View Full Version : Βουδαπεστη ή Βιεννη???
KOSTAS-ER6
22/11/2010, 23:11
Αν πανε ολα καλα σκεφτομαι 24-12 να την κανω για 4-5 μερες κ ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 2 μερη για τα φετινα Χριστουγεννα, επειδη δεν γνωριζω καλα τους προορισμους ηθελα οποιος γνωριζει να μου πει ποιο μερος ειναι καλυτερο για Χριστουγεννα κ τι αξιζει να επισκεφτω!
Αρχικα ελεγα Βουδαπεστη αλλα...
KOSTAS-ER6
23/11/2010, 06:29
θα εχει κινηση τις ημερες των Χριστουγεννων??
γιατι με φοβισε ενας γνωστος πως ειναι ολοι κλεισμενη στα σπιτια τους εκεινες τις μερες κ πως δεν θα βρω ουτε εστιατοριο να φαω....βεβαια δεν τον πολυπιστεψα γιαυτο ρωτησα :D :D
αν εχετε κ καμια προταση για ξενοδοχειο κ τι αξιζει να επισκεφτω ειμαι ολος αυτια, μονο να συμπληρωσω πως το ταξιδι θα γινει με αυτοκινητο κ θα ειμαι με τη συζηγο...
Cpt. Haddock
23/11/2010, 06:34
Γιατι θες να κανεις Χριστουγεννα με μερικες χιλιαδες Ελληνες διπλα σου; :confused:
Και στις 2 ... Πάρε το τρενάκι και πήγαινε από τη μία στην άλλη περίπου 5,5 ωρίτσες !!!
Φανταστικες πολεις και οι δυο.:)
Λαθος εποχη πας:D
KOSTAS-ER6
23/11/2010, 08:22
δυστυχως το προγραμμα μας μονο για τοτε βολευει!!
ειναι η πρωτη μακρυνη αποδραση στο εξωτερικο γιαυτο προσπαθω να παρω πληροφοριες απο τους γνωστες...
τοσα χρονια γυρισαμε αρκετα μερη στην Ελλαδα κ ειδικα τα Χριστουγεννα αλλα δεν τρελαθηκα ιδιαιτερα οποτε δεν εχω τρελλες απαιτησεις.
Το ποτε ειναι καλη περιοδος μου το ειπανε κ αλλοι αλλα δυστυχως τετοιου ειδους ταξιδια μονο Χριστουγεννα μας βλευει
Cpt. Haddock
23/11/2010, 08:43
Οταν λες θα την κανεις για 4-5 μερες βαζεις και το ταξιδι μαζι;
Να προσθέσω και την Πράγα ως πιθανό προορισμό για τα Χριστούγεννα?
Δεν έχω πάει καθόλου και δεν μπορώ να πω τις εντυπώσεις μου..
Καλο ταξίδι!
:lol:
βιεννη (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=37980&highlight=%E2%E9%E5%ED%ED%E7):wave2:
ARISPEED1
23/11/2010, 09:37
Βιένη κ Μπρατισλάβα ...............δίπλα είναι ...........! :sun:
Βιέννη ειναι τέλεια, Βουδαπέστη δεν έχω πάει οπότε δεν μπορώ να πω...
(PS: Bιέννη οποσδήποτε μια βόλτα στο Pratter, και οταν εισαι στο Pratter φαγητό στο schweizer haus! www.schweizerhaus.at)
alexxxcbr
23/11/2010, 13:38
ΒΙΕΝΝΗ.
Φοβερη πολη.
Εχετλαίος
23/11/2010, 13:40
Βουδαπέστη, πόλη ζωντανή μέρα-νύχτα!
Η Βιέννη είναι σχετικά ψόφια το βράδυ...
Κώστα, εχω παει και στις 2 χωρες απο 3 φορες... Βρίσκομαι ανάμεσα τους στην Σλοβακία και γνωρίζω πολλές πληροφορίες που μπορούν να σε βοηθήσουν να περάσεις ΦΑ-ΝΤΑ-ΣΤΙ-ΚΑ και να γλυτώσεις πολλά χρήματα που όλοι μας δώσαμε επειδή δεν γνωρίζαμε!
Στείλε μου ενα π.μ με σταθερό νούμερο να στα πώ αναλυτικότερα, καθώς οι πληροφορίες είναι πολλές για αυτά τα 2 υπέροχα Κράτη. :wave2:
rockobok
23/11/2010, 16:03
Επειδή έχω κάνει χριστούγεννα στη βουδαπέστη αυτό που σου είπε ο φίλος
σου ισχύει 100%. Είναι λίγο νέκρα παραμονή κ ανήμερα σκέψου ότι με το ζόρι
είχα βρει ενα εστιατόριο για να φάω και τα σουπερ μαρκετ όλα κλειστά
.Αν έκανα πάντως μια επιλογή απο αυτές τις 2 πόλεις θα ήταν σίγουρα η βουδαπέστη.
Πανέμορφη πόλη και μπορείς να περάσεις τέλεια με τιμές μισές απο ότι στην αυστρία
Αρχικά δημιουργήθηκε από rockobok
Αν έκανα πάντως μια επιλογή απο αυτές τις 2 πόλεις θα ήταν σίγουρα η βουδαπέστη.
Πανέμορφη πόλη και μπορείς να περάσεις τέλεια με τιμές μισές απο ότι στην αυστρία
Μετά την 2η πτωχευση της Ουγγαρίας πρίν 2-3 μήνες οι τιμές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα!!
Πρόσθεσε επίσης και τα χρήματα του συναλλάγματος καθώς έχουν δικό τους νόμισμα...
Για το παράδειγμα... http://cbrxx.darkbb.com/forum-f11/topic-t1715.htm
BLACKGAS
23/11/2010, 17:06
Υπέροχες πόλεις & οι 2. Μάλλον Βουδαπέστη γιατί Βιέννη Χριστούγεννα θυμίζει λίγο συνδιασμό νεοελληνικής βλαχοσυμπεριφοράς, σε ευρωπαικό στούντιο, με λίγη εσανς από αψβούργους!
Τσέκαρε λίγο τι γίνεται στο Δούναβη με την μόλυνση!
:wave2:
απέχουν μεταξύ τους 1ωρα με το τρενο.
οπου και να πας, εαν δεν σου αρέσει, παρε το τρενο και πήγαινε στην αλλη:wacko: :smokin:
rockobok
23/11/2010, 19:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
Μετά την 2η πτωχευση της Ουγγαρίας πρίν 2-3 μήνες οι τιμές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα!!
Πρόσθεσε επίσης και τα χρήματα του συναλλάγματος καθώς έχουν δικό τους νόμισμα...
Για το παράδειγμα... http://cbrxx.darkbb.com/forum-f11/topic-t1715.htm Είχα μείνει ένα εξάμηνο ουγγαρία το
2008 και η τιμή του συναλάγματος είναι σχεδόν η ίδια απο ότι βλέπω (1Ε=275Forints). Σκέψου ότι έτρωγα κάθε μέρα σε αξιοπρεπέστατο εστιατόριο στη βούδα το οποίο είχε επιλογή ανάμεσα σε 2 πιάτα +σούπα για πρώτο
με 690 φιορίνια δλδ κάτι λιγότερο απο 2,5 ευρώ!!!
Για να μη πώ για τα κινέζικα που είναι γεμάτος ο τόπος... Σε μπαράκι η μπίρα είχε γύρω στα 500 φιορίνια.
Τώρα αν έχουν αλλάξει τόσο πολύ η τιμές δε ξέρω.
Επιμένω όμως ότι είναι καλύτερη επιλογή απο την βιέννη.
Υ.Γ πανέμορφη και η μπρατισλάβα και ακόμα πιο φτηνη αλλά νομίζω δε συγκρίνονται.:beer: :beer:
Πολύ όμορφες πόλεις και οι δυο αλλά η Βουδαπέστη είναι:a07:
Lioulios
23/11/2010, 19:36
O καλύτερος συνδιασμός....
...Βουδαπέστη ...Χωρίς γυναίκα .
:evil:
Υ.Γ πανέμορφη και η μπρατισλάβα και ακόμα πιο φτηνη αλλά νομίζω δε συγκρίνονται.:beer: :beer:
Το μόνο καλό στην μπρατισλάβα είναι τα φτηνά γεύματα και το φτηνό πιώμα... πέραν αυτού είναι μια (αγροτική) χώρα αναπτυσσόμενη που το μόνο τουριστικό της εισόδημα είναι τα χιονοδρομικά της κέντρα... που και αυτά σχεδόν μπατίρησαν λόγω του λιγοστού χιονιού τον περασμένο χρόνο.
Να συγκρίνεις την Μπρατισλάβα με Βουδαπέστη και Βιέννη είναι μόνο για ανέκδοτο...
Η Βιέννη για μένα είναι το καταλληλότερο μέρος για πάρα πολλούς λόγους που θα μπορούσα να γράφω για 2 ημέρες. :wave2:
Βιέννη πήγα πρόπερσι παραμονές Πρωτοχρονιάς. Πολύς τουρισμός, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να πιούμε ούτε καφέ σε 1-2 "διάσημα" μέρη, αλλά περάσαμε εξαιρετικά χωρίς να μας ενοχλεί πραγματικά η παρουσία των άλλων. Μόνο πρόβλημα ότι στην ουσία βλέπαμε ελάχιστους "ιθαγενέις" στο δρόμο (κέντρο) οπότε έχανε λίγο η ατμόσφαιρα.
Πολύ όμορφη πόλη, τα περασμένα μεγαλεία φαίνονται ακόμα και έχει πολλά να δεις. Οι τιμές τσιμπημένες αλλά όχι παράλογες, ειδικά αν σκεφτεί κανείς την ποιότητα των υπηρεσιών. Ακόμα και οι τουριστοπαγίδες είναι αξιοπρεπείς. Εξαιρετικό φαγητό και καφές που ντροπιάζει τους Ιταλούς κατά τη γνώμη μου.
KOSTAS-ER6
23/11/2010, 21:46
ευχαριστω ολους αρχικα για το ενδιαφερον :beer: :beer: :beer:
Απο Ορεστιαδα που ειμαι η Βουδαπεστη ειναι 1000 κ κατι χλμ, οποτε ειναι ευκολο σε 12-15 ωρες το πολυ να ειμαι εκει μεσω Βουλγαριας.
Ξημερωμα 23-24 θα φυγω κ 28-29 πισω, αλλα αν ειναι καλα καθομαι, η Βιεννη οπως κ η Μπρατισλαβα ειναι διπλα αλλα μαλλον θα μεινω στην αρχικη μου σκεψη επειδη ειναι η πρωτη φορα κ δεν ξερω το δρομο καθως επισης κ τις καιρικες συνθηκες που θα συναντησω.Στο γυρισμο αφου περασουν τα Χριστουγεννα θα μεινω Νις αν βρω δωματιο η Σοφια-Φιλιππουπολη αναλογως.
Βιεννη μου ειπαν μονο στα χιονοδρομικα λεει εκεινες τις μερες κ δεν εχω διαθεση,μετα απο 3χρονιες σερι σε διαφορα κεντρα, αλλα θελω ξεγνιασια κ ξεκουραση, γιαυτο αποφευγω επιπλεον χλμ, θα ειναι καλη επιλογη σε συνδυασμο με Μπρατισλαβα στο επομενο ταξιδι με παρεα!
Οσοι εχουν παει κ ξερουν (αν ειναι ευκολο) ας μου πουνε τι αξιζει να επισκεφτω, σε ποιο μερος ειναι καλα να μεινω κ γιατι οχι για ξενοδοχειο σε νορμαλ τιμες κ οτιδηποτε αλλο απο συναλλαγμα η καποια ιδιαιτεροτητα σε σχεση με αυτα που ξερουμε!
Ελπίζω φοράς χειμερινά λάστιχα... σε περιμένουν παγωμένοι δρόμοι και αστυνομία που γράφει αν σε πετύχει με καλοκαιρινό λάστιχο...
Επίσης καλή υπομονή στα σύνορα της Σερβίας (πρόσθεσε +4 ώρες για τα σύνορα τους στο ταξίδι σου). Για οποιαδήποτε άλλη πιο λεπτομερή πληροφόρηση στείλε π.μ.:wave2:
Ξενοδοχειο στη NIS
http://www.panoramalux.co.rs/
(με δικο του υπογειο παρκιγνκ δωρεαν)
(Ψαξτο και απο το booking.com σε εμενα εβγαινε φθηνοτερο ετσι)
Ξενοδοχειο Βουδαπεστη
http://www.hotelbara.hu/english_bara/ar.htm
(με δικο του υπογειο 3οροφο παρκιγκ)
(Ψαξτο και αυτο απο το booking γιατι ετσι μου βγηκε και αυτο φθηνοτερο)
KOSTAS-ER6
24/11/2010, 11:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
Ελπίζω φοράς χειμερινά λάστιχα... σε περιμένουν παγωμένοι δρόμοι και αστυνομία που γράφει αν σε πετύχει με καλοκαιρινό λάστιχο...
Επίσης καλή υπομονή στα σύνορα της Σερβίας (πρόσθεσε +4 ώρες για τα σύνορα τους στο ταξίδι σου). Για οποιαδήποτε άλλη πιο λεπτομερή πληροφόρηση στείλε π.μ.:wave2:
με 4*4 θα γινει το ταξιδι το οποιο ειναι ετοιμο για τετοιες καταστασεις, γιατι εχουμε κ εδω ακραια φαινομενα.Το μονο που πρεπει να κανω ειναι να παρω αντιπαγωτικα για πετρελαιο κ τζαμια...
στο τελωνειο περιμενω καποια αναμονη λογω των ημερων οποτε δεν με ανυσηχει γιατι θα ξεκουραζομαι μιας κ θα ειμαι μονος οδηγος σε ολο το ταξιδι
KOSTAS-ER6
24/11/2010, 11:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Ξενοδοχειο στη NIS
http://www.panoramalux.co.rs/
(με δικο του υπογειο παρκιγνκ δωρεαν)
(Ψαξτο και απο το booking.com σε εμενα εβγαινε φθηνοτερο ετσι)
Ξενοδοχειο Βουδαπεστη
http://www.hotelbara.hu/english_bara/ar.htm
(με δικο του υπογειο 3οροφο παρκιγκ)
(Ψαξτο και αυτο απο το booking γιατι ετσι μου βγηκε και αυτο φθηνοτερο)
ξενοδοχεια μονο απο booking βλεπω κ προτιμω παρκινγκ αν κ δεν εχω κανενα πολυτελες αυτοκινητο, αλλα αν εχει μεινει καποιος κ ειναι ευχαριστημενος θα το προτιμησω χωρις δευτερη σκεψη!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από KOSTAS-ER6
ειναι να παρω αντιπαγωτικα για πετρελαιο
Φανταζομαι το γνωριζεις αλλα στην βουλγαρια (σιγουρα) αλλα και στις λοιπες ανατολικες χωρες που θα επισκεφθεις παιζει αντιπαγωτικο πετρελαιο αντι για το -10 με -12οC που εχουμε εμεις αυτοι εχουν στο -25οC με -30οC)
ξενοδοχεια μονο απο booking βλεπω κ προτιμω παρκινγκ αν κ δεν εχω κανενα πολυτελες αυτοκινητο, αλλα αν εχει μεινει καποιος κ ειναι ευχαριστημενος θα το προτιμησω χωρις δευτερη σκεψη!!!
Ετσι εκανα και εγω απλα μιλησα με τα ξενοδοχεια πριν κλεισω απο το μπουκιν και "εκλεισα" θεση στο παρκινγκ.(βεβαια ημουν και με μοτοσυκλετα)
Στη NIS δε χρειαστηκε μιας και ειμασταν οι μονοι που μεναμε στο ξενοδοχειο(μας εβαλε να διαλεξουμε και οροφο και δωματιο και θεα που θελαμε :lol: :lol: ), ενω στη Βουδαπεστη ειχε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ αυτοκινητα στο παρκινγκ οποτε ισως καλο θα ηταν αν καταληξεις σε αυτο που σου ειπα να κανεις μια κρατηση θεσης σταθμευσης.
Δεν έχω πάει εκεί που θέλεις να πας αλλά επειδή στο παρελθόν στην Βουλγαρία έχω μείνει σε hostel με άπαιχτες τιμές, ίσως να ήταν μια καλή ιδέα να το κάνεις...
HOSTEL (http://www.hostels.com/)
Mπες και δες τιμές! Μερικά έχουν και χώρο για πάρκινγκ..:lol:
με 4*4 θα γινει το ταξιδι το οποιο ειναι ετοιμο για τετοιες καταστασεις, γιατι εχουμε κ εδω ακραια φαινομενα.Το μονο που πρεπει να κανω ειναι να παρω αντιπαγωτικα για πετρελαιο κ τζαμια...
στο τελωνειο περιμενω καποια αναμονη λογω των ημερων οποτε δεν με ανυσηχει γιατι θα ξεκουραζομαι μιας κ θα ειμαι μονος οδηγος σε ολο το ταξιδι
Τι ειναι τα αντιπαγωτικά για πετρέλαιο και τζάμια?:smilea:
Αν πανε ολα καλα σκεφτομαι 24-12 να την κανω για 4-5 μερες κ ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 2 μερη για τα φετινα Χριστουγεννα, επειδη δεν γνωριζω καλα τους προορισμους ηθελα οποιος γνωριζει να μου πει ποιο μερος ειναι καλυτερο για Χριστουγεννα κ τι αξιζει να επισκεφτω!
Αρχικα ελεγα Βουδαπεστη αλλα...
ειναι και τα δυο καταπληκτικοι προορισμοι
εμενα μου αρεσε πιο πολυ η βιεννη
αλλα ψαξε και σκεψου κατι που θα σου πω και δεν συγκρινετε!!
πορτογαλια λισσαβωνα!!!!!
KOSTAS-ER6
24/11/2010, 14:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από ares_tz
Τι ειναι τα αντιπαγωτικά για πετρέλαιο και τζάμια?:smilea:
ειναι προσθετο οπως το αντιψυκτικο που βαζεις στο ψυγειο της μηχανης για ναλειτουργει ο κινητηρας κ το υγρο στους υαλοκαθαριστηρες σε περιπτωση χαμηλων θερμοκρασιων...
KOSTAS-ER6
24/11/2010, 14:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από J.T.R
KOSTAS-ER6 εχεις πμ:)
τα ειδα, θα μιλησουμε μετα τη δουλεια γιατι δεν ειχα χρονο να τα διαβασω!!!
KOSTAS-ER6
24/11/2010, 14:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από sakisam
ειναι και τα δυο καταπληκτικοι προορισμοι
εμενα μου αρεσε πιο πολυ η βιεννη
αλλα ψαξε και σκεψου κατι που θα σου πω και δεν συγκρινετε!!
πορτογαλια λισσαβωνα!!!!!
εχεις δικιο αλλα με τις μερες που εχω διαθεσιμες δεν θελω να παω πολυ μακρυα γιατι στο τελος θα κανω Χριστουγεννα στο δρομο!!!:D
εχουμε μελλον για μακρυνοτερους προορισμους μιας κ ειναι η πρωτη φορα που παω οδικως περαν της Βουλγαριας επειδη ειναι ειναι διπλα απο εμενα!
θα ηθελα στο μελλον Πορτογαλλια,Ισπανια,Λονδινο(με εχει φαει η γυναικα), γεροι να μαστε...
Amplified
25/11/2010, 13:26
Γιορτές Βιέννη με διαφορά, το έχουν κάνει βιομηχανία για κάποιο λόγο. Βουδαπέστη Μάρτιο με Ιούνιο που πρασινίζει ο τόπος, οποιαδήποτε άλλη περίοδο το ταξίδι χάνει 70% της αξίας του. Και υπόψιν η Βουδαπέστη είναι η αγαπημένη μου ευρωπαϊκή πόλη με διαφορά.
Βιέννη δαγκωτό !!! Μπορεί η Βουδαπέστη να είναι πιό φθηνή σε φαγητά-ξενοδοχεία αλλά η Βιέννη ειναι απίστευτα όμορφη την περίοδο αυτή των γιορτών.Οποια και αν επιλέξεις καλά να περάσεις φίλε :beer:
υ.γ. Αν μπορείς να ξεκλέψεις κανά δυό μέρες ακόμη πετάξου μέχρι το salzburg:winka:
KOSTAS-ER6
02/12/2010, 23:43
καμια προταση για το τι αξιζει να επισκεφτω στη Βουδαπεστη?
rockobok
03/12/2010, 12:15
καμια προταση για το τι αξιζει να επισκεφτω στη Βουδαπεστη? Ανέβα στο κάστρο citadela έχει απίστευτη θέα. Πέρνα μια βόλτα απο τα secheny baths,
είναι ζεστά λουτρά με σάουνες χαμαμ κτλ δε θα θες ν φύγεις! 5 λεπτά απο εκεί είναι ενα παλιό παλάτι
το οποίο είχε μπροστα του μια λίμνη η οποία έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο παγοδρόμιο λίγο δύσκολο να κάνεις βέβαια γιατί θα γίνετε χαμός εκείνες τις μέρες
Κάνε κ ένα περίπατο στο κάστρο και στην παλιά πόλη. Επίσης μια βόλτα και στο νησί margitsziget
επιβάλεται αν και τώρα όπως είπε και ο φίλος απο πάνω δεν θα έχει πολύ πράσινο
αλλά κ πάλι είναι πολύ όμορφα, νοικιάζουν κ ποδήλατα για να το γυρίσεις.
Αν καταφέρεις βρες το μπαράκι szimpla ,πολύ ιδιαίτερο.
Καλάνα περάσεις!!!:beer: :beer:
KOSTAS-ER6
04/12/2010, 10:45
Ανέβα στο κάστρο citadela έχει απίστευτη θέα. Πέρνα μια βόλτα απο τα secheny baths,
είναι ζεστά λουτρά με σάουνες χαμαμ κτλ δε θα θες ν φύγεις! 5 λεπτά απο εκεί είναι ενα παλιό παλάτι
το οποίο είχε μπροστα του μια λίμνη η οποία έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο παγοδρόμιο λίγο δύσκολο να κάνεις βέβαια γιατί θα γίνετε χαμός εκείνες τις μέρες
Κάνε κ ένα περίπατο στο κάστρο και στην παλιά πόλη. Επίσης μια βόλτα και στο νησί margitsziget
επιβάλεται αν και τώρα όπως είπε και ο φίλος απο πάνω δεν θα έχει πολύ πράσινο
αλλά κ πάλι είναι πολύ όμορφα, νοικιάζουν κ ποδήλατα για να το γυρίσεις.
Αν καταφέρεις βρες το μπαράκι szimpla ,πολύ ιδιαίτερο.
Καλάνα περάσεις!!!:beer: :beer:
να σαι καλα φιλε μου!!
:beer: :beer: :beer: