PDA

View Full Version : Αγορά Gps για ταξίδι στην Ευρώπη (παντού)

S16
17/01/2011, 02:48
Καλημέρα σας κύριοι,

Επειδή αρχές καλοκαιριού ετοιμάζω ένα ταξιδάκι στας Ευρώπας θα χρειαστεί να αγοράσω GPS για εκει.
Δε θα αγοράσω GPS μηχανής γιατί από τη μία το κόστος είναι μεγάλο και από την άλλη λόγω κατηγορίας μηχανής (ss) θα το έxω στο πάνω μέρος του tank bag.

Η ερώτηση μου είναι η εξής...

Τα GPS που έχουν bluetooth ενσωματωμένο μπορούν να λένε τις οδηγίες σε ακουστικό που θα έχει συνδεθεί μαζί τους μέσω bluetooth?

Επειδή τα περισσότερα GPS δεν παίρνουν πλέον ακουστικά (ένα παλιότερο MLS που έχω, παίρνει) δεν θα υπάρχει τρόπος να ακούω τις πήροφορίες πλοήγησης. Γι αυτό σκέφτομαι τη λύση του bluetooth.

Επίσης έχει κάποιος να προτείνει κάποιο συγκεκριμένο μηχάνημα ή έστω ποιά εταιρία να κοιτάξω;

Ευχαριστώ:beer:

soter3gm
17/01/2011, 03:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από S16
Καλημέρα σας κύριοι,

Επειδή αρχές καλοκαιριού ετοιμάζω ένα ταξιδάκι στας Ευρώπας θα χρειαστεί να αγοράσω GPS για εκει.
Δε θα αγοράσω GPS μηχανής γιατί από τη μία το κόστος είναι μεγάλο και από την άλλη λόγω κατηγορίας μηχανής (ss) θα το έxω στο πάνω μέρος του tank bag.

Η ερώτηση μου είναι η εξής...

Τα GPS που έχουν bluetooth ενσωματωμένο μπορούν να λένε τις οδηγίες σε ακουστικό που θα έχει συνδεθεί μαζί τους μέσω bluetooth?

Επειδή τα περισσότερα GPS δεν παίρνουν πλέον ακουστικά (ένα παλιότερο MLS που έχω, παίρνει) δεν θα υπάρχει τρόπος να ακούω τις πήροφορίες πλοήγησης. Γι αυτό σκέφτομαι τη λύση του bluetooth.

Επίσης έχει κάποιος να προτείνει κάποιο συγκεκριμένο μηχάνημα ή έστω ποιά εταιρία να κοιτάξω;

Ευχαριστώ:beer:

Το MLS είναι για τον τσουτσο μην κάνεις καν τον κόπο να το πάρεις μαζί σου καλύτερα έναν χάρτη παρά αυτό
Το καλοκαίρι που το είχα μαζί μου παραλίγο να το πετάξω σε κάποιον γκρεμό αλλού γιαλλού με πήγαινε

Αυτή τη στιγμή το ποιο αξιόπιστο λειτουργικό είναι το tomtom το οποίο το κατεβάζεις το αγοράζεις και το βάζεις σε όποιο PDA θέλεις και στο ταξίδι σε πάει μια χαρά παντού (αρκεί να έχεις τους χάρτες)

Αυτιά :rotflmao: :D

McGyver
17/01/2011, 04:30
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.926167

Βρίσκεις και τους τελευταίους ευρωπαϊκούς χάρτες και είσαι complet...

Stergios69
17/01/2011, 04:57
Το ΙGO primo το έχει δοκιμάσει κανείς σας στην Ευρώπη;

s_gogos
17/01/2011, 05:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.926167

Βρίσκεις και τους τελευταίους ευρωπαϊκούς χάρτες και είσαι complet...

Πραγματικά κομπλέ όμως!!!Τεσταρισμένο!!!

:wave2: :wave2: :wave2:

soter3gm
17/01/2011, 05:42
To Καλλίτερο σύστημα πλοήγησης ίσος είναι το garmin ΑΛΛΑ
Εχει ένα θέμα που εμένα με αποτρέπει να το χρησιμοποιήσω
Για να βάλεις έναν χάρτη πρέπει να στείλεις email στην garmin με τον κωδικό του προϊόντος
να σου στείλουν έναν άλλο κωδικό και να παντρέψεις τον έναν κωδικό με τον άλλον στο p.c σου
Και αν κάνεις format ξανά μανά η ίδια διαδικασία

Για αυτό λέω tomtom, έχει σχεδόν το ίδιο λογισμικό με το garmin όπου η διαδικασία νομιμοποίησης είναι ίδια με το destιnator μια και δια παντός

McGyver
17/01/2011, 07:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από soter3gm
To Καλλίτερο σύστημα πλοήγησης ίσος είναι το garmin ΑΛΛΑ
Εχει ένα θέμα που εμένα με αποτρέπει να το χρησιμοποιήσω
Για να βάλεις έναν χάρτη πρέπει να στείλεις email στην garmin με τον κωδικό του προϊόντος
να σου στείλουν έναν άλλο κωδικό και να παντρέψεις τον έναν κωδικό με τον άλλον στο p.c σου
Και αν κάνεις format ξανά μανά η ίδια διαδικασία

Τίποτα δε χρειάζεται, άπαξ και αγοράσεις το χάρτη, τον ξεκλειδώνεις στον υπολογιστή σου με το MapSource και είσαι μια χαρά...

thalasinos
17/01/2011, 09:43
Εχω το MLS 4800. Το καλοκαιρι ειχαμε παει δυο μηχανες μεχρι τσεχια,ο φιλος μου ειχε το MLS 4800A
απροβληματιστα και ακριβη και τα δυο !! Δεν εχει ΒΛΟΥΤΟΥΘ επειδη ομως δεν ειναι αδιαβροχο και ταξιδεψαμε με βροχη τα ακουστικα ηταν μεγαλη βοηθεια!!! και με το GPS στην τσεπη!!

s_gogos
17/01/2011, 10:31
Email στη Garmin???
Να αγοράσω χάρτη???
Εχω κατεβάσει τους χάρτες όλου του πλανήτη Γή μετά από μικρή αναζήτηση στον γούγλη, δουλεύουν τελεία και πότε δεν είχα πρόβλημα με fοrmat κτλ!
Και φυσικά ειναι free!!!

spyro
17/01/2011, 10:38
....

....

ερώτηση με αφορμή το συγκεκριμένο:

πόσο αντέχουν οι μπαταρίες (χωρίς σύνδεση με παροχή δηλαδή)?

Stergios69
17/01/2011, 10:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από thalasinos
Εχω το MLS 4800. Το καλοκαιρι ειχαμε παει δυο μηχανες μεχρι τσεχια,ο φιλος μου ειχε το MLS 4800A
απροβληματιστα και ακριβη και τα δυο !! Δεν εχει ΒΛΟΥΤΟΥΘ επειδη ομως δεν ειναι αδιαβροχο και ταξιδεψαμε με βροχη τα ακουστικα ηταν μεγαλη βοηθεια!!! και με το GPS στην τσεπη!!
Ποιο πρόγραμμα είχες; Destinator ή κανα άλλο;

S16
17/01/2011, 11:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro
ερώτηση με αφορμή το συγκεκριμένο:

πόσο αντέχουν οι μπαταρίες (χωρίς σύνδεση με παροχή δηλαδή)?

αν κρίνω από το mls που έχω ειναι 1-1.5 h

αλλά θα έχω εγωτερική πηγή φόρτισης (ακα αναπτήρας) για να το φορτίζω

S16
17/01/2011, 11:53
Από μια πρώτη ματιά που έριξα με καλυπτουν τα

navigon 3310 max
navigon 4350 max
mio s555
moov 560
garmin 1490T

τα tom tom θέλω να τα αποφύγω αν γίνεται:beer:

thalasinos
17/01/2011, 12:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stergios69

Destinator!!

thalasinos
17/01/2011, 12:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stergios69

Destinator , ετσι το αγορασα και φορτωσα τους χαρτες στον υπολογιστη,
δηλ. ο φιλος μου τους φορτωσε επειδη εγω δεν κατεχω και πολλα απο P.C

S16
18/01/2011, 03:31
Για τα navigon έχει κανείς άποψη?

Μάλλον με βλέπω για το garmin 1490T. Από ότι κατάλαβα και εσείς που έχετε χρησιμοποιήσει το garmin στο εξωτερικό είστε ευχαριστημένοι.

Επίσης 90% δεν παίζει αυτό που ανέφερα στην αρχή για το bluetooth. Δεν μπορεί να συνδεθεί με το GPS bluetooth handsfree.

Άρα πάω στην επόμενη ερώτηση... εσεις τι κάνετε σε περίπτωση που δεν μπορείται να ακούτε τις οδηγίες πλοήγησης?
Απλά τις ακούτε?

Τα tom tom τα προτείνατε λόγω χάρτη, συσκευής ή λογισμικού πλοήγησης?

:wave2:

soter3gm
18/01/2011, 04:16
Για τα navigon έχει κανείς άποψη?

Μάλλον με βλέπω για το garmin 1490T. Από ότι κατάλαβα και εσείς που έχετε χρησιμοποιήσει το garmin στο εξωτερικό είστε ευχαριστημένοι.

Επίσης 90% δεν παίζει αυτό που ανέφερα στην αρχή για το bluetooth. Δεν μπορεί να συνδεθεί με το GPS bluetooth handsfree.

Άρα πάω στην επόμενη ερώτηση... εσεις τι κάνετε σε περίπτωση που δεν μπορείται να ακούτε τις οδηγίες πλοήγησης?
Απλά τις ακούτε?

Τα tom tom τα προτείνατε λόγω χάρτη, συσκευής ή λογισμικού πλοήγησης?

:wave2:
Εκτός από ακοή υπάρχει και η όραση

Αν δεν έχω πλοηγό Χάρτη ( είναι το Τιμιότερο και πας παντού)
Τα tom tom τα προτείνω πρώτα για το λογισμικό πλοήγησης μετά για τον χάρτη που αναβαθμίζετε Οπωσδήποτε μια φορά το χρόνο και τέλος για τη συσκευή που είναι και αδιάβροχη και τη "δουλεύεις" φορώντας το γάντι

Vstrommer71
18/01/2011, 05:49
Συστηνουμε Garmin για το οτι-εκτος απο πολυ καλο λογισμικο πλoηγησης-ειναι ευκολο να βρεις λεπτομερεις χαρτες για καθε σημειο του κοσμου.Το format χαρτων της Garmin ειναι το πιο διαδεδομενο παγκοσμιως και γι'αυτο ειναι το πιο ευκολο για να βρεις χαρτες ενημερωμενους το δυνατον πιο προσφατα.
Τα Tom Tom δεν ειναι ασχημα μηχανηματα,δεν γνωριζω ομως κατα ποσον ο Ευρωπαικος χαρτης τους εχει λεπτομερη καλυψη σε Βαλκανικες χωρες.Η Garmin δουλευει παρα πολυ στον Ευρωπαικο χαρτη της και προσφατα εχει και 100% λεπτομερη καλυψη και για την Ελλαδα

221428