View Full Version : γυρος λιμνών
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
ωραιες στροφές
Αυτό μάλλον ευθεία είναι :a028: :a26: :a25: :a1:
μιας και τελικά ο crs-k τελείωσε την περιγραφή του δικού τους άθλου, ας συνεχίσω με την δικιά μας αθλοπαιδιά
ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και είναι γεγονός ότι ίσως επειδή τα παρακάτω γραπτά περιέχουν και κακίες, το word κρασαρησε στην διόρθωση και στην συγγραφή, πάνω από 15 φορές :evil:
Έδεσσα λοιπόν και έχω ξυπνήσει, πρωί πρωί και κάθομαι στο εξώστη του δωματίου και κυριολεκτικά έχω κολλήσει
Κάτω ακριβώς από τον εξώστη ( εντάξει μπαλκόνι), περνούσε ένα από τα κανάλια του ποταμού, που διασχίζει την πόλη και με την συνοδεία του διακριτικού κελαρύσματος του ποταμού, βλέπω τα πουλιά να παίζουν ανάμεσα στις φυλλωσιές των πλατανιών καθώς ο ήλιος βγαίνει, αλλάζοντας τα χρώματα στο τοπίο της πόλης που ξυπνά
Λίγο αργότερα πίνουμε καφέ στους καταρράκτες και παμε να βγάλουμε μερικές φωτογραφίες,
στο πραγματικά πανέμορφο τοπίο
Εδώ όμως έχω δυο παρατηρήσεις (αρνητικές )
Στον χώρο αυτό, που είναι ταυτόχρονα και μουσείο, υπήρχε ένα μέρος (που έμοιαζε ότι κάποτε ήταν μαγαζιά), γεμάτο γυαλιά και σκουπίδια, που χάλαγε πραγματικά, την εικόνα που είχα μέχρι τώρα
Δεύτερον
και την πρώτη μέρα της άφιξης, αλλά και την δεύτερη , παρατήρησα ότι μερικοί υπαίθριοι πωλητές, πετάνε τα σκουπίδια τους μέσα στο ποτάμι , ακριβώς δίπλα στο σημείο που ο κόσμος πίνει καφέ (και μιλάμε για ολόκληρα καφάσια από σκουπίδια)
Φεύγουμε λοιπόν για Φλώρινα, προς παλιο αγιο Αθανάσιο, τον οποίον τελικά παρακάμπτουμε -λόγω έλλειψης χρόνου- και μεσω Βεγορίτιδος, φτάνουμε στην Φλώρινα και εκεί σε μια στάση για να πάρουμε λεφτά (και αφού σε κάθε πόλη ψάχνω να βρω χάρτη της road και δεν βρίσκω), αγοράζω έναν χάρτη- γιατί ο πρόχειρος που είχε ο Χρήστος, δεν ήταν αναλυτικός-αγοράζω και ωτοασπίδες, αλλά και έμπλαστρο για την πλάτη μου
Το οποίο έβαλα γιατί πονούσα, κάπου εκεί στο Πισοδερι, απέναντι από τον Mοδεστειο ξενώνα
Πρέσπες πια
Στην είσοδο του χωριού Ψαράδες, βγάλαμε μερικές φωτογραφίες και μετά κατευθείαν για φαγητό και ήταν η πρώτη φορά, πού τρώγαμε μεσημέρι και γενικότερα ημέρα
Εκεί λοιπόν, ανάμεσα στην στάση, στην είσοδο του χωριού και το ταβερνάκι, πρέπει να έγινε η ζημία, με τις φωτογραφίες της ψηφιακής, όπου υποθέτω:confused: , ότι μέσα στο τσαντάκι μέσης, πατήθηκε ο συνδυασμός πλήκτρων που απαιτείται, για να σβηστούν όλες οι φωτογραφίες
Αυτό διαπιστώθηκε όταν πια είχαμε γυρίσει και κατέβαζα τις φωτογραφίες στον υπολογιστή και είδα τι ήσαν μόνο 16, ενώ έπρεπε να είναι γύρω στις 50
(μην σας φαίνεται παράξενο, έχω καταφέρει να πάρω τηλέφωνο, σε κλειδωμένο πληκτρολόγιο την τελευταία κλίση στις 3.30 το πρωί, χωρίς καν να αγγίξω το τηλέφωνο) :D
αρνητικές εντυπώσεις
τα λίγα σκουπίδια που είδα στον υδροβιότοπο αυτόν
και η κάκιστη εντύπωση
οι πλαστικές καρέκλες που είχαν όλα τα μαγαζιά που πρόσεξα (τουλάχιστον είχαν λίγο διαφορετικό σχέδιο από αυτές που πουλάνε οι τσιγγάνοι στην νότια Ελλάδα )
υγ να θυμηθώ τις πατάτες και ένα σχόλιο για αυτές
:rolleyes:
Ένα γεύμα μας βοηθά να γνωριστούμε με τα ψάρια της λίμνης (εγώ) και τα μοσχάρια που εκτρέφουν εκεί (Κωνσταντίνος) μόνο με 23 ευρώ! +2 μπυρες +2 κολες
21473
μετά, μια βόλτα μέχρι τον άγιο Αχίλλειο, αλλά η πλωτή γέφυρα δεν κάνει για μηχανές, αλλά μόνο για πεζούς και παλιστα όχι υπέρβαρους
21474
η ζέστη μας απέτρεψε από μια επίσκεψη εκεί
21475
Δρόμο παίρνουμε, δρόμο αφήνουμε, γραμμή για Καστοριά, όπου και ζητάω από τον Χρήστο να σταματήσουμε για καφέ, γιατί μου νύσταξα
Στην καφετερία είπα στον Χρήστο, να βγάλει καμία την φωτογραφία την λίμνη και τις πάπιες, αλλά είχε πρόβλημα και η δικιά του μηχανή, με την αυτόματη εστίαση
:smokin:
21476
Aπό-γεύμα πλέον και δρόμο για Καλαμπάκα μεσω του παλιού δρόμου που οδηγεί στα Γρεβενά
21477
είδαμε ποτάμια που δέν ξέρω.
Ο Βενέτικος, παραπόταμος του Αλιάκμονα πηγάζει από τον ορεινό όγκο της Βασιλίτσας. Η γεωγραφική του θέση είναι αρκετά σημαντική, όπως μαρτυρά η ιστορία του. Από εδώ περνούσε η ρωμαϊκή «βασιλική στράτα» και μέχρι τις αρχές του αιώνα αποτελούσε εμπορικό άξονα που ένωνε την Ήπειρο με την Μακεδονία. Τα ιστορικά πέτρινα γεφύρια που βρίσκονται κατά μήκος του και οι διαδρομές που προσφέρει αφού διαρρέει τοπία απαράμιλλου φυσικού κάλλους καθιστούν τον Βενέτικο ιδανικό προορισμό για δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, όπως ράφτινγκ και καγιάκ
21478
και τελικά φτάνουμε Καλαμπάκα και βλέπουμε το πρώτο μέχρι τώρα κάμπινγκ και ο Χρήστος με απειλεί, εμμέσως πλην σαφώς, για κατασκήνωση εκεί
Εγώ αρχίζω τα παρακάλια για την πλάτη μου, που με πονούσε και την υγρασία και τελικά με λυπήθηκε και μου έκανε την χάρη, να μείνουμε σε ξενοδοχείο, που βρήκαμε μεσω μιας παράξενης διαδικασίας
:smokin:
και βρίσκοντας ξενοδοχείο με parking ξεφορτώνουμε. Προτεινόμενο μέρος για φαί το Καστράκι.
Μέτριο φαί στην ταβέρνα ‘τριανταφυλλιά’, μέτριο κρασί, απαράδεκτο σέρβις!
Και ήταν από τα καλά μας είπαν.:mad:
Η κουβέντα μας κράτησε πάλι μέχρι της 3πμ και ο ύπνος ήταν εύκολος. (για μένα, γιατί ο Κων/νος έπαιζε με το αιρκοντίσιον)
:lol: 1το φαγητό στο Καστράκι, προέκυψε και αυτό μεσω μιας παράξενης διαδικασίας
μέσα στο χωριό, σταματάμε σε ένα περίπτερο, για να πάρουμε τσιγάρα και ρωτάμε τον ιδιοκτήτη που έπινε τσίπουρο, που να παμε για φαγητό και αυτός αρνείται να μας πει, λέγοντας ότι δεν είναι σωστό να μας πει που να παμε
τότε τον ρωτάω εγώ πες μας που να μην παμε η που δεν θα πήγαινες εσύ
και αυτός μας απαντά στα 100 μέτρα και στα 150 μέτρα μετά
τότε ο Χρήστος λεει να παμε στην τάδε? και λεει ο μαγαζάτορας ναι… κουνώντας το κεφάλι του πάνω κάτω
συνεννόηση καρπούζι λοιπόν
και πράγματι στα 100 μέτρα, ήταν μια ταβέρνα, που δεν είχε κανέναν και στα 150 ήταν αυτή που πήγαμε, που είχε κόσμο, αλλά τελικά δεν μας άρεσε
2
Υπήρχε πρόβλημα με το αιρκοντίσιον, γιατί ενώ, δεν έκανε ζέστη για βράδυ, είχε υγρασία που έκανε την πλάτη μου να πονά
Ομως όπου και να κατεύθυνα τις περσίδες η θα πήγαινε ο αέρας πάνω στην πλάτη του Χρήστου (και δεν είχαμε αλλα έμπλαστρα) η αν τις κατέβαζα προς τα κάτω, χτύπαγαν επάνω στο κουρτινόξυλο( και δεν είχα άλλη πλάτη), όποτε μετά από πολλά πειράματα… κατέληξα στην αρχική ιδέα του Χρήστου και το έκλεισα
:ZZZ:
Αφύπνιση, πρωινό για πρώτη φορά, τοπικές προτάσεις για βόλτες και μια επίσκεψη στην μονή ΑγιουΣτεφανου, την μόνη που δεν χρειάζεται να περπατήσει κάποιος πολύ
21483
και μερικές φωτογραφίες αργότερα,
21482
μια καλή εντύπωση και δυο κακές
Ακουσα επιτέλους, καλόγριες να γελάνε
Αλλά είδα και μια πραγματικά πανέμορφη(από όσο μπορείς να διακρίνει κανείς λόγω τσαντορ, που όμως δεν ήταν πάνω από 20 ετών (πραγματικά κρίμα)
ήθελα να την βγάλω φωτογραφία αλλά ήταν μέσα στον ναό, που εκείνη την στιγμή αγιογράφοι, ζωγράφιζαν αγιογραφίες στην οροφή
Μα να μην δω μια ευχάριστη και αισιόδοξη?
Δηλαδή, τι εντύπωση έχει κάποιος πιστός η άπιστος, όταν κοιτάει τον ουρανό και προς την φώτιση και βλέπει μόνο, βασανιστήρια μαρτύρων και εφιαλτικές σκηνές από την αποκάλυψη ?
Από εδώ φεύγουμε για Περτουλι και πραγματικά η διαδρομή μας αποζημίωσε
21484
σταματάμε στο χωριό Δέση, γιατί ο χάρτης που είχα αγοράσει, έδειχνε τον δρόμο που θα μας έφερνε στην λίμνη Πλαστήρα, άσφαλτο, ενώ ήταν χώμα
Η λύση ήταν να γυρίσουμε πίσω και να στραφούμε προς Ελάτη η να ακολουθήσουνε την διαδρομή, που μας πρότεινε ο πρόεδρος του πολιτιστικού του χωριού και η πραγματικά πολύ φιλόξενη παρέα του, που έπιναν τσίπουρα με συνοδεία πέστροφας και που μας κέρασαν και τους καφέδες
Ευχαριστούμε παιδιά
Και όχι δεν τα ήπιαμε εμείς αυτά :nono:
Το τσίπουρο είχε γλυκάνισο
:beer:
21486
η διαδρομή υπέροχη, δίπλα στον ασπροποταμο και στους παραπόταμους, που δυστυχώς δεν έχουμε φωτογραφίες, μιας και κάθε στάση μας καθυστερούσε και θα έπρεπε να κάνουμε πολλές
η παράκαμψη αυτή -γύρω στα 100 χιλιόμετρα- μέσα στα δάση και τα νερά ήταν πανέμορφη και μας ξανάφερε στην Καλαμπάκα, μιας και κάναμε τον γύρω της νότιας Πίνδου (όχι:nono: δεν θα γράψω υψόμετρο ) αλλά μας καθυστέρησε αρκετά
(στην πραγματικότητα δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα χρόνου, όλες τις μέρες, εκτός του ότι, δεν θέλαμε να οδηγάμε νύχτα )
Έτσι με συνοπτικές διαδικασίες, :a26: αποφασίζουμε να μην παμε στην λίμνη Ταυρωπου (έπεσε από εμένα η ιδέα να παρακάμψουμε την λίμνη ), αλλά φτάνοντας στην Καρδίτσα
κοιταχτήκαμε και οι δυο (με συνοπτικές διαδικασίες ) και λεμε δεν παμε και πήγαμε
21487
βγάζουμε φωτογραφίες
21488
ξανα βγάζουμε φωτογραφίες
21489
και τρωμε
το φαγητό δεν μου άρεσε (τηγανιά που εν συγκρίσει με αυτήν που έφαγα στην δράμα δεν είχε καμία σχέση σαν γεύση) αλλά αυτό δεν ήταν το πρόβλημα
το πρόβλημα ήταν, ότι σε χρόνο μηδέν, καταπλάκωσαν οι γείτονες, που δεν ήσαν τίποτα άλλο, παρά καμία δεκαριά τεράστιες μύγες και άλλες τόσες σφίγγες, που δεν μας άφηναν να φαμε με τίποτα
Ένα δόλωμα που άφησα στο τραπέζι παραπέρα, τράβηξε τις σφίγγες αλλά όχι και τις μύγες, που προτιμούσαν το ψάρι του Χρήστου
Οι προσπάθειες να διώξουμε τις μύγες, είχε σαν αποτέλεσμα να εξαγριώνουμε τις σφίγγες και ούτω κάθε εξής, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να φαμε
Έξαλλος παω στους σερβιτόρους και διαμαρτύρομαι για την απαράδεκτη κατάσταση, λέγοντας μάλιστα, να έρθουν έξω, να φανε αυτούς οι σφίγγες και εμείς το φαγητό μας
Αντί αυτού, προσφέρθηκαν να μας μετακομίσουν στον κλειστό χώρο όπου και ανακαλύψαμε ότι το φαινόμενο είναι μόνιμο και όλα τα μέτρα αποφυγής αναπολεσματικα
ας μας κέρασαν το φρούτο, εγώ διέκρινα δόλο, στο να μην μας πουν από την αρχή να κάτσουμε μέσα, με τον φόβο ότι ,μπορεί να μην μας άρεσε η ιδέα και να πηγαίναμε αλλού
όμως το τοπίο ήταν πανέμορφο και δεν είδαμε παρά μόνο μια εικόνα της
21491
τέλος πάντων φεύγουμε παίρνοντας τον δρόμο για την επιστροφή, μεσω επαρχιακού για Λαμία όπου και εισπράττουμε αμέτρητα κουνουπάκια που σε συνδυασμό με το σκοτάδι δυσκολεύουν την οδήγηση
που συνεχίζεται στις στροφές του Δομοκού και της Ταράτσας λίγο πριν την Λαμία
21492
Ξαφνικά χωρίς να το έχουμε συνειδητοποιήσει, βρισκόμαστε στην εθνική, λίγο πριν το αρχικό μέρος συνάντησης- στην ευθεία του Αθανάσιου Διάκου- καφές, βενζίνη, καθάρισμα κράνους, ειδοποίηση στους δικούς μας να μην μας περιμένουν, τσίμπημα από κουνούπια (που μου κάνανε κάτι πέταλες να ) και στον δρόμο ξανά, να κινούμαστε στο όριο του ορίου ταχύτητας
Και ενώ όλα είναι ήσυχα και ωραία, την ώρα που Χρήστος προσπερνούσε ένα φορτηγό δυο φλασιες(στον χρηστο) έρχονται να διαταράξουν το σκοτάδι της νύχτας (ελπίζω να μην είχε φιλμ η κάμερα και να μην είχε άλλη με υπέρυθρο και δει ο πατέρας μου, τον γιο του να κάνει έντο στην εθνική )
Στα καμένα Βούρλα, μπαίνω εγώ μπροστά κατόπιν παρότρυνσης του Χρήστου (η επιλογή της τοποθεσίας είναι εντελώς τυχαία, πιστεύω) και αφού αποφύγαμε όλες τις άλλες κάμερες, μπαίνουμε στην εθνική και με 160 με 180 επιστρέφουμε στο Χαϊδάρι, στις 24.00, όπου και άναψε το λαμπάκι ρεζέρβας μετά από 210 χιλιόμετρα και το λαμπάκι του Χρήστου (για μπύρα)
Αν και με περίμεναν κάτι τσιπούρα στο Κιάτο (χωρίς γλυκάνισο ), έκατσα για μια κόλα και μια και μίση ώρα αργότερα, ξεκολλάω..., βενζίνη και επιστροφή στο Κιάτο στις02.30
:a026::a54:
απολογισμός
4 ημέρες
2150 χιλιόμετρα
87.48 χλμ μέση ωριαία
24.26 ώρες καθαρής οδήγησης στην σέλα
και άπειρη ευχαρίστηση χάρις στην εξαιρετική παρέα :a10: του Χρήστου
21493
Tai :wave2:
:beer: :sun: :beer:
21494
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΚΑΝΕΝΑΣ
μιας και τελικά ο crs-k τελείωσε την περιγραφή του δικού τους άθλου, ας συνεχίσω με την δικιά μας αθλοπαιδιά
ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ........................
Για την πληροφορηση σας ...
Ειναι multi user το συστημα!
:lol: :rotflmao: :lol:
Παντως, οντως, εγω τελειωσα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! :a25: :a54:
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Παντως, οντως, εγω τελειωσα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! :a25: :a54: :a5:
Εγώ είχα να βάλω και άλλα:a16: (και έχω):a13: αλλά δεν θα Τελείωνα ποτέ
:a013:
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Παντως, οντως, εγω τελειωσα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! :a25: :a54:
Επιτέλους ρε Χρήστο..... :a8: Ένα μήνα μας πηδ@ς με την Οδύσσεια του Διαστήματος 2005 :a028: :a029: :a024: :a54: :a25:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Αυτό μάλλον ευθεία είναι :a028: :a26: :a25: :a1: Απ’την οθόνη έτσι φαίνεται.
Εσύ πότε θα ξεκολλήσεις που μόνο για καφέ στο stork πας τελευταία?:winka: :D
Ο αρχηγός
Από πότε με έκανες αρχηγό βρε Κωνσταντίνε?
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Επιτέλους ρε Χρήστο..... :a8: Ένα μήνα μας πηδ@ς :a028: :a029: :a024: :a54: :a25: Γιαααα πες λεπτομέρειες Νικολάκη:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ται ,ευτυχως που είπες εσύ την αλήθεια κ έτσι γνωρίζουμαι καλύτερα τους φιλους μας. Κανένα ,στην Αρχαία Σικυών σε περίμεναν κ κοψίδια οχι μόνο τσίπουρο(χωρις γλυκάνισο).
πολύ καλή περιγραφή μπράβο!!!! :eyepop:
Χάχα
Τai να σου συστήσω τον φίλο μου τον Πάνο, που όντως με περίμενε ( με σωστό τσίπουρο και με τα κατάλληλα κοψίδια )
Φίλε μου Πάνα συγνώμη για το στήσιμο αλλά υπολογίζαμε να έρθουμε πιο γρήγορα όποτε θα υπήρχε χρόνος και χώρος για όλα
:beer: :beer: :beer:
Χάχα
Τai να σου συστήσω τον φίλο μου τον Πάνο, που όντως με περίμενε ( με σωστό τσίπουρο και με τα κατάλληλα κοψίδια )
Φίλε μου Πάνα συγνώμη για το στήσιμο αλλά υπολογίζαμε να έρθουμε πιο γρήγορα όποτε θα υπήρχε χρόνος και χώρος για όλα
:beer: :beer: :beer: Όταν κατέβω Κιάτο για να σου φέρω το cd με της φότο, θα μου γνωρίσεις από κοντά και τον φίλο σου, αλλά, και τα κοψίδια! Τα τσίπουρα και τα άλλα οινοπνεύματα πιείτε τα εσείς, καθ’ότι εγώ δεν τα βάζω στο στόμα μου.:smokin: :smokin: :lol:
latris mixanis
01/09/2005, 10:22
Σούπερ οι φωτογραφίες σας μας κάνατε να ταξιδέψουμε.
Πάντα τέτοια και του χρόνου να είστε καλά να το κάνετε
αγαπητέ φίλε κ συνκαβαλάρη. ως γνωστών φημιζόμαστε για τις σπονδές μας στην περιοχή. καλώς να έρθεις κ θα το τιμήσουμε δεώντως.(ευκαιρια για περισότερα κουτσομπόλια για τον ΚΑΝΕΝΑ).
Βασικό μας πιάτο είναι συνήθως προβατίνα στα κάρβουνα.
(μπρίζοσαι τον ΚΑΝΕΝΑ για βόλτα στην Αρκαδία.
afrotwin
01/09/2005, 15:12
poli orea pedia mpravo
oi epomenoi parakalo....
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από πανας
αγαπητέ φίλε κ συνκαβαλάρη. ως γνωστών φημιζόμαστε για τις σπονδές μας στην περιοχή. καλώς να έρθεις κ θα το τιμήσουμε δεώντως.(ευκαιρια για περισότερα κουτσομπόλια για τον ΚΑΝΕΝΑ).
Βασικό μας πιάτο είναι συνήθως προβατίνα στα κάρβουνα.
(μπρίζοσαι τον ΚΑΝΕΝΑ για βόλτα στην Αρκαδία.
ούφ με της παλιοπροβάτες, θα σκάσουμε στην στίκνα πάλι:a2: :a25: :a30: :a09: :a013: :a54: :beer:
free rider
01/09/2005, 16:49
ούφ με της παλιοπροβάτες, θα σκάσουμε στην στίκνα πάλι:a2: :a25: :a30: :a09: :a013: :a54: :beer:
γεια σου ρε Χρηστάρα....
με την καλή διατροφή σου...
μπράβο ρε Κώστα πολυ ωραία ολα...
ευγε..
:beer: :beer: :beer:
δεν μας είπατε κανατε μπάνιο σε καμιά λιμνη ? η τζαμπα τα χιλιόμετρα.....;) ;) ;) ;)
διωχνει και τα κουνούπια!!!!!!!!!
ΠΑΙΔΕΣ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ...! ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΠΡΑΒΟ...
Μ` ΑΡΕΣΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ''ΔΥΣΚΟΛΟΙ'' ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Ε...? ΑΠΟ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ-ΦΙΛΑΡΑΚΙ, ΜΟΤΟΡΙΑ, ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ...ΚΑΙ...ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ..? ''ΘΑ ΔΟΥΜΕ...''
ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ!:beer:
Innersense
23/10/2005, 09:44
Μπράβο ρε παιδιά, πανέμορφες οι φωτογραφίες και υπερπλήρης η κάλυψη του ταξιδιοτικού...
Καλά χιλιόμετρα να έχετε πάντα!