View Full Version : Απαγόρευση του καπνίσματος λέει...Για το καλό μου, λέει...
Καταλάβατε τώρα.... ?
Για να προστατέψει έλεγε τους παθητικούς καπνιστές...
Για να εναρμονιστούμε με τις άλλες ευρωπα'ι'κές χώρες....
Μ@λΑκίες!!!!
Link (http://ksipnistere.blogspot.com/2011/01/blog-post_8285.html)
Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ..Εξαγοράσιμο υπό όρους το κάπνισμα σε καταστήματα
Καταστήματα άνω των 400 τ.μ. και καζίνο θα μπορούν να εξαγοράζουν το δικαίωμα του καπνίσματος με το αντίτιμο να πηγαίνει υπέρ των νοσοκομείων ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον....
ραδιοφωνικό σταθμό Real.
Σχετικά με τις δαπάνες για την δημόσια και ιδιωτική υγεία, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι 6η στον κόσμο χωρίς να προσφέρει τις αντίστοιχες υπηρεσίες.
δεν τους νοιάζει αν ψοφίσεις μια κι εξω....τους νοιαζει να μειωσουν τα νοσηλεια για να μη σε πληρωνουν κρατωντας σε στη ζωη....ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ....!!!
Ε βέβαια , ότι δεν μπορούνε να ελέγξουν το νομιμοποιούν , κλασσική συνταγή . Ξανάρχονται τα φρουτάκια κάπου διάβασα και νομιμοποιείται το ιντερνετικό στοίχημα γιατί χάνει πολύ φόρο το κράτος .
Πάντως είναι σίγουρο πως αν γίνει αυτό που λέει ο Λοβέρδος τα έσοδα θα πάνε στα νοσοκομεία όσο πάνε στους δρόμους από τα διόδια ...
Μπανανία :a25: :a25:
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
Καταλάβατε τώρα.... ?
Για να προστατέψει έλεγε τους παθητικούς καπνιστές...
Για να εναρμονιστούμε με τις άλλες ευρωπα'ι'κές χώρες....
Μ@λΑκίες!!!!
Link (http://ksipnistere.blogspot.com/2011/01/blog-post_8285.html)
Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ..Εξαγοράσιμο υπό όρους το κάπνισμα σε καταστήματα
Καταστήματα άνω των 400 τ.μ. και καζίνο θα μπορούν να εξαγοράζουν το δικαίωμα του καπνίσματος με το αντίτιμο να πηγαίνει υπέρ των νοσοκομείων ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον....
ραδιοφωνικό σταθμό Real.
Σχετικά με τις δαπάνες για την δημόσια και ιδιωτική υγεία, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι 6η στον κόσμο χωρίς να προσφέρει τις αντίστοιχες υπηρεσίες.
δεν τους νοιάζει αν ψοφίσεις μια κι εξω....τους νοιαζει να μειωσουν τα νοσηλεια για να μη σε πληρωνουν κρατωντας σε στη ζωη....ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ....!!!
eisai afelhs(xwris parekshghsh) an pisteves oti ginetai gia thn ygeia sou....
Αρχικά δημιουργήθηκε από nio1981
eisai afelhs(xwris parekshghsh) an pisteves oti ginetai gia thn ygeia sou....
Δεν ειμαι αφελης... οταν σε συζητησεις τους ελεγες οτι κανουν το Αμερικανικο κολπο ( Για να μην τα σκανε η Interamerican και η ING σε νοσηλεια...) καποιοι κορο'ι΄δευαν και μιλουσαν για "χοντρη" συνομωσιολογια
Lioulios
08/01/2011, 05:09
Όλα είναι για το μπέο.
Δεν ξέρω τί γίνεται σε άλλες περιοχές της χώρας ,αλλά εδώ το κάπνισμα απαγορεύεται σε 1ή 2 μαγαζιά μόνο .
...Γύρω γύρω Σάββατο και εκεί που γ@Μ@ΜΕ ...Δευτέρα .
...Α ! Και τό κοψα και από 1/1/2011 . ...όχι μαχαίρι
:smokin: :nono: :smokin: :sick:
John Steed
08/01/2011, 05:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από lioulios
Το μόνο που αξίζει είναι αυτό, για εσένα.
Όλα τα άλλα....
Επίσης, αυτό με τις ασφαλιστικές και το χαλαρό πλέον καθεστώς, ομολογώ πως δεν το περίμενα....
Που ζώ!?! :hypnotize :sick: :hypnotize
oles oi asfalistikes rwtoun an kapnizeis...giati arage???ela paides....tha pesei kai kanena prostimo,tha vgei kai kanenas nomos parathiraki (na vgaleis mia adeia klp me to azhmiwto fisika)
kai ola kala....na valei kai to kratos to kati tis tou sto tameio....
kalogeros
08/01/2011, 07:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από lioulios
Όλα είναι για το μπέο.
Δεν ξέρω τί γίνεται σε άλλες περιοχές της χώρας ,αλλά εδώ το κάπνισμα απαγορεύεται σε 1ή 2 μαγαζιά μόνο .
...Γύρω γύρω Σάββατο και εκεί που γ@Μ@ΜΕ ...Δευτέρα .
Και εδώ στην Καλαμαριά μην νομίζεις ότι είναι καλύτερα τα πράγματα. Πέσαν κανα δυό πρόστιμα στον πεζόδρομο, άλλα τόσα στην παραλία και κατά τα άλλα σε όλα τα μαγαζιά όλοι καπνίζουν κανονικότατα.
Α! Και το έκοψα από 1/9/2010..... μαχαίρι και από τότε δεν το ξανάβαλα στο στόμα μου.
Lioulios
08/01/2011, 09:00
Eδώ δεν έχει πέσει κανένα πρόστημο πουθενά και δεν έχει γίνει και κανένας έλεγχος .
Υπάρχει μαγαζί που για καφέ το απόγευμα δε σε αφήνει να καπνίσεις , αλλά αν πας βράδυ για ποτο δεν τρέχει μία .
Την Κυριακή πήγα σε ένα άλλο μαγαζί για καφέ , που για τασάκι μας έφεραν ένα πιατάκι του γλυκού ( και μας το άλλαξαν κιόλας :bawl: )
Ο νόμος αυτός δεν είναι νόμος .Είναι για κάτι άτυχους που θα τη φάνε (πρόστημο) γιατί στην Ελλάδα το κάπνισμα επιτρέτεται παντού , αρκεί να μη σε πιάσουν .... Και ΓαμΏ !
Α! Να το κόψω μαχαίρι ίσως δεν θα μπορέσω , αλλά μου αρέσει να ανάβω που και που κανένα .
Από 1.5 - 2 πακέτα τη μέρα τώρα 4 τσιγάρα σε 7 μέρες . ...Πακέτο δεν έχω και αυτό με σώνει.
Και βλέπω πως τελικά μπορώ να το κάνω . Ά να δούμε .
devil's animal
08/01/2011, 09:48
επειδη ειναι λιγο ανακριβες ολο αυτο...θα περιμενω την νομοθετικη διαταξη...
παντως ποιος σας ειπε οτι το κρατος νοιαζοταν γι'αυτον που καπνιζει και ηθελε να προστατεψει την υγεια του??
το λογικο θα ηταν να εβγαζε τον νομο για να προστατεψει τους αλλους...δλδ παιδια και ανθρωπους με προβληματα (ασθμα, χρονιο αναπνευστικο, κλπ) που ηθελαν να πανε για ενα φαγητο ή για ενα καφε και δεν μπορουσαν...
αλλα φαινεται οτι ουτε αυτο τους νοιαζει...
βεβαια, οπως ειπα, πρεπει να βγει ο νομος για να μιλησουμε, γιατι μισο στρεμμα μαγαζια ειναι σχετικα λιγα σε ολη την Ελλαδα...:winka:
notakos600
08/01/2011, 09:51
Τα έχουμε ξαναπεί, ο πονοκέφαλος του κάθε κράτους είναι τα υπέρογκα ποσά που πληρώνει για τον ασθενή καπνιστή.
PortisHead
08/01/2011, 10:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
:confused: :confused: :confused:
Ειλικρινα , προσπαθω να καταλαβω που ειναι το παραλογο στο παραπανω.
notakos600
08/01/2011, 10:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
:confused: :confused: :confused:
Ειλικρινα , προσπαθω να καταλαβω που ειναι το παραλογο στο παραπανω.
Ξανθιά είσαι; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
[...
Καταστήματα άνω των 400 τ.μ. και καζίνο θα μπορούν να εξαγοράζουν το δικαίωμα του καπνίσματος με το αντίτιμο να πηγαίνει υπέρ των νοσοκομείων ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος...
:eyepop: :eyepop: Aντε να δούμε τι άλλο θα σκεφτούνε οι απατεώνες:evil:
Για ξέπλημα χρήματος μυρίζει το στόρυ:rolleyes:
Πάντος εδώ(Γιαννιτσά) δεν ίσχυσε ποτέ κανένας νόμος.....τομάρια:mad: :mad:
Vstrommer71
09/01/2011, 11:42
Αν ως κοινωνια,το μονο που μας ενδιαφερει ειναι να φουμαρουμε ΟΠΟΥ γουσταρουμε ανεξελεγκτα(αυτη ειναι η ελευθερια μας...) τοτε παμε ολοι ομαδικα για φουντο
Αφου-το ειδα και με τα ματια μου-μαμαδες φουμαρουνε χωρις καμμια εννοια ακομα και σε παιδοτοπους τοτε ειμαστε ολοι ΓΤΠ...
Αφου και τα αυτονοητα-δηλ ο στοιχειωδης σεβασμος για τον αλλον-πανε περιπατο,τοτε γ@μησε τα ειμαστε...
Όταν ο πόλεμος έχει λήξει, κανένας δεν θυμάται την αφορμή με την οποία ξεκίνησε. Ακόμα και αν αποδειχτεί ότί ήταν ψευδής. Κάπως παραφρασμένη η φράση αλλά το νόημα είναι αυτό.
Υγεία, υγεία, υγεία...Τόσες χιλιάδων παπαγάλων βρήκαν να πουν κάτι και να στραφούν εναντίον του διπλανού τους. Μου μαυρίζεις το πνευμόνια, μου προκαλείς καρκίνο, μου έτσι μου αλλιώς...
Να που το κράτος παραδέχεται ευθέως ότι μεταξύ συμφερόντων των μαγαζιών και της υγείας, (προσωρινά) κερδίζουν τα πρώτα. Όχι ότι ο υγιεινισμός δεν είναι μακροπρόθεσμος στόχος, ως μια νέα μορφή καταπίεσης και ελέγχου. ΑΠλά για την ώρα κερδάει ο βαλκανικός τσαμπουκάς των οργανωμένων συμφερόντων.
Η ιδέα όμως της πληρωμής υπέρ των νοσοκομείων, είναι τόσο βρώμικη που στο βάθος της θα φτάσει μέχρι να πληρώνει ο ασθενής/καπνιστής (αν μπορεί) εξ ολοκλήρου για την όποια παραμονή και νοσηλεία του σε νοσοκομείο, αφού φταίει. Αν πληρώνουν τα μαγαζιά γιατί όχι ο καπνιστής "που κάνει κακό στον εαυτό και μας χρεώνει". Εκεί πάει το πράγμα. Και μην πει κανείς ότι δεν μπορεί να το δει.
Ο υπολογισμός ζημίας/κέρδους, είναι κάτι που η ρημάδα η κοινωνία αγκάλιασε δίχως να κρατήσει καμία πισινή. Τώρα όμως που μπαίνουν πολλές ζωές στη ζυγαριά (επειδή η συντηρησή τους είναι "ακριβή"), να δούμε αν αυτοί που δεν είναι προσωρινά στο στόχαστρο θα μιλήσουν καθόλου ή αν θα περιμένου να έρθει η σειρά τους.
Και οι τρόποι που θα μπουν ζωές στη ζυγαριά δεν θα είναι απλά η υγεία, αλλά και πολλοί άλλοι, πιο άμεσα εκβιαστικοί.
Η "υγεία" δεν ήταν ποτέ ο στόχος. Ο έλεγχος δια του υγιεινισμού ίσως.
schumifer
11/01/2011, 08:54
Τόση γκρίνια για το λογικό ρε πστ μου
Κόψτε το μαμημένο να γλιτώσετε εσείς κι εμείς που δε φταίμε σε τίποτα να ρουφάμε το βρωμοκαπνό σας.
Όλα τα άλλα είναι παρελκόμενα. Κι εγώ αν είχα ασφαλιστική θα βάραγα στο κεφάλι τυος ασφαλισμένους μου που καπνίζουν. Αφού δεν τη γλιτώνουν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Ή κάτι διαχειρίσιμο (ΧΑΠ=αρκετά λεφτά για πολλάααα χρόνια και χαμηλή ποιότητα ζωής) ή κάτι κακό (μην το πω τώρα, πολλά λεφτά για συνήθως λιγότερο χρονικό διάστημα)
ΚΟΦΤΕ ΤΟ ΤΟ ΜΑΜΗΜΕΝΟ, να μην τους χαρίζετε και τους τρελούς φόρους που σας κοπανάνε!
έτσι έτσι
Όλα λογικά και αυτονόητα.
Τα επιχειρήματα που ξεκινούσαν "για την υγεία σου στο λέω να το κόψεις" φτάνουν πολύ γρήγορα στο πραγματικό "αν είχα ασφαλιστική...", δηλαδή μια υπολογιστική σχέση μεταξύ της ζωής των διπλανών και του κέρδους ή του risk management ..
Και μετά ξανά "για την τσέπη σου το λέω, τι νομίζεις ρε κουτο;"
Να χαρώ εγώ αγνό ενδιαφέρον :bawl: :lol:
schumifer
11/01/2011, 16:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
έτσι έτσι
Όλα λογικά και αυτονόητα.
Τα επιχειρήματα που ξεκινούσαν "για την υγεία σου στο λέω να το κόψεις" φτάνουν πολύ γρήγορα στο πραγματικό "αν είχα ασφαλιστική...", δηλαδή μια υπολογιστική σχέση μεταξύ της ζωής των διπλανών και του κέρδους ή του risk management ..
Και μετά ξανά "για την τσέπη σου το λέω, τι νομίζεις ρε κουτο;"
Να χαρώ εγώ αγνό ενδιαφέρον :bawl: :lol:
ΟΚ δες το έτσι. Για τη δική μου υγεία που δε σου φταίει τίποτα κόφτο. Για τη δική μου διασκέδαση που όταν ρουφάω τη μπόχα σου αν βγω σε μαγαζί κόφτο.
Η βασική αλήθεια είναι να το κόψετε για την υγειά σας. Αν δε χαμπαριάζετε, κόψτε το για τη δική μου, για τα λεφτά σας και γιατί το κάπνισμα είναι ΟΡΘΩΣ liability και χρεώνεται.
Είναι σα να ζητώ να ασφαλιστώ για την υγεία μου και η δουλειά μου να είναι κασκαντέρ. Ε, εννοείται ότι μία (ιδιωτική) εταιρεία θα μου χώσει τρελό ασφάλιστρο.
ΥΓ. Ο κασκαντέρ μπορεί και να τη γλιτώσει. Ο καπνιστής?
Eκοψα το καπνισμα πρίν απο τέσσερα περιπου χρόνια Ειχα φτασει στο σημείο να αγοραζω μία κούτα τσιγάρα καθε δεύτερη ημέρα (κάπνιζα περισσότερα από τεσσερα πακέτα την ημέρα GITANE σκέτα). Το εκανα καθαρά γιά οικονομικούς λόγους. Μακάρι να μπορούσα να απεμπλακώ απο οποιανδήποτε οικονομική συναλλαγή με αυτό το φαύλο κρατος
Αρχικά δημιουργήθηκε από schumifer
ΟΚ δες το έτσι. Για τη δική μου υγεία που δε σου φταίει τίποτα κόφτο. Για τη δική μου διασκέδαση που όταν ρουφάω τη μπόχα σου αν βγω σε μαγαζί κόφτο.
Η βασική αλήθεια είναι να το κόψετε για την υγειά σας. Αν δε χαμπαριάζετε, κόψτε το για τη δική μου, για τα λεφτά σας και γιατί το κάπνισμα είναι ΟΡΘΩΣ liability και χρεώνεται.
Είναι σα να ζητώ να ασφαλιστώ για την υγεία μου και η δουλειά μου να είναι κασκαντέρ. Ε, εννοείται ότι μία (ιδιωτική) εταιρεία θα μου χώσει τρελό ασφάλιστρο.
ΥΓ. Ο κασκαντέρ μπορεί και να τη γλιτώσει. Ο καπνιστής?
Τι να δω έτσι; Ότι έχω δίκιο; Γιατί σου έλεγα ότι άλλα λες και άλλα εννοείς.
Παρόλαυτά επιμένεις ότι "να το κόψετε για την υγεία σας, ειναι η βασική αλήθεια".
Αλλά επίσης λες για τη "δική μου υγεία", "για τη διασκέδασή μου", "για τα λεφτά σας"..Διάλεξε το λόγο που θες να μας επιβάλλεις συμπεριφορά και να το συζητήσουμε.
Το πιο τίμιο θα ήταν να πεις αυτό, ότι ναι μάγκες, θέλω να σας επιβάλλω συμπεριφορά, κόψτε το επειδή δεν γουστάρουμε εμείς οι άκαπνοι να ξέρουμε ότι κάποιοι καπνίζετε. Όχι να το φέρνεις έτσι και αλλιώς.
Τι σημαινει liability;
Αφού είναι λογικό η εταιρία να χρεώνει αυτους που διατρέχουν κίνδυνο καπνίζοντας (!) κατά τη γνώμη σου, αφού (υποθέτω) καβάλας μηχανή, ζεις, αναπνέεις, καταναλώνεις, δουλεύεις στις συνθήκες του 2011, ξέρεις πόσο πρέπει να πάνε τα δικά σας ασφάλιστρα κύριε; Να χιλιαπλασιαστούν.Ξέρετε τι κινδύνους διατρέχετε κάθε μέρα; Ξέρετε πόσο μπορείτε να μου κοστίσετε αν γίνει στραβή;
Πόσο μακριά θες να το πάω; Έχω πολύ ακόμα
schumifer
13/01/2011, 15:18
Τι να δω έτσι; Ότι έχω δίκιο; Γιατί σου έλεγα ότι άλλα λες και άλλα εννοείς.
Παρόλαυτά επιμένεις ότι "να το κόψετε για την υγεία σας, ειναι η βασική αλήθεια".
Αλλά επίσης λες για τη "δική μου υγεία", "για τη διασκέδασή μου", "για τα λεφτά σας"..Διάλεξε το λόγο που θες να μας επιβάλλεις συμπεριφορά και να το συζητήσουμε.
Το πιο τίμιο θα ήταν να πεις αυτό, ότι ναι μάγκες, θέλω να σας επιβάλλω συμπεριφορά, κόψτε το επειδή δεν γουστάρουμε εμείς οι άκαπνοι να ξέρουμε ότι κάποιοι καπνίζετε. Όχι να το φέρνεις έτσι και αλλιώς.
Τι σημαινει liability;
Αφού είναι λογικό η εταιρία να χρεώνει αυτους που διατρέχουν κίνδυνο καπνίζοντας (!) κατά τη γνώμη σου, αφού (υποθέτω) καβάλας μηχανή, ζεις, αναπνέεις, καταναλώνεις, δουλεύεις στις συνθήκες του 2011, ξέρεις πόσο πρέπει να πάνε τα δικά σας ασφάλιστρα κύριε; Να χιλιαπλασιαστούν.Ξέρετε τι κινδύνους διατρέχετε κάθε μέρα; Ξέρετε πόσο μπορείτε να μου κοστίσετε αν γίνει στραβή;
Πόσο μακριά θες να το πάω; Έχω πολύ ακόμα
Μάλλον τα ελληνικά μου έχουν σκουριάσει.
Είπα πρωτίστως για τη δική σας υγεία(των καπνιστών εννοώ) Αν θα πρέπει να αναφερθώ σε πιθανούς καρκίνους ή σε σίγουρες πνευμονοπάθειες δεν είμαι ακόμη σίγουρος.
Επιβεβαιώθηκα όμως ότι πολλοί από εσάς ΔΕ χαμπαριάζετε (με κάποιο τρόπο θεωρείτε ότι από εσάς θα περάσει και δε θα αγγίξει, ότι οι παθήσεις είναι για τους άλλους, ότι αυτά που γράφουν στο κουτί είναι συνομωσίες ή ό,τι άλλο)
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ δε χαμπαριάζετε τότε κόψτε το για τους άλλους που δεν καπνίζουν , γιατί τους προκαλείτε συστηματικές νόσους(σε παρακαλώ αμφισβήτησέ το για να βάλω λινκς, έχω ολόκληρη κατηγορία στα bookmarks), τους περιορίζετε την ποιότητα ζωής ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ.
Θέλω όλοι να πάρουμε μια ανάσα και να ξαναδιαβάσουμε τη λογική σειρά που ακολούθησα ως εδώ. Πρωτίστως και τότε είναι οι λέξεις που εκκινούν τον κύριο και το δευτερεύοντα λόγο αντιστοίχως).
Και συνεχίζω, γιατί ρε παλικάρι να φταίω εγώ που κάνεις κακό στον εαυτό σου? Κάνε το αν δεν καταλαβαίνεις, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕ ΦΤΑΙΩ, και για αυτό θα πρέπει να θεωρηθείς υπόλογος, ένοχος.
Θα ήθελα συμπερασματικά να το κόψετε για την υγεία σας (και για να μην πληρώνετε στο κράτος, αλλά χέστηκα δικά σας λεφτά χαρίζετε στην τελική), αλλά εφόσον το μπετόν αρμέ δεν κάμπτεται, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΊΤΕ να μην εισπνέω ούτε μικρογραμμάριο από τις τοξικές ουσίες που απελευθερώνετε στην ατμόσφαιρα.
Καλώς ή κακώς τα άλλα που αναφέρεις ως liability ναι ισχύουν αλλά για τον εαυτό μου κυρίως.Σε εσένα δεν κοστίζω.
[Αν δεν οδηγάς 2κυκλο αλλά 4τροχο τότε είσαι μεγαλύτερο liability εσύ σε περίπτωση που συμβεί στραβή.Αν οδηγάς 2κυκλο τότε είναι απλά άτοπο-άκυρο επιχείρημα καθώς δεν υποδηλώνει διαφορά μας]
Ναι θα πληρώσω παραπάνω σε εταιρεία ιδιωτικής ασφάλισης ΥΓΕΙΑΣ ως δικυκλιστής, αλλά όλοι τρώμε , ζούμε , δουλεύουμε στο 2011(θαρρώ). Το άλλο ρήμα που έβαλες (αναπνέετε) μάλλον σου ξέφυγε εν τη ρύμη του λόγου καθώς τα καυσαέρια των μηχανών εσωτερικής καύσης τα κάνουμε και τα εισπνέουμε όλοι, τα βλαβερά όμως δηλητήριά σας μας τα χαρίζετε τόσο απλόχερα χωρίς να φταίμε.
Gandalf dr685sm
14/01/2011, 03:12
ΜΕΓΙΣΤΗ κωλοτούμπα του Υπουργείου είναι γιατί με τους ΝεοΕλληναράδες που έχει μπλέξει δεν βρίσκει άκρη.
Και για να τελειώνουμε με την ιστορία ... το τι βάζει ο καθείς μέσα του , απο στόμα ή απο αλλού, ποσώς μας αφορά. Γίνεται όμως δική μου υπόθεση όταν δεν σέβεται την δική μου υγεία όταν βρισκόμαι στον ίδιο χώρο με αυτόν.. και για να το θέσω και μπακαλίστικα μπας και το χωνέψουν οι καπνιστές..
Θέλω να κλάνω συνέχεια... πάω λοιπόν σε ενα χώρο που είναι άλλα δύο άτομα και το κάνω με ευχαρίστηση κατά εξακολούθηση αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις των γύρω μου. Κατανοείτε πόσο αντικοινωνικό είναι;
Το αν θα το κόψετε ή οχι... δεν με ενδιαφέρει. Είναι δικό σας θέμα. Αλλά απο την στιγμή που πειράζει την δική μου υγεία και δεν με σέβεστε , και ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΕΞΩ τουλάχιστον σε εστιατόρια που τρώω με το παιδί μου , θα το βγάλω απο το στόμα σας και θα σας το βάλω κάπου αλλού... και ελάτε μετά να μου πείτε για δικαιώματα καπνιστών...
(σ.σ. Το Β πληθυντικό απευθύνεται σε όσους θεωρούν οτι ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία)
Εχετλαίος
14/01/2011, 03:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
ΜΕΓΙΣΤΗ κωλοτούμπα του Υπουργείου είναι γιατί με τους ΝεοΕλληναράδες που έχει μπλέξει δεν βρίσκει άκρη.
Και για να τελειώνουμε με την ιστορία ... το τι βάζει ο καθείς μέσα του , απο στόμα ή απο αλλού, ποσώς μας αφορά. Γίνεται όμως δική μου υπόθεση όταν δεν σέβεται την δική μου υγεία όταν βρισκόμαι στον ίδιο χώρο με αυτόν.. και για να το θέσω και μπακαλίστικα μπας και το χωνέψουν οι καπνιστές..
Θέλω να κλάνω συνέχεια... πάω λοιπόν σε ενα χώρο που είναι άλλα δύο άτομα και το κάνω με ευχαρίστηση κατά εξακολούθηση αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις των γύρω μου. Κατανοείτε πόσο αντικοινωνικό είναι;
Το αν θα το κόψετε ή οχι... δεν με ενδιαφέρει. Είναι δικό σας θέμα. Αλλά απο την στιγμή που πειράζει την δική μου υγεία και δεν με σέβεστε , και ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΕΞΩ τουλάχιστον σε εστιατόρια που τρώω με το παιδί μου , θα το βγάλω απο το στόμα σας και θα σας το βάλω κάπου αλλού... και ελάτε μετά να μου πείτε για δικαιώματα καπνιστών...
(σ.σ. Το Β πληθυντικό απευθύνεται σε όσους θεωρούν οτι ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία)
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
:wave2:
.... , θα το βγάλω απο το στόμα σας και θα σας το βάλω κάπου αλλού... και ελάτε μετά να μου πείτε για δικαιώματα καπνιστών...
ωπα μισο να φερω τη σφουγγαριστρα μαγε :lol: :lol: :lol: :lol:
Gandalf dr685sm
14/01/2011, 05:05
Δεν θα προλαβαίνεις...
Δεν θα προλαβαίνεις...
slow the bloods μαγε!!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Τα είπε χύμα. Νομίζω είναι η πρώτη φορά που με βρίσκουν 100% σύμφωνο τα λεγόμενά σου :P
Αν δεν ενδιαφέρεστε εσείς για την υγεία σας ή την τσέπη σας, σίγουρα δε δίνουμε δεκάρα εμείς. Απλά μην κάθεστε στο κεφάλι μας.
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
Τα είπε χύμα. Νομίζω είναι η πρώτη φορά που με βρίσκουν 100% σύμφωνο τα λεγόμενά σου :P
Αν δεν ενδιαφέρεστε εσείς για την υγεία σας ή την τσέπη σας, σίγουρα δε δίνουμε δεκάρα εμείς. Απλά μην κάθεστε στο κεφάλι μας.
καθιστε σπιτι σας :smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
Αν ως κοινωνια,το μονο που μας ενδιαφερει ειναι να φουμαρουμε ΟΠΟΥ γουσταρουμε ανεξελεγκτα(αυτη ειναι η ελευθερια μας...) τοτε παμε ολοι ομαδικα για φουντο
Αφου-το ειδα και με τα ματια μου-μαμαδες φουμαρουνε χωρις καμμια εννοια ακομα και σε παιδοτοπους τοτε ειμαστε ολοι ΓΤΠ...
Αφου και τα αυτονοητα-δηλ ο στοιχειωδης σεβασμος για τον αλλον-πανε περιπατο,τοτε γ@μησε τα ειμαστε...
Αυτο λες? Εδω εχουν φτασει να καπνιζουν με ''φουσκομενη''την κοιλια......:mad:
Τι φταινε τα παιδακια ηθελα να ξερα....:sick: Γ@μησε τα...
Gandalf dr685sm
14/01/2011, 05:59
Trooper... τι παραπονιέσαι εσύ βρε;... θα στους στέλνω για να τους επιδιορθώνεις μετά. Έτσι θα συνεχίσεις να έχεις δουλειά και δεν θα κινδυνεύεις με απόλυση...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Trooper... τι παραπονιέσαι εσύ βρε;... θα στους στέλνω για να τους επιδιορθώνεις μετά. Έτσι θα συνεχίσεις να έχεις δουλειά και δεν θα κινδυνεύεις με απόλυση...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
εγω δεν παραπονιεμαι ετσι κι αλλιως.εσεις κανετε σαν τις χηρες στο κρεββατι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
εγω δεν παραπονιεμαι ετσι κι αλλιως.εσεις κανετε σαν τις χηρες στο κρεββατι.
Σταματήστε να θεωρείτε ότι έχετε επιχείρημα. Δεν έχετε. Είστε λάθος. Ενοχλείτε. Είτε σέβεστε τον διπλανό σας, είτε όχι. Αλλά έχετε το θάρρος να το παραδεχτείτε. Τα "καθίστε σπίτι σας", "ούτε εσείς σέβεστε την ελευθερία μας να καπνίζουμε" και λοιπά παρόμοια νεοελληνικά κόλπα είναι παντελώς άκυρα και δε νομίζω ότι χρειάζεται καν να επιχειρηματολογήσω πάνω σε αυτό, ε? Ευχαριστώ.
Σταματήστε να θεωρείτε ότι έχετε επιχείρημα. Δεν έχετε. Είστε λάθος. Ενοχλείτε. Είτε σέβεστε τον διπλανό σας, είτε όχι. Αλλά έχετε το θάρρος να το παραδεχτείτε. Τα "καθίστε σπίτι σας", "ούτε εσείς σέβεστε την ελευθερία μας να καπνίζουμε" και λοιπά παρόμοια νεοελληνικά κόλπα είναι παντελώς άκυρα και δε νομίζω ότι χρειάζεται καν να επιχειρηματολογήσω πάνω σε αυτό, ε? Ευχαριστώ.
life is a bitch.
τσιγαρακι?
:lol: :lol: :lol:
Λολ. Δεν είμαι ο τύπος που δεν έχει ακουμπήσει τσιγάρο στη ζωή του. Μπορεί να κάνω ένα στους 3-4 μήνες, όταν το σηκώνει η φάση. Αλλά όταν γυρνάω από τη ΔΟΥΛΕΙΑ μου (για νυχτερινή έξοδο δε μιλάω), βρωμάω σαν $#%$&#$ και πρέπει να ξεντυθώ 3 τετράγωνα μακρυά για να μπω σπίτι μου, ε εκεί ξενερώνω...
Λολ. Δεν είμαι ο τύπος που δεν έχει ακουμπήσει τσιγάρο στη ζωή του. Μπορεί να κάνω ένα στους 3-4 μήνες, όταν το σηκώνει η φάση. Αλλά όταν γυρνάω από τη ΔΟΥΛΕΙΑ μου (για νυχτερινή έξοδο δε μιλάω), βρωμάω σαν $#%$&#$ και πρέπει να ξεντυθώ 3 τετράγωνα μακρυά για να μπω σπίτι μου, ε εκεί ξενερώνω...
οχι ομως και οι γειτονισες σου γιατι εισαι και ομορφοπαιδο :lol: :lol: :lol:
Γ@μησέ τα.. σε νοιώθω....
Πας για ποτάκι βρωμάς τσιγάρο,πας εκκησία βρωμάς λιβάνι... Χάλια :sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Γ@μησέ τα.. σε νοιώθω....
Πας για ποτάκι βρωμάς τσιγάρο,πας εκκησία βρωμάς λιβάνι... Χάλια :sad:
Τα κεφαλαία δεν αρκούν για να μην πετάς άκυρες ανούσιες μαλακίες, ε?
Δε συνηθίζω να πηγαίνω στη δουλειά μου για ποτάκι.
Τα κεφαλαία δεν αρκούν για να μην πετάς άκυρες ανούσιες μαλακίες, ε?
Δε συνηθίζω να πηγαίνω στη δουλειά μου για ποτάκι.
Δεν νοιώθεις απο πλάκα....
Πάρε μια κίτρινη, εκτός αν είσαι παπάς.
Ειλικρινά το πιστεύεις αυτό? Δεν έχεις ξαναδεί ποστ μου μάλλον.
Γενικά, σε συμπαθώ (ηλεκτρονικά), έχεις την καφρίλα/ωμότητα που διακρίνει κι εμένα, αλλά το σχόλιό σου ήταν όσο εκτός θα μπορούσε να είναι.
Ακόμα, αστείο είναι το γεγονός ότι ο νεοέλληνας (εσύ, στη συγκεκριμένη περίπτωση, εκτός αν αστειευόσουν περισσότερο απ'όσο φάνηκε) θεωρεί το τσιγάρο άμεσα συνδεδεμένο με τη διασκέδαση, όσο το λιβάνι με την εκκλησία. Λολ.
Κατά τ'άλλα κίτρινες, πράσινες, μπλε.. ξέρεις.. :P
Αρχικά δημιουργήθηκε από schumifer
Μάλλον τα ελληνικά μου έχουν σκουριάσει.
Είπα πρωτίστως για τη δική σας υγεία(των καπνιστών εννοώ) Αν θα πρέπει να αναφερθώ σε πιθανούς καρκίνους ή σε σίγουρες πνευμονοπάθειες δεν είμαι ακόμη σίγουρος.
Επιβεβαιώθηκα όμως ότι πολλοί από εσάς ΔΕ χαμπαριάζετε (με κάποιο τρόπο θεωρείτε ότι από εσάς θα περάσει και δε θα αγγίξει, ότι οι παθήσεις είναι για τους άλλους, ότι αυτά που γράφουν στο κουτί είναι συνομωσίες ή ό,τι άλλο)
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ δε χαμπαριάζετε τότε κόψτε το για τους άλλους που δεν καπνίζουν , γιατί τους προκαλείτε συστηματικές νόσους(σε παρακαλώ αμφισβήτησέ το για να βάλω λινκς, έχω ολόκληρη κατηγορία στα bookmarks), τους περιορίζετε την ποιότητα ζωής ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ.
Θέλω όλοι να πάρουμε μια ανάσα και να ξαναδιαβάσουμε τη λογική σειρά που ακολούθησα ως εδώ. Πρωτίστως και τότε είναι οι λέξεις που εκκινούν τον κύριο και το δευτερεύοντα λόγο αντιστοίχως).
Και συνεχίζω, γιατί ρε παλικάρι να φταίω εγώ που κάνεις κακό στον εαυτό σου? Κάνε το αν δεν καταλαβαίνεις, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕ ΦΤΑΙΩ, και για αυτό θα πρέπει να θεωρηθείς υπόλογος, ένοχος.
Θα ήθελα συμπερασματικά να το κόψετε για την υγεία σας (και για να μην πληρώνετε στο κράτος, αλλά χέστηκα δικά σας λεφτά χαρίζετε στην τελική), αλλά εφόσον το μπετόν αρμέ δεν κάμπτεται, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΊΤΕ να μην εισπνέω ούτε μικρογραμμάριο από τις τοξικές ουσίες που απελευθερώνετε στην ατμόσφαιρα.
Καλώς ή κακώς τα άλλα που αναφέρεις ως liability ναι ισχύουν αλλά για τον εαυτό μου κυρίως.Σε εσένα δεν κοστίζω.
[Αν δεν οδηγάς 2κυκλο αλλά 4τροχο τότε είσαι μεγαλύτερο liability εσύ σε περίπτωση που συμβεί στραβή.Αν οδηγάς 2κυκλο τότε είναι απλά άτοπο-άκυρο επιχείρημα καθώς δεν υποδηλώνει διαφορά μας]
Ναι θα πληρώσω παραπάνω σε εταιρεία ιδιωτικής ασφάλισης ΥΓΕΙΑΣ ως δικυκλιστής, αλλά όλοι τρώμε , ζούμε , δουλεύουμε στο 2011(θαρρώ). Το άλλο ρήμα που έβαλες (αναπνέετε) μάλλον σου ξέφυγε εν τη ρύμη του λόγου καθώς τα καυσαέρια των μηχανών εσωτερικής καύσης τα κάνουμε και τα εισπνέουμε όλοι, τα βλαβερά όμως δηλητήριά σας μας τα χαρίζετε τόσο απλόχερα χωρίς να φταίμε.
1) Από πότε εσείς οι μη καπνιστές νοιάζεστε για τους καπνιστές; Οι ατάκες ξεκινάνε και τελειώνουν με τα "να ψοφήσετε, φταίτε, μη σας βλέπω, είστε ένοχοι, να πάθετε καρκίνο να μεινουμε εμείς μόνο" και άλλα παρόμοια αρκούντως αλτρουιστικά. Οπότε αυτό είναι προφανής υποκρισία
2) Αν το κάπνισμα σχετίζεται με καρκίνους, έχω να πω ότι οι μοτοσικλέτες σχετίζονται με ακρωτηριασμούς και θανάτους, κατι χιλιάρικα το χρόνο πανελλαδικά. Και οι θάνατοι και οι τραυματισμοί "κοστίζουν", με αυτή την υπέροχη λογική που βάζει σε ζυγαριά λεφτά και ζωές και την επικαλείστε τόσο ανερυθρίαστα και κυνικά.
Όσον αφορά την ίδια τη συσχέτιση και τα λινκς που θα παραθέσεις, έχω άλλα να σου παραθέσω που λένε ότι οι έρευνες αυτές είναι στοχευμένες, με πειραγμένα δείγματα (για παράδειγμα) και εν γένει αντιεπιστημονικές γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη άλλους παράγοντες, αλλά "έχουν" το αποτέλεσμα από πριν. Και αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό, ρώτα και κανένα επιστήμονα που δεν πληρώνεται για να "βγάζει" αποτελέσματα και ξαναμιλάμε. Αν πάμε δε σε περιπτωσιολογία έχω να σου λέω μέχρι το πρωί για μπαρμπάδια που στα 70 καπνίζουν και όλα τα συναφή. Οπότε αυτό το επιχείρημα πάλι μούφα.
3) Γενικά, ναι, η λογική λέει ότι αν βάζεις καπνό μέσα σου, δεν είναι σαν να πίνεις νεράκι της πηγής. Αλλά από αυτό μέχρι το να ενοχοποιείς επιλογές η απόσταση είναι χαοτική και εσύ τη γεφυρώνεις με "έρευνες" και επιχειρήματα της λογικής "αίτιο-αποτέλεσμα", συζητήσιμα όσο δεν παίρνει.
4) Στην ίδια λογική, αν πίνεις, τρως τα φαγητά τα κανονικά (και όχι πχ βιολογικά), αν τρως βρώμικα, αν δεν αθλείσαι, αν αγχώνεσαι (γιατί αγχώνεσαι; έχεις λόγους; να το κόψεις το άγχος), αν .. αν .. αν, ΦΤΑΙΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΑΘΕΙΣ και καλά να πάθεις. Πόσα αν θες, πες μου και τα έχεις.
5) Εγώ δεν αναπνέω τα καυσαέρια των εργοστάσιαωνγια να φτιαχτούνε τα πράγματά σου, εγώ δεν εισπνέω τα αντίστοιχα από τα εργοστάσια που καίνε τα σκουπίδια σου, εγώ δεν εισπνέω τα λάστιχα που καις στο δρόμο, δεν έρχονται στο τραπέζι μου τα λάδια που πετάς μέσω των φαγητών, οι μυρωδιές των σκουπιδιών που αφήνεις στον κάδο...Πόσα τέτοια θές; Πάλι εσύ δεν φταις; Κοίτα πόσα σου είπα και συ μου λες για το κάπνισμα. Εγώ γιατι να τρώω όλα αυτά και να τη βγάζει λάδι όταν συμμετέχεις κανονικότατα σε όλο αυτό;
Παραπέρα: γιατί παραμένοντας (ενδεχομένως) αδρανής σε ότι συμβαίνεί γύρω σου και κρίνοντας τα όλα από ατομικιστική σκοπιά, δεν φταις για την ρότα που έχει τραβήξει η ανθρωπότητα; Γιατί εγώ να βασανίζομαι από πολύ χειρότερα πράγματα από τον καπνό, απ τον σταρχιδισμό σου, την αφέλειά σου, όταν κάλιστα θα μπορούσες να κάνεις το αντίθετο; Επιλογή το ένα, επιλογή και το άλλο. Γιατί βγάζεις την ουρά σου απέξω και εδώ (λέμε αν); Γιατι δεν φταις και εσύ για όλα αυτά;
6) Το είπες. Να υποχρεωθείτε να το κόψετε. Τα μικρογαμάρια τοξικών και τα συναφή, έχουν διαλυθεί ως λογική με βάση όσα είπα, σε ένα μεγάλο σύννεφο καπνού.
7) Αρνείσαι να δεις ότι επί πολλά χρόνια οι ίδιοι παράγοντες που τώρα την έχουν δει υγιεινισμός (δηλαδή μέθοδος βίαιου προσδιορισμού ατομικών συμπεριφορών), πριν μερικά χρονάκια την είχαν δει "ελευθερία στο καταναλώνειν, φάτε, πιείτε, καπνίστε από καπνό μέχρι ποτισμένα χόρτα κλπ" αλλά προς θεού μην κάνετε τίποτα κοινωνικές αντράλες και ανατροπές και χεστούμε. Πριν μερικά χρονάκια λοιπόν, είμαι σίγουρος ότι ακολουθώντας τα παραπάνω, δεν θα έλεγες τίποτα για το κάπνισμα, τίποτα για λογικές κόστους-ζωής, τίποτα παρόμοια, γιατί το μοτίβο έλεγε άλλα. Τώρα που το μοτίβο άλλαξε και λέει όσα λέει, λές (λέτε) τα ίδια. Αν ξανααλλάξει προς το "ελευθερία" (που δεν παίζει με τίποτα, αλλά κουβέντα να γίνεται), θα το ξαναπιάσεις.
Σου λέω λοιπόν όσα με στόμφο ιεροκήρυκα, δικαστή και αστυνόμου ισχυρίζεστε δεν είναι παρά η ταύτιση με τις τρέχουσες λογικές του "να μπει μια τάξη ρε παιδί μου γενικά" που πιπιλάει το σύστημα για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Το γιατί ταυτίζεστε δεν είναι δικό μου πρόβλημα, αλλά τελικά γίνεται.
8) Δεν πρόκειται να πειστείς, επειδή δεν διαφωνείς με λογικα επιχειρήματα (τα οποία πιάνουν όλες τις πλευρές ενός ζητήματος- και σου παρέθεσε άπειρες που αγνοείς επιδεικτικά) αλλά με τη λογική που ξεκινά και φτάνει μέχρι τον εαυτό σου, το φράχτη του σπιτιού σου, τα πνευμόνια σου, τη δουλειά σου και όλα τα "σου".
Παρόλα αυτά έχω και άλλα :lol:
Πάφα πούφα (http://www.youtube.com/watch?v=9n60mz5lobQ&NR=1)
:a013:
Gandalf dr685sm
14/01/2011, 12:58
Βρε alres.. ελεος.. ούτε σε πιο φανατικά μηνύματα καπνιστών δεν έχω δεί τέτοιες παρόλες.. αφού σου αρέσει η αρίθμηση λοιπόν... πάνε 1-1...
1.) ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ.. .επιλογή σας είναι. Εμείς τι φταίμε;
2.) Το θέατρο του παραλόγου. Το ένα είναι επιθυμία με αντικοινωνικές επεκτάσεις, το άλλο είναι μέσο μεταφοράς που έχουν οι περισσότεροι και δεν έχει σκοπό την προσωπική ευχαρίστηση (δεν μιλώ για το τι σκεφτόμαστε οταν την παίρνουμε την μηχανή, αλλά για την χρησιμότητα της)...Επίσης τα ατυχήματα δεν είναι ο κανόνας στην χρήση μηχανής... στο τσιγάρο δυστυχώς για σένα είναι!! Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο.;;; Σαν να συγκρίνεις ψυγείο με μπετονιέρα. Σοφιστείες!!
3.) Έρευνες και ο καπνός που βάζει μέσα του ο καπνιστής και ο παθητικός καπνιστής. Το λες μόνος σου.. "Η λογική λέει"... τις έρευνες τις θες για επιβεβαίωση του λογικού αποτελέσματος; Τι στοχευμένες και μπαρούφες τσαμπουνάς εδώ; Είναι ο καπνός ΛΟΓΙΚΑ κακό όταν εισάγεται στο σύστημα σου; ΝΑΙ Η ΟΧΙ; Αν δεν είναι ή είναι υπό προϋποθέσεις, θύμισε μου την επόμενη φορά που θα πάμε για κατάσβεση πυρκαγιάς, να σε πάρω μαζί να ρουφήξεις όσο ντουμάνι θες και αν βγείς όρθιος να το στείλουμε στο guiness.
4.) Κάθε πράξη και επιθυμία έχει αντίστοιχα αποτελέσματα. ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ/ΠΡΑΞΗ να αφορά μόνο τον καπνιστή και οχι άλλους 10 δίπλα του! Όταν θα φάω ενα βρώμικο δεν το τρώνε άλλοι 10 μαζί μου!
5.) ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΝΤΟΛΕΣ ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ... Τα όσα κακά συμβαίνουν στον πλανήτη , είναι απο επιθυμία δική μας; Αν είναι έτσι αύριο την κόβουμε.. χώρια που οι δέκα μαλακίες που γίνονται δικαιολογούν και την όποια άλλη μας έρθει στο μυαλό;
6.) Εδώ έχεις δίκιο... αν θέλουν να το κόψετε.. απλό! ή γίνεται το πακέτο 100 ευρώ ή κλείνει η καπνοβιομηχανία και απαγορεύεται ο καπνός , το αλκοόλ, και ενα σωρό άλλες βλακείες που καταστρέφουν την υγεία όλων. Αλλά οπως είπα και πιο πάνω.. είναι δική σας επιλογή, δικές σας και οι επιρροές τους. Εμείς τι φταίμε;
7.) Δεν ήξερα οτι το να ζητώ να μην ενοχλείται η υγεία μου, είναι θέμα μόδας.. μάθαμε και κάτι! Εδώ και 38 χρόνια πάντως... ΑΠΑΙΤΩ .. αυτόν που καπνίζει να με σεβαστεί για να τον σεβαστώ στο δικαίωμα του. Αν δεν το κάνει .. αυτά πάνε αμφίδρομα. Και δεν είναι μαγκιά. Είναι δικαίωμα του να νιώθω υγιής. Όπως και ο άλλος να ντουμανιάζει. Αλλά επειδή το ένα είναι βασικό δικαίωμα και το άλλο απλά ευχαρίστηση-επιλογή (βαρεθήκαμε να το λέμε), μάλλον ο μη-καπνιστής έχει προτεραιότητα.
8.)Ήθελες λογικά επιχειρήματα απέναντι στις σοφιστείες που αντιπαρέβαλες;
Το τσιγάρο είναι μια σεβαστή επιλογή σου.. η υγεία μου είναι ΒΑΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΖΩΗΣ. Και δεν περιμένω κανένα κράτος και νόμο να το διαφυλάξει. Όποιος με σεβαστεί θα τον σεβαστώ.
Τι λές τώρα;
Και επειδή αυτό τραβάει σε μάκρος και μήκος... ναι το τσιγάρο είναι κακό.. το αλκοόλ χειρότερο, και άλλα πολλά. Δεν περιμένω απο κανέναν να το επιβάλει αντί εμού. ΑΠΑΙΤΩ να σεβαστούν το δικαίωμα της "α-καπνίας" μου για να σεβαστώ και εγώ το δικαίωμα του καπνιστή στην επιλογή του. Μόνο το δεύτερο δεν μπορεί να ισχύσει!
Βρε alres.. ελεος.. ούτε σε πιο φανατικά μηνύματα καπνιστών δεν έχω δεί τέτοιες παρόλες.. αφού σου αρέσει η αρίθμηση λοιπόν... πάνε 1-1...
1.) ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ.. .επιλογή σας είναι. Εμείς τι φταίμε;
2.) Το θέατρο του παραλόγου. Το ένα είναι επιθυμία με αντικοινωνικές επεκτάσεις, το άλλο είναι μέσο μεταφοράς που έχουν οι περισσότεροι και δεν έχει σκοπό την προσωπική ευχαρίστηση (δεν μιλώ για το τι σκεφτόμαστε οταν την παίρνουμε την μηχανή, αλλά για την χρησιμότητα της)...Επίσης τα ατυχήματα δεν είναι ο κανόνας στην χρήση μηχανής... στο τσιγάρο δυστυχώς για σένα είναι!! Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο.;;; Σαν να συγκρίνεις ψυγείο με μπετονιέρα. Σοφιστείες!!
3.) Έρευνες και ο καπνός που βάζει μέσα του ο καπνιστής και ο παθητικός καπνιστής. Το λες μόνος σου.. "Η λογική λέει"... τις έρευνες τις θες για επιβεβαίωση του λογικού αποτελέσματος; Τι στοχευμένες και μπαρούφες τσαμπουνάς εδώ; Είναι ο καπνός ΛΟΓΙΚΑ κακό όταν εισάγεται στο σύστημα σου; ΝΑΙ Η ΟΧΙ; Αν δεν είναι ή είναι υπό προϋποθέσεις, θύμισε μου την επόμενη φορά που θα πάμε για κατάσβεση πυρκαγιάς, να σε πάρω μαζί να ρουφήξεις όσο ντουμάνι θες και αν βγείς όρθιος να το στείλουμε στο guiness.
4.) Κάθε πράξη και επιθυμία έχει αντίστοιχα αποτελέσματα. ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ/ΠΡΑΞΗ να αφορά μόνο τον καπνιστή και οχι άλλους 10 δίπλα του! Όταν θα φάω ενα βρώμικο δεν το τρώνε άλλοι 10 μαζί μου!
5.) ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΝΤΟΛΕΣ ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ... Τα όσα κακά συμβαίνουν στον πλανήτη , είναι απο επιθυμία δική μας; Αν είναι έτσι αύριο την κόβουμε.. χώρια που οι δέκα μαλακίες που γίνονται δικαιολογούν και την όποια άλλη μας έρθει στο μυαλό;
6.) Εδώ έχεις δίκιο... αν θέλουν να το κόψετε.. απλό! ή γίνεται το πακέτο 100 ευρώ ή κλείνει η καπνοβιομηχανία και απαγορεύεται ο καπνός , το αλκοόλ, και ενα σωρό άλλες βλακείες που καταστρέφουν την υγεία όλων. Αλλά οπως είπα και πιο πάνω.. είναι δική σας επιλογή, δικές σας και οι επιρροές τους. Εμείς τι φταίμε;
7.) Δεν ήξερα οτι το να ζητώ να μην ενοχλείται η υγεία μου, είναι θέμα μόδας.. μάθαμε και κάτι! Εδώ και 38 χρόνια πάντως... ΑΠΑΙΤΩ .. αυτόν που καπνίζει να με σεβαστεί για να τον σεβαστώ στο δικαίωμα του. Αν δεν το κάνει .. αυτά πάνε αμφίδρομα. Και δεν είναι μαγκιά. Είναι δικαίωμα του να νιώθω υγιής. Όπως και ο άλλος να ντουμανιάζει. Αλλά επειδή το ένα είναι βασικό δικαίωμα και το άλλο απλά ευχαρίστηση-επιλογή (βαρεθήκαμε να το λέμε), μάλλον ο μη-καπνιστής έχει προτεραιότητα.
8.)Ήθελες λογικά επιχειρήματα απέναντι στις σοφιστείες που αντιπαρέβαλες;
Το τσιγάρο είναι μια σεβαστή επιλογή σου.. η υγεία μου είναι ΒΑΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΖΩΗΣ. Και δεν περιμένω κανένα κράτος και νόμο να το διαφυλάξει. Όποιος με σεβαστεί θα τον σεβαστώ.
Τι λές τώρα;
Και επειδή αυτό τραβάει σε μάκρος και μήκος... ναι το τσιγάρο είναι κακό.. το αλκοόλ χειρότερο, και άλλα πολλά. Δεν περιμένω απο κανέναν να το επιβάλει αντί εμού. ΑΠΑΙΤΩ να σεβαστούν το δικαίωμα της "α-καπνίας" μου για να σεβαστώ και εγώ το δικαίωμα του καπνιστή στην επιλογή του. Μόνο το δεύτερο δεν μπορεί να ισχύσει!
1) Το είπα επειδή μέσα σε όλα, κάποιοι το έλεγαν υποκριτικά. Είσαι γνήσιο τέκνο της εποχής λοιπόν, κυνικό όσο δεν πάει, μέσα στη λογική της ατομικής ευθύνης για την τύχη κάθε ανθρώπου και μπράβο σου που λες ευθέως τι πρεσβεύεις. Δυο φορές μπράβο μου λοιπόν που πρεσβεύω τα ακριβώς αντίθετα και λέω ότι αυτό είναι φασισμός σε ατομική συσκευασία.
2) Το είπα για τη συσχέτιση γενικά μιας συμπεριφοράς που "κοστίζει" στα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν έκανα συσχέτιση γενικά συμπεριφορών, έλεος. Παρόλα αυτά, μπορώ να πω ότι αφού με τη μηχανή μπορεί να πέσεις, μπορεί το ένα και το άλλο, να πας με το λεωφορείο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, για να μην κοστίσεις ποτέ στα ταμεία. Όπως και να αθλείσαι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, να μην τρως βρώμικα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, να μην αγχώνεσαι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και καταλαβαίνεις που το πάω.
3) Παρακάμπτεις το λογικό επιχείρημα και την απόσταση που έλεγα, με τον ίδιο τρόπο. Είναι οι μπύρες που πίνεις λογικά κακό για τον οργανισμό σου; Τα ίδια θα λέμε;
4) Το αν επηρεάζουν μόνο εσένα οι προσωπικές/ατομικές σου επιλογές, θα μου επιτρέψεις να το αμφισβητώ μέχρι να κλείσω τα μάτια. Και θα σου πω ότι είναι το επιχείρημα των επιχειρημάτων του νέου κόσμου που έρχεται σιγά σιγά, και καλύτερο δεν θα τον έλεγα. Εδώ είναι το ζουμί. Θες να το αγγίξουμε σαν ζήτημα αυτό; Ξέρεις πόσο τζιζ ειναι φαντάζομαι ε; Ξέρεις ότι μπάζει από χιλιάδες μεριές ε; Ξέρεις ότι ενώ παλιά το βρίζανε μέχρι και οι συστημικοί επιστήμονες, τώρα το έχουν σφιχταγγαλιάσει. Και η αλλαγή μόνο τυχαία δεν είναι.
5) Σοφιστείες ε; Το ότι κάποιοι τον πίνουν λιγότερο και κάποιοι περισσότερο είναι τυχαίο και παπάρια μάντολες ε; Δηλαδή οι κακές κυβερνήσεις μόνες του κυβερνούν ε; Και μόνες τους ορίζουν και τις επιθυμιτές συμπεριφορές; Τίποτα άλλο;
6) Η απαγόρευση ενός πράγματος, μιας συνήθειας του οτιδήποτε υπαρκτού, το μόνο που δεν επιφέρει είναι η εξαφάνισή του. Αυτό που γίνεται είναι η υπαγωγή του τρόπου με το οποίο αυτό υπάρχει/συμβαίνει σε άλλες νόρμες, συνήθως πιο βίαιες, μαφιόζικες. Θες παραδείγματα ή είμαστε οκ; Ούτε εδώ θες να δεις γύρω σου.
7) Εγώ μίλησα για πολιτικές και κοινωνικά μοτίβα και εσύ μου το πας σε μόδα. Παραφράζεις ή παρανοείς. Διάλεξε. Μίλησα για το παπαγάλισμα επιχειρημάτων/λογικών/τακτικών που εκπορεύονται με ένταση εδώ και κάποια χρόνια από τις κεντρικές μορφές εξουσίας, επειδή νομίζετε οτι είναι ο μπαμπάς σας (μπορεί για μερικούς να είναι). Αν έλεγε αλλιώς, πάλι θα λέγατε άλλα. Μη μου το γυρνάς στο τι κάνεις εσύ γιατί δεν θα συζητάμε, αλλά θα ανταλλάζουμε περιπτωσιολογίες. Λέω ότι η με ανεξήγητη αναίδεια αναδυόμενη φάρα των αντικαπνιστών συλλογικά λέει αυτά. (Αν φτάσουμε σε εκείνη τη σπάνια περίπτωση που ένας διπλανός μου ενοχληθεί, θα το συζητήσω μαζί του.)
8) Αυτό με τα κτητικά "μου", "σου", "του", ΄με συμπλήρωμα λεξούλες όπως "δικαίωμα, υγειά, ζωή" και άλλα ελαφριά, ακούγονται κάπως.
Δεν θα σε προσβάλω αλλά ξέρεις, υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει: η ιδιοκτησία ειναι συλλογική κλοπή. Έτσι το λέω, επειδή μερικοί από εσάς λέτε, ότι είμαστε μια κοινωνία...
Cpt. Haddock
14/01/2011, 13:39
[...] υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει: η ιδιοκτησία ειναι συλλογική κλοπή[...]
Τοσο παλιο που ειναι και ξεπερασμένο :lol:
Gandalf dr685sm
14/01/2011, 13:42
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε είσαι.. πετάς την μπάλα όπως οι πολιτικοί πέρα μακριά..
Το θέμα μας είναι το τσιγάρο και η δική σου επιλογή να καπνίσεις και αν έχει μεγαλύτερο βάρος απο το δικό μου θέλω του να είμαι υγιής.
Σε όλα αυτά μου κάνεις μια κοινωνική ανάλυση του ποιός είναι ο σωστός ηθικά και θεματολογικά. Η ουσία είναι μία... αποδέχεσαι οτι το τσιγάρο είναι δική σου επιλογή και πάθος .. και το δέχομαι. Δεν δέχομαι όμως να μοιραστώ μαζί σου αυτό το πάθος , εισπνέοντας τον ίδιο καπνό. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σεβαστό; Ποιός έχει φασιστικές αντιλήψεις;... αυτός που έχει μια επιθυμία και την εφαρμόζει αδιαφορώντας για το τι μπορεί να πάθουν οι γύρω του;..ή εκείνος που δεν σου αφαιρεί το δικαίωμα να καπνίζεις αρκεί να μην το κάνεις ενώ είναι και ο ίδιος σε κλειστό χώρο;
Και όλα αυτά με την έννοια οτι δεν υπάρχει αλληλοσεβασμός.
Απλά ερωτήματα, απλές απαντήσεις... τα άλλα που λές είναι πραγματικά σοφιστείες και επιχειρήματα του παραλόγου για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.
Το είπα και πιο πάνω... μου αρέσει να κλάνω και το κάνω χωρίς φραγμό και δισταγμό , αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους που είναι στον ίδιο κλειστό χώρο με μένα. Ποιός είναι ο μαλάκας της υπόθεσης;
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Τοσο παλιο που ειναι και ξεπερασμένο :lol:
Λες ε;
Σε πολλές γωνιές του πλανήτη και σε διαφορετικούς χρόνους, θα κάγχαζαν με το αστείο ή την άγνοιά σου. Και καλύτερα που δεν γνώρισες καμία τους, θα ήταν κρίμα.
Cpt. Haddock
14/01/2011, 13:43
Λες ε;
Σε πολλές γωνιές του πλανήτη και σε διαφορετικούς χρόνους, θα κάγχαζαν με το αστείο ή την άγνοιά σου. Και καλύτερα που δεν γνώρισες καμία τους, θα ήταν κρίμα.
Σιγουρα. Ασε που μου ερχονται στο νου μερικες γωνιες του πλανήτη όπου θα με φυλάκιζαν για το αστείο μου :wave2:
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε είσαι.. πετάς την μπάλα όπως οι πολιτικοί πέρα μακριά..
Το θέμα μας είναι το τσιγάρο και η δική σου επιλογή να καπνίσεις και αν έχει μεγαλύτερο βάρος απο το δικό μου θέλω του να είμαι υγιής.
Σε όλα αυτά μου κάνεις μια κοινωνική ανάλυση του ποιός είναι ο σωστός ηθικά και θεματολογικά. Η ουσία είναι μία... αποδέχεσαι οτι το τσιγάρο είναι δική σου επιλογή και πάθος .. και το δέχομαι. Δεν δέχομαι όμως να μοιραστώ μαζί σου αυτό το πάθος , εισπνέοντας τον ίδιο καπνό. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σεβαστό; Ποιός έχει φασιστικές αντιλήψεις;... αυτός που έχει μια επιθυμία και την εφαρμόζει αδιαφορώντας για το τι μπορεί να πάθουν οι γύρω του;..ή εκείνος που δεν σου αφαιρεί το δικαίωμα να καπνίζεις αρκεί να μην το κάνεις ενώ είναι και ο ίδιος σε κλειστό χώρο;
Και όλα αυτά με την έννοια οτι δεν υπάρχει αλληλοσεβασμός.
Απλά ερωτήματα, απλές απαντήσεις... τα άλλα που λές είναι πραγματικά σοφιστείες και επιχειρήματα του παραλόγου για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.
Το είπα και πιο πάνω... μου αρέσει να κλάνω και το κάνω χωρίς φραγμό και δισταγμό , αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους που είναι στον ίδιο κλειστό χώρο με μένα. Ποιός είναι ο μαλάκας της υπόθεσης;
Το θέμα μας δεν είναι δεν είναι το τσιγάρο και η επιλογή μου να καπνίσω. Αυτό το λες εσύ. Και αν αφορά εσένα συγκεκριμένα έχεις έπιλογές: να μην πηγαίνεις σε χώρους που συνήθως καπνίζουν, να συζητάς με όλους τους παριστάμενους το ζήτημα, να πηγαίνεις σε χώρους μη καπνιστών κλπ.
Το θέμα είναι οι κοινωνικές συμμαχίες που έχουν βρει οι υγιεινιστικές πολιτικές των κρατών, που κάθε άλλο παρά για την "υγεία" κόπτονται. Αυτό είναι το θέμα και εσύ μια άποψη που στηρίζεις αυτές τις πολιτικές, με τις μικρές ή μεγάλες παρεκλίσεις σου. Τόσο απλό, τόσο βαρύ.
Οι σοφιστείες μου είναι αρκούντως γοητευτικές και λογικές. Εν πάσει περιπτώσει κάνουν για μερικά μυαλά και όχι για όλα, προφανώς.
Και πέρα από όλα αυτά, υπάρχει και ένα πράγμα που λέγεται ανοχή και συνύπαρξη, φιλοσοφικά βεβαίως, αλλά υπάρχει και μ αρέσει, όπως και σε πολλούς άλλους.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Σιγουρα. Ασε που μου ερχονται στο νου μερικες γωνιες του πλανήτη όπου θα με φυλάκιζαν για το αστείο μου :wave2:
Σίγουρα. Και θα το έκαναν οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιοι μηχανισμοί και οι ίδιες λογικές που ακολουθούν το αντίθετο αυτού του ρητού. Όπως και να τις λένε, "κόκκινες, πράσσινες" ... :wave2:
Gandalf dr685sm
14/01/2011, 13:55
Ανοχή και συνύπαρξη προϋποθέτει αλληλοσεβασμό. Κάτι που εμφανώς δεν υπάρχει απο την μεριά αρκετών (οχι όλων) των καπνιστών αλλά και των αντικαπνιστών.
Απο εκεί και πέρα, όπως είπα... τι γίνεται όταν βρεθείς σε ενα μέρος που υπάρχουν μη καπνιστές υποχρεωτικά (π.χ. παιδότοποι, εστιατόριο, σπίτι φιλικό); Θα τους σεβαστείς , ή θα τους γράψεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι; Διότι εκ των πραγμάτων , ζώντας μαζί με κάποιους θα βρεθείς σε ίδιο χώρο με καπνιστές και μη καπνιστές. ... κα εκεί θα τεθεί το ερώτημα. Έχω τσακωθεί με ανθρώπους για αυτό το πράγμα γιατί δεν σεβάστηκε ούτε εμένα, ούτε τα παιδάκια, ούτε κανέναν.. άναψε το πούρο του σε κλειστό χώρο και παρίστανε το φουγάρο της Χαλυβουργικής.
Και το Β πληθυντικό εδώ δεν απευθύνεται μόνο σε εσένα αλλά σε όλους...
Ανοχή και συνύπαρξη προϋποθέτει αλληλοσεβασμό. Κάτι που εμφανώς δεν υπάρχει απο την μεριά αρκετών (οχι όλων) των καπνιστών αλλά και των αντικαπνιστών.
Απο εκεί και πέρα, όπως είπα... τι γίνεται όταν βρεθείς σε ενα μέρος που υπάρχουν μη καπνιστές υποχρεωτικά (π.χ. παιδότοποι, εστιατόριο, σπίτι φιλικό); Θα τους σεβαστείς , ή θα τους γράψεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι; Διότι εκ των πραγμάτων , ζώντας μαζί με κάποιους θα βρεθείς σε ίδιο χώρο με καπνιστές και μη καπνιστές. ... κα εκεί θα τεθεί το ερώτημα. Έχω τσακωθεί με ανθρώπους για αυτό το πράγμα γιατί δεν σεβάστηκε ούτε εμένα, ούτε τα παιδάκια, ούτε κανέναν.. άναψε το πούρο του σε κλειστό χώρο και παρίστανε το φουγάρο της Χαλυβουργικής.
Και το Β πληθυντικό εδώ δεν απευθύνεται μόνο σε εσένα αλλά σε όλους...
Σε περιπτωσιολογίες μου είναι τόσο εύκολο να απαντήσω, όσο εύκολα πας να αποφύγεις την "ευθύνη" και την προέκταση των λεγομένων σου.
Ναι χρυσέ μου άνθρωπε, σε χώρο όπου βρίσκονται ευαίσθητες ηλικίες ή πρόσωπα, θα έδειχνα ή δείχνω την απαιτούμενη διακριτικότητα. Και βεβαίως δεν καταφεύγω σε ενοχικά σύνδρομα του τύπου "πάω στην ταράτσα να καπνίσω μην αρρωστήσω το παιδί" γιατί αυτά είναι μαλακίες. Πιάνω καμία γωνία σε καμία πόρτα και μέχρι εκεί. Άσε που δεν, αλλά λέμε τώρα. Όπως και αν ήμουν άρρωστος δεν θα με αρρώσταινε περισσότερο ο καπνός του διπλανού μου, μη λέμε ό,τι να ναι τώρα.
Δεν θέλω να εκβιάσω τη συζήτηση, δείχνοντας όπως διαπιστώνεις απεριόριστη διακριτικότητα στο γεγονός ότι παρακάμπτεις φλέγοντα ζητήματα που έθεσα και τα προσπέρασες. Ειδικά αυτά για το αν υπάρχουν αμιγώς προσωπικές συνέπειες στις "ατομικές" επιλογές και άλλα τέτοια. Επίσης δεν το επαναλαμβάνω για να σε προβοκάρω, αλλά γιατί αν δεν το έκανα, θα έσκαγα.
Ξέρεις τι γίνεται; Όταν μιλάς για τέτοια ζητήματα, το να καταφεύγει κάποιος σε ερωτήσεις "τι θα έκανες κλπ" προσφέρει μπόλικο εμπειρισμό στη συζήτηση, η οποία όμως μετά πάσχει από εσκεμμένη έλλειψη συνολικής οπτικής ,η οποία "δεν βολεύει".
1)
υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει: η ιδιοκτησία ειναι συλλογική κλοπή.
υπαρχει και ο αντιλογος που λεει οτι η κλοπη προυποθετει ιδιοκτησια...:rolleyes:
schumifer
14/01/2011, 15:00
Σε περιπτωσιολογίες μου είναι τόσο εύκολο να απαντήσω, όσο εύκολα πας να αποφύγεις την "ευθύνη" και την προέκταση των λεγομένων σου.
"πάω στην ταράτσα να καπνίσω μην αρρωστήσω το παιδί" γιατί αυτά είναι μαλακίες. Πιάνω καμία γωνία σε καμία πόρτα και μέχρι εκεί. Άσε που δεν, αλλά λέμε τώρα. Όπως και αν ήμουν άρρωστος δεν θα με αρρώσταινε περισσότερο ο καπνός του διπλανού μου, μη λέμε ό,τι να ναι τώρα.
Χεχ, μάλλον δίκιο θα έχεις, κάπνισε όσο θες κοντά στο δικό σου παιδί. (είναι προφανείς οι γνώσεις σου γύρω από τον ερεθισμό των μικρών και μεγάλων βρόγχων από τον καπνό, της φλεγμονώδους αντίδρασης που προκαλείται και της παροδικής ή μόνιμης πάχυνσης τους αναπνευστικού επιθηλίου .ΕΛΕΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ (αλλά ξέρω ότι έχουν στερέψει και τα δύο)
Δεν θέλω να εκβιάσω τη συζήτηση, δείχνοντας όπως διαπιστώνεις απεριόριστη διακριτικότητα στο γεγονός ότι παρακάμπτεις φλέγοντα ζητήματα που έθεσα και τα προσπέρασες. Ειδικά αυτά για το αν υπάρχουν αμιγώς προσωπικές συνέπειες στις "ατομικές" επιλογές και άλλα τέτοια. Επίσης δεν το επαναλαμβάνω για να σε προβοκάρω, αλλά γιατί αν δεν το έκανα, θα έσκαγα.
Ξέρεις τι γίνεται; Όταν μιλάς για τέτοια ζητήματα, το να καταφεύγει κάποιος σε ερωτήσεις "τι θα έκανες κλπ" προσφέρει μπόλικο εμπειρισμό στη συζήτηση, η οποία όμως μετά πάσχει από εσκεμμένη έλλειψη συνολικής οπτικής ,η οποία "δεν βολεύει".
Βλέπεις συμφορουμίτη alres το πρόβλημα το δικό μου δεν είναι με τους καπνιστές που ξέρουν τι κάνουν εις εαυτούς και διπλανούς. Αυτοί ξέρουν τι θα πάθουν, το αποδέχονται, ξέρουν και τι θα κάνουν στο διπλανό τους για αυτό και αναγνωρίζουν τη βλάβη που θα προκαλέσουν με το να ζητούν την άδεια να καπνίσουν στο ίδιο χώρο (και φυσικά στις συζητήσεις παραδέχονται την αλήθεια γύρω από το κάπνισμα).
Το πρόβλημά μου είναι με τα μπετόν αρμέ που νομίζουν ότι είναι στραβός ο γιαλός και με περισσό θράσος επηρεάζουν την υγεία μου κι επειδή είναι και μάγκες (συνήθως) ζητούν και το λόγο. Αυτά τα μπετόν αρμέ καλά κάνουν λοιπόν και καπνίζουν, και ακόμη καλύτερα να το αυξήσουν για να βοηθήσουν λίγο τα οικονομικά του κράτους. Και όταν φτάσει 10 ευρώ το πακέτο θα βγουν και στους δρόμους να ζητήσουν και τα ρέστα (ΛΟΛ)
Αυτοί αποτελούν πρόβλημα για την κοινωνία αφού δεν μπορούν να δουν πέρα από τον εθισμό τους.( τα περί ατομικών επιλογών και τα άλλα "φλέγοντα" μπορούν να αντικρουσθούν με την ειδική θεωρία της σχετικότητας, γιατί είναι το ίδιο ΑΣΧΕΤΑ με το κάπνισμα και τις συνέπειές του για τον καπνιστή και τους γύρω)
Εν τέλει καμιά συζήτηση δεν έχει τόση αξία γύρω από το κάπνισμα. Αν έχεις απέναντί σου λογικό άνθρωπο ξέρει τι πρέπει να κάνει. Αν έχεις από το άλλο είδος, το σαπούνι σου χαλάς
intruder
14/01/2011, 15:09
φανταζομαι την υγεια των ατομων που ειναι ιδιοκτητες καταστηματων (καφε εστιατιρια κτλ) να χρεωνονται για μια ζωη για να τα ανοιξουν κ να απολαμβανουν΄'' υγεια κ καθαρο αερα'' στα αδεια μαγαζια τους κ αντι για αλκοολ(εκει ειναι τα εσοδα) να πουλανε τσαι κ γαλα σε ατομα που προσεχουν τι καταναλωνουν για την υγεια τους ενω το μισο κ παραπανω μαγαζι θα ειναι αδειο:D
σαν επαγγελματιες δεν το γλυτωνουν το ελκος- καρδια- εμφραγμα απο το αγχος τους ν γιατι τα εξοδα ειναι πολλα κ τρεχουν.ριξτε λεφτα στην αγορα λεει ο αλλος.κ αυτο νομιζω παει αλυσιδα σε καβες προμηθεφτες οδηγους διανομεις κτλ.δεν ξερω πιο ειναι το σωστο αληθεια, αλλα νομιζω οτι πρεπει να ειναι στην κριση του ιδιοκτητη εαν το μαγαζι του θα ειναι καπνιστων η μη καπνιστων.στο κατω κατω εαν θελουμε να λεμε οτι εχουμε δημοκρατια:lol: πρεπει να γινει αυτο που θελουν οι πολλοι....
""υπαρχει και ο αντιλογος που λεει οτι η κλοπη προυποθετει ιδιοκτησια...""
Εγώ θέλω να πω ότι η ιδιοκτησία, ως ατομική κατάκτηση περιχαρακωμένη, περιφρραγμένη, οριοθετημένη, είναι μια "κλοπή", μια αφαίρεση, που έχει συντελεστεί απέναντι σε μια πραγματική ή εν δυνάμει συλλογική ζωή. Εσύ τι θες να πεις;
Πρόβλημα για την κοινωνία;;;;
Λογικέψου αγαπητέ. Ή καλύτερα μην ασχολείσαι με τα γραφόμενά μας. Προσποιείσαι ότι σε απασχολούν και είναι εμφανής η προσπάθειά σου. Καλύτερα να σχολιάσεις κάτι άλλο.
Τα "σχετικά" και τα "άσχετα" που γράφω, είναι για ανθρώπους που δεν γυρεύουν απαντήσεις με ξερά ναι και όχι. Οπότε, μην κάνεις τον κόπο. Σε κουράζουν άδικα.
intruder
14/01/2011, 16:10
το κανεις λιγο πιο λιανα?δεν καταλαβα πραγματικα
Εχετλαίος
14/01/2011, 16:19
Τα "σχετικά" και τα "άσχετα" που γράφω, είναι για ανθρώπους που δεν γυρεύουν απαντήσεις με ξερά ναι και όχι.
Από την ανεύρεση θεωρητικών απαντήσεων σε καθημερινά προβλήματα μέχρι την πρακτική εφαρμογή τους ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ υπάρχει, κατά τη γνώμη μου πάντα, ένα χαώδες βάραθρο...
Από καταβολής συναθροίσεων ανθρώπων υπάρχουν πράγματα που καλώς ή κακώς βιώνουμε μέχρι σήμερα. Η ιδιοκτησία, το δίκαιο του ισχυρού, πολλά τέτοια εμπριμέ...
Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ για τη δίποδη σιχασιά, όσο και να το συζητήσουμε, όσο και να το αναλύσουμε.
Και το ξέρεις.
Και το ξέρουν (έστω και ασυνείδητα) όλοι.
Δεν είναι κακό να συζητάμε, σίγουρα όχι...το αποτέλεσμα όμως (εδώ και μπάρεμου 10Κ χρονάκια) είναι μονάχα ένα.
""υπαρχει και ο αντιλογος που λεει οτι η κλοπη προυποθετει ιδιοκτησια...""
Εγώ θέλω να πω ότι η ιδιοκτησία, ως ατομική κατάκτηση περιχαρακωμένη, περιφραγμένη, οριοθετημένη, είναι μια "κλοπή", μια αφαίρεση, που έχει συντελεστεί απέναντι σε μια πραγματική ή εν δυνάμει συλλογική ζωή. Εσύ τι θες να πεις;
:confused:
τιποτα δεν θελω να πω , δεν θα αναλυσουμε τον προυντον νυχτιατικα...απαντησα σε ενα τσιτατο με ενα αλλο...
Πάντως , τα νέα μέτρα της κυβέρνησης είναι ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ για όσους δεν καπνίζουν….
Όχι μόνο τους παραχωρούν χώρους ελεύθερους από καπνό , φροντίζουν ΚΑΙ την ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ τους αποτρέποντας τους να επισκέπτονται ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ και ΚΑΖΙΝΟ… κολοφαρδοι ρε πστ….
Αλλοίμονο σε εμας που καπνίζουμε και δεν γουστάρουμε τα ντιρινταχτα και την πράσινη τσόχα…
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Από την ανεύρεση θεωρητικών απαντήσεων σε καθημερινά προβλήματα μέχρι την πρακτική εφαρμογή τους ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ υπάρχει, κατά τη γνώμη μου πάντα, ένα χαώδες βάραθρο...
Από καταβολής συναθροίσεων ανθρώπων υπάρχουν πράγματα που καλώς ή κακώς βιώνουμε μέχρι σήμερα. Η ιδιοκτησία, το δίκαιο του ισχυρού, πολλά τέτοια εμπριμέ...
Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ για τη δίποδη σιχασιά, όσο και να το συζητήσουμε, όσο και να το αναλύσουμε.
Και το ξέρεις.
Και το ξέρουν (έστω και ασυνείδητα) όλοι.
Δεν είναι κακό να συζητάμε, σίγουρα όχι...το αποτέλεσμα όμως (εδώ και μπάρεμου 10Κ χρονάκια) είναι μονάχα ένα.
Νομίζω ότι παρασύρεσαι από την απαισιοδοξία σου, η οποία έχει άκρως ρεαλιστικές ρίζες στις μέρες μας, κατά τη γνώμη μου.
Πρόσεξε, δεν λέω ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Αλλά λέω, όπως έχουμε ξανασυζητήσει, ότι οι όποιες διαφορετικές "επιλογές" που "προτείνω", δεν είναι ούτε επαγγελία μακρινών παραδείσεων, ούτε ηθικολογίες, ούτε κάτι παρόμοιο και συνοψίζονται σε μια και μόνο στάση: την άρνηση.
Εν προκειμένω, για την ιδιοκτησία, εν έτει 2011 πλέον μιλώντας, σίγουρα είναι χίπικο, μπαφιάρικο και μη ρεαλιστικό να λες "κατάργηση της ιδιοκτησίας" και άλλα τέτοια διαστημικά.
Αλλά μπορείς να πεις ότι δεν θα βάλω την ιδιοκτησία πάνω από τη ζωή μου ή κάποιου άλλου (αρνούμενος τα τσιτάτα "αν τον δω να με κλέβει θα πάρω το δίκανο") και επίσης μπορείς να μοιραστείς τα υπάρχοντα, τα ελλείποντα, τα προσδοκώμενα, τα υλικά και τα άυλα. Ναι, προφανώς δεν έχει καταργήσει κάτι, αλλά έχεις προσδιορίσει εντελώς διαφορετικά τη σχέση αυτή, πιο ήπια, πιο ανθρώπινα, πιο λογικά, πιο κοινωνικά, πως αλλιώς να το πω. Και ναι είναι βάση για συζήτηση.
Τα αυτά ισχύουν για "τη ζωή μου, το σπίτι μου, το δικαίωμα μου στο τάδε/το δείνα, το μηχανάκι μου". Και τα οποία αν τίθενται ως οριοθετημένα με ηλεκτροφόρους φράχτες, καταπνίγουν και αυτό που υποτίθεται ότι προστατεύουν: την παρεξηγημένη ιδιωτικότητα.
Το δικαίωμα στην υγεία, όταν τίθεται ως ατομικό αγαθό, θα γεννήσει (και ήδη γεννά) τέρατα. Γιατί αυτοί οι ατομικά υγιείς, αν είναι συνεπείς, θα πρέπει να αποφύγουν την οποιαδήποτε συναστροφή με κάποιον τρίτο (και τις ερωτικές, ναι, ναι και αυτές), ή να την επιδιώξουν μετά από ελέγχους, εξετάσεις και τα λοιπά. Σενάρια όχι ιδιαίτερα μακρινό.
Αν και πάλι δεν είναι σαφές που οδηγεί αυτή η λογική, οκ, πάσο.
boxer sory, αρπάχτηκα λιγάκι :wave2:
Gandalf dr685sm
15/01/2011, 02:49
alres... δεν αποφεύγω τίποτα ... απλά δεν θέλω να πλατιάσω όπως πάντα και να ξεφύγουμε σε 12132143124321 σελίδες ώς συνήθως (που έτσι θα γίνει δηλαδή). Το θέμα του νήματος ήταν το τσιγάρο και ο αλληλοσεβασμός όπως εξελίχθηκε. Στο αν δηλαδή η απαγόρευση πρέπει να υφίσταται για να επιβάλει τον αλληλοσεβασμό που λείπει. Σε αυτό επάνω μιλώ... σε αυτό απαντώ.
Τα υπόλοιπα περί ατομικών επιλογών, τι επηρρεάζει αυτό και ποιούς, αν η κοινωνία είναι εντάξει ή οχι... είναι ενα άλλο θέμα που έχει σχέση αλλά μόνο μερική με το θέμα του τσιγάρου.
Όσον αφορά τις απαντήσεις μου, ήταν προσωρινά θεματολογικά συνδεδεμένες με τις δικές σου για να μπώ στην διαφωνία. Η δική μου όμως ερώτηση απαντήθηκε ήδη , στο προτελευταίο σου μήνυμα που ανέφερες το τι θα έκανες σε ενα ίδιο κλειστό χώρο με άλλους. Πέραν τούτου ... ουδέν.
Gandalf dr685sm
15/01/2011, 02:53
ggs....:a22:... έχεις δίκιο... τώρα θα υπάρχει και δικαιολογία έντονη στην βλαμένη παρέα που θέλει να πάει να χορέψει αρκουδιάρικα ή να στοιβαχθεί στους εθισμένους του τζόγου.
Τώρα για καλό φαγητό, βολτούλα κτλ κτλ.. δεν είναι κακό αν το καλοσκεφτείς...χαχαχαχαχαχαχα
Χμμμ..
Οι συζητήσεις που παρατηρώ εδώ και πολλά χρόνια, προφορικές και ηλεκτρονικές, έχουν ένα κοινό άγχος: να πιαστούν από μια πολύ συκεκριμένη, συνήθως προερχόμενη από την εμπειρια πτυχή την οποία και βάζουν εκβιαστικά στο προσκήνιο και την αναγορεύουν ως ΤΟ θέμα.
Αν αυτή η τακτική προέρχονταν αποκλειστικά, ας πούμε από τις κεντρικές εξουσίες σαν μέσο προπαγάνδας, τα πράγματα θα ήταν ίσως απλά.
Έλα όμως που μεγάλες μάζες ανθρώπων, βιάζονται ιδιαίτερα να παραδώσουν τα μυαλά και τις καρδιές τους στις αυτόματες, μηχανιστικές, υπολογιστικές σκέψεις, αδιαφορώντας για το όλον, για τους άλλους. Αν από ένα ζήτημα, πχ το κάπνισμα, το μόνο που ενδιαφέρει, το μόνο που καίει κάποιον είναι η εξασφάλιση ενός άκαπνου περιβάλλοντος, συντασσόμενος (και εδώ έχει ευθύνη) με την αιχμή των νέων πολιτικών δημόσιας υγείας, τότε ναι υπάρχει προβληματάρα.
Είναι όπως άλλα, "κλασσικά" προβληματάκια, μετανάστες, έγκλημα, ανεργία, τα οποία οφείλουν να διευθετούνται μακριά μας, μην λερωθούμε. Και τα υποκείμενα που εμπλέκονται με αυτά, ας πάνε να πνιγούνε. Μέχρι κάποιο τέτοιο "ζητηματάκι" να πέσει πάνω μας, να πλακώσει ατομικά και να ησυχάσουμε.
Μάταια τα λόγια, τέτοιες ώρες. Αφού δεν είναι αντιληπτό ήδη που πάει η ανθρωπότητα, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.
Άκυρο, το πήραν πίσω. Για την ώρα τουλάχιστον.
«Έκοψε» τα φτερά του Λοβέρδου για το κάπνισμα
Τελευταίες τζούρες για τους θεριακλήδες με εντολή μάλιστα …πρωθυπουργού. Στη σύσκεψη που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο Πρωθυπουργός έκοψε το… τσιγάρο σε όλους τους καπνιστές, αφού ζήτησε από τον υπουργό του να γίνει αυστηρή τήρηση του νομοθετικού πλαισίου χωρίς εξαιρέσεις στον κανόνα.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος φαίνεται να συμφώνησε με την «Πρωθυπουργική εντολή», συμπληρώνοντας ότι για να πετύχει η καθολική απαγόρευση θα χρειαστεί η συνδρομή όλων των υπουργείων.
Έτσι οι σκέψεις που υπήρχαν για ελαστική εφαρμογή του νόμου ή το λεγόμενο «τσιγαρόσημο» έσβησαν μετά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού.
Από αύριο οι καπνιστές και πάλι στους δρόμους για γρήγορες ρουφηξιές. Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Καφεδάκι και τζούρες με πάθος θα αποτελούν παρελθόν καθώς τα πράγματα οδεύουν προς έναν άλλο δρόμο. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ μια ζωή φωνάζει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος. Μόνο που δεν μπορούν να τον βρουν πάντα.
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011, 20:31
Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=240739&cid=6
Μπορεί και να ξαναλλάξουν γνώμη βέβαια...
Τι διάολο καφενείο είναι να λέει ο καθένας το δικό του;
Δε μιλάνε μεταξύ τους, μόνο στο υπουργικό συμβούλιο; Τα κινητά δεν τα έχουν ο ένας του αλλουνού; :confused:
Υ.Γ.: Κάπου διάβασα την ίδια μ@λ@κι@ είχαν κάνει και με τις πολυκατοικίες back to '80s. Ο νόμος προέβλεπε επαρκείς θέσεις στάθμευσης κατά την κατασκευή των πολυκατοικιών αλλά μετά το άλλαξαν και μπορούσες να πληρώσεις ένα "φόρο" ώστε να μην φτιάξεις... και φτάσαμε στο σημερινό χάλι...
Gandalf dr685sm
18/01/2011, 03:14
Δεν υπάρχει τρόπος εφαρμογής φίλε... διότι πολύ απλά δεν μπορείς να έχεις ενα φύλακα σε κάθε μαγαζί 24/7 να τσεκάρει το τι γίνεται!
Οπότε ίσως μια προσπάθεια να φτιαχτούν καταστήματα με καπνιστές και μή... να είναι η λύση όσον αφορά τουλάχιστον τα βραδυνά μπαρ, club κτλ... για εστιατόρια, κτλ.
Εκτός αν βγάλουν όντως τα @@ και αρχίζουν και χώνουν τα 50αρια σύννεφο σε κάθε ένα που καπνίζει!
Εχετλαίος
18/01/2011, 03:19
Δεν υπάρχει τρόπος εφαρμογής φίλε... διότι πολύ απλά δεν μπορείς να έχεις ενα φύλακα σε κάθε μαγαζί 24/7 να τσεκάρει το τι γίνεται!
Έναν ηλεκτρονικό φύλακα, όμως;
Καλ-ομελλέτα και έρχεται!
:smokin:
John Steed
18/01/2011, 03:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Έναν ηλεκτρονικό φύλακα, όμως;
Καλ-ομελλέτα και έρχεται!
:smokin:
Στο Ελλάντα τα αργκήσει λίγκο αγκόμα....
sovaros_user
20/08/2011, 21:58
Έρχεται το «τσιγαρόσημο» http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=364980&cid=4
Ξεκινησε σαν φιλελευθερο μετρο κ γυρναει σε εισπρακτικο, ισως αργοτερα αυτοι που θα θελουν να κυκλοφορουν μεθυσμενοι ή να περνανε κοκκινα θα... πληρωνουν το αναλογο αντιτιμο
guzzistas
20/08/2011, 22:38
Χώρα για γέλια και για κλάματα.... :lol: :bigcry:
Το παν είναι η είσπραξη πλέον...
nikos_abel
03/05/2012, 12:04
Έλα βρε και έλεγα ότι είναι για το καλό μας, κανείς δεν θέλει να βγάλει λ7...
http://health.in.gr/news/scienceprogress/article/?aid=1231194102