PDA

View Full Version : death is the end...or is it not?

Σελίδες : 1 [2]

takis-kk
26/01/2011, 19:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Ρε, μη λες τον φιμπονάτσι;

Οχι.

nikos_abel
26/01/2011, 19:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
Ας μην μπερδεύουμε το χρόνο, ο χρόνος είναι μια σύμβαση.

Η κίνηση, η δράση και η αντίδραση, η συν.......

..................μετουσιώνονταν

Ο θάνατος ήταν απλά ένα "Rite of Passage"

:wave2:

Μέχρι στιγμής, επίτηδες δεν είχα αναφέρει τίποτις για τη συνειδητότητα των ζώων.
Τα δελφίνια, οι χιμπατζήδες, ακόμα και τα φιλαράκια μας οι κόπροι, γιατί νομίζετε ότι δεν έχουν
ατομικότητα;
Πέφτουμε στη λούμπα του ανθρωποκεντρισμού.

Όσο ο άνθρωπος έχει αυτογνωσία σε σχέση με τον Lantean του stargate, που είναι πλέον ενεργειακή οντότητα ή τον Q του star trek, που είναι κάτι σα θεός για τα δεδομένα μας,
τόσο και το μυρμηγκάκι έχει συνειδητότητα σε σχέση με τον άνθρωπο.
Έτσι λέμε εμείς οι άνθρωποι βέβαια.

nikos_abel
26/01/2011, 19:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig

"Το ενα και το αυτο!"

Σύστημα αναφοράς τότε ... Δεν ?

"Στον Αμαζονιο εχει Ayahuasca φιλε Τακη!"

Δεν το γνωρίζω μα θα το ψάξω. "Ayahuasca" ??

"Το ριγος στην πλατη ειναι understatement.... "

Σε καμια περίπτωση δεν αναφερόμουν σε σένα.
Απλά το είδος της κουβέντας με ξενίζει..
Ποτέ μου δεν υπήρξα μεταφυσικός

:wave2: :wave2:

Αμ δεν είναι και τόσο μεταφυσικά όσο φαίνονται.
Υπάρχουν σαφώς ανεπτυγμένες θεωρίες.

Όσο για το σύστημα αναφοράς...
δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα στο επίπεδο που συζητάμε, δεν εφαρμόζεται που λέμε και στα ISO.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Mandelbrot!

Ο μάστορας τον θυμήθηκε τον πατέρα των μορφοκλασματικών σύνολων (fractals)

DrBig
26/01/2011, 19:51

"Το ριγος στην πλατη ειναι understatement.... "

Σε καμια περίπτωση δεν αναφερόμουν σε σένα.
Απλά το είδος της κουβέντας με ξενίζει..
Ποτέ μου δεν υπήρξα μεταφυσικός

:wave2: :wave2:

Χεχε, ουτε εγω στο συγκεκριμενο, απλα αναφερθηκα στις 'επιπτωσεις' του αμαζονιου!

:beer:

DrBig
26/01/2011, 20:11
Ας μην μπερδεύουμε το χρόνο, ο χρόνος είναι μια σύμβαση.

Η κίνηση, η δράση και η αντίδραση, η συνεχής αλλαγή/μετουσίωση της ενέργειας, αυτά είναι που μας κάνουν φθαρτούς.

Στην Οδύσσεια του Διαστήματος τα πιθήκια πάθανε κοκομπλόκο από το ορθογώνιο πράγμα.

Αλλά έφτασαν στη συνειδητότητα.

Dr Big πολύ σωστά είπες. Μόλις ο άνθρωπος απέκτησε συνείδηση άρχισαν τα προβλήματα...

Ξεχώρισε από το "όλο", στο όλο είσαι μέρος του συνόλου, δεν φθείρεσαι δεν πεθαίνεις γιατί δεν υπάρχεις ατομικά.

Ο "θάνατος" είναι κι αυτός μια σύμβαση.

Παλιά οι άνθρωποι δεν πεθαίνανε, "περνούσαν", μετουσιώνονταν

Ο θάνατος ήταν απλά ένα "Rite of Passage"

Συμφωνω απολυτα!
Τοτε αρχισαν τα προβληματα, αλλα και η δυνατοτητα για 'αποθεωση'.

nikos_abel
26/01/2011, 20:47
Συμφωνω απολυτα!
Τοτε αρχισαν τα προβληματα, αλλα και η δυνατοτητα για 'αποθεωση'.

Define "αποθέωση" γιατί τα εισαγωγικά δε με βοηθούν να καταλάβω τη μεταφορά....

ERRIKA
26/01/2011, 21:11
Όλα αυτά που λέτε καλά .... αλλά.
δεν περνάνε και τα χρόνια να πεθάνουμε!
:rolleyes:

DrBig
26/01/2011, 21:13
Define "αποθέωση" γιατί τα εισαγωγικά δε με βοηθούν να καταλάβω τη μεταφορά....

Δεν ημουνα και πολυ σαφης, η συνειδηση ηθελα να πω οτι ειναι και το εργαλειο που μας δινει την δυνατοτητα να γινουμε 'Θεοι'.

Μη με ρωτησεις τωρα τι ειναι ΄θεος'!
(ισως, οποιος ειναι διατεθειμενος να κατσει στη καρεκλα)

DrBig
26/01/2011, 21:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA

:confused:

nikos_abel
26/01/2011, 21:17
Διάλογος που ολοκληρώθηκε προ ολίγου...

Γυναίκα μου (Γ) -Αγάπη μου που είσαι;
Εγώ (Ε) -Στο γραφείο μου καρδιά μου.
Γ -Και τι κάνεις;
Ε -Χαζεύω στο ίντερνετ.
Γ -Και τι χαζεύεις, πάλι τσόντες;
Ε -Όχι μωρέ, που αλλού, στο μότο τζι αρ.
Γ -Α, ναι; Πάλι; Τι έγινε, βρήκες πάλι κανένα να τσακωθείς για τη χόντα;
Ε -Μπα, για το σύστημα Γκουρτζίεφ κάτι συζητάω.
Γ -Πάλι σε έξοδα θα μπείς; Αμάν πια με δαύτους που έμπλεξες. Όλο άφτερ μάρκετ σου γυαλίζουνε!!!!

222364

ERRIKA
26/01/2011, 21:17
Μη με ρωτησεις τωρα τι ειναι ΄θεος'!
(ισως, οποιος ειναι διατεθειμενος να κατσει στη καρεκλα)

Θεός είναι η ψευδαίσθηση που έχουν ανάγκη αρκετοί άνθρωποι για να ανακουφίζονται από τα υπαρξιακά άγχη.

DrBig
26/01/2011, 21:24
Θεός είναι η ψευδαίσθηση που έχουν ανάγκη αρκετοί άνθρωποι για να ανακουφίζονται από τα υπαρξιακά άγχη.

Δε διαφωνω, αλλα μιλαμε για διαφορετικες εννοιες που περιγραφονται απο την ιδια λεξη ;)

DrBig
26/01/2011, 21:31
Διάλογος που ολοκληρώθηκε προ ολίγου...

Γυναίκα μου (Γ) -Αγάπη μου που είσαι;
Εγώ (Ε) -Στο γραφείο μου καρδιά μου.
Γ -Και τι κάνεις;
Ε -Χαζεύω στο ίντερνετ.
Γ -Και τι χαζεύεις, πάλι τσόντες;
Ε -Όχι μωρέ, που αλλού, στο μότο τζι αρ.
Γ -Α, ναι; Πάλι; Τι έγινε, βρήκες πάλι κανένα να τσακωθείς για τη χόντα;
Ε -Μπα, για το σύστημα Γκουρτζίεφ κάτι συζητάω.
Γ -Πάλι σε έξοδα θα μπείς; Αμάν πια με δαύτους που έμπλεξες. Όλο άφτερ μάρκετ σου γυαλίζουνε!!!!

:D

John Steed
26/01/2011, 22:10

Τότε θα είναι αργά...

Όταν αποκτήσεις τη γνώση, το μόνο που θα θες είναι να τη μοιραστείς...

Alas!

Τότε θα είναι αργά!

John Steed
26/01/2011, 22:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από sotos 8
Τελικα για οσους δεν το εχουν καταλαβει ειμαστε αθανατοι , δες το παιδι σου και θα καταλαβεις
οτι η ζωη συνεχιζετε μεσα απο κατι καινουργιο .

Στου Καζαντζάκη τον Χριστό πάντως, Ο Ιούδας του χίμηξε του Ιησού επειδή διάλεξε τον δειλό και τον προδοτικό τρόπο της αθανασίας μέσω των απογόνων....

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
αυτο ισχυει μονο για τους ανθρωπους?:confused:

Γενικά και βάση των βουδιστικών (διορθώστε με αν δεν τα θυμάμαι σωστά) θρησκειών η ψυχή είναι ίδια για όλα τα έμβια όντα.

Η κατσαρίδα που πάτησες εχθές μπορεί να ήταν η προγιαγιά σου η οποία για να έγινε κατσαρίδα κάτι δεν είχε κάνει σωστά στην προηγούμενη ζωή της.

Επίπεδο αλλάζεις βάσει του πόσο "σωστός" ήσουν στη ζωή που ήσουνα πριν πεθάνεις.

Το ανώτερο επίπεδο είναι ο άνθρωπος.

Ο άνθρωπος υποπεύτει σε αμαρτίες.

Ο άνθρωπος στην επόμενη ζωή του γίνεται σκουλήκι

Και αν είναι καλό σκουλήκι περιμένει μέχρι να έρθει πάλι η σειρά του να ξαναγίνει άνθρωπος (ναι, υπάρχει λίστα αναμονής :lol: )

Εάν τα καταφέρει σαν άνθρωπος, μετουσιώνεται σε καθαρή μορφή ενέργειας και εγκαθίσταται στο νεφέλωμα της Νιρβάνας :lol:

DrBig
26/01/2011, 22:46

Εάν τα καταφέρει σαν άνθρωπος, μετουσιώνεται σε καθαρή μορφή ενέργειας και εγκαθίσταται στο νεφέλωμα της Νιρβάνας :lol:

Ειμαστε ηδη φτιαγμενοι απο ενεργεια (=υλη), αλλα ενεργεια σε κατασταση μη ροης.
Και οτι δεν ρεει, βαλτωνει και πεθαινει.
Οταν το ποταμι σταματησει να κυλα, γινεται λιμνη και μετα βαλτος.
Ποταμι χωρις κινηση δεν ειναι πια ποταμι.
Η αισθηση μας του εαυτου μας ρεει?
Οχι.
Γι αυτο και πεθαινουμε.
Τι πεθαινει ομως?
Απλα μια βαλτωμενη οπτικη.

zephyr1
26/01/2011, 22:51
η συνειδηση ηθελα να πω οτι ειναι και το εργαλειο που μας δινει την δυνατοτητα να γινουμε 'Θεοι'.

Με ποιο τροπο γιατι αυτο τον καιρο αυτο το ρολακι θελω να το παιξω και γω.

Βλεπεις ,βλεπω τοσους γυρω μου και ζηλευω.

zephyr1
26/01/2011, 22:52

Το μηχανακι τι ειναι?:confused:

DrBig
26/01/2011, 22:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Το μηχανακι τι ειναι?:confused:

ΚΤΜ

BLACKGAS
26/01/2011, 22:58
Οχι.
Γι αυτο και πεθαινουμε.
Τι πεθαινει ομως?

Η άποψη ότι η ενέργειά μας είναι σε κατάσταση μη ροής είναι μερικώς προσεγγίσιμη από συγκεκριμένη οπτική! Τα πάντα ρει, θυμάσαι?

DrBig
26/01/2011, 23:01
Με ποιο τροπο γιατι αυτο τον καιρο αυτο το ρολακι θελω να το παιξω και γω.

Βλεπεις ,βλεπω τοσους γυρω μου και ζηλευω.

Μη ζηλευεις αφ'ενος, και αφ'ετερου μη το θεωρεις ρολακι, γιατι απο ζηλιαρηδες θεουληδες εχουμε πηξει. :sun:

zephyr1
26/01/2011, 23:05
Οχι.
Γι αυτο και πεθαινουμε.
Τι πεθαινει ομως?

Και τι μενει ή τι συνεχιζει?

Μη ζηλευεις αφ'ενος, και αφ'ετερου μη το θεωρεις ρολακι, γιατι απο ζηλιαρηδες θεουληδες εχουμε πηξει. :sun:

Δεν μου απαντησες.

DrBig
26/01/2011, 23:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
Η άποψη ότι η ενέργειά μας είναι σε κατάσταση μη ροής είναι μερικώς προσεγγίσιμη από συγκεκριμένη οπτική! Τα πάντα ρει, θυμάσαι?

Θυμαμαι, ο ιδιος ειπε ομως και: Ήθος ανθρώπω δαίμων'
Σε ελευθερη μεταφραση, 'Το πεπρωμενο του καθε ανθρωπου ειναι ο χαρακτηρας του'

vangelis 64
26/01/2011, 23:10
Στου Καζαντζάκη τον Χριστό πάντως, Ο Ιούδας του χίμηξε του Ιησού επειδή διάλεξε τον δειλό και τον προδοτικό τρόπο της αθανασίας μέσω των απογόνων....
Αυτός ήταν όμως ο εφιάλτης τού Χριστού πάνω στο σταυρό,ο τελευταίος του πειρασμός!
Τεράστιε και αείμνηστε Νικόλα:a23: :a23:

Γενικά και βάση των βουδιστικών (διορθώστε με αν δεν τα θυμάμαι σωστά) θρησκειών η ψυχή είναι ίδια για όλα τα έμβια όντα.

Η κατσαρίδα που πάτησες εχθές μπορεί να ήταν η προγιαγιά σου η οποία για να έγινε κατσαρίδα κάτι δεν είχε κάνει σωστά στην προηγούμενη ζωή της.

Επίπεδο αλλάζεις βάσει του πόσο "σωστός" ήσουν στη ζωή που ήσουνα πριν πεθάνεις.

Το ανώτερο επίπεδο είναι ο άνθρωπος.

Ο άνθρωπος υποπεύτει σε αμαρτίες.

Ο άνθρωπος στην επόμενη ζωή του γίνεται σκουλήκι

Και αν είναι καλό σκουλήκι περιμένει μέχρι να έρθει πάλι η σειρά του να ξαναγίνει άνθρωπος (ναι, υπάρχει λίστα αναμονής :lol: )

:wave2: Ρε αδερφέ,κοτζάμ φιλοσοφία χιλιετηρίδων την ξευτύλισες σε μερικές αράδες!

Προσωπικά πιστεύω ότι σε μια ζωή δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα,αν υποθέσουμε ότι ο λόγος ύπαρξής μας είναι η ένωση με τον Θεό,
που σημαίνει πλήρη απαλλαγή από τα Εγώ μας(θυμός,ζήλεια,απληστία κλπ)
Μού φαίνεται λοιπόν πολύ λογικό και δίκαιο τα να ερχόμαστε και να ξαναρχόμαστε,μέχρι την επίτευξη τού τελικού σκοπού.
Εξάλλου και στην καθημερινή μας ζωή διδασκόμαστε ότι άμα δεν πονέσουμε,ματώσουμε,υποφέρουμε,δεν πάμε μπροστά.
Γιατί να μην ισχύει αυτό και στο άλλο επίπεδο;

Μερικά πράγματα που έχω διαβάσει.

Η ψυχή ξεκινάει από ορυκτό και σιγά σιγά ανεβαίνει προς το φλοιό τής γής γινόμενη φυτό,ζώο και στο τέλος άνθρωπος.
Κάθε μια απ' τίς υπάρξεις της την παίρνει μόνο μια φορά,εκτός απ' την ανθρώπινη στην οποία παραμένει 108 συνεχόμενες φορές.
Αν στίς 108 αυτές ενσαρκώσεις δεν καταφέρει τη θέωση επιστρέφει στο κέντρο τής γής για την τελική κάθαρση στη φωτιά και άντε πάλι απ' την αρχή.(Υπάρχει ένα άγαλμα τού Βούδα στην Ινδία νομίζω,που τον παριστά να φοράει ένα περιδέραιο με 108 χάντρες)
Αυτό το πράγμα,αυτός ο κύκλος,λένε γίνεται 3000 φορές.Αν η ψυχή τα καταφέρει πάει στην περιοχή τής Νιρβάνα,όπου έχει δυο επιλογές.
Να αράξει εκεί στην αιώνια ευτυχία ή να πάει παραπάνω,στον δρόμο που διάλεξε ο Χριστός,στην προσφορά προς την ανθρωπότητα.
Αν δεν τα καταφέρει,παραμένει σ' ένα πεδίο γαλήνης και ευτυχίας,χωρίς όμως αυτοεπίγνωση,αν θυμάμαι καλά.

Τέλος πάντων,είναι ένα ζήτημα που η συνείδησή μας,τετραγωνισμένη απ' τη "λογική" μας δεν μπορεί να συλλάβει,πιστεύω.:wave2:

BLACKGAS
26/01/2011, 23:12
Θυμαμαι, ο ιδιος ειπε ομως και: Ήθος ανθρώπω δαίμων'
Σε ελευθερη μεταφραση, 'Το πεπρωμενο του καθε ανθρωπου ειναι ο χαρακτηρας του'

Παρα ήταν ελεύθερη αυτή η απόδοση. Πως σου ακούγεται το "Ο χαρακτήρας κάθε ανθρώπου είναι ο θεός του" (τα δαιμόνια ενός άλλου πολύ σοφότερου από εμάς). Άρα συνεπαγωγικά καταλήγουμε στο συμπέρασμα που είχαμε καταλήξει και στην αρχή αυτής της συζήτησης ότι ο ίδιος ο άνθρωπος είναι θεός, χωρίς να σημαίνει ότι δεν εξελίσσεται διαχρονικά!

DrBig
26/01/2011, 23:19
Και τι μενει ή τι συνεχιζει?

Το συμπαν.
Οταν καταλαβεις/καταλαβουμε τι ειμαστε πραγματικα, τοτε το αφθαρτο (μεσα και εξω μας) και συνεπως η απαντηση στην ερωτηση σου θα απαντηθει αυτοματως.

Δεν μου απαντησες.

Με διευρυνση της αντιληψης και της συνειδητοτητας.

DrBig
26/01/2011, 23:25
Παρα ήταν ελεύθερη αυτή η απόδοση. Πως σου ακούγεται το "Ο χαρακτήρας κάθε ανθρώπου είναι ο θεός του" (τα δαιμόνια ενός άλλου πολύ σοφότερου από εμάς). Άρα συνεπαγωγικά καταλήγουμε στο συμπέρασμα που είχαμε καταλήξει και στην αρχή αυτής της συζήτησης ότι ο ίδιος ο άνθρωπος είναι θεός, χωρίς να σημαίνει ότι δεν εξελίσσεται διαχρονικά!

Η ελευθερη μεταφραση εχει μια μικρη ιστορια. Οι αρχαιοι ελεγαν αυτο που εμεις λεμε 'ευτυχια' ως 'ευδαιμονια'. Δηλαδη οι θεοι με το μερος μας.
Ο Ηρακλειτος, το αντεστρεψε με την παραπανω ρηση ως οτι η ευτυχια μας εξαρταται απο εμας και μονο, εξ'ων και η ελευθερη μεταφραση.

Ο καθε ανθρωπος ειναι εν δυναμει Θεος. Αυτο που κανει την διαφορα ειναι η συνειδητοτητα. Το εν δυναμει πραγματωνεται με την αντιληψη του Ολου.

εντιτ
Για ενα φιλο Σαμανο, ο Θεος ειναι 'προθεση' αλλα δεν ειμαι σε θεση να το αντιληφθω.

BLACKGAS
26/01/2011, 23:42
Η ελευθερη μεταφραση εχει μια μικρη ιστορια. Οι αρχαιοι ελεγαν αυτο που εμεις λεμε 'ευτυχια' ως 'ευδαιμονια'. Δηλαδη οι θεοι με το μερος μας.
Ο Ηρακλειτος, το αντεστρεψε με την παραπανω ρηση ως οτι η ευτυχια μας εξαρταται απο εμας και μονο, εξ'ων και η ελευθερη μεταφραση.

Ο καθε ανθρωπος ειναι εν δυναμει Θεος. Αυτο που κανει την διαφορα ειναι η συνειδητοτητα. Το εν δυναμει πραγματωνεται με την αντιληψη του Ολου.

εντιτ
Για ενα φιλο Σαμανο, ο Θεος ειναι 'προθεση' αλλα δεν ειμαι σε θεση να το αντιληφθω.

Η ακριβής αντίληψη των ισχυόντων είναι που προβληματίζει καθόσον το Όλον είναι αδύνατο να το γνωρίσεις αλλά δύνασαι ως άνθρωπος να προσεγγίσεις τη μεγαλειώδη-ακατάλυπτη φύση του. Αυτή η αρχική γνώση ότι δεν ξέρεις είναι το εναρκτήριο λάκτισμα, το αρχικό ερέθισμα να ερευνήσεις για να μάθεις το δυνάμενο (Εν οίδα ότι ουδέν οίδα). Τότε επέρχεται η απογείωση του πνεύματος και η εξύψωση της συνολικής οντότητας. Διακινδυνεύοντας το προερχόμενο εκ της πιθανής μεταφράσεως σφάλμα ο Θεός δεν είναι ¨πρόθεση¨ αλλά "κατάληξη"!

zephyr1
26/01/2011, 23:54
Το συμπαν.
Οταν καταλαβεις/καταλαβουμε τι ειμαστε πραγματικα, τοτε το αφθαρτο (μεσα και εξω μας) και συνεπως η απαντηση στην ερωτηση σου θα απαντηθει αυτοματως.

Με διευρυνση της αντιληψης και της συνειδητοτητας.

Κοιτα κατα βαση ειμαστε ζηλιαρηδες,μικροι,απιασιοδοξοι,υπερηφανοι,φιλαργυροι ,γελοιοι,κακομοιρηδες και πολλα αλλα που η ανθρωπινη ιστορια (και οχι μονο) εχει εξακριβωσει οχι μια και δυο φορες.

Αν αποδεχθουμε αυτο ,υπαρχει μια ελπιδα για να κανουμε ενα βηματακι προς την ελευθερια μας.

Για μενα δεν μενει το συμπαν και την απαντηση μου την εχω παρει απο αλλες πηγες.

Η αντιληψη και η συνειδητοτητα διερυνεταιι απο της προσωπικες εμπειριες του ατομου.Οι προσωπικες εμπειριες παλι διαμορφωνωνται αναλογα το πως εχει ζησει ενα ατομο και τι ευκαιριες εχει δωσει στον εαυτο του ωστε να ''αλλαξει '' λιγο η πολυ την σταση του απεναντι στη ζωη.

Οποτε ,ο ανθρωπος ειναι μαθητης ,ο οποιος χρειαζεται μια διδασκαλια και αυτη η διδασκαλια ειναι αυτη που θα σε αναδειξει ''Αθανατο'' ή κρεας.

Οι ανθρωποι που ''ελαμψαν '' στην ιστορια μας ακολουθουσαν μια διδασκαλια,ενα πιστευω,καποιες αρχες, γι'αυτο ελαμψαν, και πολυ που ελαμψαν ειχαν πολλα ''μελανα'' σημεια στην προσωπικη τους ζωη,λογω ανθρωπινης φυσεως.

Πιστευω οτι το σημαντικοτερο ειναι να βρεις δασκαλο και διδασκαλια ωστε να φτασεις καπου, γιατι την ''χαρη'' την εχουμε.το θεμα ειναι πως την αξιοποιουμε.

Βεβαια ,ποιος να δεχθει δασκαλο,αφου ολοι ειμαστε δασκαλοι,εκει ειναι η παγιδα κατ εμε.:)

BLACKGAS
27/01/2011, 00:07
Κοιτα κατα βαση ειμαστε ζηλιαρηδες,μικροι,απιασιοδοξοι,υπερηφανοι,φιλαργυροι ,γελοιοι,κακομοιρηδες και πολλα αλλα που η ανθρωπινη ιστορια (και οχι μονο) εχει εξακριβωσει οχι μια και δυο φορες.

Αν αποδεχθουμε αυτο ,υπαρχει μια ελπιδα για να κανουμε ενα βηματακι προς την ελευθερια μας.

Για μενα δεν μενει το συμπαν και την απαντηση μου την εχω παρει απο αλλες πηγες.

Η αντιληψη και η συνειδητοτητα διερυνεταιι απο της προσωπικες εμπειριες του ατομου.Οι προσωπικες εμπειριες παλι διαμορφωνωνται αναλογα το πως εχει ζησει ενα ατομο και τι ευκαιριες εχει δωσει στον εαυτο του ωστε να ''αλλαξει '' λιγο η πολυ την σταση του απεναντι στη ζωη.

Οποτε ,ο ανθρωπος ειναι μαθητης ,ο οποιος χρειαζεται μια διδασκαλια και αυτη η διδασκαλια ειναι αυτη που θα σε αναδειξει ''Αθανατο'' ή κρεας.

Οι ανθρωποι που ''ελαμψαν '' στην ιστορια μας ακολουθουσαν μια διδασκαλια,ενα πιστευω,καποιες αρχες, γι'αυτο ελαμψαν, και πολυ που ελαμψαν ειχαν πολλα ''μελανα'' σημεια στην προσωπικη τους ζωη,λογω ανθρωπινης φυσεως.

Πιστευω οτι το σημαντικοτερο ειναι να βρεις δασκαλο και διδασκαλια ωστε να φτασεις καπου, γιατι την ''χαρη'' την εχουμε.το θεμα ειναι πως την αξιοποιουμε.

Βεβαια ,ποιος να δεχθει δασκαλο,αφου ολοι ειμαστε δασκαλοι,εκει ειναι η παγιδα κατ εμε.:)

Οι ανθρώπινες αδυναμίες είναι αυταπόδεικτες πλην όμως δεν ψέγουν την ανθρώπινη τελειότητα. Όταν λες ότι η συνειδητότητα διευρύνεται από τις προσωπικές εμπειρίες του ατόμου (τα βιώματά του) παραλείπεις την αναφορά στη συσσωρευμένη ανθρώπινη γνώση. Μην το περιορίζεις στο βίωμα. Αυτό σε κρατάει δέσμιο.
Για ανθρώπους που έλαμψαν και είχαν "μελανά" σημεία στην προσωπική τους ζωή πρέπει να δούμε ότι ο Φρούντ ισχυρίζεται ότι το πρώτο στάδιο της ανθρώπινης ανύψωσης είναι η πλήρης ηθική κατάπτωση σε σημείο να προκληθεί η πλήρης έλλειψη αυτοσεβασμού. Ολοκληρώνοντας νομίζω ότι το σύνολο των ανθρώπων λάμπει με διαφορετική όμως ένταση.
Όσο για το ρητορικό ερώτημα ποιος θα δεχθεί δάσκαλο είναι αυτονόητο ότι μόλις γνωρίσεις την άγνοιά σου τότε αποδέχεσαι την γνώση από όπου κι αν προέρχεται!:wave2:

DrBig
27/01/2011, 00:08

Συμφωνω σε ολα εκτος απο το παραπανω, με το οποιο δεν διαφωνω ακριβως, απλα νομιζω οτι υπαρχει κατι πριν και απο τις αρχες και την διδασκαλια και τα πιστευω. Η προθεση.

ΥΓ.
http://www.doabledream.com/

zephyr1
27/01/2011, 00:22
Συμφωνω σε ολα εκτος απο το παραπανω, με το οποιο δεν διαφωνω ακριβως, απλα νομιζω οτι υπαρχει κατι πριν και απο τις αρχες και την διδασκαλια και τα πιστευω. Η προθεση.

ή
προαιρεση. :beer:

zephyr1
27/01/2011, 00:50
Οι ανθρώπινες αδυναμίες είναι αυταπόδεικτες πλην όμως δεν ψέγουν την ανθρώπινη τελειότητα. Όταν λες ότι η συνειδητότητα διευρύνεται από τις προσωπικές εμπειρίες του ατόμου (τα βιώματά του) παραλείπεις την αναφορά στη συσσωρευμένη ανθρώπινη γνώση. Μην το περιορίζεις στο βίωμα. Αυτό σε κρατάει δέσμιο.
Για ανθρώπους που έλαμψαν και είχαν "μελανά" σημεία στην προσωπική τους ζωή πρέπει να δούμε ότι ο Φρούντ ισχυρίζεται ότι το πρώτο στάδιο της ανθρώπινης ανύψωσης είναι η πλήρης ηθική κατάπτωση σε σημείο να προκληθεί η πλήρης έλλειψη αυτοσεβασμού. Ολοκληρώνοντας νομίζω ότι το σύνολο των ανθρώπων λάμπει με διαφορετική όμως ένταση.
Όσο για το ρητορικό ερώτημα ποιος θα δεχθεί δάσκαλο είναι αυτονόητο ότι μόλις γνωρίσεις την άγνοιά σου τότε αποδέχεσαι την γνώση από όπου κι αν προέρχεται!:wave2:

Θα τραβηξει πολυ η βαλιτσα και δεν νομιζω να υπαρχει λογος να γινει μεσα απο 1 φορουμ,ειδικα μοτοσυκλετιστικο.

Βεβαια μετα απ αυτο μπορει να μπει και ο Sniper και να πει : καλα ρε μ@λακα τοτε γιατι μας τα κανεις τα @@ τσουρεκια τοση ωρα ?:mad:

Και θα του πω εγω ,γιατι ειναι καφενειο ρε και λεμε οτι θεμε,ακομα και οτι οταν παταω καποιο πληκτρο απο το πληκτρολογειο ,κατουριεται η σκυλα μου και ανοιγω thread να μου πουνε γιατι συμβαινει αυτο :rotflmao:

Οποτε καποια στιγμη απο κοντα. :beer: :wave2: :beer:

airpanos
27/01/2011, 02:19
Οταν πεθανει ο ανθρωπος τον θαβουμε λυωνει και μετα απο μερικα εκαττομυρια χρονια γινεται πετρελαιο:eek:

Ωραιες και οι μεταφυσικες εκδοχες για τους λατρεις του φανταστικου.

Αλλωστε και η εξελιξη του ανθρωπινου ειδους οφειλεται στην καλλιεργεια της φαντασιας του για αυτο εχουμε φτασει σε ενα Α Β η Γ επιπεδο μετα απο Χ χρονια.

John Steed
27/01/2011, 04:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Ρε αδερφέ,κοτζάμ φιλοσοφία χιλιετηρίδων την ξευτύλισες σε μερικές αράδες!

Προσπαθούσα να είμαι απλός και περιεκτικός, αλλά η αλήθεια είναι πως τόσες λεπτομέρειες δεν τις θυμόμουν! :eyepop:

@Dr Big: Όταν αρχίσει να ρέει η ενέργεια από μέσα σου, τότε μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα που ο συνηθισμένος και καθημερινός άνθρωπος (όπως εγώ) ούτε τα φαντάζεται...

Αλλά τότε αρχίζουν και τα προβλήματα, μην ξεχνάμε και τη σκοτεινή πλευρά....

Σωστός, όμως μην ξεχνάς ότι ακόμη και οι "αμαρτίες" μας είναι εργαλεία για να φτάσουμε/συνειδητοποιήσουμε κάποια πράγματα όπως πχ την αξία κάποιων πραγμάτων...

John Steed
27/01/2011, 04:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από airpanos
Οταν πεθανει ο ανθρωπος τον θαβουμε λυωνει και μετα απο μερικα εκαττομυρια χρονια γινεται πετρελαιο:eek:

Καλωσήρθες στον κύκλο της ζωής των οργανισμών που είναι φτιαγμένοι από ενώσεις άνθρακα!

Ωραιες και οι μεταφυσικες εκδοχες για τους λατρεις του φανταστικου.

Πετρέλαιο θα γίνουμε, κανείς δεν το αρνείται αυτό, απλά αρνούμαστε πως αυτό που φαίνεται ως μια "πεζή" πραγματικότητα είναι ακριβώς αυτό.

Αλλωστε και η εξελιξη του ανθρωπινου ειδους οφειλεται στην καλλιεργεια της φαντασιας του για αυτο εχουμε φτασει σε ενα Α Β η Γ επιπεδο μετα απο Χ χρονια.

Στη συνδυαστική του προσέγγιση, στο στοχευμένο "ονειροπόλημα" με εικόνες στην αρχή και ύστερα με λέξεις. (ο Σάρτρ θα με βοηθούσε σε αυτό αλλά τα έχω ξεχάσει ρε γμτ :bigcry:

John Steed
27/01/2011, 04:42
:D

222379

BLACKGAS
27/01/2011, 07:44
Θα τραβηξει πολυ η βαλιτσα και δεν νομιζω να υπαρχει λογος να γινει μεσα απο 1 φορουμ,ειδικα μοτοσυκλετιστικο.
...............
Οποτε καποια στιγμη απο κοντα. :beer: :wave2: :beer:

takis-kk
27/01/2011, 08:08
H ΙΣΟΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΟΗΣΙΑ - ΜΑΪΚΛ ΚΡΑΪΤΟΝ.

Μια εισαγωγή για τον Μάικλ Κράιτον. Στα 23 δίδασκε ανθρωπολογία στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Στη συνέχεια σπούδασε ιατρική στο Χάρβαρντ. Η συγγραφική του πορεία άρχισε παράλληλα με την ιατρική και ίσως το πιο γνωστό του βιβλίο είναι το Τζιουράσσικ Παρκ στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη ταινία. Ο Μάικλ Κράιτον ήξερε τι έλεγε. Δυστυχώς χάθηκε στα 64 του χρόνια αλλά άφησε ένα σημαντικό έργο. Το παρακάτω απόσπασμα είναι από ομιλία του Μάικλ Κράιτον.
"Η παλιά ιδέα για την ισορροπία της Φύσης έχει προσβληθεί ανεπανόρθωτα. Δεν υπάρχει ισορροπία της Φύσης. Η επίκλησης της ιδέας αποτελεί πλάνη που επικρατούσε τον καιρό των αρχαίων Ελλήνων. Ομως η απόρριψη της ιδέας μας σοκάρει και αντιστεκόμαστε. Μερικοί τώρα μιλούν για "ισορροπία στην Φύση", ένα τρόπο να κρατήσουν μια παλιά ιδέα ζωντανή. Μερικοί ισχυρίζονται ότι υπάρχουν πολλαπλές καταστάσεις ισορροπίας, αλλά αυτό είναι μια προσπάθεια να πείσουν ότι η ισορροπία μπορεί να επιτευχθεί με διαφορετικούς τρόπους. Πρόκειται για αναλήθεια. Το φυσικό σύστημα είναι εξ ορισμού χαοτικό, η μεγάλη αναστάτωση είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, και αν θέλουμε να διαχειριστούμε το σύστημα τότε θα πρέπει να έχουμε ενεργό συμμετοχή. Αυτό αποτελεί μια αναθεώρηση του ρόλου του ανθρώπου στην Φύση, καθώς και μια αναθεώρηση της Φύσης σαν κάτι τι παρθένο και άθικτο. Τώρα ξέρουμε ότι η Φύση ποτέ δεν ήταν άθικτη. Οι πρώτοι λευκοί επισκέπτες στο Νέο Κόσμο δεν κατάλαβαν τι έβλεπαν. Στην Καλιφόρνια οι Ινδιάνοι έκαιγαν παλιά δέντρα με μεγάλη συχνότητα, σήμερα έχουμε περισσότερα ενήλικα δέντρα από ότι υπήρχαν το 1850. Ο εθνικός δρυμός του Γιελλοστόουν ήταν ένα όμορφο μέρος ακριβώς επειδή οι Ινδιάνοι είχαν κυνηγήσει τα βουβάλια και τα ελάφια σχεδόν μέχρι εξαφάνισης. Οταν οι Ινδιάνοι αποκλείστηκαν από τον παραδοσιακό τους κυνηγότοπο, το Γιελλοστόουν μπήκε σε μια φάση μακράς παρακμής."

Αν λοιπόν η Φυση , κατ`επέκταση το Σύμπαν είναι χαοτικό μοντέλο Εχουν νόημα όλα αυτά που γράφουμε με σκοπό να αποδείξουμε , γιατί δεν το αντέχουμε να μην υπάρχει , την ύπαρξη μιας υπέρτατης αλήθειας ?

Υ.γ Μέχρι τώρα πίστευα πως τα μόνα χαοτικά μοντέλα ήταν τα της BMW.

Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι

stavrogin
27/01/2011, 08:26
...ότι ο Φρούντ ισχυρίζεται ότι το πρώτο στάδιο της ανθρώπινης ανύψωσης είναι η πλήρης ηθική κατάπτωση σε σημείο να προκληθεί η πλήρης έλλειψη αυτοσεβασμού....:wave2:

Παρένθεση:
Ki o Nitse 30-40 χρονια (ζαρατουστρα) πριν κι ο Ντοστογιεφσκυ 60-70 , και ισως κι άλλοι.

ΜΟΖΑΡΤ
27/01/2011, 08:30
να βαλω τραγουδακι?
http://www.youtube.com/watch?v=j_3pof2_oEE&feature=player_embedded

stavrogin
27/01/2011, 08:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
αυτο ισχυει μονο για τους ανθρωπους?:confused:

Που να ξέρω... Θα έλεγα ότι μπορω να μιλήσω και συνεπως να παραπληροφορησω μόνο για τον εαυτο μου, ουτε καν για τους ανθρώπους.

stavrogin
27/01/2011, 08:55

[]

Αν λοιπόν η Φυση , κατ`επέκταση το Σύμπαν είναι χαοτικό μοντέλο Εχουν νόημα όλα αυτά που γράφουμε με σκοπό να αποδείξουμε , γιατί δεν το αντέχουμε να μην υπάρχει , την ύπαρξη μιας υπέρτατης αλήθειας ?

Υ.γ Μέχρι τώρα πίστευα πως τα μόνα χαοτικά μοντέλα ήταν τα της BMW.

Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι

Μία μεταβαλόμενη ισσοροπία είναι επίσης απο άλλη οπτικη γωνία και μια μεταβαλόμενη ανισσοροπία.
"πχ. τα της εντροπίας" . Απειρος αριθμος διαδραστικων τέτοιων συστημάτων φτιάχνουν ένα χάος μούρλια.
Χάος, το ονομάζουμε εμείς για να δηλώσουμε ότι δεν το ελένχουμε. άλλα οι δικες μας ερμηνείες δεν προσθέτουν τίποτα παραπάνω (πέραν του λόγου μας) σε αυτο που έμεις πάλι ονομάζουμε φύση.

Δεν νομίζω οτι τιθεται θεμα "υπερτατης αληθειας". Άκομα και η θέωση που αναφερθηκε ή το "λινκ με το συμπαν του κάθε ένος" εγω το καταλαβαίνω ως μία προσωπικη υπόθεση και όχι μια υπερτατη αληθεια για όλους που όλοι ονομάζουν θεό.

DrBig
27/01/2011, 09:02

...

Το χαος μπορει να εχει και ταξη και εν προκειμενω μιλωντας για το συμπαν βιωνουμε σιγουρα μια.

Το συμπαν ειναι ενας ζωντανος οργανισμος και Νομοι υπαρχουν, ασχετα αν πισω απο αυτους που εμεις θεωρουμε ως θεμελιωδεις, υπαρχουν αλλοι ακομα πιο θεμελιωδεις (που υπαρχουν σε τελειως διαφορετικο επιπεδο ασυληπτο στο νηφαλιο μυαλο) τους οποιους αγνοουμε.

Το τι εννοει Ο Κραιτον ως ισορροπια στη φυση δεν το αντιλαμβανομαι.
Κατ'εμε, επαναλαμβανοντας αυτο που εγραψα και προηγουμενως, αυτο που υπαρχει ειναι μια απειρη δυνατοτητα με ενεργεια, προθεση (προαιρεση οπως ειπε ο zephyr), και καποιου ειδους ταση για ενωση=ζωη=αγαπη.

Η υπερτατη αληθεια ναι μεν υπαρχει ως εννοια ζωντανης υπαρξης με νομο, αλλα απο την αλλη στο εππιπεδο του αντιληπτου και καθε σχετικη αληθεια ειναι αληθινη αρκει καποιοι να συμφωνησουν επ'αυτης και να την πιστευουν. Για τους υπολοιπους, δεν ειναι. Αυτη η ανθρωπομορφη αληθεια ειναι θεμα οπτικης και συμφωνιας. Η εννοια της αντικειμενικης παρατηρησης καταρρεει.

Αργυρώ
27/01/2011, 09:03
"Συζήτηση με τον Θεό για τον θάνατο" του Neal Donald Walsch.

Ένα βιβλίο, απαλλαγμένο από δόγματα, που αναπτύσσει μια φιλοσοφία ιδιαίτερα ψαγμένη και που εντυπωσιάζει μέσα από τον τρόπο που μας ωθεί να δούμε όχι μόνο τον θάνατο, αλλά και την ίδια τη ζωή μας, μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα.

Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Ανεξάρτητα από το αν αποδεχόμαστε ή όχι όλα αυτά που μας λέει ο τύπος, μετά το τέλος της ανάγνωσής του, δεν είμαστε πλέον οι ίδιοι.

TROOPER
27/01/2011, 09:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Που να ξέρω... Θα έλεγα ότι μπορω να μιλήσω και συνεπως να παραπληροφορησω μόνο για τον εαυτο μου, ουτε καν για τους ανθρώπους.

καλα ασε.θα ρωτησω τον ται :lol: :lol:

nikos_abel
27/01/2011, 09:25
Μάλλον τζάμπα χαλάμε τις ώρες μας...

Ένας μόνο έχει τη λύση...

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=73726&perpage=15&pagenumber=1

John Steed
27/01/2011, 09:35
Μάλλον τζάμπα χαλάμε τις ώρες μας...

Ένας μόνο έχει τη λύση...

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=73726&perpage=15&pagenumber=1

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Στην ουσία, υπάρχουμε μέχρι να μας τσακίσει μια Ζβουριχτή κλωτΣά του Υπέρτατου....

ggs
27/01/2011, 10:03
:eyepop:

"...ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΜΟΣ...."

Θρασύβουλας :wacko:

ego_o_idios
27/01/2011, 10:25
na apantiso ke ego?:a25:

e?:a09: eeee?:a09:

sta @rxidi@ mas:mad:

:a08: :a18: :a20: :a12:

nikos_abel
27/01/2011, 10:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από ego_o_idios
na apantiso ke ego?:a25:

e?:a09: eeee?:a09:

sta @rxidi@ mas:mad:

:a08: :a18: :a20: :a12:

Poy se re!!!!

Twra oloklhrw8hke to 8ema!!!!!:p :p

ego_o_idios
27/01/2011, 10:44
Poy se re!!!!

Twra oloklhrw8hke to 8ema!!!!!:p :p

edo ime agapi mou min anisixis:a07:

den ine afto pou nomizis vre xazo....:a38:

nikos_abel
27/01/2011, 21:21
Όλα καλά μέχρι εδώ. Όμως το κόλπο με τα φάρμακα - φυτά - ουσίες κλπ δεν με πείθει, με έπειθε κάποτε.
Τα ρημάδια (και είχα και γω κάτι χμ,χμ ψιλές εμπειρίες με δαύτα) το μόνο που κάνουν είναι να
παρεμβαίνουν στις, ας πούμε, ομαλές λειτουργίες του σώματος -> εγκεφάλου.
Το αποτέλεσμα είναι να εκκρίνονται ορμόνες οι οποίες οδηγούν τον χρήστη σε μια διαφορετική
αντίλιψη της πραγματικότητας.
Τώρα, αν είναι διαφορετική ή ότι να' ναι, δεν το ξέρω. Και δε με πείθει τίποτα ότι δεν είναι ότι νά' ναι.
Το σίγουρο είναι ότι σε τελική ανάλυση, η εναλλακτική ή η extended πραγματικότητα στην οποία σε
οδηγούν, έχει τις ίδιες πιθανότητες να είναι μπαρμπούτσαλα.
Μια άλλη, ανεπτυγμένη, εξελιγμένη εκδοχή αυτού ακριβώς που γνωρίζουμε.
Σα να έχω 250άρι SS και να πάρω 600 SS. Καμμία σχέση, αλλά οι ίδιοι κανόνες ισχύουν, απλά πιο
σφιχτοί και απαιτητικοί. Στην αρχή ενθουσιασμός για το καινούργιο και στο τέλος ξανά από την αρχή.

Οπότε, ξεκινάμε για το δύσκολο δρόμο και όχι τον πιθανά πιο διασκεδαστικό.
Έλα μου που κι από κει το πράγμα βρωμάει από όπου κι αν το πιάσεις. Παπάδες, σαμάνοι, βουδιστές
μοναχοί, τα έχω δει σε ταινίες και τα έχω διαβάσει σε βιβλία όοολα τα θαυμαστά πράγματα που
είτε κάνουν, είτε μπορούν να κάνουν, είτε μπορούν να με μάθουν να κάνω. η πλειοψηφία όμως
που συναντάς στη ζωή σου, πρόκειται για κομπογιανίτες και καιροσκόπους.

Και ο συνδυασμός και των δύο πάλι τις ίδιες αδυναμίες έχει.

Προσοχή παιδιά στους δασκάλους. Είναι πραγματικά δύσκολο να βρεθεί ο κατάλληλος.

Από προσωπική -δυστυχώς- εμπειρία, διαπίστωσα ότι η εναλλακτική διαχείριση των προβλημάτων μας έχει πολλές παγίδες.
Η ζωή του αδερφού μου χάθηκε από καρκίνο, ακριβώς γιατί δεν χειρίστηκε το θέμα του με τον
πατροπαράδοτο τρόπο (μαχαίρι στη πηγή άμεσα), αλλά το έψαξε αλλιώς και τελικά τη πάτησε.
Θα ήμουνα κάθετος στην αντίθεσή μου και δε θα το συζητούσαμε τώρα, αν δεν είχε τύχει στο
μάγκα εκείνο που ενώ ΔΕΝ του πήρε λεφτά για τη πρώτη επίσκεψη στο γραφείο του, τον έδιωξε
κακήν κακώς λέγοντάς του περίπου :
-Ρε παπάρα, άντε τράβα κόψε το ... σου και αφού κάνεις και κανά δυο θεραπείες, έλα να τα
ξαναπούμε. Τι περιμένεις δηλαδή, να μπορέσεις να διαλογιστείς και να αλλάξεις τη θεώρηση της
ύπαρξης, του εαυτού σου και των πάντων, ενώ το μυαλό σου είναι χεσμένο από το φόβο του;

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κερδίσει 2μισι χρόνια ζωής ακόμη. Αν τον είχε βρει στην αρχή, ίσως
-και το τονίζω :ΙΣΩΣ- να είχε εξελιχθεί τελείως διαφορετικά η ιστορία του.
Αλλά για να φτάσει να τον γνωρίσει, πέρασε από χίλια μύρια κύματα, αρκετούς απατεώνες και πολλούς
παντελώς άσχετους.

Και όλα αυτά τα λέω έχοντας και στο μυαλό μου τρία πραγματάκια ακόμη.

Κι αν η πραγματικότητα είναι κάτι εντελώς άσχετο με αυτά που μόνο να φανταστούμε;
Απίθανο;

Κι αν η πραγματικότητα είναι αυτή ακριβώς που ζούμε, έχοντας περάσει από όλα τα προηγούμενα
επίπεδα και απλά αυτή είναι η κατάληξη;

Κι αν (το πιο συναρπαστικό για μένα) εσείς όλοι εδώ, όλο αυτό το cosmos που υπάρχει γύρω μου δεν
είναι παρά μια κατασκευή μέσα από το μυαλό μου;

Στατιστικά, στο άπειρο σύμπαν, και οι τρεις εκδοχές έχουν πραγματοποιηθεί.

Kαι μερικές άπειρες ακόμη.

Καληνύχτα σας, πάω να δω Californication.

:)

nikos_abel
27/01/2011, 21:23
Σκατά, πολύ κρύο έχει ρε πστμ.

Θα το δαγκώσω πρωινιάτικα...:wave2:

BLACKGAS
27/01/2011, 21:40
Όλα καλά μέχρι εδώ. Όμως το κόλπο με τα φάρμακα - φυτά - ουσίες κλπ δεν με πείθει, με έπειθε κάποτε.
................
Κι αν η πραγματικότητα είναι κάτι εντελώς άσχετο με αυτά που μόνο να φανταστούμε;
Απίθανο;

Κι αν η πραγματικότητα είναι αυτή ακριβώς που ζούμε, έχοντας περάσει από όλα τα προηγούμενα
επίπεδα και απλά αυτή είναι η κατάληξη;

Κι αν (το πιο συναρπαστικό για μένα) εσείς όλοι εδώ, όλο αυτό το cosmos που υπάρχει γύρω μου δεν
είναι παρά μια κατασκευή μέσα από το μυαλό μου;

Στατιστικά, στο άπειρο σύμπαν, και οι τρεις εκδοχές έχουν πραγματοποιηθεί.

Kαι μερικές άπειρες ακόμη.

Καληνύχτα σας, πάω να δω Californication.

:)

Θα συμφωνήσω διαφωνόντας. Το πιο διεγερτικό ναρκωτικό είναι η καθαρή, ανόθευτη, ασυγκάλυπτη γνώση. Προσωπικά πιστεύω ότι μόνο αυτή μπορεί να σε "ανεβάσει" χωρίς να σε καταβαθρώσει αφού δεν ακολουθεί "ξενέρωμα". Τα υπόλοιπα δεν είναι απλώς υποκατάστατα. Είναι ουσίες υποτροπής των ανθρώπινων αδυναμιών! Και οι 3 εκδοχές που έθεσες είναι αλήθεια. Ψάξε βρες ΕΣΥ σε ποιά πορεύεσαι. Μπορεί και σε όλες. Μην περιορίζεσαι σε στερεότυπα και κανόνες που εσύ θέτεις με το μυαλό σου. Άσε το όλον να σε υπερβεί.
Να διευκρινίσω και άλλο 1 θεματάκι: Ο καθένας το ψάχνει-ενεργεί για τον εαυτό του και ατομικά. Αυτα τα πράγματα δεν τα εντάσσω στις συλλογικές πρακτικές. Οι περισσότερες εκτιμώ ότι γίνονται εκ του πονηρού και ουχί ανιδιοτελώς.

By the way: Californication
:a23: :a23: :a23:

DrBig
28/01/2011, 00:05
Θα προτεινα να διαβασετε (αν σας ενδιαφερει) για τους Τολτεκους, τους Μαγιας, την φιλοσοφια τους και κατα ποσο 'τα φυτα' την ειχαν επηρεασει. Α, μην ξεχναμε και τα Ελευσινια μυστηρια και σια.

Ακομα, υπαρχουν ακαδημαικης φυσης ενδειξεις (για να μη πω αποδειξεις) οτι η τεχνη των σπηλαιων που ηταν και η πρωτη μορφη τεχνης του ανθρωπινου πολιτισμου ηταν απεικονιση 'σαμανικων' εμπειριων. Την οποια τεχνη ανακαλυψε η ανθρωποτητα καπου 70,000 χρονια πριν και αποτελεσε αλμα της ανθρωπινης συνειδησης. Το γιατι μεχρι τοτε (και συνεχιζεται και τωρα) ο ανθρωπος ειχε περισσοτερο εγκεφαλο απ'οτι χρησιμοποιουσε ειναι ενα θεμα.

Σε ολους τους αρχαιους λαους υπαρχουν αναλογες πρακτικες. Αυτοι οι ανθρωποι ειχαν γνωση απο τα φυτα. Οι shipibo του αμαζονιου στις τελετες τους ειχαν δει το DNA εκατονταδες χρονια πριν τον Κρηκ (και το απεικονιζαν στη τεχνη τους με δυο φιδια που περιελλισονται και τα οποια δημιουργουν ζωη). Το φιδακι στο σκηπτρο του Ασκληπιου το θυμαστε? ;) Το αλλο στον κηπο της Εδεμ?

Και ενα ακομη φακτ πριν το νανι. Η Αγιαχουασκα ειναι ενα consciousness enhancing ροφημα (τουλαχιστον ετσι ισχυριζονται οσοι το εχουν παρει). Ειναι μιγμα δυο φυτων κανενα εκ των οποιων δεν εχει αυτη την ιδιοτητα απο μονο του. Αυτο που εχει το psychedelic agent δεν δρα διοτι το στομαχι παραγει ενζυμα που το καταστρεφουν. Αναμιγνυεται απο τους Ινδιανους λοιπον με ενα αλλο φυτο το οποιο αποτρεπει το στομαχι απο το να παραγει αυτο ακριβως το ενζυμο. Χρησιμοποιειται δε για χιλιαδες χρονια και τα δυο αυτα φυτα ζουν πανω απο 1000κμ μακρυα το ενα απο το αλλο στον Αμαζονιο. Οι σαμανοι εκει ισχυριζονται οτι οι γνωσεις απο τα θεραπευτικα φυτα που εχουν, τους δοθηκαν απο τα visions της αγιαχουασκα.

Θα προτεινα λοιπον στα πλαισια της ανοιχτομυαλης συζητησης που διεξαγουμε να μην ακυρωνετε τοσο ευκολα πρακτικες που οδηγησαν κουλτουρες να δουν πολυ μακρια πολυ νωρις στην ιστορια του ανθρωπινου πολιτισμου. Η επιστημη μας θα παρει πολυ καιρο να φτασει εκει που ηδη πηγαμε καποτε, απο αλλο δρομο.

http://deoxy.org/narbystew.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/David_Lewis-Williams
http://www.grahamhancock.com/archive/supernatural/

nikos_abel
28/01/2011, 06:45
Θα συμφωνήσω διαφωνόντας. Το πιο διεγερτικό ναρκωτικό είναι η καθαρή, ανόθευτη, ασυγκάλυπτη γνώση. Προσωπικά πιστεύω ότι μόνο αυτή μπορεί να σε "ανεβάσει" χωρίς να σε καταβαθρώσει αφού δεν ακολουθεί "ξενέρωμα". Τα υπόλοιπα δεν είναι απλώς υποκατάστατα. Είναι ουσίες υποτροπής των ανθρώπινων αδυναμιών! Και οι 3 εκδοχές που έθεσες είναι αλήθεια. Ψάξε βρες ΕΣΥ σε ποιά πορεύεσαι. Μπορεί και σε όλες. Μην περιορίζεσαι σε στερεότυπα και κανόνες που εσύ θέτεις με το μυαλό σου. Άσε το όλον να σε υπερβεί.
Να διευκρινίσω και άλλο 1 θεματάκι: Ο καθένας το ψάχνει-ενεργεί για τον εαυτό του και ατομικά. Αυτα τα πράγματα δεν τα εντάσσω στις συλλογικές πρακτικές. Οι περισσότερες εκτιμώ ότι γίνονται εκ του πονηρού και ουχί ανιδιοτελώς.

Εγώ μαζί σου θα συμφωνήσω, συμφωνώντας. Με συμπλήρωσες θα έλεγα, παρά διαφώνησες.

stavrogin
28/01/2011, 12:09

"Οποιος πιοτερα γνωρίζει, πιοτερο για την μοιραία αληθεια κλαίει, το δέντρο της ζωής δεν ειναι αυτο της γνώσης" Μανφρεδ, μπαύρον

Μακάριοι οι φτωχοι το πνέυματι, (χριστιανικό κι αληθινό)

Η Γνώση είναι Ξέρα (απο το ξέρω) Ήρακλης Αποστολίδης

Η γνώση μπορει να σε στείλει αδιάβαστο (stavrogin) :lol:

Γνώση χωρίς άνθρωπο είναι ανώδυνη , αχρηστη κι αδιάφορη
Γνώση με άνθρωπο είναι συνείδηση .

"Αυτη η συνείδηση ,αυτη η αρρώστια " το υπόγειο" Ντοστογιέφσκυ
"Όχι δεν είναι καλό να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του" Ντοστο και πάλι

Θελω να πω πως υπάρχουν κι αντιρήσεις και μάλιστα πανίσχυρες. Ωστόσο μπόρει και η συνείδηση να οδηγησει στην λύτρωση , η στη συζευξη με το όλο ή οπως θέλεται (σε αυτη τη ζώη). Οπως μπορει να οδηγήσει εκεί και η πίστη και η απιστία και η βία και η κατάπτωση και ο αισθιτισμός καί η σαρκική ηδονή, τα ναρκωτικά και ισως είναι μόνο θέμα του τι ταιριάζει καλητερα στην εποχή και στην παθολογία του προσώπου

stavrogin
28/01/2011, 12:20
Θα προτεινα να διαβασετε []

Σε ολους τους αρχαιους λαους υπαρχουν αναλογες πρακτικες. Αυτοι οι ανθρωποι ειχαν γνωση απο τα φυτα. Οι shipibo του αμαζονιου στις τελετες τους ειχαν δει το DNA εκατονταδες χρονια πριν τον Κρηκ (και το απεικονιζαν στη τεχνη τους με δυο φιδια που περιελλισονται και τα οποια δημιουργουν ζωη). Το φιδακι στο σκηπτρο του Ασκληπιου το θυμαστε? ;) Το αλλο στον κηπο της Εδεμ?

Και ενα ακομη φακτ πριν το νανι. Η Αγιαχουασκα ειναι ενα consciousness enhancing ροφημα (τουλαχιστον ετσι ισχυριζονται οσοι το εχουν παρει). []
. Χρησιμοποιειται δε για χιλιαδες χρονια και τα δυο αυτα φυτα ζουν πανω απο 1000κμ μακρυα το ενα απο το αλλο στον Αμαζονιο. Οι σαμανοι εκει ισχυριζονται []

Θα προτεινα λοιπον στα πλαισια της ανοιχτομυαλης συζητησης που διεξαγουμε να μην ακυρωνετε τοσο ευκολα πρακτικες[]

οι ούσίες χωρίς το πλαίσιο δεν έχουν, αξία. Το πλαίσιο είναι λαϊκές παράδοσεις χιλιάδων ετών, είναι τελετουργίες κι όχι επιστημονικές και λογίκες προσεγγησεις.
Δηλαδη και οι απωπάνω που θαβουν τα αγιαχουασκα, σαν πεντρο κλπ. εχουν δικιο γιατι εξω απο το πλαίσιο ειναι μόνο παραισθισιογόνα.
Κι εσύ εχεις δικιο γιατι μέσα στο πλαίσιο γίνονται εργαλεία ζωής.

DrBig
28/01/2011, 12:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
οι ούσίες χωρίς το πλαίσιο δεν έχουν, αξία. Το πλαίσιο είναι λαϊκές παράδοσεις χιλιάδων ετών, είναι τελετουργίες κι όχι επιστημονικές και λογίκες προσεγγησεις.
Δηλαδη και οι απωπάνω που θαβουν τα αγιαχουασκα, σαν πεντρο κλπ. εχουν δικιο γιατι εξω απο το πλαίσιο ειναι μόνο παραισθισιογόνα.
Κι εσύ εχεις δικιο γιατι μέσα στο πλαίσιο γίνονται εργαλεία ζωής.

Θα συμφωνησω με μονο μια μικρη σημειωση. Στο πλαισιο συμπεριλαμβανεται και η 'εκπαιδευση' στην ναυσιπλοια της ψυχεδελικης εμπειριας. Ειναι ενας κοσμος τον οποιο δεν εχουμε ολοι τα νοητικα εργαλεια να διαχειριστουμε.
Το 'θαψιμο' ειναι αλλος ενας τροπος να πεις 'δε θελω να ξερω'.

nikos_abel
28/01/2011, 14:08
Και εξηγώ, για να μην παρεξηγηθώ.

ΔΕΝ απορρίπτω σε καμμία περίπτωση καμμία πρακτική. Γνωρίζοντας όμως ότι εδώ μέσα
διαβάζουν και πιτσιρικάδες (όλων των ηλικιών :D , γνωρίζοντας επίσης και πως αντιμετώπιζα
παρόμοιες απόψεις σε τρυφερότερη ηλικία, μέσα από τη δίψα μου για απαντήσεις και ελπίδα
για γρήγορες και εύκολες λύσεις, με ΄τον αλτρουισμό που ως γνωστόν με χαρακτηρίζει :look: ,
απλά συνιστώ προσοχή.

Οι ουσίες ή το πλαίσιο αλλά και ο συνδιασμός αυτών, αποτελούν παραδόσεις. Αυτό όμως δε
σημαίνει ότι κάθε παράδοση είναι και πανάκεια.
Σίγουρα από κάπου ξεκίνησε, κάποιοι λόγοι, κάποιες αιτίες τις ξεκίνησαν, αλλά οι ουσιαστικοί
λόγοι συνήθως διαφεύγουν πια από τους συνεχιστές τους.

Θα μπορούσα να αναφέρω και γω άλλες δικές μου εμπειρίες, π.χ. του πως έχω καταφέρει και
ελέγχω την ύλη και εκβάσεις καταστάσεων. Όμως, αποδείξεις για αυτό δεν έχω ούτε για τον
εαυτό μου, πόσο μάλλον για τα φιλαράκια ενός μοτοσυκλετικού περιπτέρου. Πιθανόν η ειρωνία
της τύχης να έχει παίξει το ρόλο της τόσο έντονα, που να έχω αποκομίσει εντυπώσεις εντελώς
λανθασμένες.

Το σίγουρο είναι πως πορεύομαι στο δικό μου μονοπάτι, όπως και ο καθένας από σας, με τα
δικά μου βιώματα και ανασφάλειες.

Πολύ μπλα μπλα ρε παιδάκι μου και κανένα αποτέλεσμα.
Άντε, γιατί πρέπει να λύσουμε το θέμα ASAP!!!!
Ο γυιός μου περιμένει!!!!

Το σύμπαν είναι άπειρο και όποιος νομίζει ότι αντιλαμβάνεται αυτήν την έννοια του απείρου,
ε, ας με τα πει και σε μένα γιατί ντεν κσέρει τίποτα στο κάτω κάτω.

nikos_abel
12/04/2011, 21:13
Άντε, για να μαζευόμαστε πάλι....