξιόστροφο είναι όπως λέει και ο Σπύρος. Προσωπικά δεν έχω δεί κανένα σε καμία μοτο να είναι αριστερόστροφο, για να σφίγγει και όχι να λύνει με την φορά κίνησης του γραναζιού.
:beer: :beer:

:a22: :a22: :a22: φτιαξε κανα "παραθυρο" εσυ

στα harley κλπ μοτο που εχοθν δεξια την καδενα.... για να μην λασκαρει....:wave2:

notakos600
31/10/2010, 08:44
οχι. δεξιοστροφα ειναι. αλλα αν το βγαλεις προτιμησε να εχεις εξωλκεα. θα πληρωσεις μεν κατι αλλα θα βγει γρηγορα κι απλα. μην κανεις πατεντες γιατι θα κανεις ζημια.

ανακατασκευη κανεις; :D

Γρανάζια και αλυσίδα θέλω να αλλάξω κάποια στιγμή.
Εξολκέα ε; Δεν το είχα σκεφτεί, καλή ιδέα.:beer:

lspiros
31/10/2010, 09:41
παρε τα αλυσιδογραναζα παραμασχαλα και ελα απο υπογα πλευρα να τα αλλαξουμε παρεα.δεν χρειαζεται εξωλκεας:wave2:

vaska
31/10/2010, 09:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από sotpag
:a22: :a22: :a22: φτιαξε κανα "παραθυρο" εσυ

στα harley κλπ μοτο που εχοθν δεξια την καδενα.... για να μην λασκαρει....:wave2:

Ναι ρε καταλάβατε τι είπα, άλλωστε μίλησε για Ιάπωνα και όχι για παρτάλι. Σ' ένα Benelli που είχα κάποτε και είχα το γρανάζι αντίθετα, ήταν αριστερόστροφο ακριβώς για να μην λύνει.

Αγάπη μου. Εν τάξη ο φορτιστής ή ακόμη βουίζουν τ' αυτιά σου από τα μπινελίκια της γλυκύτατης συμβίας σου?????

:bawl: :bawl:

notakos600
31/10/2010, 11:01
παρε τα αλυσιδογραναζα παραμασχαλα και ελα απο υπογα πλευρα να τα αλλαξουμε παρεα.δεν χρειαζεται εξωλκεας:wave2:

Σπύρο σε ευχαριστώ πολύ για τη πρόταση, όταν έρθει η στιγμή θα δούμε.
Έχω ένα χού'ι' ξέρεις, μου αρέσει να τα φτιάχνω μόνος μου αλλά και πάλι ευχαριστώ, θα έρθω για καφεδάκι κάποια στιγμή. :beer:

lspiros
31/10/2010, 11:07
Σπύρο σε ευχαριστώ πολύ για τη πρόταση, όταν έρθει η στιγμή θα δούμε.
Έχω ένα χού'ι' ξέρεις, μου αρέσει να τα φτιάχνω μόνος μου αλλά και πάλι ευχαριστώ, θα έρθω για καφεδάκι κάποια στιγμή. :beer:
Ελα και θα τα κανεις ολα μονος σου

sotpag
31/10/2010, 12:53
Αγάπη μου. Εν τάξη ο φορτιστής ή ακόμη βουίζουν τ' αυτιά σου από τα μπινελίκια της γλυκύτατης συμβίας σου?????

:bawl: :bawl:

δεν θα σου απαντουσα:rotflmao: :rotflmao:

notakos600
31/10/2010, 13:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από sotpag
δεν θα σου απαντουσα:rotflmao: :rotflmao:

Κι οι παντρεμένοι έχουν ψυχή λέμε. :beer: :beer:

virus
31/10/2010, 16:52

τον εξολκεα το ειπα για το βολαν και την καμπανα. το γραναζι δεν θελει εξολκεα. θα με παρουν με τις πετρες. απλα ξεκαθαριζω!!!!

notakos600
31/10/2010, 17:49
τον εξολκεα το ειπα για το βολαν και την καμπανα. το γραναζι δεν θελει εξολκεα. θα με παρουν με τις πετρες. απλα ξεκαθαριζω!!!!

Είπα κι εγώ... :alien:
Να'σαι καλά. :beer:

OldMan
02/11/2010, 11:48
Προσωπικά δεν έχω δεί κανένα σε καμία μοτο να είναι αριστερόστροφο,
Γιοτί προφανώς ποτέ δεν είχες μηχανάκι με κίνηση στα δεξιά ...
(και αριστερή μανιβέλα..)

capros78
20/11/2010, 11:43
αντιμετωπιζω προβλημα με το δικο μου παξιμαδι κι εγω!Οχι για το αν ειναι δεξιοστροφο η αντιχοιχα,αλλα με το οτι δεν λυνει.Δεν ελυσε ουτε με ενα ζωο αεροκλειδο:confused: :confused: :confused:

Σπυρο μαλλον ειμαστε κοντοχωριανοι αν καταλαβα καλα ποιος εισαι
.Σου στελνω πμ

georgio
20/11/2010, 14:02
Α ρε πτν Honda, δώσε πάλι τεχνογνωσία στην ανθρωπότητα... :lol:

Μπαίνει το γρανάζι στο πολύσφηνο, μπαίνει από πάνω η ασφάλεια που περιστρέφεται λίγο και έτσι συγκρατεί το γρανάζι και μετά σφίγγουν οι δύο βίδες με 10-12Nm.

Φωτο ΕΔΩ (http://www.dunc.freeuk.com/bikes/nc24/sprocket.jpg)

capros78
20/11/2010, 18:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
Α ρε πτν Honda, δώσε πάλι τεχνογνωσία στην ανθρωπότητα... :lol:

Μπαίνει το γρανάζι στο πολύσφηνο, μπαίνει από πάνω η ασφάλεια που περιστρέφεται λίγο και έτσι συγκρατεί το γρανάζι και μετά σφίγγουν οι δύο βίδες με 10-12Nm.

Φωτο ΕΔΩ (http://www.dunc.freeuk.com/bikes/nc24/sprocket.jpg)

ετσι ακριβως ειναι στο παπακι μου (GLX 90)αλλα ειχα την εντυπωση πως αυτο το συστημα ηταν μονο σε παπακια.Ειναι και σε μεγαλες μοτο HONDA δλδ?

sv9cvk
20/11/2010, 19:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από capros78
ετσι ακριβως ειναι στο παπακι μου (GLX 90)αλλα ειχα την εντυπωση πως αυτο το συστημα ηταν μονο σε παπακια.Ειναι και σε μεγαλες μοτο HONDA δλδ?

Και στο ενα μου CB750 four ετσι ειναι (στο πιο παλιο γιατι στο αλλο οχι ):beer:

notakos600
20/11/2010, 19:13
αντιμετωπιζω προβλημα με το δικο μου παξιμαδι κι εγω!Οχι για το αν ειναι δεξιοστροφο η αντιχοιχα,αλλα με το οτι δεν λυνει.Δεν ελυσε ουτε με ενα ζωο αεροκλειδο:confused: :confused: :confused:

Το έλυσες τελικά;
Πρόσεχε μη φας κανένα σασμάν.

georgio
20/11/2010, 20:45

Ω, ναι! Και το Bros έτσι είναι. Μια χαρά είναι το σύστημα, δεν δέχεται καμία καταπόνηση ώστε να μην προτιμάται για μεγαλύτερες μηχανές. (μόνο για racing καταστάσεις ενδεχομένως είναι λίγο αργό στην αλλαγή αλυσιδογράναζων)

Να ρωτήσω: για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με το να λύσετε το παξιμάδι οφείλεται στο ότι έχει μείνει καιρό ή το είχατε σφίξει παραπάνω παλιότερα (αν το είχατε σφίξει εσείς και όχι άλλος);
Εννοώ δηλαδή ότι άμα το σφίξατε με τη ροπή που λέει ο κατασκευαστής δεν θα έπρεπε να ζορίζει τόσο...

notakos600
20/11/2010, 20:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
Να ρωτήσω: για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με το να λύσετε το παξιμάδι οφείλεται στο ότι έχει μείνει καιρό ή το είχατε σφίξει παραπάνω παλιότερα (αν το είχατε σφίξει εσείς και όχι άλλος);
Εννοώ δηλαδή ότι άμα το σφίξατε με τη ροπή που λέει ο κατασκευαστής δεν θα έπρεπε να ζορίζει τόσο...

Εγώ δεν έχω ακόμη επιχειρήσει να το λασκάρω, όταν αλλάξω αλυσιδογράναζα θα ασχοληθώ.
Προφανώς η δυσκολία οφείλεται στη πολυκαιρία από τη μια και στο λάθος σφίξιμο από την άλλη.