View Full Version : πτώση και μεταχειρισμένα ανταλλακτικά
kostaspetrou
03/11/2010, 14:19
Γεια σας φιλοι.Σε περιπτωση πτωσης μηχανης 6ετων,ειναι κανεις υποχρεωμενος να δεχτει μεταχειρισμενα ανταλλακτικα;Αν εχει γινει σχετικη κουβεντα πιο παλια που μπορω να τη βρω;
Ευχαριστω! :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostaspetrou
Γεια σας φιλοι.Σε περιπτωση πτωσης μηχανης 6ετων,ειναι κανεις υποχρεωμενος να δεχτει μεταχειρισμενα ανταλλακτικα;Αν εχει γινει σχετικη κουβεντα πιο παλια που μπορω να τη βρω;
Υποχρεωμενος να δεχτει...?? Τι εννοεις ???
Τα πλαστικα αλλαζουνε μονο με καινουρια.Δεν υπαρχει θεμα παλαιοτητας με αυτα.Για τα υπολοιπα δεν ξερω.
αν αφορά πληρωμή από ασφαλιστική, δυστυχώς ναι, ειναι υποχρεωμένος διότι και η μηχανή είναι μεταχειρισμένη, σωστά;
Εμένα το GPZ 500S που είχα πριν χρόοοοονια όταν με είχε χτυπήσει ένας βλάκας κουτάκιας όλα μπήκαν μετέχειρα πλην του τεπόζιτου που δεν υπήρχε πουθενά ως μετέχειρο.
εάν μπορέσεις να αποδείξεις ότι όντως ΔΕΝ υπάρχουν μετέχειρα μπορείς να βάλεις καινούργια χωρις να σου κόψουν από την αξία του τιμολογίου.
αν θέλεις σώνει και καλά καινούργια, θα υποχρεωθείς να πληρώσεις κάποιο ποσοστό (συνήθως 20 με 30%) από την τσέπη σου.
αυτά είχαν γίνει με μένα εν έτει 1992, τι ισχύει τώρα δεν γνωρίζω (ούτε θέλω να μάθω :p )
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Απο την ασφαλιστικη που θα αποζημειωθει εννοει μαλλον.(πυθια mode off)
sapila racing
03/11/2010, 14:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Σύνηθες σενάριο.
Η ασφάλεια του του λέει οτι θα πληρωθεί βασει παλαιότητας αν βάλει καινούρια ανταλλακτικά.
Φιλε μου είναι μπλέξιμο αλλά με λίγα λόγια δεν είσαι υποχρεωμένος να δεχτείς.
Ισως όμως να χρειαστεί να φτάσεις και στο δικαστήριο.
Για μοτο .... Αποζημιωση με μεταχειρω....
Πρωτη φορα το ακουσα...!
:wave2:
kostaspetrou
03/11/2010, 14:49
εγινε χτες το δικαστηριο.Δεν τίθεται θεμα υπαιτιοτητας,απλα λενε οτι για παλια μηχανη δεν προβλεπονται καινουρια ανταλλακτικα.Καποιος μου ειπε οτι δεν λεει κατι τετοιο ο νομος,γι αυτο σας ρωταω..Αν ξερει καποιος το νομο...ευπροσδεχτος!
kalogeros
03/11/2010, 15:45
εγινε χτες το δικαστηριο.Δεν τίθεται θεμα υπαιτιοτητας,απλα λενε οτι για παλια μηχανη δεν προβλεπονται καινουρια ανταλλακτικα.Καποιος μου ειπε οτι δεν λεει κατι τετοιο ο νομος,γι αυτο σας ρωταω..Αν ξερει καποιος το νομο...ευπροσδεχτος!
Το δικαστήριο που λένε οι από πάνω δεν έχει να κάνει με την υπαιτιότητα. Πιθανόν να τραβηχτείς στα δικαστήρια με την ασφαλιστική αν εσυ δεν δεχτείς μεταχειρισμένα και εάν αυτοί δεν σου δικαιολογούν καινούρια. Διάβασε προσεχτηκά ΟΛΟ το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και πιθανόν να σου λυθεί η απορία. Καλού κακού μίλα και με τον ασφαλιστή σου.
kostaspetrou
03/11/2010, 16:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalogeros
Το δικαστήριο που λένε οι από πάνω δεν έχει να κάνει με την υπαιτιότητα. Πιθανόν να τραβηχτείς στα δικαστήρια με την ασφαλιστική αν εσυ δεν δεχτείς μεταχειρισμένα και εάν αυτοί δεν σου δικαιολογούν καινούρια. Διάβασε προσεχτηκά ΟΛΟ το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και πιθανόν να σου λυθεί η απορία. Καλού κακού μίλα και με τον ασφαλιστή σου.
katαρχην ευχαριστω για το ενδιαφερον σας.
Το θέμα είναι με την ασφαλιστική αυτού που με χτυπησε....και ο οποίος έχει παραδεχτεί οτι φταιει.
Γιατι να κοιταξω εγωντο συμβολαιο; :confused:
kalogeros
03/11/2010, 19:47
Δες στο ασφαληστήριό σου εάν έχεις κάλυψη για παλαιότητα ανταλακτικών (ή κάπως έτσι τέλος πάντων). Εάν έχεις τότε όλα καλά και κανένα άγχος. Για να είσαι πιο σίγουρος κάνε μια αναζήτηση στο google "παλαιότητα ανταλλακτικών".
kostaspetrou
03/11/2010, 21:06
Μιλησα με τον ασφαλιστη μου και μου είπε:
Το οχημα θεωρείται παλιο μετα 5 χρονια.μετα η αξια πέφτει 10% ανα πενταετια.
Τελωσπαντων εγραψε ο δικηγορος μου την αντικρουση στην ασφαλιστικη του αλλου και αυριο την καταθετει.
Ιδωμεν....
Να'σττ ολοι καλα και παντα ορθιο,ειλικρινα ευχαριστω! :wave2: :)
sergiosm
04/11/2010, 11:15
Μιλησα με τον ασφαλιστη μου και μου είπε:
Το οχημα θεωρείται παλιο μετα 5 χρονια.μετα η αξια πέφτει 10% ανα πενταετια.
Αυτό θεωρητικά ισχύει. Και καλά επειδή τα ανταλλακτικά που έβαλες ήταν καινούργια, η αξία τους ήταν μεγαλύτερη από την αξία αυτών που άλλαξες (τη στιγμή του ατυχήματος) και έτσι σου κόβει για να έρθει στα "ίσα".
Το θέμα όμως είναι κανονικά πρέπει να σου βρει ανταλλακτικά στην ιδια ΑΚΡΙΒΩΣ κατάσταση που ήταν αυτά που χάλασαν.
Μπορεί;;
Αν μπορεί καλώς.
Αν δεν μπορεί τα καινούργια είναι μονόδρομος.
Η λύση (πριν το δικαστήριο) σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απλή:
του λες ότι δεν έχεις καμία αντίρρηση να σου κόψει λεφτά λόγω παλαιότητας, θέλεις όμως (επιπλέον όσων σου δίνει):
α) 1000, 2000, 5000 ανάλογα τη μηχανή ευρώ λόγω μείωσης της αγοραίας αξίας της μηχανής εξαιτίας του ατυχήματος
β) ... ευρώ λόγω μετακινήσεων με ταξί από και προς τη δουλειά σου
γ) ... ευρώ για τα μεροκάματα που έχασες
δ) 2000, 5000, 10.000, 100.000 ανάλογα τί έπαθες ευρώ για την ηθική σου βλάβη
και ό,τι άλλο σκεφτείς.
Οπότε το συμπέρασμα είναι απλό:
ή δίνει άμεσα αυτά που ζητάς ή την πας δικαστικά και στο τέλος στα πληρώνει διπλά.
Απλά πράγματα
kostaspetrou
04/11/2010, 12:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Αυτό θεωρητικά ισχύει. Και καλά επειδή τα ανταλλακτικά που έβαλες ήταν καινούργια, η αξία τους ήταν μεγαλύτερη από την αξία αυτών που άλλαξες (τη στιγμή του ατυχήματος) και έτσι σου κόβει για να έρθει στα "ίσα".
Το θέμα όμως είναι κανονικά πρέπει να σου βρει ανταλλακτικά στην ιδια ΑΚΡΙΒΩΣ κατάσταση που ήταν αυτά που χάλασαν.
Μπορεί;;
Αν μπορεί καλώς.
Αν δεν μπορεί τα καινούργια είναι μονόδρομος.
Η λύση (πριν το δικαστήριο) σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απλή:
του λες ότι δεν έχεις καμία αντίρρηση να σου κόψει λεφτά λόγω παλαιότητας, θέλεις όμως (επιπλέον όσων σου δίνει):
α) 1000, 2000, 5000 ανάλογα τη μηχανή ευρώ λόγω μείωσης της αγοραίας αξίας της μηχανής εξαιτίας του ατυχήματος
β) ... ευρώ λόγω μετακινήσεων με ταξί από και προς τη δουλειά σου
γ) ... ευρώ για τα μεροκάματα που έχασες
δ) 2000, 5000, 10.000, 100.000 ανάλογα τί έπαθες ευρώ για την ηθική σου βλάβη
και ό,τι άλλο σκεφτείς.
Οπότε το συμπέρασμα είναι απλό:
ή δίνει άμεσα αυτά που ζητάς ή την πας δικαστικά και στο τέλος στα πληρώνει διπλά.
Απλά πράγματα
Έκανα ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά που λες.Το δικαστήριο έγινε προχτες.Σημερα ο δικηγόρος μου παρεδωσε την αντικρουση.Στανταρ θα κερδισουμε,το θεμα ειναι στο τελικο ποσο.
Βαλαμε καινουρια ανταλλακτικα.
Σε 3-4 μηνες θα βγει η αποφαση.
Ευχαριστωω!!!!