Σύνδεση

View Full Version : ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ

Σελίδες : [1] 2

maria0000
03/12/2010, 11:45
ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ. ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΑ ΜΕ ΤΟ Ι.Χ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΣΕ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 30 ΧΛΜ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΑΝΑΨΕΙ ΦΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΙΨΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ. ΤΟ ΦΛΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΝΑΨΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΙΝ.
Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΗΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΗΓΕ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΤΡΙΒΑ ΚΑΙ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

1)ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΣΕ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ?
2) ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΦΛΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΝΑΨΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ.
3)ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ?

ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΛΕΞΟΥΝ ΕΜΕΝΑ.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΜΟΘ ΔΩΣΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΩ

Sapadak
03/12/2010, 11:52
ωχ

TROOPER
03/12/2010, 11:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από maria0000
ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ. ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΑ ΜΕ ΤΟ Ι.Χ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΣΕ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 30 ΧΛΜ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΑΝΑΨΕΙ ΦΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΙΨΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ. ΤΟ ΦΛΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΝΑΨΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΙΝ.
Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΗΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΗΓΕ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΤΡΙΒΑ ΚΑΙ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

1)ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΣΕ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ?
2) ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΦΛΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΝΑΨΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ.
3)ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ?

ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΛΕΞΟΥΝ ΕΜΕΝΑ.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΜΟΘ ΔΩΣΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΩ

1.οχι επι 2
2.ας ισχυριστει οτι θελει
3.οχι οχι οχι

καλως φοβασαι

μιλα με δικηγορο.οτι και να ακουσεις εδω μεσα θα ειναι ως επι τω πλειστον απο επαιοντες επι παντος επι στητου.

καλα ξεμπερδεματα ευχομαι

LogOutGoRide
03/12/2010, 11:54
Μάρτυρες;

maria0000
03/12/2010, 12:00
ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΡΚΕΤΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΝΟ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ, ΜΑΝΑΒΙΚΟ, ΚΛΠ.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟ ΔΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΕΙΡΗΝΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ?

ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΗΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ.
ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΑΛΚΟΤΕΣΤ , ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΟΧΙ. ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ.

SVX
03/12/2010, 12:02

Οτι η ταχυτητα του φωτος ειναι πολυ μεγαλυτερη απο αυτη του ηχου ειναι γνωστο...

εσυ ειχες αναψει φλας για να δειξεις αλλαγη κατευθυνσης? ή μαζι με το στριψιμο του τιμονιου έδωσες και σημα με το λεβιε των φλας? :rolleyes:

DUKASII
03/12/2010, 12:02
ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΡΚΕΤΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΝΟ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ, ΜΑΝΑΒΙΚΟ, ΚΛΠ.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟ ΔΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΕΙΡΗΝΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ?

ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΗΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ.
ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΑΛΚΟΤΕΣΤ , ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΟΧΙ. ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ. PROTA ZHTA NA DEIS AN EXEI DIPLOMA KANONIKO KAI OXI KANA YPIRESIAKO..AYTO GIA ARXH..

blackbusa
03/12/2010, 12:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
PROTA ZHTA NA DEIS AN EXEI DIPLOMA KANONIKO KAI OXI KANA YPIRESIAKO..AYTO GIA ARXH..

και αν ηταν ασφαλισμενο το μηχανακι...

μην μασας...οι μαρτυρες δηλωθηκαν στο δελτιο συμβαντων???

maria0000
03/12/2010, 12:16
ΤΟ ΦΛΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΝΑΨΕΙ 200-300 ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΣΤΡΙΒΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ?? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ?

ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΛΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΑΝ Η ΜΗΧΑΝΗ ΗΤΑΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ.
ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΤΡΟΧΑΙΑ , ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΙΝ, ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΑ.

blackbusa
03/12/2010, 12:20
ΤΟ ΦΛΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΝΑΨΕΙ 200-300 ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΣΤΡΙΒΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ?? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ?

ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΛΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΑΝ Η ΜΗΧΑΝΗ ΗΤΑΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ.
ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΤΡΟΧΑΙΑ , ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΙΝ, ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΑ.

την καλυτερη δουλεια εκανε ο αδερφος σου...ελπιζω να ειναι τσακαλι ο δικηγορος που εβαλες....καλα ξεμπερδεματα...

maria0000
03/12/2010, 12:27
ΟΚ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΕΦΕΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΩ ΠΟΛΥ.

DimChios
03/12/2010, 12:29
ω ρε πστ μου!!!

ΜΑΛΑΚΙΑ πανε να σου κανουνε σε καθε περιπτωση!
Αυτο ειναι το σιγουρο!

Για τα υπολοιπα κοιτα να ειναι τσακαλος ο δικηγορος!!!

Ψαξε ΚΑΙ το διπλωμα, συγκεντρωσε ΚΑΙ τις φωτο, μη μασησεις και καλα ξεμπερδεματα!

XJR_Billy
03/12/2010, 12:29

ΚΑΡΦΩΘΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

Τραυματίστηκε άσχημα ο αστυνομικός?

maria0000
03/12/2010, 12:32
ΟΧΙ ΟΧΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΤΙ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΛΑΣΗ. ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΑΝ ΓΙΑΛΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΚ.

dmf
03/12/2010, 12:36
βασικα κοιτα να δεις. Εγω δεν θα ανησυχουσα τοσο. Πρωτα απ'ολα εκανες ολα οσα επρεπε, πριν αλλα και μετα την συγκρουση.
Και επισης στα @@ του του Δια. Το δημοσιο θα φτιαξει και το αμαξι σου, αλλα και την δικια του μηχανη (ενω αν ηταν ιδιωτης θα σου εριχνε το φταιξιμο εσενα για να του φτιαξεις εσυ την μηχανη), για να μην πω οτι θα του δωσει καμια καινουργια :bigcry:
Αρα δεν θα υπαρξει τοσος 'ζηλος' απο μεριας του, μιας και ετσι κι αλλιως δεν κινδυνευει να δωσει ουτε ενα cent!

Αντε να φαει καμια επιπληξη αν παραδεχτει οτι ετρεχε χωρις λογο :rolleyes:

Αυτα και κουραγιο :wave2:

gianhs8
03/12/2010, 12:36
αφτος φταιει, υπερβαση οριου ταχυτητας, παρανομη προσπεραση

εμπλεξες το δικαστηριο και η ασφαληστικη θα δεχτουν την αναφορα της αστυνομιας ως την μονη ορθη.

βρες μαρτυρες

XJR_Billy
03/12/2010, 12:39
Ευτυχώς δεν υπήρχαν τραυματισμοί.

Αφού υπάρχουν και μάρτυρες θα είναι ευκολότερη η δουλειά του δικηγόρου σου.

Καλή τύχη και καλά ξεμπερδέματα.

blackbusa
03/12/2010, 12:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
βασικα κοιτα να δεις. Εγω δεν θα ανησυχουσα τοσο. Πρωτα απ'ολα εκανες ολα οσα επρεπε, πριν αλλα και μετα την συγκρουση.
Και επισης στα @@ του του Δια. Το δημοσιο θα φτιαξει και το αμαξι σου, αλλα και την δικια του μηχανη (ενω αν ηταν ιδιωτης θα σου εριχνε το φταιξιμο εσενα για να του φτιαξεις εσυ την μηχανη), για να μην πω οτι θα του δωσει καμια καινουργια :bigcry:
Αρα δεν θα υπαρξει τοσος 'ζηλος' απο μεριας του, μιας και ετσι κι αλλιως δεν κινδυνευει να δωσει ουτε ενα cent!

Αντε να φαει καμια επιπληξη αν παραδεχτει οτι ετρεχε χωρις λογο :rolleyes:

Αυτα και κουραγιο :wave2:

μαλλον δεν τα εχεις καταλαβει καλα...τα μπατσονια πανε να βγαλουνε φταιχτη την Μαρια για διαφορους λογους...ο βασικοτερος νομιζω (ξαναλεω νομιζω) ειναι οτι θα γινει ΕΔΕ για το ατυχημα και μπορει να εχει προβλημα ο οδηγος....ο αλλος (ξανανομιζω) ειναι τα μπερδεματα με τις επιδιωρθωσεις των οχηματων (εχουνε εμπλακει συνολικα 4)...

τα προβληματα της Μαριας ειναι οτι αν βγει οτι φταιει αυτη θα πρεπει να αποζημιωσει τα 3 οχηματα...να πληρωσει απο την τσεπη της το δικο της...να ανεβουν τα ασφαλιστρα στην ασφαλιστικη της...και δεν ειμαι σιγουρος αν εχει γινει ποινικη διωξη και φαει καμμια καμπανα 3μηνη-6μηνη....με αναστολη βεβαια...

dmf
03/12/2010, 12:48
:uplate:

Εχετλαίος
03/12/2010, 12:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
τα προβληματα της Μαριας ειναι οτι αν βγει οτι φταιει αυτη θα πρεπει να αποζημιωσει τα 3 οχηματα...να πληρωσει απο την τσεπη της το δικο της...να ανεβουν τα ασφαλιστρα στην ασφαλιστικη της...και δεν ειμαι σιγουρος αν εχει γινει ποινικη διωξη και φαει καμμια καμπανα 3μηνη-6μηνη....με αναστολη βεβαια...

Μη μας αγχώνεις παιδί μου!
:mad:

maria0000
03/12/2010, 12:57
ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΩΝ 2 ΑΛΛΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ).

Gandalf dr685sm
03/12/2010, 12:58
Ότι είπε ο Trooper...( :uplate: :hypnotize :look: )... ΜΙΛΑ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ... αν έγιναν όπως τα περιέγραψες φταίει ο αστυνομικός. Η υπηρεσιακή άδεια οδήγησης τον καλύπτει εφόσον οδηγούσε την μηχανή της ΔΙ.ΑΣ εν ώρα υπηρεσίας. Η αποζημίωση έρχεται απο το δημόσιο (θα χρονοτριβήσει απίστευτα πάντως)..

ξανά...

ΜΙΛΑ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ.

blackbusa
03/12/2010, 13:01
ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΩΝ 2 ΑΛΛΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ).

α ναι...φιλικοτατη συμβουλη...οχι δικηγορο οτι ναναι...καποιον που να ασχοληται αποκλειστικα με τετοια θεματα...ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΡΟΧΑΙΑ...

:wave2:

maria0000
03/12/2010, 13:06
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ,

ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΧΩ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ? ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΡ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΝ 2 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΩ. ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ ΕΚΕΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ.
ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΝΟ ΕΓΩ.

ares_tz
03/12/2010, 13:35
"Αγαπητό κοινό, Μην πυροβολείτε τον πιανίστα"!

Μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει αλλά υπάρχουν περιστατικά στο παρελθόν όπου το ελληνικό Δημόσιο έχει αποζημιώσει πολίτες για παραβιάσεις. δεν ξέρω για ΚΟΚ αλλά θα μάθουμε..Απλώς δεν ξέρω τι στάση θα πάρει η αστυνομία σε αυτή την δήλωση που θα γίνει..Αλήθεια γίνεται φιλική δήλωση ατυχήματος? Ποιος διεκπεραιώνει μια τέτοια περίπτωση? Οταν λεει η Μαρία ότι το Ελληνικο Δημόσιο ειναι η ασφαλιστική της ΔΙΑΣ, τοτε με ποιον να επικοινωνήσει ο νομικός σύμβουλος της ασφαλιστικής της Μαρίας?

CBF - HRC
03/12/2010, 13:43
Καλημέρα, τα πράγματα είναι απλά άν έχουν γίνει και τα πράγματα σωστά.
Ήμουν στο ΤΟΤΑ Αθηνών και ξέρω 5 πράγματα.
Πρώτον άν ο συνάδελφος δεν δήλωσε τραυματισμό δεν υπάρχει δικαστήριο, μόνο η ασφάλεια σου και το δημόσιο το οποίο καλύπτει τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.
το ΤΟΤΑ ήρθε στο σημείο, έκανε μετρήσεις, και αν όπωσ τα λές καρφώθηκε στη πόρτα σου, φταίει ο ΔΙ.ΑΣ γιατι ειχες ήδη πάρει πορεία στροφής.
Αυτά που σου είπε ότι έπρεπε να με δεις χωρίς να έχει ανάψει φάρους δεν στέκουν διότι δεν μπορείς να ξέρεις τη μοτ/τα έχεις πίσω σου.
οσο για το δίπλωμα που αναφέρθηκε προηγουμένως και άστοχα από κάποιον, το υπηρεσιακό είναι επαγγελματικό και ισχύει κανονικά.
το έπρεπε να με δεις μπορεί να το πει ο καθένας μας που οδηγούμε μοτα σε ιχε που δεν βλεπουν που πάνε και δεν ξερουν αν βρίσκετα μια μοτα διπλα τους.
αν πήγαινε χωρίς φαρο μπορεί να είχε λόγο να κρύψει την ιδιότητα της μηχανής σε περίπτωση που πήγαιναν σε κάποιο σήμα ή έκαναν αναζητήσεις για κάτι.
Η προτεραιότητα για τα οχήματα άμεσης επέμβασης ισχύει μόνο όταν έχει γνωστή η ιδιότητα του οχήματος χρησιμοποιόντας φάρο και σειρίνα.
Απο την Άμεση Δράση σου έδωσαν χαρτί για να πάς το ιχε σου για επιθεώρηση στην Αμυγδαλέζα.
Εκεί είναι οι πραγματογνώμονες της Υπηρεσίας.
θα περιμένεις πολύ όμως για να αποζημιωθείς διότι το δημόσιο είναι μείον!!!

maria0000
03/12/2010, 13:44
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.

ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ. ΘΑ ΠΑΡΩ ΣΗΜΕΡΑ Η' ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ.

ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΙΚΟΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΦΤΑΕΙ.

ΑΥΤΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ...

CBF - HRC
03/12/2010, 13:50
φιλική δήλωση δεν γίνεται και ούτε μπορεί να υπογράψει δήλωση ότι φταίει.
το μονο που θα μπορούσε να κάνει είναι να τα βρίσκατε μεταξύ σας να σε αποζημίωνε ο ίδιος και να έφτιαχνε μόνος του την υπηρεσιακή ή να σου έκανε δήλωση με μια πολιτική μηχανή δικιά του και να γίνει φιλικη δήλωση με την ασφαλιστική του.
ολοι μας το εχουμε κανει αυτό. οταν βρίσκεσαι 6-8 ώρες στο δρόμο αυξάνονται οι πιθανότητες για ατύχημα. αν φταις αναγνωρίζεις το λάθος σου, κάνεις ανταλλαγή στοιχείων του κάνεις δήλωση με το ιχε σου και το υπηρεσιακό το φτιάχνεις μόνος σου και γλυτώνεις την ΕΔΕ.
λύσεις υπάρχουν αρκεί να ξέρουν να τις πάρουν.

maria0000
03/12/2010, 13:58
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ, ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΕΦΤΑΙΓΑ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΗΝΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ.

Gandalf dr685sm
03/12/2010, 14:18
το υπηρεσιακό είναι επαγγελματικό και ισχύει κανονικά.

Φίλε μου απο όσο έχω μιλήσει και με άλλους αστυνομικούς... οι ιδιωτικές ασφαλιστικές δεν τους καλύπτουν σε προσωπικές τους μηχανές με το συγκεκριμένο δίπλωμα.. οπότε τι ισχύει τελικά;

p@nos
03/12/2010, 14:22
κατ αρχην, σταματα να γραφεις με κεφαλαια, γιατι δε βλεπουμε τιποτα...

το πραγμα, προχωρισε το μονο σε συνεργασια με δικηγορο...το τι λεμε εδω μεσα ειναι ασχετο και θα διαβασεις την κοτσανα του καθενος...

απλα μην το σταματησεις...τραβηξε το...ειναι που ειναι κουλαδια...δε θα πληρωνουμε και τις μαλακιες τους κιολας...

maria0000
03/12/2010, 14:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από CBF - HRC
Καλημέρα, τα πράγματα είναι απλά άν έχουν γίνει και τα πράγματα σωστά.
Ήμουν στο ΤΟΤΑ Αθηνών και ξέρω 5 πράγματα.
Πρώτον άν ο συνάδελφος δεν δήλωσε τραυματισμό δεν υπάρχει δικαστήριο, μόνο η ασφάλεια σου και το δημόσιο το οποίο καλύπτει τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.
το ΤΟΤΑ ήρθε στο σημείο, έκανε μετρήσεις, και αν όπωσ τα λές καρφώθηκε στη πόρτα σου, φταίει ο ΔΙ.ΑΣ γιατι ειχες ήδη πάρει πορεία στροφής.
Αυτά που σου είπε ότι έπρεπε να με δεις χωρίς να έχει ανάψει φάρους δεν στέκουν διότι δεν μπορείς να ξέρεις τη μοτ/τα έχεις πίσω σου.
οσο για το δίπλωμα που αναφέρθηκε προηγουμένως και άστοχα από κάποιον, το υπηρεσιακό είναι επαγγελματικό και ισχύει κανονικά.
το έπρεπε να με δεις μπορεί να το πει ο καθένας μας που οδηγούμε μοτα σε ιχε που δεν βλεπουν που πάνε και δεν ξερουν αν βρίσκετα μια μοτα διπλα τους.
αν πήγαινε χωρίς φαρο μπορεί να είχε λόγο να κρύψει την ιδιότητα της μηχανής σε περίπτωση που πήγαιναν σε κάποιο σήμα ή έκαναν αναζητήσεις για κάτι.
Η προτεραιότητα για τα οχήματα άμεσης επέμβασης ισχύει μόνο όταν έχει γνωστή η ιδιότητα του οχήματος χρησιμοποιόντας φάρο και σειρίνα.
Απο την Άμεση Δράση σου έδωσαν χαρτί για να πάς το ιχε σου για επιθεώρηση στην Αμυγδαλέζα.
Εκεί είναι οι πραγματογνώμονες της Υπηρεσίας.
θα περιμένεις πολύ όμως για να αποζημιωθείς διότι το δημόσιο είναι μείον!!!

τωρα ειδα αυτο το μηνυμα σου.
ναι καρφωθηκε στην πορτα τη δικια μου και μετα πεταχτηκε στα αλλα αυτοκινητα, για αυτο και τα τζαμια μου εσπασαν και επεσαν ολα πανω μου.

σειρηνα σιγουρα δεν ειχε , ειμαι απολυτα σιγουρη. τωρα για τους φαρους να ειμαι ειλικρινης δεν θυμαμαι 100%, θυμαμαι οτι τον ειδα απο τον καθρεπτη μου πολυ πριν το ατυχημα (γιατι ο μονοδρομος εχει μεγαλο μηκος) και ηταν σε αρκετη αποσταση πιο πριν απο μενα, 200 μετρα πισω μου. οταν εφτανα στη διασταυρωση τοτε γκαζωσε, με εφτασε και σε εκεινο το σημειο πηγε να με περασει. εγω παντως ειχα αναψει το φλασ αρκετα πριν και νομιζω με την ταχυτητα που ερχοταν δεν προλαβε να σταματησει την προσπεραση.

ειμαι εκτοσ αθηνων, οποτε φανταζομαι θα μου υποδειξουν απο που θα γινει η πραγματογνωμοσυνη στην πολη που μενω.

ares_tz
03/12/2010, 14:42
Τελικά ο αστυνομικός επιμένει ότι ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ? Αλλά τι σου ειπε ο νομικος συμβουλος της ασφαλιστικής σου Μαρία?

maria0000
03/12/2010, 14:49
πηρα τηλεφωνο και χθες και σημερα στην αστυνομια για να δω αν ειναι οντως καλα, απο ανθρωπινη πλευρα, και του ειπαν οτι τον αναζητησα και τελικα σημερα με πηρε και αυτος και μου ειπε οτι ειναι οκ. για τα υπολοιπα μου ειπε θα τα κανονισει η τροχαια, οποτε δεν τον ξαναρωτησα αν πιστευει οτι φταιω εγω.

θα δω απο την εκθεση της αστυνομιας τι εχει δηλωση.

με το νομικο συμβουλο της ασφαλειας μου δεν εχω μιλησει ακομα, πρεπει να τον παρω τηλεφωνο.

road spirit
03/12/2010, 14:52
μεταφερόμαστε "Στραβά και Ανάποδα"

Gandalf dr685sm
03/12/2010, 14:54
ενα κακό , στραβό και ανάποδο που εχουν οι περισσότερες μηχανές της ΔΙ.ΑΣ (κατόπιν διαταγής αυτό)... ειναι οτι έχουν αναμένους φάρους συνέχεια αναιρώντας την σημασία τους. Τώρα αν είχε αυτός ή οχι.. τι να σου πω;

devil's animal
03/12/2010, 15:02
νομιζω οτι δεν πρεπει να το αφησεις το θεμα στην νομικη καλυψη της ασφαλιστικης σου, αλλα να απευθυνθεις η ιδια σε εναν δικηγορο γνωστη των τροχαιων....

οπως τα λες δειχνει απολυτα δικο του φταιξιμο, αλλα καλο ειναι να επικοινωνησεις ξανα μαζι του και να τον ρωτησεις τι πιστευει αυτος...

φυσικα κρατας τις φωτο που τραβηξε ο αδερφος σου και συγκεντρωνεις τα τηλ ΟΛΩΝ των μαρτυρων...

αφου ολα καλα απο θεμα υγειας (και των 2), ευχομαι να ξεμπερδεψεις οσο το δυνατον πιο γρηγορα!!
:beer: :beer: :beer:

ares_tz
03/12/2010, 15:10
Αλήθεια που έγινε το περιστατικό?:confused: :confused:

menelaos46
03/12/2010, 16:24
Καλημέρα, τα πράγματα είναι απλά άν έχουν γίνει και τα πράγματα σωστά. Ήμουν στο ΤΟΤΑ Αθηνών και ξέρω 5 πράγματα. Πρώτον άν ο συνάδελφος δεν δήλωσε τραυματισμό δεν υπάρχει δικαστήριο, μόνο η ασφάλεια σου και το δημόσιο το οποίο καλύπτει τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. το ΤΟΤΑ ήρθε στο σημείο, έκανε μετρήσεις, και αν όπωσ τα λές καρφώθηκε στη πόρτα σου, φταίει ο ΔΙ.ΑΣ γιατι ειχες ήδη πάρει πορεία στροφής. Αυτά που σου είπε ότι έπρεπε να με δεις χωρίς να έχει ανάψει φάρους δεν στέκουν διότι δεν μπορείς να ξέρεις τη μοτ/τα έχεις πίσω σου. οσο για το δίπλωμα που αναφέρθηκε προηγουμένως και άστοχα από κάποιον, το υπηρεσιακό είναι επαγγελματικό και ισχύει κανονικά. το έπρεπε να με δεις μπορεί να το πει ο καθένας μας που οδηγούμε μοτα σε ιχε που δεν βλεπουν που πάνε και δεν ξερουν αν βρίσκετα μια μοτα διπλα τους. αν πήγαινε χωρίς φαρο μπορεί να είχε λόγο να κρύψει την ιδιότητα της μηχανής σε περίπτωση που πήγαιναν σε κάποιο σήμα ή έκαναν αναζητήσεις για κάτι. Η προτεραιότητα για τα οχήματα άμεσης επέμβασης ισχύει μόνο όταν έχει γνωστή η ιδιότητα του οχήματος χρησιμοποιόντας φάρο και σειρίνα. Απο την Άμεση Δράση σου έδωσαν χαρτί για να πάς το ιχε σου για επιθεώρηση στην Αμυγδαλέζα. Εκεί είναι οι πραγματογνώμονες της Υπηρεσίας. θα περιμένεις πολύ όμως για να αποζημιωθείς διότι το δημόσιο είναι μείον!!!

:beer: :beer:

ASTRAKITCAR
03/12/2010, 21:21
πρωτα απο ολα το να ειναι παντα αναμενοι οι φαροι ειναι αποφαση λανθασμενη.

ναι μεν ειναι ορατοι την ημερα,αλλα επειδη ειναι μονιμα αναμενοι δεν ξερω ποτε εχουν προτεραιοτητα οταν ερχονται απο πισω μου να κανω στην ακρη να περασουν..

επισης αν δεν εχουν σειρηνα αναμενοι δεν εχουν παρει σημα...

δευτερο και να εχουν φαρους ευκολα διαπιστωνετε αν ειναι σε καταδιωξη κτλ.

τελος αν απο σκοπανθρωπος καβαλησε μηχανακι και περιμενει να τον σεβομαστε ως σεριφη και να κανουμε στην μπαντα,ας προσεχει διοτι στην μηχανη καβαλα μπορει να μην καταδεχετε να δει τα φλας των αυτοκινητων..

τελος αν ειχες παρει θεση για στροφη και ειχες βγαλει φλας απο μετρα και εχεις μαρτυρες θα καθαρισεις ευκολα.

αν εχεις αξιο δικηγορο και εχουν καταγραφει οι μαρτυρες καθαρισες.

την κυριακη εχω σπιτι μου καλεσμενο φιλο δικηγορο και ανωτατο δικαστικο,αν θελεις βοηθεια στειλε pm να σε κατευθυνω.

κυνηγησε το να μην πληρωσεις τους αλλους.

Ιznogood
03/12/2010, 21:33

200~300 μέτρα πριν..., αυτό αναιρεί το σήμα σου αγαπητή κα Μαρία και προτρέπει τον οδηγό πίσω σου να το αγνοήσει. Πιθανόν και γω να σε προσπερνούσα και πολλοί εδώ μέσα θα έπρατταν το ίδιο. Τα σήματα μας οφείλουν να δίνονται σωστά αλλιώς απλά δε λαμβάνονται υπόψιν.

BLiTzER
03/12/2010, 21:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ιznogood
200~300 μέτρα πριν..., αυτό αναιρεί το σήμα σου αγαπητή κα Μαρία και προτρέπει τον οδηγό πίσω σου να το αγνοήσει. Πιθανόν και γω να σε προσπερνούσα και πολλοί εδώ μέσα θα έπρατταν το ίδιο. Τα σήματα μας οφείλουν να δίνονται σωστά αλλιώς απλά δε λαμβάνονται υπόψιν.

Σωστά. Ακολουθείς ένα αυτοκίνητο, το οποίο κινείται σε κάποιο στενάκι, με αναμμένο αριστερό φλας. Παραμένεις πίσω του και, όταν πλέον φτάσει σε διασταύρωση, επιταχύνεις και το προσπερνάς από αριστερά. Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος αυτό θα έκανε.

Not.

Ιznogood
03/12/2010, 22:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
Σωστά. Ακολουθείς ένα αυτοκίνητο, το οποίο κινείται σε κάποιο στενάκι, με αναμμένο αριστερό φλας. Παραμένεις πίσω του και, όταν πλέον φτάσει σε διασταύρωση, επιταχύνεις και το προσπερνάς από αριστερά. Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος αυτό θα έκανε.

Not.
Λάθος χρήση των σημάτων οδηγούν σε παρερμηνεία. Είναι παράλογο; Πιθανόν...:sad:

BLiTzER
03/12/2010, 22:17
Δε διαφωνώ ακριβώς. Αλλά οποιοσδήποτε μοτοσυκλετιστής, που σέβεται τον εαυτό του, ΔΕ θα επιχειρούσε προσπέραση σε διασταύρωση, χωρίς να είναι 100% σίγουρος ότι όντως δε θα στρίψει αριστερά.

Αν πρέπει να προσπεράσεις και μάλιστα από αριστερά (ενώ έχει αναμένο φλας), θα το κάνεις ΠΟΛΥ προσεκτικά όταν βρίσκονται παρκαρισμένα/πεζοδρόμια αριστερά του (εφόσον μιλάμε για στενάκι), ώστε να ελαχιστοποιήσεις όσο το δυνατόν τις πιθανότητες αλλαγής πορείας του.

GiannisBlessed
03/12/2010, 22:20
παντως εγω οταν βλεπω αμαξι με φλας ξεχασμενο,χερι κρεμασμενο,κινητο κτλ τοτε αφηνω αποσταση και δεν προσπερναω μεχρις οτου να μπορω να το κανω με ασφαλεια.
αν προσπερνουσα παντως στο στενακι τοτε θα πηγαινα απο την αλλη πλευρα που ηταν αναμενο το φλας.
και σιγουρα δεν θα πηγαινα με οσααα.

my 0.2€

BLiTzER
03/12/2010, 22:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από giannisblest

my 0.2€

Αυτά είναι 20 cents και δε συνηθίζεται ως έκφραση :P

gianhs8
03/12/2010, 22:38
Δε διαφωνώ ακριβώς. Αλλά οποιοσδήποτε μοτοσυκλετιστής, που σέβεται τον εαυτό του, ΔΕ θα επιχειρούσε προσπέραση σε διασταύρωση, χωρίς να είναι 100% σίγουρος ότι όντως δε θα στρίψει αριστερά.

Αν πρέπει να προσπεράσεις και μάλιστα από αριστερά (ενώ έχει αναμένο φλας), θα το κάνεις ΠΟΛΥ προσεκτικά όταν βρίσκονται παρκαρισμένα/πεζοδρόμια αριστερά του (εφόσον μιλάμε για στενάκι), ώστε να ελαχιστοποιήσεις όσο το δυνατόν τις πιθανότητες αλλαγής πορείας του.

και εγω συμφωνω ειναι περιεργο που αποφασισε να περασει πανω στην διασταυρωση και εφοσον δεχτουμε οτι πηστευαι οτι το φλασ το εχει ξεχασει πιο λογικο θα ηταν να υποθεσει οτι και ο οδηγος για καποιο λογο δεν εχει την προσοχη του 100% στην οδηγηση και λογικα θα εδειχνε την προθεση του να προσπερασει αλλα και εκτος αυτου εγω τουλαχιστων ενστικτοδος ωταν πλησιαζω σε διασταυρωση παντα ελατωνω δεν αυξανω ταχυτητα, τι να πω ειναι λιγο μπερδεμα η κατασταση

Ιznogood
03/12/2010, 22:39

Οι παρενθέσεις σου είναι υποθέσεις του ενός εκ των δύο, π.χ. μπορεί να μη δούλευε καν το φλας (υπόθεση)
Δεν απάντησα σε υπόθεση ούτε παίρνω θέση ποίος φταίει.
Σε ορθή χρήση των σινιάλων παραίνεσα.

Ιznogood
03/12/2010, 22:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από gianhs8
και εγω συμφωνω ειναι περιεργο που αποφασισε να περασει ...
Συνεπώς δε γνωρίζουμε τι προτεραιότητες είχε στο μυαλό του!

Να θέσω ένα ερώτημα, μου επιτρέπεται;
Βλέπετε τον μπροστινό σας να ανάβει αλαρμ, τι ακριβώς έχει στο μυαλό του;

gasto
03/12/2010, 22:57
Ετοιμαζεται για μαλακια.

gianhs8
03/12/2010, 22:59

εγω προσωπικα κραταω αποσταση μεχρις να δω τι θα κανει αλλα οπως λες και εσυ δεν ξερουμε τι ειχε στο μυαλο του ο αστυνομικος αλλα και την εμπειρια του στην οδηγηση

BLiTzER
03/12/2010, 22:59

Μα όταν δεν ξέρεις τι έχει στο μυαλό του, δε θα προβείς σε κινήσεις ρίσκου.

Εγώ, προσωπικά, σε στενάκια, προσπερνώ με τον τρόπο που προανέφερα. Φυσικά, στις διασταυρώσεις, προσέχω διπλά την παραμικρή κίνηση του οδηγού/αυτοκινήτου, πριν χουφτώσω το γκάζι μου. Όλα αυτά ακόμα κι όταν δεν υπάρχει φλας αναμμένο ή οποιαδήποτε φανερή πρόθεση για αλλαγή πορείας.

Απλά υποθέτουμε, καθώς δεν έχουμε ακούσει και τις 2 πλευρές. Αν όλα έγιναν όπως τα λέει η κοπέλα, ο μοτοσυκλετιστής φταίει 100%.

Ιznogood
03/12/2010, 23:10
Αν όλα έγιναν όπως τα λέει η κοπέλα, ο μοτοσυκλετιστής φταίει 100%.
Συμφωνώ απόλυτα...!
Διαφωνώ με τους χαρακτηρισμούς των υπολοίπων για τον μοτοσικλετιστή.
Το ίδιο κάνουμε και σε ατύχημα δικού μας με κουτάκι. Αρχίζουμε τα βρισίδια πανταχόθεν. Τόσο σίγουροι πως δεν έφταιγε.

Για το κουίζ...:
Ανάβει λοιπόν αλαρμ ο μπροστινός και... σταματάει αριστερά να παρκάρει παράνομα στην Πριγκιποννήσων στο ρεύμα για περιφερειακό. Αν δεν είσαι ντόπιος (γνωρίζεις την κατάσταση πως αριστερά παρκάρουν κατά κόρον) απλά πας αριστερά για να προσπεράσεις... :bigcry:

Καλή σας νύχτα...:wave2:

GiannisBlessed
03/12/2010, 23:13
Αυτά είναι 20 cents και δε συνηθίζεται ως έκφραση :P

δεν φτανει που σας δινω και λεφτα!!αχαριστοι!!:evil: :lol:

παντως τα 20 λεπτα ειναι 20 cents στα ξενα...

BLiTzER
03/12/2010, 23:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από giannisblest
παντως τα 20 λεπτα ειναι 20 cents στα ξενα...

20 cents (20/100) είναι παντού. Δε συμφωνώ καθόλου με τον όρο "λεπτά".

Το point, όμως, ήταν ότι ήθελες να πεις "0.02" κι όχι "0.2" :P

@izno: Στενό που καταλήγει διαγώνια σε κεντρικό δρόμο και συνεχίζει απέναντι, αλλά η συνέχειά του φτάνει κάθετα στον κεντρικό. Για να το κατανοήσεις, το στενό πριν και μετά τον κεντρικό δεν είναι μια ευθεία, αλλά κάνει μια γωνία - ας υποθέσουμε - 135 μοιρών (90 μετά τον κεντρικό + 45 πριν από αυτόν). Οπότε για να "συνεχίσεις" στο ίδιο στενάκι (που ουσιαστικά δεν είναι ίδιο), δεν ακολουθείς ευθεία πορεία, αλλά χρειάζεται να στρίψεις 135 μοίρες αριστερά. Ανάβεις φλας ή όχι?

Σαν νέος και άπειρος, δοκίμασα να προσπεράσω αυτοκίνητο από αριστερά, για να καταλήξω στον κεντρικό, υποθέτοντας ότι δε θα αλλάξει πορεία (βασικά θα άλλαζε, αλλά προς τον κεντρικό, δηλαδή δεξιά), αφού δεν είχε αναμμένο φλας. Δε χτυπήσαμε, ευτυχώς, γιατί πάντα έχω στο μυαλό μου τη μαλακία, αλλά φτάσαμε στον πόντο πραγματικά. Εκείνος επέμενε ότι το φλας ήταν περιττό και απλά συνέχισε την πορεία του, αλλά προφανώς είχε στρίψει αριστερά (αλλιώς θα έβρισκε τοίχο), διακόπτοντας τη δική μου πορεία..

Ιznogood
07/12/2010, 19:57
Πάντοτε ανάβεις φλας σε "πλέξη" πορείας. Επρεπε να μείνει αριστερά με αριστερό φλας και συ δεξιά με δεξί φλας.
Σορρυ για τη καθυστέρηση της απάντησης blitz... :wave2:

gmitsiakis
08/12/2010, 09:54
σκατα τα εκανε ο ΔΙΑΣ και θελει να μην πληρωσει απο την τσεπουλα του! μην ανησυχεις εσυ! εφοσον τραβηξες και φωτογραφιες εισαι καλυμμενη! αστον να λεει οτι θελει.

σε μονοδρομο δεν μπορεις να κανεις προσπεραση ειδικα απο τα αριστερα. δεν ειναι Εθνικη οδος να εχει προτεραιοτητα ο αριστερο ρευμα. υπηρεσιακο διπλωμα η οχι σου εκανε μαλακια και φυσικα ποτε δεν φταιει αυτος!!!!

οπως ειπανε οι παραπανω ...παρε αντιγραφο απο το βιβλιο συμβαντων της Τροχαιας και μετα δες τι κινησεις θα κανεις. αν σε κατηγορει το πορισμα της Τροχαιας (που δεν νομιζω) ζητα και τα στοιχεια των αστυνομικων που συνταξανε το πορισμα και ξεκινα αναφορες!

καλα ξεμπερδεματα ...

Lioulios
08/12/2010, 13:48
Καταρχήν, Μαρία περαστικά και καλή υπομονή .

Ερώτηση .

Κάποτε είχα ακούσει πως τα υπηρεσιακά οχήματα της αστυνομίας δεν είναι ασφαλισμένα και πως αν εμπλακεί κανείς σε ατύχημα , δεν έχει αποζημίωση σε περίπτωση που φέρει ευθύνη το υπηρεσιακό .

Ισχύει κάτι τέτοιο ;

...Μάγε ;;

:hypnotize

gs 500 f
08/12/2010, 19:47
οπως αναφερεις το περιστατικο εχεις δικιο και κανενα προβλημα!το φλας ειναι προεραιτικο και οχι υποχρεωτικο!επεσε πανω σου αρα σε αποζημιωνει.δεν κρατουσε αποσταση ασφαλειας.δεν επιτρεπετε προσπεραση σε μονη λωριδα κυκλοφοριας.οποιαδηποτε ενεργεια κανει ως οχημα αμεσης αναγκη ο οδηγος δεν αναιρει οτι παραβιαζει τον ΚΟΚ και αν συμβει αυτο το κανει με δικη του ευθυνη!
παντα το ΤΟΤΑ επιλανβανετε ακομη και αν δεν υπαρχει τραυματισμος διοτι εμπλεκετε υπηρεσιακο οχημα.
οι αστυνομικοι δεν ειναι αλητες ωστε να πανε να σου φορτωσουν την ευθυνη και οποιος ανελαβε την προανακρηση απο το ΤΟΤΑ δεν ειναι μαλακας να βαλει το κεφαλι του στο ντορβα και να γραψει ανακριβιες η ψεματα ωστε να σου φορτωσει το ατυχημα!
βαλε δικηγορο η ασφαλιστικο συμβουλο που θα εκπρωσωπηση τα συμφεροντα σου!
το υπηρεσιακο διπλωμα εχει ισχυ! η μηχανη εχει ασφαλεια δημοσιου[νομαρχιας].ο αστυνομικος σε εξαμελιας [χωρις σκοπημοτητα] τροχαιου ατυχηματος δεν τιμωρειτε αλλα ελεγχετε υπηρεσικως και του παιρνουν το υπηρεσιακο διπλωμα συνηθως για ενα μηνα.
αφου ολοι καλα τοτε ολα καλα!
καλα ξεμπερδεματα!

Hornet_08
08/12/2010, 19:54
Μην αγχωνεσαι, ολα θα πανε καλα.

blackbusa
08/12/2010, 19:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από gs 500 f
το φλας ειναι προεραιτικο και οχι υποχρεωτικο

:look: :confused:

Hornet_08
08/12/2010, 20:01
Καλα λεει.

ΗΟΡΝΕΤακιας
08/12/2010, 20:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
PROTA ZHTA NA DEIS AN EXEI DIPLOMA KANONIKO KAI OXI KANA YPIRESIAKO..AYTO GIA ARXH..
ξεχαστε τα υπηρεσιακα διπλωματα.Αυτα υπαρχουν μονο στο Στρατο

ΗΟΡΝΕΤακιας
08/12/2010, 20:38
επισης κατι αλλο .Οταν πλησιαζουν σε συμβαν λογικο ειναι να εχουν σβηστα τα παντα ολα για να μην τους καταλαβουν οι αλλοι(!!!). :beer:

kerasaki
08/12/2010, 21:01
Εγω νομιζω οτι το προσπερασμα απαγορευεται μονο εκει που υπαρχει διπλη διαχωριστικη,
βεβαια η Μαρια λεει οτι ειναι διασταυρωση οποτε περιπλεκονται καπως τα πραγματα.
Το οτι σε βρηκε στην πορτα σου δεν ειναι υπερ σου(π.χ δεν ειναι οτι σε τρακαρε απο πισω), σε οποιαδηποτε αλλη 'νομιμη προσπεραση' τον πληρωνεις γιατι εχει ξεκινησει για να προσπερασει και εσυ χωρις να ελεγξεις στριβεις αριστερα και τον παρασερνεις(δεν εχει σημασια αν εχεις αναμμενο το φλας η οχι) ο κοκ λεει οτι για να αλλαξεις πορεια πρεπει να ελεγξεις πρωτα τους καθρεφτες σου

καλα ξεμπερδεματα

maria0000
08/12/2010, 21:02
σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεισ σας!
λοιπον πηρα την εκθεση της τροχαιας, αναφερει απλα τις κατευθυνσεις των οχηματων και την συγκρουση χωρις να αναδεικνυει ποιος φταει . ευτυχως ο υπευθυνος της τροχαιας που εχει αναλαβει την προανακριση φαινεται πολυ ενταξει. ακομα και η ασφαλιστικη μου ομως δεν μου δινει ακομα απαντηση αν ειναι ολα οκ γιατι θελει πρωτα να δει τις καταθεσεις των μαρτυρων. ευτυχως ολοι οι μαρτυρες μεχρι τωρα μου δινουν δικιο οποτε θα περιμενω να τελειωσει η δικογραφια σε 2 μηνες οπως μου ειπαν.

1. απο οτι καταλαβα φτιαχνω μονη μου το οχημα μου και περιμενω να βγει το πορισμα. υπαρχει περιπτωση αν απο τη δικογραφια προκυπτει οτι εχω δικιο, να αποφυγω το δικαστηριο?
2. ξερετε ποιο τμημα της νομαρχιας δινει τις αποζημιωσεις σε αυτες τισ περιπτωσεις?

gs 500 f
08/12/2010, 21:36
:look: :confused:

που τρελενεσε? προσεχε θα ξαναπερασεις εξετασεις!!!!!!!χαχαχαχαχα

gs 500 f
08/12/2010, 21:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΗΟΡΝΕΤακιας
ξεχαστε τα υπηρεσιακα διπλωματα.Αυτα υπαρχουν μονο στο Στρατο

ηθελα ναξερα οταν δεν το κατεχετε το θεμα και δεν ειστε σιγουροι για κατι γιατι αμφισβητητε τον αλλον ?ετσι για να ......

gs 500 f
08/12/2010, 21:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από kerasaki
Εγω νομιζω οτι το προσπερασμα απαγορευεται μονο εκει που υπαρχει διπλη διαχωριστικη,
βεβαια η Μαρια λεει οτι ειναι διασταυρωση οποτε περιπλεκονται καπως τα πραγματα.
Το οτι σε βρηκε στην πορτα σου δεν ειναι υπερ σου(π.χ δεν ειναι οτι σε τρακαρε απο πισω), σε οποιαδηποτε αλλη 'νομιμη προσπεραση' τον πληρωνεις γιατι εχει ξεκινησει για να προσπερασει και εσυ χωρις να ελεγξεις στριβεις αριστερα και τον παρασερνεις(δεν εχει σημασια αν εχεις αναμμενο το φλας η οχι) ο κοκ λεει οτι για να αλλαξεις πορεια πρεπει να ελεγξεις πρωτα τους καθρεφτες σου

καλα ξεμπερδεματα

εχεις δικιο ως προς την προσπεραση ,λαθος απο μερια μου αλλα φανταστηκα οτι οταν πλησιαζεις σε κομβο η διασταυρωση υπαρχει και διπλη διαχωριστικη και δεν το διευκρινησα!

blackbusa
08/12/2010, 21:51
που τρελενεσε? προσεχε θα ξαναπερασεις εξετασεις!!!!!!!χαχαχαχαχα

το φλας ειναι προαιρετικο και θα ξαναπερασω εγω απο εξετασεις??? για εξηγησε μας...

kerasaki
08/12/2010, 22:01
εχεις δικιο ως προς την προσπεραση ,λαθος απο μερια μου αλλα φανταστηκα οτι οταν πλησιαζεις σε κομβο η διασταυρωση υπαρχει και διπλη διαχωριστικη και δεν το διευκρινησα!

Διπλη διαχωριστικη σε μονοδρομο μαλλον δεν θα βρεις, απλα αν ειναι μικρο το στενο και δεν νοειται διπλη λωριδα δεν προσπερνας(θεωρητικα παντα γιατι στην πραξη απο παντου χωνομαστε))

Hornet_08
08/12/2010, 22:30
σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεισ σας!
λοιπον πηρα την εκθεση της τροχαιας, αναφερει απλα τις κατευθυνσεις των οχηματων και την συγκρουση χωρις να αναδεικνυει ποιος φταει . ευτυχως ο υπευθυνος της τροχαιας που εχει αναλαβει την προανακριση φαινεται πολυ ενταξει. ακομα και η ασφαλιστικη μου ομως δεν μου δινει ακομα απαντηση αν ειναι ολα οκ γιατι θελει πρωτα να δει τις καταθεσεις των μαρτυρων. ευτυχως ολοι οι μαρτυρες μεχρι τωρα μου δινουν δικιο οποτε θα περιμενω να τελειωσει η δικογραφια σε 2 μηνες οπως μου ειπαν.

1. απο οτι καταλαβα φτιαχνω μονη μου το οχημα μου και περιμενω να βγει το πορισμα. υπαρχει περιπτωση αν απο τη δικογραφια προκυπτει οτι εχω δικιο, να αποφυγω το δικαστηριο?
2. ξερετε ποιο τμημα της νομαρχιας δινει τις αποζημιωσεις σε αυτες τισ περιπτωσεις?

Εφ οσον δεν εκανε καποιος θετικη δηλωση κ υπαρχουν βλαβες σωματικες θα παρεις την δικογραφια σε 2 μηνες.

Φτιαξε το αυτοκινητο και κρατα την αποδειξη.

Hornet_08
08/12/2010, 22:32
το φλας ειναι προαιρετικο και θα ξαναπερασω εγω απο εξετασεις??? για εξηγησε μας...

Εχεις και χαγιαμπουσα παναθεμα σε.

Ναι ειναι προαιρετικο, υπαρχει μονο για προειδοποιηση κ δεν υποχρεωνει, δεν μπορει να αναφερθει σαν αιτια ατυχηματος, πως αλλιως να το πουμε !

blackbusa
08/12/2010, 23:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Hornet_08

Ναι ειναι προαιρετικο, υπαρχει μονο για προειδοποιηση κ δεν υποχρεωνει, δεν μπορει να αναφερθει σαν αιτια ατυχηματος, πως αλλιως να το πουμε !

μαστορα ελληνικα ξερεις???το προαιρετικο ξερεις τι σημαινει???και αυτο που λες για προειδοποιηση και οχι υποχρεωση ειναι για αλλαγη λωριδας...οχι για να στριψεις...

hayabusa η παπι εχουν τον ιδιο ΚΟΚ...και εσυ μαλλον δεν τον εμαθες καλα...:winka:

dmf
08/12/2010, 23:15
το φλας ειναι υποχρεωτικο!

Hornet_08
08/12/2010, 23:15
μαστορα ελληνικα ξερεις???το προαιρετικο ξερεις τι σημαινει???και αυτο που λες για προειδοποιηση και οχι υποχρεωση ειναι για αλλαγη λωριδας...οχι για να στριψεις...

hayabusa η παπι εχουν τον ιδιο ΚΟΚ...και εσυ μαλλον δεν τον εμαθες καλα...:winka:

Εισαι που εισαι ασχετος... Αντι να ρωτησεις να μαθεις... βγαζεις γλωσσα... :beer:

blackbusa
08/12/2010, 23:18
Εισαι που εισαι ασχετος... Αντι να ρωτησεις να μαθεις... βγαζεις γλωσσα... :beer:

α καλα...οτι ναναι...:alien:

Lioulios
08/12/2010, 23:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
το φλας ειναι υποχρεωτικο! ...Και όταν δίνεις δίπλωμα ... Στο 2ο που δεν θα ανάψεις ... Κόβεσαι !!

Hornet_08
08/12/2010, 23:35
Ναι, ωρα ειναι να βρει κ ο δικηγορος το αρθρο (στον KOK) που λεει για το φλας να ολοκληρωθει το πορισμα...

Στην δικογραφια αναφερθηκε πουθενα αν υπηρξε φλας ? Για ρωτηστε την κοπελια

blackbusa
08/12/2010, 23:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από lioulios
...Και όταν δίνεις δίπλωμα ... Στο 2ο που δεν θα ανάψεις ... Κόβεσαι !!

αν κοπεις και βαλεις λαδακ..εεεε...οινοπνευμα περναει...:winka:

υ.γ. σορρυ για το σπαμ Μαρια αλλα μεσω του περιστατικου σου ειναι ευκαιρια να μαθαινουμε και καποια πραγματα...
υ.γ. gs500 περιμενω να μου πεις γιατι κοβομαι...

devil's animal
08/12/2010, 23:45

εκτιθεσαι.
ειναι υποχρεωτικο (ως προς τον οδηγο που το χρησιμοποιει) για να αλλαξει λωριδα και να στριψει καπου...

δεν υποχρεωνει αυτον που το βλεπει να σταματησει αλλα τον προειδοποιει για την προθεση του αλλου...

προαιρετικο δεν υπαρχει πουθενα.

Hornet_08
08/12/2010, 23:50
Ετσι ειναι... Δεν υπαρχει το "δεν εβγαλε φλας γιαυτο επεσα πανω του"

Allst@rf
09/12/2010, 00:29
Ετσι ειναι... Δεν υπαρχει το "δεν εβγαλε φλας γιαυτο επεσα πανω του"

ναι καλά...

Ο κοκ όμως το τιμωρεί...

Υπάρχει άρθρο ."μη χρήση φλας"...;)

bocaros
09/12/2010, 00:31
και για να μην μπερδευομαστε.

το φλας σαφως και ειναι υποχρεωτικο απλαστη χρησιμοποιηση του δεν απαιτεις απο τους υπολοιπους που ειναι στην ιδια πορεια με σενα ελευθερο πεδιο απλα ζητας με αυτη σου την κινηση την "αδεια" τους.

Hornet_08
09/12/2010, 00:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
ναι καλά...

Ο κοκ όμως το τιμωρεί...

Υπάρχει άρθρο ."μη χρήση φλας"...;)

Αρθρο υπαρχει κ στην περιπτωση που κλασεις κατα την πορεια (ειδικα αυτες οι αθορυβες ζεστες κλανιτσες που μυριζουν πολυ... ειναι εγκλημα να τις αφησεις στον πισω)

Allst@rf
09/12/2010, 00:49
Αρθρο υπαρχει κ στην περιπτωση που κλασεις κατα την πορεια (ειδικα αυτες οι αθορυβες ζεστες κλανιτσες που μυριζουν πολυ... ειναι εγκλημα να τις αφησεις στον πισω)

έλα μωρέ τώρα...

Στον πλανήτη αναρχία έχετε και γαμώ τους νόμους...

sniper
09/12/2010, 09:39
Κρίμα δεν είναι το ποστ της κοπέλας να το φάει το σκοτάδι;

Χαλαρώστε λίγο.

Allst@rf
09/12/2010, 09:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Κρίμα δεν είναι το ποστ της κοπέλας να το φάει το σκοτάδι;

Χαλαρώστε λίγο.

σβηστα...:wave2:

gs 500 f
09/12/2010, 11:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
εκτιθεσαι.
ειναι υποχρεωτικο (ως προς τον οδηγο που το χρησιμοποιει) για να αλλαξει λωριδα και να στριψει καπου...

δεν υποχρεωνει αυτον που το βλεπει να σταματησει αλλα τον προειδοποιει για την προθεση του αλλου...

σωστο.
αν εχω βγαλει φλας δεξια [εχω την προθεση να στρειψω δεξια]και στρειβω αριστερα αυτος που με ακολουθει δεν μπορει να ισχυρισθει οτι τον παραπλανησα και επεσε πανω μου.......με αποζημιωνη!

gs 500 f
09/12/2010, 11:07
αν κοπεις και βαλεις λαδακ..εεεε...οινοπνευμα περναει...:winka:

υ.γ. σορρυ για το σπαμ Μαρια αλλα μεσω του περιστατικου σου ειναι ευκαιρια να μαθαινουμε και καποια πραγματα...
υ.γ. gs500 περιμενω να μου πεις γιατι κοβομαι...

δεν κοβεσε.....κοπηκες!!!!!!!!
σε 15 μερες με καινουργια παραβολα για σηματα!στην οδηγηση δεν εχω δει βιντεο σου και την γλυτωσες!
και κανονισε το λαδι να ειναι καλαματιανο!

χαχαχαχαχα σε πειραζω ρε φιλε!!!!!!αν ειναι τωρα να καθησω να ποσταρω τον ΚΟΚ και την νομολογια,καηκαμε!ειναι κινητρο και αυτο για σενα ωστε να ψαχτεις!

sniper
09/12/2010, 11:07
τα χετε μπλέξει:

Η χρήση φλας από όχημα που αλλάζει πορεία ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

Αλλά το φλας που αναβοσβήνει δεν σημαίνει ότι το όχημα θα αλλάξει πορεία στην κατεύθυνση που δείχνει το φλας, δηλαδή δεν σημαίνει ότι υποχρεωτικά θα αλλάξει πορεία.

gs 500 f
09/12/2010, 11:09
Η προσπέραση

Η απαραίτητη απόσταση για να προσπεράσουμε ένα όχημα με ασφάλεια ,εξαρτάται από τις ταχύτητες των οχημάτων , τα μήκη των οχημάτων και τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας πριν και μετά την προσπέραση.
Το απαραίτητο διάστημα για μια ασφαλή προσπέραση είναι το άθροισμα των μηκών των οχημάτων , του διαστήματος που θα διατρέξει το όχημα για την μετατόπιση του αριστερά , του διαστήματος που θα διατρέξει για να το προσπεράσει και να αποκτήσει μια απόσταση ασφαλείας και τέλος του διαστήματος που θα διατρέξει το όχημα για να μετατοπιστεί δεξιά .
Η απόσταση για μια ασφαλή προσπέραση εξαρτάται από την σχέση μεταξύ της διαφοράς των ταχυτήτων των δύο οχημάτων και των αποστάσεων ασφαλείας .
Το απαραίτητο διάστημα για ασφαλή προσπέραση :

SΠροσπ. = (S’+S’’+L’+L’’) V’ μέτρα (19)
(V’ - V’’)

Όπου :
.s’ : Απόσταση ασφάλειας πριν την προσπέραση σε m
.s” Απόσταση ασφάλειας μετά την προσπέραση σε m
L’ Μήκος του οχήματος που προσπερνάει m
L” Μήκος του οχήματος που προσπερνιέται m
V’ ταχύτητα του οχήματος που προσπερνάει m/sec
V” Ταχύτητα του οχήματος που προσπερνιέται m/sec
Ο απαραίτητος χρόνος για μία ασφαλή προσπέραση :

S Προσπ =Τ.Προσπ = (S’+S’’+L’+L’’) σε sec
V ’ (V’ - V’’)

Για να λάβουμε υπόψη το αντιθέτως κινούμενο όχημα ,διπλασιάζουμε τουλάχιστο την ελάχιστη απόσταση προσπεράσματος που υπολογίσαμε .
Παράδειγμα 1.
Στοιχεία πρώτου οχήματος και οδηγού ( προπορευόμενου )
.T’ = 1,5 s , μήκος οχήματος = 5 m , ταχύτητα οχήματος = 50 km/h
Στοιχεία δεύτερου οχήματος και οδηγού ( ακολουθούμενου)
.Τ” = 1 s μήκος οχήματος = 4 m , ταχύτητα οχήματος = 100 km/h
μ = 0,6
Υπολογίζουμε τους συντελεστές ασφάλειας ,πριν και μετά την προσπέραση
. Sασφ = V2 . T + (V22 - V12 ) /( 2 . g . μ) + L

.s’ = 27,8 . 1 + ( 27,82 – 13,92 ) / (2 . 9,81 .0,6) + 4 = 81 m ( πριν)
.s” = 13,9 . 1,5 + ( 13,92 – 27,82 ) / (2 . 9,81 .0,6) + 5 = -23,4 m ( στην περίπτωση αυτή λαμβάνουμε σαν ελάχιστη απόσταση ασφάλειας 5 m )
Αντικαθιστούμε στη σχέση 2 και έχουμε :

Sπρ = ( 81 + 5 + 4 + 5 ) . 27,8 / (27,8 – 13,9) = 190 m

Ανάλυση
Κουλίδης Νικόλαος
Μηχ. Μηχανικός ΑΠΘ
Εκπαιδευτής Υπ. Οδ

gs 500 f
09/12/2010, 11:14
Ο πλήρης Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας χωρισμένος σε 28 σελίδες.

( 11η σελίδα, άρθρα 17 - 20 )

'Aρθρο 17

Προσπέρασμα - Κίνηση της κυκλοφορίας σε στοίχους

1. Ο οδηγός επιτρέπεται να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα μόνο εφόσον μπορεί να το κάνει χωρίς κίνδυνο ή παρακώλυση της κυκλοφορίας και εφόσον προειδοποιήσει έγκαιρα γι' αυτό, σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 2 του παρόντος Κώδικα.

2. Το προσπέρασμα επιτρέπεται, κατά κανόνα, από τα αριστερά. Κατ' εξαίρεση, το προσπέρασμα επιτρέπεται από τα δεξιά αν ο προπορευόμενος οδηγός έχει δώσει σήμα ότι προτίθεται να στρίψει αριστερά και έχει μετακινήσει το όχημα ή τα ζώα του προς την πλευρά αυτήν.

3. Το προσπέρασμα απαγορεύεται γενικά στις εξής περιπτώσεις:

α) Όταν κάποιος από τους οδηγούς που ακολουθούν αυτόν που προτίθεται να προσπεράσει άρχισε ήδη το προσπέρασμα.

β) Όταν ο οδηγός που προπορεύεται στην αυτή λωρίδα κυκλοφορίας, δώσει σήμα ότι προτίθεται να προσπεράσει άλλον.

γ) Όταν η λωρίδα κυκλοφορίας την οποία θα χρησιμοποιήσει ο οδηγός κατά το προσπέρασμα, δεν είναι ελεύθερη σε αρκετή απόσταση μπροστά του, κατά τρόπο ώστε, λαμβανομένης υπόψη της διαφοράς ταχύτητας του οχήματος του, κατά το χρόνο του προσπεράσματος, και εκείνης των οχημάτων, τα οποία προτίθεται να προσπεράσει, να μην εκθέσει σε κίνδυνο ή παρεμποδίσει, τους ερχόμενους αντίθετα.

δ) Αμέσως προ ή επί κυκλικού ισόπεδου κόμβου, εκτός αν:

αα) επιτρέπεται το προσπέρασμα προς τα δεξιά, κατά την περίπτωση της παρ. 2 του άρθρου αυτού.

ββ) η οδός, στην οποία γίνεται το προσπέρασμα, έχει προτεραιότητα.

γγ) η κυκλοφορία ρυθμίζεται από τροχονόμο ή με φωτεινούς σηματοδότες και

δδ) το όχημα το οποίο προσπερνάται είναι ποδήλατο, ή μοτοσικλέτα με ή χωρίς κάνιστρο.

ε) Αμέσως προ ή επί ισόπεδου σιδηροδρομικής διάβασης χωρίς κινητά φράγματα, εκτός αν η ειδική κυκλοφορία ρυθμίζεται από φωτεινούς σηματοδότες, όπως αυτοί που χρησιμοποιούνται στους ισόπεδους οδικούς κόμβους.

στ) Αμέσως προ ή σε διάβαση πεζών, η οποία έχει σημανθεί ως διάβαση πεζών στο οδόστρωμα ή με πινακίδα σήμανσης.

ζ) Μέσα στις σήραγγες.

η) Όταν σχολικό λεωφορείο έχει σταματήσει σε οδόστρωμα με μία ή δύο λωρίδες κυκλοφορίας προς την κατεύθυνση που κινείται και έχει αναμμένα τα φώτα έκτακτης ανάγκης για την αποβίβαση και επιβίβαση μαθητών.

4. Ειδικότερα σε οδόστρωμα διπλής κατεύθυνσης το προσπέρασμα απαγορεύεται και κατά την προσέγγιση σε διπλή αλλαγή κλίσης ή σε στροφές με ανεπαρκή ορατότητα, εκτός αν υπάρχει στα σημεία αυτά διαχωριστική νησίδα ή δύο τουλάχιστον λωρίδες κυκλοφορίας προς την κατεύθυνση αυτού που προσπερνά, οι οποίες χωρίζονται με κατά μήκος διαγραμμίσεις, το δε προσπέρασμα γίνεται χωρίς να εγκαταλείψει ο οδηγός τις λωρίδες κυκλοφορίας που σημειώνονται ως κλειστές για αυτούς που έρχονται αντίθετα.

5. Ο οδηγός, κατά το προσπέρασμα, υποχρεούται να αφήνει στο όχημα το οποίο προσπερνά αρκετό χώρο παραπλεύρως.

6. Ο οδηγός, υποχρεούται μετά το προσπέρασμα, να επαναφέρει το όχημά του πλησίον του δεξιού άκρου του οδοστρώματος, χωρίς κίνδυνο γι' αυτούς που προσπερνά. Αν όμως κινείται σε οδόστρωμα με δύο τουλάχιστον λωρίδες κυκλοφορίας κατά κατεύθυνση και προτίθεται να προσπεράσει περισσότερα από ένα οχήματα, μπορεί να παραμείνει στη λωρίδα που χρησιμοποιεί για το προσπέρασμα, αν η ενέργειά του αυτή δεν προκαλεί δυσχέρεια στους οδηγούς ταχύτερων οχημάτων που τον πλησιάζουν από πίσω.

7. Οδηγός που αντιλαμβάνεται ότι άλλος οδηγός προτίθεται να τον προσπεράσει, υποχρεούται να κινείται πλησίον του δεξιού άκρου του οδοστρώματος και να μην επιταχύνει την κίνησή του. Ο οδηγός βραδέως κινούμενου ή ογκώδους οχήματος, του οποίου δεν είναι ευχερές και ασφαλές το προσπέρασμα, λόγω της στενότητας ή της κατάστασης του οδοστρώματος, σε συνδυασμό με την πυκνότητα της αντιθέτως ερχόμενης κυκλοφορίας, υποχρεούται να μειώνει την ταχύτητά του και να πλησιάζει κατά το δυνατό, στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος, για να διευκολύνει το προσπέρασμα από οχήματα που ακολουθούν.

8. α) Σε μονόδρομους και οδούς διπλής κατεύθυνσης, που υπάρχουν δύο τουλάχιστον λωρίδες κυκλοφορίας, κατά κατεύθυνση, μέσα σε κατοικημένες περιοχές και τρεις εκτός αυτών, διαχωριζόμενες με κατά μήκος διαγραμμίσεις, επιτρέπεται η κυκλοφορία σε παράλληλες σειρές (στοίχους).

β) Στην περίπτωση αυτήν, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνο, εφόσον δεν προκαλείται κίνδυνος ή παρακώλυση της κυκλοφορίας και δίνεται έγκαιρα προειδοποίηση, σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 2 του παρόντος Κώδικα.

γ) Στην περίπτωση που προβλέπεται στο εδάφιο α΄ της παρούσας παραγράφου, ο προβλεπόμενος τρόπος οδήγησης δε θεωρείται ότι αποτελεί προσπέρασμα κατά την έννοια του παρόντος άρθρου. Η διάταξη της περίπτωσης στ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου αυτού, παραμένει εφαρμόσιμη.

9. Αν η πυκνότητα της κυκλοφορίας είναι τέτοια ώστε τα οχήματα να καταλαμβάνουν ολόκληρο το πλάτος του οδοστρώματος προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας και κινούνται με την ταχύτητα του προπορευόμενου αυτού οχήματος, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνο προκειμένου το όχημα να στρίψει δεξιά ή αριστερά ή να σταθμεύσει.

10. Στις περιπτώσεις κίνησης των οχημάτων σε παράλληλες σειρές (στοίχους), οι οδηγοί των βραδυπορούντων οχημάτων υποχρεούνται να κινούν αυτά στην δεξιά λωρίδα του οδοστρώματος.

11. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις των περιπτώσεων α’, β’, ε’, στ’, και ζ’ της παραγράφου 3 και της παραγράφου 4 του άρθρου αυτού, τιμωρείται με πρόστιμο (100.000) δραχμών, τις δε λοιπές διατάξεις τιμωρείτε με πρόστιμο (20.000) δραχμών.

blackbusa
09/12/2010, 11:15
δεν κοβεσε.....κοπηκες!!!!!!!!
σε 15 μερες με καινουργια παραβολα για σηματα!στην οδηγηση δεν εχω δει βιντεο σου και την γλυτωσες!
και κανονισε το λαδι να ειναι καλαματιανο!

χαχαχαχαχα σε πειραζω ρε φιλε!!!!!!αν ειναι τωρα να καθησω να ποσταρω τον ΚΟΚ και την νομολογια,καηκαμε!ειναι κινητρο και αυτο για σενα ωστε να ψαχτεις!

α καλα...οτι ναναι και εσυ...

τον ΚΟΚ τον ξερω παρα πολυ καλα...εσυ σαν αστυνομικος δεν φαινετε να τον κατεχεις και τοσο...

TROOPER
09/12/2010, 11:27
αγαπημενε μου -ουλη

κ.ο.κ. (οχι το γλυκο)

αρθρο 21
Kανόνες για τoυς ελιγμoύς των oχημάτων

1. O oδηγός πoυ πρoτίθεται να εκτελέσει ελιγμό, oφείλει πρoηγoυμένως
να βεβαιωθεί ότι μπoρεί να τo πράξει χωρίς κίνδυνo ή παρακώλυση των
λoιπών χρηστών της oδoύ, oι oπoίoι κινoύνται πίσω, μπρoστά ή πλάι τoυ, ή
ετoιμάζoνται να τoν πρoσπεράσoυν, λαμβάνoντας υπόψη τη θέση, την κατεύ-
θυνση και την ταχύτητά τoυς.
2. Πριν από κάθε ελιγμό, o oδηγός υπoχρεoύται να καταστήσει έγκαιρα
γνωστή την πρόθεσή τoυ αυτή, χρησιμoπoιώντας για τo σκoπό αυτόν τoυς
δείκτες κατεύθυνσης, αν δε αυτoί δεν λειτoυργoύν, υπoχρεoύται να δώσει τα
ακόλoυθα σήματα με τo χέρι:
α) Έκταση τoυ βραχίoνα για στρoφή πρoς την κατεύθυνση αυτoύ.
β) Kάμψη τoυ βραχίoνα πρoς τα πάνω για στρoφή πρoς την αντίθετη πλευ-
ρά αυτoύ.
γ) Kάμψη τoυ βραχίoνα πρoς τα κάτω, για τoν ελιγμό στάθμευσης.
3. H πρoειδoπoίηση πoυ δίνεται με τoυς δείκτες κατεύθυνσης επιβάλλεται
να συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια τoυ ελιγμoύ και να παύει όταν oλoκληρωθεί
o ελιγμός.
4. Ο οδηγός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται
με διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ. Αυτός που επιχειρεί στην οδό
συνεχείς ή διακεκομμένους ελιγμούς και κίνηση που εγκυμονεί κίνδυνο για
τους λοιπούς χρήστες της οδού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο επτακοσί-
ων (700,00) ευρώ και επί τόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης
για τριάντα (30) ημέρες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του
άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα.

αντε γιατι δεν μπορω να διαβαζω μαλακιες.

gs 500 f
09/12/2010, 11:43
υπαρχει δε και η νομολογια η οποια σε περιπτωση που ο οδηγος εχει κανει την προθεση του γνωστη οτι θα ακολουθησει μια κατευθυνση ο ακολουθων οδηγος απαγορευετε να προσπερασει προς την κατευθυνση αυτη!
οπως στην περιπτωση μας....
απαγορευετε ακομη και η προσπεραση ακομα και σηματα αν δεν υπαρχουν οταν πλησιαζουμαι σε κομβους,σιδηροδρομικες γραμες διασταυρωσεις κλπ!

ως προς το φλας νομολογιακα εχει διευκρινισθει οτι επισυρει προστιμο παραβασης αν δεν εχει βγαλει ο οδηγος χωρις ομως να εχει καμια χρεισιμοτητα σε περιπτωση τροχαιου καθωτι επεισερχονται αλλοι παραγοντες [να καηκε η λαμπα, η αποσταση απο προπορευομενο οχημα,αν επειτρεπετε η οχι η προσπεραση και χιλιους αλλους παραγοντες]πουακυρωνουν την υποχρεωτικοτητα ως αιτια τροχαιου!!!!!!
ειναι δηλαδη σαν τον οδηγο που δεν εχει βαλει ζωνη.....τιμωρειται με προστυμο αλλα δεν μπορεις να ισχυρισθεις οτι δεν ειχε ζωνη και φταιει στο τροχαιο που εγεινε!εισερχονται αλλοι παραγοντες αντικοιμενοικοτεροι που ακυρωνουν την παραβαση της ζωνης!δεν ξερω αν μπορεσα να σας το δωσω να το καταλαβετε ετσι τοσο χοντρα που σας το λεω!
γιαυτο το λογω ειναι υποχρεωτικο να βγαλει το φλας ο οδηγος αλλα ειναι προειδοποιητικο το σημα του φλας ως προς την προθεση του και επισυρει μονο σαν παραβαση προστιμου και τιποτε αλλο!ουσιαστικα ακυρωνετε η υποχρεωτικοτητα του!

gs 500 f
09/12/2010, 11:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
εκτιθεσαι.

ισως δεν δωθηκε πιστα η σκεψη αλλα και το τι προβλεπετε......
εννωειτε οτι ειναι υποχρεωτικο στον οδηγο που θα αλαξει λωριδα να αναψει το φλας και να στρειψει ,αν δε το κανει εχει προστιμο παραβασης.αν τωρα συνεχιση ευθεια παροτι εχει κανε την προθεση του γνωστη οτι στρειβει παλι εχει παραβαση και προστιμο αλλα αν συμβει τροχαιο υπαρχουν αλλοι παραγοντες που θα εξετασθουν ως προς την συγκρουση των οχηματων και καμια μα καμια σχεση δεν θα δωθει νομικα για το που ειχε προθεση να παει ο οδηγος!το φλας ειναι προηδοποιηση και μονο !!!ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!

sniper
09/12/2010, 11:57
ισως δεν δωθηκε πιστα η σκεψη αλλα και το τι προβλεπετε......
εννωειτε οτι ειναι υποχρεωτικο στον οδηγο που θα αλαξει λωριδα να αναψει το φλας και να στρειψει ,αν δε το κανει εχει προστιμο παραβασης.αν τωρα συνεχιση ευθεια παροτι εχει κανε την προθεση του γνωστη οτι στρειβει παλι εχει παραβαση και προστιμο αλλα αν συμβει τροχαιο υπαρχουν αλλοι παραγοντες που θα εξετασθουν ως προς την συγκρουση των οχηματων και καμια μα καμια σχεση δεν θα δωθει νομικα για το που ειχε προθεση να παει ο οδηγος!το φλας ειναι προηδοποιηση και μονο !!!ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!

Τώρα να υποθέσω ότι στη σχολή δεν ασχολούνται με την ορθογραφία, το συντακτικό κι άλλα τέτοια άχρηστα.

Δεν είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος τι λες γιατί δεν διαβάζεται εύκολα το κείμενό σου.

Φιλικά :wave2:

blackbusa
09/12/2010, 12:02
υπαρχει δε και η νομολογια η οποια σε περιπτωση που ο οδηγος εχει κανει την προθεση του γνωστη οτι θα ακολουθησει μια κατευθυνση ο ακολουθων οδηγος απαγορευετε να προσπερασει προς την κατευθυνση αυτη!
οπως στην περιπτωση μας....
απαγορευετε ακομη και η προσπεραση ακομα και σηματα αν δεν υπαρχουν οταν πλησιαζουμαι σε κομβους,σιδηροδρομικες γραμες διασταυρωσεις κλπ!

ως προς το φλας νομολογιακα εχει διευκρινισθει οτι επισυρει προστιμο παραβασης αν δεν εχει βγαλει ο οδηγος χωρις ομως να εχει καμια χρεισιμοτητα σε περιπτωση τροχαιου καθωτι επεισερχονται αλλοι παραγοντες [να καηκε η λαμπα, η αποσταση απο προπορευομενο οχημα,αν επειτρεπετε η οχι η προσπεραση και χιλιους αλλους παραγοντες]πουακυρωνουν την υποχρεωτικοτητα ως αιτια τροχαιου!!!!!!
ειναι δηλαδη σαν τον οδηγο που δεν εχει βαλει ζωνη.....τιμωρειται με προστυμο αλλα δεν μπορεις να ισχυρισθεις οτι δεν ειχε ζωνη και φταιει στο τροχαιο που εγεινε!εισερχονται αλλοι παραγοντες αντικοιμενοικοτεροι που ακυρωνουν την παραβαση της ζωνης!δεν ξερω αν μπορεσα να σας το δωσω να το καταλαβετε ετσι τοσο χοντρα που σας το λεω!
γιαυτο το λογω ειναι υποχρεωτικο να βγαλει το φλας ο οδηγος αλλα ειναι προειδοποιητικο το σημα του φλας ως προς την προθεση του και επισυρει μονο σαν παραβαση προστιμου και τιποτε αλλο!ουσιαστικα ακυρωνετε η υποχρεωτικοτητα του!

οτι ναναι παλι....η μαλλον κολοτουμπιασμα...
το φλας ειναι υποχρεωτικο και εσυ εγραψες προαιρετικο...φανταζομαι ξερεις την διαφορα τον 2...αρα τον ΚΟΚ δεν τον ξερεις...

παμε στο περιστατικο τωρα την Μαριας...οντως το φλας δεν ειναι ο λογος που εγινε το ατυχημα...αλλα σε καποια αλλη περιπτωση (σε αυτην οχι γιατι μιλαμε για μονοδρομο με μια λωριδα κατευθηνσης αρα δεν μπορει να γινει και προσπεραση κλπ κλπ) η μη χρηση του φλας μπορει να εχει αλλο αποτελεσμα στην υπαιτιοτητα του ατυχηματος...γιαυτο και μας εγραψε στην αρχη η Μαρια για την ερωτηση του συναδελφου σου για το αν αναψε φλας η οχι...καταλαβαινεις που το πηγαινε...
:winka:

τωρα γιατι πας να μπερδεψεις κατι που αφορα την ασφαλεια του οδηγου (ζωνη/κρανος) με την κινηση των οχηματων μονο εσυ ξερεις...εστω στο τελος το σωζεις λεγοντας μονο για υποχρεωση και προειδοποιηση...

μαλλον εγω ξαναπερασα και εσυ πρεπει να ξαναδωσεις για το υπηρεσιακο...:winka:

υ.γ. και παλι ζηταω συγγνωμη απο την Μαρια,,,

gs 500 f
09/12/2010, 12:03
α καλα...οτι ναναι και εσυ...

τον ΚΟΚ τον ξερω παρα πολυ καλα...εσυ σαν αστυνομικος δεν φαινετε να τον κατεχεις και τοσο...

Μετα απο 27 χρονια ΤΟΤΑ και περιπου 7.300 δικογραφιες με αντοιστοιχες δικαστικες διενεξεις μεταξυ αντιδοικων στα δοικαστηρια και ασφαλιστικες εταιρειες ,κατι βρε συ θα εχω μαθει....απο το Α πρεπει μεχρει το Β να το εμαθα!ΧΑΧΑΧΑΧΑ