PDA

View Full Version : Συνεχιζεις η κατεβαινεις?

banditv400limit
31/10/2010, 07:54
Με αφορμη μια κουβεντουλα που ειχαμε χθες με κατι φιλους...εισαι στο δρομο ηρεμος κ ωραιος με το οχημα σου,ξαφνικα ο μπροστινος σου{αμαξι η μηχανη}παθαινει ενα σοβαρο ατυχημα.Τι κανεις?Σταματας η κανεις τον κινεζο.χθες αναψανε τα αιματα με αυτα που ακουγα.

mikros boudas
31/10/2010, 08:29
αν η συγκρουση δεν ειναι συκε,σταματας και παιρνεις τουλαχιστον ενα τηλεφωνο αμεσως.προσωπικα μια φορα που ετυχε να πεσει ενα σκουτερ μπροστα μου,πηγα το εσβησα αμεσως και πηρα τηλ 166.απο πρωτες βοηθειες δε ξερω πολλα και δεν πειραξα τον ανθρωπο.
αν η συγκρουση ειναι συκε ,δε σταματας:wave2:

banditv400limit
31/10/2010, 08:43
ακουσα απαντηση του στυλ δεν μπορω τα αιματα η που να μπλεκω τωρα η ελα μωρε θα σταματησει αλλος κλπ.οταν ο αλλος θελει βοηθεια ΤΩΡΑ εσυ τι κανεις του γυρνας την πλατη?δεν το κανανε στο παρελθον σε μενα δεν προκειται να το κανω σε κανενα ας ειναι κ ο χεοροτερος μ εχθρος

castoras
31/10/2010, 09:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από banditv400limit
ακουσα απαντηση του στυλ δεν μπορω τα αιματα η που να μπλεκω τωρα η ελα μωρε θα σταματησει αλλος κλπ.οταν ο αλλος θελει βοηθεια ΤΩΡΑ εσυ τι κανεις του γυρνας την πλατη?δεν το κανανε στο παρελθον σε μενα δεν προκειται να το κανω σε κανενα ας ειναι κ ο χεοροτερος μ εχθρος

Ούτε εγώ μπορώ τα αίματα,αλλά κάποια φορά έγινε ένα ατύχημα με μηχανη μπροστά μου.Εσκασε με πολλά πίσω από ένα αυτοκίνητο.Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το αυτοκίνητο γύρισε ανάποδα στο αντίθετο ρεύμα.Σταματήσαμε αμέσως με ένα φίλο μου και πραγματικά δεν ξέραμε τι θα δούμε.Το παλικάρι είχε τις αισθήσεις του,αλλά το πρόσωπό του μέσα από το κράνος ήταν μες τα αίματα.Σε πληροφορώ ότι εκείνη την ώρα ξέχασα τελείως τη φοβία μου με το αίμα.Του άνοιξα τη ζελατίνα να πάρει αέρα και του μιλούσα συνεχώς για να μη νιώσει φόβο και να ξέρει ότι έχει κάποιον κοντά του μέχρι να έρθει ασθενοφόρο.Όλο αυτό μου βγήκε αυθόρμητα μόνο με την ιδέα ότι κάποιος άνθρωπος κινδυνεύει.Δυστυχώς δεν έμαθα ποτέ τι απέγινε το παλικάρι,γιατί στο νοσοκομείο τον συνόδευσαν οι επιβάτες του αυτοκινήτου

imitrelos
31/10/2010, 09:21

ζώα .......απλά αυτό έχω να πώ σε ατύχημα σταματάμε μήν ξεχνάμε ότι πάνω απο όλα είμαστε άνθρωποι και 2ον κανένας μας δέν θα ήθελε να πάθει κάτι και νά μήν βοηθάει κανένας

ξαναλέω πάνω απόλα να είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ

SVX
31/10/2010, 09:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από imitrelos
ζώα .......απλά αυτό έχω να πώ σε ατύχημα σταματάμε μήν ξεχνάμε ότι πάνω απο όλα είμαστε άνθρωποι και 2ον κανένας μας δέν θα ήθελε να πάθει κάτι και νά μήν βοηθάει κανένας

ξαναλέω πάνω απόλα να είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ

με τα σκηνοθετημενα ατυχηματα ομως? τι γινεται? ολο και πληθαινουν...

castoras
31/10/2010, 09:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
με τα σκηνοθετημενα ατυχηματα ομως? τι γινεται? ολο και πληθαινουν...

Τι εννοείς σκηνοθετήμένα???Για πιο λόγο??:confused:

sergiosm
31/10/2010, 09:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από castoras
Τι εννοείς σκηνοθετήμένα???Για πιο λόγο??:confused:

ας πούμε για να σε κλέψουν

να αποσπάσουν την προσοχή και να φύγουν με τη μηχανή ή το αυτοκινητό σου ή απλά να πάρουν κάτι από αυτό

:wave2:

mikros boudas
31/10/2010, 09:58
αυτο που ειπα,συκε συγκρουση.
παλια το εκαναν με υποτιθεμενη βλαβη,τωρα το κανουν και καλα με τρακαρισμα.η σε εσενα η μεταξυ τους.
:beer:

castoras
31/10/2010, 10:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
ας πούμε για να σε κλέψουν

να αποσπάσουν την προσοχή και να φύγουν με τη μηχανή ή το αυτοκινητό σου ή απλά να πάρουν κάτι από αυτό

Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
αυτο που ειπα,συκε συγκρουση.
παλια το εκαναν με υποτιθεμενη βλαβη,τωρα το κανουν και καλα με τρακαρισμα.η σε εσενα η μεταξυ τους.
:beer:

Οκ,πήγε το μυαλό μου σε πιο αθώες καταστάσεις

xristos x
31/10/2010, 11:01
Οταν σταματας να βοηθησεις σε ενα ατυχημα που θεωρεις σοβαρο και οχι γιατι ακουμπησαν δυο αυτοκινητα απλα απο περιεργεια για να χαζεψεις η γιατι εχει μαζευτει κοσμος σε ενα ατυχημα και σταματας παλι για για τον ιδιο λογο ,εσυ πρεπει να εισαι ο ψυχραιμος,οποτε ασφαλιζεις τη δικη σου μοτοσυκλετα για αρχη (κλειδωμα και σε θεση που δεν θα προκαλεσει νεο ατυχημα).

Πως γιναμε ετσι ρε γμτ, τοσο καχυποπτοι (δεν λεω οτι αδικως αφου συμβαινουν τοσα)...
:( :(

sniper
31/10/2010, 11:02
ακουσα απαντηση του στυλ δεν μπορω τα αιματα .....

Έχεις δει κάποιον με σπασμένο το κεφάλι και τον εγκέφαλο στο δρόμο ή με κομμένο χέρι ή πόδι;

Μην χαρακτηρίζετε τόσο εύκολα τους άλλους

chris_honda
31/10/2010, 11:14
Με αφορμη μια κουβεντουλα που ειχαμε χθες με κατι φιλους...εισαι στο δρομο ηρεμος κ ωραιος με το οχημα σου,ξαφνικα ο μπροστινος σου{αμαξι η μηχανη}παθαινει ενα σοβαρο ατυχημα.Τι κανεις?Σταματας η κανεις τον κινεζο.χθες αναψανε τα αιματα με αυτα που ακουγα.

Αν είναι σοβαρό, φαίνεται ε; Σταματάς ανθρώπινο είναι. Άλλοστε πόσες φορές ακούμε για τροχαία που την κοπανήσανε οι άλλοι...κτλ. κτλ. και ψάχνουνε συγγενείς να δούν τι συνέβη. Εκτός απ' αυτό το να προσφαίρεις την βοήθεια σου...Και εγώ θα το ήθελα αν ήμουν λιάστρα στην άσφαλτο.

Αν δεις ψιλά κάντην με ελαφρά. Συκέ πάιζουν και είδικά Athens. Επαρχία σε μάς, είναι πιο cool.

:wave2: :wave2:

the who
31/10/2010, 11:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Έχεις δει κάποιον με σπασμένο το κεφάλι και τον εγκέφαλο στο δρόμο ή με κομμένο χέρι ή πόδι;

Σωστο δε λεω αλλα μπορεις να προσπερασεις και να κανεις ενα γαμωτηλεφωνο στο 166.

sniper
31/10/2010, 11:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Σωστο δε λεω αλλα μπορεις να προσπερασεις και να κανεις ενα γαμωτηλεφωνο στο 166.

Σαφώς!

the who
31/10/2010, 11:25
Σαφώς!

Τι σαφως ρε?Στις αντιπαραθεσεις ειμαστε.:mad: :lol:

Τα σκηνοθετημενα παντως υπαρχουν απο το 90,δεν ειναι καινουριο φρουτο.Μονο που τωρα γιναμε πιο πολλοι αρα και πιο πολλοι οι απατεωνες.Αν δεν εισαστε σιγουροι για το τι εχει γινει προσπεραστε,βρειτε ενα καταλληλο σημειο(οπως πολυ σωστα ειπε καποιος φιλος παραπανω),ριχτε μια ματια και εκτιμηστε οσο μπορειτε την κατασταση.

Metzgermeister
31/10/2010, 11:43
Πριν κανα μηνα κατεβαινωντας την Ιουλιανου,σε καποιο καθετο δρομο ειδα εναν τυπο πεσμενο κατω,δεν φαινοταν ουτε για ναρκωμανη η κατι αλλο.Σκεφτηκα να σταματησω αλλα δεν το εκανα,επειδη φοβομουν οτι θα γινει κανα σκηνικο κ θα γυρναγα σπιτι γυμνος και ξυπολιτος.Φυσικα σταματησα στον Σταθμο Λαρισης.Τηλεφωνακι στο 166 και τους ειπα τι ειχε παιχτει,μου ειχαν πει οτι ειχαν λαβει κ αλλες κλησεις για το συγκεκριμενο σκηνικο.

banditv400limit
31/10/2010, 11:48

Μην χαρακτηρίζετε τόσο εύκολα τους άλλους δεν παυει να χρειαζεται βοηθεια ομως.σφιγγεις τα δοντια κ πας

sniper
31/10/2010, 11:52
δεν παυει να χρειαζεται βοηθεια ομως.σφιγγεις τα δοντια κ πας

Ναι οκ, δεν έχεις δει.

banditv400limit
31/10/2010, 11:56
Ναι οκ, δεν έχεις δει. ενταξει εσυ κατσε σε μια ακρη κ βλεπε

reinmeister
31/10/2010, 12:01
ενταξει εσυ κατσε σε μια ακρη κ βλεπε

εσυ κατσε και δες τον κολλητο σου με τα ακρα γυρισμενα προς τα μεσα σαν να βλεπεις θριλλερ,τα ματια-ασπραδι μονο και αφρους απο το στομα,ψαχνε να βρεις που σκατα εχει παει το χερι αυτου που εσκασε στα βραχια μπροστα σου,θαψε και καμια 15 φιλους και μετα να δουμε αν θα ξανακαβαλησεις μηχανακι,ποσο δε μαλλον αν θα σταματησεις σε παρομοια φαση...

οποιος αντεχει σταματαει...μην κακοχαρακτηριζετε,ομως, οσους δεν το κανουν...ειναι το λιγοτερο αδικο...

sniper
31/10/2010, 12:05
ενταξει εσυ κατσε σε μια ακρη κ βλεπε

Βλέπε;

Φιλαράκι, δεν είναι το ίδιο να παίρνεις μια μπριζόλα και να την κόβεις με το να βλέπεις έναν άνθρωπο κομμένο ή τραυματισμένο....

Δεν συζητώ το πως ένοιωσα όταν είδα κάποιον που πάτησε νάρκη - άσχετα αν εγώ αντέχω ή όχι το θέαμα, δεν θα κρίνω τους άλλους. Υπάρχουν κι άνθρωποι που στην θέα τέτοιου σκηνικού λιποθυμούν ακαριαία....

banditv400limit
31/10/2010, 12:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
εσυ κατσε και δες τον κολλητο σου με τα ακρα γυρισμενα προς τα μεσα σαν να βλεπεις θριλλερ,τα ματια-ασπραδι μονο και αφρους απο το στομα,ψαχνε να βρεις που σκατα εχει παει το χερι αυτου που εσκασε στα βραχια μπροστα σου,θαψε και καμια 15 φιλους και μετα να δουμε αν θα ξανακαβαλησεις μηχανακι,ποσο δε μαλλον αν θα σταματησεις σε παρομοια φαση...

οποιος αντεχει σταματαει...μην κακοχαρακτηριζετε,ομως, οσους δεν το κανουν...ειναι το λιγοτερο αδικο... επειδη εχω κανει αρκετα δυστυχως απο αυτα που λες παλι θα σταματουσα παλι καβαλαω μηχανακι κ ας εχω σιδερο στο ποδι κ θα συνεχισω να το κανω κ ας περιμενο το δευτερο παιδι.μιλαμε για ανθρωπια κ τιποτα παραπανω.κ επισης τα παιρνω με αυτους που εγινε μπροστα τους το συμβαν κ κανανε το μαλακα κ απλα προσπερασανε σα να μην συμβαινει τιποτα

banditv400limit
31/10/2010, 12:21
Βλέπε;

Φιλαράκι, δεν είναι το ίδιο να παίρνεις μια μπριζόλα και να την κόβεις με το να βλέπεις έναν άνθρωπο κομμένο ή τραυματισμένο....

Δεν συζητώ το πως ένοιωσα όταν είδα κάποιον που πάτησε νάρκη - άσχετα αν εγώ αντέχω ή όχι το θέαμα, δεν θα κρίνω τους άλλους. Υπάρχουν κι άνθρωποι που στην θέα τέτοιου σκηνικού λιποθυμούν ακαριαία.... δεν ειπα οτι εισαι χαλαρος με τον αλλο να ειναι κατω.λεω τι κανονικα θα επρεπε να γινεται κ οχι να γυρνας την πλατη

TROOPER
31/10/2010, 18:10
σταματαω και βοηθαω.

δεν θα αντιπαρατεθω με οποιονδηποτε δεν σταματαει, απλα ευχομαι να μην του τυχει ποτε να ειναι κατω και να μην τον βοηθησει κανεις!

my 2 cents

Shaolin Monk
31/10/2010, 18:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
σταματαω και βοηθαω.

δεν θα αντιπαρατεθω με οποιονδηποτε δεν σταματαει, απλα ευχομαι να μην του τυχει ποτε να ειναι κατω και να μην τον βοηθησει κανεις!

my 2 cents

+1000

aakkuan
31/10/2010, 18:28

πλακα κανεις ελπιζω....:eek:

και που θα δεις βγαλμενα αντερα (ας πουμε) τι θα παθεις ρε φιλε;; θα ξερασεις; θα λιποθυμησεις;
θα βλεπεις μετα το βραδυ εφιαλτες; εδω μιλαμε για ανθρωπινες ζωες. θα αρνηθεις στον αλλο την βοηθεια σου για την πιθανοτητα οτι μπορει να ζαλιστεις; στην τελικη σταματα και προσπαθησε!
μπροστα σου εγινε το ατυχημα!

υπ οψιν οτι και γω δεν τα μπορω τα ατυχηματα αλλα οποτε χρειαστηκε σταματησα ασχετα αν μεχρι τωρα ευτυχως δεν εχω δει κατι τρομερο...

και δεν τα λεω προσωπικα, τα λεω για οποιον σκεφτεται ετσι ;)

the who
31/10/2010, 18:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από aakkuan
πλακα κανεις ελπιζω....:eek:

και που θα δεις βγαλμενα αντερα (ας πουμε) τι θα παθεις ρε φιλε;; θα ξερασεις; θα λιποθυμησεις;
θα βλεπεις μετα το βραδυ εφιαλτες; εδω μιλαμε για ανθρωπινες ζωες. θα αρνηθεις στον αλλο την βοηθεια σου για την πιθανοτητα οτι μπορει να ζαλιστεις; στην τελικη σταματα και προσπαθησε!
μπροστα σου εγινε το ατυχημα!

υπ οψιν οτι και γω δεν τα μπορω τα ατυχηματα αλλα οποτε χρειαστηκε σταματησα ασχετα αν μεχρι τωρα ευτυχως δεν εχω δει κατι τρομερο...

και δεν τα λεω προσωπικα, τα λεω για οποιον σκεφτεται ετσι ;)

Στη δουλεια εχω δει πολυ αιμα αλλα παντα μεσα απο το βιζερ.Μολις τραβαγα το ματι μου ομως ηθελα να τα βγαλω.Δεν εχουν ολοι την ιδια ψυχραιμια οταν βλεπουν αιματα κλπ.Φυσιολογικο ειναι καποιος που φοβαται να μη σταματησει επι τοπου.Παραλογο και ανηθικο ειναι να μην παρει ουτε ενα τηλ σε τροχαια,166 κλπ.

notakos600
31/10/2010, 18:33
Παραλογο και ανηθικο ειναι να μην παρει ουτε ενα τηλ σε τροχαια,166 κλπ.

Και να μάθει πως θα ζούσε αν κάποιος καλούσε το 166...

the who
31/10/2010, 18:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Και να μάθει πως θα ζούσε αν κάποιος καλούσε το 166...

Αυτο πια.Αληθεια πως αντεχει καποιος ενα τετοιο βαρος ργτ?:sad:

banditv400limit
31/10/2010, 21:57
Δεν θα μπορουσα να κοιμηθω το βραδυ ξερωντας οτι απλα προσπερασα καποιον που χρειαζοταν τη βοηθεια μου.

R0t0ras
31/10/2010, 22:16
Διαβάζοντας τις προηγούμενες σελίδες και έχοντας ένα πολύ πετυχημένο ατύχημα,αν και είμαι από αυτούς που δεν αντέχουν σε χοντρές καταστάσεις,θα πήγαινα ακόμα και αν λιποθυμούσα κατά την διάρκεια του τηλεφωνήματος.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε(και ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ!!!!)να γίνει κάτι τέτοιο και να είστε ανήμπορος,πεσμένος κάτω,μες τα αίματα, όλοι να περνάνε με τα αυτοκίνητα δίπλα σου και ούτε να κόβουν!!!!
Απλά να με παρακάμπτουν,λες και είμαι κανένα σκουπίδι!!Ή το καλύτερο να ακούς ανθρώπους να λένε καλά έπαθε το κωλόπαιδο,ο αλήτης!!Και εγώ να ξεψυχάω στο οδόστρωμα!!Ευχαριστώ το θεό που ένα παλικάρι σταμάτησε και κάλεσε βοήθεια και με κρατούσε σε σχετική ηρεμία μέχρι να έρθουν να με μαζέψουν..αργότερα έμαθα ότι πήγε σε ψυχολόγο για να μπορέσει να κοιμηθεί..είχε πάθει σοκ,αλλά αν δεν ήταν αυτός δε θα ήμουν εδώ τώρα..

Ναι συμφωνώ ότι είναι πλέων είναι πολύ επικίνδυνα εκεί έξω(ληστείες κ.λ.π.) και ότι είναι πραγματικά δύσκολες καταστάσεις και δεν αντέχουν όλοι,αλλά εκείνη την στιγμή απλά βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του άλλου...αυτό θα σας δώσει αρκετό κουράγιο πιστεύω..

Φιλικά,
Θωμάς.

devil's animal
31/10/2010, 22:30
κατεβαινεις και βοηθας ειδικα αν ειναι μοτοσυκλετιστης...
αν ειναι αυτοκινητο και ειναι σοβαρο, φαινεται απο την κατασταση του αμαξιου...

imitrelos
31/10/2010, 22:33
σταματαω και βοηθαω.

my 2 cents

+650 :beer: :beer:

panoulis2222
31/10/2010, 22:42
εννοειτε οτι κατεβαινεις! οσο ασχημο και να ειναι πρεπει σαν ανθρωπος να φερθεις οπως θα ηθελες να σου φερθουν.
και δεν χρειαζετε να εισαι γιατρος απλα βοηθας οπως μπορεις.
παντως αν υπαρχει κοσμος γυρω κ αν δεν εισαι γιατρος η εστω να εχεις μερικες γνωσεις καλυτερα ΦΥΓΕ.
εχω δει τυπο να προσπαθει να γυρισει καποιον που ηταν ξαπλα πιανοντας τον απ το σπασμενο ποδι.

granazi
31/10/2010, 22:48
Να κρινετε αναλογα την κατασταση. αν εισαι ενας απο τους πρωτους που θα πλησιασει το συμβαν η ακομα περισοτερο αν γινει μπροστα σου ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να σταματησεις.
το πρωτο που επειγει να κανεις ειναι να ασφαλισεις το σημειο, βαζοντας οχημα η τριγωνο (οκ δυσκολο με την μοτο να εχεις)η καποιον να προσεχει για να μην πεσει αλλος οδηγος επανω.
επειτα καλεις βοηθεια, 166 και Τροχαια δινοντας σαφεις και σωστες πληροφοριες.
οσο και να σας φανει περιεργο, μπορει να δειτε 20 ατομα να κανουν κυκλους γυρω απο εναν πεσμενο και κανεις να μην εχει παρει την κατασταση στα χερια του.
σιγουρεψου οτι εχει κληθει 166 με ακριβεις πληροφοριες, για το σημειο τον αριθμο θυματων κτλ και το 100.
σιγουρεψου οτι δεν υπαρχει κινδυνος να δημιουργηθει νεο ατυχημα απο διερχομενα οχηματα.
κυριως διωχνεις τους περιεργους που σταματουν στη μεση και κοιτανε.
το μποτιλιαρισμα θα καθυστερησει το ασθενοφορο.
Αν θελετε την γνωμη μου μην αγγιζετε τραυματια εκτος και αν υπαρχει κινδυνος στο σημειο και επιβαλεται να μετακιμηθει αμεσα (φωτια,νερα κτλ)
καντε τα παραπανω και θα εχετε ισως κανει τα ΠΑΝΤΑ.

Hornet_08
31/10/2010, 23:07

Ναι, κ δεν εφυγα.

arazw.ara.zw
31/10/2010, 23:49
Δέ ξέρω πώς αντιδράει κάποιος στη θέα ενός σοβαρού ατυχήματος που γίνεται μπροστά του,επειδή δέ μου έχει τύχει (και ελπίζω να μή μου τύχει και ποτέ),αλλά άν μπροστά στα μάτια μου συμβεί ατυχημα είτε με μηχανή είτε με αυτοκίνητο (δέ μπορώ να καταλάβω το διαχωρισμό,όπως είπε κάποιος νωρίτερα) και δέ σταματήσω να βοηθήσω όπως μπορώ,δέ ξέρω πως θα μπορέσω να ξανακοιταχτώ στο καθρέφτη!
Κάποιος μπορει να πεθαίνει και δέ θα σταματήσεις επειδή φοβάσαι τη θέα του αίματος;Σταματάς κι ας λιποθυμήσεις,παρά να φύγεις και να έχεις ενοχές μιά ζωή!
Το 'φοβάμαι' σε αυτή τη περίπτωση,είναι για μένα μιά καλή δικαιολογία για να καλύψει κάποιος την αδιαφορία του!

chris_honda
31/10/2010, 23:53
Δεν θα μπορουσα να κοιμηθω το βραδυ ξερωντας οτι απλα προσπερασα καποιον που χρειαζοταν τη βοηθεια μου.

Είπες σωστή κουβέντα!! :beer: :beer: :beer:

the who
01/11/2010, 07:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από granazi
Να κρινετε αναλογα την κατασταση. αν εισαι ενας απο τους πρωτους που θα πλησιασει το συμβαν η ακομα περισοτερο αν γινει μπροστα σου ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να σταματησεις.
το πρωτο που επειγει να κανεις ειναι να ασφαλισεις το σημειο, βαζοντας οχημα η τριγωνο (οκ δυσκολο με την μοτο να εχεις)η καποιον να προσεχει για να μην πεσει αλλος οδηγος επανω.
επειτα καλεις βοηθεια, 166 και Τροχαια δινοντας σαφεις και σωστες πληροφοριες.
οσο και να σας φανει περιεργο, μπορει να δειτε 20 ατομα να κανουν κυκλους γυρω απο εναν πεσμενο και κανεις να μην εχει παρει την κατασταση στα χερια του.
σιγουρεψου οτι εχει κληθει 166 με ακριβεις πληροφοριες, για το σημειο τον αριθμο θυματων κτλ και το 100.
σιγουρεψου οτι δεν υπαρχει κινδυνος να δημιουργηθει νεο ατυχημα απο διερχομενα οχηματα.
κυριως διωχνεις τους περιεργους που σταματουν στη μεση και κοιτανε.
το μποτιλιαρισμα θα καθυστερησει το ασθενοφορο.
Αν θελετε την γνωμη μου μην αγγιζετε τραυματια εκτος και αν υπαρχει κινδυνος στο σημειο και επιβαλεται να μετακιμηθει αμεσα (φωτια,νερα κτλ)
καντε τα παραπανω και θα εχετε ισως κανει τα ΠΑΝΤΑ.

συμφωνω σε ολα.Μονο που αν δεν ξερουμε να παρεχουμε πρωτες βοηθειες ΔΕΝ ακουμπαμε τον τραυματια.Το πιο πιθανο ειναι να του κανουμε μεγαλυτερη ζημια.:wave2:

granazi
01/11/2010, 09:06
συμφωνω σε ολα.Μονο που αν δεν ξερουμε να παρεχουμε πρωτες βοηθειες ΔΕΝ ακουμπαμε τον τραυματια.Το πιο πιθανο ειναι να του κανουμε μεγαλυτερη ζημια.:wave2:

εξηγω σε ποιες περιπτωσεις και μονο πρεπει να το κανεις :wave2:

the who
01/11/2010, 13:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από granazi
εξηγω σε ποιες περιπτωσεις και μονο πρεπει να το κανεις :wave2:

Ναι ρε ανθρωπα,δεν διαφωνουμε αλλα επειδη αρκετοι διαβαζουν τα ποστ αποσπασματικα το απομονωσα για να δωσω εμφαση.Mια χαρα τα λες.:wave2:

John Steed
02/11/2010, 19:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από R0t0ras
Διαβάζοντας τις προηγούμενες σελίδες και έχοντας ένα πολύ πετυχημένο ατύχημα, αν και είμαι από αυτούς που δεν αντέχουν σε χοντρές καταστάσεις, θα πήγαινα ακόμα και αν λιποθυμούσα κατά την διάρκεια του τηλεφωνήματος.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε (και ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ!!!!) να γίνει κάτι τέτοιο και να είστε ανήμπορος, πεσμένος κάτω, μες τα αίματα, όλοι να περνάνε με τα αυτοκίνητα δίπλα σου και ούτε να κόβουν!!!!

Απλά να με παρακάμπτουν, λες και είμαι κανένα σκουπίδι!!

Ή το καλύτερο να ακούς ανθρώπους να λένε καλά έπαθε το κωλόπαιδο, ο αλήτης!!

Και εγώ να ξεψυχάω στο οδόστρωμα!!

Ευχαριστώ το θεό που ένα παλικάρι σταμάτησε και κάλεσε βοήθεια και με κρατούσε σε σχετική ηρεμία μέχρι να έρθουν να με μαζέψουν.. Αργότερα έμαθα ότι πήγε σε ψυχολόγο για να μπορέσει να κοιμηθεί.. Είχε πάθει σοκ, αλλά αν δεν ήταν αυτός δε θα ήμουν εδώ τώρα..

Ναι συμφωνώ ότι είναι πλέον πολύ επικίνδυνα εκεί έξω (ληστείες κ.λ.π.) και ότι είναι πραγματικά δύσκολες καταστάσεις και δεν αντέχουν όλοι, αλλά εκείνη την στιγμή απλά βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του άλλου... Αυτό θα σας δώσει αρκετό κουράγιο πιστεύω...

Φιλικά,
Θωμάς.

Τίποτε άλλο.....

Το κουράγιο το βρίσκουμε πάντα εκεί που δεν το περιμένουμε.....

blackrose
21/11/2010, 00:33
σταματαω και βοηθαω.

my 2 cents

+10000000........................:wave2: