View Full Version : 0300??????
Cpt. Haddock
01/02/2011, 16:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από Culturas
... έχω και αποδείξεις!!!
Δηλαδη; Συμβόλαια αγοράς κτηρίων και συστάσεις οριζοντίου ιδιοκτησίας; :lol:
Το ποστ σου βγαζει μια εχθρα/αντιπαλότητα προς συγκεκριμένο κόσμο. Δεν ειναι εδω ο χώρος για προσωπικές καταγγελίες
:wave2:
Culturas
01/02/2011, 16:23
... και βέβαια έχουμε (ΠΜ).
Εαν κάποιος θεωρεί πως αυτά που έχω γράψει ΔΕΝ ισχύουν, ας το αναφέρει.
Επίσης αν το post μου δημιουργεί πρόβλημα, ζητώ (ξανά) συγγνώμη και παρακαλώ τον admin να το διαγράψει.
Αλλά ΠΟΛΥ θα ήθελα ο αγαπητός "αταίριαστος" να απαντήσει!
(Ο κος Χούντρας και ο κος Κόκκαλης μου είναι ιδιαιτέρως συμπαθείς).
Culturas
01/02/2011, 16:26
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Culturas
[B]... και βέβαια έχουμε (ΠΜ).
Εαν κάποιος θεωρεί πως αυτά που έχω γράψει ΔΕΝ ισχύουν, ας το αναφέρει.
Επίσης αν το post μου δημιουργεί πρόβλημα, ζητώ (ξανά) συγγνώμη και παρακαλώ τον admin να το διαγράψει.
Αλλά ΠΟΛΥ θα ήθελα ο αγαπητός "αταίριαστος" να απαντήσει!
(Ο κος Χούντρας και ο κος Κόκκαλης μου είναι ιδιαιτέρως συμπαθείς. Έγραψα για ΟΛΑ τα έντυπα, για ποιες προσωπικές καταγγελίες μιλάμε;;;
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
οταν δε σεβονται το κοινο τους...λογικο να τους γυρισει την πλατη...και καλα κανουν και κλεινουν...επρεπε να το χαν κλεισει εδω και χρονια το μαγαζι...
κάπως έτσι + το ότι χρώσταγε σε όποιον μιλάει ελληνικά και ίσως και όχι μόνο....
Αρχικά δημιουργήθηκε από Αταίριαστος
Μάγκες το 0300 δεν έκλεισε.... ακριβώς,
το περιοδικό ανήκει στην εταιρεία "Χάι-σάιντινγκ" του Θανάση Χούντρα και από το 1997, που έφυγε ο Θανάσης από το "ΜΟΤΟ", τυπωνόταν "φασόν" σε ιδιωτικό τυπογραφείο.
Λίγο πρίν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 (αν δεν με απατά η μνήμη μου) ο Θ.Χ. έκλεισε συμφωνία με την εταιρεία του Κώστα Καββαθά (του ιδιοκτήτη των 4Τροχών, Πτήση & Διάστημα κτλ.) τυπωνόταν στα τυπογραφεία των "Τεχνικών Εκδόσεων" και έγινε δεκαπενθήμερο (αφού το "σήκωνε" η αγορά και η "Αγία Ρεκλάμα"...
Το "πρόβλημα" ανέκυψε τους τελευταίους μήνες του 2010, όταν ο Κ. Καββαθάς, λόγω οικονομικής στενότητας, έβγαλε στο σφυρί τα πιεστήρια των Τεχνικών Εκδόσεων, τα οποία και αγοράστηκαν από τον εκδοτικό όμιλο "Λυμπέρης".
Και εγέννετο η κόμπλα.
Οι εκδόσεις Λυμπέρη απαιτούσαν από τον Θ.Χ. επίσημο εκδότη και ιδιοκτήτη (των πνευματικών δικαιωμάτων και όχι μόνο) του περιοδικού μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους επί των πωλήσεων του περιοδικού.
Ο Θ.Χ. δηλαδή να "σέρνει το κάρο" και να μοιράζεται τα φράγκα με τον Λυμπέρη.
Αυτό δεν το ανέχτηκε και όταν κυκλοφόρησε το τεύχος Δεκεμβρίου, έκλεισε τους λογαριασμούς του 2010 με τον Λυμπέρη και του ανακοίνωσε ότι θα αναζητήσει αλλού "στέγη" για το 0300.
Όμως το τεύχος Ιανουαρίου είχε ήδη τυπωθεί και επρόκειτο να γίνει διανομή στα περίπτερα.
Τότε οι δικηγόροι του Λυμπέρη απείλησαν ότι αν κυκλοφορήσει το περιοδικό θα έκαναν ασφαλιστικά μέτρα και θα διεκδικούσαν το σύνολο των εσόδων από τα τεύχη που θα πουλιόντουσαν.
Μπροστά σε αυτή την απειλή ο Θ.Χ. αποφάσισε να μην βγεί ποτέ στα περίπτερα το τεύχος Ιανουαρίου και κάνει προσπάθειες για να τυπώσει εκ νέου το "πνευματικό του τέκνο" σε ανεξάρτητα πιεστήρια, όπως τον παλιό καλό καιρό.
Ήλπιζε μάλιστα ότι μέχρι τις 25 Ιανουαρίου θα ήταν κρεμασμένο στα περίπτερα.
Μάλλον κάπου θα "κόλλησε" και γι' αυτό καθυστερεί.
Ίδωμεν..........
Σαν αναγνώστης συμφωνώ ότι είναι ακριβό περιοδικό... από τις σελίδες του πέρασαν μερικοί από τους πιό καλούς "συντάκτες" του χώρου.
Σαν μοτοσυκλετιστής, αισθάνομαι ευτυχής που αξιώθηκα να "βγάλω" δύο από τα σχολεία του, στα οποία έμαθα να στρίβω και να μην πέφτω....
για ρώτησε προσωπικό, συνεργάτες και αυτούς που εκτύπωναν το περιοδικό πόσα χρωστάει ο κος κατά τα άλλα Θ.Χ. και το πως η επιχείρηση παραμύθιαζε συνεργάτες και καθηγητές του CSS.
Αγαπητή κα Ιωάννα παρακαλώ σας ακούμε
υπάρχουν κύριοι και ΚΥΡΙΟΙ.
Να ακούγεται και η άλλη πλευρά των εργαζομένων και συνεργατών που είναι στο δρόμο και όλοι οι υπόλοιποι συνεχίζουν τη ζωή τους κανονικά σα να μην τρέχει όχι κάστανο αλλά χαβιάρι....
slipper...????
WTF...???!! :confused: :confused: :nono:
Nίκο τι συμβαίνει...?? σου υποκλέψανε το νικ..?:confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
slipper...????
WTF...???!! :confused: :confused: :nono:
Nίκο τι συμβαίνει...?? σου υποκλέψανε το νικ..?:confused:
Οχι ένας ειναι ο sniper με το Dragunov.Σχεδόν πάντα εύστοχος.:smilea:
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΗΛΙΑΣΚΤΜ
Οχι ένας ειναι ο sniper με το Dragunov.Σχεδόν πάντα εύστοχος.:smilea:
Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να ρίξω με αυτό.... :rolleyes:
mixalakis
01/02/2011, 21:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
Τίποτα δεν είναι ράδιο αρβύλα. Το περιοδικό 0-300 έχει κλείσει μέχρι νεωτέρας (μέλλον άγνωστο ακόμη), οι υπάλληλοι είναι άνευ εργασίας πλέον αλλά η σχολή είναι ανεξάρτητη και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει τις εργασίες της. Επίσημη τεκμηρίωση (δηλ.ανακοίνωση κλπ.) δεν υπάρχει και συνήθως δεν υπάρχει σ'αυτές τις περιπτώσεις.
Πηγή: Καλάμιτυ Τζέην/κακιά πεθερά.
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα λεγόμενα του Αταίριαστου.
Τελικά έχουν απολυθεί ή όχι οι εργαζόμενοι;
Η σελίδα πάντως ανανεώνεται τακτικά, άρα κάποιος υπάρχει εκεί.
Αταίριαστος
02/02/2011, 16:28
Παιδιά, δεν μπαίνω κάθε μέρα στο Φόρουμ και γι' αυτό.."έχασα επεισόδια"...
Εξηγούμαι:
-με λένε Αντώνη και όχι Θανάση ή Στέφανο.
-δεν έχω κανένα συμφέρον από οπουδήποτε και είμαι "ελεύθερο πνεύμα".
-ότι έγραψα το έγραψα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Θ.Χ. για χρόνια πολλά καθώς οι ονομαστικές γιορτές μας είναι δίπλα-δίπλα. Του εξέφρασα τις απορίες μου για το ότι αναζητούσα τεύχος Ιανουαρίου και τις απαντήσεις του, όπως τις κατάλαβα, τις έγραψα εδώ, στο συγκεκριμένο πόστ.
Και σήμερα το μάτι μου "έτρεχε" στα σταντς των περιπτέρων.... μάταια (μέχρι στιγμής).
Ίσως αύριο μεθαύριο να του ξανατηλεφωνήσω και αν μάθω νεότερα θα επανέλθω, εφόσον βεβαίως δεν δημιουργώ πρόβλημα σε κανέναν.
Αντε και καλη τύχη μάγκες.
χρυσόστομος
02/02/2011, 23:00
Culturas και Slipper ξέρετε τα πράγματα πάρα πολύ καλά. Ευτυχώς υπάρχουν και τα φόρουμ για να αρχίσει να ακούγεται επιτέλους η αλήθεια και να βγαίνουν τα άπλυτα στη φόρα.
Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια έχουν μάθει όλοι στα ψέματα και όταν λες την ωμή αλήθεια ακούγεται πραγματικά απίστευτη.
Θέλω και πάλι να επιβεβαιώσω τα όσα λέτε! Οι υπόλοιποι δύσπιστοι μακάρι να μη ζήσετε τα ίδια στον εργασιακό σας χώρο.
Υ.Γ. Επιβεβαιώνω ως άλλος ένας εκ των έσω για χρόνια. Γιατί όπως λέει και ο λαός "Όσοι είναι έξω απ' το χορό πολλά τραγούδια λένε"
Ίσως αύριο μεθαύριο να του ξανατηλεφωνήσω και αν μάθω νεότερα θα επανέλθω, εφόσον βεβαίως δεν δημιουργώ πρόβλημα σε κανέναν.
Φίλε μου αν τελικά του τηλεφωνήσεις, κάνε ένα κόπο και γράψε μας τα νέα, καθώς είσαι ο τελευταίος Έλληνας που μιλάει απευθείας μαζί του και όχι μέσω δικηγόρου.
Είναι σίγουρο ότι δεν θα σου πει την αλήθεια, αλλά με λίγη διασταύρωση πληροφοριών και τη βοήθεια των Χρυσόστομων, μονόδρομων και κουλτουριάρηδων αυτού του φόρουμ, θα τη βγάλουμε την άκρη.
Υ.Γ. Άλλος ένας εκ των έσω που επιβεβαιώνει τα όσα επιβεβαίωσαν οι επιβεβαιωμένοι insiders. :lol:
Καλή σας νύχτα!
mixalakis
03/02/2011, 00:35
Όλα αυτά που διαβάζω είναι πολύ δυσάρεστα.
Είναι κρίμα γιατί το 0300 ήταν από τα καλύτερα περιοδικά του χώρου.
Επαναλαμβάνω ότι ήταν καταστροφικό που έγιναν δεκαπενθήμερα το ΜΟΤΟ και το 0300 και ότι έφτασαν να έχουν τόσο φτωχή ύλη.
Αυτός ο τομέας της αγοράς αξεσουάρ ήταν πραγματικά για γέλια. Είχαν όλους τους διαφημιζόμενους με τα προϊόντα τους, και καλά ως προτάσεις αγοράς.
Μεγάλη υποτίμηση της νοημοσύνης του αγοραστικού κοινού.
Και βέβαια το κόστος που ξαναείπαμε. Το 0300 μάλιστα έκανε την "εξυπνάδα" να δίνει και "δώρα" σε μερικά τεύχη και το κόστος να φτάνει τα 7 και 7,5?!!!
Κρίμα...
nassosxlvbros
03/02/2011, 01:09
Να προσθέσω μια πινελιά ακόμα λόγω παλιότερης εμπλοκής με τον τύπο: όλο αυτό το συνάφι των εκδοτών μεγάλων και μη,βρωμάει και ζέχνει...αφήνουν τους πάντες και τα πάντα απλήρωτα,από χαρτέμπορες μέχρι γραφίστες ενώ βέβαια έχουν και το θράσος να είναι απίστευτα φορτικοί και απαιτητικοί στο να παραδώσουν όλοι οι δούλοι τους το υλικό για να είναι κρεμασμένο στο περίπτερο...και οι δούλοι να συνεχίσουν απλήρωτοι μλλεχρι το επόμενο τεύχος....:sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από CD
Φίλε μου αν τελικά του τηλεφωνήσεις, κάνε ένα κόπο και γράψε μας τα νέα, καθώς είσαι ο τελευταίος Έλληνας που μιλάει απευθείας μαζί του και όχι μέσω δικηγόρου.
Είναι σίγουρο ότι δεν θα σου πει την αλήθεια, αλλά με λίγη διασταύρωση πληροφοριών και τη βοήθεια των Χρυσόστομων, μονόδρομων και κουλτουριάρηδων αυτού του φόρουμ, θα τη βγάλουμε την άκρη.
Υ.Γ. Άλλος ένας εκ των έσω που επιβεβαιώνει τα όσα επιβεβαίωσαν οι επιβεβαιωμένοι insiders. :lol:
Καλή σας νύχτα!
CD σαν να λέμε Constantinos Dallas σαν να λέμε το αφεντικό του eBike.gr ε?
και έτσι για κουτσομπολιό, ποιά η σύνδεση του αφεντικού του eBike με το αφεντικό του 0-300?
Cpt. Haddock
03/02/2011, 06:26
Κοιτα να δεις που πού όλοι οι "εκ των έσω" τωρα ανακαλυψαν το μοτο.γρ....
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
+1200...
:sick:
To συγκεκριμένο thread εποπτεύεται στενά, στην παραμικρή ολίσθηση φεύγει ολόκληρο...
tsompanis
03/02/2011, 08:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
+955!:smilea:
είναι μια ευκαιρία όμως να ξέρουμε τι γίνετε...
έχουν και οι πελάτες δικαίωμα να γνωρίζουν ....ξέρετε αυτοί που αφήνουν τον οβολό τους στα περίπτερα.οι αιμοδότες δηλαδή
και εμείς παρακολουθούμε το θέμα στενά και με ενδιαφέρον
Culturas
03/02/2011, 10:26
Παιδιά, δεν μπαίνω κάθε μέρα στο Φόρουμ και γι' αυτό.."έχασα επεισόδια"...
Εξηγούμαι:
-με λένε Αντώνη και όχι Θανάση ή Στέφανο.
-δεν έχω κανένα συμφέρον από οπουδήποτε και είμαι "ελεύθερο πνεύμα".
-ότι έγραψα το έγραψα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Θ.Χ. για χρόνια πολλά καθώς οι ονομαστικές γιορτές μας είναι δίπλα-δίπλα. Του εξέφρασα τις απορίες μου για το ότι αναζητούσα τεύχος Ιανουαρίου και τις απαντήσεις του, όπως τις κατάλαβα, τις έγραψα εδώ, στο συγκεκριμένο πόστ.
Και σήμερα το μάτι μου "έτρεχε" στα σταντς των περιπτέρων.... μάταια (μέχρι στιγμής).
Αντε και καλη τύχη μάγκες.
Φίλε Αντώνη "Αταίριαστε" θα πρότεινα να είσαι ιδιαιτέρως προσεκτικός όταν μιλάς με τον κο Χούντρα. Αυτά τα οποία σου είπε, φυσικά και ΔΕΝ ισχύουν.
Φίλε Cpt Haddock φυσικά και ΔΕΝ ανακαλύψαμε τώρα το moto.gr. Απλά όταν είσαι πραγματικά μεσα στα πράγματα εαν γράψεις κάτι, τότε αυτομάτως θεωρείσαι "βαλτός" - "υποκινούμενος" και πως ο,τι κάνεις, το κάνεις για προσωπικό όφελος ή για να αποκομμίσεις οφέλη.
Τώρα όμως που κανεις σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να μας κατηγορήσει πως γράφουμε κάτι για ενα περιοδικό ή μια κατάσταση για να ευνοήσουμε κάποιο άλλο, μπορεί (ισως) να βγεί η αλήθεια στη φόρα.
Αφήστε που κάποιοι δεν έχουν σκεφτεί την περίπτωση απλά να αγαπάμε τη μοτοσυκλέτα και τους ανθρώπους της, δίχως να έχουμε άλλο "απώτερο" σκοπό!!!
Φίλε Αντώνη "Αταίριαστε" θα πρότεινα να είσαι ιδιαιτέρως προσεκτικός όταν μιλάς με τον κο Χούντρα. Αυτά τα οποία σου είπε, φυσικά και ΔΕΝ ισχύουν.
Φίλε Cpt Haddock φυσικά και ΔΕΝ ανακαλύψαμε τώρα το moto.gr. Απλά όταν είσαι πραγματικά μεσα στα πράγματα εαν γράψεις κάτι, τότε αυτομάτως θεωρείσαι "βαλτός" - "υποκινούμενος" και πως ο,τι κάνεις, το κάνεις για προσωπικό όφελος ή για να αποκομμίσεις οφέλη.
Τώρα όμως που κανεις σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να μας κατηγορήσει πως γράφουμε κάτι για ενα περιοδικό ή μια κατάσταση για να ευνοήσουμε κάποιο άλλο, μπορεί (ισως) να βγεί η αλήθεια στη φόρα.
Αφήστε που κάποιοι δεν έχουν σκεφτεί την περίπτωση απλά να αγαπάμε τη μοτοσυκλέτα και τους ανθρώπους της, δίχως να έχουμε άλλο "απώτερο" σκοπό!!!
δεκτο.το θεμα ειναι ομως οτι εκτος απο τον κωστα (δαλλα) τους υπολοιπους δεν τους γνωριζουμε με αποτελεσμα να φαινοντε αυτα που γραφετε ως κακοβουλα σχολια απο ανυποστατους ανθρωπους.ισως αν ξεραμε με ποιους μιλαμε...
sapila racing
03/02/2011, 10:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
δεκτο.το θεμα ειναι ομως οτι εκτος απο τον κωστα (δαλλα) τους υπολοιπους δεν τους γνωριζουμε με αποτελεσμα να φαινοντε αυτα που γραφετε ως κακοβουλα σχολια απο ανυποστατους ανθρωπους.ισως αν ξεραμε με ποιους μιλαμε...
Γιώργο εδώ είναι internet, και ο καθένας γράφει την γνώμη του. Ο κάθε αναγνώστης θα πρέπει να κρίνει ποιός λέει τι και γιατί, και να βγάλει το ζουμί. :wave2:
Παντως κι εγω ξερω απο καιρό για τα φέσια που εχει ρίξει το 0-300 στους εργαζόμενους.
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Γιώργο εδώ είναι internet, και ο καθένας γράφει την γνώμη του. Ο κάθε αναγνώστης θα πρέπει να κρίνει ποιός λέει τι και γιατί, και να βγάλει το ζουμί. :wave2:
Παντως κι εγω ξερω απο καιρό για τα φέσια που εχει ρίξει το 0-300 στους εργαζόμενους.
δεν διαφωνω.απλα λεω οτι φανταζουνε σαν ανυποστατες κατηγοριες εναντια σε καποιον.ζητησα και στις 2 πλευρες να μας πουνε ποιοι ειναι για ευνοητους λογους.
Culturas
03/02/2011, 11:05
Εάν το ΜΟΤΟ και το ΜΟΤΟ ΤΡΙΤΗ δεν είχαν πτωχεύσει (άρθρο 99 κλπ), εαν το POWER BIKES δεν ταλαιπωρούσε τόσο κόσμο σε θέματα πληρωμών και οφειλών και εαν το 0300 δεν έκανε τα ιδια και χειρότερα, τότε ΝΑΙ θα μπορούσε κάποιος να τα θεωρήσει "κακόβουλα σχόλια"
Τώρα όμως είναι απλά ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
Μπορείτε να μας παραπέμψετε σε κάποιο έγκυρο αρχείο καταγραφής αυτών των γεγονότων;
Culturas
03/02/2011, 11:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Μπορείτε να μας παραπέμψετε σε κάποιο έγκυρο αρχείο καταγραφής αυτών των γεγονότων;
http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/624755/Article.aspx
http://www.koel.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3435&catid=176&Itemid=30
Κατι τέτοιο;
Εάν το ΜΟΤΟ και το ΜΟΤΟ ΤΡΙΤΗ δεν είχαν πτωχεύσει (άρθρο 99 κλπ), εαν το POWER BIKES δεν ταλαιπωρούσε τόσο κόσμο σε θέματα πληρωμών και οφειλών και εαν το 0300 δεν έκανε τα ιδια και χειρότερα, τότε ΝΑΙ θα μπορούσε κάποιος να τα θεωρήσει "κακόβουλα σχόλια"
δεν ειναι προσωπικη επιθεση φιλε μου.οπως ειδες και ποιο πανω ζητησα και απο την ''αλλη πλευρα'' να μας αποκαλυφθει.
mixalakis
03/02/2011, 11:26
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να γνωρίζω τις ταυτότητες αυτών που ποστάρουν. Φόρουμ είναι και η ανωνυμία δίνει το δικαίωμα να ακουστούν κάποια πράγματα και από τις δύο πλευρές.
Στην Ελλάδα βρισκόμαστε και όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων συμπεριφέρονται με απαράδεκτο τρόπο στους εργαζομένους ειδικά τώρα με την κρίση.
δεν διαφωνω.απλα λεω οτι φανταζουνε σαν ανυποστατες κατηγοριες εναντια σε καποιον.ζητησα και στις 2 πλευρες να μας πουνε ποιοι ειναι για ευνοητους λογους.
Κάποια προφίλ έχουν ονόματα. Google και βλέπεις τι σου βγάζει.
Αν και δεν πιστεύω να πέφτει κανείς απ΄τα σύννεφα με όσα γράφονται....
manhunter
03/02/2011, 11:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από baron
Κάποια προφίλ έχουν ονόματα. Google και βλέπεις τι σου βγάζει.
Αν και δεν πιστεύω να πέφτει κανείς απ΄τα σύννεφα με όσα γράφονται....
:beer: :beer: :beer:
Σ'ωραίος...
mixalakis
03/02/2011, 12:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
και έτσι για κουτσομπολιό, ποιά η σύνδεση του αφεντικού του eBike με το αφεντικό του 0-300?
Για πε, για πε...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
;)
Προτού φτιάξουμε το ebike.gr δουλεύαμε και εμείς ξέρεις στα περιοδικά μοτοσυκλέτας. Αυτός είναι ο κλάδος μας, γεμάτος με φίλους και συνεργάτες σε κάθε έντυπο, όπου με ένα τηλέφωνο μαθαίνουμε τι συμβαίνει και γιατί.
Προσωπικά τώρα, εργαζόμουν στους 2Τροχούς ως αρχισυντάκτης για ένα χρόνο, από το 2006 που έφυγα από το ΜΟΤΟ. Επίσης, ήμουν (και συνεχίζω να είμαι) εκπαιδευτής στο California Superbike School, το οποίο μέχρι πρόσφατα διαχειριζόταν ο Χούντρας στην Ελλάδα - αλλά επειδή και οι Άγγλοι χόρτασαν παραμύθι και φέσι, του το πήραν και το έδωσαν να το διαχειρίζονται οι ίδιοι οι εκπαιδευτές.
Ο Σπύρος ο Τσαντήλας είχε πάρει τη θέση μου στους 2Τροχούς για ένα χρόνο πριν ξεκινήσουμε μαζί το ebike.gr. Ο Άρης ο Παπαπαναγής, που και αυτόν τον συναντάς εδώ και μήνες στο ebike.gr, ήταν ο επί χρόνια frontman του 0300 και παράλληλα ένας από τους εκπαιδευτές του CSS. Ο Mike Wood, ο art director μας, είναι επί χρόνια αρχιεκπαιδευτής του CSS αλλά και πρώην γραφίστας στους 2Τροχούς, από τους οποίους τον έδιωξαν με τις κλοτσιές γιατί ήταν... υψηλόμισθος των χιλίων ευρώ. Ο Σάββας ο Κουρίδης, ο φωτογράφος μας, φωτογράφιζε για τους 2Τροχούς όταν δούλευα εκεί και συνέχιζε μέχρι πρόσφατα να φωτογραφίζει και για το 0300. Τώρα, έχει στα χέρια του κάτι ακάλυπτες επιταγές και τρέχει με δικηγόρους μπας και πάρει ποτέ τα χρωστούμενα. Εμείς πάλι, σαν εκπαιδευτές του CSS, απλώς θα πρέπει να τα ξεχάσουμε.
Νομίζω ότι την υπερκάλυψα την ερώτηση, έτσι δεν είναι; Θέλω να πιστεύω ότι έχω μια πιο σφαιρική εικόνα για το πως εξελίσσονται τα πράγματα στον κλάδο μου από κάποιον που πήρε τον Χούντρα για τα χρόνια πολλά - ή μήπως κάνω λάθος;
Υ.Γ. Ο λογαριασμός μου στο moto.gr υπάρχει από το 2002.
.....
Υ.Γ. Ο λογαριασμός μου στο moto.gr υπάρχει από το 2002.
Tα σέβη μας στην Αυτού Υψηλότητα!!! :lol: :lol: :lol: :wave2:
Τουλάχιστον δεν φεύγει το 0300... κάτι είναι κι αυτό...
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Τουλάχιστον δεν φεύγει το 0300... κάτι είναι κι αυτό...
Εσύ πάλι από που το συμπέρανες αυτό; Αυτή τη στιγμή, τον τίτλο του 0300 τον διεκδικούν 40 νοματαίοι, μεταξύ των οποίων και πρώην υπάλληλοι του Χούντρα που είχαν πάρει κομμάτι του τίτλου έναντι αποζημίωσης και χρωστούμενων. Εκκρεμούν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του και ένας Θεός ξέρει τι άλλο, με αποτέλεσμα να μην βλέπω να ξαναβγαίνει 0300 ούτε στον αιώνα τον άπαντα. Ο Χούντρας βέβαια είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος, οπότε θα κρατήσω και μια πισινή...
Τα σέβη μου αγαπητέ Νίκο!
Εσύ πάλι από που το συμπέρανες αυτό; Αυτή τη στιγμή, τον τίτλο του 0300 τον διεκδικούν 40 νοματαίοι, μεταξύ των οποίων και πρώην υπάλληλοι του Χούντρα που είχαν πάρει κομμάτι του τίτλου έναντι αποζημίωσης και χρωστούμενων. Εκκρεμούν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του και ένας Θεός ξέρει τι άλλο, με αποτέλεσμα να μην βλέπω να ξαναβγαίνει 0300 ούτε στον αιώνα τον άπαντα. Ο Χούντρας βέβαια είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος, οπότε θα κρατήσω και μια πισινή...
Τα σέβη μου αγαπητέ Νίκο!
Εχμμμμμμ ο δαίμων του τυπογραφίου.... εννοούσα το CSS :blush:
Εχμμμμμμ ο δαίμων του τυπογραφίου.... εννοούσα το CSS :blush:
Το California Superbike School όχι απλά δεν "φεύγει" από την Ελλάδα, αλλά θα γίνει πολύ καλύτερο. Λοιπές ανακοινώσεις προς τα τέλη του μήνα.
Το California Superbike School όχι απλά δεν "φεύγει" από την Ελλάδα, αλλά θα γίνει πολύ καλύτερο. Λοιπές ανακοινώσεις προς τα τέλη του μήνα.
Ωραία... έχουμε το 3 να κάνουμε :D
θα περιμενω γιατι σταματησα αυτο που ειχα ξεκινησει :smokin:
προφήτης δεν είμαι αλλά τα δύο έτη που ακολουθούν θα είναι πολύ δύσκολα στην μοτοκοινότητα
Αρχικά δημιουργήθηκε από slipper
προφήτης δεν είμαι αλλά τα δύο έτη που ακολουθούν θα είναι πολύ δύσκολα στην μοτοκοινότητα
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να φοβάται τα οτι τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα οπουδήποτε.
χρυσόστομος
03/02/2011, 15:11
Αφού λοιπόν υπάρχει τέτοια περιέργεια για την ταυτότητα όσων γράφουν και αν αυτό ενισχύσει την διάθεση σας να ανοίξετε τα αυτιά σας στην αλήθεια,οκ.
Λέγομαι Άρης Παπαπαναγής και τον τελευταίο χρόνο γράφω κι εγώ στο ebike. Αυτή η τελευταία ιδιότητα μου όμως δεν με μεταμόρφωσε ξαφνικά σε ψέυτη. Σεβόμουν πάντα τους αναγνώστες αν και πολλές φορές αυτοι με απογοήτευαν. Είναι λυπηρό να δίνεις όλο σου τον εαυτό για μια ιδέα και ο παραλήπτης να δείχνει συχνά μια ανεξήγητη επιμονή στο ψέμα.
Και για να μην φαίνονται μελό τα όσα γράφω θα εξηγήσω τη δουλειά του συντάκτη απο τη δική μου πλευρά.
Από την αρχή σε αυτό το χώρο διέγνωσα σχιζοειδείς καταστάσεις. Πηγή του κακού, κάτι σαν πρωπατορικό αμάρτημα, ήταν η ισχυρή εξάρτηση των εντύπων από τους πελάτες- διαφημιζόμενους. Αυτοί δηλαδή που πρέπει να κρίνεις είναι οι ίδιοι που σε πληρώνουν. Από εκεί ξεκίνάν όλα:
1)Σαν εκδότης, και να θες να πεις την αλήθεια, μόλις έρθουν οι λογαριασμοί από τυπογραφείο, πρακτορείο, μισθοδοσία βλέπεις τα χιλιάρικα σου να κάνουν φτερά. Άντε μετά να πεις "όχι" στα 50 και 100 χιλιάρικα (τις χρυσές εποχές ) της εκάστοτε αντιπροσωπειάς και να επιτρέψεις να γραφτούν όλα όπως είναι.
2)Έτσι λοιπόν ορίζει διευθυντή ή αρχισυντάκτη κάποιον υποτακτικό που τρέμει για την πολυπόθητη καρέκλα του. Του δίνει και έναν παχυλό μισθό για να τον δέσει καλά ώστε να προσπαθεί να ελέγχει "αν υπακούουν τα φερέφωνα".
3) Οι συντάκτες απο κάτω χωρίζονται σε στρατόπεδα, παγιδευμένοι πολλές φορές στο ίδιο το μυαλό τους. Οι πιο νέοι που ακόμα ζουν το όνειρο τους υποκύπτουν στο φόβο να χάσουν μια δουλειά ονειρική με πίστες, με τα καλύτερα μηχανάκια, με prestige στο χώρο. Κάποιοι γράφουν ό,τι ψέμα να 'ναι χωρίς συνείδηση αρκεί να κρατήσουν τη δουλίτσα τους και να ανέβουν στην ιεραρχία. Οι "'άλλοι" ψάχνουν μαγικούς τρόπους γραφής ώστε να πουν την αλήθεια αλλά ταυτόχρονα να μην το πάρει χαμπάρι κανείς από τους υπεύθυνους. Το πρόβλημα είναι ότι κρύβονται τόσο καλά ώστε δεν το παίρνουν χαμπάρι ούτε οι αναγνώστες. Η κατρακύλα ξεκινά.
4)Οι δύο ομάδες συγκρούονται βάναυσα σχεδόν 20 χρόνια τώρα, δηλαδή απο τότε που ξεκίνησε το ξεπούλημα. Όπως καταλαβαίνετε η μάχη είναι άνιση. Από τη μία μεριά βρίσκονται ο εκδότης, οι αξιωματούχοι του, τα λεφτά και τα τσιράκια ενώ από την άλλη μπροστάριδες είναι οι πιο παλιοί που ειναι αποφασισμένοι γιατί δεν αρκούνται στη χλίδα της δουλειάς αυτής αλλά επιζητούν το όποιο έργο μπορεί να προσφέρει. Αυτός είναι και ο λόγος που σε όλο αυτό το διάστημα έχουν γίνει μαζικοί ξεριζωμοί άξιων συντακτών. Δεν μπορεί να πληρώνεις κάποιον 1000 και 1500 ευρώ και να σου μπαίνει και στο ρουθούνι.... Σωστό και δίκαιο φαινομενικά απο την μεριά του εκδότη αλλά έτσι έφτασαν εδώ που έφτασαν.
Συμφωνείτε ή διαφωνείτε αυτή είναι η αλήθεια και ο τρόπος λειτουργίας των περιοδικών και πάσης Α.Ε.. Στα μοτοπεριοδικά αυτό ξεκίνησε στις αρχές του '90, όταν πρωτομύρισε χρήμα και φυσικά βρέθηκε και εδώ "The man who sold the world". Ίσως κάποιοι απο εσας έχετε δώσει αντίστοιχες μάχες στο δικό σας κοινωνικό ή εργασιακό χώρο οπότε όλα αυτά σας φαίνονται πιο οικεία. Είναι ο νόμος της εποχής του marketing, του χρήματος και του ξεπουλήματος. Δεν ισχύει αλλωστε μόνο για τα περιοδικά μοτοσυκλέτας και τον δικό μας μικρόκοσμο.
Υ.Γ.1. Ναι, τώρα θυμήθηκα το moto.gr αλλά αυτό δεν αλλάζει την αλήθεια. Γράφω πολύ σπάνια σε φόρουμ ακόμα και στο bikenet που είναι του αφεντικού (χαχαχαχα). Έγραψα έντονα πάλι κάπου το 2000, όταν ως αναγνώστης ακόμα τότε, υποστήριξα τη μάχη του συντάκτη Σωτήρη Γαλόγαυρου ο οποίος έχασε το πόδι και τη μισή λεκάνη του σε φωτογράφιση και ο εκδότης του δεν ήθελε να αναγνωρίσει το εργατικό ατύχημα για να μην πληρώσει.
Υ.Γ.2 Παραδέχομαι ότι και έγω φοβήθηκα πολλές φορές για τη "δουλίτσα" μου αλλά ποτέ δεν ήμουν ψεύτης και ανήθικος. Γράφω λοιπόν και τώρα με αφορμή τα ψέματα που διάβασα απο τον αταίριαστο. Μπορεί να είναι και λάθος μου που ασχολούμαι αλλά έχει ξέχειλίσει το ποτήρι του ψέματος.
Υ.Γ. Γράφω επίσης γιατί αισθάνομαι ότι το χρωστάω σε μια ομάδα συναδέλφων, δασκάλων και φίλων που πολεμίσαμε μαζί για την αλήθεια αλλά τελικά έκοψαν αηδιασμένοι τη δουλειά αυτή.
Για τον Άλκη (όπου βρίσκεται), τον Φώτη, τον Θοδωρή και τον Πσηλό.
devil's animal
03/02/2011, 15:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από χρυσόστομος
Λέγομαι Άρης Παπαπαναγής και τον τελευταίο χρόνο γράφω κι εγώ στο ebike.
Μπραβο ρε δασκαλε (με διδαξες στο level 2)...πιστευω οτι τα ειπες με το ονομα τους ολα τα πραγματα...
συνεχιστε στο e.bike την καλη δουλεια...σας στηριζουμε...
:beer: :beer: :beer: :beer:
devil's animal
03/02/2011, 15:28
Ωραία... έχουμε το 3 να κάνουμε :D
θα το κανουμε παρεα μωρη ξινη??:a13:
:smokin:
.....
Η πλάκα είναι οτι η κατάσταση που περιγράφεις ήταν γνωστή όχι μέσω insiders, αλλά από τα συμπεράσματα που έβγαζαν οι αναγνώστες από την ύλη, εκτός και αν πίστευαν οτι οι αγαθοί αναγνώστες που αγόραζαν με την βαθμολογία των τεστ, αποτελούσαν την πλειονότητα του αναγνωστικού κοινού.
Aπ΄ότι καταλαβαίνουμε, οι αναγνώστες και οι (πραγματικές) πωλήσεις είχαν περάσει σε.....ανύπαρκτη μοίρα, με το νταραβέρι να γίνεται μεταξύ εκδοτών - εταιρικών managers και μόνο.
Χρυσόστομε (πετυχημένο nick δε λέω...:lol: ), όταν θα τελείωνε η περίοδος της εύκολης διαφήμισης και γρήγορης κονόμας η κατάληξη δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική, αφού τα περιοδικά έγιναν το εργαλείο ξεπουπουλιάσματος των αναγνωστών που θεωρητικά θα έπρεπε να ενημερώνουν και όχι να χειραγωγούν.
Μαζί έκλεισε ή κλείνει και ο κύκλος που ονομάζεται "Ειδικός τύπος" μοτοσυκλέτας* στην Ελλάδα με την μορφή που τον ξέραμε, αλλά έτσι όπως κατάντησε δεν νομίζω να λείψει και από κανέναν.
Καλή τύχη σε όσους προσπαθούν να βρούν το δίκιο τους, την αξιοπρέπεια τους και τα λεφτά τους φυσικά. :wave2:
*Αναφέρομαι στον έντυπο τύπο.
....
Λέγομαι Άρης Παπαπαναγής....
ε πες το απο την αρχη ρε αρη.η μπες ως apapa να καταλαβουμε.
:beer: :beer: :wave2:
sapila racing
03/02/2011, 16:37
Να λοιπόν που τα μαθαίνουμε απο πρώτο χέρι. Thanks CD και Χρυσόστομε. :wave2:
Oσό για τα παραπάνω κουλάδια που δεν εχουν κάνει CSS το 3, τι να πω.
Γι αυτό είστε κουλάδια! :lol:
Θα περιμένω νεα για το CSS μπας και κανω το 4, ελπίζω η ουρά να εχει μειωθεί από το 2005. :sick:
Bladerunner
03/02/2011, 17:08
Ένα από τα μεγαλύτερα - αν όχι το μεγαλύτερο - περιοδικό αυτοκινήτου, "πούλησε" 13000 τεύχη τον Νοέμβριο του 2010.
Το πούλησε είναι σε εισαγωγικά γιατί δεν ξέρω αν συμπεριλαμβάνει και τα τεύχη που αγόρασε το ίδιο το περιοδικό.
Μιλάμε για την αγορά του αυτοκινήτου έτσι; Που δεν έχει καμία σχέση με αυτή της μοτοσυκλέτας.
Πόσο κάνει ένα περιοδικό; 4 ευρώ;
13000 χ 4 = 52.000 λοιπόν είσπραξη τον συγκεκριμένο μήνα.
Να πληρώσει τι με αυτά τα χρήματα; Τυπογραφείο; Διανομή; Προσωπικό;
Δε μπορεί να στηριχτεί στις πωλήσεις, είναι ολοφάνερο. Εφόσον λοιπόν εγώ ο αναγνώστης ΔΕΝ είμαι η κύρια πηγή εσόδου του, θα με γράψει...
Τον γράφω κι εγώ λοιπόν, οπότε πέφτουν οι πωλήσεις του, μαζί και το κύρος του απέναντι στους διαφημιζόμενους. Υποχωρεί λοιπόν και η διαφήμιση, οπότε... Λουκέτο.
Είναι πολύ μικρή η αγορά μας και άτολμοι οι εκδότες. Αν ένα περιοδικό μοτοσυκλέτας πούλαγε 30.000 φύλλα (Αγγλικό Bike π.χ), να δεις πώς θα πείθονταν οι διαφημιζόμενοι!
Οι πωλήσεις όμως - μαζί και η μούρη προς τους διαφημιζόμενους-, ανεβαίνουν με την ποιότητα.
konsttanttinos
03/02/2011, 17:36
Οι ''insiders'' μας επιβεβαιωσαν ο,τι ξεραμε τοσα χρονια αλλα δεν το λεγαμε, οτι δηλαδη το ευκολο και massive χρημα στα early 00's παρεσυρε τα μοτοπεριοδικα (και οχι μονο) σε μια χιονοστοιβαδα φτηνιας, ψευτοδημοσιογραφιας και δηθεν ενημερωσης.
Το (δανεικο) χρημα ετρεχε αφθονο και εξαγοραζε την πενα του ''αντικειμενικου'' συντακτη, που εκμεταλευομενος την πιστη του ημιμαθους wannabe μηχανοβιου, του πλασσαρε οτι του σφυρουσε αποβραδις ο αρχισυντακτης και ο ραγιας του.
Ομως, ''γλυκαθηκε η γρια στα συκα..'' και εκαναν τα περιοδικα καταλογους ΙΚΕΑ.Καμμια ιδιαιτεροτητα στην γραφη, σε σημειο που νομιζα οτι ειναι copy-paste αλλαζοντας μονο νουμερα και μαρκες, ολα τα μηχανακια καλα και αγια...ρε πστ μου, τοσο μαλακας ειμαι, αφου το καβαλησα το μπουρδελο, στον δευτερο γυρο επρεπε να κανεις ταμα για να φρεναρει..αλλα αφου το ΓΡΑΦΕΙ!Εχει φρενουκλες!
..μαλλον ημουν κουρασμενος και δεν εβαζα δυναμη..
Μεχρι που οι τραπεζες φρεναραν το χρημα, τα αφεντικα εξαφανισαν:winka: τα κερδη τους, οι διαφημισεις εγιναν σταφιδοστραγαλα και οι (αρχι)συντακτες μελη του κλαμπ ''Αρθρο 99''.
Και τωρα βγαινουν και κλαιγονται, κατηγορωντας αυτα που εκαναν τοσα χρονια (ποιος?εγω?), ξεσκεπαζουν τα αφεντικα τους (αυτοι φταινε για ολα!) και θελουν αφεση αμαρτιων.
Καλα, αφου μια δεκαετια κοροιδευατε (ή τουλαχιστον προσπαθησατε σκληρα), κανοντας τα κουταβια των εταιρειων, και δινοντας κουτοχορτο με καθε τευχος, τωρα τι περιμενετε?
Να σας ευχαριστησουμε που ανακαλυψατε τον τροχο?
Αφου εσεις τα κανατε σαν τον κωλο της μαιμους, αντιγραφωντας πιστα τους ραγιαδες σας.
Αν θελατε τιμιοτητα και αληθεια(που τοσο αποζητατε τωρα) υπηρχαν κι αλλες αξιοπρεπεις δουλειες (χωρις ομως image).
Tωρα που ξυπνησε ο φτωχος ξαμοληθηκατε στα τζαμπα forums για να πιασετε και κανενα πελατακι?
Δυστυχως ομως για εσας, ο φτωχος πλην τιμιος μηχανοβιος ξυπνησε, η βενζινη ακριβυνε και η αγορα εκλεισε.
Με σεβασμο στον ελληνα δημοσιογραφο και συντακτη.:ninja:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Bladerunner
Δε μπορεί να στηριχτεί στις πωλήσεις, είναι ολοφάνερο. Εφόσον λοιπόν εγώ ο αναγνώστης ΔΕΝ είμαι η κύρια πηγή εσόδου του, θα με γράψει...
Αφού λοιπόν είναι έτσι, μιας και συμφωνεί και ο Χρυσόστομος...
Πηγή του κακού, κάτι σαν πρωπατορικό αμάρτημα, ήταν η ισχυρή εξάρτηση των εντύπων από τους πελάτες- διαφημιζόμενους. Αυτοί δηλαδή που πρέπει να κρίνεις είναι οι ίδιοι που σε πληρώνουν. Από εκεί ξεκίνάν όλα:
Ρωτά ο πονηρεμένος και υποψιασμένος αναγνώστης που θα ήθελε να διαβάζει την υποκειμενική γνώση του δοκιμαστή και όχι του αντιπροσώπου....
Υπάρχει περίπτωση να κοπεί αυτός ο ομφάλιος λώρος στα εναπομείναντα περιοδικά (έντυπα ή δικτυακά? )
Με όποια μορφή και αν κυκλοφορούν, υπάρχουν έξοδα τα οποία δεν καλύπτονται από τους πελάτες-αναγνώστες αλλά από τους πελάτες-αντιπροσώπους.
Και ναι μεν ένα περιοδικό δεν έχει διαφημίσεις μόνο από τις εταιρίες-χορηγούς των μοτό αλλα και από καταστήματα-λαστιχάδες-χρωμιατζήδες-βελτιωτές.....αλλά το ψωμί είναι σ΄αυτούς.
Οπότε ? Θα συνεχίσουμε να διαβάζουμε κάτι σαν το παρακάτω?
"Οδηγώντας το CB1000 είναι σαν να αιωρείσαι πάνω απ΄την άσφαλτο. Η ποιότητα κύλισης εξαπατά τον νόμο της βαρύτητας και η αέρινη κίνηση αγγίζει τα επίπεδα της τελειότητας.
Όλες οι περιφερειακές μάζες είναι συγκεντρωμένες γύρω απ΄τον 4κύλινδρο κινητήρα και με εσένα ως μαέστρο, να καθορίζεις το κέντρο βάρους του σε κάθε επιλογή πορείας.
Οι τροχοί και οι αναρτήσεις παραμένουν ανέπαφα απ΄τις μετατοπίσεις και τις μεταβολές του βάρους μπρος πίσω ρολάρωντας και λειτουργώντας στον αφρό. Αλλάζει κλίση και κατεύθυνση με τη διάθεση ανισόρροπου μεθυσμένου που όμως δεν χανει την πορεία του ούτε παραπατά
MOTO τεύχος Ιουλίου 2008 :hypnotize :alien: :hypnotize
Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
....
Και τώρα εσύ τι ακριβώς κάνεις;
Τα βάζεις με αυτούς που δουλεύουν και μάλιστα πολλές φορές απλήρωτοι και με κίνδυνο της ζωής τους; Εσύ στην δουλειά σου δλδ δεν ακούς τι σου λέει το αφεντικό σου;
Δεν γουστάρεις τα περιοδικά, δεν τ' αγοράζεις και διαβάζεις online ή παίρνεις κανένα απέξω.
Συγκεντρώσου.
....
Ένα σωστό γράφηκε κι αυτό βρήκες να βάλεις; :lol:
Bladerunner
03/02/2011, 17:49
Οπότε ? Θα συνεχίσουμε να διαβάζουμε κάτι σαν το παρακάτω?
Ναι.
Εκτός κι αν βρεθεί ένας τολμηρός εκδότης που ποντάρει στην ποιότητα.
Να έχει δηλαδή το κεφάλαιο, την υπομονή και τους συνεργάτες.
Αν, ΑΝ κάνει πωλήσεις πάνω από τον ανταγωνισμό, θα πάρει και διαφήμιση. Και ΑΝ πείσει τις εταιρίες ότι η ποιότητα του εντύπου που διαφημίζονται είναι προς όφελός τους, τότε ΙΣΩΣ διαβάσουμε αξιοπρεπή και υγιή περιοδικά.
chr1s_86
03/02/2011, 18:12
Jesus Christ! :eek:
Ναι.
Εκτός κι αν βρεθεί ένας τολμηρός εκδότης που ποντάρει στην ποιότητα.
Να έχει δηλαδή το κεφάλαιο, την υπομονή και τους συνεργάτες.
Αν, ΑΝ κάνει πωλήσεις πάνω από τον ανταγωνισμό, θα πάρει και διαφήμιση. Και ΑΝ πείσει τις εταιρίες ότι η ποιότητα του εντύπου που διαφημίζονται είναι προς όφελός τους, τότε ΙΣΩΣ διαβάσουμε αξιοπρεπή και υγιή περιοδικά.
Όπως όμως έγραψες και νωρίτερα, το κόστος ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι τόσο μεγάλο που δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κανείς που θα μπορέσει να το στηρίξει δύο και τρία χρόνια μέχρι να πείσει αναγνώστες και αγορά ότι αξίζει το περιοδικό του.
Η απαξίωση του ειδικού Τύπου στην Ελλάδα έχει φτάσει σε τέτοιο πια βαθμό που ο αναγνώστης είναι προκατειλημμένος ό,τι και να διαβάσει. Αν γράψεις κάτι καλό, θα πει ότι τα παίρνεις. Αν γράψεις κάτι άσχημο, θα πει και πάλι ότι τα παίρνεις, αυτή τη φορά από τον ανταγωνισμό. Να βγάλεις άκρη πάντως δεν υπάρχει περίπτωση - ούτε και να κερδίσεις την χαμένη εδώ και χρόνια εμπιστοσύνη του.
Εμείς στο ebike.gr μπορούμε να περηφανευόμαστε για ένα πράγμα: δεν κοροϊδέψαμε ποτέ τους αναγνώστες μας, ούτε σε αυτό που κάνουμε σήμερα ούτε όταν δουλεύαμε στα έντυπα - το πως και το γιατί μπορούμε να το κάνουμε κουβέντα όποτε γουστάρετε. Αυτός είναι και ο λόγος που απομακρυνθήκαμε εγκαίρως από τα έντυπα και φτάσαμε σήμερα να κλείνουμε τρία σχεδόν χρόνια βγάζοντας ένα ψηφιακό περιοδικό που η εμπορική του επιτυχία δεν αντιστοιχεί στην αναγνωσιμότητά του. Το γιατί το γνωρίζετε όσοι έχετε διαβάσει έστω κι ένα test μας.
Μπορεί λοιπόν να μην έχουμε ούτε ευρώ για να βάλουμε βενζίνη στα μηχανάκια μας, αλλά τουλάχιστον μπορούμε και κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια, έχοντας καθαρή τη συνείδησή μας. Συνεχίζουμε πάντως να πιστεύουμε ότι κάποια μέρα θα αναγνωριστεί η δουλειά μας και θα σωθούμε. Στην Ελλάδα βέβαια της αρπαχτής, όπου ο ανταγωνισμός στην έχει στημένη στη γωνία για να στη φέρει αντί να κοιτάει να κάνει τη δουλειά του καλύτερα από εσένα, το πιο λογικό θα ήταν να το κλείσουμε και να φύγουμε από τη χώρα το συντομότερο. Το ακόμα πιο εύκολο, να ξεπουληθούμε στις αντιπροσωπείες - αν και αυτό το τελευταίο δεν παίζει τώρα πια με την κρίση. Η κάνουλα έκλεισε και αυτός είναι ο λόγος που σκάνε τα κανόνια στον Τύπο, ειδικό και μη, το ένα μετά το άλλο.
Δυστυχώς τελικά για εμάς, παραμένουμε ρομαντικοί μοτοσυκλετιστές και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι καααααάποια στιγμή μπορεί και να δικαιωθούμε για τις επιλογές μας.
Για όσους δεν το κατάλαβαν μέχρι τώρα,
Κωνσταντίνος Δάλλας
Περήφανο ιδρυτικό μέλος των bikenet.gr, ebike.gr, trackbike.gr :lol:
Ένα από τα πιο σημαντικά threads των τελευταίων μηνών.
Και στο θέμα των περιοδικών μοτοσυκλέτας, η Ελλάδα βίωσε τον μύθο της.
Αφού σαν λαός δεν έχουμε μέτρο σε κανένα τομέα, δεν θα είχαμε και σε αυτόν, όπου ξαφνικά ήρθαν στο χώρο τόσοι άνθρωποι τα τελευταία 20 χρόνια.
Τους θεώρησαν σαν εύκολη μάζα και τα περιοδικά και οι πωλητές των καταστημάτων.
χρυσόστομος
03/02/2011, 18:38
@konsttanttinos
Εγώ θα σου πω για την πιο ανθρώπινη πλευρά. Το ότι υπήρξα κι εγώ μέρος του συστήματος του οποίου περιγράφω δεν αλλάζει την αλήθεια. Ούτε ζήτησα την άφεση αμαρτιών απο εσένα και κάθε άλλον που δεν γνωρίζω ούτε ψάχνω πελατάκι γιατί δεν έχω μαγαζί.
Από την άλλη ας ξεκαθαρίσω και τη θέση του συντάκτη που τόσο κοροιδεύεις- φθονείς.
Ένας πιτσιρικάς, το ίδιο αγνώμων με πολλούς αναγνώστες τις εποχής είχε την ευκαιρία να κάνει το δεκαετές όνειρο του πραγματικότητα. Να βρεθεί στην ίδια δουλειά με τα είδωλα του (Θ.Χ. Καραχάλιο, Χατζάρα και όλους όσους διάβαζε με πάθος) νομίζοντας όπως και πολλά άλλα "θύματα" ότι ο χώρος είναι γεμάτος αληθινή ενημέρωση και αγνό μοτοσυκλέτισμο. Είδε το τυράκι των αποστολών, των πιστών, των χιλιαριών και όλα τα καλά.
Ξεκινάς λοιπόν έχοντας απέναντι σου ανθρώπους που απο το δέος δεν τους κοιτάς καν στα μάτια. Περνάει κάποιος καιρός και μόλις καταλάβεις τι συμβαίνει παίρνεις την απόφαση ανάλογα με το ποιόν σου σε ποιά ομάδα θα ανήκεις. Αν επιλέξεις τη μάχιμη και πολεμική τελικά θα χάσεις τον πόλεμο όπως αποδεικνύει η ιστορία αλλά θα κερδίσεις τη συνείδηση σου. Αυτή η ιστορία ισχύει για πολλούς άλλους συντάκτες και δεν είναι μόνο προσωπική
Όπως κάθε δουλειά μου εξασφάλιζε και εμένα χρήματα και πολλά άλλα καλά. Κάποιες στιγμές κι εγώ βολεύτηκα. Αυτό όμως δεν μου στερεί το δικαίωμα να ξυπνήσω και να πω τα πράγματα όπως έχουν. Τόσο καιρό δεν είπα κάτι για να μη βλάψω τη δουλειά φίλων μου που ακόμα το πάλευαν με νύχια και με δόντια. Τώρα όλα τελείωσαν οπότε γράφω χωρίς διάθεση ζημιάς.
Εξάλλου όπως έγραψα και πριν το έκανα περισσότερο για την ομάδα συναδέλφων που προανέφερα με την οποία κυριολεκτικά δώσαμε αίμα και κόκκαλα για αυτό που αγαπούσαμε από παιδιά. Μακάρι λοιπον στην τίμια δουλειά που κάνεις (βγάζεις χρήματα;που τη βρήκες;) να μη δώσεις τόσα πολλά για να πάρεις τελικά τα αρχίδια σου.
Υ.Γ. Το καλό είναι ότι ο κύβος πια ερίφθη...:wave2:
Υ.Γ. 2Η σαπίλα άρχισε πριν το εύκολο χρήμα των '00s. Άρθρα τύπου "τρέμε 916" το 1997 που βγήκε το TLS είναι ένα δείγμα...
Υ.Γ.3 Για ψευτοδημοσιαγραφία να μιλήσεις σε κανέναν άλλο και όχι σε κάποιους που έκαναν (...στην πραγματικότητα και όχι απο το γραφείο τους) πάνω κάτω την αττική οδό με 291-292-293km/h ανάμεσα στα αυτοκίνητα για να μάθεις εσύ την τελική του GSX-R. Σε άλλους που δεν ξέρουν απο αγώνες, σε άλλους που δεν μετρούσαν την άσφαλτο κάθε μήνα δυο φορές για να ξέρεις εσύ αν το πιρούνι θέλει λάδια ή ελατήρια. Σε άλλους που δεν έψαχναν λογοτεχνικό τρόπο να γράψουν κρυφά για αλήθειες να μη σου πουν ψέματα.
Υ.Γ.4 Έφυγα ηθελημένα από τη σαπίλα όπως και όλοι όσοι προανέφερα. Δεν με έδιωξαν οπότε δεν έχω την ανάγκη να κλαφτώ σε κανέναν για την επιλογή μου φίλε konsttanttinos. Ξεσκεπάζω όλο το σύστημα μαζί και εμένα που συμμετείχα. Αν είχαν τα αρχίδια να το κάνουν μόνα τους τα αφεντικά δεν θα το έκανα εγώ. Να σου θυμίσωότι το post είναι μια απάντηση στα ψεύδη που μετέφερε ο αταιριαστος!
Υ.Γ.5 Κουτάβι των αντιπροσωπειών τελικά είναι όποιος καβαλάει μοτοσυκλέτα. Τη σχέση τη δική μου και άλλων άξιων συναδέλφων με τις αντιπροσωπείες μπορείς επίσης να την ψάξεις αν θες για να δεις πόσο καλή είναι.
sapila racing
03/02/2011, 18:40
Προς insiders του ειδικού τύπου.
Μήπως ενα έντυπο περιοδικό χαμηλής κυκλοφορίας αλλά με πλούσιο τεχνικό περιεχόμενο θα μπορούσε να σταθεί?
Το γνωρίζω οτι ετσι δεν βγαίνει χρήμα, αλλά αν οι αναγνώστες το πιστέψουν όλα γίνονται.
Πιστεύω οτι υπάρχουν πολλοί που ονειρεύονται μια δεύτερη Μοτοτεχνική Επιθεώρηση. :winka:
Ισως αυτοί να είναι κάποιας ηλικίας, αλλά και πάλι οι αναγνώστες θα αναγνωρίσουν την αξία ενός τέτοιου ποιοτικού εντύπου. Ισως ακόμα κι ο ίδιος ο Χοιδάς να ενδιαφέρεται.
Μηπως εκεί είναι το μέλλον?
Ισως ακόμα κι ο ίδιος ο Χοιδάς να ενδιαφέρεται.
Ο κ. Διονύσης Χοϊδάς είναι διευθυντής του περιοδικού Ignition της 2Δ.
Εχετε σκεφτεί ότι υπάρχει και ένα κομμάτι του αναγνωστικου κοινού των περιοδικών μοτοσυκλέτας που γουστάρει πραγματικά να διαβάζει γιά 2τροχούς οτιδήποτε αρκει αυτό να είναι αλήθεια;;;; Που αγοράζει σχεδόν όλο τον ειδικό τύπο εδώ και 33 χρόνια;;; Που ενώ καταλάβαινε το λιβάνισμα, συνέχιζε να αγοράζει περιοδικα και αγνοούσε τα τεστ της σιελλόροιας ,μόνο γιά αγωνιστικες πληροφορίες;; Που και αυτές ηταν ελάχιστες τουλάχιστον γιά τον ελληνικό χώρο;;; Που δεν λυπήθηκε, ουτε τις 25 δραχμες το 1978, ουτε τις 1500 δρχ το 2000,ουτε τα 6 ευρώ σήμερα. Αυτόν τον πελάτη όμως τον θεωρούσατε ''τον μαλάκα που θα τον ψήσουμε'' να αγοράσει το κάθε παρτάλι του ''πελάτη'' σας. Αυτός όμως που κάποτε μάθαινe τα νέα απο το ''Παρίσι - Ντακάρ''μετά από 6 μήνες, ειδε χαρά στα σκέλια του τώρα που μπορεί και το παρακολουθεί σχεδόν live.Γιατί η πληροφορία πλέον σας υπερσκέλισε και δυστυχώς οι ''πελάτες''' σας, σας παράτησαν (ιδέ : στυμένες λεμονόκουπες). Λυπάμαι κύριοι, η κρίση γιά εσάς ξεκίνησε όταν αρχίσατε ηθελημένα να την κάνετε ''γαργάρα''.Η μοναδική μοτοσυκλέτα που αγόρασα καινούρια, ποτέ δεν την είδα σε τέστ κανενός περιοδικού. Την ειδα, την γούσταρα, την αγόρασα. Αντε γειά
sapila racing
03/02/2011, 18:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Ο κ. Διονύσης Χοϊδάς είναι διευθυντής του περιοδικού Ignition της 2Δ.
Το γνωρίζω, ακόμα περιμένουμε το 4ο τεύχος εδώ και αρκετούς μήνες.
To ignition είναι το πιο αξιόλογο περιοδικό που κυκλοφόρησε εδω και καιρό, πιο πριν ηταν το R&D παλι του Χοιδά.
Εγω μιλάω για ένα αμιγώς μοτοσυκλετιστικό περιοδικό, με πραγματικές δομικές μοτοσυκλετών και όχι 'τεστ' της μιαμισης σελίδας και πιστεύω οτι αν γινόταν μια τέτοια σοβαρη κίνηση ο Χοιδάς θα ενδιαφερόταν για συνεργασία.
Ειναι απλά μια δική μου σκέψη βέβαια.
χρυσόστομος
03/02/2011, 19:07
Βλέπω μια εμμονή με το αμαρτωλό παρελθόν το οποίο για πολλούς αποτελεί και παρόν και μέλλον γιατί αυτή είναι η πάστα τους. ΜΙλώντας για τα παλιά και πάλι μιας και υπάρχει εμμονή, προσθέτω ότι περνώντας το κατώφλι του ειδικού τύπου γινόταν σαφές ότι ο μόνος τρόπος για να μάθει κάτι αληθινό το κοινό ήταν να παραμείνεις μέσα και να προσπαθήσεις με πλάγιους τρόπους να πεις την αλήθεια. Όταν είσαι 6 μηνών συντάκτης, αν γράψεις ωμά ότι το χ scooter σου φάνηκε μαλακία, την επόμενη μέρα είσαι εκτός. Θα φροντίσουν οι πουλημένοι, ωστόσο καταξιωμένοι ανώτεροι. Η στρατηγική λοιπόν ήταν να κρατάς τη φλόγα αναμένη μέχρι να γίνεις απαραίτητος, καταξιωμένος και δυνατός για να τα πεις έξω απο τα δόντια. Αν το κάνεις νωρίς θα σου βουλώσουν το στόμα. Ωστόσο όσο το σύστημα ήταν υγιές οικονομικά φρόντιζε να δημιουργεί νέους γενίτσαρους για να μην είναι ποτέ κανείς απαραίτητος. Ειλικρινά λυπάμαι και ντρέπομαι που κάποτε έπαιξα κι εγώ το ρόλο του γενίτσαρου. Ωστόσο το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το ομολογήσω και να μη το ξανακάνω:wave2:
Το γνωρίζω, ακόμα περιμένουμε το 4ο τεύχος εδώ και αρκετούς μήνες.
[...]
+1
konsttanttinos
03/02/2011, 19:08
Και τώρα εσύ τι ακριβώς κάνεις;
Τα βάζεις με αυτούς που δουλεύουν και μάλιστα πολλές φορές απλήρωτοι και με κίνδυνο της ζωής τους; Εσύ στην δουλειά σου δλδ δεν ακούς τι σου λέει το αφεντικό σου;
Δεν γουστάρεις τα περιοδικά, δεν τ' αγοράζεις και διαβάζεις online ή παίρνεις κανένα απέξω.
Συγκεντρώσου.
Μην βιαζεσαι...
Δεν ειναι ολοι οπως τους περιγραφεις.
Εσυ πρεπει να συγκεντρωθεις στην επιλογη των λεξεων σου.
konsttanttinos
03/02/2011, 19:30
.....
Δεν φθονω-κοροιδευω κανεναν, ισα-ισα που εχω υποστηριξει (και χιλιαδες αλλοι απο εδω μεσα) με το παιδικο χαρτζιλικι περιοδικα που γουσταρα με λαχταρα να διαβαζω ξανα και ξανα.
Δεν υπαρχει περιοδικο αυτοκινητου ή μηχανης, εδω και 17 χρονια, που να μην εχω αγορασει εστω και μια φορα, εκτος απο τα μηνιαιως καθιερωμενα.
Ειμαι παλαιας κοπης, θελω να ανοιξω το περιοδικο (συνηθως απο την τελευταια σελιδα:winka:), να το μυρισω, να το ξεφυλλισω, να το φαω με τα ματια μου.
Πριν 10 χρονια, αυτο που με εξοργισε κατα πρωτον, ειναι οι διαφημισεις, και ο τροπος που τις εκμεταλευτηκαν οι εκδοτες.Μετα αρχισα να βλεπω διαφορετικα περιοδικα να γραφουν τα ιδια και τα ιδια...με τον ιδιο τροπο λες και ολα τα τεστ-παρουσιασεις περνανε απο το ιδιο καλουπι.
Συνεχισα να αγοραζω, και ξαφνικα τα κειμενα περι ανεμων και υδατων (βλεπε post baron) αρχισαν να παιρνουν τρομακτικες διαστασεις.
Για τα πρωτα δυο, δεν μπορει να φταιει ο συντακτης...για το τριτο τι διαλο συμβαινει?
Εχεις καθε δικαιωμα να ξυπνησεις, αλλα αυτο πλεον γινεται εκ του ααφαλους.Η δουλεια καταστραφηκε, δεν εχεις πλεον κατι να σε κατατρωει, οποτε...
Δεν τα εχω με'σενα. Ανθρωποι σαν τον κ.Καραχαλιο αποτελουσαν ινδαλμα για'μενα.
Αλλα, κατι τρωκτικα με φιλοσοφικες διαθεσεις γεματες σαλια χαλασαν την μαγεια.
Δουλεια τιμια εχω, στο ΕΚΑΒ την βρηκα, εφοσον ρωτας.
Οπως επισης καβαλαω μηχανακι γιατι γουσταρω..και δεν αμφιβαλλω για την σχεση σου με τις αντιπροσωπειες.
Το ζητημα ειναι οτι αλλον περιμενα να απαντησει, οχι εσυ.
Οταν εχεις δικιο φωναζεις, αλλιως κανεις την μαμουνα:winka:
Μην βιαζεσαι...
Δεν ειναι ολοι οπως τους περιγραφεις.
Εσυ πρεπει να συγκεντρωθεις στην επιλογη των λεξεων σου.
Γιατι διεγραψες τα περι "Ποντικών και φάκων"
:evil:
και για να είμαστε σωστοί και τίμιοι και για τις δύο πλευρές του σκακιού, μερικές αλήθειες
1)Σαν εκδότης, και να θες να πεις την αλήθεια, μόλις έρθουν οι λογαριασμοί από τυπογραφείο, πρακτορείο, μισθοδοσία βλέπεις τα χιλιάρικα σου να κάνουν φτερά.
+σωστά
και κάποιοι πρέπει να πουν και ένα ευχαριστώ για τις καλές εποχές που από αυτά τα περιοδικά έφαγαν ψωμάκι
Υ.Γ.2 Παραδέχομαι ότι και έγω φοβήθηκα πολλές φορές για τη "δουλίτσα" μου αλλά ποτέ δεν ήμουν ψεύτης και ανήθικος.
+σε τιμά
Μαζί έκλεισε ή κλείνει και ο κύκλος που ονομάζεται "Ειδικός τύπος" μοτοσυκλέτας* στην Ελλάδα με την μορφή που τον ξέραμε, αλλά έτσι όπως κατάντησε δεν νομίζω να λείψει και από κανέναν.
+ και έπεται συνέχεια
Πόσο κάνει ένα περιοδικό; 4 ευρώ;
13000 χ 4 = 52.000 λοιπόν είσπραξη τον συγκεκριμένο μήνα.
Να πληρώσει τι με αυτά τα χρήματα; Τυπογραφείο; Διανομή; Προσωπικό;
+ όσα και άλλα θες
Και τωρα βγαινουν και κλαιγονται, κατηγορωντας αυτα που εκαναν τοσα χρονια (ποιος?εγω?), ξεσκεπαζουν τα αφεντικα τους (αυτοι φταινε για ολα!) και θελουν αφεση αμαρτιων. ..... ε?!?
Καλα, αφου μια δεκαετια κοροιδευατε (ή τουλαχιστον προσπαθησατε σκληρα), κανοντας τα κουταβια των εταιρειων, και δινοντας κουτοχορτο με καθε τευχος, τωρα τι περιμενετε?
Να σας ευχαριστησουμε που ανακαλυψατε τον τροχο?
Αφου εσεις τα κανατε σαν τον κωλο της μαιμους, αντιγραφωντας πιστα τους ραγιαδες σας.
Αν θελατε τιμιοτητα και αληθεια(που τοσο αποζητατε τωρα) υπηρχαν κι αλλες αξιοπρεπεις δουλειες (χωρις ομως image).
....ναι τι να πω.....η αλήθεια είναι μία και πονάει :sad:
ξαμοληθηκατε στα τζαμπα forums για να πιασετε και κανενα πελατακι?
Δυστυχως ομως για εσας, ο φτωχος πλην τιμιος μηχανοβιος ξυπνησε, η βενζινη ακριβυνε και η αγορα εκλεισε.
δυστυχώς έτσι φαίνεται......
*και μία φιλική συμβουλή:
μάθετε από τα λάθη των άλλων,
μην προσπαθήσετε να αντιγράψετε την αποτυχημένη πολιτική τους και ύφος
επειδή η τάση φαίνεται να υπάρχει
αφήστε το καλάμι σκεπασμένο καλά στην αποθήκη σας μόνο για σκ ψαρέματος γιατί ο κόσμος
ΕΥΤΥΧΩΣ, από τα γραφόμενα καταλαβαίνει.....
καλή τύχη και καλά άρθρα
Η απαξίωση του ειδικού Τύπου στην Ελλάδα έχει φτάσει σε τέτοιο πια βαθμό που ο αναγνώστης είναι προκατειλημμένος ό,τι και να διαβάσει. Αν γράψεις κάτι καλό, θα πει ότι τα παίρνεις. Αν γράψεις κάτι άσχημο, θα πει και πάλι ότι τα παίρνεις, αυτή τη φορά από τον ανταγωνισμό. Να βγάλεις άκρη πάντως δεν υπάρχει περίπτωση - ούτε και να κερδίσεις την χαμένη εδώ και χρόνια εμπιστοσύνη του.
Απ΄ότι διαβάζουμε (εσύ το γνώριζες) μόνο αδικαιολόγητη δεν ήταν τελικά. Όλη η καχυποψία αρχικά και η απαξίωση τελικά, είχε βάση και πολύ μεγάλη.
Απλά οι αναγνώστες κατάλαβαν οτι αυτό που διάβαζαν δεν ήταν γραμμένο από δημοσιογράφους αλλά από διαφημιστές. Οπότε χαιρέτησαν.
αν και αυτό το τελευταίο δεν παίζει τώρα πια με την κρίση. Η κάνουλα έκλεισε και αυτός είναι ο λόγος που σκάνε τα κανόνια στον Τύπο, ειδικό και μη, το ένα μετά το άλλο.
αυτη είναι η μεγαλύτερη πικρή αλήθεια, οι πωλήσεις τόσο των μοτο όσο και των αυτοκινητων είναι άθλιες και η κατάσταση δεν σώζεται με το να πουλας σκουτερακια και παπια :(
ελπίζω κάποια στιγμή συντομα να αρχίσουμε να ξαναπέρνουμε τα πάνω μας
paTman_the
03/02/2011, 20:23
Αν και δεν έχω την ίδια σχέση με πολλούς από εσάς, πιστεύω ότι αυτά που έλειπαν και λείπουν από τα περιοδικά μοτοσυκλέτας στην ΕΛλάδα δεν είναι ανάγκη να αποκλείουν τις διαφημίσεις ούτε μπορούν να αντικατασταθούν από τον νετ.
+ Αντικειμενικές παρουσιάσεις δεν σημαίνει να γράφει "το μοτόρι είναι μούφα" .
+ Ταξιδιωτικά (και όχι κακές μεταφράσεις ξένων)
+ Παρουσίαση μοτο εξοπλισμού και δοκιμής του...
+ Τόσες άλλες κουλαμάρες που μπορείς να κάνεις και να γράψεις γύρω από μια μοτοσυκλέτα (το "μπόμπος VS cb1300" δεν ήταν γαμάτο;;;;;)
Και μπορείς να παραμείνεις "εμπορικός" απευθυνόμενος σε αυτούς που δεν ασχολούνται πολύ ή είναι "γρήγοροι" κλπ.
Επίσης πιστεύω ότι κόντρα στη σημερινή συγκυρία, αν ξαναεκδωθεί ένα περιοδικό που να είναι έτσι, τότε θα πουλήσει τρελά (σε σχέση με τη μουντίλα που συζητάμε...) και θα τραβήξει και διαφημίσεις {αλλά όχι στα αστεία επίπεδα που (από ότι φαίνεται...) ήταν η νόρμα παλιότερα}. Μην ξεχνάμε ότι το να αγοράζεις μοτοσυκλέτες (όπως και αυτοκίνητα) είναι ακριβό, αλλά το να αγοράζεις όνειρα με 5-6ε δεν είναι...
Εχω βγάλει φωτοτυπία αρκετά άρθρα που έχω βρει σε μοτο κλπ περιοδικά του 199x για αυτόν ακριβώς το λόγο...
Και πολύ απλά αυτό θα το έλεγα ένα "υγιές" περιοδικό.
Αρχικά δημιουργήθηκε από geotriada
επεισης εκλεισε και το RALLY.GR ,ενα σαιτ των 4Τ που ενημερωνε για αγωνες αυτκινητων,,,,,
κριμα
http://www.rally.gr/default.asp?menu_code=gr_rally-news-article&race_id=0&article_id=19233
άουτς :sick:
η Ελλαδα δεν εχει υπερβολικο αριθμο εντυπων ανα τομεα αναλογικα με τον πληθυσμο της?
ΜΟΝΟ εγω το νομιζω αυτο?
Ισχύει.Αλλα οπως αναφέρουν και απο πάνω όλοι καλομάθαμε αυτά τα <<χρυσά>> χρόνια και ο υπερκαταναλωτισμός στα πάντα ήταν εξώφθαλμος.Η κρίση αυτή και οποια κριση οδηγεί στην απαξίωση θεσμών και προσώπων(μέσα είναι περιοδικά, εκδότες , αντιπροσωπείες εκτός των άλλων) που ολα αυτα τα χρονια εκμεταλεύτηκαν καταστάσεις.Μπορεί για εμάς να είναι ονειρο και αγάπη η μοτοσυκλέτα αλλα για τους αμεσα εμπλεκόμενους δε παυει να είναι εμπόρευμα και προιόν της καπιταλιστικής κοινωνιας που ζουμε.
konsttanttinos
03/02/2011, 20:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Γιατι διεγραψες τα περι "Ποντικών και φάκων"
:evil:
Γιατι μπορω...
...και γιατι ο γραπτος λογος ειναι ευκολα παρεξηγησιμος, και θεωρησα οτι μπορει να προβληθει καποιος που δεν πρεπει.
Γιατι μπορω...
:alien:
...και γιατι ο γραπτος λογος ειναι ευκολα παρεξηγησιμος, και θεωρησα οτι μπορει να προβληθει καποιος που δεν πρεπει.
Το ιδιο ισχυει για ολους μας.
Οποτε πρωτα μασαμε και μετα μιλαμε, ναι; :winka:
devil's animal
03/02/2011, 21:17
Οταν εχεις δικιο φωναζεις, αλλιως κανεις την μαμουνα:winka:
Tωρα που ξυπνησε ο φτωχος ξαμοληθηκατε στα τζαμπα forums για να πιασετε και κανενα πελατακι?
δυστυχώς έτσι φαίνεται......
δεν μπορω να καταλαβω γιατι "την πεφτετε" σε εναν ανθρωπο που παραδεχεται ευθεως τα λαθη του παρελθοντος...
και στην τελικη δεν τα εκανε αυτος τα λαθη και τις κομπινες εξ'αρχης...απλα ηταν στον χορό και χορεψε σ'αυτο που του τραγουδουσαν οι εκδοτες-αφεντικα...
στην τελικη ολοι το ιδιο θα καναμε και σκεφτειτε το. αν αγαπας την μοτοσυκλετα δεν πας κοντρα σε ενα συστημα που σου δινει μια δουλεια η οποια σε κανει χαρουμενο και σου βγαζει και τα προς το ζην. ετσι ειναι ο ιδιωτικος τομεας.
με λιγα λογια αν ειχαμε πεσει ολοι στο βαζο με το μελι, ολοι θα τρωγαμε. αλλος λιγοτερο, αλλος περισσοτερο αλλα ΟΛΟΙ θα τρωγαμε.
εγω καταλαβαινω τον Αρη που λεει για τον "εντεχνο" τροπο γραφης...
καπου το καταλαβαινες αυτο που ηθελε να σου πει. αν ησουν ομως πιτσιρικας και ενθουσιωδης δεν πιανεις το: "ωραια τα φρενα του καινουργιου gsxr k9 και ικανοποιητικα για το μεγαλυτερο μερος των αναβατων αλλα ισως χρειαστουν ενα σετ υψηλης για να εχουν διαρκεια στην πιστα ή σε ενα κλειστο επαρχιακο κομματι".
ο αλλος θα πει: "ενταξει με καλυπτουν".
η αληθεια (που γραφεται τωρα στο e-bike) ειναι η εξης ωμη: "το gsxr k9 το αδικουνε τα φρενα του, δεν ειχε καθολου φρενα...", "υστερει πολυ σε φρενα, χρειαζεται επειγοντως σωληνακια υψηλης και διαφορετικη τρομπα"..."θελει μια τρομπα εμπρος φρενου και σωληνακια υψηλης για να φτιαξει το φρενο ΤΟΥ" *
σ'αυτη την περιπτωση ξερεις οτι στην καλυτερη θα χρειαστεις τρομπα-τακακια-υψηλης οταν το παρεις.
επισης το e-bike απο τοτε που κυκλοφορησε παει απο στομα σε στομα και οι αναγνωστες κρινουν αν ακολουθει τις "γραμμες" του εντυπου τυπου, οπως τις ξεραμε μεχρι τωρα...:winka:
*τα αποσπασματα τα δανειστηκα απο το e-bike 25 (Μαϊος 2010)
χρυσόστομος
03/02/2011, 22:15
devil's animal το έπιασες το νόημα και των παλιών γραφόμενων και των νέων. Και καλά κάνετε και τα χώνετε ως αναγνώστες στους "μαλάκες" συντάκτες αλλά υπάρχει και συντακτικός αντίλογος.
1) Η άποψη για μια μοτοσυκλέτα είναι σχετική ως ένα βαθμό. Σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι. Π.χ. για άλλους τα Ducati είναι τέλεια, άλλοι δεν μπορούν να τα οδηγήσουν. Επίσης αλλιώς φαίνεται μια μοτοσυκλέτα στο 1.45'' ενός αναγνώστη αλλιώς στο 1,25'' ενός συντάκτη και το αντίστροφο. Το σημαντικό θέμα είναι να έχεις την ελευθερία να εκφράσεις την άποψη σου ευθαρσώς. Μια άποψη που έχεις σχηματίσει από άπειρα χιλιόμετρα σε εκατοντάδες διαφορετικές σέλες, αγώνες, τούμπες και άμεσα συγκριτικά.
2)Σήκωνα για καιρό τα τηλέφωνα αναγνωστών που ρωτούσαν για το τάδε μηχανάκι. Σχεδόν πάντα ενώ του έλεγες στα ίσα ότι είναι μάπα πάρε κάτι άλλο αυτός επειδή ήταν καψούρης επέμενε "μα είναι ωραίο, μα είναι καλό εκεί, μα είναι καλό αλλού". Ε αφού γουστάρεις λοιπόν μη με ρωτάς και περιμένεις να πω σώνει και καλά ότι είναι καλό. Πήγαινε πάρ' το.
Εδώ, τώρα στο ebike και μας κράζουν ότι τα λέμε πολύ ωμά. Λογικό γιατί όταν κράζουν δημόσια το μηχανάκι που αγόρασες 15.000ευρώ ίσως αισθάνεσαι ότι σε πιάσανε κώτσο. Οπότε όταν βολέυει τα λένε καλά αυτοί που χαιδεύουν τα αυτιά, αλλά όταν ξυπνάει ο επαναστάτης κράξτε το μηχανάκι του διπλανού μου, τα Ιταλικά, τα μπουρδέλα και τα βρωμοδίχρονα που έλεγε και το joe bar.
3) Ως εκπαιδευτής CSS συναντούσα την ίδια επιμονή και σε οδηγικά θέματα κυρίως από αναβάτες του στυλ "ξέρεις πόσα χρόνια οδηγώ;"
4) Θα ήθελα να δω (αλλά δεν γίνεται..) πόσοι από τους αυστηρούς κατήγορους θα παρέμεναν βράχοι ηθικής και θα ρίσκαραν την απόλυση γράφοντας απο την αρχή ωμά και ευθέως. Μια απόλυση που θα τους στερούσε εκτός απο το μεροκάματο και τα τσάμπα trackday στο Mugello, τη Laguna Seca, το Phillip Island και άλλα εξωτικά. Όλα αυτά με καλό ωράριο, με τα κορυφαία τσάμπα ρούχα και κράνη και ένα σωρό άλλα τυράκια.
Τα σκέφτομαι και έτσι καμιά φορά ίσως για να αισθάνομαι περήφανος που δεν κάηκα τελείως και παρά τους πειρασμούς τελικά κράτησα τη συνείδηση μου. Είναι σημαντικό ότι ΕΓΩ επέλεξα να τα παρατήσω όλα αυτά δεν με πέταξαν έξω.
stavrouliasp
03/02/2011, 23:01
...Εχεις καθε δικαιωμα να ξυπνησεις, αλλα αυτο πλεον γινεται εκ του ααφαλους.Η δουλεια καταστραφηκε, δεν εχεις πλεον κατι να σε κατατρωει, οποτε...
Αυτό ακριβώς. Θα προτιμούσα αυτά να τα ακούσω όταν τα πράγματα ήταν καλά για τα περιοδικά και όλοι τους ήταν χαρούμενοι. Επίσης, αν παραπληροφορεις τον κόσμο επειδή φοβάσαι για τη δουλειά σου δεν σημαίνει ότι δεν φταις. Φταις, απλά έχεις κάποια (σημαντικά ίσως) ελαφρυντικά.
χρυσόστομος
03/02/2011, 23:22
Προσωπικά (μιας και εγώ έγραψα τα παραπάνω) δεν παραπληροφόρησα κανέναν. Απλά έγραφα αναγκαστικά με τρόπο τέτοιο που πολλοί μπορεί να μην αντιλαμβάνονταν τα αρνητικά σημεία μιας μοτοσυκλέτας. Όχι ότι ήταν ευχάριστο και σωστό να λες την αλήθεια συγκαλυμένη αλλά έχει σημαντική διαφορά από το να λες ψέματα. Φαντάσου όμως ότι ακόμα και αυτό, για να καταφέρω να το διατηρήσω γινόμουν ο κακός για τις αντιπροσωπείες, δεν ήθελαν συχνά να πάω εγώ αποστολή στο νέο μηχανάκι τους και δημιουργούσα ενίοτε πρόβλημα στο διευθυντή σύνταξης γιατί "ο μικρός δεν συμμορφώνεται".
Ωστόσο έκανα και πίσω σε λεκτικές μάχες κυρίως για να έχω την ευκαιρία να περάσω την όποια αλήθεια και σε επόμενο τεστ. Επίσης ανακάλυψα και έναν άλλο τρόπο για σχετική ελευθερία. Δούλευα πάντα πολύ περισσότερο από όσο πληρωνόμουν ώστε να εξασφαλίζω ένα μικρό άσυλο για τις "ζαβολιές" μου. Δεν απολύεις το ίδιο εύκολα κάποιον που δουλεύει για 1500euro και παίρνει 700.
Τελικά όμως αν όλοι λέγαμε τα πράγματα με το όνομα τους και κυρίως κάναμε πράξεις αντίστασης, όταν όλα πάνε καλά για πάρτυ μας, τότε σίγουρα η Ελλάδα, αλλά και ο κόσμος όλος, θα ήταν καλύτερος... Αν ωστόσο με κάποιον τρόπο και κάποια στιγμή μαθαίνεις μια χρήσιμη πληροφορία έχει την αξία της. Τα περιοδικά δεν τελείωσαν απλά περνάνε και αυτά την κρίση τους. Θα γυρίσει ο τροχός και ίσως προσπαθήσουν ξανά και με άλλο τρόπο να το πουλήσουν. Ας γνωρίζεις τουλάχιστον το παρελθόν. Και οι βετεράνοι κατόπιν εορτής λένε τη συνέβη στον πόλεμο αλλά βοηθούν να μάθουμε πόσο κακός είναι.
4) Θα ήθελα να δω (αλλά δεν γίνεται..) πόσοι από τους αυστηρούς κατήγορους θα παρέμεναν βράχοι ηθικής και θα ρίσκαραν την απόλυση γράφοντας απο την αρχή ωμά και ευθέως. Μια απόλυση που θα τους στερούσε εκτός απο το μεροκάματο και τα τσάμπα trackday στο Mugello, τη Laguna Seca, το Phillip Island και άλλα εξωτικά. Όλα αυτά με καλό ωράριο, με τα κορυφαία τσάμπα ρούχα και κράνη και ένα σωρό άλλα τυράκια.
Δεν νομίζω οτι υπάρχει κανείς. Η πορεία του ενθουσιασμού->απομυθοποίησης->συμβιβασμού είναι η ίδια σχεδόν σε όλα τα "ονειρικά" επαγγέλματα και οι περισσότεροι μετά τον συμβιβασμό βάζουν και τελεία. Αν κάποιοι έχουν τα αρχίδια να κρατήσουν την κόκκινη γραμμή τους, προσωπικά τους σέβομαι γιατί είναι πολυυυυ δύσκολη απόφαση και συνήθως εις βάρος τους.
:beer:
Ωστόσο έκανα και πίσω σε λεκτικές μάχες κυρίως για να έχω την ευκαιρία να περάσω την όποια αλήθεια και σε επόμενο τεστ.
Αυτό είναι συζητήσιμο γιατί απ΄ότι ξέρω για κάποιο ιταλικό παρτάλι (aka RSV4 :a07: ) μόνο πίσω δεν έκανες σε συζήτηση με γνωστό και μη εξαιρετέο....
Παραγκα κατά της aprilia παντού ρπμ...
χρυσόστομος
03/02/2011, 23:39
@Baron
Thanx για την ειλικρινή σου άποψη.
Εννοούσα λεκτικές διαφορές με ανώτερους ιεραρχικά ή υπεύθυνους επικοινωνίας εταιρειών για το τι θα βγει στο περίπτερο
@Baron
Thanx για την ειλικρινή σου άποψη.
Εννοούσα λεκτικές διαφορές με ανώτερους ιεραρχικά ή υπεύθυνους επικοινωνίας εταιρειών για το τι θα βγει στο περίπτερο
Αυτό εννοούσα φίλε.
Το σχόλιο για το RSV4 ήταν χαβαλές. Χρειάζεται που και που όταν η κουβέντα παίζει στο άσπρο μαύρο. :winka:
ο κύριος Χούντρας διαβάζει? :a014:
stavrouliasp
04/02/2011, 00:08
Τα πράγματα κατά την άποψη μου είναι απλά. Το θέμα της ηθικής είναι αποκλειστικά δικό σας και εμένα δε με απασχολεί. Εγώ ξέρω ότι είχατε μια δουλειά, δεν την κάνατε καλά, αυτό φάνηκε σε όλους και δεν σας προτίμησαν ξανά. Στην ελεύθερη αγορά εάν κάποιος δεν είναι καλός και σωστός, αυτός χάνει τελικά. (συγνώμη αν γενικευω. Μιλάω για όλους όσους δούλευαν σε περιοδικά ή ακόμη περισσότερο εάν τα διεύθυναν).
χρυσόστομος
04/02/2011, 00:15
Ευτυχώς όπως είπα και πριν οι περισσότεροι προλάβαμε και την κάναμε με δική μας επιλογή μόλις χώνεψε καλά ο καθένας ότι δεν αλλάζει και δεν σώνεται με τίποτα. Ήταν δύσκολο να το χωνέψουμε αλλά έγινε.
Από το θέμα της ηθικής ξεκινάει μια καλή δουλειά και θα έπρεπε να νοιάζει τους πάντες. Το αποτέλεσμα εξαρτάται απο αυτό. Με αυτοθυσία κάναμε τη δουλειά μας καλύτερα από ότι επέτρεπαν οι συνθήκες. Το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο (και δικαιώνει και τις αποφάσεις μας) αλλά δεν μπορεί να χρεωθεί στη δική μας δουλειά όσο στη γραμμή που ακολουθούσαν οι υπεύθυνοι.
Η αδικία προς το παρόν είναι ότι έκλεισε μόνο το 0-300.
mixalakis
04/02/2011, 00:56
Ίσως είναι από τις λίγες φορές που οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν "ζωντανά" με κάποιους συντάκτες και σχετικούς του ειδικού τύπου και να εκφράσουν τις απόψεις τους.
Ειλικρινά η ανάγκη ενός αντικειμενικού μέσου πληροφόρησης για τις μοτοσυκλέτες είναι τεράστια και ίδια με την σχετική ανάγκη για τους υπόλοιπους χώρους (αθλητικά, πολιτικά κτλ).
Αυτά που περιγράφει ο χρυσόστομος είναι λίγο πολύ γνωστά στον δημοσιογραφικό χώρο.
Δεν φταίνε απαραίτητα όλοι οι δημοσιογράφοι, αλλά κυρίως οι αρχισυντάκτες και βέβαια οι ιδιοκτήτες.
Το μόνο που θα μπορούσε να δώσει δύναμη σε έναν (καλοπροαίρετο βέβαια) ιδιοκτήτη τέτοιου μέσου, είναι η δύναμη του αναγνωστικού κοινού.
Ένα περιοδικό ή μια ιστοσελίδα που δεν μασάει τα λόγια της θα αποκτήσει μεγάλη δύναμη και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τις αντιπροσωπείες. Ακόμα και να τις βρίζει κατάμουτρα, αυτές θα θέλουν να διαφημιστούν εκεί που θα τις δει περισσότερος κόσμος και μάλιστα οι δημοσιογράφοι θα έχουν και το επιχείρημα του κοινού για να μην ακολουθήσουν τις εντολές των διαφημιζόμενων.
Δεν το πιστευω ..σχεδον 10 χρονια παλευα να βγει ενα τετοιο θρεντ , αλλα με εμπεριστατωμενες αποψεις.
Παντα οταν ξεκιναγε κατι τετοιο ειτε εσβυνε ειτε σιγουρα αυτοι που ηξεραν δεν μιλαγαν
Θυμαμαι πολυ καλα εδω και καποια χρονια για εκεινο το bmw to 800 που ελεγε ο Θ.Χ (το περιοδικο τεσπα) οτι μαμαει και τα παταει ολα με 60 ψωραλογα και ειχε γινει χαμος ... το θυμαμαι γιατι μιλαγα με πμ γιατι απο το τοτε 0-300 βγαινανε με proxy και εγραφε ο ενας πανω στο account του αλλου και ειχανε μπερδευτει λιγο τοτε τα πραγματα ...θυμαμαι το εντονοτατο υφος του Θ.Χ με μελος του moto.gr με θεμα το ποσο αληθινα ηταν τα γραφωμενα.
Το μονο που μπορω να πω στους συντακτες ειναι οτι τους καταλαβαινω σαν εργαζομενος εδω και 21 χρονια σε ιδιωτικες εταιριες (Μηχανικος Τηλεπικοινωνιων) (ξερω πως ειναι να γνωριζεις ,τα παλια τα χρονια εκ των εσω οτι κατι παει στραβα, και δεν μπορεις να μιλησεις διοτι εισαι δεμενος )
Απλα αγαπητοι φιλοι και συναδελφοι μοτοσυκλεττιστες - συντακτες (εναν ξερω και αποκαλω φιλο, γεια σου Κωστη, ) καποια στιγμη θελει αρετη και τολμη οταν το ψεμα τεινει να γινει επικινδυνη υποθεση να πεις την αληθεια.
Εγω δεν θα το κανα τωρα, το καταθετω εδω, ισως καποια στιγμη τα παλια τα χρονια που δεν ειχα οικογενεια να επινα και ενα μπου καλι ουισκι το βραδυ και το πρωι θα πηγαινα στην δουλεια στραβωμενος απο το hangover και θα τα γ@!#$ ολα (ετσι θα ειχα και αλλωθι ως προς τον εαυτο μου οτι εμεινα ανεργος απο λαλακια μου).
Οποτε οσοι αγαπητοι συναδελφοι μοτοσυκλεττιστες ειναι εξω απο το χορο ας ειναι λιγο επιεικεις με τις κατηγοριες τους , ποσο μαλλον αμα καποιοι δουλευουν στο δημοσιο!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
...θυμαμαι το εντονοτατο υφος του Θ.Χ με μελος του moto.gr με θεμα το ποσο αληθινα ηταν τα γραφωμενα.
Δεν θυμάσαι καλά Στάθη....οι διαφορές του περιοδικού με το μέλος θα λύνονταν μέσω κόντρας στήνοντας τις άδειες και καλό θα ήταν το μέλος να έχει ψιλά μαζί του για να πάρει ταξί φεύγοντας. :p
Στον ιδιωτικό τομέα όλη η νοοτροπία βρίσκεται στο παρακάτω τελεσίγραφο "Αν δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά που θέλω, θα βρώ κάποιον που μπορεί" και η κουβέντα λαμβάνει τέλος. :wave2:
Τα σκέφτομαι και έτσι καμιά φορά ίσως για να αισθάνομαι περήφανος που δεν κάηκα τελείως και παρά τους πειρασμούς τελικά κράτησα τη συνείδηση μου. Είναι σημαντικό ότι ΕΓΩ επέλεξα να τα παρατήσω όλα αυτά δεν με πέταξαν έξω.
Θέλει πολλά κιλά αρχίδια να γυρίσει κάποιος και να πει: Κοιτάξτε ρε μάγκες, για αρκετό καιρό σας "δούλευα", προσπαθούσα βέβαια να μη το κάνω, αλλά είχα μπροστά μου ένα κουβά μέλι, τι να κάνω? Και respect για όσους μπορούν και κάνουν την αυτοκριτική τους.
Θα ήταν όμως άδικο για τους "πραγματικούς αγωνιστές", αυτούς που είχαν ένα κουβά μέλι μπροστά τους αλλά δεν απλώσανε το χέρι, να δώσουμε άφεση αμαρτιών στους "μετανοημένους". Έτσι δεν είναι?
Ατυχής παραλληλισμός ο παρακάτω: Τι και αν ο Πάγκαλος βγήκε και μου είπε δημόσια: Μαζί τα φάγαμε, ήμουν και εγώ λαμόγιο. Μπορεί να τον "παραδέχτηκα" που κατάφερε να πει την αλήθεια, αλλά δεν παύω να τον φτύνω κατάμουτρα για όσα έχει κάνει.
Υ.Γ. πρώτος από όλους και εγώ θα έβαζα δαχτυλάκι στο μέλι, δεν είμαι τόσο ακέραιος άνθρωπος του λόγου μου. Μπορεί μετά να μετανοούσα βέβαια (όταν όλα θα είχαν τελειώσει, ή θα είχα συχαθεί τον ευατό μου), και να τα έβγαζα όλα στη φόρα. Αλλά δεν θα ονειρευόμουν χειροκρότημα στο τέλος της αφήγησής μου
Δεν θυμάσαι καλά Στάθη....οι διαφορές του περιοδικού με το μέλος θα λύνονταν μέσω κόντρας στήνοντας τις άδειες και καλό θα ήταν το μέλος να έχει ψιλά μαζί του για να πάρει ταξί φεύγοντας. :p
true
imitrelos
04/02/2011, 08:07
Tρελό θρέντ όλοι τα υποψιαζόμασταν αλλά άλλο να τα ακούς απο αυτούς που τα ζήσαν .
το γιατί γίναν έτσι τα πράγματα είναι όλα αυτα αλλά και τα κλειστά μυαλά δέν θα πεθάνει το είδος (ειδική δημοσιογραφία ) αλλά δέν έχουμε δεί το μέλλον....απλά
θα σου δώσω 2 παραδειγματα
1) μας πείρε κοντά 10 χρόνια για να ανακαλύψουμε το south park και να το φέρουμε στα μέτρα μας
2) Αν ένα μέσο είχε τήν αληθοφάνια ενός φορυμ πχ τα πράγματα θα ήταν διαφορετικα
αλλά και πολλά άλλα δέν είναι τυχαιο ότι στο μότο η στηλη του λύκου και του φώτου
το mcn π.χ άλλαξε και σώθηκε αλλά το ύφος έμεινε ίδιο (κλασικό αγγλικο φλεγματικό αλλά γουστάρεις τήν διαφορετικότητα )
ξερώ άλλη χώρα αλλά με δυνατές ιδέες όλα γίνονται
Αρχικά δημιουργήθηκε από imitrelos
Tρελό θρέντ όλοι τα υποψιαζόμασταν αλλά άλλο να τα ακούς απο αυτούς που τα ζήσαν .
το γιατί γίναν έτσι τα πράγματα είναι όλα αυτα αλλά και τα κλειστά μυαλά δέν θα πεθάνει το είδος (ειδική δημοσιογραφία ) αλλά δέν έχουμε δεί το μέλλον....απλά
θα σου δώσω 2 παραδειγματα
1) μας πείρε κοντά 10 χρόνια για να ανακαλύψουμε το south park και να το φέρουμε στα μέτρα μας
2) Αν ένα μέσο είχε τήν αληθοφάνια ενός φορυμ πχ τα πράγματα θα ήταν διαφορετικα
αλλά και πολλά άλλα δέν είναι τυχαιο ότι στο μότο η στηλη του λύκου και του φώτου
το mcn π.χ άλλαξε και σώθηκε αλλά το ύφος έμεινε ίδιο (κλασικό αγγλικο φλεγματικό αλλά γουστάρεις τήν διαφορετικότητα )
ξερώ άλλη χώρα αλλά με δυνατές ιδέες όλα γίνονται
Πάρτο αλλιώς, γιατί δεν κατάλαβα τίποτα. :sick:
imitrelos
04/02/2011, 08:32
Πάρτο αλλιώς, γιατί δεν κατάλαβα τίποτα. :sick:
Πιο απλά για μένα δέν χρειάζεται γλύψιμο αλλά φρέσκιες ιδέες δές π.χ
το top gear o clarkson κράζει και χόντρα όπως και κάνει τα στραβά μάτια σε αγγλικές κατασκευές π.χ αλλά το λέει και το περιφανεύεται και ο κόσμος γουστάρει , απλά αλλό να πείς το μηχανάκι είναι χάλια και άλλο είναι χάλια γιατί προσωπικά θα θεωρούσα ξεφτίλα να ανεβαίνω σε κάτι που το έχουν μόνο τα ψώνια (σου πείρα ένα σχόλειο του clarkson για τα mercedes:bigcry: )
να ποιοί είμαστε..... (http://www.youtube.com/watch?v=o077DmJPHHg)
η ιστορία επαναλαμβάνεται...
imitrelos
04/02/2011, 09:10
να ποιοί είμαστε..... (http://www.youtube.com/watch?v=o077DmJPHHg)
η ιστορία επαναλαμβάνεται...
+όσα θές :beer: :beer: :beer: :beer:
Bladerunner
04/02/2011, 09:42
Να μη ξεχνάμε και το άλλο ε;
Πόσα Super-Sport μηχανάκια να ταξινομήθηκαν την τελευταία δεκαετία; Δέκα - δεκαπέντε χιλιάδες; Ίσως να λέω και λίγα.
Μόνο το 2009-2010, εν μέσω οικονομικής κρίσης ταξινομήθηκαν 3.000 περίπου.
Τι ποσοστό από αυτά ξεζουμίζεται σε πίστες και επαρχιακό στροφιλίκι; Πόσοι αναβάτες είναι εκείνοι που θα αντιληφθούν τα όποια προβλήματα των μοτοσυκλετών τους;
Δε νομίζω ότι έχουν βγει πολλά κακά μηχανάκια από το 99'-2000 κι έπειτα. Οι διαφορές σαφώς και υπάρχουν, σαφώς και κάποια κάνουν καλύτερα το έργο τους από κάποια άλλα. Εγώ, ο μέσος καθημερινός αναβάτης, πόσες απ΄αυτές τις διαφορές είμαι ικανός να εντοπίσω;
Θέλω να καταλήξω, ότι όταν η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών σου δεν είναι "εκπαιδευμένη", αν προσφέρεις ως επί το πλείστον λεπτομερείς τεχνικές αναλύσεις, θα τους χάσεις.
Μόνοι μας αναφερθήκαμε παραπάνω στα άρθρα των Λύκου και Φώτου. Αναφερθήκαμε και στα ταξιδιωτικά.
Έχουν σχέση με τη μοτοσυκλέτα μεν, δεν είναι όμως τεστ. Πόσοι από 'μας διαβάζουμε πρώτα τα editorials και κατόπιν την αλληλογραφία στο αγαπημένο μας περιοδικό;
Μήπως επιθυμούμε λοιπόν ένα περιοδικό μοτοσυκλέτας που να έχει και αρκετή ύλη γύρω από αυτή;
Με προτάσεις προορισμών, με "λογοτεχνικά" άρθρα, με τεστ αξεσουάρ, με οδηγικές συμβουλές... Αλλά και με εξαντλητικές τεχνικές αναλύσεις, με παρουσίαση και ανάλυση της αγωνιστικής σκηνής, κι όλα αυτά γραμμένα όχι μόνο από ανθρώπους που κατέχουν το αντικείμενο, αλλά ταυτόχρονα να έχουν και "πένα".
Θέλεις λοιπόν, πολλές σελίδες ανά τεύχος (ΚΟΣΤΟΣ), και άψογους επαγγελματίες συντάκτες (ΚΟΣΤΟΣ).
Εκτός και αν, δεν έχεις περιορισμό σελίδων (ηλεκτρονική έκδοση) και πλαισιώνεις την ομάδα σου με επαγγελματίες που θα σε βοηθήσουν πρώτα λόγω "ψώνιου" με τη δουλειά τους, και κατόπιν για τις όποιες οικονομικές απολαβές.
Όπως έγραψε κι ο Κώστας (CD), πόσο μπορεί να αντέξει μια τέτοια προσπάθεια;
Όσο μπορούμε εμείς οι καταναλωτές να τη στηρίξουμε, απαντώ.
ΥΓ. Τόσο από τον Κώστα Δάλλα όσο και από τον Άρη Παπαπαναγή, δεν ένιωσα ποτέ ότι με κοροϊδεύουν. Κάποιες φορές, διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές, χαμογέλαγα κι έλεγα "κοίτα τον πούστη πώς το έγραψε ότι θα χρειαστώ αμορτισέρ για πίστα".
Κοίταγα πίσω από τις γραμμές γιατί ήθελα το μηχανάκι για συγκεκριμένο λόγο. Ήθελα το καλύτερο (που μπορούσα να αγοράσω) για τη συγκεκριμένη χρήση.
Αν το ήθελα κυρίως για βόλτες και για γούστα, ίσως να μην είχα προσέξει το σχόλιο "χρειάστηκε να σφίξουμε τέρμα τις αποσβέσεις μετά από δέκα γύρους"
Αρχικά δημιουργήθηκε από mixalakis
Το μόνο που θα μπορούσε να δώσει δύναμη σε έναν (καλοπροαίρετο βέβαια) ιδιοκτήτη τέτοιου μέσου, είναι η δύναμη του αναγνωστικού κοινού.
Ένα περιοδικό ή μια ιστοσελίδα που δεν μασάει τα λόγια της θα αποκτήσει μεγάλη δύναμη και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τις αντιπροσωπείες. Ακόμα και να τις βρίζει κατάμουτρα, αυτές θα θέλουν να διαφημιστούν εκεί που θα τις δει περισσότερος κόσμος και μάλιστα οι δημοσιογράφοι θα έχουν και το επιχείρημα του κοινού για να μην ακολουθήσουν τις εντολές των διαφημιζόμενων. [/B]
Αυτή ακριβώς η σκέψη μας οδήγησε στο να φτιάξουμε το ebike.gr, όντας αηδιασμένοι από την κατάληξη των περιοδικών μοτοσυκλέτας. Παρόλα αυτά, έχοντας κοντά τρία χρόνια έκθεσης στο κοινό, δεν μπορώ να πω ότι έχουμε αποκτήσει μεγάλη δύναμη μέσα από τους αναγνώστες μας - όχι γιατί δεν είναι πολλοί, ίσα ίσα που είναι περισσότεροι από οποιουδήποτε εντύπου. Άλλοι είναι οι λόγοι.
Τόσα χρόνια αδιάφορων δοκιμών και ξεπουλήματος στις αντιπροσωπείες θέλουν πολύ καιρό για να ανατραπούν - και αν ανατραπούν. Μαθημένες σε αυτές τις τακτικές, οι αντιπροσωπείες κάνουν τα βαριά πεπόνια προσπαθώντας να μας "σπάσουν" και να μας βάλουν να δουλέψουμε γι' αυτούς, όπως κάνουν οι υπόλοιποι. Ο αναγνώστης από την άλλη δεν "ψήνεται" με την καμία τώρα πια, αμφισβητώντας ό,τι κι αν βγεις να γράψεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που γράφουμε κάτι και τα ακούμε και από τις δύο πλευρές, πράγμα που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν αξίζει να προσπαθούμε να πείσουμε τους πάντες ότι δεν είμαστε ούτε ελέφαντες, ούτε κακοπροαίρετοι ούτε αντικειμενικοί. Στον ειδικό Τύπο δεν μπορεί να υπάρξει αντικειμενικότητα, υπάρχει υποκειμενικότητα και προσωπικές προτιμήσεις. Η αντικειμενικότητα είναι μόνο στα νούμερα, τα οποία δεν λένε και πολλά από μόνα τους. Αν ήταν τόσο απλό, θα βάζαμε μερικές φωτογραφίες, μια δυναμομέτρηση και τέλος. Στόχος μας είναι να γράφει ο καθένας μας όπως ακριβώς θα σας μετέφερε την εμπειρία του από κοντά σε ένα καφέ - και πιστεύω ότι το έχουμε καταφέρει σε ένα μεγάλο βαθμό.
Βέβαια, παραμένει άγνωστο το αν ποτέ αυτή μας η τακτική θα μας επιστρέψει κάτι πίσω. Για την ώρα, χαίρομαι ιδιαίτερα που εκδίδουμε ένα περιοδικό για το περιεχόμενο του οποίου αισθανόμαστε υπέροχα. Στην Ελλάδα, ο εύκολος δρόμος για την επιτυχία περνά από το γλύψιμο, τις κατουρημένες ποδιές και το ξεπούλημα. Όσο εύκολα ανεβαίνεις όμως με αυτό τον τρόπο, άλλο τόσο εύκολα κατεβαίνεις. Η ανώμαλη προσγείωση ξεκίνησε και μένει να δούμε αν αυτοί που θα μείνουν θα μπορέσουν να καταλάβουν την αξία ενός περιοδικού ειδικού Τύπου και να κάνουν τη διαφορά αντιστρέφοντας την πορεία του ποταμού.
Εμείς πάντως κολυμπάμε ανάποδα από τον Απρίλη του 2008.
Καλή σας μέρα!
Υ.Γ. Γεια σου ρε Στάθη οικογενειάρχη...!
imitrelos
04/02/2011, 10:27
Αυτή ακριβώς η σκέψη μας οδήγησε στο να φτιάξουμε το ebike.gr, όντας αηδιασμένοι από την κατάληξη των περιοδικών μοτοσυκλέτας. Παρόλα αυτά, έχοντας κοντά τρία χρόνια έκθεσης στο κοινό, δεν μπορώ να πω ότι έχουμε αποκτήσει μεγάλη δύναμη μέσα από τους αναγνώστες μας - όχι γιατί δεν είναι πολλοί, ίσα ίσα που είναι περισσότεροι από οποιουδήποτε εντύπου. Άλλοι είναι οι λόγοι.
Τόσα χρόνια αδιάφορων δοκιμών και ξεπουλήματος στις αντιπροσωπείες θέλουν πολύ καιρό για να ανατραπούν - και αν ανατραπούν. Μαθημένες σε αυτές τις τακτικές, οι αντιπροσωπείες κάνουν τα βαριά πεπόνια προσπαθώντας να μας "σπάσουν" και να μας βάλουν να δουλέψουμε γι' αυτούς, όπως κάνουν οι υπόλοιποι. Ο αναγνώστης από την άλλη δεν "ψήνεται" με την καμία τώρα πια, αμφισβητώντας ό,τι κι αν βγεις να γράψεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που γράφουμε κάτι και τα ακούμε και από τις δύο πλευρές, πράγμα που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν αξίζει να προσπαθούμε να πείσουμε τους πάντες ότι δεν είμαστε ούτε ελέφαντες, ούτε κακοπροαίρετοι ούτε αντικειμενικοί. Στον ειδικό Τύπο δεν μπορεί να υπάρξει αντικειμενικότητα, υπάρχει υποκειμενικότητα και προσωπικές προτιμήσεις. Η αντικειμενικότητα είναι μόνο στα νούμερα, τα οποία δεν λένε και πολλά από μόνα τους. Αν ήταν τόσο απλό, θα βάζαμε μερικές φωτογραφίες, μια δυναμομέτρηση και τέλος. Στόχος μας είναι να γράφει ο καθένας μας όπως ακριβώς θα σας μετέφερε την εμπειρία του από κοντά σε ένα καφέ - και πιστεύω ότι το έχουμε καταφέρει σε ένα μεγάλο βαθμό.
Βέβαια, παραμένει άγνωστο το αν ποτέ αυτή μας η τακτική θα μας επιστρέψει κάτι πίσω. Για την ώρα, χαίρομαι ιδιαίτερα που εκδίδουμε ένα περιοδικό για το περιεχόμενο του οποίου αισθανόμαστε υπέροχα. Στην Ελλάδα, ο εύκολος δρόμος για την επιτυχία περνά από το γλύψιμο, τις κατουρημένες ποδιές και το ξεπούλημα. Όσο εύκολα ανεβαίνεις όμως με αυτό τον τρόπο, άλλο τόσο εύκολα κατεβαίνεις. Η ανώμαλη προσγείωση ξεκίνησε και μένει να δούμε αν αυτοί που θα μείνουν θα μπορέσουν να καταλάβουν την αξία ενός περιοδικού ειδικού Τύπου και να κάνουν τη διαφορά αντιστρέφοντας την πορεία του ποταμού.
Εμείς πάντως κολυμπάμε ανάποδα από τον Απρίλη του 2008.
Καλή σας μέρα!
Υ.Γ. Γεια σου ρε Στάθη οικογενειάρχη...!
Υπομονή χρειάζεται έχεται πιάσει το νόημα .......;)
αλλά όπως λές υπάρχούν νοοτροπίες και κατεστημένα αλλά θα αλλάξουν σιγα σιγά , κάνετε καλή δουλεια για να πάει στράφη αλλά ξέρεις είναι δύσκολο όταν είναι νεοι δρόμοι
ένα παράδειγμα πρίν 5 χρόνια μετά απο ένα εκπαιδευτικο ταξίδι μιλούσα σε μια παρέα πανεπιστημιακών για τα καλά τής ασύνχρονης εκπαιδευσης και τής χρήσης νέων τεχνολογιών και ολοι εκτός απο 1 με λέγαν τρελό σήμερα βλέπουν ότι αυτή τήν μεθοδολογία που είχα προτεινη τήν χρησιμοποιει το berkley και το ΜΙΤ :rotflmao:
paTman_the
04/02/2011, 10:45
Η δική μου αίσθηση είναι ότι το μεγαλύτερό σας "πρόβλημα" με το κοινό είναι και ταυτόχρονα και το πλεονέκτημά σας...
Η έλλειψη έντυπου δλδ ναι μεν σας βοηθάει στα κόστη και όλα τα προαναφερμένα, αλλά ταυτόχρονα χάνετε και τα "καλά" του έντυπου όπως δηλαδή ότι δεν μπορώ το ebike να το διαβάσω καθώς πίνω τον καφέ μου στο σπίτι ενός φίλου, δεν θα πέσει τυχαία στα χέρια μου (ή στα χέρια κάποιου που δεν ασχολείται/ψάχνεται ιδιαίτερα) κλπ. Δεν θα είναι ανάμεσα στα περιοδικά που έχει το τραπεζάκι στο κομμωτήριο ή στην καφετέρια...
Και τώρα που το σκέφτομαι, ενώ κατεβάζω το ebike από τα πρώτα τεύχη, δεν έχω διαβάσει ακόμα κανένα ολόκληρο καθώς πάντα έμπαινε στη λίστα με τα "to read" pdf στο Desktop...
Με λίγα λόγια, μην βιάζεστε να κατηγορήσετε/αγχωθείτε ότι δε σας δέχονται.
μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα και οι δύο πλευρές...
ο χρόνος θα δείξει τι πως και ποιός..... όπως και στη ζωή άλλωστε