View Full Version : VStrom SERVICE (και κοστολόγιο...)
costas81
01/09/2008, 16:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από Innersense
κώστα τι λες τώρα ρε φίλε, περαστικά και σιδερένιος... τι σου έτυχε...
καλη τύχη στο δικαστικό αγώνα τώρα... και με το καλό να καβαλήσεις ξανά...
:winka:
hristos13gr
01/09/2008, 17:48
Δυστυχώς έκανα την μλκια & δεν τα πήρα. Απο εδώ & πέρα με το που θα το πηγαίνω θα του λέω εγώ τι να κάνει... δηλ τα προβλεπόμενα από το μανουαλ...
Πολλά λεφτά ρε παιδιά!
Εμένα το service μου το κάνει φίλος, του φέρνω τα λάδια φίλτρα και λοιπά κόκκαλα
και μου 'ξηγιέται εργασία με 20 ευρώ μόνο.
Έχουμε και λέμε:
Πρώτο σερβις 1.500 χλμ :40 ευρώ μόνο τα λάδια και τα υπόλοιπα δωρεάν (αντιπροσωπεία)
Δεύτερο σέρβις 7.600 χλμ : 170 ευρώ λάδια, φίλτρα και τακάκια πίσω
που δεν ήθελε (αντιπροσωπεία)
Bye bye αντιπροσωπία παλιοκλέφτες, χώρια που δε μου άρεσε ο τρόπος τους!
Τρίτο σέρβις 13.000 χλμ : 80 ευρώ λάδια motul, φίλτρο λαδιού,
φίλτρο αέρος και εργασία (στο φίλο μου)
Τέταρτο σέρβις 19.000 χλμ :90 ευρώ λάδια φίλτρο λαδιού και τακάκια.
hristos13gr
02/09/2008, 09:05
Αν ο φίλος σου είναι εξουσιοδοτημένος, παω & εγω σ'αυτόν...:D :D :D
καλημερα,
Βλέπω τα νούμερα που χρεώνουν για τα εργατικά οι αντιπροσωπείες και τρελαινομαι. Εγώ το πρώτο service εκανα στον Τερζή με 55ε και <δωρεάν> τα εργατικά υποτείθεται και το δεύτερο (λαδια-φίλτρο-έλεγχος) συνολο 55ε (5ε τα εργατικα) αλλα σε τοπικό αντιπρόσωπο της suzuki. Βλέπω ότι στις μεγάλες πόλεις είναι πολύ ακριβά.
Αρχικά δημιουργήθηκε από hristos13gr
Αν ο φίλος σου είναι εξουσιοδοτημένος, παω & εγω σ'αυτόν...:D :D :D
Όταν λήξει η εγγύηση και σε σένα όπως έληξε κι εμένα εννοείται μπορείς να πας κι εσύ σε
μη εξουσιοδοτημένο. Να θυμάσαι: πας πάντα εκεί που μένεις ευχαριστημένος κι απο
δουλειά, κι απο τρόπο, και από τα χρήματα!
Λοιπον Service 42000 στο Σταθοπουλο στη Μαυρομιχαλη. Αλλαγη λαδιων Belray 10-40, τσεκαρισματα, αναρτησεις, σφιξιματα κλπ με τακακια πισω 125 ευρω. (φιλτρο εχω ΚΝ)
Επειδη πια δεν ειμαι στην εγγυηση θεωρω οτι και λαδια και τακακια μπορω να αλλαξω. Τι γινεται ομως. Μετα τους καλοκαιρινους χωματοδρομους, ΝΑΙ ΝΑΙ παει και εκει, ακουγα ενα ανατριχιαστικο τριξιμο οποτε επιταχυνα απο σταση. Ρε τι ειναι εσπασα το κεφαλι μου και ενα κουτι wd-40. O μαστορας ομως το βρηκε και μου ειπε οτι εσφιξε βιδες απο το μοτερ. εκει ειναι η διαφορα...
Να ειναι καλα γιατι με αυτα που ακουμε... χεστα!!!!!
hristos13gr
16/10/2008, 15:23
& εγώ Στον Σταθόπουλο πήγα για το service των 12000χλμ. Εμεινα αρκετά ευχαριστημένος από την δουλειά τους.Αυτό που μου άρεσε όμως πιο πολύ, ήταν ότι όταν πιάσαμε την κουβέντα με τον Στάθη, μου είπε το πιο ωραίο & απλό πράγμα: "Δεν κάνουμε κάτι ιδιαίτερο. Απλά κάνουμε ότι ακριβώς λέει το manual. όσοι δεν τα κάνουνε χαλάνε το ονομά τους χωρίς λόγο." εννοόντας τα κεντρικά στον Βοτανικό, για τα οποία του έκανα παράπονα. το κόστος του service 150 από 164 (δεν έβαλε το φπα από τα εργατικα).
xtreme69
17/10/2008, 09:04
Ρε παιδια, επισημος Suzuki στην Θεσ/νικη χρεωσε σε κοπελα που πηγε το Vstrom 650 της για το πρωτο service 75 € αντι για 55 € γιατι λεει ηταν παραεισαγωγης και της το ειπε κι ολας, λες και εβαλε παραπανω λαδια η δουλεψε περισσοτερη ωρα, αλλα φταει η κοπελα που πηγε γιατι της ειπε καποιος οτι αν πας για το 1ο service σε επισημο συνεργειο τοτε εχεις εγγυηση...
Αρχικά δημιουργήθηκε από xtreme69
Ρε παιδια, επισημος Suzuki στην Θεσ/νικη χρεωσε σε κοπελα που πηγε το Vstrom 650 της για το πρωτο service 75 € αντι για 55 € γιατι λεει ηταν παραεισαγωγης και της το ειπε κι ολας, λες και εβαλε παραπανω λαδια η δουλεψε περισσοτερη ωρα, αλλα φταει η κοπελα που πηγε γιατι της ειπε καποιος οτι αν πας για το 1ο service σε επισημο συνεργειο τοτε εχεις εγγυηση...
Ποιος ήταν αυτός ο φουφούτος να τον έχουμε υπόψη μας;
subman21
18/10/2008, 14:39
Δυστυχώς ο καθένα χρεώνει ότι θέλει....
Στην τελευταία έκθεση μοτοσυκλέτας στο περίπτερο της Yamaha πρόσφεραν δωρεάν
και χωρίς κανένα μα και μου ένα βιβλιαράκι τσέπης το οποίο ονομάζεται
"Οδηγός Αναλωσίμων Αντ/κών Yamaha 2008" και το πήρα γιατί μεχρι την προηγούμενη
εβδομάδα είχα ένα ΧΤ600 '03 και ήθελα να ξέρω τι παίζει από μαμά ανταλλακτικά,
από το βιβλιαράκι είναι και οι παρακάτω φωτογραφίες οι οποίες παρουσιάζουν ενδεικτικά
κάποιες σελίδες για να γίνει κατανοητό από όλους τι είναι.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι το εξής:
Όταν μια αντιπροσωπεία σέβεται έναν άνθρωπο, που τις ακουμπάει ενα σεβαστό ποσό για να
αγοράσει μια μηχανή από αυτή, και έχει τα @ρχίδι@ τότε βγάζει ένα τέτοιο βιβλιαράκι και
κανονικά θα πρέπει να στο δίνει μαζί με τα υπόλοιπα χαρτιά της μηχανής, αλλά όποιος ξέρει από
Σφακιανάκη καταλαβαίνει οτι αυτό δεν θα παίξει ποτέ.:mad: :mad: :mad:
145667
subman21
18/10/2008, 14:41
2
145668
subman21
18/10/2008, 14:41
3
145669
subman21
18/10/2008, 14:43
4
145670
subman21
18/10/2008, 14:51
Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τη Suzuki γι'αυτό και το αναφέρω
αν κάνω λάθος τότε ζητώ συγνώμη προκαταβολικά. (αν και δεν νομίζω)
tzimakos
19/10/2008, 13:07
Υπάρχει κανένας με εμπειρία από το επίσημο σέρβις του βόλου;
Δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος και θα ήθελα να το συζητήσω με κάποιον.
Μήπως ήταν η ιδέα μου;
(Σέρβις σε 38000 χλμ, λάδια, φίλτρο, μπουζί, καθαρισμός φίλτρου BMC...)
spaniolas
19/10/2008, 22:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
Να κανω μια ερωτησουλα πανω στο θεμα λαδι μια και το θιξατε, για να μην ανοιγω αλλου.
Ηθελα να συμπληρωσω λιγο και δεν εβρισκα τα δικα του και πηρα ενα μπουκαλι μοτουλ 3000 20w50. Υπαρχει κανενα προβλημα, εαν ανακατευτει με το αλλο που εχω μεσα που ειναι το μοτουλ που προτινει η μαμα; Νομιζω το μαμα μοτουλ ειναι 15αρι:wave2:
Όταν ανακατεύεις λάδια μεταξύ τους, επηρεάζεις το ιξώδες τους. Υπάρχει και σχετικός τύπος για το υπολογισμό του παραγόμενου ιξώδες. Πάντως για μικρές ποσότητες. Πάντως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
subman21
19/10/2008, 22:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από spaniolas
Όταν ανακατεύεις λάδια μεταξύ τους, επηρεάζεις το ιξώδες τους. Υπάρχει και σχετικός τύπος για το υπολογισμό του παραγόμενου ιξώδες. Πάντως για μικρές ποσότητες. Πάντως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Αν ήταν Ιταλικό μπορεί να θύμωνε.
Ο japanese δε μασάει....
No problem
Να αναφέρω και εγώ τα δικά μου.
Σερβις 48.000 χλμ όπερ και σημαίνει
- αλλαγή λαδιών
- αλλαγή φλίτρου λαδιού
- αλλαγή μπουζί
- καθαρισμός φίλτρου αέρα
- αλλαγή υγρών φρένων
- αλλαγή ψυκτικού υγρού
- συγχρονισμός σωμάτων ψεκασμού
- συγχρονισμός TPS
- έλεγχος διακένων βαλβίδων (και αντικατάσταση μερικών καπελότων)
και τοποθέτηση πίσω καγκέλων (...) Kappa
Σύνολο : 170 Ευρώ
Ιωάννινα βέβαια
Να σημειώσω οτι όταν την παρέλαβα ήταν σπασμένο το πλαινό μαύρο φιλέτο (χωρίς να είναι πριν), αλλά μετά από υπόδειξή μου στον μάστορα, ήρθε καινούριο σε 2 ημέρες δωρεάν.
48000 χλμ. Εραψα ενα κοστουμι πολυ ωραιο με μανικετοκουμπα, φοβερο ε!
Λαδια
Φιλτρο λαδιου
Μπουζι
Τακακια μπροστα
Φιλτρο βενζινης(προληπτικα)
8 καπελοτα
ρυθμισεις, καθαρισμοι
μπαλωμα(ενεση πισω);)
και το παπαρι που ενωνει την ντιζα του συμπλεκτη με τις ταχυτητες το οποιο εχει ενα λαμαριναι που ειχε σπασει και θα με αφηνε απο συμπλεκτη(κατα τυχη και μπροστα μου το βρηκε)
400 ευρω:cry: στο Σταθοπουλο
grdaemon
16/04/2009, 09:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από MUSTILI
48000 χλμ. Εραψα ενα κοστουμι πολυ ωραιο με μανικετοκουμπα, φοβερο ε!
Λαδια
Φιλτρο λαδιου
Μπουζι
Τακακια μπροστα
Φιλτρο βενζινης(προληπτικα)
8 καπελοτα
ρυθμισεις, καθαρισμοι
μπαλωμα(ενεση πισω);)
και το παπαρι που ενωνει την ντιζα του συμπλεκτη με τις ταχυτητες το οποιο εχει ενα λαμαριναι που ειχε σπασει και θα με αφηνε απο συμπλεκτη(κατα τυχη και μπροστα μου το βρηκε)
400 ευρω:cry: στο Σταθοπουλο
Πόσα σου πήρε για το φίλτρο βενζίνης αλήθεια? Κάποιος ήθελε να με πείσει ότι είναι σετάκι με τρόμπα βενζίνης και έχει κανα 200+ αρι ευρώπουλα.
Θα σε γελασω, πολυ πιθανο αναμεσα σε 25 και 40 γιατι μου εχει κοψει αποδειξη τα ανταλλακτικα. Μαλακειες δεν παει σετ απλα ειναι ολα πολυ βρωμικα εκει μεσα...Ο Σταθοπουλος θεωρω οτι ειναι απο τους τιμιους (τα πιο πολλα τα εκανε μπροστα μου και γενικα σου εξηγει τι εκανε και τι θα χρειαστει) Οχι σε στυλ -φιλαρακι θα γινει η συντελεια αν δεν αλλαξεις ΤΩΡΑ ρουλεμαν
πόσο πάει για το 1000άρι;
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalant
στα @ρχι@@@ σας ε; :lol:
τστστστστστστστ............
ριχνεις το επιπεδο:evil:
φιλος στην αντιπροσωπεία ειχε δωση κοντα στα 125ευρο!!!!!!!!
παιδιά και εγώ πάω για το 12000χλμ στο 650 μου, έκανε κανένας πρόσφατα? τι έκανε και τι εδωσε?
Αρχικά δημιουργήθηκε από ioarma
τστστστστστστστ............
ριχνεις το επιπεδο:evil:
φιλος στην αντιπροσωπεία ειχε δωση κοντα στα 125ευρο!!!!!!!!
συγνωμη :sad:
μακαρι να ηταν τοσα, μαλλον πολυ περισσοτερα ειναι...
κατι ακουσα απο φιλο με το ιδιο μηχανακι οτι μαλλον για καμια 200αρα μιλαμε...
θα παω απο τον μαστορα αυριο να ρωτησω...
Αρχικά δημιουργήθηκε από tazakos
παιδιά και εγώ πάω για το 12000χλμ στο 650 μου, έκανε κανένας πρόσφατα? τι έκανε και τι εδωσε?
το δικο μου 1000 ειναι, για 650 υπαρχουν καποιες συζητησεις για service εδω, κανε ενα search...
:wave2:
blueangel
04/05/2009, 17:50
Με μια 250άρα στην τσέπη θα είσαι κομπλέ:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από blueangel
Με μια 250άρα στην τσέπη θα είσαι κομπλέ:wave2:
κατι τετοιο φανταζομαι κι εγω, δυστυχως η τσέπη υπάρχει αλλα τα 250 όχι...
:smokin:
table920
05/05/2009, 16:35
ΓΙΑ ΤΟ 650 128 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΣΦΑΚ ΜΠΟΥΡΝΑΖΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ
gixxerpap
05/05/2009, 16:44
συγγνώμη κιόλας ρε παιδιά, αλλά στα 12.000 χλμ τα μόνα που χρειάζεται ένα v-strom είτε 650 είτε 1000, είναι λάδια και φίλτρο, οπότε με ?80-90 είστε μια χαρά!!!
καλό βέβαια είναι να ελεγθεί και για μπουζί, αλλα πιθανότατα δε θα χρειαστούν αλλαγή ...
τώρα,αν στα εξουσιοδοτημένα χρεώνουν και τον έλεγχο για τακάκια, τέντωμα αλυσίδας κλπ τι να πώ ...
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
συγγνώμη κιόλας ρε παιδιά, αλλά στα 12.000 χλμ τα μόνα που χρειάζεται ένα v-strom είτε 650 είτε 1000, είναι λάδια και φίλτρο, οπότε με ?80-90 είστε μια χαρά!!!
καλό βέβαια είναι να ελεγθεί και για μπουζί, αλλα πιθανότατα δε θα χρειαστούν αλλαγή ...
τώρα,αν στα εξουσιοδοτημένα χρεώνουν και τον έλεγχο για τακάκια, τέντωμα αλυσίδας κλπ τι να πώ ...
και τον χώρο που πιάνει η μηχανη μεσα στο συνεργείο θα χρεωσουν αυτοι, νασαι σιγουρος...
gixxerpap
06/05/2009, 09:24
χθές πήγα το v-strom ενος φίλου για service των 12.000 και πλήρωσα ?80 ... αντε και να μου κάνανε και ?10 έκπτωση λόγω φιλίας .... βέβαια στην τιμή, δεν περιλαμβάνονται μπουζί μιας και δε χρειαζόταν αλλαγή;)
Locksmith
06/05/2009, 09:45
Φιλαράκι εγώ είχα αλλάξει λάδια, φίλτρο λαδιού, φίλτρο αέρος, συμπλήρωμα υγρών συμπλέκτη και παραφλού. Αν δεν απατώμαι πρέπει να βγήκε γύρω στο 100άρικο, αλλά επειδή είχα κάνει κι άλλα άσχετα με το service, δεν θυμάμαι τιμή ξεχωριστά.
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
χθές πήγα το v-strom ενος φίλου για service των 12.000 και πλήρωσα ?80 ... αντε και να μου κάνανε και ?10 έκπτωση λόγω φιλίας .... βέβαια στην τιμή, δεν περιλαμβάνονται μπουζί μιας και δε χρειαζόταν αλλαγή;)
και τα μπουζί αν χρειαστoύν αλλαγή πόσο παίζει να έχουν επιπλεόν;
vandrielos
07/05/2009, 14:26
Πριν μια βδομάδα έκανα service στα 12000 για το 650 σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο και μου αλλαξε λάδια και φίλτρα και από ότι κατάλαβα απο τη συζήτηση μάλλον τα 160? χωρίς απόδειξη που του έδωσα μάλλον υπερβολικά πολλά είναι. έχει χάρη που τελειώνει η εγγύηση σε λίγο καιρο, και από τούδε κ στο εξής θα αλλάζω τα λάδια μόνος μου
Λεωνίδας
07/05/2009, 14:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από vandrielos
Πριν μια βδομάδα έκανα service στα 12000 για το 650 σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο και μου αλλαξε λάδια και φίλτρα και από ότι κατάλαβα απο τη συζήτηση μάλλον τα 160? χωρίς απόδειξη που του έδωσα μάλλον υπερβολικά πολλά είναι. έχει χάρη που τελειώνει η εγγύηση σε λίγο καιρο, και από τούδε κ στο εξής θα αλλάζω τα λάδια μόνος μου :eyepop:
εγώ έδωσα 80? αλλά όχι σε εξουσιοδοτημένο
λήγει και η εγγύηση σε 2 μήνες
άντε γεια :mad: :wave2:
table920
09/05/2009, 21:15
ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΩΣΑΤΕ 80 90 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΚΑΘΟΝΤΕ ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΦΗΞΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΔΕΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΝΤΩΣΟΥΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΝΑ ΤΗΝ ΓΡΑΣΑΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΣΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΟΠΟΤΕ ΠΑΩ ΣΤΟ ΕΞΟΥΣΙΟΔ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΤΩΝ 12000 ΠΕΡΙΜΕΝΑ 2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΟΥΝ ΜΕΣΑ.
domiemic65
13/05/2009, 16:08
210-220 ευρά....
Πως σας φαίνεται;;
μπορει και λιγο παραπανω...
domiemic65
13/05/2009, 20:30
Οχι ενοώ τόσα μου είπανε σε εξουσιοδοτημένο...
Εκτός αν μετά... στο ταμείο... βγουν και άλλα....:mad:
Μια χαρά είναι γιατί θέλει καί βαλβίδες ρύθμιση , το θέμα το μεγάλο είναι θα στά κάνουν αυτά που προβλέπονται ??? η απλός θα τα πληρώσεις. Καταλαβένεις πιστεύω.
Παιδιά κάθε 12000χλμ καλό είναι να αλλάζετε καί το φίλτρο αέρα ( αν καί νομίζω ότι προβλέπετε κιόλας από τά servise) οπότε αφού το λύνεις αλλάζεις καί τα μπουζί.
Εκ πείρας το τελευταίο πού άλλαξα το είχα αφήσει για 14000χλμ καί ήτανε μπάχαλο ετσι, οπότε στά 12000 να είσαι σίγουρος.
domiemic65
09/06/2009, 14:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από tasos 2
Μια χαρά είναι γιατί θέλει καί βαλβίδες ρύθμιση , το θέμα το μεγάλο είναι θα στά κάνουν αυτά που προβλέπονται ??? η απλός θα τα πληρώσεις. Καταλαβένεις πιστεύω.
Ναι βέβαια καταλαβαινω φίλε!!!!
Υποτίθεται οτι είναι σωστός ο μάστορας.... τουλάχιστον έτσι μου έχουν πει... και θα τα κάνει όλα!!!
Κάπου στο τέλος του μήνα θα το πάω....
μετά θα δωσω αναφορά!!!!
domiemic65
09/06/2009, 14:29
Εγώ με αλλαγή μπουζί και φίλτρου αέρα... (όχι λάδια-φίλτρο γιατι τα αλλάζω κάθε 4.000 οπότε τα είχα αλλάξει λίγο νωρίτερα) είχα δωσει 150Ε στα 12000...
Βέβαια έχει διαφορά απο μοντέλο σε μοντέλο. Τα πρώτα v-strom είχανε ένα μπουζί στον κύλινδρο οπότε η αλλαγή είναι πιο απλή-οικονομική... απο τότε που έχουν δυο (δεν θυμάμαι απο πότε και μετά) δυσκολεύει κάπως το πράγμα... πρέπει να λυθούν αρκετά μέρη της μοτοσυκλέτας... συν το οτι θες 4 αντι για 2 μπουζι...
150.00 ? Πολλά μου φαίνοντε ρε φίλε για μπουζί καί φίλτρο αέρα. Εγώ έχω το klv καί αυτά τα αλλάζω μόνος μου βέβαια αλλά τα 2 μπουζί έχουν 16.50 καί τό φίλτρο αέρα 31.00 (τα άλλαξα πρίν 3 μέρες) δλδ βάλε με 4 μπουζί που θές!!!
Ο ίδιος σου είπε 210-220 για το service τών 24000χλμ?
domiemic65
09/06/2009, 23:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από tasos 2
150.00 ? Πολλά μου φαίνοντε ρε φίλε για μπουζί καί φίλτρο αέρα. Εγώ έχω το klv καί αυτά τα αλλάζω μόνος μου βέβαια αλλά τα 2 μπουζί έχουν 16.50 καί τό φίλτρο αέρα 31.00 (τα άλλαξα πρίν 3 μέρες) δλδ βάλε με 4 μπουζί που θές!!!
Ο ίδιος σου είπε 210-220 για το service τών 24000χλμ?
31+33(4 μπουζί)+40(ηλεκτρονικός έλεγχος... τόσο νομίζω τον χρε'ωνουν..:mad: ταρίφα απο suzuki)=104
Ε και 46 ευρώ εργασία που το καταλαβαίνω γιατί για να αλλάξεις μπουζί πρέπει να βγεί μεχρι και το ψυγείο... νομίζω!
Οχι την τιμή για τα 24.000 μου την έδωσε άλλος μάστορας...
MARKOS-V
10/06/2009, 14:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από domiemic65
31+33(4 μπουζί)+40(ηλεκτρονικός έλεγχος... τόσο νομίζω τον χρε'ωνουν..:mad: ταρίφα απο suzuki)=104
Ε και 46 ευρώ εργασία που το καταλαβαίνω γιατί για να αλλάξεις μπουζί πρέπει να βγεί μεχρι και το ψυγείο... νομίζω!
Οχι την τιμή για τα 24.000 μου την έδωσε άλλος μάστορας...
το ψυγειο δεν βγαινει αλλα σηκωνεται λιγο αφου ξεβιδωσεις μια η δυο βιδες και τα μπουζι βγαινουν.
180 ευρω τελικα, δουλεψε πολυ το παλικαρι παντος, τα σιγουρα που εκανε ειναι, αλλαγη φιλτρου λαδιου και αερα, μπουζι και λαδια, συμπληρωσε παραφλου, εσφιξε τα κολλαρα, καθαρισε ολες τις σωληνωσεις και αλλα που δεν θυμαμαι...
τσεκαρε τα παντα στο μηχανακι...
:beer:
2c-rover
24/06/2009, 14:45
Στα 12χχ ο πινακας συντηρησης ζηταει αλλαγη σε: λαδια, μπουζι, παραφλου, υγρα φρενων.
Αγορασα λοιπον τα λαδακια του (motul), ενα κουτακι υγρο φρενων, δυο μπουζι και ενα λιτρο πυκνο αντιψυκτικο (krafft) το οποιο αραιωσα (30% -16,5*C) και τα αλλαξα μόνος μου.
Γυρω στα 70 ευρωπούλια εδωσα, ποσό που μπορει να μειωθει λιγο με φθηνοτερα λαδια.
Φιλτρα, οπως λεει και η μαμα, στα 18χχ.
Και αυτα που λενε (και κανουν - για να τα τσεπωνουν) οι μηχανικοι τα ακουω βερεσε.
Αρχικά δημιουργήθηκε από 2c-rover
Στα 12χχ ο πινακας συντηρησης ζηταει αλλαγη σε: λαδια, μπουζι, παραφλου, υγρα φρενων.
Αγορασα λοιπον τα λαδακια του (motul), ενα κουτακι υγρο φρενων, δυο μπουζι και ενα λιτρο πυκνο αντιψυκτικο (krafft) το οποιο αραιωσα (30% -16,5*C) και τα αλλαξα μόνος μου.
Γυρω στα 70 ευρωπούλια εδωσα, ποσό που μπορει να μειωθει λιγο με φθηνοτερα λαδια.
Φιλτρα, οπως λεει και η μαμα, στα 18χχ.
Και αυτα που λενε (και κανουν - για να τα τσεπωνουν) οι μηχανικοι τα ακουω βερεσε.
ναι αλλα δεν ξερουν ολοι ομως...
:D
MARKOS-V
24/06/2009, 16:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalant
ναι αλλα δεν ξερουν ολοι ομως...
:D
ή φοβουνται να κανουν κατι μονοι τους, μηπως δ το κανουν καλα.
domiemic65
30/06/2009, 09:15
Τελικά το service έγινε.
Λάδια, φίλτρο, μπουζι, παραφλού, φίλτρο αέρα, μια πίσω λάμπα, και θέλω να πιστεύω και όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι (βαλβίδες, κλπ...) 220?.
nassosxlvbros
30/06/2009, 09:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από domiemic65
Τελικά το service έγινε.
Λάδια, φίλτρο, μπουζι, παραφλού, φίλτρο αέρα, μια πίσω λάμπα, και θέλω να πιστεύω και όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι (βαλβίδες, κλπ...) 220?.
ΒΑΣΙΚΟ: πριν ξεκινήσεις για ταξίδι κάνεις 2-3 μικρές τοπικές βόλτες-Σούνιο ας πούμε- μήπως και έχει ξεχαστεί/λασκάρει είναι ξεβίδωτο κάτι...κάνεις μια μεγαλύτερη (π.χ. Μέγαρα-Θήβα-Κόρινθος) τελικιάζεις και παράλληλα τσεκάρεις για φυσιολογική κατανάλωση-τελική (υποτίθεται έχεις μετρήσει αρχική κατανάλωση-τελική και ξέρεις περίπου πόσο σου καίει-πάει...)επανελέγχεις τσεκάρεις λάστιχα -αλυσίδα και είσαι έτοιμος! :wave2:
domiemic65
30/06/2009, 10:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από nassosxlvbros
ΒΑΣΙΚΟ: πριν ξεκινήσεις για ταξίδι κάνεις 2-3 μικρές τοπικές βόλτες-Σούνιο ας πούμε- μήπως και έχει ξεχαστεί/λασκάρει είναι ξεβίδωτο κάτι...κάνεις μια μεγαλύτερη (π.χ. Μέγαρα-Θήβα-Κόρινθος) τελικιάζεις και παράλληλα τσεκάρεις για φυσιολογική κατανάλωση-τελική (υποτίθεται έχεις μετρήσει αρχική κατανάλωση-τελική και ξέρεις περίπου πόσο σου καίει-πάει...)επανελέγχεις τσεκάρεις λάστιχα -αλυσίδα και είσαι έτοιμος! :wave2:
Αααα και σκεφτόμουν αν θα πάω -για δουλειά- στους Δελφούς με το πουλμαν που θα πάνε και οι υπόλοιποι... αλλά μου φαίνεται οτι ενδείκνειται η μηχανάδα-δοκιμή!!!!
Βέβαια δεν προλαβαίνω να κάνω πιο μικρή βόλτα πιο πριν.... αλλά το μηχανάκι το έχω πάρει απο την Παρασκευή και έχω κάνει καμια 200χλμ εντός πόλης χωρίς πρόβλημα...
domiemic65
08/07/2009, 12:42
Τελικά η βόλτα μου βγήκε γύρω στα 500χλμ... Ολα ΟΚ!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από arisk
Service 12000 km
Λάδια 33€
Φίλτρο λαδιού 11€
Μπουζί 4 χ 7,5€
Φίλτρο αέρα 25€
Εργασία 100€:eek: :bigcry:
Σύνολο 199€
Συνεργείο Χαβέλλας.
Και αν ξαναπάω γράψε μου.
Ακριβώς τα ίδια και μ' εμένα - ίσως και χειρότερα (μιλάω για πέρυσι το καλοκαίρι). DL650A Κ7 - Service 12.000 km, Χαβέλλας. Εμεινα πολύ ευχαριστημένος αλλά πλήρωσα πάνω από 200 ?.
Επιπλέον, 1 μήνα μετά από το service μου παρουσιάστηκε πρόβλημα από παρουσία σκουριάς στο ρεζερβουάρ. Πήγα στο Στάθη (Σταθόπουλο) - ο Χαβέλλας ήταν σε διακοπές - και μου καθάρισε το ρεζερβουάρ και τη αντλία βενζίνης σε πρώτη φάση, συστήνοντάς μου να κάνω αργότερα αλλαγή στο φιλτράκι της (μια και δεν ανέβαζε πάνω από 7.000 rpm) και πλαστικοποίηση ρεζερβουάρ. Πράγματι, μετά από λίγες μέρες έκανα την πλαστικοποίηση (Δάνος, μέσω Στάθη) και καθαρισμό τρόμπας / αλλαγή φίλτρου (από τον Στάθη μπροστά στα μάτια μου - έχω και το παλιό φιλτράκι). Κόστος: 90 ? πλαστικοποίηση (χωρίς να υπάρχει προμήθεια) + κάτι ψιλά (περίπου 35 ? απ' ό,τι θυμάμαι) φιλτράκι & εργασία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι:
α. η Suzuki δεν έδινε ξεχωριστό φιλτράκι αντλίας για το Κ7.
β. ο Χαβέλλας με απέτρεψε από το να κάνω πλαστικοποίηση και με προέτρεψε να κάνω αλλαγή ολόκληρης της αντλίας βενζίνης (300+ ?).
Περιττό να αναφερθεί ότι το μηχανάκι δουλεύει ΑΨΟΓΑ 1 χρόνο μετά.
Μπορεί το μήνυμά μου να μην έχει άμεση σχέση με κόστος Service αλλά έχει σχέση με τιμιότητα-ήθος-γνώση κάποιων σε σχέση με κάποιους άλλους.
Service 60.000
με αλλαγη αλυσιδογραναζα, λαδια μπροστινου 400 ευρω
Στο σερβις ειναι μπουζι, λαδια, φιλτρο λαδιου.
:a021:
Καλησπερα και απο μενα,
Χθες στο Σταθη 24.000 χλμ 235€
Λαδια
Φιλτρα λαδιου-βενζινης
8 καπελοτα
Ρυθμιση Βαλβιδων
Ρυθμιση ΤΡS
Αλλαγη υγρων ψυγειου
Καθαρισμος φιλτρου αερα (ΚΝ)
Διαφορες ρυθμισεις (αλυσιδα-συμπλεκτης)
Γρασαρισμα της μανετας του μπροστινου φρενου(μαγκωνε καπως)
Σφυξιματα
Χαλαλι γιατι εγινε αλλη μηχανη:wave2:
pepes1gr
20/11/2009, 07:32
Καλημέρα σας και από εμένα.
Εχουμε και λέμε.
Απο χθεσινό service στα 36.000χιλ.
Λάδια-μπουζί-φίλτρο αέρος-υγρά φρένων και γενικό κοίταγμα....130 ευρώπουλα.
ΠΑΠΟΥΣ60
19/02/2010, 00:08
Επειδή έκατσα και διάβασα αρκετά στο FORUM για τα συνεργεία μας εξουσιοδοτημένα και μη για τιμές SERVICE εργατικά και ανταλλακτικά και επειδή έχω ένα 650 αγορασμένο τον Μάιο - 2007 σήμερα έχει 34.000 χλμ.
Στο συνεργείο πήγε μόνο στα δυο πρώτα service .1000 & 6000 χλμ .σιγά την εγγύηση!!!
Όλα τα υπόλοιπα τα έκανα μόνος μου το εργαλείο πετάει επειδή το προσέχω και το συντηρώ μόνος μου . μέχρι τώρα μόνο λάδια και φίλτρο λαδιού του αλλάζω κάθε 5.000 χλμ. έχω κάνει πάμπολλα ταξίδια δυκάβαλο, όταν είμαι μόνος πάει τσίτα μέσα έξω και τώρα στα 35.000 χλμ. Σκέφτομε να του αλλάξω για πρώτη φορά μπουζί φίλτρο αέρος και τακάκια μπρος πίσω και φυσικά μόνος μου και αν χρειάζονται γιατί πριν δυο μήνες που τα τσεκάρισα δεν χρειαζόντουσαν αλλαγή , συνεργείο θα πάει μόνο για βαλβίδες και αυτό όταν θα χρειαστεί. γιατί Και οι καιροί είναι οικονομικά δύσκολοι αλλά και κανένας μάστορας δεν θα κάνει καλύτερη δουλεία από εμένα που το καβαλάω. Λαδάκια χρησιμοποιώ τα MOTUL 5100 15X50 SEMISYNTHETIC & φίλτρο λαδιού της μάμας. Φυσικά και ότι άλλο χρειαστεί να αλλάξω από δω και πέρα θα είναι τις μαμάς αφού δεν πληρώνω εργατικά ας δώσω κάτι ψιλά παραπάνω στα ανταλλακτικά δεν χρειάζονται πειράματα τα μηχανάκια μας αγάπη χρειάζονται και να τα προσέχουμε. και το λέω εγώ που καβαλάω μηχανές κάποιες δεκαετίες. ένα παράδειγμα η αλυσίδα έχει ακόμη 4 γραμμές να τεντώσει. ελπίζω να βοήθησα με τα γραφόμενα μου κάποιους που είχαν κάποιες απορίες όπως διάβασα .
Πάντα όρθιοι ο ΠΑΠΟΥΣ 60
Ωραιος , αμα πιανουν τα χερια σου οκ......... Εμενα που μου τα κανει ολα αυτα ο μηχανικος μου με 10ε εργασια , δεν νομιζω να χανω πουθενα , γιατι καποια πραγματα δεν ειναι μονο σφυξε ξεσφυξε , εγω απλα ασχολουμε με πλυσιμο κ λυπανση γιατι γουσταρω να ασχολουμε............ π.χ τα λαδακια που αλλαζεις, που τα πετας....? :wave2: Καλες βολτες
παππου αν εισαι οντως 60 , συγχαρητηρια!βαζεις τα γυαλια σε παρα πολλους!!!:sun:
επισης, καλο θα ηταν να αλλαξεις τα υγρα των φρενων, αν δε το εχεις κανει ηδη
καλα χιλιομετρα
:beer: :beer: :beer:
ΠΑΠΟΥΣ60
19/02/2010, 00:27
Τα λαδάκια τα βάζω στα μπουκάλια τα άδεια και τα δίνω στα συνεργεία
Και δεν εννοώ τα εργατικά για αλλαγή λαδιών άλλα για τα υπόλοιπα που είναι από 100 Ε
και πάνω τα εργατικά από ότι διάβασα φίλους εδώ που τα γράφουν ,
ΠΑΠΟΥΣ60
19/02/2010, 00:29
62!! και έχω αλλάξει και αυτά και το PARAFLOU
μπραβο!!!
περνα και απο τις ευχολογιες (http://www.moto.gr/forums/forumdisplay.php?s=&forumid=46)
:beer: :beer: :beer:
ΠΑΠΟΥΣ60
19/02/2010, 00:51
Επειδή έκατσα και διάβασα αρκετά στο FORUM για τα συνεργεία μας εξουσιοδοτημένα και μη για τιμές SERVICE εργατικά και ανταλλακτικά και επειδή έχω ένα 650 αγορασμένο
τον Μάιο - 2007 σήμερα έχει 34.000 χλμ.
Στο συνεργείο πήγε μόνο στα δυο πρώτα service .1000 & 6000 χλμ .σιγά την εγγύηση!!!
Όλα τα υπόλοιπα τα έκανα μόνος μου το εργαλείο πετάει επειδή το προσέχω και το συντηρώ μόνος μου . μέχρι τώρα μόνο λάδια και φίλτρο λαδιού του αλλάζω κάθε 5.000 χλμ. έχω κάνει πάμπολλα ταξίδια δυκάβαλο, όταν είμαι μόνος πάει τσίτα μέσα έξω και τώρα στα 35.000 χλμ. Σκέφτομε να του αλλάξω για πρώτη φορά μπουζί φίλτρο αέρος και τακάκια μπρος πίσω και φυσικά μόνος μου και αν χρειάζονται γιατί πριν δυο μήνες που τα τσεκάρισα δεν χρειαζόντουσαν αλλαγή , συνεργείο θα πάει μόνο για βαλβίδες και αυτό όταν θα χρειαστεί. Και οι καιροί είναι οικονομικά δύσκολοι αλλά και κανένας μάστορας δεν θα κάνει καλύτερη δουλεία από εμένα που το καβαλάω. Λαδάκια χρησιμοποιώ τα MOTUL 5100 15X50 SEMISYNTHETIC & φίλτρο λαδιού της μάμας. Φυσικά και ότι άλλο χρειαστεί να αλλάξω από δω και πέρα θα είναι τις μαμάς αφού δεν πληρώνω εργατικά ας δώσω κάτι ψιλά παραπάνω στα ανταλλακτικά δεν χρειάζονται πειράματα τα μηχανάκια μας αγάπη χρειάζονται και να τα προσέχουμε. και το λέω εγώ που καβαλάω μηχανές κάποιες δεκαετίες. ένα παράδειγμα η αλυσίδα έχει ακόμη 4 γραμμές να τεντώσει. ελπίζω να βοήθησα με τα γραφόμενα μου κάποιους που είχαν κάποιες απορίες όπως διάβασα .
Πάντα όρθιοι ο ΠΑΠΟΥΣ 60
Innersense
19/02/2010, 07:09
Μετά από τόσα χρόνια το μόνο που έχω να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το μηχανάκι.
Έκανα αλλαγή λαδιών στα 42.000km (35Ε) με τσεκαρισματάκι (λίπανση σημείων της μηχανής, συμπλήρωμα υγρών, τέντωμα αλυσίδας) και ρώτησα το μάστορα αν χρειάζομαι τακάκια πίσω και μου λέει όχι! (φοράει ακόμα τα μαμα! - μπροστά άλλαξα στα 36.000).
Αλυσίδα την παλεύει η μαμά, προσπαθώ να την προσέχω και εγώ όσο μπορώ και εκτός από λίπανση της κάνω και καλό καθάρισμα όποτε μπορώ. Τώρα με τις βροχές δεν την έχω προσέξει όσο θα έπρεπε είναι η αλήθεια, παρόλα αυτά οδηγώ μαλακά σχετικά χωρίς απότομα ανοίγματα (ή σούζες!) και νομίζω παίζει ρόλο και αυτό.
Καλά χιλιόμετρα σύντροφοι
mikios400
19/02/2010, 08:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΠΑΠΟΥΣ60
Επειδή έκατσα και διάβασα αρκετά στο FORUM για τα συνεργεία μας εξουσιοδοτημένα και μη για τιμές SERVICE εργατικά και ανταλλακτικά και επειδή έχω ένα 650 αγορασμένο τον Μάιο - 2007 σήμερα έχει 34.000 χλμ.
Όλα τα υπόλοιπα τα έκανα μόνος μου το εργαλείο πετάει επειδή το προσέχω και το συντηρώ μόνος μου . μέχρι τώρα μόνο λάδια και φίλτρο λαδιού του αλλάζω κάθε 5.000 χλμ. έχω κάνει πάμπολλα ταξίδια δυκάβαλο, όταν είμαι μόνος πάει τσίτα μέσα έξω και τώρα στα 35.000 χλμ. Σκέφτομε να του αλλάξω για πρώτη φορά μπουζί φίλτρο αέρος και τακάκια μπρος πίσω και φυσικά μόνος μου και αν χρειάζονται γιατί πριν δυο μήνες που τα τσεκάρισα δεν χρειαζόντουσαν αλλαγή , συνεργείο θα πάει μόνο για βαλβίδες και αυτό όταν θα χρειαστεί. γιατί Και οι καιροί είναι οικονομικά δύσκολοι αλλά και κανένας μάστορας δεν θα κάνει καλύτερη δουλεία από εμένα που το καβαλάω. Λαδάκια χρησιμοποιώ τα MOTUL 5100 15X50 SEMISYNTHETIC & φίλτρο λαδιού της μάμας. Φυσικά και ότι άλλο χρειαστεί να αλλάξω από δω και πέρα θα είναι τις μαμάς αφού δεν πληρώνω εργατικά ας δώσω κάτι ψιλά παραπάνω στα ανταλλακτικά δεν χρειάζονται πειράματα τα μηχανάκια μας αγάπη χρειάζονται και να τα προσέχουμε. και το λέω εγώ που καβαλάω μηχανές κάποιες δεκαετίες. ένα παράδειγμα η αλυσίδα έχει ακόμη 4 γραμμές να τεντώσει. ελπίζω να βοήθησα με τα γραφόμενα μου κάποιους που είχαν κάποιες απορίες όπως διάβασα .
Πάντα όρθιοι ο ΠΑΠΟΥΣ 60
μπράβο παππού! πάντα ορθός (από όλες τις απόψεις :p ) Είσαι παράδειγμα για πολλούς!
Κ εγώ λάτρης του κάντο μόνος σου, κ έχουμε κ τα ίδια περίπου χλμ στο μηχανάκι...
Κάποιες παρατηρήσεις μόνο... άλλαξε γρήγορα φίλτρο αέρα και μπουζί, η μαμά προτείνει αλλαγή στα 12κ χλμ. Ειδικά με τη σκόνη που έχουμε στην Ελλάδα φράζουν πολύ τα φίλτρα μας...
Οι γραμμές του ψαλιδιού βοηθάνε κατα το τέντωμα της αλυσίδας στην ευθυγράμμιση του τροχού, κ δεν είναι σε καμία περίπτωση ενδεικτικά της κατάστασης της αλυσίδας.
Καλές βόλτες!
ΠΑΠΟΥΣ60
19/02/2010, 09:01
ΣΩΣΤΟΣ))))))))))))
Καλησπέρα παιδιά, είμαι νέος στο forum και έχω και εγώ V-Strom 2004.
θα ήθελα να ρωτήσω τι λάδια μου προτείνετε να βάλω και αν γνωρίζετε κάποιο μαγαζί για να πάω.
Μένω στο Ν. Ψυχικό.
Ευχαριστώ πολύ και καλώς σας βρήκα!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Bogan
Καλησπέρα παιδιά, είμαι νέος στο forum και έχω και εγώ V-Strom 2004.
θα ήθελα να ρωτήσω τι λάδια μου προτείνετε να βάλω και αν γνωρίζετε κάποιο μαγαζί για να πάω.
Μένω στο Ν. Ψυχικό.
Ευχαριστώ πολύ και καλώς σας βρήκα!
Καλως ηρθες στη μοτοπαρεα του moto.gr
Εγω λαδια ψωνιζω απο τον http://www.trade-wind.gr/
Αν πας σε εξουσιοδοτημενο θα σου βαλει μαλλον της σουζουκι που ειναι by motul
Εγω προκειται συντομα να κανω το σερβις των 12000χλμ και θα βαλω δικα μου λαδια ....... Castrol Power 1 GPS 4T 10W-40
Ο καθενας θα σου πει την γνωμη του για το ποιο λαδι ειναι καλυτερο......
Για εμενα δεν εχει και πολυ σημασια αρκει τα λαδια που θα επιλεξεις να υπερκαλυπτουν τις προδιαγραφες που εχει θεσει η σουζουκι και οι αλλαγες να γινονται στα χλμ που πρεπει.......
:wave2:
εγω εχω να πω.
για τα μοτερ του V storm (τα οποια ειναι touring και δεν εχουν αλογα και συμπιεση)
Ενα ορυκταιλεο ειναι Νο1.
Προσωπικα.....
Συνθετικα ειναι για πιστα και μονο, μιας και ειναι για 100 χλμ η δουλεια τους, και δεν ξεπλενουν το μοτερ.
Ημι ειναι συνθετικο και ορυκταιλεο (εγω αυτο λεω οτι ειναι το Νο1)
Μετα απο 15000 με το αγωνηστικο με 5100 Motul και δεν εχω πουθενα προβλημα.
Φιλος με CRF 450 στο Πρωταθλημα πριν 3 χρονια εβαζε Castrol Actevo 20-50.
Αλαζε ελλατηρια στο πιστονι καθε 3 αγωνες προληπτικα.
μοτερ τωρα του V strorm ειναι ηπιου χαρακτηρα και η συμπιεση και τα γκαζια που εχει δεν εχουν λογο για φθορες.
φουλ συνθετικα για μεσα στην πολη δεν κανουν.
Αρχικά δημιουργήθηκε από anco
εγω εχω να πω.
για τα μοτερ του V storm (τα οποια ειναι touring και δεν εχουν αλογα και συμπιεση)
Ενα ορυκταιλεο ειναι Νο1.
Προσωπικα.....
Συνθετικα ειναι για πιστα και μονο, μιας και ειναι για 100 χλμ η δουλεια τους, και δεν ξεπλενουν το μοτερ.
Ημι ειναι συνθετικο και ορυκταιλεο (εγω αυτο λεω οτι ειναι το Νο1)
Μετα απο 15000 με το αγωνηστικο με 5100 Motul και δεν εχω πουθενα προβλημα.
Φιλος με CRF 450 στο Πρωταθλημα πριν 3 χρονια εβαζε Castrol Actevo 20-50.
Αλαζε ελλατηρια στο πιστονι καθε 3 αγωνες προληπτικα.
μοτερ τωρα του V strorm ειναι ηπιου χαρακτηρα και η συμπιεση και τα γκαζια που εχει δεν εχουν λογο για φθορες.
φουλ συνθετικα για μεσα στην πολη δεν κανουν.
Δεν ειναι οτι δε 'κανουν' τα συνθετικα απλα θεωρω οτι ειναι υπερβολη και πεταμενα λεφτα να τα βαλεις
Εγω ακολουθω το μανιουαλ .......ημισυνθετικο λαδακι 10-40 η 15-50 καλοκαιρι και αλλαγες στα διαστηματα που πρεπει :wave2:
Ευχαριστώ πολύ παιδια!και εγώ για το Castrol έλεγα και μάλον αυτά θα πάρω!όταν τα δωκιμάσω 8α σας πω.
ασταδιαλα βαλτε οτι θελετε.
ΤΕΛΟΣ.
GIXXERAKIAS
16/04/2010, 07:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από anco
ασταδιαλα βαλτε οτι θελετε.
ΤΕΛΟΣ.
:rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao:
snowtolis
21/04/2010, 17:38
βαλε aral ρε φιλε να βρεις την υγεια σου!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από MUSTILI
Service 60.000
με αλλαγη αλυσιδογραναζα, λαδια μπροστινου 400 ευρω
Στο σερβις ειναι μπουζι, λαδια, φιλτρο λαδιου.
:a021:
Σου έπιασε τον κwλο κανονικότατα !!
Ρε παιδιά τι ποσά είναι αυτα που διαβάζω !! Για πέταμα τα εχετε τα λεφτά σας ?
Μπράβο ρε "ΠΑΠΟΥΣ60" μακάρι να ακολουθήσουν τις συμβουλές σου, κ'εγω μόνος μου τα κάνω ολα..Εκτος βαλβίδες, αν ξέρει κάποιος ας μου δείξει :)
Δεν νομιζω ρε συ.Καλα τα λεφτα ειναι πολλα δεν το συζητω. Αλυσιδογραναζα εχουν ενα κοστος αλλα και η εργασια να βγουν ολα τα μπροστινα ειναι αρκετη...
Πλεον εχω κανει και τον 66.000 με 70 ευρω, τα απαραιτητα μονο.
Παντως με την κριση αξιζει να ασχοληθει κανεις στα μικρα σερβις μονος του και οχι να σκαει 70 ευρω
grdaemon
01/05/2010, 09:39
Αμάν παιδιά...έσκασε λαδάκι στο ένα μπροστινό...66Κ Χλμ (Φούσκα είπε ενα φιλαράκι)..Ξέρει κανείς για πόσα να ετοιμάζομαι...? Πόσο επικίνδυνο είναι? Μήπως είναι φτηνή επισκευή και με παίρνει να επαναξετάσω τα μπροστινά ελατήρια μια που θα λυθεί το μπροστινό? Καμία πρόταση?
grdaemon
03/05/2010, 05:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από grdaemon
Αμάν παιδιά...έσκασε λαδάκι στο ένα μπροστινό...66Κ Χλμ (Φούσκα είπε ενα φιλαράκι)..Ξέρει κανείς για πόσα να ετοιμάζομαι...? Πόσο επικίνδυνο είναι? Μήπως είναι φτηνή επισκευή και με παίρνει να επαναξετάσω τα μπροστινά ελατήρια μια που θα λυθεί το μπροστινό? Καμία πρόταση?
Kανένας? Τι έγινε μας έπιασε η κρίση και στα φόρουμ?
Αν και δεν εχω DL 650 θα σου πω οτι στο δικο μου (hayabusa) αλλαξα 2 τσιμουχακια + λαδια + καθαρισμος μεσα τα καλαμια + εργασια = 100?
Και πιστεψε με ειναι σοβαρο,να το κανεις ''εχθες''
grdaemon
03/05/2010, 07:39
110 αν δεν προκύψει τίποτε άλλο από Suzuki Χαλανδρίου (λάδια τσιμούχες και στα δύο καλάμια)
grdaemon
07/05/2010, 05:02
120 τελικά χωρίς να προκύψει τίποτε άλλο. Χαχαχαχ ...ή να πω αχβαχ Ελλαδάρα....?
Εκ πρώτης απόψεως το setup μου φαίνεται πολύ "γλυκό". Θέλω να το δοκιμάσω και σε μια καλή "βούτα" για να δω αν θα νιώσω αυτό το χαοτικό συναίσθημα στρες και πανικού που είχε όταν ήταν καινούριο. Αν όχι, μπράβο στον Κουζούνα (έτσι μου φαίνεται πως λέγεται ο ..Suzuki Xαλανδρίου). Ίσως μάλιστα στο setup αυτό o συνδιασμός από νέα λάδια στα μπροστινά και Pirelli Trail να είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει σε μοτοσυκλέτες της κατηγορίας. Όλα αυτά μέχρι στιγμής βέβαια - αν δεν φτύσει τίποτα λάδια το απόγευμα και με βγάλει ψεύτη..φτουφτουφτου...
Υσ. Ξέχασα να πω πως χρησιμοποίησε λάδια Castrol 15άρια.
Αταίριαστος
07/05/2010, 15:46
Κι εγώ έχω ένα "θεματάκι" με τις τσιμούχες...
Συγκεκριμένα, στις 40.000 χλμ. επειδή το μπροστινό "ελάφραινε" επικίνδυνα σε μεγάλες κλίσεις με πολλά χλμ. (160-170) στην περιφερειακή Υμμητού (κομμάτι της Α.Ο.) άλλαξα ελατήρια μπροστά (έβαλα WP από τον Τασούλη), λάδια DENICOL sae10 (από τον Τασούλη), τσιμούχες και σκούπες (από την SUZUKI).
Αφού πειραματίστηκα λιγάκι με την προφόρτιση, κατέληξα στις 2 γραμμές μέσα-3 έξω (όπως η μαμά ρύθμιση) σαν την αποτελεσματικότερη για το στύλ οδήγησής μου και τις διαδρομές που κάνω καθημερινά (γούστάρω μαλακό μπροστινό, ψιλοσφιχτό πίσω αμορτισέρ).
Προχθές, στις 44.000 χλμ. όταν έκανα αλλαγή λαδιών, παρατήρησα διαρροή λαδιού από την αριστερή μπουκάλα.
Δυστυχώς παρέβλεψα τον Χρυσό Κανόνα: "ότι δουλεύει, δεν το πειράζουμε", όταν αποφάσισα να αλλάξω και τις παλιές τσιμούχες, οι οποίες δεν είχαν κανένα πρόβλημα, αλλά τα ξέρετε αυτά... με την ευκαιρία που λύνουμε το μπροστινό κτλ. δεν αλλάζουμε και τις τσιμούχες ;;;
Το θέμα είναι ότι τώρα θα αλλάξω μόνο την κλ@σμένη τσιμούχα που χάνει λάδι, την άλλη θα την αφήσω όπως είναι.
Λάδι θα βάλω ότι βρώ σε SAE10, καθώς μου είναι δύσκολο να τρέχω ξανά στον Τασούλη για DENICOL.
Έγραψα γιατί μου δημιουργήθηκαν απορίες όταν διάβασα στο προηγούμενο πόστ για 15αρι λάδι που έβαλε ο Κούζουνας.
Στο κουτί των ελατηρίων WP αναφέρει σαφώς ότι το ενδεδειγμένο SAE είναι το 10.
Επειδή μόλις βρώ ευκαιρία θα ξαναλύσω το μπροστινό, μου έχουν περισέψει από το κίτ των ελατηρίων δύο δαχτυλίδια από τεφλόν που μπαίνουν στο μπροστινό του DL 1000 v-strom, να τα βάλω μέσα και να μειώσω την προφόρτιση από τη βίδα ;;;
Τα ίδια ελατήρια μπαίνουν στο 650 με ένα δαχτυλίδι ανάμεσα στο ελατήριο και τον μεταλλικό αποστάτη σε κάθε μπουκάλα, ενώ στο 1000 μπαίνουν με 2 δαχτυλίδια (γι' αυτό και μου περίσεψαν) σε κάθε μπουκάλα.
Περιμένω σχόλια-συμβουλές από όσους "κατέχουν" το θέμα της σωστής λειτουργίας του μπροστινού..
Φιλε για εμενα το κανεις που το κανεις αλλαξε και τις 2 τσιμουχες!!
Αταίριαστος
17/05/2010, 08:53
Μπήκε καινούργια τσιμούχα στην αριστερή μπουκάλα μόνο, με fork oil DENIKOL sae 10 (ίδιο με αυτό της δεξιάς μπουκάλας).
Με την ευκαιρία της εξαγωγής του μπροστινού, τοποθετήθηκαν και οι δεύτερες ροδέλες προφόρτισης από τεφλόν, οι οποίες συνοδεύουν το κίτ της WP.
Δηλαδή, πλέον σε κάθε μπουκάλα υπάρχουν 2 ροδέλες προφόρτισης (2+2) και έχω τις βίδες της προφόρτισης στο τέρμα μαλακό.
Το αποτέλεσμα είναι καλό.
Αν και η λειτουργία του μπροστινού μπορεί να χαρακτηριστεί "σφιχτή", στο δρόμο δουλεύει καλά, αποσβαίνει τις ανωμαλίες χωρίς αναπηδήσεις, δεν κοπανάει στις λακούβες και δεν βυθίζεται απότομα ή υπερβολικά στο δυνατό φρενάρισμα.
Ωστόσο, το πίσω αμορτισέρ (που είναι σφιγμένη η προφόρτισή του μόλις ένα κλίκ πρίν από το τέρμα σφιχτό) αντιδράει λίγο απότομα για το βάρος μου (75 kg) και δείχνει να λειτουργεί στα όριά του..
dimic200
24/05/2010, 17:11
όπου να'ναι θα κάνω το service των 6000 km στο V-strom 650 μου.
ένας φίλος πόσταρε ότι κάνουν τις παρακάτω εργασίες:
*αλλαγη λαδιων, silcoline (fuchs) 10-50 συνθετικης βασης.
*αλλαγη φιλτρου λαδιου
*τσεκ και τεντομα αλυσιδας
*σπρει στους πολους της μπαταριας
*τσεκ σε φλας και φωτα( !!!)
*ρυθμιση ρελαντι
*ελεγχος πιεσης ελαστικων
*λιπανση αλυσιδας
1) Ισχύουν αυτά?
2) Μένω Θεσσαλονίκη (δεν είμαι από εδώ). Που να το πάω για service?
LiakosVstrom
25/05/2010, 09:52
πλησιάζει το service των 48.000.
για πείτε τι σας έχουν πάρει ρε παίδες να έχω μια ιδέα.
στη Λαμπράκη (Κορυδαλλός - Αττική) που είχα ρωτήσει ένα της Σουτζούκι μου είχε πει 240 γιούρια (λογικά μαζί με εργατικά).
:confused: :wave2:
christaras73
30/05/2010, 17:38
2 χρονάκια και κάτι με 10000km ρώτησα για service και μου είπαν 240Ε. Έτσι πήρα τα ανταλλακτικά και το έκανα μόνος.
3 λίτρα λαδάκι TORCO 28.5Ε
4 μπουζί ιριδίου NGK 48E
Φίλτρα λαδιού, αέρα μαμάς 39Ε
Ψυκτικό δεν άλλαξα, το μέτρησα και ήταν μια χαρά.
Τέντωμα αλυσίδας, καθάρισμα, λάδωμα, γρασάρισμα, πλύσιμο, γυάλισμα
όλα μαζί σύνολο 115Ε. Σε δύο ωρίτσες τα είχα κάνει όλα.
Το μόνο που με παίδεψε ήταν το μπροστά το μπουζί που είναι πίσω από το ψυγείο.
Κατά τα άλλα πρώτη φορά έβγαλα τεπόζιτο για φίλτρο αέρα και μέτρημα ψυκτικού αλλά όλα είναι πολύ εύκολα στο βγάλε-βάλε.
Πραγματικά το χάρηκα.
Παιδες και εμενα πλησιαζει το 24Κ το καλο...
Εχουμε καμμια value for money κατασταση να το παω?
Στο μαγαζι που το πηγαινω συνηθως μου ειπε συνολο 240 ευρω.
Ισχυουν αυτες οι τιμες ή αξιζει τον κοπο να ψαξω και καπου αλλου?
Θεσσαλονικη και εγω
christaras73
30/05/2010, 18:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από thagro
Παιδες και εμενα πλησιαζει το 24Κ το καλο...
Εχουμε καμμια value for money κατασταση να το παω?
Στο μαγαζι που το πηγαινω συνηθως μου ειπε συνολο 240 ευρω.
Ισχυουν αυτες οι τιμες ή αξιζει τον κοπο να ψαξω και καπου αλλου?
Θεσσαλονικη και εγω
Ειναι το ιδιο με το 12αρι. η μονη διαφορα ειναι ο ελεγχος βαλβιδων. αυτο ειναι προβλημα.
μπορεις να τσεκαρεις ενα συνεργειο στην Ιπποδρομιου στην Τουμπα. Μολις περασεις τα goody's
ο πρωτος δρομος δεξια. μονοδρομος.... αυτος για το 12αρι μου ειχε πει 160Ε. δεν χανεις τιποτα να κανεις μια ερωτηση.
Η αληθεια ειναι οτι τα 240 μου ακουγονται πολλα για την τσεπη μου.
Θα κανω μια βολτα και εκει ετσι για συγκριση και θα αποφασισω,εχει φτασει και τα χιλιομετρα πλεον.
Εχεις μεινει ευχαριστημενος απο τη δουλειά του chris?
christaras73
31/05/2010, 15:18
Δεν έκανε κάτι στην μηχανή. Απλά από αυτόν αγόρασα τα φίλτρα και του έκανα και μια ερώτηση για το πόσο θα κόστιζε το σέρβις. Πάντως ( αν εξαιρέσεις τις βαλβίδες ) δεν είναι κάτι δύσκολο να κάνεις το σέρβις μόνος σου. Γλυτώνεις πολλά λεφτά.
Πάντως αν αποφασίσεις για μόνος σου ( χωρίς βαλβίδες ) θα σου δώσω διευθύνσεις και τηλέφωνα για τα υλικά και ότι άλλο χρειαστείς.
ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΟΚ :lol: :lol:
***Πως εκατσαν ρε συ οι υπογραφες ετσι...?*** :rotflmao:
Το θεμα ειναι οτι ενω λογω επαγγελματος το εχω το μηχανιλικι,οι εμπειριες απο μεγαλη μηχανη και συντηρηση ειναι πολυ λιγες και φοβαμαι λιγο να κανω οποιαδηποτε κινηση,ποσο μαλλον στο στρομα.
Στο παπι επιανε το χερι μου
Δε ξερω ρε γμτ,νομιζω οτι θα ανοιξω καμια πληγη και ,μετα για να κλεισει θα πρεπει να δωσω πολλαπλασια..
christaras73
31/05/2010, 16:24
Ότι θες εσύ. Εγώ την δική μου την έκανα στην αυλή μου την Πέμπτη. Λαδια, φίλτρα, μπουζί. έχει μια διαδικασία το λύσε-δέσε αλλά δεν είναι δύσκολο. Αν θελήσεις βρισκόμαστε και την κάνουμε μαζί( όχι βαλβίδες ). Και εγώ μην φανταστείς, πρώτη φορά την έλυσα και αυτό με τις οδηγίες του manual. Δεν είχα δεύτερο άτομο και ένα άγχος το είχα. Αλλά μετά όλα καλά. και 130 ευρά στην τσέπη. ( ο Τερζής μου είπε 240. με τον Ιπποδρομίου, Δημήτρη τον λένε γλυτωσα 50ευρω )
Εσύ αποφασίζεις. Πάντως ο Ιπποδρομίου μου είπε 160 το 12άρι . Εσένα με ρύθμιση βαλβίδων θα σου βγει κάτι παραπάνω.
Λες ρε να γινει ετσι και τα υπολοιπα να τα πιουμε μπυρες?
Chris θα παω μεσα στην εβδομαδα απο εκει που μου προτεινες.Θα ρωτησω τι παιζει και θα ενημερωσω.
Οποια και να ειναι η εξελιξη σε ευχαριστω για το ενδιαφερον...Μοτοσυκλετιστικη αλληλεγγυη λεγεται αυτο.
Να σαι καλα φιλαρακι:beer:
LiakosVstrom
25/06/2010, 10:14
Λοιπόν, Service 48.000χλμ.
Έχουμε και λέμε:
Αλλάχτηκαν τακάκια μπροστά (όχι μαμά), φίλτρο λαδιού, λάδια, υγρά φρένων, παραφλού, σινεμπλοκ και ρουλεμάν πίσω τροχού και γραναζιού, γριπς και καθαρισμός tps-πεταλούδες κλπ κλπ.
355 ευρό σύνολο. Με τις υγείες μας.