PDA

View Full Version : Ειναι ιδέα μου....

typhoon
17/12/2010, 18:20
ή αρχίζουν και φαίνονται σημάδια της κρίσης στην αγορά μεταχειρισμένων?

Ο λόγος είναι κάμποσες αγγελίες μοτοσυκλετών που βλέπω τελευταία με πολύ ριγμένες τις τιμες τους και πολύ συζητησιμους ιδιοκτήτες.

Θα μου πείς πάντα αυτό ίσχυε έτσι κι αλλιώς, κάποιος που είχε ανάγκη σκότωνε την τιμή του για άμεσο χρήμα.

Απλά νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι σκοτώνουν τις τιμές των μοτοσυκλετών τους μπας και φύγουν.

Ειδικά τα μεγάλα (χιλιάρια) μάλλον θα πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να αγοράσουν κουβά με βαζελίνη να τους βγεί οικονομικότερα!(μη βαράτε ρε κι εγώ χιλιάρι πουλάω και δεν έχει χτυπήσει κάν το τηλέφωνο κοντά 2 μήνες τωρα!)

Ενώ τα σκουτερόπαπα φεύγουν αλλιώς.
Επίσης παρατηρώ πολύ restoring τελευταία.
Οτι παλιαντζουρα έχει ο καθένας μας θα την ανακατασκευάζει και θα κυκλοφορούμε μ αυτά στο δρόμο ώς άλλοι mad max!

Και μη χειρότερα παίδες...

notakos600
17/12/2010, 18:27
Δυστυχώς όλα μα όλα θα κυλούν πλέον με αργότερους ή και καθόλου ρυθμούς...

antsoar
17/12/2010, 18:51
Τώρα που έψαχνα μηχανάκι έπεσα πάνω σε πολύ κόσμο που μου έλεγε το εξείς

"Το δίνω για να ξεπληρώσω το χρέος στη τράπεζα":sad: :rolleyes: :yuck:

EVI
18/12/2010, 06:38
η αγορα ειχε παρει λαθος δρομο απο πριν , που αγορασαν μοτοσυκλετες ανθρωποι που δεν ηταν μοτοσυκλετιστες...οταν ακουγαν τα 2πλασια λεφτα για 2λαστιχα απο οτι για 4 αυτοκινητου , η οταν βλεπαν οτι δεν μπορουσαν να τις οδηγησουν τις ''σκοτωναν'' με αποτελεσμα να χανεις πολλα λεφτα με το που εβαζες το κλειδι.

Τωρα ειδικα που απολυθηκαν παρα πολλοι και σε αλλους μειωθηκαν τα εσοδα , τα εξοδα δεν βγαινουν με τιποτα και φευγει αυτο που ''δεν χρειαζετε'' οσο - οσο.

Εγω που χρωσταω το δανειο της μηχανης στη τραπεζα και εχω να πληρωσω 2 μηνες δοσεις τωρα με πηραν απο την τραπεζα και μου ειπαν να παω να κανω διακανονισμο η να παγωσω τις δοσεις για καποιο καιρο.... το εχουν καταλαβει και αυτοι οτι δεν θα παρουν φραγκο και σου λεει απο το τπτ δωσε ΟΤΙ εχεις....

SVX
18/12/2010, 07:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από typhoon

Οτι παλιαντζουρα έχει ο καθένας μας θα την ανακατασκευάζει και θα κυκλοφορούμε μ αυτά στο δρόμο ώς άλλοι mad max!

:a08: :a08: :a08:

219830

airpanos
18/12/2010, 08:11

Και μη χειρότερα παίδες... [/B][/QUOTE]

Kαι που ειναι το κακο σε αυτο?:wacko:

Εχει ενδιαφερον να πηγαινεις με 100 και να ψαχνεις αν κουδουνιζει ο 'καλα' βιδωμενος
μαρσπιες η εχεις ξεχασει να σφιξεις καμια βιδα στο σταυρο οποτε με το πρωτο αποτομο
φρεναρισμα η δεξια μπουκαλα να ανεβει 2 ποντους.:rotflmao:

typhoon
18/12/2010, 09:02
Εγω που χρωσταω το δανειο της μηχανης στη τραπεζα και εχω να πληρωσω 2 μηνες δοσεις τωρα με πηραν απο την τραπεζα και μου ειπαν να παω να κανω διακανονισμο η να παγωσω τις δοσεις για καποιο καιρο.... το εχουν καταλαβει και αυτοι οτι δεν θα παρουν φραγκο και σου λεει απο το τπτ δωσε ΟΤΙ εχεις....

Αν το χουν καταλάβει λεει!Ειδικά αν με το δάνειο είχες πάρει μεταχειρισμένη μηχανή τρέμουν μπας και τους αφήσεις με το μαρσπιέ στο χέρι!

Πχ αν είχες πάρει προπερσι(08) κάνα ΧΤΧ (07 μοντέλο) με 5.500? τώρα και να σου το πάρουν δε πρόκειται να βγάλουν πάνω απο 3.500? στο πλειστηριασμό.

Και ποιός να το πάρει δηλαδή?
Αντε και στο πήρε η τράπεζα, ποιός έχει μετρητά σήμερα να τα σκάσει για μια τέτοια ευκαιρία?

Κι αυτός που έχει δηλαδή κρατιέται, ξέρω γω σου λεει, αμα παει 2? η βενζίνη (που θα πάει) και το 600 πολύ είναι.
Ασε που τότε θα πέσουν κι αλλο οι τιμές και κανείς δε θα πέρνει.

Λοιπόν παιδιά φυλάξτε σα κόρη οφθαλμου τα παπιοσκούτερα γιατί προβλέπεται να χρυσοπουλιούνται στο κοντινό μέλλον!

Ασχετο, όσον αφορά τις ανακατασκευές πάντως αυτά που μ αρέσουν είναι όσα γίνεται κανονική αναπαλαίωση και παραμένουν κατα το δυνατό "γνήσια".
Τα υπόλοιπα καγκουριάσματα,βαψίματα και τιμονιάσματα προσωπικά με αφήνουν ασυγκίνητο, αλλά ως γνωστόν περι ορέξεως...

BLACKGAS
18/12/2010, 09:22
Εντάξει το πράγμα φαινότανε:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=100248&perpage=15&pagenumber=3

Που θα πάει δεν ξέρω:(

PortisHead
18/12/2010, 09:57
Δανεια δεν δινουν ευκολα οι τραπεζες πλεον για αγορα καινουργιου , οποτε στρεφονται πολλοι στα μεταχειρισμενα.
Μεταχειρισμενο , σημαινει συνήθως , λεφτα μετρητοις.

ε....7 και 8 χιλιαρικα μετρητα...λιγοι εχουν πλεον.
Αυτοι που εχουν , εχουν και παραπανω και παν για φρεσκο πραμα.
Οποτε οι τιμες στην αγορα μεταχειρισμενου , πρεπει να ειναι τετοιες να μπορει ο αλλος να πληρωσει μετρητοις.

Αρα το ποσο των 4000 χιλιαδων για μετρητα πιστευω πως ειναι το οριο.
:wave2:

typhoon
18/12/2010, 12:14
Αρα το ποσο των 4000 χιλιαδων για μετρητα πιστευω πως ειναι το οριο.

Εξαρτάται για τι μιλάμε,αφού άλλη τιμή έχει το ον οφ 5ετίας(των 7.000?) άλλη το σουπερσπορ το περυσινό (των 15.000?) και φυσικά η κατάστασή τους

Γενικά δε μπορείς να θέσεις όριο στη τιμή πώλησης.

Πάντως αυτή τη στιγμή με 4 χιλιάρικά ζεστά χτυπάς πολύ κάλες ευκαιρίες!

Και βέβαια στα μεταχειρισμένα μόνο με μετρητά μιλάς γιατί οι τράπεζες δε δίνουν μια.

Gandalf dr685sm
18/12/2010, 15:25
Γενικά η αγορά πάσης φύσεως οχημάτων έχει πέσει πάρα πολύ. Η αγορά ενός Ι.Χ. πάντα ήταν πολυτέλεια και δυστυχώς ελάχιστοι το γνώριζαν. Δεν είναι δα και πολύ μεγάλο το διάστημα που αγόραζαν οχήματα και στο πρώτο μεγάλο service τους που έφτανε κανά 500αρι στα Ι.Χ και κανά 300-400αρι στις μηχανές πούλαγαν ή αντάλλαζαν για νεότερο μοντέλο.

Πλέον αυτά τέρμα. Όσο για δάνεια ... ούτε λόγος .. μόνο μέχρι μικρά ποσά και υπό τον όρο οτι θα δώσεις και μια καλή προκαταβολή στο ποσό απο δικά σου χρήματα όπως ήταν και τις εποχές της δεκαετίας του 90.

Θα έλεγα πάντως οτι είναι το μικρότερο κακό της κρίσης αυτό... υπάρχουν άλλα πολύ σοβαρότερα προβλήματα που αγγίζουν ακόμα και καθημερινές ανάγκες επιβίωσης.

dimr1
21/12/2010, 14:27
Χωρίς ιδιαίτερους συναισθηματισμούς, η αγορά μοτοσυκλέτας πιστεύω θα κάνει μεγάλη διόρθωση.
Από τη στιγμή που ενδεχομένως καταλήξουμε κοντά σε μισθούς Βουλγαρίας, μπορεί αυτά που βλέπουμε να είναι το πρώτο βήμα αλλαγής της πορείας της μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα, κατά την τελευταία 20ετία. :sick:

toyar
21/12/2010, 14:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από typhoon
ή αρχίζουν και φαίνονται σημάδια της κρίσης στην αγορά μεταχειρισμένων?

Ο λόγος είναι κάμποσες αγγελίες μοτοσυκλετών που βλέπω τελευταία με πολύ ριγμένες τις τιμες τους και πολύ συζητησιμους ιδιοκτήτες.

Θα μου πείς πάντα αυτό ίσχυε έτσι κι αλλιώς, κάποιος που είχε ανάγκη σκότωνε την τιμή του για άμεσο χρήμα.

Απλά νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι σκοτώνουν τις τιμές των μοτοσυκλετών τους μπας και φύγουν.

Ειδικά τα μεγάλα (χιλιάρια) μάλλον θα πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να αγοράσουν κουβά με βαζελίνη να τους βγεί οικονομικότερα!(μη βαράτε ρε κι εγώ χιλιάρι πουλάω και δεν έχει χτυπήσει κάν το τηλέφωνο κοντά 2 μήνες τωρα!)

Ενώ τα σκουτερόπαπα φεύγουν αλλιώς.

Και μη χειρότερα παίδες...

γουστάρω να ξαναγίνει αντρικό το άθλημα:p
τα παλια χρόνια που δεν υπήρχαν φράγκα και κυκλοφορούσα με ρημάδια σε κάθε φανάρι έσκυβα να ακούσω τι χτυπάει, κοιταγα μην τρέχουν λάδια, νερά κλπ
τώρα με το cbf η μόνη επαφή είναι όταν ανοίγεις την τάπα να βάλεις βενζίνη

SVX
21/12/2010, 15:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από toyar
γουστάρω να ξαναγίνει αντρικό το άθλημα:p
τα παλια χρόνια που δεν υπήρχαν φράγκα και κυκλοφορούσα με ρημάδια σε κάθε φανάρι έσκυβα να ακούσω τι χτυπάει, κοιταγα μην τρέχουν λάδια, νερά κλπ
τώρα με το cbf η μόνη επαφή είναι όταν ανοίγεις την τάπα να βάλεις βενζίνη

πως φαινεται ανθρωπος που δεν εχει αγορασει Aprilia ή KTM ... :wacko:

ernti
21/12/2010, 18:56
Τι κρίση ρε παιδιά?

Περιγραφή

einai 18 xronon manisio xroma stin pena..plirofories sto til h timi einai akatevati se ka8e fanari mu to zhtane akoma kai pio polla lefta...
:rotflmao:

typhoon
22/12/2010, 07:01
einai 18 xronon manisio xroma stin pena..plirofories sto til h timi einai akatevati se ka8e fanari mu to zhtane akoma kai pio polla lefta...

Καλά αυτά είναι γραφικότητες. Αμα δεις οι περισσότεροι που θέλουν να το πουλήσουν, στην αγγελία τους όλο και την ρίχνουν.

Πχ ξεκινανε 5.000€ ακατέβατα
Μετά 5.000 συζητησιμη αμα δε θελει ο αγοραστής τα εξτρα.
Μετά 4.800 παιδιά δε παει παρακάτω.
4.700 σκότωμα,τ αφεντικό τρελάθηκε,πάρε κόσμε!
4.500 τελευταία προσφορά αλλιώς πάει σε εμπορο κλπ κλπ κλπ

Καλά ειδικά τα εξτρά εκεί είναι που τα βάζεις στον π...αγο. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που είναι εμπορικά και μπαίνουν σε διάφορες μηχανές (πχ τελικά ή μπαγκαζιέρες) τα υπόλοιπα (ζελατίνες,γκιπάκια,καλύματα,μανέτες,γκαζιέρες κ.α.) πιστευω ότι δε προσφέρουν ιδιαιτέρως στην ελκυστικότητα της αγγελίας.

Αλλο να έχεις κάνει τα σέρβις του πρόσφατα ας πούμε, να έχεις αλλάξει λαστιχάκια ή αλυσιδογράναζα (λογω χλμ) κι άλλο να έχεις ενα κατεβατό με "βελτιώσεις" τιμόνια,μανέτες,μαρσπιέ,αλυσιδογράναζα κλπ

Φίλε έχει πέσει το μηχανάκι? Οχι ρε ποτέ, τα έχω αλλάξει επειδή είμαι ψείρας και γουστάρω.
Καλά...τα μαμά τα έχεις? εεεε οχι τα έχω δώσει σ ενα φιλαράκι που είχε το ίδιο μηχάνάκι κι έπεσε και δεν είχε να το φτιάξει και και και...

toyar
22/12/2010, 08:15
η πλάκα είναι ότι όλα τα μηχανάκια που πουλιούνται δεν έχουν πέσει ποτέ:cry:
φαίνεται ότι αυτά που πέφτουν μετά δεν γουστάρει κανείς να τα πουλήσει:rotflmao: :rotflmao:

ernti
22/12/2010, 12:34
Όλες μα ΟΛΕΣ,φυλλάσονται σε κλειστά γκαράζ σκεπασμένες,δεν έχουν πέσει ούτε από τη στέκα,και τις πουλάει κοπέλλα..
Ειδικά για τα σουπερ σπορτ,πίστα δεν έχουν δει ούτε στο όνειρό τους,
λες και θα πάθει η μήτρα τους άμα μπούνε,και δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ μέσα στη πόλη.
Το τρέιλερ το'χουνε για να τις πάνε και να τις φέρνουνε από τα καφέ.

dimr1
22/12/2010, 14:03
Άσε που στην Ελλάδα αγοράζουν μοτοσυκλέτες μόνο γιατροί, δικηγόροι και καθηγητές.:D

Red Rider
23/12/2010, 09:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimr1
Άσε που στην Ελλάδα αγοράζουν μοτοσυκλέτες μόνο γιατροί, δικηγόροι και καθηγητές.:D

Kαι ναυτικοι:hypnotize