View Full Version : DIY - Θαλαμος αμμοβολης
ΦΕΓΓΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ
25/12/2012, 14:04
Χρήστο χρόνια σου πολλά με υγειά να χαίρεσαι την οικογένεια σου και καλές γιορτές.
Παρακολουθώ με ενδιαφέρων την κατασκευή σου και ετοιμάζομαι για copy.
Επίσης θέλω να σε ευχαριστήσω για τα προβλήματα που αναφέρεις έτσι ώστε οποίος αποφασίσει για αντιγραφή δεν θα προβληματισθεί καθόλου.
Μασημένη τροφή μας δίνεις και πάλι ευχαριστώ.
:wave2:
Χρήστο χρόνια σου πολλά με υγειά να χαίρεσαι την οικογένεια σου και καλές γιορτές.
Παρακολουθώ με ενδιαφέρων την κατασκευή σου και ετοιμάζομαι για copy.
Επίσης θέλω να σε ευχαριστήσω για τα προβλήματα που αναφέρεις έτσι ώστε οποίος αποφασίσει για αντιγραφή δεν θα προβληματισθεί καθόλου.
Μασημένη τροφή μας δίνεις και πάλι ευχαριστώ.
:beer:
petrosvolos
03/01/2013, 09:58
πολλη καλη δουλεια! μπραβο
λεω να κλεψω και εγω τα σχεδια οχι μονο ο κυριος με τα αραια μαλλια.
armada11
10/01/2013, 19:31
Επειτα ενα καλο πιστολι!!
277565
το πιστόλι από που το πήρες Ευχαριστώ
το πιστόλι από που το πήρες Ευχαριστώ
http://www.airblock.gr/mixanimata-aeros/ammoboles/pistoli-kampinas-ammovolis-mikro.html
εχει και ανταλλακτικες μυτες !!
Είναι αρκετός ένας αεροσυμπιεστής τέτοιου τύπου (ηλεκτρικός - http://www.e-ergaleio.gr/product_info.php?cPath=156_53&products_id=613
??? ) για να φτιάξω μια αξιοπρεπή υαλοβολή – αμμοβολή??
Αλλιώς να πάω σε κάτι τέτοιο??? http://www.e-ergaleio.gr/product_info.php?products_id=11616
Χρήση (όχι συχνή) : καθάρισμα, ξεσκούριασμα, αποχρωματισμός, βάψιμο
sapila racing
31/01/2013, 11:44
Είναι αρκετός ένας αεροσυμπιεστής τέτοιου τύπου (ηλεκτρικός - http://www.e-ergaleio.gr/product_info.php?cPath=156_53&products_id=613
??? ) για να φτιάξω μια αξιοπρεπή υαλοβολή – αμμοβολή??
Αλλιώς να πάω σε κάτι τέτοιο??? http://www.e-ergaleio.gr/product_info.php?products_id=11616
Χρήση (όχι συχνή) : καθάρισμα, ξεσκούριασμα, αποχρωματισμός, βάψιμο
To πρώτο δεν κανει για τίποτα, το δεύτερο που εχει 50Λιτρα ειναι ΟΚ, και παλι θα δουλευει συνέχεια.
To πρώτο δεν κανει για τίποτα, το δεύτερο που εχει 50Λιτρα ειναι ΟΚ, και παλι θα δουλευει συνέχεια.
:a35: το είχα ψιλιαστεί αλλά δέν ύθελα να το παραδεχτώ :lol:
κάνω μια ψιλή έρευνα και θα το χτυπίσω.
Θενκς Αρη Α ! μια που το έφερε η κουβέντα.... για δές πμ :eek:
τουλαχιστον 150lt...ρωτα και το χρηστο.
αν και με λιγοτερα λιτρα κανεις δουλεια αλλα να εχει τριφασικο μοτερ...
τουλαχιστον 150lt...ρωτα και το χρηστο.
αν και με λιγοτερα λιτρα κανεις δουλεια αλλα να εχει τριφασικο μοτερ...
Ε αυτό ήτανε χαριστική βολή ρε..... εεε μου την μαμήσατε την ιδέα και την ψυχολογία :cry:
200lt κομπρεσέρ έχει πάνω απο 500αρικο :plaf:
sapila racing
31/01/2013, 14:47
Ε αυτό ήτανε χαριστική βολή ρε..... εεε μου την μαμήσατε την ιδέα και την ψυχολογία :cry:
200lt κομπρεσέρ έχει πάνω απο 500αρικο :plaf:
Για την χρήση που θέλεις, απ οτι καταλαβα τελείως περιστασιακή, και με 50ρι μπορείς να το κάνεις φαντάζομαι, απλά θα παιδεύεσαι οσο ναναι.
Ετσι κι αλλιώς το κομπρεσέρ θα σου είναι χρήσιμο και σε πολλές άλλες χρήσεις.
Για την χρήση που θέλεις, απ οτι καταλαβα τελείως περιστασιακή, και με 50ρι μπορείς να το κάνεις φαντάζομαι, απλά θα παιδεύεσαι οσο ναναι.
Ετσι κι αλλιώς το κομπρεσέρ θα σου είναι χρήσιμο και σε πολλές άλλες χρήσεις.
Με 50αρι ειχα κανει τις πρωτες μου δοκιμες!! τον κινητηρα του CB τον εκανα με αυτο!!
Δουλεια γινεται αν και ειναι απογοητευση!!!
Η διαφορα φαινεται οταν κανεις το βημα απο 50αρι σε 200αρι ,και η απογειωση ειναι οταν πας σε 300αρι!!!
Για ψιλοδουλειες ομως καλο ειναι το μικρο αλλα μην κοιτας καθολου το 25αρι :yuck:
Θα σου προτεινα να ψαξεις σε μεταχειρισμενο ,βρισκεις καμια φορα μεγαλες ευκαιριες!!
Καλη συνεχεια!!!:beer:
Ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες ρε
motomaniac
03/02/2013, 23:55
εγω που ημουν σε διλλημα ραμπα η κομπρεσερ πηρα ραμπα.. τωρα δεν εχω ουτε χωρο ουτε χρημα... εμπρος καλες μου βουρτσες!!!!
eastblast
04/02/2013, 02:35
Χαιρετω την παρεα ειμαι ο Σωτηρης,
το επαγγελμα μου ειναι οι αποκαταστασεις επιφανειων.Οι τροποι που χρησιμοποιω για να το πετυχω ειναι πολλοι ενας απο αυτους ειναι και η αμμοβολη.
Χρηστο πραγματικα εχω εντυπωσιαστει απο την προσπαθεια και το μερακι σου σχετικα με το θαλαμακι .Θελει καποιες βαλτιωσεις ακομα αλλα για ιδιοκατασκευη ειναι πολυ καλο και μπραβο σου.
Οι βελτιωσεις που προτεινω ειναι κατ΄αρχην ειναι σε οτι εχει να κανει με το τζαμι.
-1ον κυκλοφορουν στο εμποριο μεμβρανες οι οποιες δεν διαθλουν το φως και θα πρεπει να προσαρμωσεις μια στην εσωτερικη πλευρα του σε συνδιασμο με μια λεπτη σιτα.
-Για το προβλημα της αιωρουμενης σκονης θα χρειαστεις ενα τζιφαρι σε συνδιασμο με ενα φιλτροσακο ριξε μια ματια εδω για να δεις πως δουλευει
http://www.youtube.com/watch?v=komCvJ_NEhQ
:alien:Επισεις θελω να σου επισημανω και κατι αλλο που ειμαι υποχρεωμενος να κανω.
Απο οτι ειδα το υλικο που χρησιμοποιεις ειναι το aluminum oxide προιον Κινας.(Υπαρχουν πολυ καλυτερα και φηνοτερα)
Ολα τα υλικα αμμοβολης εχουν free silica (επιβλαβη για την υγεια μικροσωματιδια) ,αλλα σε μεγαλη αναλογια και αλλα σε μικρη.Βρισκεται μεσα στην δομη τους και απελευθερωνετε κατα την αμμοβολη.
Φυσικα δεν εχω δει το θαλαμακι να λειτουργει αλλα ειμαι σιγουρος οτι εχει απωλειες,
ειναι αδυνατον να μην εχει εστω και μικρες.Γιαυτο παντα μα παντα οταν βαρας (ειδικα με aluminum oxide) να προστετευεις την αναπνοη σου και ποτε να μην επιτρεπεις σε κανεναν να πλησιασει στον χωρο που δουλευεις χωρις προστασια.
Ελπιζω να βοηθησα οτι χρειαστεις ειμαι στην διαθεση σου
το επαγγελμα μου ειναι οι αποκαταστασεις επιφανειων.Οι τροποι που χρησιμοποιω για να το πετυχω ειναι πολλοι ενας απο αυτους ειναι και η αμμοβολη.
Χρηστο πραγματικα εχω εντυπωσιαστει απο την προσπαθεια και το μερακι σου σχετικα με το θαλαμακι .Θελει καποιες βαλτιωσεις ακομα αλλα για ιδιοκατασκευη ειναι πολυ καλο και μπραβο σου.
Οι βελτιωσεις που προτεινω ειναι κατ΄αρχην ειναι σε οτι εχει να κανει με το τζαμι.
-1ον κυκλοφορουν στο εμποριο μεμβρανες οι οποιες δεν διαθλουν το φως και θα πρεπει να προσαρμωσεις μια στην εσωτερικη πλευρα του σε συνδιασμο με μια λεπτη σιτα.
-Για το προβλημα της αιωρουμενης σκονης θα χρειαστεις ενα τζιφαρι σε συνδιασμο με ενα φιλτροσακο ριξε μια ματια εδω για να δεις πως δουλευει
:alien:Επισεις θελω να σου επισημανω και κατι αλλο που ειμαι υποχρεωμενος να κανω.
Απο οτι ειδα το υλικο που χρησιμοποιεις ειναι το aluminum oxide προιον Κινας.(Υπαρχουν πολυ καλυτερα και φηνοτερα)
Ολα τα υλικα αμμοβολης εχουν free silica (επιβλαβη για την υγεια μικροσωματιδια) ,αλλα σε μεγαλη αναλογια και αλλα σε μικρη.Βρισκεται μεσα στην δομη τους και απελευθερωνετε κατα την αμμοβολη.
Φυσικα δεν εχω δει το θαλαμακι να λειτουργει αλλα ειμαι σιγουρος οτι εχει απωλειες,
ειναι αδυνατον να μην εχει εστω και μικρες.Γιαυτο παντα μα παντα οταν βαρας (ειδικα με aluminum oxide) να προστετευεις την αναπνοη σου και ποτε να μην επιτρεπεις σε κανεναν να πλησιασει στον χωρο που δουλευεις χωρις προστασια.
καλως ηρθες στην παρεα των τρελων με τα μαυρα νυχια.ευχαριστουμε για τις επαγγελματικες συμβουλες σου...
Ναι Σωτηρη, το ξερω το θεμα για το οξειδιο αλουμινιου. Απωλειες εχει ο θαλαμος αν και τις εχω μαζεψει οσο μπορω) και εχω βαλει σκουπα για σταχτες και εχω κανονισει να εχω αρκετη υποπιεση στον θαλαμο ωστε να μην βγαινει η σκονη εξω (οσο γινεται) αλλα και να μπορω να δουλευω με τα γαντια!!:p
Με ενδιαφερει η μεμβρανη για το τζαμι και το ειδος της σιτας που θα μπει! οπως με ενδιαφερει επισης και τι αλλο υλικο υπαρχει αντι του οξειδιου ,αν μπορεις δωσε περισσοτερες πληροφοριες εστω και με ΠΜ .
Καιοπως ειπε και ο απο πανω τρελος σε καλοσωριζω και εγω στο τρελοκλαμπ και σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου!!:beer:
Σύντεκνε είσαι αρχηγός!Συγχαρητήρια και από μένα!Να είσαι πάντα καλά να μας φωτίζεις με τις πατέντες σου.
staffaki
28/11/2013, 21:50
Καλησπέρα σε όλους, sv9cvk πολλά συγχαρητήρια :beer:
Καθώς περιπλανιόμουν λοιπόν στο νετ έπεσα πάνω σε μια αγγελία για diy αμμοβολή.
http://www.car.gr/parts/view/4159284/
Νταξει δεν πλησιάζει καν το επίπεδο των παιδιών εδώ -δεν έχει ούτε θάλαμο- άλλα πρόκειται για μια ωραία -αν και πρόχειρη- πατέντα ειδικά άμα χρησιμοποιείς αμμοβολή αραιά και που.
Ισως να την έχει φτιάξει κάποιο μέλος την συγκεκριμένη ή κάποια παρόμοια...
Δεν σκέφτομαι να την αγοράσω αλλά θα μου άρεσε να το πάλευα μήπως και την φτιάξω...όπως είναι λογικό δεν μπορώ να πάρω πληροφορίες από τον άνθρωπο που την πουλάει άλλα για πείτε καμιά γνώμη αν γνωρίζετε...θα δουλεύει με 25λιτρο η 50λιτρο κομπρεσερ, κόστος παρελκόμενων χοντρικά (βάνες, μπεκ,κτλ) και ότι νομίζετε!
Καλημερα σε ολους.Μια ματια σε αυτο ισως βοηθησει!! http://www.petaco.gr/article.php?html_art_code=SABINOX&/77d77001e6aa77ccd9bdc4c7a51dfd79
dlabrakis
12/12/2013, 18:46
Μιας και καιρο ηθελα κι εγω κατι τετοιο....και λογω οτι θα τη χρειαζομουν αμεσα....και ειχα μερικα ξυλα....ειπα να φτιαξω και γω μια...
305555
305556
305557
dlabrakis
12/12/2013, 18:50
εκοψα κατι πλακε θαλασσης 10mm και εκανα το κουτι.....απο κατω το περασα υαλουφασμα με πολυεστερα στις ενωσεις,θα περαστει κι απο μεσα..
την φτιαχνω σιγα σιγα,για οτιδηποτε νεοτερο θα ενημερωνω......
305558
305559
manosamos
12/12/2013, 18:53
305559
Μια χαρα το πας:beer:
Θ' αντέξει το ξύλο τις σφαλιάρες από την άμμο???
manosamos
12/12/2013, 19:38
Δεν εχει αναγκη Βασιλη..................ή θα κραταει το αντικειμενο στο χερι για να το βαρεσει ή θα το βαλει σε καποια διατρητη σχαρα οποτε το ξυλο θα πεφτει μακρυα.
Δεν εχει θεμα!!! μια χαρα αντεχει!
Δημητρη καλα χτυπηματα!!!:beer:
εκοψα κατι πλακε θαλασσης 10mm και εκανα το κουτι.....απο κατω το περασα υαλουφασμα με πολυεστερα στις ενωσεις,θα περαστει κι απο μεσα..
την φτιαχνω σιγα σιγα,για οτιδηποτε νεοτερο θα ενημερωνω......
305558
305559
Δημητρη κανε ενα πορτακι στην κατω μερια του σιλο να μπορεις να αλλαζεις το υλικο ευκολα .
Τις τρυπες να παιρνει αερα πανω ψηλα με ενα σωληνα- καναλι μην ξεχασεις και την σκουπα για την σκονη ! Α! και το υλικο ειναι :
Οξειδια αλουμινιου 80/120
Και υαλοσφαιριδια τα 150/250
dlabrakis
05/01/2014, 20:48
αργα αργα λογω δουλειας και...κρισης,κανω ποτε ποτε το κατι τι μου...εβαλα μια βαλβιδα νεροχυτη στο κατω μερος και προσαρμοσα μια πλαστικη σωληνα Φ50 απο την οποια θα τραβω υλικο,εβαλα και ταπα για να μπορω να αδειαζω το υλικο οταν χρειαζεται.
307081
307082
dlabrakis
05/01/2014, 20:51
ηρθαν και τα γαντια με το πιστολι....
εσωτερικα κανω χειλος με πολυεστερα για να βιδωσω με δυο μεγαλα κολαρα τα γαντια.
307083
307084
307085
ηρθαν και τα γαντια με το πιστολι....
εσωτερικα κανω χειλος με πολυεστερα για να βιδωσω με δυο μεγαλα κολαρα τα γαντια.
307083
307084
307085
Δημητρη κανε το οσο πιο στεγανο μπορεις να το κανεις ,
Και βαλε και πριν την σωληνα που τραβαει το υλικο το πιστολι μια σιτα να μην αφηνει να μπαινουν τα μεγαλα κοματια και το φραζουν
http://spiroslitsas.blogspot.gr/2014/01/blog-post_15.html
όλα τα λεφτά! η παρουσίαση ενός DIY θαλάμου αμμοβολής!
http://www.youtube.com/watch?v=Vy600rz7Q0g
όλα τα λεφτά! η παρουσίαση ενός DIY θαλάμου αμμοβολής!
http://www.youtube.com/watch?v=Vy600rz7Q0g
χαχαχα καλο και με 70 ευρω !
dlabrakis
03/02/2014, 18:11
:beer:ωραιος!!
Aμμο απο που προμηθευστε(οξειδιο αλουμινιου)? και ποσο κοστιζει το σακι?
dlabrakis
15/02/2014, 16:29
πατα στο γκουκλ υλικα αμμοβολης και θα βρεις....περιπου 50€ το σακι των 25 κιλων.......
να ρωτησω.
μαζι με την αμμο ειναι και η σκουρια και σκουπιδια που φευγουν απο το μεταλο. η αμμος αυτη επαναχρησιμοποιειτε; την περνατε απο καμια σιτα να καθαρισει; η ειναι μιας χρησης και την πετας;
dlabrakis
15/02/2014, 17:33
σωστα,κοσκινιζετε,και ξαναχρησιμοποιειτε μεχρι να γινει πολυ ψιλη...
paliothodoros
15/11/2015, 12:27
και το υλικο ειναι :
A) Οξειδια αλουμινιου 80/120
B) υαλοσφαιριδια τα 150/250
οποτε το β καθαριζει απο τη βρωμια το υλικο που θελουμε ....
και το α πεταει και το παλιο χρωμα ή εφτιαξες ενα χαρμανι και απο τα δυο υλικα και το δουλευεις?
γιατι με το β κραταει τη γυαλαδα του ενω με το α οχι....
motomaniac
28/03/2017, 22:54
θειο να ρωτησω κατι? αν δεν βαλω σκουπα και φτιαξω ενα ελατηριο απο ενωμενες σωληνες σκουπας και μια μεγαλη χοανη λες να μην προλαβαινει να βγαινει ο αερας?