View Full Version : Οχι στα σκουπιδια?
Cpt. Haddock
22/12/2010, 11:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Πάντα το έλεγα ότι είσαι αιώνες μπροστά πάκτεν... :beer:
Σιγα, λιγο ενασχόληση χρειάστηκε για να γίνει κατι που θεωρω πλέον αυτονόητο.
Φυσικα, γνωρίζω οτι τις τελευταίες μέρες η προσπάθειά μου πηγαινει χαμένη μια και όλοι οι καδοι στο δρόμο ειναι τιγκα στα κοινα σκουπιδια αποτελουμενα απο σακουλες σουπερ μαρκετ...
Τουλαχιστον εγω κανω το σωστό στο κομματι που μου αναλογεί, όσο μπορώ.
:beer:
αυτο με τους τρεις καθους θεωρειται αυτονοητο, γερμανια τουλ απ οσο ξερω, παρα πολλα χρονια...
το θεμα ειναι οτι στην ελλαδα, ακομα και οι καδοι ανακυκλωσεις(οι μπλε), τα σκουπηδιαρικα τους μαζευουν μαζι με τους υπολοιπους(χωρια που εχουν και κανονικα σκουπηδια συνηθως και οχι ανακυκλωσιμα μεσα:sad: )
airpanos
22/12/2010, 11:28
Μ'αρεσει παντως που μερικοι υποστηριζουν οτι το θεμα δεν ειναι πολιτικο και ειναι
ελλειψη παιδειας.
Τεσπα η καλυτερη λυση με τη σκατοκατασταση που επικρατει ειναι η ανοιχτη χωματερη
να συνεχισει ως εχει αφου δε βλεπω φως.
amyroukai
22/12/2010, 12:19
Όχι στην μία παρανομία, να συνεχίσει η άλλη παρανομία. Όχι στην καταστροφή και υποβάθμιση, ναι στην καταστροφή και υποβάθμιση. Λαέ μη σκύβεις το κεφάλι!
Το τι ψηφίζω, δικαίωμά μου να το κρατώ για εμένα. Υπάρχει λόγος που οι κάλπες είναι κλειστές. Τουλάχιστον, έχω γνώμη, άποψη, δικαίωμα και επιβραβεύω συμπεριφορές που μ'αρέσουν και τιμωρώ αυτούς που δεν μ'αρέσουν. Δεν είμαι σκύλος, δεν έχω αφέντη και υποχρέωση να ψηφίζω δια βίου έναν συγκεκριμένο. Το "να πάτε να συνουσιαστείτε" ή η αποχή, δεν είναι άποψη... Θα με δείρεις κιόλας επειδή ψηφίζω; :lol:
Συνοπτικά λοιπόν, οι βίλες των γιατρών δεν "φύτρωσαν", κάποιοι ντόπιοι κονόμησαν πουλώντας ως οικόπεδα τα καμμένα. Και κάποιοι καίνε ακόμα για να "φυτέψουν" και άλλες. Οι ίδιοι κάποιοι συντηρούν το κύκλωμα και στις πολεοδομίες. Και ο δήμαρχος έχει ευθύνη και συμμετοχή αφού δίνει νερό, εισπράττει ΤΑΠ και εγκρίνει για ρεύμα.
Τα σκουπίδια μου πήγαιναν και αν δεν απατώμαι ακόμα πηγαίνουν στα Λιόσια. Τα ανακυκλούμενα πήγαιναν σε μιά πολύ ωραία μονάδα στο Μαρούσι, τώρα δεν ξέρω τι τα κάνει ο δήμαρχος, έχουν δικά τους απορριμματοφόρα και τα βγάζω κανονικά στο μπλε κάδο. Οι γάτες μου αναλαμβάνουν τα περισσότερα οργανικά... Και σκέφτομαι σοβαρά τον κάδο για κομπόστ, οι ελιές και το αμπέλι μου θα με ευχαριστήσουν.
Εμείς έχουμε επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για αυθαιρεσίες, αλλά κάποια κομματολαμόγια το πνίγουν... Πλην μιάς χοντρής περίπτωσης που έχει φτάσει πολύ ψηλά.
Είναι έλλειψη παιδείας. Είναι η χρόνια εκπαίδευση του "γάμησέ τους όλους, κάνε οτιδήποτε για να τα πιάσεις χοντρά". Είναι το ότι "οτιδήποτε δημόσιο είναι τσάμπα, κλέψε το". Είναι το ελληνικότατο "να ψοφήσει ο γάιδαρος του δίπλα". Η αγωνίστρια υπέρ του λαού Αλέκα δεν είπε το θεϊκό, "είμαστε ενάντιοι στην ανακύκλωση γιατί δεν θέλουμε να πλουτίσει κάποιος ιδιώτης επιχειρηματίας"; Έγινε ντροπή το να βγάζεις λεφτά δουλεύοντας! Δεν θα πάμε μπροστά ποτέ... :wave2:
airpanos
22/12/2010, 18:11
Εχεις η καλυτερα νομιζεις οτι εχεις αποψη(ακομη χειροτερα):lol:
Ζητω ο γιωργακης ο εκσυγχρονιστης!
:beer: :beer:
http://www.youtube.com/watch?v=HvsTfkzxRwM&feature=related
airpanos
22/12/2010, 18:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Εχω 3 καδους και κανω διαχωρισμο
Απο του χρόνου θα κανω και κομποστοποίηση :wave2:
Ωραιος!Μπραβο!!
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
[B]Σιγα, λιγο ενασχόληση χρειάστηκε για να γίνει κατι που θεωρω πλέον αυτονόητο.
Φυσικα, γνωρίζω οτι τις τελευταίες μέρες η προσπάθειά μου πηγαινει χαμένη μια και όλοι οι καδοι στο δρόμο ειναι τιγκα στα κοινα σκουπιδια αποτελουμενα απο σακουλες σουπερ μαρκετ...
:wacko: :sick: :rotflmao: :lol: :bawl: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από airpanos
Εχεις η καλυτερα νομιζεις οτι εχεις αποψη(ακομη χειροτερα):lol:
Ζητω ο γιωργακης ο εκσυγχρονιστης!
http://www.youtube.com/watch?v=HvsTfkzxRwM&feature=related
Για το βιντεάκι: Τα σπάει!!!:sun:
Η άποψη του πιο πάνω, απλά σου είναι αντίθετη.
Πως καταλήγει στο "μη άποψη, πρόβατο"? (Ετς ερμηνεύω το "νομίζεις ότι έχεις άποψη").
airpanos
23/12/2010, 06:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrEvil
Για το βιντεάκι: Τα σπάει!!!:sun:
Η άποψη του πιο πάνω, απλά σου είναι αντίθετη.
Πως καταλήγει στο "μη άποψη, πρόβατο"? (Ετς ερμηνεύω το "νομίζεις ότι έχεις άποψη").
Toυς πασοκακιδες τους γνωριζεις απο χιλιομετρα μακρυα,ειναι η χειροτερη κομματικη
φυλη που εχει υπαρξει,χειροτεροι και απο τους νεοδημοκρατες τουλαχιστον αυτοι το
παραδεχονται οτι ναι ρε σας κοροιδευουμε σας τα τρωμε,οποτε προς τι η συζητηση αφου
λυση δεν εχει να προτεινει ο φιλος.
Ο νοων νοειτω.
Εγω εγραψα οτι ειναι καλυτερο καθε δημος να διαχειριζεται τα σκουπιδια του
σε δικη του χωματερη, εστω και παρανομη αφου υποδομες δεν υπαρχουν για κατι καλυτερο
τουλαχιστον με την υπαρχουσα πολιτικη,και οχι να φορτωνεται ο ενας δημος τα σκουπιδια των αλλων 20.
Καποιοι πρεπει να καταλαβουν οτι δεν ειμαστε ευρωπαιοι και για να τους φτασουμε στη νοοτροπια
θελουμε πολυ δρομο.
Εγω εγραψα οτι ειναι καλυτερο καθε δημος να διαχειριζεται τα σκουπιδια του
σε δικη του χωματερη, εστω και παρανομη αφου υποδομες δεν υπαρχουν για κατι καλυτερο
τουλαχιστον με την υπαρχουσα πολιτικη,και οχι να φορτωνεται ο ενας δημος τα σκουπιδια των αλλων 20.
Ναι ο Δημος αθηναιών θα τα ρίχνει στην ακρόπολη ο δημος Φιλαδελφειας στο ¨αλσος.. κτλ κτλ
το επιχειρημα ειναι λίγο ...
:rolleyes:
airpanos
07/01/2011, 10:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Ναι ο Δημος αθηναιών θα τα ρίχνει στην ακρόπολη ο δημος Φιλαδελφειας στο ¨αλσος.. κτλ κτλ
το επιχειρημα ειναι λίγο ...
:rolleyes:
An exeis kati kalitero na proteineis exei kalos
Aftoi pou psifizeis einai ligoi
An exeis kati kalitero na proteineis exei kalos
Aftoi pou psifizeis einai ligoi
Eνοείται οτι εχω να προτείνω κατι καλύτερο απο παράνομη χωματερή λες και ειναι δύσκολο...:lol:
airpanos
07/01/2011, 11:00
Eνοείται οτι εχω να προτείνω κατι καλύτερο απο παράνομη χωματερή λες και ειναι δύσκολο...:lol:
Gia pes loipon
Gia pes loipon
Τι να σου πω ρε airpanos επεξεργασία και ανακυκλωση το λένε έξω.. αλλα ακόμα και με τη μορφη χυτη χυτα αμα αφηναν να γινουν 7-8 κοντα στην αθηνα μια χαρα θα ηταν .
Καθε χρονο απο τις παράνομες χωματερές εχουμε ενα κάρο πυρκαγιες τι αλλο θες να σου πω δλδ?
Καθε χρονο απο τις παράνομες χωματερές εχουμε ενα κάρο πυρκαγιες τι αλλο θες να σου πω δλδ?
Και όχι μόνο.
Το πρόστιμο που πλήρωσε η Ελλάδα για τις παράνομες χωματερές είναι μεγαλύτερο απ' τα έσοδα που είχε απ' "νέα οικονομικά μέτρα".
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Και όχι μόνο.
Το πρόστιμο που πλήρωσε η Ελλάδα για τις παράνομες χωματερές είναι μεγαλύτερο απ' τα έσοδα που είχε απ' "νέα οικονομικά μέτρα". Καλα ναι αυτό που το βάζεις.. :)
blackrose
08/01/2011, 18:55
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ .ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΛΥΣΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
Με τον ΧΥΤΑ Φυλής – Ανω Λιοσίων να αγγίζει το όριο κορεσμού, τους περιφερειακούς σχεδιασμούς διαχείρισης απορριμμάτων να προωθούνται με ρυθμούς χελώνας (με κίνδυνο απώλειας των κοινοτικών επιδοτήσεων), τις χωματερές να εξακολουθούν να... ρυπαίνουν (με τα πρόστιμα από την Ε. Ε. να είναι προ των πυλών), η διαχείριση απορριμμάτων στην Ελλάδα μοιάζει σισύφειο έργο. Κι ενώ στη χώρα μας αναζητούμε ακόμα περιοχές για ΧΥΤΑ (Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων), εσχάτως μεταμφιεσμένους και σε ΧΥΤΥ (Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων), οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται κυριολεκτικά σε άλλο επίπεδο.
«Μία βασική διαφορά είναι ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις οι κάδοι των οικιακών απορριμμάτων δεν βρίσκονται στον δρόμο ή στα πεζοδρόμια όπως στην Ελλάδα, αλλά μέσα στις αυλές των σπιτιών ή εντός των χώρων οικιών και πολυκατοικιών.
Κάθε οικογένεια έχει τον δικό της κάδο και τα τέλη καθαριότητας που καταβάλλει είναι ανάλογα με τα σκουπίδια που παράγει», λέει στην «Κ» ο κ. Φίλιππος Κιρκίτσος, πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.
Οπως οι νέες οικοδομές στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένες να έχουν χώρους στάθμευσης, έτσι –εδώ και δεκαετίες– οι οικίες στην Ευρώπη είχαν φροντίσει για τους χώρους συλλογής απορριμμάτων. Ενδεικτικά:
-Στη Γερμανία δίνεται τεράστιο βάρος στην ανακύκλωση. Σε πόλεις και χωριά υπάρχουν τουλάχιστον πέντε διαφορετικών τύπων κάδοι ανακύκλωσης συσκευών, με αποτέλεσμα η διαλογή να γίνεται στην πηγή και να είναι πολύ πιο οικονομική. Η ανακύκλωση συσκευασιών ξεπερνάει το 50%, ενώ οι παραβάτες (π. χ. που ρίχνουν σκουπίδια στην ανακύκλωση) αντιμετωπίζουν υψηλά πρόστιμα. Οι 55.000 χωματερές του παρελθόντος έχουν αντικατασταθεί από 800 εγκαταστάσεις δημιουργίας κομπόστ από οργανικά απόβλητα, 60 εργοστάσια βιολογικής – μηχανικής επεξεργασίας και 70 αποτεφρωτήρες απορριμμάτων.
- Στην Ολλανδία δίνεται βάρος στον διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των απορριμμάτων να επαναχρησιμοποιείται. Στους ΧΥΤΑ της χώρας καταλήγουν μόλις 280.000 τόνοι απορριμμάτων ετησίως, όταν στην Ελλάδα πέφτουν πάνω από 4 εκατ. τόνοι!
- Σε Βέλγιο και Δανία υπάρχουν ειδικοί φόροι – αντικίνητρα (50-80 ευρώ τον τόνο) για τις ποσότητες των αποβλήτων που οδηγούνται σε ταφή, ωθώντας τους δήμους σε ανακύκλωση, κομποστοποίηση κ. λπ
- Στη Σουηδία, από το 2007 η ταφή απορριμμάτων σχεδόν τερματίστηκε, ενώ η ανακύκλωση έφτασε το 36%, η κομποστοποίηση το 12% και η ενεργειακή αξιοποίηση το 46%.
- Στη Γαλλία έχει ψηφιστεί νόμος, που ορίζει ότι από το 2002 οι ΧΥΤΑ δέχονται μόνο υλικά που δεν μπορούν να τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας. Παρ’ όλα αυτά, η υγειονομική ταφή παραμένει για τα περισσότερα απορρίμματα της Γαλλίας
- Στην Ισπανία κυριαρχεί ακόμα η ταφή, αλλά ήδη βρίσκονται σε λειτουργία πάνω από 15 εργοστάσια κομποστοποίησης.
- Στην Ιταλία δίνεται μάχη, κυρίως στις βόρειες πολιτείες, για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, με υψηλά πρόστιμα σε όσους δεν διαχωρίζουν τα απορρίμματά τους. Στη Ρώμη πάλι, η ανακύκλωση επιβραβεύεται (κατά περιόδους) με δωρεάν εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Tου Γιαννη Eλαφρου
http://prezatv.blogspot.com
Για όσους δε γνωρίζουν, ΧΥΤΑ σημαίνει Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων ενώ ΧΥΤΥ Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων.
Η διαφορά τους τεράστια.
Ο ΧΥΤΥ είναι μια κατάσταση λίγο καλύτερη, αν υλοποιηθεί σωστά.
Για να χαρακτηρισθεί ως ΧΥΤΥ ο χώρος υποδοχής θα πρέπει να τα σκουπίδια να έχουν υποστεί ολοκληρωμένη επεξεργασία.
Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
Αρχικά, τα σκουπίδια πρέπει να διαλέγονται στην πηγή με την διαδικασία της ανακύκλωσης.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη σταθμών μεταφόρτωσης (για την συμπίεση και την μείωση του όγκου), η μηχανική ανακύκλωση και κομποστοποίηση (μέσω ΕΜΑΚ Εργοστασίων Μηχανής Ανακύκλωσης και Επεξεργασίας, Κομποστοποίησης) καθώς και άλλων μορφών επεξεργασίας (π.χ. καύση).
Μόνο τότε μπορούμε να μιλάμε για υπόλειμμα που δύναται να μεταφερθεί στους ΧΥΤΥ. Δυστυχώς, η ίδια η πραγματικότητα αναιρεί τα παραπάνω.
Μέχρι να δημιουργηθούν όλες οι υποδομές για να μπορούμε να μιλάμε ξεκάθαρα για ΧΥΤΥ ποιος μπορεί να εγγυηθεί στους κατοίκους των περιοχών αυτών ότι δεν κινδυνεύουν από διάφορες μολύνσεις; Ότι η βρύση δε θα στάζει δηλητήριο, ότι οι θάλασσες θα παραμείνουν καθαρές; Ότι δεν θα καταστραφεί ο τουριστικός χαρακτήρας των ακτών της ΒΑ Αττικής;
Κανείς, όσο το κέρδος αποτελεί προτεραιότητα και η ευθύνη φόβο.
Υ.Γ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! http://www.youtube.com/watch?v=D5_LLe7AMcI
Τεσπα η καλυτερη λυση με τη σκατοκατασταση που επικρατει ειναι η ανοιχτη χωματερη
να συνεχισει ως εχει αφου δε βλεπω φως.
Και μόνο για αυτό ακυρώνεις κάθε επιχείρημα για τις περιβαλλοντικές σας ανησυχίες. Ο καθένας ας βρωμίζει το δικό του περιβάλλον... Τέλεια...
Να σου θυμίσω επίσης και το παλιό ανέκδοτο με τις απαλλοτριώσεις στα Σπάτα. Φασαρίες, μπλόκα, πορείες και τότε. Ξέρεις πότε υποχώρησαν οι ¨πολίτες"? Όταν το κράτος αποζημίωσε ΟΛΟΥΣ, ακόμα και όσους δεν είχαν τίτλους ιδιοκτησίας, όσους είχαν καταπατήσει, όσους είχαν παρανομήσει στην κατοχή γης και σαφώς δεν είχαν δικαίωμα να αποζημιωθούν με απαλλοτριώσεις.
Μήπως για αυτό και τώρα δεν έχουν κατατεθεί ακόμα τίτλοι ιδιοκτησίας απο όλους όσους δικαιούνται? Το πανηγύρι με τις απαλλοτριώσεις και τις "αποζημιώσεις" άνευ τίτλων το έχουμε δει δεκάδες φορές....
airpanos
08/01/2011, 21:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Και μόνο για αυτό ακυρώνεις κάθε επιχείρημα για τις περιβαλλοντικές σας ανησυχίες. Ο καθένας ας βρωμίζει το δικό του περιβάλλον... Τέλεια...
Να σου θυμίσω επίσης και το παλιό ανέκδοτο με τις απαλλοτριώσεις στα Σπάτα. Φασαρίες, μπλόκα, πορείες και τότε. Ξέρεις πότε υποχώρησαν οι ¨πολίτες"? Όταν το κράτος αποζημίωσε ΟΛΟΥΣ, ακόμα και όσους δεν είχαν τίτλους ιδιοκτησίας, όσους είχαν καταπατήσει, όσους είχαν παρανομήσει στην κατοχή γης και σαφώς δεν είχαν δικαίωμα να αποζημιωθούν με απαλλοτριώσεις.
Μήπως για αυτό και τώρα δεν έχουν κατατεθεί ακόμα τίτλοι ιδιοκτησίας απο όλους όσους δικαιούνται? Το πανηγύρι με τις απαλλοτριώσεις και τις "αποζημιώσεις" άνευ τίτλων το έχουμε δει δεκάδες φορές....
Βαριεμαι να σου απαντησω αμα διαβασες και τα προηγουμενα ποστ μου θα δεις οτι συμφωνουμε
notakos600
09/01/2011, 07:39
Η μοναδική αλήθεια που γράφτηκε μέχρι τώρα. :beer: :beer:
airpanos
09/01/2011, 08:02
Η μοναδική αλήθεια που γράφτηκε μέχρι τώρα. :beer: :beer:
Στο πρωτο ποστ γραφτηκε:rolleyes:
notakos600
09/01/2011, 08:15
Στο πρωτο ποστ γραφτηκε:rolleyes:
:dizzy: :look: :hypnotize :ZZZ: :eyepop: :confused: :smokin:
airpanos
09/01/2011, 08:18
Τι να σου πω ρε airpanos επεξεργασία και ανακυκλωση το λένε έξω.. αλλα ακόμα και με τη μορφη χυτη χυτα αμα αφηναν να γινουν 7-8 κοντα στην αθηνα μια χαρα θα ηταν .
Ναι χαιρω πολυ η απαντηση που μου δινεις ειναι ουτοπικη:wave2:
Στο ελληνισταν ζουμε οχι στη γερμανια ουτε στο βελγιο που εκει αμα κλασεις εχει προστιμο.
Εγω εγραψα τι ειναι εφικτο με τα τωρα δεδομενα και διστυχως δεν βρισκω καλυτερη λυση.
airpanos
09/01/2011, 08:19
:dizzy: :look: :hypnotize :ZZZ: :eyepop: :confused: :smokin:
Το κακο ειναι οτι ουτε και οι ιδιοι οι κατοικοι-τσιφλικαδες δεν ενδιαφερονται,απλα
τους νοιαζει οτι θα πεσει η αξια των οικοπεδων αν γινει κατι τετοιο εδω.
Δεν ειναι τυχαιο που η Κερατεα ειναι ο μεγαλυτερος σε εκταση δημος της αττικης.
Ευχαριστημενος??:lol: :lol:
notakos600
09/01/2011, 08:22
Το κακο ειναι οτι ουτε και οι ιδιοι οι κατοικοι-τσιφλικαδες δεν ενδιαφερονται,απλα
τους νοιαζει οτι θα πεσει η αξια των οικοπεδων αν γινει κατι τετοιο εδω.
Δεν ειναι τυχαιο που η Κερατεα ειναι ο μεγαλυτερος σε εκταση δημος της αττικης.
Ευχαριστημενος??:lol: :lol:
Εγω εγραψα τι ειναι εφικτο με τα τωρα δεδομενα και διστυχως δεν βρισκω καλυτερη λυση.
Εσυ δλδ η λυση σου ειναι παράνομη χωματερή... σε σχέση με οργανωμενο χυτα ?
Αρα να μη πάμε μπροστά... να συνεχίσουμε στο ιδιο βιολι.. μια ανεξέλεγκτης χωματερης που δημιουργει περισσοτερα προβλήματα απο χυτα...
Ντάξει μάλλον απλά δε μπορεις να βρεις ενα καλυτερο επιχείρημα... οκ.. το δέχομαι :wave2:
Εχετλαίος
09/01/2011, 15:37
Στο ελληνισταν ζουμε οχι στη γερμανια ουτε στο βελγιο που εκει αμα κλασεις εχει προστιμο
Παρακαλώ κε συνάδελφε!
Και στο Ηράκλειο όντε φτύσεις κάτω έχει Δημοτικό πρόστιμο 30€
Έχουμε κάνει βήματα προς τον εξ-ευρωπαισμό μας!
:o
Hornet_08
09/01/2011, 15:41
κατοικοι-τσιφλικαδες επειδη δεν θελουν να γινει το σπιτι τους καδος σκουπιδιων...
Ηθελα να ξερα που τις σκεφτεστε αυτες τις αρλουμπες
airpanos
09/01/2011, 19:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Παρακαλώ κε συνάδελφε!
Και στο Ηράκλειο όντε φτύσεις κάτω έχει Δημοτικό πρόστιμο 30€
Έχουμε κάνει βήματα προς τον εξ-ευρωπαισμό μας!
:o
Oυι μεσιε ο λαλα!!:lol:
airpanos
09/01/2011, 19:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Hornet_08
κατοικοι-τσιφλικαδες επειδη δεν θελουν να γινει το σπιτι τους καδος σκουπιδιων...
Ηθελα να ξερα που τις σκεφτεστε αυτες τις αρλουμπες
:rotflmao: :rotflmao: εσυ αυτες τις αρλουμπες που βαζεις για υπογραφη που τις διαβασες:rotflmao: :rotflmao:
“οπλιστείτε και γίνετε βίαιοι, όμορφα βίαιοι, μέχρι όλα να ανατιναχτούν. Γιατί να θυμάστε ότι οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια εναντίον των προωθητών της ανισότητας, είναι απολύτως δικαιολογημένη μέσα στους αιώνες ατελείωτης βίας που έχουμε δεχθεί απ' αυτούς. Οπλιστείτε και πολεμήστε τη κρατική τρομοκρατία – κάψτε, συνωμοτήστε, σαμποτάρετε, και να είστε βίαιοι, όμορφα βίαιοι, φυσικά βίαιοι, ηθελημένα βίαιοι.”
η αναρχια μαθαινεται απο τα βιβλια?:lol: :lol: :bawl:
airpanos
09/01/2011, 19:33
Εσυ δλδ η λυση σου ειναι παράνομη χωματερή... σε σχέση με οργανωμενο χυτα ?
Αρα να μη πάμε μπροστά... να συνεχίσουμε στο ιδιο βιολι.. μια ανεξέλεγκτης χωματερης που δημιουργει περισσοτερα προβλήματα απο χυτα...
Ντάξει μάλλον απλά δε μπορεις να βρεις ενα καλυτερο επιχείρημα... οκ.. το δέχομαι :wave2:
Τι παρανομη χωματερη τι οργανωμενο χυτα το ενα και το αυτο ειναι,αλλωστε και η χωματερη που λειτουργει εδω οργανωμενη ειναι υπαρχουν μπουλντοζες που θαβουν τα σκουπιδια.αντιλαβου?
Τι παρανομη χωματερη τι οργανωμενο χυτα το ενα και το αυτο ειναι,αλλωστε και η χωματερη που λειτουργει εδω οργανωμενη ειναι υπαρχουν μπουλντοζες που θαβουν τα σκουπιδια.αντιλαβου?
Αυτές οι χωματερές που αναφέρεις, τις ίδιες ή και χειρότερες επιπτώσεις δεν έχουν στο περιβάλλον;
Κάτι πιο οργανωμένο, δεν θα είναι καλλίτερο;
airpanos
09/01/2011, 19:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrEvil
Αυτές οι χωματερές που αναφέρεις, τις ίδιες ή και χειρότερες επιπτώσεις δεν έχουν στο περιβάλλον;
Κάτι πιο οργανωμένο, δεν θα είναι καλλίτερο;
χυτα και καλο?δεν νομιζω:nono:
Για χυτυ ναι συμφωνοι και βεβαια με την επιβλεψη των ευρωπαιων και συμφωνα με τα στανταρ που εχουνε ορισει, παντως δεν το βλεπω για οργανωμενο αυτο που σχεδιαζουν εδω.
Αν δεν τους περασει στην κερατεα κινδυνευουν να χασουν τα 15 δις απο το εσπα και παει κατα διαολου ο προυπολογισμος,για αυτο αλλωστε ο εργολαβος ηρθε 12 η ωρα το βραδυ με συνοδεια απο κλουβες,με το ζορι να το κανουν μπο@ρδελο.
Επίσης μία στο τόσο τα καίνε κιόλας, οπότε γίνεται αυτόματα και επεξεργασία και ΧΥΤΥ
:bigcry: :bigcry: :bigcry:
airpanos
09/01/2011, 19:55
Επίσης μία στο τόσο τα καίνε κιόλας, οπότε γίνεται αυτόματα και επεξεργασία και ΧΥΤΥ
:bigcry: :bigcry: :bigcry:
:lol: :lol: :lol: ο ελληνας ειναι πατεντιαρης παντου μεχρι και στα σκουπιδια:wacko:
Hornet_08
09/01/2011, 19:59
α εσυ το εγραψες καμαρι μου ? Να προσφερεις το κτημα σου να να πεταω τα σκουπιδια μου να δουμε τι θα λες :D
airpanos
09/01/2011, 20:09
α εσυ το εγραψες καμαρι μου ? Να προσφερεις το κτημα σου να να πεταω τα σκουπιδια μου να δουμε τι θα λες :D
Αμα ειχα κιολας θα σου προσφερα:lol: :lol:
Για χυτυ ναι συμφωνοι και βεβαια με την επιβλεψη των ευρωπαιων και συμφωνα με τα στανταρ που εχουνε ορισει, παντως δεν το βλεπω για οργανωμενο αυτο που σχεδιαζουν εδω.
Αν δεν τους περασει στην κερατεα κινδυνευουν να χασουν τα 15 δις απο το εσπα
Προφανώς αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των υπολοίπων χωρών.
'Αλλωστε, αυτή η πτνανα η ΕΕ δεν πρέπει να είναι μόνο χρήμα (να παίρνουμε και να δίνουμε κ@λο), πρέπει να εξελιχθεί και σε μετάδοση τεχνογνωσίας.
Βέβαια το τελευταίο που αναφέρεις είναι η αχίλλειος πτέρνα μας ως νοοτροπία.... πως θα τα μασήσουμε.
Αλλά απ' το να τα κάνουμε πτάνα χωρίς σχέδιο, προτιμώ το με σχέδιο...
για να γνωρίζω που κ πόσο θα μας μπει.
Μάλλον τα εχεις μπερδέψει λιγο στο μυαλο σου.. :wave2:
airpanos
10/01/2011, 09:29
Μάλλον τα εχεις μπερδέψει λιγο στο μυαλο σου.. :wave2:
Ποια ειναι η διαφορα?
Ποια ειναι η διαφορα?
Α μάλιστα.....
notakos600
10/01/2011, 09:35
Ποια ειναι η διαφορα?
Στη παράνομη τα καίνε μήπως;
airpanos
10/01/2011, 09:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Α μάλιστα.....
οκ
airpanos
10/01/2011, 09:37
Στη παράνομη τα καίνε μήπως;
Συνηθως τα θαβουν,αλλα δεν ειναι εκει το θεμα.
notakos600
10/01/2011, 09:39
Συνηθως τα θαβουν,αλλα δεν ειναι εκει το θεμα.
Συνήθως τα καίνε αλλά ναι, δεν είναι εκεί το θέμα.
airpanos
10/01/2011, 09:48
Συνήθως τα καίνε αλλά ναι, δεν είναι εκεί το θέμα.
το θεμα ειναι οτι θελουν να φτιαξουν χυτα και οχι χυτυ οπως λενε το οποιο θα δεχεται τεραστιες ποσοτητες σκουπιδιων και θα πλουτισουν οι εργολαβοι,χαμενοι παλι θα ειμαστε εσυ και εγω.
Συνήθως τα καίνε αλλά ναι, δεν είναι εκεί το θέμα. :lol:
το θεμα ειναι οτι θελουν να φτιαξουν χυτα και οχι χυτυ οπως λενε το οποιο θα δεχεται τεραστιες ποσοτητες σκουπιδιων και θα πλουτισουν οι εργολαβοι,χαμενοι παλι θα ειμαστε εσυ και εγω.
Το θέμα ειναι οτι μάλλον ψάχνεις αφορμή για αντιπαράθεση σε οτι πει ο άλλος... ;)
Cpt. Haddock
10/01/2011, 09:56
Τι παρανομη χωματερη τι οργανωμενο χυτα το ενα και το αυτο ειναι [...]
Κοιτα, αν ειναι να λες τέτοια, καλυτερα πες, όπως σου είπε κι Βυρωνας μερικα ποστ πιο πριν "δε γουσταρω τα σκουπιδια σας και γουσταρω να πεταω χυμα στο υπεδαφος τα δικα μου σκατα"
Αμα δεν ξερεις τη διαφορά χωματερης με ΧΥΤΑ (και ΧΥΤΥ), λογικό ειναι να τη βγαζεις στη Λαυριου και να βριζεις τον εργολαβο
Αλλα, κλασσικα, παλι το πρόβλημα ειναι οτι εκει θα διαχειρίζεται το θεμα ιδιώτης και οχι ο καθε βλαχοδήμαρχος που κανει μπιζνα με τους διορισμους στον τομέα καθαριότητας
airpanos
10/01/2011, 09:58
Το θέμα ειναι οτι μάλλον ψάχνεις αφορμή για αντιπαράθεση σε οτι πει ο άλλος... ;)
οκ οτι πεις:beer: :beer:
airpanos
10/01/2011, 10:04
Κοιτα, αν ειναι να λες τέτοια, καλυτερα πες, όπως σου είπε κι Βυρωνας μερικα ποστ πιο πριν "δε γουσταρω τα σκουπιδια σας και γουσταρω να πεταω χυμα στο υπεδαφος τα δικα μου σκατα"
Αμα δεν ξερεις τη διαφορά χωματερης με ΧΥΤΑ (και ΧΥΤΥ), λογικό ειναι να τη βγαζεις στη Λαυριου και να βριζεις τον εργολαβο
Αλλα, κλασσικα, παλι το πρόβλημα ειναι οτι εκει θα διαχειρίζεται το θεμα ιδιώτης και οχι ο καθε βλαχοδήμαρχος που κανει μπιζνα με τους διορισμους στον τομέα καθαριότητας
Μα καλα τοσες φορες εγραψα οτι δεν θα φτιαξουν χυτυ αλλα χυτα και ξερω τη διαφορα,και ναι
δεν εχω κανενα συμφερον αλλα κανεις δεν θελει τα σκουπιδια διπλα του ουτε εγω ουτε εσυ συμφωνοι?
Ωραια το εγραψε κι ο μπαιρον,τωρα το τι θα γινει θα δειξει στην πορεια αντε και καλο πασχα γιατι ως τοτε μας βλεπω στη λαυριου.
Cpt. Haddock
10/01/2011, 10:05
Μα καλα τοσες φορες εγραψα οτι δεν θα φτιαξουν χυτυ αλλα χυτα και ξερω τη διαφορα[....]
Αφου ξέρεις τη διαφορά, πως λες οτι ειναι το ίδιο; :confused:
Θα μας τρελάνεις;
Θα μας τρελάνεις;
Μα το 'πε κι ο Δήμαρχος πολύ απλά : "Εδώ δεν θα έρθουν τα σκουπίδια των άλλων ποτέ"
Τι ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ, ΧΙΨΙ, ΧΟΧΟ, ΧΑΧΑ κλπ
Δεν ειναι εκεί το θέμα :winka:
airpanos
10/01/2011, 10:13
Θα μας τρελάνεις;
Ο zid εγραψε σε προηγουμενο ποστ οτι οργανωμενος χυτα -προσεχε-χυτα ειναι καλυτερος απο ανοιχτη χωματερη-χυτα παλι και εγω τον ρωταω που ειναι η διαφορα,δεν απανταει.Και τα δυο ειναι παρανομα βασει ευρωπαικων προδιαγραφων.
Το χυτυ δεν εχει καμια σχεση . τι διαολο κινεζικα τα γραφω?
Μα το 'πε κι ο Δήμαρχος πολύ απλά : "Εδώ δεν θα έρθουν τα σκουπίδια των άλλων ποτέ"
Δεν ειναι εκεί το θέμα :winka: Ετσι....
airpanos
10/01/2011, 10:16
Δεν ειναι εκεί το θέμα :winka:
Καλα αμα τους αποζημιωνανε για τα οικοπεδα να δεις για ποτε θα ανοιγαν το δρομο αλλα δεν το βλεπω.
Ο zid εγραψε σε προηγουμενο ποστ οτι οργανωμενος χυτα -προσεχε-χυτα ειναι καλυτερος απο ανοιχτη χωματερη-χυτα παλι και εγω τον ρωταω που ειναι η διαφορα,δεν απανταει.Και τα δυο ειναι παρανομα βασει ευρωπαικων προδιαγραφων.
Το χυτυ δεν εχει καμια σχεση . τι διαολο κινεζικα τα γραφω?
Ε μα αφου είναι ρε Πάνο δλδ πως να το κάνουμε η λέξη "παρανομη¨ πως βγηκε οτι πληρεί δλδ προυποθέσεις η κάποια στανταρντ η χωματερή?
airpanos
10/01/2011, 10:19
Ε μα αφου είναι ρε Πάνο δλδ πως να το κάνουμε η λέξη "παρανομη¨ πως βγηκε οτι πληρεί δλδ προυποθέσεις η κάποια στανταρντ η χωματερή?
Ρε φιλε και στα λιοσια παρανομη ειναι αλλα εκει δεν λενε τιποτα τουμπεκι κανουν,και καμια σχεση με αυτη εδω σε μεγεθος.
Ρε φιλε και στα λιοσια παρανομη ειναι αλλα εκει δεν λενε τιποτα τουμπεκι κανουν,και καμια σχεση με αυτη εδω σε μεγεθος.
και ύστερα ηρθε ο έρωτας....
:a3:
Καλα αμα τους αποζημιωνανε για τα οικοπεδα να δεις για ποτε θα ανοιγαν το δρομο αλλα δεν το βλεπω.
Βλέπουμε φως στο τουνελ....
Cpt. Haddock
10/01/2011, 10:26
Νομιζω οτι το θρεντ πρεπει να κλειδωθει, δεν εχει νοημα να συζητάμε....
airpanos
10/01/2011, 10:28
κλειδωστε το αφου εχετε δικιο :lol: :lol: :lol: :lol:
Ήρεμααααααααααααααααααααα
notakos600
10/01/2011, 10:50
Ήρεμααααααααααααααααααααα
:a014: :a014:
Hornet_08
10/01/2011, 10:51
Μην το διαβαζεις ρε καπτεν, θα ειναι σαν να κλειδωθηκε. :D
airpanos
10/01/2011, 10:53
Μην το διαβαζεις ρε καπτεν, θα ειναι σαν να κλειδωθηκε. :D
:nono: εισαι καλα? αμα δεν εχει δικιο ο καπτεν επιβαλλεται να κλειδωθει:lol: :lol:
Ρε πάνο, αφου δεν ξέρεις τι λες.
Δεν ξέρεις τι διαφορά έχει ένας ΧΥΤΑ απο μια παράνομη χωματερή, συνεχίζεις να λες άκυρα επιχειρήματα ενώ ο μοναδικός λόγος είναι ότι απλά δεν γουστάρετε τα σκουπίδια εκεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά σάλτσα και κακοφτιαγμένη κιόλας.
Εσείς δεν θέλετε ΧΥΤΑ, η χωματερή πρέπει να κλείσει, τα σκουπίδια σας να πάνε αλλού, οι άλλοι όμως να τα δεχτούν.
Επίσης σου είναι αδύνατον να καταλάβεις ότι το επιχείρημα "δεν γουστάρω τα σκουπίδια στα πόδια μου" απλά δεν στέκει σε σοβαρή συζήτηση. Είναι προσωπική σου/σας επιθυμία και δεν είναι επιχείρημα.
Cpt. Haddock
10/01/2011, 11:02
[...]
Απλα το θρεντ δεν βγαζει άκρη. Στο δεύτερο ποστ μου εδω σου επισήμανα το λαθος σου. 160 ποστ μετα συνεχίζεις να λες χωματερη=χυτα=χυτυ.
Η κουβέντα δεν προχωραει. Τουλάχιστον έχει wifi στη Λαυρίου; :rotflmao:
airpanos
10/01/2011, 11:11
Ρε πάνο, αφου δεν ξέρεις τι λες.
Δεν ξέρεις τι διαφορά έχει ένας ΧΥΤΑ απο μια παράνομη χωματερή, συνεχίζεις να λες άκυρα επιχειρήματα ενώ ο μοναδικός λόγος είναι ότι απλά δεν γουστάρετε τα σκουπίδια εκεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά σάλτσα και κακοφτιαγμένη κιόλας.
Εσείς δεν θέλετε ΧΥΤΑ, η χωματερή πρέπει να κλείσει, τα σκουπίδια σας να πάνε αλλού, οι άλλοι όμως να τα δεχτούν.
Επίσης σου είναι αδύνατον να καταλάβεις ότι το επιχείρημα "δεν γουστάρω τα σκουπίδια στα πόδια μου" απλά δεν στέκει σε σοβαρή συζήτηση. Είναι προσωπική σου/σας επιθυμία και δεν είναι επιχείρημα.
Για πηγαινε στη γερμανια και πες Χυτα να δεις αν ειναι παρανομο η οχι.
Επισης παρανομο ειναι μια μεταβαλλομενη εννοια ,οτι συμφερει το κρατος,να σου δωσω ενα παραδειγμα?
Τα φρουτακια που υποτιθεται οτι ηταν παρανομος τζογος μεχρι πριν λιγα χρονια ξαφνικα ξαναγιναν ''νομιμα''.
Απειρα τα παραδειγματα αν το ψαξεις.
Και καλως η κακως - καλως κατα τη γνωμη μου- ειμαστε παρανομοι κοντρα στην παρανομια του δηθεν κρατους.
airpanos
10/01/2011, 11:13
Απλα το θρεντ δεν βγαζει άκρη. Στο δεύτερο ποστ μου εδω σου επισήμανα το λαθος σου. 160 ποστ μετα συνεχίζεις να λες χωματερη=χυτα=χυτυ.
Η κουβέντα δεν προχωραει. Τουλάχιστον έχει wifi στη Λαυρίου; :rotflmao:
Εδω εχουμε οπτικες ινες ειμαστε πολυ μπροστα:smokin:
Cpt. Haddock
10/01/2011, 11:15
Εδω εχουμε οπτικες ινες ειμαστε πολυ μπροστα:smokin:
Ισα ρε, δεν εχετε τι να κανετε τα σκουπιδια σας και μου θετε και οπτικές ίνες
:lol:
airpanos
10/01/2011, 11:16
Ισα ρε, δεν εχετε τι να κανετε τα σκουπιδια σας και μου θετε και οπτικές ίνες
:lol:
Εσεις δεν ξερετε τι να τα κανετε και τα στελνετε απο δω στους αρβανιτες :a22: :a22:
Cpt. Haddock
10/01/2011, 11:20
Εσεις δεν ξερετε τι να τα κανετε και τα στελνετε απο δω στους αρβανιτες :a22: :a22:
Εμεις ξερουμε μια χαρα. Γι' αυτο φτιαχνουμε ΧΥΤΥ σ' εσας. :smokin:
airpanos
10/01/2011, 11:36
Εμεις ξερουμε μια χαρα. Γι' αυτο φτιαχνουμε ΧΥΤΥ σ' εσας. :smokin:
Αμα ξερατε θα φτιαχνατε ΧΥΤΥ πρωτα στο χωριο σας και μετα σε μας.
ΟΚ, αντιλαμβάνομαι ότι δεν θέλετε ΧΥΤΥ, ΧΥΤΑ κλπ δίπλα σας.... Λογικό....
Αλλά τώρα έγινε.... τι να κάνουμε; Λυπάμαι χάσατε (χωρίς να παίξετε κιόλας) αλλά εδώ μεσα δεν θα βγάλεις ακρη.
Μπορείς να σπαταλήσεις ενέργεια ίσως σε άλλα φόρα που ασχολούνται με παρόμοια θέματα.
airpanos
10/01/2011, 11:51
ΟΚ, αντιλαμβάνομαι ότι δεν θέλετε ΧΥΤΥ, ΧΥΤΑ κλπ δίπλα σας.... Λογικό....
Αλλά τώρα έγινε.... τι να κάνουμε; Λυπάμαι χάσατε (χωρίς να παίξετε κιόλας) αλλά εδώ μεσα δεν θα βγάλεις ακρη.
Μπορείς να σπαταλήσεις ενέργεια ίσως σε άλλα φόρα που ασχολούνται με παρόμοια θέματα.
Σιγουρα ,αλλα αν δε βγαζω σε αυτο το φορουμ ακρη 1 time σε αλλα δε βγαζω 1000 times.
Aπλα ηθελα να το αναφερω επειδη ως θεμα θαβεται απο τα ιδιωτικα καναλια.
Cpt. Haddock
10/01/2011, 11:54
Για εξήγησέ μου λοιπον πώς και πού θα φτιαχτει ενας ΧΥΤΥ για το Δ. Αθηναίων :winka:
(και μετα παμε στους ομορους δημους, Γαλατσίου, Ν.Ιωνιας, Ψυχικου, Μοσχατου κλπ κλπ)
airpanos
10/01/2011, 12:06
Για εξήγησέ μου λοιπον πώς και πού θα φτιαχτει ενας ΧΥΤΥ για το Δ. Αθηναίων :winka:
(και μετα παμε στους ομορους δημους, Γαλατσίου, Ν.Ιωνιας, Ψυχικου, Μοσχατου κλπ κλπ)
Τωρα μου βαζεις δυσκολα.
Κατ΄αρχην η αποσταση και μονο των 40 + χιλιομετρων απο το κεντρο ως εδω δεν ειναι λιγο μακρυα?
Και οχι ενας, αλλα να φτιαχτουν 5-6 τετοιοι χωροι τουλαχιστον και μετα το συζηταμε.
blackrose
10/01/2011, 12:17
καπτεν αυτο που εχω καταλαβει εγω,απο σηζητησεις με την κολλητη μου που ζει 22χρονια στην κερατεα, ειναι οτι στο ΧΥΤΥ δεν λενε οχι, με λιγα λογια λενε αυτο που παραθετω παρακατω.
υ.γ οχι οτι δεν παιζουν και ολα τα αλλα που εχετε αναφερει παραπανω, με αποζημειωσεις,κ.τλ
«Μας επιβάλλουν λύσεις που είναι ξεπερασμένες σε όλη την Ευρώπη», επισημαίνει ο Χρήστος Μπογιατζόγλου, πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στον (προ "Καλλικράτη") Δήμο Κερατέας. «Δεν σχεδιάζουν μια συνολική διαχείριση των απορριμμάτων, με διαλογή από την πηγή, με ανακύκλωση, αλλά απλώς έρχονται και φυτεύουν έναν ΧΥΤΑ, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο τεύχος δημοπράτησης του έργου. Το σκουπίδι έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα για τους εργολάβους, οι οποίοι θέλουν να βγάλουν κέρδος στις πλάτες μας. Ε, όχι, δεν πρόκειται να το δεχθούμε».
Συναντήσαμε και τον νέο δήμαρχο Λαυρεωτικής, Κώστα Λεβαντή, ο οποίος κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «με τον ίδιο τσαμπουκά που επιβάλλει σήμερα τα νέα μέτρα, επιχειρεί να επιβάλει και τον ΧΥΤΑ στην περιοχή μας. Η ιστορία αυτή κρατάει χρόνια. Είχαμε καταθέσει πρόταση για ολοκληρωμένη διαχείριση στους 8 δήμους που αποτελούν σήμερα τον δήμο Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, και ενώ είχα λάβει διαβεβαίωση απ’ την ίδια τη Βάσω Παπανδρέου ότι θα υλοποιηθεί η πρότασή μας, έρχονται σήμερα να κάνουν ό,τι θέλουν, χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας. Απευθύνω ξανά έκκληση να φύγουν τα ΜΑΤ και τα μηχανήματα και να κάτσουμε στο τραπέζι του διαλόγου».
κολατε στις λεξεις.χυτα,χυτυ.
ξερετε τη διαφορα?
και αν την ξερετε πιστευει κανενας οτι θα δημιουργηθει χυτυ ?
ας πει εστω και ενας ναι να γελασω πρωινιατικα!ελα ηλια πεσ το και μετα πηγαινε στο joker!!! :lol: :lol:
Cpt. Haddock
11/01/2011, 03:00
[...]Και οχι ενας, αλλα να φτιαχτουν 5-6 τετοιοι χωροι τουλαχιστον και μετα το συζηταμε.
Μα δε θα φτιαχτεί ένας. 3 έχουν χωροθετηθεί :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackrose
«Μας επιβάλλουν λύσεις που είναι ξεπερασμένες σε όλη την Ευρώπη», επισημαίνει ο Χρήστος Μπογιατζόγλου, πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στον (προ "Καλλικράτη") Δήμο Κερατέας..]
:winka:
Cpt. Haddock
11/01/2011, 03:03
Επι του πιεστηρίου :lol:
Συμβούλιο της Επικρατείας
Εδωσε το «πράσινο φως» για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα
Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011 [ 19:31 ]
Το πράσινο φως έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη συνέχιση κατασκευής της «Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων» στη θέση «Βραγόνι» της Κερατέας (Λαυρεωτική) σε έκταση 154 στρεμμάτων.
Ειδικότερα, το Τμήμα Αναστολών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ’ αριθμ. 31/2011 απόφασή του απέρριψε την αίτηση του Δήμου Κερατέας που ζητούσε να αναιρεθεί η από 30.7.2009 υπουργική απόφαση με την οποία παρατάθηκε μέχρι 30.10 2013, η διάρκεια ισχύος των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή εγκατάστασης αποβλήτων στην Κερατέα.
Ο Δήμος υποστηρίζει ότι η εφαρμογή της υπουργικής απόφασης θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της Κερατέας και στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.
Παράλληλα, επισημαίνει ο Δήμος ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη του άρθρου 33 Ν. 3164/2003 με την οποία εγκρίθηκε η Β’ φάση σχεδιασμού της διαχείρισης αποβλήτων της περιφέρειας Αττικής στην οποία στηρίχθηκε η αρχική έγκριση περιβαλλοντικών όρων και καθορίστηκαν ως κατάλληλες για τη Νοτιοανατολική Αττική οι θέσεις «Βραγόνι» Κερατέας και «Λατομεία Κυριακού» Κρωπίας.
Ακόμη, ο Δήμος αναφέρει ότι η περιοχή της Κερατέας έχει πληγεί από τις πυρκαγιές των τελευταίων ετών, ενώ επισημαίνει επίσης ο Δήμος, ότι η περιοχή κατασκευής της εγκατάστασης βρίσκεται εντός των ορίων της Λαυρεωτικής η οποία έχει κηρυχθεί ήδη από το 1980 ως αρχαιολογικός χώρος.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας (πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος Κ. Μενουδάκος και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Κατερίνα Σακελλαροπούλου) απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Δήμου Κερατέας.
Για ορισμένους από αυτούς επισημαίνεται ότι έχουν κριθεί ήδη κατά το παρελθόν (όπως περί αντισυνταγματικότητας Ν. 3164/2003) με παλαιότερες αποφάσεις του ΣτΕ, ενώ για άλλους (όπως είναι περί αρχαιοτήτων) αναφέρεται ότι δεν έχουν προστεθεί νεότερα στοιχεία που να ανατρέπουν τις παλαιότερες αποφάσεις του δικαστηρίου.
Μάλιστα στην απόφαση γίνεται ειδική αναφορά στο από 20.12.2010 έγγραφο της περιφέρειας Αττικής προς το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο αναφέρεται στην προειδοποίηση του τομέα περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης(Οκτώβριος 2010), ύστερα από καταδικαστική απόφαση της χώρας μας από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Αναλυτικότερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε ως τελευταία προθεσμία αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων την 31η Δεκεμβρίου 2010, μετά την πάροδο της οποίας θα ακολουθήσει νέα καταδικαστική απόφαση για την Ελλάδα.
Έτσι, το Συμβούλιο της Επικρατείας «σταθμίζοντας αφενός τις επιπτώσεις του έργου ενόψει του χαρακτήρα της επίμαχης έκτασης και των δεδομένων της ευρύτερης περιοχής και αφετέρου τους λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν τη δημιουργία οργανωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων, άγεται στην κρίση ότι δεν συντρέχει λόγος αναστολής εκτελέσεως της προσβαλλόμενης πράξεως» (υπουργικής απόφασης).
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=377198&dt=10/01/2011#ixzz1Ai3ot79y
Operater
11/01/2011, 03:11
ιστορία του 2003...
Τωρα μου βαζεις δυσκολα.
Κατ΄αρχην η αποσταση και μονο των 40 + χιλιομετρων απο το κεντρο ως εδω δεν ειναι λιγο μακρυα?
Και οχι ενας, αλλα να φτιαχτουν 5-6 τετοιοι χωροι τουλαχιστον και μετα το συζηταμε.
Πανος τι πίνεις και δε μας δίνεις?:bigcry:
Πριν κανα 2 σελιδες διαφωνουσες οταν σου έγραψα το ιδιο μου ειπες οτι εινα και ουτοπική η σκέψη μου... :lol:
airpanos
11/01/2011, 07:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
κολατε στις λεξεις.χυτα,χυτυ.
ξερετε τη διαφορα?
και αν την ξερετε πιστευει κανενας οτι θα δημιουργηθει χυτυ ?
ας πει εστω και ενας ναι να γελασω πρωινιατικα!ελα ηλια πεσ το και μετα πηγαινε στο joker!!! :lol: :lol:
:beer: :beer: Πες τα ανθρωπε μου!! Μερικοι δεν θελουν να το καταλαβουν με τιποτα ομως.
Cpt. Haddock
11/01/2011, 07:01
Μερικοι δεν θελουν να το καταλαβουν με τιποτα ομως.
Εισαι κι εσυ μεσα σ' αυτους όμως :lol:
airpanos
11/01/2011, 07:05
Πανος τι πίνεις και δε μας δίνεις?:bigcry:
Ασετον με διαλυτικο νιτρου.
Πριν κανα 2 σελιδες διαφωνουσες οταν σου έγραψα το ιδιο μου ειπες οτι εινα και ουτοπική η σκέψη μου... :lol:
Εσυ πινεις ληγμενα ομως γιατι πιστευεις οτι το κρατος θα την εφαρμοσει.
airpanos
11/01/2011, 07:13
Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΣτΕ...
Η αίτηση αναστολής εργασιών ζητήθηκε από το δήμο Κερατέας,
έως ότου εκδικαστούν οι δύο προσφυγές που εκρεμούν στο ΣτΕ
(Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων 12.01.2011 και Απαλοτριώσεις 06.06.2011).
Αν η πολιτεία και το δικαστήριο ήθελαν να εκτοκτονώσουν την κατάσταση,
θα αποφάσιζαν την αναστολή των εργασίων.
Απόφαση που θα συμφωνούσε με την ήδη εκδικασμένη υπόθεση
από το Ειρηνοδικείο Λαυρίου, η οποία διατάσσει την αναστολή των εργασιών.
Η σημερινή απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ
αφορά την κύρια δίκη της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου 2011.
Η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής, θα αναβληθεί κατόπιν αιτήματος της εισηγήτριας, με την αιτολογία ότι δεν είναι έτοιμη.
Η υπόθεση θα εκδικαστεί το πιο πιθανό, τον Ιούνιο του 2011. Συνεπώς κι αυτό το θέμα παραμένει ανοικτό.
Μέχρι τότε, εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου,
η οποία έχει απαγορεύσει να ξεκινήσει οποιοδήποτε έργο στην περιοχή.
Η παραπληροφόρηση και η σπουδή των έγκυρων τηλεοπτικών διαύλων
να μεταδώσουν την είδηση ότι τάχα ξεκινούν τα έργα,
εκφράζει τη βαθύτερη επιθυμία για έναρξη των έργων, των εργολάβων-
καναλαρχών και των υποτακτικών τους, ανεξάρτητων δημοσιογράφων...
Έχετε στείλει τα ΜΑΤ, δεν εφαρμόζετε τις δικαστικές αποφάσεις,
παραπληροφορείτε...
Υ.Γ.- Η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ μας δικαιώνει για άλλη μια φορά,
γιατί μιλάει για ΧΥΤΑ.
Οι κυρίες στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ μίλησαν για ΧΥΤ.
Να είστε σίγουρες ότι σε λίγο καιρό δεν θα μιλάτε ούτε για Χ.
Θαυμάστε ρεπορτάζ και παραπληροφόρηση,
μέχρι και το γράφημα με τα μπλόκα είναι λάθος.
Αλήθεια πως συνεχίζει κάποιος κάτι που δεν έχει καν ξεκινήσει; Ντροπή σας κορίτσια και ΟΥΣΤ!!!
Εσυ πινεις ληγμενα ομως γιατι πιστευεις οτι το κρατος θα την εφαρμοσει.
Αυτο το συμπέρασμα απο που το έβγαλες πριν η μετά το ασετον?:bigcry:
Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΣτΕ...
Η αίτηση αναστολής εργασιών ζητήθηκε από το δήμο Κερατέας,
έως ότου εκδικαστούν οι δύο προσφυγές που εκρεμούν στο ΣτΕ
(Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων 12.01.2011 και Απαλοτριώσεις 06.06.2011).
Αν η πολιτεία και το δικαστήριο ήθελαν να εκτοκτονώσουν την κατάσταση,
θα αποφάσιζαν την αναστολή των εργασίων.
Απόφαση που θα συμφωνούσε με την ήδη εκδικασμένη υπόθεση
από το Ειρηνοδικείο Λαυρίου, η οποία διατάσσει την αναστολή των εργασιών.
Η σημερινή απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ
αφορά την κύρια δίκη της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου 2011.
Η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής, θα αναβληθεί κατόπιν αιτήματος της εισηγήτριας, με την αιτολογία ότι δεν είναι έτοιμη.
Η υπόθεση θα εκδικαστεί το πιο πιθανό, τον Ιούνιο του 2011. Συνεπώς κι αυτό το θέμα παραμένει ανοικτό.
Μέχρι τότε, εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου,
η οποία έχει απαγορεύσει να ξεκινήσει οποιοδήποτε έργο στην περιοχή.
Η παραπληροφόρηση και η σπουδή των έγκυρων τηλεοπτικών διαύλων
να μεταδώσουν την είδηση ότι τάχα ξεκινούν τα έργα,
εκφράζει τη βαθύτερη επιθυμία για έναρξη των έργων, των εργολάβων-
καναλαρχών και των υποτακτικών τους, ανεξάρτητων δημοσιογράφων...
Έχετε στείλει τα ΜΑΤ, δεν εφαρμόζετε τις δικαστικές αποφάσεις,
παραπληροφορείτε...
Υ.Γ.- Η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ μας δικαιώνει για άλλη μια φορά,
γιατί μιλάει για ΧΥΤΑ.
Οι κυρίες στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ μίλησαν για ΧΥΤ.
Να είστε σίγουρες ότι σε λίγο καιρό δεν θα μιλάτε ούτε για Χ.
Θαυμάστε ρεπορτάζ και παραπληροφόρηση,
μέχρι και το γράφημα με τα μπλόκα είναι λάθος.
Αλήθεια πως συνεχίζει κάποιος κάτι που δεν έχει καν ξεκινήσει; Ντροπή σας κορίτσια και ΟΥΣΤ!!!
Κόψε το ασετόν γρήγορα..... :lol:
airpanos
11/01/2011, 07:21
και ύστερα ηρθε ο έρωτας....
:a3:
Οταν δε μας συμφερει να απαντησουμε κανουμε την παλαβη ε?
Cpt. Haddock
11/01/2011, 07:32
Ρε Πανο... :sick:
Οταν δε μας συμφερει να απαντησουμε κανουμε την παλαβη ε?
Το κείμενο που έβαλες θα μας παλαβώσει τελείως... άντε διάβασε την απόφαση του ΣΤε και μην εισαι τοσο ευκολοπιστος σε οτι βρίσκεις στο net.... :wave2:
airpanos
11/01/2011, 07:43
http://www.oxistoxyta.gr/
Ας διευκρινίσουμε ότι, αντίθετα απ'ό,τι μεταφέρει μερίδα ΜΜΕ, οι κάτοικοι δεν αντιδρούν στα "τυφλά", αλλά ζητούν την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών διαχείρισης στερεών αποβλήτων, με έμφαση στην ανακύκλωση στην πηγή και την πρόληψη, όπως άλλωστε απαιτεί και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Έτσι, η αντίδραση αφορά τη σπασμωδικότητα της Πολιτείας, η οποία καταδικάζει την Ανατολική Αττική χωρίς να δίνει λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών. Μπορείτε να πληροφορηθείτε περισσότερα για τις θέσεις των κατοίκων και άλλων φορέων διαβάζοντας τις προτάσεις μας για τη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων και στις ενότητες "Προτάσεις" και "Σχετικά άρθρα".
*
ήδη καταστράφηκε ο Σαρωνικός. Τώρα έχει σειρά ο Ευβοϊκός;
Ειδικά για την Αττική, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, "η ποιότητα των υδάτων του Σαρωνικού κρέμεται από μία κλωστή και... κινδυνεύει να νεκρωθεί" ολόκληρος ο Κόλπος, λόγω της μόλυνσης από το ΧΥΤΑ των Λιοσίων.
Cpt. Haddock
11/01/2011, 07:55
Δε μΕ λες ρε Πανο. Απο αυτες τις προτάσεις που τόσο ωραία (και τζάμπα) τις γράφουν στο αντικειμενικο site oxistoxyta.gr, τις έχει εφαρμόσει κανένας σπιτι του, δλδ στην πηγη;
:lol: :rotflmao: :lol:
Θες να μας πεις οτι ο Ευβοϊκος δεν καταστρεφεται απο τις χωματερές στις οποίες τα σκουπιδια απλα εναποθέτοναι και παρασερνονται απο τις βροχες (όταν δεν καιγονται), αλλα θα καταστραφει απο το ΧΥΤΑ(Υ)
Οκ....
Κοιτα, ειναι απλό. Δεχομαι να πεις "Δε θελω τα σκατα σας, φατε τα". Το να προσπαθεις να το διανθίσεις με περιβαλλοντικα επιχειρήματα ομως, δε βγαινει.
Σε λιγο θα θυμιζει εκεινον τον τυπο πριν πολλα χρονια στο Χορτιατη που γινόταν φασαρίες για να μή γινει το ρανταρ προσεγγισης και κραδαινε ενα μαδημενο κοτόπουλο φωναζοντας οτι έγινε έτσι απο την ακτινοβολία :lol:
:wave2: :beer: :wave2:
Εχετλαίος
11/01/2011, 08:01
Η αλήθεια είναι (ιδίαν πείραν) ότι δεν έχω δει ΧΥΤΑ του οποίου οι μεμβράνες συγκράτησης στραγγισμάτων να είναι μη περατές και τα μαυροζούμια να μην καταλήγουν σε υδροφόρο ορίζοντα.
ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ και @@
Ένα εργοστάσιο όπου θα λειτουργούσαν και οι 5 δομές ανακύκλισης και κομποστοποίησης έφτανε και παράφτανε ανά 100χιλ κατοίκους
:mad:
Cpt. Haddock
11/01/2011, 08:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
[...]Ένα εργοστάσιο όπου θα λειτουργούσαν και οι 5 δομές ανακύκλισης και κομποστοποίησης έφτανε και παράφτανε ανά 100χιλ κατοίκους
Αν δεν ξεκινησει απο την πηγη (=σπιτι) δε γινεται τιποτα.... :sick:
Εχετλαίος
11/01/2011, 08:07
Δεν στο ξανάπα; Έπαέ ούλοι μαζώνουμε και πάμε στους μπλε-κίτρινους κάδους σαν τρελλοί.
Αυτοί στο εργοστάσιο, όταν φρακάρει το σύστημα, τα υπόλοιπα εκείνης της ημέρας τα πετούνε χύμα-φούντω στον παρακείμενο ΧΥΤΑ.
Την ανακύκλισή μου μέσα!
airpanos
11/01/2011, 08:16
Δε μΕ λες ρε Πανο. Απο αυτες τις προτάσεις που τόσο ωραία (και τζάμπα) τις γράφουν στο αντικειμενικο site oxistoxyta.gr, τις έχει εφαρμόσει κανένας σπιτι του, δλδ στην πηγη;
:lol: :rotflmao: :lol:
Θες να μας πεις οτι ο Ευβοϊκος δεν καταστρεφεται απο τις χωματερές στις οποίες τα σκουπιδια απλα εναποθέτοναι και παρασερνονται απο τις βροχες (όταν δεν καιγονται), αλλα θα καταστραφει απο το ΧΥΤΑ(Υ)
Οκ....
Κοιτα, ειναι απλό. Δεχομαι να πεις "Δε θελω τα σκατα σας, φατε τα". Το να προσπαθεις να το διανθίσεις με περιβαλλοντικα επιχειρήματα ομως, δε βγαινει.
Σε λιγο θα θυμιζει εκεινον τον τυπο πριν πολλα χρονια στο Χορτιατη που γινόταν φασαρίες για να μή γινει το ρανταρ προσεγγισης και κραδαινε ενα μαδημενο κοτόπουλο φωναζοντας οτι έγινε έτσι απο την ακτινοβολία :lol:
:wave2: :beer: :wave2:
Οκ καπτεν σεβαστη η αποψη σου,αλλα για πηγαινε το καλοκαιρι να κανεις μπανιο στον αλιμο και ελα μετα απο εδω στην κακη θαλασσα δασκαλειο και τα ρεστα να δεις τη διαφορα.
Αμα φτιαξουνε το χυτα ετσι θα γινει κι απο εδω.
Τι μας λες ρε κάπτεν? Η πηγή προτιμά τα ρέματα λέμε, αποστράγγιση στον υδροφόρο ορίζοντα και στο ποτήρι τους, κάψιμο για να εμπλουτίσουμε την ατμόσφαιρα και ότι περισσέψει απο τα μαυροζούμια στην θάλασσα για να τα μοιράσουμε με όλους τους δήμους του Ευβοϊκού...
Και μετά μιλάμε για περιβαλλοντικά επιχειρήματα...
Cpt. Haddock
11/01/2011, 08:22
Οκ καπτεν σεβαστη η αποψη σου,αλλα για πηγαινε το καλοκαιρι να κανεις μπανιο στον αλιμο και ελα μετα απο εδω στην κακη θαλασσα δασκαλειο και τα ρεστα να δεις τη διαφορα.
Αμα φτιαξουνε το χυτα ετσι θα γινει κι απο εδω.
Πολυ απλοϊκο το παραδειγμα και αποσιωπάς πολλους άλλους παραγοντες. Ειλικρινα, το οτι για την (όποια) κακή ποιότητα της θαλασσας στον Αλιμο φταίει ο ΧΥΤΑ Λιοσίων, ειναι καινοφανες επιχείρημα.
Τζαμπα βγαιναμε με το Δημόκριτο για θαλάσσιες μετρήσεις τόσα χρονια στην Κυνόσουρα, και στα Περιστέρια. Στα Λιοσια έπρεπε να παμε :lol: