View Full Version : Nordkapp - Trip Planning
Και πανω που δειλα δειλα αρχιζαμε τα σχεδιακια μας για Nordkapp για το καλοκαιρι που μας ερχεται πεφτει μπροστα μου αυτο...και φτου κι απ την αρχη !@#$%^&
http://i1019.photobucket.com/albums/af312/s_gogos/a.jpg
http://i1019.photobucket.com/albums/af312/s_gogos/b.jpg
http://i1019.photobucket.com/albums/af312/s_gogos/c.jpg
http://i1019.photobucket.com/albums/af312/s_gogos/d.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=ip2CouGwMNw
Εεεεε
Ενταξει το γ@μησα λιγακι αλλα πραγματικα αναθεωρησα πολλααααα πραγματα!!!
Ισως ολες αυτες οι δυσκολιες που φανταζομαστε για ενα τετοιο ταξιδι να ειναι μονο στο μυαλο μας τελικα...
αντε ... και στην τσεπη μας
Λοιπον και λιγα περι του σχεδιου τωρα...
Ατομα: 2 (εγω+1φιλαρακι)
Μηχανες: vespa px200 + vespa gts300
Ημερες: 25~27
Το ολο θεμα δεν το εχουμε δουλεψει και πολυ περα απ'τα ταξιδιωτικα που εχουμε διαβασει στο moto.gr...
Ιδανικο θεωρουμε το να καταφερουμε να το κανουμε ολο το ταξιδι οδικως δλδ μονο με τα μηχανακια και να μην μπουμε σε καραβι κτλ.
Τουτεστιν να περασουμε ή απο Ρωσσια ή απο "αριστερα" Δανια, Σουηδια, Νορβηγια ή και τα δυο :winka: ...
Cpt. Haddock
21/12/2010, 03:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από s_gogos
:eyepop:
:D ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ:D
Ας ξεκινησει λοιπον αυτη η "υγειης" ανταλλαγη αποψεων που περιμενω καιρο τωρα...
Cpt. Haddock
21/12/2010, 03:30
:D ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ:D
Ας ξεκινησει λοιπον αυτη η "υγειης" ανταλλαγη αποψεων που περιμενω καιρο τωρα...
25 μέρες καναμε εμεις με πιο γρήγορα μηχανακια και πηραμε και καραβι (δεν καναμε το γύρο της Ρωσιας)
Ξαναδες λιγο το πλάνο σου :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
25 μέρες καναμε εμεις με πιο γρήγορα μηχανακια και πηραμε και καραβι (δεν καναμε το γύρο της Ρωσιας)
Ξαναδες λιγο το πλάνο σου :winka:
E, μπορεί οι βέσπες να έχουν καλύτερο μουαγέν :lol: :lol: :lol:
Cpt. Haddock
21/12/2010, 03:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
E, μπορεί οι βέσπες να έχουν καλύτερο μουαγέν :lol: :lol: :lol:
Και αυτονομία :bawl: :lol: :rotflmao:
costas81
21/12/2010, 03:39
[B]Λοιπον και λιγα περι του σχεδιου τωρα...
/B]
:rolleyes:
Λεμε να δεθουμε με σχοινια στις σελες και να μην κατεβουμε μεχρι να πατησουμε Νορντκαπ...
Cpt. Haddock
21/12/2010, 03:44
Λεμε να δεθουμε με σχοινια στις σελες και να μην κατεβουμε μεχρι να πατησουμε Νορντκαπ...
Ναι, καλα όλα αυτα, τι αυτονομια εχετε;
Επίσης, ο σκοπος ειναι να πατε νορντκαπ ή θελετε να δειτε και λιγο απο φιορδ?
Κοιταξε επειδη δεν ξερουμε τι θα αντιμετωπισουμε ειπαμε να παρουμε και γνωμες απο εδω μεσα για να προσγειωθουμε - ενημερωθουμε καλυτερα...
Να σου πω τη δικη μου αποψη...Δεν παω για τουρισμο...κακα τα ψεματα ειναι ενα "βιτσιο" η οπως θελεις πες το, να βγαλω οσα περισσοτερα χιλιομετρα μπορω με τη βεσπουλα μου, χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι θελω να σκοτωθω στο δρομο.
Βασικος κανονας νομιζω ειναι το οτι κατσει, εχοντας βεβαια ενα αρχικο πλανο.
Μουσεια, μνημεια, αξιοθεατα πλην ελαχιστων εξαιρεσεων εννοειται πως δεν υπαρχουν δυστυχως.
Η καλυτερα δεν παω για τουρισμο και διακοπες οπως το εννοει το 90% του κοσμου...
Αυτο που κανω για μενα ναι ειναι τουρισμος και διακοπες...!
Οσο για την αυτονομια (~145χλμ) δεν νομιζω πως σε καμια περιπτωση ειναι ανασταλτικος παραγωντας!
Cpt. Haddock
21/12/2010, 04:01
Οσο για την αυτονομια (~145χλμ) δεν νομιζω πως σε καμια περιπτωση δεν ειναι ανασταλτικος παραγωντας!
Aνασταλτικος δεν ειναι, απλα σου ρίχνει τη μουαγιέν, οποτε πρεπει να το λαβεις υποψη στο σχεδιασμο σου.
Τωρα, το να πας Νορβηγία και να μη δεις φιορδ ειναι κριμα, το λιγοτερο.
Aνασταλτικος δεν ειναι, απλα σου ρίχνει τη μουαγιέν, οποτε πρεπει να το λαβεις υποψη στο σχεδιασμο σου.
Τωρα, το να πας Νορβηγία και να μη δεις φιορδ ειναι κριμα, το λιγοτερο.
Μπορεί να μην θέλουν ροματζάδες οι άνθρωποι ρε συ....
:smokin:
Μήπως το logo στις 2 φωτό που έβαλες, προϊδεάζει για την κατάληξη?
stonkolo & mlksbikers.com ?? :confused: :look: :confused:
219973
Ακουμε δρομολογια...να ανοιγουν οι χαρτες σιγα σιγα!!!!
Ρε συ τι ειναι αυτα;;;
Τωρα τα προσεξα...λες;;;
Μπααα...αυτοι κατι θα ξερουν.
Cpt. Haddock
21/12/2010, 04:13
Ακουμε δρομολογια...να ανοιγουν οι χαρτες σιγα σιγα!!!!
3 με 4 ταξιδιωτικα για πανω εχει στο φορουμ, διαβασε, παρε ιδέες και παρε χαρτη :D
Το ολο θεμα δεν το εχουμε δουλεψει και πολυ περα απ'τα ταξιδιωτικα που εχουμε διαβασει στο moto.
Ιδανικο θεωρουμε το να καταφερουμε να το κανουμε ολο το ταξιδι οδικως δλδ μονο με τα μηχανακια και να μην μπουμε σε καραβι κτλ.
Τουτεστιν να περασουμε ή απο Ρωσσια ή απο "αριστερα" Δανια, Σουηδια, Νορβηγια ή και τα δυο :winka: ...
Απο Ρωσσια,ξανασκεφτειτε το...εως και να το αποριψετε,κατα την ταπεινη μου αποψη:) :)
Ρε συ τι ειναι αυτα;;;
Τωρα τα προσεξα...λες;;;
Μπααα...αυτοι κατι θα ξερουν.
Μήπως είναι σημάδι?
Λέω ΄γω τώρα....:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από J.T.R
Απο Ρωσσια,ξανασκεφτειτε το...εως και να το αποριψετε,κατα την ταπεινη μου αποψη:) :)
Για πες, για πες...
Αυτος ειναι ο στοχος μας...τωρα τι θα καταφερουμε ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο.
219974
Cpt. Haddock
21/12/2010, 04:35
Για πες, για πες...
Αυτος ειναι ο στοχος μας...τωρα τι θα καταφερουμε ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο.
Να σΕ πω ρε μαστορα. Αυτον τον στοχο τον εχεις υπολογίσει σε χιλιομετρα; Ετσι, στο περιπου :wave2:
Επίσης, ετσι δε βλεπεις σχεδον τιποτα απο τα καλα της Νορβηγίας
Στο πολυ περιπου...γυρω στα 10.000χλμ μου βγαινει...τοοοοοσο εξω πεφτω;
Φιλαράκι..... ταξίδι στο πολύ περίπου 10.000 χλμ δεν γίνεται....
Την τελευταία φορά έγραψε ένα τέτοιο ο Ιουλιο Βερν αλλά και πάλι είχε στόχο τις 20 μέρες.
Cpt. Haddock
21/12/2010, 04:48
...τοοοοοσο εξω πεφτω;
αναλογα, εαν το υπολογισες με το ματι, με το googlemaps, με χαρακα ή ριχνοντας ζάρια
αναλογα, εαν το υπολογισες με το ματι, με το googlemaps, με χαρακα ή ριχνοντας ζάρια
Παρέβλεψες ότι η χάραξη της διασδρομής εγινε σε MSPaint :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cpt. Haddock
21/12/2010, 04:53
Παρέβλεψες ότι η χάραξη της διασδρομής εγινε σε MSPaint :lol:
Παλι καλα δε λες; :bawl:
Ελα σοβαρευτειτε μεγαλοι ανθρωποι:p ...10.000χλμ ειναι με το ειπε ενας φιλος που ανεβαινει καθε Σαββατοκυριακο και το ειδα και στο βιαμιτσελεν ντοτ κομ!
Για πες, για πες...
Εχεις πμ
:)
Ελα σοβαρευτειτε μεγαλοι ανθρωποι:p ...10.000χλμ ειναι με το ειπε ενας φιλος που ανεβαινει καθε Σαββατοκυριακο και το ειδα και στο βιαμιτσελεν ντοτ κομ!
Αμα είναι να το γυρίσουμε στην πλάκα.....
road spirit
21/12/2010, 05:43
Για πες, για πες...
αφού δεν βάζεις στο πλάνο την νότιο-ανατολική Νορβηγία, χάνεις ότι ωραίο έχει να σου δείξει αυτή η χώρα οπότε μπορείς να την αγνοήσεις και να το πάρεις απο Σουηδία, είναι πολύ πιο σύντομα.
βέβαια, δεν το συνιστώ γιατί θα κόψετε φλέβες απο τη βαρεμάρα
αυτό το πλάνο πάντως είναι γύρω στα 12.000 χλμ... εκτός και αν πάτε μόνο ευθεία, παντού ευθεία και όλο ...ευθεία
:lol:
Οσο για την αυτονομια (~145χλμ) δεν νομιζω πως σε καμια περιπτωση ειναι ανασταλτικος παραγωντας! Στα ενδότερα της Σουηδίας μπορεί να είναι. Υπήρξε μέρα που τα ρεζερβουάρ μας έμειναν για αρκετή ώρα στη ρεζέρβα και δεν είχαμε δει ανοικτό βενζινάδικο, μιλάμε για πάνω απο 200 χλμ...
Και πανω που δειλα δειλα αρχιζαμε τα σχεδιακια μας για Nordkapp για το καλοκαιρι που μας ερχεται πεφτει μπροστα μου αυτο...και φτου κι απ την αρχη !@#$%^&
...
..
..
http://www.youtube.com/watch?v=ip2CouGwMNw μη τρελένεσαι με τους τύπους στο βίντεο. Το ταξίδι το έκαναν με πλήρη υποστήριξη, αυτοκίνητα τους ακολουθούσαν με όλα τα απαραίτητα σε περίπτωση ανάγκης, και επιπλέον πήραν ειδική άδεια για να προσεγγίσουν το νόρντκαπ τέτοια εποχή, χάρην φιλανθρωπικού σκοπού...
blueangel
21/12/2010, 11:55
Φιλαράκι ως εκεί που δεν παίρνει όμως!!!!!!!!!!!!!!Αυτά που θές να διασχίσεις είναι τουλάχιστον μια 20άρα αλέ ρετούρ και η χάραξη που έχεις κάνει για Νορβηγία απλά βλέπεις τα ελαχιστότατα που μπορεί να σου δείξει αυτή η χώρα...:sick: Ξανασκέψου το και καλό κουράγιο στα χιλιόμετρα:wave2:
Φορτώστε τα βεσπίνια και κάντε την χωρίς πολλά-πολλά . Κάντε το ΤΩΡΑ που μπορείτε , δέν ξέρετε αν ποτέ θα μπορέσετε να ξανακάνετε στήν ζωή σας ενα τόσο ωραίο ταξίδι ,γεμάτο εικόνες απο τοπία αγνωστα για τα δικά μας δεδομένα , τα δεδομένα στην ζωή μας αλλάζουν συνεχώς , γιά αυτό σας λέω : TΩΡΑ που σας παίρνει και μπορείτε μάγκες.Τα χιλιόμετρα σίγουρα είναι πολλά αλλά θα είναι ΖΩΝΤΑΝΑ χιλιόμετρα ,ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ .εναν καλό εξοπλισμό , μερικά αναλώσιμα για τα βεσπίνια και αντε γεια:beer: :beer:
blackbusa
21/12/2010, 15:34
το ενδεχομενο να κανετε φορτωτικη απο Γερμανια για Ελλαδα (η και αναποδα) τα μηχανακια και να γυρισετε αεροπορικως το εχεις σκεφτει???και δικη σας επιστροφη με αεροπλανο...πιο οικονομικο πρεπει να ειναι...και χρονο κερδιζεις...αλλωστε να διασχεισεις την Γερμανια μεσω ΕΟ ειναι απο τα πιο βαρετα...
παντως η μερες που λες δεν νομιζω να βγαινουν...
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από G/S
Φορτώστε τα βεσπίνια και κάντε την χωρίς πολλά-πολλά . Κάντε το ΤΩΡΑ που μπορείτε , δέν ξέρετε αν ποτέ θα μπορέσετε να ξανακάνετε στήν ζωή σας ενα τόσο ωραίο ταξίδι ,γεμάτο εικόνες απο τοπία αγνωστα για τα δικά μας δεδομένα , τα δεδομένα στην ζωή μας αλλάζουν συνεχώς , γιά αυτό σας λέω : TΩΡΑ που σας παίρνει και μπορείτε μάγκες.Τα χιλιόμετρα σίγουρα είναι πολλά αλλά θα είναι ΖΩΝΤΑΝΑ χιλιόμετρα ,ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ .εναν καλό εξοπλισμό , μερικά αναλώσιμα για τα βεσπίνια και αντε γεια:beer: :beer:
Φιλε G/S ετσι οπως τα λες, τα βλεπουμε κι εμεις τα πραγματα!
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
το ενδεχομενο να κανετε φορτωτικη απο Γερμανια για Ελλαδα (η και αναποδα) τα μηχανακια και να γυρισετε αεροπορικως το εχεις σκεφτει???και δικη σας επιστροφη με αεροπλανο...πιο οικονομικο πρεπει να ειναι...και χρονο κερδιζεις...αλλωστε να διασχεισεις την Γερμανια μεσω ΕΟ ειναι απο τα πιο βαρετα...
παντως η μερες που λες δεν νομιζω να βγαινουν...
Φιλε blackbusa κατα την αποψη μας ετσι χανεται ενα μεγαλο μερος απ'την μαγεια του ταξιδιου.
Και οχι γιατι θελουμε ντε και καλα να διασχισουμε τη Γερμανια για παραδειγμα, αλλα γιατι φτανοντας απο Γερμανια - Ελλαδα αεροπορικως
θα 'χουμε χασει χιλιαδες εικονες απο Τσεχια, Σλοβακια, Ουγγαρια, Σερβια κλπ τις οποιες σχεδιαζουμε να διασχισουμε!Κια εκτος απ'τις εικονες αυτες, χανουμε κι ενα αλλο μεγαλο στοιχημα με τον εαυτο μας.Το να γυρισουμε σπιτια μας και μετα απο χρονια να λεμε οτι πηγαμε οδικως με τις βεσπες μας στο Νορτνκαπ (τουλαχιστον με τον τροπο που σκεφτομαστε εμεις, ειναι μεγαλο στοιχημα :lol: ).Και σιγουρα με αυτο που λεω, σε καμια περιπτωση, δεν θελω να απαξιωσω ολους αυτους που για να φτασουν στον προορισμο τους χρησιμοποιησαν τρενο, πλοιο, αεροπλανο και ουτε επισης υπονοω πως εχασαν κατι απ'το ταξιδι τους!Όπως τη βρίσκει ο καθένας...
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
αφού δεν βάζεις στο πλάνο την νότιο-ανατολική Νορβηγία, χάνεις ότι ωραίο έχει να σου δείξει αυτή η χώρα οπότε μπορείς να την αγνοήσεις και να το πάρεις απο Σουηδία, είναι πολύ πιο σύντομα.
βέβαια, δεν το συνιστώ γιατί θα κόψετε φλέβες απο τη βαρεμάρα
αυτό το πλάνο πάντως είναι γύρω στα 12.000 χλμ... εκτός και αν πάτε μόνο ευθεία, παντού ευθεία και όλο ...ευθεία
Βλέπω ότι όλοι αναφέρουν το νοτιοανατολικό κομάτι της Νορβηγίας!Πέραν των φιόρδ, τόσο πολύ υστερεί η υπόλοιπη Νορβηγία;Εάν σου έλεγα να μου προτείνεις κάποια κομάτια της Νορβηγίας τα οποία τα θεωρείς πραγματικά must see ποια θα μου έλεγες;
road spirit
23/12/2010, 05:30
Βλέπω ότι όλοι αναφέρουν το νοτιοανατολικό κομάτι της Νορβηγίας!Πέραν των φιόρδ, τόσο πολύ υστερεί η υπόλοιπη Νορβηγία;Εάν σου έλεγα να μου προτείνεις κάποια κομάτια της Νορβηγίας τα οποία τα θεωρείς πραγματικά must see ποια θα μου έλεγες;
σου παραθέτω απάντηση μου σε ίδια ερώτηση απο το ταξιδιωτικό :
η συντομότερη διαδρομή για ανέβα-κατέβα είναι η Σουηδία τόσο γεωμετρικά αν το δείς στο χάρτη όσο και επι της ουσίας. Έχει και ψηλότερα όρια ταχύτητας απο τις 2 γείτονες χώρες.
Σε 12-14 μέρες βγαίνει ως ironbutt αλλά δεν θα δείς απολύτως τίποτα!
Το τι είναι must see είναι θέμα υποκειμενικό. Πχ για μένα δεν έπαιζε να δω πόλεις (oslo, bergen κλπ)... δεν μου λέει κάτι. Θέλω επαρχιακό δρόμο και αξιοθέατα της φύσης. Για κάποιον άλλον οι πόλεις της Νορβηγίας και τα μουσεία τους μπορεί να αποτελεί το νο 1 αξιοθέατο...
Επί των δικών μου προτιμήσεων λοιπόν, must see είναι ... αυτά που είδαμε :lol: + άλλα τόσα που δεν είδαμε. Έχω μια λίστα με τουλάχιστον άλλα 10 σημεία στη Νορβηγία που ήθελα να δω. Αυτό σημαίνει χοντρικά άλλες 8-10 μέρες επιπλέον αυτών που κάναμε :bigcry:
και συνεχίζω με must see για ταξίδι λιγότερων ημερών απο το δικό μας
lysefjord και ένα εκ των preikestolen ή pulpit rock (και τα 2 θέλουν πεζοπορία)
geirangerfjord & trollstigen
aurlandvegen και aurlandfjord
οροπέδιο hardangervidda (αυτό δεν το κάναμε)
τα Lofoten αλλά με λίγη παραπάνω εξερεύνηση και όχι ξεπέτα όπως το κάναμε εμείς...
αυτά ως must see που βγαίνουν σε 8 μέρες (οι υπόλοιπες για το πήγαινε-έλα) και επειδή για να πας σε αυτά αναγκαστικά θα κινηθείς επαρχιακό θα δεις και άλλα ωραία :smokin:
έξτρα αυτών που είδαμε εμείς, σημεία που ήθελα να πάω:
η τεράστια δίνη salstrumen (έξω απο το Bodo)
o δρόμος 17 αντί του Ε6, από το Trondheim ως το Bodo
το ναυάγιο του Murmansk σε ένα νησί κοντά στο Tromso
το Tromso, ίσως η μοναδική πόλη που θα ήθελα να μπεί στο πρόγραμμα ("Παρίσι του Βορρά")
ίσως αργότερα θυμηθώ και άλλα [/B]
να προσθέσω εδώ ότι όποιος επιλέξει τον δρόμο 17 αντί του Ε6 απο το Trondheim ως το Bodo κάνει μια πολύ καλύτερη διαδρομή αλλά χάνει το αξιοθέατο με το ορόσημο για το πέρασμα του αρκτικού κύκλου στη Mo I Rana.
John Steed
23/12/2010, 11:47
Αυτά είναι!!!
Σας παραδέχομαι!
Αν είχα τα φράγκα θα ερχόμουνα κι εγώ με το παπάκι μου!!!!
:beer: :beer: :beer:
Τι εγινε ρε παιδια ειμαστε ξανα στον αερα;;;
ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!
Αυτες τις μερες περιεργαζομασταν τους χαρτες και καταληξαμε σε κατι τετοιο (φυσικα αυτα τα σχεδια ειναι παρα πολυ αισιωδοξα γιατι ειναι τα αρχικα...πολυ πιθανον να πεσει αρκετο delete!!!)
Θεσσαλονίκη - Nordkapp (http://www.viamichelin.com/web/Routes?&dtmDeparture=02/07/2011&isAvoidFrontiers=true&intOneCountryCheck=true&intItineraryType=1&isAvoidLNR=true&isAvoidPeage=false&isAvoidVignette=false&isFavoriseAutoroute=false&strVehicle=0&carbCost=1.5&autoConso=6.8&routeConso=5.6&villeConso=6.0&dtmDeparture=02/07/2011&distance=km&devise=1.0|EUR&indemnite=0.10&caravaneHidden=false&vh=MOTO&strStartLocid=3cM0dSQzBjVGhlc3NhbG9uw61raTAwMDAwY05EQXVOak01TVRRPWNNakl1T1RRME5UST0=&strDestLocid=3cM05PUjA4Tm9yZGthcHAwMDAwMGNOekV1TVRZNE5UZz1jTWpVdU56Z3lNakU9&strStep1Locid=3cM1BPTDA2S3Jha8OzdzAwMDAwY05UQXVNRFUxTVRjPWNNVGt1T1RJM05Eaz0=&strStep2Locid=3cM1JVUzBmU2Fua3QtUGV0ZXJidXJnMDAwMDBjTlRrdU9UTTNOemM9Y016QXVNekV5TXprPQ==&strStep3Locid=3cM0ZJTjA5Um92YW5pZW1pMDAwMDBjTmpZdU5EazNNRE09Y01qVXVOekkwTnpRPQ==) ~ 4700km ~ 10 - 12 μερες
Nordkapp - Θεσσαλονίκη (http://www.viamichelin.com/web/Routes?&dtmDeparture=06/01/2011&isAvoidFrontiers=false&intOneCountryCheck=false&intItineraryType=1&isAvoidLNR=false&isAvoidPeage=false&isAvoidVignette=false&isFavoriseAutoroute=false&strVehicle=0&carbCost=1.3&autoConso=6.8&routeConso=5.6&villeConso=6.0&dtmDeparture=06/01/2011&distance=mi&devise=1.0|EUR&indemnite=0&caravaneHidden=false&vh=CAR&strStartLocid=3cM05PUjA4Tm9yZGthcHAwMDAwMGNOekV1TVRZNE5UZz1jTWpVdU56Z3lNakU9&strDestLocid=3cM0dSQzBjVGhlc3NhbG9uw61raTAwMDAwY05EQXVOak01TVRRPWNNakl1T1RRME5UST0=&strStep1Locid=3cM05PUjA3TG9mb3RlbjAwMDAwY05qZ3VNVE00T1RJPWNNVE11TkRjMU9EZz0=&strStep2Locid=3cM05PUjA3U29nbmRhbDAwMDAwY05qRXVNakk1T0RVPWNOeTR4TURBNE1RPT0=&strStep3Locid=3cM05PUjA5U3RhdmFuZ2VyMDAwMDBjTlRndU9UWTBOREk9Y05TNDNNall5Tmc9PQ==&strStep4Locid=3cM05PUjA0T3NsbzAwMDAwb05Ua3VPVE0wTXpjMU9UazVPVGs1T1RnMm9NVEF1TnprME9USTFNREF3TURBd01E QTI=&strStep5Locid=3cM0ROSzA3S29sZGluZzAwMDhIYXJ0ZXZlajBjTlRVdU5URXhNamt4b09TNDBNalUxTXpZNU9UazVPVGs1T1RF PQ==) ~ 6150km ~ 10 - 12 μερες
Ειμαστε ολοι αυτια για προτασεις, υποδειξεις, συμβουλες για οτιδηποτε αφορα το ταξιδι!
Μερη τα οποια κατα τη γνωμη σας δεν πρεπει να προσπερασουμε χωρις να τα δουμε, μερη που καλο θα ηταν να αποφυγουμε, συμβουλες για ανταλλακτικα που πρεπει να εχουμε μαζι μας και γενικοτερα οποιοδηποτε σχολιο... :thankyou2:
Υ.Γ. και οι χορηγοι ευπροσδεκτοι...
Απ'οτι βλεπω τα links που εδωσα δεν λειτουργουν...αν μπορει να βοηθησει κανενας:confused:
Πολυ χονδρικα κατι τετοιο εχουμε στο μυαλο μας...
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=el&msa=0&ll=55.875311,33.222656&spn=66.63022,149.0625&z=3&msid=204865052912258006857.00049942a5fc657fa2377
Να ανεβουμε απο Α.Πετρουπολη και να κατεβουμε απο αριστερα.
η συντομότερη διαδρομή για ανέβα-κατέβα είναι η Σουηδία τόσο γεωμετρικά αν το δείς στο χάρτη όσο και επι της ουσίας. Έχει και ψηλότερα όρια ταχύτητας απο τις 2 γείτονες χώρες.
Σε 12-14 μέρες βγαίνει ως ironbutt αλλά δεν θα δείς απολύτως τίποτα!
Το τι είναι must see είναι θέμα υποκειμενικό. Πχ για μένα δεν έπαιζε να δω πόλεις (oslo, bergen κλπ)... δεν μου λέει κάτι. Θέλω επαρχιακό δρόμο και αξιοθέατα της φύσης. Για κάποιον άλλον οι πόλεις της Νορβηγίας και τα μουσεία τους μπορεί να αποτελεί το νο 1 αξιοθέατο...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οταν λες σε 12-14 μερες βγαινει σε ποια ακριβως διαδρομη αναφερεσαι;
Απο Νordkapp εως που;;;
Παντως αν κρινω απο το προπερσινο ταξιδιωτικο (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=89262) σου απ'το οποιο εγινε copy-paste στο gps :lol: τα γουστα μας δεν διαφερουν...
Επισης σκεπτομενος μια συμβουλη ενος φιλου που με τη μηχανη του εχει γυρισει σχεδον ολη την Ευρωπη, λεω να αφιερωσουμε περισσοτερο χρονο στη Νορβηγια που ειναι τοσο μακρια μας και δεν θα μας δωθει ευκολα η ευκαιρια να την ξαναεπισκεφτουμε!
ΣΩΣΤΆ ρούχα
μερικά ανταλλακτικά
1 μπετονι για βενζίνα
μπόλικα ευρω
και
ξεκινάτε
όπου και να φτάσετε, θα είναι μαγκιά.!
ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!
Μην πτοειστε απο τιποτε!!!
Καντε ονειρα μονον ετσι θα επιβιωσουμε...τσαμπα ειναι!!!!!!!
Εγω παντως εχω πει στον εαυτο μου πως και με αδεια τσεπη αυτο το ταξιδι θα το κανω :wave2:
Τωρα η Vespa θα με παει;;;Εγω θα την παω;;;Ποιος ξερει...
magelanos
09/01/2011, 11:23
Η γνωμη μου ειναι να αφιερωσετε περισσοτερο χρονο στον τελικο προορισμο που ειναι η ΝΟΡΒΗΓΙΑ. Ανεβειτε απο οσο δυνατον το συντομο κομματι του ταξιδιου, και συγουρα ξεχαστε ΡΩΣΙΑ εντελος χασιμο χρονου και μην ξεχνατε οτι θελει βιζα, και αρκετη ταλαιπωρια στα συνωρα της χωρας αυτης.. :beer:
road spirit
10/01/2011, 04:44
Οταν λες σε 12-14 μερες βγαινει σε ποια ακριβως διαδρομη αναφερεσαι;
Απο Νordkapp εως που;;;
Παντως αν κρινω απο το προπερσινο ταξιδιωτικο (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=89262) σου απ'το οποιο εγινε copy-paste στο gps :lol: τα γουστα μας δεν διαφερουν...
Επισης σκεπτομενος μια συμβουλη ενος φιλου που με τη μηχανη του εχει γυρισει σχεδον ολη την Ευρωπη, λεω να αφιερωσουμε περισσοτερο χρονο στη Νορβηγια που ειναι τοσο μακρια μας και δεν θα μας δωθει ευκολα η ευκαιρια να την ξαναεπισκεφτουμε!
12-14 μέρες μετρώντας απο Ανκόνα : Ιταλία-Αυστρία-Γερμανία μόνο απο autobahn - Σουηδία, καρφί πάνω χωρίς να πας σε μεγάλες πόλεις ... Επιστροφή το ίδιο ή και απο Νορβηγία αλλά μόνο μέσω του Ε6, κανένα επαρχιακό. Βέβαια, το πλεονέκτημα των αυτοκινητόδρομων το χάνεις με τη βέσπα (δεν έχεις υψηλές μουαγέν) και επιπλέον έχετε αφετηρία Θεσσαλονίκη οπότε αλλάζει ο συλλογισμός ...
Για το τελευταίο, συμφωνώ απόλυτα για τη Νορβηγία, εξάλλου το έγραψα και σε προηγούμενο ποστ. Θα δώσεις βαρύτητα στη νότιο-ανατολική χώρα
(και όταν πάτε με το καλό, να σου δώκω μια παραγγελία γιατί κάτι μου λείπει απο πάνω :lol: )
John Steed
10/01/2011, 04:47
... (υψηλές μουαγέν) ...
Οι υψηλές μουαγιέν που διαθέτει η βέσπα, τί είναι????:confused:
Συγγνώμη κιόλας αλλά είμαι λίγο άσχετος....:cry:
road spirit
10/01/2011, 04:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
Οι υψηλές μουαγιέν που διαθέτει η βέσπα, τί είναι????:confused:
Συγγνώμη κιόλας αλλά είμαι λίγο άσχετος....:cry: δεν έχει υψηλές μουαγέν, το διόρθωσα :lol:
μέση ταχύτητα ταξιδιού, ή μέση ωριαία αν προτιμάς αν και δεν είναι ακριβώς το ίδιο
Cpt. Haddock
10/01/2011, 05:14
[...](και όταν πάτε με το καλό, να σου δώκω μια παραγγελία γιατί κάτι μου λείπει απο πάνω :lol: ):wave2:
Κι εκεινα τα αυτοκόλλητα Polarcirkelen που τόσο άδοξα τα έχασα... :sick:
700_Thespieis
10/01/2011, 19:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Μήπως το logo στις 2 φωτό που έβαλες, προϊδεάζει για την κατάληξη?
stonkolo & mlksbikers.com ?? :confused: :look: :confused:
xaxaxa
Κια εκτος απ'τις εικονες αυτες, χανουμε κι ενα αλλο μεγαλο στοιχημα με τον εαυτο μας.Το να γυρισουμε σπιτια μας και μετα απο χρονια να λεμε οτι πηγαμε οδικως με τις βεσπες μας στο Νορτνκαπ (τουλαχιστον με τον τροπο που σκεφτομαστε εμεις, ειναι μεγαλο στοιχημα :lol: ).
ρε παλικαρε πολυ ωραια ολα αυτα , αλλα οταν κανουμε κατι τοσο ιδιαιτερο το κανουμε και ανυπομονουμε να το ζησουμε και να το απολαυσουμε. εσυ μ αυτα που λες μου φαινεται οτι περισσοτερο χαιρεσαι με το ακραιο του ολο θεματος και λιγοτερο με το να ευχαριστηθεις το ταξιδι.
μπορει να κανω και λαθος, αν και σπανιο :eyepop: αλλα μηπως πρεπει να το επαναπροσδιορισετε λιγο το εγχειρημα. εγω δεν λεω οτι δεν θα τα καταφερετε αλλα οτι θα ταλαιπωρηθειτε τσαμπα κερδιζοντας ενα προσωπικο στοιχημα που παραειναι ρομαντικο ρε παιδακι μου. συν οτι θα σας βγει και η παναγια απ την κουραση.ειδικα αν δεν εχετε δυνατη φυσικη κατασταση.λογικο ειναι.και κουρασμενος ουτε τοπια απολαμβανεις , ουτε τιποτα.
και στο λεω γιατι αν εμενα αυριο μου καρφωνοταν οτι θα παω κολυμπωντας στην ιταλια το τελευταιο που θα μου χρειαζοταν ειναι εμψυχωση! :lol:
Cpt. Haddock
11/01/2011, 01:29
[...]Μην πτοειστε απο τιποτε!!![...]
Γιατι να πτοηθούμε; Εμεις θα παμε; :lol:
12-14 μέρες μετρώντας απο Ανκόνα : Ιταλία-Αυστρία-Γερμανία μόνο απο autobahn - Σουηδία, καρφί πάνω χωρίς να πας σε μεγάλες πόλεις ... Επιστροφή το ίδιο ή και απο Νορβηγία αλλά μόνο μέσω του Ε6, κανένα επαρχιακό. Βέβαια, το πλεονέκτημα των αυτοκινητόδρομων το χάνεις με τη βέσπα (δεν έχεις υψηλές μουαγέν) και επιπλέον έχετε αφετηρία Θεσσαλονίκη οπότε αλλάζει ο συλλογισμός ...
Για το τελευταίο, συμφωνώ απόλυτα για τη Νορβηγία, εξάλλου το έγραψα και σε προηγούμενο ποστ. Θα δώσεις βαρύτητα στη νότιο-ανατολική χώρα
(και όταν πάτε με το καλό, να σου δώκω μια παραγγελία γιατί κάτι μου λείπει απο πάνω :lol: )
Δηλαδη καπου στις 6-7 μερες για να πας και αλλες 6-7 για να γυρισεις θες να πεις;
Αυτες τις μερες με ποσα χιλιομετρα/μερα τις υπολογισες;
(οτι θες :beer: )
Αρχικά δημιουργήθηκε από benny
ρε παλικαρε πολυ ωραια ολα αυτα , αλλα οταν κανουμε κατι τοσο ιδιαιτερο το κανουμε και ανυπομονουμε να το ζησουμε και να το απολαυσουμε. εσυ μ αυτα που λες μου φαινεται οτι περισσοτερο χαιρεσαι με το ακραιο του ολο θεματος και λιγοτερο με το να ευχαριστηθεις το ταξιδι.
μπορει να κανω και λαθος, αν και σπανιο :eyepop: αλλα μηπως πρεπει να το επαναπροσδιορισετε λιγο το εγχειρημα. εγω δεν λεω οτι δεν θα τα καταφερετε αλλα οτι θα ταλαιπωρηθειτε τσαμπα κερδιζοντας ενα προσωπικο στοιχημα που παραειναι ρομαντικο ρε παιδακι μου. συν οτι θα σας βγει και η παναγια απ την κουραση.ειδικα αν δεν εχετε δυνατη φυσικη κατασταση.λογικο ειναι.και κουρασμενος ουτε τοπια απολαμβανεις , ουτε τιποτα.
και στο λεω γιατι αν εμενα αυριο μου καρφωνοταν οτι θα παω κολυμπωντας στην ιταλια το τελευταιο που θα μου χρειαζοταν ειναι εμψυχωση! :lol:
Ανυπομονουμε πιστεψε μας :cry: :cry: :cry:
Μπορει να ειναι λιγο ανορθοδοξο το σχεδιο μας, μπορει να μας βγει η Παναγια απ'την κουραση, μπορει να μην δουμε ολα οσα θα θελαμε να δουμε, μπορει, μπορει, μπορει...
Τωρα τι θεωρει ευχαριστηση ο καθενας ειναι νομιζω κατι που διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο.
Καποιος μπορει να ονειρευεται ποτε θα φτασει το τελος της βδομαδας για να κατεβει στους γονεις του στο χωριο και να χαλαρωσει (μαγκια του).
Καποιος αλλος παλι να φορτωσει τη γκομενα στη μπεμπα και να κατεβει για γουικεντ Χαλκιδικη (ντεν εχω αυτοκινητο καρντια μου και ουτε τελω να αποκτησω).
Ο παραλλος να παρει το αεροπλανο και να παει στα νησια του Πασχα, να πινει ολη μερα τα κοκτειλ του και να του κανουν αερα οι μαυροι (τι να πω γι'αυτον?)...
Απ'την αρχη αυτου του θεματος εδειξα με τι περιπου τη βρισκω.
Αυτο που κανει τη διαφορα ειναι τα ποσοστα τον ανθρωπων που επιλεγουν να κανουν κατι απ'τα παραπανω.Και δυστυχως δειχνουν οτι καπου στην πορεια της τρελης εξελιξης μας για να εχουμε γρηγορο αυτοκινητο, γρηγορο φαγητο, γρηγορη στυση εχουμε χασει τον ρομαντισμο μας οπως λες.
Μπορει να σου ακουγονται ασχετα ολα αυτα με το εγχειρημα μας, αλλα ειναι απορροια ολων αυτων που ζω και ακουω καθημερινα και γυρω μου και με βγαζουν εξω απ'τα ρουχα μου.Ειναι αποψη μου και δεν θελω να την επιβαλλω σε κανεναν απλα να την μοιραστω...
Cpt. Haddock
11/01/2011, 05:24
Δηλαδη καπου στις 6-7 μερες για να πας και αλλες 6-7 για να γυρισεις θες να πεις;
5000/6 ή 5000/7 :winka:
Μπράβο στο κουράγιο σας μάγκες… δύσκολο εγχείρημα , αλλά ,φυσικά, όχι ακατόρθωτο…:beer: :beer:
(Το πιο δύσκολο , για εμένα , είναι οι …30 μέρες άδεια….)
:sick:
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Μπράβο στο κουράγιο σας μάγκες… δύσκολο εγχείρημα , αλλά ,φυσικά, όχι ακατόρθωτο…:beer: :beer:
(Το πιο δύσκολο , για εμένα , είναι οι …30 μέρες άδεια….)
:sick:
Δεν δίνει sabbatical η δικιά σας "εταιρεία" σαν του αλλουνού αποπάν;
road spirit
11/01/2011, 05:34
(οτι θες :beer: )
απο Θεσσαλονίκη ο γκούγκλης λέει ότι συντομότερη διαδρομή είναι ~ 4.700 χλμ (μέσω Γερμανίας - Σουηδίας), οπότε πες περίπου 650 χλμ/ ημέρα, για 7ήμερο
ζόρικο είναι, αλλά άμα είστε σιδερόκωλοι (που κάτι μου λέει ότι είστε :lol: ) θα το βγάλετε ...
(έτσι μου έρχεται να πάω να βρώ μια βέσπα και να έρθω :lol: )
Cpt. Haddock
11/01/2011, 05:35
Ουτε σ' εμας δινει (έτσι ευκολα δλδ). Ασε που σε τέτοιες εποχες τα σαμπατικαλς ειναι ρισκο... Γυρνας και βρισκεις την καρεκλα σου πιασμένη :lol:
@ggs, 3 εργασιμες αδεια φτάνουν (τσονταρεις και κανενα 15γουστο μεσα...)
(έτσι μου έρχεται να πάω να βρώ μια βέσπα και να έρθω :lol: )
τα αυτοκόλλητα μην ξεχασεις να μου φερεις :lol:
Δεν δίνει sabbatical η δικιά σας "εταιρεία" σαν του αλλουνού αποπάν;
...εδω , με το ζόρι παίρνουμε… weekend…
(αλλά «εμείς» είμεθα μεγάλος οργανισμός κύριε, με μεγάλο κύκλο εργασιών και έχουμε πολύ δουλεια ….. όχι επαρχιακό…. ενεχυροδανειστήριο….)
:smokin: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
...εδω , με το ζόρι παίρνουμε… weekend…
(αλλά «εμείς» είμεθα μεγάλος οργανισμός κύριε, με μεγάλο κύκλο εργασιών και έχουμε πολύ δουλεια ….. όχι επαρχιακό…. ενεχυροδανειστήριο….)
:smokin: :lol:
Θου Κύριε, μην αρχίσω με τον δικό σας οργανισμό και δεν σας ξεπλένει τίποτα.
Αλλά ας μην σπαμάρουμε
@ggs, 3 εργασιμες αδεια φτάνουν (τσονταρεις και κανενα 15γουστο μεσα...)
:
...δεν εχω V- Strom....:D
έτσι μου έρχεται να πάω να βρώ μια βέσπα και να έρθω :lol:
Ποτε φευγουμε;;;
:D :D :D
Εχεις 145 χιλιομετρα αυτονονια με τη διακοσαρα?
Μια rallye μου μενει απο καυσιμο στα 80-90 χιλιομετρα
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Εχεις 145 χιλιομετρα αυτονονια με τη διακοσαρα?
Μια rallye μου μενει απο καυσιμο στα 80-90 χιλιομετρα
Ναι, τουλάχιστον 145χλμ!
mhtsorodas
13/01/2011, 06:50
ΑΥΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ 2010(ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΣΕΡΒΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΔΑΝΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ-ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ-ΕΣΘΟΝΙΑΛΕΤΟΝΙΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ-ΣΛΟΒΑΚΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ-ΣΚΟΠΙΑ-ΣΠΙΤΙ)ΜΑΣ ΒΓΗΚΕ 23 ΜΕΡΕΣ ΜΕ 2ΠΛΕΣ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΛΟ-ΚΟΠΕΝΓΧΑΓΗ-ΕΛΣΙΝΚΙ.ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΡΩΣΣΙΑ ΜΗΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΣ.ΕΜΕΙΣ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΛΙΝΙΝΓΚΡΑΝΤ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΛΟΓΩ ΠΟΛΛΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ.
http://i832.photobucket.com/albums/zz243/eskandalis/ScreenShot004.jpg
mhtsorodas έχεις γράψει κάπου για το ταξίδι αυτό για να δώ καμιά πληροφορία;;;Άκυρο...το βρήκα:beer:
Ρε roadspirit θα με τρελάνεις...! Μέχρι και blog (http://roadspirit.wordpress.com/) έχεις...?!!!Πολύ καλή δουλειά!!!!
Η μελέτη συνεχίζεται...
221923
Uriah Heep
24/01/2011, 21:45
Μέσα στο ταξιδιωτικό φασονατζίδικο -ίδιες μηχανές, ίδιες ιδέες, ίδια ζαχαρωμένα ταξίδια- γουστάρω φάση!
Το ταξίδι στην Πορτογαλία με τη βέσπα, προκάλεσε λιποαναρρόφηση στον εντόπιο μοτοσυκλετιστικό σκεμπέ!
Με το καλό μάγκες!
Μήπως γνωριστήκαμε την παραμονή Πρωτοχρονιάς μεσημέρι, στη Διαγώνιο? Ένας vespa-rider μΕ ρώτησε κάτι για τα αυτοκόλλητά μου στην βαλίτσα της Africa...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep
Μέσα στο ταξιδιωτικό φασονατζίδικο -ίδιες μηχανές, ίδιες ιδέες, ίδια ζαχαρωμένα ταξίδια- γουστάρω φάση!
Το ταξίδι στην Πορτογαλία με τη βέσπα, προκάλεσε λιποαναρρόφηση στον εντόπιο μοτοσυκλετιστικό σκεμπέ!
Με το καλό μάγκες!
Μήπως γνωριστήκαμε την παραμονή Πρωτοχρονιάς μεσημέρι, στη Διαγώνιο? Ένας vespa-rider μΕ ρώτησε κάτι για τα αυτοκόλλητά μου στην βαλίτσα της Africa...
Ακριβώς!!!Χαίρω πολύ και επισήμως κι ευχαριστώ για το κολακευτικό σου σχόλιο :blush: !!!
Με τα της διαδρομής πιστεύω τελειώσαμε... λ έ μ ε τ ώ ρ α* ...
~4μέρες Θεσσαλονίκη - Hirtshals (οδικώς προτιμώντας την πιο γρήγορη διαδρομή), φέρι για Kristiansand
~9-<<- Kristiansand - Nordkapp, με διπλή διανυκτέρευση σε Preikestolen και Nordkapp
~4-<<- Nordkapp - Α.Πετρούπολη και διπλή διανυκτέρευση
~4 -<<- Α.Πετρούπολη - Κρακοβία
Το υπόλοιπο απο Κρακοβία μέχρι πίσω στη Θεσσαλονίκη...
Επιμένω για πέρασμα από Α.Πετρούπολη και φυσικά Βαλκάνια, που θεωρώ πως βρίσκεται και όλο το ζουμί και φτιάχνομαι πολύ για Ρουμανία - Ουκρανία - Λευκορωσία αλλά δεν βρήκα τι ακριβώς παίζεται μ'αυτές.Διάβασα για κάποιες συμφωνίες που έχουν γίνει μεταξύ των χωρών αλλά αν δεν μιλήσω με προξενείο δεν ξεθαράω*!Όσο για τα χιλιόμετρα μας βλέπω πολυυυυυυ άνετους με μόνον ~10.480χλμ σε 27 μέρες:rotflmao:
* όποια παρατήρηση, σχόλιο, πρόταση έχετε να μας κάνετε κτλ. τα περιμένουμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ
222239
Και εκεί που είχα κάποιους ενδοιασμούς για Αγ.Πετρούπολη σκάει το e-mail...:a03:
Tickets and information for Iron Maiden's upcoming concert at CKK Arena in St. Petersburg on 10 July 2011
από ένα site για εισιτήρια συναυλιών...!!!
"Σημάδι των θεών" λένε κάποιοι!!!
"Ίσως" λέω εγώ :a08: !!!!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=7-nWOUDGGL8&ob=av2nm
road spirit
27/01/2011, 14:56
όποια παρατήρηση, σχόλιο, πρόταση έχετε να μας κάνετε για must see μέρη κτλ. τα περιμένουμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ
222412
Cpt. Haddock
27/01/2011, 15:00
Ναι, ολο αυτο με βεσπα :rotflmao:
Παιδιά διάβασα το ταξιδιωτικό σας 3 φορές αλλά τολμώ να πω πως δεν πτοήθηκα καθόλου!
Ούτος η άλλος τα χέρια μου ειναι πετσοκομμένα απ'την περυσινή μαστούρα του αυτοκινητόδρομου μέχρι Πορτογαλία!!!
Δεν αγχωνομαστε με τις ευθείες της Σουηδίας.
Άλλωστε το όριο των 90χλμ/ώρα ειναι πολύ κοντά στην τελική της βεσπας!
blueangel
27/01/2011, 17:26
Παιδιά διάβασα το ταξιδιωτικό σας 3 φορές αλλά τολμώ να πω πως δεν πτοήθηκα καθόλου!
Ούτος η άλλος τα χέρια μου ειναι πετσοκομμένα απ'την περυσινή μαστούρα του αυτοκινητόδρομου μέχρι Πορτογαλία!!!
Δεν αγχωνομαστε με τις ευθείες της Σουηδίας.
Άλλωστε το όριο των 90χλμ/ώρα ειναι πολύ κοντά στην τελική της βεσπας!
Τολμήσε το φιλαράκο!!!Μην μασας...άλλωστε ΕΣΥ έχεις ένα avantage πολύ σημαντικό σε σχέση με μένα και τον Καπετάνιο που το επιχειρήσαμε!
Και αυτό είναι η ηλικία σου!!!!Αλλιώς την παλεύεις στα 23-24 και αλλιώς στα 40 φεύγα...Ας μην γελιώμαστε!!!!!!!!!!:smilea: :beer: :beer:
Κι όμως δεν νομίζω πως ειναι θέμα ηλικιακό!
Οι περισσότεροι γνωστοί μου, από βεσπα κλαμπ μεριά, έχουν φτάσει στα μεγάλα "άντα" και όμως το λέει η καρδούλα τους (η μέση τους μπορεί να λέει άλλα)!
Ειναι οι γνωστοί "μοβώροι" βεσπάδες :a08:!!!
John Steed
27/01/2011, 17:52
Ειναι οι γνωστοί "μοβώροι" βεσπάδες :a08:!!!
:rotflmao: :rotflmao:
Έτσι, γουστάρω!
δίνε λεπτομέρειες από το planning!
Ρωσική πρεσβεία πήγες?
Κοίταξε...αυστηρό πρόγραμμα δεν υπάρχει!
Τα στανταράκια ειναι το...Nordkapp, τα φιόρδ και ο βράχος (Prekestolen) στη νοτιοδυτική Νορβηγία και η Αγία Πετρούπολη (ειδικά τώρα που έμαθα για τη συναυλία!).
Με πρεσβείες κτλ δεν εχω μιλήσει ακόμα αλλά σκοπεύω σύντομα να το κάνω.Όπως επίσης να έρθουμε σε επικοινωνία με τα βεσπα κλάμπς απ'τα μέρη που θα περάσουμε και να κανονίσουμε μίνι ξεναγήσεις (στις καλύτερες μπυραρίες εννοώ)!
Τώρα που το θυμήθηκα...ξέρει κανένας αν μπορούμε να βγάλουμε διαβατήριο με μικρότερη ισχύ από 5έτη;Κάπου σε αναζήτηση στο νετ το μάτι μου είδε πως μπορούμε να βγάλουμε για 3μηνο,έτος κτλ...
Ισχύει;;;
John Steed
27/01/2011, 19:37
Τί σημασία έχει η ισχύς του?
Κάνε τη δουλειά σου και θάψε το σε κανένα συρτάρι...
Φιλική συμβουλή: Στη πρεσβεία να πας από εκεί, να μην ζητήσεις συμβουλές από το τηλέφωνο γιατί καμιά φορά αυτοί που το σηκώνουν λένε ό,τι νά'ναι...
Επίσης, μην το αφήσεις τελευταία στιγμή, διότι αν και μέσα σε ένα μήνα το αργότερο θα πρέπει να στο έχουν έτοιμο, μερικές φορές παίρνει 3 και 4 μήνες.
:wave2: :wave2:
Αν μπορώ να βγάλω πχ για ένα 3μηνο με 20-30 ευρώ θα το προτιμήσω απ'το να σκάσω το κατοστάρικο!
Τhanks για τη συμβουλή.
Αύριο κιόλας θα βάλω μπρος τις διαδικασίες!
Αν μπορώ να βγάλω πχ για ένα 3μηνο με 20-30 ευρώ θα το προτιμήσω απ'το να σκάσω το κατοστάρικο!
Με τη φόρα που έχεις πάρει, προβλέπω να σου ξαναχρειάζετε :winka:
Καλή τύχη μάγκες (ζηλέυω:blush: ) :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Τελικά δεν αξίζει τον κόπο να βγάλεις μικρότερης ισχύος από 5ετία!!!
Η διαφορά είναι 10-15ευρώ, οπότε πάμε για το μεγάλο και μακάρι σύντομα να το ξαναχρησιμοποιήσω!!!
geoploumid
08/02/2011, 16:09
Τελικά δεν αξίζει τον κόπο να βγάλεις μικρότερης ισχύος από 5ετία!!!
Η διαφορά είναι 10-15ευρώ, οπότε πάμε για το μεγάλο και μακάρι σύντομα να το ξαναχρησιμοποιήσω!!!
ΦΙΛΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ PX 200 ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ ΟΥΤΕ GPS ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΠΑΣ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΑΡΕ ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΓΕΙΑ ΣΑΣ
ΟΣΟ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΗ ΜΕΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΜΠΕΤΟΝΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ Η ΠΑΤΕΝΤΑ ΚΟΨΕ ΡΑΨΕ ΤΕΠΟΖΙΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΙΣΩΣ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΔΡΑΜΑ .....ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ.......ΠΑΡΟΣ
Αρχικά δημιουργήθηκε από geoploumid
ΦΙΛΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ PX 200 ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ ΟΥΤΕ GPS ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΠΑΣ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΑΡΕ ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΓΕΙΑ ΣΑΣ
ΟΣΟ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΗ ΜΕΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΜΠΕΤΟΝΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ Η ΠΑΤΕΝΤΑ ΚΟΨΕ ΡΑΨΕ ΤΕΠΟΖΙΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΙΣΩΣ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΔΡΑΜΑ .....ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ.......ΠΑΡΟΣ
Λες???
Θα τα πούμε πάνω :wave2:
Μια άλλη ιδέα που είχαμε με τον Πέτρο είναι να φτιάξουμε και μπλουζάκια (http://s1019.photobucket.com/albums/af312/s_gogos/t-shirt/) για να κάνουμε την περιπέτειά μας λίγο πιο “Long Way Up”!!!
223168
Παιδιά κατα πόσο μπορώ να βασίζομαι σ'αυτά που λέει το viamichelin?
Είναι δυνατό τα διόδια-τέλη κτλ από Hirtshals μέχρι Θεσσαλονίκη να είναι μόνο 9.07 EUR???
Έχω πατήσει να επιλέγει τους προτεινόμενους δρόμους και να αποφεύγει χωματόδρομους, φέρυ κτλ.
Το ίδιο ισχύει και για Θεσ/νίκη - Αγ.Πετρούπολη (9.07 EUR), Αγ.Πετρούπολη - Nordkapp (8.86 EUR), Nordkapp - Kristiansand με ενδιάμεσους σταθμούς το Trollstigen και το Prekestolen (41.81 EUR)...
223229
road spirit
09/02/2011, 18:23
Παιδιά κατα πόσο μπορώ να βασίζομαι σ'αυτά που λέει το viamichelin?
Είναι δυνατό τα διόδια-τέλη κτλ από Hirtshals μέχρι Θεσσαλονίκη να είναι μόνο 9.07 EUR???
Έχω πατήσει να επιλέγει τους προτεινόμενους δρόμους και να αποφεύγει χωματόδρομους, φέρυ κτλ.
Το ίδιο ισχύει και για Θεσ/νίκη - Αγ.Πετρούπολη (9.07 EUR), Αγ.Πετρούπολη - Nordkapp (8.86 EUR), Nordkapp - Kristiansand με ενδιάμεσους σταθμούς το Trollstigen και το Prekestolen (41.81 EUR)...
δεν ξέρω τι ισχύει για βαλκάνια, και ανατολικό μπλοκ..
αυστρία αν κινηθείς απο αυτοκινητόδρομο πληρώνεις βινιέτα ~ 10ε και αν ανέβεις πάσο μπρένερο άλλα 8ε
γερμανία δεν έχει διόδια
νορβηγία δεν έχει
δανία δεν έχει
σουηδία ούτε
Αυστρία δεν μπαίνουμε καθόλου...
Αυτό το 40άρι θα'θελα να'ξερα για τι πράγμα είναι???
Στο βράχο θα ανέβουμε με τα πόδια...όχι με τελεφερίκ!
Σερβια να είστε έτοιμοι για μεγαλη εκπληξη οσον αφορα τα διοδια
Το 2008 για 300 χιλιομετρα αυτοκινητοδρομο πληρωσαμε συνολικα 23 ευρω/μηχανη (3 σταθμοι διοδιων αν θυμαμε καλα)
δεν ξέρω τι ισχύει για βαλκάνια, και ανατολικό μπλοκ..
αυστρία αν κινηθείς απο αυτοκινητόδρομο πληρώνεις βινιέτα ~ 10ε και αν ανέβεις πάσο μπρένερο άλλα 8ε
γερμανία δεν έχει διόδια
νορβηγία δεν έχει
δανία δεν έχει
σουηδία ούτε
Σκοπια και Σερβια με διοδια.
Ουγγαρια-βινιετα.
Σλοβακια,Πολωνια,Βαλτικη, Ρωσσια, ελευθερα.
Δειτε παντως με περισσοτερη προσοχη το σχεδιο σας.( Ανατολικο μπλοκ):wave2: :) :)
Cpt. Haddock
10/02/2011, 03:26
[...]νορβηγία δεν έχει [...]
Διευκρίνιση : Εχει ηλεκτρονικά, στα οποία οι μηχανές δεν πληρώνουν, αλλα σε καποια τεχνικα έργα (κυριως υποθαλάσσια τουνελ), έχει κανονικά διόδια.
Αυτό το 40άρι θα'θελα να'ξερα για τι πράγμα είναι???
Το 40αρι πρέπει να εναι η εισοδος στο nordkapp
road spirit
10/02/2011, 06:08
Διευκρίνιση : Εχει ηλεκτρονικά, στα οποία οι μηχανές δεν πληρώνουν, αλλα σε καποια τεχνικα έργα (κυριως υποθαλάσσια τουνελ), έχει κανονικά διόδια.
Το 40αρι πρέπει να εναι η εισοδος στο nordkapp
τι μας νοιάζει τι κάνουν τα κουτιά, για μηχανάκια μιλάμε :smokin:
εκτός απο το νόρντκαπ και τον atlantic road (που ο s_gogos δε θα πάει) πλερώκαμε αλλού? δε θυμάμαι
Cpt. Haddock
10/02/2011, 06:23
εκτός απο το νόρντκαπ και τον atlantic road (που ο s_gogos δε θα πάει) πλερώκαμε αλλού? δε θυμάμαι
Νομίζω πως όχι.
Άσε που είχε και δωρεάν φέρρυ :lol: :bigcry:
Το 2008 για 300 χιλιομετρα αυτοκινητοδρομο πληρωσαμε συνολικα 23 ευρω/μηχανη (3 σταθμοι διοδιων αν θυμαμε καλα)
Μη μου λες τέτοια...
Βλέπω να έχουμε το gps κλειδωμένο στην "αποφυγή διοδίων και αυτοκινητόδρομων" !!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από J.T.R
Σκοπια και Σερβια με διοδια.
Ουγγαρια-βινιετα.
Σλοβακια,Πολωνια,Βαλτικη, Ρωσσια, ελευθερα.
Δειτε παντως με περισσοτερη προσοχη το σχεδιο σας.( Ανατολικο μπλοκ):wave2: :) :)
Σκοπια και Σερβια gps κλειδωμένο στην "αποφυγή διοδίων και αυτοκινητόδρομων"...
Ουγγαρια συγνώμη κύριε πόλιτσμαν δεν ξέραμε τίποτα, είμαστε ξένοι κτλ...
Σλοβακια, Πολωνια, Ρωσια τααααααπα!
Σοβαρά τώρα...τι ακριβώς να προσέξουμε;
Νομίζω πως όχι.
Άσε που είχε και δωρεάν φέρρυ :lol: :bigcry:
Αυτό το δωρεάν φέρρυ που είναι;Να πάμε κι εμείς αν είναι :lol:
:eek: :eek: :eek:
Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι είμαστε στον αέρα όπως παλιά!!!
Άντε να βρούμε πάλι τους ρυθμούς μας γιατί τόσο καιρό ήμασταν (τουλάχιστον εγώ) σε χειμερία νάρκη!
Έτοιμη η χαρτούρα μας (οδική βοήθεια, διαβατήρια, Ρώσικες βίζες, εισιτήρια Iron Maiden κτλ)!
Το μόνο που μας απασχολεί τώρα είναι το κόστος του δρόμου (διόδια) και κάθε τύπου νταβατζόκαρτες-αυτοκόλλητα που θα πρέπει να αγοράσουμε και να κολλήσουμε στα εργαλεία μας για να κυκλοφορούμε ελεύθερα εκεί στην ξενιτιά το οποίο είναι δυσβάσταχτο...
Όσοι ξέρουν από Vespa...ΕΕΕ από Βαλκάνια ήθελα να πω, ας μας δώσουν τα φώτα τους παρακαλώ...
Υπάρχει καμιά φθηνή λύση;
Επαρχιακές οδοί κτλ;
Υπάρχει καμιά φθηνή λύση;
Επαρχιακές οδοί κτλ;
Δε ξερω να σου πω συγκεκριμενα, αλλα βλεποντας τον χαρτη δειχνει να έχει
Ρίξε μια ματια και εσυ
http://goo.gl/maps/fK1D
Πολύ ζικ ζακ βλέπω όμως...
Ευτυχώς στο ανέβασμα δεν θα έχουμε καθόλου άγχος κ πίεση χρόνου.
Σαν deadline θα έχουμε τις 10 του μηνός για τη συναυλία των Maiden στην Αγ.Πετρούπολη τουτέστιν περίπου 3.000χλμ σε 9 μέρες.
Για Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία ξέρουμε τίποτα;Όποιον online οδηγό( googlemaps, viamichelin κτλ) και να χρησιμοποίησα κανένας δεν μου βγάζει την διαδρομή μου μέσα απ'αυτές τις χώρες!
Γιατί;