PDA

View Full Version : τζαμπα εξετασεις για μια εβδομαδα

EVI
23/11/2010, 01:30
http://www.protothema.gr/health-and-life/article/?aid=91843

Αντίθετα στα μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα στο χώρο της υγείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν να προσφέρουν αυτή την εβδομάδα (22-28 Νοεμβρίου) δωρεάν εξετάσεις στους ασθενείς των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων.

Τα ταμεία των νοσοκομείων θα κλείσουν αυτές τις μέρες και οι επισκεπτόμενοι τα εξωτερικά ιατρεία δεν θα πληρώνουν το "εισιτήριο" για τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβάλλονται.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαπιστώνουν ότι η οικονομική κρίση επηρεάζει την υγεία -ιδιαίτερα την ψυχική - μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού. Παράλληλα διογκώνεται ανησυχητικά ο αριθμός των ατόμων που αδυνατούν να πληρώσουν έστω και το στοιχειώδες κόστος των εξετάσεων σε εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι επίσης η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων με συμπτώματα κατάθλιψης και αγχώδους διαταραχής.

Στο ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί, μετά από εισήγηση του επιστημονικού του συμβουλίου ξεκινά μελέτη, για να διαπιστωθεί πόσοι ασθενείς ζητούν και κάνουν εισαγωγή μόνο και μόνο για να τρέφονται από το νοσοκομείο . !!!!!

DoctorS
23/11/2010, 10:58
Αν δεν ήταν καθαρά μια κίνηση εντυπωσιασμού Εύη θα ήμουν κι εγώ καθαρά μαζί τους, αλλά ο κλάδος των νοσοκομιακών γιατρών είναι από τους πιο κομματικοποιημένους που υπάρχουν..... Είναι μεγάλο το θέμα αυτό, οι Έλληνες νοσοκομειακοί γιατροί είναι από τους πιο κακοπληρωμένους για την ποιότητα της δουλειάς που προσφέρουν,αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τους έπιασε ο πόνος τώρα για την ανέχεια του κόσμου...άλλα είναι τα θέματά τους....

Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
http://www.protothema.gr/health-and-life/article/?aid=91843

Στο ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί, μετά από εισήγηση του επιστημονικού του συμβουλίου ξεκινά μελέτη, για να διαπιστωθεί πόσοι ασθενείς ζητούν και κάνουν εισαγωγή μόνο και μόνο για να τρέφονται από το νοσοκομείο . !!!!!

αυτό είναι όντως ένα θέμα καθώς και το ότι έχει παρατηρηθεί αύξηση των σισιτίων που προσφέρει η εκκλησία..........βρε λες να είναι τόσο χάλια τα πράγματα πραγματικά????? :confused: :confused:

EVI
23/11/2010, 11:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από DoctorS

αυτό είναι όντως ένα θέμα καθώς και το ότι έχει παρατηρηθεί αύξηση των σισιτίων που προσφέρει η εκκλησία..........βρε λες να είναι τόσο χάλια τα πράγματα πραγματικά????? :confused: :confused:

δε ξερω... δε ξερω :sick:

ares_tz
23/11/2010, 12:03
[B]Αν δεν ήταν καθαρά μια κίνηση εντυπωσιασμού Εύη θα ήμουν κι εγώ καθαρά μαζί τους, αλλά ο κλάδος των νοσοκομιακών γιατρών είναι από τους πιο κομματικοποιημένους που υπάρχουν..... Είναι μεγάλο το θέμα αυτό, οι Έλληνες νοσοκομειακοί γιατροί είναι από τους πιο κακοπληρωμένους για την ποιότητα της δουλειάς που προσφέρουν,αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τους έπιασε ο πόνος τώρα για την ανέχεια του κόσμου...άλλα είναι τα θέματά τους....

Ακριβώς μια συμβολική κίνηση εκ μέρους των γιατρών!Όμως τι ακριβώς επιζητούν με την πράξη τους για μια εβδομάδα δωρεάν εξετάσεις? Ασφαλώς δεν θα χρεωθουν ως υπηρεσία στις υπερωρίες τους και δεν θα πληρωθούν για αυτές..Αλλά δεν θα περαστεί ως εισιτήριο στα ταμεία του ΙΚΑ? Δεν θα γίνει εισαγωγή με άλλα λόγια?

konsttanttinos
23/11/2010, 12:12
...αλλά ο κλάδος των νοσοκομιακών γιατρών είναι από τους πιο κομματικοποιημένους που υπάρχουν.....

Στεκομενος σ'αυτο, πες μου εναν κλαδο της Υγειας (και γενικοτερα) που δεν ειναι πορωμενα κομματοποιημενος..Αφου τους συνδικαλιστες τους βαφτιζουμε κομμουνιστες, και τους υπολοιπους πρασινους ή μπλε.
Επειδη ανηκω στον χωρο του ΕΣΥ και σκεφτομαι να συμμετεχω και στον συνδυκαλισμο (με το σιγουρο μελλον του εργατοπατερα:ninja:), παρακολουθω την καθημερινη ξεφτιλα του συστηματος υγειας, ανημπορος να κανω κατι.
Οι γιατροι ομως ειναι εξυπνοι ανθρωποι.Σιγουρα πιο εξυπνοι απο τους 300.
Αφουγκραζομενοι τις αναγκες του πονεμενου λαου στις κλινικες, στα ιατρεια, στα ΤΕΠ, εφευρισκουν μοχλους πιεσης βοηθωντας τον απλο καθημερινο πολιτη.
Οτι ειναι αλλα τα θεματα τους ολοι το ξερουμε, ουτε αυτοι το αρνουνται, απλα κοιτουν να εχουν τον συνταξιουχο-ανεργο-χαμηλομισθο-φοιτητη-πονεμενο στο πλευρο τους.
Δεν νομιζω να ειναι κακο αυτο.
Αλλωστε δεν υπαρχει κλαδος που να μην κοιταει το συμφερον του.

vrider
23/11/2010, 13:32
Δε λεω, ακουγεται ωραιο , αλλα εχω μια απορια.

Τις διοικησεις των νοσοκομειων τους τις ρωτησαν πριν αποφασισουν να κανουν κατι τετοιο.

Αλλα παλι θα μου πεις ποιες διοικησεις. Αυτες που δεν εχουν προϋπολογισμους, ισολογισμους ,κλπ?

Τι ειπα παλι...

alres
23/11/2010, 13:58
Είναη η πρώτη σοβαρή συλλογική πολιτική πράξη εργαζομένων, μετά από πολλά χρόνια, που στην ουσία της έχει την αλληλεγγύη και την αλληλοκάλυψη μεταξύ των εργαζομένων. Είναι υπόδειγμα πολιτικής πράξης και παράδειγμα προς μίμηση.

Όποιος διαβάσει και το σκεπτικό της απόφασής τους, θα καταλάβει πολύ περισσότερα. Και καλά θα κάνει να τα βάλει στο νιονιό του, ότι έτσι δημιουργούνται γέφυρες...

Νομίζω ότι ούτε καν οι ίδιοΙ καταλαβαίνουν πόσο μακριά πάει η πράξη τους αυτή. Αν τη συνεχίσουν, θα τους επιτεθούν απ όλες τις πάντες.

Όποιος δεν βλέπει πόσο σωστή είναι η κίνησή τους, το κάνει για τους δύο μοναδικούς λόγους που υπάρχουν: από ηλιθιότητα ή σκοπιμότητα.

DoctorS
23/11/2010, 17:32
ή εγώ είμαι πολύ υποψιασμένος η μάλλον επειδη τα ζω τα πράγματα από πρώτο χέρι τα βλέπω διαφορετικά....μπορώ να αναφέρω πάμπολλα παραδείγματα περιπτώσεων ασθενών που έχω αντιμετωπίσει ο ίδιος, ή περιπτώσεις δικών μου ανθρώπων και γνωστών που η ευαισθησία της πλειοψηφίας των γιατρών, στην ανέχεια του κόσμου πήγε περίπατο.....περιπτώσεις που καταστράφηκαν ή χάθηκαν ζωές επειδή έλλειπαν μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ από αυτούς τους ανθρώπους....Από τη μία καίγονται για τα 5-10 ευρώ που κοστίζουν οι εξετάσεις και το εισητήριο και από την άλλη τους πάιρνουν χιλιάρικά από τις τσέπες....Υποκρισία....

Σαφώς και είναι απαραίτητος ο συνδικαλισμός σε οποιοδήποτε κλάδο, χωρίς πολιτικοποίηση δεν μπορείς να πετύχεις κάτι, τα συνδικαλίστικά όργανα είναι μεγάλο εργαλείο αλλά και μεγάλο αγκάθι σήμερα..

εγώ είμαι υπέρ των γιατρών, ειδικά του ΕΣΥ, είναι αξιοθαύμαστη η δουλειά τους και αμοίβονται αισχρά, γι'αυτο και πρέπει να διεκδικούν συνέχεια τη θέση που τους αξίζει, όχι όμως από τον κόσμο, από τη στιγμή που δέχεσαι να γίνεις δημόσιος γιατρός δέχεσαι αυτό που σου προσφέρει, διαφορετικά βγαίνεις στην αγορά και παλεύεις ιδιωτικά...Ακόμα και σε αυτή την κίνηση δεν είμαι εναντίον, απλώς τη θεωρώ λίγο λαικίστική και χωρίς ουσία.....όπως είπε και ο Κωνσταντίνος γίνεται για να πάρουν με το μέρος τους κόσμο...

Μακάρι να είμαι λάθος και όντως να έχουν αρχίσει να αλλάζουν τα πράγματα, οι φωτεινές εξαιρέσεις να γίνουν κανόνας........Είναι μεγάλο πράγμα να προσφέρεις υγεία...... :wave2: