View Full Version : ΓΙΟΡΤΗ Π.Α.
AUFGEBRACHT
06/11/2010, 06:58
Αίεν υψικρατείν...Να είστε καλά ρε παληκάρια που παίζετε τη ζωή σας κορώνα-γράμματα εκεί πάνω στους αιθέρες.Ευχαριστούμε...
217950
stavrogin
06/11/2010, 07:05
και να προσεχεται...
και να δίνεται και καμιά βόλτα μοναχοφάιδες...:mad:
:lol:
jimtarasxt660x
06/11/2010, 07:41
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Cpt. Haddock
06/11/2010, 08:13
Για όποιον ενδιαφέρεται, αυριο στην Ταναγρα κατα τις 12 εχει solo επιδειξη απο F16 block 52+
:wave2:
Aς ειναι καλά αυτά τα λεβεντόπαιδα:beer: :beer: :beer:
chris_honda
06/11/2010, 08:33
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Giorgos19
06/11/2010, 08:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Για όποιον ενδιαφέρεται, αυριο στην Ταναγρα κατα τις 12 εχει solo επιδειξη απο F16 block 52+
12:30 ειναι Καπετανιε! Τα παιδια εχουν κανει πολυ καλη δουλεια. Οποιος εχει ελευθερο χρονο, αξιζει να περασει μια βολτα για να δει την επιδειξη!
:beer: :beer: :beer:
217956
ας ειναι καλα τα παληκαρια :beer: :beer:
ακομη θυμαμαι τις σκοπιες στο "λιντο" στην 111 πμ αγχιαλου....σκοπια που ειναι τερμα παραλια
κ εχεις διπλα τον αεροδιαδρομο....ολα τα λεφτα να βλεπεις τα f-16 να προσγειωνονται στα 50 μετρα μακρια σου :eyepop: :eyepop: ειδικα οταν κανανε touch&go ο ηχος που βγαζανε ηταν λες κ ακουγες 1000 moto gp μηχανακια ταυτοχρονα :eek: :eek:
Cpt. Haddock
06/11/2010, 08:54
Το ξερω οτι ειναι 12:30, απλα εβαλα το 12 ωστε οποιος παει να παει εγκαιρως.
Οσο για τον ηχο, σορρυ παιδες αλλα τιποτα δε συγκρινεται με F104 να περναει σουβλακι την Ταναγρα, σε πτηση δοκιμης μετα απο εργοστασιακη στην ΕΑΒ (χωρις τις πλαϊνες δεξαμενες κιολας).
Αυτος ο ηχος (ειδικα οταν απομακρυνοταν) δεν ξεπεραστηκε.... :wave2:
:beer: :beer:
δυνατες ψυχες--δυνατα...εργαλεια
respect---στους φρουρους των αιθερων.....
:a19:
Giorgos19
06/11/2010, 09:07
F-104 δεν εχω ακουσει ποτε. Δεν τα προλαβα κιολας :lol:
Αλλα το ταυτοχρονο ακουσμα τεσσαρων J-79 με φουλ μετακαυση, στα 10 μετρα αποσταση, σου προκαλει, εξακριβωμενα, αρρυθμιες!!:lol:
ψαχνω την κάρτα εισοδου που έχω γενικά για την ΠΑ μέρες τώρα και δεν τη βρίσκω. :cry: Αν και με απλή ταυτότητα μπορείς επίσης να μπεις :)
ΑΜΕΣ ΔΕ Γ` ΕΣΣΟΜΕΘΑ ΠΟΛΛΩ ΚΑΡΡΟΝΕΣ :beer: :beer: :beer:
Cpt. Haddock
06/11/2010, 09:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Giorgos19
Ψαξε στο youtube να ακουσεις και θα καταλαβεις :winka:
τι γιουτουμπ ρε παιδια live mετρανε αυτα μονο:lol: :lol: :lol:
θα παει κανεις?:D
καπιταν :a13:
Cpt. Haddock
06/11/2010, 09:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
καπιταν :a13:
Αν δεν κατεβω Αναβυσσο (που πιθανον μια και βλεπω να φυσαει αυριο...), μπορει :wave2:
Aggelos_SV
06/11/2010, 10:22
12:30 ειναι Καπετανιε! Τα παιδια εχουν κανει πολυ καλη δουλεια. Οποιος εχει ελευθερο χρονο, αξιζει να περασει μια βολτα για να δει την επιδειξη!
Θα σου πω σίγουρα το απόγευμα γιατί παίζει και αυτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=112994) :winka:
Allst@rf
06/11/2010, 10:36
οι ουρανοι ειναι δικοι σας παιδια...
καλες πτησεις και full afterburner λεμε...
εγω παντος δεν μπορω να ξεχασω με τπτ τον ηχο των F-4 που ειχα ακουσει καποτε στην Ανδραδιβα...
το πιο αγαπημενο μου αεροσκαφος...
Allst@rf
06/11/2010, 10:38
αληθεια αυτο το εχετε δει εσεις οι επιγειοι?
http://www.youtube.com/watch?v=_PF8A11AWTY
Στον Αραξο αραγε να παιξει τιποτα?:look: :look: :look:
Giorgos19
06/11/2010, 10:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
:D
Ολα τα αεροδρομια θα ειναι ανοιχτα. Αλλα για επιδειξη, μονο στην Ταναγρα.
217959
:sad: :sad: :sad:
Μου πεφτει λιγο μακρυα γαμωτο...
sapila racing
06/11/2010, 10:50
Aπό τις δοκιμές προχτές στην Τανάγρα.
http://rapidshare.com/files/429187603/tanagra.mp4
Toν παρακολουθούσα ενα τέταρτο, δυστυχώς το κινητό δεν βοηθάει πολύ, αλλά θα πάρετε μια γεύση. :smokin:
Giorgos19
06/11/2010, 10:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Aπό τις δοκιμές προχτές στην Τανάγρα.
http://rapidshare.com/files/429187603/tanagra.mp4
Toν παρακολουθούσα ενα τέταρτο, δυστυχώς το κινητό δεν βοηθάει πολύ, αλλά θα πάρετε μια γεύση. :smokin:
Σαπιλα ΕΑΒ εισαι ε? Μηπως μπορεσες να διακρινεις αν φορουσε τις συμμορφες δεξανες καυσιμου?
sapila racing
06/11/2010, 11:04
Σαπιλα ΕΑΒ εισαι ε? Μηπως μπορεσες να διακρινεις αν φορουσε τις συμμορφες δεξανες καυσιμου?
Μωρε παντού είμαι εγω, ημουνα ΕΑΒ για ενα τριμηνο μεχρι προχτες, ημουν και πριν 10 χρόνια. Την αλλη εβδομάδα θα είμαι Ρουμανία....
Δεν είδα extra δεξαμενές, αλλά ηταν άκρως εντυπωσιακές οι δοκιμές για την αυριανη επίδειξη. Ανέβαινε κατακόρυφα και το γυριζε κιόλας, κατεβαινε με κλειστα τα καυσιμα και το αφηνε να πεφτει μεχρι τα 200 μετρα περίπου όπου το γκάζωνε τέρμα κι εφευγε παλι πανω.
Οι συναγερμοί στο παρκινγκ τρελλάθηκαν, πως καταφερα και τον πρόλαβα με το κινητό οταν περασε απο πανω μου ηταν θαύμα. :lol:
Οποιος μπορεί να πάει, δεν θα το μετανοιώσει. Ανατριχίλα!!!
Νά'στε όλοι (Ι και Μηχ) καλά και μην πτοείστε ούτε από Πάγκαλους ούτε από Βενιζέλους...αυτοί αν ποτέ έρθει η (κούφια) ώρα θα την κοπανήσουν χεσμένοι όπως κάναν αναρίθμητοι προκάτοχοί τους στο παρελθόν...εμείς θα το βγάλουμε το φίδι απ'την τρύπα...πάλι :beer: Εμείς (ΠΝ) ,εσείς κι οι άλλοι (ΕΣ):wave2:
doctor x
06/11/2010, 11:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
και να προσεχεται...
και να δίνεται και καμιά βόλτα μοναχοφάιδες...:mad:
:lol:
μην εισαι...σιγουρος οτι το...θες:bigcry:
Στατική έκθεση θα έχει και στο Τατόι,
Θα κατεβάσουμε και εμείς ένα Ανεμόπτερο :D , θα μπορείτε να μπείτε και μέσα.
Η επίδειξη με το F16 θα επαναληφθεί στο Τατόι την Δευτέρα:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από westie
Νά'στε όλοι (Ι και Μηχ) καλά και μην πτοείστε ούτε από Πάγκαλους ούτε από Βενιζέλους...αυτοί αν ποτέ έρθει η (κούφια) ώρα θα την κοπανήσουν χεσμένοι όπως κάναν αναρίθμητοι προκάτοχοί τους στο παρελθόν...εμείς θα το βγάλουμε το φίδι απ'την τρύπα...πάλι :beer: Εμείς (ΠΝ) ,εσείς κι οι άλλοι (ΕΣ):wave2:
μεγα το της θαλασσης κρατος:winka:
:sun:
Cpt. Haddock
06/11/2010, 14:40
Να 'ναι καλα οι γκόμενες....
Το συγκεκριμένο πρεπει να ειναι αυτο που ηρθε στην ΕΑΒ με διαλυμένα slats :lol:
Τους πιλότους τους :a021: λιγο :p
Αλλα το ταυτοχρονο ακουσμα τεσσαρων J-79 με φουλ μετακαυση, στα 10 μετρα αποσταση, σου προκαλει, εξακριβωμενα, αρρυθμιες!!:lol:
Εμένα αυτό μου προκαλεί κάτι περισσότερο από αρυθμίες...:
http://www.youtube.com/watch?v=TSpBw8vigrA
:a8:
hidefnick
06/11/2010, 14:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Ραπτομηναχή..... :beer: :beer: :beer: :beer:
ducpilot
06/11/2010, 14:54
Να ειναι καλα τα παλικαρια που κανουν την δουλεια αθορυβα χωρις φανφαρες και αλλα τετοια,και με τους μαλακες που εχουν για πολιτικους προισταμενους,να ειστε παντα καλα παιδες.:beer:
ton r2800 πρεπει να τον ακουσεις απο κοντα για να καταλαβεις γιατι μιλαμε:D :smokin: :smokin: :smokin:
:sun: :sun: :sun: :sun:
respect
να είναι όλοι και για πάντα καλά
ευχαριστούμε
Πολλά respect στους πιλότους των Canadair και όλων των πυροσβεστικών που κάθε καλοκαίρι τους βγαίνει η πέτσα…
Πολλά respect στους πιλότους και τα πληρώματα ελικοπτέρων που συμμετέχουν σε έρευνα και διάσωση…
Για τα Φ-16 Μπλοκ 356 ,αφτερμπερν , RR, Τουρμπο κ.λ.π., καλό είναι να πουλήσουμε κανένα και να πάρουμε 5-6 κανανταιρ που τα χρησιμοποιούμε κάθε χρόνο και σώζουν ζωές και περιουσίες… βέβαια αυτά δεν είναι ωραία για …επίδειξη…
Cpt. Haddock
06/11/2010, 15:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Πολλά respect στους πιλότους των Canadair και όλων των πυροσβεστικών που κάθε καλοκαίρι τους βγαίνει η πέτσα…
Πολλά respect στους πιλότους και τα πληρώματα ελικοπτέρων που συμμετέχουν σε έρευνα και διάσωση…
Για τα Φ-16 Μπλοκ 356 ,αφτερμπερν , RR, Τουρμπο κ.λ.π., καλό είναι να πουλήσουμε κανένα και να πάρουμε 5-6 κανανταιρ που τα χρησιμοποιούμε κάθε χρόνο και σώζουν ζωές και περιουσίες… βέβαια αυτά δεν είναι ωραία για …επίδειξη…
Βασικα πρέπει να αποσυρουμε πρωτα ότι αρχαιολογία ακομα κραταμε σε μοιρες πρωτης γραμμης μονο και μονο για να ευημερουν οι αριθμοι της δυναμης αεροσκαφων του ΑΤΑ (ονομαστικα παντα γιατι απο διαθεσιμότητα...)
Ολα τα RF-4της 348 (οσα πετανε ακομα δλδ), που καταπινουν τονους καυσιμα και χρειαζονται και δυο πιλοτους, ολα τα Α7 που εχουν απομεινει (μια μοιρα) και μετα όλα τα F4-E που κι αυτα δεν εχουν πλεον να προσφερουν κατι και επισης χρειάζονται τονους καυσιμα και δυο πιλοτους.
Αυτα αν θες να λειτουργησεις μια σοβαρη ΠΑ και όχι απλα να παρουσιαζεις καλα νουμερα στον υπουργο...
επιλεκτικά τα ρισπέκτ σου ggs...
Όσο για την πώληση των μαχητικών, δεν θα μπορούσα να συμφωνίσω περισσότερο.
επιλεκτικά τα ρισπέκτ σου ggs...
:nono:
Όλοι οι πιλότοι της ΠΑ έχουν τα ρεσπεκτ μου γιατί τους θεωρώ ανθρώπους πολύ πάνω από τον μέσο όρο πνευματικά ,ψυχικά και σωματικά.
Το θέμα είναι πως τους χρησιμοποιούμε αυτούς τους τόσο πολύτιμους ανθρώπους…
Mesa. Ας τα πουλησουμε ολα. ΔΕν χρειαζεται αλλωστε η Πολεμικη Αεροπορια. Ας παραμεινουμε με ενα μεγαλο στολο πυροσβεστικων και αεροψεκαστικων οπως ολος ο πολιτισμενος κοσμος.
Αν ειναι δυνατο να εχουμε Π.Α, οι απολιτιστοι. Βρε στο σφυρι ολα!
Και αυτοι οι πιλοτοι της Π.Α που καθονται και τους πληρωνουμε, γιατι δεν παιρνουν παραδειγμα απο τους συναδελφους τους στα πυροσβεστικα. Ας πιασουν απο κανα πιλοτηριο στην Aegean και στην Οlympic, να μας πηγαινουν με ασφαλεια στη Μυκονο κσι στη Ροδο το καλοκαιρι, μη παει και χαμενη τοση εκπαιδευση.
doctor x
06/11/2010, 15:54
απλα νομιζω το προβλημα της πυροσβεσης στην Ελλαδα δεν εχει να κανει τοσο με τον αριθμο ιπταμενων μεσων...
ακουγεται...πιασαρικο παντως:bigcry:
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimdoc
Mesa. Ας τα πουλησουμε ολα. ΔΕν χρειαζεται αλλωστε η Πολεμικη Αεροπορια. Ας παραμεινουμε με ενα μεγαλο στολο πυροσβεστικων και αεροψεκαστικων οπως ολος ο πολιτισμενος κοσμος.
Και αυτοι οι πιλοτοι της Π.Α που καθονται και τους πληρωνουμε, γιατι δεν παιρνουν παραδειγμα απο τους συναδελφους τους στα πυροσβεστικα. Ας πιασουν απο κανα πιλοτηριο στην Aegean και στην Οlympic, να μας πηγαινουν με ασφαλεια στη Μυκονο κσι στη Ροδο το καλοκαιρι, μη παει και χαμενη τοση εκπαιδευση.
+ απειρο
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimdoc
+ απειρο
yamahas 13
06/11/2010, 16:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
Και μετά μας λέει ο ''κύριος'' Πάγκαλος αντιπαραγωγικούς! Ας το πει αυτό στους πιλότους της ΠΑ που ακόμα και στις ασκήσεις παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα με τα χρέπια που πετάνε! Γιατί τα αεροπλάνα πετάνε από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των μηχανικών τους και με πατέντες, αφού από το πολύ κόψε-κόψε στα έξοδα κόβουν και σε προμήθειες βασικών ανταλακτικών! Αυτά εμείς στα καράβια του ΠΝ τα βλέπουμε σε κάθε άσκηση live. Να είσται καλά ρε παλικάρια και ας ελπίσουμε να μην μας χρειαστούνε! Αλλά δυστηχώς μόνο έτσι θα καταλάβουν οι πολιτικοί μας πόσο ανάγκη μας έχουν.
Δυστυχώς ο Πάγκαλος, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό έχει δίκιο για αυτά που είπε.
Έπηξα τόσες μέρες για τη μαλακοέκθεση, καθαρά για τη μούρη & για να πάρουν κάποιοι βαθμό.
Δε γράφω παραπάνω, αλλά βιώνω εδώ και μερικές μέρες από πρώτο χέρι, το πως μπαίνουν λεφτά σε τσέπες κάποιων.
Κατά τα άλλα, ας έχουν όλοι την υγεία τους.
Αρχικά δημιουργήθηκε από yamahas 13
Και μετά μας λέει ο ''κύριος'' Πάγκαλος αντιπαραγωγικούς! Ας το πει αυτό στους πιλότους της ΠΑ που ακόμα και στις ασκήσεις παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα με τα χρέπια που πετάνε! Γιατί τα αεροπλάνα πετάνε από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των μηχανικών τους και με πατέντες, αφού από το πολύ κόψε-κόψε στα έξοδα κόβουν και σε προμήθειες βασικών ανταλακτικών! Αυτά εμείς στα καράβια του ΠΝ τα βλέπουμε σε κάθε άσκηση live. Να είσται καλά ρε παλικάρια και ας ελπίσουμε να μην μας χρειαστούνε! Αλλά δυστηχώς μόνο έτσι θα καταλάβουν οι πολιτικοί μας πόσο ανάγκη μας έχουν.
+1000 :beer:
ego_o_idios
07/11/2010, 10:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
Αίεν υψικρατείν...Να είστε καλά ρε παληκάρια που παίζετε τη ζωή σας κορώνα-γράμματα εκεί πάνω στους αιθέρες.Ευχαριστούμε...
ke otan girnate apo ta kato seklana ferte mas ke kana komati pastourma na kanoume kefi
re den mas xezete me ta tsoglania pou ka8onte ke pezoune me ta lefta tou elina forologoumenou ke kanoun tous magkes me oximata ekatomirion evro pou tous plironoume aviasta avasanista:rotflmao:
a na xa8ite vlakes:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από westie
...εμείς θα το βγάλουμε το φίδι απ'την τρύπα...πάλι :beer: Εμείς (ΠΝ) ,εσείς κι οι άλλοι (ΕΣ):wave2:
Σιγα τα καλτσον...:o
AUFGEBRACHT
07/11/2010, 13:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από ego_o_idios
ke otan girnate apo ta kato seklana ferte mas ke kana komati pastourma na kanoume kefi
re den mas xezete me ta tsoglania pou ka8onte ke pezoune me ta lefta tou elina forologoumenou ke kanoun tous magkes me oximata ekatomirion evro pou tous plironoume aviasta avasanista:rotflmao:
a na xa8ite vlakes:lol:
..Κι αν φέρουνε πολλούς παστουρμάδες μπορούν να τους πουλήσουν για να φτιαχτεί ένα καλό σχολείο να μάθουν να γράφουν στα ελληνικά μερικοί οι ίδιοι :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Χμμμ, να σε ενδιαφέρει η σπατάλη των χρημάτων των ελλήνων φορολογούμενων χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης καν γνώση της ελληνικής γλώσσας :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Σάμ γιούσφουλ άντρεσες φορ γιού δε σέϊμ, άϊ χόουπ σάμουαν γουίλ χέλπ γιου
http://www.guide-of-athens.gr/category.php?category_id=254
Ασε το παλικαρι (εγο ο ιδιως αυτοπροσοπος), ειναι μια κατηγορια μονος του!!!
Τι πινεις και δε μας δινεις, πρεπει να ειναι πολυ καλο!!! Δωσε και μενα μπαρμπα!!!
Sotiris S.
07/11/2010, 13:30
Vstrommer71
07/11/2010, 15:03
Εγω παντως-μερικως-θα συμφωνησω με τον Afrotwin
Καλυτερα καμμια 200αρια αεροπλανα λιγοτερα,και κανα νοσοκομειο περισσοτερο θα ηθελα
Μια ζωη καθομαστε και χαλαμε τον εθνικο κορβανα,επενδυοντας τον σε αεροπλανα και βαπορια μην τυχον ερθουν και μας κανουνε ντα-ντα οι Τουρκοι,οι Βουλγαροι,οι Σκοπιανοι,οι Αμερικανοι,οι εξωγηινοι,βαλτε οτι εχθρο θελετε στον τιτλο.
Εαν ειχαμε επενδυσει σε κοινωνικο κρατος-εκπαιδευση-υγεια-προνοια πιο ασφαλεις θα ημαστε
Ξεκολλατε επιτελους απο την λογικη της παπαρολογιας των παπαδοκαρατζαφερηδων
Οι γειτονες μας εχουν τα δικα τους προβληματα για να ασχοληθουν
Επειδη σε καθε κρατος υπαρχει μια μεριδα βλαμενων-στρατοκαβλων-εθνικοπατριωτων-μεγαλοιδεατων δεν σημαινει οτι ολοι ειμαστε ιδιοι.
Ας ξεκινησουμε λοιπον εμεις οι ιδιοι να ειμαστε λιγο πιο υπερηφανοι ως Ελληνες προσεχοντας τους συνανθρωπους μας,δινοντας καμμια συνταξη στους παππουδες μας και φτιαχνοντας κανα σχολειο και κανα νοσοκομειο και δεν πειραζει
Εγω θα ζησω και με λιγοτερα F16Block ταδε και ας ειναι και λιγοτερα τα παλικαρια που ιπτανται στους αιθερες για να μας προστατευουνε.Απο την πολλη "προστασια" ολων των εχοντων εξουσια πανω στον κορφο μας χορτασαμε!:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
Εγω παντως-μερικως-θα συμφωνησω με τον Afrotwin
Καλυτερα καμμια 200αρια αεροπλανα λιγοτερα,και κανα νοσοκομειο περισσοτερο θα ηθελα
Μια ζωη καθομαστε και χαλαμε τον εθνικο κορβανα,επενδυοντας τον σε αεροπλανα και βαπορια μην τυχον ερθουν και μας κανουνε ντα-ντα οι Τουρκοι,οι Βουλγαροι,οι Σκοπιανοι,οι Αμερικανοι,οι εξωγηινοι,βαλτε οτι εχθρο θελετε στον τιτλο.
Εαν ειχαμε επενδυσει σε κοινωνικο κρατος-εκπαιδευση-υγεια-προνοια πιο ασφαλεις θα ημαστε
Ξεκολλατε επιτελους απο την λογικη της παπαρολογιας των παπαδοκαρατζαφερηδων
Οι γειτονες μας εχουν τα δικα τους προβληματα για να ασχοληθουν
Επειδη σε καθε κρατος υπαρχει μια μεριδα βλαμενων-στρατοκαβλων-εθνικοπατριωτων-μεγαλοιδεατων δεν σημαινει οτι ολοι ειμαστε ιδιοι.
Ας ξεκινησουμε λοιπον εμεις οι ιδιοι να ειμαστε λιγο πιο υπερηφανοι ως Ελληνες προσεχοντας τους συνανθρωπους μας,δινοντας καμμια συνταξη στους παππουδες μας και φτιαχνοντας κανα σχολειο και κανα νοσοκομειο και δεν πειραζει
Εγω θα ζησω και με λιγοτερα F16Block ταδε και ας ειναι και λιγοτερα τα παλικαρια που ιπτανται στους αιθερες για να μας προστατευουνε.Απο την πολλη "προστασια" ολων των εχοντων εξουσια πανω στον κορφο μας χορτασαμε!:beer:
ξεφεύγουμε αλλά τέσπα...
να σε πω, δεν έχεις φυλάξει ποτέ σύνορα έτσι?
Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
Σιγα τα καλτσον...:o
Εκ του ασφαλούς μπορείς να μιλάς όσο θέλεις φίλε μου...γιατί μάλλον (ελπίζω δλδ) αχρείαστοι είμαστε:smilea:
Επιπλέον, δεν περιαυτολογούμε, απλά επισημαίνουμε το γεγονός της απουσίας των πολιτικών σε όλες τις κρίσιμες στιγμές...μην απομονώνεις ένα κομμάτι από μια σκέψη-συλλογισμό και σχολιάζεις ανεξάρτητα.Αυτά τα κάνουν κάτι λουτσοδημοσιογράφοι που θέλουν να βγάλουν λαβράκι ή γκομενίτσες που γκρινιάζουν χωρίς αιτία...φιλικά πάντα:wave2:
Buenaventura
07/11/2010, 19:32
Το ΠΝ ειναι το καλυτερο ρε...
Παει η Αεροπορια,βομβαρδιζει τα παντα...
Παει και ο Στρατος,καθαριζει τους λιγους που εχουν απομεινει...
.
.
.
.
.
.
Και παει και το ΠΝ και κανει μια δεξιοσαρα πανω στην φρεγατα....:lol:
yamahas 13
07/11/2010, 22:03
Μάγκες έλεος δεν είπε κανείς ότι ετοιμαζόμαστε για πόλεμο και προσωπικά δεν πιστεύω οτι θα γίνει, όχι με τη μορφή που εννοούμε όλοι τουλάχιστον. Εγώ συμφωνώ με τον Vstrommer71 ότι θα είμασταν πιο ασφαλείς αν είμασταν όλοι οι Έλληνες ενομένοι, που να ενδιαφέρεται ο ένας για τον άλλο. Και όχι όταν ακούμε να χτυπάει ένας συναγερμός και φυσικά ξέρουμε ότι δεν είναι ο δικός μας να γυρνάμε πλευρό. Και γι' αυτο χρειάζονται καλά δημόσια σχολεία. Για να γίνει σωστή εκπαίδευση της ιστορίας και της γλώσσας μας. Όπως και το πέρασμα των ηθών και εθίμων από γενιά σε γενιά. Γιατί δεν μπορεί να μένεις στη ιστορία, αλλά αλίμονο στον λαό που όχι μόνο δεν σέβεται την ιστορία,τα ήθη και τα έθιμά του, αλλά τα απαρνείται κι όλας. Επίσης με καλά δημόσια νοσοκομεία ώστε να είναι όλοι υγειής. Γιατί τι να την κάνω μια χώρα που ξέρει να μιλάει, αλλά δεν μπορεί να πάρει τα πόδια της. Τι να το κάνω να έχω 100 καράβια και 500 αεροπλάνα, αν το πρωσοπικό των Ε.Δ. είναι το μισό σακατεμένο από έλειψη ειδικών μηχανημάτων ή από άσχετους γιατρούς (προσωπική εμπειρία και δυστηχώς υπάρχουν κι άλλοι). Αλλά δεν μπορείς να σβήνεις έτσι απλά το παρελθόν γιατί φίλοι μου ''Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις κι ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον'' Σεφέρης Γ.. Και δεν το λέω αυτό για καννέναν από εδώ μέσα, αλλά για τους πολιτικούς μας, που όχι μόνο μας έχουν τσακίσει με τις κρατήσεις (και έχουμε και τον Βερίκιο να λέει ότι είμαστε ακριβοπληρωμένοι), αλλά δεν μας σέβονται κι όλας. Δεν σέβονται ανθρώπους με 18 χρόνια στόλο όταν φεύγουν εξάμηνο ταξίδι, ανθρώπους που πετάνε στα canadair και στα υπόλοιπα υπτάμενα φέρετρα, ανθρώπους που επί 20 χρόνια αλλάζουν σπίτι κάθε 2 ή 3 χρόνια σε όλη την Ελλάδα Και όλοι αυτοί αφήνουν πίσω γυναίκα και παιδιά και κάπιοι από αυτούς δεν ξέρουν όταν φύγουν αν θα ξαναγυρίσουν. Κι εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν καλά δημόσια σχολεία, ή καλά νοσοκομεία. Γι' αυτό ηρεμήστε. Εμείς όλοι οι στρατιωτικοί μαζί σας είμαστε. Κι εμείς κομάτι αυτής της κοινωνίας είμαστε. Αλλά κάπιοιος από εδώ μέσα ήθελε να δώσουμε έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους, που μετά κόπων και βασάνων προσπαθούν να υπερασπιστούν ότι μας έχει απομείνει. Την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ.
Μην παιδεύσαι.
Εδώ γράφουν άτομα που θα κάναν τα πάντα να μην υπηρετήσουν. Κι όταν υπηρετήσαν -τα 10-20 μηνάκια- κλάιγαν για μία αδεια ή όταν κάναν νούμερο.
Κάποιοι ακόμη προσπαθούν να ξεχάσουν κάθε μέρα και ώρα που φόρεσαν παραλλαγή. Ακόμη και αν ήταν σε κλιματιζόμενο γραφείο.
Αυτά που τους λέτε ακούγονται παπαριές.
Διεθνιστές, αντεθνικοί, το αιγαίο ανήκει στα ψάρια, S300 να'ναι οι ώρες σας, να αγοράσουμε πυροσβεστικά πουλώντας τα μαχητικά, να κάνουμε σκράπ τα τανκς, και τα ρέστα.
@μπάμπη: έστω ότι φυλλάξαν, ρε. Και τί έγινε...? άδειες στολές ήταν για δύο ώρες.
Vstrommer71
08/11/2010, 01:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
ξεφεύγουμε αλλά τέσπα...
να σε πω, δεν έχεις φυλάξει ποτέ σύνορα έτσι?
Aλεξ/πολη,12 ΤΥΠ/ΛΕΜ,ΔΕΑ,εφοδιασμος,ειχα τον μισο Εβρο να μοιρασω τροφιμα υπηρεσιας
9 μηνες στην πολυ ομορφη πολη
Να δειξω και ταυτοτητα οτι υπηρετησα 24 μηνες?:smokin:
Ειδα αρκετα μεσα στο στρατευμα και θα πω μια κουβεντα:
Λυπαμαι τους-πολλους,αλλα μειοψηφια-ΑΞΙΟΥΣ ανθρωπους εκει μεσα που συνθλιβονται σε αυτο το καζανι της μετριοτητας και της ρεκλας που ονομαζεται ενοπλες δυναμεις
Και ναι,στον μικρο μου αδερφο του λεω κοπανα την να κανεις κανα μεταπτυχιακο εξω,κι ουτε ωρα σε αυτην την κακομοιρια που λεγεται ΕΣ...
Eνα αεροπλανο λιγοτερο=ενα νοσοκομειο/σχολειο/ΚΑΠΗ περισσοτερο:wave2:
Aλεξ/πολη,12 ΤΥΠ/ΛΕΜ,ΔΕΑ,εφοδιασμος,ειχα τον μισο Εβρο να μοιρασω τροφιμα υπηρεσιας
9 μηνες στην πολυ ομορφη πολη
Να δειξω και ταυτοτητα οτι υπηρετησα 24 μηνες?:smokin:
Ειδα αρκετα μεσα στο στρατευμα και θα πω μια κουβεντα:
Λυπαμαι τους-πολλους,αλλα μειοψηφια-ΑΞΙΟΥΣ ανθρωπους εκει μεσα που συνθλιβονται σε αυτο το καζανι της μετριοτητας και της ρεκλας που ονομαζεται ενοπλες δυναμεις
Και ναι,στον μικρο μου αδερφο του λεω κοπανα την να κανεις κανα μεταπτυχιακο εξω,κι ουτε ωρα σε αυτην την κακομοιρια που λεγεται ΕΣ...
Eνα αεροπλανο λιγοτερο=ενα νοσοκομειο/σχολειο/ΚΑΠΗ περισσοτερο:wave2:
παραδέξου το ε, πήγες δόκιμος για τα μόρια :lol:
Vstrommer71
08/11/2010, 01:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
παραδέξου το ε, πήγες δόκιμος για τα μόρια :lol:
Nope,για τα γκαφρα
Βλεπεις οι δικοι μου δεν ειχαν τα λεφτα για να ειμαι οικονομικα καλα στο στρατο οποτε η λυση του ΔΕΑ επιλεχτηκε για οικονομικους λογους.
29 χρονων που μπηκα,τι μορια να παρω,συνταξεως?:lol:
Cpt. Haddock
08/11/2010, 05:41
Ειναι εντυπωσιακό πως το διλλημα "αεροπλανα ή νοσοκομεία/σχολεια", κρατάει ακομα απο το 1984 που εμφανιστηκε (με αφορμη την "αγορά του αιώνα")
Ώπα.. καθίστε λίγο γιατί ορισμένοι θα με τρελλάνετε.. (οι συνήθης ύποπτοι σε αυτά τα threads, άγνωστο γιατί επιμένετε να μπαίνετε αφού σας χαλάνε..)
Να μειώσουμε τον στόλο των Α/Φ για να χτίσουμε νοσοκομεία και σχολεία.. Ωραία, έστω ότι το εφαρμόζουμε.. πόσα σχολεία να ανταλλάξουμε με αεροσκάφη? 10 είναι καλά? να τ' αφήσω? 20? και νοσοκομεία? Γιατί και στις δύο κατηγορίες δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσει κανείς ότι όσο περισσότερα έχεις τόσο το καλύτερο..
Και επειδή είμαι ανοιχτοχέρης εγώ συνεχίζω, να κόψουμε JP5 να δώσουμε δωρεάν πετρέλαιο σε ανέργους, να διώξουμε μερικούς μηχανοσυνθέτες και να πάρουμε γιατρούς, να κόψουμε και μερικούς Τ/Η και να πάρουμε καθηγητές και το παραλήρημα ποτέ δεν τελειώνει.. Και αφού πετσοκόψουμε μία κατηγορία και πάλι η στρόφιγγα κλείσει (λεφτά υπάρχουν που πήγαν τα λεφτά) μετά θα μπούμε ξανά στη διαδικασία, αυτή τη φορά θα συγκρίνουμε πχ παιδεία με υγεία όπου θα υπερισχύσει το δεύτερο κτλπ..
Να μειώσουμε 200 μαχητικά (τόσος είναι χονδρικά όλος και όλος ο αξιόμαχος στόλος) να πάρουμε πυροσβεστικά αεροσκάφη.. Λύση δεν είναι να καταπολεμηθεί η αιτία για την οποία στην Ελλάδα μπαίνουν πυρκαγιές, οι αποχαρακτηρισμοί κτλπ, λύση είναι να κάνουμε τον μεγαλύτερο στόλο πυροσβεστικών στην Ευρώπη (και έναν από τους μεγαλύτερους στον κόσμο) ακόμα μεγαλύτερο και να συνεχίσουμε να καίμε ότι έχει μείνει.. Το πρόβλημα των πυρκαγιών στην Ελλάδα είναι πρόβλημα ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ && ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ όχι έλλειψης εναέριων μέσων.
Δεν θα το βγάλουν αυτοί οι άνθρωποι το φίδι από την τρύπα.. Και ποιος θα το βγάλει ακριβώς? Εγώ σχεδιάζοντας γράφους στο εργαστήριο? Δεν είμαστε στο 1920, 30, 40 (και για το 40 πολύ αμφιβάλλω..) να κάνουμε μία επιστράτευση, να δούμε τους 300 σε dvd να πάρουμε το τουφέκι και να ανέβουμε στο βουνό φωνάζοντας ΓΙΟΥΥΥΥΡΙΑ να σφάξουμε τουρκόσπορους..
Οποιαδήποτε αμφισβήτηση καταλήξει σε διένεξη, αυτή θα κρατήσει το πολύ 72 ώρες που σημαίνει ότι ο στρατός θα έχει την μικρότερη εμπλοκή, με τις επιχειρήσεις να διεξάγονται κυρίως από ΠΝ και ΠΑ, κατεξοχήν τεχνοκρατικά όπλα, που απαιτούν κατάρτιση στο κάθε αντικείμενο (Εκτός και αν μηχανοσυνθέτες, Τ/Η, οπλουργοί, ηλεκτρολόγοι αεροσκαφών, πυροτεχνουργοί κτλπ μπορούν να καλυφθούν από επιστρατεύσεις..). Οι άνθρωποι αυτοί δεν παίζουν με gadget kk$, εκπαιδεύονται για την μέρα που θα κληθούν να κάνουν αυτό με το οποίο τους έχει επιφορτίσει η πολιτεία.. Φαντάζομαι οποιοσδήποτε ΔΚΤΗΣ battery SAM που περιμένει έναν AGM-88 HARM ανταλλάζει την θέση του ευχαρίστως με τον κύριο εμού του ιδίου κτπλ.. Φαντάζομαι ότι το ίδιο ισχύει και για όλους τους τεχνικούς και χειριστές των Α-7Ε που παλεύουν με τις βλάβες ενός αεροσκάφους που υπηρετεί από το 1975 με ότι αυτό σημαίνει σε βλάβες, κίνδυνο και διαθεσιμότητες..
Η Ελλάδα είναι μία χώρα με μικρό πληθυσμό και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αντιπαρατάξει χερσαίες δυνάμεις. Αναγκαστικά χρειάζεται αεροπορική υπεροχή (ή έστω ισσοροπία) προκειμένου να μην κάνει παραχωρήσεις σε κυριαρχικά δικαιώματα. Αντίστοιχο μοντέλο αναγκαστικά ακολουθούν το Israel, η Taiwan κτλπ. Ήδη στην περίπτωση της Ελλάδας το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν υπάρχει με το ποιοτικό να έχει σχεδόν χαθεί, και την κατάσταση σώζουν προσωρινά κάποια συγκεκριμένα όπλα όπως οι Exocet στο Αιγαίο και τα βλήματα Scalp στην κρούση.. Αν δεν θέλουμε να δούμε άμεσα παραχωρήσεις σε κυριαρχικά δικαιώματα χρειαζόμαστε νέο μαχητικό. Όλα τα στατιστικά από την τουρκική επιθετικότητα εκεί οδηγούν, και το αστείο είναι ότι όταν πάλι κάποια σημαία "θα πάρει ο αέρας" το μήνυμα δεν θα ληφθεί, και θα φταίνε πάλι οι ηγεσίες.. Υπάρχει μία λεπτή γραμμή ανάμεσα στην γενναιότητα και στη μαλακία.. Όταν ξέρεις ότι ο αντίπαλος υπερέχει αναγκαστικά κάθεσαι στ' αυγά σου και κάνεις ότι καλύτερο μπορείς, προσπαθείς να κατευνάσεις το θηρίο..
Επίσης κάποιος να μου κάνει λιανά τι σχέση ακριβώς έχει η ανακατάταξη στην ΠΑ και στις ΕΔ γενικά με τις εκδηλώσεις για την γιορτή της αεροπορίας.. Οι προαγωγές γίνονται βάσει ενός χρονοδιαγράμματος, των κενών θέσεων και της σειράς που αποφοίτησες από τη σχολή..
Επίσης θα ήθελα πολύ να μάθω πως γίνεται κάποιος να κερδίσει χρήματα από τη γιορτή της αεροπορίας.. Θα λαδώσουν οι Αερομοντελιστές ή η αερολέσχη?
Το ότι κάποιος υπηρετεί σε μία μη παραγωγική, περιφερειακή, υποστηρικτική επιστασία δεν σημαίνει ότι η πλειονότητα δεν είναι παραγωγική.. Φαντάζομαι ότι πολλοί από την ΜΣΒ στα χανιά θα προτιμούσαν μία θέση στο ΣΕΕΠ..
PS.1
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=15157&Itemid=83
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=15151&Itemid=83
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=15056&Itemid=83
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=15043&Itemid=83
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=15033&Itemid=83
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=14970&Itemid=83
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=14969&Itemid=83
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=14466&Itemid=83
Αυτά είναι μόνο της τελευταίας βδομάδας (και αν).. Ευχαρίστως να ανεβάσω και στατιστικά παραβιάσεων ΕΕΧ & FIR.
PS.2
@Trap.. :beer: τρομερή επιλογή..
@Giorgos19 απίστευτη φωτογραφία..
PS.3
Στο συγκεκριμένο θέμα πάντως ο μέσος έλληνας δεν θα αλλάξει ποτέ...
Την δευτέρα πάει στην έκθεση και καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι, την τρίτη γίνεται ένα ατύχημα και φωνάζει στις ειδήσεις για τα Α/Φ ιπτάμενες νεκροφόρες, την Τετάρτη που έρχεται η ώρα να βάλει το χέρι στην τσέπη έχουμε πολλά αεροπλάνα και οι πιλότοι είναι τεντιμποϊδες που παίζουν με μουνοπαγίδες εκατομυρρίων..
Vstrommer71
08/11/2010, 16:14
Μπορουμε-ευτυχως-να διαφωνουμε
Επιμενω οτι η Ελλαδα θα ηταν σε πολυ καλυτερη κατασταση αν ειχε καλυτερη οικονομια-παιδεια-εκπαιδευση
Αγοραζοντας συνεχως οπλα,οπλα κα νεα οπλα το μονο που καταφερνουμε ειναι να κανουμε πλουσιες τις εταιριες οπλων και καμποσους πολιτικους εδω μεσα
Ως προς την πολυ ωραια καραμελα οτι και καλα πρεπει να εχουμε αεροπορικη υπεροχη και αλλα τετοια ομορφα,να πω μονο οτι δεν θυμαμαι και ποτε να ειχε η Ελλαδα υπεροχη σε υλικο και μεσα σε καναν πολεμο ε?
Οποτε ας φτιαξουμε εναν στρατο,μικροτερο,αποτελεσματικοτερο,οικονομικοτερο αποτελουμενο αποκλειστικα απο επαγγελματιες εκπαιδευμενους στο αντικειμενο τους,κι οχι στο βυσμα και στο Παμε Στοιχημα.
Κι ετσι θα εχουμε και το αξιομαχο(που καθε χωρα χρειαζεται εννοειται) και μια ΜΕΓΑΛΗ οικονομια σε χρηματα τα οποια τωρα τα πεταμε σε σακαρακες των Αμερικανων και υποβρυχια που γερνουν!
Η χωρα -δυστυχως- αυτην την στιγμη κινδυνευει απο τα προβληματα που μας εχουν φορεσει οι πολιτικοι μας και πολυ λιγοτερο απο εξωτερικες απειλες.
Δεν μπορουμε να αλληθωριζουμε στις αναγκες των πολλων για να αγοραζουμε οπλα,νομιζω ειναι σαφες αυτο που λεω
@Πακετανιο!
Το διλημμα υπαρχει απο πολυ παλια,ειναι γεγονος.Με το χαλι που υπαρχει ομως,επιστρεφει δριμυτερο
Καποτε παλιοτερα μας ελεγαν οτι μπορει να βγαλουμε ενα πτυχιο και να βρουμε δουλεια,να δουλευουμε σε ανθρωπινα ωραρια,με αξιοπρεπεις απολαβες και οτι καποια στιγμη θα αρχισουν ακομα και αυτα να αμφισβητουνται.
Καποτε γελαγαμε με αυτα και λεγαμε οτι αυτα ειναι ''ξυλινη γλωσσα'',παλαιολιθικα κλπ.
Οπως ειδατε εχει ο καιρος γυρισματα.
Μαζι τα φαγαμε:sick:
Επιμενω οτι η Ελλαδα θα ηταν σε πολυ καλυτερη κατασταση αν ειχε καλυτερη οικονομια-παιδεια-εκπαιδευση
Συμφωνώ απολύτως
Αγοραζοντας συνεχως οπλα,οπλα κα νεα οπλα το μονο που καταφερνουμε ειναι να κανουμε πλουσιες τις εταιριες οπλων και καμποσους πολιτικους εδω μεσα
Και τι πρέπει να γίνει? Να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι προμήθειες ή να μην έχουμε προμήθειες?
Ως προς την πολυ ωραια καραμελα οτι και καλα πρεπει να εχουμε αεροπορικη υπεροχη και αλλα τετοια ομορφα,να πω μονο οτι δεν θυμαμαι και ποτε να ειχε η Ελλαδα υπεροχη σε υλικο και μεσα σε καναν πολεμο ε?
Πότε? Στο εσκί σεχίρ? Ο τρόπος που διεξάγονται οι πολεμικές επιχειρήσεις έχει αλλάξει. Ούτως η άλλως δεν μιλάμε για υπεροχή εδώ αλλά για μία ισσοροπία που θα επιτρέψει να μην κάνουμε παραχωρήσεις.
Οποτε ας φτιαξουμε εναν στρατο,μικροτερο,αποτελεσματικοτερο,οικονομικοτερο αποτελουμενο αποκλειστικα απο επαγγελματιες εκπαιδευμενους στο αντικειμενο τους,κι οχι στο βυσμα και στο Παμε Στοιχημα.
Δυστηχώς δεν υπάρχουν τα χρήματα για να έχει η Ελλάδα 100% επαγγελματικό στρατό.
Κι ετσι θα εχουμε και το αξιομαχο(που καθε χωρα χρειαζεται εννοειται) και μια ΜΕΓΑΛΗ οικονομια σε χρηματα τα οποια τωρα τα πεταμε σε σακαρακες των Αμερικανων και υποβρυχια που γερνουν!
Για το πρώτο έχω μεγάλη περιέργια, για τον Παπανικολή δεν αναιρεί το γεγονός ότι χρειαζόμαστε νέα υποβρύχια, απλά πάλι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος προμήθειας, όπως και σε όλο τον δημόσιο τομέα. Αν θες αντίστοιχα παραδείγματα έχω και από υλικό του εργαστηρίου στο οποίο είμαι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε καρέκλες..
Η χωρα -δυστυχως- αυτην την στιγμη κινδυνευει απο τα προβληματα που μας εχουν φορεσει οι πολιτικοι μας και πολυ λιγοτερο απο εξωτερικες απειλες.
Δεν μπορουμε να αλληθωριζουμε στις αναγκες των πολλων για να αγοραζουμε οπλα,νομιζω ειναι σαφες αυτο που λεω
Και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά προβλήματα και χρίζουν προσοχής..
@Πακετανιο!
Το διλημμα υπαρχει απο πολυ παλια,ειναι γεγονος.Με το χαλι που υπαρχει ομως,επιστρεφει δριμυτερο
Καποτε παλιοτερα μας ελεγαν οτι μπορει να βγαλουμε ενα πτυχιο και να βρουμε δουλεια,να δουλευουμε σε ανθρωπινα ωραρια,με αξιοπρεπεις απολαβες και οτι καποια στιγμη θα αρχισουν ακομα και αυτα να αμφισβητουνται.
Καποτε γελαγαμε με αυτα και λεγαμε οτι αυτα ειναι ''ξυλινη γλωσσα'',παλαιολιθικα κλπ.
Οπως ειδατε εχει ο καιρος γυρισματα.
Μαζι τα φαγαμε:sick:
PS. Οι έλληνες έχουν τους πολιτικούς που τους αξίζουν.-
Cpt. Haddock
08/11/2010, 16:25
[...]@Πακετανιο!
Το διλημμα υπαρχει απο πολυ παλια,ειναι γεγονος.Με το χαλι που υπαρχει ομως,επιστρεφει δριμυτερο[...]
Προφανως, αλλα αυτο που λέω ειναι οτι ειναι απλοϊκο στη φυση του και δε μπορεις να το περιορίσεις στο ή το ένα ή το άλλο.
Αλλα, εαν το δουμε και επι της ουσίας στο οικονομικο του μερος, ειναι λαθος. Διότι όταν βγηκε το διλλημα (και καθε φορα που επανεμφανιζεται), ειναι σε καθε αγορά νέων αεροσκαφών (και άλλων υλικων).
Αλλα η νέα αγορα δε γινεται μονο για την αυξηση του αξιόμαχου στα νουμερα (που έτσι κι αλλιως ειναι πλασματικα), αλλα - θα 'πρεπε τουλαχιστον - για την εξοικονομηση πόρων. Όταν αγοράζεις ενα συγχρονο αεροσκαφος με λιγοτερες απαιτησεις συντηρησης καυσιμων κλπ και για καθε ενα που αγοράζεις αποσυρεις 2-3 παλια, και αξιομαχο έχεις και οικονομια κανεις.
Το ότι αυτο δε γινεται ειναι άλλο καπελο. Παράδειγμα: Κυκλοφορούν στην αγορα (ακριβα φυσικα) ατρακτιδια φωτογραφικης αναγνωρισης που μπορουν να προσαρμοστουν σε αεροσκάφη σαν το F16. Εχουν συγχρονες ψηφιακές φωτομηχανες και δυνατότητα αποστολης των δεδομενων με ασυρματη ζευξη σε πραγματικο χρονο. Αντι να τα αγοράσουμε, κρατάμε τη μοιρα 348 ΜΤΑ με τα RF-4E, που ειναι παλια, καινε τον άμπακο, θελουν δυο πιλοτους και - επιχειρησιακα - εχουν αναλογικες μηχανες και πρεπει μετα το περας της αποστολης να προσγειωθουν και να εμφανίσουν το φιλμ.
Μειωμενη επιχειρησιακη αξια.
Εαν όμως βγει καποιος και πει "δινουμε 50 εκατ. δολλαρια για 20 συλλογες αναγνωρισης" θα γινει στοχος του εύκολου λαϊκισμου. Κανεις δε θα σταθει στο ποσα εξοδα θα γλυτωσεις αποσυροντας τα πανακριβα σε κοστος χρησης αναγνωριστικά φαντομ. :winka:
Γι' αυτο λεω οτι το διλλημα ειναι απλοϊκο και δε δειχνει αυτο που πρεπει. Η οικονομια ΚΑΙ το αξιόμαχο επιτυγχανονται με καλη αξιοποίηση αλλα και με συγχρονα συστηματα.
Προφανως, αλλα αυτο που λέω ειναι οτι ειναι απλοϊκο στη φυση του και δε μπορεις να το περιορίσεις στο ή το ένα ή το άλλο.
Αλλα, εαν το δουμε και επι της ουσίας στο οικονομικο του μερος, ειναι λαθος. Διότι όταν βγηκε το διλλημα (και καθε φορα που επανεμφανιζεται), ειναι σε καθε αγορά νέων αεροσκαφών (και άλλων υλικων).
Αλλα η νέα αγορα δε γινεται μονο για την αυξηση του αξιόμαχου στα νουμερα (που έτσι κι αλλιως ειναι πλασματικα), αλλα - θα 'πρεπε τουλαχιστον - για την εξοικονομηση πόρων. Όταν αγοράζεις ενα συγχρονο αεροσκαφος με λιγοτερες απαιτησεις συντηρησης καυσιμων κλπ και για καθε ενα που αγοράζεις αποσυρεις 2-3 παλια, και αξιομαχο έχεις και οικονομια κανεις.
Το ότι αυτο δε γινεται ειναι άλλο καπελο. Παράδειγμα: Κυκλοφορούν στην αγορα (ακριβα φυσικα) ατρακτιδια φωτογραφικης αναγνωρισης που μπορουν να προσαρμοστουν σε αεροσκάφη σαν το F16. Εχουν συγχρονες ψηφιακές φωτομηχανες και δυνατότητα αποστολης των δεδομενων με ασυρματη ζευξη σε πραγματικο χρονο. Αντι να τα αγοράσουμε, κρατάμε τη μοιρα 348 ΜΤΑ με τα RF-4E, που ειναι παλια, καινε τον άμπακο, θελουν δυο πιλοτους και - επιχειρησιακα - εχουν αναλογικες μηχανες και πρεπει μετα το περας της αποστολης να προσγειωθουν και να εμφανίσουν το φιλμ.
Μειωμενη επιχειρησιακη αξια.
Εαν όμως βγει καποιος και πει "δινουμε 50 εκατ. δολλαρια για 20 συλλογες αναγνωρισης" θα γινει στοχος του εύκολου λαϊκισμου. Κανεις δε θα σταθει στο ποσα εξοδα θα γλυτωσεις αποσυροντας τα πανακριβα σε κοστος χρησης αναγνωριστικά φαντομ. :winka:
Γι' αυτο λεω οτι το διλλημα ειναι απλοϊκο και δε δειχνει αυτο που πρεπει. Η οικονομια ΚΑΙ το αξιόμαχο επιτυγχανονται με καλη αξιοποίηση αλλα και με συγχρονα συστηματα.
+125, πολύ καλό παράδειγμα.. παρεπιπτόντως τα F-4 δεν είναι που χρειάζονται 4 υπόλογους ανά Α/Φ στη γραμμή πτήσεων? :sick:
bros400pgm
08/11/2010, 16:41
Μηπως επειδη θα βγει, θα πει ποσο κοστιζουν, ποσα θα γλιτωσουμε σε Χ χρονια, μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα τον πιστεψει?
ps. Ακομα θυμαμαι τις αλλαγες των συρματοσχοινων ανασχεσης καθε 3εως5 ανασχεσεις σε Α7, και ολα αυτα γιατι το γαμω-HOOK τους ειχε γινει κανονικο μαχαιρι:eyepop:
Και τα ηλιθια χαλαγαν καθε τρεις και λιγο και βαλε μεσα στα προβληματικα και τα εκπαιδευτικα που εκαναν "εκπαιδευτικες ανασχεσεις":eek: :eek: :eek: :eek:
Αρχικά δημιουργήθηκε από bros400pgm
Μηπως επειδη θα βγει, θα πει ποσο κοστιζουν, ποσα θα γλιτωσουμε σε Χ χρονια, μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα τον πιστεψει?
ps. Ακομα θυμαμαι τις αλλαγες των συρματοσχοινων ανασχεσης καθε 3εως5 ανασχεσεις σε Α7, και ολα αυτα γιατι το γαμω-HOOK τους ειχε γινει κανονικο μαχαιρι:eyepop:
Και τα ηλιθια χαλαγαν καθε τρεις και λιγο και βαλε μεσα στα προβληματικα και τα εκπαιδευτικα που εκαναν "εκπαιδευτικες ανασχεσεις":eek: :eek: :eek: :eek:
335?336?
bros400pgm
08/11/2010, 16:55
ΜοιραΣυντηρησηςΕγκαταστασεων υπαγονται οι ανασχετηρες
Ανδραβιδα (αχ ΣΟΤ) και Αραξο:wave2: :wave2:
Aggelos_SV
08/11/2010, 20:49
:confused: :confused:
Έχουμε αεροπλανοφόρα και μου διαφεύγει?
Γιατί χρησιμοποιούνται οι γάντζοι????
Cpt. Haddock
08/11/2010, 21:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
+125, πολύ καλό παράδειγμα.. παρεπιπτόντως τα F-4 δεν είναι που χρειάζονται 4 υπόλογους ανά Α/Φ στη γραμμή πτήσεων? :sick:
Δεν ειναι μονο αυτο. Ειναι οτι εχουμε ακομα μια μοιρα εξειδικευμένη, απομειναρι εποχών ΝΑΤΟ και ειδικων αποστολών των RF84 στις χωρες του συμφωνου της Βαρσοβίας, μια πολυτέλεια που ήδη εχουν εγκαταλειψει αεροπορίες με πιο πολλα χρηματα.
Μια ειδικευμένη μοιρα με ειδικευμένο προσωπικο, με εγκαταστάσεις, διοικητήριο, διοικητικο προσωπικο κλπ κλπ.
Αλλα αυτο δε φαινεται σαν κόστος γιατι περναει στα ετήσια λειτουργικα εξοδα, ενω το κόστος αγοράς νεω αεροσκαφών/εξαρτηματων βγαινει one off και μπαινει πρωτοσέλιδο. Τι κι αν μας γλυτωνει σε βαθος χρόνου πολλα εκατομμυρια.
Τροχοπέδη εδω ειναι και το προσωπικό που γαντζώνεται σε παλιές δομές και λογικές "φαντομάδων", οι ίδιοι που εισηγούταν την αγορά F15 γιατι ήταν "μεγαλα και δικηνητήρια" κι ας εφταναν τα λεφτα για μια κουτση μοιρα (15 αεροσκάφη) μονο....
Όποιος ειναι Λαρισσα και έχει υπηρετήσει εκει, ας σας πει τη μέση ηλικια των πιλότων της 348...
:winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
Έχουμε αεροπλανοφόρα και μου διαφεύγει?
Γιατί χρησιμοποιούνται οι γάντζοι????
Tα Α-7 υπηρέτησαν μόνο στο US NAVY και από ΄κει δόθηκαν σε Ελλάδα (κυρίως) και Πορτογαλία. Ο γάντζος είχε χρήση φυσικά στα αεροπλανοφόρα, αλλά και χρήση ανάσχεσης μιας και δεν υπάρχει αλεξίπτωτο ανάσχεσης. Νομιζω ότι μόνο τα ΤΑ-7 είχαν, αλλά δεν είμαι σίγουρος...
doctor x
08/11/2010, 21:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Tα Α-7 υπηρέτησαν μόνο στο US NAVY και από ΄κει δόθηκαν σε Ελλάδα (κυρίως) και Πορτογαλία. Ο γάντζος είχε χρήση φυσικά στα αεροπλανοφόρα, αλλά και χρήση ανάσχεσης μιας και δεν υπάρχει αλεξίπτωτο ανάσχεσης. Νομιζω ότι μόνο τα ΤΑ-7 είχαν, αλλά δεν είμαι σίγουρος...
sostos...
xriazodan....pou ke pou:wave2:
Cpt. Haddock
08/11/2010, 21:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Oλα τα Α7 έχουν γαντζο, οπως και τα F4. Τα πρώτα Α7Η (60), αγοράστηκαν το 76 απ' ευθειας απο τη Vought, απο το US Navy ήρθε η δευτερη παρτιδα των A7E (που ήταν παλιοτερα μεν αλλα με λιγότερες ώρες πτησης γι' αυτο και αποσύρονται τελευταία)
Aggelos_SV
08/11/2010, 21:41
Καλά και γνωστά όλα αυτά,αλλά έχουμε αεροπλανοφόρα?
Σε τί χρησίμευε η χρήση γάντζου κατά την προσγείωση σε αεροδρόμιο με μήκος διαδρόμου τάξης μεγέθους χιλιομέτρου????
Cpt. Haddock
08/11/2010, 21:43
Ναι, αλλα δε μας αφηνουν οι αμερικανΟΙ να τα φανερώσουμε και τα εχουμε κρυμμενα :wacko:
Aggelos_SV
08/11/2010, 21:48
Α καλά...με την απορία θα μείνω...:rolleyes:
Α καλά...με την απορία θα μείνω...:rolleyes:
Τα χρειάζονται ρε μαν για να κόβουν τα καλώδια του ασυρμάτου στα πλοία. (http://www.youtube.com/watch?v=DFwTEZVEe9s&feature=player_embedded) :winka:
Oλα τα Α7 έχουν γαντζο, οπως και τα F4. Τα πρώτα Α7Η (60), αγοράστηκαν το 76 απ' ευθειας απο τη Vought, απο το US Navy ήρθε η δευτερη παρτιδα των A7E (που ήταν παλιοτερα μεν αλλα με λιγότερες ώρες πτησης γι' αυτο και αποσύρονται τελευταία)
Voice from the past : Και τα F5 είχαν....
Σε τί χρησίμευε η χρήση γάντζου κατά την προσγείωση σε αεροδρόμιο με μήκος διαδρόμου τάξης μεγέθους χιλιομέτρου????
Σε διάφορες καταστάσεις emergency (π.χ. απώλεια πέδησης). Οι διάδρομοι μάλιστα διαθέτουν συρματόσχοινο/α για τη χρήση του γάντζου σε τέτοιες καταστάσεις.
Όσοι λέτε για μείωση στόλου, ξεχνάτε κάτι πολύ βασικό. Οι ιπτάμενοι είναι αρκετοί, αρκετά πολλοί και τα αεροπλάνα τα κρατάμε (και) για να τους έχουμε επιχειρησιακά έτοιμους. Ήδη τα πολλά που νομίζετε ότι έχουμε είναι πολύ λιγότερα.
Για τα σύγχρονα συστήματα που υπάρχουν και δεν αγοράζουμε ένα έχω να πω: ευτυχώς. Έχουμε χορτάσει βλάβες από τα υπερσύγχρονα συστήματα.
Γιατί δεν κρατήσαμε τα F-5 και τα mirage F-1 που ήταν μια χαρά αεροπλανάκια? Μία καλή απάντηση είναι "γιατί δεν είχαμε που να τα βάλουμε, θα κόστιζε ασύμφορα πολύ περισσότερο να τα κρατήσουμε".
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες λοιπόν! :beer:
Cpt. Haddock
09/11/2010, 14:35
Τα F5 μια χαρα αεροπλανακια?
Να δω τί άλλο θα διαβασω εδω μεσα.... :cry:
Έχεις διαβάσει για σχετικά φτηνή αναβάθμιση και για εκπαιδευτική χρήση?
Μάλλον όχι...
Άστα λοιπόν να σαπίζουν μαζί με ότι ανταλλακτικό ξέμεινε και πάρε καινούρια μιας και μείναμε μόνο με Τ-2 (jet).
Τι έχουν τα F5;
Πρόσεξε τι θα πεις.....
Cpt. Haddock
09/11/2010, 14:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Τι έχουν τα F5;
Πρόσεξε τι θα πεις.....
Απολυτως τιποτα σαν πλεονέκτημα για το συγχρονο περιβάλλον μαχης, πλην μεγάλης ευελιξίας και μικρου ίχνους στο ρανταρ.
Κατα τα άλλα, οι εκδόσεις Α και Β που είχαμε εμεις (και όχι το F5E Tiger), δεν είχαν ουτε καν ρανταρ γι' αυτο και ήταν αποκλειστικα μαχητικα ημερας ( = καλου καιρου).
Στα τελευταία τους, τους κοτσάραν ενα gps για να βελτιώσουν επιδόσεις σε συνοδεια "πακετων".
Αριστα για την εποχη τους (60), ξεπερασμενα ήδη όμως εδω και πολλα χρονια για μαχητικα πρώτης γραμμης, με την Ελλαδα να έχει το θεμα οτι διέθετε μαχητικα απο πολλες πηγες (Αμερικη, Ολλανδια, Νορβηγία και... Ιορδανια).
Το αν θα μπορούσαν να αξιοποιηθουν αλλιως, δηλαδη σαν lead-in εκπαιδευτικα (όπως ειναι τα T-38 Talon στην Αμερικη και στην Τουρκια), ειναι άλλο καπέλο, πιθανοτατα θα μπορουσαν, οπως επισης και να χρησιμευουν για την πτητικη αξιοποίηση του προσωπικου, αντι να κραταμε πρωτης γραμμης μαχητικα για αυτο το σκοπο.
Παντως για μοιρες αναχαίτισης δεν εκαναν πλεον, καθως δεν ήταν και συμβατα με νεότερες εκδόσεις των AIM9.
Cpt. Haddock
09/11/2010, 14:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Viking
Έχεις διαβάσει για σχετικά φτηνή αναβάθμιση και για εκπαιδευτική χρήση?
Μάλλον όχι...
Άστα λοιπόν να σαπίζουν μαζί με ότι ανταλλακτικό ξέμεινε και πάρε καινούρια μιας και μείναμε μόνο με Τ-2 (jet).
Δες παραπανω :wave2:
Δες παραπανω :wave2:
Αραδιάζεις πολλές και ωραίες γνώσεις αλλά κανείς δεν είπε να τα βάλουμε στην πρώτη γραμμή.
Όλα όσα λες δεν τα καθιστούν άχρηστα. Πρόσεχα πολύ σε ό,τι είπα. Επιμένω λοιπόν ότι είναι μια χαρά αεροπλανάκια ;)
Cpt. Haddock
09/11/2010, 14:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Viking
Αραδιάζεις πολλές και ωραίες γνώσεις αλλά κανείς δεν είπε να τα βάλουμε στην πρώτη γραμμή.
Όλα όσα λες δεν τα καθιστούν άχρηστα. Πρόσεχα πολύ σε ό,τι είπα. Επιμένω λοιπόν ότι είναι μια χαρά αεροπλανάκια ;)
Σορυ, αλλα στο πρωτο σου ποστ δε διευκρινισες για ποιο λογο να τα κρατάγαμε :winka:
Σορυ, αλλα στο πρωτο σου ποστ δε διευκρινισες για ποιο λογο να τα κρατάγαμε :winka:
μ'αρέσει να μη λέω πολλά (http://www.youtube.com/watch?v=C5WvUo8dSD4) :p
Απολυτως τιποτα σαν πλεονέκτημα για το συγχρονο περιβάλλον μαχης, πλην μεγάλης ευελιξίας και μικρου ίχνους στο ρανταρ.
Κατα τα άλλα, οι εκδόσεις Α και Β που είχαμε εμεις (και όχι το F5E Tiger), δεν είχαν ουτε καν ρανταρ γι' αυτο και ήταν αποκλειστικα μαχητικα ημερας ( = καλου καιρου).
Στα τελευταία τους, τους κοτσάραν ενα gps για να βελτιώσουν επιδόσεις σε συνοδεια "πακετων".
Αριστα για την εποχη τους (60), ξεπερασμενα ήδη όμως εδω και πολλα χρονια για μαχητικα πρώτης γραμμης, με την Ελλαδα να έχει το θεμα οτι διέθετε μαχητικα απο πολλες πηγες (Αμερικη, Ολλανδια, Νορβηγία και... Ιορδανια).
Το αν θα μπορούσαν να αξιοποιηθουν αλλιως, δηλαδη σαν lead-in εκπαιδευτικα (όπως ειναι τα T-38 Talon στην Αμερικη και στην Τουρκια), ειναι άλλο καπέλο, πιθανοτατα θα μπορουσαν, οπως επισης και να χρησιμευουν για την πτητικη αξιοποίηση του προσωπικου, αντι να κραταμε πρωτης γραμμης μαχητικα για αυτο το σκοπο.
Παντως για μοιρες αναχαίτισης δεν εκαναν πλεον, καθως δεν ήταν και συμβατα με νεότερες εκδόσεις των AIM9.
Πολύ μ@λ@κες οι Ελβετοί.....
Ίσως το καλυτερο βιντεάκι (http://www.youtube.com/watch?v=Pb4K10UUPq0) εβερ.....
:smokin:
Cpt. Haddock
09/11/2010, 15:01
Ίσως το καλυτερο βιντεάκι (http://www.youtube.com/watch?v=Pb4K10UUPq0) εβερ.....
Προσεχε, διαβασε τι έγραψα πιο πανω :winka:
Μια που πιάσαμε κουβέντα βάζω και ένα με τους Γάλλους που είναι το αγαπημένο μου
http://www.youtube.com/watch?v=krC9M4OD0Dg
Προσεχε, διαβασε τι έγραψα πιο πανω :winka:
Εσύ κάτι έχεις σήμερα... ένα πρόβλημα συγκέντρωσης.....
Δεν τα πιάνεις...
Cpt. Haddock
09/11/2010, 15:08
Εσύ κάτι έχεις σήμερα... ένα πρόβλημα συγκέντρωσης.....
Δεν τα πιάνεις...
Πιθανον, παντως οι Ελβετοι έχουν F5E και όχι A που είχαμε εμεις :winka:
Ασε που κι αυτοι εχουν προγραμμα αντικατάστασης και πλεον αυτα τα πετάνε έφεδροι
bros400pgm
17/11/2010, 08:22
Οι ανασχετηρες υπαρχουν σε ολα τα αεροδρομια του κοσμου και δεν ειναι εκει για να μειωνουν την ταχυτητα των αεροσκαφων, αλλα για να τα σταματουν σε περιπτωσεις βλαβης (απωλεια πιεσης φρενων, δυσλειτουργια του anti-skid, προβληματα με δυσκολιες στην κατευθυντικοντητα και γενικως προβληματα στα οποια ο κατασκευαστης προτεινει αγκιστρωση).
Ολα τα ελληνικα μαχητικα εχουν γαντζους ανασχεσεις, απλα μερικα τους εχουν σχεδον μονιμα ανοιχτους με τοσες βλαβες:lol: :lol: :lol:
Τελος, τα βιντεακια απο αλλες χωρες, εμενα προσωπικα δεν μου λενε τιποτα. Οποιος εχει παρακολουθησει ελληνικο βιντεο απο την onboard camera μαχητικου, που ακολουθει το αναγλυφο του εδαφους θα πιστει οτι και οι ελληνες ειναι "χεραδες".
Απο εκει και περα, συμφωνω οτι η Π.Α. χρειαζεται περικοπες, αλλα εαν ειναι αναγκη να αγορασουμε μαχητικα, παντα στο τραπεζι παιζουν και κατι μπακατελες, τελειωμενοι ντενεκεδες, ματραγκες οπως θα λεγαμε, που ονομαζονται Sukhoi:smokin:
http://www.youtube.com/watch?v=l7ekgpE7WvY
Buenaventura
17/11/2010, 14:37
+1 to that
Buenaventura
17/11/2010, 15:01
http://www.youtube.com/watch?v=l7ekgpE7WvY[/url]
Τα Sukhoi,προσωπικα,πιστευω οτι ειναι πολυ ανωτερες πτητικες μηχανες απο τα περισσοτερα (εκτος του F22 ισως) δυτικα μαχητικα.Εκει που πασχουν ειναι τα ηλεκτρονικα,οπου παρολο που στα χαρτια οι επιδοσεις τους ειναι παρομοιες η' ανωτερες των δυτικων,πρακτικα ειναι υποδεεστερες ενω και χρειαζονται και τακτικοτερη συντηρηση που σημαινει περισσοτερα ανταλλακτικα,στις παραδοσεις των οποιων οι Ρωσσοι θα μπορουσες να πεις οτι δεν ειναι ιδιαιτερα συνεπεις.Επισης η Π.Α δεν εχει εμπειρια χρησης Ρωσικου υλικου,που μετραει επισης αρνητικα..
Παντως θα ειχε πολυ ενδιαφερον η χρηση Su-35 η' Su 37 στις συνθηκες του Αιγαιου.Νομιζω σε dogfights τα Sukhoi θα εδιναν τρελο πλεονεκτημα...