View Full Version : Πεζός προκαλεί ατύχημα. Ευθύνεται;
Είμαι οδηγός μοτο και πηγαίνω με 40χλμ. Στο πουθενά, χωρίς διάβαση ή φανάρι πετάγεται αξιοσέβαστη κυρία. Κορνάρω αλλά κοιτάζει δεξιά, ίσως και να μήν ακούει. Φρενάρω και με το που την κτυπάω πέφτω. Πέφτει και η κυρία. Όταν σηκώνεται είναι καλά, εγώ έχω ένα μικροκτύπημα σε χέρι και γόνατο, αλλά όλα καλά. Η μηχανή έχει σπασμένο παρμπρίζ. Όταν συνέρχεται της ζητάω στοιχεία και αρνείται να τα δώσει.
Φεύγει βιαστικά...
Η αστυνομία μου λέει οτι ακόμα και άν την βρίσκαμε και έκανα μύνηση, θα πήγαινε μόνο για αστική ευθύνη και άν πετύχαινα συνυπαιτιότητα 20% δική μου και 80% δική της στην καλύτερη περίπτωση θα αποζημιωνόμουνα σε καμμιά 3ετία.
Το ερώτημά μου είναι το εξής:
Δέν έχει ευθύνη ο πεζός αν προκαλέσει ατύχημα αναίμακτο;
Από ότι έμαθα από δικηγόρο, αν προκληθεί σωματική βλάβη στοναδηγό, τότε μπορεί να δικαιωθεί, αλοιώς...ΟΧΙ.
Κανένας δικηγόρος;;;
kane καμμια προσευχη που δεν την σκοτωσες και ασε τα ποιος φταιει.
αφου την ειδες επρεπε να ειχες κοψει τελειως...
Gandalf dr685sm
29/11/2010, 08:34
Αν χτυπήσεις πεζό δεν καθαρίζεις εύκολα... θέλει ολόκληρη ιστορία και να αποδείξεις οτι ήταν εκτός διάβασης, εσύ πήγαινες στο όριο των ΚΜ μέσα στην πόλη κοκ... Δεν είναι κάτι απλό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αν ο πεζός φταίει , δεν πρόκειται να πληρώσει.
Μια χαρά πληρώνει και υπάρχουν αρκετές υποθέσεις πλέον εις βάρος πεζών που θεώρησαν εαυτόν highlander και διέσχισαν λεωφόρους προκαλόντας μέχρι και θανατηφόρα. Στην δική σου περίπτωση τώρα... τι να σου πω; Δεν δίνεις και πολλά στοιχεία.. το γεγονός όμως οτι την είδες και δεν φρέναρες τελείως.. είναι αποτρεπτικό στο να επιδιώξεις κάτι παραπάνω.
Και η κυρία αυτό μου είπε: Θα μπορούσες να έχεις περάσει πλάϊ μου.Αν μπορόυσα θα το είχα κάνει, εννοείται. Το οτι φρέναρα επίσης εννοείται. Αλλά δεν προλάβαινα. Στο τέλος βέβαια μπλόκαρα το μπροστινό και η κατάληξη ήταν μοιραία. Από ότι φαίνεται όμως μόνο σε περίπτωση που θα με έστελνε στο απέναντι λεωφορείο θα υπήρχε περίπτωση να καταμερισθεί ευθύνη στον πεζό. Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη φαίνεται...
sapila racing
29/11/2010, 10:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από gefr
Και η κυρία αυτό μου είπε: Θα μπορούσες να έχεις περάσει πλάϊ μου.Αν μπορόυσα θα το είχα κάνει, εννοείται. Το οτι φρέναρα επίσης εννοείται. Αλλά δεν προλάβαινα. Στο τέλος βέβαια μπλόκαρα το μπροστινό και η κατάληξη ήταν μοιραία. Από ότι φαίνεται όμως μόνο σε περίπτωση που θα με έστελνε στο απέναντι λεωφορείο θα υπήρχε περίπτωση να καταμερισθεί ευθύνη στον πεζό. Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη φαίνεται...
Δυστυχώς για να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας σ αυτη τη χωρα είναι δυσκολο.
Ο πεζός την κάνει και φεύγει και δεν εχεις ιδέα ποιός είναι...
Την εχω πατήσει κι εγω με μια Αλβανίδα που έτρεχε σφαίρα σαν τρελλή, έπεσε πανω μου στο πλαι της μηχανής και μετα την βουτηξε καποιος και την πήρε, είχε τραυματιστεί κιόλας. Ισως να την κυνηγούσε κιόλας ετσι όπως εγινε..
Αποτέλεσμα ηταν αφού φώναξα την αστυνομία εγω, να πληρώσω και τη ζημιά στο σταματημένο αυτοκίνητο εκτός από τις δικές μου ζημιές. :sick:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Δυστυχώς για να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας σ αυτη τη χωρα είναι δυσκολο.
Ο πεζός την κάνει και φεύγει και δεν εχεις ιδέα ποιός είναι...
αυτο.
pilotos_xtreme
29/11/2010, 13:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
αποτέλεσμα ηταν αφού φώναξα την αστυνομία εγω, να πληρώσω και τη ζημιά στο σταματημένο αυτοκίνητο εκτός από τις δικές μου ζημιές. :sick:
αυτη η χωρα παρεχει γ@μω τις δικαιοσυνες
ο κοκ κανει ενδελεχή αναφορά στις διαταξεις του, έμμεση κ άμεση, περί της έννοιας του πεζου καθώς και τις υποχρεώσεις του, στην συμπεριφορά του εν γένει στις δημόσιες οδού κλπ..
βεβαια, ο οδηγός οχήματος (πάσης φύσεως) οφείλει να ειναι πιο ''αητομάτης'', απ' τον ασυνειδητο-απροσεκτο πεζό κ γι αυτό κατά το πλείστον ο οδηγός φέρει έστω κ ένα μικρο ποσοστο ευθυνης-υπαιτιοτητας, κ αυτό σε αναφορά στο οτι ''ο οδηγός οφείλει να έχει προκρινει-προσαρμοσει την οδηγική του συμπεριφορά (ταχύτητα) στις υπάρχουσες συνθηκες, αφού εχει συνυπολογισει ευμεταβλητες παραμέτρους (πχ. της κατοικημένης περιοχής) και συνακολουθως να ειναι σε θέση, έχοντας ορθολογικα αξιολογήσει τα παραπάνω, να εχει υπό τον έλεγχο του το οχημα, ακινητοποιώντας το ή ''χαλιναγωγώντας το...(αυτά πάντα στις ικανότητες του μέσου κοινού ανθρώπου)
επομένως, μην σου τύχει κ αν σου τύχει..να υπάρχουν μάρτυρες...:rolleyes: :rolleyes: