PDA

View Full Version : Μηχανη για ταξιδια επιλογη

greekgenius
29/11/2010, 19:09
Θελω γνωμες αν και ακομα δεν επειγη αλλα μελλοντικα πρεπει να επιλεξω κατι.Τι κατηγορια μηχανης να παρω,μοντελα να προτιμησω και γενικα τι ειναι καλη επιλογη για μηχανη για ταξιδια αλλα οχι μονο.Το σκεφτομαι καπως ετσι:ανετη μηχανη αξιοπιστη να μην καει τρελα να μην φοβαμαι τις λακουδες με μεγαλες ταχυτητες.Ακομη να εχει καποιο σπορ χαρακτηρα δηλαδη οταν θα θελω να την τρεξω σε βουνο να μην φοβαμαι μην βγω σε κανα χωραφι και εννοειται να μην ειναι απαγορευτικη για μες στην πολη.Περισσοτερο κατατοπιστηκα προς on-off κατηγορια αλλα θα με βοηθουσαν συμβουλες σας.Ευχαριστω.(ταξιδια απο 200 χμ εως τον γυρο της ευρωπης!!)

Lioulios
29/11/2010, 19:20
Χρήματα ;

tifoso4ever
29/11/2010, 19:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από greekgenius
Θελω γνωμες αν και ακομα δεν επειγη αλλα μελλοντικα πρεπει να επιλεξω κατι.Τι κατηγορια μηχανης να παρω,μοντελα να προτιμησω και γενικα τι ειναι καλη επιλογη για μηχανη για ταξιδια αλλα οχι μονο.Το σκεφτομαι καπως ετσι:ανετη μηχανη αξιοπιστη να μην καει τρελα να μην φοβαμαι τις λακουδες με μεγαλες ταχυτητες.Ακομη να εχει καποιο σπορ χαρακτηρα δηλαδη οταν θα θελω να την τρεξω σε βουνο να μην φοβαμαι μην βγω σε κανα χωραφι και εννοειται να μην ειναι απαγορευτικη για μες στην πολη.Περισσοτερο κατατοπιστηκα προς on-off κατηγορια αλλα θα με βοηθουσαν συμβουλες σας.Ευχαριστω.(ταξιδια απο 200 χμ εως τον γυρο της ευρωπης!!)

Ωραια τα λες, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ον-οφ, αλλα νομιζω οτι η μηχανη που θα πληροι ολες αυτες τις προδιαγραφες, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ουτε υπαρχει περιπτωση να κατασκευαστει ποτε...ΟΛΕΣ, μα ολες, εχουν τα θετικα τους και τα αρνητικα τους...Καποιες προτασεις απο παιδια που εχουν το ενα ή το αλλο μοντελο (παντα με τα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ υπερ και τα κατα...), θα σε κατατοπισουν/διαφωτισουν και θα σε βοηθησουν να βρεις - ενδεχομενως - καποια μοτο που να σε ικανοποιησει στα περισσοτερα θελω σου (για ολα αυτα που ζητας, στο λεω, ξεχνα το..ΔΕΝ υπαρχει τετοια υπερ-μοτοσυκλετα...)

Τι εμπειρια εχεις? Τι μοτοσυκλετες ειχες μεχρι τωρα στην κατοχη σου?

Lioulios
29/11/2010, 20:49
Από Βστρώμ και τανσαλπ μέχρι μουλτιστράντα 1200 με τους ανάλογους συμβιβασμούς στο καθένα και στα ανάλογα θέματα .

τιμή ,κατανάλωση , σπορ χαρακτηρα κτλ,κτλ

...χρήματα ;

greekgenius
30/11/2010, 11:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoso4ever
Ωραια τα λες, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ον-οφ, αλλα νομιζω οτι η μηχανη που θα πληροι ολες αυτες τις προδιαγραφες, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ουτε υπαρχει περιπτωση να κατασκευαστει ποτε...ΟΛΕΣ, μα ολες, εχουν τα θετικα τους και τα αρνητικα τους...Καποιες προτασεις απο παιδια που εχουν το ενα ή το αλλο μοντελο (παντα με τα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ υπερ και τα κατα...), θα σε κατατοπισουν/διαφωτισουν και θα σε βοηθησουν να βρεις - ενδεχομενως - καποια μοτο που να σε ικανοποιησει στα περισσοτερα θελω σου (για ολα αυτα που ζητας, στο λεω, ξεχνα το..ΔΕΝ υπαρχει τετοια υπερ-μοτοσυκλετα...)

Τι εμπειρια εχεις? Τι μοτοσυκλετες ειχες μεχρι τωρα στην κατοχη σου?

Ναι το ξερω οτι δεν υπαρχει τετοια μηχανη απλα οσο το δυνατον να τα συνδυαζει αυτα τη χρυση τομη ζηταω η τις αν ειναι πολλες για αυτο ζηταω γνωμες.Ειχα 3 παπια μεχρι τα 18 (astrea 100 ,loncin 100,lifan 110) με τα οποια απο μικρος εκανα ταξιδια οσο αστειο κι αν φαινεται (Θεσσαλονικη γρεβενα τετοιες φασεις)πολλα χιλιομετρα με αυτα και τωρα εχω ενα brosακι 400 honda.Ειμαι στα 19 μιλαω για μετα απο δυο χρονια που θα ανανεωθει το διπλωμα απεριοριστο θελω να πω.Λεφτα θα υπαρχουν.Οσο απο μηχανες γενικα ξερω να οδηγαω τα παντα (σχεδον) χωρις φυσικα να ειμαι εμπειρια στις μεγαλες απλα δεν με εχει δυσκολεψει καποια για νορμαλ οδηγησα απο την 800 chopper του πατερα μου μεχρι busa,r6,rmz250 και απο on off εχω οδηγηση africa twin.Αυτα για μενα τωρα please help γιατι γουσταρω τρελα ταξιδια(ουτε με το παπι γινονται ανετα ουτε με το brosακι μη πω οτι ειναι καλυτερα με παπι)

greekgenius
30/11/2010, 11:56
Και κατι ακομα-γενικα εχω τρελα με πιστας απλα δεν νομιζω οτι θα με βολεψουν οτι για κινηση μεσα στην πολη ουτε για ταξιδι και στην τελικη δεν νομιζω να ναι και πολλοι οι δρομοι που θα μπορω να την ανοιξω ετσι οπως το βλεπω γιατι σε μια λακουβα με superport με καμια 200αρα δεν πιστευω να επιβιωσω..

gixxerpap
30/11/2010, 12:21
zzr 1400 abs ...

Cpt. Haddock
30/11/2010, 12:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
zzr 1400 abs ...

Ειμαι στα 19 μιλαω για μετα απο δυο χρονια που θα ανανεωθει το διπλωμα απεριοριστο θελω να πω

menos
30/11/2010, 13:28
CBF 600.
Πολυ οικονομικο στις βενζινες, δεν τρομαζει τον αναβατη (72 ιπποι), καλο για αρχαριους που ανεβαινουν κατηγορια κυβισμου, πολυ ανετο στην οδηγηση του, και αρκετα καλο για ταξιδια. Δεν παει στα βουνα, αλλα ενα χωματοδρομο μπορει να τον παει. Σκυλι στις αντοχες, γαιδουρι στα φορτωματα και το βασικο... Δεν ζηταει μηχανικα ιδιαιτερη συντηρηση. Μεταπωλειται με ιδιαιτερη ευκολια...

gixxerpap
30/11/2010, 14:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

οκ ρε πακετάνιο, μη βαράς, και χωρίς abs μια χαρά θα είναι

:rotflmao: :rotflmao:

HelenKoR
30/11/2010, 14:04
οκ ρε πακετάνιο, μη βαράς, και χωρίς abs μια χαρά θα είναι

:rotflmao: :rotflmao:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

panavour
30/11/2010, 21:15
Κατα σειραν απο το πιο σπορ, στο πιο τουριστικο,θα σου συνιστουσα τα εξης:

1) YAMAXA FJR 1300,KAWASAKI GTR 1400
2)HONDA CBF 600-1000.
3)HONDA DEAUVILLE 700
4)HONDA PANEUROPEAN 1300

Κατα σειραν ευχρηστιας στην πολη :
1)HONDA CBF 600-1000(με επιφυλαξη στο 1000 λογω θερμοτητας κινητηρα το καλοκαιρι)
2)HONDA DEAUVILLE 700
3)Tα αλλα τρια

Το καλυτερο αμιγως τουριστικο απ ολα ( ανεση ,προστασια αερα,κινητηρας βελουδο,αξιοπιστια,)
HONDA PANEUROPEAN 1300.

Tο καλυτερο SPORT-TOURING
YAMAHA FJR 1300

Tο καλυτερο TOURING-SPORT
KAWASAKI GTR 1400

To καλυτερο LOW PROFILE (δεν το πιανει το ματι,τα κανει λιγο απ ολα ,και δεν κλεβεται κι ολας, γιατι δεν το κοιταει κανεις,αλλα κατα την γνωμη μου, ειναι το καλυτερο για τα λεφτα του,και για την Ελλαδα)
ΗΟΝDA DEAUVILLE 700

Τα καλυτερα ALL AROUND (Τα κανω ολα και συμφερω,ειμαι αυτο που ειμαι,και δεν με νοιαζει οτι και να λετε.)
HONDA CBF 600-1000

Πιστευω να βοηθησα και εγω λιγουλακι.
Οι γνωμες οπως παντα ειναι υποκειμενικες, και εμπεριεχουν και αρκετο συναισθημα, αυτου που τις εκφραζει.

:wave2: :wave2: :wave2:

DrBig
30/11/2010, 21:43
Το απολυτο οπλο γι'αυτο που θες υπαρχει, και λεγεται ΚΤΜ 950S

Shaolin Monk
30/11/2010, 21:45
CBF 600-1000. Ειναι αυτο ακριβως που περιγραφεις...:wave2:

DrBig
30/11/2010, 21:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
CBF 600-1000. Ειναι αυτο ακριβως που περιγραφεις...:wave2:

Βουνο? Λακουβες?

Shaolin Monk
30/11/2010, 21:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Βουνο? Λακουβες?

Με το cbf ενα βατο χωματοδρομο τον περνας, αλλα τωρα προσεξα πτι εχει "σπορ εκτος δρομου ανησυχιες". Αλλα ολα τα υπολοιπα τα κανει ωραιοτατα...

Ντοκτορ το 950sm ειναι οπλο στα χερια καποιου που ξερει. Αλλα για ολες τις δουλειες ειναι λιγο μπελαλιδικο.

DrBig
30/11/2010, 21:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
Με το cbf ενα βατο χωματοδρομο τον περνας, αλλα τωρα προσεξα πτι εχει "σπορ εκτος δρομου ανησυχιες". Αλλα ολα τα υπολοιπα τα κανει ωραιοτατα...

Ντοκτορ το 950sm ειναι οπλο στα χερια καποιου που ξερει. Αλλα για ολες τις δουλειες ειναι λιγο μπελαλιδικο.

Στο adventure αναφερθηκα Μοναχε! Και δεν ειναι μπελαλιδικο αν μαθεις τι θελει για να σου κρατησει μια ζωη σκισιμο. Τρια πραγματακια ολα κι ολα που αντικαθιστουνται και τελος. :wave2:

Shaolin Monk
30/11/2010, 22:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Στο adventure αναφερθηκα Μοναχε! Και δεν ειναι μπελαλιδικο αν μαθεις τι θελει για να σου κρατησει μια ζωη σκισιμο. Τρια πραγματακια ολα κι ολα που αντικαθιστουνται και τελος. :wave2:

Το μπελαλιδικο δεν το ειπα απο θεμα αξιοπιστιας, αλωστε το θεμα με το 950 το εχεις καλυψει αρκετα καλα στο παρελθον αλλα οτι δεν ειναι, πως να το πω, δεν ειναι τοσο "user friendly" οσο ενα cbf ή καποιο αντιστοιχο του.

greekgenius
01/12/2010, 11:56
ευχαριστω σε ολους μαλλον για cbf το κοβω -ουτε συζητηση για τα θηρια fjr,gtr,paneuropean κλπ. αν ειναι για τετοιο θα παρω το αμαξι να παω καπου εκτος αμα ξενερωσω καποια στιγμη στα 40βαλε μου και παω να παρω ενα τετοιο.Το cbf ειναι ωραιο εργαλειο και δεν το χα σκεφτει παρολο που το ξερα απο πρωτο χερι>το ειχε φιλος μου για κατι μηνες...

road spirit
01/12/2010, 12:02
ρε σε 19χρονο προτείνετε 1000άρια, 1300άρια και δε συμμαζεύεται ? ?????????

οκ ...

greekgenius
01/12/2010, 12:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit

οκ ...

εχεις δικαιο φιλε καταρχας θα μαι γελοιος και δευτερον δεν θα την εκμεταλευτω τη μηχανη γιατι δεν ειπα οτι την θελω αποκλειστικα για ταξιδια και φυσικα ειναι πολλα τα κυβικα θελω να το προχωρησω ομαλα..

greekgenius
01/12/2010, 12:13
Κατι αλλο οποιος ξερει για fazer 600 τι λετε?σε συγκριση με την cbf και γενικα για αυτα που ειπα τι αποψεις εχετε?

gixxerpap
01/12/2010, 13:14

οκ ...

προφανώς δεν είχα προσέξει την ηλικία του ...

Cpt. Haddock
01/12/2010, 13:18
προφανώς δεν είχα προσέξει την ηλικία του ...

Εσυ συγχωρεισαι, δεν εχεις γυαλια :lol:

binzis
01/12/2010, 13:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Εσυ συγχωρεισαι, δεν εχεις γυαλια :lol:

Και δεν είναι 19 χρονών...:lol:

panavour
02/12/2010, 18:06

οκ ...

Oχι θα τις προτεινουμε σε σενα ρε πουροτεκνο:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Γιατι να μην τις προτεινουμε στον νεαρο????
Αυτος εχει τα νειατα να τις χαρει,και αμα εχει και το χρημα ακομα καλυτερα.
Και το λεω εν πληρει γνωσει ,τωρα που μπηκα στα πρωτα -ηντα ,γιατι ακομα μου εχει μεινει το συμπλεγμα (ΕΛΛΗΝΙΣΤΙ -COMPLEX-) οταν στα τελη της δεκαετιας του 70 ,εβλεπα και εγω με τα σαλια να μου τρεχουν, τα LAVERDA 1000,τα SUZUKI GS 1000,τα HONDA CBX 1000 και GOLDWIN 1000 ,και τα GPZ 900,αλλα τα φραγκα φταναν τοτε μονο για ποδηλατο.
Μακαριζα (λιγο) και ζηλευα (πολυ) οσους πλουσιους γνωστους ειχα εκεινη την εποχη,που ειχαν τα φραγκα και κυκλοφορουσαν στην πλατεια ΚΑΡΑΜΑΝΛΑΚΗ (κοντα στην πλατεια Αμερικης για οσους ξερουν)στην καφετερεια του ΣΑΡΑΦΙΔΗ,επιδεικνυοντας σαν παγωνια ,τα μηχανακια τους ,απο RD 50, και BULTACO FRONTERA 250,εως GPZ 900 και SUZUKI GS 1000.
Και ζηλεια εμεις οι φτωχοτεροι και μικροτεροι.Και πικρα γιατι τα κοριτσια ,πηγαιναν με αυτουνους,και οχι με μας.:sad: :sad:
Γιατι ο ποθος φιλε μου ειναι σαν τον κολιο τον Αυγουστο.
Αν τον φας τον Δεκεμβριο ειναι σαν μαριδα.
Γιαυτο,ναι ρε,στον φιλο με τα 19 χρονια θα τα προτεινω,και οχι στα υπολοιπα πουροτεκνα στην ηλικια μου,που γλυκοκοιταζουν τα MEGA SCOOTER, γιατι λιγο η μεση τσιμπαει ,λιγο ο σβερκος ποναει ,λιγο το χερι τραβαει στον καρπο ,και τα λοιπα γεροντοτεκνοφαινομενα.
Παρτες φιλε και ορθια χιλιομετρα ,με συνεση και προσοχη ,και ασε τους στερημενους στην ηλικια σου τοτε,μεσηλικους τωρα να λενε.Μακαρι κ εγω στην ηλικια σου ,να ειχα το χρημα να τις παρω ολες και να τις ξεζουμισω στην ΑΥΡΑ στην ΕΘΝΙΚΗ τερμα ΑΧΑΡΝΩΝ και ας με κυνηγουσε η αστυνομια με το σφυρακι να μου σπασει τις ψυκτρες του κινητηρα:wave2: :wave2: :wave2:

blueangel
02/12/2010, 18:14
Κατι αλλο οποιος ξερει για fazer 600 τι λετε?σε συγκριση με την cbf και γενικα για αυτα που ειπα τι αποψεις εχετε?

ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ:D :beer: :beer: :wave2:

greekgenius
03/12/2010, 10:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από binzis
Και δεν είναι 19 χρονών...:lol:

δεν ειπα οτι ειμαι 19 στα 19 ειπα και ειμαι στα 19 και μη κολλατε ολοι με την ηλικια γιατι απο 11 οδηγουσα την chopper του πατερα μου και απο 15 ειχα παπι την στιγμη που η περισσοτεροι συνομηλικοι μου δεν ειχαν ουτε πατινι και δεν ηξεραν να ξεκινανε ενα μηχανακι.Για αυτο να μην ακουω για την ηλικια γιατι βλεπω και κατι γνωστους που τους εκατσαν λεφτα πηγαν και πηραν ενα 600 και χαιρονται οτι ειναι οδηγαρες και οσες φορες τα πηρα βολτα μαζι με αυτους πισω λενε α δεν ηξερα οτι κανει και αυτο η μηχανη και δεν ηξερα οτι στριβει τοσο κτλ.Για αυτο μην κρινεται απο την ηλικια γιατι παιζουν παρεξηγησεις.Εχω γνωστο που ειναι 15 απο τα 10 του ειχε dt200 τωρα εχει ktm 125 και παπι για την πολη και οδηγαει καλυτερα απο πολλους εδω μεσα και το εγγυομαι αυτο μιλωντας για αλλον κιολας οχι για τον ευατο μου.

TROOPER
03/12/2010, 10:49
δεν ειπα οτι ειμαι 19 στα 19 ειπα και ειμαι στα 19 και μη κολλατε ολοι με την ηλικια γιατι απο 11 οδηγουσα την chopper του πατερα μου και απο 15 ειχα παπι την στιγμη που η περισσοτεροι συνομηλικοι μου δεν ειχαν ουτε πατινι και δεν ηξεραν να ξεκινανε ενα μηχανακι.Για αυτο να μην ακουω για την ηλικια γιατι βλεπω και κατι γνωστους που τους εκατσαν λεφτα πηγαν και πηραν ενα 600 και χαιρονται οτι ειναι οδηγαρες και οσες φορες τα πηρα βολτα μαζι με αυτους πισω λενε α δεν ηξερα οτι κανει και αυτο η μηχανη και δεν ηξερα οτι στριβει τοσο κτλ.Για αυτο μην κρινεται απο την ηλικια γιατι παιζουν παρεξηγησεις.Εχω γνωστο που ειναι 15 απο τα 10 του ειχε dt200 τωρα εχει ktm 125 και παπι για την πολη και οδηγαει καλυτερα απο πολλους εδω μεσα και το εγγυομαι αυτο μιλωντας για αλλον κιολας οχι για τον ευατο μου.

και καπου εδω ξεκιναει η μαλακιαααα....

:evil:

Εχετλαίος
03/12/2010, 10:49
...και μη κολλατε ολοι με την ηλικια γιατι απο 11 οδηγουσα την chopper του πατερα μου

5η Δημοτικού;
:rolleyes:

greekgenius
03/12/2010, 10:56
εκτη δημοτικου αυγουστο ειμαι γεννημενος του 1992 ..και ναι γιατι με εμαθε ο πατερας πολυ απλα απο μικρο δεν εχω λογο να πω ψεματα και αν θελεις μπορω να κανονισω να τον μιλησεις αν εισαι το δυσπιστος...

TROOPER
03/12/2010, 10:59
στελιο δικος σου

:smokin:

greekgenius
03/12/2010, 11:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
στελιο δικος σου

:smokin:

????

andreas k1200s
03/12/2010, 11:13
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
[B]ρε σε 19χρονο προτείνετε 1000άρια, 1300άρια και δε συμμαζεύεται ? ?????????

οκ ...

:a18:

road spirit
03/12/2010, 12:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από panavour
Oχι θα τις προτεινουμε σε σενα ρε πουροτεκνο:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :bigcry:

για το απο πάνω, έλιωσα στο γέλιο, να είσαι καλά

για το υπόλοιπο post σου, δε θα κάνω κανένα σχόλιο, αν απαντήσω σοβαρά θα πάμε στις αντιπαραθέσεις και βαριέμαι απίστευτα να γράφω πράγματα που τα θεωρώ αυτονόητα ...

Joyrider
03/12/2010, 13:13

Αυτό σου αρέσει εμφανισιακά? Αν ναι ψάξε περισσότερα, νομίζω θα καλύψει αυτά που ζητάς.

218837

dmf
03/12/2010, 13:21
εγω παντως διαβαζοντας την περιγραφη μου ηρθε στο μυαλο το v-strom. Τα κανει ολα και σε καλη τιμη.
Ειδικα αμα παρεις το ασπρο :winka:

218839