PDA

View Full Version : Skippers Online ??

CyBeRseXX
26/07/2005, 15:06
Katexei kaneis to "athlima" mpas kai organosoume tipota?

(kai den ennoo to kafe Skippers ston Alimo)

sas
26/07/2005, 16:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από CyBeRseXX
Katexei kaneis to "athlima" mpas kai organosoume tipota?

(kai den ennoo to kafe Skippers ston Alimo)

έχω καιρό να τριμάρω πανιά, ωραία θα ήταν....

θαλασσίτσα, ήλιος, πλαγιοδρομίες (χωρίς γόνατο), κοριτσάκια με μαγιό....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
να τα βγάζουν όλα
.
.
.
.
.
.
όχι τα ρούχα.......αλλά αυτά που έχουν φάει:smokin:

bugsbunny
26/07/2005, 16:22
Άκουσα καλά ????? Με φώναξε κανένας ????

Μόνο που θα χρειαστούμε και δεύτερο δίπλωμα γιατί για να νοικιάσουμε σκάφος απαιτούνται 2 skippers. Βέβαια αυτό δεν είναι πρόβλημα γιατί είμαστε μια παρέα 3 μηχανόβιων – skipperαδων…

Όρτσα τα πανιαααααα

:beer:

CyBeRseXX
26/07/2005, 16:41
Sas, i texni den ksexnietai .:smokin: Oso gia tis tolmires pou theloun na ta vgaloun, den paizei- travel gum rulez

Bugs, noikiazoun kai me 1 diploma. This is not a problem
:sun:

wild_cat/anima
27/07/2005, 00:41
διπλωμα δεν πηρα :confused:

αλλα κατι ψηλα τα θυμαμΑΙ .......

παντως εχω και αβανταζ κιλων ..οχι για τελικη βρε ............για το αλμπουρο ........:D

τεσπα αν κανονισετε σε οτι αφορα sailing μεσα ,τωρα για στριπτιζ δε θα σας το συνιστουσα:rolleyes:

για ενοικιαση σκαφους χρειαζεται ενα διπλωμα και υπευθυνη δηλωση γνωσης ιστιοπλοιας απο αλλο ατομο .........απο οσο ξερω τουλαχιστον

:) :wave2:

bmour
27/07/2005, 14:52
Αυτα ειναι τυπικα καλη θεληση να υπαρχει και ολα γινονται
στο ELLADA

:p

ΥΓ
Τις εξετασεις τις περασα το χαρτι ΔΕΝ πηρα απο τον Ιστιοπλοϊκο -πειραζει-?

bugsbunny
27/07/2005, 15:32
Να πω κάτι και ας με πείτε ξενέρωτο δεν με νοιάζει

Η θάλασσα θέλει σεβασμό

όποιος θέλει να ανοιχτεί με σκάφος με “skipper” κάποιον με χαρτί υπεύθυνης δήλωσης ότι γνωρίζει ιστιοπλοΐα, ας το ξανασκεφτεί. :nono:
Ακόμα και άτομα με το δίπλωμα, αν δεν αισθάνονται σίγουροι δεν πρέπει να παίρνουν και άλλους στο λαιμό τους. Είναι μεγάλη ευθύνη και ο κόσμος πάνω στο σκάφος και το ίδιο το σκάφος.

Με συγχωρείτε που δεν το βλέπω τόσο τυπικά το θέμα

:wave2:

CyBeRseXX
27/07/2005, 15:45
bugs exeis dikio, i thalassa theli sevasmo kai iremia..

An katalava kala, i R6Van ennoouse oti xreiazetai ena diploma kai mia upethini dilosi (profanos gia na kalipsei to deutero atomo an den exei diploma).

Proorismoi ston Saroniko opos i Aigina, Poros, Agistri einai eukola prosvasimoi kai o kairos provlepsimos opote den exei megalo risko akoma kai gia apeirous.

Arkei na uparxei kali parea pou einai to vasikotero otan eisai periorismenos se ena xoro 10mx3m.

An perasei kanenas apo http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=11264 (EDW) ta leme kai apo konta.

sas
27/07/2005, 15:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από bugsbunny

Η θάλασσα θέλει σεβασμό

όποιος θέλει να ανοιχτεί με σκάφος με “skipper” κάποιον με χαρτί υπεύθυνης δήλωσης ότι γνωρίζει ιστιοπλοΐα, ας το ξανασκεφτεί. :nono:
Ακόμα και άτομα με το δίπλωμα, αν δεν αισθάνονται σίγουροι δεν πρέπει να παίρνουν και άλλους στο λαιμό τους. Είναι μεγάλη ευθύνη και ο κόσμος πάνω στο σκάφος και το ίδιο το σκάφος.

Σωστός από μια μεριά, εφόσον πάρεις μαζί σου και άμαχο πληθυσμό.
Αλλά εγώ νομίζω ότι μια τέτοια βόλτα θα ήταν καταρχήν με άτομα που έχουν τουλάχιστον δίπλωμα (την πρώτη φορά_.
Ο λόγος.....απλά αυτός που ανέφερες. Ακριβώς επειδή δε γνωρίζουμε τις γνώσεις και την εμπειρία του καθενός, θα μαζευτούμε 5-6 για πρώτη φορά, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές πιθανότητες.
Αν τώρα προκύψουμε όλοι νεούδια......εεεε τι να κάνουμε.

Όσο για το σκάφος, από τη στιγμή που το νοικιάζεις έχει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

CyBeRseXX
27/07/2005, 15:57
asfalistiki kalipsi paizei, alla an ginei zimia xaneis tin eggiisi pou afineis kai sinithos einai metaksi 1000-1300euro.an i zimia einai megaliteri, ta epipleon tis eggiisis ta kaliptei i asfalistiki.

apo times enoikiasis, xontrika einai metaksu 250-350euro tin imera gia ena skafos 6-8 atomon.

kai ego metriemai diplos!

bugsbunny
27/07/2005, 16:17
Ρε sas, καλά το πήγαινες μέχρι εκείνο το “Αν τώρα προκύψουμε όλοι νεούδια......εεεε τι να κάνουμε” Οφείλουμε να προσέξουμε να μην βρεθούμε όλοι νεούδια για δικό μας καλό (και της τσέπης μας).

επίσης CyBeRseXX συμφωνώ με όσα λες και κατάλαβα τι εννοούσε η R6Van, αλλά ήθελα να τονίσω ότι με την θάλασσα δεν παίζουμε και όσοι περισσότεροι γνωρίζουμε τόσο το καλύτερο. Αν ο skipper είναι ένας, θα πρέπει να είναι και έμπειρος και διατεθειμένος να πάρει όλη την ευθύνη.

Και κάτι τελευταίο, από μέσα Αυγούστου και μετά ο Σαρωνικός βγάζει απίστευτα μπουρίνια......:sick:

free rider
27/07/2005, 16:28

Η θάλασσα θέλει σεβασμό

οχι απλώς υπογράφω κάτω απο αυτο...

πολύ σωστός....

free rider
27/07/2005, 16:30
οταν μπλοκάρει η προπέλα απο καραβόσκινα στο λιμάνι...
οταν σε πιάσει το μπουρίνι...

οταν οταν οταν....

τότε βλέπεις τι καπετάνιος εισαι..

ειναι σαν να καβαλάς συνεπιβάτης πίσω απο κάποιον που δεν ξέρεις πως οδηγά ...

respect sea....

free rider
27/07/2005, 16:33
βέβαια ο γιάννης sas
ειναι μυαλωμένο άτομο και πιστεύω οτι κάνει διερεύνηση αυτή την στιγμή...

sas
27/07/2005, 17:00
Αν ο skipper είναι ένας, θα πρέπει να είναι και έμπειρος και διατεθειμένος να πάρει όλη την ευθύνη.

Εγώ θεωρώ ότι όταν μια παρέα νοικιάσει κάτι (αυτοκίνητο, σκάφος, και όχι π@τανα!!!!), και με αυτό το κάτι διασκεδάσουν όλοι, τότε (και έτσι λέει ο δικός μου κώδικας περί παρέας) όλοι έχουν την ευθύνη (οικονομική) αν πάει κάτι στραβά. Γιατί δε μπορεί να είμαστε στο χαβαλέ παρέα και στην στραβή ευθυνόφοβοι.

Πολύ περισσότερο μάλιστα στην περίπτωση που όλοι είναι γνώστες του αντικειμένου, οπότε και την ευθύνη (τόσο για τον χειρισμό όσο και για το οικονομικό μέρος) την έχουν όλοι.

sas
27/07/2005, 17:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από free rider
βέβαια ο γιάννης sas
ειναι μυαλωμένο άτομο και πιστεύω οτι κάνει διερεύνηση αυτή την στιγμή...

ρε Χρήστο ποτέ δε μου την έχουν "πέσει" έτσι :blush:

free rider
27/07/2005, 17:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από sas
ρε Χρήστο ποτέ δε μου την έχουν "πέσει" έτσι :blush:

ωχχχχχ

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

free rider
27/07/2005, 17:07
αμα ναι....
γουσταρσσσσ

μια "πεταλούδα"????

:lol: :lol:

sas
27/07/2005, 17:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από free rider
αμα ναι....
γουσταρσσσσ

μια "πεταλούδα"????

:lol: :lol:

ένα σουσελάκι...ένα πράμα:winka:

CyBeRseXX
27/07/2005, 17:09
Εγώ θεωρώ ότι όταν μια παρέα νοικιάσει κάτι (αυτοκίνητο, σκάφος, και όχι π@τανα!!!!), και με αυτό το κάτι διασκεδάσουν όλοι, τότε (και έτσι λέει ο δικός μου κώδικας περί παρέας) όλοι έχουν την ευθύνη (οικονομική) αν πάει κάτι στραβά. Γιατί δε μπορεί να είμαστε στο χαβαλέ παρέα και στην στραβή ευθυνόφοβοι.

Πολύ περισσότερο μάλιστα στην περίπτωση που όλοι είναι γνώστες του αντικειμένου, οπότε και την ευθύνη (τόσο για τον χειρισμό όσο και για το οικονομικό μέρος) την έχουν όλοι.

Se antitheti periptosi, noikiazeis to skafos me skipper mazi, plironeis kati parapano alla exei to kefali sou isixo, kanontas apla krouaziera. Alla den einai auto mono to zitoumeno,gia mena toulaxiston.

sas
27/07/2005, 17:12
Se antitheti periptosi, noikiazeis to skafos me skipper mazi, plironeis kati parapano alla exei to kefali sou isixo, kanontas apla krouaziera. Alla den einai auto mono to zitoumeno,gia mena toulaxiston.

+1000:beer:

wild_cat/anima
27/07/2005, 18:28
απο τη μικρη γνωση που εχω θεωρω πως το σκαφος "δεν παει "με 2 ατομα μονο-ενεργα-
σκιππερ τιμονι/πορεια,πληρωμα σε αγκυρα,μπαλονακια,πανια(ειδικα αν δεν υπαρχουν αυτοματα βιτζιρελλα).......κλπ....
εκτος αν ειναι να παμε με μηχανη οποτε τα 2 ατομα φτανουν και περισσευουν!
τεσπα αν τελικα οργανωθει ,κατα 90%και γω μεσα!

:p

CyBeRseXX
28/07/2005, 08:26
paei kai parapaei me 2 atoma energa. an itan agonas, ontos den tha pigaine alla gia ena kontino taksidi ftanoun. eksalou to na mathei esto kai asxetos na kratisei poreia stin anoixti thalassa den einai kai toso diskolo. milamai gia mikro skafos , oxi gia karavi..

bugsbunny
28/07/2005, 08:48

Sas, εγώ εννοούσα την ευθύνη για τον χειρισμό, γιατί φυσικά σε μια παρέα στην στραβή που θα γίνει την οικονομική ευθύνη την έχουν όλοι. και εμένα ο κώδικας περί παρέας αυτό μου λέει.
Μην μου πεις όμως ότι αν είναι ένας γνώστης δεν θα έχει την ευθύνη να καθοδηγεί άλλα 5 – 6 άτομα πάνω στο σκάφος που μπορεί και να μην ξέρουν τι σκοινί να τραβήξουν… :look: :confused: για αυτό το πράγμα μιλούσα.

Τώρα αν είναι όλοι λίγο πολύ γνώστες, τότε είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Όμως, πάνω στο σκάφος ο καπετάνιος είναι πάντα ένας (και ελέω θεού!!!);)

bugsbunny
28/07/2005, 08:50

Σαφώς και δεν είναι αυτό το ζητούμενο !!!
:wave2: :beer: :wave2:

sas
28/07/2005, 08:59

Όμως, πάνω στο σκάφος ο καπετάνιος είναι πάντα ένας (και ελέω θεού!!!);)

σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο.

απλά αν ξέρουν και οι άλλοι που είναι στο σκάφος, και παρατηρήσουν ότι ο καπετάνιος κάνει παπαριές......
τοοοοότε.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
μια ανταρσία δε θα ήταν και άσχημη:lol: :lol:

bugsbunny
28/07/2005, 09:21
σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο.

απλά αν ξέρουν και οι άλλοι που είναι στο σκάφος, και παρατηρήσουν ότι ο καπετάνιος κάνει παπαριές......
τοοοοότε.
.
μια ανταρσία δε θα ήταν και άσχημη:lol: :lol:

Αμάν την πέσανε στον καπετάνιο πριν ακόμα σαλπάρουμε…:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: