View Full Version : $$$ Γυαλιά οράσεως και απόδειξη $$$
Γειά σας!
Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση που ίσως σας φανεί παράξενη.
Πρίν από λίγες μέρες αγόρασα γυαλιά οράσεως από ένα κατάστημα οπτικών τα οποία μου κόστισαν 390 ευρώ.Από αυτά εγώ έδωσα τα 310 ευρώ και τα 80 ευρώ μου τα κάλυψε το ΙΚΑ.Για τι ποσό έπρεπε να μου κόψει απόδειξη το κατάστημα?Για 390 ευρώ?Για 310 ευρώ?Για τι ποσό τέλος πάντων?Ο υπάλληλος ( ή ιδιοκτήτης - δεν ξέρω τι ήταν) μου έκοψε απόδειξη για 190 ευρώ, λέγοντας μου κατά λέξη : <<390 ευρώ μείον 80 ευρώ που παίρνουμε απ'το ΙΚΑ ίσον 310.Από αυτά (τα 310), τα 120 ευρώ μας τα φορολογεί το ΙΚΑ (αυτό το σημείο πραγματικά δεν το έπιασα - αν ξέρει κάποιος κάτι και μόνο εάν είναι σίγουρος ας μου εξηγήσει και μένα τι παίζει!) οπότε θα σου κόψω απόδειξη για 190 ευρώ.ΟΚ?(με ρωτά)>> και εγώ κοιτώντας τον με απορία του απαντώ...ΟΚ!
Ξέρει κανείς τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?
Μήπως ήταν σωστός ο τύπος και απλά εγώ είμαι πολύ καχύποπτος?
Δώστε μου τα φώτα σας!!!
Τι να κάνω?
υποθετω οτι η αποδειξη που πρεπει να σκου κοψει, ειναι το ποσο που του εδωσες...390 δηλαδη...τοσα πληρωσες στο χερι, και η αποδειξη (φυσικα:D ) το δειχνει...
μαλλον παγαποντια σου εκανε...
αν θυμαμαι καλα, πας στο καταστημα, αγοραζεις ο,τι αγοραζεις, παιρνεις αποδειξη για ολο το ποσο, και μετα με αυτη και το χαρτι του γιατρου πας στο ικα και σου επιστρεφει ενα μερος του.
Εσενα σου εκανε εκπτωση κατ'ευθειαν ο οπτικος; :confused:
Και θα παει να τα παρει αυτος απ'το ικα; :confused:
Και αν δεν δικαιουσαι; (νομιζω ανα 2 χρονια πληρωνει το ικα)
κατι δεν παει καλα. Και αν αυτο που εκανε ο οπτικος ηταν το φυσιολογικο, γιατι σε ρωτησε αν συμφωνεις; Δηλ αμα ελεγες οχι τί γινοταν; Ή σε ρωτησε ρητορικα; :p
Πλέον απ'ότι μου είπε παίρνουν τα χρήματα οι ίδιοι απ'το ΙΚΑ.
Τσέκαρε το βιβλιάριό μου και είδε πως δικαιούμαι.
Αλλά αυτό με την απόδειξη δε το 'πιασα!
Μειωμένη απόδειξη δεν δικαιολογείται
Ο οπτικός από το ικα με οποιαδήποτε απόδειξη από 80 και πάνω θα πάρει 80, πήρε και άλλα 310 από σένα δηλαδή πληρώθηκε 390 και έκοψε απόδειξη για τα μισά. Άρα τα άλλα μισά τα πήρε μαύρα και αφορολόγητα:cry:
Έχει αρκετά λάθη το σενάριο, κατ' αρχήν το ΙΚΑ δεν φορολογεί τπτ, η εφορία φορολογεί και πιθανά εννοούσε ότι για κάθε απόδειξη που καταθέτει στο ΙΚΑ, η εφορεία τον φορολογεί για 120?.
Εγώ δεν λέω να παίρνετε αποδείξεις, λέω κλέψτε όσο μπορείτε, είναι 0 μπροστά σ' αυτά που κλέβουν τα λαμόγια κάθε μέρα ακόμα και τώρα.
Το σωστό σενάριο λοιπόν είναι:
Τα γυαλιά σου έκαναν 390 ? τελική τιμή, από αυτά τα 317 ? είναι η αξία τους και τα 73? ο ΦΠΑ. Έστω λοιπόν ότι ο οπτικός πρέπει να πάει στο ΙΚΑ μινιμουμ απόδειξη 120?, δηλ 97,6 καθαρή αξία και 22,40? ΦΠΑ.
Έπρεπε λοιπόν να σου κόψει απόδειξη 120? κι εσύ να πληρώσεις την καθ. αξία των γυαλιών 317? και το ΦΠΑ της απόδειξης που έκοψε δηλ 22,4, σύνολο 339,40?, μείον τα 80? που δικαιολογεί το ΙΚΑ. Τελικά έπρεπε δλδ να του δώσεις 259,40 και να πάρεις απόδειξη για 120?. Δεν είμαι λογιστής αλλά οι υπολογισμοί είναι σωστοί.
:wave2: :wave2:
dukeandthecity
24/11/2010, 08:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Έχει αρκετά λάθη το σενάριο, κατ' αρχήν το ΙΚΑ δεν φορολογεί τπτ, η εφορία φορολογεί και πιθανά εννοούσε ότι για κάθε απόδειξη που καταθέτει στο ΙΚΑ, η εφορεία τον φορολογεί για 120?.
Εγώ δεν λέω να παίρνετε αποδείξεις, λέω κλέψτε όσο μπορείτε, είναι 0 μπροστά σ' αυτά που κλέβουν τα λαμόγια κάθε μέρα ακόμα και τώρα.
Το σωστό σενάριο λοιπόν είναι:
Τα γυαλιά σου έκαναν 390 ? τελική τιμή, από αυτά τα 317 ? είναι η αξία τους και τα 73? ο ΦΠΑ. Έστω λοιπόν ότι ο οπτικός πρέπει να πάει στο ΙΚΑ μινιμουμ απόδειξη 120?, δηλ 97,6 καθαρή αξία και 22,40? ΦΠΑ.
Έπρεπε λοιπόν να σου κόψει απόδειξη 120? κι εσύ να πληρώσεις την καθ. αξία των γυαλιών 317? και το ΦΠΑ της απόδειξης που έκοψε δηλ 22,4, σύνολο 339,40?, μείον τα 80? που δικαιολογεί το ΙΚΑ. Τελικά έπρεπε δλδ να του δώσεις 259,40 και να πάρεις απόδειξη για 120?. Δεν είμαι λογιστής αλλά οι υπολογισμοί είναι σωστοί.
:wave2: :wave2:
To μεγαλύτερο λάθος με την έλλειψη φορολογικής συνείδησης είναι οτι εκτος απο την δικια μας γενια, κληρονομητε και στα παιδιά μας.
H αποδειξη ειναι στην αξια αγορας δηλ. 390 ευρω
τραγικό!
Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
To μεγαλύτερο λάθος με την έλλειψη φορολογικής συνείδησης είναι οτι εκτος απο την δικια μας γενια, κληρονομητε και στα παιδιά μας.
συμφωνώ και προσθέτω, όπως και όλα τα άλλα στραβά που κουβαλάμε, τα ξεφορτώνουμε στα παιδιά μας
(και μετά απορούμε κιόλας)
Αρχικά δημιουργήθηκε από kachius
τραγικό!
συμφωνώ και προσθέτω, όπως και όλα τα άλλα στραβά που κουβαλάμε, τα ξεφορτώνουμε στα παιδιά μας
(και μετά απορούμε κιόλας)
Μπορεί όντως να είμαι τραγικός αλλά ρε φίλε μήπως μπορείς να μου πεις γιατί θα πρέπει να πληρώνω το 1/4 της αξίας του προϊόντος που αγοράζω φόρο???? Γιατί κάποιοι λογιστάδες βρήκαν εύκολο τρόπο να μαζέψουν λεφτά, επιβάλλοντας σε μένα χαράτσι 23%.
Είναι ο δικός μου τρόπος σκέψης, ίσως είναι λάθος αλλά κανείς δεν είναι τέλειος.
:rotflmao: :rotflmao:
βεβαια και χωρις να το επικροτω αναρωτιεμαι:
γιατι να πληρωνεις φορους και ειδικα εμμεσους οταν: δεν πανε σε αναπτυξη , παιδεια, υγεια αλλα σε πληρωμες τοκοχρεωλυσιων πιστωτων που ηδη εχουν παρει τα λεφτα τους πισω 2-3 φορες, οταν πληρωνεις τα παντα (γιατρο ικα, διοδια και οσονουπω και τις δημοσιες μεταφορες που ειναι σε ολο τον κοσμο επιδοτουμενες κλπ) κοινως οταν δεν μας προσφερεται τιποτα?
Και ναι στα παιδιά μου λέω "κλέψτε όσο μπορείτε", κοιτάξτε τα χάλια του πατέρα σας που δεν έγλειψε κανέναν και δεν έβαλε το χέρι στον κορβανά όπως τα λαμόγια που μας τριγυρίζουν και κάντε το ακριβώς αντίθετο. ΚΛΕΨΤΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!!!!!
γιατί θα πρέπει να
Επειδή είναι νόμος/κανόνας της κοινωνίας/χώρας μας.
Εγώ εντοπίζω το πρόβλημα των ελλήνων στο ότι ο καθένας αποφασίζει μόνος του
τί και ποιούς από τους νόμους/κανόνες θα ακολουθήσει και ποιούς θα γράψει.
Βέβαια, να διαμαρτυρηθεί όπως προβλέπεται σε μία κοινωνία -με μία παράσταση/διαδήλωση/την ψήφο του ίσως-
δεν το σκέφτεται, απλά καταργεί ότι δεν του αρέσει/βολεύει.
Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι ο καθένας έχει άλλο ζόρι,
άλλος με τους φόρους, άλλος με τα όρια ταχύτητας
άλλος με τα απαγορευτικά και τους μονόδρομους, άλλος με τις διαβάσεις,
άλλος με την περιουσία του γείτονα (ας του πάρω κάτι, τόσα έχει) κτλ κτλ
και φτάνουμε να κάνει ο καθένας ότι γουστάρει, άλλος να αγνοεί τον κοκ, άλλος να κλέβει κτλ
και να απορούμε και από πάνω γιατί είμαστε έτσι...
Από μόνοι μας κλέβουμε (τουλάχιστον) όποιον/όπως και όποτε μπορούμε, αλλά χαλιόμαστε να μας κλέβει ο άλλος...
Άσχετα όλα αυτά με το θέμα του παιδιού βέβαια...
Η αλήθεια είναι ότι αν πλήρωσες 390, τόσο έπρεπε να είναι η απόδειξη.
Ποιός θα πληρώσει ένα μέρος (ικα), πότε, ποιός θα τα πάρει από το ικα να τα δώσει σε αυτόν κτλ
δεν έχει σημασία...
Αν αυτό που πήρες χρεώθηκε 390, τόσο πρέπει να κοπεί απόδειξη.
όσα λεφτά έδωσες, για τόσα έπρεπε να πάρεις απόδειξη............αυτός που θα καταθέσει αποδεικτικό στοιχείο, είτε αυτό είναι παραπεμπτικό γιατρού είτε απόδειξη είσπραξης χρημάτων, στο ταμείο του ΙΚΑ ή και σε οποιοδήποτε ταμείο ασφάλισης, του γίνεται παρακράτηση φόρου 20%........
τώρα για το αν πρέπει να φοροδιαφεύγουμε ή όχι είναι μεγάαααααλη κουβέντα......:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από DoctorS
όσα λεφτά έδωσες, για τόσα έπρεπε να πάρεις απόδειξη............αυτός που θα καταθέσει αποδεικτικό στοιχείο, είτε αυτό είναι παραπεμπτικό γιατρού είτε απόδειξη είσπραξης χρημάτων, στο ταμείο του ΙΚΑ ή και σε οποιοδήποτε ταμείο ασφάλισης, του γίνεται παρακράτηση φόρου 20%........
τώρα για το αν πρέπει να φοροδιαφεύγουμε ή όχι είναι μεγάαααααλη κουβέντα......:beer:
Εννοείς ότι απο τα 390ευρώ που είναι το συνολικό κόστος για τα γυαλιά, το ΙΚΑ επιστρέφει το 20% ειτε 78ευρώ??
Αρχικά δημιουργήθηκε από ares_tz
Εννοείς ότι απο τα 390ευρώ που είναι το συνολικό κόστος για τα γυαλιά, το ΙΚΑ επιστρέφει το 20% ειτε 78ευρώ??
όχι εννοώ ότι από οποιοδήποτε ποσό που θα καταθέσεις για να πάρεις πίσω, στο συγκεκριμένο με τα οπτικά δεν γνωρίζω τι ισχύει, δεν θα πάρεις όλο το ποσό αλλά θα σου γίνει μια παρακράτηση φόρου 20%
δηλαδή αν σε μένα που είμαι φυσικοθεραπευτής έρθεις με ένα παραπεμπτικό αξίας 200 ευρώ πχ. είτε το καταθέσω εγώ αν έχω σύμβαση, είτε εσύ πληρώσεις εμένα και με την απόδειξη πάρεις εσύ τα λεφτά πίσω, στα χέρια τα δικά μου ή τα δικά σου θα φτάσουν 160 ευρώ..... το θέμα που δεν γνωρίζω είναι τι ποσά δικαιολογεί το ικα για γυαλια....
όχι εννοώ ότι από οποιοδήποτε ποσό που θα καταθέσεις για να πάρεις πίσω, στο συγκεκριμένο με τα οπτικά δεν γνωρίζω τι ισχύει, δεν θα πάρεις όλο το ποσό αλλά θα σου γίνει μια παρακράτηση φόρου 20%
δηλαδή αν σε μένα που είμαι φυσικοθεραπευτής έρθεις με ένα παραπεμπτικό αξίας 200 ευρώ............
ποσοοοοοο????????????
μουαχαχαχαχαχαχαχαχα:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
ποσοοοοοο????????????
μουαχαχαχαχαχαχαχαχα:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
χαχαχαχα.....λέμε τώρα...........ας μην ξεφτιλίσω δημοσίως το επάγγελμά μας......:rolleyes: :p :smokin: :alien: :hypnotize
Αποψη μου ειναι οτι η φορολογικη συνειδηση 'κερδιζεται' .
Αν το κρατος απαιτει απο τους πολιτες του να εχουν φορολογικη συνειδηση, θα πρεπει πρωτα αυτο (το κρατος) να ειναι συνεπες απεναντι τους.
Δεν μπορει ενα ωραιο πρωι να ζητας απο τους πολιτες να ειναι συνεπεις απεναντι σου οταν εσυ πρωτος αυθαιρετεις, κανοντας λαστιχο για παραδειγμα τις παραγραφες οικ. ετων κατα το δοκουν!
Οσο για την αποδειξη, νομιζω οτι πρεπει να γραφει το ποσο που εισπραχθηκε προκειμενου να προσδιοριστει και να αποδοθει ο ΦΠΑ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από toyar
Μειωμένη απόδειξη δεν δικαιολογείται
Ο οπτικός από το ικα με οποιαδήποτε απόδειξη από 80 και πάνω θα πάρει 80, πήρε και άλλα 310 από σένα δηλαδή πληρώθηκε 390 και έκοψε απόδειξη για τα μισά. Άρα τα άλλα μισά τα πήρε μαύρα και αφορολόγητα:cry:
ακριβωωωωως!!
δηλαδή αν σε μένα που είμαι φυσικοθεραπευτής έρθεις με ένα παραπεμπτικό αξίας 200 ευρώ πχ. είτε το καταθέσω εγώ αν έχω σύμβαση, είτε εσύ πληρώσεις εμένα και με την απόδειξη πάρεις εσύ τα λεφτά πίσω, στα χέρια τα δικά μου ή τα δικά σου θα φτάσουν 160 ευρώ..... το θέμα που δεν γνωρίζω είναι τι ποσά δικαιολογεί το ικα για γυαλια....
Τα εχεις μπερδεψει...
Εγω ως ιδιωτης προσκομιζοντας την αποδειξη ΣΟΥ θα παρω πισω ολο το ποσο που σου πληρωσα (εφοσον βεβαια δεν υπερβαινει το πλαφον του ταμειου)
Σε σενα ως φυσικοθεραπευτη , με το χ ψ παραπεμπτικο που θα σου προσκομισει ο ασθενης χωρις να σε πληρωσει , θα σου γινει κρατηση 20% φορος ελευθεριων επαγγελματων και θα παρεις και βεβαιωση για αυτο.:wave2:
Τώρα μολις μίλησα με τον πατέρα μου ως συνταξιούχος Δημοσίου και το ποσό που δικαιολογεί το ταμείο του είναι 50ευρώ. Άρα κατάλαβα ότι εξαρτάται από το ταμείο στο οποίο εισαι ασφαλισμένος..
Τώρα για την απόδειξη το σωστό είναι να γράψει όλο το ποσό συμπεριλαμβανουμένου και της έκπτωση απο το ταμείο...:smilea: :smilea:
αρε πουτανα κριση 390 σε γυαλια :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
Τα εχεις μπερδεψει...
Εγω ως ιδιωτης προσκομιζοντας την αποδειξη ΣΟΥ θα παρω πισω ολο το ποσο που σου πληρωσα (εφοσον βεβαια δεν υπερβαινει το πλαφον του ταμειου)
Σε σενα ως φυσικοθεραπευτη , με το χ ψ παραπεμπτικο που θα σου προσκομισει ο ασθενης χωρις να σε πληρωσει , θα σου γινει κρατηση 20% φορος ελευθεριων επαγγελματων και θα παρεις και βεβαιωση για αυτο.:wave2:
:nono:
:nono:
και πως δηλαδη ;
επειδη προσφατα κατεθεσα αποδειξεις γιατρου και τα πηρα ολα πισω...
και πως δηλαδη ;
επειδη προσφατα κατεθεσα αποδειξεις γιατρου και τα πηρα ολα πισω...
αλλο γιατρου αλλο φυσικοθεραπευτη.
:wave2:
αλλο γιατρου αλλο φυσικοθεραπευτη.
Γιατι ;
Αν μου κοψει ο φυσικοθεραπευτης 100 ? αποδειξη , και το ταμειο μου δικαιολογει 100 ? , θα μου δωσει 80 ? ;
Ως τι θα με φορολογησει ; αυτα τα λεφτα δεν θεωρουνται εισοδημα για εμενα...
Γιατι ;
Αν μου κοψει ο φυσικοθεραπευτης 100 ? αποδειξη , και το ταμειο μου δικαιολογει 100 ? , θα μου δωσει 80 ? ;
Ως τι θα με φορολογησει ; αυτα τα λεφτα δεν θεωρουνται εισοδημα για εμενα...
η διαδικασια ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικη!!!
ο ασθενης δεν εμπλεκεται πουθενα με το ταμειο του απο τη στιγμη που θα φερει θεωρημενο το παραπεμπτικο στον φυσικοθεραπευτη.
η διαδικασια ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικη!!!
ο ασθενης δεν εμπλεκεται πουθενα με το ταμειο του απο τη στιγμη που θα φερει θεωρημενο το παραπεμπτικο στον φυσικοθεραπευτη.
Τοτε γιατι μου εγραψες νο νο νο ;
Να διορθωσω τοτες...
Στην υποτιθεμενη περιπτωση που ο φυσικοθεραπευτης κοψει αποδειξη στον ασθενη και παει ο ασθενης να τα παρει , ΤΟΤΕ και μονο τοτε θα τα παρει ολα...
Happy ?
:beer: :wave2:
Τοτε γιατι μου εγραψες νο νο νο ;
Να διορθωσω τοτες...
Στην υποτιθεμενη περιπτωση που ο φυσικοθεραπευτης κοψει αποδειξη στον ασθενη και παει ο ασθενης να τα παρει , ΤΟΤΕ και μονο τοτε θα τα παρει ολα...
Happy ?
:beer: :wave2:
εχεις πμ
harisvfr
24/11/2010, 14:31
Οι οπτικοί πληρώνονται οι ίδιοι από το ΙΚΑ (νομίζω ότι όντως είναι 80 Ε για ένα ζευγάρι γυαλιά).
Τα υπόλοιπα θα έπρεπε να σου τα κόψει απόδειξη. Τα περί φόρων, κρατήσεων κ.λ.π. νομίζω ότι είναι παπαριές του καταστηματάρχη.
ego_o_idios
24/11/2010, 15:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από s_gogos
Γειά σας!
Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση που ίσως σας φανεί παράξενη.
Πρίν από λίγες μέρες αγόρασα γυαλιά οράσεως από ένα κατάστημα οπτικών τα οποία μου κόστισαν 390 ευρώ.Από αυτά εγώ έδωσα τα 310 ευρώ και τα 80 ευρώ μου τα κάλυψε το ΙΚΑ.Για τι ποσό έπρεπε να μου κόψει απόδειξη το κατάστημα?Για 390 ευρώ?Για 310 ευρώ?Για τι ποσό τέλος πάντων?Ο υπάλληλος ( ή ιδιοκτήτης - δεν ξέρω τι ήταν) μου έκοψε απόδειξη για 190 ευρώ, λέγοντας μου κατά λέξη : <<390 ευρώ μείον 80 ευρώ που παίρνουμε απ'το ΙΚΑ ίσον 310.Από αυτά (τα 310), τα 120 ευρώ μας τα φορολογεί το ΙΚΑ (αυτό το σημείο πραγματικά δεν το έπιασα - αν ξέρει κάποιος κάτι και μόνο εάν είναι σίγουρος ας μου εξηγήσει και μένα τι παίζει!) οπότε θα σου κόψω απόδειξη για 190 ευρώ.ΟΚ?(με ρωτά)>> και εγώ κοιτώντας τον με απορία του απαντώ...ΟΚ!
Ξέρει κανείς τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?
Μήπως ήταν σωστός ο τύπος και απλά εγώ είμαι πολύ καχύποπτος?
Δώστε μου τα φώτα σας!!!
Τι να κάνω?
sta arxidi@ mas reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
kane mia psarosoupa ke kanti entrivi
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από ego_o_idios
sta arxidi@ mas reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
kane mia psarosoupa ke kanti entrivi
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Είναι και αυτή μια άποψη!
Πάντως εγώ λέω να περάσω μια βόλτα απ'το μαγαζί του μπάς και μου λύσει την απορία.